Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX"

Transkriptio

1 Lync-käyttöohje

2 Lync-käyttöohje 2 (15) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Salasanat... 3 Salasanan resetointi itsepalveluna... 4 Yhteystiedon etsiminen ja lisääminen... 4 Omien yhteystietoluetteloiden luominen... 5 Ulkopuolisen yhteyshenkilön (ei Lync käyttäjä) lisääminen yhteystietoihin... 6 Äänilaitteen tarkistaminen... 7 Kommunikointi yhteystiedon kanssa... 8 Pikaviestintä... 8 Puhelun soittaminen... 9 Puheluun vastaaminen Puhelun välittäminen/siirtäminen toiselle henkilölle tai omaan matkapuhelimeen Välipuhelu Työpöydän tai ohjelman jakaminen Online-kokous Online-kokouksen järjestäminen Kokouksen oletusasetusten muuttaminen... 14

3 Lync-käyttöohje 3 (15) Yleistä Tässä ohjeessa esitellään Microsoft Lync 2013 työasemasovelluksen yleisimpien ominaisuuksien käyttäminen ja yleisimpien asetusten määrittäminen. Lisää ohjeita löytyy Microsoftin tukisivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä Lyncistä. Salasanat Lyncin salasana on hyvä vaihtaa tietoturvasyistä heti palvelua käyttöönotettaessa. Salasana vaihdetaan kirjautumalla omalla käyttäjätunnuksella (sähköpostiosoite) ja annetulla salasanalla hallintaportaaliin osoitteeseen Saman sivun kautta voi myös resetoida unohtuneen salasanan. Hallintaportaalista löytyy 5 eri osiota: My details omien tietojen ylläpitämiseen, Change Password salasanan vaihtamiseen, FAQ käyttöohjeisiin, Outlook client sekä Lync client osiot ohjelmistojen lataukseen. My details omien tietojen ylläpitämistä varten. Osioon voi myös lisätä ns Secondary address osoitteen, jolloin lisätyn sähköpostiosoitteen kautta salasana voidaan resetoida. AinaCom suosittelee, että kenttään lisätään käyttäjän ensisijainen sähköpostiosoite, jos toissijaista osoitetta ei ole käytössä¹ Change password osiossa voi vaihtaa salasanan uuteen. Salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä ja siinä tulee olla sekä isoja, että pieniä kirjaimia sekä vähintään 1 erikoismerkki $, &) FAQ (Frequently Asked Questions) osiosta löytyy pikaohjeet Lync-asetuksiin ja Exchange sähköpostin asetuksiin (AinaCom Kalenteri & Sähköposti palvelu) Outlook Client osiosta voi ladata Microsoft Outlook 2010 ohjelmiston. Huomioithan, että ohjelmiston lisäksi tarvitaan myös erillinen Outlook lisenssi, jotta ohjelmiston käyttö olisi laillista. Lisenssejä myy mm. AinaCom Lync Client osiosta voi ladata Microsoft Lync 2013 ohjelmiston. Huomioithan, että ohjelmiston lisäksi tarvitaan myös erillinen lisenssi, jotta ohjelmiston käyttö olisi laillista. Lisenssit sisältyvät -palveluun. ¹ Asiakkaiden joilla on AinaComin Exchange palvelu käytössään tulee lisätä sekundääriseksi osoitteeksi muu kuin työsähköpostiosoitteensa, jotta salasanan voi resetoida itsepalveluna.

4 Lync-käyttöohje 4 (15) Salasanan resetointi itsepalveluna Salasana voidaan resetoida sivun kautta. Sivulta valitaan linkki (Forgot password?) Avautuvaan Reset password ikkunaan kohtaan Login syötetään Lyncin käyttäjätunnus (=oma sähköpostiosoite) ja valitaan SUBMIT REQUEST. Saat tämän jälkeen sähköpostiviestin, joka sisältää linkin salasanan resetoimiseksi My Yhteystiedon etsiminen ja lisääminen Yhteystiedot on luettelo henkilöistä ja heidän yhteystiedoistaan, joihin voit olla yhteydessä Lyncin kautta. Yhteystiedot ja yhteystietoluettelot ovat keskeinen osa Lyncin käyttöä. Lyncin käyttöä aloitettaessa yhteystietoluettelo on oletuksena tyhjä. Lista on henkilökohtainen, jolloin jokainen käyttäjä voi muokata kontaktilistasta omiin tarpeisiinsa sopivan. - Kirjoita lisättävän henkilön nimi, sähköpostiosoite tai puhelinnumero Lyncin pääikkunassa olevaan hakukenttään. Hakukentän kautta sinulla on mahdollisuus hakea kaikki yrityksen muita Lync käyttäjiä, eli tätä kautta kaikki organisaation käyttäjät on löydettävissä. - Kun yhteystietoluettelo tulee näkyviin, vie osoitin henkilön kuvan tai kuvan näyttöalueen päälle ja valitse Lisää asetuksia.

5 Lync-käyttöohje 5 (15) - Vie osoitin Lisää yhteystietoluetteloon -kohdan päälle ja valitse uudelle yhteyshenkilölle ryhmä. Omien yhteystietoluetteloiden luominen Voit luoda omia yhteysluetteloita seuraavasti: - Valitse oikealla hiiren näppäimellä Muut yhteystiedot - Valitse Luo uusi ryhmä - Kirjoita haluamasi nimi yhteystietoluettelolle

6 Lync-käyttöohje 6 (15) Ulkopuolisen yhteyshenkilön (ei Lync käyttäjä) lisääminen yhteystietoihin Perusta ensin ko. yhteystiedolle oma ryhmä valitsemalla merkin takaa Perusta uusi ryhmä, ja nimeä se esim. Maija Meikäläinen. Kirjoita yhteyshenkilön puhelinnumero Etsi/hae henkilöitä kenttään. Puhelinnumero siirtyy näkymään yhteystietoluettelo alueella. Valitse rivin päällä hiiren oikealla ja Lisää yhteystietoluetteloon Maija Meikäläinen Tämä jälkeen ko. tieto löytyy yhteystietoluettelostasi.

7 Lync-käyttöohje 7 (15) Äänilaitteen tarkistaminen Toinen tärkeä toimenpide ennen Lyncin käytön aloittamista on määritä ääni- ja videolaite. Voit käyttää tietokoneen mikrofonia ja kaiuttimia tai liittää kuulokemikrofonin. 1. Valitse Valitse ensisijainen laite Lyncin vasemmassa alakulmassa. 2. Valitse Äänilaiteasetukset. 3. Valitse valikko kohdassa Valitse laite, jota haluat käyttää äänipuheluissa. 4. Jos sinulla on useampi kuin yksi laite, valitse haluamasi laite. Vinkki! Tarkista äänen laatu aina ennen kuin soitat puhelun tai osallistut neuvotteluun Lyncillä. Jatkossa voit valita ensisijaisen laitteen vieressä mainitusta riippuvalikosta 5. Säädä kaiuttimia ja mikrofonia vetämällä liukusäädintä Mukauta äänilaitetta -kohdassa. Halutessasi kuulla ääninäytteen napsauta kaiuttimen vieressä olevaa vihreää nuolta. Säädä ja testaa mikrofonia. Sininen merkkivalo auttaa sinua valitsemaan sopivan tason. Jos sinulla on luurimikrofoni tai lankapuhelin, nosta luuri ja puhu mikrofoniin. Jos sinulla on sankakuulokkeet, käytä sankakuulokkeiden mikrofonia.

8 Lync-käyttöohje 8 (15) Kommunikointi yhteystiedon kanssa Kommunikointi sekä yrityksen sisäisten että ulkoisten Lync käyttäjien kesken on mahdollista usealla eri tavalla. Pikaviestiminen, puhelut, videopuhelut sekä sisällönjakaminen ovat yleisimmät käyttötarkoitukset joka päiväsessä toimistotyössä. Seuraavissa osioissa esitellään peruskäytön kannalta oleellisimmat toimintatavat. Pikaviestintä Pikaviesti on puheluiden lisäksi yksi yleisin Lyncin perustoiminto. Aloita pikaviestikeskustelu seuraavasti: 1. Hae pikahaun avulla tai yhteystietoluettelosta henkilö, jolle haluat lähettää pikaviestin. Voit aloittaa kommunikoinnin usealla eri tavalla: Kaksoisnapsauta mitä tahansa yhteystietoluettelon kohtaa. Napsauta käyttäjää hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lähetä pikaviesti. Pysähdy haluamasi henkilön kuvan kohdalle yhteystietoluettelossa ja napsauta Lyncpikavalikon Pikaviesti-painiketta. Tämä on esitetty alla: 2. Kirjoita viesti ikkunan alaosassa olevaan tekstikenttään ja paina Enter-näppäintä.

9 Lync-käyttöohje 9 (15) Puhelun soittaminen Puhelun soittaminen on yhtä helppoa kuin pikaviestiminen. 1. Valitse yhteystietoluettelossa se henkilö, jolle haluat soittaa. Vinkki! Voit käyttää Lynciä yrityksen sisäisenä puhelinluettelona. Paina puhelin-ikonin vieressä olevaa nuolta, jolloin näet käyttäjän puhelinnumerot 2. Soita yhteyshenkilölle napsauttamalla Puhelin-kuvaketta. Lyncillä voi soittaa myös mihin tahansa muuhun numeroon. Huomioi, että sinulla pitää olla käytössään Standard Plus tai Enterprise Plus lisenssi. Jos puhelut ulkoisiin numeroihin eivät toimi ota yhteyttä yrityksesi pääkäyttäjään. 1. Valitse Lyncin pääikkunassa Puhelin-välilehti. 2. Napsauta valintapaneelin numeroita tai kirjoita numerot hakuruutuun. 3. Valitse Soita.

10 Lync-käyttöohje 10 (15) Puheluun vastaaminen Kun joku soittaa sinulle, näyttöön tulee ilmoitus. Jos Lync tunnistaa soittajan (esim. saman yrityksen toinen käyttäjä) näkyy saapuvan puhelun ilmoituksessa nimi sekä myös soittajan kuva, jos kuva on viety Lync-palveluun. Jos Lync ei tunnista soittajaa, näkyy saapuvan puhelun ilmoituksessa ainoastaan puhelinnumero. Jos puhelu on tehty ulkoverkosta esimerkiksi matkapuhelimella, näkyy nimen ja kuvan lisäksi myös soittajan numero. Saapuvan puhelun ilmoituksen ilmestyessä, voit tehdä seuraavat toiminteet: Jos haluat vastata puheluun, napsauta mitä tahansa kuvan kohtaa Valitse Ohita, jos et halua vastata puheluun Valitse Asetukset, jolloin voit tehdä jotain seuraavista o Ohjata puhelun omaan mobiilinumeroon, jolloin voit vastata puheluun mobiilipäätelaitteesta Lyncin sijasta o Jättää vastaamatta puheluun ja samalla määrittämällä itsesi Älä häiritse tilaan, o jolloin myös seuraavat puhelut estetään sinulle Voit määrittää, että saapuvat puhelut soivat samanaikaisesti myös esim. matkapuhelimessasi - valitsemalla soitonsiirto-asetuksien pikavalikko Lyncin pääikkunan alaosasta ja - valitsemalla sieltä matkapuhelinnumerosi tai - lisäämällä kohtaan Uusi numero mikä tahansa muu numero. Voit siirtää Lync puhelun välittömästi myös mihin tahansa muuhun numeroon valitsemalla Siirrä puhelut.

11 Lync-käyttöohje 11 (15) Puhelun välittäminen/siirtäminen toiselle henkilölle tai omaan matkapuhelimeen Kun olet vastannut puheluun ja näet kommunikointi-ikkunan, voit välittää puhelun esimerkiksi omaan matkapuhelimeesi, jolloin voit tarvittaessa jatkaa puhelua esim. tilanteessa, jossa sinun täytyy lähteä työpisteeltäsi kesken puhelun. Voit myös välittää puhelun yrityksen muille käyttäjille. - Puhelun välittäminen aloitetaan viemällä hiiren osoitin Puhelin-ikonin päälle - Ponnahdusikkunasta valitaan Siirrä puhelu välilehti - Voit valita oman matkapuhelimen tai sitten valita Toinen henkilö tai numero Jos valitsit Toinen henkilö tai numero, voit kirjoittaa vapaavalintaisen numeron hakukenttään tai hakea nimellä yrityksen muita käyttäjiä. Puhelun siirtäminen mihin numeroon tahansa onnistuu kirjoittamalla se hakukenttään ja hyväksymällä se. Puhelu siirretään seuraavaksi kohteelle, ja siitä tulee ilmoitus Lyncin kommunikointi-ikkunaan.

12 Lync-käyttöohje 12 (15) Välipuhelu Vastaa puheluun normaalisti ja laita se pitoon valitsemalla puhelin-ikonin takaa Aseta puhelu pitoon. Soita Lyncistä uusi puhelu ja odota että siihen vastataan. Alkuperäinen puhelu säilyy edelleen pidossa. Kun olet konsultoinut/keskustellut henkilön kanssa välipuhelun, voit yhdistää sen valitsemalla alkuperäisestä puhelusta nykyiset keskustelut ja puhelu yhdistyy tai lopettamalla sen ja voit palata alkuperäiseen puheluun. Työpöydän tai ohjelman jakaminen Lyncillä voit jakaa työasemasi joko jakamalla työpöytää tai jakamalla yksittäistä ohjelmaa. Työpöydän jakaminen - käytä, jos sinun tarvitsee vaihtaa ohjelmasta toiseen tai työstää tiedostoja eri ohjelmissa. Tällöin vastapuoli näkee kaiken mitä koko sinun työpöydälläsi näkyy. Ohjelman jakaminen - käytä, jos sinun tarvitsee esittää tiettyä ohjelmaa tai tiedostoa, etkä halua osallistujien näkevän mitään muuta tietokoneeltasi. Tämä valinta parantaa yksityisyyden suojaa, kun vastapuoli näkee ainoastaan tietyn sovelluksen/ikkunan, eikä koko työpöytääsi. Kun sisällön jakaminen on hyväksytty vastapuolelta, Lync näyttää sisällön jakamisen alueen kultaisella reunuksella. Näin näet mikä alue milläkin hetkellä on näkyvissä vastapuolelle. Sisällön jakaminen voidaan aloittaa, kun olet valinnut jonkun kontaktin kaksoisklikkaamalla sitä kontaktiluettelosta. - Pysähdy esitys -painikkeen kohdalle, Esitä välilehti näkymään. Voit valita eri vaihtoehdoista haluamasi, jolloin vastapuolelle ilmoitetaan sisällön jakamisen aloittamisesta. Vastapuolen pitää vahvistaa jakamispyyntö, ennen kuin jakamistoiminto käynnistyy.

13 Lync-käyttöohje 13 (15) - Lync-tilaksesi muuttuu Esitetään, etkä saa pikaviestejä tai puheluita. Toiminnot ovat: Valitse Työpöytä, jos haluat jakaa koko työpöytäsi sisällön Valitse Ohjelma, jolloin voit valita yhden työpöydällä avoinna olevista sovelluksista. Vastapuoli näkee ainoastaan kyseisen sovelluksen näkymän. Valitse PowerPoint, jolloin avautuu hakemiston selausikkuna. Voit hakea minkä tahansa PowerPoint esityksen työasemaltasi ja jakaa ainoastaan sen sisältö vastapuolelle. Valitse Luonnoslehtiö, jolloin avautuu tyhjä piirroslehtiö jota voitte käyttää vastapuolen kanssa vapaasti esimerkiksi eri ideoiden työstämiseen Valitse Kysely, jolloin voit luoda kevyen kyselyn, jonka kaikki keskustelussa olevat käyttäjät näkevät. Voit luoda kyselylomakkeen ja sille eri vaihtoehtoja, johon muut keskustelun henkilöt voivat vastata. - Jos haluat lopettaa jakamisen, käytä näytön ylälaidassa olevaa jakamistyökalupalkkia tai anna hallinnointioikeus muille osallistujille. Online-kokous Lyncin avulla voit järjestää neuvotteluita usean henkilön kesken myös ajastetusti. Tarvitset Lync Enterprise tai Lync Enterprise Plus lisenssin järjestääksesi online-kokouksia, mutta voit millä tahansa lisenssillä osallistua niihin. Lync Enterprise lisenssi oikeuttaa järjestämään vain yrityksen sisäisiä online-kokouksia, kun taas Lync Enterprise Plus lisenssin myötä voit järjestää lisäksi online-kokouksen, johon voi osallistua henkilöitä myös organisaatiosi ulkopuolelta. Online-kokouksen järjestäminen Aloita Online-kokouksen järjestäminen siirtymällä Outlook-clientin Kalenteri näkymän puolelle, josta yleensä perustaisit uuden tapaamisen. Valintarivillä näkyy kuvake: Uusi Lync-kokous, jota painamalla pääset suoraan tekemään Lynckokousta.

14 Lync-käyttöohje 14 (15) Painamalla Online-kokous painiketta, ilmestyy uuteen kokouskutsuun automaattisesti Onlinekokoukseen liittyvät asetukset, jotka näet alla. Tämä riittää online-kokouksen järjestämiseksi. Viimeistele kokouspyynnön osallistujat, aikataulut ja muu sisältö, olet valmis lähettämään alla olevat online-kokousta koskevat tiedot osana kokousta muille osallistujille.... Liity Lync-kokoukseen Liity puhelimella (Finland) Etsi paikallinen numero Neuvottelutunnus: Unohditko PIN-tunnuksesi? Ohje... Kokouksen oletusasetusten muuttaminen Oletusasetukset ovat riittävät Online-kokouksen perustamiseen, mutta voit tarvittaessa muuttaa oletusmäärityksiä. Valitsemalla hiirellä Kokousasetukset painikkeen aukeaa määritysikkuna, joka näkyy alla. Oleellisia asetuksia ovat käyttöoikeuteen ja esittäjiin liittyvät määritykset. Tämän ikkunan kautta voit määritellä haluatko - rajoittaa osallistuvia henkilöitä riippuen organisaatiosta (Käyttöoikeus osio) tai - rajoittaa oikeutta esittää sisältöä (Esittäjät-osio). Lisäksi voit valita käyttäjäryhmät joilta vaaditaan vahvistus sinulta kokouksen osallistujaksi (Seuraavien henkilöiden ei tarvitse odottaa). Ja voit valita käyttäjäryhmät, jotka määritellään automaattisesti esittäjiksi (Kuka on esittäjä),. Näillä käyttäjillä on kaikki online-kokouksen ominaisuudet käytettävissä.

15 Lync-käyttöohje 15 (15) Edellä esitetty liittymislinkin ID on mahdollista generoida joko yksilölliseksi, jolloin tekemäsi online-kokoukset luodaan aina samalla ID:llä ja tunnuksella. Tai ne voi olla vaihtuvia, jolloin jokaiseen kokoukseen luodaan uusi ID. Yksilöllinen ID Paina Minulle varattu kokoustila ja tämän jälkeen Muista asetukset ja lopuksi OK näppäintä. Tällöin jatkossa jokaiseen järjestämääsi online-kokoukseen generoidaan samat kokoustunnisteet, jolloin samoja tunnuksia käyttämällä päästään aina sinun luomiin kokouksiin. Vaihtuva ID Paina Uusi kokoustila ja tämän jälkeen Muista asetukset ja lopuksi OK näppäintä. Tällöin jokaiseen järjestämääsi online-kokoukseen generoidaan uusi kokoustunniste, joka erottelee esimerkiksi kokoukset, joista toinen alkaisi samaan aikaan kun toinen loppuisi. Näin kokoukset ja osallistujat eivät mene päällekkäin, joka voisi tapahtua, jos käytetään samaa tunnusta.

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business Pikaopas Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business ja pikaviestintä Pikaopas Henkilön etsiminen Voit viestiä samassa organisaatiossa

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen.

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. Skype Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. http://www.skype.fi/intl/fi/ Ilmaiset soitot skypen käyttäjien

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Ring Neuvottelu. Käyttöohjeet

Ring Neuvottelu. Käyttöohjeet Ring Neuvottelu Käyttöohjeet Versio 01/2015 PIKAOHJEET Ring Neuvottelu - JÄRJESTÄJÄ NEUVOTTELUN JÄRJESTÄJÄNÄ Elisa Ringin kanssa et tarvitse pin-koodeja Soita omaan neuvotteluusi Ring-liittymästäsi lyhytnumerolla

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group Asiakaspalvelukonsoli Salcom Group Yleistä Asiakaspalvelukonsolista 18.1.2012 2 Sovellusta voidaan käyttää työasemassa joko erillisellä Windowssovelluksella tai selainversiona. Käyttäjä voi käyttää halutessaan

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Aina Skype for Business asetusten määrittäminen

Aina Skype for Business asetusten määrittäminen Aina Skype for Business asetusten määrittäminen Avaa Skype for Business Asetukset sivu painamalla Skype for Business-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset Keskusteluikkuna Avaa omat keskustelut, kun kirjaudun

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Avaa Lync Asetukset sivu painamalla Lync-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset Keskusteluikkuna Näytä hymiöt pikaviesteissä Valitsemalla tämän valintaruudun voit näyttää

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2016, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2016, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2016, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Kun Outlook 2016 käynnistetään ensimmäistä kertaa, ohjelma toivottaa tervetulleeksi. Tilin määritystä

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje

Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj Elisa Toimisto Toimistoviestintäratkaisu Elisa Tavoitettavuus www-käyttöliittymä Pikaohje Versio 1.0 Elisa Oyj 2 1. Johdanto Tämä käyttöohje opastaa käyttämään Elisa Tavoitettavuus

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa.

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa. NetMeeting NetMeeting on ilmainen pienimuotoinen videoneuvottelu- ja ryhmätyöohjelmisto, joka mahdollistaa virtuaalikokousten pitämisen Internetissä tai Intranetissä. NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 My Instant Communicator for the Personal Computer My Instant Communicator for the Personal Computer mahdollistaa ääni-, video- ja datapalvelujen

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje

Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Flexy Presentityn ios-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja ja kuunnella ääniviestejä helposti. Voit ladata sovelluksen etsimällä

Lisätiedot

Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa

Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa Tiedostojen jakaminen Office 365:n OneDrivessa OneDriven kautta voit jakaa tiedostoja ja kansioita helposti. Tiedostoja ja kansioita voi jakaa kaikille organisaation jäsenille ja ryhmille joko tarkastelu-

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot