MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA"

Transkriptio

1 0 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA 2012

2 1 Kauppila Paula, maaliskuu 2013.

3 2 Satakunnan maakuntakirjastoalue vuonna 2012 Satakunnassa oli 21 kuntaa vuonna Lähde, Satakuntaliitto,

4 3 Maakuntakirjaston tehtävät kirjastoasetus 1078 / mukaan tukea alueensa yleisten kirjastojen tieto- ja kaukopalvelua kehittää toiminta-aluetta koskevaa tietopalvelua perehdyttää toiminta-alueen kirjastojen henkilöstöä kirjastotyön uusiin toimintamuotoihin ja kehittämishankkeisiin sekä suorittaa asianomaisen ministeriön antamat muut tehtävät. Hyvä maakuntakirjasto toimii vuorovaikutuksessa koko maakunnan kirjastojen kanssa. Se on kirjasto- ja tietopalvelujen kehittäjä kaikilla kirjastotoiminnan osa-alueilla ja maakunnallinen näkökulma on luonteva osa sen toiminnan kehittämistä. Maakuntakirjastotoiminta on koko kirjaston läpikäyvää toimintaa ja osa jokaisen työntekijän työtehtäviä ja vastuualueita. Hyvä maakuntakirjasto suunnittelee toimintaansa yhteistyössä alueen kirjastojen kanssa. Se tiedottaa toiminnastaan aktiivisesti ja tarjoaa alueen kirjastoille erilaisia keskustelu- ja yhteistyöfoorumeita. Hyvällä maakuntakirjastolla on toimiva yhteistyösuhde muihin maakuntakirjastoihin ja alueellisiin toimijoihin. Maakuntakirjasto ottaa toiminnassaan ja sen suunnittelussa huomioon toimintaympäristönsä kielelliset ja kulttuuriset olosuhteet ja alueen kirjastojen erilaiset tarpeet. Hyvän maakuntakirjaston laatukuvaus, opetus- ja kulttuuriministeriö, 2010, saatavilla t/hyvxn_maakuntakirjaston_laatukuvaus_huhtikuu_2012.pdf Maakuntakirjastojen yleisille kirjastoille antamat kaukolainat ovat maksuttomia. Opetus- ja kulttuuriministeriö on uudistamassa alueellista kirjastotoimintaa koskevan lainsäädännön osana kirjastolainsäädännön kokonaisuudistusta. Maakuntakirjastotoiminnan rahoitus Maakuntakirjastotehtävien rahoittamiseksi haetaan valtionavustusta. Avustus myönnetään kunnallisille kirjastoille annettujen erityistehtävien toteuttamiseen (monikielinen kirjasto, saamelaiskirjasto, maakunta- ja keskuskirjastotehtävät).

5 4 Maakuntakirjastotoiminnan ja palvelujen arviointi Peruspalvelujen arviointi Vuoden 2010 alussa toimintansa aloittaneet aluehallintovirastot vastaavat peruspalvelujen alueellisen saatavuuden arvioinnista. Koska kirjastolain mukaiset kirjastoasiat hoidetaan kuudessa elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa, valmistelevat ne kirjastoja koskevan peruspalvelujen arvioinnin aluehallintovirastoille. Arvioinnin teemat ja alustavat arviointikohteet perustuvat peruspalvelujen arviointisuunnitelmaan. ELY-keskukset vastaavat yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa peruspalvelujen arvioinnista kirjasto-, nuoriso- ja liikuntatoimen osalta. ELY-keskusten tavoitteena on vaikuttaa kirjasto- ja tietopalvelujen tarkoituksenmukaiseen kehitykseen alue- ja väestörakenteen kannalta. Tehtävänä on edistää palvelujen saatavuutta ja laatua kansalaisten perus- ja lähipalveluna. Keinoina tässä ovat mm. - kirjasto- ja tietopalvelujen saatavuuden ja laadun seuraaminen sekä edistäminen - alueellisen yhteistyön tukeminen - informaatio-ohjaus - kehittämistoiminnan valtionavustushakemusten käsittely ja tärkeysjärjestys sekä omat avustuspäätökset - kirjastohenkilöstön lyhytkestoisen täydennyskoulutuksen järjestäminen ja koordinointi - ajanmukaisten kirjastotilojen rakentamisen ja kirjastoautojen hankinnan edistäminen - yleisten kirjastojen tilastotietokannan ylläpito ja kehittäminen - alueellisen vuosiarvioinnin tuottaminen - maakuntakirjastotoiminnan arvioiminen ja kehittäminen. ELY-keskus arvioi peruspalvelujen toteutumista tasa-arvon toteutumisen ja yhdenvertaisen saavutettavuuden lähtökohdista kirjasto-, nuoriso- ja liikuntatoimen osalta. ELY-keskus tukee arviointitoiminnalla kansallisen kirjastopolitiikan alueellista toteutumista niin, että ko. peruspalvelut toteutuvat mahdollisimman tasa-arvoisesti alueen eri osissa. Arvioinnin tavoitteena on tukea kirjastotoimen valtakunnallista kehittämistä sekä palvella kuntia palvelujensa kehittämisessä. Kirjastotoimen tehtävät on keskitetty kuuteen ELY-keskukseen. Satakuntalaisten kirjastojen rakentamis-, avustus- ja kehittämisasioita hoitaa Varsinais-Suomen Ely-keskuksessa sivistystoimentarkastaja Päivi Almgren, s-posti paivi.almgren(at)ely-keskus.fi.

6 5 Yleisten kirjastojen neuvosto Yleisten kirjastojen neuvosto on yleisten kirjastojen yhteistyötä koordinoiva ja yhteisiä kannanottoja muodostava elin. Se edustaa yleisiä kirjastoja kirjastoverkon yhteistyössä. Neuvostossa ovat edustettuina Yleisten kirjastojen keskuskirjasto ja maakuntakirjastot sekä kunkin maakuntakirjastoalueen kirjastot keskuudestaan valitsemansa edustajan kautta. Satakunnan maakuntakirjastoalueen kirjastojen edustaja nykyisellä kaksivuotiskaudella on kirjastotoimenjohtaja Helena Kuivasniemi-Lehti (Luvian kunnankirjasto) ja varajäsen kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara (Rauman kaupunginkirjasto). Yleisten kirjastojen neuvoston toimintasuunnitelma, pöytäkirjat, selvitykset, työvaliokuntien muistiot ym. löytyvät osoitteesta Satakuntalaisten kirjastojen yhteistyö-foorumi Satakuntalaisten kirjastojen Yhteistyö-foorumi kokoaa yhteen maakunnan yleiset ja tieteelliset kirjastot. Vuodesta 2004 alkaen Yhteistyö-foorumi on kokoontunut kahteen vuosittaiseen yleiskokoukseen. Puheenjohtajuus kiertää ja tällä hetkellä siitä vastaa Porin tiedekirjasto. Yhteistyö-foorumi on mm. järjestänyt Satakunnan kirjastopäivän kaksi kertaa, kolmas Satakunnan kirjastopäivä järjestetään vuonna 2013, valmistelu aloitettiin vuonna 2012 nimeämällä järjestelytoimikunta. Satakirjastot-yhteisjärjestelmä Hyvä maakuntakirjasto edistää alueellista kokoelmapolitiikkaa ja aineistojen yhteiskäyttöä. Hyvä maakuntakirjasto edistää alueellista kirjastostrategiatyötä. Toiminta vuonna 2012 Vuoden alussa Satakirjastot-johtoryhmä päätti, että suunnitelmien osalta tehdään aikataulumuutos. Vuonna 2012 valmistaudutaan verkkokirjasto-ohjelmiston vaihtamiseen ja kirjastojärjestelmän päivittäminen siirretään vuoteen Merkittävin hanke Satakirjastot-yhteisjärjestelmän kannalta vuonna 2012 olikin uuden verkkokirjastojärjestelmän hankinta ja käyttöönotto. Kilpailutus suoritettiin keväällä 2012, sen valmistelu oli suuri työ, kilpailutuksen voitti Axiell Nordic Oyj, Axiell Arena-verkkokirjastoohjelmistollaan. Hankintapäätös tehtiin yksimielisesti Satakirjastot-johtoryhmässä kesällä ja

7 6 ohjelman asennus, suunnittelu, valmistelu ja koulutus tapahtuivat pääosin syyspuolella, vuoden loppuun mennessä. Verkkokirjastohanketta varten johtoryhmä asetti projektiryhmän, ohjausryhmän ja useita sisältötyöryhmiä valmistelemaan uuden verkkokirjaston käyttöönottoa. Varsinainen julkaiseminen tapahtuu vuonna Yhtenäiset maksukäytännöt astuivat voimaan Maakuntakirjasto järjesti koulutusta uusista maksukäytännöistä kirjastojen henkilökunnalle. Johtoryhmä Kokoukset Vuoden aikana yhteensä 8 kpl. 9.2., 23.3., 18.6., 28.8., 28.9., , ja Tärkeimmät päätökset Maakunnallisen kokoelmapolitiikan valmistelu, joka aloitettiin käynnistämällä Satakirjastojen kokoelmaselvitys hanke. Hankkeeseen palkattiin projektityöntekijä Porin kaupunginkirjastoon ja nimettiin ohjausryhmä. Kokoelmaselvitys valmistui vuoden loppuun mennessä. Uuden verkkopalveluohjelmiston hankinta. Hankkeeseen liittyvät päätökset, valmistelutyöt ja koulutus. Projekti- ja ohjausryhmän sekä sisältötyöryhmien valinta hankkeelle. Arena-hankkeen etenemistä käsiteltiin johtoryhmän kokouksissa aktiivisesti. Yhtenäiset huomautuskirjeiden tekstit alkaen Kiikoisten kunnan irtautuminen Satakirjastot-järjestelmästä kuntaliitoksen ja maakuntavaihdoksen myötä vuoden 2013 alussa. Osa-Arvo palvelun (BTJ) käyttöönotto alkaen, mikäli koekäyttö onnistuu Satakirjastot-asiakaslehti hankkeen käynnistäminen ja toimituskunnan nimeäminen. Hankkeelle palkataan projektityöntekijä v alusta alkaen Porin kaupunginkirjastoon. Luettelointi-työryhmä Kokoukset Vuoden aikana yhteensä 1 kokous, Porin kaupunginkirjasto tarjosi vuoden aikana luettelointikoulutusta maakunnan kirjastohenkilökunnalle. Musiikkiluettelointityöryhmä Kokoukset Ei kokouksia vuoden aikana. Maksukäytännöt-työryhmä Kokoukset Ei kokouksia vuoden aikana.

8 7 Satakirjastot kokoelmaselvityksen ohjausryhmä Kokoukset Vuoden aikana yhteensä 7 kpl. 4.5., 5.6., 23.8., 26.9., ja ja Arena-verkkopalveluohjelmistoprojektin projekti- ja ohjausryhmät Kokoontuivat vuoden aikana useasti projektisuunnitelman mukaisesti. Lisäksi järjestettiin workshopeja ja koulutustilaisuuksia. Työryhmät valmistelevat päätösasioita johtoryhmälle. Lisäksi Porin kaupunginkirjastossa toimii sisäinen Satakirjastot-tiimi, joka myös valmistelee ja toimeenpanee yhteisjärjestelmäasioita. Kokousmuistiot ja yhteisesti sovitut toimintaohjeet ovat luettavissa Satakirjastot Google Docs verkkopalvelussa (edellyttää kirjautumista). Julkaistut tutkimukset ja selvitykset Satakirjastot-kokoelmaselvitys. Raportti Jyrkinen Johanna, Saatavissa Fnomdrl/Satakirjastojen_kokoelmaselvitys.pdf Muutoksen hallinta yleisissä kirjastoissa: yhteisjärjestelmän vaikutukset Satakirjastojen luettelointiin. Opinnäytetyö Simolin Tiina, Turun ammattikorkea-koulu, Saatavissa Vuosijuhla järjestettiin Satakirjastojen henkilökunnan yhteisenä juhlatilaisuutena jo kolmannen kerran. Juhlan teemana oli murhamysteeri-illallinen, ja paikkana Porin kaupunginkirjasto. Satakirjastot-yhteyshenkilönä Porin kaupunginkirjastossa vuonna 2012 työskenteli kirjastonhoitaja Till Paala saakka. Syyskuun alusta alkaen yhteyshenkilön työtehtäviä hoiti kirjastonhoitaja Nina Järviluoma. Satakirjastot-tehtävät on keskitetty hankinta- ja luettelointipalvelujen hoidettaviksi osastonjohtaja Sari Pajusen vastuulle. S-posti sari.pajunen(at)pori.fi ja nina.jarviluoma(at)pori.fi Satakirjastot-tilastot vuodelta 2012 Tilastotaulukko vuoden 2012 aikana annetuista seutulainoista Satakirjastot-järjestelmässä on toimintakertomuksen liitteenä 1. Seutulainojen määrä jatkoi kasvuaan vuonna 2012.

9 8 Seutulainatilasto on laadittu siten, että näkyvissä on yksittäisen kirjaston osalta, montako seutulainaa se sai ja antoi kiertoon. Lisätiedot tilastosta kirjastovirkailija Eila Salmi, s-posti eila.salmi(at)pori.fi. Alueellisen logistiikan ja kuljetusten yhteyshenkilö kirjastotyöntekijä Minna Kataja, s-posti minna.kataja(at)pori.fi. Alueellinen kirjastotoiminta ja yhteistyö Hyvä maakuntakirjasto edistää alueellisia kehittämishankkeita. Alueelliset hankkeet 2012, hallinnoija ja toteuttaja Porin kaupunginkirjasto Satakirjastot-yhteisjärjestelmästä Satakunnan kirjastoksi - jatkohanke Satakunnan seutukirjasto, 5. vaihe, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Hankerahoituksella mm. palkattiin projektityöntekijä vuonna 2012 laatimaan Satakirjastojen kokoelmaselvitys raportti, joka julkaistiin joulukuussa 2012, saatavissa omdrl/satakirjastojen_kokoelmaselvitys.pdf Alueen kirjastohenkilöstön ammatillinen täydennyskoulutus ja tarvittava laitteisto hanke, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Automatisoitu asiakaspalautejärjestelmä ja informaation parantaminen hanke, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Uuden innovatiivisia palveluja tarjoavan kauppakeskuskirjaston suunnittelu hanke, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Raportti saatavissa Hankkeeseen liittyvä opinnäytetyö Kadotettu käyttäjäryhmä: Millaisia kirjastopalveluja vuotiaat porilaiset nuoret haluaisivat? Mattila Eeva ja Salminen Päivi, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Saatavissa Kirjaston kasvojenkohotus hanke, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Soljuva flow-kirjasto: innostava yhdistelmä äidinkieltä, nuoria ja musiikkia kirjastotilassa hanke, hankeaika , hankkeelle saatu valtionavustusta Lasten kirjastonkäytön tutkimus hanke, 2. vaihe, Lukudiplomi lukemaan innostamisen välineenä, hankeaika , valtionavustusta saatu hankkeelle Raportti saatavissa Uuden verkkopalveluohjelmiston hankinta- ja käyttöönotto hanke, hankeaika , Porin kaupunginkirjaston johdolla keväällä 2012 käynnistettiin hanke, jolla Satakirjastot-yhteisjärjestelmälle hankitaan uusi verkkokirjasto-ohjelmisto ja rakennetaan uusi yhteinen verkkokirjasto. Hanke toteutetaan mukana olevien kuntien talousarviomäärärahoilla Kirjastosta juuret elämään hanke, yhteishanke Turun kaupunginkirjasto Varsinais- Suomen maakuntakirjaston kanssa, Turun kaupunginkirjasto hallinnoi, yhteistyö-

10 9 kumppaneina Huittisten ja Köyliön kunnankirjastot sekä Porin kaupunginkirjasto, hankeaika , valtionavustus myönnetty Turun kaupunginkirjastolle Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjaston hankehakemukset ja rahoitusta saaneet hankkeet, kuten muidenkin satakuntalaisten yleisten kirjastojen hankkeet, löytyvät Yleisten Kirjastojen Hankerekisteristä, Lisätietoja alueellisesta yhteistyöstä ja hankkeista antavat kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti, s- posti asko.hursti(at)pori.fi ja kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila, s-posti paula.kauppila(at)pori.fi. Maakuntakirjaston järjestämä alueellinen ammatillinen täydennyskoulutus Hyvä maakuntakirjasto perehdyttää toiminta-alueensa kirjastojen henkilöstöä kirjastotyön uusiin toimintamuotoihin ja kehittämishankkeisiin. 1. Kokoelmapäivä-koulutus, Pori osallistujaa, joista 23 maakunnan kirjastoista (muualta kuin Porin kaupunginkirjastosta) 2. Verkkotiedonhaun työpaja koulutus, Pori osallistujaa, joista 11 maakunnan kirjastoista 3. Yhtenäiset maksukäytännöt koulutus, Pori osallistujaa, joista 19 maakunnan kirjastoista 4. Yhtenäiset maksukäytännöt koulutus, Pori osallistujaa, joista 18 maakunnan kirjastoista 5. Kirjastojärjestelmä Aurora tutkimusmatka, Ikaalinen ja Parkano osallistujaa, joista 1 maakunnan kirjastoista 6. Yhtenäiset maksukäytännöt koulutus, Pori osallistujaa, joista 19 maakunnan kirjastoista 7. Ryhmä haltuun! Avaimia esiintymiseen ja ryhmänohjaukseen koulutus, Pori osallistujaa, joista 14 maakunnan kirjastoista 8. Yhteistyötä yli rajojen koulutustilaisuus, Turku osallistujaa, joista 9 Satakunnan kirjastoista 9. Kirjaston some ja mobiilipalvelut koulutus, Pori osallistujaa, joista 8 maakunnan kirjastoista 10. Kirjaston some ja mobiilipalvelut koulutus, Pori osallistujaa, joista 4 maakunnan kirjastoista 11. Hankintarenkaan kokoontuminen, Eura osallistujaa, joista 23 maakunnan kirjastoista 12. Kirjaston moninaiset asiakkaat: ikäihmiset ja maahanmuuttajat koulutus, Pori osallistujaa, joista 13 maakunnan kirjastoista 13. Kirjastojen tietojärjestelmät koulutus, Pori

11 10 40 osallistujaa, joista 25 maakunnan kirjastoista 14. Lasten ja nuorten kirjastotyö koulutus, Pori osallistujaa, joista 11 maakunnan kirjastoista 15. Nuoret kirjaston asiakkaina koulutus, Pori osallistujaa, joista 12 maakunnan kirjastoista 16. Erilaisuuden kohtaaminen ja maahanmuuttajat asiakkaina kirjastossa koulutus, Pori osallistujaa, joista 3 maakunnan kirjastoista 17. Satakirjastojen yhteiset käytännöt workshop, Pori osallistujaa, joista 22 maakunnan kirjastoista 18. Musiikkia ja tekijänoikeutta yleisessä kirjastossa koulutus, Pori osallistujaa, joista 11 maakunnan kirjastoista 19. Hyvät, pahat ja rumat asiakkaat: uutta asennetta asiakaspalveluun koulutus, Pori osallistujaa, joista 22 maakunnan kirjastoista 20. Uutta, vanhaa ja lainattua seminaari rakentamisesta Järjestetty yhteismatka seminaariin, Seinäjoki osallistujaa, joista 3 maakunnan kirjastoista 21. Arena-koulutus, Pori osallistujaa, joista 7 maakunnan kirjastoista 22. Arena-koulutus, Pori osallistujaa, joista 7 maakunnan kirjastoista 23. Arena-koulutus, Pori osallistujaa, joista 5 maakunnan kirjastoista 24. Arena-koulutus, Pori osallistujaa, joista 5 maakunnan kirjastoista 25. Kaunokirjallisuus kirjallisuuskoulutus, Pori osallistujaa, joista 16 maakunnan kirjastoista 26. Elokuvat ja pelit kirjastossa kokoelmatyökoulutus, Pori osallistujaa, joista 6 maakunnan kirjastoista 27. Musiikki ja pelit kirjastossa kokoelmatyökoulutus, Pori osallistujaa, joista 4 maakunnan kirjastoista Osallistujat Yhteensä maakunnallisiin ammatillisiin täydennyskoulutustilaisuuksiin osallistui 564 alueen yleisten kirjastojen työntekijää. Porin kaupunginkirjaston henkilökunnan lisäksi oli 316 osallistujaa muista alueen kirjastoista. Koulutustunteja vuoden 2012 aikana kertyi kaikkiaan h, 26,1 koulutustuntia / alueen kirjastotyöntekijä. Suhteutettaessa koulutuksiin osallistuneiden lukumäärä alueen kirjastohenkilökunnan lukumäärään, todetaan, että jokainen alueen kirjastotyöntekijä osallistui vuoden aikana 3,6 ammatilliseen täydennyskoulutuspäivään. Kaikista maakunnan yleisistä kirjastoista osallistuttiin maakuntakirjaston järjestämiin koulutuksiin vuoden aikana, joten tavoite 100 % täyttyi.

12 11 Aiheet Koulutustilaisuuksien aiheet edustivat ajankohtaisia kirjastoalan teemoja ja maakuntakirjastotoiminnan painopistealueita kuluneelle vuodelle, lisäksi koulutuksia järjestettiin esitettyjen koulutusaihetoivomusten mukaisesti. Koulutusyhteistyö mm. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kanssa on merkittävää ja yhteistyö on ollut tehokasta sekä joustavaa. Lisätietoja alueellisesta ammatillisesta täydennyskoulutuksesta antaa ja koulutusaihetoiveita vastaanottaa kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila, s-posti paula.kauppila(at)pori.fi. FinELib Maakuntakirjaston rooli FinELib-aineistohankinnan välittäjätahona jatkui entisellään. Aineistolaskut lähetetään suoraan kaupungin- ja kunnankirjastoihin. Halti-tietokannassa maakunnan kirjastot pääsevät itse tarkastelemaan omia aineistotilauksiaan ja niiden kustannuksia. Käyttäjätunnuksen saa informaatikko Elise Nuotiolta, s-posti elise.nuotio(at)pori.fi. Kaupungin- ja kunnankirjastojen tulee itse vuoden alussa varmistaa hankittujen FinELibaineistojen toimivuus. Ongelmista voi ilmoittaa Elise Nuotiolle. Lisäksi kirjastojen on huolehdittava, että Kirjastot.fi sivuston kirjastotietokannassa ja Halti-tietokannassa olevat yhteysja laskutustiedot ovat ajantasalla. FinELib-palveluilla on postituslista yleisille kirjastoille, johon jokaisen työntekijän kannattaa henkilökohtaisesti liittyä tiedotteiden saamiseksi. FinELib-wiki, on ohjesivusto konsortion jäsenille. Kirjastotoimen apulaisjohtaja Kauppila välittää lisäksi erityisen tärkeitä ja mielenkiintoisia tiedotteita. Vuonna 2012 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto kustansi alueen kaikille yleisille kirjastoille seuraavat FinELib-aineistot: Suomen Tilastollinen Vuosikirja (Tilastokeskus) Ellibs Web -kirjastopalvelu / EllibsWeb Lisäksi osa alueen kirjastoista tarjoaa asiakkailleen epress- ja PressDisplay lehtitietokannat ym. FinELib-aineistoja. Kaikki maakunnan yleiset kirjastot tarjoavat e-aineistoja asiakkaidensa käyttöön. Aineistot vaihtelevat kirjastoittain. Tilastot Vuonna 2012 Suomen Tilastollisesta Vuosikirjasta tehtiin yhteensä hakua ja Ellibs Web - kirjastopalvelusta 761 artikkelilatausta. Yhteyshenkilö informaatikko Elise Nuotio, s-posti elise.nuotio(at)pori.fi.

13 12 Muut e-aineistot Edellä mainittujen FinElib-aineistojen lisäksi maakuntakirjasto tarjosi vuonna 2012 alueensa kaikille yleisille kirjastoille Naxos Music Library musiikinkuuntelupalvelun lisenssit Lisätietoa yleisten kirjastojen e-aineistotilanteesta Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin -hanke Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin hankkeen verkkosivut Satakunnan Nelli -portaali Porin kaupunginkirjasto huolehtii Satakunnan Nelli -portaalin ylläpidosta ja koulutuksesta alueen kirjastoille. Satakunnan Nelli-portaalin kehittämistä ohjaa työryhmä, johon kuuluvat Pertti Lahdenmäki, Elise Nuotio ja Vesa Taimi Porista sekä maakunnan kirjastojen edustajina Jouko Ilvonen, Leena Purhonen, Jari Kankaanpää ja Tea Aula. Satakunnan Nellin kehitystyöryhmään voivat tulla mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet ottamalla yhteyttä Vesa Taimeen. Satakunnan Nellin kautta pääsee tekemään hakuja monista tietokannoista yhtäaikaisesti. Osa tietokannoista on käytettävissä vain kirjastoissa, mutta Nellistä löytyy myös laaja valikoima vapaasti käytettävää aineistoa. Tilastot Vuonna 2012 tilastoja ei ole saatavilla toimintahäiriön vuoksi. Yhteyshenkilö informaatikko Vesa Taimi, s-posti vesa.taimi(at)pori.fi. Tietopalvelu Hyvä maakuntakirjasto tukee tieto- ja kaukopalvelua. Maakuntakirjaston tietopalvelu-tiimi hoitaa tarvittaessa tiedonhakuja maakunnan kirjastojen pyynnöstä sekä vastaa Kysy kirjastonhoitajalta palvelussa myös maakunnan kirjastoille osoitettuihin tai niiden aluetta koskeviin kysymyksiin ao. kirjastojen puolesta. Satakunnan alueella Rauman kaupunginkirjasto on toinen palvelun vastaajakirjastoksi ilmoittautunut kirjasto.

14 13 Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen neuvontapalvelu. Sähköpostiin ja arkistoon tallentuvan perinteisen vastaamisen lisäksi palvelussa toimii tosiaikainen chat-neuvonta, Porin kaupunginkirjasto toimii vastaajakirjastona molemmissa palvelumuodoissa. Lisätietoja Kysy kirjastonhoitaja neuvontapalveluista osoitteessa FI/kysy/tietoa-palvelusta/ Tilastot 2012 Vuoden aikana Porin kaupunginkirjasto vastasi 46 kysymykseen valtakunnallisessa Kysy kirjastonhoitajalta neuvontapalvelussa ja kävi 18 tosiaikaista chat-neuvontapalvelukeskustelua (15 tunnin päivystysvuoroa syys-joulukuussa). Neuvontapalveluun vastaavat Porin kaupunginkirjastossa pääkirjaston tietopalvelun henkilökunta, 7,70 htv. Yhteyshenkilö tietopalveluvirkailija Pertti Lahdenmäki, s-posti pertti.lahdenmaki(at)pori.fi. Satakunta-kokoelma Maakuntakirjasto kokoaa ja ylläpitää Satakunta-kokoelmaa, joka sovittujen kriteerien mukaan sisältää koko maakuntaa koskevaa aineistoa, sekä tarjoaa tietopalvelua kokoelman sisällöstä. Yhteyshenkilö tietopalveluvirkailija Merja Mäkelä, s-posti merja.makela(at)pori.fi. Kaukopalvelu Satakirjastot-järjestelmään kuuluville maakunnan yleisille kirjastoille annetut lainat ovat tilastoissa seutulainoja. Varsinaisia kaukolainoja vuonna 2012 olivat muille kotimaisille tai ulkomaisille yleisille ja tieteellisille kirjastoille lähetetyt lainat. Tilastot Vuonna 2012 Porin kaupunginkirjastoon saapui yht kaukolainatilausta. Seutulainatilasto vuodelta 2012 on liitteenä 1. Kirjastojen yhteyshenkilö seutu- ja kaukolainoissa kirjastotyöntekijä Minna Kataja, s-posti minna.kataja(at)pori.fi. Logistiikka Aineistokuljetukset maakunnan kirjastoihin jatkuivat vuonna Kuljetuksen piirissä olivat kaikki Satakunnan alueen yleiset kirjastot. Porin kaupunginkirjasto toimii logistisena keskuksena,

15 14 jonka kautta kaikki kuljetuslaatikot kulkevat. Kirjastoaineiston lisäksi kuljetuslaatikoissa kulkee erilaista tiedotusmateriaalia. Kussakin Satakirjastossa kuljetuskertoja on viikossa kaksi. Kuljetuspalvelu ostetaan Itella Oyj:ltä. Porin kaupunginkirjasto maksaa 81 % aineiston kuljetuskustannuksista, 19 % peritään mukana olevilta kunnilta. Vuonna 2012 maakuntakirjasto maksoi toisen kuljetuskerran kustannukset Satakirjastot-yhteisjärjestelmään kuuluville kirjastoille. Aineistonkuljetussopimuksen kilpailutusta on valmisteltu ja innovoitu uusia ratkaisuja kuljetuksiin vuoden 2012 aikana. Yhteyshenkilö kirjastotyöntekijä Minna Kataja, s-posti minna.kataja(at)pori.fi. Hankintayhteistyö Hankintayhteistyötä maakunnallisesti tehdään aina, kun se on rationaalista ja tuottavaa. Porin kaupunginkirjasto organisoi yhteishankintoja yhteistyössä Porin kaupungin hankintapalvelujen kanssa. Kirjastoaineistohankinnan osalta otettiin käyttöön sopimuksen optiovuodet ajalle Kirjastoaineiston hankintarenkaassa ovat mukana kaikki maakunnan kirjastot paitsi Eurajoki. Lehtitilausten välityspalvelun osalta päätettiin ottaa käyttöön sopimuksen optiovuodet ajalle 2013 ja Sanoma- ja aikakauslehtitilaukset tehdään LM Tietopalvelut Oy:ltä. Lehtien hankintarenkaassa alueen kirjastoista ovat mukana Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Kiikoinen, Kokemäki, Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen ja Ulvila. Uuden verkkopalveluohjelmiston hankinnasta Satakirjastoille järjestettiin kilpailutus keväällä Tarjouskilpailun voitti Axiell Nordic Oy. Hankinta toteutettiin vuoden 2012 aikana. Lisätietoja kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti, s-posti asko.hursti(at)pori.fi tai kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila, s-posti paula.kauppila(at)pori.fi. Tiedottaminen Tiedotusta toteutetaan kirjastoasetuksen, hyvän maakuntakirjaston laatukuvauksen sekä Maakuntakirjasto-toiminta suunnitelman mukaisesti.

16 15 Porin kaupunginkirjaston verkkosivuilla on Maakuntakirjastotoiminta osio, johon on koottu alueen kirjastoille ja muille yhteistyökumppaneille tarpeellista tietoa maakuntakirjastotoimintaan liittyen, vuosittainen koulutussuunnitelma, koulutustilaisuuksien materiaalia ym. Satakirjastotyhteisjärjestelmään liittyville asioille on oma alustansa Google docs palvelussa, joka on tarkoitettu vain alueen kirjastojen työntekijöille ja edellyttää kirjautumista. Ajankohtaisia uutisia ja tiedotteita koulutukseen, kirjastoyhteistyöhön, kirjastoalaan ym. liittyen on lähetetty sähköpostitse tiedoksi maakunnan kirjastoille ja henkilökunnalle. FinELibaineistohankintailmoitukset ym. tiedotteet on välitetty alueen kirjastoille. Yhteyshenkilö kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila, s-posti paula.kauppila(at)pori.fi. Tietotekninen yhteistyö Satakirjastot-yhteisjärjestelmän vaatima palvelintila hankitaan käyttöpalveluna Axiell Nordic Oy:ltä. Maakuntakirjaston informaatikot antavat kirjastojärjestelmä-, tietoliikenneyhteys- ja palvelinasioissa neuvontaa sekä asiantuntija-apua alueen kirjastoille. Yhteyshenkilö informaatikko Vesa Taimi, s-posti vesa.taimi(at)pori.fi. Tunnusluvut vuodelta 2012 Hyvä maakuntakirjasto seuraa ja arvioi omaa toimintaansa ja sen vaikuttavuutta monin mittarein. Hyvässä maakuntakirjastossa alueellisen toiminnan talousseuranta on järjestetty kattavasti. Henkilöstöresurssit maakuntakirjastotyössä Informaatikot (2) 0,4 htv, kanslisti 0,1 htv, kirjastonhoitaja 0,2 htv, kirjastotoimenjohtaja 0,2 htv, kirjastotoimen apulaisjohtaja 0,2 htv, kirjastotyöntekijä 1,0 htv, osastonjohtaja 0,3 htv, projektityöntekijä (määräaik.) 0,7 htv, tietopalveluvirkailija (2) 1,2 htv, yht. 4,3 htv Maakuntakirjastotoiminnan kulut Valtionavustus maakuntakirjastotoimintaan

17 16 Tieto- ja kaukopalvelu 0,4 Henkilötyövuosien määrä kansallisten verkkopalvelujen sisällöntuotannossa 100 % Maakuntakirjaston järjestämän aineistokuljetuksen kattavuus maakunnassa 100 % Yhteisen kirjastojärjestelmän kattavuus maakunnassa 3 Ylläpidettävien alueellisten verkkopalvelujen määrä ja käytetyt henkilötyövuodet Perehdytys ja täydennyskoulutus Kyllä Levittää aktiivisesti hyviä käytäntöjä ja uusia palvelumalleja alueensa kirjastoihin Kyllä Täydennyskoulutussuunnitelma olemassa, löydettävissä 14 Maakuntakirjastoavustuksella järjestettyjen koulutustilaisuuksien lukumäärä 13 Muulla avustuksella järjestettyjen koulutustilaisuuksien lukumäärä 564/156,50 Koulutustilaisuuksiin osallistuneiden määrä / maakunnan kirjastojen henkilöstön määrä 100 % Koulutustilaisuuksiin osallistuneet kunnat, % maakunnan kunnista Alueellinen kokoelmapolitiikka Valmisteilla Päivitettävä kokoelmapolitiikka valmisteilla. Kokoelmaselvitys Alueellinen arviointi Kyllä Säännöllinen arviointiyhteistyö. Toimenpiteet vuoden aikana: Opinnäytetyö, asiakastyytyväisyystutkimukset 2010 Maakuntakirjaston itsearviointi / maakunnan kirjastojen tekemä arviointi tehty viimeksi vuonna Alueellinen kirjastostrategiatyö Valmisteilla Vuosittainen toimintasuunnitelma yhteistyössä alueen kirjastojen kanssa laadittu. Alueelliset kehittämishankkeet 5 Erillisrahoitusta saaneet koko maakuntaa koskevat hankkeet, kpl Yhteyshenkilö kirjastotoimen apulaisjohtaja Paula Kauppila, s-posti paula.kauppila(at)pori.fi.

18 17 LIITE 1 Seutulainat 2012

19 18

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä

Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti. - yhteisjärjestelmä ä Yhteistyötä yli rajojen, Turun linna 10.5.2012 Asko Hursti isatakirjastott - yhteisjärjestelmä ä Satakunnan kunnat Asukasmäärä Eura 12 500 Eurajoki 5 900 Harjavalta 7 500 Honkajoki 1 900 Huittinen 10 700

Lisätiedot

Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto MAAKUNTAKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2011 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 2 Satakunnan vaakuna Kauppila Paula, huhtikuu 2012. 3 Satakunnan maakuntakirjastoalue vuonna 2011 Satakunnassa

Lisätiedot

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2009 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2009 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2009 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO 2.2.2010 Kauppila Paula 2 MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA Maakuntakirjaston tehtävät kirjastoasetus 1078/1998

Lisätiedot

Maakuntakirjastotoiminta 2014

Maakuntakirjastotoiminta 2014 Maakuntakirjastotoiminta 2014 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto Kauppila Paula, toukokuu 2015 1 2 Satakunnan maakuntakirjastoalue vuonna 2014 Satakunnassa oli 20 kuntaa vuonna 2014. Lähde,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS MAAKUNTAKIRJASTO

TOIMINTAKERTOMUS MAAKUNTAKIRJASTO PORIN KAUPUNGINKIRJASTO 29.1.2008 SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO Kauppila Paula TOIMINTAKERTOMUS MAAKUNTAKIRJASTO Toimintaa ja tiedotusta on toteutettu Maakuntakirjastotoiminta 2007-2012 suunnitelman mukaisesti.

Lisätiedot

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA 2016

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA 2016 MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA 2016 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto Maakuntakirjastotoiminta 2016 Sivu 2 Satakunnan maakuntakirjastoalue vuonna 2016 Satakunnassa oli 18 kuntaa vuonna 2016.

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2010

TOIMINTAKERTOMUS 2010 MAAKUNTAKIRJASTO TOIMINTAKERTOMUS 2010 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 18.7.2011 Kauppila Paula 2 Maakuntakirjaston tehtävät kirjastoasetus 1078 / 1998 2 mukaan tukea alueensa yleisten

Lisätiedot

Keskiviikkona 8.9.2010 klo 12 15. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila

Keskiviikkona 8.9.2010 klo 12 15. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila MUISTIO 1 Maakunnallinen yhteisjärjestelmä -kokous 4/2010 AIKA: PAIKKA: LÄSNÄ: Keskiviikkona 8.9.2010 klo 12 15 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila Asko Hursti (Pori),

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvosto (YKN) Lausunto

Yleisten kirjastojen neuvosto (YKN) Lausunto Yleisten kirjastojen neuvosto (YKN) Lausunto 23.9.2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö Viite: OKM120:00/2014 Asia: Lausuntopyyntö opetus- ja kulttuuriministeriön valmistelemasta hallituksen esitysluonnoksesta

Lisätiedot

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2008 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO

MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2008 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA TOIMINTAKERTOMUS 2008 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO 5.2.2009 Kauppila Paula 2 MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA Maakuntakirjaston tehtävät kirjastoasetus 1078/1998

Lisätiedot

Uudenmaan ELY:ssä nyt

Uudenmaan ELY:ssä nyt Uudenmaan ELY:ssä nyt Maakuntakirjastopalaveri, Hämeenlinna 25.3.2011 Kristiina Kontiainen Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto 31.3.2011 1 Uudenmaan ELY-keskus Muodostettiin yhdistämällä TE-keskuksen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 4/

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 4/ Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 7 Yleisten kirjastojen konsortion ohjausryhmän asettaminen HEL 2013-010767 T 00 01 06 Päätös Kaupunginjohtaja päätti johtajistokäsittelyssä asettaa yleisten

Lisätiedot

MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO

MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO MAAKUNTAKIRJASTO- TOIMINTA 2007-2012 PORIN KAUPUNGINKIRJASTO- SATAKUNNAN MAAKUNTAKIRJASTO 24.1.2007 MAAKUNTAKIRJASTOTOIMINTA KIRJASTOSTRATEGIASSA 2006-2012 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjaston

Lisätiedot

AIKA: Keskiviikkona 10.2.2010 klo 12 15.30. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila

AIKA: Keskiviikkona 10.2.2010 klo 12 15.30. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila MUISTIO 1 Maakunnallinen yhteisjärjestelmä -kokous 1/2010 AIKA: Keskiviikkona 10.2.2010 klo 12 15.30 PAIKKA: LÄSNÄ: Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila Asko Hursti

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Perustietopaketti

Yleiset kirjastot Perustietopaketti Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Päivitetty 17.8.2015/Tarja Ahlgren Kirjastoverkosto KUNNALLISET KIRJASTOT = YLEISET KIRJASTOT Yleisten kirjastojen keskuskirjasto.

Lisätiedot

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin

Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Turku Hannu Sulin Kirjastoyhteistyö menestys- ja jatkotarinana 10.5.2012 Hannu Sulin Pyhäranta Varsinais-Suomi Laitila Loimaa Uusikaupunki Oripää Vehmaa E Taivassalo Mynämäki Nousiainen Aura Pöytyä Koski Tl Somero Kustavi

Lisätiedot

Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta. Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi

Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta. Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi Alueellinen toiminta Maakuntakirjastotoiminta Yleisten kirjastojen neuvosto 17.4.2015 Asko Rossi Uusi Kirjastolaki ja asetus 1.1.2017 OKM 2014 kirjastopäivät / Maija Berndtsonin esiselvitys on hänen näkemys,

Lisätiedot

Kirjastoverkkopalvelut. Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista

Kirjastoverkkopalvelut. Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista Kirjastoverkkopalvelut Asiakaskysely kansallisista kirjastoverkkopalveluista 2008 ASIAKASKYSELY KANSALLISISTA KIRJASTOVERKKOPALVELUISTA 1. Kirjastosektori ( Mitä kirjastosektoria edustat ) 2. Työtehtävä

Lisätiedot

KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT ajalta 1.1.-31.12.2009. - palveluhinnaston mukainen laskutus - vaativan erityistason laskutus - erityisvelvoitemaksut

KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT ajalta 1.1.-31.12.2009. - palveluhinnaston mukainen laskutus - vaativan erityistason laskutus - erityisvelvoitemaksut Satakunnan sairaanhoitopiiri Kumppanuudella terveyttä KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT ajalta 1.1.-31.12.2009 - palveluhinnaston mukainen laskutus - vaativan erityistason laskutus - erityisvelvoitemaksut

Lisätiedot

Keskiviikkona klo Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila

Keskiviikkona klo Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila MUISTIO 1 Maakunnallinen yhteisjärjestelmä -kokous 5/2010 AIKA: PAIKKA: LÄSNÄ: Keskiviikkona 2.11.2010 klo 12 15 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila Asko Hursti (Pori),

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Hämeenlinnan kaupunginkirjaston tuotteistaminen Irmeli Isokivijärvi Palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Hämeen maakuntakirjasto 25.3.2011 Kuntaliitoksen myötä kaupunki siirtyi tilaaja-tuottaja

Lisätiedot

Selvitys alueellisesta kirjastotoiminnasta

Selvitys alueellisesta kirjastotoiminnasta Selvitys alueellisesta kirjastotoiminnasta Maija Berndtson Opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäivät 2014 Helsinki 12.11.2014 Toimeksianto: Alueellisen kirjastotoiminnan (so. maakuntakirjastotehtävä)

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Perustietopaketti

Yleiset kirjastot Perustietopaketti Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto 1 Kirjastoverkosto KUNNALLISET KIRJASTOT = YLEISET KIRJASTOT Yleisten kirjastojen keskuskirjasto. Monikielinen kirjasto

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Perustietopaketti. Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto

Yleiset kirjastot Perustietopaketti. Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Kirjastoverkosto KUNNALLISET KIRJASTOT = YLEISET KIRJASTOT Yleisten kirjastojen keskuskirjasto. Monikielinen kirjasto

Lisätiedot

Satakunnan kunnat OHJAAMO SATAKUNTA HANKE VUOSILLE

Satakunnan kunnat OHJAAMO SATAKUNTA HANKE VUOSILLE Perusturva Bia Kaski 27.10.2016 Lausuntopyyntö 1 (2) Satakunnan kunnat OHJAAMO SATAKUNTA HANKE VUOSILLE 2017 2019 Porin perusturva on valmistellut ja toiminut hallinnoijana Ohjaamo Satakunta nimisessä

Lisätiedot

Tiistaina 11.5.2010 klo 12 15. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila

Tiistaina 11.5.2010 klo 12 15. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila MUISTIO 1 Maakunnallinen yhteisjärjestelmä -kokous 3/2010 AIKA: PAIKKA: LÄSNÄ: Tiistaina 11.5.2010 klo 12 15 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto, kirjaston kokoustila Asko Hursti (Pori),

Lisätiedot

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena

Valtakunnallista kehittämistehtävää hoitavan yleisen kirjaston toimialueena OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Johtaja 26.9.2017 Hannu Sulin OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUS YLEISISTÄ KIRJASTOISTA 1 Asetuksen sisältö Yleistä Yleisistä kirjastoista annetussa laissa (1492/2016)

Lisätiedot

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi. Hämeenlinna 2010. Teemaseminaari: Kirjastoalan yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi. Hämeenlinna 2010. Teemaseminaari: Kirjastoalan yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi. Hämeenlinna 2010. Teemaseminaari: Kirjastoalan yhteistyö Suomen ja Venäjän välillä Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto

Lisätiedot

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Aija Laine Suunnittelija Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Turun kaupunginkirjasto / Helsingin kaupunginkirjasto 040 168 2636 aija.laine@turku.fi Taustaa

Lisätiedot

Satakunta Lasten ja nuorten maakunta

Satakunta Lasten ja nuorten maakunta Satakunta Lasten ja nuorten maakunta Pertti Rajala Maakuntajohtaja 17.9.2013 1. Tilaisuuden taustat Maakunnassamme tehdään sektoreittain paljon erinomaista työtä lasten ja nuorten hyväksi Uudenlaiset palvelumme

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2012 Aika 14.6.2012 klo 19.03 19.43 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

18 Satakunta Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

18 Satakunta Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 18 Satakunta 18.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 18.1. SATAKUNTA Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 3 kpl Taajaan asutut: 6 kpl Maaseutumaiset: 12 kpl Satakunnan

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Perustietopaketti

Yleiset kirjastot Perustietopaketti Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Päivitetty 25.5.2016/Tarja Ahlgren Kirjastoverkosto KUNNALLISET KIRJASTOT = YLEISET KIRJASTOT Yleisten kirjastojen keskuskirjasto

Lisätiedot

Keski-Suomen kirjastojen ekstranet. Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM

Keski-Suomen kirjastojen ekstranet. Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM Keski-Suomen kirjastojen ekstranet Maakuntakirjastokokous 19.3.2008/HM Taustaa Maakuntakirjastotoiminnan kehittämistyöryhmässä syntyi idea kirjastojen asiantuntijapankista jo vuonna 2002 Maakuntakirjastokokousten

Lisätiedot

Yleiset kirjastot Perustietopaketti. Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto

Yleiset kirjastot Perustietopaketti. Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Yleiset kirjastot Perustietopaketti Kirjastoverkosto Lainsäädäntö Rahoitus Hallinto Kirjastoverkosto KUNNALLISET KIRJASTOT = YLEISET KIRJASTOT Yleisten kirjastojen keskuskirjasto. Monikielinen kirjasto

Lisätiedot

KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT

KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT KUNTAKOHTAISET LASKUTUSTIEDOT ajalta 1.1.-31.7.2014 - palveluhinnaston mukainen laskutus - vaativan erityistason laskutus - erityisvelvoitemaksut www.satshp.fi 050 Eura KONSERVATIIVISEN HOIDON TOIMIALUE

Lisätiedot

Kaukopalvelun työpaja. Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto 30.5.2006

Kaukopalvelun työpaja. Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto 30.5.2006 Kaukopalvelun työpaja Jyväskylän kaupunginkirjasto Keski-Suomen maakuntakirjasto 30.5.2006 Kaukopalvelun määritelmä Kaukopalvelu on kirjastojen ja tietopalveluyksiköiden välistä lainaus- ja jäljennepalvelutoimintaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6)

Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) Helsingin kaupunginhallitus Pöytäkirja 1 (6) 12 Yleisten kirjastojen konsortion ohjausryhmän asettaminen vuosille 2017-2019 HEL 2013-010767 T 00 01 06 Päätös Kaupunginjohtaja päätti johtajistokäsittelyssä

Lisätiedot

Kirjastosta juuret elämään projektit. Ulla-Maija Maunu Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola

Kirjastosta juuret elämään projektit. Ulla-Maija Maunu Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola Kirjastosta juuret elämään projektit Ulla-Maija Maunu 10.11.2016 Yleisten kirjastojen neuvoston kokous, Kokkola Kolme projektia 1. Kirjastosta juuret elämään - AVI:n rahoittama - Rahoitus 85.000-1.8.2012-31.1.2014

Lisätiedot

Yllättävän hyvä kirjasto!

Yllättävän hyvä kirjasto! Yllättävän hyvä kirjasto! Hämeenlinnan, Kouvolan ja Lahden yleisten kirjastojen laatuprosessi Hanna Kaisti Kirjastopäivät 28.11.2013 Hanke-esittely Laatua ja tuottavuutta kirjastopalveluille verkostoituen

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

Valtakunnallinen kehittämistehtävä Matti Sarmela

Valtakunnallinen kehittämistehtävä Matti Sarmela Valtakunnallinen kehittämistehtävä 22.2.2018 Matti Sarmela PERUSTA Lain yleisistä kirjastoista mukaan (29.12.2016/1492) Yleisten kirjastojen toiminnan tasapuoliseksi tukemiseksi valtakunnallisella kehittämistehtävällä

Lisätiedot

Strategisia linjauksia Aija Laine Suunnittelija/ Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Turun kaupunginkirjasto/helsingin kaupunginkirjasto

Strategisia linjauksia Aija Laine Suunnittelija/ Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Turun kaupunginkirjasto/helsingin kaupunginkirjasto Strategisia linjauksia Aija Laine Suunnittelija/ Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin Turun kaupunginkirjasto/helsingin kaupunginkirjasto 040-1682636 aija.laine@turku.fi Yleisten kirjastojen neuvosto

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia. N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia. N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 'ESPOON'KAU ES30 STO ESPOON KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaisija: Espoon kaupunginkanslia N:o 37 ESPOON KAUPUNGIN KIRJASTOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston 11.1.1989 hyväksymä ja 19.4.1989 muuttama

Lisätiedot

Päättäjäpäivä 26.11.2013 Asko Hursti. Mitä jokaisen päättäjän pitäisi kirjastosta tietää

Päättäjäpäivä 26.11.2013 Asko Hursti. Mitä jokaisen päättäjän pitäisi kirjastosta tietää Päättäjäpäivä 26.11.2013 Asko Hursti Mitä jokaisen päättäjän pitäisi kirjastosta tietää Kirjaston perusta ja oikeutus Perustuslaki (Suomen hallitusmuoto 13 2 mom): Julkisen vallan on turvattava jokaiselle

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

Ideasta hankkeeksi Pori 3.10.2011 Hannu Sulin

Ideasta hankkeeksi Pori 3.10.2011 Hannu Sulin Ideasta hankkeeksi Pori 3.10.2011 Hannu Sulin Laki opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta 1.1.2010 (1705/2009) ja Valtioneuvoston asetus opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta (1766/2009) Yleiset kirjastot:

Lisätiedot

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi

Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi LTE 1 (1/62) Mahdolliset viemäröintialueet Kustannukset ja priorisointi mukaan (

Lisätiedot

Sukupolven- ja omistajanvaihdospalvelu Satakunnassa

Sukupolven- ja omistajanvaihdospalvelu Satakunnassa TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2018 Päivitetty 7.8.2017 Koordinaattorin tehtävät: - Asiakasneuvonta ja koordinointi sukupolven- ja omistajanvaihdosasioissa - Omistajanvaihdosteeman koulutus- ja tietoiskutilaisuuksien

Lisätiedot

Pysytähän följys! Maakuntakirjastopäivä Seinäjoki 26.10.2010. Anneli Ketonen. Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 26.10.

Pysytähän följys! Maakuntakirjastopäivä Seinäjoki 26.10.2010. Anneli Ketonen. Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 26.10. Pysytähän följys! Maakuntakirjastopäivä Seinäjoki 26.10.2010 Anneli Ketonen Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 26.10.2010 1 Ajankohtaisia seminaareja ja koulutuksia Kirjastoverkkopäivät

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2016 2017 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 1.6.2016 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Lounais-Suomen yleiset kirjastot 2013

Lounais-Suomen yleiset kirjastot 2013 Lounais-Suomen yleiset kirjastot 2013 Tilastotietoja Lounais-Suomen yleisistä kirjastoista v. 2013 Kari Vainionpää, sivistystoimentarkastaja Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 3/2014 Lounais-Suomen

Lisätiedot

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri

Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta. Tampere Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Alustavia tuloksia PePa-kyselystä Muuta Tampere 12.4.2018 Marjariitta Viiri Kehittämisavustukset Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kehittämisavustuksia 695 500

Lisätiedot

Kirjastolain uudistaminen

Kirjastolain uudistaminen Kirjastolain uudistaminen Kirjastolain uudistuksen päätavoite Kirjastolain uudistamisen tavoitteena on edistää verkottuneessa kansalaisyhteiskunnassa asukkaiden sivistyksellisten perusoikeuksien toteutumista

Lisätiedot

Kirjastotoimen valtion aluehallinto

Kirjastotoimen valtion aluehallinto Kirjastotoimen valtion aluehallinto Merja Kummala-Mustonen 12.9.2019 PSAVI, Merja Kummala-Mustonen, Opetus ja kulttuuri 16.9.2019 1 https://www.wevideo.com/view/1438332354 PSAVI, Erkki Kantola, Ympäristölupavastuualue

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä

Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous ajankohtaista opetus-ja kulttuuriministeriöstä Lahti 12.4.2019 Leena Aaltonen 29.4.2019 1 Ajankohtaista - kevät 2019 Lasten ja nuorten lukemista ja lukutaitoa edistävä

Lisätiedot

Uusi kirjastoasetus ja muuta ajankohtaista kirjastotoimesta

Uusi kirjastoasetus ja muuta ajankohtaista kirjastotoimesta Uusi kirjastoasetus ja muuta ajankohtaista kirjastotoimesta Merja Kummala-Mustonen Raahe 13.11.2013 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Merja Kummala-Mustonen 1 Kirjastoasetus

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen neuvosto Hannu Sulin

Yleisten kirjastojen neuvosto Hannu Sulin Yleisten kirjastojen neuvosto 7.11.2014 Hannu Sulin OKM:n kirjastopolitiikka 2015 ohjelman tavoitteiden toteutuminen kansallisella tasolla Kohdennetaan yleisten kirjastojen kokeilu- ja kehittämistoiminnan

Lisätiedot

Sivistyksen paikat varsinaissuomalaisittain. Inkeri Näätsaari Jyväskylän maakuntakirjastokokous 19.3.2009

Sivistyksen paikat varsinaissuomalaisittain. Inkeri Näätsaari Jyväskylän maakuntakirjastokokous 19.3.2009 Sivistyksen paikat varsinaissuomalaisittain Inkeri Näätsaari Jyväskylän maakuntakirjastokokous 19.3.2009 Varsinais-Suomen kirjastoyhteistyön tavoitteet asiakaspalvelun parantaminen ja asioinnin helpottaminen

Lisätiedot

Hankeprosessi ajankohtaiset asiat. Kirjastojen hankepäivä , Kuopio

Hankeprosessi ajankohtaiset asiat. Kirjastojen hankepäivä , Kuopio Hankeprosessi ajankohtaiset asiat Kirjastojen hankepäivä 7.10.2016, Kuopio 1 Valtionavustukset, hanke ja hankerekisteri Valtionavustukset: hakeminen ja käytettävissä olevat määrärahat Rahoitustoiminnan

Lisätiedot

Avustushakemus: Hankeavustus

Avustushakemus: Hankeavustus Avustushakemus 1 (9) Lähetetty 31.03.2017 15:46 Avustushakemus: Hankeavustus Nimenkirjoittaja Järjestön nimi MILJA ANNIKA KARJALAINEN SATAKUNNAN YHTEISÖT RY Järjestönumero 7409 Käyttötarkoitus Järjestötoiminnan

Lisätiedot

Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Yleisten kirjastojen neuvoston kokous Joensuu 20.4.2017 Leena Aaltonen Valtionavustukset yleisille kirjastoille 2017 keskuskirjastotoiminta 244 000 euroa

Lisätiedot

Miten nykyinen kirjastolainsäädäntö vastaa kirjastojen tarpeisiin? Osaaminen, kirjastoammatillisuuden merkitys, kehittäminen, johtaminen

Miten nykyinen kirjastolainsäädäntö vastaa kirjastojen tarpeisiin? Osaaminen, kirjastoammatillisuuden merkitys, kehittäminen, johtaminen Miten nykyinen kirjastolainsäädäntö vastaa kirjastojen tarpeisiin? Osaaminen, kirjastoammatillisuuden merkitys, kehittäminen, johtaminen Kirjastopalveluiden johtaja Jouni Pääkkölä Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto,

Lisätiedot

Syrjäytetty Nuori? Sivistystoimentarkastaja Erik Häggman

Syrjäytetty Nuori? Sivistystoimentarkastaja Erik Häggman Syrjäytetty Nuori? 9.10.2013 Avaus ulkopuolisuuskeskustelun näkökulmasta Ungas levekår koulutuksen ulkopuolella työelämän ulkopuolella sosiaalinen ulkopuolisuus taloudellinen ulkopuolisuus Terveydellinen

Lisätiedot

Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivät 2015 Ajankohtaista opetus- ja kulttuuriministeriöstä Hannu Sulin Helsinki 24.11.2015 HE valtion vuoden 2016 talousarvioksi Valtionavustukset yleisten kirjastojen

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä

Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoiminnasta annettu laki (166/2019)/ Kehittämistehtävä Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet Maaliskuu 2019 Kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju 6 Kehittämistehtävä Opetus-

Lisätiedot

Peruspalvelujen arviointi 2015 kirjastopalvelujen saatavuus erityisesti lasten ja nuorten kannalta ja muuta ajankohtaista

Peruspalvelujen arviointi 2015 kirjastopalvelujen saatavuus erityisesti lasten ja nuorten kannalta ja muuta ajankohtaista Peruspalvelujen arviointi 2015 kirjastopalvelujen saatavuus erityisesti lasten ja nuorten kannalta ja muuta ajankohtaista Merja Kummala-Mustonen 15.9.2016 PSAVI, Merja Kummala-Mustonen, Opetus ja kulttuuri

Lisätiedot

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.

Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010. Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki. Erikoiskirjastojen vastaajat palvelukyselyssä 2010 Päivi Jokitalo Kansalliskirjasto. Kirjastoverkkopalvelut paivi.jokitalo@helsinki.fi Tammikuu 2011 Palvelukyselyn vastaajat sektoreittain yleinen kirjasto

Lisätiedot

Lapin kirjastokokous

Lapin kirjastokokous Lapin kirjastokokous 8.5.2014 Peruspalveluarviointi Kirjastotilastot OKM:n ajankohtaiset Lapin aluehallintovirasto, Satu Ihanamäki, opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 6.5.2014 1 Peruspalveluarviointi

Lisätiedot

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013

FinELibin e-kirjahankinta 2012-13. Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 FinELibin e-kirjahankinta 2012-13 Arja Tuuliniemi Verkkoseminaari yleisille kirjastoille 12.3.2013 Tausta ja tavoitteet FinELib-konsortio on käyttänyt 2010 määrärahoista jääneet 52 000 euroa kotimaisten

Lisätiedot

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2

-2, SOTEOHRY :00 Sivu 2 -2, SOTEOHRY 14.3.2016 9:00 Sivu 2 Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 3/2016 Aika 14.3.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Huittisten kaupungintalo, Risto Rytin katu 36, Huittinen Euran kunta Eurajoen

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 KIRJASTOPALVELUT

PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 KIRJASTOPALVELUT PALVELUSOPIMUSTARJOUS 2011 KIRJASTOPALVELUT Liite 1 Palvelutuoteluettelo 2011 Hyvinvointilautakunta Kirjastopalvelut Tuote yksikkö hinta määrä yht. Kirjaston peruspalvelut Kirjastopalvelut 1 249 550.00

Lisätiedot

Katsaus pakolaisten kuntapaikkojen tilanteeseen

Katsaus pakolaisten kuntapaikkojen tilanteeseen Katsaus pakolaisten kuntapaikkojen tilanteeseen 9.5.2016 Jouni Vataja 1.1. 31.12.2015 Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu 32 476 turvapaikanhakijaa, joista Irakilaisia 63 % 20 485 Afganistanilaisia 16 %

Lisätiedot

Kirjastojärjestelmä. Leena Kinnunen Lapin kirjastokokous Rovaniemi

Kirjastojärjestelmä. Leena Kinnunen Lapin kirjastokokous Rovaniemi Kirjastojärjestelmä Leena Kinnunen Lapin kirjastokokous Rovaniemi 6.5.2015 Kaupalliset kirjastojärjestelmät Rovaniemen kaupunginkirjaston hankkeessa vuosina 2011-2013 selvitettiin tarjolla olevia kaupallisia

Lisätiedot

Valtakunnallinen kehittämistehtävä Matti Sarmela

Valtakunnallinen kehittämistehtävä Matti Sarmela Valtakunnallinen kehittämistehtävä 10.11.2017 Matti Sarmela Johdanto Lain yleisistä kirjastoista mukaan (29.12.2016/1492) Yleisten kirjastojen toiminnan tasapuoliseksi tukemiseksi valtakunnallisella kehittämistehtävällä

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU

YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU YLEISTEN KIRJASTOJEN YHTEINEN VIESTINTÄ JA VIESTINTÄKETJU Marraskuu 2016 Päivi Litmanen-Peitsala Viestinnänsuunnittelija, Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi YKN:n viestintäryhmä Mukana:

Lisätiedot

VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA

VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA VUODEN 2012 KUMPPANUUSSOPIMUSNEUVOTTELUIHIN LIITTYVÄ INFORMAATIO JA KESKUSTELUTILAISUUS OHJELMA 15.2.2012 klo 13.00 13.10 klo 13.10 13.50 Tilaisuuden avaus yhtymähallituksen puheenjohtaja Kauko Juhantalo

Lisätiedot

Satakunnan OpinOvi työelämätyöryhmä

Satakunnan OpinOvi työelämätyöryhmä Satakunnan OpinOvi työelämätyöryhmä Työelämäyhteistyö ja ohjaus yrityksissä teematyöryhmä Liisa Sarasoja ja Raija Vilponen Aikuisohjauksen strategiatyöryhmä Ryhmä koostuu aikuisohjauksen asiantuntijoista

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2017 2018 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 26.5.2017 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Kirjasto edistää lasten lukutaitoa ja lukemista

Kirjasto edistää lasten lukutaitoa ja lukemista Kirjasto edistää lasten lukutaitoa ja lukemista Kirjastopalvelut peruspalvelujen arvioinnissa 22.11.2018 Kuopio 1 Pääasiat Mikä peruspalvelujen arviointi? Miksi lukeminen ja lukutaidot arvioitavana juuri

Lisätiedot

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008

Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Kirjastoverkkopalvelut Kirjastojen kansallinen asiakaskysely 2008 Yleiset kirjastot Kysely yleisten kirjastojen palveluista 1.1 Maakunta ( Minkä kunnan / kaupunginkirjaston palveluja arvioit ) 1.2 Kirjastot

Lisätiedot

Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia. Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti

Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia. Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti Sisältö 1 Johdanto 5 2 Laatusuositukset Satakirjastoissa 2014 6 3 Kokoelmien

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2014 2015 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 16.5.2014 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Tilastot kehittämis- ja strategiatyökaluna. Porin ja Satakunnan kirjastot Asko Hursti

Tilastot kehittämis- ja strategiatyökaluna. Porin ja Satakunnan kirjastot Asko Hursti Tilastot kehittämis- ja strategiatyökaluna Porin ja Satakunnan kirjastot Asko Hursti 3.12.2013 Mihin tilastotietoja tarvitaan? Budjetin laadinta Kokoelmatyö Henkilöstön mitoitus Aukioloajat Maakunnallinen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Porin kaupunki PL Porin kaupunki Käyntiosoite: Hallituskatu 12 sähköposti: puh

Porin kaupunki PL Porin kaupunki Käyntiosoite: Hallituskatu 12 sähköposti: puh Satakirjastot TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Nimi Porin kaupunki PL 121 28101 Porin kaupunki Käyntiosoite: Hallituskatu 12 sähköposti: kirjaamo@pori.fi puh. 044701 1100 Euran kunta Sorkkistentie

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1

SISÄLLYSLUETTELO. SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1 i SISÄLLYSLUETTELO SOTEJORY, 22.2.2016 16:00, Esityslista 1-2 Läsnäolijat... 1 1 Kokouksen avaus... 2 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen... 4 4 Johtoryhmän

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan kaupunki

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Kokouskutsu/esityslista 1 (9) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 7/2016 Aika 12.9.2016 kello 09:00 Paikka Läsnäolijat Harjavalta-sali, Myllykatu 3 A, Harjavalta Euran kunta Eurajoen kunta Harjavallan

Lisätiedot

Lausunto 1 (5)

Lausunto 1 (5) Lausunto 1 (5) 22.9.2016 ESAVI/7371/00.02.00/2016 ISAVI/2307/00.02.00/2016 LAAVI/792/0.02.00/2016 LSAVI/2169/00.02.00/2016 LSSAVI/3988/00.02.00/2016 PSAVI/2155/00.02.00/2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö

Lisätiedot

Suomessa KIRJASTO. on jokaisen maksuton peruspalvelu

Suomessa KIRJASTO. on jokaisen maksuton peruspalvelu Suomessa KIRJASTO on jokaisen maksuton peruspalvelu 1 Suomi arvostaa koulutusta Suomessa on 5,5 miljoonaa asukasta. Kirjasto on kaikille avoin ja maksuton Asiakas Yli 100 000 asukkaan kaupunkeja on yhdeksän.

Lisätiedot

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA

PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA PERUSKOULUJEN, LUKIOIDEN JA ERITYISKOULUJEN TYÖ- JA LOMA-AJAT YM. LUKUVUONNA 2015 2016 LOUNAIS-SUOMESSA Lounais-Suomen aluehallintovirasto 21.5.2015 Kansikuva taiteilija Pekka Vuoren luvalla. Helsingin

Lisätiedot

Arviointi, mittarit. Pori maakuntakirjastokokous Marjariitta Viiri / Pohjanmaan ELY-keskus

Arviointi, mittarit. Pori maakuntakirjastokokous Marjariitta Viiri / Pohjanmaan ELY-keskus Arviointi, mittarit Pori maakuntakirjastokokous 22.3.2011 Marjariitta Viiri / Pohjanmaan ELY-keskus asialista Arviointi kehittämisvälineenä Arvioinnin trendejä Erilaisia arviointeja Itsearviointi, tilastot,

Lisätiedot

SATAOSAA työhönvalmennus

SATAOSAA työhönvalmennus SATAOSAA työhönvalmennus Yhteistyöterveiset SATAOSAA-hankkeesta. Olemme kehittämässä Satakuntalaisten osatyökykyisten työllistymisen ja osallisuuden edistämiseksi maakunnallista, eri toimijat yhdistävää

Lisätiedot