rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa"

Transkriptio

1 Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1850 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset: pystysuuntainen keltaiseksi maalattu laudoitus (autotalli), punamullattu lomalaudoitus (varasto) Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 1 historiallinen: rakennuspaikalla on asutushistoriallista merkitystä rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: Eteiskamaritupa on rakennettu 1860-luvulla, rakennus toimii nykyisin tontille rakennetun uudemman päärakennuksen vierastupana. Rakennuksessa on säilynyt alkuperäiset piirteet: julkisivu on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen savupiippu ja rakennuksen sokkeli on luonnonkiveä. Ikkunat ovat t-tyyppiset ja niiden puitteet ovat valkoiset. Alueelle ominaisesti puolitoistakerroksisen rakennuksen ylemmän kerroksen ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Ulko-oven yläreunassa on kaksiruutuinen ikkuna, ovessa on kauniisti punamullatuin listoin koristeltu puupanelointi. Rakennuksen sisätiloissa on kauniit vanhat puiset paneeliovet sekä vanha avonainen tulisija. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joista toisen julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, ilmettä raikastavat valkoiset listat ja puupaneloidut ovet on käsitelty keltamullalla, katemateriaali on pelti. Toinen piharakennuksista on uudempi ja sen seinät ovat vaaleaa peittomaalattua pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on saumattu pelti.

2 123 eteiskamaritupa Kuvia sisätiloista

3 Yhteiset autotalli (yllä) ja ulkorakennus (alla) kohteen 90. kanssa 124

4 Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1932 Korjausvuodet: 1937 (toinen kerros) Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, (piharakennukset: 1, lueteltu kohteen nro 89 yhteydessä) Vuoraus: keltaiseksi maalattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1930-luvulla rakennettu päärakennus on osa kohteen 89 pihapiiriä. Rakennuksen julkisivuverhous on vaaleaa, peittomaalattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Ikkunat ovat t-tyyppiset ja niiden puitteet on sävytetty ruskeiksi. Ikkunoita kehystävät listat on koristeltu taidokkain puuyksityiskohdin. Pitkillä sivuilla toisen kerroksen ikkunat ovat ensimmäistä kerrosta pienemmät ja ne on pystysuuntaan symmetrisesti kahtia jaetut. Pohjaltaan L-mallisen päärakennuksen harjakaton materiaali on saumattu pelti, rakennuksen keskeltä nousevat kaksi punatiilistä savupiippua. Pihapiirin ulkorakennukset on käsitelty kohteen numero 89 yhteydessä.

5 Rakennuksen nimi: Landbond Herr Rnr: M Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun loppu Korjausvuodet: 1947 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1800-luvun lopulla rakennettu tila on saanut nykyisen ulkoasunsa vuonna 1947 tehdyn laajennuksen ja peruskorjauksen myötä. Päärakennuksen hallitseva piirre on pääjulkisivun kaksikerroksiset, satulakattoiset osat jotka liittyvät kohtisuoraan rakennuksen päärunkoon. Kapearunkoisten päätyjen väliin jää lapekattoinen avokuisti. Rakennuksessa on punamullalla käsitelty pystysuuntainen lautaverhous, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset ja sokkeli on luonnonkiveä. Polveileva harjakatto on materiaaliltaan vihreäksi maalattua saumattua peltiä. Pystysuuntaiset ikkunat ovat neljä- tai kuusiruutuiset. Ulko-ovi on kauniisti paneloitu pariovi, jossa on ilmeisimmin säilynyt alkuperäinen heloitus. Pihapiiriin kuuluu kolme piharakennusta, jotka on päärakennuksen tavoin suunnattu siten, että päädyt katsovat kohti merta. Puharakennusten julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, katemateriaali on pelti ja listat ovat raikkaan valkoiset. Piharakennuksissa on säilynyt vanhoja, kauniita puuovia ilmeisimmin alkuperäisillä heloituksilla. Valokuvia

6 127 näkymä meren suunnasta piharakennuksia

7 Rakennuksen nimi: Koilonas Rnr: M Osoite: Sommarösundsv.481 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun alku Korjausvuodet: 1978 Kerrosluku: päärakennus: 2, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1800-luvun alussa rakennettu tila on säilyttänyt osittain alkuperäiset piirteensä, vaikka päärakennusta on korjattu ja jatkettu 1970-luvulla. Päärakennuksessa on saumatulla pellillä katettu harjakatto. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Rakennuksessa on lapekattoinen avokuisti sekä parvekkeet toisen kerroksen päädyissä. Kuistin ja parvekkeen kaiteissa sekä kuistin räystäässä on käytetty koristellista puurimoitusta, joka mukailee rakennuksen tyyliä. Päärakennuksen ikkunat ovat neliruutuiset, tosin viistonurkkaista erkkeriä kiertää nauhamaisesti yhdeksänruutiset ikkunat. Ylemmän kerroksen ikkunat ovat alueelle tyypillisesti alempaa kerrosta pienemmät. Päärakennuksessa on kauniisti paneloitu, pieniruudullisin ikkunoin aukotettu ja keltamullalla maalattu pariovi, jota kehystävät kapeat ikkuna-aukot. Rakennuksen toinen sisäänkäynti on suunnattu tielle ja se on osa vaakalaudoitettua umpikuistia, yksinkertainen ovi on maalattu keltamullalla. Pihapiirissä sijaitsee myös punamullalla käsitelty piharakennus, jonka listat ovat valkoiset ja ovet keltamullatut. Piharakennuksen lapekaton materiaali on pelti. Rannassa on harmaa, lautaverhottu ja harjakattoinen saunarakennus.

8 129 asuinrakennus piharakennuksia

9 Rakennuksen nimi: Låas Hannesas Rnr: Osoite: Sundbådavägen 1 Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: vanha päärakennus 1900 (purettu 2010), uusi päärakennus 2010, navetta 1940-l, verstas 1950-l Korjausvuodet: - Kerrosluku: päärakennus: 1, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaalea peittomaalattu pystylaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus/tiili Katemateriaali: konesaumattu pelti/pelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus ja sen läpi kulkee Sundbådavägen Lisätietoja: Vuonna 1900 rakennetun tilan päärakennusta korjattiin vuonna 1932, mutta päärakennus on purettu ja korvattu vuonnna 2010 puurakenteisella asuinrakennuksella. Päärakennuksessa on vaalea, peittomaalattu pystylaudoitus, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Puolitoistakerroksisen rakennuksen harjakatossa on profiilipeltikate. Pääsääntöisesti kuusiruutuiset ikkunat ovat nykyajalle tyypillisesti syvällä julkisivupinnassa. Pihapiirissä on säilynyt vanhoja piharakennuksia. Piharakennuksissa on punamullalla käsitelty pystylaudoitus, navetassa on osittain tiiliseinää, jossa ikkunoiden yläpuolella on kauniit holvaukset. Nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, puuovet on maalattu keltamullalla ja niissä on osittain säilynyt kauniit, vanhat heloitukset. Piharakennusten harjakattojen katemateriaali on pelti.

10 piharakennuksia 131

11 Rakennuksen nimi: Berglunds Rnr: S Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: kalastajan asuintila Rakennusvuosi: 1918 Korjausvuodet: 1960 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaalea pystyrimalaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus aivan kalasataman läheisyydessä. Lisätietoja: Lähellä kalasatamaa sijaitseva vanha kalastajan asuintila on rakennettu vuonna 1918 ja sitä on korjattu 1960-luvulla. Päärakennuksen ulkoasu on säilyttänyt alkuperäiset piirteensä, sisätilat on uusittu. Puolitoistakerroksinen, harjakattoinen päärakennus on ulkovuoraukseltaan vaaleaa, peittomaalattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat on sävytetty tummemmaksi. Katemateriaali on saumattu pelti ja harjakaton keskeltä nousee punatiilinen, kapea savupiippu. Rakennuksessa on neliruutuiset ikkunat, jotka ovat ylemmässä kerroksessa alueelle tyypillisesti ensimmäistä kerrosta pienemmät. Sisäänkäynti tapahtuu kauniisti hamaanruneiden, puupaneloitujen pariovien kautta, jonka yläosaa koristaa kaksiruutuinen ikkuna. Piharakennuksissa on alueelle tyypillinen ulkoasu: julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja harjakattojen materiaalina on pelti. Vanhoissa puuovissa on säilynyt kaunis haloitus, puuovet on maalattu keltamullalla. Säilymistä uhkaa rakennuksen pitkään kestänyt tyhjillään olo.

12 133 asuinrakennus piharakennuksia

13 Kohteen nimi: Sveabryggon Rnr: Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: Kalastussatama Rakennusvuosi: luku Korjausvuodet: Arvotus: 1 historiallinen: vanha kalasatama rakennushistoriallinen: kerroksellinen kokonaisuus eri aikakausien vene- ja kalastajavajoja maisemallinen: vajojen muodostama kokonaisuus meren rannalla Lisätietoja: 1900-luvulla rakennettu satama toimii edelleen tänäkin päivänä. Satama aluetta on ajan myötä korjattu, mutta alueella säilyneissä venevajoissa on säilynyt alkuperäisiä piirteitä. Suorakaiteen muotoiset, harjakattoiset venevajat on suunnattu siten, että niiden päädyt katsovat kohti merta. Pienipiirteiset vajat muodostavatkin mereltä katsottuna rantaan kauniin silhuetin. Rakennusten julkisivuverhous on yhteneväinen: seinät ovat punamullattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pääsääntöisesti pelti. Ovet ovat suurimmaksi osaksi alueelle ominaiseen tapaan maalattu keltamullalla ja niiden puupaneloitua pintaa somistaa monessa tapauksessa vanha heloitus. Luonnonkiviset sokkelit sulautuvat rannan kivikkoiseen kallioon. Satama-alue muodostaa historiallisen kokonaisuuden, jolla on sekä rakennushistoriallista että maisemallista arvoa.

14 kuvia kalasatamasta 135

15 Rakennuksen nimi: Heikus Sanderas Rnr: R Osoite: Sundbådavägen 11 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: vanha päärakennus 1877 (saanut purkuluvan), uusi päärakennus 2012 Korjausvuodet: 1975 Arvotus: - Lisätietoja: Vuonna 1877 rakennettu asuinrakennus on remontoitu 1970-luvulla. Puolitoistakerroksisessa, harjakattoisessa rakennuksessa on noppamainen muoto. Rakennus on vuoden 1975 korjausten yhteydessä saanut uudet ikkunat, jotka ovat epäsymmetrisesti jaoitellut ja puitteiltaan valkoiset. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Harjakaton katemateriaali on pelti, harjan keskeltä nousee kauniisti muurattu punatiilinen, porrastettu savupiippu. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Piharakennusten ovissa on osittain säilynyt vanha heloitus. Pieni autotalli on ilmeisimmin 1970-luvulta ja siinä on ajalle tyypillisesti otsamainen, räystästä kirtävä lautaverhottu kotelointi. Pihapiirissä on uusi vaalean vihreäksi maalattu yksikerroksinen päärakennus. purettava asuinrakennus

16 piharakennuksia ja venevaja 137

17 Rakennuksen nimi: Hjerpis Rnr: Osoite: Sundbådavägen 8 Rakennustyyppi:Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1890 Korjausvuodet: 1994 Kerrosluku: päärakennus: 1 + ullakko, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullan sävyinen pystylaudoitus Katemateriaali: profiilipelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas osa Sundbådavägenin ympäristöä Lisätietoja: Vuonna 1890 rakennettu talo on remontoitu täysin 1990-luvulla. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullan sävyistä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on profiilipelti. Ikkunat ovat pääsääntöisesti t-tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Tien puolella pihapiiriä reunustaa punamullalla käsitelty puuaita.

18 Rakennuksen nimi: Landbond Erk Rnr: Osoite: Sundbådavägen 15 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1919 Korjausvuodet: 1963 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus, mökki: punaiseksi maalattu hirsipinta Katemateriaali: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas Lisätietoja: Vuonna 1919 rakennettu päärakennus on remontoitu 1960-luvun alussa. Päärakennuksessa on punamullalla käsitelty pystylaudoitus, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti. Ikkunat ovat vaakasuuntaiset ja epäsymmetrisesti jaotellut, puitteet ovat tummat. Rakennuksen vahvin piirre on pääjulkisivun poikkiharjainen, kaksikerroksinen osa, jossa alakerrassa on avokuisti ja yläpuolella pieni parveke. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Ovet on pääsääntöisesti käsitelty keltamullalla ja niissä on osittain säilynyt vanha heloitus. Piharakennuksista suurin on kapea runkoinen ja L:n mallinen, se rajaa pihapiiriä hyvin. Pihapiiriin kuuluu myös uudempi, pitkänurkkainen hirsirakennus. Puolitoistakerroksinen, harjakattoinen rakennus on käsitelty punamullalla, listat ja nurkkien hirsien päädyt ovat valkeat. Ikkunat ovat tuuletusruudulliset ja niiden puitteet on tummat.

19 piharakennuksia 140

20 Rakennuksen nimi: Sanderas Rnr: Osoite: Sundbådavägen 17 Rakennustyyppi: kalastajan asuintila Rakennusvuosi: 1890 Korjausvuodet: 1970-luvulla Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennukset:profiilipelti Arvotus:1 historiallinen: asutushistoriallista arvoa vanhana kalastajan asuinpaikkana rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundin ympäristössä Lisätietoja: Vanha kalastajan asuintila on rakennettu vuonna 1890, rakennusta on remontoitu 1970-luvulla. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullalla kasiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on saumattu pelti. Pohjoissivulla julkisivussa on punainen peltiverhous. Puolitoistakerroksisessa rakennuksessa on harjakatto, jota kunnostettiin inventoinnin aikana. ikkunat ovat ilmeisimmin alkuperäiset ja neliruudulliset, ikkunoita kehystävissä listoissa on taidokkaita puuyksityiskohtia. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joissa on tumma lautaverhous sekä valkoiset listat. Katemateriaali on profiilipelti. Suuremmassa on pieniruutuiset ikkunat, pienempi on ilmeisesti uudempi ja toimii saunana.

21 142 asuinrakennus piharakennuksia

22 Rakennuksen nimi: Bennis Rnr: X Osoite: Sundbådavägen 31 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1923 Korjausvuodet: 1953 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punaiseksi maalattu pystylaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundin ympäristössä Lisätietoja: Päärakennuksen julkisivuverhous on punamullan sävyiseksi käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset ja katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat on vaihdettu 1950-luvun korjauksen yhteydessä ajalle tyypillisiin epäsymmetrisesti jaoteltuihin, tuuletusruudullisiin ikkunoihin. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joiden julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, ilmettä raikastavat valkoiset listat ja puupaneloidut ovet on käsitelty keltamullalla. Aivan tien varressa sijaistevassa piharakennuksessa on osittain luonnonkivinen seinä.

23 piharakennuksia 144

24 Rakennuksen nimi: Kal Gustas-Hugo Rnr: Osoite: Markvägen 58 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1940 Korjausvuodet: 1980-luvulla Kerrosluku: päärakennus: 1 + ullakko, piharakennus: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Asuinrakennus on vuodelta 1940 ja se on säilyttänyt alkuperäisen ulkoasunsa. Puolitoistakerroksisen rakennuksen pohjamuoto on L:n mallinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Harjakaton keskeltä nousee puaniitilinen, porrastettu savupiippu. Ikkunat ovat t-tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Sisäänkäynti tapahtuu avokuistin kautta, jossa on kaiteessa ja katossa valkoiset puurimat. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla.

25 146 piharakennus, kohde nro Rakennuksen nimi: Kal Gustas Rnr: Osoite: Markvägen 70 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1800-luku, siirretty 1910 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennukset: 1 + ullakko, piharakennus: 1 Vuoraus: vanha päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, uusi päärakennus: peittomaalattu vaakalaudoitus Katemateriaali: päärakennukset: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: vanha päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Vanha päärakennus on alun perin rakennettu 1800-luvulla ja siirretty nykyiselle paikalleen vuonna Pihapiiriin kuuluu myös uudempi asuinrakennus ilmeisimmin 1900-luvun lopulta. Vanhassa päärakennuksessa on kaunis kaksikerroksinen kuisti, jonka viistetyt kumat jatkuvat aumattuna

26 147 kattomuotona. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoistusta, tosin maali on eteläsivulta osittain kulunut pois. Nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Harjan keskeltä nousee punatiilinen savupiippu. Ikkunat ovat pääosin neliruuruiset, eteläsivulla on leveämpi kuusiruutuinen ikkuna. Pihapiiriin kuuluu myös kauniisti harmaantunut piharakennus, jossa on pystylaudoitus ja peltikate. vanha asuinrakennus piharakennus uusi asuinrakennus

27 Rakennuksen nimi: kalavaja Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: kalavaja Rakennusvuosi: 1800-luku Korjausvuodet: ei tiedossa materiaali: hirsi Arvotus: 1 historiallinen: vanha kalasatama rakennushistoriallinen: hyvin säilynyt hirsirakenteinen kalavaja Lisätietoja: Pieni aittamainen kalavaja on harjakattoinen ja siinä on säilynyt alkuperäiset ruoteet. Hirsiseinä jatkuu poskina kannattaen räystästä muodostaen aittaan pienen katoksen oven suulle. Toiselta sivulta poskia on osittain sahattu. Pitkillä sivuilla rakennetta tukevat följärit. Kauniissa, vanhassa puuovessa on säilynyt myös alkuperäinen heloitus.

