SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT"

Transkriptio

1 SKYPE ILMAISET INTERNETPUHELUT HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38PL Tampere

2 2 Sisällys Mikä on Skype?... 3 Käyttääksesi Skypeä tarvitset:... 3 Skypen lataaminen... 4 Rekisteröityminen Skypen käyttäjäksi (tilin luominen)... 5 Skypen asentaminen... 7 Skypen käyttäminen Tietokoneen äämiasetukset Kontaktit, soittaminen ja puheluun vastaaminen Muita Skypen asetuksia Online-tila Omat tiedot Käyttäjien lisääminen muista viestimistä Yksityisyys käyttäjien torjuminen ja yhteydenottojen rajaaminen Uloskirjautuminen ja Skype-kuvake... 15

3 3 Mikä on Skype? Skype on Internetin välityksellä toimiva puheviestiohjelma. Skypen avulla voidaan soittaa ääni- ja näköpuheluita tietokoneesta tai muusta internet-yhteyden mahdollistavasta laitteesta toiseen. Skypen saa tavallisesti toimimaan myös älypuhelimissa. Vain internet-välitteiset, niin kutsutut VoIP - puhelut ovat maksuttomia. Skypellä voi soittaa myös lanka- ja matkapuhelimiin, mutta se on maksullista. Skype-puhelut välitetään Internetin kautta salatulla yhteydellä, joten ulkopuoliset eivät pääse kuuntelemaan puheluita. VoIP = Voice over Internet Protocol, tarkoittaa tekniikkaa, jonka avulla ääntä voidaan siirtää reaaliaikaisesti Internetin välityksellä. Skypessä on lisäksi chat -ominaisuus eli sen avulla voidaan keskustella reaaliaikaisesti myös kirjoittamalla. Skype-ohjelman voi ladata ja asentaa kuka tahansa ilmaiseksi Internetistä. Käyttääksesi Skypeä tarvitset: 1. Tietokoneen jossa on äänikortti 2. Laajakaistatyyppisen internetyhteyden, nopeudeltaan vähintään 256 kb/s 3. Mikrofonin ja kuulokkeet, tai mikrofonin ja kaiuttimet tietokoneeseen 4. Näköpuheluita varten tarvitaan lisäksi tietokoneeseen kytketty web-kamera

4 4 Skypen lataaminen Siirry osoitteeseen Vie hiiri Hanki Skype linkin kohdalle. Valitse käyttöjärjestelmä tai laite, johon olet ohjelmaa lataamassa jos sinulla on tietokone jossa Windows käyttöjärjestelmä, valitse kohdasta Tietokone vaihtoehto Windows. Klikkaa Ilmainen Skype kohdasta painiketta Lataa Skype.

5 5 Rekisteröityminen Skypen käyttäjäksi (tilin luominen) Skypen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja niin kutsutun Skype-tilin luomista. Tilillä ei tässä yhteydessä ole mitään tekemistä rahan kanssa, jos käytetään vain Skypen maksuttomia palveluita. Rekisteröidyttäessä hankitaan ns. Skype-nimi (käyttäjätunnus) ja salasana, joiden avulla päästään jatkossa kirjautumaan palveluun. Skype-nimi toimii puhelinnumeronasi ja käyttäjätunnuksenasi Skypessä se on yksilöllinen tunnus, jonka avulla sinut voi erottaa toisista Skypen käyttäjistä. Jos sinulla on jo Skype-tili ja tunnukset (jos esimerkiksi käytät kurssilla luotuja tunnuksia), älä rekisteröidy uudestaan vaan kirjaudu sisään Skype tunnuksillasi. Tämä tapahtuu Kirjaudu sisään-kohdasta. Kirjoita Skype-nimesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin. Rekisteröidyttäessä kaikki tähdellä * merkityt kohdat lomakkeesta on täytettävä. Sähköpostiosoitteeksi kannattaa antaa oikea, toimiva ja oma sähköpostiosoite. Sen avulla voit esimerkiksi vaihtaa salasanan, jos Skype salasanasi on päässyt unohtumaan. Sähköpostiosoitteesi ei näy Skypen muille käyttäjille.

6 6 Valitse itsellesi käyttäjätunnus eli Skype-nimi. Ohjelma tarkistaa onko kyseinen nimi jo varattuna, jos saat ilmoituksen että nimi on varattu, valitse uusi nimi. Salasanassa tulee olla 6-20 merkkiä. Huomioi, että isot ja pienet kirjaimet ovat merkityksellisiä salasanassa. Jos et halua sähköpostiisi tiedotteita Skypeltä, klikkaa valinta Sähköpostilla pois. Kirjoita kuvavarmennuslaatikossa oleva teksti alempaan kirjoituskenttään. Jos et saa selvää kuvavarmennuksen merkeistä, klikkaa Päivitä. Kun kaikki kohdat on täytetty klikkaa Hyväksyn jatka.

7 7 Skypen asentaminen Sivun alareunaan tulee kysymys Haluatko suorittaa tai ladata tiedoston Klikkaa Tallenna. Jos sinulla on käytössä muu käyttöjärjestelmä tai selainohjelma kuin Internet Explorer 9, ponnahdusikkuna voi näyttää erilaiselta. Siihen vastataan kuitenkin klikkaamalla Tallenna tai Lataa. Kun ohjelman asennuspaketti on latautunut tietokoneellesi, seuraava ponnahdusikkuna kysyy mitä haluat tehdä. Vastaa Suorita. Tarkista, että asennuskieli on suomi ja klikkaa kohdasta Lisää asetuksia.

8 8 Jos haluat Skype pikakuvakkeen tietokoneesi työpöydälle, jätä täppä ruutuun. Jos et halua Skype ohjelman käynnistyvän automaattisesti yhtä aikaa tietokoneen kanssa, ota täppä pois ruudusta. Klikkaa lopuksi hyväksyn seuraava. Klikkaa täppä pois ruudusta Asenna klikkaa Skype- ja klikkaa Jatka. Klikkaa täpät pois molemmista ruuduista, ellet halua uusia asetuksia internet-selaimeesi. Klikkaa Jatka. Skype asentuu tietokoneellesi.

9 9 Nyt voit kirjautua sisään Skype-tunnuksillasi. Kirjoita salasana sille varattuun kenttään. Mieti, haluatko kotikoneellesi automaattisen sisäänkirjautumisen omalla Skypetunnuksellasi, kun avaat ohjelman ja tee valinta sen mukaan. Klikkaa Jatka myös seuraavassa ikkunassa. Liitä viimeistään tässä vaiheessa kuulokemikrofoni tai kaiuttimet ja mikrofoni sekä mahdollinen web-kamera tietokoneeseen. Tarvittaessa kytke laitteet päälle. Skype tunnistaa laitteet automaattisesti ja voit testata niitä seuraavassa ikkunassa. Klikkaa sitten Jatka.

10 10 Seuraavassa ikkunassa voit lisätä Skypeen ns. profiilikuvan jos haluat. Se ei ole välttämätöntä. Klikkaa Lisää myöhemmin jos et halua nyt lisätä kuvaa. Seuraavassa ikkunassa klikkaa Aloita Skypen käyttö. Skypen käyttäminen Skypen käyttöliittymäikkuna on nyt auki tietokoneesi ruudulla. Ikkunan vasemmassa yläreunassa näet millä nimellä olet rekisteröitynyt Skypeen, ja että olet kirjautunut sisään omalla tunnuksellasi. Vasemmalla puolella ikkunaa on tärkeä kontaktilista, johon lisätään henkilöitä joiden kanssa halutaan pitää yhteyttä Skypen välityksellä. Jos haluat etsiä Skype kontakteja oman sähköpostisi osoitekirjasta ja tuoda niitä Skypeen, voit klikata oikeanpuoleisesta ikkunan osasta painiketta Hae osoitekirjasta. Tämä ei ole välttämätöntä. Tietokoneen ääniasetukset Voit säätää tietokoneesi ääniasetuksia työpöydän tehtäväpalkista oikeassa kulmassa olevasta kaiutinkuvakkeesta. Klikkaamalla kuvaketta yhden kerran avautuu pieni äänenvoimakkuuden säädin, josta voit säätää äänenvoimakkuutta tai mykistää äänet. Tuplaklikkaamalla samaa symbolia avautuu suurempi ikkuna, joista voit säätää äänenvoimakkuutta tarkemmin, esimerkiksi linjatulon ja mikrofonin voimakkuutta.

11 11 Tietokoneen ääniasetukset eivät liity pelkästään Skypen käyttöön, vaan koskevat kaikkia ohjelmia ja toimintoja, joissa on ääni mukana. Skype pyrkii itsekin säätämään ääniasetuksia sopiviksi. Kontaktit, soittaminen ja puheluun vastaaminen Jotta voisit soittaa toisille Skypen käyttäjille, sinun tulee lisätä heidän Skype nimensä omalle kontaktilistallesi. Tämä tapahtuu Kontaktit valikon kautta Lisää kontakti. Avautuneeseen Lisää yhteys ikkunaan kirjoita lisättävän kontaktin Skype-nimi jos se on tiedossasi. Voit myös hakea henkilöä sähköpostiosoitteen tai koko nimen perusteella. Skype etsii löytyykö käyttäjää.

12 12 Jos Skype löytää haullasi henkilöitä, se ilmoittaa osumista. Klikkaa Näytä. Nyt voit lisätä henkilön klikkaamalla Lisää kontakti. Lisättyäsi henkilön kontaktilistalle Skype lähettää hänelle ilmoituksen, että haluat ottaa yhteyttä Skypen välityksellä. Jos henkilö hyväksyy tämän, näet hänet jatkossa kontaktilistallasi. Huomaa, että voit soittaa vain online tilassa oleville henkilöille. Vihreä online kuvake henkilön kohdalla kertoo että hän on tavoitettavissa.

13 13 Kun haluat soittaa jollekin kontaktilistasi henkilölle, valitse hänet kontaktilistalta klikkaamalla ja paina sitten soita tai jos haluat avata myös web-kamerayhteyden, klikkaa näköpuhelu. Kuulet keinotekoiset näppäily- ja hälytysäänet. Puhelun vastaanottajan kuulokkeista tai kaiuttimista kuuluu soittoääni, ja hän voi vastata puheluun klikkaamalla vihreää luurikuvaketta. Näin puheyhteys aukeaa. Puhelu voidaan katkaista klikkaamalla punaista luurikuvaketta.

14 14 Muita Skypen asetuksia Online-tila Voit muuttaa omaa tilaasi sen mukaan, haluatko vastaanottaa puheluita. Oman tilan voi asettaa mm. poistuneeksi, älä häiritse, huomaamattomaksi jne. Voit siis olla kirjautuneena Skypeen vaikka koko ajan kun tietokone on päällä, ja säädellä omaa tilaasi sen mukaan haluatko yhteydenottoja vai et. Tämä tapahtuu Skype valikon kautta valitsemalla Online-tila. Omat tiedot Skype tilin luoneiden henkilöiden yhteystiedot ovat näkyvillä maailmanlaajuisessa Skypen puhelinluettelossa. Luettelon avulla voidaan etsiä toisia Skypen käyttäjiä. Voit itse määritellä, mitä tietoja Skype -luettelossa sinusta on näkyvillä. Voit laittaa tietoja esille omaan profiiliin laajasti tai hyvin niukasti. Voit muuttaa omia tietojasi koska tahansa. Klikkaa Skype valikosta kohtaa Profiili: Muokkaa omaa profiilia. Huomaa, että osa tiedoista näkyy kaikille Skypen käyttäjille, osa vain omille kontaktihenkilöillesi ja osa tiedoista on kokonaan salaisia (vain Skypen ylläpidon saatavilla). Käyttäjien lisääminen muista viestimistä Skypeen voidaan etsiä muista palveluista, kuten Facebook, Hotmail tai Gmail, uusia kontakteja. Haku tapahtuu klikkaamalla Kontaktit Tuo kontakteja. Lisää osoitekirjasta ikkunassa kirjoitetaan esim. oma Gmail-tunnus ja salasana. Skype etsii tällöin käyttäjän omalta Gmail-tililtä kontakteja, joilla on Skype käytössään ja joita voit halutessasi lisätä Skypeen. Yksityisyys käyttäjien torjuminen ja yhteydenottojen rajaaminen Joskus Skypen kautta voi tulla yhteydenottoja tuntemattomilta henkilöiltä. Kaikki Skypen käyttäjät ovat Skypen puhelinluettelossa, ja kuka tahansa voi soittaa tai aloittaa pikaviestikeskustelun kanssasi. Puheluihin ei tietenkään tarvitse vastata, ne voi hylätä klikkaamalla punaista luurikuvaketta. Mikäli et halua enempää yhteydenottoja joltakin tietyltä henkilöltä, voit laittaa hänet mustalle listalle eli torjua tämän käyttäjän yhteydenotot. Se tapahtuu klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella kontaktilistan käyttäjätiedon kohdalla avautuvasta pikavalikosta torju tämä henkilö. Voit myös määritellä, ettet halua yhteydenottoja muilta kuin oman kontaktilistasi henkilöiltä. Tällöin kukaan ulkopuolinen ei voi soittaa sinulle. Tämän määrittelyn ja monia muita hyödyllisiä Skypen asetuksia voit muokata Työkalut - Asetukset Tietosuoja Tietosuoja-asetukset. Katso kuva seuraavalta sivulta!

15 15 Kohdasta Työkalut Asetukset voit vaihtaa sopiviksi paljon muitakin Skypen asetuksia mm. Äänilaiteet, Yleiset asetukset, Ilmoitukset jne. Uloskirjautuminen ja Skype-kuvake Kun haluat sulkea Skype -ohjelman, sinun täytyy kirjautua ohjelmasta ulos. Ohjelmaikkunan sulkeminen ei sulje Skypeä vaan se jää päälle taustalle. Tästä merkkinä työpöydän tehtäväpalkissa on Skypen kuvake online-tilassa. Uloskirjautuminen tapahtuu valikosta Skype kirjaudu ulos. Kunt Skype on suljettu, tehtäväpalkin kuvake näyttää tältä:

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET SKYPE-OHJE LATAUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1 MIKÄ ON SKYPE?... 2 Mitä tarvitset Skypen käyttöä varten?... 2 KUVALLISET OHJEET SKYPEN LATAUKSEEN JA KÄYTTÖÖN... 4 Tunnuksen luominen ja Skypen lataaminen... 4 Sisäänkirjautuminen...

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.

FACEBOOK-KURSSI. Edistyneille. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere. FACEBOOK-KURSSI Edistyneille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Aluksi... 2 Asetukset... 3 Käyttäjätilin asetukset...

Lisätiedot

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET

TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TIETOKONEEN KÄYTÖN PERUSTEET 1 Sisällysluettelo Tietokoneen osat...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta

Elisa Ring Käyttöohje. Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Ring Käyttöohje Salasana Vastaaja Valikko Hallinta Elisa Oyj Elisa Ring 2 (57) 1 Johdanto... 3 2 Elisa Ring salasanan hallinnointi... 4 2.1 Salasanan aktivointi (luonti)... 4 3 Elisa Ring vastaaja...

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Optimasta... 7. 2 Optiman eri objektityypit... 10. Optima Opas käyttäjälle. 1.1 Laitteistovaatimukset... Opas käyttäjälle 2 Optima Opas käyttäjälle Sisällysluettelo 1 1 Yleistä Optimasta... 7 1.1 Laitteistovaatimukset... 8 1.2 Sisäänkirjautuminen... 8 1.3 Optiman käyttöliittymä... 8 2 Optiman eri objektityypit...

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN

PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN PC-WISUN KÄYTTÄJÄN SIIRTYMINEN WEBWISUN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 3 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 3 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 3 2.1.1 Lisenssinumero... 3 2.1.2 Salasana...

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Nokia E6 00 -käyttöohje

Nokia E6 00 -käyttöohje Nokia E6 00 -käyttöohje 1.1. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 5 Alkuvalmistelut 7 Näppäimet ja osat 7 Aseta SIM-kortti ja akku paikalleen 10 Aseta tai poista muistikortti 12 Lataus 14 Kytke tai katkaise

Lisätiedot

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen

6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO. 18.8.2009 Hannu Mikkonen 6lKN SRVWL ZHEPDLO *PDLO 18.8.2009 Hannu Mikkonen B) Sähköposti (GOOGLEn Gmail kehiin!)... 1 Gmail... 1 1. Sähköpostiviestin rakenne... 3 2. Sähköposti - saapuneet... 4 3. Liitetiedostot... 7 Viestin luominen...

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80

Käyttöohje TC 7.2. Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 1 Cisco TelePresence MX200 G2 MX300 G2 MX700 MX800 SX80 TC 7.2 Käyttöohje Tuotettu: heinäkuu 2014 tuotteelle TC 7.2 2 Sisällys Tämän ohjeen sisältö Johdanto videoneuvotteluun Paras käytäntö... 4 Kosketusnäytön

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Heili-verkkokirjaston opas

Heili-verkkokirjaston opas Imatran kaupunginkirjasto Heili-verkkokirjaston opas www.heilikirjastot.fi 22.4.2015 Sisällysluettelo Verkkokirjaston käyttö... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Kirjastokortilla... 3 Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011

TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 TRAKA TOUCH KÄYTTÖOHJE UD0011 23/01/15 VERSION 5.0 VERSIO HISTORIA Versio päivämäärä Kuka Muutoksien kuvaus Approved By 5.0 23/01/15 KH Käännetty ENG -> FIN V5.0 23/01/15 UD0011PAGE 2 SISÄLTÖ Versio historia...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

Virtual Office Mobile Käyttöohje. Versio 1.2

Virtual Office Mobile Käyttöohje. Versio 1.2 Virtual Office Mobile Käyttöohje Versio 1.2 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Järjestelmävaatimukset 3 Määritelmät 5 Sisäänkirjautuminen 6 Virtual Office Mobile ohjelmiston asennus 8 Yleiskuvaus kotisivusta

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Grandparents & Grandchildren project - Handbook for grandchildren tutors

Grandparents & Grandchildren project - Handbook for grandchildren tutors The materials and documents have been developed in the framework of a project financed by the European Community. The contents of the documents do not necessarily reflect the opinion of the EU Commission.

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja

Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Sinä osaat. Käyttäjän käsikirja Asiakaspalvelu Myynti: 020 7416 669 Tuki: 020 7416 668 Sähköposti: tuki@verkkovelho.fi www.verkkovelho.fi Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO Vaihde: 020

Lisätiedot