T 744 AV-viritinvahvistin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "T 744 AV-viritinvahvistin"

Transkriptio

1 Käyttöohje T 744 AV-viritinvahvistin

2 TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä ohjeet huolellisesti ennen kuin alat käyttää laitetta. Ohjeet kannattaa myös säästää myöhempää käyttöä varten. Kaikkia varoituksia ja turvaohjeita on syytä noudattaa. ASENNUS 1 Vesi ja kosteus - Älä sijoita laitetta paikkaan, jossa sen päälle saattaa roiskua tai tippua vettä. Älä siis sijoita laitteen päälle tai läheisyyteen esimerkiksi kukkamaljakoita. 2 Kuumuus - Älä sijoita laitetta lämmityspatterin, lieden tai muun lämmönlähteen läheisyyteen. Älä myöskään käytä laitetta alle 5 C tai yli 35 C lämpötilassa. 3 Asennuspaikka - Sijoita laite tasaiselle ja tukevalle alustalle. 4 Ilmanvaihto - Hyvän ilmankierron varmistamiseksi laite tulee sijoittaa tasaiselle alustalle. Jätä laitteen taakse ja yläpuolelle vähintään 10 cm ja sivuille vähintään 5 cm tilaa. Älä sijoita laitetta sängylle, sohvalle tai muulle pehmeälle alustalle, joka saattaa tukkia laitteen pohjan ilmanvaihtoaukot. Älä sulje laitetta tiiviiseen kaappiin tai laitetelineeseen, jolloin ilmanvaihto estyy. 5 Esineet ja nesteet - Huolehdi siitä, että laitteen sisään ei pääse ilmanvaihtoaukkojen kautta esineitä tai nesteitä. 6 Hyllyt ja telineet - Ole varovainen sijoittaessasi laitetta hyllyyn. Vältä täräyttämästä laitetta ja aseta se vain tukevalle, tasaiselle hyllylle, josta se ei pääse putoamaan. 7 Katto- tai seinäkiinnitys - Älä kiinnitä laitetta seinään tai kattoon. VAROITUS! SÄHKÖISKUVAARAN JOHDOSTA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE TÄRKEÄÄ: SÄHKÖISKUVAARAN VÄLTTÄMISEKSI KYTKE VIRTAJOHTO KUNNOLLA PISTORASIAAN. ÄLÄ AVAA LAITETTA ITSE, VAAN TOIMITA VIALLINEN LAITE VALTUUTETTUUUN HUOLTOLIIKKEESEEN. Laite täyttää radiohäiriösuojausdirektiivit 89/366/EEC, 92/31/EC ja 93/68/EEC. Valmistettu Dolby Laboratoriesin lisenssillä. Dolby, Pro Logic ja kaksois-d-symboli ovat tavaramerkkejä, jotka omistaa Dolby Laboratories. DTS, DTS-ES ja Neo:6 ovat tavaramerkkejä, jotka omistaa Digital Theater Systems, Inc.

3 TURVALLISUUSOHJEITA PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Laitteen mukana toimitetaan seuraavat tuotteet: AM-kehäantenni ULA-lanka-antenni Irrotettava virtajohto HTR 2 -kauko-ohjain paristoineen (4 x AAA) Käyttöohje Säästä pakkauslaatikko laitteen myöhempää kuljetusta varten. Aseta laite tukevalle, tasaiselle pinnalle sellaiseen paikkaan, että se ei joudu alttiiksi suoralle auringonpaisteelle, kuumuudelle tai pölylle. Tarkista myös, että ilmanvaihto on riittävä, ja että kuuntelu- /katselupaikalta on näköyhteys laitteeseen, jotta kauko-ohjaimen käskyt menevät perille. Älä sijoita laitetta matolle tai muulle pehmeälle alustalle äläkä ahtaaseen kirjahyllyyn, sillä tällöin ilma ei kierrä laitteessa riittävästi. Tarkista ennen liitäntöjen tekemistä, että virta on kytketty pois päältä. Lue ohje huolella loppuun asti, jotta osaat tehdä kuvaa ja ääntä koskevat asetukset. LAAJENNETTAVUUS Laitteessa olevien pre-out- ja main in -liitäntöjen ansiosta sitä voi käyttää tarvittaessa joko pelkkänä kolmikanavaisena esivahvistimena tai pelkkänä päätevahvistimena. HTR 2 -KAUKO-OHJAIN Laitteen mukana on toimitettu oppiva kauko-ohjain, jolle voi opettaa muiden laitteiden ohjauskäskyt. Näin voit hallita yhdellä kauko-ohjaimella koko laitteistoasi.

4 ETULEVY 1 Virtapainike. Kun takalevyn päävirtakytkin on ON-asennossa, laite on valmiustilassa, josta kertoo etulevyn virtapainikkeessa oleva oranssi merkkivalo. Sammuta laitteesta virta päävirtakytkimellä ellet aio käyttää sitä pitkähköön aikaan. 2 Merkkivalo on oranssi laitteen ollessa valmiustilassa ja vihreä kun virta on päällä. Valo vilkkuu kun laite vastaanottaa kauko-ohjaimen komentoja. Mikäli merkkivalo palaa punaisena, laitteessa tai kytkennöissä on vikaa. Tarkista silloin kytkennät ja tarvittaessa käynnistä laite uudelleen. Merkkivalo ei pala lainkaan kun virta on katkaistu takalevyn päävirtakytkimestä. 3 Aaltoalueen valinta. Tätä painamalla voit valita radion taajuusalueeksi ULA- tai AM-alueen. 4 DISPLAY. Tätä painiketta painamalla voi tarkistaa parhaillaan käytössä olevan ohjelmalähteen (radiota lukuun ottamatta) kanavat. Kun kyseessä on erimerkiksi Dolby Digital tai 5.1-kanavainen DTS-ääni, näytössä näkyy 3/2.1. Huomaa, että toiminto näyttää signaalissa olevat kanavat, ei käytössä olevia kaiuttimia. Kun ohjelmalähteenä on radio, DISPLAY-painike tuo näyttöön radiotekstin ja/tai aseman nimen. 5 MEMORY. Tallentaa radioaseman laitteen muistiin. Kaikkiaan voidaan tallentaa 40 asemaa. 6 FM MUTE/MODE. Tällä painikkeella voit valita, huomioiko radio ainoastaan hyvin kuuluvat asemat vai myös heikosti kuuluvat. 7 PRESET. Näillä painikkeilla voit selata muistiin tallennettuja radioasemia. Ula-alueelta muistiin voi tallentaa 30 ja AM-alueelta 10 asemaa. 8 SEARCH. Asemahakupainikkeet, joita painamalla voit etsiä radioasemia. Pitämällä painiketta painettuna yli 2 sekunnin ajan, automaattihaku käynnistyy, ja pysähtyy kun riittävän voimakas asema löytyy. 9 NÄYTTÖ. Antaa tietoja laitteen toiminnasta. 10 ÄÄNENVOIMAKKUUSSÄÄDIN. Äänenvoimakkuutta voi säätää asteikolla db. Säädintä käytetään myös eräiden muiden säätöjen tekemiseen.

5 11 SOURCE. Ohjelmalähteenvalintapainikkeet. Näillä painikkeilla valitaan mitä ohjelmalähdettä kuunnellaan tai katsellaan. Digitaaliset tuloliitännät on nimetty valmiiksi seuraavasti: Digitaalinen tuloliitäntä nimi OPT 1 DVD OPT 2 SAT Coax 3 VCR Coax 4 VIDEO 4 Coax 5 VIDEO 5 Coax 6 CD Asetuksia voi tarvittaessa muuttaa kuvaruutunäytön kautta. ETULEVY Huomaa, että viritinvahvistin valitsee automaattisesti sen digitaalisen tuloliitännän, johon tulee signaalia. Ellei digitaalista äänisignaalia ole saatavana, laite valitsee käytössä olevaan kuvatuloliitäntään liittyvän analogisen äänen tuloliitännän. Tarvittaessa digitaaliset tuloliitännät voidaan ottaa pois käytöstä. 12 SURROUND MODE. Kuuntelutilan valinta. Lisätiedot jäljempänä tässä ohjeessa. 13 LEVELS. Kunkin 7 kanavan tason säätö. Painele tätä painiketta kunnes näytössä näkyy haluamasi kanava. Säädä äänen taso sopivaksi äänenvoimakkuussäätimellä. Kanavien välistä suhteellista äänenvoimakkuutta voi muuttaa ±12 db ja säädön voi tehdä myös kuvaruutuvalikon kautta. 14 TONE DEFEAT. Tällä painikkeella voit kytkeä äänensävynsäätimet pois käytöstä, jolloin ääni toistuu muokkaamattomana. 15 ÄÄNENSÄVYNSÄÄTIMET. Kun painat tätä painiketta kerran, voit säätää diskantin tasoa äänenvoimakkuussäädintä kääntämällä. Kun painat painiketta toistamiseen voit säätää bassoa. Kolmas painallus lopettaa säätämisen. Säädöt voi tehdä asteikolla ±10 db. 16 KAIUTINVALITSIMET. Näillä painikkeilla valitaan, mitä kaiuttimia kuunnellaan. A-kaiuttimilla viitataan koko monikanavajärjestelmän kaiuttimiin. B-kaiuttimilla puolestaan tarkoitetaan mahdollisesti toiseen huoneeseen sijoitettuja lisäkaiuttimia, joista ääni toistuu stereona. 17 VIDEO 6 INPUT. Näihin liitäntöihin voit kytkeä esimerkiksi mp3-soittimen, pelikonsolin tai vaikkapa videokameran. Valitse tämä liitäntä ohjelmalähteeksi kauko-ohjaimen VIDEO 6 -painikkeella. 18 KUULOKELIITÄNTÄ. Kun kytket tähän liitäntään kuulokkeet, laite kytkeytyy automaattisesti stereotoistolle. Pääkaiutinasetuksina on syytä olla Large, sillä muuten bassotoisto jää kuulokkeiden kautta kuunneltuna ohueksi.

6 TAKALEVY VAROITUS! Tee kaikki kytkennät ennen kuin yhdistät laitteen verkkoon. 1 ANTENNIT. Laitteen mukana toimitetaan AM-kehäantenni sekä lanka-antenni ULA-vastaanottoon. Viimeksi mainittu antaa yleensä parhaan kuuluvuuden kun se on asetettu pystyasentoon t-muotoon. Parhaan vastaanoton saamiseksi käytä kuitenkin talon keskusantennia. 2 MONITOR OUT. Tätä liitäntää (S-video- tai komposiittivideoliitäntä) käyttäen saat näyttölaitteelle viritinvahvistimen kuvaruutunäytön. 3 CD. Kytke tähän cd-soitin. 4 DIGITAALISET TULOLIITÄNNÄT. Voit yhdistää cd-soittimen, dvd-soittimen tai hdtv-virittimen äänen viritinvahvistimeen myös joko optista tai koaksiaalista digitaalikaapelia käyttäen. 5 SOFT CLIPPING. NADin edistyksellinen tekniikka, joka vähentää äänen kuultavaa säröä myös huipputehoilla. Käytännössä tämä ominaisuus voi olla aina käytössä, jolloin sinun ei tarvitse pelätä äänen säröytymistä suurilla äänenvoimakkuuksilla. Kriittisessä kuuntelussa toiminto saattaa kuitenkin olla syytä ottaa pois käytöstä, sillä se vähentää dynamiikkaa. 6 IR. Liitännät infrapunarepeaterille tai järjestelmäkauko-ohjausta varten. 7 HERÄTEVIRTA. TRIGGER IN -liitännän kautta voit kytkeä virran viritinvahvistimeesi muiden laitteiden välityksellä. TRIGGER OUT -liitännän kautta voit kytkeä virran tällä ominaisuudella varustettuihin muihin laitteisiin. AUTO TRIGGER -KYTKIMEN ollessa ON-asennossa laite käynnistyy ainoastaan muiden laitteiden ohjaamana. OFF-asennossa laitteen virtakytkin toimii normaalisti. 8 KOMPONENTTIVIDEOLIITÄNNÄT. Näihin tuloliitäntöihin voit kytkeä esimerkiksi dvd-soittimen tai satelliittivirittimen. Lähtöliitäntöjen kautta voit siirtää myös teräväpiirtokuvaa ja yhdistää laitteen näyttölaitteeseesi. Huomaa, että kuvaruutunäyttö ei näy näiden liitäntöjen kautta. 9 VIRTAJOHTO. Tee kaikki kytkennät valmiiksi ennen kuin liität laitteen verkkoon. 10 PÄÄVIRTAKYTKIN. Ellet aio käyttää laitetta pitkään aikaan, katkaise siitä virta tällä kytkimellä. 11 SÄHKÖLIITÄNTÄ. Tähän voit kytkeä jonkin musiikkilaitteistoosi kuuluvan laitteen, jonka ottoteho on enintään 120 W. Laite kytkeytyy tällöin päälle samalla kun kytket virran viritinvahvistimeen.

7 TAKALEVY 12 KAIUTINLIITÄNNÄT. Tarkista, että kytket kaiuttimien plus-johdot plus-napoihin ja miinukset miinuksiin. B- kaiuttimet ovat toiseen huoneeseen sijoitettavat kaiuttimet. Käytä hyvälaatuista kaiutinkaapelia ja kaiuttimia, joiden impedanssi on vähintään 4 ohmia. Muista tehdä kaiuttimia koskevat asetukset laitteen valikoissa. 13 RCA-TULOLIITÄNNÄT. Näihin voit liittää minkä tahansa analogisen, linjatasoisella (rca) lähtöliitännällä varustetun ohjelmalähteen. 14 LINJALÄHTÖLIITÄNNÄT. Tarvittaessa voit käyttää vahvistimesi kanssa erillisiä päätevahvistimia kytkemällä ne näihin lähtöliitäntöihin. Huomaa, että subwooferia varten laitteessa ei ole vahvistinta, vaan tarvitset omalla vahvistimella varustetun (aktiivisen) subwooferin. Huom.! Älä kytke kaiuttimeen kaiutinjohtoja samanaikaisesti sekä laitteen kaiutinliitännästä että erillisestä päätevahvistimesta. 15 TAPE IN/OUT. Kytke näihin liitäntöihin analoginen tallennuslaite esimerkiksi kasettinauhuri tai dvdtallennin. 16 DISC. Tähän liitäntään voit kytkeä toisen CD-soittimen tai jonkin muun linjatasoisen äänilähteen et kuitenkaan vinyylilevysoitinta ilman erillistä RIAA-korjainta KANAVAINEN TULOLIITÄNTÄ. Näihin liitäntöihin voit kytkeä analogisen monikanavaäänen esimerkiksi dvd-soittimesta tai Super Audio CD -soittimesta. Huom! Äänensävynsäädöt ja muut äänenprosessointitoiminnot eivät vaikuta 5.1.-kanavaiseen tuloliitäntään. Voit siirtää äänen viritinvahvistimeesi myös digitaalisesti ja käyttää laitteen omaa d/amuunninta. VALMISTELUT ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA Sijoita kaiuttimet oikealla tavalla symmetrisesti, jotta saat parhaan kuuntelunautinnon. Aseta paristot kaukoohjaimeen, sillä tarvitset sitä heti perusasetusten tekemiseen. ÄÄNEN HÄIRIÖT Jotta ääneen ei tule häiriöitä esimerkiksi hurinaa, toimi näin: Ota kaikille laitteistosi laitteille sähkövirta samaan haaraan kuuluvasta seinäpistorasiasta. Älä kuljeta signaalikaapeleita ja virtakaapeleita lähellä toisiaan. Käytä vain laadukkaita kaapeleita. Kiristä kaikki liittimet huolellisesti, jotta kaapelikontakti on paras mahdollinen.

8 KUVARUUTUNÄYTTÖ JA ASETUSTEN TEKEMINEN Viritinvahvistimessasi on kuvaruutunäyttö, joka näkyy näyttölaitteellasi MONITOR OUT -liitännän s-video- ja komposiittiliitännän kautta. Saat päävalikon (SETUP MENU) esiin painamalla jotakin kaukoohjaimen nuolipainiketta ja sen jälkeen ENTER. LIIKKUMINEN VALIKOISSA Siirrä kohdistinta valikossa ylös- tai alaspäin nuolipainikkeilla ja. Muuta asetusta nuolipainikkeilla ja. Asetukset tallentuvat muistiin kun menet lopuksi kohtaan SAVE AND EXIT. Jos valitset DO NOT SAVE AND EXIT, palaat edelliseen valikkoon ilman, että tekemiäsi muutoksia tallennetaan muistiin. Valitse EXIT, kun haluat poistua valikosta. TULOLIITÄNTÖJEN ASETUKSET Viritinvahvistimessasi on yhdeksän tuloliitäntää. Voit antaa kullekin liitännälle nimen siihen liittämäsi ohjelmalähteen mukaan, esimerkiksi DVD. Valitse päävalikosta (SETUP MENU) kohta INPUT SETTINGS käyttämällä kauko-ohjaimen nuolipainikkeita: siirrä kursori oikealle riville ja paina ENTER. Valitse nuolipainikkeilla ja se kuvalähde, jota koskevia asetuksia haluat tehdä. Valitse sitten painikkeilla ja kohta AUDIO IN, ja sen jälkeen painikkeilla ja se äänilähde, jonka äänen haluat kuuluviin kyseistä kuvalähdettä katsellessasi. Yleensä siis äänilähde on sama kuin kuvalähde (esimerkiksi kuvalähteelle DVD ääni otetaan niin ikään DVD-soittimesta). Erillistä analogista ääniliitäntää ei välttämättä tarvitse määritellä, sillä voit käyttää myös digitaalista ääniliitäntää, jonka viritinvahvistin tunnistaa automaattisesti: Valitse seuraavaksi nuolipainikkeilla ja rivi DIGITAL IN ja sieltä se digitaalinen ääniliitäntä (optinen tai koaksiaalinen), jota mahdollisesti haluat käyttää kyseisen kuvalähteen yhteydessä. Ellet käytä digitaaliliitäntää, aseta arvoksi OFF. Tällöin laite ei tunnista digitaalista signaalia. Asetukset eivät koske komponenttivideoliitäntöjä. Jos olet ohjelmoinut samalle kuvalähteelle sekä analogisen että digitaalisen ääniliitännän, laite valitsee ensisijaisesti digitaalisen. Samaa digitaalista tuloliitäntää voi käyttää usealle kuvalähteelle. Jos haluat kuitenkin käyttää analogista tuloliitäntää, voit valita sen etulevyn AUDIO ja DIGITAL AUDIO SELECTOR -painikkeilla. Kaikki laitteeseen ohjattu analoginen (ei digitaalinen) äänisignaali saadaan sellaisenaan ulos TAPE OUT -liitännästä.

9 ASETUSTEN TEKEMINEN KAIUTTIMIEN ASETUKSET Bassotoiston optimoimiseksi laitteelle on ohjelmoitava käytössä olevien kaiuttimien bassotoisto-ominaisuudet. Tämä tapahtuu ilmoittamalla kaiuttimien koko. Vaihtoehdot ovat SMALL (pieni) ja LARGE (iso). Pienellä kaiuttimella tarkoitetaan kaiutinta, joka taajuusvaste ulottuu noin 80 Hz asti. Isolla puolestaan viitataan koko äänialueen kaiuttimeen, jonka bassotoisto ulottuu alas. Ellei kyisestä kaiutinta ole lainkaan käytössä (esimerkiksi surround back -kaiuttimia), asetukseksi annetaan OFF. Viereisessä kaaviossa on esitetty eri kaiutinasetusvaihtoehdot. Asetukset ovat voimassa kaikilla ohjelmalähteillä ja toistotiloissa. Huomaa, että voit määritellä subwooferin asetukseksi ON, vaikka pääkaiuttimet olisivat isot (LARGE). Tee asetukset SETUP-valikon kohdasta SPEAKER SETTINGS. FRONT tarkoittaa pääkaiuttimia, CENTER keskikaiutinta ja SURROUND takakaiuttimia. CROSSOVER FREQ. viittaa taajuuteen, jota alhaisemmat äänet johdetaan subwooferille. Tee asetukset vastaamaan käytössäsi olevia kaiuttimia. KAIUTTIMIEN TASONSÄÄTÖ On erittäin tärkeää, että kaiuttimien välinen kanavatasapaino on oikea. Nämä asetukset on syytä tehdä, vaikka kaikki järjestelmän kaiuttimet olisivat samanlaisia. Näin varmistetaan, että dialogi kuuluu oikealla äänenvoimakkuudella muihin kanaviin nähden ja että tehosteet eivät toistu liian voimakkaina muuhun äänikenttään nähden. Säätöjen helpottamiseksi laitteessa on testiääni, joka kiertää kaiuttimesta toiseen. Testi aloitetaan painamalla kauko-ohjaimen TEST-painiketta. Parhaillaan soiva kanava osoitetaan niin kuvaruutunäytöllä kuin laitteen omassa näytössä. Voit säätää parhaillaan soivan kaiuttimen äänenvoimakkuutta kaukoohjaimen painikkeilla ja 1 db:n portain asteikolla ±12 db. Istu säätöjen tekemisen aikana kuuntelupaikalla ja käytä vertailukohtana keskikaiutinta. Varmistu myös, että ennen säädön tekemistä kaiuttimet ovat lopullisilla paikoillaan. Subwooferin osalta parhaan tuloksen saat kun poistat sen oman ylipäästösuotimen käytöstä. Voit kuuntelun aikana tehdä muutoksia eri kanavien tasoihin suoraan kauko-ohjaimen alaosassa olevilla säätöpainikkeilla.

10 ASETUSTEN TEKEMINEN KAIUTTIMIEN ETÄISYYSSÄÄTÖ Laitteelle on syytä kertoa eri kaiuttimien etäisyys kuuntelupaikastasi. Näin viipeet tulevat oikein ja tilantuntu on siten paras mahdollinen. Valitse päävalikosta kohta SPEAKER DISTANCE ja sieltä yksitellen jokainen kaiutin. Voit tarvittaessa muuttaa mittayksikköä kohdasta DISTANCE. Feet tarkoittaa jalkaa, eli noin 30 cm. ADVANCED OPTIONS, MUUT ASETUKSET Nämä ovat asetuksia, jotka tarvitsee tehdä yleensä vain kerran. OSD BACKROUND Tällä valitaan kuvaruutunäytön näyttötapa. ON-asennossa näytön teksti näkyy mustalla pohjalla, joka peittää varsinaisen kuvan. OFF-asennossa teksti näkyy katseltavan kuvan päällä. TEMP OSD ON-asennossa esimerkiksi äänenvoimakkuuteen ja kaiutintasapainoon tehtävät muutokset näkyvät hetken kuvaruudulla. OFF-asennossa edellä mainittuja muutoksia ei näytetä kuvaruudulla. ASETUSTEN MUISTIPAIKAT Voit tallentaa tekemäsi asetukset muistipaikkoihin, jolloin voit palauttaa ne helposti esimerkiksi tilapäisten säätöjen jälkeen. Muistiin tallentuvat kaikki säädöt, jotka olet tehnyt kuvaruutuvalikon kautta. Muistipaikkoja on viisi, joten tarvittaessa perheenjäsenet voivat tallentaa laitteen muistiin omat asetuksensa. Tallenna asetukset näin: Avaa kuvaruutunäytön päävalikko ja valitse sieltä kohta SAVE TO PRESET. Valitse haluamasi muistipaikka nuolipainikkeilla ja, jolloin kyseisellä rivillä vilkkuu teksti SAVE?. Kun painat ENTER, tilalle tulee teksti STORED ja tiedot tallentuvat kyseiseen muistipaikkaan. VINKKI: on suositeltavaa jättää yksi muistipaikka käyttämättä, jotta voit tarvittaessa palauttaa käyttöön alkuperäiset asetukset. Muistipaikat valitaan käyttöön painamalla kauko-ohjaimen punaisella pisteellä merkittyä A/V PRESET -painiketta ja sen jälkeen muistipaikkaa vastaavaa numeropainiketta.

11 KÄYTTÖ OHJELMALÄHTEEN VALINTA Kun painat ensin kauko-ohjaimen AMP-painiketta, numeropainikkeilla voit valita suoraan haluamasi ohjelmalähteen. Nimet on kirjoitettu numeropainikkeiden ylle punaisella. TUNER viittaa viritinvahvistimen omaan radioon. ÄÄNENVOIMAKKUUSSÄÄDIN Voit säätää äänenvoimakkuutta 1 db:n portain niin kauko-ohjaimella kuin laitteen omalla säätimellä. Laite käynnistyy aina viimeksi käytössä olleella voimakkuudella mutta kuitenkin niin, että äänenvoimakkuus on enintään -20 db. Säädintä käytetään myös basson ja diskantin säätämiseen, mistä on tarkemmat ohjeet jäljempänä. MYKISTYS Voit mykistää äänen painamalla kauko-ohjaimen MUTE-painiketta. Ääni palautuu kun painat painiketta uudelleen tai lisäät äänenvoimakkuutta. RADIONKUUNTELU Saat parhaan kuuluvuuden käyttämällä kunnollista keskusantennia. ULA-lanka-antennin vastaanotto on paras yleensä siten, että se on asetettu T-kirjaimen muotoon pystyasentoon esimerkiksi seinälle. Valitse radio ohjelmalähteeksi painamalla kauko-ohjaimen numeropainiketta 9 (TUNER) tai keltaista AM-/ FM-painiketta. Sama painike vaihtaa aaltoaluetta (ULA ja AM). ASEMIEN VIRITTÄMINEN Voit etsiä radio-ohjelmaa painelemalla SEARCH -painiketta tai. Jos pidät painiketta painettuna yli 2 sekunnin ajan, automaattinen asemahaku käynnistyy ja pysähtyy seuraavan kuultavissa olevan aseman kohdalle. Voit pysäyttää haun myös painamalla hakupainiketta uudelleen. ASEMIEN TALLENNUS MUISTIIN Laitteen muistiin voidaan tallentaa 30 ULA-asemaa ja 10 AM-asemaa. Kun haluamasi asema on löytynyt, paina etulevyn MEMORY-painiketta. Selaa painikkeilla PRESET ja näyttöön haluamasi muistipaikka ja paina MEMORY-painiketta uudelleen. Näytössä näkyy hetken viesti STORED. HUOMAA: Asemia ei voi tallentaa kauko-ohjaimella. Kun olet tallentanut asemat muistiin, voit selata niitä kuuluviin painikkeilla PRESET ja tai vastaavilla kauko-ohjaimen painikkeilla. FM MUTE/MODE Tällä painikkeella on kaksi toimintoa. Se toimii mono-/stereo-valitsimena ja asemahaun herkkyyssäätimenä: FM Mute On -asennossa asemahaku jättää huomioimatta heikoimmin kuuluvat asemat, FM Mute Off -asennossa haku huomioi myös heikosti kuuluvat asemat.

12 KÄYTTÖ RDS RDS-tekniikan ansiosta saat laitteen näyttöön kuuntelemasi radioaseman nimen (PS) sekä mahdollisen radiotekstin (RT). Kun virität kuuluviin RDS-aseman, näyttöön ilmestyy pian tunnus RDS ja aseman nimi. Kun painat etulevyn DISPLAY-painiketta, niin että näyttöön tulee lyhenne RT, saat näyttöön aseman mahdollisesti lähettämän radiotekstin, joka voi olla esimerkiksi radio-ohjelman nimi tai kappaleen nimi ja esittäjä. ASEMIEN NIMEÄMINEN Halutessasi voit tallentaa radioasemille omat nimet. Toimi silloin näin: Paina etulevyn MEMORY-painiketta ja sen jälkeen viiden sekunnin kuluessa DISPLAY-painiketta, minkä jälkeen näyttöön tulee vilkkuva kursori. Hae näyttöön nimen ensimmäinen kirjain SEARCH tai -painikkeilla. Siirrä kursori seuraavan merkin kohdalle PRESET tai -painiketta painamalla. Kun koko nimi on valmis, paina MEMORY-painiketta. TIETOJA MONIKANAVAÄÄNESTÄ DTS DIGITAL SURROUND Digital Theater System (DTS) on digitaalinen monikanavaääniformaatti, jonka bittinopeus on suurempi kuin Dolby Digitalissa. Vaikka sekä Dolby Digital että DTS ovat molemmat 5.1-kanavaisia, DTS antaa tavallisesti paremman äänenlaadun, koska siinä on vähemmän kompressiota eli suurempi dynamiikka. DTS on rekisteröity tuotemerkki, jonka omistaa Digital Theater Systems Inc. DOLBY DIGITAL Dolby Digital on monikanavainen ääniformaatti, jonka on kehittänyt Dolby Laboratories. Kyseessä on 5.1- kanavainen formaatti, jonka ääni on dynaamisempi ja tilantunnultaan parempi kuin edeltäjänsä Dolby Surroundissa. DOLBY PRO LOGIC Tämä on nelikanavainen (etukanavat, keskikanava ja surroundkanava) formaatti, joka pystyy luomaan elokuvateatterimaisen äänen. Surround-kanava on monofoninen mutta se toistetaan kahden takakaiuttimen kautta. DOLBY PRO LOGIC II SURROUND Tämä pystyy luomaan monikanavaisen tilaäänen kaksikanavaisesta digitaalisesta tai analogisesta signaalista laadukkaammin kuin Dolby Pro Logic. Dolby Pro Logic II Surroundissa on kaksi dekoodaustapaa: Dolby Pro Logic II Movie Elokuvien katseluun tarkoitettu dekoodausmenetelmä, joka korostaa äänitehosteita. Dolby Pro Logic II Music Musiikin kuunteluun tarkoitettu dekoodausmenetelmä, joka korostaa äänen musikaalisuutta. Dolby, Pro Logic ja kaksois-d-symboli ovat rekisteröityjä tuotemerkkejä, jotka omistaa Dolby Laboratories.

13 KÄYTTÖ TIETOJA MONIKANAVAÄÄNESTÄ Käytössäsi on yhdeksän erilaista äänenkäsittelytapaa. Kaksikanavaisen (stereo) äänen kanssa voit valita jonkin seuraavista: Stereo Downmix Kaikki ääni ohjautuu pääkaiuttimille ja subwooferille (mikäli sellainen kuuluu laitteistoon). Valitse Stereo kun kuuntelet stereo- tai monoäänitystä eli esimerkiksi cd-levyä tai radiota. Monikanavaisen äänen yhteydessä Downmix-toiminto tarkoittaa monikanavaisen äänen muuttamista stereoäänen kaltaiseksi. Dolby Pro Logic II Dolby Pro Logic II (PL II) Kaksikanavaiset stereo- tai surround-äänitteet toistuvat näiden avulla siten, että ääni kuuluu sekä etukanavista, keskikanavasta että takakanavista (mikäli sellaiset ovat käytössä). PL II:een ei kuulu surround back -kanavia. EARS Kaksikanavaiset stereo- tai surround-äänitteet toistuvat tämän NADin edistyksellisen surroundprosessointitekniikan ansiosta 5.1-kanavaisesti. Se ei lisää ääneen mitään ylimääräistä vaan poimii esimerkiksi stereoäänestä sen alkuperäisen tilantunnun ja on siksi aidomman kuuloinen. Enhanced stereo 1 (ST1) Stereoäänitteiden toisto kaikkien järjestelmään kuuluvien kaiuttimien kautta. Tämä sopii hyvin esimerkiksi taustamusiikin toistoon juhlissa. Enhanced stereo 2 (ST2) Stereoäänitteiden toisto vain takakaiuttimien ja subwooferin kautta. Sopii hyvin esimerkiksi hiljaisen taustamusiikin toistoon. Surround-äänen toistotavat vaativat erityisesti monikanavaiseksi koodattua digitaalista signaalia. Tällöin laite valitsee automaattisesti oikean signaalinkäsittelytavan. Dolby Digital DTS Dolby Digital ja DTS-äänen kanavien määrä riippuu alkuperäistallenteessa olevista kanavista. Huomaa, että digitaalisen äänisignaalin saamiseksi esimerkiksi dvd-soittimesta, siinä on oltava digitaalinen äänen lähtöliitäntä ja soittimen asetukset tulee tehdä niin, että soitin myös lähettää digitalista monikanavasignaalia. Huomaa, että vanhat tallenteet saattavat olla kaksikanavaisia tai jopa monoäänityksiä, vaikka niissä on merkintä Dolby Digital. Alla olevasta taulukosta käy ilmi, mitä eri kuuntelutapoja voi käyttää eri äänisignaalin kanssa. 2-kanavainen analoginen tai PCM Stereo EARS Dolby Digital tai DTS Dolby Pro Logic II -- Monikanavainen DD tai DTS Downmix Enhanced Stereo I Enhanced Stereo I* Enhanced Stereo II Enhanced Stereo II* * stereoksi muunnettu signaali

14 KÄYTTÖ SIGNAALINÄYTTÖ Painamalla laitteen DISPLAY- tai kauko-ohjaimen DISP-painiketta näet laitteen näytössä parhaillaan käytössä olevan signaalin kanavien lukumäärän: Signaalilähde Analoginen Digitaalinen PCM/HDCD Monikanavainen (Dolby Digital) Monikanavainen (DTS) Näytön näyttämä Analog Digital PCM/HDCD Dolby D 3/2/.1 (full surround) Dolby D 3/1/.1 Dolby D 2/0 dts 3/2/.1 (full surround) dts 3/1/.1 dts 2/0 KUUNTELUASETUSTEN VALINTA Painelemalla kauko-ohjaimen SURR MODE -painiketta voit selata läpi kaikki kyseisen signaalin yhteydessä käytettäväksi sopivat ääniformaatit. KUUNTELUASETUSTEN TEKEMINEN Monia viritinvahvistimesi kuunteluasetuksia voi muuttaa sopimaan laitteistoosi, käytettävään äänimateriaaliin tai mieltymyksiisi. Valitse kauko-ohjaimen SURR MODE -painiketta tai laitteen SURROUND MODE -painiketta painelemalla haluamasi kuunteluasetus. Liiku nuolipainikkeilla valikoissa ja tee haluamasi muutokset. Dolby Pro Logic II (PL II) PLII MOVIE on tarkoitettu elokuvaäänelle PLII MUSIC on tarkoitettu musiikin kuunteluun DIMENSION ( ): voit säätää etu- ja takakanavien välistä äänen painopistettä kanavien suhteellisesta äänenvoimakkuudesta riippumatta. CENTER WIDTH (0-7): voit säätää keskikanavan leveyttä siten, että keskikanavan ääntä aletaan portaittain siirtää myös pääkaiuttimiin. Asetus 7 vastaa käytännössä sitä, että kaikki keskikanavan ääni toistuu vain pääkaiuttimen kautta. PANORAMA (ON/OFF): Lisää tilavaikutelmaa toistamalla stereoääntä takakaiuttimien kautta. Downmix Dolby Digital Enhanced-Stereo 1 (ST1) Enhanced-Stereo 2 (ST2) DYN. RANGE (25, 50, 75, 100PCT): Voit säätää Dolby Digital -äänen dynamiikkaa siten, että valitset asetuksen neljästä vaihtoehdosta. 100PCT tarkoittaa täyttä dynamiikkaa, 25 pienintä. Pieni dynamiikka sopii käytettäväksi kun halutaan kuunnella pienellä äänenvoimakkuudella.

15 KÄYTTÖ SURROUND-ÄÄNI JA ERI KANAVAT TILA KANAVIA ETU KESKI ETU SURR. SURR. SUBWOOFER VASEN OIKEA OIKEA VASEN KAIUTINAS. SMALL LARGE X = kanava käytettävissä X* = vain jos kyseinen asetus on tehty SETUP MENU -valikossa LFE = bassotehostekanava (ei kaikilla levyillä)

16 KAUKO-OHJAIN Ohjaa jopa 8 laitetta 44 toimintopainiketta Oppii 352 komentoa Tallentaa 44 makroa, joista jokaiseen voi kuulua 64 komentoa Säädettävä valaistus Päivitettävä Valmiiksi ohjelmoidut NADin komennot Kauko-ohjaimen yläosassa on kahdeksan painiketta, joilla valitaan ohjattava laite. Kaikille muille painikkeille voidaan opettaa minkä tahansa merkkisen laitteen komentoja. Tallenna esimeriksi televisiosi toiminnot niin, että voit ohjata sitä painettuasi ensin kauko-ohjaimen TV-painiketta. Ohjaimessa on valmiina viritinvahvistimesi ohjaamiseen tarvittavat komennot, jotka ovat käytettävissäsi kun painat ensin AMP-, TUNER- tai DVD-painiketta. Varsinaisten komentopainikkeiden toiminnot vaihtelevat siitä riippuen mitä ohjelmalähdettä ollaan ohjaamassa, ts. mikä ohjelmalähde on valittu. Tässä auttavat ohjaimen painikkeiden värikoodit. Jos olet valinnut ohjattavaksesi vahvistimen painamalla oranssia AMP-painiketta, näet muiden painikkeiden toiminnot katsomalla ohjaimeen merkittyjä oransseja tekstejä. Vaikka korvaisit alkuperäiset NADin ohjauskäskyt muunmerkkisen laitteen vastaavilla, voit aina palauttaa alkuperäiset NAD-komennot. Katso lisätiedot kohdasta Tehdasasetusten palauttaminen. HUOMAA: Äänenvoimakkuussäädöt välittyvät laitteelle aina riippumatta siitä, mikä ohjelmalähde on valittu. MUIDEN KAUKO-OHJAIMIEN KOMENTOJEN OPETTAMINEN Aseta kauko-ohjaimet noin 5 cm päähän toisistaan niin, että niiden lähettimet ovat vastakkain. Pidä NAD HTR 2 -kauko-ohjaimen jotakin ohjelmalähdepainiketta (esim. TV jos kopioit television kauko-ohjaimen komentoja) ja -painiketta painettuna samanaikaisesti 3 sekunnin ajan kunnes Learn-merkkivalo palaa vihreänä. Paina sitä toimintopainiketta, johon haluat komennon tallentuvan. Merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Pidä painettuna noin parin sekunnin ajan alkuperäisen kaukoohjaimen sitä painiketta, jonka komennon haluat opettaa. HTR 2:n keltainen merkkivalo vilkkuu ja muuttuu sitten vihreäksi. Paina ohjelmalähdepainiketta uudelleen kun haluat lopettaa opettamisen.

17 KAUKO-OHJAIN Esimerkki: Kuvanauhurin tauko-komennon (pause) opettaminen Aseta kauko-ohjaimet kuten yllä on opastettu Pidä painettuna painikkeita VCR ja, jolloin merkkivalo palaa vihreänä. Paina ohjaimen painiketta, jolloin merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Pidä kuvanauhurin oman kauko-ohjaimen -painiketta painettuna kunnes merkkivalo muuttuu vihreäksi. Paina VCR-painiketta. Ellei merkkivalo muutu keltaiseksi, saattaa olla syytä kokeilla muuttaa ohjainten välistä etäisyyttä. Jos valo muuttui punaiseksi, komennon opetus ei ole onnistunut. OHJELMALÄHTEESTÄ RIIPPUMATTOMIEN KOMENTOJEN OHJELMOIMINEN Voit ohjelmoida tietyt komennot niin, että ne välittyvät viritinvahvistimelle riippumatta siitä, minkä ohjelmalähteen ohjaamiseen kauko-ohjainta varsinaisesti käytetään. Esimerkki: Ohjaimella ohjataan DVD-soitinta mutta samalla halutaan, että surround-tilan säätö on käytettävissä: Pidä painettuna painikkeita DVD ja, jolloin merkkivalo palaa vihreänä. Paina SURR MODE -painiketta, jolloin merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Paina AMP-painiketta kahdesti, jolloin merkkivalo muuttuu vihreäksi. Paina DVD-painiketta. OPETUKSEN KESKEYTTÄMINEN Voit keskeyttää komennon opettamisen painamalla uudelleen valitsemaasi ohjelmalähdepainiketta, jolloin merkkivalo muuttuu punaiseksi. KOMENTOJEN KOPIOIMINEN Voit kopioida minkä tahansa painikkeen komennon mihin tahansa toiseen painikkeeseen. Esimerkki: DVD-ohjelmalähteen tauko-komento ( ) halutaan siirtää toimimaan AMP-ohjelmalähteen yhteydessä: Pidä painettuna painikkeita DVD ja, jolloin merkkivalo palaa vihreänä. Paina, jolloin merkkivalo muuttuu keltaiseksi. Paina CD ja sitten, jolloin merkkivalo muuttuu vihreäksi. Paina lopuksi AMP.

18 KAUKO-OHJAIN MAKROT Makrot ovat sarja komentoja, jotka kauko-ohjain antaa yhdellä painikkeen painalluksella ennalta tehdyn ohjelmoinnin mukaan. Voit siis yhdellä painalluksella kytkeä laitteistoon virran, valita ohjelmalähteen, käynnistää DVDsoittimen ja valita surroundäänen. Ohjaimen jokaiseen toimintopainikkeeseen (ei ohjelmalähteen valintapainikkeisiin) voi tallentaa makron. HUOMAA: Makrot toimivat valittuna olevasta ohjelmalähteestä riippumatta. MAKROJEN OHJELMOINTI Pidä painettuna 3 sekunnin ajan kauko-ohjaimen MACRO-painiketta ja sitä toimintopainiketta, johon haluat makron tallentaa. Merkkivalo vaihtuu vihreäksi ja MACRO-painikkeeseen syttyy valo. Painele haluamasi ohjauskomennot ja muistaa painaa tarvittaessa ensin sen ohjelmalähteen valintapainiketta, jota haluat ohjata (voit vaihdella ohjattavia laitteita niin usein kuin haluat). Kun olet antanut kaikki komennot, paina lopuksi MACRO-painiketta uudelleen, jolloin merkkivalot sammuvat. HUOMAA: Jokaisessa makrossa voi olla enintään 64 komentoa. Jos komentoja on enemmän, muistiin tallentuu ensimmäiset 64. Esimerkki: Ohjelmoidaan makro, joka kytkee virran viritinvahvistimeen, valitsee ohjelmalähteeksi DVD:n ja käynnistää toiston. Tallennamme makron painikkeeseen 0. Pidä painettuna 3 sekunnin ajan kauko-ohjaimen MACRO-painiketta ja numeropainiketta 0, jolloin vihreä merkkivalo syttyy. Paina AMP, sitten ON, 1 (oranssi DVD), DVD ja PLAY (merkkivalo vilkkuu jokaisen komennon jälkeen). Paina MACRO. Kun haluat poistaa makron, toista yllä oleva mutta älä anna mitään komentoja. MAKROJEN KÄYTTÄMINEN Kun haluat toteuttaa makron paina MACRO-painiketta, jolloin sen valaistus syttyy 5 sekunniksi. Paina tänä aikana sitä toimintopainiketta, johon olet tallentanut makron. Ohjelmalähteenvalintapainikkeen valo välähtää ja MACROpainikkeen valo sammuu kun makro on toteutettu. Huomaa, että ohjaimen on oltava käyttöetäisyydellä laitteista. HUOMAA: Makroon ohjelmoitujen komentojen välissä on automaattisesti sekunnin mittainen tauko. Jos tarvitset pidemmät tauot (esim. laitteen pitkän käynnistymisajan takia) voit tallentaa makroon taukoja vaihtamalla ohjelmalähdettä, mutta ohjelmoimatta varsinaisia komentoja.

19 KAUKO-OHJAIN TAUSTAVALAISTUKSEN OHJELMOINTI Kauko-ohjaimen taustavalaistuksen keston voi asettaa 0-9 sekuntiin. Oletusasetus on 5 sekuntia. Pidä painiketta DISP painettuna kolmen sekunnin ajan ja paina samanaikaisesti sitä numeropainiketta, joka vastaa haluamaasi sekuntimäärää. Merkkivalo välähtää kaksi kertaa merkiksi onnistuneesta asetuksesta. Asetus 0 tarkoittaa, ettei valo pala lainkaan. HUOMAA: Taustavalo kuluttaa eniten kauko-ohjaimen paristoja. Mikäli haluat pidentää niiden käyttöikää, aseta arvoksi 0. TEHDASASETUSTEN PALAUTTAMINEN HTR 2 -kauko-ohjain voidaan palauttaa alkutilaansa, jolloin kaikki siihen tehdyt ohjelmoinnit poistuvat. Pidä ON- ja RTN-painikkeita painettuna samanaikaisesti 10 sekuntia, jolloin merkkivalo syttyy vihreänä. Vapauta painikkeet toisen vilkahduksen aikana. Led vaihtuu punaiseksi kertoen, että ohjain on palautettu alkutilaan. HUOMAA: Painikkeet on vapautettava toisen merkkivalovilkahduksen aikana. Muutoin ohjelmoinnit eivät poistu. OPETETTUJEN OHJAUSKOMENTOJEN POISTAMINEN Voit poistaa ohjaimesta siihen tallennetut komennot yksitellen lukuun ottamatta alkuperäisiä NADin ohjauskomentoja. Pidä samanaikaisesti painettuna kyseisen ohjelmalähteen valintapainiketta ja RTN-painiketta 3 sekunnin ajan kunnes vihreä merkkivalo syttyy. Paina sitä toimintopainiketta, jonka ohjauskomennon haluat poistaa. Merkkivalo vilkkuu 1-3 kertaa siitä riippuen, millaisen toiminnon kyseinen painike sai opetetun komennon poistamisen jälkeen. Välähdysten lukumäärä komento 1 alkuperäinen ohjauskomento 2 kopioitu ohjauskomento 3 opetettu ohjauskomento

20 KAUKO-OHJAIN VALMIIT NAD-OHJAUSKOODIT Mikäli ohjain ei ohjaa NAD-merkkistä CD-soitinta, kasettinauhuria, DVD-soitinta tai muuta NAD-laitetta, joudut antamaan ohjaimelle uuden ohjauskoodin. Tarkista että kaikissa laitteissa on virta päällä. Pidä samanaikaisesti painettuna 3 sekunnin ajan sen ohjelmalähteen valintapainiketta, jota haluat ohjata ja A/V PRESET -painiketta kunnes vihreä merkkivalo palaa. Suuntaa ohjain laitetta kohti ja syötä ensimmäinen alla olevista kolminumeroisista koodeista. Mikäli ohjattavaksi aiottu laite tämän jälkeen sammuu, paina ENTER. Ellei laite sammunut, anna järjestyksessä seuraava koodi kunnes oikea löytyy ja paina ENTER. NAD-laitteen malli Koodi CD-soitin (uusi) 200 CD-soitin (vanha) 201 Kasettinauhuri B 400 Kasettinauhuri A 401 DVD T T550, L T512, T531, T T571, T L T513, T OIKEAN KOODIN ETSIMINEN Ellei mikään koodi ole oikea ja olet toiminut edellä annettujen ohjeiden mukaan voit etsiä oikeata koodia seuraavasti: Tarkista että kaikissa laitteissa on virta päällä. Pidä samanaikaisesti painettuna 3 sekunnin ajan sen ohjelmalähteen valintapainiketta, jota haluat ohjata ja A/V PRESET -painiketta, kunnes vihreä merkkivalo palaa. Pidä painettuna kaukoohjaimen painiketta tai. Ohjain alkaa selata koodeja noin sekunnin välein. Kun laite sammuu, vapauta nuolipainike välittömästi ja paina ENTER. Tarkista parilla komennolla että koodi on varmasti oikea. Jos vapautit painikkeen liian myöhään oikean koodin löytymisen jälkeen, palaa etsintätilaan kuten edellä on kerrottu ja paina vastakkaista nuolta, jolloin ohjain palaa edelliseen koodiin. HUOMAA: Emme voi taata täydellistä toimivuutta kaikkien valmistajien laitteiden kanssa. KOODIN TARKISTAMINEN Saattaa olla aiheellista kirjoittaa muistiin ohjauskomentokoodi. Voit tarkistaa sen ohjaimesta pitämällä samanaikaisesti painettuna 3 sekunnin ajan sen ohjelmalähteen valintapainiketta, jonka koodin haluat tarkistaa ja A/V PRESET -painiketta, kunnes vihreä merkkivalo palaa. Paina DISP-painiketta, jolloin ohjain käyttää koodin ilmoittamiseen TAPE-, VCR- ja MACRO-painikkeiden merkkivaloja. Jos koodi on esim. 501, TAPE vilkkuu 5 kertaa ja sitten tauon jälkeen MACRO vilkahtaa kerran.

21 KAUKO-OHJAIN YHTEENVETO OHJELMOINNEISTA Toiminto Opetus/kopiointi/ristikäyttö Poisto Makron tallennus Ohjauskoodit Taustavalon kesto Alkutilan palautus Painikkeet (paina 3 sekuntia) Ohjelmalähdepainike + Ohjelmalähdepainike + RTN MACRO + halutun toiminnon painike Ohjelmalähdepainike + A/V PRESET DISP + numeropainike (katso Tehdasasetusten palauttaminen) VIKA MAHDOLLINEN SYY RATKAISU ONGELMIEN RATKAISUJA Ei ääntä missään kanavassa virtajohto on irti tarkista johto ja pistorasia virta ei ole päällä pistorasia on rikki Ei ääntä joissain kanavissa viallinen/irronnut kaapeli tarkista kaapelit kaiutinasetus mykälle kanavalle on NONE tarkista asetus valikosta kaiutinliitännät huonot tarkista liitännät surround-asetukset ovat väärät tarkista asetus valikosta ohjelmalähde ei anna monikanavaääntä tarkista ääniformaatti ja ohjelmalähde Ei ääntä subwooferista subwooferin virta ei ole päällä tarkista virtajohdot ja -kytkin subwooferin äänenvoimakkuus on matala säädä voimakkuutta kauko-ohjaimen SUB-painikkeella Laite ei tottele kauko-ohjainta paristot ovat tyhjentyneet vaihda paristot infrapunavastaanottimen edessä on este varmista että ohjaimella ja laitteella on näköyhteys toisiinsa laitteen etulevyyn osuu voimakas valo vähennä valaistusta / sulje verhot laitteessa on toimintahäiriö sammuta laitteen virta ja irrota se verkosta. Odota viisi minuuttia ja kytke virta uudelleen 12V TRIGGER IN/OUT -kytkin on AUTO- tai Aseta kytken OFF-asentoon IN-asennossa Laite ei tottele etulevyn painikkeita mikroprosessorissa on toimintahäiriö sammuta virta etulevyn kytkimellä ja irrota laite on ylikuumentunut verkkojohto. Odota 5 minuuttia ja kytke verkkojohto ja virta uudelleen 12V TRIGGER IN/OUT -kytkin on AUTO- tai Aseta kytken OFF-asentoon IN-asennossa Kuva ei näy TV ei ole ohjelmoitu vastaanottamaan DVD-kuvaa tarkista TV:n asetukset kuvansiirtokaapeli on kytketty väärin tarkista kytkennät Ei ääntä digitaalisten äänituloliitäntöjen asetukset ovat tarkista asetukset väärin Kuvanlaatu on huono levy on likainen puhdista levy Soitin ei toista DVD-levyä soittimessa ei ole levyä aseta levy soittimeen ja tarkista että näytössä lukee DVD levy ei ole yhteensopiva L53:n kanssa kokeile toista levyä levy on ylösalaisin aseta levy tekstipuoli ylöspäin levy ei ole levykelkan urissa aseta levy ohjausuriin kuvaruudulla on valikko sulje valikko SETUP-painikkeella levy on likainen puhdista levy Lapsilukon koodia ei voi vaihtaa annettu salasana oli väärä salasana on unohtunut anna oikea salasana palauta laite tehdasasetuksiinsa tehtaalla asetettu salasana on 1234

22 TEKNISET TIEDOT Vahvistin Lähtöteho stereona (8 ohmiin nimellissäröllä) 2 x 70 W (18,45 dbw) Huipputeho 8 ohmiin 2 x 105 W (20,2 dbw) 4 ohmiin 2 x 145 W (21,6 dbw) Monikanavaisena 5 x 50 W (16,98 dbw) Harmoninen särö nimellisteholla 0,08 % Vaimennuskerroin 8 ohmilla 60 Tuloherkkyys ja impedanssi 400 mv / 50k ohmia Taajuusvaste Hz ± 0,8dB Signaali-/kohinasuhde nimellisteholla / 8 ohmilla (A-pain.) > 96 db Signaali-/kohinasuhde; ref 1 W / 8 ohmilla (A-pain.) > 80 db Kauko-ohjain HTR 2 Viritin Herkkyys monona 16,1 dbf 50 db Stereona 36,1 dbf Harmoninen särö ula-mono 0,25 % Harmoninen särö ula-stereo 0,5 % Signaali-/kohinasuhde monona 60 db Signaali-/kohinasuhde stereona 66 db Kanavaerototus 1 khz:llä 40 db Taajuusvaste; 30 Hz - 15 khz ± 1,5 db Mitat Leveys x korkeus x syvyys Massa 435 x 150 x 390 mm 13,3 kg Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ajan tasalla olevat tiedot NAD-laitteista saat aina osoitteesta SPECIFICATIONS

Kauko-ohjain. HUOMAA: Äänenvoimakkuussäädöt välittyvät laitteelle aina riippumatta siitä, mikä ohjelmalähde on valittu.

Kauko-ohjain. HUOMAA: Äänenvoimakkuussäädöt välittyvät laitteelle aina riippumatta siitä, mikä ohjelmalähde on valittu. Ohjaa jopa 8 laitetta 44 toimintopainiketta Oppii 352 komentoa Tallentaa 44 makroa, joista jokaiseen voi kuulua 64 komentoa Säädettävä valaistus Päivitettävä Valmiiksi ohjelmoidut NADin komennot Kauko-ohjaimen

Lisätiedot

T 754 AV-viritinvahvistin

T 754 AV-viritinvahvistin Käyttöohje T 754 AV-viritinvahvistin TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä ohjeet

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S

KÄYTTÖOHJE. Pro-Ject Tuner Box S KÄYTTÖOHJE Pro-Ject Tuner Box S Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-ULA-virittimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan mahdollisen äänenlaadun.

Lisätiedot

C326BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje

C326BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje C326BEE Stereovahvistin Käyttöohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE

Lisätiedot

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Monikanavainen AV-viritinvahvistin. Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Monikanavainen AV-viritinvahvistin STR-DN1020 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät 4 Kaiuttimien valitseminen ja

Lisätiedot

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle.

Sijoita D 3020 tukevalle, tasaiselle alustalle. Älä aseta laitetta pehmeälle alustalle esimerkiksi matolle. Käyttöohje D 3020 KÄYTTÖÖNOTTO PAKKAUS JA SEN SISÄLTÖ D 3020:n ohella pakkauksessa on irrotettava verkkohto kaukosäädin ja 3V CR2025 -paristo TOSLINK-minisovitin 4 kpl puolipallon muotoisia jalkoja pikaopas

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas

Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Multi Channel AV Receiver STR-DN1030 Aloita tästä Tämä on pika-asetusopas Sony STR-DN1030 [FI] 4-420-301-11(1) (FI) 1 Kaiuttimien asentaminen 2 Television ja muiden laitteiden liittäminen 3 Muut liitännät

Lisätiedot

Autostereon käyttö- ja asennusohje

Autostereon käyttö- ja asennusohje Autostereon käyttö- ja asennusohje I. Hallintapaneeli 1. Virtakatkaisin/mykistys/keskeytys 2. MOD/CLK = kuuntelulähteen valinta: radio, AUX, USB ja SD/kello 3. Äänenvoimakkuus/toimintopainike 4. Painike

Lisätiedot

C315BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje

C315BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje C315BEE Stereovahvistin Käyttöohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE

KREATEL IPTV-STB 1510 ASENNUSOHJE 1 (9) KREATEL IPTV-STB 1510 Mikä IPTV-boksi on? Pystyäksesi katsomaan normaalilla TV-vastaanottimellasi digitaalisia -lähetyksiä, tarvitset IPTV-boksin, joka muuntaa laajakaistaverkossa välitettävän digitaalisesti

Lisätiedot

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.

Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun. KÄYTTÖOHJE Pro-Ject DAC Box USB Hyvä musiikinystävä, Onnittelut PRO-JECT-DA-muuntimen hankkimisesta. Lue huolellisesti tämä ohje, jotta kytket laitteen oikein ja saat siten parhaan äänenlaadun.! Sähköiskuvaara.

Lisätiedot

Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA.

Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. Tärkeää VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE KUIN SE MENEE. Kolmion sisällä oleva salama varoittaa

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

BOOST-100 MASTER V OLUME MIC V OLUME POWER TREBLE BALANCE BASS SUOMI

BOOST-100 MASTER V OLUME MIC V OLUME POWER TREBLE BALANCE BASS SUOMI KARAOKE-MIKSERIVAHVISTIN MASTER V OLUME MIC V OLUME MIC T REBLE MIC B ASS MIC E CHO MIC D ELAY KÄYTTÖOPAS SUOMI Turvaohjeet HUOM! On suositeltavaa kytkeä kaikki tarvittavat laitteet/kaapelit (AV ja kaiutin,

Lisätiedot

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER

U-REMIX USB RF 2 RF 1 POWER LANGATON MIKROFONIJÄRJESTELMÄ MIKSERILLÄ MUSIC MIC 1 MIC 2 TONE ECHO USB RF 1 RF 2 SD OFF/ON /V- /V+ MODE IN LOW HIGH MIN MAX POWER KÄYTTÖOPAS VASTAANOTIN/MIKSERI Etupaneeli 1 2 3 13 15 USB MUSIC MIC 1

Lisätiedot

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan.

Paristot Kytke laite täysin pois päältä. Avaa paristokansi ja aseta sisään 8 kpl UM- 2/ C -paristoa. Varmista, että +/- merkinnät vastaavat toisiaan. 1. Toimintovalitsin CD-TAPE(OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin - AM/FM/FM 3. FM antenni 4. CD pesä 5. Virityspyörä 6. BASS BOOST painike 7. CD hyppy/etsi eteen 8. CD hyppy/etsi taakse 9. CD ohjelmointi

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA

KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Finnish KÄYTTÖOHJE CD/MP3-SOITIN FM-RADIOLLA JA USB-LUKIJALLA Lue nämä ohjeet ja noudata niitä ennen kuin käytät laitetta. SOITTIMEN YLEISKATSAUS 1 2 3 10 8 4 5 6 9 7 11 12 13 14 15 16 17 18 15 19 20 SÄÄTIMIEN

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b

Stereo TV. Käyttöohje. 83042130 MC2b Stereo TV Käyttöohje 83042130 MC2b Valmistettu Dolby Laboratories Licensing Corporation:in luvalla. "Dolby" ja kaksois-d symboli ovat Dolby Laboratories Licensing Corporation:in rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

T 748 AV-viritinvahvistin

T 748 AV-viritinvahvistin Käyttöohje T 748 AV-viritinvahvistin TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä ohjeet

Lisätiedot

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi

Pikaopas. Mukanatoimitetut laitteet. Tallennettavat levyt LX7500R. Suomi LX7500R Mukanatoimitetut laitteet 1 1 1 1 Pikaopas Suomi 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Tallentavan DVD-laitteesi mukana toimitetaan 1 2 etu-, 1 keski- ja 2 takakaiutinta 2 1 subwooferi 3 6 kaiutinkaapelia

Lisätiedot

MCA-171 www.denver-electronics.com

MCA-171 www.denver-electronics.com INSTRUCTION MANUAL BEDIENUNGSANLEITUNG BETJENINGSVEJLEDNING BRUKSANVISNING SUOMALAISET KAYTTOOHJEET MANUALE DI INSTRUZIONE MANUAL DE INSTRUCÕES MANUAL DE INSTRUCCIONES MCA-171 www.denver-electronics.com

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle

Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle D2 Käyttöohje Telakka-asema vahvistimella ipodille/iphonelle VAROITUS: Välttääksesi sähköiskun, älä käytä tätä (polarisoitua) pistoketta jatkojohdon, pistorasian

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

M2A.4000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it

M2A.4000. Suomenkielinen käyttöohje. www.macrom.it M2A.4000 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 RCAtuloliitäntä (kanavat /2) High Level

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965

Käyttöohje PHILIPS FB965 Käyttöohjeet PHILIPS FB965 Käyttäjän opas PHILIPS FB965 Omistajan käsikirja PHILIPS FB965 Käyttöopas PHILIPS FB965 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle PHILIPS FB965. Löydät kysymyksiisi vastaukset PHILIPS FB965 käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

T 747. AV-viritinvahvistin. Käyttöohje

T 747. AV-viritinvahvistin. Käyttöohje T 747 AV-viritinvahvistin Käyttöohje TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä ohjeet

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62

SRP5002_MA190508_v6.qxd:125254c4_SRU5110_86 19/05/08 18:34 Página62 SRP500_MA190508_v6.qxd:155c_SRU5110_86 19/05/08 18: Página6 Sisällysluettelo 1 Kaukosäädin 6 Kaukosäätimen asentaminen 6-6.1 Paristojen asettaminen paikalleen 6. Kaukosäätimen testaaminen 6. Kaukosäätimen

Lisätiedot

Tärkeitä turvallisuusohjeita

Tärkeitä turvallisuusohjeita Käyttöohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE KUIN SE MENEE. Kolmion

Lisätiedot

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1

Kotiteatterijärjestelmä. Aloitusopas HT-XT1 Kotiteatterijärjestelmä Aloitusopas HT-XT1 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 3 2 Asentaminen 4 3 Liitännät 6 4 Järjestelmän virran kytkeminen 8 5 Äänen kuunteleminen 9 Perustoiminnot Äänitehosteista

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas

U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä. Käyttöopas U-TUBE 20R Langaton kaksikanavainen ladattava mikrofonijärjestelmä Käyttöopas 1 Turvaohjeet VAROITUS: sähköiskun vaaran välttämiseksi, älä poista koteloa (tai takakantta). Laite ei sisällä mitään käyttäjän

Lisätiedot

T 757 AV-surroundviritinvahvistin

T 757 AV-surroundviritinvahvistin Käyttöohje T 757 AV-surroundviritinvahvistin TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue

Lisätiedot

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB

KANNETTAVA DVD KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KÄYTTÖOHJE MTW-756 TWIN NB KANNETTAVA DVD www.facebook.com/denverelectronics Ennen tämän laitteen kytkemistä, käyttöä tai säätämistä, lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Säätimet Päälaite 8

Lisätiedot

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116. Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Sangean ATS-404, käyttöohje Tuotenumero 38-2116 Lue käyttöohje huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Toiminnot 1. Teleskooppiantenni 2. LCD-näyttö 3. Näytön taustavalon painike 4. Virtakytkin 5. Uniajastin

Lisätiedot

T 758 AV-surroundvahvistin

T 758 AV-surroundvahvistin T 758 AV-surroundvahvistin Käyttöohje TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä

Lisätiedot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot

C. Painikkeiden toiminnot ja soittimen käyttö 1. Painikkeiden toiminnot Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A.VAROITUS Lue turvavaroitukset ennen kuin muutat

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9

Äänipalkki. Aloitusopas HT-ST9 Äänipalkki Aloitusopas HT-ST9 Sisällys Käyttöönotto 1 Pakkauksen sisältö 4 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

H201 Käyttöohje (FI) OMINAISUUDET

H201 Käyttöohje (FI) OMINAISUUDET OMINAISUUDET 1. Yhdysrakenteinen AM/FM-antenni 2. 10 pikavalinta-asemaa (5 kummallakin aaltoalueella) 3. Vedenkestävä rakenne JIS7 standardin mukaisesti 4. Automaattinen asemanhaku 5. Suurikokoinen ja

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

C355BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje

C355BEE. Stereovahvistin. Käyttöohje C355BEE Stereovahvistin Käyttöohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN SYVÄLLE

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

C 725BEE. Stereoviritinvahvistin. Käyttöohje

C 725BEE. Stereoviritinvahvistin. Käyttöohje C 725BEE Stereoviritinvahvistin Käyttöohje Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUKSIA ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE. SEURAUKSENA ON SÄHKÖISKUVAARA. TYÖNNÄ PISTOKE KUNNOLLA PISTORASIAAN NIIN

Lisätiedot

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE

LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE 2.1-KANAVAINEN BLUETOOTH KAIUTIN LUE ENNEN LAITTEEN KÄYTTÄMISTÄ. KÄYTTÖOHJE VAROITUKSET Tämä tuote on suunniteltu ja valmistettu täyttämään tiukat laatu- ja turvallisuusstandardit. On kuitenkin joitakin

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it

Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it MA.00D Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 0 Ω 0 RCA-tuloliitäntä matalatasoiselle signaalille Tasonsäätö Alipäästösuotimen säätö Sub Sonic -suotimen säätö Bassokorostuksen

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti.

Automaattinen pysäytys Kun kasetti on toistettu tai nauhoitettu loppuun, se pysähtyy automaattisesti. 1. Toimintovalitsin: CD/kasetti (OFF)/RADIO 2. Taajuusaluevalitsin: FM/FM ST-alueiden valinta. 3. FM antenni: Saat parhaan mahdollisen vastaanoton vetämällä antennin ulos. 4. CD-soittimen luukku: Aseta

Lisätiedot

MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä

MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä 1. Etupaneeli MACKIE 1402-VLZ PRO -äänipöytä 2. Ominaisuuksia analoginen äänipöytä 6 mono sisääntulokanavaa (kanavat 1-6) 4 stereosisääntulokanavaa (kanavat 7-8, 9-10, 11-12

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

} Käsiajo ~ Varoitusnappi

} Käsiajo ~ Varoitusnappi Ohjauspaneeli: Käyttöohje u v w x y z { Virrankytkin Näytönsuoja } Käsiajo ~ Varoitusnappi Höyry Valonkytkin Etähälytyksen vastaanottaminen Kytkin FM/CD Otsonigeneraattori Puhelin Korotusnappi FM Sulkunappi

Lisätiedot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot

Sisällys. Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3. Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4 Opaskirja Sisällys Beo4-kaukosäätimen käyttö, 3 Beo4:n näppäimet yksityiskohtaisesti, 4 Beo4:n näppäimien perus- ja lisätoiminnot Beo4:n mukauttaminen, 5 Lisänäppäimen lisääminen Lisänäppäinten siirtäminen

Lisätiedot

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin

SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin SONY MZ-R700 MiniDisc-tallennin 1 1. Virtaa laitteeseen Laite toimii akulla tai yhdellä AA-kokoisella paristolla. Akulla laite äänittää 4 tuntia, paristolla 9 tuntia. Akulla laite toistaa 13 tuntia, paristolla

Lisätiedot

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE

NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE NICEVIEW DVD6002 AUTOSOITIN DIVX/XVID/DVD/MP3/CD/FM/USB KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO Perusominaisuudet...3 Etupaneelin irrotus laitteesta...4 Etupaneelin liittäminen laitteeseen...5 1. Perustoiminnot...7

Lisätiedot

CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin

CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin CINEMA SB100 aktiivinen soundbar -kaiutin pikaopas Kiitos, että valitsit JBL -tuotteen Aktiivinen JBL Cinema SB100 soundbar -kaiutin on täydellinen integroitu äänijärjestelmä, joka parantaa televisio-ohjelmien

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE

Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Ohjelmoitava päävahvistin WWK-951LTE Käyttöohje Finnsat Oy Yrittäjäntie 15 60100 Seinäjoki 020 7420 100 Sisällysluettelo 1. Yleistä tietoa... 2 2. Liitännät ja toiminnat... 3 3. Painikkeet... 4 4. Vahvistimen

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa.

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa. 1. Verkkovirtakatkaisin (POWER) 2. Tajuusaluevalitsin (BAND) 3. Toimintovalitsin (Aux/CD/nauha/radio) 4. Bass Boost painike 5. CD Painike 6. CD ohjelmointi (PROGRAM) 7. CD stop 8. CD soitto / tauko -painike

Lisätiedot

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

C 338 Digitaalinen vahvistin

C 338 Digitaalinen vahvistin C 338 Digitaalinen vahvistin Käyttöohje TURVALLISUUSOHJEITA MERKKIEN SELITYKSET Kolmion sisällä oleva salama varoittaa laitteen sisällä olevasta vaarallisen korkeasta jännitteestä. TURVAOHJEITA Lue nämä

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein.

Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. Kiitos tämän digitaalisen MP3-soittimen ostamisesta. Lue laitteen käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. Näin varmistat, että käytät laitetta oikein. A. Huomaa 1) Sammuta virta, kun et käytä laitetta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-421 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-421  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-421 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT Näkymä takaa 1. SNOOZE/DIM/SLEEP -painike 2. ON/OFF/NAP -painike 3. P-

Lisätiedot

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi.

Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Ohjeistus Auditorion laitteiden käyttämiseksi. Jatkuu seuraavalla sivulla Huomioi ensimmäiseksi nämä asiat: Kuvassa näkyvissä liitinlaatikoissa tulisi olla kaikki johdot paikallaan. Mikäli jokin kuvassa

Lisätiedot

L54. Dvd-viritinvahvistin. Käyttöohje

L54. Dvd-viritinvahvistin. Käyttöohje L54 Dvd-viritinvahvistin Käyttöohje SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 3 VAROITUKSIA... 3 TIETOJA L54:STA... 5 HTR 4 JÄRJESTELMÄKAUKO-OHJAIN... 5 ALOITTAMINEN... 6 PIKA-ALOITUS... 6 CD-

Lisätiedot

VISO FIVE. Dvd-surroundviritinvahvistin. Käyttöohje

VISO FIVE. Dvd-surroundviritinvahvistin. Käyttöohje VISO FIVE Dvd-surroundviritinvahvistin Käyttöohje SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 3 VAROITUKSIA... 3 HUOMAUTUKSIA KOSKIEN LAITTEEN SIJOITUSTA... 3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 4

Lisätiedot

FIN. FM-Stereo RDS (RDBS) / AM Kannettava digitaaliradio. Käyttöohje 3A81QD140FIN0

FIN. FM-Stereo RDS (RDBS) / AM Kannettava digitaaliradio. Käyttöohje 3A81QD140FIN0 Käyttöohje FM-Stereo RDS (RDBS) / AM Kannettava digitaaliradio 3A81QD1400 TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET 1. Lue tämä käyttöohje. 2. Säilytä tämä käyttöohje. 3. Huomioi kaikki varoitukset. 4. Noudata kaikki

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Suomenkielinen käyttöohje

Suomenkielinen käyttöohje M1A.4150 Suomenkielinen käyttöohje www.macrom.it Vahvistimen säätimet ja liitännät 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi

Langaton kuuntelujärjestelmä. E-Lab. www.koulupalvelu.fi Langaton kuuntelujärjestelmä E-Lab 제 www.koulupalvelu.fi 1. E-LAB on Mikä on e-lab? E-Lab langaton kieltenopetusjärjestelmä jonka valmistaa YUSUNG C&C LTD: Etelä-Korea. Se on suunniteltu käytettäväksi

Lisätiedot

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus

Kanava ylös / valikko ylös Kanava alas / valikko alas Laske äänenvoimakkuutta. Nosta äänenvoimakkuutta / valikon vahvistus Tuotetiedot Kytkennät Kytkentä VGA-TULO PC-ÄÄNITULO VGA-LÄHTÖ STEREO- LÄHTÖ TV-LÄHTÖ ANTENNI DC-TULO AUDIO-L-TULO AUDIO-R-TULO VIDEO-TULO Ohjauspaneeli S-VIDEO-TULO CH+/YLÖS CH-/ALAS VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Lisätiedot

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa.

KAIUTTIMIEN LIITÄNTÄ Yhdistä kaiuttimet niiden liittimiin laitteen takaosassa. TOIMINNOT 1. Verkkovirtakatkaisin (POWER) 2. Toimintovalitsin (Aux/CD/nauha/radio) 3. Tajuusaluevalitsin (BAND) 4. Bass Boost -painike 5. Äänenvoimakkuuden säätö (VOLUME) 6. Viritin (TUNER) 7. CD LED-näyttö

Lisätiedot

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN.

MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. MCU-5301 LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE KOKONAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ JA SÄILYTÄ LEHTINEN HUOLELLISESTI MYÖHEMPÄÄ TARVETTA VARTEN. SÄÄTIMET 1. VIRITYSSÄÄDIN 2. TAAJUUSALUEVALITSIN (AM/FM/FM STEREO) 3. TOIMINNON

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625

Käyttöoppaasi. ONKYO TX-NR808 http://fi.yourpdfguides.com/dref/3649625 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

User manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Betjeningsvejledning Bruksanvisning Käyttöohje Istruzioni per l uso Manual del

User manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Betjeningsvejledning Bruksanvisning Käyttöohje Istruzioni per l uso Manual del R2 User manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Betjeningsvejledning Bruksanvisning Käyttöohje Istruzioni per l uso Manual del usuario Manual do utilizador Sisältö 02SISÄLTÖ 03TIEDOT

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. PHILIPS 21PT5305

Käyttöoppaasi. PHILIPS 21PT5305 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona

Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Maakohtainen myyntiesite Suomi () Langattomat AudioBoost-TV-kuulokkeet 15 mm:n elementit / suljettu takaosa Nappikuuloke SSC5001/10 Mukauta kuuntelukokemustasi kotona Kevyillä ja langattomilla SSC5001

Lisätiedot

VIP1910 Kytkentäohje

VIP1910 Kytkentäohje VIP1910 Kytkentäohje Pakkauksen sisältö: Digisovitin, kaukosäädin, ethernet-kaapeli, verkkoadapteri sekä scart-kaapeli. Kun virta on kytketty laitteeseen, syttyy etupuolelle vihreä valo. Laitteen vastaanottaessa

Lisätiedot

VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA ÄLÄ AVAA LAITETTA

VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! VAROITUS SÄHKÖISKUN VAARA ÄLÄ AVAA LAITETTA WR-1 Käyttöohjeet FI VAROITUS: ESTÄÄKSESI TULIPALON JA SÄHKÖISKUN, ÄLÄ ALTISTA LAITETTA SATEELLE TAI KOSTEUDELLE! TÄMÄ MERKKI VAROITTAA SINUA VAARALLISESTA KORKEAJÄNNIT- TEESTÄ LAITTEEN SISÄLLÄ. VAROITUS

Lisätiedot

Asennusohje Viritettävä terrestiaalipäävahvistin HMB 6. SSTL n:o 75 631 26 ULA-VHF I, VHF III, 6 x UHF ja AUX

Asennusohje Viritettävä terrestiaalipäävahvistin HMB 6. SSTL n:o 75 631 26 ULA-VHF I, VHF III, 6 x UHF ja AUX Asennusohje Viritettävä terrestiaalipäävahvistin SSTL n:o 75 631 26 ULA-VHF I, VHF III, 6 x UHF ja AUX I. Käyttötarkoitus Päävahvistin on valmistettu kansainvälisten laatustandardien mukaisesti ja se täyttää

Lisätiedot

Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat.

Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat. BeoLab 3 Opaskirja Poista BeoLab 3:n yläkansi, jos haluat nähdä hyväksymistarrat. HUOMAA! Pitkäkestoinen kuuntelu korkeilla äänenvoimakkuuksilla saattaa vaurioittaa kuuloaistia. Acoustic Lens Technology

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

VISO TWO. Dvd-viritinvahvistin. Käyttöohje

VISO TWO. Dvd-viritinvahvistin. Käyttöohje VISO TWO Dvd-viritinvahvistin Käyttöohje SISÄLTÖ SISÄLTÖ... 2 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 3 VAROITUKSIA... 3 HUOMAUTUKSIA KOSKIEN LAITTEEN SIJOITUSTA... 3 TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 4 PAKKAUKSEN

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot