Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Mäkelä Ari-Matti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Mäkelä Ari-Matti"

Transkriptio

1 Rakennus- ja ympäristölautakunta Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Mäkelä Ari-Matti 12083/ /2016 Rymla 73 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu seuraava pää tös eh do tus, josta ilmenee hakemuksen sisältö, asian käsittely ja ehdotus rakennus- ja ympäristölautakunnan ratkaisuksi perusteluineen. I LUPAPÄÄTÖKSEN SELVITYSOSA 1. Hakija Mäkelä Ari-Matti Havukantie Myllykoski 2. Ottamispaikka Kiinteistöt (Korpela I) ja (Korpela II) si jait se vat Kouvolan Myllykosken kaupunginosassa osoitteessa Havukantie 271, Ky menlaak son tien ja Kotkan valtatien risteyksestä 2,7 km Rautakorpeen päin. Kiinteistöt omistaa Ari-Matti Mäkelä, s , lainhuudot (Kor pe la I) ja (Korpela II). 3. Asian vireille tulo Lupahakemus maa-ainesten ottamiseen, jonka hakija on päivännyt , on leimattu saapuneeksi rakennusvalvontaan Hakemuksen liitteenä ovat allekirjoitettu lupahakemusloma ke, lain huu to to distuk set, maaperän vedenläpäisevyys- ja rakeisuusanalyysin tut ki mus tu lok set, päivätty ottamissuunnitelma, saven ottamissuunnitelmat (yleis kartta, leikkaukset, kaivannon pohja ja lopputilanne, päiväyksillä ) sekä naapurin kuulemiset 9 kpl. Luvanhakija on kuullut naapurit it se ja kaikki kiinteistöjen rajoihin rajoittuvat naapurikiinteistöjen omistajat on kuul tu. 4. Selvitys kaavoituksesta ja luvista Alueelle ei ole osoitettu Ympäristöministeriön vahvistamassa maakun ta kaa vas sa maankäyttöä eikä rajoituksia. Alueiden läheisyyteen on maakun ta kaa vas sa esitetty ylimaakunnallinen patikointireitti. Maa-ainesten oton yhteydessä tulee huolehtia siitä, että reitti on maastollisesti kul jet ta vis sa tai kierrettävissä, jos se kulkee ottamisalueen läpi. Alueella ei ole voi mas sa olevaa asema- eikä yleiskaavaa. Alueelle ei ole myönnetty aiemmin maa-aineslupia. 5. Kohde, ympäristön tila ja laatu Alueelle muodostuu maa-ainesten ottamispaikoista lopputuloksena 2 lam pea joita käytetään alueen virkistyskäyttöön.

2 Lähin asuinrakennus (luvanhakijan) sijaitsee tilan ot ta mis aluees ta noin 20 m:n etäisyydellä ottamisalueesta. Lähin naapurin asuin ra ken nus sijaitsee n. 110 m:n etäisyydellä em. tilan ottamisalueesta. Lähin asuin ra ken nus tilan ottamisalueesta sijaitsee n. 90 m:n etäi syy del lä ottamisalueesta. Havukantien toisella puolella sijaitsee myös So ne ra Carrier Networks Oy:n hallinoima laitetila. Kaupungin johtokarttatie dois sa johtoja ei ole esitetty kaivualueilla, mutta asia tulee varmistaa esim. joh to näy töl lä. Rakennusten ja ottamisalueiden tarkemmat sijainnit selviävät ot ta mis suun ni telma kar tas ta. Kiinteistö sijaitsee Karjalankulma-Peräkangas I-luokan poh jave si alu eel la. Asiasta on pyydetty Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Kou volan ympäristöpalvelujen lausuntoja. Lausuntojen ehdot ovat tämän pää tös eh dotuk sen kohdassa 8. Ottamisalueella ei ole tiedossa erityisiä luon to ar vo ja, luonto esiin ty miä eikä muinaisjäännöksiä. Tilan Korpela 1 länsinurkan läpi kulkee Gasum Oy:n hal lin noimat kaasulinjan runkoputket. Ottamislupaa koskevien kiinteistöjen nurkat kohtaa vat lähes kaasulinjan kohdalla. Gasum Oy:tä tulee tiedottaa maa-ai nes hankkees ta. Gasum Oy:n mahdollisesti antamia ohjeita kaivujen ja lii ken nöin nin suojaetäisyyksistä tulee noudattaa. Lupahakemuksen mukaiset ottamisalueen pinta-alat: (Korpela I) = 9700 m (Korpela II) = m2 Yhteensä = m2 Ottamisalueiden alimpana tasona on + 47,30 m pohjaveden pinnan aset tues sa tasoon m. 6. Ottamistoiminta ja sen laajuus Kokonaisottamismäärä on hakemuksen mu kaan yhteensä ( k-m3) k-m3 savea. Ottamislupaa haetaan 4 vuodelle. Arvioitu vuo tui nen ottamismäärä vaihtelee käyttötarpeen mukaan, mutta lu pa ha ke muk seen luvanhakija on arvioinut vuotuiseksi ottamismääräksi k-m3. Kes ki mää räinen ottamissyvyys on 3,5 m. 7. Hakemuksen käsittely Lupahakemuksen vireilläolosta on kuulutettu Kouvolan kaupungin il moi tus taulul la välisen ajan. Lisäksi vireilläolosta on kuulutettu Kou volan Sanomat- sanomalehdessä Luvan hakija on kuullut itse raja- ja lähinaapurit (9 kpl) ja toimittanut naa pu rin kuulemisasiakirjat lupahakemusten yhteydessä rakennusvalvontaan 8. Lausunnot, muistutukset, mielipiteet ja vastineet Lupahakemuksen vireille tulon jälkeen pyydettiin Kouvolan kaupungin ym pä ristön suo je lul ta lausuntoa ja luvanhakija on sähköpostitse pyytänyt Kaak kois-suomen ELY-keskukselta lausuntoa alueelle haettavaa maa-ainesten ot ta mis lu pahar kin taa varten.

3 Kouvolan kaupungin ympäristönsuojelun lausunto : - pohjaveden päälle on jätettävä riittävä suojakerros ja pohjavedenpintaa on tark kail ta va maa-ainesten ottamisen aikana - alueella ei luokituksia POSKI- projektissa - maa-ainesten kestävä käyttö oppaassa esitetyt vähimmäisetäisyydet tie alu eeseen ja rakennuksiin eivät täyty, mutta savenottamisalueet eivät kui ten kaan ole niin laajoja ja syviä että em. muodostuisi ongelmaa alueelle maisemointiin käytettävän maa-aineksen puhtauteen tulee kiinnittää huo mio ta - lisäksi lausunnossa on annettu ohjeistusta mahdollisten työkoneiden säi ly tykses tä ja käytöstä sekä polttoaineiden ja kemikaalien käytöstä alueilla Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen sähköpostiohjeistus poh ja ve si asiasta luvanhakijalle, päivätty : - maa-aineslupa voidaan myöntää hakemuksen mukaisesti. - ennen kaivun aloittamista pohjavedenpinta tulee varmistaa alueelle asen net tavas ta tarkkailukaivosta - pohjavedenpintaa on tarkkailtava maa-ainesten ottamisen aikana - pohjaveden tarkkailusta tulee pitää viikottaista seuranta-asiakirjaa ja tiedot tulee toimittaa ELY-keskukselle - vahinkotapauksissa kehoitetaan olemaan välittömästi yhteydessä ra ken nusval von taan, ympäristönsuojeluun ja ELY- keskukseen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ohjeistus yk si tyis tie hen liittyvistä mää räyk sis tä : - kiinteistön omistajan tulee seurata maantien kor keus ase man mahdollisia muutoksia kaivannon sijaitessa lähellä yksityistien reunaa vaa it semal la korko ennen kaivutyön aloittamista, kaivuutyön aikana ja te ko lam men valmistumisen jälkeen - vaaituksen tulokset on toimitettava Ely-keskukseen Jukka Tammiselle - kiinteistölle mahdollista uutta liittymää tehtäessä tulee Ely-keskuksesta ha kea sille liittymälupaa Luvanhakijan selvitys saven loppusijoituspaikasta : - alueelta otettu savi käytetään Ekokem Oyj loppusijoitusainesten kaa to pai kan maisemointiin Hakemuksen kuulutusaikana ei saapunut lupaan liittyviä muistutuksia, eikä naapu reil la ole huomautettavaa hakemuksen johdosta. 9. Katselmukset ja päätökset Valvontainsinööri Tuomas Mikkola on suorittanut maastokatselmuksen alu eel la ja todennut ottamissuunnitelman alkutietojen vastaavan to del li suutta. II LUPAPÄÄTÖKSEN RATKAISUOSA 1. RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISU Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää Ari-Matti Mäkelälle maa-aines ten ottamisluvan Kouvolan kaupungin Myllykosken kau pun gin osas sa sijaitseville tiloille (Korpela I) ja (Kor pe la II)

4 neljäksi (4) vuodeksi lupapäätöksen lainvoimaisuuspäivästä al kaen. Maa-ainesten ottamisessa on noudatettava seuraavia lupamäärä yksiä: 1. Ottamisalue Ottamissuunnitelman mukaiset ottamisalueet ovat 0,97, Korpela I ja 1,38 ha, Kor pe la II. Yhteensä Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Kaivusyvyys ja kokonaisottamismäärä Kokonaisottamismäärä on k-m3 ( k-m3) savea. Alin ot tamis ta so on + 47,30 m. Ottamistoiminnan valvomista varten on paikalla oltava nä kyvillä kor keus ase ma. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 11, Maa-ainesasetus 7 3. Turvallisuustoimenpiteet Ottamisalueen rajat tulee merkitä maastoon värillisin paaluin tai muulla ra kenteel la ja varustaa asianmukaisilla varoitustauluilla siten, että ul ko puo lis ten pääsy ottamisalueelle estetään. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 11, Maa-ainesasetus 7 4. Pohjaveden tarkkailu ja suojelu Pohjaveden tarkkailua varten alueelle tulee asentaa pohjaveden tark kai lu put ki, jonka yläpää merkitään virallisella korolla. Luvan haltijan tulee huolehtia siitä, ettei alue roskaannu eikä alueelle muu toinkaan tuoda pohjavesille haitallisia aineita. Ottamistoimintaan käytettävän konekaluston on oltava kunnol taan ja laa dul taan ehjää ja ottamistoimintaan sopivaa. Alueella ei saa varastoida polttoaineita ja öljytuotteita. Alu eella ei saa kä si tel lä öljy-yhdisteitä tai muita pohjavesille haitallisia aineita siten, että niitä voi pääs tä maaperään tai pohjaveteen. Haitallisten aineiden väliaikainenkin säi ly tys edellyttää kaksoisvaipallista tai suoja-altaalla ja katoksella varustettua säi liö tä. Koneiden ja ajoneuvojen huoltoa, tank kausta ja säilytystä alueella on pyrittävä välttämään ja ne ovat sallittuja vain tiiviillä alustalla, josta öljy ei pää se maaperään. Ottamisalueelle tulee varata imeytysmateriaalia (esim. turvetta) öljy- ja polt to aine vuo to jen varalta. Mikäli öljyä tai muuta pohjavesille haitallista ainetta pääsee suo ja toi men pi teis tä huolimatta maaperään tai pohjaveteen, luvan saajan tulee ryhtyä tar peel li siin toimiin haitan poista miseksi sekä ilmoittaa asiasta alue hä ly tys kes kuk seen ja Kouvolan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisel le. Ottamisalueelta pumpattavat kuivatusvedet ottamistoiminnan aikana on joh detta va laskeutusaltaan kautta maastoon.

5 Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Alueen hoito luvan voimassaoloaikana Ottamisaluetta ei saa käyttää jät teiden ja romujen säilytykseen. Ottamispaikkaa ei saa käyttää muualta tuotujen maa-ainesten varasto- tai si joitus paik ka na eikä muualta tuotujen maa-ainesten jatkojalostuspaikkana. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 3, Jälkihoitotoimenpiteet Alueiden maa-ainesten ottamispaikat maisemoidaan ottamistoiminnan lo put tua lammiksi. Alueelta otetut pintamaat käytetään osittain alueen mai se moin tiin. Jälkihoitotoimenpiteet voidaan tehdä vaiheittain ottamisen edistymisen mu kaan, jolloin myös voidaan tarkastaa vakuuden määrää. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Vakuus Ennen aineksen ottamista hakijan on annettava, hyväksyttä vä ,00 :n suuruinen vakuus lupamääräysten suorittami sesta, jonka suuruus on: - 2,35 ha * /ha 7050, m3 * 0,05 /m3 3850,00 Yhteensä 10900,00 Vakuuden tulee olla voimassa, kunnes kaikki luvan tai sen määräysten edel lyttä mät jälkihoito- ja muut toimenpi teet on tehty ja hyväksytty lop pu tar kas tuk sessa. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 12, maa-ainesasetus 8 ja Kou vo lan Kaupungin Rymla 28 / Ilmoitusvelvollisuus Vuotuisesta ottamismäärästä tulee tehdä kirjallinen ilmoitus tammikuun lop puun mennessä Länsi-Suomen elin kei no-, liikenne- ja ympäristökeskuksen vuo sit tain osoitteeseen Länsi-Suomen ELY-keskus, Risto Känsäkoski, PL 77, KOKKOLA Ilmoitus voidaan tehdä myös sähköisesti osoitteessa: kirjaamalla hakukenttään YM012. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 23a, Maa-ainesasetus 9 9. Liikennejärjestelyt Liikennöinti alueille tapahtuu Rautakorven yhdystien kautta ja yksityisellä pel totiel lä. Luvanhakijan ja yksityistien tienhoitokunnan / omistajan tulee so pia keskenään maa-aineskuljetusten mahdollisesti aiheuttamista seuraa muksista. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 11

6 10. Ottamisen aloittaminen Ennen ottamisen aloittamista tulee vakuuden olla hyväksytty. Luvan myöntämisen jälkeen ennen ottamistoiminnan aloittamis ta on alueella suo ri tet ta va aloitustarkastus. Aloitustarkastuk sen suorittaa val von ta vi ran omainen luvan haltijan kanssa sovittuna ajankohtana. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-ainesasetus Melua aiheuttavien työvaiheiden aikarajat Kuormaaminen ja kuljetus on tehtävä arkipäivisin kello 7:00 ja 18:00 vä li se nä aikana. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki 3, 11 :t 12. Luonnonsuojelu On tärkeää, että ottamistoiminta ei aiheuta liiallista häiriötä ympäröivälle luonnol le. Ottamistoiminta tulee järjestää niin, että se tukee luonnonvarojen ja luonnonympäristön kestävää käyt töä. Jälkihoitotyöt tulee suorittaa asianmukaisesti, jotta myös pohjaveden muo dos tumis olo suh teet palautuvat mahdolli simman luonnonmukaisiksi Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Keskeyttäminen Jos ainesten ottamiseen ryhdytään vastoin annettuja mää räyksiä tai muutoin lai min lyö dään niiden mukaisten velvolli suuksien täyttäminen, voidaan ot ta mi nen keskeyttää. Sovelletut oikeusohjeet Maa-aineslaki Luvan siirto Mikäli lupa maa-ainesten ottamiseen siirretään toiselle, on siirrosta vii py mät tä ilmoitettava lupaviranomaiselle. Luvan haltija vastaa lupaan liittyvistä vel voit teista, kunnes hänen ti lalleen on hakemuksesta hyväksytty toinen. Sa moin konkurssitapauksissa mikäli pesä jatkaa ottamistoimintaa tulee siitä teh dä ilmoitus lupaviranomaiselle tai siirtää lupa 6 kk:n ku luessa kon kurs sis ta toiselle ottajalle (Maa-aineslaki 13a ja 16a ). Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Maksu Lupahakemuksen maksuna laskutetaan seuraavat: Lupahakemuksen tarkastaminen 150,00 Maa-aines määrän mukaan x 0,01 770,00 Vakuuden hyväksyminen, lupamääräysten suorittaminen 120,00 Kuuluttamis- ja ilmoittamiskulut, Kouvolan Sanomat 254,87 Yhteensä: 1294,87

7 Ottamissuunnitelman valvonnasta perittävät maksut määräytyvät kulloinkin voimas sa olevan taksan mu kaisesti. Voimassaoleva taksa on hyväksytty ra kennus- ja ympäristölautakunnassa ja täydennetty va kuu den osalta päätöksellä Valvontamaksu peritään vuosittain kuna kin vuonna otetun maa-ai nes mää rän mukaan jälkikäteen. Valvontamaksun vähimmäismäärä peritään taksan mu kaises ti. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki Vastuut Luvan saajan on vastattava kaikista niistä maa-aineslain 9 :n mukaisista vaa timuk sis ta, jotka maa-ainesten ottamisesta aiheutuvat. Sovelletut oikeusohjeet: Maa-aineslaki PÄÄTÖKSEN PERUSTELU Alueella ei ole voimassa olevaa asema- eikä yleiskaavaa. Alueelle ei ole osoitet tu Ympäristöministeriön vahvistamassa maa kun ta kaa vas sa maankäyttöä eikä rajoituksia. Ottamisalue ei kuulu luonnon- ja maisemansuojelun kannalta merkittäviin kal lioaluei siin. Ottamistoiminta ei vaikeuta alueen kaavan mukais ta käyttöä eikä turmele maise ma ku vaa. Lisäksi lupamäärä ykset on annettu ottamistoiminnasta mah dol lises ti aiheutu vien haittojen välttämiseksi ja rajoittamiseksi. Pohjavesialueen suojeluun kiinnitetään erityistä huomiota ELY- keskuksen, Kou vo lan kaupungin ympäristönsuojelun ja tämän lupapäätöksen ohjeiden mukai ses ti. Maa-aineksen ottaminen ja ottamisen järjestely eivät ole ristiriidassa maa-aines lain 3 :ssä säädettyjen rajoitusten kanssa. Asianmukainen ot ta mis suun nitel ma (6 ) on esitetty. Ottamistoiminta ei aiheuta kaivannaisjätettä. 3. SOVELLETUT OIKEUSOHJEET Maa-aineslaki (555/1981) :t 3, 5a, 10, 11, 13a, 15, 16a, 16b ja 23, 23a Maa-ainesasetus (91/1982) :t 2a, 7, 8 ja 9 4. PÄÄTOKSEN VOIMASSAOLO Tämä päätös on annettu julkipanon jälkeen ja se on voi massa 4 vuotta lupapäätöksen lainvoimaisuuspäivästä alkaen. Lupamääräyksessä mainitut jälkihoitotoimenpiteet on suoritettava luvan voi massa olo ai ka na. Lisätietoja: Valvontainsinööri Tuomas Mikkola, puh , tuomas.mikkola(a)kouvola.fi

8 Rakennusvalvontapäällikön ehdotus: Rakennus- ja ympäristölautakunta päättää myöntää Ari-Matti Mäkelälle lu van maa-ainesten ottamiseen kiinteistöiltä (Korpela I) ja (Korpela II) lupapäätöksen ratkaisuosassa esitetyillä eh doilla ja lupamääräyksillä. Rakennus- ja ympäristölautakunnan päätös: Päätösehdotus hyväksyttiin.

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , Levikari Pasi

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , Levikari Pasi Rakennus- ja ympäristölautakunta 72 08.06.2016 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-475-3-49, Levikari Pasi 12322/10.03.00/2016 Rymla 72 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu seuraava

Lisätiedot

47 01.04.2015. Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-448-1-174, Automankki Ky / Valkealan Kuljetus

47 01.04.2015. Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-448-1-174, Automankki Ky / Valkealan Kuljetus Rakennus- ja ympäristölautakunta 47 01.04.2015 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-448-1-174, Automankki Ky / Valkealan Kuljetus 6929/10.99.00/2014 Rymla 47 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , Kilpiö Henry Ky

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , Kilpiö Henry Ky Rakennus- ja ympäristölautakunta 71 08.06.2016 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-446-2-58, Kilpiö Henry Ky 10181/10.03.00/2015 Rymla 71 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , NCC Roads Oy

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle , NCC Roads Oy Rakennus- ja ympäristölautakunta 39 06.04.2016 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistölle 286-415-4-28, NCC Roads Oy 8462/10.03.00/2015 Rymla 39 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu seuraava

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta Pohjolankatu Lappeenranta Annettu julkipanon jälkeen LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA 1. Hakija Rudus Oy PL 49 00441 Helsinki 2. Ottopaikka Lappeenranta, Nyrhilä Pataonsi 4:47 (405-461-4-47) 3. Asian vireille tulo Alkuperäinen maa-aineslupahakemus on kirjattu

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa

Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 38 29.03.2017 Päätös Maanrakennus Koskela Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Takamaa 410-411-5-92 236/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 29.03.2017 38 Valmistelija:

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017

Ympäristölautakunta Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/ /2017 Ympäristölautakunta 41 12.09.2017 Maa-aineslupahakemus, Esa Riikilä 301/10.03.00/2017 Ympltk 41 Esa Riikilä hakee Eurajoen kunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiek ka pi toi sen mullan ottamista Eurajoen

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 48 01.04.2015 68 06.05.2015 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille 286-447-3-72, 286-447-3-108 ja 286-447-3-130, Destia Oy, päätöksen

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN. 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÄÄTÖS Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta MAA-AINESLUVAN Pohjolankatu 14 MUUTTAMISESTA 53100 LAPPEENRANTA Annettu julkipanon 20.3.2013 jälkeen 1/5 I LUPAPÄÄTÖKSEN KERTOELMAOSA

Lisätiedot

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen

Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen Ympäristölautakunta 36 19.08.2015 Hakolan sora-alueen maa-aineslupapäätös, Jari ja Marja Juntunen 1701/77.772/2015 YMPLA 36 Dnro 1701/77.772/2015 Antopäivä 25.8.2015 Asia Päätös maa-aineslain 4 mukaisesta

Lisätiedot

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha.

Kiinteistölle on aiemmin myönnetty vuonna maa-ainesten ottolupa viideksi vuodeksi. Suunnitellun alueen pinta-ala on n. 3 ha. 2/YMPLA 28.9.2016 LOIMAAN KAUPUNKI MAA-AINESLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta M6/2016 Ympla 28.9.2016 85 Loimijoentie 74 32440 ALASTARO Annetaan julkipanon jälkeen 30.9.2016 HAKIJA: Raikkonen Oy Vanha-Alastarontie

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta lupahakemuksesta * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta lupahakemuksesta * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Rakennus- ja ympäristölautakunta 34 05.04.2017 Maa-aineslupahakemus kiinteistölle 286-474-3-89 14710/10.03.00/2017 Rymla 34 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta on laadittu seuraava pää tös eh dotus, josta

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1

Yleiskaavoittaja 14.12.2015 15. Hakija [--] Osoite Mahlavuorentie 45 15560 Nastola. Autotalli 21 1 Aitta 15 1 Poikkeamislupapäätös, Mahlavuorentie 45 1291/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 22.12.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 403 Immilä Mäntyranta 5:40 1900 Osoite Mahlavuorentie 45

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT KOKEMÄEN KAUPUNKI TAKSA 2016 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT Ympäristölautakunta hyväksynyt 09.12.2015 78 Voimaantulo 01.02.2016

Lisätiedot

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus

Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus Elinkeino-, liikenne- ja ym päristökeskus LAUSUNTO 16.1.2018 LAPELY/3392/201 6 Kittilän kunta Valtatie 15 99100 KITTILÄ Lausuntopyyntö 29.12.2017 Akanvuoma/Taivaanvalkeat ranta-asemakaavaehdotus, Kittilä

Lisätiedot

Maa-ainesluvan myöntäminen Maansiirto ja Kuljetus Kanervo Ky:lle, tilalle

Maa-ainesluvan myöntäminen Maansiirto ja Kuljetus Kanervo Ky:lle, tilalle Rakennus- ja ympäristölautakunta 115 02.11.2016 Maa-ainesluvan myöntäminen Maansiirto ja Kuljetus Kanervo Ky:lle, tilalle 286-447-3-1 12492/10.03.00/2016 Rymla 115 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Lisätiedot

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue

Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo ja Haapasuon sora-alue Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 7 25.01.2017 Päätös Hannu ja Seppo Anttonen Oy:n maa-aineslupahakemukseen, Haapasuo 410-408-8-33 ja Haapasuon sora-alue 410-408-8-67 76/10.03.00/2017 Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

Lisätiedot

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta

Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 29 08.02.2017 Maa-aineslupa / Pölläätin sora-alue, määräala Ali-Haapala RN:o 11:117 tilasta / PTR-Kuljetus Oy / Rakennus- ja ympäristölautakunta 812/10.03.00/2016 Rakennus-

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola

Yleiskaavoittaja 20.11.2015 13. Päätöksen antopäivä: 24.11.2015. Hakija [--] Osoite Pitkätie 277 15560 Nastola Suunnittelutarveratkaisu, Pitkätie 277 1280/10.102/2015 Päätöksen antopäivä: 24.11.2015 Hakija [--] Rakennuspaikka Kylä Tila RN:o Pinta-ala m² 411 Villähde Koivurinne 3:64 10771 Osoite Pitkätie 277 15560

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ

MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ Teknisen lautakunnan lupajaosto 31 06.05.2010 MAA-AINESLUPAHAKEMUS (SORA JA HIEKKA) KIINTEISTÖLLE MESIÄINEN RN:O 1:182 MARJOTAIPALEEN KYLÄSSÄ 91/60/602/2009 Lupaj 31 LUPAPÄÄTÖKSEN YLEINEN OSA 1. Hakija

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaustisen kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä

Lisätiedot

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn

2.1 Suunnitelmaa kohti 350,00. + ottamisalueen pinta-alan mukaan ( min 1 ha ) 100,00 / ha. sekä lisäksi hakemuksessa otettavaksi esitetyn PARKANON KAUPUNKI 1 MAA-AINESTAKSA Parkanon kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 KONNEVEDEN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 2 Sisällys: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kalajoen kaupunki MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Valtuuston 1.11.2016 hyväksymä Voimaantulopäivä 1.1.2017. 1 Yleistä Maa-ainesten

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN

HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA LUKIEN 1 HEINOLAN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA 1.7.2006 LUKIEN Ympäristölautakunta 20.6.2006 95 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Maa-ainesten

Lisätiedot

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815

Rakennustarkastaja Petri Mäki, sähköposti petri.maki@ylojarvi.fi, puh. 050 385 1815 Ympäristölautakunta 252 30.10.2012 Ympäristölautakunta 145 29.10.2013 Ympäristölautakunta 158 11.11.2014 Ympäristölautakunta 38 17.02.2015 Ympäristön epäsiisteys Ryömäntiellä 746/53.532/2012 YMPLTK 30.10.2012

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA

MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA MAA-AINEKSEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT PAIMION KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT K A U H A J O E N K A U P U N K I MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VOIMAANTULO 1.1.2015 Kauhajoen kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Suunnitelmaa kohti perusmaksu 180,00. sekä lisäksi peritään hakemuksessa otettavaksi esitetyn maa-ainesmäärän tilavuuden mukaan

Suunnitelmaa kohti perusmaksu 180,00. sekä lisäksi peritään hakemuksessa otettavaksi esitetyn maa-ainesmäärän tilavuuden mukaan MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ympäristölautakunta 5.11.2014 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Voimaantulo 1.1.2015 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa

Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Inkoon Kunta Maa-ainestaksa Hyväksytty Inkoon rakennus- ja ympäristölautakunnassa 12.11.2013 183 Otetaan käyttöön 1.12.2013 Sisällys 1 YLEISTÄ...2 2 TARKASTUSMAKSU...2 3 VALVONTAMAKSU...3 4 KUULEMINEN...4

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä Ympäristöterveyslautakunta 52 Liite 6

Pelkosenniemen-Savukosken kansanterveystyön kuntayhtymä Ympäristöterveyslautakunta 52 Liite 6 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT KEMIJÄRVEN, PELKOSENNIEMEN JA SAVUKOSKEN KUNNISSA 1 YLEISTÄ 1.1. Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA

MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA MAA-AINESMAKSUT HALSUAN KUNTA 2 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Halsuan kunnassa maa-ainesten ottosuunnitelman tarkistamisesta, ottotoiminnasta,

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Pirkkalan kunta 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT JA VAKUUDET PIRKKALAN KUNNASSA Kunnanhallitus hyväksynyt 3.9.2018 Voimaantulo

Lisätiedot

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA

INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA INKOON KUNNAN MAA-AINESTAXA Inkoon kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut. 1 YLEISTÄ Maa-ainesten

Lisätiedot

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811

Kunta Kylä Vesistö Tohmajärvi (848) Kutsu (409) Ahvenlampi. Tila Kiinteistötunnus Pinta-ala, ha Sarila ,3811 Kunnanhallitus 281 31.10.2016 Poikkeamishakemus - Kekäle Sari, hakemuksen hyväksyminen 409/31.310/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 281 ASIA Rakentamista koskeva poikkeamispäätös HAKIJA Kekäle Sari Renginpolku

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Raahen kaupunki Siikajoen kunta Raahen kaupunki Siikajoen kunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1.1.2019- Laadittu 24.9.2018 hyväksytty

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kärkölän kunta Ympäristölautakunta 30.1.2013 10 15.6.2016 28, muutos MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN JA YHTEISLUVAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 (5) Kärkölän

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 1 YLEISTÄ 1(5) Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan maa-aineslain

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT HAMINAN KAUPUNGISSA Haminan kaupungissa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan

Lisätiedot

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain

Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain Maa-aineslain mukaisen lupapäätöksen antamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä maa-aineslain ja ympäristösuojelulain mukaisten lupien yhteiskäsittelyn ja valvonnan taksa 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Kuljetus Kaukonen Oy

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Kuljetus Kaukonen Oy Rakennus- ja ympäristölautakunta 58 04.05.2016 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille 286-458-1-968 ja 286-458-1-944, Kuljetus Kaukonen Oy 11198/10.03.00/2016 Rymla 58 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Kaupunginhallituksen lupajaosto hyväksynyt 24.4.2018 Taksa tulee voimaan 1.6.2018

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LIITE/BILAGA 36 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, maa-aines- ja ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 Kunnanhallitus 54 15.02.2016 Kunnanvaltuusto 16 22.02.2016 Kunnanhallitus 179 20.06.2016 MESSUJEN ALENNUSTONTIT 27/02.09/2016 KHALL 54 Forssassa pidetään vuoden tauon jälkeen Ra ken na-si sus ta-asu -messut

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 2.1 Suunnitelmaa kohti 370 Riihimäen kaupunki TAKSAT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty 12.12.2011 Voimaantulo 1.2.2012 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä.

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT. Laihian kunnanvaltuuston hyväksymä. 1 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMIS- TOIMINNAN VALVONNASTA PERITTÄVÄT MAKSUT Laihian kunnanvaltuuston 27.9.2010 73 hyväksymä. Laihian kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN

69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN Rakennus- ja ympäristölautakunta 69 23.06.2015 LAUSUNNON ITÄ-SUOMEN HALLINTO-OIKEUDELLE JUKKA SUNISEN TEKEMÄÄN VALITUKSEEN LAUTAKUNNAN 24.3.2015 35 TEHTYYN PÄÄTÖKSEEN 658/66.661/2011 RAKYMPLA 69 Kolikeskus

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Jarmo Toikka Ky

Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille ja , Jarmo Toikka Ky Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 09.12.2015 Maa-ainesten ottamislupahakemus kiinteistöille 286-419-7-369 ja 286-419-7-363, Jarmo Toikka Ky 5847/10.03.00/2014 Rymla 126 Maa-ainesten ottamislupahakemuksesta

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

ALAVIESKAN KUNTA MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTAKSA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Hyväksytty Alavieskan kunnanvaltuustossa 13.2.2008, 5 Voimaantulo 1.4.2008 alkaen 1

Lisätiedot

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT RÄÄKKYLÄ MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Taksan käsittelypäätökset: Ympäristölautakunta 07.04.2008 5 Kunnanhallitus 08.05.2008 62 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA

KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA POHJOISEN KESKI-SUOMEN YMPÄRISTÖTOIMI 1. KANNONKOSKEN, KINNULAN, KIVIJÄRVEN, KYYJÄRVEN JA PIHTIPUTAAN KUNTIEN JA VIITASAAREN KAUPUNGIN MAA-AINESTAKSA Hyväksytty: Ympäristölautakunta 19.4.2016 36 Hyväksytty:

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA ALKAEN LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMEN MAA-AINESVALVONTAVIRANOMAISEN TAKSA 1.1.2014 ALKAEN Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 10.12.2013 134 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Sivu 1 / 6 LAUKAAN KUNTA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta 25.1.2017 Sivu 2 / 6 Laukaan kunnassa

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 7 MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT (Hyväksytty ympäristölautakunnassa 26.2.2015) 1 Yleistä

Lisätiedot

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut:

Ottamissuunnitelman tarkastamisesta luvan hakijan on suoritettava kunnalle seuraavat maksut: 1/5 LOHJAN KAUPUNKI Liite / MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Ympäristö- ja rakennuslautakunta 10.12.2015 109 Voimassa 1.1.2016 alkaen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.

Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015. Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01. Kunnanhallitus 56 30.03.2015 Kunnanhallitus 143 07.09.2015 Valtuustoaloite, ilmainen matkustuskortti koululaisille 1029/01.016/2015 Kunnanhallitus 30.03.2015 56 Valtuuston kokouksessa 9.2.2015 jätettiin

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET Nakkilan kunta Voimaantulo 1.6.2015 NAKKILAN KUNNAN MAA-AINESTAKSAN MAKSUPERUSTEET Sisällysluettelo: 1 Yleistä... 2 2 Tarkastusmaksu...

Lisätiedot

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA

LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 LOPEN KUNNAN MAA-AINESTAKSA 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo:

Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo: KAUHAVAN KAUPUNKI Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut: Sisällysluettelo: 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksu 3 Valvontamaksu 4 Kuuleminen 5 Vakuudet

Lisätiedot

MAA-AINESLUPIEN KÄSITTELYSTÄ JA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA SEKÄ OT- TAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT 01.

MAA-AINESLUPIEN KÄSITTELYSTÄ JA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA SEKÄ OT- TAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT 01. 1 KIURUVEDEN KAUPUNKI MAA-AINESLUPIEN KÄSITTELYSTÄ JA MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA SEKÄ OT- TAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAK- SUT 01.01.2010 LUKIEN Hyväksytty teknisen lautakunnan

Lisätiedot

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA

MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA MAA-AINESTAKSA HUMPPILAN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 2008 1 Humppilan maa-ainestaksa 2008 Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 Tarkastusmaksut 3 Valvontamaksut 4 Naapureiden kuulemismaksut 5 Vakuusmaksut 6 Pakkokeinopäätöksistä

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA

Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA Sosiaali- ja terveysltk. 96 17.06.2015 LASTENSUOJELUN AVOPALVELUIDEN HANKINTA SOTEL 17.06.2015 96 Valmistelu: lapsiperhetyön päällikkö Annika Immonen, puh. 0400 126 151, hankintapäällikkö Tuure Marku,

Lisätiedot

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi

Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi Perusturvalautakunta 30 08.05.2014 Laukaan kunnan perusturvalautakunnan selvitys lastensuojelun määräraikojen ylittymisen vuoksi 89/05.09.00/2013 Perusturvalautakunta 30 Valmistelija: perusturvajohtaja

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT Lapinjärven kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta, ottamistoiminnan valvonnasta

Lisätiedot

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA

MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Ympäristölautakunta 9.12.2015 67 liite 4 1 Lapinlahden ympäristölautakunta MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT LAPINLAHDELLA Lapinlahden

Lisätiedot