28 Rakennuksen nimi: Backas Rnr: E Osoite: Östravägen 22 Rakennustyyppi: Småbrukargård Rakennusvuosi: 1900 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Östravägenin ympäristössä Lisätietoja: Puolitoistakerroksisen rakennuksen pohjamuoto on L:n mallinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen savupiippu. Ikkunat ovat t- tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Sisäänkäynti tapahtuu kuistin sivuseinältä katoksen kautta, jossa on kaiteessa ja katossa valkoiset puurimat. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Pitkä, pohjamuodoltaan L:n mallinen piharakennus rajaa pihaa tehokkaasti. Keskellä pihaa on kaunis vanha kaivo, jossa on pieni kate.

29 150 asuinrakennus piharakennus

30 Rakennuksen nimi: Färms Rnr: Osoite: Kärrasvägen 7 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1931 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: päärakennus: okran sävyinen vaakalaudoitus, piharakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus/tiili Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus:2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri muodostaa maisemallisesti arvokkaan kokonaisuuden Kärrasvägenin ympäristössä Päärakennuksen näyttävin osa on kaksikerroksinen kuisti, joka liittyy kohtisuoraan rakennuksen pääosaan. Rakennuksen julkisivuverhous on peittomaalattua vaakalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on saumattu pelti. Ikkunat ovat pääosin t-tyyppiä ja niiden puitteen on tummat. Alueelle tyypillisesti ylemmän kerroksen ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Sisäänkäynti rakennukseen tapahtuu kauniiden puisten pariovien kautta, joiden yläosassa on kaksiruutuinen ikkuna. Pihapiiriin kuuluu myös pitkähkö piharakennus, jonka toinen pääty on punatiilinen ja muilta osin punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta. Harjakattoisen rakennuksen katemateriaali on pelti. Julkisivuaukotuksen ja nurkkien listat ovat valkoiset, ovet on maalattu keltamullalla. Pihapiirissä on myös pieni punamullalla maalattu leikkimökki, jossa on kauniit kuusiruutuiset ikkunat.

31 152 asuinrakennus piharakennukset

32 Rakennuksen nimi:kärras Rnr: R Osoite: Kärrasvägen 22 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1859 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus/pystylaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennukset: aaltopelti Arvotus: 2 historiallinen: rakennuspaikalla on asutushistoriallista arvoa rakennushistoriallinen: pihapiirissä sijaitsee vanha otsallinen pikkuaitta Lisätietoja: Päärakennus on harjakattoinen ja puolitoistakerroksinen rakennus, jonka pääjulkisivulla on avokuisti ja sen yläpuolella yläkerroksen korotettu osa. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Pihapiiriin kuuluu muun muassa kaunis, vanha otsallinen pikku aitta. Molempien piharakennusten julkisivuverhous on alueelle ominainen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, julkisivuaukotuksen ja nurkkien listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet ovat maalattu keltamullalla ja niissä on säilynyt osittain vanha heloitus.

33 piharakennukset 154

34 Rakennuksen nimi: Smedis Sigfridas Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1900 Korjausvuodet:ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 2, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, hirsivaja: aaltopelti Arvotus: 1 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Östravägenin ympäristössä Lisätietoja: Päärakennus on pohjamuodoltaan L:n mallinen ja sen julkisivuverhous on alueelle tunnusomainen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat ovat kuusiruutuiset ja toisessa kerroksessa päätyjä lukuun ottamatta alempaa kerrosta pienemmät. Ulko-ovi on kauniisti puupaneloitu. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Pihapiiriä selkeästi rajaavassa L:n mallisessa piharakennuksessa on kahden sisäänkäynnin kohdalla frontonit, jotka rytmittävät rakennuksen pitkää massaa. Pihapiiriin kuuluu myös kauniisti harmaantunut, pitkänurkkainen hirsivaja, jossa on peltikate.

35 156 asuinrakennus piharakennukset

36 Rakennuksen nimi: Janas Rnr: Osoite: Östravägen 66 Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun loppu Korjausvuodet: 1962 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1+ullakko Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja: 1800-luvun lopulla rakennettu tila on korjattu vuonna Päärakennus on puolitoistakerroksinen ja harjakattoinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat ovat epäsymmetrisesti jaoitellut ja tuuletusruudulliset, niiden puitteet ovat valkoiset. Rakennuksessa on yksikerroksinen laajennusosa, joka on ilmeisimmin lisätty 1960-luvulla tehtyjen korjausten yhteydessä. Tien varressa sijaitsee suurehko talousrakennus, jonka julkisivuverhous on yhteneväinen päärakennuksen kanssa: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti.

37 Rakennuksen nimi: Abbis Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: 1840, siirretty 1902 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: päärakennus: keltaiseksi maalattu pystyrimalaudoitus, piharakennus: punamullattu pystylaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja:. Puolitoistakerroksisen, harjakattoisen päärakennuksen näyttävin osa on pääjulkisivulla sijaitseva avokuisti. Rakennuksen julkisivuverhous on vaaleaa, peittomaalattua pystyrimalaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaalina on saumattu pelti. Rakennuksessa on t-tyyppiset ikkunat, joiden puitteet ovat valkoiset. Toisessa kerroksessa ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen, porrastettu savupiippu. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Tien puolella pihapiiriä rajaa kaunis, matala luonnonkivinen aita. Rakennusten muodostama pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus.

38 Rakennuksen nimi: Jakopas Rnr: Osoite: Sommarövägen 10 Rakennustyyppi:Maatila Rakennusvuosi: 1945 Korjausvuodet: laajennus 1976 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaaleaksi maalattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset:punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: profiilipelti, piharakennukset: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Puolitoistakerroksisessa, harjakattoisessa päärakennuksessa on vaalea, peittomaalattu pystylaudoitus. Ikkunat ovat t-tyyppiä, jonka yläosa on jaettu vielä kolmeen ruutuun. Ikkunoita kehystää valkoiset, puukoristellut listat. Rakennuksen katemateriaali on profiilipelti. Sisäänkäynti tapahtuu avokuistin kautta ja ulko-ovi on ilmeisesti vanha sekä puupaneloitu. Pihapiiriin kuuluu useampi piharakennus, joissa on alueelle tyypillinen julkisivuvuoraus: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla ja niissä on osittain kaunis, vanha heloitus. Vanhassa aitassa erottuu hirsirunko ja siinä on kauniit kuusiruutuiset ikkunat.

39 160 asuinrakennus piharakennukset

40 Rakennuksen nimi: Gammelgårds Rnr: P Osoite: Österändsvägen 15 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1750 Korjausvuodet: 1955 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½ /2, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennuksessa lisäksi luonnonkivi Katemateriaali: aaltopelti Arvotus:1 historiallinen: yksi kylän vanhoista kantatiloista, rakennuspaikalla on asutushistoriallista arvoa rakennushistoriallinen: päärakennus on alun perin 1700-luvulta, rakennuksen 2-ovinen saaristolaiskuisti on arvokas variaatio kylän rakentamistavoista maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja: Gammelgårds on yksi Södra Vallgrundin kantatiloista. Päärakennus on rakennettu 1750-luvulla, ja sitä on remontoitu vuonna Rakennuksen näyttävin osa on pääjulkisivu, jolla sijaitsee kaksikerroksinen saaristolaiskuisti. Kuistin nurkat on viistetty ja katto muodostuu kahdesta harjakatosta, jotka sijoittuvat kohtisuorasti päärunkoon. Kuistiosassa on kauniit neljä- ja kuusiruutuiset ikkunat sekä kaksi pariovellista sisäänkäyntiä. Nurkkien listat kaartuvat kohti räystästä muodostaen alueelle tunnusomaisen rakennusaiheen. Rakennuksen julkisivuvuoraus on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Päärungon ikkunat on uusittu ilmeisimmin 1950-luvun korjausten yhteydessä yksiruutuisiin ikkunoihin. Pihapiiriin kuuluu kaksi ptkänomaista piharakennusta, joiden julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Toisen rakennuksen päädyssä on osittain luonnonkivistä seinää. Rakennuksissa on säilynyt vanhoja kauniita ikkunoita ja ovia.

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä 73 51. Rakennuksen nimi: Kallis Viktoras Rnr: 49948700040120Y Osoite: Sommarösundsvägen Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1928 Korjausvuodet: 1986 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, osittain 2, piharakennus:1

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla.

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla. RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013 Hangon kantakaupungin kortteli 518 Johanna Laaksonen Korttelin 518 sijainti opaskartalla. 1 2 16 15 4 11 12 5 7 17 18 20 19 14 13 Korttelin 518 nykyinen tonttijako kantakartalla.

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 PAJAKATU 2 Rakennushistoriaselvitys Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 1 Pajakatu 2 rakennushistoriaselvitys Inventointi Yleistiedot osoite Pajakatu

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI

KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI KESÄRANNAN ALUEINVENTOINTI KESÄRANNAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Pikku-Keskuskarin, Sonninnokan ja Tiironnokan alueet Kuva 1 suunnittelualueen rajaus opaskartalla Suunnittelualue Asemakaavan suunnittelualue

Lisätiedot

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2001, 2005, 2064, 2066 KOUVOLAN KAUPUNKI Kaava 124:2 KUNTATEKNIIKAN TOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU 22.11.2007 Nro 0020002 1 MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 3A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit.

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit. Rakennetun ympäristön selvitys 2015 SSÄLTÖ Johdanto... 3 1 Päärakennus... 4 2 Sininen talo... 5 3 A-rakennus... 6 4 B-rakennus... 7 5 C-rakennus... 8 6 Viispiippunen... 9 7 Henkilökunnan asunnot... 10

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 1:93 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 1:93 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 3:120 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 3:120 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8257 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ JA RAKENNUKSISTA

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8256 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ, RAKENTEISTA

Lisätiedot

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti 2. LEHTINEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 2 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-11 / Lehtinen Osoite Soukontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus

Lisätiedot

RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Asemakaava-alueella on 11 asuttua pihapiiriä, jotka ovat tyypiltään seuraavia: 1 kpl Maatilakeskus, rakennukset 1940-60 -luvulta

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat 1 Meijeri 7. Rakennuksen kuvaus Vanha meijeri Nykyinen käyttö Ei käytössä Alkuperäinen käyttö Meijeri Rakentamisaika 1907 Kerrosluku 2 Kivijalka luonnonkivi/betoni Runko luonnonkivi Katemateriaali pelti

Lisätiedot

IITTI Kirkonkylä RAKENTAMISTAPAOHJE SORRONNIEMI. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, Helsinki p ,

IITTI Kirkonkylä RAKENTAMISTAPAOHJE SORRONNIEMI. Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, Helsinki p , IITTI Kirkonkylä SORRONNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJE 12.9.2011. K 35 korjattu 3.11.2011 Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3, 00520 Helsinki p. 09-1481943, 0400-425390 1. RAKENTAMISOHJEEN TARKOITUS Sorronniemen

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuinrakennus

Lisätiedot

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET ITÄ-TAMMISTO RAKENNUSTAPAOHJEET KORTTELIT 24-27 NAANTALI 18.08.2010 NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y LEHMUSTIE 27 A 20720 TURKU

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET KUIVATJÄRVEN GOLFPUISTOON Korttelit 133-163

RAKENNUSTAPAOHJEET KUIVATJÄRVEN GOLFPUISTOON Korttelit 133-163 RAKENNUSTAPAOHJEET KUIVATJÄRVEN GOLFPUISTOON Korttelit 133-163 Tekniset palvelut, kaavoitustoimi 2003 korjattu 8.1.2004 Yleistä Rakennustapaohjeet koskevat Kuivatjärven Golfpuiston alueen kortteleita 133-163.

