Inbound-Markkinoinnin Kirjekurssi osa 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Inbound-Markkinoinnin Kirjekurssi osa 1"

Transkriptio

1 Inbound-Markkinoinnin Kirjekurssi osa 1 Siirry push-markkinoinnista sisältöihin, joita asiakkaasi rakastavat! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

2 Hei ystäväni, ja tervetuloa inbound -markkinointikirjani pariin! Terkuin, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja Tässä kirjassa olemme koostaneet inboud markkinoinnin kirjekurssin sisällön yhdeksi kokonaisuudeksi. Materiaalissa on hyödynnetty mm. sellaisten markkinointiautomaatiojättien kuin HubSpotin ja ActiveCampaignin keräämää tietoa aiheesta. Kun olet opiskellut kirjekurssin materiaalin läpi, sinulla on kuva siitä: 1. mitä inbound markkinointi tarkoittaa 2. mitä sen avulla voidaan saavuttaa 3. mitkä ovat sinun yrityksellesi olennaisimmat ja tärkeimmät seuraavat askeleet inbound markkinointia startatessa Miksi inbound markkinointi on tavoittelemisen arvoista? Perinteiseen markkinointiin on kuulunut kautta aikojen push-malli viestiä kerrotaan asiakkaalle yrityksen valitsemalla hetkellä, halusi asiakas sitä tai ei. Ajan myötä tämä malli on käynyt kalliiksi ja lopputuloksena usein ovat ärtyneet ja häirityksi tulleet asiakkaat (esimerkiksi cold call:t). Sen sijaan inbound markkinoinnin tavoitteena on saavuttaa myönteinen asiakaskokemus - uusi tapa markkinoida on palvella asiakasta siinä hetkessä, kun asiakas sitä itse toivoo. Tutustumme kirjassa inbound markkinointiin neljän kokonaisuuden avulla, joista jokainen osa-alue sisältää 1-5 kirjettä. Nämä neljä kokonaisuutta ovat: 1. Houkuttele tulevaa asiakastasi (Attract) 2. Ohjaa asiakasta toimintaan (Convert) 3. Kävijästä liidiksi ja asiakkaaksi (Close) 4. Ilahduta asiakastasi (Delight)

3 Houkuttele asiakastasi Optimoi verkkosivusi hakukoneille Hakukoneoptimointi Hakukoneoptimointi tarkoittaa verkkosivujen kehittämistä hakukoneita silmälläpitäen, jotta saamme mahdollisimman paljon uusia kävijöitä verkkosivuille. Hakukoneiden hakurobotit pyrkivät löytämään Googlen käyttäjälle aina parhaimman ja relevanteimman vastauksen eli verkkosivut. Hakukoneoptimointi rakentuu kolmesta kokonaisuudesta: 1. Sisällöstä 2. Tekniikasta 3. Linkkiprofiilista Mistä aloitetaan? Hakukoneoptimointi aloitetaan avainsanatutkimuksella, koska sinun tulee tietää mitkä ovat termejä ja hakuja, joita asiakkaasi käyttävät. Tulevat asiakkaasi käyttävät erityyppisiä hakuja eri ostoprosessinsa vaiheissa. Mitä syvemmällä ostoprosessissa ollaan ja lähempänä ostopäätöstä asiakas on, sitä tarkempia hakuja käytetään. Hyviä työkaluja avainsanojen etsimiseen ovat Googlen oma Keyword Planner sekä maksullinen KWFinder. Valitse ne avainsanat, jotka ovat tarpeeksi rajattuja (ei liian yleisiä ja monimerkityksellisiä), mutta joilla tehdään kuitenkin riittävästi hakuja. Hakuesimerkki eri ostoprosessin vaiheessa tehdystä hausta: Miesten takki tai miesten musta nahkatakki koko M. Jälkimmäisen haun tekijä on jo valmis ostamaan. Valitse laskeutumissivut, joita hakukoneoptimoit ja tuota sisältöä käyttäen valitsemaasi avainsanaa. Muista, että yksi laskeutumissivu hakukoneoptimoidaan ainoastaan yhtä avainsanaa silmälläpitäen. Pidä mielessä käyttäjäkokemus, joten unohda spämmäys ja avainsanan turha toisto sisällössä. Pidä kuitenkin huoli siitä, että valitsemasi avainsana löytyy ainakin TITLE-tekstistä URL-osoitteesta kuvien ALT-tekstistä sekä pääotsikon tasolta (H1) Tekninen hakukoneoptimointi Tekniseen hakukoneoptimointiin liittyy mm. esteettömyys eli se, että Googlen hakurobotti pystyy liikkumaan sivustolla vapaasti ja tulkitsemaan sisältöä vain yhdellä tavalla. Mikäli sivustolta löytyy duplikaattisisältöä, se yleensä saa negatiivista huomiota Googlelta (hakusijoitukset huononevat!). Testaa siis mm. se, että sivustosi löytyy Googlen hakemistosta ainoastaan yhdellä uniikilla URL-osoitteella, eikä esim. näin: ja Jälkimmäisen tulisi palauttaa osoite ja sisältö uniikkiin URL-osoitteeseen Nykyään Google mittaa myös käyttäjäkokemusta Google Analyticsin lukujen perusteella, joten pidä huolta siitä, että verkkosivusi ovat helppo käyttää ja toimivat moitteettomasti myös mobiilissa. Sisäiset linkitykset Sisäiset ja ulkoiset linkitykset ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnissa. Sisäiset linkit ohjaavat kävijää joustavasti eteenpäin ja tukevat miellyttävää käyttäjäkokemusta. Ulkoiset linkit osoittavat Googlelle sivustosi sisällön olevan laadukasta, luotettavaa ja kiinnostavaa. Pyri saavuttamaan hyvälaatuisia linkityksiä muilta verkkosivuilta, kuten esimerkiksi lehtien, yhdistysten tai kunnan sivuilta. Ole aktiivinen, tee blogikommentteja, käytä sosiaalista mediaa ja tärkeimpänä - tuota sisältöä, joka kerää linkkejä kuin hunaja nalleja konsanaan!

4 Houkuttele asiakastasi - Merkityksellinen sisältö Miksi sisältö on tärkeää inbound-markkinoinnissa? Sisältö on se koukku, jonka avulla houkutellaan tulevaa asiakasta luoksesi. Sisältö on polttoainetta inbound-markkinointiin! Sisältöä voi olla laskeutumissivut, blogaukset, sähköpostit, someviestit, videot jne. Sisältö Miten sisältöä luodaan? Ja mikä tärkeintä, miten luodaan sisältöä, jota tulevat asiakkaasi haluavat lukea? Kaikki lähtee suunnitelmasta, mitä sisältöä tuotetaan ja kuinka useasti. Ja erityisesti, ketkä yrityksessä sitoutuvat sen tuottamiseen. Sisällön tuottaminen on hidasta, joten sisältökokonaisuuksien rakentaminen vie aikaa. Ajattele sisällöntuotantoa kuin laittaisit kolikkoja säästöpossuun - yksi blogaus kerrallaan kasvatte vaikuttavan sisällön määräänne. Eikä tarvitse huolestua siitä, mikäli ensimmäinen blogaus ei välittömästi tuo sivustolle tuhansia uusia kävijöitä, saattaa olla että vasta 50. teksti räjäyttää pankin. Tämän vuoksi on tärkeää tehdä suunnitelma aikatauluineen, ettei turhautuminen lopeta hyvin alkanutta prosessia. Suunnittele Määrittele sisällön tarkoitus? Onko tarkoitus pelkästään jakaa infoa ja apua vai kenties ohjata asiakasta toimintaan? Valitse formaatti. Onko kyse blogista, infograafista, whitepaperista, e-kirjasta tms. Formaatti valitaan sen perusteella kenelle sisältö on suunnattu. Minkä tyyppistä sisältöä asiakkaasi tykkää kuluttaa? Mistä haluat kirjoittaa? Kenelle kirjoitat (ostopersoona ja ostoprosessin vaihe)? Niin kuin avainsana-analyysissa jo todettiin (Kirje 1) ostajat käyttäytyvät eritavalla riippuen ostoprosessin vaiheesta. On eri asia kirjoittaa asiakkaalle ostoprosessin alkuvaiheessa, kun pyritään vasta luomaan luottamusta kuin asiakkaalle, joka on jo ostoprosessissaan ratkaisujen vertailuvaiheessa. Luo Ideasta tarinaksi! Pidä tärkeimpänä mielessä luomisprosessin aikana se, kenelle sisältöä kirjoitat. Tee sisältö helpoksi kuluttaa, sulattaa ja sisäistää. Less is more. Pysy asiantuntijan roolissa ja jaa osaamistasi, vältä markkinointihenkistä sisältöä ja tuputtamista. Keskity ensisijaisesti tekstisisältöön, mieti ulkoasua ja grafiikkaa vasta myöhemmin. Jakelu Vasta sisällön jakaminen tekee sisällöstäsi merkityksellistä. Ilman lukijaa ei nimittäin ole merkityksiäkään. Yleisesti kuvitellaan, että pelkästään sisällön julkaisu verkkosivuilla generoisi valtavan määrän lukijoita. Pidä huoli siitä, että tulevat asiakkaat löytävät sisältösi esimerkiksi some-mainonnan, uutiskirjemainonnan tai Google AdWords -mainonnan avulla. Analysoi Tutki sisältöjesi kuluttamista mm. Google Analyticsin avulla. Vertaile lukijoiden määrää, saatujen liidien määrää, sisältösi jakamista, ulkoisten linkkien saamista. Toista Tee uudelleen, säännöllisesti ja onnistuneista sisällöistä oppien!

5 Houkuttele asiakastasi Bloggaamisen perusteet Miten bloggaus auttaa inbound -markkinointia? Blogi auttaa houkuttelemaan uusia asiakkaita. Bloggaaminen on helppo tapa kirjoittaa asiakkaittesi kohtaamista ongelmista. Kun kirjoitetaan kielellä, jota asiakas itsekin käyttää, blogauksesi todennäköisesti nousee hyvin esille hakutuloksissa. Bloggaaminen on kuin oven avaamista uusille asiakkaille - kun tuleva asiakas on ensin kiinnostunut tarjoamastasi sisällöstä, hän on todennäköisesti paljon kiinnostuneempi tutustumaan myös tarjoamiisi palveluihin tai tuotteisiin. Kuinka luodaan menestyksekäs blogi? Valitse kiinnostava aihe ja teema blogillesi. Kirjoita asiantuntijan äänellä, vastaa tulevien asiakkaittesi kysymyksiin ja ratko heidän ongelmiaan. Jaa asiantuntijuuttasi - ilmaiseksi! Älä puhu itsestäsi! Unohda yrityksesi mainostaminen ja esiintuominen. Puhu toimialaasi liittyvistä teemoista, älä paukuttele omia henkseleitäsi. Ideoi. Brainstormaile valmiiksi kiinnostavia bloggauksen aiheita. Mitkä ovat asiakkaittesi yleisimmin kysytyt kysymykset? Mihin tuleva asiakkaasi tarvitsee apuasi? Mitä toivoisit asiakkaittesi tietävän toimialastasi? Kun valitset aiheita, muista aiemmin tehty avainsanatutkimus - mitkä olivat avainsanoja, joita asiakkaasi käyttivät ostoprosessin eri vaiheissa? Yksi aihe per blogaus! Ratkaise yksi ongelma kerrallaan. Muistithan että yksi avainsana hakukoneoptimoitiin aina yhdelle uniikille sivulle. Valitse blogauksellesi konversio. Mitä toivot lukijan tekevän sen jälkeen, kun hän on lukenut blogauksen? Tilaavan uutiskirjeen, lataavaan whitepaperin? Lisää jokaiseen blogaukseen Callto-Action -elementti. Vähintäänkin uutiskirjeen tilausmahdollisuus blogille! Käytä aikaa yksittäisien blogien otsikointiin. Käytä aluksi pelkästään työotsikkoa, kirjoita sisältö ja palaa sen jälkeen uudelleen otsikkoon. Muistathan, että suurin osa lukijoista silmäilee pelkästään otsikon ja tekee lukupäätöksen sen perusteella. Otsikon tulisi sisältää myös hakukoneoptimoitava avainsana. Jotta haastekertoimet nousevat tästäkin, niin otsikosta tulisi käydä selväksi myös se, mikä on blogauksen antama arvo ja hyöty lukijalle? Erimerkiksi Kolme suosituinta työkalua inbound-markkinoinnin aloittelijalle! Blogauksen title-teksti. Edellisten määrittelyjen perusteella itse blogauksen otsikko on yleensä aika pitkä. Googlen hakutuloksissa näytetään kuitenkin TITLE-tekstissä pelkästään ensimmäistä merkkiä. Kirjoita siis blogaukselle erikseen tiivistetty otsikko TITLE-tekstiksi, jotta saat hakutuloksissa mahdollisimman paljon klikkauksia. Helppo luettavuus. Käytä välilyöntejä tehdäksesi tilaa sisällöllesi, hyödynnä kuvaavia väliotsikoita, boldaa tärkeitä osiota ja käytä bulletteja tai numerointeja jäsentääksesi sisältöä. Hyödynnä kuvia ja grafiikkaa. Markkinoi blogiasi. Hakukonenäkyvyyden kannalta parasta on, että blogisi sijaitsee verkkosivuillasi, ei esimerkiksi ulkoisessa palvelussa. Pidä huoli siitä, että blogi on hyvin esillä sivuillasi, erityisesti etusivulla ja navigaatiossa. Linkkaa tuote/palvelusivuiltasi blogisi relevantteihin otsikoihin. Jaa blogiasi somessa ja pidä huoli siitä, että myös lukijasi on helppo jakaa yksittäisiä blogauksia omassa verkostossaan. Jaa blogiasi sähköpostin välityksellä säännöllisesti. Analysoi blogiasi. Seuraa suosituimpia blogejasi ja pyri kirjoittamaan suosituimman blogauksen tyylisiä uusia postauksia.

6 Houkuttele asiakastasi - Voimaa somesta! Miksi sosiaalinen media on tärkeä inbound-markkinoinnille? Sosiaalisen median tavoittama kohdeyleisö kasvaa jatkuvasti. Eri kanavista kuten Facebook, Twitter, LinkedIn jne., löytyy runsain määrin tulevia asiakkaitasi - mahdollisuudet ovat siis lähes rajattomat. Some voi auttaa esimerkiksi verkkosivujesi kävijämäärän kasvattamisessa, liidien keräämisessä sekä luottamuksen rakentamisessa. Miten aloitan? Valitse Aseta tavoitteet toiminnalle. Haluatko lisää liikennettä verkkosivuille? Lisää uutiskirjeen tilaajia? Käytä hyväksi SMART-mallia: Specifi-Measurable-Attainable-Relevant-Timely Tee sisältösuunnitelma. Valitse se sisältö, mitä jaat eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi voit päättää, että sosiaalisessa mediassa jaetaan ainoastaan blogaukset ja yrityksen tapahtumien markkinointi. Sisällön muodosta riippuen erityyppisiä sisältöjä voidaan jakaa eri kanavissa, esimerkiksi kuvat Instagramissa ja blogit LinkedInissä. ne kanavat, joissa tulevat asiakkaasi viihtyvät. Älä yritä ottaa haltuun kaikkia kanavia kerralla, määrä ei korvaa laatua! Facebook on tällä hetkellä yksi kattavimmista somekanavista Suomessa. 5 Some-optimointi. Kokeile erilaisia tapoja viestiä. Jossain kanavissa on jo rajoittava merkkimäärä käytettävissä, mikä haastaa sanomaan asioita eri tavalla. Hyödynnä ja kokeile kuvia ja videoita - ne saavat useimmiten paremmin huomiota kuin pelkkä teksti. Muista kuitenkin laatu visuaalisessa sisällössä (ei pikselöityneitä suttukuvia). Testaa, testaa, testaa somessa ei tarvitse olla virallinen! Mittaa sitoutuneisuutta aina konversioon saakka. Mittaa ensin yleisösi koko, kuinka paljon olet kasvattanut yleisöäsi esim. viimeisen kvartaalin aikana. Kuinka paljon yleisösi on sitoutunut sisälltöösi (jaot, tykkäykset, twiittaukset), kuinka paljon yleisöstä on generoitunut verkkosivukäynneiksi ja sieltä liideiksi. Suurin ongelma somen käytössä on suunnitelmattomuus ja mittaamattomuus. Päätä mitä teet, missä, miten ja milloin. Mitä haluat saavuttaa ja mittaa onnistuitko siinä.

7 Liidejä ei voida saada ilman konversioprosessia (conversion process) Miksi mellastan näistä liideistä? Siksi, koska osa näistä liideistä muuttuu sinulle tuoreiksi ja maksaviksi asiakkaiksi! Mitä enemmän liidejä, sitä enemmän mahdollisuuksia. 1. Konversioprosessi alkaa CTA:sta eli Call-to-Action elementistä 2...jota klikattuaan kävijä päätyy laskeutumissivulle. 3. Laskeutumissivulla tarjotaan kävijälle jotain kiinnostavaa etua, josta maksettava hinta on yhteystiedot. 4. Yhteystiedot annettuaan kävijä päätyy kiitos-sivulle, jossa hänelle annetaan luvattu etu (video, opas, whitepaper). Call-to-Action Pureudutaanpa tarkemmin tähän CTA-lyhenteeseen. CTA on bannerielementti, jossa kerrotaan edusta/tarjouksesta ja jota klikkaamalla päädytään laskeutumissivulle. CTA voi esiintyä verkkosivuilla, blogeissa, sähköposteissa tai sille voidaan ostaa näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisen media uutisvirrassa. Call-to-Action -elementin tulee olla toimintaan ohjaava, sen täytyy selkeästi ohjata kävijää klikkaukseen, kuten esimerkiksi Lataa opas tai Tilaa ilmainen tutkimus! Käytä verbejä, jotka ohjaavat toimintaan ja pidä CTA:ahan sisältyvä lause lyhyenä. Sisällytä lauseeseen myös aiheeseen liittyvä avainsana eli Lataa reppureissaajan opas tai Tilaa ilmainen tutkimus laihdutuskeinoista! CTA:n ulkoasuun ei ole yksiselitteistä vastausta - tärkeintä on, että se herättää tulevan asiakkaasi huomion. Testaa erilaisia CTA-bannereita, näin löydät sopivimman muodon omalle kohdeyleisöllesi. Hyväksi CTA:n klikkausprosentiksi voidaan sanoa 2 %:n CTR:ää eli kaksi prosenttia nähneistä reagoi Call-to-Actioniin. Vastaavasti voidaan sanoa, että mikäli kymmenen prosenttia CTA:n kautta laskeutumissivuille päätyneistä luovuttaa tietonsa ja päätyy kiitos-sivulle, niin prosessi on hyvin hallussa. Laskeutumissivu Sivu, jonne CTA-elementti kävijän vie, on digitaalinen myyntimiehesi. Tuleva asiakkaasi on astunut liikkeeseesi sisään ja on kiinnostunut tarjoamastasi asiasta - nyt on se hetki käsillä, jolloin on väläytettävä upein hymy kasvoille ja houkuteltava kävijä peremmälle. Tärkeintä laskeutumissivussa siis on vaikutelma, jonka kävijä saa muutamassa ensimmäisessä sekunnissa katsellessaan sivua. Kävijän tulisi ehtiä siinä ajassa ymmärtää, mikä laskeutumissivun tarjoama etu on ja mitä hyötyä siitä voisi hänelle olla. Laskeutumissivun otsikoinnin tulee olla selvä ja toimintaan ohjaava, jatkaa sitä samaa tarinaa, mikä CTA:ssa aloitettiin. 1. Mitä kävijä saa? (Oppaan) 2. Mitä hyötyä siitä hänelle on? (Tulee taitavammaksi) 3. Mitä hänen täytyy maksaa eli tehdä, jotta päsee käsiksi hyötyyn (Täyttää lomake) Itse tekstisisältö tulee pitää lyhyenä, 2-4 lausetta siitä mitä tarjotaan ja mitä hyötyä edusta konkreettisesti voi saada. Tee tekstistä helposti luettavaa lihavointien ja listauksien avulla. Käytä kuvaa, grafiikkaa tai videota, mikäli voit niiden avulla esittää saatavan hyödyn helposti ymmärrettävämmin. Älä kuitenkaan sekoita kävijöitä muilla tarjouksilla tai linkeillä, joten olisi hyvä, mikäli laskeutumissivuilla ei näkyisi verkkosivujen navigaatiota lainkaan! Laskeutumissivun olemassaolon tarkoitus on saada kävijä täyttämään yhteystietonsa, joten tämä tulee olla ainoa tarjolla oleva toiminto. Kuitenkin somejaon mahdollisuuden lisääminen on suotavaa, jotta iloisesti yllättynyt kävijä voi jakaa etuasi myös ystävilleen! Olisi toivottavaa, ettei kävijän tulisi täyttää kovin pitkää lomaketta edun saadakseen. Suurimmassa osassa tapauksista nimi, yritys ja sähköpostiosoite ovat riittävä tieto ja sellainen hinta, jonka kävijä on valmis maksamaan. Laskeutumissivuja voi olla useampia, mielellään jokaiseen tarjoamaasi kokonaisuuteen liittyen. Tarkennan vielä, että laskeutumissivu ei ole tuote-esittely sivu, vaan se räätälöidään aina edellä mainittujen ehtojen mukaisesti. Helpoiten tämä tapahtuu siten, että muokkaat verkkosivuillesi valmiin sivupohjan laskeutumissivuja varten, johon kirjoitat omat sisällöt aihepiirikohtaisesti. Kiitos-sivu Kiitos-sivu on usein unohdettu ja liian vähälle huomiolle jäävä osa konversioprossia. Usein tämä on kuitattu lomakkeen lähetyksen jälkeisellä tekstillä Kiitos tilauksestasi! Tämä kuitenkin tulisi nähdä mahdollisuutena tarjota kävijälle jotain häntä kiinnostavaa lisätietoa, mahdollisuus jatkaa ostopolkuaan eteenpäin. Kiitos-sivun tulee toki kiittää ja antaa selkeä ohjeistus siitä, kuinka kävijä tulee saamaan tilaamansa edun (ladattava linkki tai saapuva sähköposti). Tässä vaiheessa kiitos-sivulle olisi hyvä nostaa esille myös koko verkkosivujen navigaatio, joka kertoo kävijälle enemmän koko bisneksestäsi. Kiitos-sivulle voidaan nostaa myös seuraava CTA-elementti (kuten esimerkiksi referenssitarina) - kuitenkin siten, että tarjottava uusi sisältö liittyy läheisesti siihen teemaan miksi kävijä alun perin päätyikin laskeutumissivulle. Kiitos-sivullekin olisi hyvä nostaa some-elementit. Ne ovat rentoja kanavia, joissa kävijä voi tutustua sinuun tarkemmin. Ja hei, kaikkea tätä pystymme testaamaan ja kokeilemaan. Harvoin kultahippu ensimmäisellä kokeilulla osuu siivilään! Pidä huoli siitä, että verkkosivuillasi on esimerkiksi Google Analytics työkalu, joka tuottaa tarvittavaa dataa kävijöiden liikehdinnästä.

8 Oikea viesti + oikea aika + oikea vastaanottaja = Liidin hoivaaminen Jännitys tiivistyy! Olemmme houkutelleet asiakkaita verkkosivuillemme ja vieneet heidät konversioprosessin läpi liidiksi. Nyt on siis klousauksen aika (Attract-Convert-Close). Tehokkain keino hoivata kävijöitä liidistä ostavaksi asiakkaaksi saakka, on sähköposti. 91 % ostajista tarkistavat sähköpostinsa päivittäin, joten kanavan tavoittavuus on erinomainen. Oikealla tavalla tehtynä sähköpostimarkkinointi on oiva tapa hoivata saatua liidiä. Avain menestykseen sähköpostimarkkinoinnissa on se, että osaa räätälöidä oikean viestin, oikealle kohderyhmälle ja suorittaa lähestymisen oikeaan aikaan. 1. Ostajien tunnistaminen ja tunteminen ovat siis avainasioita inbound-markkinoinnin kokonaisuuden toteutuksessa (buyers persona). 2. Samoin kuin sen oikean ajankohdan löytäminen lähestymiselle eli missä vaiheessa ostopolkua tuleva asiakkaasi tallaa (buyers journey). Tunne tulevat asiakkaasi Segmentoinnin avulla voit kerätä liidillesi lisää relevanttia taustatietoa, kuten esimerkiksi sijainti, yritykseen liittyvä tieto, verkkosivuilla selailtu tieto, sähköpostien avausprosentit jne. Tämä kaikki auttaa sinua tutustumaan tulevaan asiakkaaseesi paremmin, jotta pystyt tarjoamaan häntä kiinnostavaa ja koskettavaa sisältöä. Ja kun tunnet tulevat asiakkaasi, sähköpostimarkkinointisi ei ole inhottua spämmiä vaan sen sijaan toivottua sisältöä. Jotta postituksia ei luokiteltaisi spämmiksi, pitää sinun muistaa hoivata myös keräämääsi kontaktilistaa. On arvioitu, että työpaikan vaihdon ja eri elämänmuutosten vuoksi sähköpostiosoitteista vanhenee jopa 25 % osoitetta vuodessa! On siis tärkeää seurata lähetyksiä ja niiden onnistumisia, jotta et saa lähettäjänä spämmääjän mainetta. Sanomattakin on selvää, että ostetuille, kerätyille, lainatuille tai varastetuille sähköpostiosoitelistoille ei kannata lähettää mitään.. Asiakkaan matka luoksesi Kun tulevalle asiakkaallesi herää kiinnostus tarjoamaasi palvelua/tuotetta kohtaan, hän on avoin helposti ymmärrettävälle ja keveälle sisällölle kuten videot, blogaukset, oppaat ja ilmaiset työkalut. Tämän sisällön avulla tuleva asiakkaasi kouluttaa itseään aiheen tiimoilta, tutustuu ja tunnustelee. Seuraavalla askelmalla tuleva asiakkaasi harkitsee, punnitsee vaihtoehtoja. Tällöin häntä voisi kiinnostaa sen tapaiset sisällöt kuin webinaarit, case-studies, Yleisimmin Kysytyimmät Kysymykset ja asiakasarviot. Tulevan asiakkaasi päätösprosessia tukevat taas sen tyyppiset sisällöt kuin esimerkiksi ilmaiset demot, ROI-laskelmat, veloituksettomat konsultoinnit jne. Hoivaaminen tarkoittaa sitä, että rakennat sinnikkäästi suhdetta tulevaan asiakkaaseen pitkin hänen matkaansa. Ihmiset väistävät luonnostaan vierasta ja tuttujen kanssa on mukavampaa tehdä yhteistyötä. Hoivaamalla autat tulevaa asiakasta päätöksenteon hetkellä. Tämä vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä osassa bisneksistä matka saattaa olla hyvinkin pitkä, mutta Ystävä, luota minuun, tämä on sen arvoista! Vinkkejä kirjeen tekoon 1. Selkeän tavoitteen asettaminen: Miksi lähestyt tulevaa asiakastasi tällä viestillä? 2. Personoi: Käytä vastaanottajan nimeä, koska tämä nostaa todennetusti sähköpostiin reagointiprosenttia. 3. Ole selkeä ja ohjaa suoraan haluttuun toimintoon (muistathan CTA:n?) 4. Testaa ja analysoi. Saavatko liidit kirjeesi, ovatko osoitteet valideja? Avataanko viestejäsi? Klikataanko niitä? Kuinka voisin parantaa sisältöjäni?

9 Ostajalähtöistä myyntiä Mitä tapahtuu niille liideille, joita inbound-markkinoinnin avulla kerätään ja hoivataan? Osa saattaa toki omatoimisesti aloittaa kaupanteon kanssasi, mutta suurimpaan osaan liideistä tulee käyttää myynnin hellää ohjausta eteenpäin ostoprosessissa. Voitaisiinkin puhua inbound-myynnistä. Ilman tätä osaa prosessia, jää inbound-markkinoinnin jalostama arvo täysimääräisesti hyödyntämättä. Jatka siis rohkeasti eteenpäin, vaikket myyntimies tai nainen olisikaan! Säännöllinen bloggaaminen nostaa sinut asiantuntijaksi omalla toimialallasi. Parhaimmillasi pääset toimimaan koko toimialaa edustavana edelläkävijänä. Asiantuntijuus edesauttaa luottamuksen syntymistä sinun ja tulevan asiakkaasi välillä. Myynnin ja markkinoinnin liitto Koska jo inbound-markkinoinnin mallissa (Attract- Convert-Close-Delight) puhutaan klousauksesta, niin ymmärretään, että myynti kuuluu olennaisena osana inbound-markkinointiin. Loputtomasti ei pystytä hoivaamaan liidiä ostopolullaan vaan joskus tulee se aika, jolloin hoivaus muuttuu toiminnaksi. Myynnin ja markkinoinnin liitto tarkoittaa sitä, että näillä kahdella toimijalla on yhteiset tavoitteet ja yhdessä sovittu toimintamalli siitä, kuinka liidien kanssa toimitaan. Esimerkiksi, missä vaiheessa prosessia liidi siirretään markkinoinnista myyntiin? Osallistuuko myynti asiakkaan kiinnostuksen herättelyyn vai onko sen tehtävänä aina vain klousata kauppa? Markkinoinnin ja myynnin välillä tulee kulkea säännöllinen informaatio siitä, mitä liideille tapahtuu. Mitkä liidit ovat johtaneet kaupantekoon ja mitkä eivät? Tämä tieto auttaa kehittämään inbound-markkinointia jatkossa tehokkaammaksi ja kohdennetummaksi. Ostajalähtöistä myyntiä Millaista sitten on inbound-myynnin toiminta? Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että myynti voi suosiolla unohtaa geneeriset hissipuheet, sillä käsissämme on valtava määrä informaatiota jo pelkästään yhdestä ostajaehdokkaasta. Sen sijaan myynnin tehtävänä on kuunnella, ymmärtää ja ratkaista. Inbound-myynnissä tärkein agenda onkin asiakkaan määrittelemä, myynnille jää tehtäväksi saattaa ongelmanratkaisu asiakasehdokasta tyydyttävään tilanteeseen. Vinkkejä inbound-myyntiin: 1. Käydään läpi saatavilla oleva ja ostajaehdokkaasta kerätty data (mitä oppaita liidi on ladannut, mitä sivuja selannut, minkälaista hoivaa saanut jne.). 2. Tutkitaan liidiyrityksen verkkosivut. Mitä yritys myy, kenelle ja miten? Hyödyllistä on lukea muutama referenssitarina, mikäli sellaisia on tarjolla. 3. Hankitaan hieman tietoa toimialasta ja kilpailijoista. 4. Tutustutaan yrityksen ja kontaktin LinkedIn-profiileihin sekä muihin olemassa oleviin some-kanaviin.

10 Asiakkaasta promoottoriksi Me olemme saapuneet maalisuoralle. Kiitos, että olet jakanut tämän matkan kanssani. Viimeinen kokonaisuus on enää käsittelemättä (Attract-Convert-Close-Delight), eli tällä kertaa keskitymme tulevien ja olemassa olevien asiakkaidemme ilahduttamiseen. Asiakkaasta promoottoriksi Onnistunut asiakaskokemus on avainasemassa siinä, että asiakkaastasi voi joku päivä tulla bisneksesi promoottori. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan että pelkästään keskittyisit hankkimaan asiakkaita, niin annat aikaasi ja huomiotasi jo olemassa oleville asiakkaille. Asiakaskokemukseen investointi ja sen ottaminen mukaan jokaiseen yrityksesi prosessiin mahdollistaa sen, että jonain päivänä asiakkaasi voi olla myös sinun markkinoijasi. Inbound-markkinoinnin avulla voidaan laajentaa asiakaskokemusta koskettamaan myös tulevia asiakkaita. Mikäli pystytään esimerkiksi sisältöjen avulla auttamaan ja opastamaan tulevaa asiakasta, hän kertoo yrityksesi tarinaa eteenpäin ennen kuin on edes itse suorittanut ostoprosessiaan loppuun saakka! Asiakaskokemus Asiakaskokemus on se tunne, joka asiakkaalle tulee, kun hän on kanssakäymisessä yrityksesi kanssa missä tahansa kanavassa, prosessissa tai kohtaamisessa. Asiakaskokemus muodostuu aina asiakkaan silmien edessä, joten onnistumista voidaan mitata ainoastaan asiakkaiden palautteen avulla. Viereisessä palstassa on nähtävillä 8-kohtainen prosessi, jossa pyritään kehittämään asiakaskokemusta ja ilahduttamaan asiakasta. Seuraa prosessia ja edesauta asiakkaidesi tyytyväisyyttä inbound-markkinoinnin avulla Anna 8 Customers will never love a company until the employees love it first. Pidä huoli siitä, että työntekijät tietävät tehtävänsä ja että heillä on vastuu asiakkaan hyvinvoinnista. Rakenna luottamusta jokaisessa asiakaskohtaamisessa. Lupaa mitä teet ja tee mitä lupaat. Pidä kiinni siis aikatauluista ja sovituista tehtävistä. Huolehdi, että verkkopalvelusi toimii moitteettomasti, tilatut oppaat lähetään perille eikä sähköpostilla spämmätä. Innovoi uusia tapoja, joilla voisit palvella asiakastasi (myös sitä tulevaa, ei pelkästään olemassa olevaa). Harjoittele kuuntelemista. Noudata 20/80 sääntöä. Ratkaise asiakkaan ongelma. Jokaisella asiakkailla on henkilökohtaisia toiveita ja tarpeita myös ongelmanratkaisutapaan liittyen, joten muista siis kuunnella kuten edellisessä kohdassa ohjeistettiin. Unohda yrityksesi taakse piiloutuminen! Anna työntekijöidesi persoonien loistaa. ilmaiseksi opasta asiakastasi veloituksetta aina kun mahdollista. Menestyneimmät yritykset ovat myös suurimpia opastajia. Onnistumisesi mitataan asiakkaan silmien edessä, mutta silti on hyvä kerätä dataa asiakkaiden käyttäytymisestä.

11 Kiitos, että olet ollut mukana ja toivon, että olen voinut antaa Sinulle inspiraatiota tai ideoita tulevaan. Osoitteesta löytyy yhteenveto koko aineistosta, inbound-pyramidin muodossa. Mikäli lähdet kanssani Kirjekurssin 2. tuotankokaudelle, ilmoittaudu mukaan osoitteessa: Tarjoan intesiivi-workshopin 10 ensimmäiselle inspiroituneelle! Käymme workshopissa inbound-markkinoinnin mallin yhdessä läpi, tarjoan hyödyllisiä työkaluja käyttöösi ja käymme paikallaolevien yrityksien omia keissejä läpi esimerkinomaisesti. Mikäli olet yksi innokkaista, ilmoittaudu osoitteeseen Ystäväni, me nähdään vielä! -Tiina Tilaa uutiskirjeemme ja saat tuoreimmat vinkit sähköpostiisi. Tutustu blogauksiimme: Verkkoasema Oy: Parikymppinen digi- ja ohjelmistotalo. Verkkoasema Oy Torikatu 26, Oulu

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Markkinoinnin automaatio. Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Markkinoinnin automaatio Parempia liidejä myynnille! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Markkinoinnin automaatio on tämän hetken kuumimpia termejä digitaalisessa markkinoinnissa.

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi

Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Sähköpostimarkkinointi Spämmistä liidikoneeksi Kuinka teet ÄLYKÄSTÄ sähköpostimarkkinointia ja onnistut? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystävät, Tiina Räisänen Toimitusjohtaja

Lisätiedot

hakukoneoptimointiin

hakukoneoptimointiin Askeleet onnistuneeseen hakukoneoptimointiin Hakukoneoptimoinnin perusaskeleet ja tuoreimmat optimointivinkit vuodelle 2017! Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Hakukoneoptimoinnin

Lisätiedot

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön

Google AdWords. mainonta tehokäyttöön Google AdWords mainonta tehokäyttöön Opi tekemään hakukonemainontaa kuin ammattilaiset. Opas antaa sinulle vinkkejä, kuinka vältät sudenkuopat ja säästät mainoseurojasi sekä kuinka tavoitat asiakkaasi

Lisätiedot

Modernia markkinointia. Omin voimin vai ulkoistettuna? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Modernia markkinointia. Omin voimin vai ulkoistettuna? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Modernia markkinointia Omin voimin vai ulkoistettuna? Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Tuskinpa tarvitsee todistella digitalisaation ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutosta,

Lisätiedot

Modernia markkinointia

Modernia markkinointia Digimarkkinoinnin pikaopas: Modernia markkinointia Omin voimin vai ulkoistettuna? verkkoasema.fi Tervehdys ystäväni Digitalisaation ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutos on meneillään juuri nyt. Sen

Lisätiedot

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin. Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä. Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. 4 ASKELTA Laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa. Tervehdys ystäväni, Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin

Lisätiedot

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen

Klikit Myynniksi. Raahe Jaakko Suojanen Klikit Myynniksi Raahe 31.10.2016 Jaakko Suojanen Sisältö Verkossa myyminen Tehokas verkkosivu Liikennemäärän kehittäminen Hakukoneoptimointi Google Adwords Facebook Konversion kehittäminen Jaakko Suojanen

Lisätiedot

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA?

OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? OVATKO LIIDIT KIVEN ALLA? SISÄLTÖMARKKINOINTI HELPOTTAA LIIDIEN LAPIOINTIA Eroon kylmäsoitoista. Yritysten välisessä kaupassa hyvien liidien löytäminen on usein kovan työn takana. Joskus voi tuntua siltä,

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen 9.9.2016 www.hamk.fi TIETOISKUN SISÄLTÖ 1. Markkinoinnin perusperiaatteet 2. Verkkomarkkinoinnin kolme teemaa

Lisätiedot

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa.

TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman tekijän lupaa. 5 PARASTA BLOGGAAJAN MUISTILISTAA #BLOGGAAJA #BLOGGAAMINEN #BLOGIAMMATTILAINEN TiiaKonttinen.fi Kaikki oikeudet pidätetään 2017 Tätä opasta ei saa jakaa, luovuttaa, myydä, kopioida tai julkaista ilman

Lisätiedot

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin SIIRI SALO SISÄLTÖSPESIALISTI, MAINOSTOIMISTO ILME Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin AIEMMIN MM. COMMUNICATIONS SPECIALIST,

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS. Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy

VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS. Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy VauhCpyörän ASIAKASHANKINTA- JA MYYNTIVALMENNUS Tiina Räisänen Johtaja, digitaalinen markkinoinc Google AdWords Qualified Verkkoasema Oy Verkkoasema Oy Torikatu 26, 90100 Oulu Puhelin: 020 735 0299 www.verkkoasema.fi

Lisätiedot

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi

4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi 4 ASKELTA laadukkaampiin liideihin Myynnin ja markkinoinnin digitaalinen liitto B2B myynnissä verkkoasema.fi Tervehdys ystävät B2B-myynti Myyntityö on murroksessa ja erityisesti b2b-myynnin kenttä muuttuu

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke

VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke VERKKOMARKKINOINNIN MAHDOLLISUUDET Tietoa ja tuottoa pienteurastamoihin -hanke Eveliina Toivonen www.hamk.fi TYÖPAJAN SISÄLTÖ 1. Kuulumiset 2. Kertaus aiemmasta tietoiskusta 3. Uusia ideoita 4. Tärpit

Lisätiedot

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650

Toimiva verkkosivusto lehdelle. Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Toimiva verkkosivusto lehdelle Riikka Räisänen Projektipäällikkö, Digitaalinen markkinointi riikka.raisanen@verkkoasema.fi Puhelin: +35840 194 8650 Miksi? Tavoitteet Mitä myyt? Mitä ja miten haluat asiakkaillesi

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016

Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 Auta asiakkaita löytämään kauppaasi! Terhi Aho/ 21.4.2016 #ässäthihasta #tuloslove Verkkokaupan hakukoneoptimointi 1. Löydettävyys 2. Mitä on hakukoneoptimointi? 3. Avainsanatutkimus 4. Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy

Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely. Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy Markkinoinnin automaatio Lyhyt esittely Artem Daniliants / LumoLink Digital Oy CEO at LumoLink Verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Yli 13 vuoden kokemus webkehityksestä Yli 10 vuoden

Lisätiedot

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio

Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Asiakaskokemus ja markkinoinnin automaatio Koodiviidakko Oy Juho Mattila Account Manager Wait,... Codejungle,... whaaat! Suomen suurin digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän ohjelmistopalveluihin erikoistunut

Lisätiedot

10 helppoa SEO-ohjetta

10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta 10 helppoa SEO-ohjetta On-page SEO tarkoittaa sivuston sisällölle tehtäviä muutoksia, joilla on merkittävä vaikutus siihen kuinka korkealla sivusto hakukoneiden tuloksissa näkyy.

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Rakenna onnistunut sisältökampanja

Rakenna onnistunut sisältökampanja sisältökampanja Kun sisältömarkkinointiin tuodaan kampanjalle ominaisia piirteitä, helpottaa se suunnittelua ja mittaamista. Opas tarjoaa apua ja käytännön työkaluja sisältömarkkinointikampanjan suunnitteluun.

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla

Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnilla Teemu Leppänen Puhujan esittely Verkkosivuja vuodesta 1999 Tietoliikennealan koulutus Kouluttajana noin 10 vuotta Asunut Englannissa ja Australiassa Oma yritys vuodesta

Lisätiedot

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM

Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM Sosiaalinen media matkailusektorilla Koodiviidakko Oy Pekka Huttunen Liiketoimintajohtaja, KTM - Ohjelmistoja digitaaliseen viestintään Koodiviidakko Oy Koodiviidakko Oy on digitaaliseen viestintään ja

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!!

Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Internetmarkkinointi ja sen SEURANTA!!! Riikka Räisänen Projektipäällikkö, digitaalinen markkinointi Google AdWords Qualified riikka.raisanen@verkkoasema.fi +358 40 195 8650 Valitse sinun yrityksellesi

Lisätiedot

Brändin rakentaminen somessa

Brändin rakentaminen somessa Terhi Aho Tulos Helsinki Oy 22.4.2016 #tuloslove Brändin rakentaminen somessa Brändin rakentamisesta johtamiseen Ennen Nyt Ei voi hallita, mutta voi vaikuttaa. Kuka johtaa yrityksen verkkoviestintää? Viestintä

Lisätiedot

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j

A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Monikanavainen markkinointi A n ttoni Ke r k ko n e n Ke s k i s u o m a l a i n e n O y j Markkinoinnin karkkikauppa Mikä minun yritykselle sopii parhaiten Potentiaalisten asiakkaiden määrä Konversiohinta

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2

Agenda. Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi. Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Agenda Sähköpostimarkkinoinnin ongelmat Sähköpostimarkkinoinnin mahdollisuudet Automaattinen sähköpostimarkkinointi Jari Juslén 2014 2 Sähköpostimarkkinoijan pahimmat virheet Ajatus,

Lisätiedot

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi

Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa. Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Hankeviestijä hakukoneiden ihmeellisessä maailmassa Joonas Jukkara, SEOSEON Ltd. https://seoseon.fi Kuka, mitä, häh? Kuka? Joonas Jukkara, ikä 30v, digimarkkinointia ja hakukoneoptimointia viimeiset 4+

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo.

Hakukoneoptimointi. DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework. Digityöpaja, Outi Mertamo. Hakukoneoptimointi Digityöpaja, 16.1.2018 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana kolmessa matkailuhankkeessa

Lisätiedot

E-kirjan kirjoittaminen

E-kirjan kirjoittaminen 1 E-kirjan kirjoittaminen Ohjeet e-kirjan kirjoittamiseen Tämän ohjeistuksen tavoitteena on auttaa sinua luomaan yksinkertainen e-kirja (pdftiedosto) asiakkaallesi. Kirja näyttää hänelle kuinka hyvin ymmärrät

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI

SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI SÄHKÖPOSTIMARKKINOINTI MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ? Mihin tahansa markkinointikanavaan verrattuna, sähköpostimarkkinointi on tehokkainta. MIKSI SÄHKÖPOSTILISTA ON TÄRKEÄ?

Lisätiedot

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin.

10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. 10 helppoa käytännön ohjetta SEO-optimointiin. On-page SEO-optimointi tarkoittaa nettisivustolle tehtäviä muutoksia, joilla on osaltaan huikea vaikutus sivuston näkyvyyteen hakukoneissa. Tarkista helposti

Lisätiedot

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2

Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Jari Juslén 2014 1 Iso kysymys: Miten saan uusia asiakkaita ja kasvatan myyntiä internetin avulla? Jari Juslén 2014 2 Agenda Myynnin suurin ongelma Ongelman ratkaiseminen, ensimmäiset vaiheet Jari Juslén

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston

#näkemystehdas. Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston #näkemystehdas Sisällöntuotanto on myynti- ja markkinointikoneiston sydän. Sisältömarkkinointi on tehokas keino tarjota asiakkaallesi ostopäätöstä helpottavaa tietoa. Kiteytettynä sisältömarkkinointi tarkoittaa

Lisätiedot

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä

Verkkosivut ja hakukoneoptimointi. Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Verkkosivut ja hakukoneoptimointi Julkinen yhteenveto Jaakko Suojasen esityksestä Digipolku tukee Keski-Suomen digitalisoitumista. Kuva: http://thinkoutloudclub.com/digital-transformation-machine/ 2 Verkkosivut

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Verkkosivut tuloskuntoon

Verkkosivut tuloskuntoon Verkkosivut tuloskuntoon 10 tapaa kasvattaa yrityksen verkkosivuston markkinointivoimaa Jari Juslén 2013-2-7 Jari Juslén Jari Juslén KTM, MBA Yrittäjä, Akatemia 24/7 Oy Konsultoint, koulutukset, markkinointpalvelut

Lisätiedot

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI SÄHKÖINEN MARKKINOINTI Kuka Teemu Korpi? Sähköisen markkinoinnin ala Hakusanamainonta Display-mainonta Facebookmainonta Hakukoneoptimointi Affiliate-markkinointi Sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Mobiilimarkkinointi

Lisätiedot

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

SoteNavi. Alkuun digimarkkinoinnissa Heli Leskinen. - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke Alkuun digimarkkinoinnissa 11.10.2018 Heli Leskinen Mitä on digimarkkinointi? Markkinointi, jota toteutetaan sähköisesti => laaja

Lisätiedot

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY

OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY KURSSIPLANNER OSA 1: PAKETOI OSAAMISESI KURSSIIN, JOKA MYY ASIANTUNTEMUS / ELÄMÄNKOKEMUS: Missä itse olet onnistunut, menestynyt tai mitä olet saavuttanut, missä olet erityisen hyvä (ja tiedät että kaikki

Lisätiedot

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE

YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE YRITTÄJÄ, TEE NYT V**TU EDES JOTAIN, MARKKINOI ÄLÄ MARISE #MARILTA #PASIONKINGI #YRITTÄJÄT EI AIKA RIITÄ SITKU EMMÄ VIITTI EMMÄ OSAA NÄÄ KOULUTUKSET ON IHAN HYVIÄ, MUTKU PELKO,KOKEILLA UUTTA PAHINTA

Lisätiedot

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja.

Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Liidit haltuun ja hallintaan. Automatic. Inbound liidi on ostopäätöksen tehnyt ostaja. Ostokäyttäytyminen muuttui v. 1980 CRM Customer Relationship Management Liidi = prospekti v. 2010 ICM Inbound Contact

Lisätiedot

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen

Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä. 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Asiakastuntemus markkinoinnin ja myynnin ytimenä 14.11.2013 Katri Tanni & Kati Keronen Markkinoinnin vallankumouksellinen strategia on lähempänä kuin arvaatkaan. Tarvitset kahdenlaista sisältöä: Informaatioikkuna:

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Aloitamme valmennuksen yhteisesti 20.11. Tästä pääset katsomaan valmennuksen tarkemman aikataulun ja moduulien sisällöt Aikataulu

Lisätiedot

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise

Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise Yrittäjä, tee nyt V**tu edes jotain, markkinoi älä marise #marilta #pasionkingi #yrittäjät Ei aika riitä Nää koulutukset on ihan hyviä, mutku Emmä viitti Mä en pysty Kaverit sano, Sitku ettei kannata

Lisätiedot

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O

SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SANAKIRJA # S E O H A L T U UN # B L O G G A A J A NSEO # S E O J A S M O SEO = Hakukoneoptimointi = search engine optimization blogin sijoituksen nostaminen hakukoneiden hakutuloksissa blogipostausten

Lisätiedot

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille

Aikataulu Bloggaajasta Ammattilaiseksi Pro opiskelijoille Hei ja mahtavaa, kun tulit mukaan Bloggaajasta Ammattilaiseksi valmennukseen. Valmennuksen ensimmäisen viikon materiaali on jo julkaistu. Tästä pääset katsomaan tarkemmin moduulien sisällöt. Aikataulu

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

4 ensimmäistä sähköpostiasi

4 ensimmäistä sähköpostiasi 4 ensimmäistä sähköpostiasi 1 Ohjeet Nyt rakennetaan neljä viestiä, jotka voit lähettää sähköpostilistallesi. Jos et vielä osaa rakentaa sähköpostilistaa, lue tämä kirjoitus: http://www.valmentaja-akatemia.fi/sahkopostilista/

Lisätiedot

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen!

Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Yhteisöllisen toimintatavan jalkauttaminen! Käyttöönoton vaiheet Yrityksen liiketoimintatavoitteet Yhteisöllisen toimintatavan käyttöalueet Työkalut Hyödyt yritykselle Hyödyt ryhmälle Hyödyt itselle Miten

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Vinkkejä yrityksen löydettävyyden ja hakukonenäkyvyyden parantamiseen Jukka Kumpusalo Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy Suomessa tehdään joka päivä 30 yli miljoonaa Google-hakua KILPAILUETU Sen pitää olla

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena Business Forum Ruka 23.11. Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Jonna Muurinen Kuulu Oy perustaja, toimitusjohtaja Tutkintoja ja taustaa:

Lisätiedot

Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon

Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon Opas markkinoinnin automaation sisällöntuotantoon Johdanto Tämän oppaan tarkoitus on avata markkinoinnin automaatiota sisällöntuotannon näkökulmasta. Vielä ei ole kehitetty teknistä ratkaisua, joka automatisoisi

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä

Matkailutoimialan aamu. 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Matkailutoimialan aamu 1.4.2009 Design Hill, Halikko Riikka Niemelä Asiakaskäyttäytyminen internetissä asiakkaan tietotarpeet ja ostopäätökseen vaikuttavat tekijät Internet on noussut vallitsevaksi viestintävälineeksi.

Lisätiedot

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella

Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin ja myynnin kehittämissuunnitelma digitaalisella ja käytännöllisellä otteella Markkinoinnin suunnittelussa keskitytään asiakkaan tavoitteiden purkamiseen pieniin osiin. Tavoitteena on saada

Lisätiedot

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti

Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti 2 4. 1 1. 2 0 1 6 Tulevaisuuden sisällöt ja joustava printtikonsepti Hanna Repo, Asiakkuusjohtaja Risto Laine, Myyntijohtaja Otavamedia OMA Autamme asiakkaitamme luomaan merkityksellistä vuorovaikutusta

Lisätiedot

Videomarkkinoinnin opas

Videomarkkinoinnin opas Videomarkkinoinnin opas Hei! Kiitos, että latasit Go:groupin videomarkkinointioppaan. Näiden vinkkien avulla saat uusia ideoita ja tehoa videomarkkinointiisi. Kysyttävää? Autamme mielellämme! Lähetä sähköpostia

Lisätiedot

B U S I N E S S O U L U

B U S I N E S S O U L U S I S Ä L L Ö N T U O T T A M I N E N, T Y Ö K A L U T J A V I N K I T 8. 1 0. 2 0 1 9 V E R K K O J A L A N J Ä L K I B U S I N E S S O U L U K I R S I M I K KO L A & I L K K A K A U P P I N E N 8.10.2019

Lisätiedot

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen

Digimarkkinointi. Ari Tenhunen Digimarkkinointi Ari Tenhunen Sosiaalinen media 2 Myyntisykli digimarkkinoinnin kehyksenä Ei tietoa Tietoinen Kiinnostunut Käyttö Omistautuminen Ostoaikomus Sisäänajo Muistuttaminen Tutustuminen Suostuttelu

Lisätiedot

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta

Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten. Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Yrityksesi verkossa: Miksi ja miten Mikael Alatalo, palvelutuotantojohtaja, Fonecta Asunnonvälitys Autokauppa Matka-ala Vaatekauppa Mitä verkossa ympärillämme Logistiset palvelut Pankki- ja vakuuttaminen

Lisätiedot

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä

Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Yhdistyksen viestintä ja verkkoviestintä Suomen Ladun koulutus Salo 25.4.2014 Piritta Seppälä Viestintä-Piritta www.viestintapiritta.fi keskiviikkona 2. huhtikuuta 2014 Kuka Viestintä-Piritta? keskiviikkona

Lisätiedot

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto

Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Sosiaalinen media Facebook, Twitter, Nimenhuuto Jani Koivula, 21.11.2010 Kuka on se oikea? 23.11.2010 TULe urheiluseuraan liikkumaan 2 Ovatko sidosryhmänne sosiaalisessa mediassa? Oletteko te? Sosiaalisen

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

Tiedotejakelun trendit 2014!

Tiedotejakelun trendit 2014! Tiedotejakelun trendit 2014 Riina Vasala Toimitusjohtaja epressi.com epressi.com epressi.com on kotimainen yksityisesti omistettu yritys. Tarjoaa yritysviestinnän ammattilaisille työkalun mediajulkisuuden

Lisätiedot

Opas TIETÄÄ, MISTÄ SINUN PITÄISI BLOGISSASI? Bloggaajille ILMAINEN OPAS

Opas TIETÄÄ, MISTÄ SINUN PITÄISI BLOGISSASI? Bloggaajille ILMAINEN OPAS Opas HALUATKO TETÄÄ, MSTÄ SNUN PTÄS OKEAST KRJOTTAA BLOGSSAS? LMANEN OPAS \\\\\\ Bloggaajille ////// Olet ainutlaatuinen ja ahkera bloggaaja, jolla on paljon annettavaa lukijoilleeen. Haluat kirjoittaa

Lisätiedot

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja -

Lisää asiakkaita. - Näin ohjaat kävijävirtoja - Lisää asiakkaita - Näin ohjaat kävijävirtoja - Theodor Arhio Sisältöjohtaja, TBWA\Helsinki Pari sanaa dinosauruksista MUUTOS. (on hyväksi jos sen hyödyntää) Tietokoneet Sisällön organisointi Uutiset

Lisätiedot

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä.

(2) Päätä päivä milloin lähetät viestit. Halutessasi voit myös miettiä kellonajan mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tämä työkirja on tarkoitettu täydentämään blogipostausta, joka löytyy www.tiiakonttinen.fi sivustolta. Suosittelen lämpimästi lukemaan postauksen ensin ja hyödyntämään tätä työkirjaa sen jälkeen https://www.tiiakonttinen.fi/asiakaspohjan-kasvattaminen/

Lisätiedot

MAINOSTAJIEN LIITTO M a r k k i n o i nt i ka n av i e n m u u to ks e t j a re - ta rge to i n n i n vo i m a

MAINOSTAJIEN LIITTO M a r k k i n o i nt i ka n av i e n m u u to ks e t j a re - ta rge to i n n i n vo i m a MAINOSTAJIEN LIITTO Markkinointikanavien muutokset ja re-targetoinnin voima Riikka-Maria Lemminki @riikkale 2017/09 -> Mainostajien Liitto, toimitusjohtaja 2015-2017 Alma Media, johtava konsultti 2007-2015

Lisätiedot

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove

Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen. Suvi #tuloslove Asiakasymmärryksellä tehoa tekemiseen Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 18.10.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson suvi.johansson@tulos.fi

Lisätiedot

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla?

Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? Vertailua: Kaleva.fi, Facebook, Google kuinka markkinointi toimii eri alustoilla? 29.10.2014 Digiaamiainen Markkinointi lukijan näkökulmasta Lukija seuraa itseään kiinnostavia aiheita eri kanavista joukkoon

Lisätiedot

Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta

Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta 19.10.201 8 SIVU 1 Verkkojalanjälki Digitaalinen löydettävyys ja maineenhallinta Kirsi Mikkola 19.10.2018 Kittilä MATERIAALIT: www.liiketoiminta.info/kideve Minä: Kirsi Mikkola 23 vuotta verkkoliiketoiminnan

Lisätiedot

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET

ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET ELON DIGIVELHO -TESTIN VASTAUKSET 1. Tiedätkö mitä yhteistä on VR:llä ja arabikeväällä? sosiaalinen media tiedottaminen myöhästyminen 6. Mikä seuraavista on tärkein sisältö verkkosivuilla? Miksi yritys

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen

Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012. Jussi Vesterinen Verkkomarkkinoinnin tehokeinot 31.08.2012 Jussi Vesterinen Markkinoinnin pelikirja Markkinoinnin pelikirja on mennyt uusiksi Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi VS. Keskeytysmarkkinointi vs. Vetomarkkinointi

Lisätiedot

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove

Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla. Suvi #tuloslove Puhuttelevat sisällöt asiakasymmärryksen avulla Suvi Johansson @SuviJohansson #tuloslove 04.12.2017 Suvi Johansson Digitulkki, kasvuvauhdittaja, digitaalisen asiakaskokemuksen lähettiläs @SuviJohansson

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli

OSTAJAPERSOONAOPAS. Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli OSTAJAPERSOONAOPAS Ostajapersoonan esittely, esimerkit ja suunnittelumalli 02 / 16 SISÄLLYS Ostajapersoonan esittely Mikä on ostajapersoona? Miksi loisit ostajapersoonat? Miten luot ostajapersoonat? Tutkimus

Lisätiedot

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista

Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista hakutulosten kärkeen Hakukoneoptimoinnilla hyöty irti verkkosivuista Hakukoneiden merkitys on viime vuosina kasvanut huimasti. Kasvun myötä myös niiden merkitys ja rooli markkinoinnissa on muuttunut. Niin

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila

SISÄLTÖMARKKINOINTI. Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI Viestintää uusissa vaatteissa vai markkinointia vanhoissa vaatteissa? @MinnaPerila SISÄLTÖMARKKINOINTI JA NATIIVIMAINONTA OVAT NYT IN. MIKSI? Digitaalinen maailma antaa uusia reviirejä

Lisätiedot

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA

HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA HANKIMME TEILLE ASIAKKAITA Timo Häkkinen Technopolis Tampere 21.11.2014!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 MicroMedia Palvelut PÄÄTTÄJÄ- TIEDOT TÄSMÄ- MARKKINOINTI ASIAKAS- DIALOGI MARKKINOINTI- KONSULTOINTI MARKKINOINTI-

Lisätiedot

Miten tavoitan asiakkaani verkossa?

Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Miten tavoitan asiakkaani verkossa? Jere Kuusinen,lehtori Satakunnan AMK Tee ainakin nämä asiat: Paranna www-sivujasi Opettele hakukoneoptimointi Laita itsesi Googlen kartalle Hanki sivuillesi linkkejä

Lisätiedot