KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOHDEINVENTOINTI, kohde 29"

Transkriptio

1 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuinrakennus Nykyinen tilatyyppi tontti Kuvaus Historia Mäkipään tila sijaitsee Häijään keskustassa Kyläraitin pohjoispuolella. Suorakaiteen muotoisessa pihapiirissä on asuinrakennus, tiilirakenteinen navetta ja pitkä puurakenteinen talousrakennus todennäköisesti 1900-luvun vaihteesta. Päärakennus on 1½-kerroksinen, hirsirakenteinen, perustukseltaan luonnonkiveä. Rakennuksen ensimmäinen rakennusvaihe on vuodelta 1850, jolloin paikalle perustettiin kauppa. Rakennusta laajennettiin pirtillä vuonna 1900 ja rakentajina olivat samat kirvesmiehet, jotka rakensivat läheisen Häijään koulun. Tällöin vanha kuusikulmainen kuisti korvattiin koristeellisella lapekattoisella pitkällä kuistilla, jossa on kaksi sisäänkäyntiä, joiden päällä vastaharjat. Rakennuksen uusrenessanssista ja nikkarityylistä vaikutteita saanut julkisivu säilyi kuitenkin muutoin ennallaan. Julkisivuvuoraus on alaosassa pystypaneelia, keskellä peiterimavuorausta ja yläosassa vaakapaneelia ja koristeellista peiterimavuorausta, jaettuna vaaka- ja pystyjakolistoin. Satulakaton katteena on profiilipelti. Ikkunatyyppi on T-jakoinen, kuistissa on 9-ruutuinen koristeellinen ikkunatyyppi. Rakennuksen pohjoispäässä on vielä 1966 tehty matalampi laajennus, jonka kellarikerroksessa on autotalli. Häijää oli 1800-luvun puolivälissä merkittävä kaupallinen keskus ja Mäkipää rakennettiin sen keskustaan hyvälle liikepaikalle luvun alkupuolella talossa toimi vielä kestikievari, ja silloin pihamaalla olivat myös toiminnan vaativat pakari, putka ja maitohuone. Nämä piharakennukset on purettu jo ennen toista maailmansotaa. Talossa on myös pidetty piikojen ja renkien pestuuta. 3 Kohde 29 Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiriä rajaa Kyläraitin suuntaan tiheä kuusiaita ja myös päärakennus on tiheän kasvillisuuden ympäröimä. Tilan pohjoispuolella Porintien varrella on vuonna 1990 rakennettu pitkä myymälähalli. Navetassa toimii vanhan tavaran kauppa.

2 KULTTUURIHISTORIALLINEN ARVO Rakennushistoriallinen arvo Historiallinen arvo Maisemallinen arvo Arvojen perustelu Arvoluokka 2 Kunto rakennusperinteinen Asutushistoria, taloushistoria Maisemallisesti keskeinen sijainti Mäkipään tilalla on Häijään keskustassa sijaitsevana entisenä kaupparakennuksena ja kestikievarina keskeinen merkitys alueen historiassa valmistunut ja 1900 laajennettu uusrenessanssista ja nikkarityylistä vaikutteita saanut päärakennus sekä viimeistään luvun alkupuolella rakennetut tiilirakenteinen navetta ja toinen talousrakennus muodostavat suorakaiteen muotoisen pihan. Rakennukset kuvastavat päärakennuksen myöhemmästä laajennuksesta huolimatta aikakauttaan hyvin ja ovat suurelta osin säilynet perinteisessä asussaan. Tilan rakennuskanta on ajallisesti melko yhtenäinen. Pihapiiri sijoittuu keskeiselle paikalle Kylänraitin varrella. Ulkoisesti hyvä Kohde 29 Aiemmat tutkimukset Lähteet Vammalan Mouhijärven kulttuuriympäristöjen kehityshanke / Rakennetun ympäristön selvitys Kiinteistörekisteri Mäkipää vuonna 1899, kuva: Meidän kylät Matka Tupurlanjärven tienoon kyliin

