rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa"

Transkriptio

1 Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1850 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset: pystysuuntainen keltaiseksi maalattu laudoitus (autotalli), punamullattu lomalaudoitus (varasto) Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 1 historiallinen: rakennuspaikalla on asutushistoriallista merkitystä rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: Eteiskamaritupa on rakennettu 1860-luvulla, rakennus toimii nykyisin tontille rakennetun uudemman päärakennuksen vierastupana. Rakennuksessa on säilynyt alkuperäiset piirteet: julkisivu on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen savupiippu ja rakennuksen sokkeli on luonnonkiveä. Ikkunat ovat t-tyyppiset ja niiden puitteet ovat valkoiset. Alueelle ominaisesti puolitoistakerroksisen rakennuksen ylemmän kerroksen ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Ulko-oven yläreunassa on kaksiruutuinen ikkuna, ovessa on kauniisti punamullatuin listoin koristeltu puupanelointi. Rakennuksen sisätiloissa on kauniit vanhat puiset paneeliovet sekä vanha avonainen tulisija. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joista toisen julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, ilmettä raikastavat valkoiset listat ja puupaneloidut ovet on käsitelty keltamullalla, katemateriaali on pelti. Toinen piharakennuksista on uudempi ja sen seinät ovat vaaleaa peittomaalattua pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on saumattu pelti.

2 123 eteiskamaritupa Kuvia sisätiloista

3 Yhteiset autotalli (yllä) ja ulkorakennus (alla) kohteen 90. kanssa 124

4 Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1932 Korjausvuodet: 1937 (toinen kerros) Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, (piharakennukset: 1, lueteltu kohteen nro 89 yhteydessä) Vuoraus: keltaiseksi maalattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1930-luvulla rakennettu päärakennus on osa kohteen 89 pihapiiriä. Rakennuksen julkisivuverhous on vaaleaa, peittomaalattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Ikkunat ovat t-tyyppiset ja niiden puitteet on sävytetty ruskeiksi. Ikkunoita kehystävät listat on koristeltu taidokkain puuyksityiskohdin. Pitkillä sivuilla toisen kerroksen ikkunat ovat ensimmäistä kerrosta pienemmät ja ne on pystysuuntaan symmetrisesti kahtia jaetut. Pohjaltaan L-mallisen päärakennuksen harjakaton materiaali on saumattu pelti, rakennuksen keskeltä nousevat kaksi punatiilistä savupiippua. Pihapiirin ulkorakennukset on käsitelty kohteen numero 89 yhteydessä.

5 Rakennuksen nimi: Landbond Herr Rnr: M Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun loppu Korjausvuodet: 1947 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1800-luvun lopulla rakennettu tila on saanut nykyisen ulkoasunsa vuonna 1947 tehdyn laajennuksen ja peruskorjauksen myötä. Päärakennuksen hallitseva piirre on pääjulkisivun kaksikerroksiset, satulakattoiset osat jotka liittyvät kohtisuoraan rakennuksen päärunkoon. Kapearunkoisten päätyjen väliin jää lapekattoinen avokuisti. Rakennuksessa on punamullalla käsitelty pystysuuntainen lautaverhous, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset ja sokkeli on luonnonkiveä. Polveileva harjakatto on materiaaliltaan vihreäksi maalattua saumattua peltiä. Pystysuuntaiset ikkunat ovat neljä- tai kuusiruutuiset. Ulko-ovi on kauniisti paneloitu pariovi, jossa on ilmeisimmin säilynyt alkuperäinen heloitus. Pihapiiriin kuuluu kolme piharakennusta, jotka on päärakennuksen tavoin suunnattu siten, että päädyt katsovat kohti merta. Puharakennusten julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, katemateriaali on pelti ja listat ovat raikkaan valkoiset. Piharakennuksissa on säilynyt vanhoja, kauniita puuovia ilmeisimmin alkuperäisillä heloituksilla. Valokuvia

6 127 näkymä meren suunnasta piharakennuksia

7 Rakennuksen nimi: Koilonas Rnr: M Osoite: Sommarösundsv.481 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun alku Korjausvuodet: 1978 Kerrosluku: päärakennus: 2, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundintien ympäristössä Lisätietoja: 1800-luvun alussa rakennettu tila on säilyttänyt osittain alkuperäiset piirteensä, vaikka päärakennusta on korjattu ja jatkettu 1970-luvulla. Päärakennuksessa on saumatulla pellillä katettu harjakatto. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Rakennuksessa on lapekattoinen avokuisti sekä parvekkeet toisen kerroksen päädyissä. Kuistin ja parvekkeen kaiteissa sekä kuistin räystäässä on käytetty koristellista puurimoitusta, joka mukailee rakennuksen tyyliä. Päärakennuksen ikkunat ovat neliruutuiset, tosin viistonurkkaista erkkeriä kiertää nauhamaisesti yhdeksänruutiset ikkunat. Ylemmän kerroksen ikkunat ovat alueelle tyypillisesti alempaa kerrosta pienemmät. Päärakennuksessa on kauniisti paneloitu, pieniruudullisin ikkunoin aukotettu ja keltamullalla maalattu pariovi, jota kehystävät kapeat ikkuna-aukot. Rakennuksen toinen sisäänkäynti on suunnattu tielle ja se on osa vaakalaudoitettua umpikuistia, yksinkertainen ovi on maalattu keltamullalla. Pihapiirissä sijaitsee myös punamullalla käsitelty piharakennus, jonka listat ovat valkoiset ja ovet keltamullatut. Piharakennuksen lapekaton materiaali on pelti. Rannassa on harmaa, lautaverhottu ja harjakattoinen saunarakennus.

8 129 asuinrakennus piharakennuksia

9 Rakennuksen nimi: Låas Hannesas Rnr: Osoite: Sundbådavägen 1 Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: vanha päärakennus 1900 (purettu 2010), uusi päärakennus 2010, navetta 1940-l, verstas 1950-l Korjausvuodet: - Kerrosluku: päärakennus: 1, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaalea peittomaalattu pystylaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus/tiili Katemateriaali: konesaumattu pelti/pelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus ja sen läpi kulkee Sundbådavägen Lisätietoja: Vuonna 1900 rakennetun tilan päärakennusta korjattiin vuonna 1932, mutta päärakennus on purettu ja korvattu vuonnna 2010 puurakenteisella asuinrakennuksella. Päärakennuksessa on vaalea, peittomaalattu pystylaudoitus, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Puolitoistakerroksisen rakennuksen harjakatossa on profiilipeltikate. Pääsääntöisesti kuusiruutuiset ikkunat ovat nykyajalle tyypillisesti syvällä julkisivupinnassa. Pihapiirissä on säilynyt vanhoja piharakennuksia. Piharakennuksissa on punamullalla käsitelty pystylaudoitus, navetassa on osittain tiiliseinää, jossa ikkunoiden yläpuolella on kauniit holvaukset. Nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, puuovet on maalattu keltamullalla ja niissä on osittain säilynyt kauniit, vanhat heloitukset. Piharakennusten harjakattojen katemateriaali on pelti.

10 piharakennuksia 131

11 Rakennuksen nimi: Berglunds Rnr: S Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: kalastajan asuintila Rakennusvuosi: 1918 Korjausvuodet: 1960 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaalea pystyrimalaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus aivan kalasataman läheisyydessä. Lisätietoja: Lähellä kalasatamaa sijaitseva vanha kalastajan asuintila on rakennettu vuonna 1918 ja sitä on korjattu 1960-luvulla. Päärakennuksen ulkoasu on säilyttänyt alkuperäiset piirteensä, sisätilat on uusittu. Puolitoistakerroksinen, harjakattoinen päärakennus on ulkovuoraukseltaan vaaleaa, peittomaalattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat on sävytetty tummemmaksi. Katemateriaali on saumattu pelti ja harjakaton keskeltä nousee punatiilinen, kapea savupiippu. Rakennuksessa on neliruutuiset ikkunat, jotka ovat ylemmässä kerroksessa alueelle tyypillisesti ensimmäistä kerrosta pienemmät. Sisäänkäynti tapahtuu kauniisti hamaanruneiden, puupaneloitujen pariovien kautta, jonka yläosaa koristaa kaksiruutuinen ikkuna. Piharakennuksissa on alueelle tyypillinen ulkoasu: julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja harjakattojen materiaalina on pelti. Vanhoissa puuovissa on säilynyt kaunis haloitus, puuovet on maalattu keltamullalla. Säilymistä uhkaa rakennuksen pitkään kestänyt tyhjillään olo.

12 133 asuinrakennus piharakennuksia

13 Kohteen nimi: Sveabryggon Rnr: Osoite: Sommarösundsv. Rakennustyyppi: Kalastussatama Rakennusvuosi: luku Korjausvuodet: Arvotus: 1 historiallinen: vanha kalasatama rakennushistoriallinen: kerroksellinen kokonaisuus eri aikakausien vene- ja kalastajavajoja maisemallinen: vajojen muodostama kokonaisuus meren rannalla Lisätietoja: 1900-luvulla rakennettu satama toimii edelleen tänäkin päivänä. Satama aluetta on ajan myötä korjattu, mutta alueella säilyneissä venevajoissa on säilynyt alkuperäisiä piirteitä. Suorakaiteen muotoiset, harjakattoiset venevajat on suunnattu siten, että niiden päädyt katsovat kohti merta. Pienipiirteiset vajat muodostavatkin mereltä katsottuna rantaan kauniin silhuetin. Rakennusten julkisivuverhous on yhteneväinen: seinät ovat punamullattua pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pääsääntöisesti pelti. Ovet ovat suurimmaksi osaksi alueelle ominaiseen tapaan maalattu keltamullalla ja niiden puupaneloitua pintaa somistaa monessa tapauksessa vanha heloitus. Luonnonkiviset sokkelit sulautuvat rannan kivikkoiseen kallioon. Satama-alue muodostaa historiallisen kokonaisuuden, jolla on sekä rakennushistoriallista että maisemallista arvoa.

14 kuvia kalasatamasta 135

15 Rakennuksen nimi: Heikus Sanderas Rnr: R Osoite: Sundbådavägen 11 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: vanha päärakennus 1877 (saanut purkuluvan), uusi päärakennus 2012 Korjausvuodet: 1975 Arvotus: - Lisätietoja: Vuonna 1877 rakennettu asuinrakennus on remontoitu 1970-luvulla. Puolitoistakerroksisessa, harjakattoisessa rakennuksessa on noppamainen muoto. Rakennus on vuoden 1975 korjausten yhteydessä saanut uudet ikkunat, jotka ovat epäsymmetrisesti jaoitellut ja puitteiltaan valkoiset. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset. Harjakaton katemateriaali on pelti, harjan keskeltä nousee kauniisti muurattu punatiilinen, porrastettu savupiippu. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Piharakennusten ovissa on osittain säilynyt vanha heloitus. Pieni autotalli on ilmeisimmin 1970-luvulta ja siinä on ajalle tyypillisesti otsamainen, räystästä kirtävä lautaverhottu kotelointi. Pihapiirissä on uusi vaalean vihreäksi maalattu yksikerroksinen päärakennus. purettava asuinrakennus

16 piharakennuksia ja venevaja 137

17 Rakennuksen nimi: Hjerpis Rnr: Osoite: Sundbådavägen 8 Rakennustyyppi:Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1890 Korjausvuodet: 1994 Kerrosluku: päärakennus: 1 + ullakko, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullan sävyinen pystylaudoitus Katemateriaali: profiilipelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas osa Sundbådavägenin ympäristöä Lisätietoja: Vuonna 1890 rakennettu talo on remontoitu täysin 1990-luvulla. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullan sävyistä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on profiilipelti. Ikkunat ovat pääsääntöisesti t-tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Tien puolella pihapiiriä reunustaa punamullalla käsitelty puuaita.

18 Rakennuksen nimi: Landbond Erk Rnr: Osoite: Sundbådavägen 15 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1919 Korjausvuodet: 1963 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset: punamullattu pystyrimalaudoitus, mökki: punaiseksi maalattu hirsipinta Katemateriaali: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas Lisätietoja: Vuonna 1919 rakennettu päärakennus on remontoitu 1960-luvun alussa. Päärakennuksessa on punamullalla käsitelty pystylaudoitus, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti. Ikkunat ovat vaakasuuntaiset ja epäsymmetrisesti jaotellut, puitteet ovat tummat. Rakennuksen vahvin piirre on pääjulkisivun poikkiharjainen, kaksikerroksinen osa, jossa alakerrassa on avokuisti ja yläpuolella pieni parveke. Kohteen piharakennukset ovat ulkoasultaa alueella tunnusomaisesti punamullalla käsiteltyä laudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Ovet on pääsääntöisesti käsitelty keltamullalla ja niissä on osittain säilynyt vanha heloitus. Piharakennuksista suurin on kapea runkoinen ja L:n mallinen, se rajaa pihapiiriä hyvin. Pihapiiriin kuuluu myös uudempi, pitkänurkkainen hirsirakennus. Puolitoistakerroksinen, harjakattoinen rakennus on käsitelty punamullalla, listat ja nurkkien hirsien päädyt ovat valkeat. Ikkunat ovat tuuletusruudulliset ja niiden puitteet on tummat.

19 piharakennuksia 140

20 Rakennuksen nimi: Sanderas Rnr: Osoite: Sundbådavägen 17 Rakennustyyppi: kalastajan asuintila Rakennusvuosi: 1890 Korjausvuodet: 1970-luvulla Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennukset:profiilipelti Arvotus:1 historiallinen: asutushistoriallista arvoa vanhana kalastajan asuinpaikkana rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundin ympäristössä Lisätietoja: Vanha kalastajan asuintila on rakennettu vuonna 1890, rakennusta on remontoitu 1970-luvulla. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullalla kasiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on saumattu pelti. Pohjoissivulla julkisivussa on punainen peltiverhous. Puolitoistakerroksisessa rakennuksessa on harjakatto, jota kunnostettiin inventoinnin aikana. ikkunat ovat ilmeisimmin alkuperäiset ja neliruudulliset, ikkunoita kehystävissä listoissa on taidokkaita puuyksityiskohtia. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joissa on tumma lautaverhous sekä valkoiset listat. Katemateriaali on profiilipelti. Suuremmassa on pieniruutuiset ikkunat, pienempi on ilmeisesti uudempi ja toimii saunana.

21 142 asuinrakennus piharakennuksia

22 Rakennuksen nimi: Bennis Rnr: X Osoite: Sundbådavägen 31 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1923 Korjausvuodet: 1953 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punaiseksi maalattu pystylaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Sommarösundin ympäristössä Lisätietoja: Päärakennuksen julkisivuverhous on punamullan sävyiseksi käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset ja katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat on vaihdettu 1950-luvun korjauksen yhteydessä ajalle tyypillisiin epäsymmetrisesti jaoteltuihin, tuuletusruudullisiin ikkunoihin. Pihapiiriin kuuluu kaksi piharakennusta, joiden julkisivuverhous on alueelle tyypillinen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä lautaverhousta, ilmettä raikastavat valkoiset listat ja puupaneloidut ovet on käsitelty keltamullalla. Aivan tien varressa sijaistevassa piharakennuksessa on osittain luonnonkivinen seinä.

23 piharakennuksia 144

24 Rakennuksen nimi: Kal Gustas-Hugo Rnr: Osoite: Markvägen 58 Rakennustyyppi: Asuinrakennus Rakennusvuosi: 1940 Korjausvuodet: 1980-luvulla Kerrosluku: päärakennus: 1 + ullakko, piharakennus: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Asuinrakennus on vuodelta 1940 ja se on säilyttänyt alkuperäisen ulkoasunsa. Puolitoistakerroksisen rakennuksen pohjamuoto on L:n mallinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Harjakaton keskeltä nousee puaniitilinen, porrastettu savupiippu. Ikkunat ovat t-tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Sisäänkäynti tapahtuu avokuistin kautta, jossa on kaiteessa ja katossa valkoiset puurimat. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla.

25 146 piharakennus, kohde nro Rakennuksen nimi: Kal Gustas Rnr: Osoite: Markvägen 70 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1800-luku, siirretty 1910 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennukset: 1 + ullakko, piharakennus: 1 Vuoraus: vanha päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, uusi päärakennus: peittomaalattu vaakalaudoitus Katemateriaali: päärakennukset: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: vanha päärakennus edustaa paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Vanha päärakennus on alun perin rakennettu 1800-luvulla ja siirretty nykyiselle paikalleen vuonna Pihapiiriin kuuluu myös uudempi asuinrakennus ilmeisimmin 1900-luvun lopulta. Vanhassa päärakennuksessa on kaunis kaksikerroksinen kuisti, jonka viistetyt kumat jatkuvat aumattuna

26 147 kattomuotona. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoistusta, tosin maali on eteläsivulta osittain kulunut pois. Nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Harjan keskeltä nousee punatiilinen savupiippu. Ikkunat ovat pääosin neliruuruiset, eteläsivulla on leveämpi kuusiruutuinen ikkuna. Pihapiiriin kuuluu myös kauniisti harmaantunut piharakennus, jossa on pystylaudoitus ja peltikate. vanha asuinrakennus piharakennus uusi asuinrakennus

27 Rakennuksen nimi: kalavaja Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: kalavaja Rakennusvuosi: 1800-luku Korjausvuodet: ei tiedossa materiaali: hirsi Arvotus: 1 historiallinen: vanha kalasatama rakennushistoriallinen: hyvin säilynyt hirsirakenteinen kalavaja Lisätietoja: Pieni aittamainen kalavaja on harjakattoinen ja siinä on säilynyt alkuperäiset ruoteet. Hirsiseinä jatkuu poskina kannattaen räystästä muodostaen aittaan pienen katoksen oven suulle. Toiselta sivulta poskia on osittain sahattu. Pitkillä sivuilla rakennetta tukevat följärit. Kauniissa, vanhassa puuovessa on säilynyt myös alkuperäinen heloitus.

28 Rakennuksen nimi: Backas Rnr: E Osoite: Östravägen 22 Rakennustyyppi: Småbrukargård Rakennusvuosi: 1900 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Östravägenin ympäristössä Lisätietoja: Puolitoistakerroksisen rakennuksen pohjamuoto on L:n mallinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen savupiippu. Ikkunat ovat t- tyyppiä ja niiden puitteet ovat valkoiset. Sisäänkäynti tapahtuu kuistin sivuseinältä katoksen kautta, jossa on kaiteessa ja katossa valkoiset puurimat. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Pitkä, pohjamuodoltaan L:n mallinen piharakennus rajaa pihaa tehokkaasti. Keskellä pihaa on kaunis vanha kaivo, jossa on pieni kate.

29 150 asuinrakennus piharakennus

30 Rakennuksen nimi: Färms Rnr: Osoite: Kärrasvägen 7 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1931 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: päärakennus: okran sävyinen vaakalaudoitus, piharakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus/tiili Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus:2 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: pihapiiri muodostaa maisemallisesti arvokkaan kokonaisuuden Kärrasvägenin ympäristössä Päärakennuksen näyttävin osa on kaksikerroksinen kuisti, joka liittyy kohtisuoraan rakennuksen pääosaan. Rakennuksen julkisivuverhous on peittomaalattua vaakalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on saumattu pelti. Ikkunat ovat pääosin t-tyyppiä ja niiden puitteen on tummat. Alueelle tyypillisesti ylemmän kerroksen ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Sisäänkäynti rakennukseen tapahtuu kauniiden puisten pariovien kautta, joiden yläosassa on kaksiruutuinen ikkuna. Pihapiiriin kuuluu myös pitkähkö piharakennus, jonka toinen pääty on punatiilinen ja muilta osin punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta. Harjakattoisen rakennuksen katemateriaali on pelti. Julkisivuaukotuksen ja nurkkien listat ovat valkoiset, ovet on maalattu keltamullalla. Pihapiirissä on myös pieni punamullalla maalattu leikkimökki, jossa on kauniit kuusiruutuiset ikkunat.

31 152 asuinrakennus piharakennukset

32 Rakennuksen nimi:kärras Rnr: R Osoite: Kärrasvägen 22 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1859 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus/pystylaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennukset: aaltopelti Arvotus: 2 historiallinen: rakennuspaikalla on asutushistoriallista arvoa rakennushistoriallinen: pihapiirissä sijaitsee vanha otsallinen pikkuaitta Lisätietoja: Päärakennus on harjakattoinen ja puolitoistakerroksinen rakennus, jonka pääjulkisivulla on avokuisti ja sen yläpuolella yläkerroksen korotettu osa. Rakennuksen julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Pihapiiriin kuuluu muun muassa kaunis, vanha otsallinen pikku aitta. Molempien piharakennusten julkisivuverhous on alueelle ominainen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, julkisivuaukotuksen ja nurkkien listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet ovat maalattu keltamullalla ja niissä on säilynyt osittain vanha heloitus.

33 piharakennukset 154

34 Rakennuksen nimi: Smedis Sigfridas Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1900 Korjausvuodet:ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 2, piharakennukset: 1 Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, hirsivaja: aaltopelti Arvotus: 1 rakennushistoriallinen: sekä päärakennus että piharakennus edustavat paikallista rakentamistapaa maisemallinen: maisemallisesti arvokas kokonaisuus Östravägenin ympäristössä Lisätietoja: Päärakennus on pohjamuodoltaan L:n mallinen ja sen julkisivuverhous on alueelle tunnusomainen: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat ovat kuusiruutuiset ja toisessa kerroksessa päätyjä lukuun ottamatta alempaa kerrosta pienemmät. Ulko-ovi on kauniisti puupaneloitu. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Pihapiiriä selkeästi rajaavassa L:n mallisessa piharakennuksessa on kahden sisäänkäynnin kohdalla frontonit, jotka rytmittävät rakennuksen pitkää massaa. Pihapiiriin kuuluu myös kauniisti harmaantunut, pitkänurkkainen hirsivaja, jossa on peltikate.

35 156 asuinrakennus piharakennukset

36 Rakennuksen nimi: Janas Rnr: Osoite: Östravägen 66 Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: 1800-luvun loppu Korjausvuodet: 1962 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1+ullakko Vuoraus: punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: konesaumattu pelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja: 1800-luvun lopulla rakennettu tila on korjattu vuonna Päärakennus on puolitoistakerroksinen ja harjakattoinen. Julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystyrimalaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on saumattu pelti. Ikkunat ovat epäsymmetrisesti jaoitellut ja tuuletusruudulliset, niiden puitteet ovat valkoiset. Rakennuksessa on yksikerroksinen laajennusosa, joka on ilmeisimmin lisätty 1960-luvulla tehtyjen korjausten yhteydessä. Tien varressa sijaitsee suurehko talousrakennus, jonka julkisivuverhous on yhteneväinen päärakennuksen kanssa: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti.

37 Rakennuksen nimi: Abbis Rnr: Osoite: Östravägen Rakennustyyppi: maatila Rakennusvuosi: 1840, siirretty 1902 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennus: 1 Vuoraus: päärakennus: keltaiseksi maalattu pystyrimalaudoitus, piharakennus: punamullattu pystylaudoitus Katemateriaali: päärakennus: konesaumattu pelti, piharakennus: aaltopelti Arvotus: 3 maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja:. Puolitoistakerroksisen, harjakattoisen päärakennuksen näyttävin osa on pääjulkisivulla sijaitseva avokuisti. Rakennuksen julkisivuverhous on vaaleaa, peittomaalattua pystyrimalaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaalina on saumattu pelti. Rakennuksessa on t-tyyppiset ikkunat, joiden puitteet ovat valkoiset. Toisessa kerroksessa ikkunat ovat pitkillä sivuilla alempaa kerrosta pienemmät. Harjakaton keskeltä nousee punatiilinen, porrastettu savupiippu. Piharakennuksessa on alueelle tunnusomainen julkisivuverhous: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaalina on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla. Tien puolella pihapiiriä rajaa kaunis, matala luonnonkivinen aita. Rakennusten muodostama pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus.

38 Rakennuksen nimi: Jakopas Rnr: Osoite: Sommarövägen 10 Rakennustyyppi:Maatila Rakennusvuosi: 1945 Korjausvuodet: laajennus 1976 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: vaaleaksi maalattu pystyrimalaudoitus, piharakennukset:punamullattu pystyrimalaudoitus Katemateriaali: päärakennus: profiilipelti, piharakennukset: aaltopelti Arvotus: 2 rakennushistoriallinen: piharakennukset edustavat paikallista rakentamistapaa Lisätietoja: Puolitoistakerroksisessa, harjakattoisessa päärakennuksessa on vaalea, peittomaalattu pystylaudoitus. Ikkunat ovat t-tyyppiä, jonka yläosa on jaettu vielä kolmeen ruutuun. Ikkunoita kehystää valkoiset, puukoristellut listat. Rakennuksen katemateriaali on profiilipelti. Sisäänkäynti tapahtuu avokuistin kautta ja ulko-ovi on ilmeisesti vanha sekä puupaneloitu. Pihapiiriin kuuluu useampi piharakennus, joissa on alueelle tyypillinen julkisivuvuoraus: seinät ovat punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, nurkkien ja julkisivuaukotuksen listat ovat valkoiset, katemateriaali on pelti. Ovet on maalattu keltamullalla ja niissä on osittain kaunis, vanha heloitus. Vanhassa aitassa erottuu hirsirunko ja siinä on kauniit kuusiruutuiset ikkunat.

39 160 asuinrakennus piharakennukset

40 Rakennuksen nimi: Gammelgårds Rnr: P Osoite: Österändsvägen 15 Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1750 Korjausvuodet: 1955 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½ /2, piharakennukset: 1 Vuoraus: päärakennus: punamullattu pystyrimalaudoitus, piharakennuksessa lisäksi luonnonkivi Katemateriaali: aaltopelti Arvotus:1 historiallinen: yksi kylän vanhoista kantatiloista, rakennuspaikalla on asutushistoriallista arvoa rakennushistoriallinen: päärakennus on alun perin 1700-luvulta, rakennuksen 2-ovinen saaristolaiskuisti on arvokas variaatio kylän rakentamistavoista maisemallinen: pihapiiri on maisemallisesti arvokas kokonaisuus Lisätietoja: Gammelgårds on yksi Södra Vallgrundin kantatiloista. Päärakennus on rakennettu 1750-luvulla, ja sitä on remontoitu vuonna Rakennuksen näyttävin osa on pääjulkisivu, jolla sijaitsee kaksikerroksinen saaristolaiskuisti. Kuistin nurkat on viistetty ja katto muodostuu kahdesta harjakatosta, jotka sijoittuvat kohtisuorasti päärunkoon. Kuistiosassa on kauniit neljä- ja kuusiruutuiset ikkunat sekä kaksi pariovellista sisäänkäyntiä. Nurkkien listat kaartuvat kohti räystästä muodostaen alueelle tunnusomaisen rakennusaiheen. Rakennuksen julkisivuvuoraus on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Päärungon ikkunat on uusittu ilmeisimmin 1950-luvun korjausten yhteydessä yksiruutuisiin ikkunoihin. Pihapiiriin kuuluu kaksi ptkänomaista piharakennusta, joiden julkisivuverhous on punamullalla käsiteltyä pystylaudoitusta, listat ovat valkoiset ja katemateriaali on pelti. Toisen rakennuksen päädyssä on osittain luonnonkivistä seinää. Rakennuksissa on säilynyt vanhoja kauniita ikkunoita ja ovia.

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET KOUVOLA MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET Korttelit 2001, 2005, 2064, 2066 KOUVOLAN KAUPUNKI Kaava 124:2 KUNTATEKNIIKAN TOIMIALA KAUPUNKISUUNNITTELU 22.11.2007 Nro 0020002 1 MUSEOKORTTELIEN RAKENTAMISTAPAOHJEET

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 1:93 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 1:93 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET

NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET ITÄ-TAMMISTO RAKENNUSTAPAOHJEET KORTTELIT 24-27 NAANTALI 18.08.2010 NAANTALI ITÄ-TAMMISTON RAKENNUSTAPAOHJEET A R K K I T E H T I T O I M I S T O T A R M O M U S T O N E N O Y LEHMUSTIE 27 A 20720 TURKU

Lisätiedot

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA

KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA KOTONA JA MÖKILLÄ YHTÄ AIKAA Rakentamisohjeella tavoitellaan yhtenäistä, ilmeeltään omaleimaista aluekokonaisuutta. Tällaisen asukkaat voivat kokea omaksi paikakseen, jonka veto- ja elinvoima alkavat syntyä

Lisätiedot

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006

MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 MURHEISTENRANTA 1/7 RAKENTAMISTAPAOHJE 11.10.2006 TÄMÄ RAKENTAMISTAPAOHJE KOSKEE MURHEISTENRANNAN ASEMAKAAVA- ALUETTA TÄYDENNYSRAKENNETTAVAN ALUEEN OSALTA. SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. PIENTALOTONTIT

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet

VALKEAKOSKI Vallon asemakaava. Rakennustapaohjeet Korttelit 9, 10 ja 11 Teema: MODERNI Erityispiirteet Rakennuspaikat sijoittuvat avoimelle peltoaukealle kaupungin sisääntuloväylän varrelle. Rakennuksiin haetaan modernia muotokieltä. Rakennuksen sijoitus

Lisätiedot

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuinrakennus

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen Raahen 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 4465-4288 Raahe 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriaselvitys. Suunnittelukeskus Oy 1 Säilyneisyyden kriteerit

Lisätiedot

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 12.01 3 m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA MÄÄRÄYKSET SÄÄKSVUORI: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 12.01

Lisätiedot

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 Taikapuisto 3 käsittää 19 omakotitonttia, joille kullekin saa

Lisätiedot

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 1 RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 Yleistä Rauhalan tontit sijaitsevat Tervakoskella 130-tien itäpuolella ja ne rajoittuvat Rauhalantiehen

Lisätiedot

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset MYYNTIESITE v.181 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos

Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Kittilän kunta Atrin alueen asemakaava ja asemakaavan muutos Rakentamistapaohjeet 15.5.2008 SISÄLLYS 1 JOHDANTO... 1 2 RAKENTAMISTA KOSKEVAT OHJEET KAAVASSA... 2 3 KAAVIOKUVA... 4 4 ALUEEN RAKENTAMISTA

Lisätiedot

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ).

Palomääräykset Rakentamisessa noudatetaan Suomen rakentamismääräyskokoelman osaa E1 Rakennusten paloturvallisuus, määräykset ja ohjeet ( ). ESPOO / ÅMINNE KORTTELISUUNNITELMA JA RAKENNUSTAPAOHJEET Korttelit 45085, 45087, 45088 ja 45089 Yleistä Korttelisuunnitelma käsittää rakentamistapaohjeet ja korttelisuunnitelmakartan. Korttelisuunnitelmalla

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI RAKENTAMISTAPAOHJE 24.3.2014 KORTTELI 603 TONTIT 2-4

SAARIJÄRVEN KAUPUNKI RAKENTAMISTAPAOHJE 24.3.2014 KORTTELI 603 TONTIT 2-4 Rakentamistapaohje on asemakaavakarttaa (KV..2014 ) täydentävä, se on ohjeellinen ja se koskee uudisrakentamista. Alue on osa valtakunnallisesti arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä, Saarijärven vanhaa

Lisätiedot

pohjoisosa Asemakaavan muutos A-2308 Havainnekuva 1:1000 Korttelit

pohjoisosa Asemakaavan muutos A-2308 Havainnekuva 1:1000 Korttelit Asemakaavan muutos A-08 Asemakaavakartta :000 Korttelit - 6 Asemakaavassa olevan kerrosluvun (II) tarkoittama talotyyppi Asemakaavan muutos A-08 Havainnekuva :000 Korttelit - 6 Havainnekuvassa esitetyt

Lisätiedot

OLMALANPELLON RAKENNUSTAPAOHJEET

OLMALANPELLON RAKENNUSTAPAOHJEET Liite YLIVIESKA OLMALANPELLON RAKENNUSTHJEET..0 KKITEHTITOIMISTO JORMA PALORANTA OY OLMALANPELLON RAKENNUSTHJEET ALUEEN KTTA KALAJOKI NIEMELÄNKYLÄNTIE 0 SAVELANTIE NOPPUISTO OLMALANRANNANKA ULPUKANKA KUMINAKA

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET

RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET AK 359 KUSTAA AADOLFIN KIRKON YMPÄRISTÖ RAKENTAMIS- JA KORJAUSTAPAOHJEET koskien Iisalmen kaupungin 7. kaupunginosan kortteleita 19, 451, 453-457 ja 459 Rakentamistapaohjeet liittyvät asemakaavaan AK 359

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Lukkarinmäen (12) kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

Pallomäenkuja. Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015)

Pallomäenkuja. Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 69 Pallomäenkuja Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra / v m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 40094 30 Pallomäenkuja 10 506 180 valmis 4 117 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm:

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA

TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA VIITASAAREN KAUPUNKI Maankäyttö 10.3.2010 TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVA KORTTELIT 270-274 SEKÄ NIIHIN LIITTYVÄT VIRKISTYS- JA KATUALUEET RAKENNUSTAPAOHJEET TUHMALANNIEMEN ASEMAKAAVAN RAKENNUSTAPAOHJEET 2 KORTTELI

Lisätiedot

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAAHE - MIKONKARIN KEHITTÄMISSUUNNITELMA RAKENNUSINVENTOINTI 04.04.2006 RAPORTTILIITE 30.06.2005 RAAHEN KAUPUNKI 2005 RAKENNUSINVENTOINTI 07.09.2004, 03.03.2005 2(7) ALUE 1 1. Kalamaja/varasto b = 62/1

Lisätiedot

KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA

KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Itä - Suomi 3. Kohde 2. Kunta Kiuruvesi KIURUVEDEN RAUTATIEASEMA 4. Kylä/rekisterinumero 263-871-0002-0001 Kiuruveden

Lisätiedot

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto

Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet. Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto Asemakaavan suojelumääräykset Villingissä ja suojelukohteet Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto SUOJELUMÄÄRÄYKSEN PERUSTELUT - rakennustaiteellinen arvo - kulttuurihistoriallinen arvo - maisemakulttuurin

Lisätiedot

TEIJON VOIMALAITOS & RETKEILYALUE

TEIJON VOIMALAITOS & RETKEILYALUE T arkastusraportti TEIJON VOIMALAITOS & RETKEILYALUE Perniö, SALO 1 METSÄHALLITUS Mia Puotunen 2008 T ARKASTUSRAPORTTI 13.11.2008 TEIJON VOIMALAITOS JA RETKEILYALUE Teijon retkeilyalue, Perniö VOIMALAITOS

Lisätiedot

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11

RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 1 RAUHALAN UUDET TONTIT TERVAKOSKI R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T KORTTELI 601 TONTIT 1,2,6, 9-11 Yleistä Rauhalan tontit sijaitsevat Tervakoskella 130-tien itäpuolella ja ne rajoittuvat Rauhalantiehen

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021 Lokala (508) Niemi 895-508-0002-002 2 00 Muu asuinrakennus 002 Seurakuntatalo Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Lähiympäristö: Pihapiiri: Other history: Kulttuurihistorialliset

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

OTALAMMEN KUKKOINHARJUN JA UUTELANLÄÄNIN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA 7 RAKENTAMISOHJE UUDISRAKENNUSKORTTELEILLE (KORTTELIT

OTALAMMEN KUKKOINHARJUN JA UUTELANLÄÄNIN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA 7 RAKENTAMISOHJE UUDISRAKENNUSKORTTELEILLE (KORTTELIT Ympa 27.5.2004 Ympa liite 3 VIHDIN KUNTA OTALAMMEN KUKKOINHARJUN JA UUTELANLÄÄNIN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAMUUTOS, KAAVA 7 RAKENTAMISOHJE UUDISRAKENNUSKORTTELEILLE (KORTTELIT 15, 43-46, 47-48,

Lisätiedot

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi 18.10.2011 / Esko Puijola Kalasataman nykyinen rakennuskanta vv verkkovaja 14 km kalamaja 2 pääasiallinen runkorakenne rakentamisvuodet harmaa hirsi

Lisätiedot

Pyhäjärven rantaosayleiskaava

Pyhäjärven rantaosayleiskaava KITEEN KAUPUNKI Pyhäjärven rantaosayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23479P003 1 (22) Heinilä Maritta Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Rakennuskannan arvottaminen... 1 2.1 Arvoluokat... 2 2.2

Lisätiedot

TOIMELA RAKENNUSHISTORIALAUSUNTO Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama OY

TOIMELA RAKENNUSHISTORIALAUSUNTO Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama OY TOIMELA RAKENNUSHISTORIALAUSUNTO 10.8.2014 Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama OY Perustiedot Osoite: Kuokkalantie 3, Nurmijärvi Arvioitu valmistumisaika: 1945 Suunnittelija: Rakennusmestari Niilo

Lisätiedot

98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135. Paxalvägen 39, Justus, 47540200020187

98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135. Paxalvägen 39, Justus, 47540200020187 98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135 Pihapiirin muodostavat tiensuuntainen päärakennus ja sitä vastapäätä oleva L-mallinen ulkorakennus. Päärakennuksen perustus on betonia, julkisivu valkea ja rapattu,

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI. 5. kaupunginosa kortteli 20. osa. Säilyneisyys ja arvottaminen RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

RAAHEN KAUPUNKI. 5. kaupunginosa kortteli 20. osa. Säilyneisyys ja arvottaminen RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS RAAHEN KAUPUNKI 5. kaupunginosa kortteli 20 RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS osa ja arvottaminen 30.4.2009 FG Planeko Oy Esko Puijola arkkitehti SAFA Raahen 5. kaupunginosan korttelin 20 rakennushistoriallinen

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.01 Puisto. 5.02 Lähivirkistysalue. 7.09

Lisätiedot

Suomelan asemakaava. Rakentamistapaohjeet. A-Insinöörit Suunnittelu Oy. Korttelit 230-258

Suomelan asemakaava. Rakentamistapaohjeet. A-Insinöörit Suunnittelu Oy. Korttelit 230-258 Suomelan asemakaava Rakentamistapaohjeet Korttelit 230-258 A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kansikuva: Ilmakuva Suomelan asemakaava-alueesta lähiympäristöineen, Vesilahden kunta 3 (12) Suomelan asemakaava-alue

Lisätiedot

/4

/4 -895-005-0007-006 /4 Uusikaupunki (895) Kaupunginosa V (005) 895-005-0007-006 00 Muu asuinrakennus Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö: Pihapiiri:

Lisätiedot

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3783 ASEMANTIE 3 04200 Kerava

RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3783 ASEMANTIE 3 04200 Kerava RAKENTEELLINEN KUNTOARVIO 3783 ASEMANTIE 3 04200 Kerava RAK Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy 04200 Kerava 2/15 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 2 KOHTEEN TIEDOT... 3 2.1 Kohteen tiedot... 3 2.2 Aineisto...

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNTA VANHAN PAPPILAN ALUE Rakennusinventointi ja maisemallinen asema

PIRKKALAN SEURAKUNTA VANHAN PAPPILAN ALUE Rakennusinventointi ja maisemallinen asema PIRKKALAN SEURAKUNTA VANHAN PAPPILAN ALUE Rakennusinventointi ja maisemallinen asema Sami Kauhanen RA, Arkkitehtitoimisto AR-Vastamäki Oy 4.4.2011 JOHDANTO Tämä inventointiraportti esittelee Pirkkalan

Lisätiedot

Rakentamistapaohje. Liminka, kirkonkylä, Kirkonranta, asemakaavan muutos ja laajennus LIITE 4

Rakentamistapaohje. Liminka, kirkonkylä, Kirkonranta, asemakaavan muutos ja laajennus LIITE 4 Liminka, kirkonkylä, Kirkonranta, asemakaavan muutos ja laajennus LIITE 4 Rakentamistapaohje Nämä ohjeet tulee liittää tontinluovutusasiakirjoihin 11.4.2016 Limingan kunta 1(5) OHJEEN TARKOITUS Tontin

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ

RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ Akaan kaupunki Myllytie 3 PL 34, 37801 Toijala Kaavoitus ja maankäyttö Lasse Majuri vs. Kaavoituspäällikkö Terhi Bärling Insinööriharjoittelija 19.6.2012 RAKENTAMISTAPAOHJEET UUSIKYLÄ Rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus Rakentamistapaohjeet Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus 2 YLEISTÄ Rakentamistapaohjeiden tarkoitus on täydentää asemakaavakartalla

