Luotettava ja nopea tukku palveluksessasi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luotettava ja nopea tukku palveluksessasi"

Transkriptio

1

2 2 Luotettava ja nopea tukku palveluksessasi Palvelutukku Immonen on perheyritys, joka palvelee monipuolisesti vähittäiskauppaa, HoReCa-, suurkeittiö- ja kuntapuolta. Immonen on vikkelä välittäjä, joka toimittaa tuotteet nopeasti ja varmasti 12/24 h tilaus-toimitusrytmissä. Immosen toimintaa ohjaa ISO järjestelmä. Sertifi kaatti todistaa, että laatujohtamisjärjestelmä on sertifi oitu parhaiden käytäntöjen ja standardien mukaisesti, ja että yrityksen kaikki prosessit ovat vaatimusten mukaiset.

3 3 Palvelutukku Immonen Oy Helmentie Pori Myynti Keskus Faksi Ennen... Satakunnan suurkeittiöt ja ravintolat ovat tunteneet Palvelutukku Immosen edeltäjineen jo vuosikymmenten ajan. Matti Immonen toimi edustajana Pom-Fritissä ja perusti oman yrityksensä vuonna Kaikki alkoi silloin perunatuotteiden myynnistä Matti ajoi ravintoloiden pihalle ja myi elintarvikkeet suoraan autosta. Kysynnän kasvaessa valikoima kasvoi nopeasti kotimaisiin vihanneksiin ja pakkastuotteisiin. Laajennus mahdollisti toisen jakeluauton hankinnan, jota Matin vanhempi poika Antti ryhtyi ajamaan vuonna -84. Vuodet vierivät ja valikoimat laajenivat tasaisesti. Vuonna 1997 myös Matin nuorempi poika Anssi tuli yritykseen mukaan täysipäiväisesti. Vetovastuun jäädessä pojille syntyi ajatus kehittää satakuntalainen täyden palvelun tukkuliike. Vuonna 2005 siirryttiin omiin tiloihin ja vuonna 2006 Matti Immonen Oy liittyi Patu-palvelutukkurit -ketjuun, joka mahdollisti aiempaa paremmat hankinta- ja markkinointikanavat.... ja nyt Vuonna 2011 yritys otti käyttöön uuden aputoiminimen Palvelutukku Immonen. Tänä päivänä yritys työllistää lähes 40 henkilöä myynnissä, kuljetuksessa ja varastossa. Kasvua on haettu toiminta-aluetta laajentamalla ja omien maahantulokanavien kehittämisellä sekä reilulla ja rehdillä palvelulla, joka tuleekin olemaan aina yrityksen suurin vahvuus kilpailijoihin nähden.

