asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti"

Transkriptio

1 2. LEHTINEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 2 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-11 / Lehtinen Osoite Soukontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 1 Nykyinen tilatyyppi kiinteistö Inventointi pvm Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Lehtisen pihapiirissä on 1871 valmistunut asuinrakennus, joka on vapaa-ajan käytössä. Rakennus on 1½-kerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan L-mallinen. Rakennus on mahdollisesti ollut paritupatyyppinen ja sitä on voitu laajentaa ensimmäisen rakennusvaiheen jälkeen, tosin perustus on molemmissa päädyissä samantyyppinen. Osaa perustuksista on vahvistettu betonilla. Hirsirunko on pitkänurkkainen. Julkisivu on vaakapaneelia, ja yläosistaan peiterimavuorattu / pystypaneelia, nurkat on koteloitu. Satulakatto on aaltopeltikatteinen. Ikkunat ovat T-jakoiset. Sisäänkäynti on rakennuksen sisänurkassa. Rakennuspaikka on erotettu läheisen kantatalo Kartanon (nyk. Paavola) maista Pihapiiri sijaitsee Soukontien itäpuolella, Evon mäkirinteen ja Rautaveden välissä.

2 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Hyvin perinteisessä asussaan - kattomuutosta lukuun ottamatta - säilynyt pienasumus / mäkitupa Ekon kylätontin taustalla osana mäkituparinteen kokonaisuutta. Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Evontien varrella, ei kuitenkaan avoimessa maisemassa. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

3 3. KERONEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 3 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-10 / Keronen Osoite Soukontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 2 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Kerosen pihapiirissä on todennäköisesti 1800-luvun lopulla tai 1900-luvun alkupuolella valmistunut asuinrakennus, joka on vapaa-ajan asuinkäytössä sekä kaksi hirsirakenteista talousrakennusta, joista toinen on peiterimavuorattu. Talousrakennusten kate on aaltopeltiä. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide, tyypillinen paritupa. Julkisivu on vaakapaneelia. Satulakatto on tiilikatteinen. Ikkunat ovat I-jakoiset, uusittu mahdollisesti 1900-luvun puolivälissä. Rakennuksen pitkällä sivulla on satulakattoinen umpikuisti, jonka sivuilla ovat ikkunat ovat kuusiruutuiset ja pielilaudoiltaan koristeelliset, mahdollisesti rakennuksen muita ikkunoita varhaisemmat. Asuinrakennus on ulkoisesti kohtalaisen hyväkuntoinen, mutta ulkovuorauksen alareuna on lähellä maanpintaa. Rakennus on todennäköisesti läheisen kantatalo Kartanon (nyk. Paavola) maille perustettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijaitsee maisemallisesti näkyvällä paikalla Evon mäkirinteen päällä, avokallioisen rinteen laidalla, kuitenkin puuston suojaamana. Pihapiiristä avautuu laaja näkymä.

4 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Hyvin perinteisessä asussaan säilynyt pienasumus / mäkitupa osana Ekon mäkituparinteen kokonaisuutta. Pihapiirin rakennukset ovat ajallisesti samaa kokonaisuutta. Pihapiiri sijaitsee keskeisellä paikalla kalliorinteen laella. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä / kohtalainen Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

5 4. EKONEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 4 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 2-76 / Ekonen Osoite Kotikalliontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 4 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Korpelan pihapiiriin kuuluu todennäköisesti 1900-luvun alkupuolella (1920 RaHu) valmistunut asuinrakennus ja eri-ikäisiä talousrakennuksia. Rakennukset ovat vapaa-ajan käytössä. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen, hirsirunkoinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Rakennusta on jatkettu pohjoispäästään pidemmäksi, ja sen pitkälle sivulle on rakennettu harkkoperusteinen umpikuisti. Julkisivu on lomalaudoitusta, nurkkalaudat ja vaakajakolistat ovat valkoiset. Satulakatto on peltikatteinen. Ikkunat on uusittu perinteistä rakennustapaa noudattaen puurakenteisiksi T-jakoisiksi, yläosastaan kolmiruutuisiksi ikkunoiksi. Ullakon ikkuna on yksiruutuinen. Rakennusta on todennäköisesti lisälämmöneristetty, ja ikkunat ovat jääneet sisään julkisivupinnasta. Yhden talousrakennuksen osa on hirsirakenteinen, muut ovat lautarakenteisia. Rakennus on todennäköisesti kantatalo Kartanon (nyk. Paavola) maille perustettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijaitsee Evon mäkirinteen taka-osassa, maisemallisesti suojatulla paikalla.

6 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Korpelan pihapiiri asuin- ja talousrakennuksineen on tärkeä osa Ekon mäkituparinteen kokonaisuutta, vaikka asuinrakennuksen perinteinen ilme onkin muuttunut. Pihapiiri on silti tunnistettavissa alueelle tyypilliseksi. Arvoluokka 3 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

7 5. HOIVANEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 5 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 5-13 / Hoivanen Osoite Kotikalliontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 4 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Hoivasen pihapiirissä on 1915 valmistunut asuinrakennus ja kaksi talousrakennusta. Asuinrakennus on yksikerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Julkisivuvuoraus on vaakapaneelia. Satulakatto on aaltopeltikatteinen. Ikkunat on uusittu perinteistä rakennustapaa noudattaen I-jakoisiksi puurakenteisiksi ikkunoiksi. Rakennuksen pitkälle sivulle on rakennettu kattokulmaltaan loiva satulakattoinen umpikuisti. Pihapiirin rakennukset ovat hyvin hoidettuja ja ulkoisesti hyväkuntoisia. Talousrakennukset ovat valmistuneet todennäköisesti 1960-luvun jälkeen, sillä niitä ei ole näkyvissä sen ajan pohjakartalla. Rakennusten ulkoasut vaihtelevat, mutta rakennukset sopeutuvat perinteisen pihapiirin kokonaisuuteen. Hoivanen on todennäköisesti kantatalo Törmän maille perustettu mäkitupa. Pihapiiri on avoin ja kallioinen ja sijaitsee Evon mäkirinteen takaosassa, maisemallisesti suojatulla paikalla.

8 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Hoivanen on Ekon mäkitupa-alueelle tyypillinen avoin, kallioinen pihapiiri. Asuinrakennus on korjauksista huolimatta säilynyt pääosin perinteisessä asussaan ja muodostaa talousrakennusten kanssa yhtenäisen pihapiirin. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri, haastateltu asukasta M.K. & T.S.

9 6. TAMMI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 6 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 7-7 / Tammi Osoite Kotikalliontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 2 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Tammen pihapiirissä on 1899 valmistunut asuinrakennus ja lautarakenteinen, punamullattu talousrakennus. Alempana rinteessä muusta pihapiiristä erillään on kaksi uudempaa lautarakenteista talousrakennusta. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Satulakatto on peltikatteinen. Hirsirunko on pitkänurkkainen, mutta nurkkakoteloinnit ovat näkyvissä vain rakennuksen länsisivulla, joka on peiterimavuorattu. Muut sivut on vuorattu vaakapaneelilla ja todennäköisesti lisälämmöneristetty, jolloin ikkunat ovat jääneet sisään julkisivupinnasta. Ikkunat on uusittu yksiruutuisiksi länsisivun ikkunaa lukuun ottamatta. Rakennuksen pitkälle sivulle on rakennettu kattokulmaltaan loiva satulakattoinen umpikuisti. Rakennuksen ulkoasu on muuttunut huomattavasti korjausten myötä. Tammi on todennäköisesti kantatalo Nikkilä maille perustettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijaitsee Evon mäkirinteellä, maisemallisesti suojatulla paikalla.

10 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Tammi on Ekon mäkitupa-alueelle tyypillinen avoin, kallioinen pihapiiri ja osa alueen kokonaisuutta, vaikka pihapiirin rakennusten ulkoasu yhtä talousrakennusta lukuun ottamatta edustaa uudempaa rakentamista. Arvoluokka 3 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

11 7. RINNE II KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Eko Kiinteistö id 7 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus / Rinne II Osoite Kotikalliontie 6 Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 2 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Rinteen pihapiirissä on 1900-luvun alkupuolella rakennetun asuinrakennuksen lisäksi talousrakennus/sauna, maakellari ja katettu kaivo. Asuinrakennus on hirsirakenteinen ja pohjamuodoltaan paritupa, 1½-kerroksinen ja kapearunkoinen. Perustuksena ovat nurkkakivet. Satulakatto on peltikatteinen. Rakennuksen pitkällä sivulla on satulakattoinen kuisti, jonka alaosa on pystylaudoitusta, yläosa vaakalaudoitusta. Julkisivuvuorauksena on vaakalaudoitus, päätyjen yläosissa peiterimavuoraus, ja pitkänurkkaisen hirsirungon päät on koteloitu. Julkisivuväri on punainen, listat ovat valkoiset. Ikkunat on uusittu I-jakoisiksi. Kuistin ikkunat ovat varhaisemmat. Talousrakennus on hirsirakenteinen ja punamullattu. Rakennuksen toinen, todennäköisesti varastokäytössä oleva pää on lautaverhottu, ja pitkällä sivulla on satulakattoinen avokuisti. Rinne on todennäköisesti kantatalo Kutti maille perustettu mäkitupa.

12 Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijoittuu kallioiselle mäenrinteelle ja puuston suojaamasta pihasta avautuu pitkä näkymä ympäröivään peltomaisemaan ja Evonlahdelle. Pihapiiriä rajaa eteläpuolelta kiviaita. Pihapiirin länsipuolella on isojakokartan mukainen kylätontti, joka on kiinteä muinaisjäännös. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen rakennusperinteinen asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Rinteen pihapiiri on Ekon mäkituparinteelle tyypillinen, kallioinen ja avoin, ja sijaitsee maisemassa näkyvällä paikalla kallion laella. Pihapiiri on yhtenäinen kokonaisuus, ja asuin- ja talousrakennuksineen, kellareineen ja kaivoineen edustaa 1900-luvun vaihteen rakentamistapaa. Rakennukset ovat säilyneet suurelta osin perinteisessä asussaan, lukuun ottamatta asuinrakennuksen julkisivuvuoraus- ja ikkunamuutoksia. Arvoluokka 1 Kunto Ulkoisesti hyvä, maakellarin katto on heikkokuntoinen Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K.

13

14 8. KORPELA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 8 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 3-5 / Korpela Osoite Evontie Alue Aluetyyppi Haja-asutusalue / mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi Rak. lkm. 1 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Korpelan pihapiiriin kuuluu todennäköisesti 1900-luvun vaihteessa (1920 RaHu) valmistunut asuinrakennus. Pihapiiri sijaitsee Evontien laidassa, lähellä Ekon historiallista kylätonttia. Rakennus poikkeaa ylempänä rinteessä sijaitsevasta mäkitupa-asutuksesta kooltaan; rakennus on suurempi paritupatyyppinen talonpoikaisrakennus, mahdollisesti suuremman tilan toinen asuinrakennus. Kiinteistö on verrattain pieni ja ilman talousrakennuksia, eikä lähistöllä ole muita samaan tilaan kuuluneita maita. Rakennus on 1½-kerroksinen, hirsirunkoinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Luonnonkiviperustus on vuorattu betonilla. Julkisivu on peiterimavuorattu, ja yläosa on erotettu hammaslistalla päädyissä. Satulakatto on katettu saumatulla pellillä. Ikkunat ovat I-jakoiset ja kuusiruutuiset. Rakennuksen takasivulla on aumakattoinen umpikuisti. Rakennuksessa on kunnostustarvetta. Julkisivuvuoraus on paikoitellen harva, osa ikkunoiden pielilaudoista puuttuu, ulkovuorauksen alareuna on saanut kosteusvaurioita varsinkin rakennuksen rinteen puoleisella pohjoissivulla ja hirsirunko on painunut siten, että osa ikkuna-aukoista on vinossa. Peltikate

15 kuitenkin suojaa rakennusta. Julkisivun maali on säilynyt parhaiten rakennuksen pohjoissivulla. Historia Korpela on erotettu 1915 tilan Riisikka maista. Risica (1/4 manttaalin kruununtalo) on muodostettu 1792 ja on kuulunut Ekon kylän kantataloihin. Risican talon tontti on isojakokartan mukaan sijainnut aivan Korpelan lounaispuolella, tien eteläpuolella. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijaitsee maisemallisesti näkyvällä paikalla aivan Evontien ja avoimen viljelymaiseman laidalla. Rakennuksen takana nousee jyrkkä avokalliorinne. Pihapiirin lounaispuolella on isojakokartan mukainen kylätontti (Risican talo), joka on kiinteä muinaisjäännös. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Korpela on muistuma Ekon kylätontilla sijainneesta asutuksesta, josta suurin osa siirtyi ulos kylästä 1700-luvun lopun ja 1800-luvun välisenä aikana. Ulkoasultaan pelkistetty rakennus edustaa maaseudun talonpoikaisrakentamista ja on säilynyt vielä osin perinteisessä asussaan. Yksinään sijaitseva rakennus jää kytkeytymättä osaksi laajempaa pihapiiriä. Rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla maisemassa saavuttaessa Ekon kylään. Arvoluokka 3 Kunto Ulkoisesti kohtalainen / välttävä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

16

17 9. KUUSELA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 9 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 7-8 / Kuusela Osoite Kotikalliontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 4 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Kuuselan pihapiirissä on 1908 valmistunut asuinrakennus ja hirsirakenteinen sauna sekä kaksi talousrakennusta, joista eteläisempi on valmistunut todennäköisesti 1960-luvun jälkeen. Asuinrakennus on 1-kerroksinen, luonnonkiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Rakennuksen pitkälle sivulle on rakennettu satulakattoinen umpikuisti todennäköisesti 1900-luvun puolivälissä. Julkisivu on peiterimavuorattu ja maalattu punaiseksi, nurkkalaudat ovat valkoiset. Satulakatto on aaltopeltikatteinen. Ikkunat on uusittu yksiruutuisiksi, otsalauta on koristeellinen. Ullakon ikkuna on varhaisempi. Saunassa on lohenpyrstösalvos, seinät ovat punamullatut ja siihen on rakennettu pulpettikattoinen kuisti. Muuta talousrakennukset ovat lautarakenteisia. Pihapiirin rakennukset ovat hyvin hoidettuja ja ulkoisesti hyväkuntoisia. Kuusela on todennäköisesti talon Nikkilä maalle rakennettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri on avoin ja kallioinen ja sijaitsee Evon mäkirinteellä, kuitenkin maisemallisesti suojatulla paikalla. Pihapiiri näkyy mäen rinteessä laelle johtavaa tietä kuljettaessa.

18 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Kuusela on Ekon mäkitupa-alueelle tyypillinen avoin, kallioinen pihapiiri. Asuinrakennus on ikkunamuutoksesta säilynyt pääosin perinteisessä asussaan ja muodostaa talousrakennusten kanssa yhtenäisen pihapiirin. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri, haastateltu asukasta M.K. & T.S.

19 10. TOIVONEN KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 10 Kunta Kiinteistötunnus 1-96 / Toivonen Osoite Kotikalliontie Alue Aluetyyppi Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi Rak. lkm. 3 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Toivosen pihapiirissä on 1900-luvun alkupuolella (1920 RaHu) valmistunut asuinrakennus ja pitkä vanhempi talousrakennus sekä uusi vierasmaja / piharakennus. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan L-mallinen. Perustuksen välejä on täytetty harkoilla. Alkuperäistä suorakaiteen muotoista rakennusta on laajennettu itäsivultaan siipiosalla 1960-luvun jälkeen, sillä luvun kartalla näkyy vain pohjois-etelä-suuntainen osa. Laajennusosa on niin suuri ja rakennuksen muoto muuttunut niin, ettei alkuperäinen rakennus ole enää helposti hahmotettavissa. Julkisivuvuoraus, ikkunat ja katto on uusittu myöhemmin. Uuden osan perustus on betonia. Julkisivuvuoraus on ala- ja yläosasta vaakapaneelia ja keskeltä pystypaneelia, mikä poikkeaa alueelle tyypillisestä pelkistetystä julkisivujaottelusta. Satulakatto on profiilipeltikatteinen. Rakennusta on todennäköisesti lisälämmöneristetty, jolloin ikkunat ovat jääneet sisään julkisivupinnasta, ja rakennuksen siipiosaan on rakennettu avonainen kuisti. Vanhempi talousrakennus on todennäköisesti asuinrakennuksen lailla 1900-lvun alkupuolelta ja mahdollisesti osaksi hirsirakenteinen. Ikkunat ovat I-jakoisia, osa niistä neljäruutuisia.

