Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue"

Transkriptio

1 Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.9.

2 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEET Tulosalue: Vastuuhenkilö: Terveyden edistäminen terveyden edistämisen johtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä Yli 65-vuotiaan kuntalaisen kaatumisen ennaltaehkäisy hänen omaa rooliaan vahvistaen IKINÄ-toimintamallin mukaisten FROP-kyselyjen määrän kasvu (tavoite: 500 kpl; v.2016 toteuma: 140 kpl) IKINÄ-toimintamallin mukaisia FROP-kyselyjä fysioterapiassa 1 kpl, kiireetön ja akuuttivastaanotto 42 (tietovarastosta ei lukuja) FROP - kyselyitä tehty 79 kpl, laaja kaatumisen arviointi 1 kpl. Terveyttä edistävä liikunta yhteistyössä liikuntapalvelujen kanssa lisääntyy kuntalaisen omahoidossa Liikunnanohjaajan yksilö- ja ryhmävastaanotoille osallistuvien määrä (tavoite: 250 hlöä; v toteuma: 81) Liikunnanohjaajan yksilövastaanotolle terveysasemalla osallistui 20 asiakasta. Liikunnanohjaajan yksilövastaanotoille JUSTissa on osallistunut 153 asiakasta. Myllytien toimintakeskuksen ryhmät ja tapahtumat (tavoite: 15 ryhmää/200 kontaktia; v toteuma: 11 /150) Myllytien toimintakeskuksen ryhmät ja tapahtumat 6 ryhmää/150 kontaktia. Myllytien toimintakeskuksen ryhmät ja tapahtumat 10 ryhmää/250 kontaktia. Alkoholin riskikäytön vähentyminen sen varhaisemman tunnistamisen avulla Audit mini-interventiot (tavoite: 1000 kpl) ja hoitoonohjaus Audit mini-interventioita 18 kpl (tietovarastosta ei saa toimintakykymittariston lukuja) Audit mini-interventioita tehty 208 kpl. Vertaiset ja kokemusasiantuntijat ovat osa potilaan monialaista tiimiä terveysasemalla Tavoitteen toteutuminen: kyllä/ei Kyllä. Puhelinpalveluiden asiakasraati on aloittanut toimintansa helmikuussa, seuraava tapaaminen toukokuussa. Vertaiset on koulutettu OmaPisteiden käytön opastukseen.

3 Kyllä. Puhelinpalveluiden asiakasraati on aloittanut toimintansa helmikuussa ja kokoontunut 2 krt. Akuutin asiakasraati on kokoontunut kesäkuussa, seuraava kokous lokakuussa. Koko palvelualueen asiakasraati kokoontuu syyskuussa. Vertaiset on koulutettu OmaPisteiden käytön opastukseen. Työntekijöiden ja esimiesten LEAN-osaaminen vahvistuu LEAN-valmentajia, joiden työn tavoite ja tehtäväkuva määritetty (tavoite: min. 1 LEAN-valmentaja/yksikkö tehtävässään) Koulutukseen on haettu. Päivittäisjohtamisen taulut ovat käytössä. Päivittäisjohtamisen taulut ovat käytössä. Terveyden edistämisen päällikkö hyväksyttiin HUS:n LEAN-valmentajakoulutukseen. Asiakkuusjohtajat hyväksyttiin LEAN johdon koulutukseen, joka alkaa tammikuussa Tulosalue: Vastuuhenkilö: Sairauden hoito johtajalääkäri Jarmo Anttila Erikoissairaanhoidon hoitoketjujen ajantasaisuus on varmistettu Päivitetyt hoitoketjut ja niiden määrä (tavoite: 3 kpl) Alkuvuonna on päivitetty yksi hoitoketju (lasten astma). Ei muutosta toteumaan 1/. Asiakaslähtöisyys lisääntyy Asiakasraadit (tavoite: toteutetaan kaikissa yksiköissä vuoden aikana) Ei ole vielä toteutunut. Asiakasraadit on toteutettu Akuutissa (1 kpl) ja puhelinpalveluissa (2 kpl). Syyskuulle on kalenteroitu yhteinen soster asiakasraati. Suun terveydenhuollon osalta asiakasraadit eivät ole toteutuneet. Asiakasvastaaville ohjatut henkilöt (tavoite: min. 20 henkilöä kustakin yksiköstä; suunterveydenhuolto, MiPä, avosairaanhoito, terveyskeskussairaala) Asiakasvastaaville on ohjattu Mipä:ssä kolme henkilöä. Muissa yksiköissä toiminta ei ole vielä käynnistynyt. Asiakasvastaavat on koulutettu, mutta asiakkaiden ohjautuminen ei täysimääräisesti toteutunut. Suun terveydenhuollossa on yksi asiakasvastaava (asva), ja tästä on tiedotettu henkilökuntaa. Toiminta ei ole vielä lähtenyt liikkeelle toivotusti. MiPä:ssä ei ole tällä hetkellä asiakasvastaavaa.

4 Laboratorio- ja kuvantamiskustannusten kasvun hillintä Käyttömäärät ja kustannukset (tavoite: vuoden 2016 taso) Tammi-maaliskuussa laboratoriotutkimusten kustannukset ja määrä ovat laskeneet 5,1 %. Kuvantamistutkimusten kustannukset ovat nousseet 29,4 % ja määrä on noussut 13,1 %. Tammi-heinäkuussa laboratoriotutkimusten kustannukset ovat laskeneet 3,5 % ja määrä on laskenut 3,7 % verrattuna vastaavaan aikaan Kuvantamistutkimusten kustannukset ovat nousseet 14,8 % ja määrä on noussut 9,5 %. Sairaalassa tapahtuvien kaatumistapaturmien ehkäisy on osa laadukasta ja potilasturvallista hoitoa Kaatumisvaaran arviointien (FRAT) määrä terveyskeskussairaalan potilailla (tavoite: kaatumisvaara-arviointi tehty 250 potilaalle) Kaatumisvaara-arviointeja on tehty 110:lle terveyskeskussairaalassa hoidetulle potilaalle. Kaatumisvaara-arviointeja on tehty 227:lle terveyskeskussairaalassa hoidetulle potilaalle. Kaatumis-/putoamistapaturmista tehtyjen haittatapahtumailmoitusten (Haipro) määrä (tavoite: vähenee vuoden 2016 tasosta 20 %) Terveyskeskussairaalassa kaatumis- ja putoamistapaturmista tehtyjä Haiproilmoituksia 26 kpl, joka on 27,5 % vähemmän vuoteen 2016 verrattuna. Terveyskeskussairaalassa kaatumis- ja putoamistapaturmista tehtyjä Haiproilmoituksia 44 kpl, joka on 44 % vähemmän vuoteen 2016 verrattuna. Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma tavoitteet toteutuvat: a) matalan kynnyksen, moniammatillisen vastaanoton käynnistyminen, b) lapsen, nuoren ja perheen huomioiminen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa (mielenterveys- ja päihde) Matalan kynnyksen vastaanoton käyntimäärä Matalan kynnyksen vastaanotolla käyneiden asiakkaiden määrä 145. Matalan kynnyksen vastaanoton käynnit 423. Lapsen, nuoren ja perheen huomioiminen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, toimintamallin valmistuminen (kyllä/ei) Toimintamalli valmistuu. Toimintamalli valmistuu.

5 Tehokas asiakaslähtöinen suun terveydenhuollon palvelu Oikomisen, perushoidon ja parodontologian tiimit toimivat ilman jonoja ja asiakastyytyväisyys (tavoite: asiakastyytyväisyys 9,4 asteikolla 4-10) Tiimit toimivat. Asiakastyytyväisyyskysely tehdään toukokuussa viikoilla Tiimit ovat toiminnassa. Jokaisessa tiimissä on hieman jonoja, joiden pituus vaihtelee tiimin mukaan. Asiakastyytyväisyyskyselyn tulos 9,52. Kotisairaalan palvelujen saatavuus paranee ja potilaan hoitoa tuetaan sähköisten palvelujen avulla Etävastaanottojen ja etäkonsultaatioiden määrä, sovelluksen pilotoinnin käynnistyminen Sopivan sovelluksen etsintä on käynnissä. Sopivan sovelluksen etsintä on käynnissä. Kotisairaalan polikliinisesti hoidettujen potilaskäyntien määrä (tavoite: 800 käyntiä) Polikliinisiä potilaskäyntejä kotisairaalassa 245. Polikliinisiä potilaskäyntejä kotisairaalassa 571. Tulosalue: Vastuuhenkilö: Aikuisten sosiaalipalvelut aikuisten sosiaalipalvelujen johtaja Jari Savola Pitkäaikaistyöttömyyden väheneminen Muutos 1000 pv pitkäaikaistyöttömien määrässä (suhdelukuna 2016 keskiarvo vuositasolla) Ei toteutunut. Pitkäaikaistyöttömyys on lisääntynyt (3/: 633, 3/2016: 588). 3/: 270, 3/2016: 243). (Korjattu JR1/ raportoitu virheellinen tieto) Ei toteutunut pv työttömänä olleiden henkilöiden, joista maksetaan työmarkkinatuen kuntaosuutta, määrä kasvanut edelleen. (7/: 291, 7/2016: 254) Kuntouttavan työtoiminnan ja aktivointityön koordinointimalli käytössä (kyllä/ei) Ei. Koordinointimalli on kehitystyön alla. Uudet toimintamallit on sovittu ja uudet toimintamallit otettu osittain käyttöön. Asiakasohjauksen prosessi mallinnettu aktivointitoimenpiteiden jälkeen (kyllä/ei) Kyllä. Kyllä.

6 Erityisryhmien sosiaalityön resurssit kohdentuvat asiakaslähtöisesti ja tarpeenmukaisesti Erityisryhmien sosiaalityön asiakastapaamisten määrä (tavoite: vähintään 7 asiakasta/vko/työntekijä) Ei toteutunut. Ka. noin 6 asiakastapaamista/vko/työntekijä. Toteutunut osittain. Kotouttamisajan sosiaalityön 8,5 asiakastapaamista/vko/työntekijä, vammaispalvelussa 5 asiakastapaamista/vko/työntekijä. Palvelusuunnitelmat päivitetty vanhoille asiakkaille (%, päivitettyjen palvelusuunnitelmien määrä kaikista suunnitelmista) Palvelusuunnitelmia tehty yhteensä 35, joista päivitysten lukumäärä on 11 kpl. Kotouttamistyössä asiakkuudet ovat uusia, mikä näkyy uusien suunnitelmien korkeana osuutena. Palvelusuunnitelmia on tehty yhteensä 105 kappaletta. Suunnitelmallinen sosiaalityö painottuu erityisesti vanhussosiaalityössä ja kotouttamisajan sosiaalityössä. Päivitettyjen suunnitelmien luku ei ole käytettävissä. Vammaispalvelujen asiakkaat saavat tarpeenmukaiset palvelut kustannustehokkaasti Henkilökohtaisen avun ostopalvelujen asiakaskohtaiset kustannukset ( ja asiakasmäärä) 56 asiakasta ostopalveluissa (+akuutit sijaistarpeet työnantaja-asiakkailla). Ka /asiakas ilman sijaiskuluja. 55 asiakasta ostopalveluissa. Tarkastelujakson aikana (8 kuukautta) asiakaskohtaisen kustannuksen ka. noin 6564 /asiakas. Osa elokuun kustannuksista puuttuu vielä tästä luvusta. Toistaiseksi voimassaolevat kuljetuspalvelupäätökset (VpL) arvioidaan ja päivitetään tarpeenmukaisiksi (% päätöksistä) Työ ei ole vielä alkanut. Työ käynnistyy syksyn aikana. Valmistellaan Keski-Uudenmaan henkilökohtaisen avun avustajakeskuksen käyttöönottoa (Avustajakeskus käynnistynyt: kyllä/ei) Avustajakeskuksen valmistelu on käynnissä. Tavoitteena on saattaa asia lautakuntakäsittelyyn ja avustajakeskuksen tavoiteltu aloittamisaika on vuoden 2018 alku. Avustajakeskuksen valmistelu on käynnissä ja Järvenpään kaupunginhallitus on hyväksynyt kokouksessaan Järvenpään liittymisen alueelliseen henkilökohtaisen avun avustajakeskukseen. Tavoitteellinen aloittamisaika on

7 Sosiaaliohjaus ja sosiaalityö ehkäisevänä ja korjaavana toimintana vahvistuu Asiakastapaamisten määrä (tavoite: vähintään 8/vko/työntekijä; v.2016: 10/vko/työntekijä) 5/vko/työntekijä. Asiakastapaamisten määrään ovat vaikuttaneet muutokset työtavoissa, toiminnassa, organisaatiossa ja työskentelypuitteissa. Luvussa eivät ole mukana Matalan asiakkaat, jotka nostaisivat keskiarvoa. 6/vko/työntekijä. Asiakastapaamisten määrään ovat vaikuttaneet muutokset työtavoissa, toiminnassa, organisaatiossa ja työskentelytavoissa. Luvussa eivät ole mukana Matalan tai ryhmien asiakastapaamiset. Palvelutarpeen arviointi on tehty kaikille asiakkaille (% asiakkaista; v. 2016: 100 %) 100 %. Osa asiakkaista on kokonaan uusia ja osa vanhoja, joista on jo seulottu ne, joille palvelutarpeen arviointi on tarpeetonta tehdä. Kaikille uusille palvelutarpeenarvio on tehty. 100 %. Osa asiakkaista on kokonaan uusia ja osa vanhoja, joista on jo seulottu ne, joille palvelutarpeen arviointi on tarpeetonta tehdä. Kaikille uusille palvelutarpeenarvio on tehty. MiPä -yksikön kanssa toteutetun ryhmätoiminnan osallistujamäärä (asiakasta) Ensimmäisellä tapaamisella ryhmässä oli 5 osallistujaa ja toisella kertaa 3 osallistujaa, ryhmä jatkuu edelleen kerran kuukaudessa (suljettu ryhmä, alun perin ilmoittautunut 8 henkilöä). Ryhmä toteutettiin sovitusti, osallistujia oli keskimäärin 4/kerta. Asiakaskäynnit ajanvarauksettomalla vastaanotolla (käyntimäärät) Ajanvarauksettomalla vastaanotolla Matalassa on ollut ajalla yhteensä 146 asiakaskäyntiä. 423 asiakaskäyntiä ajanjaksolla Asiakastarpeen mukaisten, monipuolisten, erityistarpeisiin suunnattujen asumisvaihtoehtojen tarjoaminen Asuttamistyöryhmän ja ESAS asiakasmäärät (suhdelukuna asiakastapaukset 2016: 201 käsittelyä, 85 eri asiakasta, ESAS 42 asiakasta) Asuttamistyöryhmä: 40 käsittelyä, 40 eri asiakasta. ESAS (erityisryhmien selvitäarvioi-suunnittele) 18 eri asiakasta. Asuttamistyöryhmä: 99 käsittelyä, 69 eri asiakasta. ESAS: 33 asiakkaan asuminen käsitelty aikana.

8 Wärttinä II rakentamisen ja palvelujen suunnittelu toteutuu yhteistyössä palveluntuottajan kanssa (kyllä/ei) Kyllä. Kyllä. Sosiaalinen kuntoutus tukee asiakkaan suunnitelmallista kuntoutumista Hankkeissa (SOSKU ja NASU) tehtävään kehittämistyöhön osallistuneet asiakkaat (asiakasmäärä) SOSKU: 63 asiakasta. NASU: 50 asiakasta. SOSKU-hanke: 91 asiakasta. NASU-hanke: 75 asiakasta. 64 % 61 % 83 % 82 % Kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden eteneminen muiden palvelujen piiriin suunnitellusti (tavoite: 50 % siirtyy suunnitellusti muihin palveluihin tai toimenpiteisiin; v. 2016: 36 %) Suunniteltujen toimintapäivien toteutuminen Walssilla (tavoite: 70 % suunnitelluista toimintapäivistä; v. 2016: 74 %) Työtoiminnasta tuettuun työhön siirtymät (tavoite: 20 % lisää asiakkaita tuetussa työssä) Asiakasmäärä vuoden 2016 tasolla, ei kasvua. Ei tavoiteltua kasvua tuetussa työtoiminnassa mielenterveyskuntoutujien osalta. Kehitysvammaisten osalta kasvu 10 %. Wärttinästä suunnitellusti muualle edenneet asiakkaat (tavoite: poismuuttaneista 75 % suunnitellusti poismuuttaneita; v. 2016: 0 %) 83 % 74 % 100 % 84 % Asiakaskohtaiset suunnitelmat on tehty ja päivitetty työ- ja päivätoiminnassa (tavoite: 100 %)

9 Tulosalue: Vastuuhenkilö: Kotona asumisen tuki koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Voimavaralähtöisyys on toiminnan pohjana ja asiakaslähtöinen toiminta on vaikuttavaa Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä Kotihoidossa (v %, tavoite: 90 %), Omaishoidossa (ei lähtötasoa, tavoitetaso 90 %), Palveluohjauksessa ja palvelusetelien piirissä (ei lähtötasoa, tavoitetaso 90 %) Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä: Kotihoito: 30 %, kasvua 10 % vuoteen 2016 verrattuna, voimavaralähtöisen kirjaamisen koulutukset käynnissä Omaishoito: Voimavaralähtöisen suunnitelman kehittäminen käynnissä, arviointia ei voida vielä tehdä Palveluohjaus ja palvelusetelit: Voimavaralähtöisen suunnitelman kehittäminen käynnissä, arviointia ei voida vielä tehdä Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä Kotihoidossa 60 % Omaishoidossa 65 % Palveluohjauksessa ja palvelusetelien piirissä 33 % Asiakkaan intensiivijakson vaikuttavuus palvelutarpeeseen (v %, tavoitetaso 80 %:lla asiakkaista vähentyy) Palvelun kehittämisen myötä vertailtavaa seurantatietoa ei tässä vaiheessa ole saatavilla. 77 % (98 asiakasta 127 asiakkaasta), asiakassegmenteittäin: pärjääjäasiakkaat 83 % tukiasiakkaat 66 % yhteistyöasiakkaat 84 % huolenpitoasiakkaat 96 % Palveluohjauksen vahvistaminen ja uusi arviointijaksotoiminta vahvistavat asiakkaan voimavaroja ja selviytymistä kevyiden ja tilapäisten palvelujen turvin Eri palvelujen piiriin siirtyneet asiakkaat: ei-kunnallisia palveluja (tavoitetaso 80 %) säännöllinen kotihoito (tavoitetaso 20 %) ei-kunnalliset palvelut 80,4 % säännöllinen kotihoito 19,6 % ei-kunnalliset palvelut 87 % säännöllinen kotihoito 13 % Asiakkaita tuetaan kokonaisvaltaisesti kotona asumisessa niin, että kotihoidon asiakkaiden sairaalahoitovuorokausien määrä vähenee Poissaolovuorokaudet sairaalavuorokausina % (v ,9 % / kk, tavoitetaso 7 %)

10 Ka. 8 % / kk. Ka. 6,71 % / kk Tulosalue: Vastuuhenkilö: Erityisasuminen koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Voimavaralähtöisyys on toiminnan pohjana ja asiakaslähtöinen toiminta on vaikuttavaa Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä ikääntyneet oma toiminta (v %, tavoitetaso 100 %) ikääntyneet ostopalvelut (v %, tavoitetaso 90 %) mielenterveyskuntoutujat (v %, tavoitetaso 100 %) Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä: oma toiminta 80 % ikääntyneiden ostopalvelut 79 % mielenterveyskuntoutujat 74 % Asiakkaille luotujen voimavaralähtöisten suunnitelmien määrä: oma toiminta 75 % ikääntyneiden ostopalvelut 85 % mielenterveyskuntoutujat 79 % Kotiin kuntoutumisen jakson vaikuttavuus palvelutarpeeseen (v %, tavoite 70 % asiakkaista voi palata kotiin) Palvelun kehittämisen myötä vertailtavaa seurantatietoa ei tässä vaiheessa ole saatavilla. Toiminta käynnistynyt uudelleen Vaahterakodin valmistuttua huhtitoukokuussa. Palvelun kehittämisen myötä vertailtavaa seurantatietoa ei tässä vaiheessa ole saatavilla. Seuranta on käynnistynyt vasta Ensimmäinen vaikuttavuusotanta vuoden lopussa. Monimuotoistuneet asumisratkaisut vastaavat asiakkaiden tarpeisiin Eri asumismuotojen käyttöaste kaupungin omassa palvelutuotannossa: Määräaikaiset asumispalvelut (kokonaiskäyttöasteen tavoitetaso 90 % (27 paikkaa)) Lyhytaikainen hoiva ja hoito (tavoitetaso 33 %) Määräaikainen kuntoutuksellinen asuminen (tavoitetaso 19 %) Kotiin kuntouttava toiminta (tavoitetaso 48 %) Pidempiaikaiset asumispalvelut (kokonaiskäyttöasteen tavoitetaso 96 % (198 paikkaa)) Tukiasuminen (tavoitetaso 7 %) Palveluasuminen (tavoitetaso 12 %) Palveluasuminen ryhmäkodissa (tavoitetaso 5 %) Tehostettu palveluasuminen (tavoitetaso 67 %) Psykogeriatrisesti painottuneen hoivan yksikkö (tavoitetaso 5 %) Ryhmäkotiasuminen muistisairaille (tavoitetaso 4 %)

11 Määräaikaiset asumispalvelut: Vaahterakodin toiminta on käynnistynyt vaiheittain huhtikuun aikana, jolloin seurantatietoja ei ole uudesta palvelurakenteesta mahdollista saada. Pidempiaikaiset asumispalvelut: Vaahterakodin toiminta käynnistynyt vaiheittain huhtikuun aikana, jolloin seurantatietoja ei ole uudesta palvelurakenteesta mahdollista saada. Määräaikaiset asumispalvelut 89 % (kokonaiskäyttöasteen tavoitetaso 90 % (27 paikkaa)) Lyhytaikainen hoiva ja hoito 37 % Määräaikainen kuntoutuksellinen asuminen 19 % Kotiin kuntouttava toiminta 33 % Pidempiaikaiset asumispalvelut 99 % (kokonaiskäyttöasteen tavoitetaso 96 % (194 paikkaa)) Tukiasuminen 7 % Palveluasuminen 20 % Palveluasuminen ryhmäkodissa 4 % Tehostettu palveluasuminen 59 % Psykogeriatrisesti painottuneen hoivan yksikkö 5 % Ryhmäkotiasuminen muistisairaille 4 % Ikääntyneiden perhehoito täydentää nykyistä palveluverkkoa Ikääntyneiden perhehoidon malli luotu (kyllä/ei) Malli on luotu. Malli on luotu. Perhehoitajien infotilaisuuteen osallistuneiden määrä (tavoite vähintään 20) Infotilaisuuteen Järvenpäässä osallistui 6 henkilöä. Infotilaisuuteen Järvenpäässä osallistui 6 henkilöä. Perhehoitajien valmennukseen osallistuneiden määrä (tavoite vähintään 10) Valmennukseen osallistui kaikkiaan 18 henkilöä, kolmesta kunnasta, joista Järvenpään alueen perhehoitajia oli 3. Valmennukseen osallistui kaikkiaan 18 henkilöä, kolmesta kunnasta, joista Järvenpään alueen perhehoitajia oli 3. Perhehoidossa olevien asiakkaiden määrä (lyhyt- ja pitkäaikainen, tavoitetaso 3 perhehoidon asiakaspaikkaa) Valmennus kesken, joten perhehoitoa ei vielä mahdollista käynnistää. Valmennus päättyi kesäkuussa. Ensimmäiset perhehoidon asiakkuudet käynnistyvät syksyllä.

12 Erityisasumisen palvelut tukevat kokonaisvaltaisesti ja laadukkaasti asiakasta muuttuvissa palvelutarpeissa erityisesti akuuttitilanteissa Poissaolovuorokaudet sairaalahoidon piirissä ikääntyneet oma toiminta (v ka 7 vrk/kk (78 asiakasta), tavoitetaso ka 7 vrk/kk (138 asiakasta)) 7 vrk/kk (Vaahterakodin toiminta käynnistyi kokonaisuudessa huhtikuussa). 32 vrk/ kk

13 MKS Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue, sis. erikoissairaanhoidon TOIMINTATUOTOT ,8% 60,0% TOIMINTAKULUT ,8% 62,7% TOIMINTAKATE ,6% 62,9% MKS Erikoissairaanhoito TOIMINTATUOTOT ,4% 23,19% TOIMINTAKULUT ,9% 64,24% TOIMINTAKATE ,0% 64,34% MKS Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue ilman erikoissairaanhoitoa TOIMINTATUOTOT ,5% 60,4% TOIMINTAKULUT ,4% 61,6% TOIMINTAKATE ,7% 61,8% MKS Terveyden edistäminen TOIMINTATUOTOT ,4% 60,41% TOIMINTAKULUT ,4% 68,82% TOIMINTAKATE ,9% 70,11% MKS Sairauden hoito TOIMINTATUOTOT ,2% 65,05% TOIMINTAKULUT ,0% 63,06% TOIMINTAKATE ,9% 62,60%

14 MKS Aikuisten sosiaalipalvelut TOIMINTATUOTOT ,0% 30,47% TOIMINTAKULUT ,7% 60,51% TOIMINTAKATE ,4% 62,72% MKS Kotona asumisen tuki TOIMINTATUOTOT ,2% 66,13% TOIMINTAKULUT ,4% 66,44% TOIMINTAKATE ,3% 66,48% MKS Erityisasuminen TOIMINTATUOTOT ,6% 61,23% TOIMINTAKULUT ,8% 58,92% TOIMINTAKATE ,3% 58,27% MKS Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen esikunta TOIMINTATUOTOT TOIMINTAKULUT ,4% 52,84% TOIMINTAKATE ,2% 50,10% MKS Sosiaali- ja terveyspalvelujen ICT TOIMINTATUOTOT TOIMINTAKULUT ,5% 56,85% TOIMINTAKATE ,4% 56,76% Toteumaluvut on otettu raportointijärjestelmästä 7.9., jolloin kirjauskautta ei ollut vielä suljettu.

Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Käyttösuunnitelmatasoisten tavoitteiden toteumat 2017 Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 28.2.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEET

Lisätiedot

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

KÄYTTÖSUUNNITELMAT Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue KÄYTTÖSUUNNITELMAT 2018 Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.12.2017 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN KÄYTTÖSUUNNITELMATAVOITTEET 2018 Terveyden edistäminen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 1/ Esikunta Terveyden edistäminen...

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 1/ Esikunta Terveyden edistäminen... SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 1/ 1.1.-30.4. Sisällys Esikunta... 1 Terveyden edistäminen... 2 Sairauden hoito... 3 Aikuisten sosiaalipalvelut... 4 Kotona

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 3/ Esikunta Terveyden edistäminen...

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 3/ Esikunta Terveyden edistäminen... SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 3/2018 1.1.-31.12.2018 Sisällys Esikunta... 1 Terveyden edistäminen... 2 Sairauden hoito... 4 Aikuisten sosiaalipalvelut...

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 2/ Esikunta Terveyden edistäminen...

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE. Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 2/ Esikunta Terveyden edistäminen... SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE Käyttösuunnitelman toteutumisvertailu 2/ 1.1.-31.8. Sisällys Esikunta... 1 Terveyden edistäminen... 2 Sairauden hoito... 3 Aikuisten sosiaalipalvelut... 4 Kotona

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p

SOTE-palvelut, tilannekatsaus Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p SOTE-palvelut, tilannekatsaus 11.10.2018 Johanna Patanen Projektipäällikkö, sote-koordinaattori p. 040 685 4035 Johanna.patanen@popmaakunta.fi www.popmaakunta.fi www.facebook.com/popmaakunta Twitter:@POPmaakunta

Lisätiedot

1 (8) Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

1 (8) Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue 1 (8) A. PALVELUALUE Palvelualueen johtaja Palvelualuejohtaja Ensisijaisesti johtajalääkäri ja tämän ollessa estynyt tai esteellinen palvelualuejohtajan nimeämä muu palvelualueen asiakkuusjohtaja, palvelupäällikkö

Lisätiedot

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN

SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN 1 (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksynyt 25.4.2018 SOSIAALI - JA TERVEYSPALVELUT -PALVELUALUEEN ORGANISAATIORAKENNE JA TOIMIVALLAN EDELLEEN SIIRTYMINEN 1 TARKOITUS Tällä dokumentilla määritellään

Lisätiedot

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa 20.10.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotikuntoutus (EKSOTE)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE Etelä-Suomi

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE Etelä-Suomi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Kotona kokonainen elämä / Etelä- Kymenlaakson osakokonaisuus Sara Haimi-Liikkanen, kehittämiskoordinaattori 14.10.2013

Lisätiedot

Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT

Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT 2019 Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2019 SOSIAALIPALVELUT S i v u 1 SOSIAALITOIMEN YLEISET TAVOITTEET VUODELLE 2019 Sosiaalilautakunnan tehtävänä on järjestää lakisääteiset sosiaalipalvelut ja kehittää

Lisätiedot

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue

Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue Hoiva vanhustenpalvelujen tulosalue TP 2013 TP 2014 TA2015 Henkilöstömäärä 1196 1134 1071 Toimintakulut 102,4 M 99,4M 97,8 M joista henkilöstökulut 54 M 52,4 M joista asumis- ja hoiva-palvelujen ostot

Lisätiedot

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava

KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa. 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava KOTIKUNTOUTUS EKSOTESSA 2010-2015 Kuntoutus ikääntyneen tukena palvelupolun joka vaiheessa 2.11.2015 Riikka Lehmus, kotikuntoutuksen vastaava Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotikuntoutus (EKSOTE)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT

OPTS 2015 3.6.2015 TERVEYSPALVELUT TERVEYSPALVELUT OPTS 215 3.6.215 Kustannukset ja tuottavuustavoitteet Mittari Toteuma 213 Tavoite 214 Toteuma 214 Tavoitetaso 215 1. Taloustavoitteet Menot - 136 633 993 Tulot - 2 87 6 Netto - 115 826

Lisätiedot

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 52 90 60 67 ei kiireellinen jonotusaika (kk) kk / asiakas /asiakas -867-663 -883 133-45 066-59 635-52 977 89 145 351 291

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta Osavuosikatsaus 2: tammi-elokuu 2014 Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvät ja tarkentuvat tilinpäätöksen yhteydessä. Katso myös kuvaajat aineiston

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström

ETELÄ-SAVON SOTE. Pertunmaa Hans Gärdström ETELÄ-SAVON SOTE Pertunmaa 19.2.2016 Hans Gärdström 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 2 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 3 22.2.2016 Jouko Luukkonen www.etelasavonsote.fi 4

Lisätiedot

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu

Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Kehittämishankkeet vuodelle 2015, Joensuu Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Avopalvelujen vahvistaminen Kehittämishanke: Avopalvelujen vahvistaminen mielenterveystyö ja vastaanottotoiminta Tuotantopuolen

Lisätiedot

Johdon ja esimiesten raportointi

Johdon ja esimiesten raportointi Johdon ja esimiesten raportointi Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvätj ja tarkentuvat elokuun osavuosikatsaukseen. Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 2 244 2 102 1 868 + 88,87 % / asiakasperhe /perhe -577-689 -483 + 70,14

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-03 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-03 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 44 + 73,33 % ei kiireellinen

Lisätiedot

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3

AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUT LIITE 3 Kotona tehtävä palvelutarpeen arviointi Kotiin vietävä psykososiaalinen tuki Palvelutarpeen arviointi (muu kuin kotona tehtävä) Aikuissosiaalityö (ennalta ehkäisevä sosiaalityö,

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 140 125 102 + 81,60 % / asiakasperhe /perhe -566-676 -701 + 103,80 % -79

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-06 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-06 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 52 + 86,67 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-06 %:a Seija Heikkonen 2014 2015 2015-06 talousarviosta 2015 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 57 60 50 83 ei kiireellinen

Lisätiedot

Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015

Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015 Omaishoidon tuki Espoossa_ yli 50 -vuotiaat Seminaari omaishoidosta Espoossa 26.10.2015 Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen Espoon kaupunki Omaishoidon tuki on palvelukokonaisuus, joka koostuu

Lisätiedot

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto Aikuisten psykososiaaliset palvelut Raisio Raisio Raisio Raisio Seija Heikkonen 2013 2014 2015 2015 / 2014 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 468 581 481 83 ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta 1.1.-30.6. Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP 15 TAM Ennuste Tulot 34 738 33 824 33 891 Menot 179 494 180 299 180 326 Netto 144 756

Lisätiedot

Kuntoutus ja ennaltaehkäisy. TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso

Kuntoutus ja ennaltaehkäisy. TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso KOKONAISUUS A: Kotiin vietävien palvelujen sisältö ja kohdentuminen Kuntoutus ja ennaltaehkäisy TYÖPAJAPÄIVÄ 1: Kuntouttava arviointijakso Eija Janhunen TAVOITTEENA MAAKUNNALLINEN IDEAALIMALLI KUNTOUTTAVAN

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015 Horisontti 14/2016 7 000 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 14/2016 ja 5 000 4 000 3 000 1 000 809 1 654 205 765 154 363 1 582 121 1 652 3 573 1 649 4 551 841 2 920 242 594

Lisätiedot

Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen

Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen Hyvinvointiyhtymän linkittyminen maakuntauudistukseen Muutosjohtaja Jouko Isolauri Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä FellmanniCampus 7.12.2016 Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä Päätetty perustaa

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Vanhus- ja vammaispalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012 Asiakas: Joensuu Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS -05-05 %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 697 8 000 5 877 73 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP Horisontti 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 5 000 4 000 3 000 1 000 1 161 649 263 600 518 271 1 749 542 960 2 288 1 384 4 348 960 3 261 120 365 600 2 165 14 TP14 14

Lisätiedot

Akuutti arviointi- ja kotikuntoutusyksikkö (AAKU) Kesäkuu Järvenpää

Akuutti arviointi- ja kotikuntoutusyksikkö (AAKU) Kesäkuu Järvenpää Akuutti arviointi- ja kotikuntoutusyksikkö (AAKU) Kesäkuu 2017 Järvenpää 12.6.2017 Taustaa.. Tehostettu kotihoito organisoitiin Vantaalla uudelleen 1.1.2017 alkaen: kotisairaala ja kotihoidon yöhoito siirtyivät

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä. Sirkka Karhula Selvityshenkilö 23.5.

Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä. Sirkka Karhula Selvityshenkilö 23.5. Toimintakyky ja arjen sujuvuus- palvelukokonaisuus Kotona eläen hyvinvoivana ja toimintakykyisenä Sirkka Karhula Selvityshenkilö Toimintakyky ja arjensujuvuuspalvelukokonaisuuden asiakkaat Vanhukset Vammaiset

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2016 PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2017 TALOUSARVIO JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2017-2019 Liite 4 Kärkihanketyöryhmien strategiset tavoitteet Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN TAVOITTEET

Lisätiedot

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO

Kolmannesvuosiraportti elokuu 2015 Terveydenhuolto. Paraisten kaupunki TERVEYDENHUOLTO TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Sosiaali- ja terveysosasto, Paula Sundqvist, sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korhonen, ylilääkäri Toiminta Perusterveydenhuolto ja sairaanhoito kaikille

Lisätiedot

JOHDON RAPORTTI 2/2017. Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

JOHDON RAPORTTI 2/2017. Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue JOHDON RAPORTTI 2/2017 Sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.9.2017 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE Johdon raportti 2/2017 Palvelualuejohtajan katsaus

Lisätiedot

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat

Työvoima Palvelussuhdelajeittain %-jakautumat Hallinto 2510 Hyvinvointitoimiala tammikuu 134,9 121,3-13,6 82,8 84,4 3,2 5,4 11,8 7,3 2,3 2,9 3,9 5,8 55,6 38,6 123,1 107,6 91,3 % 88,7 % helmikuu 133,9 118,8-15,1 82,3 83,4 3,9 5,5 11,1 7,6 2,6 3,6 8,1

Lisätiedot

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015

Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi. OIVA keskus. Miia Autiomäki 18.2.2015 Neuvonta, palveluohjaus ja palvelutarpeen arviointi OIVA keskus Miia Autiomäki 18.2.2015 20.2.2015 Johdon tukipalvelut vastuualuejohtaja Anssi Niemelä Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistäminen/ OIVA-keskus

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2018 JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2018 JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUEEN TALOUSARVIOESITYS VUODELLE 2018 JA VUOSIEN 2019-2022 TALOUSSUUNNITELMA Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.9. SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN PALVELUALUE Vastuuhenkilö

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,8 % (1163 hlöä) POSIO 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 633 30,8 % (1163 hlöä) 2975 2766 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1123 (31 %) 1341 (45%) kasvu

Lisätiedot

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi

Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi Ikääntyneiden palvelutarpeen arvioinnin prosessi 1.4.2019 Jaako Taina, Roslakka Titta, Inna Miia, Mälkiä Pia EKSOTE 1 15.4.2019 Sisältö: - hallinnollinen sijainti Eksoten organisaatiossa - ohjaavaa lainsäädäntöä

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Vahanne -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 30 57 % Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN? NYT ON TOIMINNAN AIKA

MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN? NYT ON TOIMINNAN AIKA 19.10.2016 Päivi Tikkanen 1 MITEN TÄSTÄ ETEENPÄIN? NYT ON TOIMINNAN AIKA Päivi Tikkanen Muutosagentti, TtT, Ft 19.10.2016 Päivi Tikkanen 2 Pohjois-Savon maakunnan ominaispiirteitä Maakunnan väestö ikääntyy,

Lisätiedot

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut Horisontti: Osavuosikatsaus, Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset nuoret (perhehoito, lyhytaikaiset avohuollon sijoitukset, laitoshoito ja ammatilliset perhekodit) Määrä yhteensä (lapset

Lisätiedot

Lähtökohdat talousarvion valmisteluun

Lähtökohdat talousarvion valmisteluun Lähtökohdat talousarvion valmisteluun Tilaajajohtaja Kari Hakari Kaupunginvaltuuston talous- ja strategiaseminaari 5.5.2014 Toimintaympäristö 2 Väestö Väestön kasvun osatekijät 3500 3000 2500 2000 1500

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi

Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallinen kehittämisohjelma KASTE 2013 2015 Etelä-Suomi Kotona kokonainen elämä / Etelä- Kymenlaakson osakokonaisuus 1.5.2013 31.10.2015 Sara Haimi-Liikkanen, kehittämiskoordinaattori

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14 Horisontti TP 7 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 2014 6 000 4 000 3 000 1 000 809 649 1 654 1 161 537 1 749 3 573 2 692 4 551 4 456 2 920 3 816 594 365 2 128 2 646 TP15 TP14

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (1258 hlöä) Kasvu SALLA 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 781 31,9 % (1258 hlöä) 3 091 2 852 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 1 240 (32%) 1 430 (46%) kasvu

Lisätiedot

Oikeat palvelut oikeaan aikaan

Oikeat palvelut oikeaan aikaan Kotipalvelut kuntoon Olemme Suomessa onnistuneet yhteisessä tavoitteessamme, mahdollisuudesta nauttia terveistä ja laadukkaista elinvuosista yhä pidempään. Toisaalta olemme Euroopan nopeimmin ikääntyvä

Lisätiedot

Kuntouttava arviointijakso. GeroMetro Laura Euramo Osastonhoitaja, Kotikuntoutus

Kuntouttava arviointijakso. GeroMetro Laura Euramo Osastonhoitaja, Kotikuntoutus Kuntouttava arviointijakso GeroMetro 6.6.2018 Laura Euramo Osastonhoitaja, Kotikuntoutus Taustaa: Pilotti 6/2017 2/2018 Pilotti Matinkylä-Olarin ja Tapiolan alueilla 2 sairaanhoitajaa 5 lähihoitajaa Terapeutit

Lisätiedot

Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019

Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019 Vanhus- ja vammaispalveluorganisaatio 2019 Ikäihmisen palvelukokonaisuus Omaehtoinen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, toimintakyvyn ylläpitäminen Vapaaehtoiset arjen tukena, päivätoiminnan eri muodot

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu JOENSUU Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 35 043 39 740 18 570 KV kk kumulatiivinen lääkäriasiakkaat 24 341 26 548 12 112 kk kumulatiivinen hoitaja-asiakkaat 29 164 28

Lisätiedot

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa Kärkihanke toteutetaan, koska Korjaustoimiin on tarvetta Iäkkäiden palvelujärjestelmä on pirstaleinen, sen rakenne ei ole uudistunut

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 29 32% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

2014 Toimintakertomus

2014 Toimintakertomus sosiaalilautakunta 29.1.2015 1 2014 Toimintakertomus 2.6 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen tehtävänä on edistää ja ylläpitää yksityisen henkilön, perheen ja yhteisön sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 421 291 453 108 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016: tilinpäätösraportointi

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016: tilinpäätösraportointi OPERATIIVINEN SOPIMUS : tilinpäätösraportointi Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP TAM TP Tulot 34 738 33 824 33 640 Menot 179 494 180 327 176 929 Netto 144 756

Lisätiedot

Tilinpäätös > Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta )

Tilinpäätös > Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta ) Tilinpäätös 214 --> Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta (anu.vuorinen@oulunkaari.com, 44 365 5473) Perhepalvelut Kuntien väkiluvut 9 61 8 537 3 356 2 945 3 193 Katso myös kuvaajat

Lisätiedot

Palvelualueiden sitovat tavoitteet

Palvelualueiden sitovat tavoitteet 2017 Lasten, nuorten ja perheiden palvelualue Kärki Näkökulma Tavoite Toteuma 1. kolmannes Mittari Määrärahat Kommentit Palvelut järjestetään alueellisesti. Jokaiselle kaupungin (yläkoulualueiden mukaiselle

Lisätiedot

Koti on POP "Kotihoito uudistuu - Miksi? Ketä varten? Satu Kangas ja Reetta Hjelm

Koti on POP Kotihoito uudistuu - Miksi? Ketä varten? Satu Kangas ja Reetta Hjelm Koti on POP "Kotihoito uudistuu - Miksi? Ketä varten? 13.11.2018 Satu Kangas ja Reetta Hjelm KOTIHOITO KEHITTYY MIKSI? 2 JOTAIN ON TEHTY, JOTTA UUTISKYNNYS YLITTYY? MUTTA MITÄ MUUTA? Shokeeraavat kotikuolemauutiset

Lisätiedot

Mielenterveys-, päihde- ja aikuisten sosiaalipalvelujen yhteiset asiakkaat - Palvelujen porrastus kärkihankkeena Keski-Uudellamaalla

Mielenterveys-, päihde- ja aikuisten sosiaalipalvelujen yhteiset asiakkaat - Palvelujen porrastus kärkihankkeena Keski-Uudellamaalla Mielenterveys-, päihde- ja aikuisten sosiaalipalvelujen yhteiset asiakkaat - Palvelujen porrastus kärkihankkeena Keski-Uudellamaalla SOTE ja HUS Psykiatria 8.9.2016 Tiina Salminen palvelualuejohtaja Järvenpään

Lisätiedot

Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo

Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo Terveyttä ja hyvinvointia yhdessä! Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Risto ja Kotona kokonainen elämä Palvelutarpeen arviointi työpaja 1.4.2014 Kuusankoskitalo Kotona kokonainen elämä Ikäihmisten

Lisätiedot

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus

Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus Ikäneuvo hanke: Tilannekatsaus 24.3.2017 1 Ikäneuvon neuvonnan ja asiakasohjauksen rautalankamalli Asiakas tai omainen visualisoituna Maakunnallinen neuvontanumero neuvonnalle, ohjaukselle ja alustavalle

Lisätiedot

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016

Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Järjestämissopimusten toteutuminen Liikennevaloraportit, osavuosikatsaus 1-4/2016 Perhepalvelut: seudullinen katsaus Toimii hyvin, tavoitteisiin päästy Toimeentulotuen Kela-siirtoon valmistauduttu

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 51 57% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli. Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli. Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Helsingin malli Nimi ovessa- hankkeen Helsingin kehittämisverkoston tapaaminen 11.5.2011 Raili Hulkkonen SAS-toiminnat aikuisten vastuualueen sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016

FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ SOSIAALIHUOLLON PALVELUJEN TUOTTEISTUSPERIAATTEET VUONNA 2016 1 Sisällys TUOTTEISTUKSEN LÄHTÖKOHDAT... 3 HALLINNON KUSTANNUSTEN

Lisätiedot

TAVOITE 2016 1 906 308 000 TAVOITE 2015 2 160 502 000. Hoitopäivät Kustannukset. Suunnitelma valmis Toiminnan aloittaminen 12/2015 8/2016

TAVOITE 2016 1 906 308 000 TAVOITE 2015 2 160 502 000. Hoitopäivät Kustannukset. Suunnitelma valmis Toiminnan aloittaminen 12/2015 8/2016 Joensuu Palveluohjelma: Työikäisten palvelut Kehitysvammaisten palvelujen organisointi Kärkihanke: Kehitysvammaisten asumispalveluiden avopainotteisuuden edistäminen Tuotantopuolen vastuuhenkilö: Sosiaalipalvelujen

Lisätiedot

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa

Palvelut järjestetään monimuotoisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa Ryhmän nimi: Sosiaali- ja terveyskeskus TOIMINTAA OHJAAVAT TAVOITTEET TOIMENPITEET JA SEURANTA TOTEUTUMINEN 25.4.2016 1. Sujuvat arjen palvelut Kuntalaiset saavat lain edellyttämät sotepalvelut Palvelut

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEIDEN KUNTOTUTUSPALVELUT LÄHIKUNTOTUTUKSESTA KOTIKUNTOUTUKSEEN. Marja Heikkilä Saarijärvi Keski-Suomen SOTE 2020

IKÄÄNTYNEIDEN KUNTOTUTUSPALVELUT LÄHIKUNTOTUTUKSESTA KOTIKUNTOUTUKSEEN. Marja Heikkilä Saarijärvi Keski-Suomen SOTE 2020 IKÄÄNTYNEIDEN KUNTOTUTUSPALVELUT LÄHIKUNTOTUTUKSESTA KOTIKUNTOUTUKSEEN Marja Heikkilä Saarijärvi 19.4.2016 Keski-Suomen SOTE 2020 PALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN UUDESSA SOTE-RAKENTEESSA ASUKKAIDEN ARKI ja Lähipalvelut

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 90 170 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika (kk)

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Hallikainen -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 68 128 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 25.3.2019 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI

PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI PHHYKYN VAMMAISTEN ASUMISEN PALVELUSETELI 24.9.2018.Janne Utriainen, Kristiina Laitinen Palveluseteli Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän

Lisätiedot

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014

2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2014 Toimintasuunnitelma, toteuma ajalta 1-8/2014 2.6 Sosiaalilautakunta 1 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; Sosiaalitoimen hallinto, Sosiaalityö, Vanhustyö/kotipalvelu sekä Vammais. Sitovuustasoihin

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelut

Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut Ikäihmisten palvelut sisältävät palveluohjauksen, kotihoidon tukipalveluineen, omaishoidontuen, palveluasumisen ja terveyskeskussairaalan palvelut ja ennakoivan ja kuntouttavan toiminnan

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 %

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,2 % KOLARI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 3 840 23,2 % 4 168 4 247 Ikääntyneiden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 901 (23%) 1 312 (32%) kasvu 411 hlöä 75

Lisätiedot

Siun sote tehdään NYT. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Siun sote tehdään NYT. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun sote tehdään NYT Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Sote-uudistus Pohjois-Karjalassa Siun sote yhdistää Pohjois-Karjalan kaikkien 14 kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä

Lisätiedot

Vanhuspalvelujen ajankohtaiset asiat. Matti Lyytikäinen Vanhusten palvelujen johtaja Vanhusneuvosto 27.3.2015

Vanhuspalvelujen ajankohtaiset asiat. Matti Lyytikäinen Vanhusten palvelujen johtaja Vanhusneuvosto 27.3.2015 Vanhuspalvelujen ajankohtaiset asiat Matti Lyytikäinen Vanhusten palvelujen johtaja Vanhusneuvosto 27.3.2015 Vapa onnistumiset 2014 Hoitoketjut sujuviksi Potilaat kotiutuivat sairaalasta kotiin, ei vanhainkotiin

Lisätiedot

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -06-06 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 459 453 485 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä)

yli 65 v ennuste 2030 ennuste 2040 ( Tilastokeskus) ,9 % (2617 hlöä) KEMIJÄRVI 1. Taustatietoa Väestö yli 65 v. 2014 2030 2040 (31.12.2014 Tilastokeskus) 7 892 31,9 % (2617 hlöä) 6 517 6 068 Ikääntynden määrä (lkm) 2013 2030 Kasvu 65 täyttäneet 2 544 (32%) 2 901 (45%) kasvu

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Osavuosikatsaus 03/2014 Keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukon toteumat raportoitu kaupunginhallitukselle, löydettävissä kaupungin nettisivuilta

Lisätiedot

Yhteistyössä tasapainoon

Yhteistyössä tasapainoon Yhteistyössä tasapainoon Järvenpään mielenterveys- ja päihdesuunnitelma 2014-2016 08.05.2014 Sisältö mittarit, s.3 yhteistyössä tasapainoon, s.4 tavoitteet ja arvot prosessit laatu- ja kustannustehokkuus

Lisätiedot

Uusvanhaa perhehoitoa kokemuksia Kainuusta Kehitysvamma-alan konferenssi Jyväskylän paviljongissa 15.4.2015

Uusvanhaa perhehoitoa kokemuksia Kainuusta Kehitysvamma-alan konferenssi Jyväskylän paviljongissa 15.4.2015 Uusvanhaa perhehoitoa kokemuksia Kainuusta Kehitysvamma-alan konferenssi Jyväskylän paviljongissa 15.4.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Matti Heikkinen, perhepalvelujohtaja, YTL Sisältö

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso

Kaupunginjohtajan talousarvioesitys Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Kaupunginjohtajan talousarvioesitys 2018-2020 Sosiaali- ja terveystoimi Juha Metso Turvallisesti kotona Arvoa asiakkaalle ja hukka pois Palvelun laatu, vaikuttavuus ja turvallisuus Espoolaisten toimintakyky,

Lisätiedot

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1

Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä. 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja. Järvenpään kaupunki 1 Miten onnistutaan palvelurakenteen keventämisessä 30.9.2010 Eeva Laine Kotihoidon johtaja 1 30.9.2010 Miksi tarvittiin palvelurakenteen keventäminen? Kaupunginhallitus päätti v. 2007, että kaikkien hoidon

Lisätiedot

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko

Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko Kuuden suurimman kaupungin vanhusten sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten vertailu Vanhuspalvelujen Kuusikko 1 75 vuotta täyttäneen väestön määrän absoluuttinen ja suhteellinen kehitys Kuusikossa

Lisätiedot

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto JOENSUU MITTARIT Hallinto- ja talouspalvelut Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- /

Lisätiedot