3 Navetta Kohde 29 Puurakenteinen talousrakennus Pohjakartalla Mäkipää (1:77)

4 KOHDEINVENTOINTI, kohde 52 Kylä Kiinteistötunnus / Kiviniemi Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kyläraitti 91 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi asuinrakennus Nykyinen tilatyyppi kiinteistö Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Kiviniemi, entinen Voiman kaupparakennus sijaitsee Rieniläntien ja Kyläraitin risteyksessä Häijään keskustassa. Rakennus on valmistunut 1900-luvun alkupuolella. (Kiinteistörekisterissä on mainittu vuodet 1920 ja 1924.) Rakennusta on laajennettu länsi päädystään matalalla siipiosalla todennäköisesti 1945 aiemman harjakattoisen kuistin tilalle. 1½-kerroksisen rakennuksen piirteissä on uusklassismin vaikutusta, mm. julkisivun nurkkalaudat on kehystetty muistuttamaan pilastereita. Julkisivun alaosassa on peiterimavuoraus, yläosassa pystypaneeli. Perustuksena on betonisokkeli. Harjakatto on profiilipeltikatteinen. Rakennuksen itäpäädyssä on säilynyt harjakattoinen umpikuisti, jonka ikkunat ovat 9-ruutuiset. Katujulkisivussa on suuret, yläosastaan kolmijakoiset näyteikkunat. Korjauksista ja laajennuksesta huolimatta rakennus on säilyttänyt melko hyvin perinteisen ulkoasunsa. Rakennuksessa on toiminut työväenliike Voiman osuuskauppa 1920-luvulta lähtien. Mouhijärven maamiesseurassa oli harkittu Osuuskauppatoiminnan perustamista pitkään, ja myös Uotsolaan avattiin Osuuskaupan myymälä vuonna Viimeksi Kiviniemen rakennuksen tiloissa on toiminut lähikauppa. Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Häijään keskustassa, Kyläraitin ja Rieniläntien risteyksessä. 1 Kohde 52

5 KULTTUURIHISTORIALLINEN ARVO Rakennushistoriallinen arvo Historiallinen arvo Maisemallinen arvo Arvojen perustelu Arvoluokka 2 rakennusperinteinen taloushistoria Maisemallisesti keskeinen sijainti Kiviniemi, 1900-luvun alkupuolella, mahdollisesti 1924 valmistunut liikerakennus Rieniläntien ja Kyläraitin risteyksessä on säilyttänyt aikakauttaan edustavan ulkoasunsa melko hyvin, erityispiirteenään liiketilojen suuret näyteikkunat. Rakennuksen piirteissä on uusklassismin vaikutusta. Rakennuksessa on toiminut Osuusliike Voiman kauppa luvulta lähtien. Rakennusta on laajennettu useaan otteeseen matalalla siipiosalla, mutta se on säilyttänyt melko hyvin perinteisen ulkoasunsa. Rakennuksella on taloushistoriallista merkitystä kertomassa Häijään kaupallisesta kehittymisestä. Liikerakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Häijään keskustassa. Kohde 52 Kunto ulkoisesti hyvä / kohtalainen Aiemmat tutkimukset Lähteet Kiinteistörekisteri. Hist. kuva: Meidän kylät matka Tupurlanjärven tienoon kyliin 2010 Voiman kaupparakennus oikeassa reunassa vanhassa asussaan. Kuva: Meidän kylät matka Tupurlanjärven tienoon kyliin 2010 Pohjakartalla keskellä Kiviniemi (1:34)

6 KOHDEINVENTOINTI, kohde 59 Kylä Kiinteistötunnus / Korvenmäki Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kyläraitti 83 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi asuinrakennus Nykyinen tilatyyppi kiinteistö Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Korvenmäen pihapiirissä on hirsirakenteinen asuinrakennus 1900-luvun alkupuolelta sekä talousrakennus vuodelta Asuinrakennus on kiinteistörekisterin mukaan vuodelta 1920 ja näkyy Häijäästä 1935 otetussa valokuvassa. 1-kerroksinen asuinrakennus on pohjamuodoltaan paritupatyyppinen suorakaide ja julkisivultaan peiterimavuorattu. Ikkunat ovat I-jakoiset. Rakennusta on peruskorjattu ja katemateriaaliksi on vaihdettu pelti. Pihapiiri on osin kasvillisuuden rajaama ja sijaitsee näkyvällä paikalla Häijään keskustassa Kyläraitin eteläpuolella, lähellä Häijään koulua. Viereinen tontti on rakentamatonta viljelyaluetta, joka jatkuu pihapiirin takana. 2 Kohde 59

7 KULTTUURIHISTORIALLINEN ARVO Rakennushistoriallinen arvo Historiallinen arvo Maisemallinen arvo rakennusperinteinen asutushistoria Maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Korvenmäen pihapiirissä on 1900-luvun alkupuolella, viimeistään luvulla valmistunut asuinrakennus sekä talousrakennus. Peiterimavuorattu asuinrakennus on mittakaavaltaan pieni ja yksikerroksinen. Rakennukset ovat korjauksista huolimatta säilyttäneet perinteisen ulkoasunsa melko hyvin ja muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Pihapiiri edustaa 1900-luvun alkupuolelle tyypillistä pienrakentamista Häijään kylässä ja sijaitsee puuston suojaamana Kyläraitin varrella. Arvoluokka 3 Kunto Aiemmat tutkimukset Ulkoisesti hyvä / kohtalainen Kohde 59 Lähteet Kiinteistörekisteri, haastateltu asukasta. Hist. kuva: Meidän kylät matka Tupurlanjärven tienoon kyliin 2010 Häijään kylä vuonna 1935, kuvassa näkyvät Korvenmäen talo ja takana mansardikattoinen Nurmelan talo sekä taaempana Häijään kaupparakennus.

8 KOHDEINVENTOINTI, kohde 60 Kylä Häijää Kiinteistötunnus / Nurmela Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kyläraitti Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi asuinrakennus Nykyinen tilatyyppi kiinteistö Kuvaus Historia Nurmelan kiinteistöllä sijaitsee asuin- ja liikerakennus 1900-luvun alkupuolelta (Kiinteistörekisterissä 1920). Rakennusta on laajennettu useaan otteeseen 1950-luvulta lähtien. Rakennuksen vanhin osa on mansardikattoinen ja julkisivuvuoraukseltaan alaosasta vaaka- ja yläosasta pystylaudoitusta, jaettuna vaakajakolistoin. Katemateriaalina on profiilipelti. Vanhan osan ikkunat ovat säilyneet T-jakoisina, yläosastaan kolmiruutuisina. Rakennuksen piirteissä on uusklassismin vaikutusta. Se on säilyttänyt perinteisen ulkoasunsa melko hyvin, mutta useat laajennukset ovat heikentäneet rakennuksen alkuperäisen hahmon tunnistettavuutta. Rakennus on alun perin tunnettu Mäkisen talona luvun vaihteessa Mouhijärvelle syntyi useita osuustoimintana toimivia laitoksia, kuten osuuskauppa, ja Mouhijärven Osuusliike osti Mäkisen talon ja perusti siihen Osuusliikkeen Häijään sivumyymälän. Myymälä avattiin Osuusliikkeen myymälätoiminta jatkui 1976 asti. Tämän jälkeen vuoteen 2008 asti tiloissa on toiminut maan ensimmäinen Vapaa-Valinta. 1 Kohde 60 Ympäristö ja pihapiiri Rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Häijään keskustassa Kyläraitin varrella, lähellä Häijään koulua.

9 KULTTUURIHISTORIALLINEN ARVO Rakennushistoriallinen arvo Historiallinen arvo Maisemallinen arvo rakennusperinteinen Asutushistoria, taloushistoria Maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Nurmelan asuin- ja liikerakennus on valmistunut Kyläraitin varrelle luvun alkupuolella ja sitä on laajennettu useaan otteeseen. Rakennuksessa on toiminut Mouhijärven Osuusliikkeen Häijään sivumyymälä sekä maan ensimmäinen Vapaa Valinta. Rakennuksen vanhin osa on mansardikattoinen, piirteissään uusklassismin vaikutusta ja se on säilyttänyt perinteisen ulkoasunsa melko hyvin. Useat laajennukset ovat heikentäneet rakennuksen alkuperäisen hahmon tunnistettavuutta. Kohteella on taloushistoriallista merkitystä Häijään kylän kehityshistoriassa. Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Kyläraitin varrella. Arvoluokka 3 Kunto Ulkoisesti hyvä Kohde 60 Aiemmat tutkimukset Lähteet Kiinteistörekisteri Pohjakartalla keskellä asuin- ja liikerakennus Nurmela (1:30), sen länsipuolella Korvenmäki (1:89) ja itäpuolella liikerakennus Kiviniemi (1:34). Näiden lounaispuolella on Häijään kotiseutumuseo ja koulu.

10 KOHDEINVENTOINTI, kohde 67 Kylä Häijää Kiinteistötunnus Mäkipää II Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kyläraitti Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuin- ja liikerakennus Nykyinen tilatyyppi kiinteistö Kuvaus Historia Säästöpankin Häijään konttorirakennukseksi 1954 valmistunut rakennus sijaitsee Häijään keskustassa Kyläraitin pohjoispuolella. 1½-kerroksiseen, pelkistettyyn, vaaleaksi rapattuun konttorirakennukseen on 1960-luvulla liitetty pitkä, yksikerroksinen liikeosa. Muutoin rakennuksen vanhempi osa on säilynyt rakentamisaikaisessa asussaan, rapattuine julkisivuineen ja kuisteineen. Rakennuksessa toimii yhä liikkeitä ja entinen konttoriosa on asuinkäytössä. Uotsolan Säästöpankin sivukonttori aloitti 1939 toimintansa Häijäässä kahvilarakennuksessa ja 1950-luvulle tultaessa ajankohtaiseksi tuli omien pankkitoimitilojen hankkiminen niin Häijäässä kuin Uotsolassakin, ja pankit tulivat näkyvämmäksi osaksi kyläkuvaa. Uotsolaan rakennettiin Osuuskassan konttori ja Häijääseen 1954 Säästöpankin konttori. Uotsolassa ja Häijäässä toimivat myös Kansallis- Osake-Pankki ja postipankki 1990-luvun lopulle saakka. 1 Kohde 67 Ympäristö ja pihapiiri Rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Häijään taajamassa. Pihamaa on asfaltoitua pysäköintikenttää. Lännemmäs Kyläraitin varrelle on aiemmin, 1946 valmistunut toinen modernismia edustava rapattu rakennus, Kairiston autokorjaamo- ja paja.

11 KULTTUURIHISTORIALLINEN ARVO Rakennushistoriallinen arvo Historiallinen arvo Maisemallinen arvo Arvojen perustelu Arvoluokka 3 Kunto arkkitehtoninen Asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallisesti keskeinen sijainti 1½-kerroksinen konttorirakennus on valmistunut 1954 Uotsolassa toimineen Säästöpankin Häijään sivukonttoriksi. Siihen on 1960-luvulla liitetty pitkä, yksikerroksinen liikeosa. Rapattu, entinen pankkirakennus edustaa 1950-luvun modernia liike- ja toimistorakentamista ja on säilynyt melko hyvin aikakauttaan kuvaavassa asussa kuisteineen, tiilireunuksisine ikkunoineen ja luonnonkivilaatoitettuine sokkeleineen. Rakennuksella on taloushistoriallista merkitystä Häijään kehityshistoriassa. Rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Kyläraitin varrella. ulkoisesti hyvä Kohde 67 Aiemmat tutkimukset Lähteet Kiinteistörekisteri, Hist. kuva: Mouhijärven historiikki

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Neronen Ulla Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi

Lisätiedot

A 017 Häijään keskustan asemakaava LIITTEET:

A 017 Häijään keskustan asemakaava LIITTEET: 7.2.2017 A 017 Häijään keskustan asemakaava LIITTEET: LIITE 1. LIITE 2. LIITE 3. LIITE 4. LIITE 5. LIITE 6. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavaluonnoksen vastineraportti Asemakaavaehdotus

Lisätiedot

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti

asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti 2. LEHTINEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 2 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-11 / Lehtinen Osoite Soukontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus

Lisätiedot

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012 Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 37-61 37. LEHTIMÄKI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 37 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33 Osoite Käärmeenmaantie Alue

Lisätiedot

Kunta Kiinteistötunnus Korkee / Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm

Kunta Kiinteistötunnus Korkee / Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 17-36 17. KORKEE KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 17 Kunta Kiinteistötunnus Korkee / 3-16 Osoite Myllyahde 7 Alue Aluetyyppi Peruskartta

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PAIKALLISESTI ARVOKKAIDEN RAKENNUSKOHTEIDEN TARKISTUSINVENTOINTI 2018 Arvoluokitus Suositusten värikoodit R = rakennushistoriallinen = Suositellaan suojeltavan kaavassa

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 Sastamalan kaupunki Maankäyttö Yhdyskuntasuunnittelu HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI OPASKARTALLA MOUHIJÄRVEN ALUEELLA, RAJAUS MUSTALLA Asemakaavan selostus 25.9.2015

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8256 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ, RAKENTEISTA

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8257 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ JA RAKENNUKSISTA

Lisätiedot

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 4. Kiinteistötunnus 140-1-36-1-3 6. Koordinaatit 7. Osoite 9. RAKENNUKSEN KUVAUS Riistakatu 23 2. Kohde Iisalmen

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem 895-483-0001-0051 1 001 Torppa 002 Vaja Postinumero: Postitoimipaikka: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö:

Lisätiedot

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus

3 LÄHTÖKOHDAT. 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus 3 LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 3.1.1 Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue sijaitsee Ilmajoen keskustassa rajautuen Ilkantiehen, Keskustiehen ja Kyrönjokeen. Suunnittelualueen pinta-ala

Lisätiedot

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 Sastamalan kaupunki Maankäyttö Yhdyskuntasuunnittelu HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI OPASKARTALLA MOUHIJÄRVEN ALUEELLA, RAJAUS MUSTALLA Asemakaavan selostus 16.11.2015

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO 3. Numero 204 4. Kiinteistötunnus 140-407-18-339

Lisätiedot

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin.

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. ARVOALUE: ASEMAN SEUTU Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. Kuvaus Arvoalueeksi on rajattu aseman seudulta alue, johon kuuluu Vammalan rautatieaseman

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 3A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017

HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 HÄIJÄÄN KESKUSTAN ASEMAKAAVA A 017 KUVA 1: SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI OPASKARTALLA MOUHIJÄRVEN ALUEELLA, RAJAUS MUSTALLA Asemakaavan selostus 28.11.2015 Luonnos OAS Tekninen lautakunta 26.11.2009 Vireille

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen Raahen 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 4465-4288 Raahe 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriaselvitys. Suunnittelukeskus Oy 1 Säilyneisyyden kriteerit

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Lukkarinmäen (12) kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

Raivionkatu Rakennetun ympäristön inventointi

Raivionkatu Rakennetun ympäristön inventointi 2014 Sastamalan kaupunki Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 19.5.2014 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1. RAIVIONKADUN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2012 2014... 4 1.1 Inventoinnin lähtökohdat

Lisätiedot

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 1 (11) 15.12.2009 AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 Liittyy asemakaavaan 8286 Keskellä As Oy Kastinlinna As Oy Kastinlinnan sisäpiha KOHDEINVENTOINTI, AS OY KASTINLINNA 1. Lääni

Lisätiedot

A 051 Uotsolan koulun ja Pentintuvan asemakaavamuutos Rakennettu ympäristö

A 051 Uotsolan koulun ja Pentintuvan asemakaavamuutos Rakennettu ympäristö Sastamalan kaupunki 5.2.2016 A 051 Uotsolan koulun ja Pentintuvan asemakaavamuutos Rakennettu ympäristö Asemakaavamuutoksen suunnittelualue sijoittuu entisen Mouhijärven kunnan kirkonkylän keskustaan,

Lisätiedot

Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio

Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio LIITE 7 Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio Kohdeinventointi Laatija: Kiinteistökehitys Ko-Va Oy / Väinö Korhonen Pvm: 9.4.2014 KOHDEINVENTOINTILOMAKE ITÄ-SUOMI KUOPIO Kaupunginosa:

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen RAAHE 5. kaupunginosan korttelin 17 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 20.11.2007 FG Suunnittelukeskus Oy Raahen 5. kaupunginosan korttelin 17 rakennushistoriallinen selvitys 1 Säilyneisyyden

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ TMI LAURI PUTKONEN 25.11.2009 1 Kannen kuvat: Ylhäällä Suomutunturin kotaravintola ja Suomulinnan seuratalo, keskellä Ala-Kumpulan vanhan ulkorakennuksen

Lisätiedot

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla.

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla. RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013 Hangon kantakaupungin kortteli 518 Johanna Laaksonen Korttelin 518 sijainti opaskartalla. 1 2 16 15 4 11 12 5 7 17 18 20 19 14 13 Korttelin 518 nykyinen tonttijako kantakartalla.

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE. Hakkarala Kunta. Kylä

28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE. Hakkarala Kunta. Kylä 28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE Kylä Hakkarala Kunta Osoite Pyylammentie 38, 71800 Aluetyyppi haja-asutusalue Kohdetyyppi liikenne Hist. tilatyyppi vahtitupa Kiinteistötunnus 749-401- Alue 0 Peruskartta

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys 30.10.2017 Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys Kulttuuriympäristöselvitys on laadittu yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442 Page 1 of 3 Rauman Lyseo, 684-2-203-1 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 Kuvausaika: 26.3.2013 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_kohde_tiedoteraportti.aspx?kohde_id=206442

Lisätiedot

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa 122 89. Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: 49948700050096S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1850 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset:

Lisätiedot

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä 73 51. Rakennuksen nimi: Kallis Viktoras Rnr: 49948700040120Y Osoite: Sommarösundsvägen Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1928 Korjausvuodet: 1986 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, osittain 2, piharakennus:1

Lisätiedot

Sivu 1/6 TARKASTUSRAPORTTI Tampere, Pursikatu 4, Pursikatu 4, rakennetun ympäristön kohde Pursikatu 4 kadulta. Käynnin päivämäärä 17.07.2014 Kävijän nimi Käynnin tyyppi Miinu Mäkelä neuvonta Muistioteksti

Lisätiedot

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen

Rakennuslupa. Lisätietoja rakentamisesta ja luvista: www.valkeakoski.fi Tekniset palvelut Rakentaminen 8.5.2007 RAKENNUSTAPAOHJEET VALKEAKOSKEN KAUPUNGIN TONTEILLE Tontti nro 3-22-6 Kauppilankatu 14 Tontti nro 3-32-5 Maijaniitynkatu 25 Tontti nro 4-51-3 Jyräänkatu 5 Tontti nro 4-26-8 Hakakatu 10 Tontti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO 12/4/2018 Pohjois-Pohjanmaan liitto laaja kohderaportti laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO Idän puoleinen pääty ja julkisivu Ouluntielle. (Kuva: Kaisa

Lisätiedot

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS 1 KULTTUURI JA RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS (LYHENNELMÄ) SELVITYKSEN RAKENNUS JA MILJÖÖKOHTEET Pekka Piiparinen 2011 SISÄLLYSLUETTELO: Valtakunnallisesti ja maakunnallisesti arvokkaat rakennuskohteet

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ KAUKLAHDESSA

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ KAUKLAHDESSA MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ KAUKLAHDESSA Mänkimiehentie 10, 02780 Espoo Section headline Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam volutpat, arcu vel efficitur ultrices, turpis dolor

Lisätiedot

2/9 3/9 4/9 5/9 6/9 7/9 8/9 9/9 LIITE 1 Seuraavat tiedot ovat suoria lainauksia Länsi-Pakkalan yleissuunnitelmasta 17.10.2012, jonka ovat laatineet Serum arkkitehdit Oy, Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson

Lisätiedot

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE

PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE Dokumentti on tehty tulostettavaksi A4-kokoon kaksipuoleisena 30.9.2014 Arkkitehtitoimisto Torikka & Karttunen Tilaaja: Master Yhtiöt PAIHOLAN SAIRAALA-ALUE RAKENNUS- JA KULTTUURIHISTORIALLINEN SELVITYS

Lisätiedot

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset

Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan tontin nro 22:n vuokraoikeus sekä sillä olevat rakennukset MYYNTIESITE v.181 Asuntokauppa J. Valtonen LKV Kalliomaankatu 18, 15150 Lahti 0400 715 668, jsvaltonen@gmail.com www.vaihtoasunnot.com Lahden kaupungin Paavolan kaupunginosan korttelissa 401 sijaitsevan

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021 Lokala (508) Niemi 895-508-0002-002 2 00 Muu asuinrakennus 002 Seurakuntatalo Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Lähiympäristö: Pihapiiri: Other history: Kulttuurihistorialliset

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

Härmälä, Pilotinkatu 17

Härmälä, Pilotinkatu 17 Härmälä, Pilotinkatu 17 Alueellinen selvitys Asemakaava nro 8713 28.5.2018 Lentoasema Ote Tampereen kaupungin asemakartasta v. 1926 735 912 Lentoasema Ilmakuva v. 1946 - pientaloalue on rakentunut etelä-lounaisia

Lisätiedot

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat

Erityispiirteet säilytetty alkuperäisasussaan, kansallisromanttisessa tyylissä 8. Kuvat 1 Meijeri 7. Rakennuksen kuvaus Vanha meijeri Nykyinen käyttö Ei käytössä Alkuperäinen käyttö Meijeri Rakentamisaika 1907 Kerrosluku 2 Kivijalka luonnonkivi/betoni Runko luonnonkivi Katemateriaali pelti

Lisätiedot

Säilytettävä ryhmänsä edustajana, Vaalittava pihapiiri tai lähiympäristö Säilytettävä kohde, säilytettävä rakennus, Säilytettävä pihapiiri

Säilytettävä ryhmänsä edustajana, Vaalittava pihapiiri tai lähiympäristö Säilytettävä kohde, säilytettävä rakennus, Säilytettävä pihapiiri Kirkonkylän rakennusperintökohteet Numero kartalla Nimi Arvioitu valmistumisaika 313 Sakkula 1949 Rakennus on säilynyt aikakaudelleen ominaisena. 266 Männistön muorin mökki 1800 l Rakennus on säilynyt,

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 1:93 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 1:93 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi Tykköön kylän ympäristökatselmus Jämijärvi 6.2.2014 Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus Tykköön kylän ympäristökatselmus Katselmus suoritettiin 6.2.2014. Kartasta yksi nähdään tuulivoimapuiston sijoittuminen

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

Kor eli 3. Ai akarinkatu 6 Arvoluokka: A

Kor eli 3. Ai akarinkatu 6 Arvoluokka: A O eita Vanhan Rauman maailmanperintökohteen suoja-alueen rakennusinventoinnista Kirsi Niukko ja Olli Joukio 18.2.-15.6.2013, Satakunnan Museo (sivut 89-93) Tarvonsaaren alueella inventoidut kohteet eivät

Lisätiedot

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet

Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet 1 Virttaan asemakaava Liite 2 Kyläalueen kuvaus Miljöö, rakennettu ympäristö sekä vanha rakennuskanta ja rakennetun ympäristön suojelukohteet Sr- ja/tai /s-merkityt kohteet ovat luokitukseltaan paikallisesti

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI. 5. kaupunginosa kortteli 20. osa. Säilyneisyys ja arvottaminen RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS

RAAHEN KAUPUNKI. 5. kaupunginosa kortteli 20. osa. Säilyneisyys ja arvottaminen RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS RAAHEN KAUPUNKI 5. kaupunginosa kortteli 20 RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS osa ja arvottaminen 30.4.2009 FG Planeko Oy Esko Puijola arkkitehti SAFA Raahen 5. kaupunginosan korttelin 20 rakennushistoriallinen

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_alue_inventointiraportti.aspx?alu...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_alue_inventointiraportti.aspx?alu... Sivu 1/7 PAKKI - SATAKUNNAN MUSEO / ALUEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kreulanrannan inventointialue Merjalan rakennushistoriallisesti, maisemallisesti ja elinkeinohistoriallisesti merkittävä tontti jokirannassa

Lisätiedot

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA Kolismaankatu 3, 33330 Tampere Tulli Business Park, Åkerlundinkatu 11 A - PL 352-33101 Tampere Puh. 010 5220 100 - Fax 03 222 9835 - www.catella.fi MYYTÄVÄ KOHDE

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit.

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit. Rakennetun ympäristön selvitys 2015 SSÄLTÖ Johdanto... 3 1 Päärakennus... 4 2 Sininen talo... 5 3 A-rakennus... 6 4 B-rakennus... 7 5 C-rakennus... 8 6 Viispiippunen... 9 7 Henkilökunnan asunnot... 10

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Alueraportti https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/es/es_alue_raportti.aspx... 1 / 3 26.11.2018 klo 11.08 PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Maakunta: Etelä-Savo 10494 Kunta: Pieksämäki

Lisätiedot

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ

OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ OSUUSLIIKE SALLAN KESKUSTOIMIPAIKAN KIINTEISTÖ Rakennushistoriaselvitys 10.10.2013 Arkkitehtitoimisto Pia Krogius Sisällys 1. JOHDANTO 4 Kohde 4 Tehtävä 4 Perustiedot 6 2. TAUSTAA 7 Osuusliike Salla 7

Lisätiedot

Iso- ja Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi

Iso- ja Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi 2015 Sastamalan kaupunki, Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 6.10.2015 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1 ISO- JA VÄHÄ-TIISALAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2014... 1 1.1 Inventoinnin lähtökohdat

Lisätiedot

Iso-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi

Iso-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi 2017 Iso-Tiisala Sastamalan kaupunki, Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 14.9.2017 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1 ISO-TIISALAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2014-17... 1 1.1 Inventoinnin

Lisätiedot

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI Valkeakosken kaupunkisuunnittelu 2013 Yleistä alueen aikakaudesta ja tyypillisistä piirteistä Pässinmäki on alun perin vapaasti muodostunutta työläisasuinaluetta, joka on

Lisätiedot

Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos

Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos LIITE 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 2. Uotsolan koulun ja Pentintuvan asemakaavamuutos Rakennettu ympäristö ; Kulojärvi, Minna; Sastamalan

Lisätiedot

Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos

Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos Uotsolan koulun korttelin 6 asemakaavanmuutos LIITE 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 2. Uotsolan koulun ja Pentintuvan asemakaavamuutos Rakennettu ympäristö ; Kulojärvi, Minna; Sastamalan

Lisätiedot

Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi

Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi 2018 Sastamalan kaupunki, Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 17.1.2018 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1 VÄHÄ-TIISALAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2014-17... 1 1.1 Inventoinnin lähtökohdat

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TERVEYSTALON ALUEEN KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TERVEYSTALON ALUEEN KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS VAIHTOEHTO A VAIHTOEHTO B JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TERVEYSTALON ALUEEN KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS VAIHTOEHTO C 25.5.2009 JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI TERVEYSTALON ALUEEN KAUPUNKIKUVALLINEN SELVITYS 2 KOHDEALUE Selvityksen

Lisätiedot

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola Kunta: Rauma Kylä/kosa: (Tarvonsaari) Sijainti: Nortamonkatu 3, Tallikedonkatu 1, 26100 RAUMA Kohdetyyppi: liike-elämä

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 1996/2005 inventoinnit Kopolanvirran ympäristö Kohteen nimi: Inventointinumero: Kinkamon lomamaja 39 Riiala 40 Kopolanniemi 153 Kopolanniemen kartano 154 Alakinnari

Lisätiedot

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS

TUUSULAN PERHETUKIKESKUS TUUSULAN PERHETUKIKESKUS Päärakennus Koivukujan vastaanottokoti Kotorannan lastenkoti NÄKYMÄ TUUSULANJÄRVEN PUOLELTA RAKENTAMISEN JÄLKEEN Kotorannankuja 2 00430 Tuusula Nykyiset rakennukset: Päärakennus

Lisätiedot

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU LIITE 6-1 (6) LUKUMÄÄRÄT YHTEENSÄ 46 24 4 Keski-Seppälä 300-401-43-69 1890/RHR. Keski-Seppälän tilan asuinrakennus on perinteistä kaksifooninkista tyyppiä. rakennusentointi 2016-17, Seppälän asutus) Se

Lisätiedot

EURAJOKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA LIITE 6 RAKENNUSSUOJELUKOHTEET. Merkinnällä sr osoitetut kohteet. Kohde Kohteen nro Kohteen kuvaus kartalla

EURAJOKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA LIITE 6 RAKENNUSSUOJELUKOHTEET. Merkinnällä sr osoitetut kohteet. Kohde Kohteen nro Kohteen kuvaus kartalla EURAJOKI KESKUSTAN OSAYLEISKAAVA LIITE 6 RAKENNUSSUOJELUKOHTEET Merkinnällä sr osoitetut kohteet Kohde Kohteen nro Kohteen kuvaus kartalla Eurajoen Kristillinen opisto: päärakennus ja kansliarakennus 1

Lisätiedot

Nummelan keskustan asemakaavamuutos, kaava 95, kaavaselostuksen liite 7, kate 27.3.2013 Rakennusinventoinnin täydentäminen

Nummelan keskustan asemakaavamuutos, kaava 95, kaavaselostuksen liite 7, kate 27.3.2013 Rakennusinventoinnin täydentäminen Nummelan keskustan asemakaavamuutos, kaava 95, kaavaselostuksen liite 7, kate 27.3.2013 Rakennusinventoinnin täydentäminen KOHDEINVENTOINTILOMAKE KUNTA KYLÄ Vihti 436 Kylä Ritala Kiinteistötunnus 927-436

Lisätiedot

LIITE 3 Asemakaavassa suojeltavat rakennukset ja pihapiirit

LIITE 3 Asemakaavassa suojeltavat rakennukset ja pihapiirit LIITE 3 Asemakaavassa suojeltavat rakennukset ja pihapiirit 1. Haasianmaa Haasianmaa on paikallisesti rakennushistoriallisesti, historiallisesti ja maisemallisesti arvokas tyylillisesti yhtenäinen metsätyönjohtajan

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNGINMUSEO

VANTAAN KAUPUNGINMUSEO VANTAAN KAUPUNGINMUSEO Vanda stadsmuseum Vantaa City Museum Stadtmuseum Vantaa Vantaa Linnamuuseum 21.3.2005 Asematie 1:n ns. Kassan talon rakennushistoriallisesta arvosta Asema kaupunkirakenteessa Tikkurilan

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935

Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) Aurinkokuja 1 a valmis 2 935 95 Kortteli tontti Osoite Pinta-ala Rak.oik. Rakentamis- Vuosivuokra m² k-m² valmius (ind. 8/2015) 41041 11 Aurinkokuja 1 a 453 120 valmis 2 935 Kaavan mukaisesta rakentamisesta mm: Rakennuksen kerrosluku:

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat

Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 6441-6443 ja kortteleiden 6406, 6421 ja 6453 osat Kuhilaspellon alue sijaitsee Voivalan kaupunginosassa, pääasiassa Koronniityntien länsipuolella.

Lisätiedot

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA

HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA LIITE 2 HALSUANJÄRVEN OSAYLEISKAAVA 20.2.2019 Osayleiskaavan alueella ei ole valtakunnallisesti tai maakunnallisesti merkittäviä rakennetun kulttuuriympäristön alueita tai yksittäisiä rakennuksia. Osayleiskaava-alueen

Lisätiedot

NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN ARVOJEN SELVITYS

NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN ARVOJEN SELVITYS Kolkan pohjoisen teollisuusalueen asemakaava ja asemakaavan muutos, kaavaselostus, liite 4: Ns. Kolkan talon kulttuurihistoriallisten arvojen selvitys URJALAN KUNTA NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN ARVOKIINTEISTÖ KUOPION KESKUSTASSA TARJOUSTEN PERUSTEELLA PERUSTIETOA KOHTEESTA Myynnin kohteena Kuopiossa sijaitsevat Maanmittauslaitoksen virastorakennus ja saunarakennus

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki 5:197 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 5:197 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Porvoon kaupunki. Kaupunkisuunnitteluosasto. Arkkitehtiharjoittelija Emma Valtonen. Kesä 2014. Porvoon empirekeskustan inventointi 2014 2

Porvoon kaupunki. Kaupunkisuunnitteluosasto. Arkkitehtiharjoittelija Emma Valtonen. Kesä 2014. Porvoon empirekeskustan inventointi 2014 2 PORVOON EMPIREKESKUSTAN INVENTOINTI 2014 Porvoon kaupunki Kaupunkisuunnitteluosasto Arkkitehtiharjoittelija Emma Valtonen Kesä 2014 2 Porvoon Empirekeskustan inventointi Sisällysluettelo Aluerajaus...

Lisätiedot