PALVELUTASO PÄIJÄT-HÄMEESSÄ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUTASO PÄIJÄT-HÄMEESSÄ 2014 -"

Transkriptio

1 PALVELUTASO PÄIJÄT-HÄMEESSÄ Lahdessa Jari Hyvärinen

2 Sivu 2 / 42 PALVELUTASOPÄÄTÖS TAUSTAMATERIAALIA Palvelutasopäätöksen valmistelu on aloitettu tehtävää varten perustetun työryhmän toimesta. Tähän yhteenvetoon on kerätty pelastustoimen kannalta olennaisimmat tiedot kuntien palvelutasoon liittyen. Ensimmäisessä osassa on lyhyt yhteenveto kuntien pelastustoimintaan sekä riskienhallintaan liittyvistä asioista nykytilanteen mukaisesti. Sopimuspalokuntien osalta tiedot perustuvat voimassaoleviin palokuntasopimuksiin. Olennaiset vuoden 2004 jälkeen tapahtuneet muutokset on pyritty kuvaamaan. Toisessa osassa on lyhyt yhteenveto nykyisestä palvelutasopäätöksestä ja siihen liittyvistä muutostarpeista. Muutostarpeita selvitellään kuntiin tapahtuvan palvelutasopäätöksen valmistelua esittelevän kierroksen aikana. Muutostarpeet tullaan huomioimaan palvelutasopäätöstä valmisteltaessa. Tämän esittelymateriaalin tavoitteena on antaa kuntien päättäjille selkeä kuva siitä, millaisia riskialueita alueellamme on sekä sen, millainen pelastustoimen palvelutaso alueen kunnissa on. JOITAKIN KÄSITTEITÄ: Pelastustoiminnan toimintavalmius = henkilöstön määrä ja laatu, kaluston määrä ja laatu, ennakkoon laaditut suunnitelmat, johtamisen organisointi sekä pelastustoiminnan toimintavalmiusaika. esim. yksikön vahvuus = ei päällystöä, 1 esimies ja 3 palomiestä alueen vahvuus = 1 päällystö, 2 esimiestä ja 9 palomiestä Avunsaantiaika = alkaa siitä, kun hätäkeskuksessa vastataan hätäpuheluun ja loppuu siihen, kun tehokas pelastustoiminta alkaa. Avunsaantiaikaa mitataan A ja B kiireellisyysluokan tehtävistä (kiireelliset tehtävät)

3 Sivu 3 / 42 Toimintavalmiusaika riskiluokittain: I riskiluokka = tehokas pelastustoiminta alkaa pelastusryhmällä ( hlöä) 13 min kuluessa hätäilmoituksen vastaanotosta. II riskiluokka = tehokas pelastustoiminta alkaa pelastusryhmällä ( hlöä) 15 min kuluessa hätäilmoituksen vastaanotosta. III riskiluokka = tehokas pelastustoiminta alkaa pelastusryhmällä ( hlöä) 20 min kuluessa hätäilmoituksen vastaanotosta. Lähtöaika merkitty < 1 min = vakinainen < 5 min = valmiuspalokunta (kunnassa ei vakinaista) PHP20 PHP30 PHP40 = päällikkövarallaolossa oleva henkilö vastuualueena koko pelastuslaitoksen toiminta-alue = Lahden asemalla vuorossa oleva palomestari vastuualueena Lahti, Hollola, Nastola, Orimattila, Hämeenkoski, Kärkölä, Asikkala, Padasjoki = Heinolan asemalla vuorossa oleva päällystöviranhaltija vastuualueena Heinola, Hartola, Sysmä Omavalvonta= asukkaan omatoimisesti tekemä kiinteistön turvallisuustarkastus. Pelastuslaitos postittaa lomakkeen ja tilastoi sekä kirjaa tiedot palautetuista lomakkeista.

4 Sivu 4 / 42 TOIMIPAIKKOJEN VAHVUUDET JA TOIMIPAIKKOJEN SIJAINTI Riskien ja toimintavalmiusaikojen määrittelyn perusteet: Pelastustoimen riskianalyysin tulee sisältää Päijät-Hämeen alueen riskikartoitus ja riskialuemääritykset. Riskianalyysin tärkein osa on kuitenkin näistä asioista tehdyt johtopäätökset ja puutteiden korjaustoimenpide ehdotukset. Johtopäätöksissä tulee verrata olemassa olevia resursseja riskialueiden edellyttämiin resursseihin. Resursseihin kuluu pelastustoimen henkilöstö- ja kalustoresurssit sekä eri riskialueille muodostuvat toimintavalmiusajat. Riskialueille on määritelty valtakummallisesti toimintavalmiusvaatimukset, joiden sisällä pelastustoimen yksiköiden tulee olla kohteessa sekä vaatimukset pelastustoiminnan aloittamisesta. (Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje 21/2012) Pelastustoiminnan toimintavalmius muodostuu viidestä osatekijästä: henkilöstön määrästä ja laadusta, kaluston määrästä ja laadusta, ennakkoon laadituista toiminnallisista suunnitelmista, johtamisen organisoinnista sekä pelastustoiminnan toimintavalmiusajasta. ¹Riskialueiden määrittelyt ((Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje 21/2012): Riskiluokkien määritysperusteena käytetään regressiomallilla määritettyä riskitasoa. Regressiomallin selittäjinä ovat asukasluku, kerrosala ja niiden yhteisvaikutus. Regressiomalli on kehitetty toteutuneiden rakennuspalojen perusteella¹. Mallin avulla ennustetaan riskitaso kullekin 1 km x 1km ruudulle. I Riskiluokka Riskitaso 1 II Riskiluokka 0,25 Riskitaso < 1 III Riskiluokka 0,1 Riskitaso < 0,25 IV Riskiluokka Riskitaso < 0,1 Riskiruutu muodostuu 1 km x 1 km kokoisesta ruudusta. Riskiluokka määritellään jokaiselle riskiruudulle. Riskiluokka määräytyy kullekin ruudulle regressiomallin avulla arvioidun riskitason perusteella ja tapahtuneiden riskiluokan määrittävien onnettomuuksien perusteella. Riskiruutujen riskiluokka määritellään asukasluvun ja kerrosalan perusteella. Riskialue muodostuu, kun vähintään kymmenen samaan tai sitä korkeampaan riskiluok-

5 Sivu 5 / 42 kaan kuuluvaa riskiruutua ovat yhteydessä toisiinsa. Riskialue muodostuu tällöin mainittujen kymmenen riskiruudun ulkorajojen mukaisesti. On erikseen harkittava sellaisia alueita, joissa yhtenäisellä n. 2 neliökilometrin alueella on vähintään kymmenen samaan tai korkeampaan riskiluokkaan kuuluvaa riskiruutua, jotka eivät kaikki ole kosketuksissa toisiinsa. Tieliikenteen osalta tarkastellaan onnettomuustodennäköisyyttä kilometriä kohden vuodessa ja riskialue määräytyy suoraan tämän perusteella. I riskiluokkaan kuuluvat riskiruudut, joissa asukasluku tai kerrosala täyttää alla mainitun ehdon tai tieliikenneonnettomuustodennäköisyys kilometrin matkalla mainitun ehdon: II riskiluokkaan kuuluvat riskiruudut, joissa asukasluku tai kerrosala täyttää alla mainitun ehdon tai tieliikenneonnettomuustodennäköisyys kilometrin matkalla mainitun ehdon: III riskiluokkaan kuuluvat riskiruudut, joissa asukasluku tai kerrosala täyttää alla mainitun ehdon tai tieliikenneonnettomuustodennäköisyys kilometrin matkalla mainitun ehdon: IV riskiluokkaan kuuluvat riskiruudut, jotka eivät täytä ensimmäisen, toisen tai kolmannen riskiluokan ehtoja.

