FAQ / UKK. Palvelun käyttöönotto. Rekisteröityminen ja käyttäjätili. Palvelun käyttöönotto...1. Rekisteröityminen ja käyttäjätili...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "FAQ / UKK. Palvelun käyttöönotto. Rekisteröityminen ja käyttäjätili. Palvelun käyttöönotto...1. Rekisteröityminen ja käyttäjätili..."

Transkriptio

1 FAQ / UKK Palvelun käyttöönotto...1 Rekisteröityminen ja käyttäjätili...1 Käyttöliittymä...2 Laskun luominen ja laskun tiedot...3 Laskutustavat...6 Palvelun luotettavuus ja tietosuoja...6 Vikatilanteet...6 Asiakastuki...7 Palvelun käyttöönotto Voinko siirtää jo olemassa olevan asiakas- ja/tai tuoterekisterin palveluun? Mikäli haluat siirtää rekisterisi palveluun, ota meihin yhteyttä palvelun asiakastuki-lomakkeella, niin voimme sopia rekisterien siirtämisestä. Valitse palautteen aiheeksi Asiakaspalaute. Rekisteröityminen ja käyttäjätili Voiko käyttäjätunnuksia käyttää muut yrityksemme työntekijät? Käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia ja käyttäjä vastaa itse tunnuksien luovuttamisesta muiden yrityksen työntekijöiden käyttöön.

2 Miten voin lisätä käyttömaksuja laskujen lähettämiseen tililleni? Voit lisätä saldoa tilillesi painamalla Osta palvelu- ja käyttömaksuja. Maksuvaihtoehtoja ovat luottokortti ja tekstiviesti. Voit ostaa joko palvelumaksuja (kuukausiperusteinen käyttäjätilimaksu) tai käyttömaksuja (lähettämiesi laskujen postituksiin). Mitä tapahtuu kun kuukausimaksukausi loppuu? Rekisteröitynyt käyttäjä pääsee kuuden kuukauden ajan palveluun katsomaan omia tietojaan, vaikka käyttöaika olisi loppunut. Laskun luominen ja lähettäminen kuitenkin estyvät, joten kuukausimaksun pääset jälleen käyttämään käyttäjätiliäsi normaalisti. Kuuden kuukauden käyttämättömyyden jälkeen et enää pääse kirjautumaan tilillesi. Ottamalla yhteyttä asiakastuki-lomakkeella käyttäjätilisi voidaan aktivoida uudelleen käyttöön. Mikäli palvelua ei lainkaan käytetä, rekisteröityneen asiakkaan palveluun kirjaamia tietoja säilytetään 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen käyttäjätili poistetaan palvelusta. Kuinka voin lopettaa palvelun käyttämisen? Halutessasi lopettaa palvelun käytön ota yhteyttä asiakastuki-lomakkeella ja kerro, että haluat tietosi poistettavan palvelusta. Mikäli sinulla on jäänyt käyttäjätilillesi saldoa, katso seuraava kysymys. Kun lopetan palvelun käytön, mitä tapahtuu käyttäjätililleni tallennetuille rahoilleni? Jos haluat lopettaa palvelun käytön tai irtisanoa palvelun ja sinulla on käyttämättömiä käyttömaksuja yli 5,00 edestä, tulee sinun ilmoittaa siitä palvelun asiakastuki-lomakkeella. Käyttäjätilillä oleville käyttömaksuille ei makseta korkoa. Käyttöliittymä Millä selaimilla palvelu toimii? Palvelua suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Firefox, Opera, Chrome ja Safari selaimilla. Mikäli käytät Internet Exploreria, suosittelemme versiota IE 7 ja 8. Evästeiden on oltava päällä palvelua käytettäessä.

3 Käyttöliittymä Millä selaimilla palvelu toimii? Palvelua suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Firefox, Opera, Chrome ja Safari selaimilla. Mikäli käytät Internet Exploreria, suosittelemme versiota IE 7 ja 8. Evästeiden on oltava päällä palvelua käytettäessä. Laskun luominen ja laskun tiedot Miten liitetiedosto vaikuttaa laskun lähettämisen hintaan? Paperilaskun liitetiedostosta veloitetaan hinnaston mukainen lisäsivun maksu. Sähköisesti lähetettäessä liitetiedosto ei vaikuta laskun lähettämisen hintaan, mutta liitetiedosto menee verkkolaskujen mukana perille vain mikäli se lähetetään TEAPPS muodossa. Miten laskun numero ja viitenumero muodostuvat? Rekisteröitymätön käyttäjä kirjaa laskulle itse laskun numeron. Rekisteröityneelle käyttäjälle palvelu luo laskunumerot juoksevana käyttäjän määrittelemän aloitusnumeron perusteella. Laskunumero muodostuu rekisteröityneen käyttäjän lähettämään laskuun vasta kun lasku on lähetetty. Viitenumeron voi kirjata laskulle joko itse, tai antaa palvelun luoda viitenumero automaattisesti laskun numeron mukaan. Mihin Vapaa teksti kenttä on tarkoitettu? Vapaa teksti -kenttään voit kirjoittaa haluamasi tekstin, esimerkiksi asiakastervehdyksen, tiedotteen tai mainoksen. Kenttään mahtuu enintään 400 merkkiä. Teksti sijoittuu tuoterivien alle. Mihin Tilausviite kenttä on tarkoitettu? Tilausviite kenttään voit kirjata tarkemmat tiedot laskutettavasta tilauksesta. Tilausviitekenttään mahtuu enintään 40 merkkiä. Mitä tarkoittaa IBAN? Se on pankkitilinumerosi kansainvälisessä muodossa. Löydät sen helpoiten tiliotteestasi. Voit myös käydä tarkistamassa sen oman pankkisi verkkosivuilta. Verkkolaskuissa ja e-laskuissa IBANkoodin käyttö on tullut pakolliseksi alkaen.

4 Mitä tarkoittaa verkkolaskuosoite? Palvelussa tällä tarkoitetaan sekä EDI/OVT-tunnusta että FI-alkuista verkkolaskutunnusta. Voit lisätä oman verkkolaskuosoitteesi Omat tiedot kohdassa, ja asiakkaan verkkolaskuosoitteen asiakastietoa luotaessa. Miten voin luoda hyvityslaskun? Hyvityslaskun voi tehdä palvelussa ihan normaalin laskun tapaan. Merkitse vain tuotteiden hinnat tai kappaleet miinusmerkkiseksi. Kun laskun summa on miinusmerkkinen, laskun otsikoksi muodostuu automaattisesti Hyvityslasku. Mitä tarkoittaa BIC? BIC (SWIFT) on pankin yksilöivä tunniste. Suomalaisten pankkien BIC koodit: NDEAFIHH Nordea Pankki HELSFIHH Aktia OKOYFIHH OKO Pankki Oyj AABAFI22 Ålandsbanken DABAFIHH Sampo Pankki HANDFIHH Handelsbanken ESSEFIHX Skandinaviska Enskilda Banken DABAFIHX Danske Bank DNBAFIHX DnB NOR Bank TAPIFI22 Tapiola Pankki SWEDFIHH Swedbank SBANFIHH S-Pankki Miten löydän saajan IBAN:in tai BIC:in? Löydät ne helpoiten saajan pankin verkkosivuilta. Mihin tarkoitukseen asiakasryhmät ja tuoteryhmät on tarkoitettu ja miten käytän niitä? Rekisteröityneenä käyttäjänä voit luoda palvelussa asiakas- ja tuoteryhmiä, joita voit käyttää helpottamaan tuotteiden ja asiakkaiden lajittelua.

5 Hain asiakkaani verkkolaskuosoitetta palvelun kautta ja palvelu ilmoitti Erillinen verkkolaskusopimus puuttuu. Mitä tämä tarkoittaa? Jos asiakkaasi käyttää verkkolaskujen välittämiseen verkkolaskuoperaattoria, on sinun mahdollista lähettää hänelle verkkolaskuja suoraan ilman erillistä sopimusta. Jos asiakkaasi käyttää verkkolaskujen välittämiseen pankkia, vaaditaan myös verkkolaskun lähettäjältä pankin kanssa erillinen sopimus. Tällaisessa tapauksessa sinun tulee ottaa yhteys ko. pankkiin (näkyy verkkolaskuosoitteen listauksessa operaattori-kohdassa) ja tehdä sopimus pankin kanssa. Sopimuksen tehtyäsi ilmoita siitä Laskuta-palvelun asiakastuki-lomakkeella, niin palvelussa kytketään sinulle mahdollisuus lähettää verkkolaskuja myös ko. pankkia verkkolaskujen välittämiseen käyttäville asiakkaille. Miten tallennan laskun omalle koneelleni? Rekisteröitymätön käyttäjä voi laskun lähetysvaiheessa halutessaan kirjoittaa sähköpostiosoitteensa, johon saa varmistusviestin sekä lähetetyn laskun pdf/tiedostona. Rekisteröitynyt käyttäjä voi tulostaa laskun itselleen myös lähetyksen jälkeen. Huomioithan lakisääteisen arkistointivelvoitteen kuusi vuotta plus kuluva vuosi. Voinko tulostaa laskun itse? Voit halutessasi tulostaa itsellesi kopion esikatselussa avatusta laskusta. Tällöin laskulla näkyy vesileima, ja rekisteröityneellä käyttäjällä laskun numeroa ja viitettä ei ole vielä muodostunut. Lasku lähetetään asiakkaalle aina Sonera Laskuta-palvelun toimesta, jolloin laskulta on poistettu vesileima ja rekisteröityneen käyttäjän laskulle muodostetaan laskunumero ja viite, mikäli sitä ei ole itse määritetty. Rekisteröitynyt käyttäjä voi tulostaa lähetetyn laskun Laskut-osion Avoimet-välilehdeltä. Onko postitse lähtevä laskun sivumääriä rajoitettu? Lähetettävän laskun sivujen määrä ei voi ylittää kuutta sivua; tästä liitteen osuus on 4 sivua. Miten kauan kestää, ennen kuin postitse lähetetty lasku on perillä laskunsaajalla? Arkisin ennen klo 11 lähetetyksi merkityt laskut siirtyvät tulostukseen ja Itella Oyj:n (Suomen Postin) jakeluun. Laskut toimitetaan ensimmäisen luokan kirjeinä. Kirjeen kannosta kotimaassa vastaa Itella Oyj (Suomen posti) normaalien postituskäytäntöjen mukaisesti. Ensimmäisen luokan kirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti postitusta seuraavana työpäivänä. Miten saan toimitettua palvelussa tekemäni laskut tilitoimistolle? Rekisteröitymätön käyttäjä voi laskun lähetysvaiheessa halutessaan kirjoittaa sähköpostiosoitteensa, johon saa varmistusviestin sekä lähetetyn laskun pdf/tiedostona. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit tallentaa ja tulostaa laskuja Prosessissa, Avoimet laskut sekä Suljetut laskut välilehdissä.

6 Laskun esikatselu ei aukea, mitä teen? Tarkista että selaimesi sallii ponnahdusikkunat. Ohjeet ponnahdusikkunoista löydät käyttämäsi selaimen oppaasta. Laskutustavat Voinko lähettää laskuja myös ulkomaille? Laskun lähtiessä Suomen rajojen ulkopuolelle voit lähettää ainoastaan paperi- ja sähköpostilaskuja. Laskuformaatit ovat kuitenkin Suomessa noudatettavien käytäntöjen mukaiset. Palvelun luotettavuus ja tietosuoja Mihin Sonera Laskuta -palvelun tiedot ja varmuuskopiot tallentuvat? Palvelu toimii tietoturvallisessa ympäristössä ja palvelun tiedot tallennetaan kahdennettuun tietokantaan. Tämän lisäksi palvelussa toimii varmuuskopiointi tietojen saatavuuden varmistamiseksi. Voiko joku lukea tietoliikennettä tietokoneeni ja palvelun välillä? Liikenne yksittäisen käyttäjän tietokoneen ja Sonera Laskuta -palvelun välillä on salattu SSLsalauksella. Tätä samaa salausta käytetään yleisesti mm. pankkien tietoliikenteen salauksessa. Salausta on pääsääntöisesti käytännössä mahdotonta murtaa siten että liikenteen tietoja voisi hyödyntää. Avoimessa Internet-verkossa tietoliikennettä voi seurata myös ulkopuoliset, esimerkiksi jos palvelua käytetään langattoman verkon (WLAN) kautta. Varmista, että käyttämäsi yhteys on suojattu esimerkiksi salasanalla. Vikatilanteet Mitä teen, jos palvelu ei toimi lainkaan? Palvelussa saattaa olla väliaikainen käyttökatko esimerkiksi palvelun ylläpito- tai päivitystöiden takia, tällöin etusivulla on tiedote huoltokatkosta. Palaa palveluun takaisin myöhemmin. Mikäli palvelu ei toimi lainkaan, ota yhteyttä Helpsonin Vikapalveluun puhelinnumeroon (pvm/mpm) ma-pe 8-21 la 9-17.

7 Mitä teen, jos yhteys katkeaa kesken laskun teon? Odota kunnes yhteys palaa takaisin. Rekisteröitymätön käyttäjä joutuu aloittamaan laskun luonnin alusta. Mikäli evästeet ovat päällä, selaimesi muistaa osan syöttämistäsi tiedoista. Rekisteröityneen käyttäjän syöttämät tiedot säilyvät palvelussa, mikäli laskun on ehtinyt tallentaa luonnoksiin. Mitä teen, jos lähetin virheellisen laskun? Rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata laskuja niin kauan kunnes ne ovat lähetetty ja siirtyneet Avoimet välilehdelle. Muokattavissa olevat laskut löytyvät "Luonnokset" tai Prosessoinnissa - välilehdeltä. Laskut tulee tarkistaa huolellisesti ennen niiden lähettämistä. Virheellisiä sähköposti- tai verkkolaskuja ei voi enää lähettämisen jälkeen peruuttaa, paperilaskut lähtevät eteenpäin joka arkipäivä klo 11:00. Jos kyseessä on paperilasku ja lähetys halutaan peruuttaa, voit ottaa yhteyttä asiakastuki-lomakkeella jolloin voimme vielä peruuttaa lähetyksen, mikäli laskua ei ole vielä postitettu. Mitä teen jos maksun yhteydessä saan tekstiviestin Sonera Laskuta: Palvelussa tapahtui virhe, maksua ei veloitettu Laskua ei tällöin ole lähetetty, eikä maksua veloitettu. Tee lasku uudelleen ja täytä tiedot huolellisesti. Syynä voi olla esimerkiksi liian iso liite, virheellinen vastaanottajan sähköpostiosoite tms. Jos et edelleenkään saa laskua lähetettyä, otathan yhteyttä asiakastuki-lomakkeella. Asiakastuki Mihin otan yhteyttä, jos haluan käyttöopastusta palvelun käytössä? Voit ottaa yhteyttä Helpsonin käyttöopastukseen puhelinnumeroon hinta 1,99e/min + pvm/mpm. Palvelun asiakastuki-välilehdeltä löydät käyttöoppaamme, jotka löytyvät myös tuotesivulta Mihin otan yhteyttä, jos haluan antaa palautetta tai tehdä reklamaation? asiakastuki-lomakkeella voit lähettää asiakaspalautteen, reklamaation, vikailmoituksen tai muun pyynnön.

Voiko palvelua yhdistää esimerkiksi muihin taloushallinto-ohjelmiin? Palvelua ei voi yhdistää vielä muihin taloushallinto-ohjelmiin.

Voiko palvelua yhdistää esimerkiksi muihin taloushallinto-ohjelmiin? Palvelua ei voi yhdistää vielä muihin taloushallinto-ohjelmiin. FAQ / UKK Palvelun käyttöönotto Mitä investointeja ja hankintoja minun tarvitsee tehdä? Sonera Laskuta on Internetissä toimiva laskutuspalvelu, jonka käyttöönotto ei vaadi laiteinvestointeja eikä erillisen

Lisätiedot

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitymätön

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitymätön Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitymätön 1/5 Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitymätön 05/2011 Suositeltavat selaimet Suosittelemme käytettäväksi Firefox, Safari, Chrome ja Opera

Lisätiedot

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitynyt

Sonera Laskuta palvelun käyttöohje. Rekisteröitynyt Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitynyt 1/10 Sonera Laskuta palvelun käyttöohje Rekisteröitynyt 05/2011 Sisällysluettelo 1 Etusivu... 3 2 Kielivalinta... 3 3 Sonera Laskuta palvelun käyttäjäksi

Lisätiedot

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus

IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus. Palvelukuvaus IBAN-tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Palvelukuvaus Sisällys 1 Palvelun toiminta... 3 2 IBAN tilinumeroiden laskenta ja tarkistus Suomen tileillä... 3 IBAN-tilinueroiden laskenta ja tarkistusta tarjotaan

Lisätiedot

Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus

Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus Palvelu- ja tietuekuvaus Tilinumeroiden IBAN-laskenta ja tilin voimassaolon tarkistus 5..202 Palvelu on tarkoitettu tilin IBAN-tilinumero laskentaan sekä tilinumeroiden voimassaolon tarkistamiseen. Palvelua

Lisätiedot

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut

OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU. Maksuliikepalvelut OP-POHJOLA-RYHMÄN IBAN-MUUNTOPALVELU Maksuliikepalvelut Asiakas- ja sovellusohje Elokuu 2009 Maksuliikepalvelut 2 (8) Johdanto... 3 IBAN-MUUNTOPALVELUN TOIMINTA... 4 KÄYTTÖÖNOTTO... 4 Sopimukset... 4 Palvelukohtaiset

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 2 Laskujen lähetys... 6 2.1 2.2 2.3 3 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 Operaattoritunnukset...

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Ohje 1 (5) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen kuluttaja-asiakkaana Energiapeiliin rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien tunnistautumispalvelut:

Lisätiedot

Basware Portal palvelun ohje toimittajille

Basware Portal palvelun ohje toimittajille Basware Portal palvelun ohje toimittajille Verkkolaskutuspalvelun käyttöönottamiseksi laskun lähettäjän tulee rekisteröityä palveluun. Palvelu on käyttäjälle maksuton. Palvelun osoite: https://portal.basware.com/open/supplier

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on yleisimpien verkkopankkien

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana

Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Ohje 1 (10) Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen yritysasiakkaana Energiapeili-raportointipalveluun rekisteröityminen vaatii henkilökohtaisia pankkitunnuksia. Käytössä on seuraavien verkkopankkien

Lisätiedot

Fivaldi laskutusliittymä

Fivaldi laskutusliittymä Päiväys: 25.6.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttöönotto... 3 1.1 Liittymän aktivointi... 3 1.2 Asiakasnumeroinnin toteutus VallueFramessa... 3 1.3 Asiakastietojen määrittely

Lisätiedot

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään.

todenna.fi todenna.fi Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on todenna.fi -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. Käyttöohje Tässä käyttäohjeessa kerrotaan mikä on -kirjautumispalvelu ja miten sitä käytetään. - 0 - Mikä on? Henkilökohtaisia tietojasi sisältävä verkkopalvelu on suojattu niin, että tietosi ovat turvassa.

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad

Sisältö. 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP. 29/05/2015 Anna-Stina Lindblad Toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi

Lisätiedot

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys

Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelu Yksittäisen e-laskun lähetys Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja sekä kopioida vanhan

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 9.4.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Operaattoritunnukset... 3 1.3 ALV koodit... 3 1.4 Asiakkaiden

Lisätiedot

Netvisor laskutusliittymä

Netvisor laskutusliittymä Päiväys: 20.4.2017 Laatinut: Riitta Kemppainen Sisällysluettelo 1 ValueFrameen tehtävät määritykset... 3 1.1 Yleiset ValueFrame-määritykset... 3 1.2 Operaattoritunnukset... 3 1.3 ALV koodit... 3 1.4 Asiakkaiden

Lisätiedot

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä.

Jos olet uusi toimittaja, rekisteröidy käyttäjäksi oheisessa osoitteessa: http://bsp.basware.com Rekisteröityminen -välilehdellä. Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) on työkalu, jonka avulla toimittaja voi luoda ja lähettää verkkolaskuja. Tämä pikaopas kertoo, miten rekisteröidyt asiakasorganisaatiosi toimittajaksi ja luot

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta

Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Maksumuistutuksen lähettäminen Merit Aktivasta Merit Aktivasta voi lähettää maksumuistutuksia sähköpostitse. Tai maksumuistutukset voi tulostaa PDF:ksi ja siitä edelleen paperille ja postittaa itse. Viesti

Lisätiedot

1 Ohjeet. 1.1 Verkkolasku

1 Ohjeet. 1.1 Verkkolasku 1 1 Ohjeet 1.1 Verkkolasku Verkkolaskun lähettämiseen tarvittavien tietojen täyttäminen Verkkolaskujen lähettämiseksi on ensin tehtävä sopimus verkkolaskuoperaattorin (välittäjän) kanssa. Esim. kaikki

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light.

Aloita valitsemalla aineistosiirron tapa, Classic tai Light. BUSINESS ONLINE, AINEISTOSIIRTO CLASSIC AINEISTON LÄHETYS Voimassa 30.6.2016 Aineistosiirtopalvelulla lähetät ja vastaanotat maksuliikeaineistot eräsiirtona, joka tehostaa yrityksesi maksuliikkeen prosesseja.

Lisätiedot

ValueFrame Laskuhotelli

ValueFrame Laskuhotelli ValueFrame Laskuhotelli ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Harri Kanerva, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 2 3 4 5 ValueFrame Laskuhotelli - taustaa Laskuhotelli-palvelun käyttöönotto Laskuhotelli-palvelun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot

-palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot -palvelun pikaopas oma-aloitteiset verot SISÄLTÖ 1 Kirjautuminen OmaVeroon... 2 2 Ilmoituksen antaminen... 2 3 Verolajin tietojen tarkastelu... 2 4 Maksaminen... 3 5 Viitenumero... 4 6 Saldoerittely ja

Lisätiedot

TILISIIRTO-OPAS. Euromaksualueella välitettävissä euromaksuissa käytettävien tilisiirtolomakkeiden rakenneohje. Käyttöönottopäivä 1.4.

TILISIIRTO-OPAS. Euromaksualueella välitettävissä euromaksuissa käytettävien tilisiirtolomakkeiden rakenneohje. Käyttöönottopäivä 1.4. TILISIIRTO-OPAS Euromaksualueella välitettävissä euromaksuissa käytettävien tilisiirtolomakkeiden rakenneohje Käyttöönottopäivä 1.4.2011 30.10.2011 1 Tilisiirto-opas 2 Tilisiirto-opas Sisällysluettelo

Lisätiedot

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo

1 (1) 2.5.2014. Maksujärjestelmät. Sisällysluettelo Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 käyttöohje 2014 1 (1) Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 1 2 Laskuttajailmoituksen lähetys... 1 3 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 1 4 Laskuttajailmoitusohjelman

Lisätiedot

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje

S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje S-ryhmän Verkkolaskuportaali Pikaohje 1 Yleistä Verkkolaskuportaali on internetissä toimiva sovellus, jonka kautta voi lähettää verkkolaskuja Verkkolaskuportaali soveltuu toimittajille, joilla ei ole sopimusta

Lisätiedot

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7

LASKUTUSPALVELU. Sivu 1 / 24. Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus 1730744-7 LASKUTUSPALVELU Laskutuspalvelun kautta voit tehdä ja lähettää e-laskuja yritys- ja kuluttaja-asiakkaille sekä suoramaksuja kuluttajaasiakkaille. Voit katsella ja tulostaa lähetettyjä e-laskuja ja suoramaksuja

Lisätiedot

Sonera Bill. Käyttöohjeet

Sonera Bill. Käyttöohjeet Sonera Bill Käyttöohjeet 1/9 Sonera Bill Käyttöohjeet 06/2011 Sonera Bill on mobiilisovellus, joka toimii iphone ja ipad -laitteissa. Se synkronoituu automaattisesti Sonera Laskuta -palvelun kanssa https://laskuta.sonera.fihttps://laskuta.sonera.com/

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Lähettäjän perustiedot

1 Yleistä. 2 Lähettäjän perustiedot 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Lähettäjän perustiedot... 3 3 Palkansaajat Henkilön perustiedot... 5 4 Palkkalaskelmien lähetys... 6 5 Lähetetyn palkkalaskelman tarkistus... 8 6 Visma Verkkopalkan löytyminen

Lisätiedot

PIXIN SANOMANVÄLITYSPALVELU

PIXIN SANOMANVÄLITYSPALVELU PIXIN SANOMANVÄLITYSPALVELU Apixin sanomanvälityspalvelu (jäljempänä Palvelu ) on verkon välityksellä käytettävä ratkaisu erilaisten liiketoimintasanomien (kuten tilausten ja laskujen) sähköistä käsittelyä

Lisätiedot

verkkolasku.fi 2.1.2011

verkkolasku.fi 2.1.2011 palveluna Notebeat Entrepreneur -ohjelmalla hoidat kaikki yrityksesi myynti- ja ostolaskut sähköisesti selainkäyttöliittymässä, sekä siirrät ne kätevästi tilitoimistoon. Säästät heti käyttöönotosta alkaen

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

Maestro Sähköpostilähetys

Maestro Sähköpostilähetys Maestro Sähköpostilähetys Maestrossa on toiminut sähköpostin lähetysmahdollisuus käyttäen SMTP-protokollaa. Tällöin sähköposti lähtee suoraan Maestrosta eikä käytä käyttäjän sähköpostitiliä. Elisan asiakkaiden

Lisätiedot

Ostokorin hintasäännöt

Ostokorin hintasäännöt Ostokorin hintasäännöt Tilaussumman ylittyessä ilmainen toimitus Ensimmäisessä esimerkissä ei asikkaan tarvitse lisätä ostoskorissa alennuskoodia vaan se lasketaan automaattisesti, kun sääntö astuu voimaan

Lisätiedot

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen.

MAKSAMINEN. Business Onlinen etusivun Hyödylliset apuvälineet -inforuudussa on ohje kansiomaksamiseen. MAKSAMINEN Business Onlinessa on kaksi tapaa laskujen maksamiseen; tavallinen maksaminen ja maksujen luokitteluominaisuuksia sisältävä kansiomaksaminen. On suositeltavaa, että käytät vain jompaakumpaa

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9

SISÄLLYSLUETTELO. Standard Taloushallinto Verkkolaskutus Sivu 1/9 SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 2 Käyttöönotto... 3 Verkkolaskutuksen aktivointi... 3 Järjestelmän asetukset ja liikekumppanitiedot... 3 Yritystiedot -asetus... 3 Liitteet verkkolaskuille...7 Verkkolaskujen

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Hyvä tietää ennen kuin aloitat

Hyvä tietää ennen kuin aloitat Tämä on hakijan ohje Suomen Akatemian verkkoasioinnin käyttöön. Järjestelmän käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Hyvä tietää ennen kuin aloitat Järjestelmän tukemat selainohjelmat ja niiden versiot: Tuetut

Lisätiedot

LASKU. Kuukausimaksut 335,45 77,48 412,93 Käyttömaksut 267,05 61,36 328,41 Kampanjat ja alennukset -426,20-98,20-524,40. Yhteensä 176,30 40,64 216,94

LASKU. Kuukausimaksut 335,45 77,48 412,93 Käyttömaksut 267,05 61,36 328,41 Kampanjat ja alennukset -426,20-98,20-524,40. Yhteensä 176,30 40,64 216,94 LASKU 1(20) DNA Oy PL 41 01741 VANTAA Eräpäivä: 26.07.2012 Viitenumero: Viivästyskorko: 8,00% 01234 56789 01234 56789 YHTEENVETO sis.verot 335,45 77,48 412,93 267,05 61,36 328,41-426,20-98,20-524,40 176,30

Lisätiedot

Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa

Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa Kuluttajaverkkolaskutus ja esilläpitopalvelu Suomessa Palvelun kuvaus sivu 1/7 Tiedon asiakirjat: tekijänoikeudet Tämän asiakirjan sisältöä tai mitään sen osaa ei saa jäljentää yrityksenne ulkopuolella

Lisätiedot

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa

Luottamuksellinen sähköposti Trafissa OHJE 1 (8) Luottamuksellinen sähköposti Trafissa Trafi käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä

Visma Fivaldi sovelluspalvelu: Laskut sähköpostiin ja tulostuspalveluun. 1 Yleistä 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Laskujen välitys / Perustiedot / Välitystavat... 4 2.1 Laskut asiakkaan sähköpostiin... 4 2.2 Laskujen lähetys tulostuspalveluun... 7 3 Yrityksen oletusvälitystapa... 9 4 Yritysrekisteri...

Lisätiedot

TOIMITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN

TOIMITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN TOIITTAJAOHJE OPAS PDF-LASKUJEN LÄHETYKSEEN ARRASKUU 2018 Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. DB Schenker tehostaa toimintoja ja automatisoi laskujen käsittelyä. Laskut maksetaan ajallaan, säästetään

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Solve laskutus ja verkkolaskutus

Solve laskutus ja verkkolaskutus Solve laskutus Sivu 1 Solve laskutus ja verkkolaskutus Tässä ohjeessa on ohjeet Solven asetusten teosta, aineistojen muodostamisesta ja palautteiden käsittelystä sekä ohjeet suoraveloitettavien asiakkaiden

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali)

Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Basware Supplier Portal (Toimittajaportaali) Baswaren toimittajaportaalin avulla toimittajat voivat lähettää laskuja sähköisessä muodossa. Laskun lähettäjän tulee rekisteröityä Baswaren toimittajaportaalipalveluun

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita C2 SmartLight Oy:n verkkokaupasta Kuvaus C2 SmartLight Oy on avannut oman verkkokaupan minkä kautta voit ostaa tuotteitamme ja kumppaneidemme tuotteita helposti. Verkkokaupan kautta

Lisätiedot

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki

TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS. Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki TIEDON LASKUN LÄHETTÄJÄN WEB-SOVELLUS Käyttäjän ohje, Kotkan kaupunki Anu Husu 19.4.2016 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Rekisteröityminen laskun lähettäjän web-sovelluksen käyttäjäksi... 3 3 Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

1 Ostolaskupalvelu... 2

1 Ostolaskupalvelu... 2 Palvelukuvaus Luottamuksellinen 1 (7) 01.01.2017 Heeros Pääkäyttäjäpalvelun palvelukuvaus SISÄLLYSLUETTELO 1 Ostolaskupalvelu... 2 1.1 Yleiskuvaus... 2 1.2 Paperilaskujen vastaanotto ja skannaus... 2 1.3

Lisätiedot

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista

Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista Toimittajaportaali: Usein kysyttyjä kysymyksiä e-laskuista 2011 Toimittajaportaali Kysymyksiä? Missä voin rekisteröityä portaalin käyttäjäksi? Mistä saan uuden salasanan ja kuinka kirjaudun portaaliin?

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.11.2011 Versio 1.0 Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.11.2011 Versio 1.0 1 Sisältö Yleistä...... 2 Käyttäjät...... 3 Näkymät...... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Pääkäyttäjä -näkymä... 5 Luo lasku

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Procountor laskutusliittymä

Procountor laskutusliittymä Päiväys: 25.3.2015 Laatinut: Riitta Kemppainen Tarkastanut: Matti Immonen Sisällysluettelo 1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.1 Liittymän käyttötarkoitus... 3 1.2 Liittymän toimintaperiaate... 3 2 Liittymän

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Kertamatkustajan M2 ohje

Kertamatkustajan M2 ohje Kertamatkustajan M2 ohje Sisällysluettelo 1. Ohjeen sisältö...2 2. Yleistä M2 - ohjelmasta...2 3. Kirjautuminen...2 4. Matkalaskun tekeminen...4 1. Ohjeen sisältö Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka kertamatkustaja

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI

Käyttöohje 1 (8) Kontakti Tiedonsiirto Käyttöohje. Posti Oy. Helsinki PL POSTI Käyttöohje 1 (8) Käyttöohje Käyttöohje 2 (8) Sisällysluettelo 1 Palvelun kuvaus... 3 1.1 Toiminnot... 3 1.2 Käyttö ilman Kontakti kirjautumista... 3 1.3 Käyttö kirjautunena Kontaktin käyttäjätunnuksilla...

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 29.1.2016 1 Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Mozilla Firefox 3.5. tai

Lisätiedot

Hae sopivin kuljetustapa

Hae sopivin kuljetustapa Hae sopivin kuljetustapa Syötä etusivulla sijaitsevaan MISTÄ LÄHETÄT -kenttään postinumero tai kadunnimi, josta lähetyksen lähetät, esim. 00880 Helsinki. Valitse oikea vaihtoehto alle avautuvasta valikosta.

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Visma Fivaldi -Ohje Asukastiedotus

Visma Fivaldi -Ohje Asukastiedotus Visma Fivaldi -Ohje Asukastiedotus 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Lähetysryhmät... 4 2.1 Lähetysryhmien parametrit... 4 3 Lähetystavan valinta vastaanottajille... 7 1 Yleistä Fivaldi asukastiedotus on isännöitsijätoimistoille

Lisätiedot

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi Rekisteröidy mytnt-palveluun ja kirjaudu sisään Aloita mytnt:n käyttö näin. 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi. 2. Kirjaudu

Lisätiedot

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013

LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0. Käyttöohje 2013 LASKUTTAJAILMOITUKSEN TEKO- OHJELMA V.2.0 Käyttöohje 2013 19.2.2013 1 Laskuttajailmoituksen teko-ohjelma v.2.0 Sisällysluettelo 1 Laskuttajailmoitusohjelma... 2 2 Laskuttajailmoituksen tekeminen... 2 3

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU

10.09.2012 52,09. Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU PL 1, 00061 ELISA OY YRITYS AB PL 1 00000 POSTITOIMIPAIKKA Economy PP Finlande 122159 Itella Posti Oy LASKU 1 (5) Laskun numero 90100000000 Eräpäivä 10.09.2012 Päiväys 26.08.2012 Viitenumero 90 10000 00000

Lisätiedot

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin

Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin 24.1.2019 Kouvola Kesätyösetelin ohje yritykselle Kouvola siirtyy sähköiseen kesätyöseteliin Kouvolassa kesätyöseteli myönnetään sähköisessä järjestelmässä vuonna 2019. Siirtyminen sähköiseen järjestelmään

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

LIITTYMÄN REKISTERÖIMINEN/TILAAMINEN

LIITTYMÄN REKISTERÖIMINEN/TILAAMINEN LIITTYMÄN REKISTERÖIMINEN/TILAAMINEN Liittymän rekisteröiminen Saunalahti tarjoaa jokaiseen huoneistoon 10/10M-laajakaistaliittymän. Tämä liittymä toimii sinulla ilman toimenpiteitä. Liittymä pitää rekisteröidä,

Lisätiedot

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT

Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus. Vastaanota+ Pikaohje. 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT Apix Vastaanota-palvelun lisäominaisuus Vastaanota+ Pikaohje 24.09.2015 Versio 2.0 DRAFT 1 Sisältö Yleistä... 2 Käyttäjät... 3 Näkymät... 3 Kirjautumisnäkymä... 4 'Etusivu -näkymä... 5 Ikonien selitykset...

Lisätiedot

Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön

Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön Porin Perusturvakeskuksen ohje Omapalvelun käyttöön Omapalvelun tekniset vaatimukset Sähköinen lomake toimii kaikilla yleisimmillä selainohjelmilla: Firefox 3,5 tai uudempi, Opera 10,5 tai uudempi, Safari

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g

mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt Quick Guide mytnt Helppoa, nopeaa ja vaivatonta suomeksi TNT Curve Positive orange/g TNT Curve Positive orange/g 2. Sisäänkirjautuminen 3. Aloita lähetyksen teko 4. Täytä

Lisätiedot

E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus

E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus E-lasku verkkopankissa Palvelukuvaus Sisällys Laskujen vastaanottaminen verkkopankkiin tai eräsiirtoon... 3 Kenelle palvelu on tarkoitettu?... 3 Palvelun käytettävyys... 3 Verkkolaskun käsittelyaika...

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Asiakirjojen lähettäminen Potilasvakuutuskeskukseen sähköisesti

Asiakirjojen lähettäminen Potilasvakuutuskeskukseen sähköisesti Asiointiohje 1 (5) Asiakirjojen lähettäminen Potilasvakuutuskeskukseen sähköisesti Tämä on ohje asiakirjojen sähköisestä lähettämisestä Potilasvakuutuskeskukseen (PVK). Ohje on tarkoitettu esim. potilasasiakirjoja

Lisätiedot

Lähettäjän ja vastaanottajan ollessa rekisteröitynä Maventaan verkkolaskuosoitteena käytetään OVTtunnusta.

Lähettäjän ja vastaanottajan ollessa rekisteröitynä Maventaan verkkolaskuosoitteena käytetään OVTtunnusta. 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Käyttöoikeuksien määrittely Palvelunhallinnassa... 4 3 Fivaldi yrityksen rekisteröinti Maventa-palveluun... 4 3.1 Yleistä... 4 3.2 Uusi rekisteröinti... 4 3.3 Useamman yrityksen

Lisätiedot

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja

Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja OHJE 1 (7) Sähköinen, suojattu asiointi kirjaamon ja potilaskertomusarkiston kanssa verkkopankkitunnistautuminen Palveluun kirjautuminen 1. Täytä tarvitsemasi tilaus / pyyntö / hakemus lomake ja tallenna

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla.

Kirje -tasolla viestiliikenne suojataan automaattisesti SSL-salauksella, sekä viesti lukitaan Deltagon MessageLock -tekniikalla. Luottamuksellinen sähköposti Lapin AMK:ssa Lapin AMK käyttää Deltagon Sec@GW -ohjelmistoa sähköpostin luottamuksellisuuden suojaamiseen. D-Envelope sovelluksen avulla viestien vastaanottaminen ei edellytä

Lisätiedot

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta.

Toimittajaohje. Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Toimittajaohje Opas verkkolaskujen lähetykseen Tammikuu 2018 Toimittajat noudattavat toimittajaohjetta. Skanska tehostaa toimintoja ja automatisoi laskujen käsittelyä. Laskut maksetaan ajallaan, säästetään

Lisätiedot

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1)

LIITTEIDEN lisääminen laskulle. Pikaohje (1.1) LIITTEIDEN lisääminen laskulle Pikaohje (1.1) 2 Yleistä :n kehittämä liitejärjestelmä Terminaali mahdollistaa liitteiden lisäämisen kaikille laskuille vaikka laskutusjärjestelmässä ei olisi tukea liitteille.

Lisätiedot