HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE"

Transkriptio

1 HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa esimerkissä asennetaan Lucent Technologies Orinoco Silver PCMCIA sovitin Englanninkieliseen Windows XP käyttöjärjestelmään. Aseta WLAN laitepaketin mukana toimitettu asennus CD koneen CD-asemaan. Asennus käynnistyy normaalisti automaattisesti. Jos ei, niin suorita CD-levyn juurihakemistosta löytyvä Setup.exe asennustiedosto. Odota, että asennus on valmis.

2 Asennuksen jälkeen sulje tietokone ja käynnistä se uudelleen. Vaihe 2, WLAN -sovittimen asennus Kun kone on uudelleen käynnistynyt, liitä WLAN sovitin tyypistä riippuen joko USB väylään, PCI sovittimeen tai koneen PCMCIA korttipaikkaan. Jos asennuksen Vaihe 1 onnistui, koneen tulisi tunnistaa laite ja valita sille oikeat ajurit. Jos Windows ei automaattisesti tunnista laitetta tai valitsee laitteelle väärät ajurit, päivitä ajurit manuaalisesti Windowsin laitehallinnan kautta. Älä käytä ajuripäivityksessä Windowsin oletuksena tarjoamaa ajureiden automaattista etsintää, vaan valitse vaihtoehto joka mahdollistaa manuaalisesti ajureiden valitsemisen CD levyn käyttöjärjestelmä kohtaisista hakemistoista. Vaihe 3, WLAN antennin ja antennikaapelin asennus Asenna WLAN antenni fyysisesti paikkaan jonka kuuluvuusmittauksen tekijä on osoittanut ja suuntaa antenni mittaajan ohjeiden mukaisesti. Yhdistä antennikaapeli antennin ja WLAN sovittimen välille.

3 Vaihe 4, WLAN verkkoprofiilin asetus Windows XP : Avaa Control Panel ja tuplaklikkaa Network Connections kuvaketta. Klikkaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella Wireless Network Connection kuvaketta ja valitse Properties.

4 Valitse Wireless Networks välilehti. Available networks kohdassa tulisi näkyä haminetti. Klikkaa Preferred networks kohdan Add painiketta. Kirjoita Network name (SSID) kohtaan pienillä kirjaimilla verkon nimi haminetti ja varmista ettei Data encryption (WEP enabled) kohdassa ole ruksia. Klikkaa OK -painiketta

5 Tämän jälkeen koneen tulisi yhdistyä haminetti WLAN verkkoon. Voit tarkistaa asian tuplaklikkaamalla kuvaruudun oikeassa alareunassa olevaa Client manager kuvaketta. Tarkasta että koneesi on saanut haminetti verkon IP osoitteen. Voit tehdä tämän esim. tuplaklikkaamalla kuvaruudun oikeassa alareunassa olevaa verkkoyhteyskuvaketta. Valitse Support välilehti ja tarkista että IP osoitteesi alkaa numeroilla , , tai

6 Windows 98, ME, 2000 : Tuplaklikkaa kuvaruudun alareunassa olevaa Client manager kuvaketta. Valitse Actions menusta Add/Edit Configuration Profile. Anna profiilille nimeksi haminetti ja klikkaa Edit Profile painiketta.

7 Kirjoita Network Name kohtaan haminetti. Varmista Encryption välilehdellä, että Enable Data Security kohdassa ei ole ruksia.

8 Tämän jälkeen koneen tulisi yhdistyä haminetti WLAN verkkoon. Voit tarkistaa asian tuplaklikkaamalla kuvaruudun oikeassa alareunassa olevaa Client manager kuvaketta. Tarkasta että koneesi on saanut haminetti verkon IP osoitteen. Voit tehdä tämän esim. suorittamalla komennon Winipcfg. Valitse valinta listalta WLAN -sovittimesi ja tarkista että IP osoitteesi alkaa numeroilla , , tai

9 PCI sovittimen asennus Jos olet hankkinut WLAN laitepaketin jossa sovitin liitetään koneen sisäiseen PCI väylään, asenna PCI sovitin ennen edellä kuvattuja vaiheita. PCI sovittimen mukana toimitetaan ajurilevyke. Asenna PCI sovittimen ajurit tältä levykkeeltä. Ajuri asennuksen jälkeen sammuta tietokone ja asenna PCI sovitin fyysisesti koneen sisäiseen PCI väylään. Käynnistä tietokone ja anna Windowsin tunnistaa uusi laite ja asettaa ajurit kohdalleen. Sovittimen asennuksen jälkeen suorita aiemmin kuvat vaiheet 1 4. Sähköpostin käyttöönotto Webmail : Avaa selaimella osoite Syötä sopimuksen mukana saamasi käyttäjätunnus ja salasana ja klikkaa Kirjaudu painiketta.

10 Webmail avautuu ja näet Saapuneet kansiossa sinulle saapuneet viestit. Säädä käyttöönottovaiheessa asetukset kohdalleen klikkaamalla kirjautumissivulla olevaa Sähköpostin hallinta linkkiä.

11 Syötä Hallinnan kirjautumissivulle Käyttäjän laatikko kohtaan - merkin vasemmalla puolella oleva osa, esim. matti.meikalainen, verkkotunnus kohtaan haminetti.net ja salasana kohtaan oma sähköposti salasanasi ja klikkaa Kirjaudu painiketta. Säädä asetukset haluamallasi tavalla ja klikkaa lopuksi Muokkaa laatikkoa - painiketta.

12 Outlook Express : Avaa Outlook Express ohjelma ja valitse Tools ja Accounts. Valitse Mail välilehti ja klikkaa Add painiketta ja valitse Mail.

13 Kirjoita Display name kohtaan oma nimesi ja klikkaa Next -painiketta. Kirjoita address kohtaan sähköpostiosoiteesi ja klikkaa Next.

14 Valitse serverin tyypiksi POP3. Aseta Incoming mail serverille osoite pop.haminetti.net ja Outgoing mail serverille smtp.haminetti.net ja klikkaa Next. Kirjoita Account name kohtaan käyttäjätunnuksesi joka on sama kuin sähköpostiosoitteesi ja Password kohtaan salasanasi ja klikkaa Next painiketta.

15 Klikkaa Finish painiketta. Asetukset ovat nyt valmiit. Klikkaa Close painiketta.

16 Kotisivutilan käyttöönotto Haminetti käyttäjien kotisivutilan osoite on muotoa : Esimerkiksi : Jotta voisit siirtää omat kotisivutiedostosi Haminetti palvelimelle, tarvitset ftp tiedonsiirto-ohjelmiston esimerkiksi AtomFTP:n jonka voit ladata sivuston tiedostoapajalta.

17 AtomFTP käyttöönotto : Lataa ja asenna AtomFTP ohjelma koneellesi. Käynnistä AtomFTP ohjelma ja valitse Tools ja Settings Kirjoita General välilehdelle Your -address kohtaan oma sähköpostiosoitteesi.

18 Valitse Connecting välilehti ja varmista että kohdassa Use Proxy kohdassa ei ole ruksia. Klikkaa OK painiketta. Valitse Tools ja Site list.

19 Klikkaa AtomFTP kuvaketta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse New Folder. Klikkaa New folder kansiota hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse Rename ja anna kansiolle nimeksi esimerkiksi Haminetti. Klikkaa Haminetti kansiossa tyhjää aluetta hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse New site.

20 Kirjoita Site name kohtaan esim. Haminetti kotisivut. Kirjoita Site address kohtaan ftp.haminetti.net Valitse Normal login ja Kirjoita Username kohtaan käyttäjätunnuksesi ja Password kohtaan salasanasi ja klikkaa OK painiketta. Avaa yhteys kotisivupalvelimelle tuplaklikkaamalla Haminetti kotisivut kuvaketta.

21 Yhteyden muodostuttua ohjelman vasen ikkuna osoittaa oman koneesi tiedostojärjestelmään ja oikeanpuoleinen Haminetti kotisivupalvelimelle varattuun kotisivutilaan. Valitse vasemmanpuoleisesta ikkunasta hakemisto jossa kotisivu tiedostosi sijaitsevat ja siirrä tiedostot Haminetti palvelimelle tarttumalla tiedostoon hiiren vasemmanpuoleisella painikkeella ja raahaamalla tiedosto ohjelman oikeanpuoleiseen ikkunaan.

22 Sulje yhteys palvelimelle valitsemalla Site ja Disconnect. Testaa kotisivujesi toimivuus selaimella.

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Käyttöohje PICO 150Mbps WLAN USB-sovitin DualBand 300Mbps WLAN USB-sovitin

Käyttöohje PICO 150Mbps WLAN USB-sovitin DualBand 300Mbps WLAN USB-sovitin Käyttöohje PICO 150Mbps WLAN USB-sovitin DualBand 300Mbps WLAN USB-sovitin Asennus Windows XP, Vista ja 7: 1. Kytke USB-sovitin tietokoneen USB-liitäntään kuvan osoitamalla tavalla. tai 2. Odota, että

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Opiskelijaversion lataus, asennus ja aktivointi lyhyesti

Opiskelijaversion lataus, asennus ja aktivointi lyhyesti 1 Autodesk Education Community Liittymällä jäseneksi Autodeskin maailmanlaajuiseen opiskelijayhteisöön voit ladata ilmaisia opiskelijalisenssejä. Lisäksi voit tehdä harjoituksia omaan tahtiisi, oppia asiantuntijoilta,

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DNA Welho Laajakaista Kaapeli

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DNA Welho Laajakaista Kaapeli ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE DNA Welho Laajakaista Kaapeli Tervetuloa DNA:n asiakkaaksi! Tervetuloa DNA-asiakkaaksi! Onnittelut hyvästä valinnasta ja mukavia hetkiä uuden laajakaistasi parissa. Muistathan tutustua

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2 TEHTÄVÄ 3: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM asetukset, asennustiedoston tekeminen, asennus asiakaskoneisiin ja niiden keskitetty hallinta Server 2008 käyttöjärjestelmässä Symantec Endpoint Protection

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2012 R2)

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2012 R2) 1 Tämän harjoituksen tehtävä on olla suuntaa-antava eikä sellaisenaan toteutettavissa toiseen järjestelmäympäristöön. 1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2012 R2) 1. Valitse osoiteriviltä Inventory

Lisätiedot

Käyttöopas. Linksys X-Series. Langaton reititin ja ADSL2+ -modeemi

Käyttöopas. Linksys X-Series. Langaton reititin ja ADSL2+ -modeemi Käyttöopas Linksys X-Series Langaton reititin ja ADSL2+ -modeemi Sisällys Käyttöopas Sisällys Tuotteen yleiskatsaus X1000..................................... 1 Ylhäältä 1 Takaa 2 Asennus seinälle 2 X3500.....................................

Lisätiedot

Paavo Räisänen. WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys. www.ohjelmoimaan.net

Paavo Räisänen. WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys. www.ohjelmoimaan.net Paavo Räisänen WampServer palvelimen asennus ja käyttö Eclipsen kanssa, sekä ensimmäinen FTP yhteys www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa ja levittää ei kaupallisissa tarkoituksissa.

Lisätiedot

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2)

1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2) 1 1 ASENNA UUSI VIRTUALIKONE (WINDOWS SERVER 2008 R2) 1. Valitse osoiteriviltä Inventory Inventory VMs and Templates 2. Aktivoi vasemmasta ikkunasta oikea kansio, muotoa SAMKtunnus_#_VXX 3. Klikkaa Basics

Lisätiedot

Heinäkuu 2014. Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI Käyttöopas

Heinäkuu 2014. Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI Käyttöopas Heinäkuu 2014 Xerox Phaser 3052NI Xerox Phaser 3260DI/3260DNI 2014 Xerox Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Xerox ja XEROX ja kuviomerkki ovat Xerox Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai

Lisätiedot

Opettajan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opettajan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opettajan peruskäyttöohje Opettajan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP

Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP Sisällysluettelo Sähköpostin käyttöönotto 1 Netikka Webmail 1 Sähköpostiasetukset - IMAP-protokolla 2 Sähköpostiasetukset

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas

Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas Langattoman N300 Gigabit -reitittimen asennusopas NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Kesäkuu 2010 208-10518-03 Versio 1.0 2010 NETGEAR, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tavaramerkit

Lisätiedot

VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU

VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU VIRPI SÄHKÖPOSTI JA KOTISIVU Perustietoja palvelusta POP3/saapuvan postin palvelin:...posti.aina.net SMTP/lähtevän postin palvelin:...smtp.aina.net Webmail/Web-sähköposti/ Sähköpostitilien hallinta:...https://webmail.aina.net

Lisätiedot

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje

Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Visma Document Center 8.01 Asennus ja päivitys (Visma Nova) Ohje Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Readme 6.4 versio 1/18

Readme 6.4 versio 1/18 Readme 6.4 versio 1/18 Sisällys Tärkeää... 3 Yleiset järjestelmävaatimukset... 4 Asennus... 5 Yhden käyttäjän järjestelmä:... 5 Usean käyttäjän järjestelmä:... 5 Linux ja Macintosh OS X -palvelinasennus...6

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043)

Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043) Opiskelun ja työelämän tietotekniikka (DTEK1043) Resurssienhallinta ja TY:n verkkopalvelut Yleistä Kurssiin kuuluvissa mikroluokkaharjoituksissa käytetään Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuja tietokoneita.

Lisätiedot

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät

Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät 1 Viljo-Praktiikka ja Kirjanpito -ohjelman versio 3.05 asennusohje vanhan version 2.08 tai aikaisemman käyttäjät Uuden version asennuksessa on kaksi vaihetta: 1. SQL Server 2005 Express version asennus

Lisätiedot

Jaana Nuuttila kesä 2010

Jaana Nuuttila kesä 2010 kesä 2010 Sisältö 1 Näppäimistön ja hiiren käyttö...1 2 Käyttöliittymä...2 2.1 Käynnistä-valikko...3 2.2 Tehtäväpalkki...4 2.3 Pienoisohjelmat...5 2.4 Ikkunoiden ja kuvakkeiden käsittely...6 2.5 Valintanauhat,

Lisätiedot