6 Sivu 6 / 42 Pelastustoimen alue päättää palvelutasopäätöksessään pelastustoiminnan aloittamisesta ja pelastustoimintaan osallistuvan henkilöstön kuntotasosta seuraavien reunaehtojen sisällä: Pelastustoimintaan osallistuvan henkilöstön tulee olla vähintään pelastustoimintakelpoisia sen mukaisesti, kun siitä erikseen säädetään. I riskiluokassa tavoitteena on, että ensimmäinen yksikkö on onnettomuuspaikalla 6 minuutin kuluessa siitä, kun se on vastaanottanut hälytyksen. Tavoitteena on myös, että pelastustoiminnan toimintavalmiusaika olisi korkeintaan 11 minuuttia ja avunsaantiaika olisi korkeintaan 13 minuuttia. Joukkuelähdössä pelastusjoukkueen tulisi olla pelastustoiminnan johtajaa lukuun ottamatta paikalla 20 minuutin kuluessa siitä, kun ensimmäinen yksikkö on vastaanottanut hälytyksen. II riskiluokassa tavoitteena on, että ensimmäinen yksikkö on onnettomuuspaikalla 10 minuutin kuluessa siitä, kun se on vastaanottanut hälytyksen. Tavoitteena on myös, että pelastustoiminnan toimintavalmiusaika olisi korkeintaan 14 minuuttia ja avunsaantiaika olisi korkeintaan 16 minuuttia. Joukkuelähdössä pelastusjoukkueen tulisi olla pelastustoiminnan johtajaa lukuun ottamatta paikalla 30 minuutin kuluessa siitä, kun ensimmäinen yksikkö on vastaanottanut hälytyksen. III riskiluokassa tavoitteena on, että ensimmäinen yksikkö on onnettomuuspaikalla 20 minuutin kuluessa siitä, kun se on vastaanottanut hälytyksen. Tavoitteena on myös, että pelastustoiminnan toimintavalmiusaika olisi korkeintaan 22 minuuttia ja avunsaantiaika olisi korkeintaan 24 minuuttia. Joukkuelähdössä pelastusjoukkueen tulisi olla pelastustoiminnan johtajaa lukuun ottamatta paikalla 30 minuutin kuluessa siitä, kun ensimmäinen yksikkö on vastaanottanut hälytyksen. IV riskiluokan asutuilla alueilla tehokas pelastustoiminta voi alkaa pidemmänkin ajan kuluessa kuin I - III-riskiluokissa. Jos pelastustoimintaa ei kyetä aloittamaan alle 40 minuutissa, on kyseisillä alueilla kiinnitettävä erityistä huomiota ihmisten omatoimiseen varautumiseen. Toimintavalmiusaikaan lasketaan hätäilmoituksen vastaanottamiseen, yksiköiden hälyttämiseen, yksiköiden lähtöön, yksiköiden ajomatkaan ja pelastustoimenpiteiden valmisteluun kulunut aika. Pelastustoiminnan toimintavalmiusajalla tarkoitetaan aikaa, joka alkaa siitä, kun ensimmäinen yksikkö vastaanottaa hälytyksen ja päättyy siihen, kun pelastusryhmä aloittaa tehokkaan pelastustoiminnan.

7 Sivu 7 / 42 Hätäilmoitus Hälyttäminen Lähtöaika Ajoaika Pelastustoimien valmistelu Pelastustoimien aloitus Toimintavalmiusaika Kuva 1. Toimintavalmiusajan muodostuminen

8 Sivu 8 / 42 Pelastusryhmä, pelastusjoukkue, pelastuskomppania ja pelastusyhtymä ovat A- ja B- kiireellisyysluokan tehtäviin hälytettäviä pelastustoiminnan muodostelmia. Pelastusryhmä koostuu johtajasta, vähintään kolmesta ja enintään seitsemästä henkilöstä sekä tehtävän mukaisista ajoneuvoista ja kalustosta. Pelastusjoukkue koostuu johtajasta, vähintään kahdesta ja enintään viidestä pelastusryhmästä. Pelastuskomppania koostuu johtajasta, pelastustoiminnan johtajaa avustavasta esikunnasta, vähintään kahdesta ja enintään viidestä pelastusjoukkueesta. Pelastusyhtymä koostuu johtajasta, johtokeskuksesta ja vähintään kahdesta pelastuskomppaniasta tukimuodostelmineen. I-riskialueen toimintavalmiusaikavaatimus 6 minuuttia edellyttää pääsääntöisesti vakinaisen palokunnan hälyttämistä. Tällä palokuntamuodolla lähtöaika on pienin ja kohde nopeimmin saavutettavissa. II-riskialue saavutetaan vaatimuksena olevan 10 minuutin toimintavalmiusajassa yleensä myös sopimuspalokuntien toimesta, joilla sopimuksen mukainen lähtöaika hälytyksen antamisesta on yleensä viisi minuuttia. Pelastusjoukkueen johtajana toimii päätoiminen päällystöviranhaltija. Esimies Viisi palomiestä Kuva 2. Määrävahvuinen pelastusyksikkö Sammutusauto Lainsäädännöllinen peruste: Pelastustoimilain mukaan kunnan on suunniteltava ja järjestettävä pelastustoimensa siten, että siihen kuuluvat toimenpiteet voidaan suorittaa viivytyksettä ja tehokkaasti (PTL14 )

9 Sivu 9 / 42 Sisäasiainministeriön ohje 21/2012; Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje määrittelee edellä esitetyt pelastustoimen ensilähdön toimintavalmiusaikavaatimukset eri riskialueille. Nämä riskialueille asetetut toimintavalmiusaikavaatimukset asettavat myös ehdot sille, millaisen palokuntamuodon kunta on joutunut valitsemaan, vakinaisen vai sopimuspalokuntapohjaisen pelastustoimen. Pelastussukellusohje 48/2007 määrittelee savusukelluksen aloittamisen seuraavasti: Savusukellustehtävä voidaan aloittaa turvallisesti, jos pelastusyksikössä on vähintään neljä savusukelluskelpoista henkilöä. Jos kyseessä on asuinrakennus ja jos palo on yhdessä huoneistossa, voidaan savusukellus aloittaa, jos sukelluspari on savusukelluskelpoinen ja suojapari kykenee käyttämään paineilmahengityslaitteita. RAPORTOINTI Useat kunnat esittivät kuntakierroksen yhteydessä toivomuksen kuntakohtaisten toimintatilastojen saamisesta 1-2 kertaa vuodessa (toteutuneet palotarkastukset, onnettomuusmäärät jne).

10 Sivu 10 / 42 ASIKKALA PELASTUSTOIMINTA Riskialueet I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama Vääksyssä Ensilähdön johtajana puolivakinaisen yksikönjohtaja Pelastusjoukkueen johtajana PHP 30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palotarkastaja 8-16 Kalustonhoitaja 8 16 Asikkala, Hartola, Heinola, Sysmä Asikkalan puolivakinainen palokunta < 5 min Sammutusauto Scania 2012 PH 451 Sammutusauto Scania 2001 PH 4512 Säiliöauto Scania 2007 PH 453 Miehistöauto VW 2005 PH 457 Johtoauto VW 2008 PH 045 Palotarkastaja Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :08 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

11 Sivu 11 / 42 Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 Sairaanhoitopiiri Ensivaste Asikkalan pvpk RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asuntojen omavalvonta Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 73 kpl 18 kpl 304 kpl 396 kpl 52 kpl 88 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 35 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 35 % KIINTEISTÖT Asikkalan paloasema, Anianpellontie m2 rakennusvuosi 1970/peruskorjattu 1997 vuokra ,04 euroa TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/31 euroa/asukas euroa/74 euroa/asukas Kuntakierros: - kuntakohtaista tietoa raportointiin esim. 6 kk välein - kerran vuodessa yhteistyöpalaveri teknisen osaston kanssa - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea

12 Sivu 12 / 42 - kuntaa huolettaa päiväaikainen lähtövalmius - kuntakohtaiset alennukset poistettava maksuosuuksissa Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: 1. selvitetään päiväaikaisen lähtövalmiuden parantaminen palotarkastaja Orimattila/Nastola alueelle palomestari palotarkastajan tilalle Padasjoki Asikkala yhteinen palomestari

13 Sivu 13 / 42 HARTOLA PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama ensilähdön johtajana Vpk:n yksikönjohtaja pelastusjoukkueen johtajana PHP40 ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palopäällikkö Hartolan Vpk < 5 min Sammutusauto Scania 2005 PH 431 Sammutusauto Scania 1997 PH 4312 Säiliöauto Scania 2011 PH 433 Miehistöauto Toyota 2007 PH 437 Tarkastusauto Skoda 2011 PH043 Palopäällikkö Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :29 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

14 Sivu 14 / 42 Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 (12 h välitön/12 h varalla) yksityinen Ensivaste Hartolan Vpk RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot(piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 25 kpl 11 kpl 142 kpl 231 kpl 28 kpl 7 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 22 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 19 % KIINTEISTÖT Hartolan paloasema, Toritie m2 rakennusvuosi 1953 vuokra ,60 euroa/vuosi TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/48 euroa/asukas euroa/75 euroa/asukas

15 Sivu 15 / 42 Kuntakierros: - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea - tiedottamiseen toivotaan apua (esim. nuohous) - maksuosuuksien perusteettomat huojennukset tulisi poistaa Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: Hartolan palopäällikkö ottaa vastatakseen myös Sysmän alueen a. valvonta ja operatiivisen toiminnan, Sysmän palopäällikön eläköityessä Hartolaan uudempi sammutusauto (2009 vuosimalli) a. Neuvoteltava VPK:n kanssa asia

