Aina Skype for Business asetusten määrittäminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aina Skype for Business asetusten määrittäminen"

Transkriptio

1 Aina Skype for Business asetusten määrittäminen Avaa Skype for Business Asetukset sivu painamalla Skype for Business-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset

2 Keskusteluikkuna Avaa omat keskustelut, kun kirjaudun sisään Valitsemalla tämän valintaruutu, käynnissä olevat keskustelut avataan uudelleen seuraavalla kirjautumiskerralla. Jos sinulla on käynnissä olevia keskusteluita, kun kirjaudut ulos Skype for Business sovelluksesta, nämä keskustelut avataan uudelleen seuraavalla kirjautumiskerralla. Näytä puhelun ohjaimet, kun Skype for Business on käynnissä taustalla Valitsemalla tämä valintaruutu, puhelun ohjaamiseen tarvittava käyttöliittymä pysyy etualalla, vaikka puhelun aikana avattaisiin muita sovelluksia. Sovellusikkuna Kun napsautat Skype for Business -sovelluksessa ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Sulje (X) - painiketta, Skype for Business pysyy toiminnassa niin, että saat edelleen ilmoituksia saapuvista puheluista tai viesteistä. Oletusarvon mukaan Sulje-painikkeen napsauttaminen pienentää Lyncin tehtäväriville. Voit valita, että Skype for Business -ikkuna pienennetään tehtävärivin sijaan ilmaisinalueelle valitsemalla vastaavan valintaruudun sovellusikkunassa. 1. Avaa Yleiset asetukset ja valitse Sovellusikkuna-kohdassa Pienennä ilmaisinalueelle tehtävärivin sijaan. Napsauta lopuksi OK. 2. Kun Skype for Business on yhteydessä verkkoon, voit tehdä seuraavanlaisia toimia: Pienennä Skype for Business tehtäväriville napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Pienennä-painiketta. Pienennä Skype for Business ilmaisinalueelle napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Sulje (X) -painiketta.

3 Henkilökohtainen Oman tilin asetusten määrittäminen 1. Oma tili. Kirjoita käyttäjätilisi nimi, esimerkiksi 2. Määritä yhteys Skype for Business-palvelimeen napsauttamalla Lisäasetukset -painiketta. Kokoonpano-asetukset määritetään yleensä automaattisesti, tai tekninen tuki määrittää ne sinun puolestasi. 3. Valitse Käynnistä sovellus automaattisesti, kun kirjaudun Windowsiin -valintaruutu, jos haluat yksinkertaistaa käynnistystä sekä kirjautua sisään automaattisesti ja käynnistää Skype for Business -sovelluksen aina, kun kirjaudut Windows-käyttöjärjestelmään. Tyhjennä tämä valintaruutu, ellet halua kirjautua sisään automaattisesti. 4. Valitse Käynnistä sovellus edustalla, kun se käynnistyy -valintaruutu, jos haluat sovelluksen pääikkunan avautuvan muiden ikkunoiden päälle, kun se käynnistetään. Jos tämä asetus ei ole valittuna, Skype for Business-kuvake näkyy Windowsin ilmaisinalueella, kun sovellus käynnistyy. Omien tietojen hallinta Määritä, miten Skype for Business toimii Microsoft Office -ohjelmien kanssa käyttämällä kohdassa Omien tietojen hallinta olevia asetuksia. Tässä kohdassa määritellään haluatko ottaa käyttöön Exchange-integraation.

4 1. Avaa Omat asetukset ja valitse Omien tietojen hallinta -kohdan avattavasta luettelosta joko Microsoft Exchange tai Microsoft Outlook tai Ei mitään. Kun valitset Microsoft Exchange tai Microsoft Outlook -vaihtoehdon, sovelluksen hakutoiminto käyttää yhteystietojen lähteenä yleisen osoiteluettelon lisäksi Microsoft Outlookin Yhteystiedotluetteloa. Kun valitset Ei mitään -vaihtoehdon, sovelluksen hakutoiminto palauttaa ainoastaan yleisessä osoiteluettelossa olevia yhteystietoja. Se ei käytä Windows-osoitteistoa eikä Outlookin Yhteystiedot-luetteloa. 2. Jos valitset Microsoft Exchange tai Microsoft Outlook -vaihtoehdon, tee jokin seuraavista toimista: Jos haluat läsnäolotietosi automaattisesti näkyviin ollessasi kalenteriin merkityssä kokouksessa, valitse Päivitä tavoitettavuustilani kalenteritietojen perusteella - valintaruutu. Käytä seuraavia asetuksia määrittääksesi edelleen, kuka voi nähdä nämä tiedot: Jos haluat näyttää nämä tiedot Työryhmän yhteyshenkilöille, valitse Näytä kokouksen aihe ja sijainti Työryhmä-tietosuojatason yhteyshenkilöilleni -valintaruutu. Jos haluat näyttää poissaolotietosi yhteyshenkilöillesi, valitse Näytä poissaolotiedot Ystävät ja sukulaiset-, Työryhmä- ja Työtoverit-tietosuojatasojen yhteyshenkilöilleni - valintaruutu. Poista valinta valintaruudusta, jos haluat piilottaa poissaolotiedot kaikilta yhteyshenkilöiltä. Jos haluat tallentaa keskusteluhistorian Outlookiin, valitse Tallenna pikaviestikeskustelut sähköpostin Keskusteluhistoria-kansioon -valintaruutu. Pikaviestihistoriaa ei säilytetä, jos tämä valintaruutu ei ole valittuna. Jos haluat tallentaa puheluhistorian Outlookiin, valitse Tallenna puhelulokit sähköpostin Keskusteluhistoria-kansioon -valintaruutu. Puheluhistoriaa ei säilytetä, jos tämä valintaruutu ei ole valittuna.

5 Yhteystietoluettelo Valitse Yhteystietoluettelo-asetussivulla yhteystietojen lajittelu- ja näyttötapa. Voit valita laajennetun kahden rivin näkymän, jossa näkyy yhteyshenkilön kuva, tai tiivistetyn yhden rivin näkymän. Voit myös lajitella yhteyshenkilöitä aakkosjärjestyksessä tai tavoitettavuuden mukaan. Tila Jos et halua käyttää oletusasetuksia, Tila-asetusikkunassa voit muuttaa minuuttimäärää, jonka kuluttua Skypen tavoitettavuustilaa muutetaan. Määritä minuuttimäärä, jonka jälkeen tavoitettavuustilasi päivittyy tilaan Poistumassa tai Poissa, napsauttamalla ylä- ja alanuolia.

6 Jos käytössäsi on Skypen lisäksi matkapuhelin, muuttuu tilasi edellä mainittujen minuuttimäärien jälkeen Käytettävissä matkapuhelin. Radioverkon tilatieto siis päivittyy Poistumassa tai Poistunut tilojen sijaan. Jos käytössäsi on ainoastaan Skype liittymä, muuttuu tavoitettavuustilasi Poistumassa tai Poistunut, edellä mainittujen minuuttimäärien mukaisesti. Voit myös ohjata Skypen tunnistamaan automaattisesti, kun esität työpöytääsi Skypen kautta tai monistat näyttöä esimerkiksi videotykille. Valitsemalla Näytä tilakseni Älä Häiritse, kun esitän työpöytääni tai Näytä tilakseni Älä Häiritse, kun näyttöä monistetaan, Skype -tilasi päivittyy tilaan Esittää, etkä saa esityksen aikana muilta viestejä tai puheluita. Oma kuva Valittaessa Näytä oma kuva ja jos organisaation Active Directory -asetuksissa on määritetty, että henkilöiden valokuvat näkyvät heidän yhteystietojensa yhteydessä, valokuvasi näkyy automaattisesti. HUOM! AinaUCX palvelussa kuvien määrittely tapahtuu toimituksen yhteydessä. Ota tarvittaessa yhteyttä yrityksesi pääkäyttäjään kuvamäärityksien muuttamiseksi. Kuvan piilottaminen Organisaatiossa käytössä olevien määritysten salliessa voit piilottaa kuvasi muilta Lyncin käyttäjiltä. Yhteyshenkilöt näkevät tällöin tyhjän alueen valokuvan sijasta. Voit piilottaa kuvasi muilta Skype for Business käyttäjiltä napsauttamalla Asetukset-painiketta, valitsemalla Oma kuva > Piilota oma kuva ja valitsemalla sitten OK.

7 Puhelimet Puhelinnumeroiden lisääminen ja muuttaminen Puhelinnumerot näkyvät yhteystietokortissa. Ne näkyvät Skype for Business-yhteystiedoille yhteyshenkilön tietosuojatason mukaan. 1. Valitse Omat puhelinnumerot, napsauta lisättävän tai muutettavan numeron ruutua ja kirjoita numero. Käytä vain numeroita Älä käytä sulkeita tai väliviivoja. Kun lisäät kansainvälisen numeron, kirjoita +-merkki, maakoodi ja sen jälkeen paikallinen numero. 2. Jos haluat näyttää numeron yhteyshenkilöille, valitse numeron vieressä oleva Sisällytä yhteystietokorttiini -valintaruutu. Numerosi näkyy seuraavasti: Työpuhelin näkyy kaikille, lukuun ottamatta Ulkoiset yhteyshenkilöt- ja Estetyt yhteyshenkilöt -tason yhteyshenkilöitä. HUOM! Jotkin yritykset eivät salli työnumeron Sisällytä yhteystietokorttiini - valintaruudun poistamista. Matkapuhelin näkyy vain Työryhmä- ja Ystävät ja sukulaiset -tason yhteyshenkilöille. Kotipuhelin näkyy vain Ystävät ja sukulaiset -tason yhteyshenkilöille. Muu puhelin näkyy vain Ystävät ja sukulaiset -tason yhteyshenkilöille. Tämän vaihtoehdon avulla voit lisätä tai muokata lisänumeroita, kuten väliaikaisen toimiston numeroita tai vaihtoehtoisia matkapuhelinnumeroita.

8 VIHJE Jos haluat nähdä yhteyshenkilöiden tietosuojatasot, valitse yhteystietoluettelossa Tietoturvatasot-välilehti. Yhteyshenkilöt on ryhmitelty siellä tietosuojatason mukaan. Jos haluat muuttaa yhteyshenkilön tietosuojatasoa, napsauta yhteystietoluetteloa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Muuta tietosuojatasoa. Ilmoitukset Yleiset ilmoitukset Kun joku lisää sinut yhteyshenkilökseen, Skype for Business lisää hänet oletusarvoisesti luetteloon, joita saatat haluta lisätä omaan yhteystietoluetteloosi. Voit tarkastella tätä luetteloa milloin tahansa napsauttamalla Skype for Business pääikkunan yhteystietonäkymän Uusivälilehteä. Valitse henkilöt, jotka haluat lisätä yhteystietoluetteloosi, määritä kunkin tietosuojataso ja sijoita heidät haluamiisi ryhmiin. Määritä tämä toiminnollisuus seuraavasti: Napsauta Asetukset-painiketta, valitse Ilmoitukset ja valitse Ilmoita, kun joku lisää minut yhteystietoluetteloonsa -valintaruudun valinta.

9 Kun tila on Älä häiritse Jos olet kiireinen, voit vähentää työtä keskeyttäviä tekijöitä muuttamalla tilaksi Älä häiritse. Saatat kuitenkin haluta pitää yhteyttä tärkeisiin yhteyshenkilöihin. Voit määrittää, että poikkeuksena ovat yhteyshenkilöt, joiden tietosuojatasoksi on määritetty Työryhmä. Napsauta Asetukset-painiketta, valitse Ilmoitukset ja tee sitten jokin seuraavista Kun tilani on Älä häiritse -kohdassa: Voit piilottaa kaikki Skype for Business ilmoitukset niin, ettei sinua voi häiritä tilasi ollessa Älä häiritse, valitsemalla Älä näytä ilmoituksia. Jos haluat nähdä vain Työryhmän jäsenten lähettämät keskustelukutsut ja piilottaa kaikki muut ilmoitukset tilasi ollessa Älä häiritse, valitse Näytä keskusteluilmoitukset vain henkilöiltä, joilla on sama työryhmän tietosuojataso. Jos haluat nähdä kaikki ilmoitukset mutta rajoittaa keskustelupyynnöt vain Työryhmän jäsenille tilasi ollessa Älä häiritse, valitse Näytä kaikki ilmoitukset mutta vain Työryhmätietosuojatason henkilöiltä tulevien keskustelupyyntöjen ilmoitukset. Mikäli haluat muuttaa tapaa, jolla sovellus ilmoittaa esimerkiksi viestin saapumisesta tai jos esimerkiksi toteat, että osa pikaviestien keskustelukutsuista jää sinulta huomaamatta, voit lisätä niiden näkyvyyttä monella tapaa. Jos sovelluksen äänimerkit taas häiritsevät sinua, voit myös poistaa ne käytöstä. Kun olet todella kiireinen, voit poistaa käytöstä muilta kuin tärkeimmiltä yhteyshenkilöiltäsi tulevat ilmoitukset. Jos et halua ilmoitusta siitä, että joku on lisännyt sinut yhteyshenkilökseen, voit poistaa myös nämä ilmoitukset käytöstä. Jos et huomaa keskustelukutsujen ilmoituksia ja haluat, että ne kiinnittävät paremmin huomiosi, kokeile seuraavia: Määritä näyttösi niin, että Skype for Business on aina etualalla: napsauta Asetuksetpainikkeen vieressä olevaa alanuolta, valitse Työkalut ja sitten Aina ylinnä. Varmista, että sovelluksen äänimerkit ovat käytössä: Napsauta Asetukset-painiketta, valitse ensin Soittoäänet ja äänet ja valitse sitten Toista äänet (esimerkiksi saapuvien puheluiden ja pikaviesti-ilmoitusten soittoäänet). Varmista, että paneelin muut valintaruudut eivät ole valittuina. Varmista, että tietokoneen kaiuttimien ja muiden äänilaitteiden äänenvoimakkuus on päällä. Ääni-ilmoitusten poistaminen käytöstä Napsauta sovelluksen pääikkunassa olevaa Asetukset-painiketta, valitse Soittoäänet ja äänet ja poista sitten Äänet-kohdassa Toista äänet (mukaan lukien saapuvien ilmoitusten ja pikaviestien ilmoitukset) -valintaruudun valinta.

10 Pysyvä keskustelu Jos Skype for Business-järjestelmänvalvoja on määrittänyt sinut keskusteluryhmän valvojaksi, voit luoda omia pysyviä keskusteluryhmiä. Kun valitset pysyvät keskustelut ikonin sovelluksen päänäkymässä, pääset sieltä löytyvästä linkistä web-portaaliin, jossa keskusteluita hallitaan. Saat oletusarvoisesti viestejä Skype for Business -sovelluksessa seuraamistasi keskusteluryhmistä Jatkuvan keskustelun asetukset -ikkunassa määritettyjen asetusten perusteella. Halutessasi voit myös muokata ilmoituksia niiden ryhmien osalta, jotka kiinnostavat sinua eniten. Näytä viesti uudessa ikkunassa Avaa välittömästi sen keskustelun ikkunan, johon viesti lähetettiin. Näytä hälytys Väläyttää ilmoitusta tehtäväpalkissa. Anna äänimerkki Antaa valitun äänimerkin. Voit myös napsauttaa avattavan luettelon nuolta ja muuttaa valintaa. Voit lisäksi ottaa käyttöön oman äänitiedoston valitsemalla Selaa ja etsimällä haluamasi tiedoston.

11 Soittoäänet ja äänet Puheluiden soittoäänten valinta Eri soittoäänten määrittäminen auttaa sinua tunnistamaan saapuvien puheluiden puhelutyypin. 1. Valitse Puhelut-ruudussa puhelutyyppi, jolle haluat määrittää soittoäänen. Puhelutyyppi voi olla esimerkiksi työnumero tai yhteissoittoryhmä, jos sellainen on määritetty. 2. Voit kuulla ääninäytteen soittoäänestä napsauttamalla soittoääntä Soittoääni-luettelon oikeassa reunassa. Tiettyjen äänten valinta Sovellus toistaa oletuksena ääniä tiettyjen tapahtumien, esimerkiksi pikaviestin tai puhelun vastaanottamisen, yhteydessä. Jos et halua kuulla ääntä, poista Toista äänet (mukaan lukien saapuvien ilmoitusten ja pikaviestien ilmoitukset) -valintaruudun valinta. Valitse tai tyhjennä valinnat Äänet-kohdassa esimerkiksi kohdista Vaimenna saapuvien pikaviesti-ilmoitusten äänet tai Toista mahdollisimman vähän ääniä, kun tilani on Varattu tai Älä häiritse. Tiettyjen äänten määrittäminen: 1. Valitse Ääniasetukset ja vieritä Äänet-välilehdessä kohtaan Lync. 2. Valitse tapahtuma (esimerkiksi Puhelu päättyi). 3. Valitse Äänet-valikossa äänivaihtoehto ja kuulet sen äänilaitteestasi. 4. Valitse OK, kun olet valmis.

12 Äänilaite Skype for Business havaitsee tietokoneen äänilaitteet ja tietokoneeseen liitetyt yhteensopivat äänilaitteet, kuten kuulokemikrofonin, mikrofonin tai kaiuttimet. Offline-tilassa on käytettävissä rajoitettu määrä ääniasetuksia. Voit vaihtaa Skype for Business-puheluissa käytettävää äänilaitetta: Valitse Äänilaite-kohdassa avattavasta luettelosta haluamasi äänilaite. Napsauta laite vaihtoehdon vieressä olevaa vihreää nuolta, jos haluat kuulla ääninäytteen. Säädä äänenvoimakkuus vetämällä liukusäädintä. Parhaan lopputuloksen saavutat valitsemalla saman laitteen sekä kaiuttimelle että mikrofonille. Erillisten laitteiden valitseminen voi aiheuttaa äänen kaikumista puhelun aikana. Jos et voi välttää erillisten laitteiden käyttämistä ja ääni kaikuu, voit vähentää kaikumista alentamalla sekä mikrofonin että kaiuttimen äänenvoimakkuutta.

13 Videolaite Skype for Business-videopuhelu onnistuu parhaiten, kun määrität ja testaat kameran ennen käyttöä. Tarvitset kameran videopuhelujen soittamiseen ja videon jakamiseen kokouksessa, mutta et tarvitse kameraa videopuhelun vastaanottamiseen tai muiden käyttäjien videoiden katsomiseen. Jos käytössäsi on useita kameroita ja haluat vaihtaa laitetta, valitse se avattavasta luettelosta. Videosi näkyy ikkunassa heti, jos työasemasi tunnistaa videolaitteen. Kameran valintavalikosta voit tarvittaessa vaihtaa käytettävää kameraa, esimerkiksi kannattavan tietokoneen sisäänrakennetun ja mahdollisen erillisen kameran välillä. Saat esiin lisäasetukset, kuten väritasapainon, kontrastin ja kirkkauden sekä mustavalkotilan, napsauttamalla Kameran asetukset -painiketta. Näitä asetuksia vaihtamalla voit säätää videokuvaa sen tilan mukaan, jossa sillä hetkellä olet koska esimerkiksi huoneen valoisuusasteet voivat vaihdella eri tiloissa. Kun olet valmis, valitse OK.

14 Soitonsiirto Poista soitonsiirto käytöstä Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat puheluiden soivan vain työpuhelimessasi tai Skype for Business -sovelluksessa. Siirrä puheluni: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat, että puhelut siirretään välittömästi niin, etteivät ne soi ollenkaan työnumerossasi. Valitse sitten jokin seuraavista: Vastaaja Ohjaa puhelut suoraan vastaajaan. Matkapuhelin Ohjaa puhelut matkapuhelimeen, jos matkapuhelinnumero on määritetty (puhelinasetuksissa). Kotipuhelin Ohjaa puhelut kotipuhelimeen, jos kotipuhelinnumero on määritetty (puhelinasetuksissa). Uusi numero tai yhteyshenkilö Ohjaa puhelut numeroon, jota ei ole tässä luettelossa, tai Lync-yhteyshenkilölle. Edustajat Ohjaa puhelut edustajalle. Kun olet valinnut Edustajat, voit valita nykyisen edustajan tai luoda ja valita uuden edustajan. Yhteissoittoryhmä Puhelut soivat yhteissoittoryhmässä. Kun olet valinnut Yhteissoittoryhmä vaihtoehdon, voit valita nykyisen ryhmän tai luoda ja valita uuden ryhmän.

15 Soi samanaikaisesti: Valitse, jos haluat puheluiden soivan työnumerossasi ja toisessa numerossa yhtä aikaa. Valitse sitten jokin seuraavista: Matkapuhelin Puhelut soivat työ- ja matkapuhelimessasi, jos matkapuhelinnumero on määritetty (puhelinasetuksissa). Kotipuhelin Puhelut soivat työ- ja kotipuhelimessasi, jos kotipuhelinnumero on määritetty (puhelinasetuksissa). Uusi numero Puhelut soivat työnumerossasi ja numerossa, jota ei ole tässä luettelossa. Edustajat Puhelut soivat työnumerossasi ja edustajan puhelinnumerossa. Kun olet valinnut Edustajat, voit valita nykyisen edustajan tai luoda ja valita uuden edustajan. Yhteissoittoryhmä Puhelut soivat työnumerossasi ja yhteissoittoryhmässä. Kun olet valinnut Yhteissoittoryhmä -vaihtoehdon, voit valita nykyisen ryhmän tai luoda ja valita uuden ryhmän. Tiedostojen tallennus Tiedonsiirto -kohdassa määritellään kohdehakemisto, johon liitteet tallennetaan

16 Tallennus Tallenteet kohdassa määritellään kohdehakemisto, johon Skype for Business-tallenteet tallennetaan. Kohdehakemisto ei voi olla verkkolevy. Kuvan tarkkuus kohdassa valitaan haluttu tarkkuus

17 Skype-kokoukset Kun liityn kokouksiin Näytä pikaviesti Valitsemalla tämä valintaruutu, pikaviestialue näytetään kun liityt kokouksiin. Näytä osallistujaluettelo Valitsemalla tämä valintaruutu, osallistujaluettelo näytetään kun liityt kokouksiin. Neuvottelupuheluihin liittyminen Voit halutessasi käyttää neuvottelupuheluihin liittyessäsi muuta äänilähdettä kuin Skype for Business. Valittavissa olevat vaihtoehdot näkyvät alasvetovalikossa. Mikäli haluat, että äänilähde valitaan jokaiseen kokoukseen erikseen, valitse Kysy ennen tapaamiseen liittymistä, mitä äänilähdettä haluan käyttää.

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen

Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Aina Lync2013 asetusten määrittäminen Avaa Lync Asetukset sivu painamalla Lync-sovelluksessa rattaan kuvaa. Yleiset Keskusteluikkuna Näytä hymiöt pikaviesteissä Valitsemalla tämän valintaruudun voit näyttää

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus

Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business Pikaopas Yhteystiedot, tavoitettavuus ja pikaviestintä Yhteystiedot, tavoitettavuus Skype for Business ja pikaviestintä Pikaopas Henkilön etsiminen Voit viestiä samassa organisaatiossa

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

Palvelusarja L - Käyttöohje

Palvelusarja L - Käyttöohje Käyttöohje Palvelusarja L 1 (5) Palvelusarja L - Käyttöohje Vastausryhmäedustajana sinut on valittu auttamaan tietyn ryhmän tai useiden ryhmien puheluihin vastaamisessa. Voit käyttää Skype for Business

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite My Instant Communicator -työpöytä. My Instant Communicator for the Personal Computer OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 My Instant Communicator for the Personal Computer My Instant Communicator for the Personal Computer mahdollistaa ääni-, video- ja datapalvelujen

Lisätiedot

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa.

Projektit. Pikaopas. Jaa projekti muiden kanssa Kutsu muita projektiyhteistyöhön valitsemalla Jaa. Projektit Pikaopas Seuraa tehtäviä SharePoint-tehtäväluettelon avulla voit kätevästi seurata projektiin liittyviä tehtäviä. Voit lisätä aloituspäivät ja määräpäivät, määrittää tehtäviä eri henkilöille

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella

CMA SELAIN. Käyttöohje. Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella CMA SELAIN Käyttöohje Visuaalinen kommunikaation käyttö tietokoneella, älylaitteella ja selaimella Tähän ohjeeseen on kerätty tiedot kokoukseen liittymisestä tietokoneella, selaimella tai Skype for Business

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 8 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 16 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella

Käyttöohje. Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Käyttöohje Sonera Visuaalisen kommunikaation henkilökohtainen käyttö tietokoneella älylaitteella ja selaimella Soneran visuaalisen kommunikaation palvelu käyttö onnistuu useilla eri tavoilla ja laitteilla.

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali iphonelle

Outlook ja Yritysportaali iphonelle Outlook ja Yritysportaali iphonelle Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 7 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas

Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas toukokuu 2015 Novell Messenger 3.0.1 ja uudemmat versiot ovat saatavilla tuetuille ios-, Android- BlackBerry-mobiililaitteille. Koska voit olla kirjautuneena

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko

AinaUCX palveluiden hallinta mobiilipäätelaitteesta Päävalikko Päävalikko Toiminnekoodeilla voit nopeasti muokata Lync-asetuksiasi Toiminnekoodien päävalikkoon pääset valitsemalla matkapuhelimella #111# ja Soita näppäin ( vihreä luuri ) Tämän jälkeen puhelimeesi avautuu

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje

Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Flexi Presentityn Android-sovelluksen käyttöohje Datatal on kehittänyt älypuhelimellesi sovelluksen, jolla voit asettaa soitonsiirtoja, soittaa puheluita, etsiä kollegoita ja kuunnella ääniviestejä helposti.

Lisätiedot

Windows 10 -käyttöohje

Windows 10 -käyttöohje Windows 10 -käyttöohje Sisällys 1. Aloitus 3 1.1. Painikkeet 3 1.2. Haku 4 1.3. Aloitusvalikko ja ohjelmien kiinnitys 4 1.4. Tämä tietokone 5 1.5. Resurssienhallinta 5 2. Asetukset ja mukautus 6 2.1. Windowsin

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen.

Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. Skype Lataaminen, asentaminen, tunnuksenluonti, kirjautuminen, soittaminen, yhteystietojen hakeminen, pikaviestintä, tiedostojen jakaminen. http://www.skype.fi/intl/fi/ Ilmaiset soitot skypen käyttäjien

Lisätiedot

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Pikanäppäimet ja aikaa säästävät vinkit suosikkisähköposti- ja kalenterisovelluksiisi Koskee Outlook 2016 for Windowsia 1. Siirry nopeasti Saapuneet-kansioon Käynnistitkö

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi

Lync Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. www.salcom.fi Lync Pikaohje Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear www.salcom.fi here. Copyright 2011 Salcom Group Oy Lync Pikaohje 1 (20) SISÄLLYSLUETTELO Lync... 1 Yhteystietoluettelo...

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork?

Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork? OMNITOUCH 8660 MY TEAMWORK 6.1 PIKAOPAS Mikä on OmniTouch 8660 My Teamwork? Neuvottelu- ja yhteistyöratkaisukokonaisuus OmniTouch 8660 My Teamwork yhdistää läsnäolon tunnistavan pikaviestinnän ja mahdollisuuden

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5

Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5 Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator -versio 8.5 Usein kysytyt kysymykset 2 Perusteet 2 Käyttöönotto 3 Tavoitettavuus 5 Yhteystiedot 8 Chat 10 Puhelut 18 Neuvottelupuhelut 25

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX

Sisällysluettelo. Lync-käyttöohje 2 (15) AinaUCX Lync-käyttöohje Lync-käyttöohje 2 (15) 16.9.2013 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Salasanat... 3 Salasanan resetointi itsepalveluna... 4 Yhteystiedon etsiminen ja lisääminen... 4 Omien yhteystietoluetteloiden

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas

Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu. Pikaopas Sonera Neuvottelupalvelut Microsoft Office 365 -sisäänsoittopalvelu Pikaopas Sisältö Johdanto... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 Vinkkejä audioneuvottelutoiminnon käyttöön... 3 Audioneuvotteluasetukset...

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta

Etävastaanottotapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta tapahtuman luominen ja siihen liittyminen Terveyskylän Omapolulta 1. Kirjautuminen Terveyskylän Omapolulle Kirjautuaksesi palveluun: Mene osoitteeseen https://omapolku.terveyskyla.fi/ Valitse Helsingin

Lisätiedot

Pikaohjeet etävastaanottoa varten

Pikaohjeet etävastaanottoa varten Pikaohjeet etävastaanottoa varten Siirry tarvittaessa seuraavalle sivulle, jos haluat lukea tarkemmat ohjeet kuvakaappauksineen. Suosittelemme käyttämään Google Chrome tai Mozilla Firefox -selainta (uusin

Lisätiedot

Microsoft Lync 2010 Attendee

Microsoft Lync 2010 Attendee Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 1 (15) Microsoft Lync 2010 Attendee verkkokokous Ohje VYVI KOKOUS Lync Attendee 2010 Ohje 2 (15) Sisällysluettelo 1 Microsoft LYNC 2010 Attendee... 3 2 Lync 2010

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät

Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Office 365 selainversion yhteystiedot ja ryhmät Sisällysluettelo 1. Henkilöt-sivun toiminnot.2 2. Tietoa yhteistietokansioista..3 3. Yhteystietojen luominen. 3 4. Yhteystietoluettelot.6 5. Yhteystietojen

Lisätiedot

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa.

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa. NetMeeting NetMeeting on ilmainen pienimuotoinen videoneuvottelu- ja ryhmätyöohjelmisto, joka mahdollistaa virtuaalikokousten pitämisen Internetissä tai Intranetissä. NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle

Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle Outlook ja vahva tunnistautuminen iphonelle Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 6 Vahva tunnistautuminen Office 365-palveluihin... 8 Vahvan tunnistautumisen määrittely...

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Määrittämistä jatketaan valitsemalla Kyllä ja painamalla Seuraava -painiketta. Kuva 2. Uuden sähköpostitilin

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017

BiiSafe Buddy Ohje. (C) Copyright 2017 1 BiiSafe Buddy Ohje Ohje 2 Tämä ohje kertoo, kuinka otat BiiSafe Buddyn käyttöösi, sekä kuvaa erilaisia käyttötapoja ja tuotteen ominaisuuksia. Varmista, että sinulla on: 1. BiiSafe Buddy -laite 2. Mobiililaite

Lisätiedot

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili.

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili. Pikaopas Microsoft Publisher 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Pikatyökalurivi Lisää usein käyttämiäsi

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

HP Visual Collaboration Room. Käyttöopas

HP Visual Collaboration Room. Käyttöopas HP Visual Collaboration Room Käyttöopas HP Visual Collaboration Room 2.0 First edition: December 2010 Lainsäädännöllistä tietoa Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevia tietoja

Lisätiedot

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin.

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin. Pikaopas Microsoft Visio 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Päivitetyt mallit Mallien avulla voit nopeasti

Lisätiedot

Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset

Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset s. 1/5 Windows 8.1:n tietosuoja-asetukset Asennettaessa Windows 8.1 oletusasetuksin, sen tietosuoja-asetukset sallivat vapaasti käyttäjän yksilöivän tiedon lähettämisen Microsoftille. Samoin sovelluksilla

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Kun Outlook 2013 käynnistetään ensimmäistä kertaa, ohjelma toivottaa tervetulleeksi. Tilin määritystä

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

2020 Fusion. What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of Fusion

2020 Fusion. What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of Fusion 2020 Fusion What s New in Version 6? What s New in Version 6? 1 of 17 2020 Fusion Uusi 2020 Fusion 6 nopeuttaa ja helpottaa työskentelyäsi: Täysin uudistettu renderöinti Useiden tuotteiden muokkaus samalla

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot