Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013"

Transkriptio

1 Lync Attendant

2 Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun soittaminen ja lopettaminen... 6 Puheluun vastaaminen... 7 Puhelunhallinnan asetusten käyttäminen... 8 Muistiinpanojen tekeminen puhelun aikana... 9 Puhelun asettaminen pitoon ja puhelun siirto... 9 Puhelun siirtoa välipuhelun avulla Muiden henkilöiden kutsuminen puheluun Useiden keskustelujen hallinta Lync 2010 Attendant -asetukset... 12

3 Lync Attendant käyttöohje 3 (12) Yleistä Tässä ohjeessa esitellään Microsoft Lync Attendant 2010 työasemasovelluksen yleisimpien ominaisuuksien käyttäminen. Lync Attendant on puhelujen hallintasovellus, jolla voidaan hallita samanaikaisia puheluita. Lync 2010 Attendant toimii koko näytön kokoisessa ikkunassa ja tarjoaa siten helppokäyttöisen työpöytäympäristön. Lync Attendant -ikkunan toiminnot Attendant-ikkuna on jaettu kahteen pääosioon, keskusteluihin ja yhteystietoihin. Tulevat, käynnissä olevat ja odottavat keskustelut näkyvät Keskustelu-alueella. Saapuvien alue: uudet keskustelut tulevat Attendantiin tällä alueella. Aktiivinen alue: keskustelun pääikkuna, jossa voidaan käyttää monia eri toimintoja. Odottavien alue: tälle alueelle sijoitetaan pidossa olevat tai pienennetyt keskustelut.

4 Lync Attendant käyttöohje 4 (12) Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Lync 2013 clienttiä tai Lync Attendant 2010 clienttiä saapuvien puhelujen vastaamiseen ja hallintaan. Sinut on joko asetettu aina kirjatuneeksi jonoon, kun Lync on päällä. Tai sitten sinun pitää manuaalisesti käydä kirjautumassa jonohin, joita haluat palvella. Määritys riippuu miten palvelun käyttöönotossa tämä on haluttu toteuttaa. Manuaalisessa tapauksessa pääset kirjautumaan jonoihin seuraavan linkin kautta: Kirjoita avautuvaan ikkunaan Lync 2013 käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Selain aukeaa ja näyttää edustajaryhmien sivun. Siinä on eritelty kaikki ryhmät, joiden edustaja olet. Valinta valintaruudussa merkitsee, että olet kirjautuneena ryhmään.

5 Lync Attendant käyttöohje 5 (12) Jos haluat kirjautua ryhmään, valitse ryhmän nimen vieressä oleva Kirjautuneena-valintaruutu. Et voi poistaa Kirjautuneena-valintaruudun valintaa näistä ryhmistä. Ryhmät, joissa on Ei käytössä -merkintä, tarkoittavat, että edustajien ryhmän sivua ei voi yhdistää Vastausryhmätsovellukseen. Mikäli et ole minkään palvelusarjan jäsen, saat ilmoituksen: sarakkeessa näkyy jokaisen sinulle määritetyn ryhmän kirjautumistila. Kirjautuneena - Himmeänä näkyvä valintaruutu tarkoittaa, että et voi kirjautua ryhmään tai siitä ulos. Olet tässä ryhmässä epävirallinen edustaja. Valitsematon valintaruutu merkitsee, että et ole kirjautuneena ryhmään. Valinta valintaruudussa merkitsee, että olet kirjautuneena ryhmään. Kirjautumisen tila yhdessä tavoitettavuustilan kanssa kertoo sen, voitko ottaa vastaan puheluja. Puhelut ohjataan sinulle, kun olet kirjautuneena ja tavoitettavuustilasi on Käytettävissä tai Poistunut. Yhteystietoluettelon käyttäminen Yhteystietoluettelossa ovat niiden henkilöiden yhteystiedot, joiden kanssa olet yhteydessä useimmin. Yhteystietoluettelossa näkyvät yhteyshenkilöiden käytettävyystilat, ja sen avulla voit tarkastella myös yhteyshenkilöjen muita yhteystietoja napsauttamalla henkilön nimeä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla sitten Ominaisuudet. Voit soittaa puhelun tai aloittaa pikaviesti- tai sähköpostikeskustelun tai neuvottelun yhteystietoluettelossa olevien henkilöiden kanssa. Attendantissa on kolme vakioryhmää: Usein käytetyt, Käytettävissä ja Kaikki yhteystiedot.

6 Lync Attendant käyttöohje 6 (12) Usein käytetyt -kohdassa näkyvät laskevassa järjestyksessä niiden henkilöiden nimet, joiden kanssa olet pitänyt äskettäin yhteyttä Lync Attendantin välityksellä. Käytettävissä-kohdassa näkyvät kaikki ne henkilöt, joiden tilana ei ole Poissa, Tuntematon tai Offline-tilassa. Kaikki yhteystiedot -kohdassa näkyvät kaikki yhteystietoluetteloosi lisätyt henkilöt (paitsi jakeluluettelon jäsenet). Voit luoda myös mukautettuja ryhmiä yhteystietojen hallintaa varten. Puhelun soittaminen ja lopettaminen Voit soittaa yhteystietoluettelossasi olevalle henkilölle kaksoisnapsauttamalla henkilön nimeä tai napsauttamalla nimen vieressä olevaa puhelinpainiketta. Valitse haluamasi vaihtoehto. Huomaa, että osa vaihtoehdoista voi vaihdella Attendantin asetusten mukaan. Työnumero Matkapuhelin Lync-puhelu Vastaaja Lopeta puhelu napsauttamalla Lopeta keskustelu -kuvaketta tai sulkemalla keskusteluikkuna.

7 Lync Attendant käyttöohje 7 (12) Puheluun vastaaminen Kun saat puhelun, tehtäväpalkin oikealla puolella ja saapuvien alueella näkyy työpöytäilmoitus. Ilmoitus tulee näkyviin, kun käynnissä olevan Attendantin ikkuna on pienennettynä tai suljettuna, jolloin voit vastata puheluun heti ja siirtää Attendantin näytössä etualalle. Voit vastata puheluun kaksoisnapsauttamalla saapuvan puhelun ilmoitusta tai valitsemalla Hyväksy. Voit hylätä puhelun valitsemalla Hylkää. Jos käytössä on vastaaja, puhelu ohjataan vastaajaan. Huomio: Saapuvan puhelun ilmoitus näyttää erilaiselta, jos kyseessä on uudelleen soittava henkilö. Vastaa puheluun tavallisen saapuvan puheluilmoituksen tapaan kaksoisnapsauttamalla ilmoitusta tai valitsemalla Hyväksy tai Hylkää. Saapuvan puhelun ilmoitus Puhelun hyväksyminen ja hylkääminen Kun saat puhelun, voit valita haluamasi toimintovaihtoehdon. Napsauta ilmoitusta hiiren kakkospainikkeella ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista: Hyväksy: yhdistää puhelun. Ohita: puhelu ohitetaan ja tarjotaan seuraavalle agentille. Sulje: ohjaa puhelun vastaajaan ja sulkee kaikki aktiiviset pikaviesti-istunnot. Älä häiritse: puhelu ohitetaan ja tarjotaan seuraavalle agentille. Lisäksi sinut asetetaan Älä Häiritse tilaan, jolloin sinulle ei tarjota uusia puheluita. Huomio: nämä vaihtoehdot ovat käytettävissä sekä ilmoitusosiossa että Attendantpuhelinvaihdekonsolin aktiivisella keskustelualueella.

8 Lync Attendant käyttöohje 8 (12) Puhelunhallinnan asetusten käyttäminen Kun olet vastannut puheluun, se näkyy Aktiivisella alueella. Voit suorittaa puhelunhallintatoimintojen avulla esimerkiksi seuraavia tehtäviä: Puhelun asettaminen pitoon tai puhelun siirtäminen säilytykseen Puhelun siirto Luvan kysyminen puhelun vastaanottajalta ennen puhelun siirtoa Muiden henkilöiden kutsuminen puheluun Puhelun lopettaminen Aktiivinen keskustelualue

9 Lync Attendant käyttöohje 9 (12) Muistiinpanojen tekeminen puhelun aikana Voit tehdä muistiinpanoja puhelun aikana ja lähettää keskustelun muistiinpanot sähköpostitse. 1. Napsauta aktiivisen keskustelun alueella Huomautus-välilehteä. 2. Napsauta mitä tahansa Huomautus-alueen kohtaa ja kirjoita muistiinpanosi. 3. Voit lähettää muistiinpanot sähköpostitse kirjoittamalla ensin muistiinpanon aiheen valitsemalla Anna keskustelulle aihe ja valitsemalla sitten Lähetä muistiinpanot. 4. Näyttöön aukeaa sähköpostiviesti, johon on täydennetty muistiinpanot ja aihe. Puhelun asettaminen pitoon ja puhelun siirto Puhelun asettaminen pitoon 1. Valitse keskusteluikkunasta Aseta pitoon kuvake. Soittaja kuulee musiikkia ja ajastin kytkeytyy pois toiminnasta, kunnes jatkat puhelua. 2. Voit jatkaa puhelua napsauttamalla uudelleen Aseta pitoon painiketta.

10 Lync Attendant käyttöohje 10 (12) Puhelun siirto 1. Valitse keskusteluikkunasta Siirto-kuvake. 2. Paina yhteystietoluettelossa kohteen kohdalla puhelinikonia, jolloin avautuu kontaktin numerolista. Valitse Työ- tai Matkapuhelin vaihtoehto. Siirron jälkeen puhelu katoaa keskusteluikkunasta. Jos siirto epäonnistuu, näytössä näkyy virheilmoitus. Puhelun siirtoa välipuhelun avulla 1. Napsauta keskusteluikkunassa Kysy ennen puheluiden siirtämistä tai yhdistämistä - painiketta. Puhelu siirtyy pitoon. 2. Napsauta yhteystietoluettelossasi olevan vastaanottajan puhelinkuvaketta. (Voit myös kysyä lupaa pikaviestitse napsauttamalla vastaanottajan IM-pikaviestikuvaketta.) 3. Jos vastaanottaja hyväksyy puhelun siirron, napsauta Soita tälle yhteyshenkilölle - yhdistämispainiketta. 4. Jos siirto onnistuu, puhelu katoaa Keskustelu- ikkunasta. Jos siirto epäonnistuu, näytössä näkyy virheilmoitus. 5. Jos vastaanottaja ei hyväksy siirtoa, lopeta konsultointi ja jatka puhelua soittajan kanssa valitsemalla Jos vastaanottaja ei hyväksy siirtoa, lopeta konsultointi ja jatka puhelua soittajan kanssa valitsemalla Aseta puhelu pitoon / jatka puhelua.

11 Lync Attendant käyttöohje 11 (12) Muiden henkilöiden kutsuminen puheluun 1. Voit lisätä henkilöitä neuvottelupuhelun aikana napsauttamalla Lisää-painiketta. 2. Kaksoisnapsauta yhteystiedoissa olevan henkilön nimeä tai vedä nimi yhteystietoluettelosta keskustelualueelle. Useiden keskustelujen hallinta Keskustelualueella voit hallita useita keskusteluja, mukaan lukien tulevia, aktiivisia ja odottavia. Voit ylläpitää useita aktiivisia keskusteluja samanaikaisesti mutta vain yhtä äänikeskustelua kerrallaan. Voit hyväksyä esimerkiksi tulevan puhelun ylläpitäessäsi samanaikaisesti kahta muuta pikaviestikeskustelua. Tässä tapauksessa aktiivinen pikaviestikeskustelu siirtyy aktiiviselle alueelle ja äänikeskustelu pysyy aktiivisena (punainen nuoli), vaikka se siirtyy näytössä odottavien keskustelujen alueelle.

12 Lync Attendant käyttöohje 12 (12) Lync 2010 Attendant -asetukset Attendant-asetusten muuttaminen: Napsauta työkalurivillä Asetukset-painiketta ja valitse sitten Asetukset. Asetukset-ikkunassa voit muokata asetuksia, kuten tavoitettavuustietoja, historiaa, ilmoituksia, puhelinnumeroita, tai sovellus- ja ääniasetuksia.

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Avaa Lync Asetukset sivu painamalla Lync-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset Keskusteluikkuna Näytä hymiöt pikaviesteissä Valitsemalla tämän valintaruudun voit näyttää

Lisätiedot

Aina Skype for Business asetusten määrittäminen

Aina Skype for Business asetusten määrittäminen Aina Skype for Business asetusten määrittäminen Avaa Skype for Business Asetukset sivu painamalla Skype for Business-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset Keskusteluikkuna Avaa omat keskustelut, kun kirjaudun

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2

Ohje. Sonera Mobiilivaihde. Vaihteenhoitajan opas 23.6.2014 1 (30) <> 1.2 23.6.2014 1 (30) Sonera Mobiilivaihde Vaihteenhoitajan opas Company information TeliaSonera Finland Oyj Teollisuuskatu 15, 00510 HELSINKI, FI Registered office: Helsinki Business ID 1475607-9, VAT No.

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 My Instant Communicator for the Personal Computer My Instant Communicator for the Personal Computer mahdollistaa ääni-, video- ja datapalvelujen

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX

Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX Lync-käyttöohje Lync-käyttöohje 2 (15) 16.9.2013 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Salasanat... 3 Salasanan resetointi itsepalveluna... 4 Yhteystiedon etsiminen ja lisääminen... 4 Omien yhteystietoluetteloiden

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group

Asiakaspalvelukonsoli. Salcom Group Asiakaspalvelukonsoli Salcom Group Yleistä Asiakaspalvelukonsolista 18.1.2012 2 Sovellusta voidaan käyttää työasemassa joko erillisellä Windowssovelluksella tai selainversiona. Käyttäjä voi käyttää halutessaan

Lisätiedot

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business Pikaopas Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business ja pikaviestintä Pikaopas Henkilön etsiminen Voit viestiä samassa organisaatiossa

Lisätiedot

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240-M. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS TM Calisto P240-M USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240-M -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Calisto

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten

Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten Cisco Unified Communications Manager Assistant -käyttöopas Cisco Unified Communications Manager 6.0 -sovellusta varten Yhdysvaltojen pääkonttori Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Arc Premium Console Operator Attendant

Arc Premium Console Operator Attendant Arc Premium Console Operator Attendant Viiteopas Versio 6.0.0 2003 2012 Arc Solutions (International) Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöoppaan mitään osaa ei saa jäljentää missään muodossa tai

Lisätiedot

Käyttöohje Setera Office+

Käyttöohje Setera Office+ SNOM 370 Käyttöohje Setera Office+ 1. Puhelimen tärkeimmät näppäimet 4 3 5 2 1 1. Pito (Hold) : Laittaa puhelun pitoon, uudelleen painamalla ottaa pois pidosta. 2. Yhdistäminen (Transfer) : Painamalla

Lisätiedot

Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork?

Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork? OMNITOUCH 8660 MY TEAMWORK 6.1 PIKAOPAS Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork? Neuvottelu- ja yhteistyöratkaisukokonaisuus OmniTouch 8660 My Teamwork yhdistää läsnäolon tunnistavan pikaviestinnän ja mahdollisuuden

Lisätiedot

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely

CABAS. Release Notes 5.4. Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Release Notes 5.4 CABAS Uusi kuvien ja dokumenttien käsittely Olemme päivittäneet ja nykyaikaistaneet CABASin kuvien ja dokumenttien käsittelyn. Nyt kuvia voi vetää hiiren osoittimella ja pudottaa ne kuvaluetteloon.

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 360 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto 1. Puhelin poistetaan laatikostaan 2. Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Yleisopas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Yleisopas Elisa Ring Yleisopas 2 Sisällys 1. Johdanto... 3 Puhelujen ohjausperiaatteet... 3 2. Käyttäjäryhmät... 5 Elisa Ring -pääkäyttäjä... 5 Elisa Ring -asiakaspalvelupäällikkö...6 Elisa

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS TM GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOHJE GroupWise on ohjelmisto, joka on suunniteltu täyttämään kaikki viestintä-, ajastus-, kalenteri- ja asiakirjanhallintatarpeesi.

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

text Windows Pikakäyttöopas

text Windows Pikakäyttöopas Otsikkorivi Nimesi ja sip osoitteesi näytetään otsikkorivillä. Käyttöliittymäsi Kirjoita numero tai osoite johon haluat soittaa Valitse Dialer saadaksesi esille numerovalitsimen. Valitse Yhteystietoluettelo

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Uusi Yritysten OmaElisa -palvelu Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP

TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v. 2.0 TELIA VIESTINTÄPALVELU VIP 1 Toiminnallisuuden kuvaus Loma- / Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Adobe Premiere Elements ohjeet

Adobe Premiere Elements ohjeet Adobe Premiere Elements ohjeet 1. Käynnistä ohjelma kaksoisnapsauttamalla työpöydän kuvaketta. 2. Avautuvasta Elements-ikkunasa valitse a. New Project jos aloitat uuden videoeditoinnin. b. Open Project

Lisätiedot

Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5

Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5 Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5 Usein kysytyt kysymykset 2 Perusteet 2 Käyttöönotto 3 Tavoitettavuus 5 Yhteystiedot 8 Chat 10 Puhelut 18 Neuvottelupuhelut 25

Lisätiedot

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje

Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 1/7 Snom 300 VoIP-puhelimen pikakäyttöohje 2007 2/7 Puhelimen käyttöönotto Puhelin poistetaan laatikostaan Verkkokaapeli kytketään puhelimen NET-porttiin ja toinen pää kytkimeen tai seinässä olevaan

Lisätiedot

2013 Asiakaspalvelun työvälineet. Cuuma Communications Oy

2013 Asiakaspalvelun työvälineet. Cuuma Communications Oy 2013 Asiakaspalvelun työvälineet Cuuma Communications Oy Ratkaisut kaikkiin tarpeisiin Päätelaitteet Laadukkaan asiakaspalvelun lähtökohtana on laadukas ääni ja helppokäyttöiset työkalut. 710 720 760 820

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620

Plantronics Blackwire C610 Blackwire C620 Plantronics Blackwire C610 Blackwire C60 KÄYTTÖOPAS TERVETULOA Tervetuloa Plantronicsin kuuloketuoteperheen pariin. Plantronics tarjoaa laajan tuotevalikoiman, joka kattaa tavoitteiden ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen.

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. Skype Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. http://www.skype.fi/intl/fi/ Ilmaiset soitot skypen käyttäjien

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS

Calisto P240. USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Calisto P240 USB-kuuloke KÄYTTÖOPAS Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä opas sisältää Plantronics Calisto P240 -USB-kuulokkeen asennus- ja käyttöohjeet. Laitteen pikaoppaassa

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje

Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 1 (8) Elisa Puheratkaisu Vakio Matkapuhelimen käyttäjän ohje Elisa Oyj KÄYTTÖOHJE 2 (8) Sisältö 1 PALVELUN PERUSTOIMINTOJEN KÄYTTÖ... 3 1.1 Soittotavat... 3 1.1.1 Sisäpuhelujen soittaminen...

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -pöytäpuhelin. Pääominaisuuksien käyttäminen nopeasti kotisivulta

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -pöytäpuhelin. Pääominaisuuksien käyttäminen nopeasti kotisivulta OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 (Alcatel-Lucent 8 Series 4038/4068) My Instant Communicator -pöytäpuhelimella pääset nopeasti ja helposti käyttämään OmniTouch 8400 Instant

Lisätiedot

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Versio 1.1 P/N 137-40340-20. Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. HydraVision Käyttöopas Versio 1.1 P/N 137-40340-20 Copyright 2002, ATI Technologies Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. ATI, kaikki ATI-tuotteiden ja tuotteen ominaisuuksien nimet ovat Ati Technologies Inc:in

Lisätiedot

Ring-koulutus. Sauvon Kunta

Ring-koulutus. Sauvon Kunta Ring-koulutus Sauvon Kunta Perusasiat Kaikki puhelinliikenne on matkapuhelinverkossa Matkapuhelinnumero Yritysnumero Alanumero (4xxx) Puheposti toimii numerossa 777 (Ulkonumero: +358 2 474 4177) Oletusasetukset

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL 132 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:...

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 2.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen (sivut 3-24) Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje

Datahub-tukipalvelu ServiceNow. Käyttöohje Datahub-tukipalvelu ServiceNow Käyttöohje Ota Datahub-tukipalvelu käyttöön Ota datahub-tukipalvelu käyttöön osoitteessa: https://support.datahub.fi/fingrid 1. tai siirry tukipalveluun EDIELfi-portaalin

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Vakuuttamisen poikkeustilanteet Visma Fivaldi 1(30) Sisällysluettelo Yleistä 2 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 Tulorekisteriin liittyvät vakuuttamisen poikkeustilanteet 3 Tyel-vakuuttamisen

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Arc Enterprise Console Operator Attendant

Arc Enterprise Console Operator Attendant Arc Enterprise Console Operator Attendant Viiteopas Versio 5.1 2003 2009 Arc Solutions (International) Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöoppaan mitään osaa ei saa jäljentää missään muodossa

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Terveystasku- palveluun kirjautuminen

Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palveluun kirjautuminen Terveystasku- palvelun käyttäminen edellyttää palveluun kirjautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 1. Mene osoitteeseen www.terveystasku.fi 2. Aloita

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland

Oppilaan ohje Helmi Mukana CGI All rights reserved Karvaamokuja 2, PL38, Helsinki Finland TEKIJÄNOIKEUSILMOITUS Tämä asiakirja sisältää CGI:n omistamaa aineistoa, joka on luottamuksellista ja tekijänoikeudella suojattua. Asiakirjaa saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen johon CGI on asiakirjan

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot