Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 67

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 67"

Transkriptio

1 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 67 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 3/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina kello KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset jäsenet Varajäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Hannu Oikarinen PJ (vas) Antti Oikarinen (vas) Pekka Nyman VPJ (sit) Veli Humalalampi (sit) Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Eija Hietala (vas) Annika Kostamo (sit) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Hanne Suokanerva (sit) Raili Martin (sit) MUUT SAAPUVILLA Panu Leinonen kvalt pj (sit) OLLEET Milja Pyhäjärvi kvalt:n I vpj. (kd) Heikki Honkanen kvalt:n II vpj. (kesk) Erkki Parkkinen kunnanjohtaja Anja Niemi kunnansihteeri ASIAT ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Hannu Oikarinen Anja Niemi PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Aika ja paikka Pelkosenniemi Allekirjoitukset Hanne Suokanerva PÖYTÄKIRJA ON Aika ja paikka OLLUT YLEISESTI Pelkosenniemi NÄHTÄVÄNÄ Virka-asema Marko Poikela Allekirjoitus Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 36, 37 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 36 Valtuuston hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajille toimitetaan viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Kunnanhallitus on päätösvaltainen kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla (Kuntalaki 58 ). Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall 37 Kunnan hallintosäännön ( ) 16 :n mukaan kunnanhallituksen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa. Pöytäkirjan kirjoittaa puheenjohtajan johdolla pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirjan tarkastavat kaksi (2) tähän tehtävään valittua pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina, jollei kokous muuta päätä. Pöytäkirja pyritään tarkastamaan heti kokouksen päätyttyä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, niin pöytäkirja tarkastetaan viimeistään viikon kuluessa kokouksesta. Pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa. Kunnanhallitus valitsee pöytäkirjantarkastajiksi Hanne Suokanervan ja Marko Poikelan, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina. Hyväksyttiin yksimielisesti.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 38 ASIALISTAN JA KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Khall 38 Kunnan hallintosäännön mukaan kokouksen esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Kokouskutsu lähetetään kirjallisesti tai sähköisessä muodossa jäsenille ja muille, joilla on oikeus osallistua kokoukseen, vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta. Asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi esittelijän esityksestä toimielimen yksimielisellä päätöksellä ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnanhallitus hyväksyy asialistan kokouksen työjärjestykseksi. Kunnanjohtaja esitti, että lisäasiana käsitellään 47 Sopimus Lapin yliopiston, Metsähallituksen, Kemijärven kaupungin ja Pelkosenniemen kunnan tutkimusyhteistyöstä. Sekä 46 lisätään kohta 5. Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän hallituksen pöytäkirja jäljennös ja kohta 6. Maa- ja metsätalousministeriön maaseutuelinkeinohallinnon järjestämisestä kunnissa annetun lain 7 :ssä tarkoitettu ennakkotieto. Hyväksyttiin yksimielisesti.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 39 KUNNAN EDUSTAJA ITÄ-LAPIN ENERGIA OY:SSÄ JA KESKI-LAPIN VOIMA OY:SSÄ Khall 39 Kunnanhallituksen tulee valita Pelkosenniemen kunnan edustaja yhtiöihin ja yhdistyksiin, jossa kunta on osakkaana, mikäli johtosäännöissä tai muissa määräyksissä ei toisin säädetä. Valinta suoritetaan toimikaudeksi ja valintaa rajoittavat vain yleiset esteellisyyssäännökset (hallintolaki 28 ). Kunnanhallitus valitsi edustajia yhtiöihin ja yhdistyksiin kokouksessa :ssä 23. Edustus otsikossa mainittuihin yhtiöihin jäi silloin valitsematta. Kunnanhallitus antoi yhtiöissä ja yhdistyksissä toimiville kunnan edustajille ohjeet :ssä 24/2011. Kunnanhallitus valitsee edustajaksi Itä-Lapin Energia Oy:hyn ja Keski-Lapin Voima Oy:hyn kunnanhallituksen puheenjohtaja Hannu Oikarisen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 40 KYLÄSEUROJEN WEB-SIVUT Khall 40 Itä-Lapin kotikylä -hankkeen hankekoordinaattori ja Pelkosenniemen kunnan kyläyhdistykset ovat päivätyllä esityksellä pyytäneet, että Pelkosenniemen kunta myöntää korvauksetta kyläyhdistyksille sivut käytössään olevalta palvelimelta. Sivuille kyläyhdistykset haluavat laittaa mm. tietoa kylästä, käyntikohteet ja halutessaan myös muiden kylässä toimivien seurojen tiedot. Kylien sivut tukevat myös Pelkosenniemen matkailua, koska kylissä olevat kohteet tulevat helpommin saavutetuksi. Liitteenä 1 kyläyhdistysten lähettämä esitys. Kunnan web-sivut ovat tietokantana LapIT:n palvelimella. Käytännön kannalta on parempi, että kylien kotisivut olisivat erilliset kunnan kotisivuista (käyttöoikeuksien anto ja rajaaminen, tietoturva, palvelintilan kustannukset yms.). Toivottavaa sen sijaan on se, että kyläyhdistysten kotisivut ovat linkitetty kunnan websivuille ja että kunnan kotisivuille rakennetaan, sivujen olemassa olevat määritykset huomioon ottaen, kyläyhdistysten toimesta kylistä yleisinfoa antava sivu valittuine kuvineen. Pelkosenniemen kunta suorittaa vuosittain kunnan kyläyhdistyksille (esityksen allekirjoittaneelle 6:lle) avustuksen kotisivujen ylläpitämistä varten. Avustus suoritetaan siten, että yhdistys toimittaa Pelkosenniemen kuntaan viivytyksettä palvelun tuottajalta saamansa laskun, jonka kunta suorittaa. Avustus katetaan jäsenmaksut ja avustukset -määrärahoista. Yksi esityksessä mainitusta seitsemästä kyläyhdistyksestä on ilmoittanut jälkikäteen hankekoordinaattorille, että se ei ole kiinnostunut kotisivujen tekemisestä. Sen nimeä ei ole mainittu erikseen esityksessä. Avustus on ensimmäisenä vuonna suuruudeltaan max. 150 /v (sisältäen myös erilliset aloitusmaksut). Tämän jälkeen avustus on suuruudeltaan kyläyhdistyksen valitseman sivun vuosiylläpitomaksu, maksimissaan kuitenkin 150 /v. Kyläyhdistyksille järjestetään aiheeseen liittyvä infotilaisuus mahdollisimman pian, jossa käydään läpi käytännön järjestelyjä aiheeseen liittyen. Paikalla tilaisuudessa ovat kunnansihteeri ja kunnan atk-tuki sekä mahdolliset muut henkilöt / tahot.

6 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 40 Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 41 SOPIMUS ATK-PALVELUISTA PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄN KANSSA Khall 41 Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän kanssa on ollut voimassa sopimus ( ), jonka mukaan kunta on hoitanut kuntayhtymän atk-lähituki ja laitteistojen ylläpitopalvelun. Lisäksi kunta on hoitanut kuntayhtymän ostolaskujen skannauksen. Yhteistyö on jatkunut sopimuksen päättymisestä entisin ehdoin. Kuntayhtymä on suorittanut palveluista kuukausittain korvauksen 520 /kk + alv. Liite 2, uusi sopimusluonnos atk-palveluista PSKTTKY:n kanssa. Hyväksytään oheinen sopimus Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymän kanssa, jossa Pelkosenniemen kunta hoitaa sopimuksessa mainitut atk-palvelut ajalla erikseen suoritettavaa korvausta vastaan, joka on 600 / kk + alv. Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 42 LAUSUNTO PETOJEN AIHEUTTAMIEN VAHINKOJEN VAIKUTUKSISTA PORONHOIDOLLE JA TOIMENPITEET PEDOISTA AIHEUTUVIEN ONGELMIEN RATKAISEMISEKSI -SELVITYKSESTÄ Khall 42 Lapin liitossa on valmistunut selvitys petojen aiheuttamien vahinkojen vaikutuksista poronhoidolle ja toimenpiteet pedoista aiheutuvien ongelmien ratkaisemiseksi. Selvitys (145 sivua) löytyy Lapin liiton www. sivuilta osoitteesta Selvityksen laajuuden vuoksi sitä ei ole kopioitu liitteeksi. Selvityksessä on kattavasti kuvattu porotaloutta Suomessa, petoihin liittyviä säädöksiä ja sopimuksia, suurpetokantojen hoitoa, petotutkimusta ja kanta-arvioita, suurpetojen vaikutusta porotalouteen ja paliskuntien hallituksille tehdyn kyselyn tuloksia sekä tehty 44 kohtaiset toimenpide-esitykset petovahingoista kärsivän porotalouden turvaamiseksi. Selvityksen toimenpide-esitykset, liite nro 3 Lapin liitto pyytää lausuntoa selvityksestä sekä erityisesti toimenpide-esityksistä. Lausuntopyyntö, liite nro 4 Pelkosenniemen kunta pitää tehtyä selvitystä tarpeellisena ja kattavana kuvauksena poronhoidon ja petojen poronhoidolle aiheuttamien vahinkojen nykytilasta ja hyvänä poronhoitoalueen petojen määrän tavoitteena Ympäristö- ja Luonnonvarainneuvoston Suurpetotyöryhmän hyväksymää vuoden 1995 tasoa sekä pitää toimenpide-ehdotuksia kannatettavina ja erityisen hyvänä tutkimuksen merkityksen ja viranomaisten, poroelinkeinon ja muiden tahojen yhteistyön korostamista petokantojen sääntelyssä ja vahinkoa aiheuttavien petojen poistamisessa. Pidettiin tauko Puheenjohtaja esitti, että selvityksen toimenpide-esitykset käsitellään kohta kohdalta. Hyväksyttiin käsittelyjärjestys yksimielisesti.

9 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 42 Luku 8. Kunnanjohtaja täydensi lausuntoa siten, että petojen suotuisan suojelun taso tulee turvata myös Pelkosenniemen kunnan alueella. Hyväksyttiin yksimielisesti. Hannu Oikarinen esitti, että toimenpide 1. kohtaan 1.3. ei yhdytä. Pekka Nyman kannatti Oikarisen esitystä. Koska oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli tarpeen äänestää. Hyväksyttiin yksimielisesti äänestysmenettelyksi kunnanjohtaja JAA, Oikarinen EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA 3 (Hietala, Tervo, Suokanerva) EI 4 (Oikarinen, Nyman, Pasma, Poikela). Päätökseksi tuli Oikarisen esitys. Pekka Nyman esitti, että toimenpide 1. kohtaan 1.4 ei yhdytä. Hannu Oikarinen kannatti Nymanin esitystä. Koska oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli tarpeen äänestää. Hyväksyttiin yksimielisesti äänestysmenettelyksi kunnanjohtaja JAA, Nyman EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA 4 (Pasma, Hietala, Tervo, Suokanerva) EI 3 (Oikarinen, Nyman, Poikela). Päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Marko Poikela esitti, että toimenpiteeseen 5. ei yhdytä. Pekka Nyman kannatti Poikelan esitystä.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 42 Koska oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli tarpeen äänestää. Hyväksyttiin yksimielisesti äänestysmenettelyksi kunnanjohtaja JAA, Poikela EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA 4 (Pasma, Hietala, Tervo, Suokanerva) EI 3 (Oikarinen, Nyman, Poikela). Päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Pekka Nyman esitti, että toimenpiteeseen 7. ei yhdytä. Esitys raukesi kannattamattomana. Pekka Nyman esitti, että toimenpiteeseen 29 ei yhdytä. Hannu Oikarinen kannatti Nymanin esitystä. Koska oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli tarpeen äänestää. Hyväksyttiin yksimielisesti äänestysmenettelyksi kunnanjohtaja JAA, Nyman EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA 4 (Pasma, Hietala, Tervo, Suokanerva) EI 3 (Oikarinen, Nyman, Poikela). Päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Pekka Nyman esitti, että toimenpiteeseen 31. ei yhdytä. Esitys raukesi kannattamattomana. Pekka Nyman esitti, että toimenpiteeseen 32. ei yhdytä. Esitys raukesi kannattamattomana.

11 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 42 Pekka Nyman esitti toimenpiteeseen 38, että pyyntiaika on alkaen. Hanne Suokanerva kannatti Nymanin esitystä. Hannu Oikarinen esitti, että toimenpiteeseen 38 ei yhdytä. Esitys raukesi kannattamattomana Koska oli tehty kunnanjohtajan esityksestä poikkeava kannatettu esitys, oli tarpeen äänestää. Hyväksyttiin yksimielisesti äänestysmenettelyksi kunnanjohtaja JAA, Nyman EI. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin ääniä seuraavasti: JAA 2 (Oikarinen, Hietala) EI (Nyman, Pasma, Poikela, Tervo, Suokanerva). Päätökseksi tuli Nymanin esitys. Pekka Nyman esitti, että toimenpiteeseen 40. ei yhdytä. Esitys raukesi kannattamattomana. Hyväksyttiin lausunto edellä tehdyin muutoksin.

12 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 43 Tekninen lautakunta MAANKÄYTTÖINSINÖÖRIN REKRYTOINTI Tekn.ltk 12 Liite 4. Työpaikkailmoitus Teknisen toimiston vakituisen henkilöstön resurssit eivät ole riittäneet toimiston tehtävien suorittamiseen, kunnanhallitus suhtautui myönteisesti henkilöstön lisärekrytointiin, vaihtoehtona organisaation yhdistäminen Kemijärven kaupungin kanssa. Lisäresursseja ja -panostuksia sekä osaamista tarvitseva selkeä osa-alue on maankäytön suunnittelu, kaavoitus ja mittaus. Resurssipulan ja esteellisyyden vuoksi pitkittyvät kaavoitusprosessit vaikuttavat myös kuntatalouteen. Toimintavuodelle suunniteltuja tehtäviä ovat mm. - Osa-alue C:n kaavoituksen loppuunsaattaminen; maankäyttösopimukset ym. - Kirkonkylän pohjakartat, ajantasaisuuden arvioinnit ja kaavanmuutokset - Polarrinteen ala-aseman ympäristön kaavoitus Lähiajan harkittavia kaavoituskohteita olisi myös: - Pyhäjärven Soutajanpuolisen alueen kaavoitus - Jokivarsien osayleiskaavat - Lisäksi erilaisia pienempiä kaavanmuutoksia ilmenee vuosittain jatkuvasti Nykyisen henkilökunnan osaamiseen ja koulutukseen nähden maankäytön ammattilainen olisi luonnollinen ratkaisu lisärekrytointiin. Työpaikka täytettäisiin aluksi työsuhteisena, koska hallintosäännön mukaisesti pitäisi perustaa virka. Hallintosääntömuutokseen luultavasti ryhdytään joka tapauksessa; jolloin voitaisiin miettiä ko. työsuhteen muuttaminen viraksi. Rak.tarkastaja: Tekninen lautakunta julistaa otsikkokohteessa mainitun toimen auki. Työpaikkailmoitus ilmoitetaan maakunnan lehdessä, kuntalehden internetsivuilla, työvoimahallinnon sivuilla ja kunnan kotisivuilla.

13 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 43 Tekninen lautakunta Tekn.ltk: Rakennustarkastaja muutti päätösesitystään siten, että maankäyttöinsinööri otetaan määräaikaiseen työsuhteeseen kolmeksi vuodeksi. Jari Tervo kannatti rakennustarkastajan muutettua päätösesitystä. Pekka Nyman esitti, että lautakunta ei julista ko. tointa auki, vaan ensin tarkastellaan työvoimatarvetta ja organisaatiomallia ennen uusien toimien perustamista. Heikki Tervo kannatti Nymanin esitystä. Koska oli tehty rakennustarkastajan päätösesityksestä poikkeava kannatettu esitys, puheenjohtaja totesi että on suoritettava äänestys. Äänestysmenettely: ne jotka kannattavat rakennustarkastajan esitystä äänestävät JAA ja Nymanin esitystä kannattavat äänestävät EI. Äänestysesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin kaksi JAAääntä (Tervo Jari ja Åkerlund Margit) ja kaksi EI-ääntä (Nyman Pekka ja Tervo Heikki) ja yksi tyhjä (Hanne Suokanerva). Puheenjohtajan äänen ratkaistessa päätökseksi tuli Nymanin esitys. * * * Khall 43 Kunnanjohtaja on ilmoittanut käyttävänsä kuntalain 51 : ja kunnan hallintosäännön 18 :n mukaista otto-oikeutta teknisen lautakunnan / 12 päätökseen ja ottavansa asian kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus on tehtävä. Teknisen lautakunnan pöytäkirja on asetettu nähtäville

14 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 43 Tekninen lautakunta Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta-, tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita; eikä 3) 77 :ssä tarkoitetulle kuntien yhteiselle toimielimelle siirrettyjä asioita, jos asianomaiset kunnat niin sopivat. Asian ottaminen kunnan alemmalta ylemmän viranomaisen päätettäväksi perustuu käytännössä siihen, että alempi viranomainen on käsitellyt asian ottamatta huomioon ylemmän viranomaisen mielestä olennaisia näkökohtia ja siten ratkaissut asian toisin kuin ylemmän viranomaisen mielestä olisi pitänyt. Pelkosenniemen kunnan hallintosäännön 77 mukaan määräaikaisen viranhaltijan / työntekijän palkkauksen yli 6 kuukauden ajaksi päättää toimielin. Maankäytöllä ja kaavoituksella ja sitä kautta rakentamisella ja uusien työpaikkojen ja verotulojen syntymisellä on erittäin suuri merkitys Pelkosenniemen kunnan taloudelle ja kehittymiselle ja kyvylle turvata kuntalaisten peruspalvelut, yksityisten maanomistajien oikeuksien lisäksi. Kunta on toimenpideohjelman ja vuosittaisten talousarvioiden strategiassaan linjannut matkailualueen kehittämisen ja elinkeinojen toimintaedellytysten turvaamisen keskeisiksi kunnan kehityksen kannalta. Näiden turvaamiseksi on painopistealueiksi määritelty elinkeinotoimen ja teknisen toimen resurssien turvaaminen. Talousarvioon ja suunnitteluvuosille on varattu määrärahat lisärekrytointiin. Toiminnallisten tavoitteiden osalta kunnanvaltuusto linjasi teknisen yhteistyösopimuksen sijaan oman toiminnan ja resurssien vahvistamisen toimintalinjaksi. Oma lisäresursointi olisi tehty sinänsä yhteistyösopimuksenkin tilanteessa. Ohjelmisto- ja laitetarpeiden ja tilamuutosten aiheuttama lisämäärärahatarve selviää ja ratkaistaan teknisen käyttötalouden vahvistamisen yhteydessä. Maankäytön suunnittelu, kaavoitus ja mittaustoimi ovat kärsineet viime vuosina henkilöstön ylikuormittumisesta, resurssipulasta ja esteellisyyksistä ja myös muistutusten ja valitusten aiheuttamista viiveistä. Teknisen toimen määrittämä tarve maankäyttöinsinöörin rekrytointiin on täysin oikea valinta em. ja lautakunnan päätöksen esittelytekstistä ilmenevillä perusteilla ja tarpeilla.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 43 Tekninen lautakunta Tässä tilanteessa ei ole perusteltua jäädä odottamaan tulevan organisaatiomallin muodon ja toiminnan täsmentymistä eikä sen hallinnollista käsittelyä. Määräaikaisena täytettävä maankäyttöinsinöörin toimi on joustava ratkaisu ko. tilanteeseen eikä organisaatiomallin muotoutuminen myöhemmässä vaiheessa tule muuttamaan maankäyttöinsinöörin tarpeellisuutta eikä tehtävä rekrytointi mitenkään vaikeuta oman toiminnan organisatorista ja toiminnallista kokonaisvalmistelua. Työsuhde on järkevä tehdä määräaikaisena saakka, jolloin mahdollistetaan työskentely kolmena kesäkautena (sesongit po. toiminnassa) ja edelleen tehtävän ja organisaation uudelleenarvioinnin mukainen toiminta vuoden 2014 alusta lukien. Muutoin teknisen toimen resursointi ja muut uudelleen organisointitarpeet tulevat ratkaistavaksi organisaatio- ja toimintamallin valmistelun myötä. Kunnanhallitus, hyväksyen teknisen lautakunnan päätöksen esittelyosassa esitetyt perusteet ja lisäksi edellä esittelyosassa kerrotuilla perusteilla, 1) Kumoaa teknisen lautakunnan / 12 tekemän päätöksen, 2) Hyväksyy maankäyttöinsinöörin rekrytoinnin rakennustarkastajan esitystä muuttaen siten, että työsuhde on määräaikainen saakka, 3) Toteaa, että maankäyttöinsinöörin työsuhteen määräaikaisuudelle on perusteet olemassa lähivuosille ajoittuvan mittavan kaavoitustarpeen vuoksi ja 4) Valtuuttaa teknisen toimen suorittamaan välittömästi haku- ja valintatoimenpiteet edellä esitetyn mukaisesti ja laatimaan uuden työpaikkailmoituksen tavoitteena työn aloittaminen ennen tulevaa kesäkautta. Pekka Nyman esitti, että teknisen lautakunnan päätös hyväksytään kunnanhallituksessa. Esitys raukesi kannattamattomana. Päätökseksi tuli kunnanjohtajan esitys. Pidettiin tauko

16 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 44 PELKOSENNIEMEN KUNNAN LIITTYMINEN OSAKKAAKSI KUNTIEN TIERA OY:HYN (ENTINEN KPK ICT OY). Khall 44 Sitra käynnisti vuoden 2009 alussa Kuntien Palvelukeskus -hankkeen. Hankkeen aikana laadittiin Kuntien Tiera Oy:n (silloinen KPK ICT Oy) liiketoimintasuunnitelma, luotiin näkemys yhtiön omistuksesta, toimintatavasta, ohjauksesta ja strategisista tavoitteista. Hankkeen edetessä, kuntatoimijat perustivat silloisen Kuntien Palvelukeskus KPK ICT Oy:n. Perustajaosakaskuntia oli 24. Helmikuussa 2011 päätöksen yhtiöön mukaan lähtemisestä oli tehnyt 86 kuntaa. Yhtiö tarjoaa omistajilleen tietohallinnon ja tietotekniikan asiantuntija- sovellus- ja infrastruktuuripalveluita. Lähtökohta yhtiön perustamiselle olivat makroekonomiset toimintaympäristön muutokset, kuten pienenevä työssäkäyvien ihmisten joukko ja lisääntyvät vaatimukset kuntien tuottavuuden ja vaikuttavuuden kasvattamiselle. Toinen lähtökohta yhtiön perustamiselle oli kuntien hajanaiset ja toimialakohtaiset ICT-ratkaisut ja -käytännöt sekä laaja ICT-järjestelmäkirjo. Yhtiön avulla tavoitellaan merkittäviä taloudellisia hyötyjä, jotka syntyvät yhteisen ICTarkkitehtuurin ja edullisempien toimittajasopimusten sekä toisaalta palveluiden tuottamistapojen kehittämiseen tähtäävien innovaatioiden myötä. Kustannussäästöjen ohella tavoitteena on myös parantaa kuntalaisten palvelutasoa. Tällä hetkellä yksittäisellä kunnalla on rajalliset vaikutusmahdollisuudet ICTtoimintojen kustannuskehitykseen eikä toisaalta toiminnan kehittämiseen pystytä panostamaan riittävästi. Kuntien Tiera Oy on sataprosenttisesti kuntien omistaja, jolloin sillä on ns. in house -asema. In house -asema tarkoittaa sitä, että kuntatoimijoiden ei tarvitse kilpailuttaa palveluhankintojaan Kuntien Tiera Oy:ltä. Yhtiö ei tavoittele voittoa enemmän kuin tarvitaan vakaan ja kehittyvän toiminnan rahoituksen turvaamiseksi. Kuntien Tiera Oy:n osakkeiden ensimmäinen merkintäkausi päättyy Siihen saakka osakkeen hinta on 1 /kuntalainen. Hinta nousee merkintäajan päättymisen jälkeen portaittain seuraavasti: 3 kultakin osakkeelta ja sen jälkeen 6 kultakin osakkeelta tai yhtiökokouksen 2/3 -enemmistöpäätöksellä päättämä muu merkintähinta. Liitteenä 5 yhtiöjärjestys, liitteenä 6 puitesopimusluonnos, liitteenä 7 siirtymäkauden palvelusopimus

17 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 44 Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Pelkosenniemen kunta liittyy Kuntien Tiera Oy:n (entinen Kuntien Palvelukeskus KPK ICT Oy) omistajaksi merkitsemällä kpl yhtiön osakkeita hintaan 1 per osake, yhteensä euroa. Ennen varsinaisen palvelusopimuksen tekemistä tutkitaan tarkkaan kunnan tarpeet ja hankittavien palveluiden laajuus sekä suoritetaan kokonaisarvio suhteutettuna esim. nykyisiin LapIT:n palveluihin ja naapurikuntien tarpeisiin ja pyritään synergiaan kustannuksissa esim. alueelle saatavan keskitetyn konsultoinnin ja työpanoksen kautta. Hallitus nimeää Kuntien Palvelukeskus KPK ICT Oy:n yhtiökokousedustajaksi kunnanjohtajan edellytyksellä, että valtuuston päätös omistuksesta on myönteinen. Hyväksyttiin yksimielisesti.

18 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 45 KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖSTEN LAILLISUUS JA TÄYTÄNTÖÖNPANO Khall 45 Asialistat liitteenä nro. 8 Kunnanvaltuuston kokoukset on pidetty , , , Kunnanhallitus toteaa, että kunnanvaltuuston päätöksen ovat syntyneet laillisesti, eivätkä ne mene valtuuston toimivallan ulkopuolelle, joten ne voidaan panna täytäntöön, paitsi kokouksen pykälän 24, josta on valitettu. Hyväksyttiin yksimielisesti.

19 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 46 ILMOITUSASIAT Khall 46 PELKOSENNIEMEN KUNTA 1. Teknisen lautakunnan pöytäkirjajäljennös , , Sosiaalilautakunnan pöytäkirjajäljennös ITÄ-LAPIN KOTIKYLÄ -HANKE 3. Palvelutarpeiden kartoitus Kairala / Pelkosenniemi LAPIN ELINKEINO- LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS 4. Rakentamista koskeva poikkeamispäätös PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ 5. Hallituksen pöytäkirjan jäljennös MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ 6. Maaseutuelinkeinohallinnon järjestämisestä kunnissa annetuin lain (210/2010) 7 :ssä tarkoitettu ennakkotieto Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi Merkittiin tiedoksi.

20 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 47 SOPIMUS LAPIN YLIOPISTON, METSÄHALLITUKSEN, KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA PELKOSENNIEMEN KUNNAN TUTKIMUSYHTEISTYÖSTÄ Khall 47 Lapin yliopisto ja Metsähallitus ovat tehneet sopimuksen Metsähallituksen omistaman Keropirtin vuokraamisesta. Nyt tehtävä sopimus muodostaa kokonaisuuden edellä mainitun sopimuksen kanssa. Tällä nyt solmittavalla sopimuksella tutkimusyhteistyöstä osapuolet tiivistävät yhteistyötään Kemijärven kaupungin ja Pelkosenniemen kunnan kanssa Pyhä-Luoston kansallispuiston ja matkailualueen tutkimustoiminnassa. Lapin yliopisto, Metsähallitus, Kemijärven kaupunki ja Pelkosenniemen kunta ja nimeävät yhteisen tutkimustoiminnan ohjausryhmän. Ohjausryhmän tehtävä on ideoida, kohdentaa ja arvioida Pyhä-Luoston kansallispuiston ja matkailualueen kehittämistä palvelevaa tutkimusta ja kehittämistoimintaa. Ohjausryhmään nimetään kaksi henkilöä kustakin organisaatiosta. Ohjausryhmän toimikausi on Ohjausryhmä kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Lapin yliopisto nimeää ohjausryhmän puheenjohtajan ja toimii kokouksen koollekutsujana. Ohjausryhmätyöskentelyssä voidaan käyttää asiantuntijoita tarvittaessa. Kunnanjohtaja on valmistelun yhteydessä allekirjoittanut sopimusluonnoksen kunnan puolesta ja sopimus tulee voimaan, mikäli kunnanhallitus sen hyväksyy. Alustavasti on yhteisessä valmistelussa Pelkosenniemen kunnan edustajiksi ohjausryhmään mietitty kunnanjohtajaa ja rakennustarkastajaa, edustamaan kunnan taholta matkailu-alueen yleistä ja maankäytöllistä kehittämisnäkemystä ja kokemusta. Sopimusluonnos liite nro 9 Kunnanhallitus hyväksyy sopimuksen Lapin yliopiston, Metsähallituksen, Kemijärven kaupungin ja Pelkosenniemen kunnan tutkimusyhteistyöstä Pyhä-Luoston kansallispuiston ja matkailualueen tutkimustoiminnassa. Kunnanhallitus nimeää kunnan edustajiksi tutkimustoiminnan ohjausryhmään kunnanjohtaja Erkki Parkkisen ja rakennustarkastaja Markku Kankaanrannan.

21 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 47 Pekka Nyman esitti, että ohjausryhmään rakennustarkastaja Markku Kankaanrannan sijasta valitaan Hannu Oikarinen. Puheenjohtaja totesi, että koska oli tullut kaksi esitystä ohjausryhmän kokoonpanosta, oli tarpeen suorittaa vaali. Puheenjohtaja totesi, että äänestys suoritetaan suljettuna lippuäänestyksenä. Jokainen kirjoittaa enintään 2 nimeä esitykseksi ohjausryhmään valittaviksi edustajiksi. Suoritetussa vaalissa annettiin ääniä seuraavasti: Jutta Pasma 1 (yksi) ääni Hannu Oikarinen 3 (kolme) ääntä Markku Kankaanranta 4 (neljä) ääntä Erkki Parkkinen 4 (neljä) ääntä. Puheenjohtaja totesi, että ohjausryhmään valitaan Markku Kankaanranta ja Erkki Parkkinen. Päätettiin kokous

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 51 3/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 24.03.2011 kello 16.35-16.40 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 12/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 299 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 12/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 01.11.2011 kello 16.00 16.54 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2011 klo 14.00 17.05 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 25 47 26 47 27 47

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 28.02.2011 klo 17.00 18.45 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 8 18 9 18 10 18

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 1 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 11.01.2008 kello 13.38-16.22 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSKUTSU ASIALISTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 30.10.2013 63 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 30.10.2013 klo 18.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koulu KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 46 65 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 07.12.2011 35 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 07.12.2011 klo 17.00 18.10 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 30 37 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 56 Tekninen lautakunta 26.04.2016 AIKA 26.04.2016 klo 18:00-19:15 PAIKKA Pyhän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 27 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 05.07.2010 klo 17.00 19.00 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 59 88 60 88 61 89

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 121 7/2009 KOKOUSAIKA Maanantaina 07.09.2009 kello 16.00-16.15 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. KOKOUSAIKA Maanantaina kello Viranomainen Kokouspäivä 23 ASIALISTA KOKOUSAIKA Maanantaina 24.05.2010 kello 16.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 16 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Perjantai 26.03.2010 klo 09.00 16.20 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 30 42 31 42 32 43

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 160 No 7/2006 KOKOUSAIKA Torstaina 14.12.2006 kello 16.00-16.45 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen yläkoulu, ruokasali SAAPUVILLA Honkanen

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 104 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 7/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 24.04.2007 kello 16.06-17.06 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Tiistai 04.12.2012 klo 18.00 19.10 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 100 153 101 153 102

Lisätiedot

Erkki Parkkinen 123-126, 128-130 kunnanjohtaja

Erkki Parkkinen 123-126, 128-130 kunnanjohtaja Pelkosenniemen kunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA/ Sivu 191 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 9/2013 KOKOUSAIKA Maanantaina 12.8.2013 kello 17.00-18:19 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.02.2012 klo 18.30 21.09 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 11 24 12 24 13

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16. SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 365 15/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 365 15/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 365 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 20.12.2011 kello 18.00 20.10 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali. jäsen. jäsen

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali. jäsen. jäsen 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 53 2/2013 KOKOUSAIKA Tiistaina 12.2.2013 kello 18.00-19:03 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA Honkanen

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 74 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 4/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 13.03.2007 kello 17.06-18.04 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen paloasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 15

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 15 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 15 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 2/2008 KOKOUSAIKA Maanantaina 04.02.2008 kello 16.35-18.28 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2016 172 Tekninen lautakunta 19.12.2016 AIKA 19.12.2016 klo 17:10-17:40 PAIKKA Pyhätunturin palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 91 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 4/2011

Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen 4/2011 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 90 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 31.03.2011 kello 16.08 16.59 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Sivistyslautakunta 23.12.2015 AIKA 23.12.2015 klo 10:00-10:52 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 88 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2019

Tarkastuslautakunta 2/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2019 Kokousaika: 18.4.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2004 KOKOUSAIKA Torstaina 12.02.2004 kello 16.00-17.55 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.06.2012 23

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.06.2012 23 SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.06.2012 23 ASIALISTA KOKOUSAIKA Maanantaina 18.06.2012 klo 17.00 19.37 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 18 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 31.10.2011 klo 18.00 21.35 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 80 129 81 129 82

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 27.10.2011 28 ASIALISTA KOKOUSAIKA Torstaina 27.10.2011 klo 17.00 18.15 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 25 28 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus

Kunnanhallitus Kunnanhallitus 18.6.2018 78 Aika 18.6.2018 klo 16.30 16.50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 87 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2018

Tarkastuslautakunta 4/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2018 Kokousaika: 28.5.2018 klo 17.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 02.07.2012 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 57 95 58 95 59 95

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Oikarinen Hannu. Pyhäjärvi Milja. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu. Pyhäjärvi Milja. Suokanerva Hanne 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 93 5/2009 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.06.2009 kello 17.30 17.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 01.09.2011 16

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 01.09.2011 16 SIVISTYSLAUTAKUNTA 01.09.2011 16 ASIALISTA KOKOUSAIKA Torstaina 01.09.2011 kello 17.00 18.25 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 16 18 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 26.03.2012 klo 18.00 19.02 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 19 38 20 38 21 38

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 5/2018

Tarkastuslautakunta 5/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 5/2018 Kokousaika: 13.9.2018 klo 10.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto

Pöytäkirja 1 (8) Tervon kunta Vanhus- ja vammaisneuvosto 1 (8) KOKOUSAIKA 29.11.2017 klo 12:00-12:55 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnanvirasto, Valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Lempinen Sami pj. Nuutinen

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta. Sosiaalilautakunta 3.10.2012 72 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sos. ltk 62 Pelkosenniemen hallintosäännön mukaan kokouskutsu on toimitettava jäsenille viimeistään neljä (4) päivää ennen kokousta.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 29.10.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 KOSKEN TL KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 TARKASTUSLAUTAKUNTA Aika: 9.9.2016 klo 9.00 12.25 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Läsnä: Marja Jalli puheenjohtaja Timo Hacklin varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 50 Keskusvaalilautakunta 09.04.2017 AIKA 09.04.2017 klo 18:10-19:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () ()

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo () () () () () () () () () KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19- Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 4/2019

Tarkastuslautakunta 4/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 4/2019 Kokousaika: 4.6.2019 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 17 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 18 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 19 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 20 Vastaavan sairaanhoitajan valinta

Lisätiedot

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen..

1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.. Tekninen lautakunta 21.1.2015 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2015 Kokousaika 21.1.2015 klo 15.00 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone ASIAT 1. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus..2 2.

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 7/2018

Tarkastuslautakunta 7/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 7/2018 Kokousaika: 13.12.2018 klo 14.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 17.06 19.15 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 9 14 10 14 11 14

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 62 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 4/2010 KOKOUSAIKA Tiistai 13.04.2010 kello 16.00 17.24 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 14.02.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 14.02.2014 klo 09.00-13.40 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies. Otsikko Sivu Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 6/2015 42 Tarkastuslautakunta Kokousaika 16.12.2015 kello 15:00-18:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kh Piällysmies Asialista: Otsikko

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 52 Hyvinvointilautakunta 29.11.2016 AIKA 29.11.2016 klo 18.35-19.21 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 1/2019

Tarkastuslautakunta 1/2019 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 1/2019 Kokousaika: 23.1.2019 klo 14.00 14.55 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Tekninen lautakunta. Kokousnumero 5/2007 Aika Ti 19.06.2007 klo 18.00 Palokunnan kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 5/2007 Aika Ti klo 18.00 Paikka Palokunnan kokoushuone KOKOUSKUTSU Tiistaina Palokunnan kokoushuone Nro 5/2007 ASIA LIITE 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 49 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119

Hyötylä Pirkko (kesk) Arvola Anneli (kesk) Poikela Marko (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 119 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 8/2007 KOKOUSAIKA Tiistaina 15.05.2007 kello 16.00-19.01 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 39 No 3/2007 KOKOUSAIKA Torstaina 26.04.2007 kello 15.00-15.20 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 klo 18.00 20.53 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 84 128 85 128 86 128

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 30.08.2012 160

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 30.08.2012 160 Kunnanhallitus 30.08.2012 160 Kunnanhallitus 92, 93, 94 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 92 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot