SIILINJÄRVI; KEHVO VÄÄNÄLÄNRANTA YM, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIILINJÄRVI; KEHVO VÄÄNÄLÄNRANTA YM, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso"

Transkriptio

1 SIILINJÄRVI; KEHVO VÄÄNÄLÄNRANTA YM, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso I - ja II -luokan kohteet Sivu 1/26 MERKINTÖJEN SELITYKSET kohdenumero esim. RÄ1 = inventointikohteen osa-aluetunnus ja järjestysnumero hierarkinen luokka: P = paikallinen, M = maakunnallinen, V = valtakunnallinen arvoluokka: HI = historiallinen; Suomen, maakunnan tai paikkakunnan vaiheisiin tai johonkin merkittävään historialliseen tapahtumaan liittyvät kohteet, henkilö-, talous- oppi- tai sosiaalihistoriaan liittyvät rakennukset ja muistomerkit, RH = rakennushistoriallinen; rakennus on rakennustaiteellisesti tai rakennusteknisesti arvokas, edustaa aikakaudelleen tai jollekin alueelle luonteenomaista rakennustapaa tai on merkittävä eri sosiaaliryhmien rakennusperinteen esimerkki taikka on merkittävä osa yksittäisen suunnittelijan tuotantoa. MA = maisemallinen; merkittävä osa kulttuurimaisemaa tai kaupunkikuvaa tai ympäristössään huomattava kiintopiste. Ehdotus rakennuskohteiden luokittelutunnuksista kohteiden merkittävyyden mukaan: luokittelutunnus I-III, I= Rakennushistoriallisesti inventointialueen merkittävimmät rakennukset ja aluekokonaisuudet, joiden säilyminen on syytä turvata esim. yleis- tai asemakaavalla. Luokittelun mukainen väritunnus myös kohdenumerossa esim. Ke51. II = Kohde on rakentamisaikansa tyypin hyvä esimerkki ja hyvin tai melko hyvin säilynyt. Kohteiden säilymisen turvaaminen on suotavaa. Luokittelun mukainen väritunnus myös kohdenumerossa esim. Ko3 o30. III= Muut vähempiarvoiset inventoidut kohteet, joihin ei kohdistuisi erityisiä suojeluintressejä. Kohde on mainitsemisen arvoinen, vaikkakin tavanomainen rakennusaikansa edustaja, tai on voinut olla aiemmin tyylikkäämpi, mutta muutosten tai kunnon huonontumisen myötä menettänyt aiempaa edustavuuttaan. Voi olla aluekokonaisuuden osana. Voi myös olla esimerkinomaisena kohteena mukana, vaikka muitakin vastaavantasoisia, mutta kohteiksi ottamattomia on inventointialueella tai kunnan muissa osissa. Luokittelun mukainen väritunnus myös kohdenumerossa esim. Ke10. Kartassa Siilinjärven Kehvo-Väänälänranta rakennuskulttuurin tarkastelualue ja myös laadittavana olevan kaavan suunnittelualue esitetty violetilla rajauksella. Osa-alueiden rajaus vaaleanpunaisella. Kohteiden merkittävyysluokkien I, ja II -rakennuskohteina luetteloidut: Ke, Ko, Ku, Vä... ja K... on esitetty yllä. Tarkemmin, osaalueittain myös erillisillä liitekartoilla.

2 Siilinjärvi; Kehvo-Väänälänranta ym, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 2/26 Alueen yleiskuvaus Rakennuskulttuurin tarkastelualue on ollut asuttuna ja viljeltynäkin varsikin alueen monien järvien tuntumassa vähintään satoja vuosia. Loivat rantarinteet on raivattu pelloiksi. Vanhoja suuria kantatiloja on jaettu mm. perintöinä muodostetuiksi uusiksi tiloiksi. Paikoin asutusta ja eri tiloja on epätyypilliseen savolaiseen tapaan melko lähekkäinkin, esim. Iso-Monninjärven rannoilla. Vaihtelevammassa; jyrkkärinteisessä, kallioisessa tai metsäisessä maastossa ei asutusta juurikaan ole, tai ne ovat melko uusia rakennuspaikkoja lähinnä asumiseen. "Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt 1993" -luettelossa oli mukana "Räimä - Haapalahti - Väänälänranta kulttuurimaisema", jota ei ole enää vastaavassa, vuoden 2009 luettelossa. Maisemallisesti merkittävät tai tyypilliset alueet. alla esimerkkejä Näkymä Kumpusentieltä Tikkalanlahteen viettävälle pellolle. Maatilat; vasemmalla Ylölä, oikealla Haasiaharju Peltoja Tikkalanlahden molemmilla rannoilla. Keskellä Ylölä. Kehvolantien loivarinteisiä viljelymaisemia. Kaukana vasemmalla Pulloniemi ja Harakkala. Kehvolantien rinnepeltoa. Taustalla Kehvolansalon mäkikumpare. Maatilat Vääräniemi ja Tuomaala Iso-Pettäisen pohjoispäässä.

3 Siilinjärvi; Räimä ja Koivusaari, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 3/26 Mainitsemisen arvoisia esimerkkejä inventointialueen rakennuskannasta niiden merkittävyyden mukaisesti jaoteltuna: I - ja II -luokan kohteet osa-alueittain: I = Rakennushistoriallisesti inventointialueen merkittävimmät rakennukset ja aluekokonaisuudet: Rakennushistoriallisesti, osin kulttuurihistoriallisesti ja osin maisemallisestikin inventointialueen merkittävimmät rakennukset ja aluekokonaisuudet, joiden säilyminen on syytä turvata esim. yleis- tai asemakaavalla Räimä: ent. Räimän koulu osoite: Kalliotie 15, Siilinjärvi tunnus kartalla: Rä11 kiinteistötunnus: M RH I Punatiilinen, kaksikerroksinen koulurakennus on rakennettu 1920-luvun alussa. Kouluna se oli vuoteen 1964, sen jälkeen monessa käytössä, mm. pressuvalmistamona, vapaa-aikatalona ja on nykyään asuinrakennuksena. Sen ulkoasu on edelleen samanlainen kuin oli valmistuessaan. Puhtaaksi muurattu tiiliseinä ei ollut kovin yleinen tuon ajan savolaisissa maaseutukouluissa. Koivusaari: Kouluharju, entinen kouluosoite: Koivusaarentie 490, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko24 tai Ko24 kiinteistötunnus: P RH, MA I Koivusaaren koulu valmistui vuonna 1924 ja oli kouluna vuoteen 1969 asti. Sen jälkeen ollut mm. kokoontumistilana ja siinä on asuttu. Rakennuksen vanha ulkoasu on hienosti säilytetty; mm. osin mansardi-, osin harjakatossa on saumapeltikate jalkaränneineen, neliöruutuiset vanhat ikkunat. Pihassa, koulun luoteispuolella, on lautaverhottu talousrakennus.

4 Siilinjärvi; Koivusaari ja Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 4/26 Salo-Mattila (Mattilanpelto) osoite: Salo-Mattila 31 as 1, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko33 kiinteistötunnus: M RH, MA I Maatilan 1800 ja 1900-lukujen vaihteessa rakennetun asuinrakennuksen ulkoasu on peräisin 1930-luvun remontista. Pihapiirin erikoisuus on kaksikerroksinen, vuonna 1935 valmistunut vesisäiliö, jonka alaosaan on käytetty vuonna 1933 palaneen navetan kiilakiviä, joiden yläpuoleinen osa on betonia ja ylimpänä kattoa reunustava sakaraharja kiilakivistä. Vuonna 1935 rakennettiin uusi leveärunkoinen ja kookas navetta tiilestä, rapatuin julkisivuin. Jyrkässä katossa on poikkipääty pihalle päin. Pihaa reunustavat riviaitta, erillisaitta ja vastakkaisella puolella entinen työtupa-meijeri. Uudemmat maatalousrakennukset ovat sivummalla. Väänälänranta: Vinkkula osoite: Vinkkulantie 58, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä11 kiinteistötunnus: (?Muut ympärillä 417-kylää) P RH, MA I Ainakin 1600-luvulta saakka paikalla olleen maatilan asuinrakennuksen vanhimmat osat ovat 1700-luvulta. Sen jälkeen sitä on laajennettu kaksi kertaa. Entinen suuri puunavetta on nykyään varastona. Kahdella muulla pihan sivulla on riviaitat, joista toisen osana on entinen meijeritila. Aittarivin vanhimmat osat ovat 1800-luvulta. Kahdesta, pihasta hieman sivummalla olevasta erillisaitasta vanhempi lienee 1700-luvulta ja nuorempi 1800-luvulta.

5 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 5/26 Eskeelä osoite: Väänälänrannantie 530, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä19 kiinteistötunnus: P RH, MA II 1933 valmistuneen, empire-vaikutteisen asuinrakennuksen peruskorjaus oli inventoitaessa kesken, mm. ikkunan pielilaudat vielä puuttuivat julkisivuverhoustyön takia. Pihan kaksikerroksinen luhtiaitta on valmistunut myös vuonna Sen seinät on tehty vinoiksi; ylöspäin leveneviksi. Navetta on purettu, mutta entinen meijeri-asuntorakennus on nyt saunana. Jo aiemmin puretun tuulimyllyn paikalla pellolla ollut, kaksikerroksinen vilja-aitta luvulta on siirretty noin 300 metriä länteen, lähelle Kallaveden rantaa. Talon kohdalla rannassa on sauna vuodelta Siitä luoteeseen on vanha savusauna, jota ei ole käytetty vuosikymmeniin. Nuottakota Kierinniemessä on tehty vanhoista hirsistä 1960-luvulla Leväniemi osoite: Väänälänrannantie 490, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä20 kiinteistötunnus: P RH, MA I Tavallisesta savolaisen maatilan rakennustyylistä poikkeava huvilamainen asuinrakennus on vuodelta Navetta ja talli on tehty tiilestä ja hirrestä. Asuinrakennuksen sivulla olevan pystylauta-rimaverhotun talousrakennuksen toisen kerroksen aittahuoneisiin on käynti päädyn luhtiosasta. Rannassa on pitkähkön, vanhan saunan lisäksi on uudehkot ja turvekattoiset venevaja ja sauna. Pihaan tulevan tien varrella on lisäksi maatalouden varasto- ja kalustorakennuksia.

6 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 6/26 Hirsiniemi osoite: Pöljänsalmentie 121, Siilinjärvi tunnus kartalla: aitat+hakamaa Vä22, muut Vä22 kiinteistötunnus: P RH I Maatilan kulttuurihistoriallisesti merkittävimmät rakennukset ovat kaksi aittaa pihapiirin ja lehmien hakamaan rajauksessa. Näistä avokalliolle tehdyistä aitoista pienempi on yksikerroksinen, mutta suurempi on harvinainen, kolmikerroksinen, jossa on nähty olevan vuosiluvun Sauna on hakamaassa. Muut rakennukset ovat tavanomaisia maatilan rakennuksia; asuinrakennus, navetta varastotiloineen, riihestä on tehty varasto-verstas. Pöljänsalmi osoite: Pöljänsalmentie 225, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä23 kiinteistötunnus: (hautausmaa -5) P RH, MA I Pöljänsalmen maatilan suuri päärakennus on tehty kahdessa vaiheessa. Nuorempi osa; pirtin puoli ja sali ovat 1880-luvulta. Osa ikkunoista on muutettu yksiruutuisiksi, mutta osa on edelleen T-ikkunoina. Huomionarvoista on ikkunoiden pielilaudoitusten jykevän koristeellinen tyyli ja vielä niin, että ikku-

7 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 7/26 napieliä on monen mallisia. Harjakattoa on rytmitetty kolmiomaisin poikkipäädyin. Pihapiiriä rajaa pitkä ja kaksikerroksinen hirsiaitta-hevostallirakennus 1850-luvulta: Sen alle on tehty kellari. Vuonna 1930 valmistunut navetta on muutettu asunnoiksi vuosituhannen vaihteen aikoihin. Muista vanhoista rakennuksista mainittakoon mm. vanha liha-aitta, rannassa sauna ja nuotta-aitta. Rannan tuntumassa on suvun yksityinen hautausmaa vuodelta 1929, joka on rajattu metsästä kiilakiviaidalla. Hautausmaan lähellä on 1900-luvun alkupuolella tehdyn vesitornin kivi- ja tiilijalusta. Asuinrakennusta vastapäätä ollut vajarakennus mm. hevoskärryille on purettu jo vuosikymmeniä sitten, samoin on purettu pihapiiristä sivummalla, lähellä puimalaa ollut tuulimylly. Rantala osoite: Savolanranta 31, Siilinjärvi tunnus kartalla: navetta Vä44, muut Vä44 kiinteistötunnus: P RH, MA I ja II Vanhan maatilan suuri navetta, 1800-luvun lopulla tehty, on tavanomaisesta poikkeava tiilimuurauksen yksityiskohtineen ja toiseen kerrokseen tehtyine asuintiloineen. Navetan poikkisuuntaisena jatkeena on puurakenteinen aitta-talli-varasto. Kookkaaseen asuinrakennukseen on vaihdettu ikkunat ja tehty sisäänkäyntikuisti-parvekeosa pihan puolelle. Kehvo: Harakkala osoite: Kehvolantie 118, Siilinjärvi tunnus kartalla: nuottakota Ke35, muut Ke35 kiinteistötunnus: P RH, MA I ja II Maatilan pihapiirin rakennukset näkyvät avoimessa, kumpuilevassa peltomaisemassa pitkälle. Rannassa on hirsinen nuottakota, jonka hirsikehikossa luku Sen nykyinen peltikate ja kattotuolit ovat vuodelta 1989, jolloin myös alahirsiä uusittiin. Sitä ennen nuottakotaa oli kengitetty 1950-luvulla. Iäkästä, vuosina 1959 ja 1991 remontoitua asuinrakennusta on lyhennetty navetan puoleisesta päädystä purkamalla vanha tupa naapuritilan, Ollilan navetan hirsiksi tehdyn navetan alaosa on punatiiltä, yläosa pystylautaa. Siihen liittyy AIV-torni vuodelta Pihapiirissä lisäksi pystylautaverhottu liiteri-talousrakennus, kuivaamorakennus ja peltiseinäinen kalustohalli.

8 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 8/26 Kehvola (Huttula) osoite: Kehvolantie 180 A, Siilinjärvi tunnus kartalla: vanha talouskeskus+nuottakota Ke37, muut Ke37 kiinteistötunnus: P RH, MA I ja II Maatilan kookas asuinrakennus on tehty nykymittaansa vuonna Sen vanhin osa, rannan puoleinen pää on valmistunut vuonna 1809 savutuvaksi. Kaksikerroksisen, tulisijallisen luhtiaitan alin kerros on punatiiltä vuodelta 1936 ja toinen kerros hirttä. Tämän aitan vanhimmat osat ovat 1800-luvulta. Rannassa on 1800-luvulta peräisin oleva nuottakota-venekatos. Pihaan tulotien varrella on kotimuseoksi tehty hirsijalustallinen pikkuaitta, joka lienee peräisin 1700-luvulta. Muut rakennukset ovat tavanomaisempia maatilan tuotanto- ja varastorakennuksia. Tuliniemi osoite: Kehvontie 1162, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke41 kiinteistötunnus: P RH, HI I Suojeluskuntataloksi 1920-luvun lopulla talkootyönä rakennettu kokoontumistalo on sotien jälkeen ollut maamiesseuran, nykyään yksityisomistuksessa. Pihapiiriin aiemmin kuuluneet navetta ja sauna on purettu. Puiroolahti osoite: Puiroonlahdentie 31, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke50 kiinteistötunnus: P RH, HI, MA I

9 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 9/26 Puiroolahti on seudun varhaisia suuria kantatiloja; omistajista on tietoa jo 1500-luvulta. Sittemmin monta uutta tilaa on lohkaistu Puiroolahdesta. Tilan noin 30 metriä pitkä asuinrakennus on tehty vuonna Päädyistään vähän aumatussa harjakatossa on Puiroonlahdentien puolella poikkipääty. Tien varressa soikeahkoiksi vuolluista hirsistä tehty aittta/varasto. Rannan tuntumassa ovat hirsiset rantasauna ja erillisaitta, jonka päädyn yläosa on ulkoneva hirsisaumaan tehtyine koristeleikkauksineen. Jo käytöstä poistunut navetta on Puiroonlahdentien yläpuolisessa rinteessä. Riuttala osoite: Puiroonlahdentie 51, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke51 kiinteistötunnus: M RH I Tämä 1894 kesäasunnoksi hirrestä tehty kaksikerroksinen rakennus edustaa seudulla harvinaista huvilatyyppiä ja on alkuperäisolemuksessaan säilymisensäkin takia merkittävä luvulla on tehty tien puoleiseen päätyyn ulkoeteislaajennus ja yläkertaan kaksi lisähuonetta. Rakennusta reunustavalta terassilta kohti rantaa johtaa mittava porrasrakennelma. Ikkunat lienevät olevan yhä alkuperäisiä. Hirsiaitta on lähes saman ikäinen kuin viereinen huvila. Rantasauna on tehty 1960-luvulla edellisen tuhouduttua tulipalossa. Huvimaja on purettu. Haapalahti - Uusitalo osoite: Haapalahdentie 55, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke63 kiinteistötunnus: P RH, MA I

10 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 10/26 Maatilan 28 metriä pitkä asuinrakennus on valmistunut vuonna Sitä vastapäätä on pihapiirin vanhimmaksi tiedetty rakennus, kaksikerroksinen riviaitta, jossa kolme ovea alakerroksessa ja samoin kolme toisessa kerroksessa. Se on rakennettu lähellä olevan Haapalahden tilan pihaan vuosien 1780 ja 1800 välillä ja siirretty nykysijaintiinsa, Haapalahti-Uusitalon pihaan vuonna Pihan muita vanhoja rakennuksia ovat: itäkulman aitta vuodelta 1870, asuinrakennuksen länsipuolella olevat punatiiliset maitola vuodelta 1936 ja navetta vuodelta Haapalahdentien pohjoispuolella ovat mm. hirsinen riihi ja sauna-pyykkitupa, jotka tehty vuoden 1900 aikoihin. Haapalahti (vanhapaikka) osoite: Haapalahdentie 75, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke64 kiinteistötunnus: Kuului "Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurihistorialliset ympäristöt 1993" -luettelon kohteeseen "Räimä - Haapalahti - Väänälänranta kulttuurimaisema", jota ei ole enää vastaavassa, vuoden 2009 luettelossa. M RH, HI, MA I Haapalahden tila on seudun vanhoja tiloja; se on erotettu Puiroolahden tilasta vuonna Monine kunnossapidettyine vanhoine rakennuksineen Haapalahti on merkittävä kokonaisuus. Osittain kaksikerroksinen, puinen päärakennus on vuodelta 1837, savolaiselle asuinrakennukselle harvinaiseen tapaan kivestä ja tiilestä muurattu ja rapattu pytinkirakennus on vuodelta 1826 ja aitoista vanhin, vilja-aitta on tehty vuonna Navetan kiviosuus on vuodelta 1808 ja tiiliseinäinen osa on vuonna 1939 tehty puretun puunavettaosan paikalle.

11 Siilinjärvi; Räimä, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 11/26 II = rakentamisaikansa rakennustyypin hyvä esimerkki: Kohde on rakentamisaikansa tyypin hyvä esimerkki ja hyvin tai melko hyvin säilynyt. Kohteiden säilymisen turvaaminen on suotavaa. Räimä: Väänälä osoite: Räimäntie 411, Siilinjärvi tunnus kartalla: Rä4 kiinteistötunnus: Maatilan vuonna 1928 hirrestä tehdyn asuinrakennuksen ulkoverhous on vuodelta 1952 ja ikkunat vuodelta Punatiilinavetta on valmistunut vuonna Kolmeosainen aitta on vuodelta Maakellari 1800-luvulta. Savola osoite: Kehvontie 560 / Kalliotie 5, Siilinjärvi tunnus kartalla: Rä10 kiinteistötunnus: P RH, MA II Räimän kantatiloihin kuuluvan Savolan navetan vanhimpien rakennusten seinähirsissä olevat vuosiluvut; entisessä hevostalli-aitassa 1841 tai 1847 ja kaksikerroksisessa vilja-aitassa Navetan vanhimman osan kerrotaan olevan 1850-luvulta. Se on ollut aikanaan suurempi kuin navetat yleensä Savossa; jo 1900-luvun alussa siinä oli paikat 30 lehmälle. Osin porakivi- osin tiiliseinäistä navettaa on laajennettu vuonna 1936 tai 1939 ja luvulla. Asuinrakennus on tehty 1955; osittain puretun entisen asuinrakennuksen paikalle. Pihapiirissä on käyty Suomen sodan aikaan (1800-l alussa) taisteluja; kerrotaan Sandelsinkin levähtäneen pihapiirissä yhä olevan vanhan männyn katveessa.

12 Siilinjärvi; Räimä ja Kumpunen, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 12/26 Saari osoite: Kehvontie 600, Siilinjärvi tunnus kartalla: Rä14 kiinteistötunnus: P RH, MA II Räimänjoen silloiseen saareen 1910-luvulla tehdyssä päärakennuksessa oli kauppa 1930-luvulle asti ja kauppiaan perheelle asuintilat. Puhelinkeskus oli talossa 1950-luvulle. Nykyään se on asuinrakennuksena, jonka vanhat ominaispiirteet on hienosti säilytetty ja osin ennallistettu; mm. sisäänkäyntikuisti vanhoine kapeine ovineen luo hienoa vanhanajan tuntua. Varasto-liiterin vanhin hirsinen osa on rakennettu 1910-luvulla, hirsinen sauna lienee uudempi. Pihapiirissä ollut pieni navetta on purettu. Jokiuoman sijaintimuutoksen myötä rakennukset sijaitsevat nykyään niemessä. Kumpunen: Hannesniemi, Metsäpirtintie 75 osoite: Metsäpirtintie 75, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ku11 kiinteistötunnus: Persoonallinen vapaa-ajan paikka rantarinteeseen tehtyine rakennuksineen. Rantasauna tehty 1960-luvulla, jolloin myös kesämökkiä laajennettu. Kesämökin rannan puoleisessa päädyssä on varasto.

13 Siilinjärvi; Kumpunen ja Koivusaari, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 13/26 Haasiaharju osoite: Kumpusentie 446, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ku14B kiinteistötunnus: P RH, MA II Maisemallisesti komealle paikalle sijoittunut Haasianharju on yksi Ylölästä lohkotuista rintamamiestiloista. Asuinrakennuksen valmistuessa vuonna 1954 tilapäistalona ollut rakennus muutettiin saunaksi. Pystylautaverhottu navetta pyöreäseinäisine AIV-rehusiiloineen on 1950-luvulta. Pihapiiristä sivummalla, pellon reunassa, on puimala ja varasto. Koivusaari: Keskipaikka osoite: Vehkasuontie 530, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko20 kiinteistötunnus: P RH, MA II 1920-luvulla perinnönjaossa jaettiin Antikkala-tila kolmeen osaan, jolloin muodostuivat Keskipaikka, Hovila ja Kokkola. Antikkalan entistä pihapiiriä lähimmäs sijoittuvaan Keskipaikkaan siirrettiin Antikkalan asuinrakennuksen hirsistä uusi asuinrakennus 1920-luvun lopussa, 1800-luvulta peräisin olevan kaksikerroksisen vilja-aitan lähelle.

14 Siilinjärvi; Koivusaari, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 14/26 Hovila osoite: Vehkasuontie 541, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko21 kiinteistötunnus: P RH, MA II Hovilan maatilan rakennushistoriallisesti merkittävin rakennus, tuulimylly, on seudun harvoja säilyneitä. Tämä Antikkalan tuulimyllyksi tehty lienee luvun alkuvuosilta. Siipiä siinä ei enää ole, mutta kallistumasta huolimatta se on yhä kohtalaisessa kunnossa lautakattoineen ja myllyyn kulkuportaineen. Hovilan talouskeskuksen rakennukset on tehty 1920-luvun lopulla ja sen jälkeen. Asuinrakennuksen kaakkoispäädyn eteläpuolella on kaksi vanhaa hirsiaittaa, jotka on nähtävästi siirretty Antikkalasta. Hovilan asuinrakennuksen hirsistä osa on Antikkalan puretusta asuinrakennuksesta peräisin. Lapinranta osoite: Aanokkilantie 132, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko30 kiinteistötunnus: Pientilan asuinrakennus, talousrakennus ja sauna sijoittuvat mäenkumpareelle ja sen rinteeseen. Vuosikymmenien takainen tunnelma on yhä tallella, vaikka asuinrakennukseen näyttää tehdyn joitakin nykyaikaistavia remontteja.

15 Siilinjärvi; Koivusaari, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 15/26 Pitkäranta osoite: Aanokkilantie 130 (141), Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko31 kiinteistötunnus: P RH, MA II Mäenkumpareelta ympäristöön komeasti näkyvä maatila on ostettu nykyiselle omistajasuvulle vuonna 1912 ja heti sen jälkeen on asuinrakennus tehty. Rakennuksen vanha olemus on hienosti säilytetty hyvässä kunnossa pitäen. Äskettäin uusittu peltikattokin sopeutuu hyvin taloon. Tiili- ja puunavetta on 1940-luvulta ja siihen liittyy AIV-rehutorni, tosin jo katottomana. Riviaitan päät ovat hirttä ja keskiosa pystylautaverhottua rankoseinää. Aitan ja pihasaunan ikä eivät ole tiedossa. Hönttä (aiemmin Heikkilä) osoite: Parkkilantie 495, Käärmelahdentie, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ko6 Aku kiinteistötunnus: ja P RH, HI, MA II Pitkä maatilan asuinrakennus koostuu ainakin kolmesta eri-ikäisestä hirsikehikosta, joista vanhin lienee 1700-luvun lopulta. Talon pystylaudoitettu ulkoverhous on 1950-luvulla tehty. Ikkunat ovat jääneet huomattavan syvälle julkisivun pinnasta. Pihapiiristä on purettu useita talousrakennuksia, mm. navetta, talli, pitkäaitta ja ruoka-aitta, mutta kaksi erillisaittaa 1800-luvulta on jäljellä. Samoin sauna. Pellolla, Parkkilantien laidassa on pitkä, hirrestä tehty riihi-varastorakennus, joka on merkittävä osa peltomaisemaa, näkyen monelta suunnalta. Kuvataiteilija Juho Rissasen kerrotaan tehneen maalauksiaan asuessaan Heikkilässä; (kuten ehkä esim. Rannalla istuva nainen -taulu vuodelta 1898).

16 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 16/26 Väänälänranta: Alapiha osoite: Vinkkulantie 26, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä12 kiinteistötunnus: Maatilan vuonna 1927 valmistunut asuinrakennus on vastikään kunnostettu julkisivuiltaan. Asuinrakennuksesta rantaan päin on kaksi 1800-luvulla hirrestä tehtyä erillisaittaa. Niistä kookkaampi on ollut siemenvilja-aitta ja pienempi liha-aitta. Pitkään riviaitta-talousrakennukseen on tehty autotallit. Rannassa on nuottakota-venevaja ja lähellä pelkkahirsinen sauna. Lisäksi punatiili-lautaseinäisen navetan jatkeena ja sen luona on eri-ikäisiä maatalouden varasto- ym. rakennuksia, joista osa huomattavan suuriakin. Marttila osoite: Marttilantie 25, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä17 kiinteistötunnus: Maatilan kolmessa vaiheessa tehdyn asuinrakennuksen vanhimmat osat lienevät 1700-luvulta (hirressä 1770-luvun vuosiluku). Osittain kaksikerroksisena luhtiaittana, osittain saunana oleva aitta poikkeaa tavallisesta savolaisesta aittatyypistä. Navetta on osittain punatiili-, osittain puurakenteinen. Lisäksi on nuorempia rakennuksia, mm. konesuoja. Savola osoite: Savolanranta 31, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä45 kiinteistötunnus: P RH, MA II

17 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 17/26 Maatilan pihapiirissä on säilytetty useita vanhoja rakennuksia, mm. riviaitta, kaksikerroksinen aitta, riihi ja sauna. Kookasta ja pitkää asuinrakennusta vastapäätä oleva varasto on ollut savutupana. Rantarinteen pellolla on vielä melko hyväkuntoisena rautainen tuulimoottoritorni, jonka avulla on vielä sotien jälkeen nostettu vettä kaivosta. Lehmät laiduntavat yhä mm. hakamaassakin. Iso-Monnijärven alue (mm. ent Kontu-osuuskunta) Monni, Nyyharju, Pihlajaharju, Nikara ym osoite: Monninrannantie /Väänälänrannantie n.5-99, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä46 kiinteistötunnus: useita M RH, MA II Laaja viljelty peltoalue monine maatiloineen, joiden talouskeskukset sijoittuneet melko tiiviisti loivaan rinnepeltomaisemaan Iso-Monnijärven tuntumaan. Suurehkoista maatalouden rakennuksista huolimatta vanha viljelty kulttuurimaisema näyttäytyy eheän perinteisenä. Heimola osoite: Väänälänrannantie 59, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä52 kiinteistötunnus: P RH, MA II 1990 tai 1991 Maatila on säilynyt isommitta muutoksitta samanlaisena kuin vuosikymmenet sitten oli, katolle asennettuja aurinkokeräimiä lukuun ottamatta. Hirsinen, kolmeovinen riviaitta jatkeena olevan talousrakennuksen kera rajaa navetan pois pihanäkymästä. On Iso-Monnijärven alueella. Kauraniemi osoite: Väänälänrannantie 744, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä7 kiinteistötunnus: Vanha maatila, jonka Kahi-tiilinen asuinrakennus on tehty vuonna 1968, kun entinen asuinrakennus oli palanut. Kookas, kaksikerroksinen ja neliosastoinen riviaitta voi olla 1900-luvun alusta.

18 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 18/26 Lampela (Väinölä) osoite: Väänälänrannantie 363, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä30 kiinteistötunnus: , 6-61 ja 6-94 ym Kolmen asuinrakennuksen ja niiden talousrakennusten tiivis ryhmittymä selittyy sillä, että ne on rakennettu sisaruksille. Rakennuksissa on hyvin säilytetty alkuperäisolemus. Metsäranta osoite: Väänälänrannantie 355, Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä31 kiinteistötunnus: Sotien jälkeisen rakentamisen tyypilliset piirteet ovat tallessa tällä asuinkäyttöön tehdyllä paikalla. Asuinrakennus tehty 1940-luvun lopussa tai ihan 1950-luvun alussa. Samoilta ajoilta ovat myös pienehkö talousrakennus ja rantasauna.

19 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 19/26 Tupakumpu osoite: Väänälänrannantie "688b", Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä56 (VäU2) Cra kiinteistötunnus: Harvinaistunut pienikokoinen ja matala asuinrakennus ("mökki") 1900-luvun alusta tai voi olla vanhempikin. Kerrotaan olleen Alapihan torppa, ja se oli savutupana asuttu 1970-luvun alkuun asti. Seinähirret on verhottu pystylaudoin, hirsinurkat koteloituna. Sokkeli on ihan matala. Pihassa, rantaan viettävällä kalliolla oleva aitta näyttäisi olevan ainakin 1800-luvulta, ellei ole aiemminkin tehty. Onko sitten siirretty muualta, siitä ei ole tietoa. Aitta on vuorattu vaakasuuntaisella limilaudoituksella hirsinurkkien ylitykset pystylaudoin koteloituna. Aitan jalusta on tehty nurkkakivien päälle hirrestä ja sen päälle puolipyöreät lattiapuut, sitten niiden varassa ovat aitan seinähirret. Toinen, keltamullan värinen, nyt aitana oleva pieni hirsirakennus on ollut navetta-kanala. Sen ikkuna-aukot eivät ehkä ole alkuperäiset. Savolanranta 91/138 osoite: Savolanranta 91 (paikkatietoikkuna-kartalla) tai 138 (Siilinjärvi-kartalla), Siilinjärvi tunnus kartalla: Vä61 (VäU7) Cra kiinteistötunnus: Hyvin säilynyt pieni asuinrakennus, talousrakennus ja rantasauna ajalta ennen 1900-luvun puoliväliä. Asukkaana on ollut Savolan tilan työmies (perheineen).

20 Siilinjärvi; Väänälänranta, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 20/26 Kehvo: Pulloniemi osoite: Kehvolantie 122, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke34 kiinteistötunnus: P RH, MA II Asumattomaksi jäänyt maatilan pihapiiri on jo alkaneesta ränsistymisestä huolimatta merkittävä kokonaisuus. L-mallisen asuinrakennuksen tupaosa lienee vuodelta 1853 ja uudempi eteläpääty vuodelta Vanha ikkunalistoitus on normaalista poikkeava jykevine yläosalistoituksineen. Riviaitta on kaksikerroksinen, alakerroksessa viisi ovea. Pellon reunassa on kaksi erillisaittaa, toinen kaksikerroksinen ja toinen yksikerroksinen. Vanhasta rakennustyylistä poikkeava matala navetta on 1970-luvulta. Kehvolan ent. koulu, Porttihonka osoite: Kehvolantie noin 190, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke38 kiinteistötunnus: luvulla rakennettu Kehvon koulu lopetti toimintansa tässä rakennuksessa 1950-luvun alussa, kun uusi koulurakennus valmistui Kehvontien varteen. Pihapiiristä on purettu pieni navetta ja talousrakennus Alopaeus (Kehvonlahti) osoite: Kehvontie 1216, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke40 kiinteistötunnus:

21 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 21/26 Huvilaksi vuonna 1919 valmistunut rakennus on nykyisin vakituisesti asuttu. Alkuperäisen osan kattomuoto on aumattu mansardikatto, mutta luvun alussa tehdyn laajennuksen kattona on poikkeavasti loiva harjakatto. Pihassa on 1920-luvun alussa rakennettu kaksikerroksinen luhtiaitta, jossa leikkauksin koristellut pylväät. Ukkosaari osoite: Kehvonsalontie 119, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke45 kiinteistötunnus: Kehvonsalon tuntumassa olevaan saareen rakennettu asuinrakennus on ollut jo ainakin vuonna Se on L-mallinen. Pihassa on hirsirunkoinen aitta, johon liittyy rankorakenteinen liiteriosa. Lisäksi uudehkot sauna ja autotalli-varasto. Pekolanniemi osoite: Kehvonsalontie 211 (kyltissä) (209 kartalla), Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke46 kiinteistötunnus: Pekolanniemi on ollut torpparin asuinpaikkana ainakin jo 1700-luvun puolivälissä, se näkyy kartassa Nykyistä asuinrakennusta on siirretty noin 15 metriä, uusille perustuksille. Sen luoteispää on ollut savupirttinä. Paikka on ollut ympäri vuoden asuttuna noin vuoteen 1965, sen jälkeen vapaa-ajan käytössä. Asuinrakennus on pääosin säilytetty vanhassa ulkoasussaan, mutta sisäänkäynnin yhteyteen on äskettäin tehty isohko poikkipäätyinen katos luvulla tehdystä navetasta on vielä sikalaosa jäljellä, mutta varsinainen karjasuoja ja heinälato-osa on purettu. Pihan sisääntulotien päässä on vanhahko hirsinen erillisaitta, johon on tehty uudehkoja ikkunoita. Pihapiirissä on nuorempaakin rakennuskantaa; rantasauna niemekkeessä ja vierasaitta jäljellä olevan navettaosan jatkeena.

22 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 22/26 Lahdenpohja (Kakkila) osoite: Kehvontie 1018, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke49 kiinteistötunnus: P RH, MA II Puiroolahdesta erotettu maatila. Asuinrakennuksen hirret on perimätiedon mukaan siirretty 1,5 km päässä sijaitsevasta Levälahdesta. Tuvan seinässä on vuosiluku Nykymitoissaan talo on ollut 1920-luvulta lähtien. Kaksikerroksinen eloaitta on siirretty pihaan, oltuaan vielä 1990-luvun alussa pellolla Puiroonlahdentien lounaispuolella. Navetta on purettu ja pihan luoteissivulle on tehty melko äskettäin pienehkö aitta. Kourulammintie 119 (Kourulammin alue) osoite: Kourulammintie 119, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke25 kiinteistötunnus: , 9-3 ja 9-4 Kolmesta Kourulammen rannan asuinpaikasta parhaiten vanhassa olemuksessaan säilynyt on lammen kaakkoiskulmalla oleva pihapiiri. Tämän Kourulammintie 119:n asuinrakennus kerrotaan tehdyn sota-aikana. Pihassa pieni puunavetta ja aitta sekä rantarinteessä sauna, joka ollut aiemmin savusaunana. Muut lammen rannan pienehköt asuinrakennukset taitavat olla 1900-luvun puolivälistä, ellei vanhempiakin, mutta niitä on remonteissa muuteltu, joten ne poistetaan kohdeluettelosta. Kallioranta osoite: Pettäisenranta 312, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke32 kiinteistötunnus:

23 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 23/26 Metsäisellä rinnetontilla asuinrakennus, joka vaikuttaa tehdyn 1920-luvulla tai hieman aiemmin. Rantasauna ja talousrakennus ovat myös iäkkäitä. Pantio osoite: Kehvolantie n250, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke39 kiinteistötunnus: Kansallisromanttisia tyylipiirteitä omaava kesämökki on valmistunut vuonna 1951 ja mökin tavoin, myös mustaksi maalatusta pelkkahirrestä tehty rantasauna on rakennettu ensin, jo vuonna Saunan tiilikate on alkuperäinen, mutta mökin tiilikate on korvattu peltikatteella. Pulpettikattoiset, lautaverhotut punaiset talousrakennukset ovat 1950-lukulaisia. Salmenranta osoite: Kehvonsalontie 111, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke44 kiinteistötunnus: Karjalasta evakkoon tullut perhe raivasi pellot ja rakensi asuinrakennuksen, navetan, puimala-varaston ja ladon sekä rantasaunan vuodesta 1950 alkaen luvun alussa tehtiin uusi rantasauna edellisen tilalle. Rannan lähellä ollut riihi on purettu. Puimala on tehty rinteeseen, kaksiosainen pääty kaartuvaa tietä kohti. Puimalan päädyt ja taaempana oleva navetan pääty tulevat saapujan näkökenttään miellyttävänä näkymänä.

24 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 24/26 Hyrskynniemi osoite: Puiroonlahdentie 292 (Kuivinniementie X), Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke59 kiinteistötunnus: Vuonna 1924 harkkomaisille kiilakiviperustuksille pelkkahirsistä Kallaveden rannalle tehty asuinrakennus. Rannan puolen lasikuisti ei liene alkuperäinen, sitä on ainakin jossain vaiheessa laajennettu. Rannassa on kaksi rantasaunaa, joista pienempi, savusauna, on tehty pelkkahirrestä ja suurempi, kooltaan jo kesämökkimäinen ja 1960-luvulta, pyöröhirrestä. Asuinrakennuksen lähellä on pelkkahirsinen talousrakennus. Pellonpää osoite: Kehvontie 870, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke61 kiinteistötunnus: P RH, MA II Välirauhan aikaan ( ) Haapalahti-Uusitalon tilan työntekijän asunnoksi tehty pieni asuinrakennus on jätetty hirsipinnalle, maalaamattomana harmaantumaan. Hirsinen vanha sauna päädyn pystylautaseinäisine pukuhuoneineen on myös maalaamaton. Pihassa on myös uudehko sauna. Tien toisella puolella oleva pieni aitta näyttäisi olevan 1800-luvulta, lieneekö muualta tähän siirretty. Soukkio osoite: Haapalahdentie 190, Siilinjärvi tunnus kartalla: Ke65 kiinteistötunnus: P RH, MA II

25 Siilinjärvi; Kehvo, rakennuskulttuurin tarkastelu Sivu 25/26 Soukkion asuinrakennus on tehty vuosien välillä Haapalahden (tai Haapalahti-Uusitalon) tytölle. Paikalla on asuttu jo Suomen sodan aikoihin, eli 1800-luvun alussa. Pihaan tulotien vieressä on kaksiovinen hirsiaitta ja lähellä rantaa pitkä, kapearunkoinen talousrakennus. Saaret: Marjo osoite: Kehvolantie? 274, Siilinjärvi tunnus kartalla: Sa4 kiinteistötunnus: Kesämökki, jonka monet sotien jälkeisen ns. orgaanisen arkkitehtuurisuuntauksen mukaiset yksityiskohdat on toteutettu tyylikkäästi ja mielenkiintoisesti. Kesämökin on 1960-luvulla suunnitellut Kuopion kaupungilla työskennellyt arkkitehti Seppo Ruotsalainen. Ruotsalainen on suunnitellut myös Puijon ja muita kuopiolaiskohteita. Mainitsemisen arvoisia esimerkkejä inventointialueen rakennuskannasta niiden merkittävyyden mukaisesti jaoteltuna: III = Muut vähempiarvoiset inventoidut kohteet: Muut vähempiarvoiset inventoidut kohteet, joihin ei kohdistuisi erityisiä suojeluintressejä. Kohde on mainitsemisen arvoinen, vaikkakin tavanomainen rakennusaikansa edustaja, tai on voinut olla aiemmin tyylikkäämpi, mutta muutosten tai kunnon huonontumisen myötä menettänyt aiempaa edustavuuttaan. Voi olla aluekokonaisuuden osana. Voi myös olla esimerkinomaisena kohteena mukana, vaikka muitakin vastaavantasoisia, mutta kohteiksi ottamattomia on inventointialueella tai kunnan muissa osissa. Katso erillistiedosto IV = inventointiluettelon ulkopuolelle nyt jätettävät aikaisemmat kohteet: esim. rakennus tai pihapiiri on muutettu ja uudistettu niin paljon, ettei se ole enää kohteena olemisen arvoinen. Katso erillistiedosto

26 Kohteiden ja kohde-ehdokkaiden aiemmat inventointitiedot: A. v.1992 luetteloidut, joista on kohdekuvaus julkaisussa Siilinjärven rakennuskulttuuri, osa 2 (painettu v. 1993) Aku Rantavyöhykkeen rakennuspaikat (etäisyys vesistöön enintään n. 300m) Aku Selkeästi kuivan maan rakennuspaikat B. v.1992 luetteloidut, joista ei ole kohdekuvausta em. julkaisussa Bku Rantavyöhykkeen rakennuspaikat (etäisyys vesistöön enintään n. 300m) Bku Selkeästi kuivan maan rakennuspaikat C. Vielä inventointimerkintöjä vailla olevat rakennuspaikat Cra Cku Cra Rantavyöhykkeen rakennuspaikat (etäisyys vesistöön enintään n. 300m) Cku Selkeästi kuivan maan rakennuspaikat Pääsääntöisesti sisätiloja ei ole inventoitu. valokuvat kuvattu ja sekä , kuvaaja J-P Husso. Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso Juha-Pekka Husso, arkkitehti Paavo Kolin katu 4 B 10-11, Tampere puh ja Nahkurintie 1 as 3, Suonenjoki sähköposti: jphusso(at)kolumbus.fi

I - ja II -luokan kohteet

I - ja II -luokan kohteet SIILINJÄRVI; KEHVO VÄÄNÄLÄNRANTA YM, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. EHDOTUS, 24.3.2017 Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso I - ja II -luokan kohteet Sivu 1/26 MERKINTÖJEN SELITYKSET

Lisätiedot

IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA-ALUEEN RAKENNUS- KULTTUURI-INVENTOINTI EHDOTUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso

IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA-ALUEEN RAKENNUS- KULTTUURI-INVENTOINTI EHDOTUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso Sivu 1/6 IISVEDEN JA MIEKKAVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVA-ALUEEN RAKENNUS- KULTTUURI-INVENTOINTI EHDOTUS 13.11.2017 Arkkitehtuuritoimisto J- Husso MERKINTÖJEN SELITYKSET kohdenumero esim. 90 = inventointikohteen

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava 22.4.2008. Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit

Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava 22.4.2008. Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit Paltamon kunta Oulujärven rantayleiskaava.4.008 Suojeltavat rakennukset ja pihapiirit Suojeltaviksi rakennuksiksi tai pihapiireiksi (sr) on kaavassa merkitty seuraavat rakennustaiteellisesti, kulttuurihistoriallisesti

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

SIILINJÄRVI; JUURUSVESI-KUUSLAHTI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. EHDOTUS 23.11.2015 Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso

SIILINJÄRVI; JUURUSVESI-KUUSLAHTI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. EHDOTUS 23.11.2015 Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso Sivu 1/19 SIILINJÄRVI; JUURUSVESI-KUUSLAHTI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. EHDOTUS 23.11.2015 Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso MERKINTÖJEN SELITYKSET kohdenumero esim.

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO 3. Numero 204 4. Kiinteistötunnus 140-407-18-339

Lisätiedot

MUURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. Ehdotus Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso

MUURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. Ehdotus Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso UURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. Ehdotus 12.12.2015 Arkkitehtuuritoimisto J- Husso Sivu 1/9 ERKINTÖJEN SELITYKSET kohdenumero esim. 5 = inventointikohteen järjestysnumero

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PAIKALLISESTI ARVOKKAIDEN RAKENNUSKOHTEIDEN TARKISTUSINVENTOINTI 2018 Arvoluokitus Suositusten värikoodit R = rakennushistoriallinen = Suositellaan suojeltavan kaavassa

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem 895-483-0001-0051 1 001 Torppa 002 Vaja Postinumero: Postitoimipaikka: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö:

Lisätiedot

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin.

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. ARVOALUE: ASEMAN SEUTU Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. Kuvaus Arvoalueeksi on rajattu aseman seudulta alue, johon kuuluu Vammalan rautatieaseman

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys 30.10.2017 Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys Kulttuuriympäristöselvitys on laadittu yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS 1 KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS (LYHENNELMÄ) SELVITYKSEN RAKENNUS JA MILJÖÖKOHTEET Pekka Piiparinen 2011 SISÄLLYSLUETTELO: Valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaat rakennuskohteet

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ TMI LAURI PUTKONEN 25.11.2009 1 Kannen kuvat: Ylhäällä Suomutunturin kotaravintola ja Suomulinnan seuratalo, keskellä Ala-Kumpulan vanhan ulkorakennuksen

Lisätiedot

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 3A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE 2 HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA 20.2.2019 Osayleiskaavan alueella ei ole valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön alueita tai yksittäisiä rakennuksia. Osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093

Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 YMPÄRISTÖPALVELUT Kaavoitus Lausuntopyyntö 7.11.2016 Pohjois-Pohjanmaan museo Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Lausuntopyyntö asemakaavoituksen edellytyksistä korttelissa 8093 Kempeleen

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi Tykköön kylän ympäristökatselmus Jämijärvi 6.2.2014 Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus Tykköön kylän ympäristökatselmus Katselmus suoritettiin 6.2.2014. Kartasta yksi nähdään tuulivoimapuiston sijoittuminen

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen Raahen 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 4465-4288 Raahe 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriaselvitys. Suunnittelukeskus Oy 1 Säilyneisyyden kriteerit

Lisätiedot

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO 12/4/2018 Pohjois-Pohjanmaan liitto laaja kohderaportti laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO Idän puoleinen pääty ja julkisivu Ouluntielle. (Kuva: Kaisa

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet 1 Virttaan asemakaava Liite 2 Kyläalueen kuvaus Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet Sr- ja/tai /s-merkityt kohteet ovat luokitukseltaan paikallisesti

Lisätiedot

TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS. Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014

TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS. Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014 TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014 SISÄLLYS JOHDANTO Kohde Yllä näkymä tontilta. Etualalla toimistorakennus, takana huoltamorakennus.

Lisätiedot

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAKENNUSINVENTOINTI 04.04.2006 RAPORTTILIITE 30.06.2005 RAAHEN KAUPUNKI 2005 RAKENNUSINVENTOINTI 07.09.2004, 03.03.2005 2(7) ALUE 1 1. Kalamaja/varasto b = 62/1

Lisätiedot

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 4. Kiinteistötunnus 140-1-36-1-3 6. Koordinaatit 7. Osoite 9. RAKENNUKSEN KUVAUS Riistakatu 23 2. Kohde Iisalmen

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

MUURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso

MUURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS Arkkitehtuuritoimisto J-P Husso UURUVESI, KAAVA-ALUEEN RAKENNUSKULTTUURIN TARKASTELU JA KOHTEIDEN KUVAUS. 29.10.2016 Arkkitehtuuritoimisto J- Husso Sivu 1/9 ERKINTÖJEN SELITYKSET kohdenumero esim. 5 = inventointikohteen järjestysnumero

Lisätiedot

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU LIITE 6-1 (6) LUKUMÄÄRÄT YHTEENSÄ 46 24 4 Keski-Seppälä 300-401-43-69 1890/RHR. Keski-Seppälän tilan asuinrakennus on perinteistä kaksifooninkista tyyppiä. rakennusentointi 2016-17, Seppälän asutus) Se

Lisätiedot

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi LIITE 14, ARVOKKAAT RAKENNUKSET, ARVOTTAMISPERUSTEET Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan Rakennustaiteellisin, kulttuurihistoriallisin

Lisätiedot

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ RANTALAN PAPPILAN ALUE SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ 1 1. Kaavatilanne 1.1 Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaava 2030 on vahvistettu YM:ssä 7.12.2011. Terveyskampuksen

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8256 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ, RAKENTEISTA

Lisätiedot

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 1 (11) 15.12.2009 AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 Liittyy asemakaavaan 8286 Keskellä As Oy Kastinlinna As Oy Kastinlinnan sisäpiha KOHDEINVENTOINTI, AS OY KASTINLINNA 1. Lääni

Lisätiedot

Lempäälä. Linnajärventien itäosan asemakaava-alueen kulttuurihistoriaselvitys Kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen, Lempäälän kunta

Lempäälä. Linnajärventien itäosan asemakaava-alueen kulttuurihistoriaselvitys Kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen, Lempäälän kunta Lempäälä Linnajärventien itäosan asemakaava-alueen kulttuurihistoriaselvitys Kaavoitusarkkitehti Soili Lampinen, Lempäälän kunta 31.1.2018 1 Alueen sijainti Linnajärventien itäosan asemakaava-alue sijaitsee

Lisätiedot

Rakennushistoriallinen selvitys

Rakennushistoriallinen selvitys 67070550.BT LIITE 4 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 VELKUAN KUNTA Velkuanmaan osayleiskaava Rakennushistoriallinen selvitys 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 Pöyry Environment Oy 2 Esipuhe Tämä rakennushistoriallinen

Lisätiedot

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla.

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla. RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013 Hangon kantakaupungin kortteli 518 Johanna Laaksonen Korttelin 518 sijainti opaskartalla. 1 2 16 15 4 11 12 5 7 17 18 20 19 14 13 Korttelin 518 nykyinen tonttijako kantakartalla.

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442 Page 1 of 3 Rauman Lyseo, 684-2-203-1 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Joulukuu 2011 Juha Rajahalme, rakennusarkkitehti AMK RakennusArkki RA Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Inventoinnin tausta Juankosken keskustaajamassa

Lisätiedot

Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen

Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen 11.12.2012 Tmi Lauri Putkonen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Sipoon Immersbyn kylän rakennetun kulttuuriympäristön arvottaminen 11.12.2012

Lisätiedot

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti 2. LEHTINEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 2 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-11 / Lehtinen Osoite Soukontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 304 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 305 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Alueraportti https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/es/es_alue_raportti.aspx... 1 / 3 26.11.2018 klo 11.08 PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Maakunta: Etelä-Savo 10494 Kunta: Pieksämäki

Lisätiedot

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE Dokumentti on tehty tulostettavaksi A4-kokoon kaksipuoleisena 30.9.2014 Arkkitehtitoimisto Torikka & Karttunen Tilaaja: Master Yhtiöt PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE RAKENNUS- JA KULTTUURIHISTORIALLINEN SELVITYS

Lisätiedot

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS LIITE 6 Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 1. Maakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema Suunnittelualue ja sitä Laviantien

Lisätiedot

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje Talot tonttien mukaisesti Laatu- ja ympäristöohje KIRKONVARKAUS Pursialasta lin Mikkeustasta k s e k Anttolasta Venesatama enk atu Rantareitti Jokaiselle Kirkonvarkauden asuntomessualueen osalle Suomi,

Lisätiedot

KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI

KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI KESÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Pikku-Keskuskarin, Sonninnokan ja Tiironnokan alueet Kuva 1 suunnittelualueen rajaus opaskartalla Suunnittelualue Asemakaavan suunnittelualue

Lisätiedot

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto SUOJELUMÄÄRÄYKSEN PERUSTELUT - rakennustaiteellinen arvo - kulttuurihistoriallinen arvo - maisemakulttuurin

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus

Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus 1 (12) Muukonniemen koulu, liikuntasali-, sauna- ja talousrakennus Pääty etelään, julkisivu pihalle Julkisivu pihalle 2 (12) Liikuntasalirakennus Liikuntasalirakennus, etelään 3 (12) Saunarakennus Talousrakennus

Lisätiedot

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Vapaa-ajan asunto. Karstula, Kohdenumero h,k,ph,s, 40,0 m²/40,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Vapaa-ajan asunto. Karstula, Kohdenumero h,k,ph,s, 40,0 m²/40,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vapaa-ajan asunto Karstula, Kohdenumero 596922 2h,k,ph,s, 40,0 m²/40,0 m² Kov. 1950 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 140 000,00 Vehkaperäntie 195. Karstulan Vahangan- kylällä upea rantatila isolla noin 2,6

Lisätiedot

Rakennusta alkuperäisasussaan

Rakennusta alkuperäisasussaan Raunion Tila 834-423-1-33 Omistajat Anne Rämö ja Juha Kujala Suunnittelu Jutta Varjus Rakentaminen Rauli Thynell, Juha itse ja sukulaiset Rakennuksen peruskorjaus, toisen kerroksen ja kuistin rakentaminen

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8257 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ JA RAKENNUKSISTA

Lisätiedot

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti

5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti 5. Kurittula-Parikka-Jäppilänlahti Korkeakoskenhaaran ja Koivukoskenhaaran haarautumiskohdassa on laaja kulttuurikeskittymä vanhoilla kylätonteilla sijaitsevine kylineen ja vanhoine peltoineen. Joen niemekkeet

Lisätiedot

IITTI Kirkonkylä RAKENTAMISTAPAOHJE SORRONNIEMI. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, Helsinki p ,

IITTI Kirkonkylä RAKENTAMISTAPAOHJE SORRONNIEMI. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, Helsinki p , IITTI Kirkonkylä SORRONNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJE 12.9.2011. K 35 korjattu 3.11.2011 Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520 Helsinki p. 09-1481943, 0400-425390 1. RAKENTAMISOHJEEN TARKOITUS Sorronniemen

Lisätiedot

Janakkala, Sauvala, RATALAHTI

Janakkala, Sauvala, RATALAHTI !jo / '1/2. 20/2.. Janakkala, Sauvala, RATALAHTI 26.9.2007, Kaija Kiiveri-Hakkarainen, Anu Laurila Yleiskuva Ratalahden torpasta 26.9.2007. Ratalahden sijainti Renko ja Janakkalan rajan tuntumassa. Kohde:

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Pohjois-Savon kulttuuriympäristö osa 2. Pohjois-Savon kulttuuriympäristöselvitys

Pohjois-Savon kulttuuriympäristö osa 2. Pohjois-Savon kulttuuriympäristöselvitys Pohjois-Savon kulttuuriympäristö osa 2. Pohjois-Savon kulttuuriympäristöselvitys Keitele 51 52 Keiteleen kirkonkylä Valintaperuste: R, H, M Valtakunnallisesti merkittävä alue v. 1993 luetteloinnissa Kirkko

Lisätiedot

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 3.1.1 Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Ilmajoen keskustassa rajautuen Ilkantiehen, Keskustiehen ja Kyrönjokeen. Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 PAJAKATU 2 Rakennushistoriaselvitys Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 1 Pajakatu 2 rakennushistoriaselvitys Inventointi Yleistiedot osoite Pajakatu

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_alue_raportti.aspx?alue_id=10... Page 1 of 2 alueraportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) PURMOJÄRVEN KYLÄNRAITTI pohjakartta Maanmittauslaitos lupanro 001/HTA/08

Lisätiedot

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat 1 Meijeri 7. Rakennuksen kuvaus Vanha meijeri Nykyinen käyttö Ei käytössä Alkuperäinen käyttö Meijeri Rakentamisaika 1907 Kerrosluku 2 Kivijalka luonnonkivi/betoni Runko luonnonkivi Katemateriaali pelti

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 356 Isojakokartat 1800-luvun pitäjänkartat 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 357 Kihniö Virrat YLÖJÄRVI Mutalan kulttuurimaisema Parkano Mänttä-Vilppula Ruovesi Ikaalinen Ylöjärvi Juupajoki

Lisätiedot

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ Rakennushistoriaselvitys 10.10.2013 Arkkitehtitoimisto Pia Krogius Sisällys 1. JOHDANTO 4 Kohde 4 Tehtävä 4 Perustiedot 6 2. TAUSTAA 7 Osuusliike Salla 7

Lisätiedot

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi 18.10.2011 / Esko Puijola Kalasataman nykyinen rakennuskanta vv verkkovaja 14 km kalamaja 2 pääasiallinen runkorakenne rakentamisvuodet harmaa hirsi

Lisätiedot

TERVEISIÄ TARVAALASTA

TERVEISIÄ TARVAALASTA TERVEISIÄ TARVAALASTA TIESITKÖ, ETTÄ TARVAALA ON MAAKUNNALLISESTI ARVOKASTA MAISEMA- ALUETTA. TARVAALASSA ON MYÖS VALTAKUNNALLISESTI ARVOKASTA RAKENNUSPERINNETTÄ. NO NIIN, ASIAAN! eli hieman taustaa Sotilasvirkata-losta

Lisätiedot

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin. Kalhonkylä, Hartola. Kyläajelu 13.6.2013. Auli hirvonen

Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin. Kalhonkylä, Hartola. Kyläajelu 13.6.2013. Auli hirvonen KYLÄKÄVELYRAPORTTI 2013 Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin Kalhonkylä, Hartola Kyläajelu 13.6.2013 Auli hirvonen Kalhon kyläajelu toteutettiin 13.6.2013. Ajelulle oli ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtui

Lisätiedot

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa 122 89. Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: 49948700050096S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1850 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset:

Lisätiedot

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012 Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 37-61 37. LEHTIMÄKI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 37 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33 Osoite Käärmeenmaantie Alue

Lisätiedot

2 Kaavahankkeen esittely

2 Kaavahankkeen esittely Muistio 1 (4) Ronkainen Pasi 14.2.2017 Siilinjärven kunta Kehvo-Väänälänranta rantayleiskaava Aloitusvaiheen viranomaisneuvottelu Aika 7.2.2017 klo 9.00-10.10 Paikka Pohjois-Savon ELY-keskus Läsnä Anna-Kaisa

Lisätiedot

Varuskuntaravintola määrä-ala 10951 m 2

Varuskuntaravintola määrä-ala 10951 m 2 Varuskuntaravintola määrä-ala 10951 m 2 Rakennukset myydään siinä kunnossa, kuin se ostohetkellä on. Rakennuksesta on tehty rakennustekninen kunto-arvio vuonna 2002-2003. Tehdyistä toimenpiteistä ei ole

Lisätiedot

Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen

Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen Taipalsaaren Kattelussaari - Jänkäsalo osayleiskaavan rakennetun kulttuuriympäristön inventoinnin täydentäminen 11.12.2012 Tmi Lauri Putkonen FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Taipalsaaren Kattelussaari

Lisätiedot

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuinrakennus

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Pyhäjärven rantaosayleiskaava

Pyhäjärven rantaosayleiskaava KITEEN KAUPUNKI Pyhäjärven rantaosayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23479P003 1 (22) Heinilä Maritta Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Rakennuskannan arvottaminen... 1 2.1 Arvoluokat... 2 2.2

Lisätiedot

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos Akaan kaupunki Myllytie 3 PL 34 37801 Akaa Kaavoitus ja maankäyttö Johanna Fingerroos kaavasuunnittelija 5.2.2014 RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET SATAMAN I VAIHE Vesilaitos Akaan kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI. Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi. Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003

NURMEKSEN KAUPUNKI. Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi. Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003 NURMEKSEN KAUPUNKI Keskustaajaman rantaosayleiskaavan rakennusten inventointi Kuva: Vinkerrannalla sijaitseva Lukkarisen Veikon pihapiiri 2003 NURMEKSEN KAUPUNKI Tekninen palvelukeskus Ympäristön hallinta

Lisätiedot