20 Historia Toivonen on todennäköisesti talon Kutti maalle rakennettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri on avoin ja sijaitsee Evon mäkirinteellä, kuitenkin maisemallisesti suojatulla paikalla. Pihaan on rakennettu pieni lammikko. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen rakennusperinteinen asutushistoria, sosiaalihistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Toivonen on Ekon mäkitupa-alueelle tyypillinen avoin, rinteessä sijaitseva pihapiiri ja osa alueen kokonaisuutta, vaikka pihapiirin rakennusten ulkoasu yhtä talousrakennusta lukuun ottamatta edustaa uudempaa, alueelle epätyypillistä rakentamista. Arvoluokka 3 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

21

22 11. TOIVOLA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 11 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus / Toivola Osoite Evontie Alue Aluetyyppi mäkitupa-alue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 3 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Toivolan pihapiirissä on 1890 valmistunut asuinrakennus ja kaksi lautavuorattua talousrakennusta. Asuinrakennus on kaksihuoneinen, 1½-kerroksinen, nurkkakiviperusteinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Nurkkakivien välejä on täytetty betonilla. Julkisivu on peiterimavuorattu, yläosastaan pystypaneelia. Satulakatto on peltikatteinen. Ikkunat ovat I-jakoiset, ullakon ikkunat ovat neliruutuiset. Rakennuksen pitkällä sivulla on pulpettikattoinen, harkkoperusteinen umpikuisti, jossa on ikkuna. Toivola on todennäköisesti talon Kutti maalle rakennettu mäkitupa. Pihapiiri on avoin ja sijaitsee Evontien varrella, mäkituparinteen reuna-alueella, maisemallisesti näkyvällä paikalla avoimen viljelymaiseman edustalla. Asuinrakennus sijaitsee ylempänä rinteessä. Kiinteistö on muita samankaltaisia kiinteistöjä suurempi ja pihapiiriltään tilavampi.

23 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria, sosiaalihistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Toivola on Ekon mäkitupa-alueelle tyypillinen avoin pihapiiri ja sijaitsee maisemallisesti näkyvällä paikalla Evontien varrella. Rakennukset ovat säilyneet pääosin perinteisessä asussaan ja muodostavat edustavan, yhtenäisen pihapiirin. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

24 Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit KOIVUMÄKI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Eko Kiinteistö id 12 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus 1-87 / Koivumäki Osoite Niskatie 49 Alue Aluetyyppi haja-asutusalue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi mäkitupa Rak. lkm. 5 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Koivumäen pihapiiri rakennuksineen on Ekon mäkitupa-alueen pihapiirien kaltainen, mutta sijaitsee niistä erillään mäkitupa-alueen itäpuolella, jyrkän rinteen päällä, Kutin ja muiden kantatalojen taustalla. Pihapiiriin kuuluu asuinrakennus, toinen lämmitettävä rakennus ja neljä talousrakennusta. Asuinrakennus on yksikerroksinen, suorakaiteen muotoinen ja kaksihuoneinen. Rakennus on rakennettu mahdollisesti 1915 (RaHu 1920). Rakennus on perustettu nurkkakiville, joiden välissä on laastipintainen tiilisokkeli. Satulakatto on katettu punaiseksi maalatulla saumatulla pellillä. Julkisivut ovat punaiset ja peiterimavuorattu, yläosastaan pystylaudoitetut. Nurkkalaudat ovat valkoiset. Ikkunat ovat I-jakoiset ja kuusiruutuiset, otsalauta on koristeellinen. Rakennuksen pitkällä sivulla on leveä satulakattoinen umpikuisti, joka on rakennettu 1960-luvulla. Kuistin seinien ulkovuoraus on vaakapaneelia ja katto aaltopeltiä. Pihapiirin toinen tulisijallinen rakennus käsittää kaksi pientä huonetta ja pulpettikattoisen umpikuistin. Julkisivuvuoraus on punaiseksi maalattua vaakalaudoitusta, nurkkalaudat ovat

25 valkoiset. Kuisti on kapeaa pystypaneelia. Kate samoin kuin asuinrakennuksessa. Ikkunat ovat pienet ja yksiruutuiset, kuistin ikkunat suuremmat, osa niistä 16-ruutuisia. Talousrakennukset ovat osin hirsi-, osin lautarakenteisia ja vuorattu punaisella pystypaneelilla. Ikkunan karmit, pielilaudat ja nurkkalaudat ovat valkoisia. Satulakatot on katettu saumatulla pellillä. Historia Koivumäki on todennäköisesti talon Kutti maalle rakennettu mäkitupa. Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri on avoin, sijaitsee melko lähellä mäenlakea ja sieltä avautuu näkymä etelään. Asuinrakennus erottuu myös kaukomaisemassa. Muutoin rakennuksia ympäröi metsä. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen Arvojen perustelu rakennusperinteinen asutushistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Koivumäki on maisemassa näkyvällä paikalla sijaitseva yksinäinen pienasumus, mahdollisesti mäkitupa. Pihapiiri lukuisine asuin- ja talousrakennuksineen edustaa 1900-luvun alun pienrakentamista, ja rakennukset ovat säilyttäneet perinteisen ulkoasunsa hyvin. Rakennukset muodostavat ajallisesti ja ulkoasultaan yhtenäisen kokonaisuuden. Arvoluokka 1 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri, Kaarina Oksanen M.K. & T.S.

26

27 13. MUSTALA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Eko Kiinteistö id 13 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Mustala Osoite Evontie 178 Alue Aluetyyppi haja-asutusalue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi kantatalo Rak. lkm. 4 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Mustalan pihapiiriin kuuluu asuinrakennuksen lisäksi navetta, hirsiaitta ja kolmas hirsirakenteinen talousrakennus. Asuinrakennus on yksikerroksinen, suorakaiteen muotoinen ja todennäköisesti viimeistään 1900-luvun alusta (RaHu 1920). Rakennus on verrattain pitkä ja kapea, päätykamarillisen parituvan tyyppinen. Ulkoasultaan pelkistettyyn rakennukseen on kaksi sisäänkäyntiä, toinen pulpettikattoisen umpikuistin kautta. Asuinrakennuksen sokkeli on vuorattu betonilla. Satulakatto on katettu kattohuovalla. Ulkovuoraus on punaista peiterimalaudoitusta, listat ja eteläpäädyn följarit ovat valkoiset. Ikkunat ja ovet on uusittu noin 1900-luvun puolivälissä, jolloin julkisivuaukotus samalla muuttui; ullakon ikkunat ovat varhaisemmat. Pihapiirissä on kolme hirsirakenteista ulkovuoraamatonta talousrakennusta. Rakennukset ovat satulakattoisia ja niissä kaikissa on uusi aaltopeltikate, paitsi aitassa huopakate. Navetan päädyssä on erillinen lautarakenteinen suuli, navetan ylisille kuljetaan päädystä. Pieni aita on punamullattu, nurkkalaudat valkoiset, mutta länsisivu vuorattu pahvilla. Kolmas talousrakennus on kaksihuoneinen, rakennukseen on kaksi sisäänkäyntiä.

28 Rakennus on hirsipintainen, ikkunat ovat I-jakoiset, toinen niistä kuusiruutuinen. Historia Mustalan ¼ manttaalin kruununtalo on mainittu Ekon kylän isojakokartassa. Ympäristö ja pihapiiri Rakennusten ympärillä on puustoa, muutoin pihapiiri on melko avoin. Mustala sijaitsee Ekojoelle viettävän peltorinteen laidalla, Kuttin, Junnilanmäen ja Nikkilän kantatalojen itäpuolella. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen rakennusperinteinen asutushistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Mustala on todennäköisesti yksi Ekon kylän kantataloista, ulkoasultaan pelkistetympi ja maisemallisesti hieman suojatummalla paikalla Kuttin, Junnilanmäen ja Nikkilän kantatalojen itäpuolella. Pihapiirissä on kohtalaisen hyvin säilynyt viimeistään 1900-luvun alussa valmistunut asuinrakennus ja useita saman aikakauden talousrakennuksia. Vaikka päärakennuksen ulkoasu on kokenut muutoksia, pihapiirin rakennukset muodostavat rakennushistoriallisesti yhtenäisen kokonaisuuden. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä, talousrakennukset ovat osin heikkokuntoisia. Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

29

30 14. JAAKOLA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Eko Kiinteistö id 14 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus / Jaakola Osoite Evontie 216 Alue Aluetyyppi haja-asutusalue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi kantatalo Rak. lkm. 7 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Jaakolan pihapiirissä on 1923 rakennettu asuinrakennus ja navetta sekä useita muita talousrakennuksia. Asuinrakennus on 1 1 / 2 -kerroksinen, suorakaiteen muotoinen ja sen toisen pitkän sivun keskellä on lasikuisti. Satulakatto on tiilikatteinen, toisella lappeella on taitekattoinen kattolyhty. Sokkeli on betonia. Maantasokerroksen ulkovuoraus on vaaleaa vaakapaneelia ja ullakkokerroksen pystypaneelia. Ikkunat ovat kuusiruutuiset, niiden karmit ovat valkoiset ja pielilaudat vaaleanruskeat. Pihapiirissä on useita melko hyväkuntoisia hirsi- ja lautarakenteisia, satulakattoisia talousrakennuksia. Talousrakennukset ovat punamullattuja, ikkunan puitteet ja pielilaudat ovat valkoisia samoin kuin ovien pielilaudat ja rakennusten nurkkalaudat. Jaakola on todennäköisesti on yksi Ekon kylän kantataloista (Jakola, 1/4 manttaalin verotalo).

31 Ympäristö ja pihapiiri Pihapiiri sijaitsee mäenrinteessä ja sieltä avautuu näkymä eteläpuolella oleville peltoaukeille ja Ekojoelle. Rakennusten takana, ylärinteen puolella on kallioinen metsä. Pihapiiri on avoin, puuston reunustama ja hyvin hoidettu. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen rakennusperinteinen asutushistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Jaakola on todennäköisesti yksi Ekon kylän kantataloista, ja sijaitsee maisemallisesti verrattain näkyvällä paikalla viljelyaukean ja valtatien edustalla. Vuodelta 1923 oleva päärakennus ja talousrakennukset, joista osa on todennäköisesti sitä vanhempia, ovat säilyneet hyvin ja muodostavat rakennushistoriallisesti ja maisemallisesti edustavan, yhtenäisen kokonaisuuden. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

32 15. RANTAVAINIO KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 15 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Rantavainio / Osoite Pirkanmaantie Alue Aluetyyppi haja-asutusalue Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi kantatalo Rak. lkm. 4 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Rantavainion pihapiirissä on 1900-luvun alkupuolella (1920 RaHu) rakennetun asuinrakennuksen lisäksi hirsiaitta ja suuli / varastorakennus. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen ja pohjamuodoltaan suorakaide. Julkisivu on peiterimavuorattu. Rakennus on satulakattoinen, katteenaan kattotiili. Ikkunatyyppi on I-jakoinen, ikkunat on vaihdettu mahdollisesti 1900-luvun puolivälissä. Rakennuksen pitkällä sivulla on ollut symmetrisesti kaksi satulakattoista umpikuistia, joissa on pariovet, mutta näistä toinen on purettu. Puretun kuistin kohdalle julkisivuun on tehty ovi, jonka molemmilla puolilla on yksiruutuinen ikkuna. Aitta on satulakattoinen, hirsipintainen ja punamullattu, kate on kattotiiltä. Rantavainio sijaitsee isojakokartassa 1782 paikalla olleen Iso- Iivarin (Stor-Ifwari) 1/8 manttaalin kruununtalon kohdalla. Laukulan kylään kuulunut yksittäistalo on oletettavasti siirtynyt paikalle luvulla. Talotontti paikantuu nykyisen talon ja ison ulkorakennuksen välille. Paikkaa ei ole luokiteltu muinaisjäännökseksi. Pihapiiristä on purettu rakennuksia 1960-luvun jälkeen. Vuoden 1965 ilmakuvassa, juuri ennen valtatien rakentamista, näkyy rakennuksia pihapiirin kolmella sivulla, mahdollisesti navetta ja

33 Ympäristö ja pihapiiri toinen asuinrakennus. Pihapiiri sijoittuu Pirkanmaantien pohjoispuolelle, Ekojoen viljelymaisemaan avautuvan peltoaukean laidalla olevalle kallioiselle mäelle. Pihapiirin ympäristö on pusikoitunut. Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen Historiallinen Maisemallinen rakennusperinteinen asutushistoria maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Rantavainio sijaitsee isojaon aikaisella talotontilla maisemallisesti näkyvällä paikalla aivan valtatien varressa. Pihapiirin rakennukset, asuinrakennus ja aitta, ovat viimeistään 1900-luvun alusta ja säilyneet kohtalaisen hyvin perinteisessä asussaan. Pihapiirin edustavuus ja yhtenäisyys on vähentynyt, kun osa tilan rakennuksista on purettu 1960-luvun jälkeen. Arvoluokka 3 Kunto Tila on ollut asumattomana jo jonkin aikaa ja asuinrakennuksen kunto on heikentynyt ja pihapiiri on jäänyt hoitamattomaksi. Rakennuksen edustalla kasvaa puustoa ja katto on rikkoontunut. Aitta on ulkoisesti hyväkuntoinen. Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

34

35 16. VANHA-IKOLA KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 16 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Vanha-Ikola / 5-42 Osoite Pakarimäentie Alue Aluetyyppi kyläkeskusta Peruskartta Kohdetyyppi asuinrakennus Koordinaatit Hist. tilatyyppi kantatalo Rak. lkm. 6 Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Kuvaus Historia Ympäristö ja pihapiiri Vanha-Ikolan pihapiirissä on viimeistään 1900-luvun alkupuolella (1920 RaHu) rakennetun asuinrakennuksen lisäksi hirsirakenteinen navetta, lautarakenteinen suuli, kaksi aittaa ja muita talousrakennuksia. Rakennukset ryhmittävät pihapiirin ympärille kolmelta sivulta, kaksi hirsiaittaa on asuinrakennuksen lounaispuolella. Asuinrakennus on 1½-kerroksinen, luonnonkiviperusteinen ja pohjamuodoltaan T-mallinen. Julkisivu on jaoteltu vesilistoin vaaka- ja pystypaneelikenttiin, keskiosa on vaakapaneelia. Satulakaton katteena on kattohuopa. Ikkunatyyppi on I-jakoinen ja kuusiruutuinen, otsalauta nurkistaan viistetty. Sisäänkäynnissä on pariovet, joiden päällä kolmiruutuinen ikkuna. Pitkä, lohkokiville perustettu hirsinavetta on punamullattu, listat ovat valkoiset. Satulakaton katteena on aaltopelti. Navetan pitkällä sivulla on kahdet pariovet. Ikkunatyyppi on alaosastaan ruudutettu. Vanha-Ikola sijaitsee isojakokartan mukaisen Stormin kylään kuuluneen talotontin läheisyydessä, sen koillispuolella. Ikola on ollut ½ manttaalin kruununtalo. Pihapiiri sijoittuu Pirkanmaantien eteläpuolelle Stormin kylän reuna-alueelle, puuston suojaamana. Rakennukset näkyvät vain Pirkanmaantieltä.

36 Kulttuurihistorialliset arvot Rakennushistoriallinen rakennusperinteinen Historiallinen asutushistoria Maisemallinen maisemallisesti keskeinen sijainti Arvojen perustelu Ikola on yksi Stormin kylän kantataloista, ja Vanha-Ikolan pihapiiri sijaitsee lähellä vanhan talotontin paikkaa. Asuinrakennus ja talousrakennukset ovat viimeistään 1900-luvun alusta ja ovat säilyneet hyvin perinteisessä asussaan. Kolmelta sivulta rajatun pihapiirin rakenne on säilynyt. Rakennukset muodostavat rakennushistoriallisesti edustavan, yhtenäisen kokonaisuuden. Arvoluokka 2 Kunto Ulkoisesti hyvä Lisätietoja / toimenpidesuositukset Aiemmat tutkimukset Kirjalliset / suulliset lähteet Inventoija Kiinteistörekisteri M.K. & T.S.

37

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012

Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33. Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm. 2.8.2012 Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 37-61 37. LEHTIMÄKI KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 37 Kunta Sastamala Kiinteistötunnus Lehtimäki / 7-33 Osoite Käärmeenmaantie Alue

Lisätiedot

Kunta Kiinteistötunnus Korkee / Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm

Kunta Kiinteistötunnus Korkee / Nykyinen tilatyyppi Inventointi pvm Stormin kyläosayleiskaava Kohdeinventoinnit 17-36 17. KORKEE KIINTEISTÖLOMAKE Kaupunginosa / kylä Stormi Kiinteistö id 17 Kunta Kiinteistötunnus Korkee / 3-16 Osoite Myllyahde 7 Alue Aluetyyppi Peruskartta

Lisätiedot

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13

koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 koivuranta-895-472-0007-0003 1/13 Uusikaupunki (895) Vohdensaari (472) Koivuranta 895-472-0007-0003 1 001 Talonpoikaistalo 002 Navetta 003 Sauna 004 Vaja Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi Asuinrakennus

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi

Länsi-Suomen ympäristökeskus Teuvan keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Kohderaportti Länsi-Suomen ympäristökeskus n keskustan ja kauppilan OYK-inventointi Säntintien varrella koivukuja Pihapiirin ulkopuolella sijaitsee riihikartano karjarakennus maakellari hirsirunkoinen

Lisätiedot

Kalliola /10

Kalliola /10 Kalliola- 1/10 Uusikaupunki (895) Kuivarauma (482) Kalliola 1 001 Muu asuinrakennus 002 Kellari, kellarivaja 003 Navetta 004 Muu karjarakennus 005 Sauna Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka: Historia

Lisätiedot

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola

1(36) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 1A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 7 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem

Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem Uusikaupunki (895) Kukkainen (483) Koivuniem 895-483-0001-0051 1 001 Torppa 002 Vaja Postinumero: Postitoimipaikka: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö:

Lisätiedot

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia

Anjalankatu, asemakaavan muutos, rakennusinventointi Karttaliite. Alueen historia Karttaliite Alueen historia Salon kauppala 1943 Vuoden 1943 kartassa Anjalankadun (Anjalantie) varrella on rakennuksia, jotka sijoittuvat katulinjaan. Tontin takaosassa on talousrakennuksia. Terhinkadun

Lisätiedot

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola

1(54) SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 5A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 5 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

Lisätiedot

28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE. Hakkarala Kunta. Kylä

28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE. Hakkarala Kunta. Kylä 28 Merituulia KIINTEISTÖLOMAKE Kylä Hakkarala Kunta Osoite Pyylammentie 38, 71800 Aluetyyppi haja-asutusalue Kohdetyyppi liikenne Hist. tilatyyppi vahtitupa Kiinteistötunnus 749-401- Alue 0 Peruskartta

Lisätiedot

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET

LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET LIITE 1 RAKENNUSINVENTOINTIKOHTEET Page 1 of 2 kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto Hailuodon rakennusinventointi HAILUOTO KIRKONKYLÄ RUONALA Ruonalan porakivinavetta on komealla paikalla Rantatien

Lisätiedot

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri

kesämökki X X X 2X X X 7 nuorempia 4 1950-l 1+1 Jälleenrakennusajan omakotitalo X X 2 Käyttämätön 5 X X X X X X 6 lopussa torppa) ja liiveri 1 VALTAALAN, ORISMALAN JA NAPUENKYLÄN VANHAN RAKENNUSKANNAN ARVOTUSLUONNOS v. 2002 RAKENNUSKANNAN ARVOTUS/ KAJ HÖGLUND, POHJANMAAN MUSEO JA TIINA LEHTISAARI, INVENTOIJA 29.05.2007 määrä 1 1953 1+1 Jälleenrakennusajan

Lisätiedot

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä

LIITE 1 DOKUMENTOINTI RAKENTEET. Yleistä 1 DOKUMENTOINTI LIITE 1 RAKENTEET Yleistä Rakenteet arvioitiin silmämääräisesti 19.3.2009. Asiantuntija-apuna arvioinnissa olivat mukana Pälkäneen kunnan rakennusmestari Asko Valkama ja Pirkanmaan maakuntamuseon

Lisätiedot

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy

Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Raporttisarja osa 4, OSAYLEISKAAVA Suunnittelukeskus Oy Kittilän kunta Levin ympäristön matkailumaiseman ja maankäytön kehittäminen 80 Suunnittelukeskus Oy 25.2.2008 SR-7 3418282, 7538753 Hanhivaara 4:17 1930-l Alkuperäinen, pieteetillä entisöity päärakennus

Lisätiedot

Raivionkatu Rakennetun ympäristön inventointi

Raivionkatu Rakennetun ympäristön inventointi 2014 Sastamalan kaupunki Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 19.5.2014 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1. RAIVIONKADUN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2012 2014... 4 1.1 Inventoinnin lähtökohdat

Lisätiedot

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus

RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus RAUMAN SATAMAN LAAJENNUSALUEEN RAKENNUSINVENTOINTI Hanna Partanen syyskuu 2008 Maanpään asemakaava-alueen kohdelistaus 11. Kesäranta 684-403-1-50 1 Tila on perustettu 1940-luvun puolivälissä kesänviettopaikaksi.

Lisätiedot

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO

laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO 12/4/2018 Pohjois-Pohjanmaan liitto laaja kohderaportti laaja kohderaportti Pohjois-Pohjanmaan liitto RAAHE 17. KAUPUNGINOSA HAKALAN KORJAAMO Idän puoleinen pääty ja julkisivu Ouluntielle. (Kuva: Kaisa

Lisätiedot

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa

rakennushistoriallinen: kylän rakentamistavalle tyypillinen hyvin säilynyt eteiskamaritupa 122 89. Rakennuksen nimi: Hermannas Verneras Rnr: 49948700050096S Osoite: Sommarösundsv.476 Rakennustyyppi: pientila Rakennusvuosi: 1850 Korjausvuodet: ei tiedossa Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, piharakennukset:

Lisätiedot

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia.

p/1 (29) PETÄJÄ Petäjän asuinrakennus pihapiireineen luvulta. Pihapiirissä useita, osin huonokuntoisia rakennuksia. PAIKALLISESTI ARVOKKAAT RAKENNUSKULTTUURIKOHTEET Liite 8 Numerointi osayleiskaavan mukainen, suluissa inventointinumero (Lapin kulttuuriympäristöt tutuiksi hankkeen inventointitulokset, Lapin ympäristökeskus,

Lisätiedot

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla.

RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013. Hangon kantakaupungin kortteli 518. Johanna Laaksonen. Korttelin 518 sijainti opaskartalla. RAKENNUSINVENTONTI 13.09 2013 Hangon kantakaupungin kortteli 518 Johanna Laaksonen Korttelin 518 sijainti opaskartalla. 1 2 16 15 4 11 12 5 7 17 18 20 19 14 13 Korttelin 518 nykyinen tonttijako kantakartalla.

Lisätiedot

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin.

Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. ARVOALUE: ASEMAN SEUTU Asemanseudun arvoalue=punainen rasteri. Punaiset renkaat viittaavat alueen kiinteistöinventoihin. Kuvaus Arvoalueeksi on rajattu aseman seudulta alue, johon kuuluu Vammalan rautatieaseman

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen Raahen 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 4465-4288 Raahe 5. kaupunginosan korttelin 18 rakennushistoriaselvitys. Suunnittelukeskus Oy 1 Säilyneisyyden kriteerit

Lisätiedot

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 4E 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 4 (sr) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 3:120 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 3:120 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016

Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 1 Kirkkonummi Öfvergård kiinteistöjen 2:94, 2:8 ja 3:34 muinaisjäännösinventointi 2016 Timo Jussila Tilaaja: TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY 2 Sisältö Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartat... 3 Vanhat

Lisätiedot

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde Iisalmen sairaalan asuinrivitalo, R2. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 4. Kiinteistötunnus 140-1-36-1-3 6. Koordinaatit 7. Osoite 9. RAKENNUKSEN KUVAUS Riistakatu 23 2. Kohde Iisalmen

Lisätiedot

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA

PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PIRTTIKOSKEN RANTAOSAYLEISKAAVA PAIKALLISESTI ARVOKKAIDEN RAKENNUSKOHTEIDEN TARKISTUSINVENTOINTI 2018 Arvoluokitus Suositusten värikoodit R = rakennushistoriallinen = Suositellaan suojeltavan kaavassa

Lisätiedot

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys

Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys 30.10.2017 Pyhännän kirkonkylän yleiskaavan kulttuuriympäristöselvitys Kulttuuriympäristöselvitys on laadittu yleiskaavatasoisena selvityksenä alueen paikallisesti arvokkaiden rakennuskohteiden ja kulttuuriympäristöjen

Lisätiedot

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29

KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 KOHDEINVENTOINTI, kohde 29 Kylä Häijää Kiinteistötunnus 790-555-1-77 / Mäkipää Kunta Sastamala Omistaja Neronen Ulla Osoite Kylänraitti 74 Rakennusten lukumäärä Aluetyyppi Taajama Hist. tilatyyppi Kohdetyyppi

Lisätiedot

Iso- ja Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi

Iso- ja Vähä-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi 2015 Sastamalan kaupunki, Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 6.10.2015 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1 ISO- JA VÄHÄ-TIISALAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2014... 1 1.1 Inventoinnin lähtökohdat

Lisätiedot

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista

AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista AK 471b Haikon kartanon ympäristö Selvitys 2 Selvitys rakennuskannasta ja rakennusaloista 1. Asuintonttien rakennukset 1-519 135 k-m² (tieto citygisistä) 1964 Kuvat eteläisestä julkisivusta ja huoltotiestä,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ

KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ KEMIJÄRVEN RÄISÄLÄN JA SUOMUN RAKENNETTU KULTTUURIYMPÄRISTÖ TMI LAURI PUTKONEN 25.11.2009 1 Kannen kuvat: Ylhäällä Suomutunturin kotaravintola ja Suomulinnan seuratalo, keskellä Ala-Kumpulan vanhan ulkorakennuksen

Lisätiedot

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22

LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 LIITE 7 KORPELA RANTA-ASEMAKAAVA RAKENNUS-, KULTTUURIHISTORIA- JA MAISEMATAR- KASTELU VALOKUVAT 1-22 Rakennukset, kulttuurihistoria Korpelan tilan entisessä talouskeskuksessa sijaitsevat asuinrakennus,

Lisätiedot

MUSEOVIRASTO 1 SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO

MUSEOVIRASTO 1 SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 2. Kunta Kristiinankaupunki 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo Lapväärtti / 4:43 Holmberg 3. Kohde

Lisätiedot

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA

VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja KEURUUN KAUPUNKI Asiakirjatyyppi Selvitys Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014 VT18 JA MT621 OSAYLEISKAAVA RAKENNUSKANNAN SELVITYS Tarkastus 1.9.2012 Päivämäärä 1.9.2012, tark. 24.6.2014

Lisätiedot

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit.

Johdanto. Tarvaalan kampusalue etelästä kuvattuna. Biotalousinstituutti. Viispiippunen. Konehallit B-rakennus. Päärakennus. Kalustohallit. Rakennetun ympäristön selvitys 2015 SSÄLTÖ Johdanto... 3 1 Päärakennus... 4 2 Sininen talo... 5 3 A-rakennus... 6 4 B-rakennus... 7 5 C-rakennus... 8 6 Viispiippunen... 9 7 Henkilökunnan asunnot... 10

Lisätiedot

Säilyneisyys ja arvottaminen

Säilyneisyys ja arvottaminen RAAHE 5. kaupunginosan korttelin 17 rakennushistoriallinen selvitys ja arvottaminen 20.11.2007 FG Suunnittelukeskus Oy Raahen 5. kaupunginosan korttelin 17 rakennushistoriallinen selvitys 1 Säilyneisyyden

Lisätiedot

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015

LIITE 6 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS. Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 SUODENNIEMEN KORTTELIEN 100 JA 101 OSAN ASEMAKAAVANMUUTOS LIITE 6 Karttaliite, kulttuuriympäristö Sastamalan kaupunki 24.3.2015 1. Maakunnallisesti arvokas kulttuurimaisema Suunnittelualue ja sitä Laviantien

Lisätiedot

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö

Varkauden rakennettu kulttuuriperintö Varkauden rakennettu kulttuuriperintö 2005/2007 inventoinnit Kangaslammin kirkonkylä Inventointinumero: Manttu 261 Kohteen nimi: Maatila Lumpeela 262 Maatila Kivenlahti 263 Pappila 264 pajaharju, museo

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Mäkelä. KIINTEISTÖLOMAKE Tommolan alueen maisemaselvitys 2007

Mäkelä. KIINTEISTÖLOMAKE Tommolan alueen maisemaselvitys 2007 KIINTEISTÖLOMAKE Tommolan alueen maisemaselvitys 2007 Mäkelä Kylä Tommola Kiinteistötunnus 4:93 Kunta Pälkäne Peruskartta 2141 04 Osoite Itäkoordinaatit 2698 450 Aluetyyppi kirkonkylä Pohjoiskoordinaatit

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki 5:197 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 5:197 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI

LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI LIITE 5 VIKARHOLMENIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUKSEN VANHAN HUVILARAKENNUSKANNAN RAKENNUSINVENTOINTI RANTATIE 68 (RNr 7:116) Hirsirunkoinen kesämökki on rakennettu 1930-luvun lopulla, todennäköisesti vuonna

Lisätiedot

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta

Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Liite raporttiin Turtosen tilan inventointi Turtosen alueen säilynyt rakennuskanta Turtosen pihapiirissä on tällä hetkellä viisi rakennusta - päärakennus - aittarakennus - entinen sikala - kalustovaja

Lisätiedot

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi

2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO. 5. Kohdetyyppi SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Kunta Iisalmi 2. Kohde RANTALAN PAPPILA JA MAASEURAKUNNAN VIRASTO- JA ASUINTALO 3. Numero 204 4. Kiinteistötunnus 140-407-18-339

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella

Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella LIITE 2. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten inventointi Parikkalan kunta Kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten inventointi Kolmikannan ja Koirniemen osayleiskaava-alueella Ramboll

Lisätiedot

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola

SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO. 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 6A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 8 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi

Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan suojeltaviksi kohteiksi LIITE 14, ARVOKKAAT RAKENNUKSET, ARVOTTAMISPERUSTEET Rakennushistoriallisesti ja/tai rakennustaiteellisesti arvokkaat kohteet, jotka osayleiskaavalla osoitetaan Rakennustaiteellisin, kulttuurihistoriallisin

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E

K O H D E I N V E N T O I N T I L O M A K E InventointiNro: M200 Sava Kylä / Kaup Osa, Rek Nro: 789-40-0002 Koordinaatit: P: 6737425 Postiosoite Katu: Muurolantie 85A Kohteen kuvaus: Yhteisökodin asuinrivitalo ja hoitolaitos Asuinrakennus / hoitolaitos

Lisätiedot

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti

5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. Kohdetyyppi asuintontti SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde 2. Kunta Kristiinankaupunki Tila 1:93 4. Kylä/rekisterinumero Dagsmark / 1:93 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II

RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II 56100 RUOKOLAHTI 19.12.2008 1(11) RUOKOLAHTI, HUUHKAN ALUEET I JA II 1 YLEISTÄ Huuhkan alueet liittyvät Salosaaren jo rakennettuun taajama-alueeseen. Ne muodostavat Vaittilantien länsipuolelle uuden asuinaluekokonaisuuden

Lisätiedot

Rakennusinventointi 2010

Rakennusinventointi 2010 Rakennusinventointi 2010 Kirkkojärvi Heinijärvi Herttuala Jumesniemi osayleiskaava Hämeenkyrön kunta Kaavoitus ja maankäyttö Johdanto Rakennusinventointi on tehty Kirkkojärvi Heinijärvi Herttuala Jumesniemi

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_alue_inventointiraportti.aspx?alu...

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/sa/sa_alue_inventointiraportti.aspx?alu... Sivu 1/7 PAKKI - SATAKUNNAN MUSEO / ALUEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kreulanrannan inventointialue Merjalan rakennushistoriallisesti, maisemallisesti ja elinkeinohistoriallisesti merkittävä tontti jokirannassa

Lisätiedot

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088.

Hakija vastaa asemakaavoituksen esittämiin perusteluihin ja selvittää punaisen tukkitien sijaintia sekä leveyttä korttelissa 1088. YHDEN ASUNNON TALON JA TALOUSRAKENNUKSEN RAKENTAMINEN PULKKASAARENKATU 14, ALA-PISPALA 837-218-1088-0014 POIKKEAMISPÄÄTÖSHAKEMUKSEN PERUSTELUT ASUINRAKENNUKSEN JA TALOUSRAKENNUKSEN SIJOITTELUUN TONTILLA

Lisätiedot

1/1. Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva. Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat:

1/1. Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva. Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat: 1/1 Uudenkaupungin sataman alueen inventointi Inventointiaika: Toimeksiantaja: Tyyppi: Inventoijat: 2013 Uudenkaupungin kaupunki Valikoiva Inventointiprojekti Teija Mustonen -895-005-0001-0006 1/5 Uusikaupunki

Lisätiedot

https://museosiiri.tampere.fi/objectspecifichtmlreport.do?uri=http://tampere.fi/kyy/12...

https://museosiiri.tampere.fi/objectspecifichtmlreport.do?uri=http://tampere.fi/kyy/12... Sivu 1/7 Rakennetun ympäristön kohde Punainen tukkitie ( kohteella ei ole virallista osoitetta), 2009/0113, 2012/0046 Punaisen tukkitien uomaa Pispalan valtatieltä etelään. Miia Hinnerichsen 18.5.2009

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus kohderaportti Page 1 of 2 laaja kohderaportti Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Pohjanmaan inventointi, EPO Purmojärven rantayleiskaavaan liittyvä inventointi KAUHAVA PURMOJÄRVI (KORTESJÄRVI) AHONRANTA Ahonrannan tilan päärakennus

Lisätiedot

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE

PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Alueraportti https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/es/es_alue_raportti.aspx... 1 / 3 26.11.2018 klo 11.08 PIEKSÄMÄEN RAUTATIELÄISYMPÄRISTÖT, ASUINALUE Maakunta: Etelä-Savo 10494 Kunta: Pieksämäki

Lisätiedot

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä

rakennushistoriallinen: päärakennus edustaa paikallista rakennusperinnettä 73 51. Rakennuksen nimi: Kallis Viktoras Rnr: 49948700040120Y Osoite: Sommarösundsvägen Rakennustyyppi: Maatila Rakennusvuosi: 1928 Korjausvuodet: 1986 Kerrosluku: päärakennus: 1 ½, osittain 2, piharakennus:1

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS

RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS M O N N A N U M M I R A K E N T A M I S T A P A O H J E E T RAUMAN KAUPUNKI KAAVOITUS 8.10.2002 Lähtökohdat Monnanummen alue sijaitsee kaupunki- ja maalaismaiseman rajavyöhykkeellä. Se rajautuu pohjoisessa

Lisätiedot

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA

MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA MYYDÄÄN TEOLLISUUSKIINTEISTÖ RAHOLASTA Kolismaankatu 3, 33330 Tampere Tulli Business Park, Åkerlundinkatu 11 A - PL 352-33101 Tampere Puh. 010 5220 100 - Fax 03 222 9835 - www.catella.fi MYYTÄVÄ KOHDE

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi

Tykköön kylän ympäristökatselmus. Jämijärvi Tykköön kylän ympäristökatselmus Jämijärvi 6.2.2014 Kankaanpään kaupunki Ympäristökeskus Tykköön kylän ympäristökatselmus Katselmus suoritettiin 6.2.2014. Kartasta yksi nähdään tuulivoimapuiston sijoittuminen

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS

KUNTOTUTKIMUS: VARASTO-/TALLIRAKENNUS : VARASTO-/TALLIRAKENNUS Kotka, Langinkoski 05/2010 Suhonen, Järvinen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu 1. Yleistä 1.1. Ajankohta Kuntotutkimus suoritettiin kahden päivän aikana 11. 12.5.2010. 1.2. Työn

Lisätiedot

Kylmäkoski Taipale Tarpianjoen sillan uusimishankkeen vaikutusalueen muinaisjäännösinventointi 2009

Kylmäkoski Taipale Tarpianjoen sillan uusimishankkeen vaikutusalueen muinaisjäännösinventointi 2009 1 Kylmäkoski Taipale Tarpianjoen sillan uusimishankkeen vaikutusalueen muinaisjäännösinventointi 2009 Timo Jussila Kustantaja: Destia Oy 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kartat... 5 Vanhat

Lisätiedot

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola

KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola KOHTEEN INVENTOINTIRAPORTTI Kiinteistö Oy Rauman Burger, Hesburger Hampurilaisravintola Kunta: Rauma Kylä/kosa: (Tarvonsaari) Sijainti: Nortamonkatu 3, Tallikedonkatu 1, 26100 RAUMA Kohdetyyppi: liike-elämä

Lisätiedot

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI

PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI PÄSSINMÄEN RAKENNUSINVENTOINTI Valkeakosken kaupunkisuunnittelu 2013 Yleistä alueen aikakaudesta ja tyypillisistä piirteistä Pässinmäki on alun perin vapaasti muodostunutta työläisasuinaluetta, joka on

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta.

ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU. Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. ASEMAKAAVAN MUUTOS, RAIVAAJANKATU Asemakaavan muutos koskee Lukkarinmäen (12) kaupunginosan kortteleita 2 ja 19 sekä katualuetta. Asemakaavan muutoksella muodostuu Lukkarinmäen (12) kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS SUOVUOREN TILAKESKUKSEN RAKENNUKSISTA Tontti 529-22-12-1 (529-425-1-32)

RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS SUOVUOREN TILAKESKUKSEN RAKENNUKSISTA Tontti 529-22-12-1 (529-425-1-32) RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS SUOVUOREN TILAKESKUKSEN RAKENNUKSISTA Tontti 529-22-12-1 (529-425-1-32) Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010 1 Suovuori mainitaan keskiajalla

Lisätiedot

Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010. Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1422.

Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010. Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1422. LÖYTÄNEENTIEN JA LADVONTIEN YMPÄRISTÖN RAKENNUSTEN RAKENNUSHISTORIALLINEN SELVITYS Varsinais-Suomen maakuntamuseo/jaana Salmi/Paula Saarento 31.5.2010 LÖYTÄNE Löytäne mainitaan keskiaikaisissa lähteissä

Lisätiedot

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus

Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus 5 2015 Korjausrakentamiskeskus Tammelan ulkoväritystutkimus Historiaa Tammelan korjausrakentamiskeskuksen nykyinen päärakennus on alunperin rakennettu useita huoneistoja käsittäväksi asuinrakennukseksi.

Lisätiedot

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171

https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171 https://www.kulttuuriymparisto.fi/netsovellus/kk/kk3_inva_det.aspx?inva_id=400171 Page 1 of 1 inv.hanke 400171 Hiukeen kalamajat ydintiedot alueet kohteet liitteet raportit kartta kunnat: Ii muokkaa aluetarkenne:

Lisätiedot

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN

YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN YLÄ-PISPALA, ASEMAKAAVAN MUUTOS, PISPALAN ASEMAKAAVAN UUDISTAMISEN I -VAIHE, KAAVAT 8256 JA 8257. LUONNOS. KOHDELUETTELO KAAVAN 8256 KULTTUURIHISTORIALLISESTI ARVOKKAISTA ALUEISTA, PIHAPIIREISTÄ, RAKENTEISTA

Lisätiedot

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009

PAJAKATU 2. Rakennushistoriaselvitys. Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 PAJAKATU 2 Rakennushistoriaselvitys Tampereen Infratuotanto Liikelaitos Suunnittelupalvelut Asemakaavasuunnittelu 26.9.2009 1 Pajakatu 2 rakennushistoriaselvitys Inventointi Yleistiedot osoite Pajakatu

Lisätiedot

Asemakaava 517 Tarmolankatu 2. Rakennustapaohje

Asemakaava 517 Tarmolankatu 2. Rakennustapaohje Liite 6 Bilaga 6 Asemakaava 517 Tarmolankatu 2 Rakennustapaohje Rakennettuympäristö alueella edustaa eri aikakausia ja rakennustyylejä. Tällä rakennustapaohjeella pyritään luomaan sen luonteeseen sopivat

Lisätiedot

PINTAKALLISTUSSELVITYS

PINTAKALLISTUSSELVITYS 27.7.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Kimokujan koulu Kimokuja 5 01200 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI, Konalankuja 4, 00390 HELSINKI

Lisätiedot

NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN ARVOJEN SELVITYS

NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN ARVOJEN SELVITYS Kolkan pohjoisen teollisuusalueen asemakaava ja asemakaavan muutos, kaavaselostus, liite 4: Ns. Kolkan talon kulttuurihistoriallisten arvojen selvitys URJALAN KUNTA NS. KOLKAN TALON KULTTUURIHISTORIALLISTEN

Lisätiedot

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen

Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Historialliset rakennukset ja kehittyvä kaupunkikuva - Espoon rakennusperinnön vaaliminen Espoon kaupunginmuseo Tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue 3.11.2015 2 Rakennuskannan ikä Suomessa 2010

Lisätiedot

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5

AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 1 (11) 15.12.2009 AS OY KASTINLINNAN KOHDEINVENTOINTI, KORTTELIN 131 TONTTI 5 Liittyy asemakaavaan 8286 Keskellä As Oy Kastinlinna As Oy Kastinlinnan sisäpiha KOHDEINVENTOINTI, AS OY KASTINLINNA 1. Lääni

Lisätiedot

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021

Uusikaupunki (895) Lokala (508) Niemi 895-508-0002-0021 Lokala (508) Niemi 895-508-0002-002 2 00 Muu asuinrakennus 002 Seurakuntatalo Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Lähiympäristö: Pihapiiri: Other history: Kulttuurihistorialliset

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje Talot tonttien mukaisesti Laatu- ja ympäristöohje KIRKONVARKAUS Pursialasta lin Mikkeustasta k s e k Anttolasta Venesatama enk atu Rantareitti Jokaiselle Kirkonvarkauden asuntomessualueen osalle Suomi,

Lisätiedot

/4

/4 -895-005-0007-006 /4 Uusikaupunki (895) Kaupunginosa V (005) 895-005-0007-006 00 Muu asuinrakennus Osoite: Historia ja ympäristö Aluetyyppi: Historiallinen tilatyyppi: Asutushistoria: Lähiympäristö: Pihapiiri:

Lisätiedot

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6.

RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo 6. SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO MUSEOVIRASTO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Länsi-Suomen lääni 3. Kohde ALUE 3A 2. Kunta Kokkola RAKENNUS 15 (s) 4. Kylä/rekisterinumero 5. Kaup.osa/kortteli/talo

Lisätiedot

Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio

Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio LIITE 7 Talo Osakeyhtiö Kuopion Tulliportinkatu 27, 70100 Kuopio Kohdeinventointi Laatija: Kiinteistökehitys Ko-Va Oy / Väinö Korhonen Pvm: 9.4.2014 KOHDEINVENTOINTILOMAKE ITÄ-SUOMI KUOPIO Kaupunginosa:

Lisätiedot

Iso-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi

Iso-Tiisala Rakennetun ympäristön inventointi 2017 Iso-Tiisala Sastamalan kaupunki, Yhdyskuntasuunnittelu Timo Silomaa 14.9.2017 2 Sastamalan kaupunki Sisällysluettelo 1 ISO-TIISALAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN INVENTOINTI 2014-17... 1 1.1 Inventoinnin

Lisätiedot

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?).

Pihassa on samoin paikallisesta liuskeisesta kivestä rakennettu navetta (ikä? mahdollisesti 1920-30-luku?). SUOMEN RAKENNUSKULTTUURIN YLEISLUETTELO KOHDEINVENTOINTILOMAKE 1. Lääni Kuopio 3. Kohde 2. Kunta Iisalmi 4. Kylä/rekisterinumero Pörsänmäki 21:3 5. Kaup.osa/Kortteli/Talo 6. Kohdetyyppi MUSEOVIRASTO TUHKAKANGAS

Lisätiedot

98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135. Paxalvägen 39, Justus, 47540200020187

98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135. Paxalvägen 39, Justus, 47540200020187 98. 99. Paxalvägen 36, 47540200170135 Pihapiirin muodostavat tiensuuntainen päärakennus ja sitä vastapäätä oleva L-mallinen ulkorakennus. Päärakennuksen perustus on betonia, julkisivu valkea ja rapattu,

Lisätiedot

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU

KUORTANEENJÄRVEN POHJOISOSAN OYK- RAKENNUSKULTTUURIKOHTEIDEN ARVOLUOKITUS - ARVOLUOKITUSNEUVOTTELU LIITE 6-1 (6) LUKUMÄÄRÄT YHTEENSÄ 46 24 4 Keski-Seppälä 300-401-43-69 1890/RHR. Keski-Seppälän tilan asuinrakennus on perinteistä kaksifooninkista tyyppiä. rakennusentointi 2016-17, Seppälän asutus) Se

Lisätiedot

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola

Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi / Esko Puijola Kylmäniemen kalasataman rakennushistorian inventointi 18.10.2011 / Esko Puijola Kalasataman nykyinen rakennuskanta vv verkkovaja 14 km kalamaja 2 pääasiallinen runkorakenne rakentamisvuodet harmaa hirsi

Lisätiedot

Nakkilan kunta. Soinilanrinteen omakotialue

Nakkilan kunta. Soinilanrinteen omakotialue Nakkilan kunta Soinilanrinteen omakotialue Rakentamisohjeet Pohjatutkimus Havainnekuva KORTTELIT 290 JA 318 Rakennusten kattomuodon tulee olla harjakatto ja kattokaltevuuden 1:1½ 2½. Kattojen värityksen

Lisätiedot

Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010

Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 1 Sastamala Hyrkin asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2010 Timo Jussila Tapani Rostedt Kustantaja: Sastamalan kaupunki 2 Sisältö: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Valokuvia... 4 Maastokartat...

Lisätiedot

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011

Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Ylöjärvi Kyrönlahti Ranta-asemakaava-alueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Inventointi... 3 Kuvia... 4 Kartat...

Lisätiedot

Rakennushistoriallinen selvitys

Rakennushistoriallinen selvitys 67070550.BT LIITE 4 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 VELKUAN KUNTA Velkuanmaan osayleiskaava Rakennushistoriallinen selvitys 15.10.2008, TARK. 30.8.2010 Pöyry Environment Oy 2 Esipuhe Tämä rakennushistoriallinen

Lisätiedot

Sivu 1/6 TARKASTUSRAPORTTI Tampere, Pursikatu 4, Pursikatu 4, rakennetun ympäristön kohde Pursikatu 4 kadulta. Käynnin päivämäärä 17.07.2014 Kävijän nimi Käynnin tyyppi Miinu Mäkelä neuvonta Muistioteksti

Lisätiedot

HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS

HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS HAUKIPUTAAN KUNTA JOKIKYLÄN YLEISKAAVA MAISEMASELVITYS 18.11.011 YLEISTÄ Kuva 1. Kaava-alue ilmakuvassa. Ilmakuvaan on yhdistetty maastomalli maaston korostamiseksi. Jokikylän yleiskaavan kaava-alue on

Lisätiedot

Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011

Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011 1 Kirkkonummi Överkurk Kurkgårdin ranta-asemakaavan muutosalueen muinaisjäännösinventointi 2011 Timo Jussila Kustantaja: Seppo Lamppu tmi 2 Sisältö: Kansikuva: Perustiedot... 2 Yleiskartta... 3 Inventointi...

Lisätiedot