GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET"

Transkriptio

1 GPRS-lisäpalvelu INTERNET-ASETUKSET

2 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 2(22) Sisällysluettelo 1 INTERNET-ASETUKSET MICROSOFT WINDOWS 95/ MODEEMIN ASENNUS APN:N ASETTAMINEN DIAL-UP ASETUKSET DIAL-UP KUVAKKEEN LUOMINEN TYÖPÖYDÄLLE... 6 YHTEYDEN MUODOSTAMINEN INTERNETIIN INTERNET-ASETUKSET MICROSOFT WINDOWS NT MODEEMIN ASENNUS REMOTE ACCESS ASETUKSET APN:N ASETTAMINEN DIAL-UP ASETUKSET DIAL-UP KUVAKKEEN LUOMINEN TYÖPÖYDÄLLE YHTEYDEN MUODOSTAMINEN INTERNETIIN INTERNET-ASETUKSET MICROSOFT WINDOWS MODEEMIN ASENNUS APN:N ASETTAMINEN DIAL-UP ASETUKSET DIAL-UP KUVAKKEEN LUOMINEN TYÖPÖYDÄLLE YHTEYDEN MUODOSTAMINEN INTERNETIIN INTERNET-ASETUKSET MICROSOFT WINDOWS XP MODEEMIN ASENNUS APN:N ASETTAMINEN DIAL-UP YHTEYDEN LUOMINEN YHTEYDEN MUODOSTAMINEN INTERNETIIN... 22

3 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 3(22) 1 Internet-asetukset Microsoft Windows 95/ Modeemin asennus Aseta päätelaitteen modeemiyhteysohjelmat sisältävä levyke levyasemaan tai lataa modeemiyhteysohjelma tietokoneelle päätelaitteen valmistajan Internetsivustolta. Valitse Start -> Settings -> Control Panel -> Modems ja Add. Rastita Other tai PCMCIA modem card, mikäli käytössäsi on GPRS-ominaisuuksin varustettu korttipuhelin ja Next. Valitse Don t detect my modem; I will select it from a list ja Next. Valitse Have Disk ja siirry modeemiyhteysohjelman sisältävään kansioon. Valitse haluamasi modeemi ja valitse OK. Valitse haluamasi yhteystapa (mikäli valittavissa esim. kaapeli tai infrapuna) ja valitse Next. Valitse yhteystavalle sopiva COM-portti ja valitse Next. Valitse Finish. Valitse Close. 1.2 APN:n asettaminen Valitse Start -> Settings -> Control Panel ja Modems. Valitse asentamasi modeemi ja Properties. Valitse Connection-välilehti. Valitse Advanced.. Kirjoita +cgdcont=1, ip, internet ; Extra settings kenttään ja valitse OK. Valitse OK ja Close.

4 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 4(22) 1.3 Dial-Up asetukset Valitse Start -> Programs -> Accessories -> Communications ja Dial-Up Networking. Kaksoisnäpäytä Make New Connection -kuvaketta. Kirjoita yhteydelle haluamasi nimi, esim. Radiolinja Internet ja valitse Next. Laita rasti ruutuun I am calling the Internet ja valitse Next. Aseta puhelinnumeroksi *99# ja valitse Next. Huom. Jotkut päätelaitteet vaativat asettamaan toisen puhelinnumeron (esim. Siemens S45/ME45 vaativat numeroksi *99***1# ja Trium Mondo *99***128#). Valitse Next ja Finish. Näpäytä luomaasi yhteyskuvaketta hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse Properties. Poista valinta Use country code and area code. Valitse Server Types välilehti.

5 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 5(22) Muuta asetukset kuvan mukaisiksi ja valitse TCP/IP Settings... Muuta DNS-asetukset kuvan mukaisiksi ja valitse OK. Valitse OK.

6 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 6(22) 1.4 Dial-Up kuvakkeen luominen työpöydälle Näpäytä luomaasi yhteyskuvaketta hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse Creat Shortcut. Valitse Yes. Yhteyskuvake on nyt työpöydällä. 1.5 Yhteyden muodostaminen Internetiin Kaksoisnäpäytä edellä luomaasi yhteyskuvaketta työpöydällä. Kirjoita rlnet User Name- ja internet Password-kenttään ja valitse Connect. Yhteyden muodostuttua voit avata selaimen ja käyttää Internetiä.

7 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 7(22) 2 Internet-asetukset Microsoft Windows NT 2.1 Modeemin asennus Aseta päätelaitteen modeemiyhteysohjelmat sisältävä levyke levyasemaan tai lataa modeemiyhteysohjelma tietokoneelle päätelaitteen valmistajan Internetsivustolta. Valitse Start -> Settings -> Control Panel -> Modems ja Add. Valitse Don t detect my modem; I will select it from a list ja Next. Valitse Next. Valitse Browse ja siirry modeemiyhteysohjelman sisältävään kansioon. Valitse haluamasi modeemi ja valitse OK. Valitse haluamasi yhteystapa (mikäli valittavissa esim. kaapeli tai infrapuna) ja Next. Valitse yhteystavalle sopiva COM-portti ja Next. Valitse Finish ja Close. Näyttöön tulee ilmoitus dial-up asetuksiin tarvittavista muutoksista. Valitse Yes. 2.2 Remote Access asetukset Mikäli GPRS-yhteydelle valitsemasi COM-portti on jo käytössä, on ensin poistettava nämä laitteasetukset valitsemalla Remove ja Yes. Valitse Add. Valitse asentamasi modeemi ja OK. Valitse Continue. Windows haluaa nyt sulkea ja käynnistää käyttöjärjestelmän uudelleen. Valitse Yes. 2.3 APN:n asettaminen Valitse Start -> Settings -> Control Panel ja Modems. Valitse asentamasi modeemi ja Properties. Valitse Connection-välilehti. Valitse Advanced..

8 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 8(22) Kirjoita +cgdcont=1, ip, internet ; Extra settings kenttään ja valitse OK. Valitse OK ja Close. 2.4 Dial-Up asetukset Valitse Start -> Programs -> Accessories ja Dial-Up Networking. Valitse New. Kirjoita yhteydelle haluamasi nimi, esim. Radiolinja Internet ja valitse Next. Laita rasti ruutuun I am calling the Internet ja valitse Next.

9 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 9(22) Aseta puhelinnumeroksi *99# ja valitse Next. Huom. Jotkut päätelaitteet vaativat asettamaan toisen puhelinnumeron (esim. Siemens S45/ME45 vaativat numeroksi *99***1# ja Trium Mondo *99***128#). Valitse Next ja Finish. Valitse More ja Edit entry and modem properties. Tarkista, että asentamasi modeemi on valittu ja valitse Server-välilehti. Valitse TCP/IP Settings.

10 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 10(22) Muuta DNS-asetukset kuvan mukaisiksi ja valitse OK. Valitse OK ja Close. 2.5 Dial-Up kuvakkeen luominen työpöydälle Valitse Start -> Programs -> Accessories ja Dial-Up Networking. Valitse edellä tekemäsi yhteys ja More. Valitse Creat shortcut to entry ja OK. Valitse Close. Yhteyskuvake on nyt työpöydällä. 2.6 Yhteyden muodostaminen Internetiin Kaksoisnäpäytä edellä tekemääsi yhteyskuvaketta.

11 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 11(22) Kirjoita rlnet User Name- ja internet Password-kenttään ja valitse OK. Yhteyden muodostuttua voit avata selaimen ja käyttää Internetiä.

12 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 12(22) 3 Internet-asetukset Microsoft Windows Modeemin asennus Aseta päätelaitteen modeemiyhteysohjelmat sisältävä levyke levyasemaan tai lataa modeemiyhteysohjelma tietokoneelle päätelaitteen valmistajan Internetsivustolta. Valitse Start -> Settings -> Control Panel -> Phone and modem options -> Modemsvälilehti ja Add. Valitse Don t detect my modem; I will select it from a list ja Next. Valitse Have Disk. Valitse Browse ja siirry modeemiyhteysohjelman sisältävään kansioon. Valitse haluamasi modeemi ja valitse OK. Valitse haluamasi yhteystapa (mikäli valittavissa esim. kaapeli tai infrapuna) ja Next. Valitse yhteystavalle sopiva COM-portti ja Next. Valitse Finish ja OK. 3.2 APN:n asettaminen Valitse Start -> Settings -> Control Panel ja Phone and modem options -> Modemsvälilehti. Valitse asentamasi modeemi ja Properties. Valitse Advanced-välilehti.

13 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 13(22) Kirjoita +cgdcont=1, ip, internet ; Extra Settings kenttään ja valitse OK. Valitse Close. 3.3 Dial-Up asetukset Valitse Start -> Programs -> Accessories -> Communications ja Network and Dial-Up Connections. Kaksoisnäpäytä Make New Connection -kuvaketta. Valitse Next. Valitse Dial-Up to the Internet ja Next. Valitse I want to set my Internet connection manually ja Next. Valitse I connect trough a phone line and a modem ja Next. Valitse haluamasi modeemi ja Next. Poista valinta Use area code and dialing rules. Aseta puhelinnumeroksi *99# ja valitse Next. Huom. Jotkut päätelaitteet vaativat asettamaan toisen puhelinnumeron (esim. Siemens S45/ME45 vaativat numeroksi *99***1# ja Trium Mondo *99***128#). Valitse Next.

14 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 14(22) Kirjoita rlnet User Name- ja internet Password-kenttään ja valitse Next. Kirjoita yhteydelle haluamasi nimi, esim. Radiolinja Internet ja valitse Next. Vastaa No kysymykseen Do you want to set up an Internet mail account now? Valitse Next. Poista valinta To connect to the Internet immediately. ja valitse Finish. Näpäytä tekemääsi yhteyskuvaketta hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse Properties. Valitse asentamasi modeemi ja Networking-välilehti. Valitse Internet Protocol (TCP/IP) ja Properties.

15 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 15(22) Muuta DNS-asetukset kuvan mukaisiksi ja valitse OK. Valitse OK. 3.4 Dial-Up kuvakkeen luominen työpöydälle Valitse Start -> Programs -> Accessories -> Communications ja Network and Dial-Up Connections. Näpäytä tekemääsi yhteyskuvaketta hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä ja valitse Create Shortcut. Valitse Yes. Yhteyskuvake on nyt työpöydällä. 3.5 Yhteyden muodostaminen Internetiin Kaksoisnäpäytä edellä tekemääsi yhteyskuvaketta työpöydällä.

16 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 16(22) Kirjoita rlnet User name- ja internet Password-kenttään ja valitse Dial. Yhteyden muodostuttua voit avata selaimen ja käyttää Internetiä.

17 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 17(22) 4 Internet-asetukset Microsoft Windows XP 4.1 Modeemin asennus Aseta päätelaitteen modeemiyhteysohjelmat sisältävä levyke levyasemaan tai lataa modeemiyhteysohjelma tietokoneelle päätelaitteen valmistajan Internetsivustolta. Valitse Start -> Settings -> Control Panel -> Phone and modem options -> Modemsvälilehti ja Add. Valitse Don t detect my modem; I will select it from a list ja Next. Valitse Have Disk. Valitse Browse ja siirry modeemiyhteysohjelman sisältävään kansioon. Valitse haluamasi modeemi ja valitse OK. Valitse haluamasi yhteystapa (mikäli valittavissa esim. kaapeli tai infrapuna) ja Next. Valitse yhteystavalle sopiva COM-portti ja Next. Valitse Finish ja OK. 4.2 APN:n asettaminen Valitse Start -> Settings -> Control Panel ja Phone and modem options -> Modemsvälilehti. Valitse asentamasi modeemi ja Properties. Valitse Advanced-välilehti.

18 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 18(22) Kirjoita +cgdcont=1, ip, internet ; Extra Settings kenttään ja valitse OK. Valitse OK. 4.3 Dial-up yhteyden luominen. Valitse Start -> Settings -> Control Panel ja Network Connections Valitse Create a New connection ja Next. Valitse Connect to the Internet ja Next. Valitse Set up my connection manually ja Next. Valitse Connect using a dial-up modem ja Next. Kirjoita yhteydelle haluamasi nimi, esim. Radiolinja Internet ja valitse Next.

19 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 19(22) Kirjoita puhelinnumeroksi *99# Huom. Jotkut päätelaitteet vaativat asettamaan toisen puhelinnumeron (esim. Siemens S45/ME45 vaativat numeroksi *99***1# ja Trium Mondo *99***128#). Kirjoita rlnet User Name ja internet Password sekä Confirm Password kenttään. Valitse Next.

20 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 20(22) Valitse Add a shortcut to this connection to my desktop ja Finish. Valitse Properties ja Networking-välilehti. Valitse Internet Protocol (TCP/IP) ja Properties.

21 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 21(22) Valitse Use the Following DNS server addresses ja muuta DNS-asetukset kuvan mukaisiksi. Valitse OK ja OK.

22 GPRS-lisäpalvelu Internet-asetukset 22(22) 4.4 Yhteyden muodostaminen Internetiin Valitse Dial. Yhteyden muodostuttua voit avata selaimen ja käyttää Internetiä.

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

SuomiCom-sähköpostiasetukset Microsoft Outlook 2016

SuomiCom-sähköpostiasetukset Microsoft Outlook 2016 SuomiCom-sähköpostiasetukset Microsoft Outlook 2016 Nämä ohjeet on suunnattu Microsoft Outlook 2016 -ohjelmalle, mutta ohje todennäköisesti toimii suuntaa-antavana myös vanhemmille versioille. Kuvat ovat

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0)

TW-LTE 4G/3G. USB-modeemi (USB 2.0) TW-LTE 4G/3G USB-modeemi (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 1800/2100/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ

TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ TELEWELL TW-EA200 MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL-LIITTYMÄÄN KÄYTTÄEN USB-VÄYLÄÄ VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon

Lisätiedot

XWEB5000 FI doc dixel 2/68

XWEB5000 FI doc dixel 2/68 PIKA-ASENNUSOHJE VAROITUS: Käytä vain tämän valvontayksikön tukemia modeemeja. Dixell S.p.a. ei voi ottaa mitään vastuuta tukemattomien modeemien käytöstä aiheutuneista vahingoista. VAROITUS: Dixell S.p.a.

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

TW- LTE 4G/3G. USB- sovitin (USB 2.0)

TW- LTE 4G/3G. USB- sovitin (USB 2.0) TW- LTE 4G/3G USB- sovitin (USB 2.0) Tiedonsiirtonopeus: 100 Mbps/50 Mbps LTE: 800/1800/2600 MHz GSM/GPRS/EDGE: 850/900/1800/1900 MHz UMTS: 900/2100 MHz Pikaohje (Finnish) CE Käyttöönotto- ohje SIM- kortin

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta.

Dixell S.p.a. pidättää oikeuden asiasta ilmoittamatta muuttaa tätä ohjetta. Viimeisin saatavissa oleva versio on ladattavissa verkkosivuilta. ASENNUSOHJE VAROITUS: Käytä vain tämän valvontayksikön tukemia modeemeja. Dixell S.p.a. ei voi ottaa mitään vastuuta tukemattomien modeemien käytöstä aiheutuneista vahingoista. VAROITUS: Dixell S.p.a.

Lisätiedot

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP]

HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] HOWTO: Tulospalveluohjelman asetusten määrittely verkkokäytössä 1/5 HOW-TO: Kuinka saan yhdistettyä kaksi tulospalvelukonetta keskenään verkkoon? [Windows XP] Kaksi tietokonetta saa kytkettyä keskenään

Lisätiedot

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje

TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri. Pikaohje TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & reititin ja palomuuri Pikaohje Pikaohje Myyntipaketin sisältö 1. TeleWell TW-EA711 ADSL modeemi & palomuuri 2. AC-DC sähköverkkomuuntaja 3. RJ-11 puhelinjohto ja suomalainen

Lisätiedot

HARJOITUS 2: Käyttäjien ja käyttäjäryhmien luominen, Active Directory Users and Computers

HARJOITUS 2: Käyttäjien ja käyttäjäryhmien luominen, Active Directory Users and Computers HARJOITUS 2: Käyttäjien ja käyttäjäryhmien luominen, AD Users and Computers Domain Name System, DNS * Active Directory, AD * Windows Server 2008 * * Tehtävä 1 Tomi Stolpe Turun AKK 11.11.2009 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Epson EMP-765 langaton käyttö

Epson EMP-765 langaton käyttö Epson EMP-765 langaton käyttö Tämä on yleinen käyttöohje Epsonin videotykin langattomaan käyttöön. Kannattaakin huomioida, että eri kannettavissa koneissa langaton käyttö saattaa hieman poiketa tässä ohjeessa

Lisätiedot

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus

Selaimen ja Netikka-yhteyden asennus. Netikka.netin asennus Taloyhtiöliittymän käyttöönotto Taloyhtiöliittymä toteutetaan joko HomePNA- tai Ethernet-tekniikalla. Jos et tiedä, millä tekniikalla taloyhtiösi liittymä on toteutettu, tarkista asia VLP:n asiakaspalvelusta.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti PU013 Sweex 1-portin rinnakkainen & 2 -portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU013-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU013-korttia

Lisätiedot

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 AXXION OY Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 27.09.2007 1 Yleistä Tämä dokumentti on asiakkaille tarkoitettu ohjeistus Axxion Oy:n toimittamien hosting-palveluiden myymiseksi. Dokumentin aihepiiriin

Lisätiedot

Outlook Office 365. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com Autentikoiva SMTPlisäpalvelu

Outlook Office 365. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com Autentikoiva SMTPlisäpalvelu 1 Tämä ohje on tarkoitettu seuraaville Outlook-sähköpostiohjelman versioille: Outlook 2016 tai uudempi tai sekä Windows-käyttöjärjestelmille. Tässä ohjeessa kuvataan miten sähköpostitili (IMAP) sekä Kotisivut.com

Lisätiedot

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille

Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Windowsia verkkoyhteyksiin käyttäville asiakkaille Käytettäessä eri käyttöjärjestelmää tai järjestelmäarkkitehtuuria palvelimelle ja asiakkaalle yhteys ei ehkä toimi oikein, kun yhteyden muodostus suoritetaan

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2 TEHTÄVÄ 3: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM asetukset, asennustiedoston tekeminen, asennus asiakaskoneisiin ja niiden keskitetty hallinta Server 2008 käyttöjärjestelmässä Symantec Endpoint Protection

Lisätiedot

Exchange 2007 -alustan asetukset Outlook 2003, RPC over HTTPS. Alue: Suomi / Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Exchange 2007 -alustan asetukset Outlook 2003, RPC over HTTPS. Alue: Suomi / Käyttöjärjestelmä: Windows XP Exchange 2007 -alustan asetukset Outlook 2003, RPC over HTTPS Alue: Suomi / Käyttöjärjestelmä: Windows XP Ohjattu käynnistys...4 Käynnistä-valikko Sähköposti...4 Outlook 2003:n käynnistys...5 Uuden profiilin

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti

Suomenkielinen versio. Johdanto. Laitteiston asennus. PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti PU011 Sweex 1-portin rinnakkainen PCI Express -kortti Johdanto Älä altista PU011-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä PU011-korttia

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Elisa Nettikaista. Asennus- ja käyttöohje

Elisa Nettikaista. Asennus- ja käyttöohje Elisa Nettikaista Asennus- ja käyttöohje 1 Tervetuloa asentamaan Elisa Nettikaistaa Elisa Kotipuhelin on monipuolinen liittymä, jota voit nykyaikaisten lisäpalveluiden ansiosta käyttää muuhunkin kuin puhumiseen!

Lisätiedot

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje

Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje 1 (11) Inteno DG201R1 / EG500(R1) modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen

Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen 1 (8) Ohje Inteno EG101 modeemin ohjelmistopäivitykseen Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno

Lisätiedot

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus

McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus 1 McAfee VirusScan Enterprice 7.0.0 asennus Asennuksen vaiheet: 1. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 asennus 2. McAfee VirusScan Enteprice 7.0.0 On-Access Scan:n konfigurointi 3. Automaattisten päivitysten

Lisätiedot

LW154 Wireless 150N Nano Adapter USB

LW154 Wireless 150N Nano Adapter USB LW154 Wireless 150N Nano Adapter USB Huomautus! Toimitukseen sisältyvällä CD-ROM-levyllä on ohjattu asennustoiminto. Sen vaiheittaisten ohjeiden avulla sovitin on helppo asentaa. Wireless 150N Nano Adapter

Lisätiedot

TeleWell TW-IA300C ADSL PCI modeemi. Käyttäjän Opas

TeleWell TW-IA300C ADSL PCI modeemi. Käyttäjän Opas TeleWell TW-IA300C ADSL PCI modeemi Käyttäjän Opas Copyright Easytel Oy 2003 Versio 2 Bioskoodi xx.074 TeleWell asiakastuki ark. 9-17 03 6101850 ( Vain ensiasennus) Muu tuki ark. 10 19 puh: 0600 92486

Lisätiedot

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I.

1 Kytke ADSL-kaapeli ADSL-linjaliitäntään I. Tuotetiedot A B C D E F G H I J K L M N O P A: Virtavalo B: LAN-portti -valo C: LAN-portti -valo D: LAN-portti -valo E: LAN-portti 4 -valo F: ADSL-datavalo G: ADSL-liitäntävalo H: Modeemin valmiusvalo

Lisätiedot

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted

Outlookin konfigurointi. Huoltamosähköposti Sonerahosted Outlookin asennusohje SoneraHosted/Toni Einola/8.5.2009 Outlookin konfigurointi Huoltamosähköposti Sonerahosted 1. Yleistä Teboilin huoltamosähköpostia voidaan käyttää selaimen ja älypuhelimen ohella myös

Lisätiedot

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja

TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja TeleWell GPRS-modeemin ohjekirja Hyväksyntä CE 0682 Sisältö Tekniset vaatimukset GPRS-toiminnolle...2 Tuetut käyttöjärjestelmät Windows 98SE, Me, 2000, Xp...2 Myyntipakkauksen sisältö...2 Vaatimukset tietokoneelle,

Lisätiedot

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0

56K ESP-2 Modem 56K ESP-2 MODEM. Pika-asennusohje. Versio 1.0 56K ESP-2 MODEM Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu modeemin 56K ESP-2 Modem käyttäjille. Tuotteen asentamisessa tai käytössä ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje

Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje 1 (8) Inteno FG101 R2 modeemi - päivitysohje Tätä ohjetta tai sen osaa ei saa kopioida tai välittää missään muodossa ilman DNA Oy:n kirjallista suostumusta. Tavaramerkit ja Inteno ovat Inteno Broadband

Lisätiedot

Näin asennat MS-DOS käyttöjärjestelmän virtuaalikoneeseen

Näin asennat MS-DOS käyttöjärjestelmän virtuaalikoneeseen Näissä ohjeissa käydään läpi Microsoftin MS-DOS 6.22 -käyttöjärjestelmän asennus Microsoftin Virtual PC 2007 -virtuaalikoneeseen. Asennusta varten sinulla on oltava Virtual PC 2007 asennettuna tietokoneellasi

Lisätiedot

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps

TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps TeleWell TW-LTE/4G/3G USB -modeemi Cat 4 150/50 Mbps Pikaohje Laite toimii Windows XP SP3, Windows 7,8,10 ja Mac OSx 10.5 tai käyttöjärjestelmissä, Linux tuki netistä ladattavilla ajureilla USB portin

Lisätiedot

FinFamily PostgreSQL installation ( ) FinFamily PostgreSQL

FinFamily PostgreSQL installation ( ) FinFamily PostgreSQL FinFamily PostgreSQL 1 Sisällys / Contents FinFamily PostgreSQL... 1 1. Asenna PostgreSQL tietokanta / Install PostgreSQL database... 3 1.1. PostgreSQL tietokannasta / About the PostgreSQL database...

Lisätiedot

TeleWell TW-EA100 B ADSL USB modeemin ohjeistus

TeleWell TW-EA100 B ADSL USB modeemin ohjeistus TeleWell TW-EA100 B ADSL USB modeemin ohjeistus Copyright Easytel Oy 2002 TAUSTATIETOA ENNEN KORTIN ASENTAMISTA Ohjeistus ADSL -yhteys / kaapelointi tulee olla asennettuna valmiiksi suomalaiseen puhelinliittymään

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE

1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE 1 (22) LAAJAKAISTA ASENNUS- JA KÄYTTÖÖNOTTO-OPAS ADSL-, KAAPELIMODEEMI JA KUITUPÄÄTE 2 (22) LAAJAKAISTA -ASENNUSOPAS Laajakaista Laajakaistaliittymän lisäksi tarvitaan verkkoyhteyttä tukeva tietokone.

Lisätiedot

Ohje Hosted.fi SharePoint

Ohje Hosted.fi SharePoint Ohje Hosted.fi SharePoint Käyttöönotto 09.05.2011 Anvia Hosting Oy Urho Kekkosen katu 4-6 A 00100 Helsinki Puhelin 0207 7682 00 Fax 0207 7682 01 Y-tunnus 1666661-6 Kotipaikka: Helsinki www.anvia.fi Dokumentin

Lisätiedot

TW-WLAN 802.11g/n MIMO USB-sovitin Asennusohje

TW-WLAN 802.11g/n MIMO USB-sovitin Asennusohje TW-WLAN 802.11g/n MIMO USB-sovitin Asennusohje CE Copyright Telewell Oy Esittely TW-WLAN USB-sovitin on ulkoinen Wlan-sovitin USBväylään. Ominaisuudet Yhteensopiva sekä IEEE 802.11b, 802.11g, että 802.11n

Lisätiedot

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa.

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa. NetMeeting NetMeeting on ilmainen pienimuotoinen videoneuvottelu- ja ryhmätyöohjelmisto, joka mahdollistaa virtuaalikokousten pitämisen Internetissä tai Intranetissä. NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 5: Microsoft Virtual PC asennus ja hallinta Windows 7 Enterprise Windows XP Pro Microsoft Virtual PC Windows XP Pro * * Tietokone, jossa on jo asennettuna Windows XP Pro Tomi Stolpe Turun AKK 5.11.2009

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO HARJOITUS: asennus ja konfigurointi TVAT-141 Windows Server 2008 Trial (120 days) Active Directory, AD Domain Name System, DNS Dynamic Host Configuration Protocol,

Lisätiedot

Pika-asennusohjeet Suomeksi

Pika-asennusohjeet Suomeksi Pika-asennusohjeet Suomeksi (Virallinen ohje löytyy asennuslevyltä Englanninkielisenä) Tulosta tämä ohje asennuksen avuksi. Ensiksi asennetaan itse ohjelma, sitten rekisteröidytään testerin käyttäjäksi

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta

TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta TEHTÄVÄ 4: Microsoft Windows Deployment Services asennus ja hallinta Windows Deployment Services, WDS Käyttöjärjestelmän asennus työasemalle Dynamic Host Configuration Protocol, DHCP * Domain Name System,

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

TeleWell modeemien asennusohje. Dos, OS/2, Windows 3.11 / NT 3.5x/NT 4.x Windows 95/98/ Me/2000/XP / Mac. Versio 1.0

TeleWell modeemien asennusohje. Dos, OS/2, Windows 3.11 / NT 3.5x/NT 4.x Windows 95/98/ Me/2000/XP / Mac. Versio 1.0 TeleWell modeemien asennusohje Dos, OS/2, Windows 3.11 / NT 3.5x/NT 4.x Windows 95/98/ Me/2000/XP / Mac Versio 1.0 TW-5614UL V.92 & V.90 malli RS232 TeleWell modeemien käyttöehdot Ohjekirjassa oletamme,

Lisätiedot

FinFamily Installation and importing data (11.1.2016) FinFamily Asennus / Installation

FinFamily Installation and importing data (11.1.2016) FinFamily Asennus / Installation FinFamily Asennus / Installation 1 Sisällys / Contents FinFamily Asennus / Installation... 1 1. Asennus ja tietojen tuonti / Installation and importing data... 4 1.1. Asenna Java / Install Java... 4 1.2.

Lisätiedot

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta WDS- VERKON RAKENTAMINEN OSA 1: JOHDANTO WDS- tekniikalla voidaan jatkaa langatonta verkkoa käyttämällä tukiasemia siltana, jolloin verkkoa

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje uudet käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus 2. Viljo 3.05 Praktiikka- ja

Lisätiedot

TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE

TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE TW- WLAN 802.11ac SOVITTIMEN ASENNUSOHJE Copyright TeleWell Oy Tekniset tiedot: - - - - - - - Yhteensopiva IEEE 802.11b/g/n/ac - standardien kanssa Taajuusalueet 2.4 GHz ja 5 GHz Maksiminopeus: 300 Mbps

Lisätiedot

Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site

Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site Lab SBS3.FARM_Hyper-V - Navigating a SharePoint site Note! Before starting download and install a fresh version of OfficeProfessionalPlus_x64_en-us. The instructions are in the beginning of the exercise.

Lisätiedot

Suomenkielinen versio

Suomenkielinen versio LW311 Sweex langaton LAN-korttiväylän sovitin 300 Mbps Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 300 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Desktop PCI-verkkokortti

Desktop PCI-verkkokortti Desktop PCI-verkkokortti Kytke PC- tietokoneesi verkko- tai laajakaistaiseen modeemiin verkko F5D5000 Sisällysluettelo Johdanto.............................................1 Laitteiston asentaminen.................................2

Lisätiedot

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3)

KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIA LANGATON VIERAILIJAVERKKO 2(7) VERKKOYHTEYDEN MÄÄRITTELY WINDOWS XP:LLE (WINDOWS XP SP3) LANGATON VIERAILIJAVERKKO 1(7) LANGATTOMAN VIERAILIJAVERKON KÄYTTÖ Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia tarjoaa vierailijoiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön suojatun langattoman verkon

Lisätiedot

You can check above like this: Start->Control Panel->Programs->find if Microsoft Lync or Microsoft Lync Attendeed is listed

You can check above like this: Start->Control Panel->Programs->find if Microsoft Lync or Microsoft Lync Attendeed is listed Online Meeting Guest Online Meeting for Guest Participant Lync Attendee Installation Online kokous vierailevalle osallistujalle Lync Attendee Asennus www.ruukki.com Overview Before you can join to Ruukki

Lisätiedot

TW-WLAN 802.11g/n MIMO PCI-sovitin Asennusohje

TW-WLAN 802.11g/n MIMO PCI-sovitin Asennusohje TW-WLAN 802.11g/n MIMO PCI-sovitin Asennusohje CE Copyright Telewell Oy Esittely TW-WLAN PCI-sovitin on ulkoinen Wlan-sovitin PCIväylään. Ominaisuudet Yhteensopiva sekä IEEE 802.11b, 802.11g, että 802.11n

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1

Käyttöopas. ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Käyttöopas ADAP-KOOL AK-ST 500 Oy Danfoss Ab / Kylmäosasto 1 Periaate AK-NG järjestelmän AK SM720 tai 350 voidaan luoda yhteys kolmella eri tavalla (kts. kuva alla) Uusiin (laajennettaviin) säätimin voidaan

Lisätiedot

Internet-palvelujen käyttöönottoprojekti Asennusohje 1

Internet-palvelujen käyttöönottoprojekti Asennusohje 1 Internet-palvelujen käyttöönottoprojekti Asennusohje 1 1.1 EXCHANGE-PALVELIMEN VALMISTELU (SRV1) 1. Kytke vspheressä CD/DVD-asemaksi EXCHSP1plushotfixes 2. Käynnistä konsoli- tai RDP-yhteys SRV1-palvelimeen.

Lisätiedot

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle

Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Video aiheesta: http://connect.metropolia.fi/p38171838/ Ohje: Adobe Connect kokoukseen tai -opetukseen osallistuvalle Tarvitaan vain -Tietokone nettiyhteydellä - mieluiten johdolla nettiin; Wlan ja etenkin

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot

1 KÄYNNISTÄ MD-3100 USB ADSL MODEM. Tuotetiedot Tuotetiedot A B C D A. Virtavalo (palaa: USB-yhteys ja tietokone ovat käytössä / ei pala: ei yhteyttä tai tietokoneeseen ei tule virtaa. B. ADSL LINK -merkkivalo (vilkkuu: ADSL-linjaa haetaan / palaa yhtäjaksoisesti:

Lisätiedot

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston

erasmartcardkortinlukijaohjelmiston erasmartcardkortinlukijaohjelmiston asennusohje Sisällysluettelo 1. erasmartcard... 2 2. erasmartcard-ohjelmiston normaali asennus... 3 2.1. Ennen asennusta... 3 2.2. Asennus... 3 3. Muut asennustavat...

Lisätiedot

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN

POP-UP -IKKUNOIDEN SALLIMINEN Sivu 1(5) Windows XP SP2 www.procountor.com Windows XP:n Service Pack 2:n (SP2) mukana tulee Internet Explorer 6:een mukaan pop-up ikkunoiden esto toiminto. ProCountor -Taloushallinto-ohjelmistossa voidaan

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

3. Asenna MySQLdb(MySQL-python-1.2.3b4.win32-py2.7.exe) ja pyserial (pyserial- 2.5.win32.exe)

3. Asenna MySQLdb(MySQL-python-1.2.3b4.win32-py2.7.exe) ja pyserial (pyserial- 2.5.win32.exe) Tässä ohjeessa asennetaan Windows XP:lle, apache2, PHP5, MySql, PhpMyAdmin, talologger ja talologgergraph. Esimerkki asetukset Ouman 202S-ohjaukselle. 1. Lataa asennus tiedostot osoitteesta: http://www.anvianet.fi/hitachi/win_xp_talologger_talologgergraph.zip

Lisätiedot

TeleWell TW-3G+ USB. HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE

TeleWell TW-3G+ USB. HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE TeleWell TW-3G+ USB HSDPA / 3G (UMTS) / EDGE / GPRS -modeemi ASENNUSOHJE Installation guide in English from the page 21 SISÄLTÖ 1. Modeemin kuvaus... 3 1.1. Tiedonsiirto-ominaisuudet... 3 1.2. Tekniset

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto QGIS-ohjelmistossa

Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto QGIS-ohjelmistossa 1 (7) Tilastokeskuksen rajapintapalveluiden käyttöönotto QGIS-ohjelmistossa ita laadittaessa on käytetty QGIS:n versiota 2.14.3. Ruudunkaappauskuvat ovat englanninkielisestä versiosta, mutta ohjeissa esitetään

Lisätiedot

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen

USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen 1 (8) USB-siirto-ohjelman ja ajurin asentaminen Ladattuasi Handan CV-7700 PVR laitteen USB-siirto-ohjelman Welhon internet- sivuilta, asenna ohjelma alla olevien ohjeiden mukaan. Siirto-ohjelman asennus

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet Asennus- ja käyttöohjeet V1.10+Lokakuu 2011 Sisällysluettelo digicentral Authenticate ohjelmiston asennus Windows iin 4 digicentral Authenticaten asetuksien määrittäminen 5-6 Yrityskortin lisääminen ohjelmistoon

Lisätiedot

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2)

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2) 1 1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2) 1. Valitse osoiteriviltä Inventory Inventory VMs and Templates 2. Aktivoi vasemmasta ikkunasta oikea kansio, muotoa SAMKtunnus_#_VXX 3. Klikkaa Basics

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Windows XP/Vista/7. Alkutarkistukset... 2. Tietokoneen perusasetukset... 3. DHCP-asetusten tarkistus... 3. Verkkoyhteyden tarkistus...

ASENNUSOHJE. Windows XP/Vista/7. Alkutarkistukset... 2. Tietokoneen perusasetukset... 3. DHCP-asetusten tarkistus... 3. Verkkoyhteyden tarkistus... ASENNUSOHJE /Vista/7 Sisältö Alkutarkistukset............................................................ 2 Tietokoneen perusasetukset.................................................. 3 DHCP-asetusten

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset

Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset Sivu 1(8) Internet Explorer 7 & 8 pop-up asetukset www.procountor.com Internet Explorer 7 ja 8 sisältää pop-up ikkunoiden esto toiminnon. ProCountor -Taloushallintoohjelmistossa voidaan raportit tulostaa

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET

TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET TEHTÄVÄ 1.1 RATKAISUOHJEET 1. Luo mallin mukainen kansiorakenne Käynnistä Resurssienhallinta painamalla näppäimistöltä peräkkäin Windows- ja E-näppäimiä niin, että Windows-näppäin on yhä pohjassa, kun

Lisätiedot

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP

3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3. Laajakaistaliittymän asetukset / Windows XP 3.1 Laajakaistaliittymän asetusten tarkistus / Windows XP Seuraavien ohjeiden avulla tarkistat Windows XP -käyttöjärjestelmien asetukset ja luot Internet-yhteyden.

Lisätiedot

TERMINAL SERVER-YHTEYDEN MUODOSTAMINEN KOTIKONEELTA SAVONIAN TS-PALVELIMELLE

TERMINAL SERVER-YHTEYDEN MUODOSTAMINEN KOTIKONEELTA SAVONIAN TS-PALVELIMELLE TERMINAL SERVER-YHTEYDEN MUODOSTAMINEN KOTIKONEELTA SAVONIAN TS-PALVELIMELLE Joitakin Savonian ohjelmia voi käyttää vain Savonian verkkoon kirjautuneelta koneelta. Tällaisten (ja muidenkin) Savonian ohjelmien

Lisätiedot

Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita

Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita Yhteydensaantiongelmien ja muiden ongelmien ratkaisuita Miksi SmartView v4.1 ei suostu avaamaan lämpökuvia? Mikäli SmartView-ohjelmiston täysversio 4.1 ladataan suoraan nettisivuilta, jotkin tietokoneet

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

Student Engeering & Design Community

Student Engeering & Design Community 1 Student Engeering & Design Community Liity jäseneksi maailmanlaajuiseen opiskelijoiden ja opettajakunnan verkostoon jakaaksesi yhteisen kiinnostuksen arkkitehtuuriin, suunnitteluun, yhdyskuntasuunitteluun,

Lisätiedot

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN

ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN ZYXEL 645R MODEEMIN ASENTAMINEN SILLATTUUN SAUNALAHDEN ADSL- LIITTYMÄÄN VERSIO 1.0 JIPPII GROUP OYJ 1 DOKUMENTIN TARKOITUS Tervetuloa Saunalahden ADSL-liittymän käyttöönottoon opastavaan ohjeeseen! Tämän

Lisätiedot

Lab A1.FARM_Hyper-V.v3

Lab A1.FARM_Hyper-V.v3 Lab A1.FARM_Hyper-V Installing SharePoint Server 2013 SharePoint Server 2013 -asennus Scenario To install and configure SharePoint 2013 on a single server (Server 2012, AD and SQL Server), you will follow

Lisätiedot

Ohjelmistojen eta ka ytto

Ohjelmistojen eta ka ytto Ohjelmistojen eta ka ytto Sisältö Yleistä ohjelmistojen etäkäytöstä... 2 Etäkäyttöpalvelun osoitteen muutos... 3 Ennen asennusta... 3 Asiakasohjelmiston käyttöönotto... 4 Ohjelmistojen etäkäyttö... 9 Ongelmia

Lisätiedot

SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje

SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje 1 SQL Server 2005 Express Edition tietokannan asennusohje SQL Server 2005 Express Edition on Microsoftin tietokantaohjelmiston ilmaisversio. Asennukset tulee tehdä käyttäjätunnuksella, jolla on administrator-oikeudet.

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI

Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI Verkon tarkistus Tarkista tietokoneesi verkkoasetukset ja valitse, mitä tehdään seuraavaksi. Noudata sitä verkkoympäristöä koskevia ohjeita, jossa verkkosi

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer

Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer Visma Fivaldi selainohjeet Internet Explorer 1(2) Sisällysluettelo 1. Oletusselain 2 2. Fivaldi selaimen luotetuksi sivuksi 2 3. Ponnahdusikkunoiden salliminen 3 4. Fivaldin asetukset 4 Visma Software

Lisätiedot