16 Sivu 16 / 42 HEINOLA PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta Heinolan keskustaajama II riskialuetta Heinolan keskustaajaman lähialueet, Lusin alu, Myllyojan alue, Vierumäen taajama-alue sekä Vierumäen urheiluopiston alue vakinainen palokunta vahvuudella 1+3 o Heinolan puolivakinainen o Vierumäen Vpk Ensilähdön johtajana ruiskumestari Pelastusjoukkueen johtajana PHP40 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Heinola vakinainen < 1 min Heinolan Pvpk < 5 min Sammutusauto Scania 2009 PH 401 Sammutusauto MB 2000 PH 411 Säiliöauto MB 2002 PH 403 Säiliöauto Scania 1984 PH 413 Johtoauto MB 2009 PH 40 päällystöpäivystäjä Miehistöauto VW 2008 PH 407 Miehistöauto Tiguan 2008 PH 41 Tarkastusauto VW 2008 PH 07 Aluepalopäällikkö Vierumäen Vpk < 5 min Sammutusauto MB 1987 PH 461 Sammutusauto MB 1986 PH 4612 Ruuhijärvi Säiliöauto Scania 1987 PH 463

17 Sivu 17 / 42 Keskimääräinen toimintavalmiusaika I riskialue 1+3 vahvuudella : :45 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää Ensihoito 2013: Vaativa hoitotaso H + H 24/7 Sairaanhoitopiiri Hoitoyksikkö H + P 24/7 Pelastuslaitos Ensivaste Pelastuslaitos KIINTEISTÖT Heinolan pelastusasema, Yhdyskatu m2 m2 rakennusvuosi 2013 vuokra ,84 euroa/vuosi Vierumäen paloasema, Salimäentie m2 rakennusvuosi 1981 vuokra ,44 euroa/vuosi käyttäjän tarvekartoitus tekeillä RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) 124 kpl 53 kpl 444 kpl 339 kpl

18 Sivu 18 / 42 Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 153 kpl 218 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 101 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 18 % Kuntakierros: - ei käyty/ei lausuntoa Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: nostolava-auto, PH 106 (2007) säiliöauto Vierumäen Vpk uudempi sammutusauto (PH501 vm. 2005) a. neuvoteltava

19 Sivu 19 / 42 HOLLOLA PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta Salpakangas Kunnan muu keskustaajama sekä Kukonkoivun alue II riskialuetta vakinainen palokunta vahvuudella 1+3 Ensilähdön johtajana ruiskumestari Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Hollolan kunnassa neljä (4) sopimuspalokuntaa Toimintavalmius: Hollola < 1 min Sammutusauto Scania 2010 PH 301 Säiliöauto MB 1998 PH 303 Tarkastusauto VW 2009 PH 06 aluepalopäällikkö Hakosilta-Nostava Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 1989 PH 331 Säiliöauto Scania 1985 PH 333 Miehistöauto VW 2002 PH 337 Herralan Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 2000 PH 341 Pelastusauto MB 1986 PH 345 eläinten pelastus Miehistöauto Peugeot 2001 PH 347 Keski-Hollolan Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 1996 PH 351 Miehistöauto VW 2001 PH 357

20 Sivu 20 / 42 Vesikansan Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 1991 PH 251 Säiliöauto MB 1989 PH 253 Miehistöauto VW 2001 PH 257 Keskimääräinen toimintavalmiusaika I riskialue 1+3 vahvuudella : :39 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 Pelastuslaitos Ensivaste Pelastuslaitos KIINTEISTÖT Hollolan paloasema, Soramänetie m2 rakennusvuosi 1975 vuokra ,88 euroa/vuosi rakennuksessa laajat kosteusvauriot o hankesuunnitelma uudesta asemasta 2013 rakentaminen Vesikansan Vpk paloasema, Ilmotuntie 65, Kalliola 476 m2 rakennusvuosi 1991 vuokra ,24 euroa/vuosi Hakosilta Nostava Vpk paloasema, Nostavantie 539, vpk omistaa 258 m2 rakennusvuosi 1963, 1982, 1987, 1998 vuokra euroa/vuosi

21 Sivu 21 / 42 Herralan Vpk paloasema, Savitie 4, Vpk omistaa 300 m2 rakennusvuosi 2004 vuokra euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asuntojen omavalvonta (piirinuohooja) 182 kpl 42 kpl 345 kpl 155 kpl Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 127 kpl 236 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 51 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 13 % Kuntakierros: - raportteihin toivotaan tietoja myös toiminnan toteutumisesta - raportit kirjaamon kautta - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea - paloaseman rakentaminen/korjaaminen 2013 o mahdollisesti uusi paikka - maksuosuusjako selvitettävä Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: 1.uusi asemapaikka 2015? aluepalopäällikkö Paavolan asemapaikalle Hämeenkosken palopäällikkö Hollolan asemapaikalle

22 Sivu 22 / 42 HÄMEENKOSKI PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama Ensilähdön johtajana Vpk:n yksikönjohtaja Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palopäällikkö Kosken Vpk < 5 min Sammutusauto Scania 2011 PH 321 Säiliöauto Scania 2008 PH 313 Miehistöauto Ford 1992 PH 327 Kosken Vpk Johtoauto Skoda 2011 PH 032 Palopäällikkö Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :42 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää Ensivaste Kosken Vpk

23 Sivu 23 / 42 KIINTEISTÖT Hämeenkosken paloasema, Keskustie m2 rakennusvuosi 1960 vuokra ,60 euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asuntojen omavalvonta (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 46 kpl 4 kpl 89 kpl 53 kpl 18 kpl 25 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 4 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 25 % TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/43 euroa/asukas euroa/74 euroa/asukas Kuntakierros: - valmius/varautumisasioihin kaivataan tukea - palopäällikkö ei mukana vpk:n toiminnassa/harjoituksissa - Vpk:n koulutukseen kaivataan lisää tuke vakinaiselta henkilöstöltä Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: Hämeenkosken palopäällikkö Hollolan asemapaikalle

24 Sivu 24 / 42 KÄRKÖLÄ PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama Ensilähdön johtajana Vpk:n yksikönjohtaja Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palomestari 8-16 Järvelän Vpk < 5 min Sammutusauto Scania 2010 PH 311 Sammutusauto Renault 2003 PH 3112 Järvelän Vpk Säiliöauto Scania 2009 PH 313 Miehistöauto MB 2011 PH 317 Järvelän Vpk Johtoauto Skoda 2011 PH 031 Palotarkastaja Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :23 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

25 Sivu 25 / 42 Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 12/7 Pelastuslaitos Ensivaste Järvelän Vpk KIINTEISTÖT Kärkölän paloasema, Tohinojantie m2 rakennusvuosi 1991 vuokra ,08 euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asuntojen omavalvonta (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 76 kpl 11 kpl 171 kpl 37 kpl 52 kpl 67 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 13 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 10 % TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/44 euroa/asukas euroa/75 euroa/asukas Kuntakierros: - valmius/varautumisasioihin kaivataan tukea - kerran vuodessa info valtuutetuille - maksuosuusjako saatava kuntoon (asukaslukupohjainen maksuosuusjako)

26 Sivu 26 / 42 LAHTI PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta kaupungin keskustan kaupunginosat II riskialueita taajamat I riskialueen ympärillä Vakinainen palokunta o Möysän asema vahvuudella o Niemen asema vahvuudella Ensilähdön johtajana ruiskumestari Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Möysän asema: Sammutusauto Scania 2011 PH Säiliöauto Scania 2010 PH Raivausauto Scania 2011 PH 1094 Nostolava-auto Scania 2007 PH Johtoauto MB 2009 PH palomestari Johtoauto Volvo 2012 PH 20 1 PHP20 varalla Sammutusauto Scania 2004 PH Res 11 Miehistöauto VW 2009 PHT 05 lähetti Miehistöauto MB 2000 PH 107 Niemen asema Sammutusauto Scania 2009 PH 201 Vesisukellusauto MB 2007 PH 2055 Säiliöauto MB 1994 PH Res 13 siirto Orimattilaan 2012

27 Sivu 27 / 42 Ahtialan Vpk < 10 min Säiliöpaloauto Volvo 2008 PH 213 Sammutusauto MB 1990 PH 211 Miehistöauto MB 2000 PH 217 Harjunalustan Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 2010 PH 221 Sammutusauto PH2212 Säiliöauto Scania 1998 PH 223 Miehistöauto MB 2012 PH 227 Lahden Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 1991 PH 231 Sammutusauto PH 2312 Säiliöauto Scania 2011 PH 233 Miehistöauto MB 1986 PH 237 i Renkomäen Vpk < 10 min Sammutusauto Scania 1999 PH 241 Sammutusauto PH 2412 Säiliöauto Scania 1991 PH 243 Miehistöauto MB 2000 PH 273 Keskimääräinen toimintavalmiusaika I riskialue 1+3 vahvuudella : :43 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

28 Sivu 28 / 42 Ensihoito 2013: Kenttäjohtoyksikkö 24/7 Sairaanhoitopiiri Vaativa hoitotaso H + H 24/7 Sairaanhoitopiiri Hoitoyksikkö H + P 24/7 Pelastuslaitos Hoitoyksikkö H + P 24/7 Pelastuslaitos Hoitoyksikkö H + P 12/7 Pelastuslaitos Hoitoyksikkö H + P 12/7 Pelastuslaitos Ensivaste Siirtokuljetukset Pelastuslaitos Sairaanhoitopiiri KIINTEISTÖT Lahden paloasema, Ahtialantie 9, uusi asema m2 rakennusvuosi 1959/1977 vuokra ,73 euroa/vuosi Paavolan pelastusasema, Mannerheimintie m2 rakennusvuosi 2014 vuokra ,00 euroa/vuosi Niemen pelastusasema, m2 rakennusvuosi 2012 vuokra ,49 euroa/vuosi Lahden Vpk paloasema, Möysänkatu m2 rakennusvuosi 1927 vuokra ,46 euroa/vuosi uusi asema hankesuunnitelma Ahtialan Vpk paloasema, 215 m2 rakennusvuosi 1952 vuokra ,49 euroa/vuosi

29 Sivu 29 / 42 Harjunalustan Vpk paloasema, Kiekkoistenkatu m2 rakennusvuosi 1983 vuokra euroa/vuosi Vpk omistaa Renkomäen Vpk paloasema, Ronnilankuja m2 rakennusvuosi 1963, 1984, 2003 vuokra ,00 euroa/vuosi Vpk omistaa Mustankallion väestönsuoja 870 m2 vuokra ,52 euroa/vuosi neuvotellaan vuokrasopimuksen irtisanomisesta Lotilan koulun sekä Kivimaan uimahallinväestönsuojien vuokrasopimukset irtisanottu kustannusvaikutus ,83 euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 388 kpl 250 kpl 1125 kpl 34 kpl 569 kpl 675 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 210 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 36 %

30 Sivu 30 / 42 Kuntakierros: - rakennusvalvonnan ja pelastuslaitoksen edustajat kokoontuvat viikoittain rakennuslupa-asioissa, joka koetaan hyväksi käytännöksi - lausuntomenettely toimiva - yhteistyö sujuu hyvin Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: Paavolan pelastusasema käyttöön uusi sammutusauto Niemen asemalle (PH 201) uusi sammutusauto Paavolan asemalle (PH 101) uusi tikasauto Paavolaan, vanha Heinolaan 5. neuvotellaan Mustankallion väestönsuojan vuokrasopimuksen irtisanomisesta

31 Sivu 31 / 42 NASTOLA PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta onnettomuustiheyden perusteella II riskialuetta kunnan keskustaajama sekä Villähde Suppalan alue vakinainen palokunta vahvuudella ensilähdön johtajana ruiskumestari Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Nastola 1 pelastusyksikkö < 1 min Sammutusauto Scania 2012 PH 601 Sammutusauto Scania 2002 PH Res 12 Säiliöauto Scania 2005 PH 603 Pelastusauto Scania 1988 PH 605 poistoon 2013 Miehistöauto MB 1984 PH 607 Tarkastusauto VW Tiguan 2008 PH 060 Palomestari Villähteen Vpk < 10 min Sammutusauto Sisu 1991 PH 611 uusi 2013 Miehistöauto VW 1996 PH 617 Ruuhijärven Vpk = 2013 yhteen Vierumäen Vpk:n kanssa Keskimääräinen toimintavalmiusaika I riskialue 1+3 vahvuudella : :13 Tehtävämäärien muutos

32 Sivu 32 / tehtävää tehtävää Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 Pelastuslaitos Ensivaste Pelastuslaitos KIINTEISTÖT Nastolan paloasema, Rakokiventie m2 rakennusvuosi 1991 vuokra ,36 euroa/vuosi Villähteen Vpk paloasema, Teollisuustie m2 rakennusvuosi 19? vuokra ,00 euroa/vuosi Vpk muuttanut tiloihin 2013 Ruuhijärven Vpk paloasema, Ruuhijärvi 76 m2 rakennusvuosi 1961 vuokra sisältyy Nastolan paloaseman vuokraani RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 140 kpl 29 kpl 396 kpl 156 kpl 49 kpl 133 kpl Turvallisuusviestintä 2012

33 Sivu 33 / 42 Tilaisuuksien lukumäärä 47 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun 18 % Kuntakierros: - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: palotarkastaja Orimattila/Nastola alueelle (siirtyy Asikkalasta)

34 Sivu 34 / 42 ORIMATTILA PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta kaupungin keskustaajamassa II riskialuetta keskustaajaman I riskialueen ympärillä vakinainen palokunta vahvuudella o lisäksi Artjärven Vpk o Pennalan Vpk Ensilähdön johtajana ruiskumestari Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Artjärvellä kalustonhoitaja Toimintavalmius: Orimattila 1 pelastusyksikkö < 1 min Orimattila toimenpide < 5 min Sammutusauto Scania 2005 PH 501 Sammutusauto Scania 1994 PH 511 Säiliöauto Scania 1997 PH 503 uusi 2012 Miehistöauto VW 1998 PH 507 Orimattilan Vpk Johtoauto VW Tiguan 2008 PH 050 Palomestari Artjärven Vpk 1 yksikkö < 10 min Sammutusauto Scania 2009 PH 521 Säiliöauto Scania 2002 PH 523 Miehistöauto VW 2005 PH 527 Miehistöauto VW 1989 PH 5272 Villikkala

35 Sivu 35 / 42 Pennalan Vpk 1 yksikkö < 10 min Sammutusauto Scania 2002 PH 531 Pennalan Vpk Miehistöauto Chevrol 1976 PH 537 Pennalan Vpk Orimattilan Vpk nuorisotoiminta Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :14 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää Ensihoito : Vaativa hoitotaso H + H 24/7 Sairaanhoitopiiri Hoitoyksikkö H + P 12/7 Pelastuslaitos, yksikkö Myrskylässä Ensivaste Pelastuslaitos KIINTEISTÖT Orimattilan paloasema, Ravitie m2 rakennusvuosi 1997 vuokra ,08 euroa/vuosi Pennalan Vpk paloasema, Pennalantie 82 m2 rakennusvuosi 19 vuokra euroa/vuosi Vpk omistaa uuden rakentaminen 2015 suunnitelma olemassa, varauduttu avustukseen??

36 Sivu 36 / 42 RISKIENHALLINTA Kerran vuodessa tarkastettavat kohteet Erityiskohteet Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset 235 kpl 31 kpl Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 235 kpl 31 kpl 547 kpl 128 kpl 69 kpl 94 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 48 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun) 30 % Kuntakierros: - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea - kunnassa toive saada palotarkastaja työskentelemään kunnan alueella vakituisesti (5 pvä/vko) Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: palotarkastaja Orimattila/Nastola alueelle (siirtyy Asikkalasta) uusi sammutusauto (PH 501) harjoitusaluehanke etenee Pennalan Vpk asemahanke.

37 Sivu 37 / 42 PADASJOKI PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama sekä Taulun risteysalue Padasjoen Vpk Ensilähdön johtajana Vpk:n yksikönjohtaja Pelastusjoukkueen johtajana PHP30 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palopäällikkö Kalustonhoitaja 8-16 Padasjoki, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä Padasjoen Vpk < 5 min Sammutusauto Scania 2005 PH 441 Pelastusauto Scania 1998 PH 4412 Säiliöauto Scania 2000 PH 443 Miehistöauto VW 2007 PH 447 Padasjoen Vpk Johtoauto VW Tiguan 2008 PH 044 Palopäällikkö Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :56 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

38 Sivu 38 / 42 Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 (12 h välitön/12 h varalla) Sairaanhoitopiiri Ensivaste Pelastuslaitos KIINTEISTÖT Padasjoen paloasema, Majavatie m2 rakennusvuosi 1964 vuokra62 062,20 euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 37 kpl 7 kpl 150 kpl 269 kpl 14 kpl 64 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 16 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun) 51 % TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/53 euroa/asukas euroa/75 euroa/asukas Kuntakierros: - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea - öljyntorjunta kalustovarasto toivotaan voitavan sijoittaa johonkin vapaana olevaan varastotilaan (ei rakenneta uutta)

39 Sivu 39 / 42 Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: uusi säiliöauto (PH 423) yhteinen palomestari Asikkalan kanssa palopäällikön eläköityessä uudempi sammutusauto (PH 201 vm. 2008) 4. neuvoteltava Vpk:n kanssa

40 Sivu 40 / 42 SYSMÄ PELASTUSTOIMINTA I riskialuetta ei ole II riskialuetta kunnan keskustaajama Sysmän Vpk Ensilähdön johtajana Vpk:n yksikönjohtaja Pelastusjoukkueen johtajana PHP40 Ensilähtö tavoittaa riskialueet yleensä riskialueiden edellyttämissä toimintavalmiusajoissa Toimintavalmius: Palopäällikkö Sysmän Vpk < 5 min Sammutusauto MB 2008 PH 421 Sammutusauto Scania 1996 PH 4212 Säiliöauto Scania 2002 PH 453 Miehistöauto VW 2003 PH 427 Sysmän Vpk Johtoauto VW Tiguan 2008 PH 042 Palopäällikkö Keskimääräinen toimintavalmiusaika II riskialue 1+3 vahvuudella : :02 Tehtävämäärien muutos tehtävää tehtävää

41 Sivu 41 / 42 Ensihoito : Hoitoyksikkö H + P 24/7 (12 h välitön/12 h varalla) yksityinen Ensivaste pelastuslaitos KIINTEISTÖT Sysmän paloasema, Keskustie m2 rakennusvuosi 1979 vuokra70 900,44 euroa/vuosi RISKIENHALLINTA Valvontatoimet 2012/2013 Määräaikaiset valvontatoimet Yritykset ja laitokset Pelastussuunnitelmavelvolliset asuinrakennukset Pientalojen omavalvonta Vapaa-ajan asunnot (piirinuohooja) Epäsäännölliset valvontakäynnit Lausunnot ja asiakirjavalvonta 63 kpl 13 kpl 191 kpl 372 kpl 39 kpl 10 kpl Turvallisuusviestintä 2012 Tilaisuuksien lukumäärä 20 kpl Osallistujien määrä suhteutettuna väkilukuun) 38 % TALOUS 2011 Sopimuspalokunnan kustannus Maksuosuus euroa/51 euroa/asukas euroa/61 euroa/asukas Kuntakierros: - valmius/varautumisasioissa kaivataan tukea - vuosittainen turvallisuustapahtuma esim. koululle - lisää panostusta koulujen valistus- muihin turvallisuustarpeisiin

42 Sivu 42 / 42 - nykyinen maksuosuusmalli on perusteltu - on väärin, että uusien paloasemien kustannukset maksavat kaikki kunnat maksuosuuksissaan - läpinäkyvyyttä ensihoidon kustannuksiin kaivataan - tehokkuutta olisi saatava lisää - kustannusten nousu on pysyttävä hallinnassa Esitettävät muutokset palvelutasopäätös: yhteinen palopäällikkö Hartolan kanssa palopäällikön eläköityessä 2.

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 18.10.2013 Nro 4/2013 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 46 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

TOIMINTATUOTOT YHTEENSÄ

TOIMINTATUOTOT YHTEENSÄ PÄIJÄT-HÄMEEN PELASTUSLAITOS johtokunta 29.10.2008/60 liite 1 TOTEUTUMA/ ENNUSTE/ TALOUSARVIO 9/2008 PELASTUSTOIMI, ILMAN ENSIHOITOA Syys 2007 Syys 2008 ero 2007/2008 ero % Ennuste ta 2008 tot. % Myyntituotot

Lisätiedot

Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät PTK-seminaari Esko Kaukonen puh

Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät PTK-seminaari Esko Kaukonen puh Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät PTK-seminaari 26.4.2016 Esko Kaukonen esko.kaukonen@pp.inet.fi puh 0295 453 407 Hankkeen lähtökohdat (1) Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohjeen mukaan Pelastustoiminnan

Lisätiedot

Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje. Sisäinen turvallisuus

Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje. Sisäinen turvallisuus Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje Sisäinen turvallisuus SISÄASIAINMINISTERIÖN JULKAISUJA 21/2012 SISÄASIAINMINISTERIÖ Sisäinen turvallisuus Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohje

Lisätiedot

Palvelutasopäätös ja onnettomuuksien ehkäisy

Palvelutasopäätös ja onnettomuuksien ehkäisy Palvelutasopäätös ja onnettomuuksien ehkäisy Anssi Kuhlman Taustaa Pelastuslaki 379/2011 27 Alueen pelastustoimen ja pelastuslaitoksen tehtävät Alueen pelastustoimi vastaa pelastustoimen palvelutasosta,

Lisätiedot

Palvelutasopäätös Palvelutasopäätösluonnoksen käsittelyn tueksi

Palvelutasopäätös Palvelutasopäätösluonnoksen käsittelyn tueksi Palvelutasopäätös 2014-2017 Palvelutasopäätösluonnoksen käsittelyn tueksi Palvelutasopäätös Pelastuslain mukaan pelastuslaitoksen johtokunta päättää pelastustoimen palvelutasosta kuntia kuultuaan. Päätöksessä

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 31.3.2016 A. Talous Käyttötalous Pelastuslaitos 1 000 tot. 3/2015 Ta 2016 Tot 3/2016 % ta:sta muutos 15-16 Muutos 15-16 % Ennuste 31.12.2016 Toimintatulot 5 466 24097 5 566 23,1

Lisätiedot

Savonrannan aluejohtokunnan esitys ensivasteen hälyttämisestä

Savonrannan aluejohtokunnan esitys ensivasteen hälyttämisestä 2.1.2017 1 (5) Savonrannan aluejohtokunnan esitys ensivasteen hälyttämisestä Aluejohtokunta on tarkastusinsinööri Jorma Mattisen valmistamana tehnyt esityksen sairaanhoitopiirille, että Savonrannan paloasemalla

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2016 A. Talous Käyttötalous Pelastuslaitos 1 000 tot. 9/2015 Ta 2016 Tot 9/2016 % ta:sta muutos 15-16 Muutos 15-16 % Ennuste 31.12.2016 Toimintatulot 17 297 24 097 17 497 72,6

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖS ESITYS. Outi J Nyberg L-PSHP:n ensihoidon vastuulääkäri

PALVELUTASOPÄÄTÖS ESITYS. Outi J Nyberg L-PSHP:n ensihoidon vastuulääkäri PALVELUTASOPÄÄTÖS ESITYS Outi J Nyberg L-PSHP:n ensihoidon vastuulääkäri PALVELUTASOPÄÄTÖKSEN PERUSTA: Riskianalyysi Vakituisesti alueella oleskeleva väestö ja sen ikärakenne Hoitolaitokset Toteutuneet

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN ALUEJAKO

PELASTUSTOIMEN ALUEJAKO PELASTUSTOIMEN ALUEJAKO Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpano, pelastustoimen järjestelmän uudelleenorganisointi Sisäasiainministeriön lausuntopyyntö 20.12.2013 Sisäasiainministeriön esitys

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 04.04.2017 Nro 2/2017 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen osavuosikatsaus ajalta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen osavuosikatsaus ajalta 1 (5) Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen osavuosikatsaus ajalta 1.1. 31.8.2017 Talouden toteutuminen TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 31.8.2017 Toteuma Tot % Toteuma Ta 2017 1.1.-31.8.2017 1.1.-31.8.2016 Muutos

Lisätiedot

SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO

SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO SISÄLLYSLUETTELO 1. VPK:NA TOIMIVIEN SOPIMUSPALOKUNTIEN KUSTANNUSKARTOITUKSEN YHTEENVETO... 3 2. KYSELYLOMAKE:... 4 3. KUNNAN TAUSTATIEDOT... 7 4. VPK:NA

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastuslaitoksen lausunto aluehallintoviraston selvityspyyntöön pelastustoimen palvelutasossa olevista puutteista ja niiden korjaamisesta

Pirkanmaan pelastuslaitoksen lausunto aluehallintoviraston selvityspyyntöön pelastustoimen palvelutasossa olevista puutteista ja niiden korjaamisesta Pirkanmaan pelastuslaitos Satakunnankatu 16 33100 TAMPERE Länsi- ja Sisäsuomen aluehallintovirasto Pelastustoimi ja varautuminen kirjaamo.lansi@avi.fi Viite : Selvityspyyntö Pelastustoimen palvelutasossa

Lisätiedot

LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS TILASTOKIRJA 2014

LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS TILASTOKIRJA 2014 LÄNSI-UUDENMAAN PELASTUSLAITOS TILASTOKIRJA 214 Sisällysluettelo Tehtävämäärien kehitys... 3 Henkilövahingot... 5 Onnettomuuksien ehkäisy... 7 Alkusammutuksen vaikutus... 8 Erheelliset paloilmoitukset

Lisätiedot

Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät Esko Kaukonen

Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät Esko Kaukonen Kohteessa täydentyvät pelastusryhmät Esko Kaukonen (esko.kaukonen@pp.inet.fi) Hankkeen lähtökohdat (1) Pelastustoimen toimintavalmiuden suunnitteluohjeen mukaan Pelastustoiminnan aloittaminen on suunniteltava

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos. Toiminta Pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos. Toiminta Pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos Toiminta 2015 Pelastusjohtaja Jaakko Pukkinen 1 PELASTUSTOIMEN ALUE 2 HALLINTO JA TALOUS Pelastusalue muodostuu 11 peruskunnasta Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pelastustoimen mittarit

Pelastustoimen mittarit Pelastustoimen mittarit Tarve yhtenäinen väline toimintojen ja palvelujen seuranta ja arviointi johtaminen toiminnan kehittäminen vaikutukset asiakkaisiin pelastuslaitosten toimintaan ja johtamiseen koulutukseen

Lisätiedot

POHJANMAAN PELASTUSLAITOS PALVELUTASOPÄÄTÖS

POHJANMAAN PELASTUSLAITOS PALVELUTASOPÄÄTÖS POHJANMAAN PELASTUSLAITOS PALVELUTASOPÄÄTÖS 2018 2019 Liite 1: PERUSTELUMUISTIO RISKIANALYYSI Päivitetyt luvut 2 3 ja 5 Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokunta 8.2.2018 2 Pohjanmaan pelastuslaitos 1(32)

Lisätiedot

KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA PIELAVESI

KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA PIELAVESI KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA PIELAVESI 1.10.2012 Paloriskit, omatoiminen varautuminen ja valvontasuunnitelmat Paavo Tiitta riskienhallintapäällikkö Pohjois-Savon pelastuslaitos paavo.tiitta@kuopio.fi 044

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 19.04.2016 Nro 2/2016 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 13 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Lapin pelastuslaitos

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Lapin pelastuslaitos PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Lapin pelastuslaitos 2 Pelastuslautakunta 14.9.2012 / 59, liite nro 9 Pelastuslautakunta xx.12.2012 / x, liite nro x PTP 2013-2016 Sisällysluettelo Pelastustoimen

Lisätiedot

Palvelutasopäätös 2015-2017

Palvelutasopäätös 2015-2017 Palvelutasopäätös 2015-2017 Kainuun Pelastuslaitos 2015-2017 1 Yleistä... 4 1.1 Pelastuslain säädökset palvelutasosta... 5 1.2 Pelastustoimen toimintaympäristö... 8 1.3 Yhteiskunnan ja taloudellinen kehitys...

Lisätiedot

Pelastustoimi ja pelastuslaitos

Pelastustoimi ja pelastuslaitos Pelastustoimi ja pelastuslaitos Päijät-Hämeen pelastuslaitos Marjo Oksanen marjo.oksanen@phpela.fi Pelastustoimen tehtävänjako Sisäasiainministeriö johtaa, ohjaa ja valvoo pelastustointa ja sen palvelujen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 15.04.2015 Nro 2/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö

Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö Pelastuslaitoksen ja sopimuspalokuntien välinen harjoitusyhteistyö Osaamisen kehittämisen vuorovaikutustyöpaja pelastuslaitoksille 26.1.2016 Jani Aaltonen aluepalopäällikkö Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois-Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois-Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois-Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Noljakantie 4 80140 Joensuu Ydintietoja pelastuslaitoksesta Asukkaita 165 673 Pinta-ala 21 584

Lisätiedot

Johtokunta 29.08.2007 Nro 4/2007

Johtokunta 29.08.2007 Nro 4/2007 PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1 (15) Päijät Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 29.08.2007 Nro 4/2007 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 36 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Lapin pelastuslaitos Pelastuslautakunta 14.9.2012 / 59, liite nro 9 Pelastuslautakunta 5.12.2015 / 90, liite nro 7 Pelastuslautakunta 3.3.2016 / 10 Pelastuslautakunta

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2016. Taloussuunnitelma 2016-2018. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos

TALOUSARVIO 2016. Taloussuunnitelma 2016-2018. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos TALOUSARVIO 2016 Taloussuunnitelma 2016-2018 www.pkpelastuslaitos.fi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos etunimi.sukunimi@pkpelastuslaitos.fi Noljakantie

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 2/ TOIMINNALLISET JA TALOUDELLISET TAVOITTEET PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 19.04.2016 Nro 2/2016 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 12 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS. Päijät-Hämeen pelastuslaitos

VUOSIKERTOMUS. Päijät-Hämeen pelastuslaitos VUOSIKERTOMUS 2016 Päijät-Hämeen pelastuslaitos 1 Sisällys 1 Pelastusjohtajan katsaus... 2 2 Organisaatio ja johtokunta... 3 3 Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen vuonna 2016... 5 4 Riskienhallinta...

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Päätösesitys, 17.4.2 0 1 2

PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Päätösesitys, 17.4.2 0 1 2 PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Päätösesitys, 17.4.2 0 1 2 PAIy`ASTUSTOIMEN ELUTASOPÄÄTps 2013.2016 OulwKoiltisMaan pelastusliikelaitos PALVLASTOSi01MEN ELUTASOG4 05 ioi31201s Liite 1 PERUSTELUMUISTtO PELASTUSLAKI379

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI Kati Tillander

PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI Kati Tillander PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI 2017-2020 Kati Tillander 28.2.2017 Palvelutasopäätös Sisältö Riskianalyysi Toimii palvelutasopäätöksen perusteluosana ja edelleen tarkemman toiminnan suunnittelun apuvälineenä.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 4/2016

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 4/2016 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 01.09.2016 Nro 4/2016 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 33 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 34 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 26.08.2015 Nro 4/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta 26.08.2015 Nro 4/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 26.08.2015 Nro 4/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 36 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 37 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 1.1.2017-31.12.2018 HYVÄKSYTTY Siun sote - Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Yhtymävaltuusto xx.xx.2017 2 SISÄLTÖ

Lisätiedot

KAINUUN PELASTUSLAITOS

KAINUUN PELASTUSLAITOS KAINUUN PELASTUSLAITOS MUUTOSINFOT ke 22.3. Suomussalmi ke 29.3. Ristijärvi ti 4.4. Paltamo ti 25.4. Puolanka ke 3.5. Sotkamo ke 10.5. Kajaani ke 17.5. Kuhmo to 18.5. Hyrynsalmi KAINUUN PELASTUSLAITOS

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 1.1.2014-31.12.2017

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 1.1.2014-31.12.2017 POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 1.1.2014-31.12.2017 HYVÄKSYTTY Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen johtokunta..2013 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 Lainsäädäntö... 3 1.2 Toiminnan

Lisätiedot

Onnettomuuksien ehkäisy 2013

Onnettomuuksien ehkäisy 2013 Onnettomuuksien ehkäisy 2013 Kimmo Markkanen riskienhallintapäällikkö Onnettomuuksien ehkäisy 2013 14.2.2013 25.11.2011 3 Palvelualueiden keskinäinen toiminta Onnettomuuksien ehkäisy Ensihoito Pelastustoiminta

Lisätiedot

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 39 07.10.2016 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2020 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 07.10.2016 39

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (14) Johtokunta 04.05.2011 Nro 3/2011

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (14) Johtokunta 04.05.2011 Nro 3/2011 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (14) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 04.05.2011 Nro 3/2011 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

ALUEEN PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOA KOSKEVAT PÄÄTÖKSET

ALUEEN PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOA KOSKEVAT PÄÄTÖKSET SISÄASIAINMINISTERIÖ 31.3.2004 SM-2004-01205/Tu-311 Lääninhallitukset Alueiden pelastustoimet Julkinen ALUEEN PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOA KOSKEVAT PÄÄTÖKSET 1 Yleistä Velvoite pelastustoimen palvelutasoa

Lisätiedot

PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (16) Johtokunta Nro 3/ KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5

PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (16) Johtokunta Nro 3/ KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 5 PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (16) Päijät Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 16.11.2017 Nro 3/2017 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 28 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2013-2016 Lapin pelastuslaitos Pelastuslautakunta 5.12.2012 / 90, liite nro 8 / lopullinen versio 2 PTP 2013-2016 Sisällysluettelo Pelastustoimen palvelutaso 2013 2016

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 3/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 3/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 05.05.2014 Nro 3/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 27 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

17 Päijät-Häme. 17.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

17 Päijät-Häme. 17.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 17 Päijät-Häme 17.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 17.1. PÄIJÄT-HÄME Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 3 kpl Taajaan asutut: 3 kpl Maaseutumaiset: 5 kpl Päijät-Hämeen

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 4/2015

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Johtokunta Nro 4/2015 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 26.08.2015 Nro 4/2015 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 36 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 37 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO Johtokunta 08.11.2016 Nro 5/2016 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 46 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/ VALVONTATOIMINNAN JA TURVALLISUUSVIESTINNÄN TOTEUMA

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/ VALVONTATOIMINNAN JA TURVALLISUUSVIESTINNÄN TOTEUMA PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 08.11.2016 Nro 5/2016 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 46 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.1.2012 Vahvistetaan otettavaksi käyttöön 1.1.2012 Pelastuslautakunta 5.10.2011 Pelastuslautakunnan toimintasäännön muuttaminen, luku 10, Pelastuslautakunta

Lisätiedot

Onnettomuuksien ehkäisy 2013

Onnettomuuksien ehkäisy 2013 Onnettomuuksien ehkäisy 2013 Kimmo Markkanen riskienhallintapäällikkö Onnettomuuksien ehkäisy 2013 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Västra Nylands räddningsverk Länsi-Uusimaa Department for Rescue Services

Lisätiedot

JEHU 2019 TIETOKILPAILUN OIKEAT VASTAUKSET

JEHU 2019 TIETOKILPAILUN OIKEAT VASTAUKSET NIMI PALOKUNT A TUNNUS Oikeasta vastauksesta saa pisteitä. Oikein / väärin - tehtävistä 1 pst / kohta. Yhdistämistehtävän pistemäärä on 4 (neljä) pistettä. Neljä pistettä jaettuna kohtien määrällä /kohta.

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS

POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS POHJOIS-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 1.1.2017-31.12.2018 HYVÄKSYTTY kuntayhtymä sosiaali- ja terveyspalvelujen Siun sote - Pohjois-Karjalan Yhtymävaltuusto xx.xx.2017 3 SISÄLTÖ

Lisätiedot

ESITYS LAPIN PELASTUSLAITOKSEN PELASTUSTOIMINNANJOHTAMISEN KEHITTÄMISESTÄ

ESITYS LAPIN PELASTUSLAITOKSEN PELASTUSTOIMINNANJOHTAMISEN KEHITTÄMISESTÄ ESITYS LAPIN PELASTUSLAITOKSEN PELASTUSTOIMINNANJOHTAMISEN KEHITTÄMISESTÄ Sisällys Johdanto... 3 Yhden päivystävän palomestarin malli... 4 Työryhmän esitys Lapin pelastuslaitoksen johtamisjärjestelmän

Lisätiedot

UUDISRAKENTAMINEN. HANKESUUNNITELMA Sivu 1/10. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Kakskerran paloasema (Turku)

UUDISRAKENTAMINEN. HANKESUUNNITELMA Sivu 1/10. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Kakskerran paloasema (Turku) 21.3.2017 Sivu 1/10 Tilaaja: Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu 35 20100 Turku Hanke: (Turku) UUDISRAKENTAMINEN Sivu 2/10 KAKSKERRAN PALOASEMA UUDISRAKENTAMINEN - uudisrakennushankkeen hankeohjelman

Lisätiedot

Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag. Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki

Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag. Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki Pelastuslaitokset (kunnat) Hätäkeskukset (Valtio) Valtion hallinnoimia Hätäkeskusalueita

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos liikelaitos 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2015 A. Talous Käyttötalous Pelastuslaitos 1 000 tot. 9/2014 Ta 2015 Tot 9/2015 % ta:sta muutos 14-15 Muutos 14-15 % Ennuste 31.12.2015 Toimintatulot 17 049 23 698 17 297 73,0

Lisätiedot

UUDISRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA (ALUSTAVA) Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Rymättylän paloasema (Naantali)

UUDISRAKENTAMINEN HANKESUUNNITELMA (ALUSTAVA) Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu Turku. Rymättylän paloasema (Naantali) (ALUSTAVA) 4.2.2019 Sivu 1/8 Tilaaja: Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Eerikinkatu 35 20100 Turku Hanke: (Naantali) UUDISRAKENTAMINEN Sivu 2/8 RYMÄTTYLÄN PALOASEMA UUDISRAKENTAMINEN - uudisrakennushankkeen

Lisätiedot

Päijät-Hämeen liitto. Maakuntakaavan kaupanryhmä

Päijät-Hämeen liitto. Maakuntakaavan kaupanryhmä Päijät-Hämeen liitto Maakuntakaavan kaupanryhmä 29.1.2014 TARKISTETTU LIIKETILANTARVE TARKISTUKSET: MITOITUSVÄKI, VAPAA-AJAN ASUMINEN JA VENÄLÄISET MATKAILIJAT VÄHITTÄISKAU 2012 2010 2010 2025 2025 2035

Lisätiedot

Pöytäkirjanote 15.04.2015. ke 15,04.2015 klo 13:00-14:27 Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 3 krs Ilola

Pöytäkirjanote 15.04.2015. ke 15,04.2015 klo 13:00-14:27 Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 3 krs Ilola PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO Päijät -Hämeen pelastuslaitos Johtokunta Pöytäkirjanote 15.04.2015 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka ke 15,04.2015 klo 13:00-14:27 Paavolan pelastusasema, Mannerheiminkatu 24, 3 krs Ilola OSALLISTUJAT

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta 28.10.2009 Nro 4/2009

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta 28.10.2009 Nro 4/2009 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 28.10.2009 Nro 4/2009 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 45 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/2014

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 5/2014 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 17.09.2014 Nro 5/2014 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos Pohjois-Karjalan pelastuslaitos- liikelaitoksen TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 Taloussuunnitelma 2016-2018 www.pkpelastuslaitos.fi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Pelastuslautakunta PEK/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Pelastuslautakunta PEK/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 129 Pelastuslaitos, talousarvion toteutumisennuste 3/2016 HEL 2016-004817 T 02 02 01 Päätös Sitovat toiminnalliset tavoitteet Toiminnalliset tavoitteet päätti

Lisätiedot

KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA LEPPÄVIRTA 12.11.2012

KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA LEPPÄVIRTA 12.11.2012 KYLÄTURVALLISUUDEN INFOILTA LEPPÄVIRTA 12.11.2012 Paloriskit, omatoiminen varautuminen ja valvontasuunnitelmat Paavo Tiitta riskienhallintapäällikkö Pohjois-Savon pelastuslaitos paavo.tiitta@kuopio.fi

Lisätiedot

1. Savusukellustaitoa ylläpidetään harjoittelulla. Riittäväksi harjoitteluksi katsotaan (Pelastussukellusohje, s.11)

1. Savusukellustaitoa ylläpidetään harjoittelulla. Riittäväksi harjoitteluksi katsotaan (Pelastussukellusohje, s.11) 1. Savusukellustaitoa ylläpidetään harjoittelulla. Riittäväksi harjoitteluksi katsotaan (Pelastussukellusohje, s.11) a. kolme kylmää savusukellusharjoitusta b. kolme kuumaa savusukellusharjoitusta c. kolme

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS Toiminnan kuvaus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa olosuhteissa siitä, että pelastuslaitokselle säädetyt tehtävät suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman tehokkaalla

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN www.ekarjala.fi 1 PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN TYÖRYHMÄN TYÖSKENTELY / Osallistujat: Pelastuslaitoksen yhteistyöryhmä täydennettynä Eksoten ensihoidon palvelupäälliköllä

Lisätiedot

Ensihoitopalvelun valtakunnallinen palvelutasopäätösdata tammi-kesäkuu 2018

Ensihoitopalvelun valtakunnallinen palvelutasopäätösdata tammi-kesäkuu 2018 Ensihoitopalvelun valtakunnallinen palvelutasopäätösdata tammi-kesäkuu 2018 Johdanto Ensihoitopalvelun palvelutasopäätös perustuu STM asetukseen ensihoitopalvelusta 585/2017. Sairaanhoitopiirit tekevät

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 07.06.2012 Sivu 1 / 1 24/00.02.02/2011 4 Pelastustoimen rakennushankkeet vuosina 2013-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Lindholm Stefan, puh. (09) 816 83061 Pietikäinen Olli, puh. (09) 816 26820 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Toimintakertomus 2016

Toimintakertomus 2016 Toimintakertomus 2016 Sisällys 1. Etelä-Savon pelastuslaitos... 1 2. Talous... 1 3. Henkilöstö ja uudistuminen... 3 3.1. Henkilöstökoulutukset... 5 3.1.1. Vakinainen henkilöstö... 5 3.1.2. Sivutoiminen

Lisätiedot

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus 29.0.205 Simo Tarvainen pelastusjohtaja .Helsinki 2.Länsi-Uusimaa 3.Keski-Uusimaa 4.Itä-Uusimaa 5.Varsinais-Suomi 6.Kanta-Häme 7.Päijät-Häme 8.Kymenlaakso

Lisätiedot

Riskienarvioinnin kehittämisen ajankohtaiset asiat

Riskienarvioinnin kehittämisen ajankohtaiset asiat Riskienarvioinnin kehittämisen ajankohtaiset asiat Kati Tillander Onnettomuuksien ehkäisyn opintopäivät 18-19.11.2014 Riskienarvioinnin kehittäminen Palvelujen kohdentamisen peruselementit ovat tarkempi

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos

PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS Lapin pelastuslaitos PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOPÄÄTÖS 2020-2023 Lapin pelastuslaitos Pelastuslautakunta 2019 / 33, liite nro 3 2 PTP 2020-2023 Sisällysluettelo Pelastustoimen palvelutaso 2020 2023 / visio ja arvot Sisällys

Lisätiedot

Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä

Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä Sopimuspalokuntatoiminta Päijät Hämeessä Palopäällystöpäivät Lahti 24.3.2018 Jyrki Tarhonen SSPL Päijät Häme Tapani Lehtinen aluepalopäällikkö Päijät Hämeen Pelastuslaitos Päijät Hämeen Pelastuslaitos

Lisätiedot

Pelastustoiminnan käsitteitä

Pelastustoiminnan käsitteitä 22.4.2013 Pelastustoiminnan käsitteitä Pelastustoiminnan käsitteiden hyväksyminen Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto asetti keväällä 2012 työryhmän, johon kuuluivat Mika Haverinen, Matti Honkanen ja

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (12) Johtokunta Nro 1/ PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN 6

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (12) Johtokunta Nro 1/ PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN 6 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (12) Päijät-Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 15.02.2017 Nro 1/2017 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE

PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 1(10) PELASTUSTOIMINNAN JOHTAMINEN -OHJE 19.6.2007 2(10) SISÄLLYS 1 Ohje ja sen tarkoitus...3 2 Satakunnan pelastustoimen operatiivinen johtamisjärjestelmä...3 2.1 Johtovastuun ottaminen ja siirtäminen...4

Lisätiedot

Pelastustoimi. Maantieteen laitos, Helsingin yliopisto: Geoinformatiikka elämässä luentosarja, :

Pelastustoimi. Maantieteen laitos, Helsingin yliopisto: Geoinformatiikka elämässä luentosarja, : Maantieteen laitos, Helsingin yliopisto: Geoinformatiikka työel elämässä luentosarja, 20.9.2005: Pelastustoimi Veli-Pekka Ihamäki Aluepalopäällikkö (Espoon toimialue) Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos veli-pekka.ihamaki@espoo.fi

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN PELASTUSLAITOS TALOUSARVIO TALOUSARVIOSUUNNITELMA Ilman ensihoitoa Liite 1

PÄIJÄT-HÄMEEN PELASTUSLAITOS TALOUSARVIO TALOUSARVIOSUUNNITELMA Ilman ensihoitoa Liite 1 PÄIJÄT-HÄMEEN PELASTUSLAITOS Johtokunta TALOUSARVIO 2017 19.4.2016 15 TALOUSARVIOSUUNNITELMA 2018-2019 Ilman ensihoitoa Liite 1 TULOT MENOT 2017 2018 2 019 Myyntituotot 18 122 989 18 547 400 18 681 596

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos Johtokunta Nro 2/2009

PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos Johtokunta Nro 2/2009 PÄIJÄT-HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) Päijät-Hämeen pelastuslaitos 29.04.2009 Nro 2/2009 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 16 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 4 17

Lisätiedot

Sisällysluettelo: S01/Pekka Tähtinen Tiedoston kokoaminen

Sisällysluettelo: S01/Pekka Tähtinen Tiedoston kokoaminen Palvelutasopäätös 2014-2017 Lausuntoversio 20.8.2013 Sisällysluettelo: Palvelutaso 2014-2017...1 1. Yleistä...1 1.1. Toimintaympäristö...2 1.2. Uhkien ja riskien arviointi...2 1.3. Toiminnan painopisteet

Lisätiedot

PELASTUSTOIMEN TASKUTILASTO 2010 2014

PELASTUSTOIMEN TASKUTILASTO 2010 2014 PELASTUSTOIMEN TASKUTILASTO 2010-2014 PELASTUSTOIMEN TASKUTILASTO 2010 2014 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 1 2 TOIMINTAYMPÄRISTÖ JA RESURSSIT 2 3 ONNETTOMUUKSIEN EHKÄISY 8 4 HÄLYTYSTEHTÄVÄT 10 5 ONNETTOMUUSVAHINGOT

Lisätiedot

PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 2/2008

PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Johtokunta Nro 2/2008 PÄIJÄT HÄMEEN LIITTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (15) Päijät Hämeen pelastuslaitos SISÄLLYSLUETTELO 23.04.2008 Nro 2/2008 KÄSITELTÄVÄT ASIAT 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Noljakantie 4 80140 Joensuu Ydintietoja pelastuslaitoksesta Ylimpänä päättävänä elimenä toimii

Lisätiedot

ENSIHOITOKESKUS Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013

ENSIHOITOKESKUS Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013 Satakunnan ensihoitopalvelut vuoteen 2013 JYRI LILJA ensihoitopäällikkö Eduskunta on hyväksynyt uuden terveydenhuoltolain, joka tulee voimaan 1.5.2011. Lain mukaan ensihoitopalvelun järjestämisvastuu siirtyy

Lisätiedot

PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT VUOSI Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta korityö avust

PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT VUOSI Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta korityö avust PELASTUSPALVELUJEN INVESTOINNIT 2019-2021 VUOSI 2019 2020 2021 Ajoneuvokalusto Sammutusauto - alusta 120 000 120 000 - korityö 176 000 176 000 - avustus - kalusto 60 000 60 000 nettoinvestointi 0 356 000

Lisätiedot

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 50 12.10.2018 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2019 ja taloussuunnitelma 2020 2022 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 12.10.2018 50

Lisätiedot

Lausunto Länsi-Uudenmaan pelastustoimen palvelutasopäätösluonnoksesta

Lausunto Länsi-Uudenmaan pelastustoimen palvelutasopäätösluonnoksesta Yhdyskuntalautakunta 133 15.10.2013 Kaupunginhallitus 278 23.10.2013 Lausunto Länsi-Uudenmaan pelastustoimen palvelutasopäätösluonnoksesta 2014-2017 235/991/2013 YLK 133 Pelastuslain 29 mukaan alueen pelastustoimi

Lisätiedot

Keski-Suomen pelastuslaitos

Keski-Suomen pelastuslaitos Kunnan liikelaitos Johtokunta 12.5.2015 22 Keski-Suomen pelastuslaitos TALOUSARVIOESITYS 2016 Kuvaus toiminnasta ja toiminta-ajatus: Keski-Suomen pelastuslaitos tuottaa alueen ihmisille ja yrityksille

Lisätiedot

LIITE 6 KALUSTOSTRATEGIA

LIITE 6 KALUSTOSTRATEGIA LIITE 6 KALUSTOSTRATEGIA Liite palvelutasopäätökseen 03-06 SISÄLTÖ. KALUSTOSTRATEGIAN PERUSTEET 3. Pelastuslainsäädäntö 3. Yhteistoimintasopimus 3.3 Palvelutasopäätös 3. AJONEUVOKALUSTO 4. Käsitteet 4..

Lisätiedot

sivistystoimen kehittäminen Päijät-Hämeen kunnissa vuosina

sivistystoimen kehittäminen Päijät-Hämeen kunnissa vuosina Käsitelty ja hyväksytty sivistystoimenjohtajien ohjausryhmässä 16.5.2012. Sopimus päivitetty Hollolan ja Hämeenkosken kuntaliitoksen sekä Lahden ja Nastolan uuden kunnan muodostamisen osalta 1.1.2016 vuoden

Lisätiedot

Toimintavalmiusohje. Muistio S ISÄASIAINMINISTERIÖN PELASTUSOSASTON J ULKAISUJA SARJA A A:71

Toimintavalmiusohje. Muistio S ISÄASIAINMINISTERIÖN PELASTUSOSASTON J ULKAISUJA SARJA A A:71 S ISÄASIAINMINISTERIÖN PELASTUSOSASTON J ULKAISUJA SARJA A Toimintavalmiusohje 1 Ohjeet tarkoitus... 2 2 Määritelmiä... 2 3 Uhkien arviointi... 2 3.1 Riskialueiden määrittäminen... 3 3.2 Riskikohteet...

Lisätiedot

Keski-Suomen pelastuslaitos

Keski-Suomen pelastuslaitos Johtokunta 12.5.2015 22 Kunnan liikelaitos Keski-Suomen pelastuslaitos TALOUSARVIOESITYS 2016 Kuvaus toiminnasta ja toiminta-ajatus: Keski-Suomen pelastuslaitos tuottaa alueen ihmisille ja yrityksille

Lisätiedot

Muutokset toimintaympäristössä strategian hyväksymisen jälkeen

Muutokset toimintaympäristössä strategian hyväksymisen jälkeen MAAKUNNALLINEN PALVELUTOIMINTA ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS Muutokset toimintaympäristössä strategian hyväksymisen jälkeen Osana hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa pelastustoimen rakenneuudistus

Lisätiedot

Lisätiedot / Perustelut / Päätös

Lisätiedot / Perustelut / Päätös KALUSTOHANKEAVUSTUSPÄÄTÖKSET 26.5.2016 Hakemuksia yhteensä 80 kpl, joista 17 kpl on sopimuspalokuntien hankkeita Hankkeet ovat listattuina aluehallintovirastoittain ja heidän asettamassaan tärkeysjärjestyksessä.

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOS

KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOS KESKI-POHJANMAAN JA PIETARSAAREN ALUEEN PELASTUSLAITOS PALVELUTASOPÄÄTÖS 2015 2018 Luonnos Sisällys 1 Yleistä... 2 1.1 Lainsäädäntö... 2 1.2 Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos... 3

Lisätiedot