Käyttöohje Planeetta Internet Oy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011"

Transkriptio

1 Käyttöohje Planeetta Internet Oy

2 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun tekninen toimintaperiaate... 2 Tiedostopalvelimen käyttö ifolder sovelluksella... 3 ifolder sovelluksen asennus ja käyttöönotto... 3 Kansion synkronoiminen... 9 Kansion jakaminen Jaetun kansion käyttöönotto Tiedostopalvelimen käyttö internet-selaimella Tiedostopalvelimelle kirjautuminen Tiedoston avaaminen Alikansion luominen Tiedoston lisääminen Kansion jakaminen... 22

3 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Planeetta Tiedostopalvelin Yleistä tietoa palvelusta Planeetta Tiedostopalvelin -palvelun avulla tärkeät tiedostosi ovat aina käytettävissä ja aina turvassa. Valitut kansiot tallentuvat tietokoneen kovalevyn lisäksi Planeetta Internetin ylläpitämälle tiedostopalvelimelle. Kansiot voi jakaa kollegoiden kesken jolloin palvelulla voi korvata paikallisen jaetun palvelimen. Käytä tiedostojasi mistä tahansa Planeetta Tiedostopalvelin pitää valitut kansiot tietokoneellasi, jolloin ne ovat käytettävissä myös ilman internet-yhteyttä. Kun kone liitetään verkkoon, kansiot synkronoituvat ajan tasalle automaattisesti. Pääset tiedostoihin myös mistä tahansa internetiin kytketyltä tietokoneelta internet-selaimella. Tiedostojen jako käyttäjien kesken on helppoa. Tiedostot aina turvassa palvelimella Tärkeistä tiedostoista on hyvä pitää kopio erillisessä sijainnissa. Näin tiedostot ovat turvassa varkauden tai tulipalon sattuessa. Palvelimella tiedostoista otetaan varmuuskopiointi päivittäin. Palvelun tekninen toimintaperiaate Yrityksellä on käytössään oma Linux-palvelin jota Planeetta Internet ylläpitää. Palvelimella on asennettuna Novell ifolder 3.x enterprise server ja ifolder 3.x Web Access server palvelinsovellukset. Asiakkaan pääkäyttäjä voi määritellä käyttöoikeuksia loppukäyttäjille SSL-salatun web-käyttöliittymän avulla. Loppukäyttäjät voivat käyttää tiedostopalvelinta tunnuksellaan ja salasanallaan asentamalla tietokoneelleen ifolder Client sovelluksen ja määrittämällä mitkä kansiot sovellus synkronoi automaattisesti tiedostopalvelimen kanssa. Loppukäyttäjät voivat käyttää tiedostojaan myös internet-selaimella tunnuksellaan ja salasanallaan SSL-salatun web-käyttöliittymän kautta. Uusimpien selainten tukema SSLsertifikaatti, jolla yhteyksien salaus toteutetaan, sisältyy palvelun hintaan.

4 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Tiedostopalvelimen käyttö ifolder sovelluksella ifolder sovelluksen asennus ja käyttöönotto ifolder sovelluksen asentaminen tietokoneelle Tietokoneellesi tulee ensin asentaa ilmainen ifolder Client sovellus. Se on jatkuvasti käynnissä taustalla ja huolehtii valittujen tiedostokansioiden synkronoinnista tiedostopalvelimen kanssa. Lataa sovellus seuraavien ohjeiden mukaan tietokoneesi käyttöjärjestelmästä riippuen. Microsoft Windows käyttöjärjestelmä Windows XP (SP2 tai SP3) Windows Vista (SP1 tai SP2 ) tai Windows 7 (32-bittinen): Windows 7 (64-bittinen): Tietokoneella tulee olla asennettuna lisäksi Microsoft.NET Framework 2.0. Apple Mac OS X käyttöjärjestelmä Mac OS X Tiger (32-bittinen) tai uudempi: Tietokoneella tulee olla asennettuna lisäksi Mono tai Mono 1.2.6: Linux käyttöjärjestelmä opensuse 11.1, opensuse 11.2 tai SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED) 11: Englanninkielinen käyttöohje Halutessasi voit ladata myös laajemman englanninkielisen käyttöohjeen:

5 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Avaa ifolder sovellus Avaa ifolder sovellus ja valitse ensin Next. Palvelimen osoite Syötä Domain address kohtaan yrityksenne tiedostopalvelimen osoite. Osoite on yleensä muotoa yrityksennimi.tiedostopalvelin.fi. Valitse sitten Next.

6 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Käyttäjätunnus ja salasana Syötä User name kenttään käyttäjätunnuksesi ja Password kenttään salasanasi. Valitse Next. Yhdistä palvelimeen Tarkista palvelimen osoite ja käyttäjätunnuksesi. Valitse lopuksi Connect yhdistääksesi tietokoneesi tiedostopalvelimeen.

7 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Odota että yhdistäminen valmistuu Ohita oletuskansion luominen Ota ruksi pois Create Default ifolder kohdasta ja valitse Next.

8 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Yhdistäminen on valmis Tietokoneesi on nyt yhdistetty tiedostopalvelimeen. Valitse Finish. Avaa sovelluksen asetukset Valitse ifolder sovelluksessa Edit valikosta Preferences.

9 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Määrittele sovelluksen asetukset Määrittele asetukset oheisen esimerkin tai oman tarpeesi mukaan. Valitse sitten OK.

10 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Kansion synkronoiminen Luo uusi ifolder kansio Valitse ifolder sovelluksessa Create. Etsi haluttu kansio tietokoneeltasi Valitse avautuvassa ikkunassa Browse. Valitse sitten tietokoneeltasi kansio jonka haluat synkronoida jatkossa automaattisesti tiedostopalvelimen kanssa.

11 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Hyväksy kansion synkronointi Valitse OK. Kyseisen kansion tiedostot päivittyvät jatkossa automaattisesti tiedostopalvelimelle 5 minuutin välein aina kun tietokoneesi on kytketty internetiin. Vastaavasti tiedostopalvelimella kansioon tehdyt muutokset siirtyvät tietokoneellesi. Kansion synkronointi manuaalisesti Jos et halua odottaa 5 minuutin välein tapahtuvaa automaattista synkronointia, voit synkronoida aina halutun kansion manuaalisesti. Valitse ifolder sovelluksessa kansiolistauksesta haluttu kansio ja valitse sitten Sync. Voit piilottaa nyt ifolder sovelluksen näkyvistä valitsemalla ifolder valikosta Close. Sovellus jää toimimaan taustalle ja se synkronoi automaattisesti muutokset tiedostopalvelimelle.

12 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Kansion jakaminen Valitse jaettava kansio Voit jakaa minkä tahansa ifolder kansion kollegoidesi kanssa. Tällöin kansion sisältöön tehdyt muutokset siirtyvät automaattisesti kaikille joilla jaettu kansio on käytössä. Valitse ensin haluttu kansio ifolder sovelluksen kansiolistasta ja valitse sitten Share. Lisää käyttäjiä kansiolle Avautuvassa ikkunassa näet listan käyttäjistä joilla on oikeuksia valittuun kansioon. Lisää käyttäjiä valitsemalla Add.

13 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Käyttäjien valinta Avautuvassa ikkunassa näet vasemmassa laidassa listan kaikista tiedostopalvelimen käyttäjistä. Valitse halutut käyttäjät listasta ja valitse Add. Hyväksy lisätyt käyttäjät Oikeanpuoleisessa listassa näet nyt käyttäjät joilla on oikeuksia kansioon. Valitse OK.

14 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Käyttöoikeuksien määrittely käyttäjille Oletuksena käyttäjillä on vain lukuoikeudet kansioon. Voit antaa laajemmat oikeudet käyttäjille valitsemalla halutut käyttäjät listasta ja valitsemalla sitten Rights. Käyttöoikeuden valinta Valitse haluttu käyttöoikeustaso valituille käyttäjille. Read only tarkoittaa vain lukuoikeutta. Read/Write oikeudet mahdollistavat tiedostojen lukemisen, muokkaamisen, lisäämisen ja poistamisen. Full Control mahdollistaa lisäksi oikeuksien muuttamisen. Valitse sitten OK.

15 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Kansion jakaminen on valmis Valitse lopuksi OK. Kansio on nyt saatavilla valitsemillesi käyttäjille.

16 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Jaetun kansion käyttöönotto Kansion lataaminen tietokoneelle Jos kollegasi on jakanut jonkun kansion sinulle, tällainen kansio näkyy ifolder sovelluksen kansiolistauksessa, jossa Status sarakkeessa lukee Available for download. Jos haluat ottaa kansion käyttöön, valitse se listasta ja sitten valitse Download. Valitse sitten mihin tietokoneesi kansioon tämä uusi kansio ladataan. Voit käyttää tämän jälkeen tietokoneesi kansiota normaalisti. Itse tekemäsi muutokset päivittyvät automaattisesti tiedostopalvelimelle ja kollegoidesi tekemät muutokset latautuvat tiedostopalvelimelta tietokoneellesi automaattisesti kun tietokone on kytketty internetiin. Kansion yhdistäminen Vaihtoehtoisesti voit yhdistää kollegasi jakaman kansion jo tietokoneellasi olemassa olevaan kansioon. Valitse haluttu kansio ifolder sovelluksen kansiolistasta ja sitten valitse Merge. Valitse nyt kansio tietokoneeltasi joka yhdistetään jaettuun kansioon.

17 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Tiedostopalvelimen käyttö internet-selaimella Tiedostopalvelimelle kirjautuminen Internet-selain Voit käyttää tiedostojasi miltä tahansa internetiin kytketyltä tietokoneelta jossa on jokin seuraavista internet-selaimista: Mozilla Firefox Google Chrome Microsoft Internet Explorer 6.0 tai uudempi Apple Safari tai uudempi Tiedostopalvelimen osoite Kirjoita selaimen osoiteriville yrityksesi tiedostopalvelimen osoite. Osoite on yleensä muotoa yrityksennimi.tiedostopalvelin.fi. Esimerkki osoitteesta: https://yrityksesi.tiedostopalvelin.fi/ Yhteys tiedostopalvelimeen on turvallinen ja salattu, kun osoitteen alkuun tulee https teksti ja kun selain ilmoittaa luotetusta yhteydestä lukon kuvalla tai sinisellä värillä. Kirjaudu tunnuksella ja salasanalla Kirjoita Username kohtaan käyttäjätunnuksesi, Password kohtaan salasanasi ja valitse sitten Log In. Jos tiedot olivat oikein, olet nyt kirjautunut sisään tiedostopalvelimelle.

18 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Tiedoston avaaminen Avaa haluttu kansio Avaa ensin haluttu kansio klikkaamalla kansion nimeä. Avaa haluttu tiedosto Avaa sitten haluamasi tiedosto klikkaamalla sen nimeä kansion tiedostolistauksessa. Selain joko avaa tiedoston suoraan oikealla ohjelmalla tai tallettaa sen tietokoneesi kovalevylle.

19 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Alikansion luominen Aloita alikansion luominen Aloita alikansion luominen valitsemalla halutun kansion sisällä New folder. Alikansion nimeäminen Anna kenttään Name haluamasi nimi alikansiolle. Valitse sitten Create. Uusi alikansio antamallasi nimellä on nyt luotu.

20 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Tiedoston lisääminen Avaa haluttu kansio Avaa ensin kansio johon haluat lisätä uuden tiedoston klikkaamalla kansion nimeä. Aloita tiedoston siirto Aloita tiedoston siirto palvelimelle valitsemalla Upload Files.

21 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Valitse tiedosto Valitse haluamasi tiedosto tietokoneesi kovalevyltä valitsemalla Selaa tai Browse. Siirrä tiedosto Näet nyt valitsemasi tiedoston nimen. Jos haluat päivittää palvelimella jo olemassa olevan tiedoston uudempaan versioon, valitse ruksi Overwrite existing files kohtaan. Lopuksi paina Upload niin tiedosto siirtyy palvelimelle.

22 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Tiedosto lisätty Tiedosto on nyt lisätty palvelimelle. Näet tiedoston sen kansion tiedostolistauksessa johon siirsit tiedoston.

23 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Kansion jakaminen Siirry kansioon jonka haluat jakaa Siirry ensin kansioon jonka haluat jakaa muille käyttäjille ja valitse sitten Members. Aloita käyttäjän lisääminen Aloita käyttäjän lisääminen valitsemalla Add.

24 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Valitse käyttäjä Valitse vasemman puolen listasta käyttäjä tai käyttäjät joiden kanssa haluat jakaa kansion. Hyväksy jako Hyväksy jakaminen valitsemalla Share. Kansio on nyt jaettu valitsemillesi käyttäjille.

25 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Valitse käyttöoikeudet Oletuksena kansioon lisätyillä käyttäjillä on vain luku oikeudet kansioon. Valitse käyttäjälistasta käyttäjät joiden käyttöoikeuksia haluat muuttaa. Aseta käyttöoikeudet Aseta nyt halutut käyttöoikeudet valitsemalla Read/Write jos haluat valittujen käyttäjien voivan lisätä, muokata ja poistaa tiedostoja kansiossa. Valitse Full Control jos haluat heidän voivan myös asettaa oikeuksia. Valitsemalla Read only, käyttäjillä on vain luku oikeudet.

26 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE (25) Käyttöoikeudet on asetettu Käyttöoikeudet on nyt asetettu. Näet listasta mitkä oikeudet kullakin käyttäjällä on. Kansion jakamisen poistaminen käyttäjältä Voit lopettaa kansion jakamisen käyttäjälle valitsemalla listasta halutun käyttäjän ja valitsemalla sitten Remove.

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2

TEHTÄVÄ 3: * Tehtävä 1, ** Tehtävä 2 TEHTÄVÄ 3: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM asetukset, asennustiedoston tekeminen, asennus asiakaskoneisiin ja niiden keskitetty hallinta Server 2008 käyttöjärjestelmässä Symantec Endpoint Protection

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010

WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK. Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 1 WORD 2007/2010 pikaohje. Kajaanin AMK Mervi Ruotsalainen 29.8.2010 2 Sisällys 1. YLEISTÄ... 3 1.1 OFFICE- OHJELMIEN MUUTTAMINEN SUOMEN KIELELLE... 3 1.2 WORDIN OMA OHJETOIMINTO... 3 1.3 WORDIN IKKUNAN

Lisätiedot

Coolselector Asennusohje

Coolselector Asennusohje MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Coolselector Asennusohje Täydellinen valinta on vain muutaman klikkauksen päässä www.danfoss.fi/kylma Yleiset vaatimukset Windows XP asennus Windows 7 asennus Asennuksen poisto

Lisätiedot

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja

Visma Monipankki. Käyttäjän käsikirja Visma Monipankki Käyttäjän käsikirja Oppaan päiväys: 10.10.2011. Asiakaspalvelu: Helpdesk: www.visma.fi Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

Sisällysluettelo. On Call Diabetes Management Software V1.0 Käyttöohje

Sisällysluettelo. On Call Diabetes Management Software V1.0 Käyttöohje Sisällysluettelo Ohjelman asentaminen tietokoneeseen...2 Ohjelman poistaminen...11 On Call Diabetes Management Software - ohjelman käynnistäminen...13 Päävalikot...15 Oletusasetukset...15 Kielen asettaminen...15

Lisätiedot

Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave

Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave Säätöjärjestelmä EnergyLogic Touchline Wave KÄYTTÖOPAS iphone APP EKOENERGIA- JA SANITEETTIJÄRJESTELMIÄ Roth Nordic Oy Kauppiaankatu 11 10300 Karjaa Puh: +358 400 344 572 E-Mail: service.finland@roth-nordic.fi

Lisätiedot

User Manual v2.9 Copyright Tosibox Oy 2014

User Manual v2.9 Copyright Tosibox Oy 2014 User Manual v2.9 Copyright Tosibox Oy 2014 2 Table of Contents Tosibox in brief 3 Tosibox connections - Lock Mode A 4 Tosibox connections - Lock Mode B 5 Tosibox glossary 6 Tosibox products and accessories

Lisätiedot

Käyttäjän ohje 1.10.2008

Käyttäjän ohje 1.10.2008 KALENTERI JA SÄHKÖ KALENTERI JA SÄHKÖ- 1(12) 1.10.2008 Tässä ohjeessa neuvotaan, miten Metropolian henkilökunnan sähköpostin käyttäjä voi itse asentaa älypuhelimeensa sähköpostin ja kalenterin synkronointitoiminnot.

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

7. Hyödyllisiä linkkejä... 28

7. Hyödyllisiä linkkejä... 28 SISÄLLYSLUETTELO 1. Mikä Linux on?... 2 1.1. Vahvuudet ja heikkoudet... 2 1.2. Tietoturva... 3 1.3. Linux-ohjelmat vs. Windows-ohjelmat... 3 1.4. Erilaiset jakeluversiot (distribuutiot eli distrot)...

Lisätiedot

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0

Firstbeat SPORTS. Tekninen käyttöohje - versio 4.0 Firstbeat SPORTS Tekninen käyttöohje - versio 4.0 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1 TEKNINEN KÄYTTÖOHJE... 4 1.1 OHJELMISTON OMINAISUUDET... 4 1.2 JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET... 4 1.3 FIRSTBEAT SPORTSIN KÄYTTÖ... 5 1.3.1

Lisätiedot

Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP

Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP Netikka Suupohjan seutuverkko - aloitusopas WIN95 WIN98 WIN ME WIN NT WIN2000 WIN XP Sisällysluettelo Sähköpostin käyttöönotto 1 Netikka Webmail 1 Sähköpostiasetukset - IMAP-protokolla 2 Sähköpostiasetukset

Lisätiedot

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu

Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Automaation ohjaus- ja hallintapalvelu Ounet on talotekniikan keskitetyn etähallinnan internet-palvelu. Se on tarkoitettu Ouman-automaatiolaitteiden etäkäyttöön niin tietokoneen kuin mobiililaitteenkin

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

eduroamin käyttöohje Windows

eduroamin käyttöohje Windows eduroamin käyttöohje eduroamissa liitytään verkkoon käyttäen 802.1x:ää. Tätä varten tarvitaan suplikantti ja tietokoneissa voidaan käyttää Windowsin tai Linuxin oma suplikanttia. eduroamiin voidaan myös

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4751-01 FI

Käyttöopas NPD4751-01 FI NPD4751-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 7 Tämän oppaan käyttö... 8 Käytännöt... 8 Tuotteen ominaisuudet... 9 Ominaisuudet... 9 Luku 1 Tekniset tiedot Tekniset tiedot... 11 Luku

Lisätiedot

Mikä Linux on?... 2 Lubuntu yleiskatsaus... 5 Tiedostojen hallinta... 9 Asetukset ja ylläpito... 13 Komentorivi... 23 Hyödyllisiä linkkejä...

Mikä Linux on?... 2 Lubuntu yleiskatsaus... 5 Tiedostojen hallinta... 9 Asetukset ja ylläpito... 13 Komentorivi... 23 Hyödyllisiä linkkejä... 1. Mikä Linux on?... 2 1.1. Vahvuudet ja heikkoudet... 2 1.2. Tietoturva... 3 1.3. Linux-ohjelmat vs. Windows-ohjelmat... 3 1.4. Erilaiset jakeluversiot (distribuutiot eli distrot)... 4 2. Lubuntu yleiskatsaus...

Lisätiedot

Lotus Domino 5.0. Seppo Räsänen P-S AMK, Tekniikka/Kuopio 28.8.2000

Lotus Domino 5.0. Seppo Räsänen P-S AMK, Tekniikka/Kuopio 28.8.2000 Lotus Domino 5.0 Seppo Räsänen P-S AMK, Tekniikka/Kuopio 28.8.2000 Lotus Domino Sivu 2 Sisällys 1 Lotus Domino--------------------------------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Excel 2010 KJK. Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ. Kari J Keinonen KJK. Kari J Keinonen 1

Excel 2010 KJK. Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ. Kari J Keinonen KJK. Kari J Keinonen 1 Microsoft Excel 2010 EDISTYNYT KÄYTTÖ Kari J Keinonen Kari J Keinonen 1 Käyttöoikeustiedot Ornanet Koulutuksen e-kirjat Apu- ja harjoitustiedostot Excel 2010 Tämän e-kirjan sisältö on suojattu tekijänoikeuslain,

Lisätiedot

ADOBE DIGITAL PUBLISHING SUITE Opastusohjelmat

ADOBE DIGITAL PUBLISHING SUITE Opastusohjelmat ADOBE DIGITAL PUBLISHING SUITE Opastusohjelmat Lakisääteiset ilmoitukset Lakisääteiset ilmoitukset Katso lakisääteiset ilmoitukset osoitteesta http://help.adobe.com/fi_fi/legalnotices/index.html. iii Sisällys

Lisätiedot

Käyttöopas NPD4756-01 FI

Käyttöopas NPD4756-01 FI NPD4756-01 FI Sisältö Alkusanat Tekijänoikeudet ja tavaramerkit... 11 Tämän oppaan käyttö... 12 Käytännöt... 12 Luvaton kopiointi ja tulostus... 13 Tuotteen ominaisuudet... 13 Ominaisuudet... 13 Luku 1

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot