Suomalaisen partioliikkeen haasteet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomalaisen partioliikkeen haasteet"

Transkriptio

1 Suomalaisen partioliikkeen haasteet Jokaisella lapsella ja nuorella pitää olla mahdollisuus kokeilla partiota partiota täytyy olla tarjolla kaikkialla Suomessa. Nuorten määrä laskee mahdollisia partiolaisia on tulevaisuudessa nykyistä vähemmän. Suomen sisäinen muuttoliike jatkuu edelleen. Partiotoiminnan tulee olla laadukasta. Vain laadukkaassa toiminnassa pysytään mukana.

2 Mitä on tapahtunut Jäsenkokous velvoitti ratkaisemaan piirien ja keskusjärjestön työnjaon lippukuntien tukemisessa. Selvitys lippukuntien tukemisen työnjaosta. Partioneuvosto määritteli piirin ja keskusjärjestön tehtävät. Piirikierros - itsearviointi, tulos oli epätasainen Jäsenkokous velvoitti jatkamaan työskentelyä ja vaati konkreettisia tuloksia.

3 2003 Mitä on tapahtunut Toteutettiin piirien ja keskusjärjestön auditointi Ensimmäinen järjestön kehittämisryhmä perustettiin Raportti: Lippukuntien tukemisen työnjako Suoritettiin toinen piirikierros Toinen järjestön kehittämisryhmä perustettiin työstämään lippukuntien tukemisen työnjakoa Raportti: Lippukuntien tukemisen työnjako 3 Loppuraporttia esiteltiin piirien syyskokouksissa Jäsenkokous hyväksyi neljä järjestöllistä kehittämishanketta 2005 Partioneuvosto täsmensi yhtenevien toiminnanalojen sisältöä

4 Järjestön neljä kehittämishanketta Yhtenevät toiminnanalat Aluetyöstä uusi yhtenevä työmuoto Suunnittelun jännettä pidennetään Uudet piirit

5 Lähtökohtana lippukuntien toiminnan aktiivinen tukeminen Vanha ajattelutapa Lippukunnat ovat niin vahvoja, että ne pitävät huolta itsestään ja pyytävät tarvitsemansa tuen piiristä. Määritykset siitä mitä partio on, syntyvät lippukunnissa ja ovat lippukuntakohtaisia. Partioliike kasvaa sattumanvaraisesti ja vain, jos alueelta löytyy omaa tahtoa. Uusi ajattelutapa Partio on niin merkittävää kasvatustoimintaa, että kaikilla lapsilla ja nuorilla on oikeus päästä mukaan partiotoimin-taan. Tavoite: 9% ikäluokasta partiossa. Partio määritellään yhdessä maailmanjärjestöistä lähtien. Lippukunnat, piirit ja keskusjärjestö ovat osa samaa partiota. Lippukuntien tukeminen on piirien ja keskusjärjestön avaintehtävä.

6 Jäsenmäärän kehitys % 9% ,8% Nuorten määrä Partiolaiset Nykyinen (6,8%) 7% > 8% > 9% 8% > 9% > 10%

7 Partiolaisia seutukunnissa vuonna 1999

8 Partioliikkeen jäsenkehitys Piiri Etelä-Karjalan Partiolaiset Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset Etelä-Savon Partiolaiset Finlands Svenska Scouter Hämeen Partiolaiset Kainuun Partiolaiset Keski-Pohjanmaan Partiolaiset Keski-Suomen Partiolaiset Kymenlaakson Partiopiiri Lapin Partiolaiset Pohjois-Karjalan Partiolaiset Pohjois-Pohjanmaan Partiopiiri Pohjois-Savon Partiolaiset Pääkaupunkiseudun Partiolaiset Salpausselän Partiolaiset Satakunnan Partiolaiset Uudenmaan Partiopiiri Varsinais-Suomen Partiopiiri Yhteensä

9

10 Partiopiirin tehtävä 1/2 Partiopiiri on toiminta-alueensa lippukuntien yhteenliittymä ja se on Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n jäsen. Piiri on Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n edustaja omalla toiminta-alueellaan. Piiri edistää aktiivisesti suomalaisen partioliikkeen tavoitteita, joita piirit kehittävät yhteisesti keskusjärjestön kanssa Suomen Partiolaisissa. Piiri noudattaa keskusjärjestön kanssa samoja partioneuvoston vahvistamia toiminnallisia periaatteita ja ohjeita.

11 Partiopiirin tehtävä 2/2 Partiopiirin keskeisin tehtävä on lippukuntien toiminnallinen tukeminen. Piirit toimivat lippukuntia lähellä ja niissä tunnetaan jokaisen lippukunnan arki ja näin piiri pystyy tukemaan ja auttamaan lippukuntaa hyvän partiotoiminnan järjestämisessä. Jos paikallinen partiotoiminta on joutumassa vaikeuksiin, piiri pystyy reagoimaan ajoissa.

12 Vahva piiri tarjoaa monipuolista tukea Piirin on selvittävä kaikista sille kuuluvista tehtävistä. Suoriutuakseen tehtävistään partiopiiri tarvitsee riittävän suuren määrän vapaaehtoisia partiojohtajia erilaisiin tehtäviin kouluttajaksi, tapahtumien järjestäjiksi, hallintoon jne. Piiri tarvitsee myös toimiston, joka kykenee tukemaan vapaaehtoisia partiojohtajia pesteissään, olemaan suoraan yhteydessä lippukuntiin ja hoitamaan partion velvoitteita ympäröivään yhteiskuntaan. Osa piirien tehtävistä onnistuu paremmin isossa yksikössä, osa pienessä yksikössä. Vahva piiri, jolla on toimiva aluetyö pystyy hyödyntämään pienen ja suuren piirin etuja.

13 Mikä on piirin riittävä koko? Pystyäkseen selviytymään partiopiirin tehtävistä, piirin täytyy pystyä rekrytoimaan tarpeeksi johtajia. Piiritoimisto voi palvella paremmin, jos se on riittävän suuri. Toimihenkilöillä monipuolista osaamista Aukiolotunteja tarpeeksi viikossa (nyt vaihtelu tuntia) jäsentä kohti on mahdollista palkata yksi työntekijä (esim jäsentä = 4 työntekijää) Hallintotyön osuus toimiston työstä on noin 3kk vuodessa. Jos piirejä on nykyistä vähemmän, hallintotyöstä vapautuu työpanosta muualle.

14 Viispiikin vuoden 2005 neuvottelut Viispiikki aloittaa yhteistyöneuvottelut. Viispiikin yhteisissä neuvotteluissa ei päästä mihinkään tuloksiin. Kainuu päätyi neuvottelemaan Neliapilan piirien kanssa. EPP ilmoitti Hämeelle kiinnostuksensa neuvotteluista. Neuvotteluja ei käyty, Häme on perustamassa uutta piiriä Satakunnan kanssa. P-PPP ja Lappi neuvottelevat keskenään. Lappi vetäytyi neuvotteluista. EPP ja K-PP neuvottelevat keskenään. Neuvotteluissa edettiin yhteistyön syventämiseen ja todettiin tarve mallintaa uutta piiriä. P-PPP liittyi neuvotteluihin EPP:n ja K-PP:n kanssa. Kesäkuussa 2005 työryhmä aloittaa uuden piirin mallintamisen.

15 Uusi piiri Syyskokoukset päättävät perustamishankkeen eteenpäin viemisestä. Syntyessään uusi piiri on jäsenmäärältään Suomen neljänneksi suurin. Pinta-alaltaan vasta Suomen toiseksi suurin piiri.

16 Syyskokousten jälkeen Vuosi 2005 Syyskokoukset: EPP P-PPP K-PP Aiesopimus hyväksytään

17 Syyskokousten jälkeen Vuosi 2006 Pohjanmaan piirit suunnittelevat yhteisen piirin toimintoja ja tapahtumien järjestämistä. Tutustuminen muihin piireihin ja niiden henkilöihin jatkuu. Yhteistyötä tiivistetään leirien ja kurssien järjestämisessä. Piirin alueella ilmestyy yhteinen piirilehti. Tammikuu 2006 Piirien luottiksille järjestetään yhteinen luottisseminaari. Loka/Marraskuu 2006 Lippukunnat kokoontuvat uuden piirin perustavaan kokoukseen.

18 Syyskokousten jälkeen Vuosi 2007 Uusi piiri aloittaa toimintansa

19 Pohjanmaan Partiolaiset ry Suunnitelma partiopiiristä, versio Suunnitelmaa täydennetään aiesopimuksen hyväksymisen jälkeen.

20 SISÄLTÖ A. EDUT JA HAASTEET B. PIIRIN PERUSTIETOJA C. ALUETOIMINTA D. KOULUTUS E. OHJELMA F. VIESTINTÄ G. TALOUS H. TOIMISTOT JA TOIMIHENKILÖT I. ORGANISAATIO J. TOIMINTASUUNNITELMA K. TAPAHTUMAKALENTERI L. HENKILÖSTÖHALLINTO/PESTINHALLINTA M. SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET N. MUUTOSTIEDOTTAMINEN O. AIKATAULU P. LUOTTAMUSHENKILÖIDEN VUOSI Q. TOIVEET SP:LLE

21 A. EDUT JA HAASTEET Piirin tuki suoraan lippukunnille lisääntyy ja vahvistuu. Synergiaedut laajasti (lehti, toimistot, työntekijäpanos, luottamushenkilöt). Hallinto kevenee, kokoukset vähenevät. Luottamushenkilöresurssit vahvistuvat. Piiritoimiston aukioloaika (esimerkiksi ma-pe 9-17), toimisto avoinna ympäri vuoden. Työntekijöiden osaamistaso paranee ja toimistojen tarjoaman palvelun taso nousee. Työntekijäresurssit ovat tehokkaammassa käytössä.

22 A. EDUT JA HAASTEET Kurssit toteutuvat ja monipuolistuvat, kun osallistujamäärät kasvavat. Isojen tapahtumien (kilpailut ym.) järjestäminen helpottuu. Eri piireissä käytössä olleet hyvät käytännöt siirtyvät kaikkien käyttöön. Aluetoiminta voidaan järjestää tarkoituksenmukaisemmalla tavalla. Ison piirin talous on vakaammalla pohjalla. Valtakunnalliset vaikutusmahdollisuudet parantuvat. Selkäsaaren ja Partiojylhän käyttöasteet parantuvat.

23 A. EDUT JA HAASTEET Välimatkat => pitkälti järjestelykysymys, ehkä jonkin verran lisää kustannuksia. Luottamushenkilöiden pysyminen ja uusien rekrytointi muutoksen aikana => asiaan kiinnitettävä erityistä huomiota. Ei tunneta toisia ja toisten tapoja => yhteiset tapahtumat (kisat, leirit, seminaarit) jo vuonna 2006 tutustuttavat ihmiset toisiinsa. Väsyminen järke-prosessiin => jos aiesopimus hyväksytään jo syksyllä 2005, päättyy epävarmuus ja kaikki pääsevät rakentamaan uutta piiriä. Piiri-identiteetti kärsii/muuttuu => uudelle piirille luodaan uusi identiteetti. Pohjalaisuus yhdistää koko aluetta. Kentän motivointi, piiri voidaan kokea kaukaiseksi => yhteiset tapahtumat, yhteydenpito toimistoihin ei ole välimatkasidonnainen asia (puhelin, sähköposti) Perinteiden integrointi siten, että hyviä käytäntöjä ei menetetä.

24 B. PIIRIN PERUSTIETOJA Piirin nimi: Pohjanmaan Partiolaiset ry Piirin tunnuksen suuntalinjat, joista suunnitellaan merkki, lippu ym.: kärppä, joet (kymmenen virtaa), terva, sininen ja valkoinen, SP:n lilja Lippukuntia: kpl Partiolaisia: jäsenmaksunsa maksaneet kpl ( ), toiminnassa mukana oleviksi ilmiotetut kpl ( ) Keskimääräinen lippukunnan koko: Keskimääräisen lippukunnan ikäjakauma: - sudenpentuja 25 hlö, 2 laumaa - vartioikäisiä 25 hlö, 4 vartiota - vaeltajia 5 hlö, 1 ryhmä - johtajia 20 hlö (joista osa on lisäksi mukana vaeltajatoiminnassa)

25 C. ALUETOIMINTA (Valtteri, Merja, Minna) Esitetty aluejako on alustava. Lippukuntien kantaa kysytään ennen lopullisen aluejaon päättämistä. Aluejako on ensisijaisesti alueohjaajien työalue, ei niinkään piirin määritelmä lippukuntayhteistyökumppaneista. Kannustetaan lippukuntia yhteistyöhön myös toisilla alueilla olevien lippukuntien kanssa. Lista tarkistetaan ja siihen lisätään mm. kunnat, joissa ei vielä ole partiotoimintaa. Tarkoitus on, että jossakin vaiheessa näihin kuntiin perustetaan lippukunta.

