Kaupunginhallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallitus 30.3.2015"

Transkriptio

1 Kristiinankaupunki Kaupunginhallitus Esityslista

2 KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginhallitus Kokouksen: Ajankohta klo Paikka Rådhuset Asiat 91 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 92 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 93 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN 5 94 ILMOITUSASIAT 6 95 PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA KAUPUNGINHALLITUS VOI OTTAA KÄSITELTÄVIKSEEN 7 96 KAUPUNGINVALTUUSTON TEKEMIEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 8 97 ESITYS KUNNIA- JA ANSIOMERKKIEN SAAJIKSI 9 98 TILINPÄÄTÖS VASTINE KUNNALLISVALITUKSEEN, HUVILAVUOKRA-ALUE, HÄMÄLÄINEN, SÄNTTI, LEHTINEVA, OJALA VASTINE KUNNALLISVALITUKSEEN, HUVILAVUOKRA-ALUE, LEMPONEN, KADOCH, NICKBON PETRIONE OY:N ANOMUS KORTTELISSA 912 SIJAITSEVIEN RIVITALOTONTTIEN VARAAMISESTA EDUSKUNTAVAALIEN 2015 VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNTIEN ASETTAMINEN LAKIAKANGAS II TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN HYVÄKSYMINEN; CPC FINLAND OY TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT 29

3 Kaupunginhallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtajan päätös:

4 Kaupunginhallitus PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

5 Kaupunginhallitus ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

6 Kaupunginhallitus ILMOITUSASIAT Kutsut seuraaviin kokouksiin ja tilaisuuksiin: - Länsirannikon valvontalautakunta Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokunta Suupohjan koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus Vaasanseudun ajoharjoitteluratasäätiön valtuuskunta Raportointikokous seutulukioselvityksestä Maalahdessa Kansallisen Veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla Hämeenlinnassa Samkommunen för Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur kuntayhtymän hallitus Suomen Museoliiton 92. vuosikokous ja valtakunnalliset museopäivät Pöytäkirja seuraavista kokouksista: - Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus musiikkiopisto Legaton lautakunta Länsirannikon valvontalautakunta Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaosto Suupohjan koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus Rannikko-Pohjanmaan kuntayhtymän hallitus Keha-keskuksen päätös avustuksen maksamisesta JobCenterille vuoden 2014 viimeiseltä vuosineljännekseltä. Yhteysviranomaisen (ELY-keskus) lausunto Härkmeren tuulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta. Aluehallintoviraston päätös luvan myöntämisestä vesijohdon rakentamiselle Tiukanjoen alitse. Kuntaliiton lausunto huvilatonttien vuokraa/myyntiä koskevassa asiassa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Merkitään.

7 Kaupunginhallitus PÄÄTÖKSET ASIOISTA, JOTKA KAUPUNGINHALLITUS VOI OTTAA KÄSI- TELTÄVIKSEEN Tekninen lautakunta , Paavo Rantala. Hallintopäällikön päätökset Kaupunginjohtajan ehdotus: Merkitään.

8 Kaupunginhallitus KAUPUNGINVALTUUSTON TEKEMIEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖN- PANO (DAS/REN) Luettelo päätöksistä liitteenä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus panee kaupunginvaltuuston tekemät päätökset täytäntöön.

9 Kaupunginhallitus ESITYS KUNNIA- JA ANSIOMERKKIEN SAAJIKSI (ES/REN) (Kaupunginhallitus ) Viitataan aluehallintoviraston oheiseen sähköiseen kirjeeseen Esitykset kunnia- ja ansiomerkkien saajiksi jätetään viimeistään (opetussektori ja sisäasiainministeriön hallintoalue) ja (muut).

10 Kaupunginhallitus TILINPÄÄTÖS 2014 (REN/RH) (Kaupunginhallitus ) KuntaL 68 :n mukaan laaditaan tilinpäätös, joka on saatettava valtuuston käsiteltäväksi tilikautta seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätöksen tulee valmistua kolmen kuukauden kuluessa tilikauden päätyttyä ja se tulee sen jälkeen jättää tilintarkastajille ja tarkastuslautakunnalle. Tilintarkastajien tulee jättää tilintarkastuskertomus toukokuun aikana. Tarkastuslautakunnan tulee laatia kaupunginvaltuustolle kertomus, johon sisältyy arviointi siitä, ovatko kaupunginvaltuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Tilinpäätökseen kuuluu myös toimintakertomus, johon sisältyy mm. selvitys valtuuston asettamien toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta kunnassa ja kuntakonsernissa. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kunnan ja kuntakonsernin talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa kunnan tai kuntakonsernin taseessa, tuloslaskelmassa tai rahoituslaskelmassa. Kunnanhallituksen on toimintakertomuksessa annettava esitys tilikauden tuloksen käsittelystä. Tilinpäätöksen allekirjoittamisen yhteydessä hallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja allekirjoittavat johdon vahvistusilmoituskirjeen tilintarkastajalle. Vuoden 2014 tilinpäätös osoittaa ,49 euron ylijäämää, mikä merkitsee sitä, että aikaisempien vuosien kertynyt alijäämä on kokonaisuudessaan katettu. Kaupungin lainakanta oli 25,5 miljoonaa euroa (3728 /asukas). Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy tilinpäätöksen ja jättää sen tilintarkastajien tarkastettavaksi. Tarkastuksen jälkeen tilinpäätös käsitellään kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallitus allekirjoittaa tilinpäätöksen. Hallituksen puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja allekirjoittavat johdon vahvistusilmoituskirjeen.

11 Kaupunginhallitus VASTINE KUNNALLISVALITUKSEEN, HUVILAVUOKRA-ALUE, HÄMÄLÄINEN, SÄNTTI, LEHTINEVA, OJALA. (Kaupunginhallitus ) (REN/REN) Vaasan hallinto-oikeudelle on jätetty valitus kaupunginvaltuuston päätöksestä koskien huvilatonttien vuokrasopimusten uusimisperiaatteita. Vaasan hallinto-oikeus pyytää kaupunginhallitusta oheisen valituksen johdosta liittämään asiakirjoihin kaupunginvaltuuston tai kaupunginhallituksen sen puolesta johtosääntönsä mukaisesti antaman lausunnon sekä valituksenalaisen päätöksen perusteena olevat asiakirjat. Kristiinankaupungin hallintosäännön 17 :n 5. kohdan mukaan kaupunginhallituksen tehtävänä on antaa selitys kaupunginvaltuuston päätöksistä tehtyihin valituksiin, mikäli kaupunginhallitus katsoo voivansa hyväksyä valtuuston päätöksen lopputuloksen. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöön. Kaupunginhallitus voi siten katsoa hyväksyvänsä valtuuston päätöksen lopputuloksen ja siten antaa lausunnon vireillä olevasta kunnallisvalituksesta. Muutoksenhakijat ovat esittäneet seuraavat vaatimukset ja perustelut: Dnro 00141/15/2299 Hämäläinen, Säntti, Lehtineva, Ojala Vaatimukset Vaadimme Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston tekemän 68 pykälän mukaisen päätöksen kumoamista koska päätös ei kohtele vuokralaisia tasapuolisesti ja on selvää syrjintää ja ristiriidassa yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa. Suurimmalle osalle vuokralaisista uusi vuokrasopimus solmitaan päätöksen kohdan 1 mukaan 15 vuodeksi seuraavin poikkeuksin: a. PVO:n pohjoispuoleisella T-1 alueella vuokratonttien vuokrasopimukset uusitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, sekä b. Furuvikenissä/Kanuunaniemellä asemakaavan viheralueella sijaitsevien vuokratonttien vuokrasopimus uusitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan, c. valkoisilla alueilla (poistetut EV- ja RA-1 korttelialueet) ja Kellarlahden etelä-itäpuolella olevilla VL-alueilla sijaitsevien huvilatonttien vuokrasopimukset, joihin ei sisälly pidentämisehtoa, uusitaan 5 vuodeksi, minkä jälkeen otetaan kantaa jatkoon. Kaikille vuokralaisille on päätöksen mukaan määrätty sama vuokra (eli 850 perusmaksu + pinta-alaan perustuva maksu 0,55 /neliömetri). Korotus perusmaksuun 150 ja 5,5 kertainen korotus neliövuokraan.

12 Kaupunginhallitus Yleisestä sopimusajasta poikkeavilla tonteilla (2 tai 5 vuotta) ei ole tontin lunastusoikeutta ja ovat rakennuskieltoaluetta muista poiketen sekä vuokraoikeuden vahvistaminen aiheuttaa vuokralaisille lisäkustannuksia ja kiinteistöjen myyminen lähes mahdotonta vaikuttaen olennaisesti myös hintaan. Teollisuuden läheisyys T-1 alueella aiheuttaa hiili- ja turvepölyhaittoja sekä ylimääräisiä siivouksia kiinteistöille sekä meluhaittoja myös Kellarilahden alueella. Jatkuva epätietoisuus jatkosta tulee edellä olevin perustein näkyä myös vuokran määrässä ko alueilla ja olla siten suhteutettu sopimusaikaan. Kaupunginhallituksen ennen valtuuston kokousta tekemän esityksen mukaan korotukset kyseisille alueille olivat sen sijaan kohtuulliset ja hyväksyttävät (perusmaksu ,10 /neliömetri). Päätöksen kohdan 1 mukaan sopimuksen pituus ko alueella pitäisi olla 2 vuotta mutta kuitenkin uudet sopimukset on solmittu 15 vuodeksi vastoin valtuuston päätöstä. Osaan vuokrasopimuksista on liitetty lauseke 2 tai 5 vuoden jatkomahdollisuudesta poiketen valtuuston päätöksestä, jonka mukaan jatkoon otetaan kantaa myöhemmin. Kellarilahden alueella kaikkien muiden vuokrasopimukset on solmittu 15 vuodeksi lukuun ottamatta tonttikuviota 1039/1 jolle solmittu vain 5 vuoden sopimus joka on selvää syrjintää ja ristiriidassa yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa. Lisäksi todettakoon, että päätöksessä puhutaan virheellisesti Kellarilahdesta joka kuitenkin on nimeltään Lähdelahti suomeksi. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus antaa seuraavan lausunnon hallinto-oikeudelle: Valitusoikeus Kuntalain 92. :ssä säädetään seuraavaa valitusoikeudesta: Oikaisuvaatimus- ja valitusoikeus Oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntalain 4 :ssä on seuraava kunnan jäsenen määritelmä: Kunnan jäsen on: 1. henkilö, jonka kotikuntalaissa (201/94) tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on (kunnan asukas); 2. yhteisö, laitos tai säätiö, jonka kotipaikka on kunnassa; sekä 3. se, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa.

13 Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätös on periaatepäätös alkaen sovellettavien maanvuokrien tasosta. Todettakoon, että jokaisella muutoksenhakijalla on lähtien voimassa oleva vuokrasopimus kaupungin kanssa. Muutoksenhakijat toteavat vaatimuksessaan: Päätös ei kohtele vuokralaisia tasapuolisesti ja on selvää syrjintää ja ristiriidassa yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa. Kaupunginhallitus esittää, ettei valtuuston päätöstä :n 2. kohdan viidennettä virkettä eikä valtuuston päätöstä :n 3. kohtaa ole missään vaiheessa asian käsittelyä perusteltu sillä, ettei mainituilla alueilla sijaitseviin vuokratonteihin ole lunastusoikeutta. Syynä siihen, että vuokratonteille, jotka sijaitsevat asemakaavan viheralueella (VR) Furuvikenissä/Kanuunaniemellä, PVO:n pohjoispuolisella T-1 -alueella sekä valkoisilla alueilla, Kellarinlahden alueella ja lahden pohjoispuolisilla VLalueilla ehdotettiin valmistelussa 700 euron vuotuista perusmaksua ja vuokra-alueen pinta-alaan perustuvaa maksua 0,10 /m 2, ei ollut pyrkimys kompensoida alemmalla vuosivuokralla sitä, että näihin vuokra-alueisiin ei tule olemaan lunastusoikeutta. Syynä siihen, että ehdotettiin 700 euron vuotuista maksua plus 0,10 euroa/neliö oli se, että päätösehdotus perustui siihen, että jokaisella vuokra-alueella oli vahvistettu markkina-arvo ulkopuolisen arvioinnin perusteella. Kyseisille alueille ei kuitenkaan ollut tehty ulkopuolista arviointia ja sen takia vahvistettiin vuotuinen perusmaksu sekä pinta-alaan perustuva maksu. Vuokraan liittyvä "erityiskohtelu johtui siis siitä tosiasiasta, ettei näillä alueilla sijaitseville vuokratonteille ollut tehty arviointia, mutta koska kokouksessa annettu ehdotus ei perustunut ulkopuolisessa arvioinnissa saatuun markkina-arvoon, ei myöskään enää ollut tarvetta näillä alueilla sijaitsevien vuokratonttien erityiskohteluun. Selvennyksenä voidaan todeta, että kaavoitustilanne on syy siihen, miksei näihin vuokra-alueisiin ole lunastusoikeutta. Tulevaisuuden käyttö ratkaistaan tulevassa asemakaavassa. Valtuuston päätöksen (kohta 3) seuraava virke Kaupunginvaltuusto muuttaa arvioitujen vapaa-ajantonttien myyntikriteerejä siten, että riippumatta siitä sijaitsevatko tontit/kuviot asemakaavoitetulla alueella vai ei, annetaan vuokralaiselle mahdollisuus tontin/kuvion lunastamiseen. johtuu siitä, että valtuusto teki vuonna 2007 periaatepäätöksen siitä, että kunta myy vain sellaisia vapaa-ajantontteja, jotka sijaitsevat asemakaavoitetuilla alueilla. Tämän virkkeen tarkoituksena oli muuttaa vuonna 2007 tehtyä periaatepäätöstä. Kaikista n. 230 huvilavuokraalueesta vain n. 22 aluetta sijaitsee nykytilanteessa asemakaavoitetuilla alueilla Antila-alueella. Suurin osa vuokra-alueista sijaitsee rantayleiskaavoitetuilla alueilla, ja tällä virkkeellä haluttiin siis antaa rantayleiskaavaalueilla sijaitsevien vuokra-alueiden vuokralaisille mahdollisuus ostaa vuokraamansa alueen. Syynä siihen, miksei tehdyssä päätöksessä ole annettu mainittujen alueiden vuokralaisille lunastusoikeutta on se, ettei

14 Kaupunginhallitus näitä alueita ole kaavoitettu vapaa-ajanasutusta varten. Se on myös syynä siihen, ettei H-kiinteistöt ole arvioinut niitä ja selittää edelleen sen, että näille alueille annettiin asian aikaisemmassa käsittelyssä kiinteä vuosimaksu verrattuna niihin vuokra-alueisiin, joille määrättiin suoritetun arvioinnin perusteella tietty arvo, johon vuokra perustui asian aikaisemmassa käsittelyssä. Vuokran kohtuullisuus Muutoksenhakijat esittävät, että kaupunginhallituksen ennen valtuuston kokousta tekemän esityksen mukainen vuokra (perusmaksu ,10 /neliömetri) olisi kohtuullinen vuokra. Kunnallisvalitus on nimenomaan kunnan asukkaan oikeuskeino valvoa kunnan toiminnan laillisuutta. Siten valitusviranomaisen tulee jättää tutkimatta kunnallisvalitus, joka voidaan tutkia muussa järjestyksessä. Maanvuokralain (1966/258) 6. luvun 78 :n mukaan vuokrasopimusta koskeva riita voidaan saattaa tuomioistuimessa soviteltavaksi siten kuin riita-asioiden sovittelusta yleisissä tuomioistuimissa annetussa laissa säädetään. Vaatimus Kaupunginhallitus vaatii, että kunnallisvalituksessa esitetyt vaatimukset hylätään. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginvaltuusto ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös muutoinkaan ole lainvastainen.

15 Kaupunginhallitus VASTINE KUNNALLISVALITUKSEEN, HUVILAVUOKRA-ALUE, LEMPONEN, KADOCH, NICKBON (Kaupunginhallitus ) (REN/REN) Vaasan hallinto-oikeudelle on jätetty valitus kaupunginvaltuuston päätöksestä koskien huvilatonttien vuokrasopimusten uusimisperiaatteita. Vaasan hallinto-oikeus pyytää kaupunginhallitusta oheisen valituksen johdosta liittämään asiakirjoihin kaupunginvaltuuston tai kaupunginhallituksen sen puolesta johtosääntönsä mukaisesti antaman lausunnon sekä valituksenalaisen päätöksen perusteena olevat asiakirjat. Kristiinankaupungin hallintosäännön 17 :n 5. kohdan mukaan kaupunginhallituksen tehtävänä on antaa selitys kaupunginvaltuuston päätöksistä tehtyihin valituksiin, mikäli kaupunginhallitus katsoo voivansa hyväksyä valtuuston päätöksen lopputuloksen. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti panna kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöön. Kaupunginhallitus voi siten katsoa hyväksyvänsä valtuuston päätöksen lopputuloksen ja siten antaa lausunnon vireillä olevasta kunnallisvalituksesta. Muutoksenhakijat ovat esittäneet seuraavat vaatimukset ja perustelut: Dnro 00141/15/2299 Lemponen, Kadoch, Kadoch, Kadoch, Nickbon Vaatimukset Vaadimme, että edellä mainittu päätös kumotaan kokonaisuudessaan ja että Kristiinankaupunki velvoitetaan 1) keskeyttämään päätöksen toimeenpano ja 2) maksamaan edellä mainituille asianosaisille asiassa syntyvät oikeudenkäyntikulut laillisine korkoineen. Perustelut Valituksenalaisen kaupunginvaltuuston päätöksen perusteena on ollut, että kyseisellä vuokranmääritystavalla turvataan kaikkien vuokralaisten tasapuolinen kohtelu. Muutoksenhakijat tekijät toteavat, että: 1. Vaasan hallinto-oikeus on päätöksellään (No 14/0461/1) kumonnut Kristiinankaupungin aiemman kaupunginvaltuuston päätöksen , 95, joka koski edellä mainittuja huvilatonttien vuokria. Hallinto-oikeus on päätöksessään todennut muuna muassa, että kaupunginvaltuuston päätöksentekoa ohjaa vaatimus tasapuolisesta kohtelusta. Hallinto-oikeus on katsonut, että kaupunginvaltuuston päätöksessä omaksuttu laskentamalli johtaa epäoikeu-

16 Kaupunginhallitus denmukaisiin seurauksiin ja on siten ristiriidassa yhdenvertaisuuden periaatteen kanssa. 2. Nyt valituksenalaisena olevan kaupunginvaltuuston päätöksen tarkoitus on ollut noudattaa kyseisen hallinto-oikeuden ratkaisua ja perustelua. Käsityksemme mukaan päätös on kuitenkin vielä enemmän ristiriidassa yhdenvertaisuuden periaatteen kanssa kuin kaupunginvaltuuston aikaisempi, Vaasan hallinto-oikeuden kumoama päätös. Päätöksessä vuokrat on perusosaa lukuun ottamatta määritetty yksipuolisesti ja epätasa-arvoisesti pelkästään vuokra-alueiden pinta-alan perusteella, vaikka päätöksessä tarkoitettujen vuokra-alueiden todelliset neliömäärää kohden vaihtelevat huomattavasti eri syistä. Päätöksen mukaan vuosivuokrat määräytyvät siis riippumatta muun muassa siitä, millainen ympäristö ja infrastruktuuri kullakin vuokrattavalla alueella on sekä riippumatta siitä, missä vuokrattava alue sijaitsee. Samoin vuosivuokra määräytyy riippumatta siitä, onko alueelle ylipäätään vahvistettu arvoa. Muutoksenhakijoiden käsityksen mukaan kaupunki ei ole esittänyt perusteita edellä mainitulle, epätasa-arvoiselle vuokramaksujen laskentakaavalle. Vuokrien määrittäminen pelkkien pinta-alojen perusteella johtaa muutoksenhakijoiden käsityksen mukaan entistä sattumanvaraisempaan lopputulokseen asettamalla pienet, mutta neliömetrihinnaltaan arvokkaat vuokra-alueet selvästi parempaan asemaan verrattuna vuokra-alueisiin, joiden pinta-ala on suuri, mutta neliömetrihinta syystä tai toisesta alhainen. Johtopäätöksenään muutoksenhakijat toteavat, että yleiset, pelkästään vuokra-alueiden pinta-alaan perustuvat vuokranmääritykset ovat hallintolain 6 :n mukaisten yhdenvertaisen kohtelun ja luottamuksensuojan periaatteiden vastaisia. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus antaa seuraavan lausunnon hallinto-oikeudelle: Valitusoikeus Kuntalain 92. :ssä säädetään seuraavaa valitusoikeudesta: Oikaisuvaatimus- ja valitusoikeus Oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntalain 4 :ssä on seuraava kunnan jäsenen määritelmä: Kunnan jäsen on: 4. henkilö, jonka kotikuntalaissa (201/94) tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on (kunnan asukas); 5. yhteisö, laitos tai säätiö, jonka kotipaikka on kunnassa; sekä

17 Kaupunginhallitus se, joka omistaa tai hallitsee kiinteää omaisuutta kunnassa. Kaupunginvaltuuston päätös on periaatepäätös alkaen sovellettavien maanvuokrien tasosta. Todettakoon, että muutoksenhakijoilla on lähtien voimassa oleva vuokrasopimus kaupungin kanssa. Muutoksenhakijoiden johtopäätös on: Yleiset, pelkästään vuokra-alueiden pinta-alaan perustuvat vuokranmääritykset ovat hallintolain 6 :n mukaisten yhdenvertaisen kohtelun ja luottamuksensuojan periaatteiden vastaisia. Luottamuksensuojaperiaate on turvattu hallintolain 6 :ssä. Periaatteen keskeinen sisältö on yksilön perusteltujen odotusten ja aseman turvaaminen viranomaisten päätöksenteossa ja toiminnassa tapahtuvia odottamattomia, yllättäviä, negatiivisia tai muutoin epäsuotuisia muutoksia ajatellen. Periaate edellyttää myös, etteivät viranomaiset tee takautuvia päätöksiä. Luottamuksensuojaa ja perusteltuja odotuksia on myös konkretisoitu hallintolain 50 :ssä päätöksen korjaamiseen liittyen, ja sen mukaan virhettä ei saa ilman asianosaisen suostumusta korjata asianosaiselle kohtuutonta tulosta tuottavalla tavalla. Ottaen huomioon periaatteen keskeisen sisällön, kyseessä olevan oikeudellisen kontekstin, kuten vuokrasopimussuhteiden yksityisoikeudellisen luonteen, sekä ottaen huomioon kaupunginvaltuuston päätöksen sisällön, valtuuston ei voida katsoa laiminlyöneen päätöksenteossa luottamuksensuojaperiaatetta, minkä vuoksi päätöksen ei voida katsoa olevan tältä osin lainvastainen. Kaupunginhallitus haluaa myös tämän valitusperusteen osalta korostaa, että vuokralaisten odotuksia tulee verrata aikaisempaan, sopimuskaudella sovellettuun vuokraan, eikä lainvastaisuuksien takia kumottuun kaupunginvaltuuston päätökseen. Kaupunginhallitus korostaa myös sitä, ettei tehty päätös vaikuta takautuvasti, koska yksityisoikeudellinen sopimussuhde alkoi Edelleen kaupunginhallitus haluaa huomauttaa, että valitusviranomaisen ratkaisuvalta kunnallisvalituksessa on rajoitettu. Kunnallisvalitus on kassatorinen muutoksenhakukeino: valitusviranomainen voi virheellisyyden havaitessaan vain kumota päätöksen ja palauttaa asian kunnan viranomaisen uudelleen käsiteltäväksi, mutta se ei voi korvata virheellistä päätöstä tai sen osaa uudella päätöksellä. Itsehallinto edellyttää, että kunnan viranomainen saa harkita asian uudelleen (Kuntalaki, tausta ja tulkinnat, Harjula, Prättälä, s. 739). Vaikka kaupunginvaltuuston päätöstä ei pidetty lainvastaisena päätöksen 2. kohdan viidennen virkkeen perusteella, kunnan itsehallinto oikeuttaa valtuuston tekemään uuden, sisällöltään eriävän päätöksen myös tältä osin sen jälkeen kun päätös on kumottu kaikilta osin

18 Kaupunginhallitus kunnallisvalitusten johdosta. Päätöksen kumoaminen johti vuokran muuttumiseen kaikkien vuokralaisten osalta, eikä se merkitse kielteistä erityiskohtelua niiden vuokralaisten osalta, joita valtuuston tekemän päätöksen kohta koskee. Valtuuston päätöksen (kohta 3) seuraava virke Kaupunginvaltuusto muuttaa arvioitujen vapaa-ajantonttien myyntikriteerejä siten, että riippumatta siitä sijaitsevatko tontit/kuviot asemakaavoitetulla alueella vai ei, annetaan vuokralaiselle mahdollisuus tontin/kuvion lunastamiseen. johtuu siitä, että valtuusto teki vuonna 2007 periaatepäätöksen sitä, että kunta myy vain sellaisia vapaa-ajantontteja, jotka sijaitsevat asemakaavoitetuilla alueilla. Tämän virkkeen tarkoituksena oli muuttaa vuonna 2007 tehtyä periaatepäätöstä. Kaikista n. 230 huvilavuokra-alueesta vain n. 22 aluetta sijaitsee nykytilanteessa asemakaavoitetuilla alueilla Antilassa. Suurin osa vuokra-alueista sijaitsee rantayleiskaavoitetuilla alueilla, ja tällä virkkeellä haluttiin siis antaa rantayleiskaavaalueilla sijaitsevien vuokra-alueiden vuokralaisille mahdollisuus ostaa vuokraamansa alueen. Syynä siihen, miksei tehdyssä päätöksessä ole annettu mainittujen alueiden vuokralaisille lunastusoikeutta on se, ettei näitä alueita ole kaavoitettu vapaa-ajanasutusta varten. Se selittää myös sen, ettei H-kiinteistöt ole arvioinut niitä ja edelleen sen, että näille alueille annettiin asian aikaisemmassa käsittelyssä kiinteä vuosimaksu verrattuna niihin vuokra-alueisiin, joille määrättiin suoritetun arvioinnin perusteella tietty arvo, johon vuokra perustui asian aikaisemmassa käsittelyssä. Nk. erityisalueiden vuokran muutos johtui muuttuneista olosuhteista, eli poikettiin vuokratasosta, joka perustui siihen, että kaikille muille alueille paitsi nk. erityisalueille oli vahvistettu markkina-arvo. Tässä siteerataan Kuntaliiton asiantuntijalausuntoa asiassa: Yhdenvertaisuusperiaatteen mukainen menettely vaatii myös johdonmukaisuutta. Johdonmukaisuusvaatimus ei sinänsä estä ratkaisulinjan tai menettelytavan muuttamista, kunhan muutokseen on perusteltu syy. Muutos voi perustua esimerkiksi olosuhteiden muutokseen. Johdonmukaisuusvelvoite täyttyy, kunhan muutettua käytäntöä aletaan noudattaa johdonmukaisesti. Viranomaisen on noudatettava omaksumaansa ratkaisulinjaa, jotta pystytään turvaamaan viranomaisen ratkaisujen ennakoitavuus, mikä puolestaan on oikeusvarmuuden periaatteen yksi olennainen osa. (Kuntaliiton lausunto, Ijäs, Sulonen, ) Lisäksi kaupunginhallitus korostaa, ettei näillä nk. erityisalueilla ole ollut alempaa vuokraa kuin muilla vuokralaisilla päättyneellä sopimuskaudella. Vaikutusten arvioinnissa vertailun ei pidä perustua asian aikaisemmassa käsittelyssä kumottuihin päätöksiin, vaan siihen, millä perusteilla vuokrista päätettiin edellisellä sopimuskaudella. Kaupunginvaltuusto on tietoisesti päätöksellään päättänyt pitää kiinni aikaisemmasta käytännöstä, jonka mukaan vuokralaisten eri kategorioita ei kohdella eri perustein. Jos valtuusto olisi päätynyt uuteen eri-

19 Kaupunginhallitus tyiskohteluun tällä sopimuskaudella, siten, että tiettyjen alueiden vuokralaiset olisivat saaneet alemman vuokran, muut vuokralaiset olisivat tehneet valituksia sillä perusteella, että valtuuston päätös on ristiriidassa yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa. Maanvuokran määräytyminen Kaupunginhallitus toteaa, että maanvuokran perusosa on kaikille vuokralaisille sama 850 /vuosi (+ 0,55 /neliömetri), ja viittaa kuntalain 13 :n 4. kohtaan, jonka mukaan kunnanvaltuusto päättää kunnan palveluista ja muista suoritteista perittävien maksujen yleisistä perusteista. Tässäkään kohdassa valtuuston päätös ei ole ristiriidassa lain kanssa. Kaupunginvaltuuston päätöksen täytäntöönpano Kunnan toimielimen oikeudesta panna päätöksensä täytäntöön siitä huolimatta, että se on vireillä hallinto-oikeudessa, säädetään kuntalain 98 :ssä: Kuntalaki 98 Päätöksen täytäntöönpanokelpoisuus Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. Lisäksi hallintolainkäyttölain 31 :n 2. momentissa säädetään: Hallintolainkäyttölaki mom. Päätöksen täytäntöönpanokelpoisuus Päätös voidaan kuitenkin panna täytäntöön lainvoimaa vailla olevana, jos laissa tai asetuksessa niin säädetään, tai jos päätös on luonteeltaan sellainen, että se on pantava täytäntöön heti, tai jos päätöksen täytäntöönpanoa ei yleisen edun vuoksi voida lykätä. Kunnan päättäville toimielimille on siis laissa annettu suuret oikeudet itse harkita, tuleeko vailla lainvoimaa oleva päätös panna täytäntöön etukäteen. Tässä tapauksessa ehdittiin muutamassa tapauksessa lähettää allekirjoitettavaksi vuokrasopimus, jossa vuokrataso perustui tehtyyn päätökseen. Tämä tehtiin yksinkertaisesti käytännön syistä, koska uusi sopimuskausi alkaisi Tekninen keskus on kaupunginvaltuuston tekemän päätöksen jälkeen lähettänyt kaikille vuokralaisille uuden vuokrasopimuksen, jossa vuokra perustuu tehtyyn päätökseen. Vaatimus

20 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus vaatii, että kunnallisvalituksessa esitetyt vaatimukset tulee hylätä. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole syntynyt virheellisessä järjestyksessä, kaupunginvaltuusto ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös muutoinkaan ole lainvastainen. Hallinto-oikeuden tulee hylätä muutoksenhakijoiden vaatimus päätöksen toimeenpanosta, ja myös vaatimus asiassa syntyvien oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta lainmukaisine korkoineen.

21 Kaupunginhallitus PETRIONE OY:N ANOMUS KORTTELISSA 912 SIJAITSEVIEN RIVITALO- TONTTIEN VARAAMISESTA (DAS/REN)(Kaupunginhallitus ) PetriOne Oy anoo saada varata 9. kaupunginosan korttelissa 912 muodosteilla olevat tontit 2 ja 3. Kortteli on tarkoitettu rivitaloille. Yritys anoo myös tonttijaon muutoksen aloittamista siten, että mainitut kaksi tonttia yhdistetään yhdeksi tontiksi. Tonttijaon muutoksen jälkeen yritys vuokraa tontit rakennustöiden ajaksi, minkä jälkeen asunto-osakeyhtiö lunastaa ne. Korttelin vahvistetut tontinhinnat ovat 2,00 euroa/m 2. Korttelin tontit on avattu varausta varten vuonna Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää; 1. varata korttelissa 912 muodosteilla olevat tontit 2 ja 3 PetriOne Oy:lle rivitalohanketta varten, 2. kehottaa teknistä keskusta laatimaan tonttijaon muutoksen siten, että korttelin 912 tontit 2 ja 3 yhdistetään yhdeksi tontiksi.

22 Kaupunginhallitus EDUSKUNTAVAALIEN 2015 VAALILAUTAKUNTIEN JA VAALITOIMIKUNTI- EN ASETTAMINEN (DAS/REN)(Kaupunginhallitus ) Eduskuntavaalit pidetään sunnuntaina 19. huhtikuuta Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään Keskusvaalilautakunnan toimikausi on sama kuin valtuuston ( ). Kaupunginhallitus asettaa vaalilautakuntia ja vaalitoimikuntia jokaista vaalia varten. Vaalilain mukaan se on tehtävä hyvissä ajoin ennen jokaista vaalia. Mitä hyvissä ajoin tarkoittaa, ei voida täsmällisesti ilmoittaa. Tässä on tilaa tarkoituksenmukaisuusharkinnalle. Vaalitoimielinten melko varhaisen asettamisen etuna on se, että kaikki ovat silloin hyvissä ajoin tietoisia tehtävästään ja voivat ilmoittaa esim. poissaolosta/esteestä, jolloin heidän tilalleen valitaan uudet henkilöt. Tällaisia tulee yleensä. Parasta on ottaa etukäteen yhteyttä valittaviksi ehdotettaviin henkilöihin, jolloin poissaoloilmoituksia/vapautusanomuksia voi ainakin osaksi välttää. Luettelo vuoden 2014 EU-vaalien vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenistä ja varajäsenistä liitteenä. Vaalitoimielinten jäseniksi ja varajäseniksi tarvitaan melko paljon henkilöitä. Vaalien toimittaminen on määrämuotoista toimintaa. Vaaliorganisaatiossa toimivien henkilöiden tulee hallita ja tarkasti noudattaa voimassa olevia määräyksiä. Vaalissa tulee ottaa huomioon yleiset vaalikelpoisuusmääräykset, sukupuolikiintiö sekä se, että henkilöt ovat yleisesti noudatettavien periaatteiden mukaisesti sopivia ja mieluiten vapaaehtoisia tehtävään. Kuntaliiton yleiskirje 2/80/2014 oheistetaan. Äänestysaluejakoon ei ole tullut muutoksia. Eduskuntavaaleja varten asetetaan siis vaalilautakunnat 10 äänestysalueelle. Vaalitoimikuntien määrä on yleensä ollut kaksi. On myös mahdollista, että kunnalla on vain yksi vaalitoimikunta. Kristiinankaupungissa järjestetään mahdollisuus äänestää laitoksissa seitsemässä eri paikassa, minkä vuoksi kaksi vaalitoimikuntaa on eduksi. Keskusvaalilautakunta määrää vaalitoimitsijat yleisiin ennakkoäänestyspaikkoihin ja kotiäänestykseen. Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien varajäsenet eivät ole henkilökohtaisia. Heidät sijoitetaan siihen järjestykseen, jossa heidät kutsutaan jäsenten sijaan. Vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat ovat päätösvaltaisia kolmijäseninä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus asettaa seuraavat vaalitoimielimet vuoden 2015 eduskuntavaaleja varten:

23 Kaupunginhallitus Vaalilautakunnat Vaalilautakunta, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kolme muuta jäsentä sekä riittävä määrä varajäseniä, kuitenkin vähintään kolme, valitaan jokaista äänestysaluetta varten (10 kpl). 2. Vaalitoimikunnat Vaalitoimikunta, johon kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi muu jäsen sekä riittävä määrä varajäseniä, kuitenkin vähintään kolme, valitaan seuraaville Vaalitoimikunta 1 Selkämeren sairaala (akuutti- ja kuntoutusosasto sekä Mikevan asumisyksikkö), Kristiinakoti 2 (tk:n ent. vuodeosasto), Selkämeren sairaskoti Vaalitoimikunta 2 Kristiinakoti, Åldersro, De Gamlas Hem, Lapväärtin Eläkeläistalo Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti valita jäsenet ja varajäsenet vaalilautakuntiin ja vaalitoimikuntiin liitteen mukaisesti. Liite 48 (Kaupunginhallitus ) Liitteenä luettelo vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien jäsenistä ja varajäsenistä kaupunginhallituksen tekemän päätöksen mukaisesti. Seuraavat vaalilautakuntien/vaalitoimikuntien jäsenet ja varajäsenet ovat ilmoittaneet esteestä: Kristiinankaupungin vaalilautakun- Härkmeren vaalilautakunta Dagsmarkin vaalilautakunta Skaftungin vaalilautakunta Skaftungin vaalilautakunta Metsälän vaalilautakunta Ossi Laaksonen, jäsen ta Agneta Teir, varajäsen Kim Hammarberg, jäsen Jorma Alanko, jäsen Claes Grankull, varajäsen Sören Jansson, puheenjohtaja Pia Kaskela on valittu sekä jäseneksi että varajäseneksi Siipyyn vaalilautakuntaan, minkä vuoksi kaupunginhallituksen on valittava uusi jäsen Siipyyn vaalilautakuntaan. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. valita uuden jäsenen Kristiinankaupungin vaalilautakuntaan

24 Kaupunginhallitus valita uuden kolmannen varajäsenen Härkmeren vaalilautakuntaan 3. valita uuden jäsenen Dagsmarkin vaalilautakuntaan 4. valita uuden viidennen varajäsenen Siipyyn vaalilautakuntaan 5. valita uuden jäsenen Skaftungin vaalilautakuntaan 6. valita uuden kolmannen varajäsenen Skaftungin vaalilautakuntaan; sekä 7. valita uuden jäsenen Metsälän vaalilautakuntaan ja nimetä jäsenten keskuudesta puheenjohtajan.

25 Kaupunginhallitus LAKIAKANGAS II TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN HYVÄKSYMI- NEN; CPC FINLAND OY (JI/JI) (Tekninen lautakunta ) Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan luvan laatia osayleiskaava Lakiakankaan alueelle ja samalla hyväksyttiin OAS-luonnos. Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus ja OAS ovat olleet julkisesti nähtävinä MRL 62 :n ja MRA 30 :n mukaisesti ja lausuntoa on pyydetty asianomaisilta viranomaisilta. Yhteenveto lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavan laatijan vastine käyvät ilmi alla olevasta liitelinkistä. Kaavoittaja on antanut ehdotuksia mm. OAS:n muutoksiksi ja täydennyksiksi ja ne käyvät ilmi kaavaehdotuksesta ja siihen liittyvistä asiakirjoista. Kristiinankaupunki anoo MRA 20 :n mukaista lausuntoa Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotuksesta. Ehdotus asetetaan julkisesti nähtäväksi MRL 65 :n ja MRA 19 :n mukaisesti. Linkki liitteisiin: Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että: 1. Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus siihen liittyvine asiakirjoineen hyväksytään, 2. ehdotus asiakirjoineen asetetaan julkisesti nähtäväksi. Teknisen lautakunnan päätös: Merkittiin, että Per-Erik Englund ilmoitti esteellisyydestä ja poistui tämän pykälän käsittelyn ajaksi. Varapuheenjohtaja Tarja Nummela toimi puheenjohtajana tämän pykälän käsittelyn osalta. Tekninen johtaja selosti asiaa. Sitä seuranneen keskustelun aikana Jukka Kangasniemi ehdotti, että asiassa tulee tehdä seuraavat lisäselvitykset ja että ehdot sisällytetään teknisen johtajan ehdotukseen: - Koko alueen turvallisuus- ja yhteisvaikutusselvitys - Äänitasoselvitys - Selvitys laitosten malleista ja tehoista sekä tielinjauksista sekä muista linjauksista - Selvitys haittavaikutuksista vapaa-aikaan ja asukkaiden elintasoon - Jäävaaraselvitys.

26 Kaupunginhallitus Jatkokeskustelun aikana Margareta Utter kannatti Kangasniemen ehdotusta kun taas Kennet Kangas ja Jaakko Nummela kannattivat teknisen johtajan ehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että kaksi kannatettua ehdotusta oli annettu, teknisen johtajan ehdotus ja Jukka Kangasniemen ehdotus, minkä vuoksi lautakunta ryhtyi äänestämään. Äänestys toteutettiin nimenhuudon avulla siten, että teknisen johtajan ehdotusta kannattaneet jäsenet äänestivät jaa ja Kangasniemen ehdotusta kannattaneet jäsenet äänestivät ei. Äänestyksessä teknisen johtajan ehdotus sai 6 (kuusi) ääntä (Bror Eriksson, Ann-Louise Heikkilä, Kennet Kangas, Eva Lillmangs, Jaakko Nummela ja Tarja Nummela) sekä Jukka Kangasniemen ehdotus 4 (neljä) ääntä (Mats Ingves, Jukka Kangasniemi, Bo-Göran Södergård ja Margareta Utter). Puheenjohtaja totesi, että tekninen lautakunta on äänestyksen jälkeen päättänyt teknisen johtajan ehdotuksen kohtien 1-2 mukaisesti. Merkittiin, että Jukka Kangasniemi ilmoitti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Liite 106. (Kaupunginhallitus ) Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää teknisen lautakunnan ehdotuksen mukaisesti. Merkitään, että tekninen johtaja Joakim Ingves osallistui kutsuttuna asiantuntijana tämän asian käsittelyyn ja että hän selosti asiaa. Paavo Rantala kannatti kaupunginjohtajan ehdotusta. Asia käsiteltiin kohdittain. Kohta 1) Bernhard Utter ehdotti, että kaupunginhallitus päättäisi, ettei tätä kaavaa hyväksytä esitetyn muotoisena. Utter totesi mm., että tuulivoimapuistot sijoittuvat yhä lähemmäs asutusta. Kaavoittajan tulisi poistaa kaavasta ne tuulivoimayksiköt, jotka häiritsevät ihmisten jokapäiväistä elämää. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Bernhard Utter oli antanut eriävän ehdotuksen. Koska ehdotusta ei ollut kannatettu, se raukeaa ja kaupunginhallitus on siten ilman äänestystä päättänyt kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Bernhard Utter ilmoitti eriävän mielipiteen päätökseen.

27 Kaupunginhallitus Kohta 2) Bernhard Utter ehdotti, että kaupunginhallitus päättäisi, ettei tätä kaavaehdotusta aseteta yleisesti nähtäväksi. Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi, että Bernhard Utter oli antanut eriävän ehdotuksen. Koska ehdotusta ei ollut kannatettu, se raukeaa ja kaupunginhallitus on siten ilman äänestystä päättänyt kaupunginjohtajan ehdotuksen mukaisesti. Bernhard Utter ilmoitti eriävän mielipiteen päätökseen. Merkitään, että Joakim Ingves poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn päätyttyä. Liite 268 (JI/JI) Tekltk 28 / Kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan luvan laatia osayleiskaava Lakiakankaan alueelle ja samalla hyväksyttiin OAS-luonnos. Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavaehdotus ja OAS ovat olleet julkisesti nähtävinä MRL 65 :n ja MRA 19 :n mukaisesti ja lausuntoa on pyydetty asianomaisilta viranomaisilta. Yhteenveto lausunnoista ja muistutuksista sekä kaavan laatijan vastine käyvät ilmi alla olevasta liitelinkistä. Lakiakangas II -tuulivoimapuiston osayleiskaava käsittää 8 tuulivoimalaa. Kaavassa osoitetaan ohjeelliset ajoyhteydet tuulivoimaloille rakennustöiden ajaksi ja tuulivoimaloiden käyttöä varten sekä myös sähkönsiirron linjaus ja sähköasemat. Tuulivoimapuiston rakentaa CPC Finland Ab. Kaavoitusprosessin vaiheet - Kristiinankaupungin kaupunginhallitus teki päätöksen kaavoituksen vireille panosta Kaavoituksen alkuvaiheen viranomaiskokous pidettiin Vaasassa Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetettiin julkisesti nähtäville kaavan valmisteluvaiheessa Kaavaluonnos oli julkisesti nähtävänä Lakiakangas II:n YVA-selostus oli julkisesti nähtävänä ja yhteysviranomainen antoi lausuntonsa YVA-selostuksesta Osayleiskaavaehdotus oli julkisesti nähtävänä ja lausuntoja pyydettiin Viranomaiskokous pidettiin

28 Kaupunginhallitus Linkki liitteisiin: Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto päättää 1. hyväksyä Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavan siihen kuuluvine asiakirjoineen. 2. Pykälä tarkastetaan välittömästi. Teknisen lautakunnan päätös: Merkittiin, että Per-Erik Englund ilmoitti esteellisyydestä ja poistui tämän asian käsittelyn ajaksi. Koska varapuheenjohtaja oli poissa, kutsuttiin teknisen lautakunnan vanhin jäsen Bo-Göran Södergård johtamaan puhetta siksi ajaksi kun tekninen lautakunta valitsi puheenjohtajan tätä pykälää varten. Kennet Kangas ehdotti Matts Ingveksen valitsemista puheenjohtajaksi, mihin tekninen lautakunta yksimielisesti yhtyi. Tekninen johtaja selosti asiaa. Keskustelun aikana Jukka Kangasniemi ehdotti, ettei asiaa käsitellä nyt, vaan että käsittelyä lykätään pari kuukautta kunnes uudet melutasoselvitykset ovat valmistuneet. Puheenjohtaja Matts Ingves totesi, ettei Kangasniemen ehdotus ollut saanut kannatusta ja että tekninen lautakunta on päättänyt teknisen johtajan ehdotuksen mukaisesti. Pykälä tarkastettiin välittömästi. Merkittiin, että Jukka Kangasniemi ilmoitti eriävän mielipiteen pöytäkirjaan. Liite 28. (Kaupunginhallitus ) Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa, että kaupunginvaltuusto hyväksyy Lakiakangas II tuulivoimapuiston osayleiskaavan (päivätty ) sekä siihen liittyvät asiakirjat ( ).

29 Kaupunginhallitus TIEDOTUSTA JA VALMISTELUA VARTEN ESILLE TUODUT ASIAT

Tekninen lautakunta 17.3.2015

Tekninen lautakunta 17.3.2015 Kristiinankaupunki Tekninen lautakunta 17.3.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Tekninen lautakunta Kokouksen: Ajankohta Huom! Tiistai 17.3.2015 klo 17.00 Paikka Raatihuoneen kokoussali Asiat 16 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Puheenjohtajan päätös:

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Puheenjohtajan päätös: 51, KH 9.3.2015 18:00 ST: 1/2014 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtajan päätös: 52, KH 9.3.2015 18:00 ST: 2/2014 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kaupunginhallituksen päätös: 53, KH 9.3.2015

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 94. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 27.03.2017 Sivu 1 / 1 334/2017 10.02.03 94 Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle määräajan palauttamista koskevan hakemuksen johdosta Valmistelijat / lisätiedot: Mauri Hämäläinen,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 16.2.2015

Kaupunginhallitus 16.2.2015 Kristiinankaupunki Kaupunginhallitus 16.2.2015 Esityslista KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginhallitus Kokouksen: Ajankohta 16.2.2015 klo 18.00 Paikka Pyhävuori, Ravintola Lähiluola Asiat 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/15 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 27.10.2015 klo 17.30 20.25 Läsnä: Varsinaiset jäsenet: Ted Bergman (puheenjohtaja) Tommy Nymalm

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 59 4.08.05 Länsi-Jorvaksen asemakaava-alueen rakennuskiellon ja toimenpiderajoituksen jatkaminen MRL 53 :n ja 8:n mukaisesti, päätös uudestaan valtuuston käsiteltäväksi (Kv) 30/0.0.05/03

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21,

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/ (5) Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus, 42, Kunnanvaltuusto, 21, Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (5) Kunnanhallitus, 42, 30.03.2015 Kunnanvaltuusto, 21, 15.06.2015 21 Kangasniemen kunnan tilinpäätös vuodelta 2014 KNGDno-2015-79 Kunnanhallitus, 30.03.2015, 42

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Asialista 6/2011 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Maanantai 28.3.2011 kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Aika: 14.05.2014 klo 16:30-20:00 Paikka: Nuorisotalo LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 24 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 2/2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai 8.5.2018 kello 14:00 16.28 Koulutuskeskus JEDU Piippola neuvotteluhuone, Siikalatva Saapuvilla: Seppälä Tuomo, puheenjohtaja Niemelä Helinä, jäsen Piippo Sirpa, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Heinolan kaupunki. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 Hämeenlinna hameenlinna.hao(a)oikeus.fi

Heinolan kaupunki. Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 Hämeenlinna hameenlinna.hao(a)oikeus.fi Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 Hämeenlinna hameenlinna.hao(a)oikeus.fi Asia Lausunto asiassa diaarinumero 01419/15/2299 Lausunnonantaja Prosessiosoite Valittaja Prosessiosoite Lausunto

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja

Asko Torssonen jäsen. Hannu Leskinen sairaanhoitopiirin johtaja 50. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kokousaika klo 11.00 12.30, 13.00 14.20 Kokouspaikka Bagh koulutuskeskus A6 Osallistujat Muut osallistujat Unto Valpas esittelijä, puheenjohtaja sihteeri 53 Henrik Hämäläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 182, 19.06.2017 Kaupunginhallitus, 317, 29.05.2017 182 Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokunnan vaali TRE:3252/00.00.03/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone 17.5.2017 1 (5) Tarkastuslautakunnan kokous 17.5.2017 Aika keskiviikko 17.5.2017 klo 9.00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia ja otsikko 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta 2017 2020 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 29.5.2018 klo 17.30 21.40 Läsnä: Carita Henriksson, puheenjohtaja 1 5 klo 17.30 19.45 Birger Ehrnström,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 10.4.2014 1 Kokousaika To 10.4.2014 klo 15.00 16.15 Paikka Muonion terveyskeskus, ruokasali Jäsenet: Läsnä Keimiöniemi Anne-Mari, pj. Malila Kari Eira Birgitta Kurkela Outi, vj. Poissa Pettissalo Petri Muut saapuvilla

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2018 21 Tarkastuslautakunta 09.05.2018 Aika 09.05.2018 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2014 Kunnanhallitus Sivu 85 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste)

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 8/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 179, 19.06.2017 Kaupunginhallitus, 314, 29.05.2017 179 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen johtokunnan vaali TRE:3249/00.00.03/2017 Kaupunginvaltuusto,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 9. Keskusvaalilautakunta Aika klo 09:00-11:20. Toivakkatalo, neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 / 9 Keskusvaalilautakunta 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-11:20 Paikka Toivakkatalo, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2019 1 Tarkastuslautakunta AIKA 04.04.2019 kello 14:01-16:29 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KORKEIMMAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS Antopäivä 7.11.2016 Taltionumero 4668 Diaarinumero 2984/3/15 1 (6) Asia Valittaja Kunnallisasiaa koskeva valitus Hämeenkyrön kunnanhallitus Päätös,

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.5.2015 klo 14:35 16:02 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoushuone K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 18 19 20 21 Tilintarkastusyhteisön

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Tampere Ote pöytäkirjasta 12/2017 1 (5) Kaupunginvaltuusto, 277, 23.10.2017 Kaupunginhallitus, 552, 25.09.2017 277 Jouni Viitasen luottamustoimen päättyminen ja keskusvaalilautakunnan varajäsenen vaali

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Sen lisäksi, mitä laissa on erikseen säädetty, lautakunnan tehtävänä on

Sen lisäksi, mitä laissa on erikseen säädetty, lautakunnan tehtävänä on 1 (5) VANTAAN KAUPUNGIN T A R K A S T U S S Ä Ä N T Ö Kaupunginvaltuuston 28.1.2008 hyväksymä. Voimassa 1.3.2008 alkaen. 1 Tehtäväalue Ulkoinen tarkastus vastaa kaupungin hallinnon ja talouden ulkoisen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 6 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 Sivu 26 (36) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 17.6.2014 kello 18.00 18.50 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 15 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 5/ LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 5/2011 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 4 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN VALMISTELU

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot