Harjuniityn osayleiskaava, Nokia LIIKENNESELVITYS. Nokian kaupunki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Harjuniityn osayleiskaava, Nokia LIIKENNESELVITYS. Nokian kaupunki"

Transkriptio

1 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia Nokian kaupunki 2010

2

3 LKUSNT Liikenneselvitys palvelee Harjuniityn alueen osayleiskaavatyötä, jossa tarkoituksena on laajentaa nykyistä asuinaluetta (noin 1000 asukasta) voimakkaasti länteen ja pohjoiseen (noin 5000 asukasta lisää vuoteen 2030 mennessä). Työssä on kehitetty alueen liikenneverkkoa yhteistyössä kaavoittajan ja tieviranomaisen kanssa sekä varmistettu liittymien välityskyky ja tarvittavat parantamisratkaisut myös ennustetilanteessa. Työn tilaajana on ollut Nokian kaupunki. Työtä ohjanneeseen työryhmään ovat kuuluneet: Tommi Jalkanen Jorma Hakola sko Riihimäki Juha Paattakainen Kari Korpela Nokian kaupunki Nokian kaupunki Nokian kaupunki Nokian kaupunki Pirkanmaan ELY -keskus Selvitys on tehty kevään ja kesän 2010 aikana konsulttityönä -Insinöörit Suunnittelu Oy:ssä, jossa työstä ovat vastanneet DI Juha Vehmas, DI Laura Jussila ja tekn.yo Outi Harju. Nokialla kesäkuussa 2010

4 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 4 (29) SISÄLLYSLUETTELO LKUSNT LÄHTÖKOHT J TVOITTEET Työn lähtökohdat Suunnittelualue ja liikenneverkko Maankäyttö Onnettomuudet LIIKENNEMÄÄRÄT J LIIKENNE-ENNUSTE Nykyiset liikennemäärät Liikenne-ennuste LIITTYMIEN TOIMIVUUS Iltahuipputunti vuonna amuhuipputunti vuonna Herkkyystarkastelut MELUTRKSTELUT LIIKENNEVERKKO utoliikenteen verkko Liittymäjärjestelyt Kevyen liikenteen verkko Joukkoliikenne JOHTOPÄÄTÖKSET... 22

5 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 5 (29) 1 LÄHTÖKOHT J TVOITTEET 1.1 Työn lähtökohdat Työn tarkoituksena on liikenneselvityksen laatiminen Harjuniityn osayleiskaava-alueelle Nokialla. Tavoitteena on olemassa olevilla ja annetuilla reunaehdoilla ideoida ja etsiä optimaalista liikenneverkkoratkaisua, joka vastaisi sekä lähivuosien että vuosikymmenten haasteisiin. 1.2 Suunnittelualue ja liikenneverkko Suunnittelualue sijaitsee Harjuniityn alueella Nokian keskustan länsipuolella. Suunnittelualue on rajattu etelässä Siuron valtatiehen (mt 2505), idässä Porin yhdystiehen (yt 3001) ja luoteessa voimalinjan linjaa myötäillen. Kettukallion kohdalla kaava-alue ulottuu Siuron valtatien varressa voimalinjan länsipuolellekin. Suunnittelualueen rajaus on esitetty kuvassa 1. Kuva 1. Suunnittelualue Nokialla, jota rajaa Siuron valtatie (mt 2505) ja Porin yhdystie (yt 3001).

6 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 6 (29) 1.3 Maankäyttö Harjuniityn alueella asuu nykytilanteessa noin 1000 asukasta, ja asutus on pääosin pientaloasutusta. lueella on yksi lähikauppa (Valintatalo) alueen eteläreunassa Sipiläntien eteläpäässä. Koulu- ym. palvelut on haettava alueen ulkopuolelta. Lähin koulu on lhonniityn koulu noin 1,5 km:n päässä. lueelle on 5000 uuden asukkaan lisäksi suunniteltu maksimissaan 100 hoitopaikkainen päiväkoti ja maksimissaan 750 oppilaan ala- ja yläaste. Suunniteltu sijoituspaikka päiväkodille ja koululle on Urpolankadun eteläpäässä (kaavassa merkintä PY). Uuden asutuksen on suunniteltu jakautuvan kahden eri kerrostaloalueen (K) ja pientaloalueiden (P ja ) kesken niin että kerrostaloalueille sijoittuu yhteensä 3000 uutta asukasta ja pientaloalueille loput 2000 asukasta. Suunnittelualueelle on tarkoitus rakentaa lisäksi pieni lähikauppa (maks. 400 m 2.) Urpolankadun itäpäähän (kaavassa merkintä PL). Kuva 2. Harjuniityn osayleiskaavaluonnos.

7 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 7 (29) 1.4 Onnettomuudet Suunnittelualueella on tapahtunut vuosien aikana 10 tilastoitua liikenneonnettomuutta. Liikenneonnettomuudet on koottu Tierekisteri- ja ILIITUtietojen pohjalta. Loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia on kolme, jotka kaikki sijaitsevat Siuron valtatiellä. Kaksi loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta, yksittäis- ja muu ajoneuvo-onnettomuus, ovat tapahtuneet Siuron valtatiellä lähes suoralla tieosuudella suunnittelualueen länsipuoleisella reunalla. Kolmas loukkaantumiseen johtanut onnettomuus, yksittäisonnettomuus, on tapahtunut Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymässä. Samassa liittymässä on tapahtunut lisäksi omaisuusvahinkoon johtanut polkupyöräonnettomuus. Siuron valtatiellä on tapahtunut kaksi omaisuusvahinko-onnettomuutta. Suunnittelualueella Porin yhdystiellä on tapahtunut neljä omaisuusvahinkoihin johtanutta ajoneuvo-onnettomuutta.

8 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 8 (29) 2 LIIKENNEMÄÄRÄT J LIIKENNE-ENNUSTE 2.1 Nykyiset liikennemäärät amu- ja iltahuipputuntien liikenne-ennusteiden pohjaksi suoritettiin liikennelaskennat aamulla ja illalla. amulla liikennelaskennat tehtiin kahteen liittymään: Siuron valtatien ja Sipiläntien sekä Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymään. Liittymien sijainnit kartalla on esitetty kuvassa 3 numeroilla 1 ja 3. amulaskennat suoritettiin torstaina klo Iltalaskennat tehtiin maanantaina klo , jolloin laskettiin liikennevirrat kolmesta liittymästä: Siuron valtatien ja Sipiläntien, Siuron valtatien ja Porin yhdystien sekä Porin yhdystien ja Taka-Lauttalankadun liittymissä. Liittymät on esitetty kuvassa 3 numeroilla 1, 2 ja 3. Iltahuipputunti poimittiin aineistosta. Iltahuipputunniksi osoittautui klo välinen aika, paitsi Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymässä, jonka huipputunniksi osoittautui klo Kuva 3. Iltaliikennelaskennan liittymät ovat kohdissa 1, 2 ja 3. amuliikennelaskennan liittymät ovat 1 ja 3. Suunnittelualueen keskivuorokausiliikenne laskettiin liikennelaskennoista saatujen huipputuntien perusteella. Siuron valtatien keskivuorokausiliikenne Harjuniityn kohdalla on noin ajon./vrk nykytilanteessa. Liikennemäärät tiellä kasvavat itään päin mentäessä. Raskaan liikenteen osuus on vähäinen, vain noin 2 %. Porin yhdystien vuorokausiliikennemäärä nykytilanteessa on

9 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 9 (29) noin ajon./vrk ja raskaan liikenteen osuus on noin 3 %. Liikennemäärät kasvavat tien eteläosissa Siuron valtatietä lähestyttäessä. Taka- Lauttakadun keskivuorokausiliikenne on nykytilanteessa noin 1200 ajon./vrk. Sipiläntien keskivuorokausiliikenne on noin 2500 ajon./vrk, josta raskaan liikenteen osuus on vain noin 1 %. Keskivuorokausiliikenne nykytilanteessa on esitetty kuvassa 4. Kuva 4. Keskivuorokausiliikenne 2010 (suluissa raskaan liikenteen osuus). Liittymien liikennevirrat selvitettiin liikennelaskentojen avulla sekä aamulla että illalla. Liikennevirrat on esitetty liittymittäin kuvissa niin, että aamulaskentojen tulokset ovat kuvissa 5 ja 7 sekä iltalaskentojen tulokset ovat kuvissa 5,8 ja 9.

10 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 10 (29) Kuva 5. Liikennevirrat Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymässä nykytilanteessa aamuhuipputuntina (laskettu to klo ). Kuva 6. Liikennevirrat Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymässä nykytilanteessa iltahuipputuntina (laskettu ma klo ).

11 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 11 (29) Kuva 7. Liikennevirrat Sipiläntien ja Siuron valtatien liittymässä nykytilanteessa aamuhuipputuntina (laskettu to klo ). Kuva 8. Liikennevirrat Sipiläntien ja Siuron valtatien liittymässä nykytilanteessa iltahuipputuntina (laskettu ma klo ).

12 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 12 (29) Kuva 9. Liikennevirrat Porin yhdystien ja Taka-Lauttalankadun liittymässä nykytilanteessa iltahuipputuntina (laskettu ma klo ). 2.2 Liikenne-ennuste Liikenne-ennusteen lähtökohtana ovat nykytilanteen liikennelaskentatiedot, uuden maankäytön synnyttämät liikennetuotosarviot sekä yleinen liikenteen kasvuennuste. Harjuniityn alueen uuden maankäytön synnyttämät matkatuotokset on arvioitu YM:n ohjeen 27/2008 Liikennetarpeen arviointi maankäytön suunnittelussa mukaisesti kohdassa 1.3 esitettyihin maankäyttöskenaarioihin perustuen. Uuden asuinalueen on arvioitu synnyttävän yhteensä noin 5300 uutta henkilöautomatkaa vuorokaudessa. Vastaavasti päiväkodin ja koulun on arvioitu tuottavan yhteensä noin 720 henkilöautomatkaa vuorokaudessa ja uusi lähikauppa 380 henkilöautomatkaa vuorokaudessa. Iltahuipputunnin osuudeksi on arvioitu 10 % kokonaisvuorokausiliikenteestä. Liitteessä 1 on esitetty matkatuotosten laskenta. Yleiseksi liikenteen kasvuksi oletetaan 15 % vuodesta 2010 vuoteen 2030 maanteiden tieluokkaisen ja maakuntakohtaisen yleisen kasvuennusteen mukaisesti (Tulevaisuuden näkymiä 3/2007). Raskaan liikenteen osuuksien on oletettu pysyvän nykytilanteen tasolla. Liikenne-ennuste muodostettiin ensin iltahuipputunnille vuonna Liikennemäärät sijoiteltiin suunnittelualueen liikenneverkolle asiantuntija-arviona käyttäen hyväksi liikennelaskentojen liikennevirtatietoja. Iltahuipputunnin lii-

13 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 13 (29) kennemäärien perusteella tehtyjen toimivuustarkastelujen tuloksien perusteella haluttiin tehdä myös liikenne-ennuste aamuhuipputunnille Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymään palvelutason selvittämiseksi. amuhuipputunnin liikenne-ennuste tehtiin Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymään sekä Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymään. Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymä on tarkastelualueen ns. kriittinen piste, johon liikenne-ennusteen liikennemäärien jakaantuminen vaikuttaa kaikkein herkimmin. Kuvassa 10 on esitetty suunnittelualueen liikenneverkko ja liittymät, joita työssä on tarkasteltu. Liittymät 1, 2 ja 7 eivät ole vielä olemassa ja Taka- Lauttalankadun liittymä (numero 6) on nykyisellään kolmihaaraliittymä ilman yhteyttä Urpolankadulle eli länteen Kuva 10. Suunnittelualueen liikenneverkko ja tarkastellut liittymät. Kuvissa on esitetty liikenne-ennuste liittymittäin vuoden 2030 iltahuipputuntina.

14 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 14 (29) Kuva 11. Liittymä nro 1: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna Kuva 12. Liittymä nro 2: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna 2030.

15 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 15 (29) Kuva 13. Liittymä nro 3: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna Kuva 14. Liittymä nro 4: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna 2030.

16 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 16 (29) Kuva 15. Liittymä nro 5: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna Kuva 16. Liittymä nro 6: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna 2030.

17 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 17 (29) Kuva 17. Liittymä nro 7: Liikennevirrat ennustetilanteessa IHT vuonna Kuvissa 18 ja 19 on esitetty liikenne-ennuste liittymittäin vuoden 2030 aamuhuipputuntina Siuron valtatien ja Porin yhdystien sekä Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymissä. Kuva 18. Liikennevirrat ennustetilanteessa HT vuonna 2030.

18 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 18 (29) Kuva 19. Liikennevirrat ennustetilanteessa HT vuonna 2030.

19 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 19 (29) 3 LIITTYMIEN TOIMIVUUS Harjuniityn alueen maankäytön kehittyminen lisää liikennettä Siuron valtatiellä ja Porin yhdystiellä. Liittymien toimivuutta tarkastelualueella liikenneennusteen toteuduttua on tarkasteltu toimivuustarkasteluilla. Liittymien toimivuustarkasteluissa mitoittavana liikenteenä on edellä kuvattu liikenne-ennuste, jossa Harjuniityn alueen uusi maankäyttö on toteutunut. Vuoden 2030 liikenne-ennuste kuvaa ns. tavallista arkivuorokauden ilta- ja aamuhuipputuntia. Muutamassa palvelutasoltaan heikommassa liittymässä on tehty lisätarkastelu kiertoliittymävaihtoehdolla palvelutason parantamiseksi. Toimivuustarkastelut on tehty Synchro/SimTraffic 7 -ohjelmalla ja kiertoliittymissä kiertoliittymien välityskykytarkasteluihin paremmin soveltuvalla DanKapohjelmalla. 3.1 Iltahuipputunti vuonna 2030 Tarkasteltavan alueen liittymien palvelutasot ennustetilanteessa iltahuipputuntina vuonna 2030 on esitetty kuvassa 20 tulosuunnittain. Palvelutasoluokat perustuvat keskimääräisiin viivytyksiin HCM2000:n mukaisesti. Ennustetilanteessa Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymässä pohjoisen tulosuunnasta vasemmalle kääntyvien kaista toimii palvelutasoltaan luokassa F (erittäin huono). Ennustetilanteessa huonoimman tulosuunnan mukaan luokassa E (huono) on kolme liittymää; Taka-Lauttalankadun liittymä, Urpolankadun ja Siuron valtatien liittymä sekä Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymä. Muut tarkastelualueen liittymät toimivat palvelutasoltaan vähintään luokassa C (tyydyttävä). Niihin liittymiin, jotka olivat huonoimman tulosuunnan mukaan vähintään palvelutasoluokassa E, tehtiin lisätarkastelut kiertoliittyminä. Kiertoliittymä parantaa palvelutasoja niin, että Taka-Lauttalankadun liittymä parantuu heikoimman tulosuunnan mukaan ennustetilanteessa luokkaan (erittäin hyvä), Urpolankadun ja Siuron valtatien liittymä luokkaan B (hyvä), Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymä luokkaan C (tyydyttävä) sekä Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymä luokkaan C. Jälkimmäiseen liittymään on lisätty toinen kaista Nokian ja Siuron tulosuunnista (ns. turbo-liittymä). Lisätarkastelujen palvelutasoluokat on esitetty kuvassa 21.

20 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 20 (29) Kuva 20. Tarkastelualueen liittymien liikennevirrat ja palvelutasot tulosuunnittain nykyisillä kaistajärjestelyillä. IHT 2030.

21 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 21 (29) Kuva 21. Tarkastelualueen liittymien liikennevirrat ja palvelutasot tulosuunnittain, kun vilkkaimmissa liittymissä on kiertoliittymät. IHT 2030.

22 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 22 (29) 3.2 amuhuipputunti vuonna 2030 Porin valtatien ja Siuron yhdystien liittymässä sekä Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymässä liikenne-ennuste ja toimivuustarkastelut vuodelle 2030 tehtiin myös aamuhuipputunnille. Nykyisillä liikennejärjestelyillä Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymä on ennustevuonna 2030 aamuhuipputuntina palvelutasoltaan huonoimman tulosuunnan mukaan luokassa F (erittäin huono) (kuva 22). F Kuva 22. Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymän liikennevirrat ja palvelutasoluokat tulosuunnittain ennustetuilla vuoden 2030 liikennemäärillä ja nykyisillä kaistajärjestelyillä HT Liittymän muuttaminen kiertoliittymäksi sekä toisen ajokaistan lisääminen Nokian ja Siuron tulosuunnista (ns. turboliittymä) parantaa liittymän toimivuutta palvelutasoon C (tyydyttävä) (kuva 23). C Kuva 23. Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymä kiertoliittymäksi muutettuna. Liikennevirrat ja palvelutasoluokat tulosuunnittain ennustetuilla vuoden 2030 liikennemäärillä HT 2030.

23 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 23 (29) Vastaavanlainen tarkastelu Sipiläntien liittymässä tuottaa tuloksiksi nykyisillä liittymäjärjestelyillä palvelutasoksi C:n ja kiertoliittymäksi muutettuna (ilman lisäkaistoja) palvelutasoluokan (kuvat 24 ja 25). C Kuva 24. Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymän liikennevirrat ja palvelutasoluokat tulosuunnittain ennustetuilla vuoden 2030 liikennemäärillä ja nykyisillä kaistajärjestelyillä HT Kuva 25. Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymä kiertoliittymäksi muutettuna. Liikennevirrat ja palvelutasoluokat tulosuunnittain ennustetuilla vuoden 2030 liikennemäärillä HT 2030.

24 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 24 (29) 3.3 Herkkyystarkastelut Liikenteen toimivuuden kannalta kriittisin piste on Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymä, jossa liikennemäärät ovat selvästi suurempia kuin muissa liittymissä. Liikennemäärien muutos ja sijoittelu eri reiteille tarkastelualueella vaikuttaa herkimmin tähän liittymään. amu- ja iltahuipputuntina ennustetilanteessa 2030 liikennemäärät voivat kasvaa karkeasti arvioituna noin 10 %, jotta ko. liittymä toimii vielä palvelutasojen D ja E rajalla kuvan 23 mukaisilla littymäjärjestelyillä. Muissa tarkastelluissa liittymissä liikennemäärien kasvukertoimet herkkyystarkasteluiden perusteella ovat hieman isommat. Esimerkiksi Taka-Lauttalankadun liittymässä koko liittymää tarkastellessa liikennemäärät voivat kasvaa noin 50 %, jotta liittymän palvelutaso on D ja E rajalla. Urpolankadun ja Siuron valtatien sekä Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymässä liikennemäärien kasvukerroin on luokkaa 15-20% kun liittymä toimii vielä D ja E rajalla. Edellä mainitut herkkyystarkastelut on siis tehty kiertoliittymävaihtoehdoille.

25 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 25 (29) 4 MELUTRKSTELUT Karkea melutarkastelu tehtiin poikkileikkaustarkasteluun perustuvalla likiarvomenetelmällä neljässä pisteessä. Perusmelutaso määritettiin ennustetilanteen 2030 liikennemäärillä. Perusmelutaso korjattiin korjaustekijöillä, joihin vaikuttavat raskaiden ajoneuvojen osuus, nopeusrajoitus ja pituuskaltevuus. Lopuksi melutasoa tutkittiin kahdella erityyppisellä poikkileikkauksella maastotapauksen mukaan: Tapauksessa tie on maanpinnan tasossa ja tapauksessa B tie sijaitsee 2 metrin penkereellä. Tarkastelun tuloksiksi saatiin tiekohdittain etäisyydet tien keskilinjasta, josta melutaso alenee asuinalueiden ohjearvomaksimiin 55 db. Tarkastelupisteet on esitetty kuvassa 26 ja tarkastelun tulokset on esitetty taulukossa 1. suinalueen sallitun melutason etäisyys tielinjasta on suurimmillaan 140 metriä ja pienimmillään 30 metriä. Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymän läheisyydessä liikennemäärät ovat suurimmillaan ja asuinalueen sijainnille vaaditaan suurimmat etäisyydet. Tarkemmin koko jaksolla maaston topografian ja tien tasauksen huomioon ottavat tarkastelut asemakaavavaiheessa edellyttävät maastomallipohjaisia melulaskentoja Kuva 26. Melutarkastelu tarkastelupisteittäin. Taulukko 1. Tarkastelupisteet ja etäisyydet tien keskiviivasta eri maastotapauksilla. Tarkastelupiste KVL Maastotapaus (etäisyys tien keskiviivasta [m] ) Maastotapaus B (etäisyys tien keskiviivasta [m] )

26 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 26 (29) 5 LIIKENNEVERKKO Työssä tarkasteltiin Harjuniityn alueen sisäistä liikenneverkkoa ja sen kytkeytymistä ympäröivään liikenneverkostoon. Liikenneverkon sopivaan rakenteeseen vaikuttaa ennen kaikkea maankäyttösuunnitelmat itse suunnittelualueella ja alueen läheisyydessä, mutta myös ympäristölliset reunaehdot ja olemassa olevat tiestö. Tärkeitä tekijöitä ovat yhteydet palveluihin ja erityisesti jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen hyvät ratkaisut. lueen liikenneverkkoa tarkasteltiin pää- ja kokoojakatutarkkuudella, mukaan lukien kevyen liikenteen pääreitit ja joukkoliikenteen reitit. Tarkasteluissa otettiin huomioon myös raideliikenteen aseman tilavaraus Siuron valtatien eteläpuolella. Työn tuloksena syntynyt ehdotus liikenneverkosta on liitteenä utoliikenteen verkko Harjuniityn aluetta rajaavat valtion ylläpitämät yhdystiet Porin yhdystie ja Siuron valtatie. Suunnittelualueen läpi kaarevasti etelä-itäsuunnassa kulkeva Urpolankatu on alueen sisäinen runkoyhteys, jonka varteen keskitetään alueen palvelut, kuten koulu ja päiväkoti kadun eteläpäässä ja lähikauppa kadun itäpäässä. Kerrostaloalueet on myös sijoitettu Urpolankadun itä- ja eteläpäihin. Muita pääkokoojakatuja on osoitettu Urpolankadulta pohjoiseen liitettäväksi Porin yhdystiehen lisenjärven kohdalle. Yhteys on eteläpäästään kaksihaarainen, jotta saadaan lenkki joukkoliikenteelle, ja toisaalta voidaan luontevasti vähentää läpiajon houkuttelevuutta. Siuron valtatieltä on nykyisten Sipiläntien ja Urpolankadun liittymien lisäksi esitetty uudet kokoojakatuliittymät voimalinjan molemmin puolin. Uudet asuinalueet voivat toimia hyvin em. yhdysteiden ja kokoojakatujen kautta, mutta voimalinjan lähelle on esitetty varaukset, jotka mahdollistavat kahden kokoojayhteyden jatkamiseen länteen ja liittämisen voimalinjan länsipuolelle esitettyyn kehämäiseen yhteystarpeeseen Porin yhdystien ja Siuron valtatien, laajemmin jopa valtateiden 11 ja 12 välillä. Liikenneverkkokuvassa on esitetty alustavia hahmotelmia myös alemmista kokoojayhteyksistä: Niiden ja tonttikatujen paikat suunnitellaan ja päätetään asemakaavoitusvaiheessa. Silloin päätetään kaikkien katujen poikkileikkaukset ja muut liikenneympäristön toimivuuteen ja turvallisuuteen oleellisesti vaikuttavat mitoitus- ja järjestelyratkaisut. Keskeisintä on luoda yksityiskohdiltaankin katumiljöötä, joka tukee asetuttua nopeustasoa (30 40 km/h) eikä muutoinkaan houkuttele läpiajoliikennettä. 5.2 Liittymäjärjestelyt Toimivuustarkasteluiden tuloksien perusteella neljässä Harjuniittyä palvelevassa yhdystien liittymässä on syytä varautua kiertoliittymän rakentamiseen. 1) Siuron valtatien ja Porin yhdystien liittymässä, jota kautta kulkee käytännössä kaikki Harjuniityn ja kaupungin keskustan välinen liikenne. Liittymä on syytä toteuttaa ns. turbo-liittymänä lisäämällä toinen kaista Nokian ja Siuron tulosuunnista Siuron suunnasta. Kapasiteettia voidaan edelleen lisätä rakentamalla Siurosta Nokian suuntaan ja Nokian suunnasta oikealle kääntyvillä omat kiertotilan ohittavat ajokaistat. Edellytyksenä on kevyen liikenteen alikulku.

27 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 27 (29) 2) Taka-Lauttalankadun ja Porin yhdystien liittymässä on myös tarve kiertoliittymälle ennustevuonna. Liikenneturvallisuussyistä kiertoliittymä tulisi kuitenkin toteuttaa heti, kun Urpolankatu jatketaan liittymään neljänneksi haaraksi. Yhdystiellä tulee varmistua, että kiertoliittymä näkyy molemmista suunnista vähintään 150 metrin päästä tai tien tasausta on parannettava. Tässä kuten muissakin liittymissä välityskyky voitaisiin varmistaa kanavoidulla ja valo-ohjatulla liittymällä, mutta kiertoliittymä on turvallisempi liittymätyyppi, jonka ajonopeuksia hillitsevä turvallisuusvaikutus ulottuu laajalle ja siinä kokonaisviivytykset ovat liikennevaloliittymää pienemmät. Tieviranomaisen lähtökohtana myös on, että maanteille ei rakenneta uusia nelihaaraliittymiä kuin valo-ohjattuna tai kiertoliittymänä eli kanavointi ei voisi toimia ensivaiheen ratkaisunakaan. 3) Urpolankadun ja Siuron valtatien liittymän sekä 4) Siuron valtatien ja Sipiläntien liittymän toimivuus paranevat oleellisesti, kun ne rakennetaan kiertoliittymiksi. Lisäksi ne rauhoittavat merkittävästi liikennettä. Nykyisten tasoliittymien välityskyky on kuitenkin vielä pitkään sinänsä riittävä. Harjuniityn alueen sisällä kapasiteettiongelmia ei ole, mutta liittymävalinnoilla voidaan merkittävästi vaikuttaa läpiajohalukkuuteen ja kadun ylittämisturvallisuuteen. semakaavavaiheessa on hyvä harkita myös liittymien korottamista esim. koulun kohdalla Urpolankadun ja Lautamiehenkadun liittymässä. 5.3 Kevyen liikenteen verkko Tarkastelualueen kevyen liikenteen verkon lähtökohtana ovat alueella jo olevat kevyen liikenteen väylät sekä olemassa olevat virkistysreitit. lueen sisällä on erityisesti haluttu turvata mahdollisuus sujuvaan ja turvalliseen omin voimin tapahtuvaan arkiliikkumiseen, etenkin asunnoilta kouluille, työpaikoille, päiväkodille ja joukkoliikenteen pysäkeille. Lisäksi on otettu huomioon reittien jouhea liittyminen ulkopuoliseen verkkoon. Liikenneverkkokartalla on esitetty tärkeimmät kevyen liikenteen yhteydet, joita asemakaavavaiheessa täydennetään paikallisilla väylillä. Tärkeimmät yhteydet kulkevat erillisinä kevyen liikenteen väylinä kokoojakatujen varressa ja lisäksi on useita oikoreittejä viheralueiden kautta eri osa-alueiden välillä. Tonttikaduilla jalankulku ja pyöräily tapahtuvat lähtökohtaisesti ajoradalla. Tarkemmassa suunnittelussa on tärkeää varmistua liikenneturvallisuudesta ja turvallisuuden tunteesta ym. viihtyisyydestä mitoittamalla katutila tiiviisti ja linjaamalla pienipiirteisesti sekä esim. korottamalla kotikadut kokoojakadulta saavuttaessa. Yhdysteillä kiertoliittymät turvaavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tien ylitystä, mutta ainakin Porin yhdystien ja Siuron valtatien liittymässä on varauduttava yhdystien alikulkuun liikenteen vilkkauden ja kiertoliittymän lisäkaistojen takia. semakaavavaiheessa alikulkuvaraus on syytä tehdä myös Urpolankadun molempiin päihin yhdysteiden ali. Kevyen liikenteen pääreitit ovat valaistuja, mukaan lukien pääulkoilureitit. lueella on entuudestaan laaja virkistysreittien verkosto, joka reitistöltään hieman uudistettuna on säilytetty ja ulotettu palvelemaan koko rakennettavaa aluetta. Reitit palvelevat talvella latuverkkona. Kaikki risteämiset auto- ja kevyen liikenteen väylien kanssa on esitetty eritasoon. Yhdessä viereisen lhonniityn alueen kanssa muodostuu kaksi erityisen käyttökelpoista rengasreittiä lyhyempää matkaa kulkeville. Sekä idän että lännen suuntaan on osoitettu kaksi reittiä pidempimatkaiseen virkistyskäyttöön.

28 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 28 (29) 5.4 Joukkoliikenne Toimivan joukkoliikenteen reitin tärkein verkollinen kriteeri on saavutettavuus. Tavoitteena on saada kaikki alueen asukkaat alle 1000 metrin kävely/pyöräilyetäisyydelle lähimmästä pysäkistä. Siuron suunnan bussireitti on esitetty ajettavaksi Urpolankadun ja siitä voimalinjalta länteen muodostetun lenkin kautta, jolloin etäisyystavoite täyttyy lähes koko alueella. Reitti voidaan liittää hyvin sekä suoraan keskustaan että Taka-Lauttalan alueen kautta keskustaan kulkevaan vaihtoehtoiseen reittiin. Liikenneverkolla on otettu huomioon myös varautuminen raideliikenteen palveluihin: semapaikka on osoitettu keskeisesti Urpolankadun kohdalle entisten Harjuniityn ja Haaviston seisakkeiden välillä olevalle suoralle. seman lähelle ja samalla Siuron valtatien bussireitin varteen on Harjuniityssä osoitettu tehokasta kerrostaloasumista. Lisää raideliikenteen käyttäjiä on mahdollista saada varautumalla tehokkaaseen rakentamiseen myös välittömästi aseman eteläpuolella. Rakentamalla silta Nokianvirran yli on mahdollista saada asemalle huomattavasti lisäkäyttäjiä Koskenmäen alueelta virran eteläpuolelta.

29 Harjuniityn osayleiskaava, Nokia 29 (29) 6 JOHTOPÄÄTÖKSET lueen nykyinen pääliikenneverkko toimii hyvänä runkona myös Harjuniityn laajalle uudisrakentamiselle. lueen sisäisten katuyhteyksien rakentamisen lisäksi on varauduttava kehittämään alueen pääväylien, yhdystie-luokkaisten maanteiden liittymiä: suinalueen vilkkaimmin liikennöidyssä itäpäässä on vuoden 2030 tavoiteverkolla neljä kiertoliittymää. Kiertoliittymien rakentamisen aikatauluun vaikuttaa myös liikenneverkkokartalla osoitetut yhteystarpeet Nokianvirran yli: Ne purkaisivat liikenteen painetta etenkin kaava-alueen itäpäässä ja kaupungin keskustassa. Kaava-alueen länsipäähän voimalinjan varteen osoitettu yhteystarve ei ole tarpeen vielä vuonna 2030, vaan se on pitemmän aikavälin varaus. Kehämäisen yhteyden tarvetta on syytä harkita uudestaan, jos kaava-alue joskus laajenee tuntuvasti lisää länteen tai Melon kohdalle toteutetaan Nokianvirran ylitys valtateiden 11 ja 12 välille. Osoitetut kevyen liikenteen pääreitit muodostavat hyvän sisäisen verkoston Harjuniityn alueelle ja liittävät alueen sujuvasti ympäristöönsä ja mm. keskustaan palveluihin, jotka sijaitsevat sopivan pyöräilymatkan päässä. Sujuva arkiliikkuminen on mahdollista myös joukkoliikenteellä, jonka Harjuniityn läpi osoitettu reitti palvelee hyvin lähes koko kaavaaluetta. Raideliikenteen asemapaikkavaraus Urpolankadun kohdalla sijoittuu keskeisesti Harjuniityn asutuksen painopisteeseen nähden.

30 Harjuniityn liikenneselvitys, Nokia MTKTUOTOKSET Liite 1a Maankäytön -> liikenteen kasvu nykytilanteeseen verrattuna IHT 2030 Lähde: Ympäristöministeriö 27/2008 Liikennetarpeen arviointi maankäytön suunnittelussa" asukasta matkaa / hlö / vrk matkaa / vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin matkat hlöautolla / vrk kotiin saapuvat (klo 16-17) kotiin saapuvat/iht (ajon) kotoa lähtevät (klo 16-17) kotoa lähtevät/iht (ajon) iht:n osuus KVL:stä matkat hlöautolla YHT/ iht Kerrostaloalue (per ak-alue) , % 1, ,4 % 212 4,9 % % 289 Pientaloalue , % 1, ,4 % 282 4,9 % % oppilaspaikat/- hoitopaikat kävijää / oppilaspaikka / vrk matkaa / vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin matkat hlöautolla / vrk saapuvat (klo 16-17) saapuvat/iht (ajon) lähtevät (klo 16-17) lähtevät/iht (ajon) iht:n osuus KVL:stä matkat hlöautolla YHT/ iht Koulu, ala-aste 750 0, % ,8 % 2 4,0 % 12 5 % 14 päiväkoti % 1, ,8 % 63 25,9 % % myynti-m2 käyntiä /100 myynti-m2 käyntiä /vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin käynnit hlöautolla /vrk iht:n osuus KVL:stä käynnit hlöautolla /iht Valintatalo (suuri valintamyymälä) % 1, % 52 uusi lähikauppa (pieni valintamyymälä) % 1, % 38

31 Harjuniityn liikenneselvitys, Nokia MTKTUOTOKSET Liite 1b Maankäytön -> liikenteen kasvu nykytilanteeseen verrattuna HT 2030 Lähde: Ympäristöministeriö 27/2008 Liikennetarpeen arviointi maankäytön suunnittelussa" asukasta matkaa / hlö / vrk matkaa / vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin matkat hlöautolla / vrk kotiin saapuvat (klo 7-8) kotiin saapuvat/aht (ajon) kotoa lähtevät (klo 7-8) kotoa lähtevät/aht (ajon) aht:n osuus KVL:stä matkat hlöautolla YHT/ aht Kerrostaloalue (per ak-alue) , % 1, ,9 % 14 12,9 % % 218 Pientaloalue , % 1, ,9 % 19 12,9 % % oppilaspaikat/- hoitopaikat kävijää / oppilaspaikka / vrk matkaa / vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin matkat hlöautolla / vrk saapuvat (klo 7-8) saapuvat/aht (ajon) lähtevät (klo 7-8) lähtevät/aht (ajon) aht:n osuus KVL:stä matkat hlöautolla YHT/ aht Koulu, ala-aste 750 0, % ,5 % 88 1,4 % 4 31 % 92 päiväkoti % 1, ,0 % 85 10,8 % % myynti-m2 käyntiä /100 myynti-m2 käyntiä /vrk henkilöautolla % autossa hlöitä keskimäärin käynnit hlöautolla /vrk aht:n osuus KVL:stä käynnit hlöautolla /aht Valintatalo (suuri valintamyymälä) % 1, % 20 uusi lähikauppa (pieni valintamyymälä) % 1, % 15

32 OSYLEISKVMERKINNÄT J -MÄÄRÄYKSET suntoalue. K Kerrostalovaltainen asuntoalue. P Pientalovaltainen asuntoalue. P Palvelujen ja hallinnon alue. PL PY V z EV Lähipalvelujen alue. P P Julkisten palvelujen ja hallinnon alue. V Virkistysalue. VL Lähivirkistysalue. M Maa- ja mets ätalousvaltainen alue. P se 11 b P V W sep 2 P V Suojelu-/muinaismuistokohde. K V z Yhdystie. K PL K P EV K Kokoojakatu. Uusi kokoojakatu. se 3 z lempi kokoojakatu. Uusi alempi kokoojakatu. se 4 Kiertoliittymä EV Tieliikenteen yhteystarve. V V Kevyen liikenteen väylä PY Uusi kevyen liikenteen väylä V Rata Liikenneasema. Virkistysreitti, talvella latu. Yleiskaava-alueen raja. lueen raja. z Johto tai linja. P VL Pääbussireitti. K ma 1 P V P VL P Bussipysäkki. Virkistysreitti P P VL P PY P P V V PL P V

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014

NOUSIAISTEN KUNTA. Työ: 26725. Tampere 20.1.2014 NOUSIAISTEN KUNTA Kaitaraisten yritysalueen asemakaavan liikenneselvitys Työ: 26725 Tampere 20.1.2014 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus: 0564810-5

Lisätiedot

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS

PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1(10) 15.11.2010 MUISTIO PAINOKANKAAN-KARANOJAN LIIKENNESELVITYS 1. Yleistä Painokankaan-Karanojan osayleiskaava-alue (kuva 1) sijaitsee valtatien 10, Orsitien ja valtatien 3 eteläpuolella. Alueen toteutuneen

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Kesäkuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/05/30 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS

RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS 1/5 Kaavoitus RAJALINNAN TYÖPAIKKA-ALUE II, 3449, LIIKENNESELVITYS Tehtävä Tehtävänä oli tarkastella asemakaava-alueen liikennejärjestelyjä, asemakaavan vaikutusta liikenneverkkoon sekä uuden maankäytön

Lisätiedot

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1(7) 19.9.2014 MUISTIO MÄSKÄLÄN KAAVARUNKOALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS 1. Yleistä Tässä Mäskälän kaavarunkoalueen liikenteellisessä selvityksessä tarkastellaan kaavakaavarunkoalueen synnyttämän liikenteen

Lisätiedot

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut

Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Niiralan asemakaavamuutos, liikenneennuste ja toimivuustarkastelut Ennakkoaineisto 13.1.2015 Sito Oy Ympäristösi parhaat tekijät 2 Liikenneselvityksen sisältö Työssä on tarkasteltu Niiralan asemakaava-alueelle

Lisätiedot

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos

ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Luonnos ORIVEDENKADUN LPA-ALUE ASUMISKÄYTTÖÖN (AK8668) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO Luonnos 13.9.2017 TARKASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8668 kaavaalue ja sen lähialue Tarkastelualue

Lisätiedot

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130)

Takumäentie Takumäenkuja Pälkäneentie (Kt 57) Tölkkimäentie Vt 3. Wartiamäentie (mt 130) Takumäenkuja asemakaavamuutos 2523, Pullerinmäki, liikennetarkastelu 30.12.2015 Liikennetarkastelu on tehty Takumäenkujan asemakaavan muutosta varten (kohteen sijainti liitteessä 1). Kaavan tarkoituksena

Lisätiedot

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011

HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 HARVIALAN ALUEEN LIIKENNE RAKENNUSKESKUS CENTRA 30.9.2011 1 AIKAISEMMAT SUUNNITELMAT Vuonna 2010 tehtiin Harvialan alueen liikenneselvitys Selvityksessä tutkittiin v. 2030 ennustetilannetta, jossa alueelle

Lisätiedot

Multimäki II, kunnallistekniikan YS

Multimäki II, kunnallistekniikan YS 1 / 7 Liikenteelliset tarkastelut Tero Rahkonen L1 28.5.2014 2 / 7 2 (7) 28.5.2014 SISÄLTÖ 1 LIIKENNEMÄÄRÄT... 3 1.1 Nykyliikenne... 3 1.2 Ennusteliikenne... 3 2 LIIKENTEEN TOIMIVUUS... 4 2.1 Toimivuustarkastelut...

Lisätiedot

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala

Kunnanhallitus liite 2. Kantatien 62 ja maantien liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Kunnanhallitus 18.4.2017 72 liite 2 Kantatien 62 ja maantien 15139 liittymän liikenteellinen toimenpideselvitys, Puumala Projektin sisältö ja tekijät Työssä selvitettiin kantatien 62 ja maantien 15139

Lisätiedot

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti

Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Linnainmaan asuinalue - Linnainmaankadun päiväkoti Asemakaavan 8559 yleisötilaisuus, 04.05.2016 04.05.2016 Katri Jokela Henkilö- ja autopaikkamäärät sekä vertailu Määrät Linnainmaankatu 120 28 12-15 14

Lisätiedot

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8)

Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) Jaakko Tuominen 14.1.2013 1 (8) 1 Yleistä Tarkastelualue sijaitsee Tuusulassa Vantaan rajalla. Kuva 1: tarkastelualueen sijainti (www.tuusula.fi) Kelatien alue on pienteollisuusaluetta ja alueen toteutunut

Lisätiedot

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri

Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Rykmentinpuiston keskustan asemakaava-alueen keskeisten katuliittymien toimivuustarkastelut Katarina Wallin ja Olli Haveri Tarkastelumenetelmä Simuloimalla tutkittiin Tuusulan Rykmentinpuiston keskustan

Lisätiedot

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA

LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Intended for Jouko Kunnas Document type Muistio Date Lokakuu 2014 LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA LIIKENTEELLISET TARKASTELUT HENNA, ORIMATTILA Date 2014/10/27 J. Nyberg, J. Räsänen Made

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA

VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA VIIRINLAAKSON MATKA- JA KAUPPAKESKUS, KLAUKKALA TOIMIVUUSTARKASTELUT LIITE: LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT NYKYTILANTEESSA Sami Iikkanen, Jukka Räsänen 20.5.2014 LISÄTARKASTELUJEN TARKOITUS Lisätarkastelut

Lisätiedot

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen

Genimap Oy, lupa L4377. Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii. Mika Räsänen Genimap Oy, lupa L4377 Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii Mika Räsänen Valtatie 4, Shellin liittymä, Ii 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta

Lisätiedot

Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä

Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä Vt2 toimivuustarkastelut Ruskilantien ja Tervasmäentien liittymissä Nakkilan kunta 26.11.2015 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut ja tulokset Johtopäätökset 26.11.2015 Page 2 Työn lähtökohdat FCG

Lisätiedot

Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos LIIKENNESELVITYS 11.11.2011. Työnro 416710. DI Piritta Laitakari

Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos LIIKENNESELVITYS 11.11.2011. Työnro 416710. DI Piritta Laitakari Valio Oy Riihimäen meijeri ja Herajoen läntinen teollisuusalue Asemakaavamuutos 11.11.2011 Työnro 416710 DI Piritta Laitakari ALKUSANAT Liikenneselvitys liittyy Valio Oy:n Riihimäen meijerin asemakaavamuutokseen.

Lisätiedot

SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II

SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II 1(5) 2.2.2012 MUISTIO SIIRIN ALUEEN LIIKENTEELLINEN SELVITYS II 1. Yleistä Tämä Siirin alueen toinen liikenteellinen selvitys liittyy Siiri II alueen asemakaavan laadintaan, jossa Iso-Harvoilantieltä alkavaa

Lisätiedot

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS

SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS SANTALAHDEN ASEMAKAAVA RANTAVÄYLÄN TOIMIVUUS 28.3.2013 TARKASTELUALUEEN NYKYISET VUOROKAUSILIIKENNEMÄÄRÄT KAAVA-ALUEEN LIIKENNE-ENNUSTE Rakentuneella kaavaalueella 2 800 asukasta (sis. nykyiset asukkaat)

Lisätiedot

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila

Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys. Humppila Valtateiden 2 ja 9 risteysalueen liikenneselvitys Humppila 12.1.2011 Työn tavoitteet Työn tavoitteena on tutkia valtateiden 2 ja 9 risteysalueelle ja sen läheisyyteen kaavaillun uuden maankäytön synnyttämän

Lisätiedot

VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS

VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS Vastaanottaja Viitasaaren kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä Syyskuu 2014 VIITASAAREN VÄHIT- TÄISKAUPAN SUURYK- SIKÖN LIIKENNESELVITYS Liikenneselvitys 1 SISÄLTÖ 1. Lähtökohdat 2 1.1 Liikennöintiselvityksen

Lisätiedot

MUISTIO J. Rinta-Piirto 4.6.2008 Seinäjoen Itikanmäki Liikenne-ennuste ja arvioita toimivuuksista Lähtökohtia Seinäjoen Itikanmäen alueelle on suunnitteilla uutta maankäyttöä. Tavoitteena on muuttaa joen

Lisätiedot

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE

SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE 4.8.2015 SIPOON MASSBYN RATSASTUSKESKUKSEN JA OMAKOTIALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS, LIIKENNE LIIKENNE Tarkastus 01 Päivämäärä 4/8/2015 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Tuomas Lehteinen

Lisätiedot

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen.

Liittymän toiminta nelihaaraisena valo-ohjaamattomana liittymänä Ristikkoavaimentien rakentamisen jälkeen. Porvoon kaupunki 7224 Loviisantien yritysalue Toimivuustarkastelu Tämä toimivuustarkastelu on laadittu Porvoon kaupungin toimeksiannosta. Tarkastelun kohteena on liikenteellinen toimivuus Loviisantie Porvoon

Lisätiedot

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys

Pajalantien asemakaava-alueen liikenneselvitys 6.3.2014 6.3.2014 1 (8) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 1.1 Työn lähtökohdat ja tavoitteet... 2 1.2 Suunnittelualue... 2 2 NYKYTILA... 3 2.1 Nykyinen liikenneverkko... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS

ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS ELOVAINION KOHDAN LIIKENTEELLINEN SELVITYS LIIKENNE-ENNUSTE LÄHTÖKOHDAT Liikenteellisiä tarkasteluita varten laadittiin liikenne-ennuste Ylöjärven keskustan alueelta. Ennusteessa on otettu huomioon Ylöjärven

Lisätiedot

Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu

Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu Outlet-kylän asemakaava Valtatien 2 Lasitehtaantien ja Kauppatien liittymien toimivuustarkastelu Humppilan kunta 12.2.2015 Page 1 Sisältö Työn lähtökohdat Tarkastelut Nykytilanne vuonna 2015 Outlet-kylä

Lisätiedot

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala

Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Liittymäselvitys. Asikkala Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla Asikkala 2011 Valtatien 24 parantaminen Pasolan kohdalla 1 SISÄLTÖ 1. SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT 3 1.1 SUUNNITTELUKOHDE JA TIEVERKKO 3 1.2 MAANKÄYTTÖ JA KAAVOITUS

Lisätiedot

Niskanperän liittymäselvitys

Niskanperän liittymäselvitys LAPIN ELY-KESKUS Niskanperän liittymäselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P28789 Raportti 1 (7) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Yleistä... 1 2 Nykytilanteen liikennejärjestelyt... 1 2.1

Lisätiedot

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU

JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU JANKAN JA RISTINARKUN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 10.6.2015 SISÄLTÖ 1) Lähtökohdat 2) Tarkastelualueen nykytilanne 3) Maankäytön kehittämisen vaikutus liikenteen toimivuuteen LÄHTÖKOHDAT Tässä liikenneselvityksessä

Lisätiedot

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut

Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut Naantalin Aurinkotie/Nuhjalantie liittymäalueen liikennelaskennat ja toimivuustarkastelut 11.4.2019 Liikennelaskennat AAMUN HUIPPUTUNTI Liikennelaskennat suoritettiin torstaina 28.3.2019 Aurinkotien ja

Lisätiedot

Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 20, Yrityskylän liittymä, Kiiminki

Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 20, Yrityskylän liittymä, Kiiminki Liittymän toimivuustarkastelu Valtatie 20, Yrityskylän liittymä, Kiiminki Mika Räsänen Valtatie 20, Yrityspuiston liittymä 1 1 LÄHTÖKOHDAT Tehtävä Tehtävänä on tarkastella liittymän toimivuutta nykyisin

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENNESUUNNITELMA Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 27.11.2018 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut

Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 11.04.2016 1/15 307267 KARKOITE Katarina Wallin ja Olli Haveri Karakallion täydennysrakentaminen, liikenteen toimivuustarkastelut sekä toimenpidetarkastelut 1. Tarkastelun tausta Työssä tarkastellaan Karakallioon

Lisätiedot

Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa

Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa Ojalanmäen ja Parkkiaron liikenneselvitys, Forssa LIIKENNESELVITYS Forssan kaupunki 2 (15) Alkusanat Tämä liikenneselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevaa Ojalanmäen ja Parkkiaron osayleiskaavatyötä

Lisätiedot

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu

Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Mustolan asemakaavan liikenneselvitys Liikenteellinen toimivuustarkastelu Tarkastelussa Lappeenrannan Mustolan asemakaava-alueen liikenteellinen toimivuus ja liiketilan kasvun vaikutukset nykyisen ja vuoden

Lisätiedot

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu

Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys. Oulu Haukiputaan Keiskan alueen alustava liikenneselvitys Oulu LUONNOS 15.12.2016 2 Selvitys on valmistunut XXXXkuussa 2016. Selvityksen ovat tehneet Plaana Oy:ssä Juha Raappana, Jorma Hämäläinen ja Riina Isola.

Lisätiedot

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153

AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 AHLMANIN KOULUN SÄÄTIÖN PIENTEOLLISUUSALUEEN JA PUISTOALUEIDEN OSIEN MUUTTAMINEN PIENTALOALUEEKSI ASEMAKAAVA 8153 LIIKENTEELLISET VAIKUTUKSET EHDOTUSVAIHEEN TARKASTELU (päivitetty 23.3.2007) 1. NYKYINEN

Lisätiedot

Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016

Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 Liikenteelliset vaikutukset PKi, TRa 1.4.2016 Poikkitien palvelualueen liikenneselvityksen päivitys, 2016 2 (14) 1.4.2016 SISÄLTÖ 1 MAANKÄYTTÖ...

Lisätiedot

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut

Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut Raportti Peuraniityn kunnallistekninen yleissuunnitelma, Liikenteen toimivuustarkastelut 28.5.2015 Sisältö Sisältö... 2 1. Tarkastelumenetelmä ja liikenne-ennuste... 3 1.1. Tarkastelumenetelmä... 3 1.2.

Lisätiedot

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013

KOSKEN Tl KUNTA. Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS. Työ: 26478. Tampere 7.11.2013 KOSKEN Tl KUNTA Keskustaajaman ja Koivukylän osayleiskaavojen liikenneselvitys LUONNOS Työ: 26478 Tampere 7.11.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 453 33101 Tampere Puhelin 010 2414 000 Telefax 010 2414 001 Y-tunnus

Lisätiedot

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT

HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8578 Hatanpään sairaala, kartanoalue ja arboretum.

Lisätiedot

Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki

Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki Metsäkylän osayleiskaava, Ylöjärvi Liikenneselvitys Ylöjärven kaupunki SYYSKUU 2014 2 (23) Kuva 1. Suunnittelukohteen sijainti liikenneverkolla Ylöjärven keskustan länsipuolella valtatien 3 varressa. Kansikuva:

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI. Marraskuu 2010. Kangasalan kunta

Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI. Marraskuu 2010. Kangasalan kunta Ruutanan osayleiskaava, Kangasala LIIKENTEELLISTEN VAIKUTUSTEN ARVIOINTI Marraskuu 2010 Kangasalan kunta Ruutanan osayleiskaava, Kangasala 2 (9) ALKUSANAT Liikenteellinen vaikutusten arviointi palvelee

Lisätiedot

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe

ETELÄ-HERVANNAN KOULUN LAAJENNUS (AK8687) NYKYINEN LIIKENNEVERKKO. Asemakaavan luonnosvaihe ETELÄ-HERVANNAN OULUN LAAJENNUS (A8687) NYYINEN LIIENNEVERO Asemakaavan luonnosvaihe 9.5.2018 TARASTELUALUEEN RAJAUS 1 Tarkastelualueena on asemakaavamuutoksen 8687 kaava-alue ja sen lähialue. Tarkastelualue

Lisätiedot

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut

Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Palomiehentien liikenteen toimivuustarkastelut Tarkastelumenetelmä ja tarkasteltavat vaihtoehdot Simuloimalla tutkittiin Espoon Sepänkylään toteutettavan erikoistavarakaupan vaikutuksia lähiympäristön

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA

PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA Liite 16 PYHTÄÄN KUNTA RUOTSINPYHTÄÄN KUNTA VT 7 MELUALUEEN LEVEYS 6.10.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY RAPORTTI Turku / M. Sairanen VT 7, melualueen leveys 6.10.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 1 2. LASKENNAN

Lisätiedot

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys

Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Amurin yleissuunnitelman liikenneselvitys Perustuu H&K laatimaan maankäytön yleissuunnitelmaan. Työssä tehtiin - liikenne-ennuste - toimivuustarkastelut simuloimalla - tarvittavien toimenpiteiden määrittelyn

Lisätiedot

MIKKELÄN TAKOMON LIIKENNESELVITYS

MIKKELÄN TAKOMON LIIKENNESELVITYS MIKKELÄN TAKOMON LIIKENNESELVITYS 31.10.2017 LÄHTÖKOHDAT Työssä tarkasteltiin Espoontien ja Teirinsyrjän liittymään tarvittavia liikennejärjestelyjä - hankkeen toteutuessa. Nykyisessä asemakaavassa päivittäistavarakaupan

Lisätiedot

TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS

TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS 16X161127 27.3.2014 TUUSULAN KUNTA KUNTAKEHITYS / KAAVOITUS LAHELANPELTO II ASEMAKAAVAN TOIMIVUUSTARKASTELU Esipuhe Tämä toimivuustarkastelu on tehty Tuusulan kunnan toimeksiannosta. Selvitys käsittää

Lisätiedot

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT

OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT OJALA-LAMMINRAHKA PÄÄKADUN YS LIIKENNETARKASTELUT 14.3.2017 LÄHTÖKOHDAT Tutkittiin Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosien rakentamisten vaikutusta liittymien toimivuuteen Aitolahdentiellä sekä Ojalan uudella

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015

Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Vapaudentien jatkeen liikennetarkastelu 10.11.2015 Liikenne-ennusteen päivittäminen Liikenne-ennuste pohjautuu Keski-Nurmon osayleiskaavatyön yhteydessä laadittuun ennusteeseen vuodelle 2040 Ennusteen

Lisätiedot

Vuohkallion liikenneselvitys

Vuohkallion liikenneselvitys Vuohkallion liikenneselvitys Heinola LIIKENNE-ENNUSTE JA TOIMIVUUSTARKASTELU maps.goog le.fi maps.google.fi Helmikuu 2011 MUISTIO 1 (10) Piritta Laitakari, puh. 0207 911 544 Juha Vehmas, puh. 0207 911

Lisätiedot

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc

p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen ys_ doc Jalasjärven kunta Asemakaavan muutos Liikenteen yleissuunnitelma Koulukeskus Rajalanmäki Vt3 Vt3 Rajalantie H-as, Oikotie 27.02.2006 Juha Raappana p:\projektit_06\6103_tokmannin_kaavamuutos_jalasjärvi\tekstit\koskitie-liikenteen

Lisätiedot

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014

Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut. Strafica Oy 27.11.2014 LIITE 6 Kotkan Kantasataman liikenneselvitys Toimivuustarkastelut Strafica Oy 27.11.2014 Kantasataman lopputilanne 6.11.2014 2 Liikenne-ennuste Keväällä 2014 laadittua liikenne-ennustetta päivitettiin

Lisätiedot

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014

KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 KIVISTÖN KAUPUNKIKESKUS, LIIKENNE 9.10.2014 LIIKENNE-ENNUSTEET ja LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT Kivistön kaupunkikeskuksen suunnittelun yhteydessä on laadittu HSL:n tuoreimpia liikennemalleja hyödyntäen

Lisätiedot

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne

Karnaisten alueen maankäytön kehittäminen Liikenne Suunnittelualue Suunnittelualueena on valtatien 1 ja Karnaistentien sekä Hossanmäentien rajaama alue sekä Hossantien varsi Ruotiontien liittymästä valtatien ramppiliittymiin. Alueella sijaitsee nykyisin

Lisätiedot

Länsirannan asemakaavan muutos

Länsirannan asemakaavan muutos Länsirannan asemakaavan muutos Liikennetuotos ja liikennejärjestelyjen toimivuus 30.1.2014 Ympäristösi parhaat tekijät Liikennetuotokset illan huipputunnilla 2 Liikennetuotoksen arvioissa on käytetty kulkutapana

Lisätiedot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot

HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU. Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot HIPPOSKYLÄN LIIKENTEELLINEN TARKASTELU Nykytila-analyysi ja tavoiteverkot 15.5.2017 1 TYÖN TARKOITUS Työ liittyy Tampereen kaupungin asemakaavaan nro 8549, jossa tutkitaan Hipposkylän eteläpuolen, Hipposkylän

Lisätiedot

Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia. Liikenneinsinööri Sari Piela

Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia. Liikenneinsinööri Sari Piela Kortteli 114 asemakaava Liikennetarkasteluja ja vaikutuksia Liikenneinsinööri Sari Piela 05.11.2015 LIIKENNELASKENNAT ST1 LÄHEISYYDESSÄ 5.11.2015 2 Liikennelaskennat JUHOLANKADUN JA URHEILUKADUN RISTEYS

Lisätiedot

Sipoon Söderkullan liikenteellinen selvitys

Sipoon Söderkullan liikenteellinen selvitys 16.01.2014 LPo, MTu, TLe Raportti 16.1.2014 16.1.2014 1 (15) SISÄLTÖ 1 TYÖN LÄHTÖKOHDAT... 2 1.1 Työn tausta... 2 1.2 Söderkullan alueen tie- ja katuverkko... 2 1.3 Alueen kehittyminen ja suunnitelmat...

Lisätiedot

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT

HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Ramboll Finland Oy PL 3, Piispanmäentie 5 02241 ESPOO Puh. 020 755 611 Fax 020 755 6202 www.ramboll.fi HAMINAN MERIKADUN LIIKENNEJÄRJESTELYT JA TOIMIVUUSTARKASTELUT Päivämäärä 21.4.2011 SISÄLTÖ 2 LIITTEET...

Lisätiedot

LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT

LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT LIDL LINNAINMAA LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELUT MML karttapaikka 2018 21.5.2018 PERUSTEET Toimivuustarkastelut tehtiin Synchro/SimTraffic ohjelmalla. Tarkastelussa tutkittiin Lidlin tuottaman liikenteen

Lisätiedot

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise

Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset. Aineisto / Sitowise Lentokonetehtaan liikenteelliset vaikutukset Aineisto / Sitowise 2 Härmälänrannan alueen kehittyminen Nykytila Asunnoista valmiina noin 40% (Pääosa Valmetinkadun itäpuolella) Työmaaliikenne Useita asuintaloja

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU

JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU JÄRVENPÄÄN KESKUSTAN KEHÄN TOIMIVUUSTARKASTELU LUONNOS 5.1.2012 1(8) 1 LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena on tutkia Järvenpäässä Helsingintielle rautatien länsipuolelle tehtävien katuverkon uudistamistoimenpiteiden

Lisätiedot

KÄRÄJÄTÖRMÄN POHJOISOSAN AK Liikenteen toimivuustarkastelut

KÄRÄJÄTÖRMÄN POHJOISOSAN AK Liikenteen toimivuustarkastelut KÄRÄJÄTÖRMÄN POHJOISOSN K 8678 Liikenteen toimivuustarkastelut 8.5.2018 TYÖN TVOITTT Tavoitteena on tutkia Käräjätörmän pohjoisosan asemakaavahankkeen vaikutuksia Myllypuronkadun toimivuuteen Lisäksi työssä

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

MUISTIO. Kyllösen asemakaava Limingassa liikenneselvitys

MUISTIO. Kyllösen asemakaava Limingassa liikenneselvitys MUISTIO Projekti Asiakas Limingan maankäytön kehittäminen vaikutukset valtatien Sweco Ympäristö Päivämäärä 30.9.2014 Laatija Tuomo Vesajoki, Jouko Hintsala, Vesa-Pekka Saunakangas Kyllösen asemakaava Limingassa

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1).

Trafix Oy Kuva 1. Tarkastelussa käytetyt liikennejärjestelyt; yksikaistainen kiertoliittymä (VE1). Mutkakadun kiertoliittymän toimivuustarkastelu Toimivuustarkastelussa tutkittiin Mutkakadun ja Snellmaninkadun liittymän muuttamista kiertoliittymäksi ennusteen 2014 ja vuoden 2025 iltahuipputunnin liikennemäärillä.

Lisätiedot

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT

FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT FOCUS-ALUEEN LIIKENNETARKASTELUT Lähtökohdat ja oletukset Liikenteellinen toimivuustarkastelu on laadittu Paramics-mikrosimulointiohjelmalla. Tarkastelualue on esitetty kuvassa 1. Toimivuustarkasteluissa

Lisätiedot

Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys

Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys Pirkkalan keskustakorttelin asemakaavan muutoksen liikenneselvitys Lisätarkastelu muuttuneiden maankäyttösuunnitelmien perusteella Maiju Lintusaari Sito Parhaan ympäristön tekijät Lähtötiedot Asumisen

Lisätiedot

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu

Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Pohjoisväylän - Helsingintien liittymän toimivuustarkastelu Tarkasteluperiaatteet Tarkastelussa arvioidaan Terholan liikekiinteistön rakentamisen vaikutuksia Pohjoisväylän ja Hesingintien liittymän toimivuuteen.

Lisätiedot

Niskanperän OYK liikenneselvitys

Niskanperän OYK liikenneselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskanperän OYK liikenneselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26781 Raportti 1 (6) Saara Aavajoki Sisällysluettelo 1 Liikenteen nykytilanne... 1 1.1 Tieverkko... 1 1.2

Lisätiedot

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9

KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 KIRKONVARKAUDEN ASEMAKAAVA LIITE 9 TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY Mikkelin kaupunki Kirkonvarkauden asemakaavan liikenneselvitys 2(25) LIIKENNESELVITYS Kirkonvarkauden AK 1. JOHDANTO 1.1 SELVITYSALUE

Lisätiedot

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki

Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Vapaudentien jatkeen alustava yleissuunnitelma Seinäjoki Liikenteelliset tarkastelut välillä Ruukintie-Törnäväntie-Itäväylä 31.8.2016 Juha Mäkinen Sito Oy Sito Parhaan ympäristön tekijät Työn sisältö Työssä

Lisätiedot

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti

Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti Mäkelänkadun toimivuustarkastelut Aamuhuipputunti 2020 Iltahuipputunti 2020 (AHT) (IHT) Yleistä 2 Mäkelänkadun toimivuustarkasteluissa on käytetty nykyistä liikenneverkkoa täydennettynä Hämeentien eteläosan

Lisätiedot

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava

Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava Luhtajoentien-Havumäentien asemakaava Liikenne-ennuste ja toimivuustarkastelut Luonnos 26.6.2018 Tarkennettu 10.10.2018 Tarkennukset 26.2.2019 Tarkennettu 24.4.2019 Liikenne-ennuste Liikenne-ennuste on

Lisätiedot

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS

LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS LIITE 5 BASTUKÄRRIN LOGISTIIKKA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS MUISTIO 16.10.2007 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE 2 1.1 Tarkastelukohde ja liikennemäärät... 2 1.2 Liittymäjärjestelyt... 3

Lisätiedot

Himoslehtelän asemakaavan liikenneselvitys

Himoslehtelän asemakaavan liikenneselvitys Himoslehtelän asemakaavan liikenneselvitys Laura Mansikkamäki Antti Räikkönen Sito Parhaan ympäristön tekijät Taustaa ja nykytilanne Himoslehtelän asemakaavassa tarkoitus on muuttaa Himoslehtelän ja Honkarannan

Lisätiedot

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys

Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus. Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Lumijoentien (st 813) ja vt 8:n liittymän toimivuus Oikealle kääntymiskaistan tarveselvitys Tiehallinto Oulun Tiepiiri 2005 Lähtökohdat ja tavoitteet... 2 Lähtökohdat... 4 Tarkastelu... 10 Johtopäätökset...

Lisätiedot

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy

Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu. Strafica Oy Rasinkylän asemakaavan liikennetarkastelu Strafica Oy 15.4.2015 Tarkastelun sisältö Rasinkylän asemakaava-alue sijoittuu Kotkan Sutelan kaupunginosaan, Sutelantien, Pernoontien ja Mussalontien risteysalueen

Lisätiedot

KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO

KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO KARTANONRINTEEN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENTEEN TOIMIVUUSTARKASTELU SIPOO Muistio 16.3.2012 Laatija: Johanna Nyberg, Ramboll Finland Oy Tarkistanut: Ari Sirkiä, Ramboll Finland Oy 1. TYÖN LÄHTÖKOHDAT 1.1

Lisätiedot

Liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi asemakaavan laajennukseen Pitkämäen 134 kaupunginosassa

Liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi asemakaavan laajennukseen Pitkämäen 134 kaupunginosassa Liikenneselvitykset S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NURMEKSEN KAUPUNKI Liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi asemakaavan laajennukseen Pitkämäen 134 kaupunginosassa Selostus

Lisätiedot

18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS

18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS 18.12.2013 VAAHTERAMÄEN ASEMAKAAVAN JA KLAUKKALAN MONITOIMITALON LIIKENNESELVITYS LIIKENNESELVITYS Tarkastus 03 Päivämäärä 18/12/2013 Laatija Mari Kinttua Tarkastaja Jukka Räsänen Hyväksyjä Jukka-Pekka

Lisätiedot

Mäskälän alueen kaavarunko

Mäskälän alueen kaavarunko S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HÄMEENLINNAN KAUPUNKI Mäskälän alueen kaavarunko Liikennetarkastelu FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23.10.2012 P17620 Liikennetarkastelu 1 (10) Miettinen Tuomas 23.10.2012

Lisätiedot

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016

LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 LAKALAIVAN PELTOLAMMIN MULTISILLAN ALUE LIIKENTEELLINEN TARKASTELU 08/2016 NYKYLIIKENNEVERKKO Liikenneverkon kuvaus Joukkoliikenne Nykyliikennemäärät Liikenneturvallisuus Liikenneverkon kehittämistarpeet

Lisätiedot

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS

15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS 15.8.2014 LÄNSI-PENNALAN TEOLLISUUSALUEEN OSAYLEISKAAVA, LIIKENNESELVITYS Ramboll Säterinkatu 6 PL 25 02601 ESPOO T +358 20 755 611 F +358 20 755 6201 www.ramboll.fi 2 Tarkastus 04 Päivämäärä 15/8/2014

Lisätiedot

Salo, Rannikon OYK. Liikenteelliset vaikutukset. Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030

Salo, Rannikon OYK. Liikenteelliset vaikutukset. Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030 LIITE 4 Salo, Rannikon OYK Liikenteelliset vaikutukset Liikennemäärät ja liikenne-ennuste v.2030 Osayleiskaava-alueella kulkee kaksi lounais-koillis-suuntaista tietä: Merikulmantie (mt 1824) ja Hämeenkyläntie

Lisätiedot

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE

Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE Oulun tiepiiri VT 20:N JA MT 848:N LIITTYMÄN TOIMIVUUS: SIMULOINTITARKASTELU JA LIIKENNEVALO-OHJAUKSEN TARVE MUISTIO 22.2.2005 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1 1 TARKASTELUALUE JA MENETELMÄT 2 2 TOIMIVUUS

Lisätiedot

LIITE 4. / BILAGA 4. LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS. 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki

LIITE 4. / BILAGA 4. LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS. 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki LIIKENNESELVITYS SIPOON KUNTA NEVAS GÅRDIN ASEMAKAAVA-ALUEEN LIIKENNESELVITYS 4.9.2014 Sweco Ympäristö Oy Helsinki 1. LIIKENNEVERKKO JA LIIKENNEMÄÄRÄT NYKYTILANTEESSA Nykytilanteessa kaava-alueelle johtavina

Lisätiedot

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy

Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007. WSP Finland Oy Turvesuonkadun hypermarketin liittymän toimivuustarkastelut 17.10.2007 WSP Finland Oy 1. TARKASTELUN LÄHTÖKOHDAT Työn tarkoituksena oli tutkia eri liittymäratkaisujen liikenteellistä toimivuutta Turvesuonkadun

Lisätiedot

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö

Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Tampereen läntinen ratayhteys, uusi järjestelyratapiha, valtatien 3 Lempäälä - Pirkkala -oikaisu ja 2- kehän länsiosa sekä näihin liittyvä maankäyttö Erika Helin 10.6.2014 Suunnittelun tavoitteet ja eteneminen

Lisätiedot

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu

Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava. Liikenteen toimivuustarkastelu NAANTALIN KAUPUNKI Ympäristövirasto Luolala, Aluepelastuslaitoksen asemakaava Liikenteen toimivuustarkastelu 1.9.2009 Liikennesuunnitelma Työ n:o 9052 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO LUOLALA Aluepelastuslaitoksen

Lisätiedot

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta

Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi. Liperin kunta Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten arviointi Liperin kunta Marko Tikkanen, Matti Romppanen Luonnos 26.5.2017 Mattisenlahti Salokylä osayleiskaavan liikenteellisten vaikutusten

Lisätiedot

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos

HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA. Luonnos HATANPÄÄN LIIKENNESELVITYS LIIKENTEELLISET MUUTOKSET ASEMAKAAVAN 8578 ALUEELLA Luonnos 9.6.2017 LIIKENNEVERKKO - AUTOLIIKENNE Nopeusrajoitusta alennetaan 1 Tavoitetilanteen katuverkko Hatanpään valtatie

Lisätiedot