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKENTAMISTAPAOHJE RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RIESKALAN (37.) KAUPUNGINOSAN HEIKKILÄNMÄEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Koskee Rieskalan (37.) kaupunginosan kortteleita: 26-30, 34-39, 5 Liittyy asemakaavaan n:o 609 1562 Rakentamistapaohjeet koskevat

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti Page 1 of 2 laaja kohderaportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjanmaan inventointi, EPO Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) AHONRANTA Ahonrannan tilan päärakennus

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

Omakotitalo 4h+k+s+ph+3xwc+aputilat... noin 155 / 218 m²

Omakotitalo 4h+k+s+ph+3xwc+aputilat... noin 155 / 218 m² MYYNTIESITE v.165 1 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Jalkarannan kaupunginosassa sijaitsevat rekisteritontit

Lisätiedot

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm

http://tkuwebmap/webmap/content/result.htm Sivu 1/5 Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.0 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET:@@ 1.04 1.040 Erillispientalojen korttelialue. Alueella saa rakentaa korkeintaan yhden asunnon erillispientaloja. Asuinrakennuksissa

Lisätiedot

AK 358 VIRRANPUISTO RAKENTAMISTAPAOHJE

AK 358 VIRRANPUISTO RAKENTAMISTAPAOHJE Rakentamistapaohje, joka ohjaa uudisrakentamista Iisalmen kaupungin 5. kaupunginosan AKkorttelialueilla kortteleissa 80 ja 81. Rakentamistapaohjeet liittyvät asemakaavaan AK 358 (KV hyv. 8.6.2015 46).

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8445 XI Kyttälä. koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8445 XI Kyttälä koskee korttelin 168 tonttia no.1 YLA: 4.2.2014 Maankäytön suunnittelu I. Laakkonen 24.6.2013 tark. 13.1.2014 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta

Lisätiedot

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013

ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 Asunto Oy Mars Pieni Roobertinkatu 8 / Korkeavuorenkatu 27 00130 Helsinki Kaupunginosa 3 / Kortteli 58 / Tontti 17 ASUNTO OY MARS RAKENNUSHISTORIASELVITYS 25.4.2013 1 KOHDE 1.1 Yleistä Asunto Oy Mars sijaitsee

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 Rakennustapaselostus 12.6.2014 YLEISTÄ TA-Asumisoikeus Oy / Ala-Säterinkatu 20 koostuu seitsemästätoista paritalosta, joissa on yhteensä 34 huoneistoa. Kaikki huoneistot

Lisätiedot

Säilytettävä ryhmänsä edustajana, Vaalittava pihapiiri tai lähiympäristö Säilytettävä kohde, säilytettävä rakennus, Säilytettävä pihapiiri

Säilytettävä ryhmänsä edustajana, Vaalittava pihapiiri tai lähiympäristö Säilytettävä kohde, säilytettävä rakennus, Säilytettävä pihapiiri Kirkonkylän rakennusperintökohteet Numero kartalla Nimi Arvioitu valmistumisaika 313 Sakkula 1949 Rakennus on säilynyt aikakaudelleen ominaisena. 266 Männistön muorin mökki 1800 l Rakennus on säilynyt,

Lisätiedot

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935 95 Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 41041 11 Aurinkokuja 1 a 453 120 valmis 2 935 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm: Rakennuksen kerrosluku:

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLI, II VAIHE: ULKOMETSÄNTIE JA ULKOMETSÄNPOLKU kaupunginosan KORTTELIT 11-16

Rakentamistapaohjeet KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLI, II VAIHE: ULKOMETSÄNTIE JA ULKOMETSÄNPOLKU kaupunginosan KORTTELIT 11-16 Rakentamistapaohjeet KAANAANMAANTIEN ITÄPUOLI, II VAIHE: ULKOMETSÄNTIE JA ULKOMETSÄNPOLKU 111. kaupunginosan KORTTELIT 11-16 SISÄLTÖ 1. TARKOITUS... 2 2. YLEISTÄ... 2 3. KORTTELIT... 4 1. TARKOITUS Näillä

Lisätiedot

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE.

1(3) A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. A-2482 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 1(3) 1 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 2 ASUINKERROSTALOJEN KORTTELIALUE. 3 KULTTUURI JA OPETUSTOIMINTAA PALVELEVIEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE, JOLLA YMPÄRISTÖKUVA

Lisätiedot

KAUKAJÄRVI, ASEMAKAAVA NO 7830 RAKENTAMISTAPAOHJEET RO , 2, 3, 4 JA 5

KAUKAJÄRVI, ASEMAKAAVA NO 7830 RAKENTAMISTAPAOHJEET RO , 2, 3, 4 JA 5 KAUKAJÄRVI, ASEMAKAAVA NO 7830 RAKENTAMISTAPAOHJEET RO-7830-1, 2, 3, 4 JA 5 Ohjeen laatija: Tampereen kaupungin suunnittelupalvelut, asemakaavoitus, arkkitehti Ilkka Kotilainen Ohjeiden tarkoitus: Rakentamistapaohjeiden

Lisätiedot

1/1. Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva. Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat:

1/1. Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva. Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat: 1/1 Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat: 2013 Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva Inventointiprojekti Teija Mustonen -895-005-0001-0006 1/5 Uusikaupunki

Lisätiedot

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim.

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu nimim. Kieppi Äijälänsalmen tontti on rakentamiseen kiinnostava ja haastava. Perinteisesti rakennuspaikka on ollut avointa maisematilaa, jota hyvin vaihteleva

Lisätiedot

TARVASMÄKI YLEISSUUNNITTELUOHJEET

TARVASMÄKI YLEISSUUNNITTELUOHJEET Kooste ohjeista TARVASMÄKI YLEISSUUNNITTELUOHJEET 1. ALUEEN ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET Asemakaavassa on osoitettu kortteli-, virkistys- ja katualueet. Korttelialueilla on osoitettu rakennusalat, rakennusoikeudet

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Kytkettyjen pientalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Kytkettyjen pientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Kytkettyjen pientalojen korttelialue.

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

ROVANIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET PÖYKKÖLÄN ALUEEN LAAJENNUS II 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 11341-11360

ROVANIEMI RAKENTAMISTAPAOHJEET PÖYKKÖLÄN ALUEEN LAAJENNUS II 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 11341-11360 1 ROVANIEMI PÖYKKÖLÄN ALUEEN LAAJENNUS II RAKENTAMISTAPAOHJEET 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 11341-11360 liittyy asemakaavaan kv *.*.2013 12.8.2013 Tekniset palvelut Maankäyttö Kaavoitus 2 ROVANIEMI MAANKÄYTTÖ,

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue.

Lisätiedot

HÄMEENKOSKI VALKINRANTA

HÄMEENKOSKI VALKINRANTA HÄMEENKOSKI VALKINRANTA RAKENTAMISTAPAOHJE Pertti Hartikainen Kellosilta 10, 00520 Helsinki p. 09-1481943 1. RAKENTAMISOHJEEN TARKOITUS Valkinrannan asemakaava on joustava toteuttamisen turvaamiseksi laadittu

Lisätiedot

AK 346 PIHLAJAHARJU III RAKENTAMISTAPAOHJE

AK 346 PIHLAJAHARJU III RAKENTAMISTAPAOHJE AK 346 PIHLAJAHARJU III RAKENTAMISTAPAOHJE Rakentamistapaohje, joka ohjaa uudisrakentamista Iisalmen kaupungin 8. kaupunginosan kortteleissa 26-47 sekä korttelin 25 tonteilla 5 ja 6. Rakentamistapaohjeet

Lisätiedot

Rakennusta alkuperäisasussaan

Rakennusta alkuperäisasussaan Raunion Tila 834-423-1-33 Omistajat Anne Rämö ja Juha Kujala Suunnittelu Jutta Varjus Rakentaminen Rauli Thynell, Juha itse ja sukulaiset Rakennuksen peruskorjaus, toisen kerroksen ja kuistin rakentaminen

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus. Senni Sorri 21.9.2012

Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus. Senni Sorri 21.9.2012 Alajärven Kullanmutkan ja koulukeskuksen alueen kehittämisehdotus Senni Sorri 21.9.2012 Senni Sorri 21.9.2012 / Tampereen teknillinen yliopisto / Arkkitehtuurin laitos Moderni puukaupunki -hankkeen diplomityöprojekti

Lisätiedot

Rakennusinventointi Hauhon Vanhalla raitilla

Rakennusinventointi Hauhon Vanhalla raitilla Kehittämiskeskus Oy Häme Satu Huuhka - Satu Rahnasto - Toni Husu - Jenna Taajamo Rakennusinventointi Hauhon Vanhalla raitilla Hämeenlinnan seudun kyläkaavoitushanke Hauhon Vanhan raitin kyläkaava Kehittämiskeskus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu

IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu IMATRAN KAUPUNKI RAKENTAMISOHJE 3/2011 TEKNINEN TOIMI Kaavoitus ja yleissuunnittelu Tontin osoite: Suokukonkatu 1 Korvaa ko. tontin rakentamisohjeen 26/1984 RAKENTAMISOHJE Hyväksytty Muutos RAKJA 69 20.9.2011

Lisätiedot

Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010. Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1422.

Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010. Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1422. LÖYTÄNEENTIEN JA LADVONTIEN YMPÄRISTÖN RAKENNUSTEN RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010 LÖYTÄNE Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä

Lisätiedot

Rakentamisohjeet Pyhtilä 1, korttelit 5001-5016

Rakentamisohjeet Pyhtilä 1, korttelit 5001-5016 Rakentamisohjeet Pyhtilä 1, korttelit 5001-5016 Raahen kaupunki, Kaavoitusosasto 2006 Hyväksytty teknisessä lautakunnassa 29.8.2006 1 1 YLEISTÄ...3 1.1 LÄHTÖKOHDAT...3 1.2 TAVOITTEET...3 1.3 KEINOT...3

Lisätiedot

RANTAJAAKOLA Tyrnävä. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus. Rakentamistapaohjeet. 11.5.2011 (päivämääriä lisätty 7.12.2011)

RANTAJAAKOLA Tyrnävä. Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus. Rakentamistapaohjeet. 11.5.2011 (päivämääriä lisätty 7.12.2011) RANTAJAAKOLA Tyrnävä Kirkonkylän asemakaavan muutos ja laajennus Rakentamistapaohjeet 11.5.2011 (päivämääriä lisätty 7.12.2011) TYRNÄVÄN KUNTA Kunnankuja 4 91800 TYRNÄVÄ AIRIX Ympäristö Oy Mäkelininkatu

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.03 Rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET

ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET LÄPSYÖSTIN ERÄKÄVIJÄT RY ERÄMÖKIN PURKU Hallitus 1/2 ERÄMÖKIN PURKU- JA SIIRTO-OHJEET Rakennukset 1. Tontti 2. Päärakennus 3. Liiteri Vuokrattu n. 0,5 ha:n määräala kiinteistöstä; Rajasuo Rno 1:14 Kangasniemen

Lisätiedot

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan

Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry:n kannanotto Tapanilan Kanervatien alueen kaavamuutosasiaan Tapanila-Seura ry suhtautuu myönteisesti Kanervatien asemakaavaan aiottuihin muutoksiin. Muutokset parantavat kaavaa ja entisestään

Lisätiedot

HAAKKOINM TUOHIVEHMAA LV-2 LV-1 AO-12 VL-5 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 VL-5 AO-12 VL-7 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 VP 2:11 AO-121

HAAKKOINM TUOHIVEHMAA LV-2 LV-1 AO-12 VL-5 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 VL-5 AO-12 VL-7 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 AO-12 VP 2:11 AO-121 LIITE MUUTETTAVA KAAVAN OSA TAAJAMANOSAN RAJA POISTUU MUUTETTAVA KAAVAN OSA Haapakylä Liite. Hulevesien hallinnan yleissuunnitelma LIITE MAANIITUNLAHTI lv W lv :8 luo- RA 9 hu :9 ol 88: 8 aj o TY : L MAANIITTU

Lisätiedot

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1

PIHAPIIRI SUOMALAISTEN PIHARAKENNUKSET. www.kimara.fi 1 www.kimara.fi 1 Kimara mallisto on laajentunut kattamaan myös hieman kevyemmistä hirsistä toteutetut piharakennukset. Tyylikkäät ja laadukkaat rakennukset on suunniteltu nimenomaan isompien Kimara rakennusten

Lisätiedot

Rakennustapaohjeet. Päivitys 15.12.2015 NAAPURINVAARAN YLEISKAAVA

Rakennustapaohjeet. Päivitys 15.12.2015 NAAPURINVAARAN YLEISKAAVA NAAPURINVAARAN YLEISKAAVA Rakennustapaohjeet Statukset, jotka vaikuttavat rakentamiseen: Valtakunnallisesti arvokas maisema alue. Valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Seudullisesti

Lisätiedot

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi Tykköön kylän ympäristökatselmus Jämijärvi 6.2.2014 Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus Tykköön kylän ympäristökatselmus Katselmus suoritettiin 6.2.2014. Kartasta yksi nähdään tuulivoimapuiston sijoittuminen

Lisätiedot

Laukaa 11. Laukaan työkohteet

Laukaa 11. Laukaan työkohteet 11. n työkohteet Työnsuunnittelija Jukka Leinonen on laatinut loppuraportit n työkohteista. Loppuraporttien henkilötyöpäiviin on merkitty työntekijöiden työpäivät. n kunta työllisti työkohteille neljä

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS

VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS Vastaanottaja Pyhäjoen kunta Asiakirjatyyppi Luonnosvaiheen maisemaselvitys Päivämäärä 2.4.2015 VANHATIEN YMPÄRISTÖN MAISEMASELVITYS JOKIKARTANON ALUE Päivämäärä 2.4.2015 Laatija Tarkastaja Kuvaus Kaisa

Lisätiedot