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.02 Asuinpientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

Korttelit 001 ja 005 rakennustapaselosteet

Korttelit 001 ja 005 rakennustapaselosteet Korttelit 001 ja 005 rakennustapaselosteet - Rivitalo tai paritalo. - Kuvassa esitetty massoittelun perusratkaisu (valittu kerroskorkeus vaikuttaa massaan). - Ulokkeet ja sisäänvedot julkisivussa ovat

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA Rakentamisohjeella tavoitellaan yhtenäistä, ilmeeltään omaleimaista aluekokonaisuutta. Tällaisen asukkaat voivat kokea omaksi paikakseen, jonka veto- ja elinvoima alkavat syntyä

Lisätiedot

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 TÄMÄ RAKENTAMISTAPAOHJE KOSKEE MURHEISTENRANNAN ASEMAKAAVA- ALUETTA TÄYDENNYSRAKENNETTAVAN ALUEEN OSALTA. SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. PIENTALOTONTIT

Lisätiedot

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 1 (11) 15.12.2009 AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 Liittyy asemakaavaan 8286 Keskellä As Oy Kastinlinna As Oy Kastinlinnan sisäpiha KOHDEINVENTOINTI, AS OY KASTINLINNA 1. Lääni

Lisätiedot

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet Korttelit 9, 10 ja 11 Teema: MODERNI Erityispiirteet Rakennuspaikat sijoittuvat avoimelle peltoaukealle kaupungin sisääntuloväylän varrelle. Rakennuksiin haetaan modernia muotokieltä. Rakennuksen sijoitus

Lisätiedot

II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265

II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265 II, TIKKASENHARJU RAKENNUSTAPAOHJE KORTTELIT 237-265 Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy Iin kunta, Tekniset palvelut: Markku Vitikka Rakennusvalvonta: Eino Tihinen Tontin haltijan tulee toimittaa

Lisätiedot

*kadun puutalot Rakennustapaohjeet ro 7768-1, liittyy asemakaavaan no 7768. Lähtökohtatietoja

*kadun puutalot Rakennustapaohjeet ro 7768-1, liittyy asemakaavaan no 7768. Lähtökohtatietoja . Kaavoitusyksikkö 7.1.2003 Korjattu Tampereen kaupungin tilakeskuksen lausunnon, Museoviraston ja pelastuslaitoksen edustajien kanssa 16.10.2002 pidetyn neuvottelun ja ehdotuksesta saatujen muistutusten

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II

RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II 56100 RUOKOLAHTI 19.12.2008 1(11) RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II 1 YLEISTÄ Huuhkan alueet liittyvät Salosaaren jo rakennettuun taajama-alueeseen. Ne muodostavat Vaittilantien länsipuolelle uuden asuinaluekokonaisuuden

Lisätiedot

1. PIHAJÄRJESTELYT JA RAKENNUSTEN SIJOITTAMINEN

1. PIHAJÄRJESTELYT JA RAKENNUSTEN SIJOITTAMINEN RUSKON KUNTA 1 / 5 Tekninen osasto PL 69 21291 RUSKO MUNITTULAN ASEMAKAAVA- ALUEEN RAKENTAMISTAPAOHJEET JOHDANTO Munittulan kaava-alue sijaitsee valtakunnallisesti arvokkaaksi määritellyn Ruskon kirkonkylän

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen Raahen 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 4465-4288 Raahe 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriaselvitys. Suunnittelukeskus Oy 1 Säilyneisyyden kriteerit

Lisätiedot

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE Dokumentti on tehty tulostettavaksi A4-kokoon kaksipuoleisena 30.9.2014 Arkkitehtitoimisto Torikka & Karttunen Tilaaja: Master Yhtiöt PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE RAKENNUS- JA KULTTUURIHISTORIALLINEN SELVITYS

Lisätiedot

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen 8.5.2007 RAKENNUSTAPAOHJEET VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN TONTEILLE Tontti nro 3-22-6 Kauppilankatu 14 Tontti nro 3-32-5 Maijaniitynkatu 25 Tontti nro 4-51-3 Jyräänkatu 5 Tontti nro 4-26-8 Hakakatu 10 Tontti

Lisätiedot

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Rakentamistapaohjeet 15.5.2008 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 1 2 RAKENTAMISTA KOSKEVAT OHJEET KAAVASSA... 2 3 KAAVIOKUVA... 4 4 ALUEEN RAKENTAMISTA

Lisätiedot

RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET

RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET AK 359 KUSTAA AADOLFIN KIRKON YMPÄRISTÖ RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET koskien Iisalmen kaupungin 7. kaupunginosan kortteleita 19, 451, 453-457 ja 459 Rakentamistapaohjeet liittyvät asemakaavaan AK 359

Lisätiedot

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset MYYNTIESITE v.181 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET SÄÄKSVUORI: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01

Lisätiedot

RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS RAAHE TOKOLA TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Asemakaava-alueella on 11 asuttua pihapiiriä, jotka ovat tyypiltään seuraavia: 1 kpl Maatilakeskus, rakennukset 1940-60 -luvulta

Lisätiedot

Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella

Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella LIITE 2. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten inventointi Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella Ramboll

Lisätiedot

MUSEOVIRASTO 1 SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO

MUSEOVIRASTO 1 SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 2. Kunta Kristiinankaupunki 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo Lapväärtti / 4:43 Holmberg 3. Kohde

Lisätiedot

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 Taikapuisto 3 käsittää 19 omakotitonttia, joille kullekin saa

Lisätiedot

KOKKOLA Kyläasutuksen vaiheyleiskaava / Karleby - BYBEBYGGELSENS ETAPPGENERALPLAN

KOKKOLA Kyläasutuksen vaiheyleiskaava / Karleby - BYBEBYGGELSENS ETAPPGENERALPLAN KOKKOLA Kyläasutuksen vaiheyleiskaava / Karleby - BYBEBYGGELSENS ETAPPGENERALPLAN PERUSSELVITYKSEN LIITE / Bilaga Rakennusinventointi / Byggnadsinventering Sokoja 4H srs rakennuksen kuvaus valokuva srs4h-80

Lisätiedot

Sijoittuminen tontille Nuoli osoittaa rakennusalueen rajan, johon päämassan ulkoseinä tulee rakentaa kiinni.

Sijoittuminen tontille Nuoli osoittaa rakennusalueen rajan, johon päämassan ulkoseinä tulee rakentaa kiinni. Nämä rakentamistapaohjeet vahvistuvat Antinpuiston asemakaavamuutoksen mukana. Sijoittuminen tontille Nuoli osoittaa rakennusalueen rajan, johon päämassan ulkoseinä tulee rakentaa kiinni. Rakennusala,

Lisätiedot

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 1 RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 Yleistä Rauhalan tontit sijaitsevat Tervakoskella 130-tien itäpuolella ja ne rajoittuvat Rauhalantiehen

Lisätiedot

Pallomäenkuja. Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015)

Pallomäenkuja. Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 69 Pallomäenkuja Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 40094 30 Pallomäenkuja 10 506 180 valmis 4 117 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm:

Lisätiedot

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ).

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ). ESPOO / ÅMINNE KORTTELISUUNNITELMA JA RAKENNUSTAPAOHJEET Korttelit 45085, 45087, 45088 ja 45089 Yleistä Korttelisuunnitelma käsittää rakentamistapaohjeet ja korttelisuunnitelmakartan. Korttelisuunnitelmalla

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_kohde_lraportti.aspx?kohde_id=18150

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_kohde_lraportti.aspx?kohde_id=18150 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk_kohde_lraportti.aspx?kohde_id=18150 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti laaja kohderaportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Nurmon keskustan osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS. Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014

TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS. Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014 TVH:n Oulun tiemestaripiirin tukikohta Rouskutie 1, Oulu RAKENNUSHISTORIASELVITYS Arkkitehtitoimisto Pia Krogius 2014 SISÄLLYS JOHDANTO Kohde Yllä näkymä tontilta. Etualalla toimistorakennus, takana huoltamorakennus.

Lisätiedot

ISOKUUSI TONTINKÄYTTÖSUOSITUS 1. TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA

ISOKUUSI TONTINKÄYTTÖSUOSITUS 1. TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA 1(5) ISOKUUSI TONTINKÄYTTÖSUOSITUS Korttelit 7709, 7711, 7712, 7713, 7714, 7715 ja 7716 24.9.2015 Havainnekuva alueesta. 1. TONTINKÄYTTÖSUUNNITELMA Asemakaavamääräyksen mukaisesti ennen rakennuslupavaihetta

Lisätiedot

RAKUUNANTIE 19 PALKKIYHTYMÄ OY

RAKUUNANTIE 19 PALKKIYHTYMÄ OY Tontti sijaitsee Huopalahdentien ja Rakuunantien risteyksessä, kahden eriluonteisen kaupunkirakenteen rajapinnassa. Rajakohtaa korostaa ja sen osaltaan muodostaa Huopalahdentien ylittävä kävelysilta, jolla

Lisätiedot

KALAJOKI LIITE 7 KOTIPUISTON ASUNTOALUE 1/13 RAKENNUSTAPAOHJE

KALAJOKI LIITE 7 KOTIPUISTON ASUNTOALUE 1/13 RAKENNUSTAPAOHJE KALAJOKI LIITE 7 KOTIPUISTON ASUNTOALUE 1/13 RAKENNUSTAPAOHJE YLEISET OHJEET Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Tarkoituksena on ohjata Kotipuiston

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ Rakennushistoriaselvitys 10.10.2013 Arkkitehtitoimisto Pia Krogius Sisällys 1. JOHDANTO 4 Kohde 4 Tehtävä 4 Perustiedot 6 2. TAUSTAA 7 Osuusliike Salla 7

Lisätiedot

KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA

KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Itä - Suomi 3. Kohde 2. Kunta Kiuruvesi KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA 4. Kylä/rekisterinumero 263-871-0002-0001 Kiuruveden

Lisätiedot

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI Valkeakosken kaupunkisuunnittelu 2013 Yleistä alueen aikakaudesta ja tyypillisistä piirteistä Pässinmäki on alun perin vapaasti muodostunutta työläisasuinaluetta, joka on

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAKENNUSINVENTOINTI 04.04.2006 RAPORTTILIITE 30.06.2005 RAAHEN KAUPUNKI 2005 RAKENNUSINVENTOINTI 07.09.2004, 03.03.2005 2(7) ALUE 1 1. Kalamaja/varasto b = 62/1

Lisätiedot

J A N A K K A L A R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T AO-KORTTELIT 2-12

J A N A K K A L A R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T AO-KORTTELIT 2-12 1 AO-KORTTELIT 2-12 2 Ohjeiden tarkoitus Rakentamistapaohjeet täydentävät asemakaavaa ja sen määräyksiä sekä ovat ohjeena rakentajille, suunnittelijoille, rakennusvalvonnalle. Tavoite on yhtenäinen lähiympäristö,

Lisätiedot

Rakennuksen päätilat ja piha- alueet tulee suunnata etelään tai länteen.

Rakennuksen päätilat ja piha- alueet tulee suunnata etelään tai länteen. YLEISTÄ Nämä rakentamistapaohjeet on laadittu täydentämään Kärjen asuntoalueen pohjoisosan asemakaavaa. Rakentamistapaohjeiden tarkoituksena on auttaa rakentajaa paitsi oman rakennuksensa suunnittelussa

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki 5:197 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 5:197 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Soturikylä Rakennettiin lahjoitusvaroin 1941-45 ruotsinkielisille sotainvalideille 18 pientä omakotitaloa: 1 upseerinasunto 1 yhteistila: kirjasto, sauna 14 tyyppitaloa Metsäkoto2 7,2 x 8,4 m 60,5 km²

Lisätiedot

OLMALANPELLON RAKENNUSTAPAOHJEET

OLMALANPELLON RAKENNUSTAPAOHJEET Liite YLIVIESKA OLMALANPELLON RAKENNUSTHJEET..0 KKITEHTITOIMISTO JORMA PALORANTA OY OLMALANPELLON RAKENNUSTHJEET ALUEEN KTTA KALAJOKI NIEMELÄNKYLÄNTIE 0 SAVELANTIE NOPPUISTO OLMALANRANNANKA ULPUKANKA KUMINAKA

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Lukkarinmäen (12) kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

pohjoisosa Asemakaavan muutos A-2308 Havainnekuva 1:1000 Korttelit

pohjoisosa Asemakaavan muutos A-2308 Havainnekuva 1:1000 Korttelit Asemakaavan muutos A-08 Asemakaavakartta :000 Korttelit - 6 Asemakaavassa olevan kerrosluvun (II) tarkoittama talotyyppi Asemakaavan muutos A-08 Havainnekuva :000 Korttelit - 6 Havainnekuvassa esitetyt

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021 Lokala (508) Niemi 895-508-0002-002 2 00 Muu asuinrakennus 002 Seurakuntatalo Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Lähiympäristö: Pihapiiri: Other history: Kulttuurihistorialliset

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01 3 m kaava-alueen

Lisätiedot

Parikkalan kunta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella

Parikkalan kunta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella 82136257 9.1.2013 Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi

Lisätiedot

NIEMELÄNKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS 2015

NIEMELÄNKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS 2015 YLIVIESKAN KAUPUNKI NIEMELÄNKYLÄN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS 2015 RAKENTAMISTAPAOHJEITA MAASEUDULLE Kuva: ARKKITEHTIASEMA OY R A K E N T A M I S T A P A O H J E I T A M A A S E U D U L L E POHJOIS-POHJANMAAN

Lisätiedot

Pyhäjärven rantaosayleiskaava

Pyhäjärven rantaosayleiskaava KITEEN KAUPUNKI Pyhäjärven rantaosayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23479P003 1 (22) Heinilä Maritta Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Rakennuskannan arvottaminen... 1 2.1 Arvoluokat... 2 2.2

Lisätiedot

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012 Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 37-61 37. LEHTIMÄKI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 37 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33 Osoite Käärmeenmaantie Alue

Lisätiedot

/4

/4 -895-005-0007-006 /4 Uusikaupunki (895) Kaupunginosa V (005) 895-005-0007-006 00 Muu asuinrakennus Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö: Pihapiiri:

Lisätiedot

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET ASEMANSEUTU I:N ASEMAKAAVA-ALUE

RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET ASEMANSEUTU I:N ASEMAKAAVA-ALUE Akaan kaupunki Myllytie 3 PL 34, 37801 Toijala Kaavoitus ja maankäyttö kaupunginhallitus 21.6.2011 26.4.2011 Lasse Majuri vs. kaavoituspäällikkö RAKENTAMIS- JA KORJAAMISTAPAOHJEET ASEMANSEUTU I:N ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus 5 2015 Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus Historiaa Tammelan korjausrakentamiskeskuksen nykyinen päärakennus on alunperin rakennettu useita huoneistoja käsittäväksi asuinrakennukseksi.

Lisätiedot

Asemakaavamääräykset Sääksvuori, korttelit 61 ja 62, kaavatunnus 28:010 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET:

Asemakaavamääräykset Sääksvuori, korttelit 61 ja 62, kaavatunnus 28:010 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asemakaavamääräykset Sääksvuori, korttelit 61 ja 62, kaavatunnus 28:010 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Lähivirkistysalue.

Lisätiedot

KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58.

KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58. KOTKA 35. KAUPUNGINOSA SUULISNIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET KORTTELILLE 63, 64 JA OSALLE KORTTELIA 58. 1 ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET: AO-korttelialueen tonteilla talousrakennus saa olla enintään 50 m2. AP-korttelialueella

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ, III vaihe

RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ, III vaihe Akaan kaupunki Myllytie 3 PL 34 37801 Akaa Kaavoitus ja maankäyttö Jyri Sarkkinen Kaavoituspäällikkö 7.8.2013 RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ, III vaihe Rakentamistapaohjeet on laadittu täydentämään asemakaavan

Lisätiedot

PUSULAN KAUKELANTIEN TONTTIEN RAKENNUSTAPAOHJEET

PUSULAN KAUKELANTIEN TONTTIEN RAKENNUSTAPAOHJEET PUSULAN KAUKELANTIEN TONTTIEN RAKENNUSTAPAOHJEET Nummi-Pusulan kunta Arkkitehtitoimisto A+ 6.5.2008 2 RAKENNUSTAPAOHJEET 1. YLEISTÄ Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista niin että Pusulan

Lisätiedot

Parikkalan kunta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella

Parikkalan kunta. Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Uukuniemen yleiskaava-alueella 82136257 9.1.2013 Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi

Lisätiedot

PUROLAN JA IMPIVAARAN RAKENTAMISTAPAOHJEET

PUROLAN JA IMPIVAARAN RAKENTAMISTAPAOHJEET INFOTILAISUUS TONTIN SAAJILLE 9.6.2011 PUROLAN JA IMPIVAARAN RAKENTAMISTAPAOHJEET Aila Virtanen Kaavoitus JAETUT TONTIT KEVÄÄLLÄ 2011 Kevään 2011 tonttijaossa olleet tontit on väritetty punaisiksi. Muut

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

3. Kohde. 5. Kaup. osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi

3. Kohde. 5. Kaup. osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO 1. Lääni 2. Kunta 4. Kylä/Rekisterinumero Lapväärtti/ 2:23 7. Peruskartta/Koordinaatit 1232 08 / X=6 905 906, Y=529 106 10. RAKENNUKSEN KUVAUS Rakennus n:o Nyk.

Lisätiedot