26 Aluejako

27 D. KOULUTUS (Sanna, Minna) - Piirissä tarvitaan noin koulutusohjaajaa ja noin kouluttavaa henkilöä K Laumanjohtaja 100 hlö 4-5 kpl km 20 hlö K VJ-jatko hlö 2-3 kpl km 16 hlö K Sampo (1) hlö 1-2 kpl km 5-10 hlö K Akela (1) hlö 1-2 kpl km 5-10 hlö K HOK (1) 25 hlö 1 kpl km 5 hlö K PJ-perus (2) 100 hlö 5 kpl km hlö K Lpkj 20 hlö 1 kpl km 5 hlö K Kouluttaja (3) 25 hlö 1 kpl km 5 hlö O Ensiapu hlö 8 kpl km hlö O Erätaito I 80 hlö 3-4 kpl km 20 hlö O Erätaito II hlö 2 kpl km 10 hlö O Erätaito III (4) 15 hlö 1 kpl km 4 hlö O Veneenohjaaja 15 hlö 1 kpl km 5 hlö O Kippari 10 hlö 0,5 kpl km 5 hlö O Leirinjohtaja hlö 1 kpl km 5 hlö O Kilpailunjärjestäjä (5) 60 hlö 3-5 kpl 3 0 km 10 hlö O Sisu (6) 10 hlö 1 kpl 1 5 hlö (1) Yhdessä/samaan aikaan järjestettäviä kursseja. (2) Kaksiosaisen PJ-kurssin osat tulee käydä vuoden aikana. (3) Suositus piirin kurssin kouluttajana toimimiselle (+PJ-peruskurssi), kouluttajakoulutusta tuetaan myös muutoin kuin kurssimuotoisena kurssilla (tekemällä oppiminen). (4) Voidaan järjestää piirin alueen ulkopuolella. (5) Kurssi järjestetään täsmäkoulutuksena lippukunnalle/lippukuntaryhmälle, joka on piirin kisojen järjestelyvastuussa. Kurssin aikana suunnitellaan kilpailua käytännössä. (6) Avoin kaikille.

28 E. OHJELMA (Murre) Kilpailut: Kilpailut järjestää 1-5 lippukunnan ryhmä lippukuntien koosta riippuen. Mahdollisuuksien mukaan järjestävien lippukuntien vartioille osallistumisoikeus oranssiin ja vihreään sarjaan (huomioidaan mahdollinen SP:n kannanotto) Kilpailujen järjestämisvastuussa pyritään alueellisesti kattavaan kiertoon. Arvio osallistujamääristä Talvikilpailut 100 vartiota Kevätkilpailut 100 vartiota (mahd. kaksi eri kilpailua eri paikkakunnilla) Syyskilpailut 70 vartiota Sudenpentukisat 120 laumaa Sudenpentukisat järjestetään samaan aikaan 2-3 eri paikkakunnalla. Lippukunnilla on oikeus valita kilpailu, johon laumat osallistuvat. Kisojen tuloksista tehdään yksi yhteinen tulosluettelo.

29 E. OHJELMA (Murre) Ohjelmatapahtumat: Paraativiikonloppu järjestetään 1-2 vuoden välein eri puolilla piiriä. Aikataulussa huomioidaan mm. valtakunnalliset tapahtumat. Tavoitellaan myös valtakunnallisten tapahtumien järjestelyvastuita. Alueelliset tapahtumat: Nykyiset "hyvät tapahtumat" säilytetään, vaikka kaikkiin ei ole käytännössä mahdollista osallistua koko piirin alueelta (alla esimerkkejä, muitakin löytynee): Pemaasu sudenpentupäivä, Hiljaisen viikon hartaus, Jouluhartaus Alueelliset tapahtumat toteuttaa projektiorganisaatio, jonka tekijät tulevat ko. alueilta.

30 F. VIESTINTÄ (Murre) Piirilehden nimi: Kärppä Lehden tarkoitus Piiri-identiteetin luonti ja tukeminen Tiedottaminen ja kertominen tulevista ja menneistä tapahtumista Lehti on ehkä enemmän aikakauslehti, kuin nopean tiedottamisen kanava (nopeaan tiedottamiseen käytetään esimerkiksi www-sivuja ja sähköpostilistoja). Lehden ilmestyminen ja jakelu Kuusi numeroa/vuosi (kolme keväällä ja kolme syksyllä) Jaetaan kaikille yli 12-vuotiaille ykkösjäsenille Noin kerran vuodessa lehti jaetaan kaikille jäsenille, jos on tarvetta esimerkiksi tiedottaa/mainostaa jotakin tiettyä asiaa tai tapahtumaa (piirileiri, paraati ym.). Sivukoko A4, sivumäärä keskimäärin 16 (yht. 96 s/vuosi) Piirillä on www-sivut, tarkempi määritys tehdään myöhemmin

31 G. TALOUS (Petteri) Piirien taseiden suurimmat erät saari/leirialue (Ähtäri) toimisto omassa käytössä (Vaasa) huoneisto vuokrattuna ulkopuoliselle (Vaasa) autotalli omassa käytössä (Vaasa) kurssi- ja leirikeskus omassa käytössä ja vuokrattavissa ulkopuoliselle (Kannus) toimisto omassa käytössä (Oulu) liiketila vuokrattuna ulkopuoliselle (Oulu) partiokauppa (Oulu) laina (P-PPP) rahaa (EPP)

32 Piirin tulot Osall.maksut 18 % Jäsenmaksut 30 % Sijoitustoiminta 12 % Valtionapu 27 % Adventtikalenterit 13 %

33 Piirin kulut Aluetoiminta 15 % Talous (sis. hallinto ja toimisto) 44 % Koulutus 15 % Viestintä 10 % Ohjelma 16 %

34 G. TALOUS (Petteri) Tuki- ja taustayhteisöt Tuki- ja taustayhteisöt toimivat alueellisesti. On vaara, että liian nopea ja radikaali toimintojen yhdistäminen vaikuttaa negatiivisesti toimijoiden motivaatioon. Toivotaan nykyisen rakenteen säilyvän toistaiseksi ennallaan. Mahdolliset rakennejärjestelyt tehdään vasta myöhemmin, jos kaikki osapuolet toteavat sen tarkoituksenmukaiseksi

35 H. TOIMISTOT JA TOIMIHENKILÖT (Petteri) Kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden piirin palvelukseen. EPP:n nykyinen työntekijä siirtyy eläkkeelle piakkoin. Hänen tilalleen haetaan uusi työntekijä, jonka toimenkuva määräytyy tuolloisen tarpeen mukaan. Piirillä on yhteensä 4-5 työntekijää. Alustava hahmotelma henkilöiden mahdollisesta työnjaosta. Jokaisen työntekijän kanssa käydään yksityiskohtaiset neuvottelut toimenkuvista ja työtehtävistä. toiminnanjohtaja (toimitusjohtaja?), joka voi olla myös 1/2- päiväinen (yhdessä piirin omistaman Partiokauppa Kieppi Oy:n kanssa): yleishallinto, talous, toimiston esimies (Mono) aluetyö (Heidi) hallinto (Eeva) koulutus (uusi työntekijä) seuraava sihteeri

36 I. Partiopiirin organisaatio Piirin kevät- ja syyskokous Piirihallitus Piirinjohtaja Piirin varajohtaja Alue Koulutus Ohjelma Viestintä Talous Puheenjohtajien tehtäväsalkku Alue 1 Partiojohtaja Kilpailu Lehti Kiinteistöt Ansiomerkki Alue 2 Ikäkausi Meri www Yleisjohto ja hallinto Strategia Alue3 Pesti Erätaito Edunvalvonta Toimisto ja työntekijät Lippukuntajaosto Hengellinen KV

37 J/K. TOIMINTASUUNNITELMA/ TAPAHTUMAKALENTERI (Minna, Sanna) TAMMIKUU 1 piirin luottispäivät sisältää kouluttajakoulutusta keskellä 4 vj-vihjarit 2-3kpl eri puolilla piiriä HELMIKUU 5 hallitus PJ-pk I ja II, osa 1 pohjoinen, etelä 6 PN I (SP) talvi-pt, 1kpl? EA II Jylhä leirinjohtajakurssi Jylhä muistelemispäivä ET II, 2kpl pohjoinen, etelä VJ-jatkis I, osa 1 keskellä MAALISKUU 9 SM-talviPT (SP) 11 ryhmät kokoontuvat ennen kokousta (lauantai) kevätkokous (sunnuntai) EA I, 2kpl pohjoinen, etelä 12 hiljaisen viikon messu/hartaus, 3kpl (viikolla) eri puolilla piiriä pääsiäisenä PJ-pk III (sis. seniorikurssin) Jylhä

38 J/K. TOIMINTASUUNNITELMA/ TAPAHTUMAKALENTERI (Minna, Sanna) HUHTIKUU 13 PJ-pk I ja II, osa 2 pohjoinen, etelä 14 LJ-kurssi, 1-2 kpl määrästä riippuen hallitus Jylhä lpkj:n kurssi Jylhä VJ-jatkis I, osa 2 keskellä 15 PN II (SP) Laajennettu KR:n kokous/tmv. (SP) Sisukoulutus Jylhä tai tarpeen mukaan VOK (teoria) Jylhä 16 partioviikko valtakunnallinen partiolaisten kirkkopyhä Yrjönpäivä TOUKOKUU 18 kevät-pt, 2kpl pohjoinen, etelä 19 Sudenpentukisat, 2-3kpl eri puolilla piiriä ET I, 2kpl pohjoinen, etelä 20 koko piirin keväthässäkkä / paraati, kevätkatselmus 21 SM-kevätPT hallitus KESÄKUU, HEINÄKUU 23 Jussin Jotos & Paavon Polku keskellä 24 VOK; käytännön osuus keskellä Piiri- ja lippukuntaleirit

39 J/K. TOIMINTASUUNNITELMA/ TAPAHTUMAKALENTERI (Minna, Sanna) ELOKUU 34 lpkj:ien tapaamiset (viikolla) alueellisesti (alueohjaajat) SYYSKUU 35 SM-suunnistuskisat syyskauden avaushartaus, 1-2kpl eri puolilla piiriä 36 hallitus Jylhä sampo/akela/hok kurssit (1kpl kaikkia) Jylhä ET I keskellä 37 PN III syyspt 38 päivät, tmv. (SP) kaupunkisuunnistus, 2-3kpl eri puolilla piiriä vaeltajahässäkkä, 2-3kpl eri puolilla piiriä EA I Jylhä LOKAKUU 39 SM-syysPT (SM) LJ-kurssi, 2-3kpl eri puolilla piiriä 40 VJ-jatkis II, osa 1 etelä EA II, 2kpl etelä, pohjoinen 41 PJ-pk IV ja V, osa 1 etelä, pohjoinen 42 ryhmät (lauantai) keskellä? kierto? syyskokous (sunnuntai) keskellä? kierto? 43 VJ-jatkis II, osa 2 etelä VJ-jatkis III, osa 1 pohjoinen ET III missä vain, jopa piirin ulkopuolella

40 J/K. TOIMINTASUUNNITELMA/ TAPAHTUMAKALENTERI (Minna, Sanna) MARRASKUU 44 Sudenpentutapahtuma, 2-3kpl eri puolilla piiriä 45 hallitus 46 PN IV EA I, 2kpl etelä,pohjoinen VJ-jatkis III, osa 2 pohjoinen 47 PJ-pk IV ja V, osa 2 pohjoinen, etelä JOULUKUU 50 jouluhartaus/joulukahvit, 3kpl eri puolilla piiriä Alueellisesti/muutaman alueen kesken seuraavia tapahtumia: lauluiltoja, leikkikursseja, kisajärjestäjäkurssit (lpk:issa), seurapeliyö, vaeltajatapaamisia, jne. ohjelmapuolen tapahtumaa, lpkj:ien tapaamiset (alueohjaajat) Kipparikurssi joka toinen vuosi

41 M. SIIRTYMÄSÄÄNNÖKSET (Petteri) Piiritoimistot säilyvät nykyisillä paikoillaan (2-3 vuotta) Luottamushenkilöt Vähintään yksi hallituksen jäsen jokaisen vanhan piirin alueelta (3-5 vuotta) => ei sääntöasia, kirjataan esimerkiksi menettelytapasääntöön? Siirtymäajalla halutaan varmistaa kaikkien alueiden sitoutumista uuteen piiriin. Omaisuus Siirtymäsäännöksiä vain tarvittaessa Muut asiat Sovitaan vain tarvittaessa

42 N. MUUTOSTIEDOTTAMINEN (Murre) Julkaistaan tiedotuslehti: "Kärppä-extra" Lehden jakelu: kaikkien kolmen piirin kaikki yli 15-vuotiaat jäsenet Lehden painos on noin kpl ( ) Lehdessä kerrotaan mahdollisimman monipuolisesti uudesta piiristä www-tiedottaminen laaditaan omat sivut, joille on linkki kaikkien piirien sivuilla sivustolla mm. UKK, jonne voi lähettää kysymyksiä sähköpostilla

43 O. AIKATAULU (Valtteri, Merja, Petteri) Tiedotuslehti ennen syyskokouksia Syyskokoukset EPP Laihia, P-PPP Oulu, K- PP Kannus: "aiesopimukset" Yhteinen uusi lehti tuotetaan vuoden 2006 alusta alkaen Järjestetään yhteinen luottamushenkilöpäivä tammikuussa Osallistujia noin 150 Uuden piirin yksityiskohtaista suunnittelua Info kevätkokouksille Rekrytointi aloitetaan syksyllä 2006 Syyskokoukset ja perustava kokous samaan aikaan samassa paikassa Uuden piirin toiminta alkaa Uusi hallitus ja ryhmät

44 AIESOPIMUS SULAUTUMISESTA Allekirjoittaneet Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry, Keski-Pohjanmaan Partiolaiset ry ja Pohjois-Pohjanmaan Partiopiiri ry yhdistyvät kombinaatiosulautumisella Pohjanmaan Partiolaiset ry:ksi seuraavasti: 1. Nyt toimivat em. kolme partiopiiriä perustavat Pohjanmaan Partiolaiset ry:n ja huolehtivat sen rekisteriin merkitsemisestä. Perustettava yhdistys toimii Suomen Partiolaiset ry:n partiopiirinä niillä alueilla, joilla perustajat ovat tähän asti toimineet. Pohjanmaan Partiolaiset ry:n säännöiksi hyväksytään perustajien ja Suomen Partiolaiset ry:n välisissä neuvotteluissa sovittavat säännöt.

45 AIESOPIMUS SULAUTUMISESTA 2. Kun asiat on valmisteltu, pidetään perustamiskokous, jossa käsitellään ja hyväksytään seuraavat asiat: a) Pohjanmaan Partiolaiset ry:n säännöt b) Perustetaan Pohjanmaan Partiolaiset ry allekirjoittamalla perustamiskirja. c) Päätetään Suomen Partiolaiset ry:een liittymisestä. d) Hyväksytään ensimmäinen toimintasuunnitelma. e) Määrätään yhdistyksen jäsenten suoritettavaksi tulevat maksut, siis liittymismaksu ja jäsenmaksu. f) Hyväksytään ensimmäinen talousarvio. g) Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, yhdistyksen hallituksen jäsenet (ja mahdolliset varajäsenet). h) Valitaan tilintarkastaja(t) ja varatilintarkastaja(t). 3. Kun Pohjanmaan Partiolaiset ry on perustettu, se ilmoitetaan yhdistysrekisteriin merkittäväksi. 4. Kun Pohjanmaan Partiolaiset ry on merkitty yhdistysrekisteriin, sen hallitus hyväksyy jäseniksi kaikki perustajien jäseninä olevat partiolippukunnat, jos ne jäsenyyttä 12 kuukauden kuluessa rekisteriin merkitsemisestä hakevat.

46 AIESOPIMUS SULAUTUMISESTA 5. Kun määräajassa Pohjanmaan Partiolaiset ry:n jäsenyyttä hakeneet lippukunnat on jäseniksi hyväksytty, Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry, Keski-Pohjanmaan Partiolaiset ry ja Pohjois-Pohjanmaan Partiopiiri ry pitävät sääntömääräiset yhdistyksen kokoukset, joissa ne päättävät purkautua ja päättävät luovuttaa omaisuutensa Pohjanmaan Partiolaiset ry:lle. 6. Koska kysymyksessä on sulautuminen, kaikki purkautuvien piirien työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden perustettavan piirin palvelukseen. Muista sulautumisvaihetta koskevista toiminnallisista asioista sovitaan erikseen ja niistä laaditaan tarpeen mukaan erillisiä asiakirjoja. Voimaantulo Tämän aiesopimuksen allekirjoittavat sulautuvien piirien piirinjohtajat. Se tulee voimaan, kun kunkin piirin hallitukset ovat sen hyväksyneet. Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry, Keski-Pohjanmaan Partiolaiset ry, Pohjois-Pohjanmaan Partiopiiri ry

47 Partio on niin merkittävää kasvatustoimintaa, että kaikilla suomalaisilla lapsilla ja nuorilla on oikeus päästä toiminnan piiriin.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Muistion ovat hyväksyneet kaikki kokouksessa läsnä olleet työryhmän jäsenet.

Muistion ovat hyväksyneet kaikki kokouksessa läsnä olleet työryhmän jäsenet. ETELÄ-POHJANMAAN PARTIOLAISET RY KESKI-POHJANMAAN PARTIOLAISET RY POHJOIS-POHJANMAAN PARTIOPIIRI RY MUISTIO 21.08.2005 Aika 20.-21.08.2005 Paikka P-PPP:n toimisto Läsnä Valtteri Karhu, EPP Maija-Reetta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto

1 Yleistä. 2 Tavoitteet. 3 Hallinto 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta ylläpitää Sodankyläläistä partiotoimintaa.

Lisätiedot

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan.

Tavoitteena on, että ikäkausiryhmät osallistuvat kipinä hetkiin koloilloissaan. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää Sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015

Toiminnan kehittäminen 2015-16. RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Toiminnan kehittäminen 2015-16 RoadTrip-kiertue Syksy 2015 Tavoite Jäsenmäärän kasvu 6 000 partiolaista J-SP:ssa 2016 Partiolaisten määrällä on vaikutusta piirin saamaan valtionapuun, joka jaetaan suoraan

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ

TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty /6 TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET 2. PIIRIN KOKOUKSET Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n säännöt, 9. : TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ Hyväksytty 15.5.2014 1/6 Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015

NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 NASTAPARTIO RY Toimintasuunnitelma 2015 Nastapartion päätavoitteet vuonna 2015 Vahva lippukunta Tukea ja koulutusta kohdennetaan erityisesti yhdistystoiminnan kannalta tärkeimpiin tehtäviin. Pestikulttuuri

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä.

Kokouksissa käsiteltäväksi halutut ehdotukset on toimitettava hallitukselle, kevätkokoukseen 1.1. ja syyskokoukseen 1.8. mennessä. TOIMINTAOHJESÄÄNTÖ 1. JÄSENET :n säännöt, 9. : Piirin henkilöstön oikeudet ja velvollisuudet sekä sen eri elinten toiminta määritellään toimintaohjesäännössä. Toimintaohjesäännön vahvistaa hallitus, joka

Lisätiedot

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE

PIIRIN TAPAHTUMIEN TALOUSOHJE Piirin tapahtumia ovat piirin toimintasuunnitelmaan kirjatut tai piirin ryhmien erikseen järjestettäväksi päättämät tapahtumat, jotka piirihallitus on vahvistanut järjestettäväksi. Muiden tapahtumien osalta

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1/06 1 piirihallitus aika 6.-8.1.2006 paikka Ojutjärven leirikeskus, Kauhava

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1/06 1 piirihallitus aika 6.-8.1.2006 paikka Ojutjärven leirikeskus, Kauhava Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1/06 1 aika 6.-8.1.2006 paikka Ojutjärven leirikeskus, Kauhava poissa: Valtteri Karhu piirinjohtaja/puheenjohtaja Jaana Mäki II-piirinjohtaja Jari Autio Terhi

Lisätiedot

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018

Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Viialan Metsänkävijät ry Toimintasuunnitelma 2018 Lippukunnan pääteemana vuonna 2018 on viettää ikimuistoista Viialan Metsänkävijöiden 80- vuotis-juhlavuotta, joka sisältää mm. pääjuhlan helmikuussa ja

Lisätiedot

KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017

KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017 KASKENKAATAJIEN TAPAHTUMAKALENTERI 2017 HAP=Hämeenlinnan alueen partiolaiset =Hämeen partiopiiri SP=Suomen partiolaiset TAMMIKUU 6.1. Tilastojen DL Malla 14.1 Kolotalkoot Syke 15.1. Ansiomerkkien hakudeadline

Lisätiedot

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20.

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. MALLISÄÄNNÖT PARTIOPIIREJÄ VARTEN (Prh:n 21.3.2007 ennakkotarkastamat, 3 tarkennus 18.4.07) ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

Lisätiedot

POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N SÄÄNNÖT

POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N SÄÄNNÖT POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N SÄÄNNÖT Pohjanmaan Partiolaiset ry:n perustava kokous 29. 9. 2007 Kokkolassa. Merkitty yhdistysrekisteriin 2. 11. 2007. Sääntömuutos hyväksytty Pohjanmaan Partiolaiset ry:n

Lisätiedot

SYYSKOKOUS 2017 KOKOUKSEN ASIAT. AIKA sunnuntai PAIKKA

SYYSKOKOUS 2017 KOKOUKSEN ASIAT. AIKA sunnuntai PAIKKA SYYSKOKOUS 2017 AIKA sunnuntai 22.10.2017 13.00 PAIKKA Joutseno-talo, Kesolantie 1, 54100 Joutseno KOKOUKSEN ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAAMINEN 2 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Hyväksytty Pohjanmaan Partiolaiset ry:n kokouksessa Merkitty yhdistysrekisteriin

Hyväksytty Pohjanmaan Partiolaiset ry:n kokouksessa Merkitty yhdistysrekisteriin POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Pohjanmaan Partiolaiset ry:n kokouksessa 29.9.2007. Merkitty yhdistysrekisteriin 14.1.2008. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on Pohjanmaan Partiolaiset

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry

Järvi-Suomen Partiolaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 TAPAHTUMAKALENTERI 2009 TALOUSARVIO 2009 Järvi-Suomen Partiolaiset ry Hyväksyttiin Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n syyskokouksessa 26.10.2008 SISÄLLYSLUETTELO Piirijohtajan

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio

Lapin Partiolaiset ry. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 Tapahtumakalenteri 2013 Latukartta Organisaatiokaavio Johdanto Lappilaisessa partioliikkeessä pyritään vuoteen 2015 mennessä

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty perustavassa kokouksessa 13.12.1982 Muutokset hyväksytty lpk:n kokouksessa 22.10.1985, 28.2.1986

Lisätiedot

Kari Takamaa. Maija Myllykoski ( KKK) 13.6. 60-vuotta piiri onnitteli

Kari Takamaa. Maija Myllykoski ( KKK) 13.6. 60-vuotta piiri onnitteli Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 6/04 1 Aika tiistaina 14.9.04, alkaen klo 17.00 Paikka Nuorisokeskus kahvio, Puskantie, 60100 Seinäjoki Läsnä: Marjanne Kuntsi piirinjohtaja/puheenjohtaja Valtteri

Lisätiedot

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta.

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Sodankylän kunta ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020

ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 ETELÄ-KARJALAN PARTIOLAISET RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 (myöh. partiopiiri) toimii Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n (myöh. keskusjärjestö tai Suomen Partiolaiset) piirijärjestönä Etelä-Karjalan

Lisätiedot

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008

Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Lahden siniset TOIMINTASUUNNITELMA, TAPAHTUMAKALENTERI JA TALOUSARVIO 2008 Sisällysluettelo 1. Kansi sivu 1 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 5 4. Talousarvio sivu 7 Perustiedot

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne

Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto uusi rakenne Suomen Bridgeliitto (SBL), Keskitetystä hajautettuun - hierarkioista verkostoihin Nykyinen hallitusvetoinen toimintamalli on etäinen Tarvitaan johtamista, joka on lähellä

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1 Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 1 2 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 4 2 LAPIN PARTIOLAISTEN STRATEGIA 2015 2018... 4 3 TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 6 A) Partio kuuluu kaikille... 7 B) Partio on (nuoria)

Lisätiedot

POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET 2016

POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET 2016 Sivu 1 / 5 VUOSIKERTOMUS 2016 - LIITE 12 POHJANMAAN PARTIOLAISET RY:N KOKOUKSET 2016 Alueen kokoukset 09.01. Alueryhmän kokous, Tuulevat, Isoniemi Oulu. Osallistui 4 alueohjaajaa, varapuheenjohtaja Antti

Lisätiedot

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012

NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA. Lätzä ja Petra 19.1.2012 NÄIN SAAT LISÄÄ JOHTAJIA Lätzä ja Petra 19.1.2012 Missä mennään? Partiolaisten jäsenmäärä on laskenut rajusti muutamassa vuodessa Nyt SP:ssä jäseniä n. 55 000 Samanlaisella kehityksellä, 10 vuoden kuluttua

Lisätiedot

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN. Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n SYYSKOKOUS pidetään:

KUTSU SYYSKOKOUKSEEN. Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n SYYSKOKOUS pidetään: KUTSU SYYSKOKOUKSEEN Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry:n SYYSKOKOUS pidetään: Aika Maanantaina 29.12.2009 Ilmoittautuminen ja ruoka 18.00-19.00 Kokous alkaa 19.00 Paikka Seinäjoen Nuorisoasema, Puistokatu

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

Jari Autio Ulla Jaatinen Elina Lillstrang Terhi Mäkelä Johanna Paavola Vesa Pellinen. Poissa: Niina Koivunen Teemu Lempiäinen

Jari Autio Ulla Jaatinen Elina Lillstrang Terhi Mäkelä Johanna Paavola Vesa Pellinen. Poissa: Niina Koivunen Teemu Lempiäinen Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 7/05 1 AIKA la 4.9.2005, alkaen klo 11.00 PAIKKA Tasangon Talvikkien kolo, Törnävä Piirihallitus Läsnä Valtteri Karhu piirinjohtaja/ puheenjohtaja Jaana Mäki

Lisätiedot

Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry:n säännöt

Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry:n säännöt Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry:n säännöt Hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2015 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Sodankylän kunta

Lisätiedot

Partiojohtajaäänet: Laihian Eräpojat ja -tytöt Laihia 4 Lakeuden Kärpät ry Seinäjoki 1 Vaasan Siniset Partiotytöt Vaasa 1.

Partiojohtajaäänet: Laihian Eräpojat ja -tytöt Laihia 4 Lakeuden Kärpät ry Seinäjoki 1 Vaasan Siniset Partiotytöt Vaasa 1. Etelä-Pohajnmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1 AIKA lauantaina 22.10.2005, alkaen klo 12.00 PAIKKA Meijeri (srk:n nuorisotila), Laihiantie 29, 66400 Laihia LÄSNÄ Ahjopartio ry Mustasaari 4 Eräkurjet Pietarsaari

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

TOIMINTASUUNNITELMA Etelä-Karjalan Partiolaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Etelä-Karjalan Partiolaiset ry 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n (myöh. piiri) toiminnansuunnittelu vuodelle 2018 koostuu toimintasuunnitelman tekstiosasta, tapahtumakalenterista

Lisätiedot

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä TAPAHTUMAKALENTERI 2017 TAMMIKUU 6.-8.1. Kinkunpolttajaiset samo TaLo, TaKo 8.1. LL&HK2018 suunnittelukokous TaLo, TaKo 13.-15.1. YSP-koulutus samo, vaelt SP 21.1. Organisaatiossa toimiminen koulutus vaelt,

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2015 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

KASVUKYSELYN TULOKSET

KASVUKYSELYN TULOKSET KASVUKYSELYN TULOKSET Taustaa Osana Strategiaa 2020 tukevan kasvusuunnitelman valmistelua järjestettiin lippukunnille kysely kasvua estävistä tekijöistä sekä lippukuntien hyvistä toimintatavoista. Tätä

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä

Aika Tapahtuma Kohderyhmä Järjestäjä TAPAHTUMAKALENTERI 2017 TAMMIKUU 6.-8.1. Kinkunpolttajaiset samo TaLo, TaKo 8.1. LL&HK2018 suunnittelukokous TaLo, TaKo 13.-15.1. YSP-koulutus samo, vaelt SP 21.1. Organisaatiossa toimiminen koulutus vaelt,

Lisätiedot

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti

Lasten ja vapaaehtoistoimijoiden tapaturma- ja vastuuvakuutuksen voimassaolon varmistaminen ks. Yhdistysnetti MLL:n paikallisyhdistyksen hallinnon vuosikello (Lähde: MLL /Yhdistysnetti) TAMMIKUU Yhdistyksen hallituksen järjestäytymiskokous Varan, sihteerin, rahastonhoitajan, jäsenvastaavan ja muiden vastuuhenkilöiden

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja SYYSKOKOUS 2016 AIKA sunnuntai 13.00 PAIKKA Joutseno-talo, Kesolantie 1, 54100 Joutseno KOKOUKSEN ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAAMINEN 2 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Suomen Partiolaiset- Finlands Scouter ry 2006 Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Sisällys 1 Taustaa...

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 3/05 1 PIIRIHALLITUS

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 3/05 1 PIIRIHALLITUS Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 3/05 1 AIKA su 27.2.2005, alkaen klo 14.00 Paikka Tasangon Talvikkien kolo, Törnävän ala-aste, 60100 Seinäjoki Läsnä Valtteri Karhu piirinjohtaja/ puheenjohtaja

Lisätiedot

1 Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Nimi, kotipaikka ja kieli 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 3 Jäsenet 3 Jäsenet

1 Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Nimi, kotipaikka ja kieli 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu 3 Jäsenet 3 Jäsenet Uudet säännöt Vanhat säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Partiolippukunta Susiveikot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki, ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Partiovuoden 2003 toiminta oli monipuolista ja aktiivista. Jokaisella laumalla ja vartiolla oli osaavat ja innostuneet johtajat, mistä tuloksena oli lukuisat suoritetut

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuva Ismo Kurki: Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2015 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry on perustettu vuonna 1976 ja se toimii Suomen Partiolaiset Finlands

Lisätiedot

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry.

Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Tilastot 2011 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. 29.6.2012 Jarno Hakulinen Sisällys 1. Piirikohtaiset tilastot... 3 2. Vuosiselosteen palautuminen... 3 3. Tilastoissa käytettyjä termejä... 4 4. Jäsenistö...

Lisätiedot

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt

LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRIN partiotaitokilpailujen säännöt SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ... 3 1 Soveltaminen...3 2 L-SP:n piirinmestaruuskilpailut...3 3 Järjestämisoikeus...3 4 Sarjajako...4 5 Osanotto-oikeus...4

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu. Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012

Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu. Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012 Suomen Kaukalopalloliitto ry:n ja Suomen Ringetteliitto ry:n yhdistymisprosessi ja - aikataulu Ehdotus syyskokoukselle 11.11.2012 Tavoite Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry Lajien kansallinen kattojärjestö;

Lisätiedot

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY

LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY LAHDEN ALUEEN PARTIOLAISET RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2017 Sisältö YLEISTÄ... 2 LAHTELAISTEN LIPPUKUNTIEN TOIMINTA... 2 TOIMINTAA KAIKILLE IKÄKAUSILLE... 3 Muistelemispäivä... 3 Ryhmänohjaajakoulutus...

Lisätiedot

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt

Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y:n säännöt Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä AKI. AKIn kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Sisältö 1. Kirjallisuutta 2. Miksi ansiomerkkejä? 3. Partioansiot 4. Ansiomerkkijärjestelmä 5. Ansiomerkkien ehdottaminen 6. Ehdotusten käsittely 7. Ansiomerkkien

Lisätiedot

Lapin Partiolaiset ry

Lapin Partiolaiset ry Lapin Partiolaiset ry Pitkän tähtäimen suunnitelma 2020 Toimintasuunnitelma 2014-15 Tapahtumakalenteri 2014 Latukartta 2020 Organisaatiokaavio Kuva Puuska talvileiriltä, Matti Björninen. Lapin Partiolaiset

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Seuraavaksi piirinjohtaja Mari Kousa avasi kokouksen toivottaen kaikki tervetulleiksi piirin syyskokoukseen.

Seuraavaksi piirinjohtaja Mari Kousa avasi kokouksen toivottaen kaikki tervetulleiksi piirin syyskokoukseen. SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1(6) Aika 02.11.2014 klo 12.00-15.30. 9.12.2014 Paikka Läsnä Rauman Lyseon Lukio, auditorio, Nummenvahe 5, Rauma 125 äänivaltaista kokousedustajaa 50 jäsenyhdistyksestä. Liite numero

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

Piirinjohtajan esityksestä kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Heikki Marva ja sihteeriksi Kalle-Pekka Mannila.

Piirinjohtajan esityksestä kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Heikki Marva ja sihteeriksi Kalle-Pekka Mannila. SYYSKOKOUS 2018 Aika 4.11.2018 klo 12.00 Paikka Kokous- ja juhlatalo Etappi *22*, Satamakatu 22, Rauma 1. KOKOUKSEN AVAUS Kokouksen aluksi pidettiin lippumenot, jonka jälkeen kuultiin ajankohtaisista asioista.

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja SYYSKOKOUS 2017 AIKA sunnuntai 13.00 PAIKKA Joutseno-talo, Kesolantie 1, 54100 Joutseno KOKOUKSEN ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAAMINEN 2 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016

PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016 PN III/2016 Esityslista 1.11.2016 PARTIONEUVOSTON KOKOUS III/2016 AIKA 26.11.2016 klo 9.00-22.00 PAIKKA Eteläinen Rautatienkatu 4, 00100 Helsinki Sokos Hotel Presidentti LÄSNÄ Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Reserviupseerit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio

Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Toimintasuunnitelma Tapahtumakalenteri Talousarvio Piirihallituksen esitys syyskokoukselle 19.10.2014 Järvenpäässä Käsissäsi on hallituksen esitys Uudenmaan Partiopiirin toimintasuunnitelmaksi kaksivuotiskaudelle

Lisätiedot

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje

Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Lounais-Suomen Partiopiirin Ansiomerkkiohje Tämän Lounais-Suomen Partiopiirin ansiomerkkiohje -vihkosen lisäksi partion ansiomerkkijärjestelmää kuvaa Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry:n Partiolaisten

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1 SYYSKOKOUS

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1 SYYSKOKOUS Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 1 AIKA lauantaina 21.10.2006, alkaen klo 12.00 PAIKKA Seurakuntakeskus (suuri sali), Koulukatu 26-28, 65100 Vaasa LÄSNÄ Ahjopartio ry Mustasaari 5 Eräkurjet

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Maakunnallinen kyläyhdistys TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Lappilaiset Kylät ry toimii Lapin kylien kattojärjestönä. Yhdistys toimii kylien asukkaiden, kylätoimikuntien, kylä- ja asukasyhdistysten sekä Lapin

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit

Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit Taustaa } Toimintasuunnitelma: Liitto tulee keskustelemaan vuoden 2012 aikana vahvasti eri lajiliittojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä sekä mahdollisista yhdistymisistä

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103. Toimintasuunnitelma 2019 Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2019 1 JHL 2022 LIITTOSTRATEGIA VISIO: JHL on kokoava voima, joka toimii vahvimpana ammattiliittona työpaikoilla ja

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava

pääluottamusmies alakohtaiset luottamusmiehet koulutiedottajat pääluottamusmies puheenjohtaja kaikki toimijat jäsenasiainhoitaja nuorisovastaava Järjestötoiminta Jatketaan jäsen- ja työpaikkakartoitusta ammattinimikkeistä ja työpaikoista nykyiset/potentiaaliset jäsenmäärät/työpaikka Jäsenhankinta, jäsenkiinnittyminen ja järjestämistyö Vuoden painopiste!

Lisätiedot

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT

SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 SUOMEN SYÖPÄPOTILAAT - CANCERPATIENTERNA I FINLAND RY SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Syöpäpotilaat Cancerpatienterna i Finland ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksestä

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012

Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 Katsaus L-SP:n Kasvu-projektiin 3.11.2012 TAVOITE Kasvattaa Lounais-Suomen Partiopiirissä toimivien partiolaisten määrää 1.500:lla vuoteen 2015 mennessä. KEINOT Yhdessä lippukuntien kanssa etsitään keinot

Lisätiedot

Helena Merisaari koulutusohjaaja 95-97, 103/8 Sari Koikkalainen koulutusohjaaja 2005 > Poissa: Elina Lillatrang

Helena Merisaari koulutusohjaaja 95-97, 103/8 Sari Koikkalainen koulutusohjaaja 2005 > Poissa: Elina Lillatrang Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset ry PÖYTÄKIRJA 7/04 1 Aika tiistaina PE 8.10.04, alkaen klo 17.00 Paikka Nuorisokeskus kahvio, Puskantie, 60100 Seinäjoki Läsnä Marjanne Kuntsi piirinjohtaja/puheenjohtaja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 EKL:n Pohjois-Karjalan piiri ry 2 YLEISTÄ: Piirin 46. toimintavuotena keskitymme jäsenyhdistysten toimintamahdollisuuksiin. Piirin tarkoituksena on tukea ja ohjata liiton hallituksen

Lisätiedot

Toiminta-ajatus 2011-

Toiminta-ajatus 2011- Toiminta-ajatus 2011- HELSINGIN METSÄNKÄVIJÄT RY SISÄLLYS KOLKAT... 3 JERMUT... 5 VARTIOKÄISET... 7 VAELTAJAT... 10 TOIMINTA-AJATUS Julkaisija: Helsingin Metsänkävijä ry 1. painos 2011 2 KOLKAT (8-9V)

Lisätiedot

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017

YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 Ylimääräinen jäsenkokous 2017 Esityslista 13.8.2017 YLIMÄÄRÄINEN JÄSENKOKOUS 2017 AIKA Lauantai 28.10.2017 klo 10.00-12.00 PAIKKA LÄSNÄ Hotelli Korpilampi, Auditorio Korpilammentie 5, 02970 Espoo Valtuutetut

Lisätiedot

Sääntömuutosesitys LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI

Sääntömuutosesitys LOUNAIS-SUOMEN PARTIOPIIRI Sääntömuutosesitys Lounais-Suomen Partiopiirin piirihallitus käsitteli sääntömuutosta kokouksessaan PH 9/2016 (22.8.2016). Muutosehdotukset on merkitty punaisella korostusvärillä, lisäykset sinisellä ja

Lisätiedot

Katse tulevaisuuteen. ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari Ylitarkastaja Jaana Salmi

Katse tulevaisuuteen. ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari Ylitarkastaja Jaana Salmi Katse tulevaisuuteen ASPA-pilotit puolenvälin krouvissa -seminaari 14.1. Ylitarkastaja Jaana Salmi Uusia toimijoita pilottipisteisiin Keskusteluja käyty tähän mennessä Tullin, Maanmittauslaitoksen, oikeusministeriön

Lisätiedot