4 4 Paikallisuutta ja joustavuutta Palvelutukku Immosen kaikki toiminta lähtee asiakkaiden tarpeista ja toiveista. Yrityksen suurimmat vahvuudet ovat paikallisuus, joustavuus ja nopeus. Korkealuokkaiset vihannekset ja kasvikset toimitetaan aina tuoreina asiakkaille. Palvelutukku Immosen ammattitaitoinen henkilökunta pitää huolen siitä, että tuotteet ovat korkealaatuisia ja palvelevat asiakkaiden tarpeita. Valikoimaa kehitetään aktiivisesti yhdessä asiakkaiden kanssa. - Asiakas on meille kuningas, hänestä lähtee kaikki. Suurin voimavaramme on osaava henkilöstö kun on hyvä porukka ja jokainen tekee parhaansa niin homma toimii, toimitusjohtaja Antti Immonen kertoo. Jokaisella Immosen asiakkaalla on oma henkilökohtainen myyjä, joka pitää huolen siitä, että asiakas saa aina tarvitsemansa tuotteet ja palvelut. - Me olemme se kaikkein joustavin tukku, ja pelaamme aina asiakkaiden tarpeiden mukaan. Paikallisuus, nopeus ja joustavuus ovat toimintamme kulmakivet, toimitusjohtaja Immonen sanoo. Tuoretta ja puhdasta lähiruokaa Palvelutukku Immosen tehokkaan logistiikan ja oman maahantuonnin ansiosta vihannekset ja kasvikset toimitetaan aina tuoreina asiakkaille. Tuotteet tarkastetaan vastaanotettaessa ja kerättäessä, laadunvalvonnalla sekä ostajien päivittäisillä katselmuksilla. Tehokas varastonkierto sekä oikeat varastointilämpötilat ovat tuoreuden tae. - Olemme satsanneet vahvasti asianmukaisiin ja nykyaikaisiin toimitiloihin ja menetelmiin. Puhtaus on tällä alalla ensiarvoisen tärkeää koko henkilökuntamme on suorittanut hygieniapassin ja varasto- ja keräilytilat pestään päivittäin, Antti Immonen kertoo. Kotimaiset vihannekset ja juurekset hankitaan omilta sopimustuottajilta päivittäin. Tuotteet tulevat suoraan paikallisten viljelijöiden pelloilta ja ovat asiakkailla seuraavana päivänä. - 12/24-tilausrytmi yhdistettynä nopeaan reagointikykyyn ovat vahvuuksia, joita asiakkaat arvostavat. Toimitus onnistuu jopa yksittäiseen tilaisuuteen. Tänään tilattu, huomenna toimitettu, Antti Immonen lupaa. - Meillä on myös laajempi tuotesortimentti kuin vastaavanlaisilla paikallisilla toimijoilla. Pystymme kilpailemaan tuoretavaran lisäksi pakasteissa, meijerituotteissa, non-foodissa ja niin edelleen, Immonen jatkaa. Tulevaisuudessa Palvelutukku Immonen panostaa entistäkin enemmän toimintavarmuuteen ja laatuun sekä yhteistyössä paikallisten viljelijöiden kanssa toimitettavaan kotimaiseen lähiruokaan. - Tulevaisuus on valoisa. Täytyy vain pysyä kilpailukykyisenä, jotta pystyy taistelemaan isojen toimittajien kanssa. Asiakkaiden tarpeita on seurattava ja pysyttävä ajan hermolla, toimitusjohtaja Immonen summaa.

5 5 Tänään tilattu, huomenna toimitettu! - Antti Immonen, toimitusjohtaja MN Kuljetus Oy on jo kolmannessa polvessa toimiva täyden palvelun kuljetusliike. Toimitamme niin pienetkin erät kuin täydet yhdistelmäkuormat nopeasti ja luotettavasti perille asti. Toimintamme perustuu pitkiin perinteisiin niin tien päällä kuin toimistossakin. Tarjoamme myös varastointipalveluja. Kysy rohkeasti lisää! Juustokivenkatu 1, HARJAVALTA Puh i

6 6 Asiakkaamme Ravintolat ja suurtalouskeittiöt Ravintoloille ja suurtalouskeittiöille tärkeintä on tuoreus, tuotteiden hyvä saatavuus, täsmälliset ja luotettavat toimitukset sekä monipuolinen valikoima. Kattavan yhteistyöverkoston avulla Palvelutukku Immonen pystyy toimittamaan jopa kaikkein eksoottisimmat tuotteet. Grillit & pizzeriat Pienissä tiloissa toimittaessa tiheät ja joustavat toimitukset nousevat suureen arvoon. Rajalliset säilytystilat vaativat ehdottoman tarkkaa ja luotettavaa toimitusta. Immonen pystyy palvelemaan myös niitä asiakkaita, jotka eivät pysty varastoimaan suuria määriä elintarvikkeita. Katkeamaton kylmäketju mahdollistaa tuoreiden raaka-aineiden saatavuuden kaikille asiakkaille. Kausiluontoiset asiakkaat Kausiluontoiset leirikeskukset, kesäpaikat, tivolit ja suurtapahtumat luottavat Immoseen elintarviketoimittajana jopa maan toiselta puolelta saakka. Olipa tilaisuus millainen tahansa, luotettava palvelutukku toimittaa tuotteet ajoissa. Vähittäiskauppa Vähittäiskauppa on Palvelutukku Immosen tärkeä yhteistyötaho. Kaupan suuret volyymit mahdollistavat laajan HeVivalikoiman palvelemaan myös muita asiakassektoreita. Kun suuri kysyntä yllättää tai keskusliikkeiden toimituksissa on puutteita, Immonen paikkaa kattavasti. Lähialueille toimitukset onnistuvat jopa saman päivän aikana. Immonen toimittaa keveät lähiruoat suoraan viljelijöiden pelloilta markettien hyllyille. Tänään poimittu, huomenna myymälässä! Kuntapuoli Palvelutukku Immonen tarjoaa julkiselle sektorille elintarvikkeita ja tuoretuotteita. Kuntasektorilla ratkaisee palvelukokonaisuus, jossa kohtaavat parhaat raaka-aineet, kustannustehokkuus sekä laadukas ja joustava kuljetuspalvelu.

7 7 Mr. Jones "Puhelimessa voidaan jutella muustakin kuin ruoasta" Teemu Laitinen, keittiöpäällikkö Mr. Jones on Rauman suosituin ruoka- ja seurusteluravintola. Samaan ketjuun kuuluvat myös Aukustin Paviljonki, Ravintola La Bamba sekä Unajan viihdepuisto, joihin kaikkiin hankitaan Palvelutukku Immoselta tuotteita laidasta laitaan: lihasta lasagneen, juustoraasteesta kasviksiin, maidosta mausteisiin. Keittiöpäällikkö Teemu Laitinen on toiminut aiemmin isojen tukkujen kanssa, joten hän osaa arvostaa paikallisen toimijan joustavaa ja sujuvaa palvelua. Immonen on yhteistyökykyinen tukku. Saamme sellaisia juttuja toteutettua, joita ei saa isojen tukkujen kanssa toimimaan, Laitinen kertoo. Meillä on myös todella ystävällinen suhde, puhelimessa voidaan jutella muustakin kuin ruoasta! Heillä on selkeä halu tehdä hommat hyvin. A. Ahlström "Tilaaminen on helppoa" Jukka Luojukoski, keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö A. Ahlström Osakeyhtiön juhlatalot Noormarkun Klubi ja Kauttuan Klubi ostavat Palvelutukku Immoselta tuoretuotteita, lihaa, kalaa sekä maitotuotteita. Keittiö- ja ravintolatoimen päällikkö Jukka Luojukoski on tehnyt luottotukkunsa kanssa yhteistyötä lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Parasta Immosen palvelussa on tilaamisen ja tavaransaannin helppous. Toimitusten aikataulut pitävät varmasti, Luojukoski kehuu.

8 8 Antell Catering "Kiiretilanteissa saamme heti apua" -Elina Alhola Antell Cateringilla on kuusi henkilöstöravintolaa Porin alueella, joihin hankitaan mm. erilaisia kasviksia ja vihanneksia Palvelutukku Immoselta. Antellin Elina Alhola on ollut tukun asiakkaana vuodesta 1984 ja nykyisessä yrityksessä noin 15 vuotta. Alhola arvostaa tukun paikallisuutta. Immonen on porilainen yritys, jossa palvelu pelaa erinomaisesti. Kiiretilanteissa saamme heti apua, Alhola kertoo. Nakkilan yhteiskoulu Parasta on joustava palvelu Irmeli Ojakoski, ruokapalveluyksikön esimies Nakkilan Yhteiskoulu on käyttänyt Palvelutukku Immosen palveluita jo kymmenkunta vuotta. Ruokapalveluyksikön esimies Irmeli Ojakoski kertoo, että he tilaavat tuotteita hyvin monipuolisesti. Ostamme eineksiä, ruoanvalmistukseen tarvittavia tuotteita, kuivatuotteita, juureksia, vihanneksia, salaatteja, maitoa oikeastaan kaikkea muuta paitsi siivoustuotteita. Ojakoski kiittelee Palvelutukku Immosen hyvää palvelua ja joustavuutta tavaraerissä ja kuljetuksissa. Klapsakka Ravintolat Yhteistyö toimii hienosti Mia Nurmisto, tilaustenhoitaja Klapsakka Ravintoloilla on useita ravintoloita sekä juhla- ja kokouspaikkoja Raumalla. Yritys tuottaa myös laadukkaita tapahtumapalveluita. Klapsakka tilaa Palvelutukku Immoselta lähinnä hedelmiä, vihanneksia ja juureksia sekä maitotalous- ja lihatuotteita. Tilaustenhoitaja Mia Nurmisto on erittäin tyytyväinen pitkäaikaiseen ja toimivaan yhteistyöhön Klapsakka onkin ollut Immosen asiakas jo yli 20 vuoden ajan.

9 9 Café Hellman Tarvikkeet ovat joka aamu oven takana odottamassa Raimo Jussila Café Hellman ja sen tustalla toimiva lounas- ja pitopalveluita tarjoava Porin Pitokokit ostaa Palvelutukku Immoselta mm. vihanneksia, säilykkeitä, lihaa ja maitotuotteita. Yrittäjänä toimiva Raimo Jussila arvostaa erityisesti toimitusvarmuutta. Koska meillä ei ole isoja kylmätiloja, on tärkeää että tarvikkeet ovat oven takana joka aamu odottamassa, Jussila kertoo. Tukun tuotevalikoima laajenee jatkuvasti ja sieltä saa kaiken tarvittavan ja tuotevalikoimaan pääsee myös itse vaikuttamaan.

10 10 Palvelumme Henkilökohtaista palvelua Palvelutukku Immosen jokaisella asiakkaalla on oma henkilökohtainen myyjä ja varamyyjä. Myyjä tuntee asiakkaan tarpeet ja osaa auttaa silloin kun tarvitaan uusia tuulia ruokapöytään. Yhteistyö jatkuu myös myyntitapahtuman jälkeen ja myyjä pitää viimeiseen asti asiakkaan eduista kiinni. Immosella asiakas on todellakin ykkönen! Yhteistyössä asiakkaiden kanssa Ammattitaitoiset myyjät kehittävät yhdessä asiakkaiden kanssa ruokalistoja ja kampanjoita. Säännölliset, viikottaiset palaverit ja koulutukset pitävät huolen siitä, että henkilökunta seuraa aikaansa ja on aina valmis palvelemaan ja kehittämään asiakkaan liiketoimintaa. Oma esipakkaamo Immosen oma pakkaamo valmistaa vähittäiskaupalle myyntivalmiit hedelmä- ja vihannespakkaukset. Valmistus perustuu olemassa olevaan tilauskantaan, jolloin tuoreus on aina huipussaan.

11 11 Palvelutukku Immonen toimittaa yhteistyökumppaneiden kautta myös tuoreita salaatteja ja kasviskomponentteja ruoanvalmistukseen ammattikeittiöille sekä kuluttajapakattuja salaatteja ja hedelmätuotteita vähittäiskauppojen valikoimiin. Tuoreita kasvistuotteita ei varastoida, vaan kaikki tuotteet valmistetaan tilauksesta. Tänään tilatut ja valmistetut tuotteet ovat asiakkaalla jo seuraavana aamuna. Aina kannattaa tiedustella valikoimia kun halutaan tehostaa työn tuottavuutta ja mielekkyyttä. Naudanlihakuutio 20 mm Naudan jauheliha 6 mm Säilytys huoneenlämmössä Säilyvyys kaksi vuotta Säilöntäaineeton i

12 12 Tuotteemme Palvelutukku Immosen tuotevalikoima kattaa kaiken, mitä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa tarvitaan: lihat, kalat, tuoretavarat, pakasteet, savukkeet, non-foodit ja niin edelleen. Valikoimaa täydennetään ja rakennetaan yhdessä asiakkaiden kanssa, heidän muuttuvien tarpeidensa mukaan. Immosen laaja pakastevalikoima palvelee kattavasti laajan asiakaskunnan päivittäisiä tarpeita. Lähes jokaisen HoReCa-asiakkaan valikoimiin kuuluu nykyään myös pakastetuotteet. Pakasteet säilytetään -22 asteessa.

13 13 Noin 1500 nimikettä hyllytavarana myytävissä seuraavalle päivälle klo 14 asti Noin 1500 nimikettä tilaustavarana myytävissä 1-3 päivän toimitusviiveellä

14 14 Varastointimme Omavalvonta Palvelutukku Immosen tuotteiden laatua ja tuoreutta seurataan laajennetusti. Lisäksi tulli valvoo ja ottaa näytteitä säännöllisesti tuontituotteista. Oikeat varastointilämpötilat kylmiöittäin Lihat, kalat, meijerituotteet, hedelmät, vihannekset pakasteet säilytetään aina niille oikeissa lämpötiloissa. Kylmälaitejärjestelmät ovat suorassa yhteydessä kylmälaitetoimittajiin, jotka laiterikon sattuessa tai hälytysrajojen ylittyessä tulevat automaattisesti paikalle. Älykkäät järjestelmät kertovat suoraan missä vika on näin vältytään onnettomuuksilta ja varmistetaan tuotteiden paras mahdollinen säilyvyys. Jäähdytetty tavaranvastaanotto ja lähettämö Tavara saapuu ja lähtee kylmäjäähdytetystä tilasta. Saapuvan tavaran lämpötilat mitataan ja tavarantoimittajien kuljetuksia seurataan jatkuvasti. Asiakkaan etu on myös Immosen etu!

15 15

16 16 P E R U N O I D E N A A T E L I A Jepuan valmisperuna Jepuan valmisperunat ovat mullistaneet suurkeittiöiden arkipäivää jo parinkymmenen vuoden ajan. Esikypsennetyt ja -käsitellyt perunat ovat tuttua raaka-ainetta kypsässä, kätevässä muodossa. Tervetuloa alan markkinajohtajan, perunanviljelijöiden itsensä omistaman Jepuan Perunan lisäaineettomien valmisperunoiden aikakauteen siinä on itua. Ympäristöasioiden vastuullinen ja ennakoiva hoitaminen on tärkeä osa liiketoimintaamme. Kehitämme toimintaamme ja tuotteitamme siten, että voimme välttää ja vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia. Pitkän aika välin tavoitteenamme on olla ympäristö asioissa perunan jalostus tehtaiden esikuvana. Kun loppu käyttäjät valitsevat tuotteemme, meidän tulee voida vakuuttaa heidät siitä, että kannamme pitkän aikavälin vastuun ympäristöstä jäteasioissa. Ainutlaatuinen omistus rakenteemme vaatii ja tukee paikallista ympäristö tietoista toimintaa. Pensalantie Jepua +358 (0)

17 17 Logistiikkamme Hyvät suhteet paikallisiin, kotimaisiin ja ulkomaisiin tuottajiin ja tavarantoimittajiin Kokeneet ostajat ja hyvät suhteet tavarantoimittajiin pitävät huolen siitä, että niukkuudenkin vallitessa Palvelutukku Immonen pystyy toimittamaan tavarat sovitusti. Sesonkituotteiden menekin ennakointi on vahvuus, josta Immosella ollaan ylpeitä. Tavarantoimittajien jatkuva valvonta luo edellytykset hyvälle ja tasaiselle laadulle. Tiheät toimitukset ulkomailta takaavat hedelmät ja vihannekset tuoreina ja raikkaina ruokapöytiin.

18 18 Logistiikkamme Katkeamaton kylmäketju Palvelutukku Immosen katkeamaton kylmäketju takaa tyytyväiset asiakkaat. Tehostettu seuranta, tehokas varastonkierto sekä oikeat säilytyslämpötilat varmistavat sen, että Immosen toimittamat tuotteet ovat aina tuoreimmillaan. Tavaraerien oikeaa kuljetuslämpötilaa seurataan myös pistokokeenomaisesti yhteistyössä valmistajien kanssa tavaraeriin sijoitetuilla lämpötila- ja aikatunnistimilla. Yöllä tapahtuu Immosen asiakkaita palvellaan arkisin iltapäivään saakka. Tämän jälkeen tilauskannat siirtyvät tavarantoimittajille ja kuormat kerätään. Yön aikana eri toimittajien lähetykset vastaanotetaan, tarkastetaan ja keräillään asiakkaiden kuormiin. Valtava palapeli kasaantuu joka yö ja asiakkaat saavat aamulla tuoreet elintarvikkeet käyttöönsä. Lyhytkestoiset tuotteet saapuvat ja lähtevät saman tien, menettämättä yhtään käyttöpäivää.

19 19 Klassista keittämistä jo vuodesta mummon keittokirjassa ei ole mainittu natriumglutamaattia lihapullareseptissä, siksi sitä ei ole koskaan löytynyt meidänkään keittiöstä - Valitse Maku - Aidosti Aito Lagerbladfoods! Hermannin Rantatie 20, Helsinki Vaihde puh fax: +358 (0)

20 20 Omat kuljetukset Joustavat toimitukset Palvelutukku Immonen toimittaa suurelle osalle asiakkaista tuotteita viitenä tai jopa kuutena päivänä viikossa, osa selviää kahdella tai kolmella täydennyskerralla. Omat kuljettajat sekä pitkäaikaiset sopimuskuljetusyrittäjät takaavat jokapäiväisten toimitusten onnistumisen. Kuljettajien rehti käytös ja hyvä asiakaspalvelu yhdistettynä nopeaan toimitusrytmiin ovat monelle asiakkaalle Immosesta se näkyvin osa. Kaiken takana on huippuunsa viritetty koneisto. Kun tilaus on jätetty puhelinmyyntiin tai nettikauppaan, lähtee se siitä keräilyyn. Myynti, keräily ja kuljetus tekevät taikojaan arjen jokaisena päivänä! Eri palvelutasot kuljetuksissa Kuljettajat toimittavat kuormat asiakkaiden tiloihin. Asiakkaan niin halutessa purkutapahtuma voidaan laajentaa palvelutasoltaan jopa säilytyslämpötilan mukaiseen kuorman erotteluun ja purkamiseen. Kotimainen meijerituotteiden sopimusvalmistaja i

21 21 Tuotteet jotka maistuvat enemmän

22 22 Oma maahantuonti Palvelutukku Immosella on myös omaa maahantuontia. Valikoimiin kuuluvat tuoreet vihannekset, kasvikset, hedelmät, säilykkeet, elintarvikkeet ja pakasteet eri puolilta maailmaa, mm. Hollannista, Tanskasta, Saksasta, Espanjasta, Egyptistä, Thaimaasta ja Kiinasta Karelian Lihajaloste Oy Jo yli 20 vuoden kokemus laatulihasta Meiltä laadukkaat ja kohtuuhintaiset Pizzakinkku - ja Meetvurstisuikaleet, Broiler- ja KebabLastut sekä muut lihajalosteet. Tehtaantie YLÄMYLLY puh: (013) fax. (013) Me Unilever Foodsolutionissa annamme sinulle eväät arjen onnistuneeseen pyörittämiseen. Meiltä saat merkkituotteet, hyödylliset vinkit ja reseptit. Katso

23 23 North Trade AB Viinikankaari 8 A, Vantaa, Finland Puh

24 24 Jatkuvaa kehitystä Puheohjattu keräily Palvelutukku Immosella päätettiin siirtyä alkuvuodesta 2012 tietokoneohjattuun varastonhallintaan ja puheohjattuun keräilyyn. Ratkaisu tehostaa kaikkia varastotoiminnan osa-alueita tavaran vastaanotosta lähettämötoimintoihin. Tuloksena on virheetön ja entistä tehokkaampi, reaaliaikaisesti ohjattu toiminta. Tavaran vastaanotossa saapumiset kohdistetaan suoraan ostotilauksille, jonka jälkeen ne ohjataan oikeille varastopaikoilleen. Lavasiirrot ja keräilypaikkojen täydennykset toteutetaan tehokkaasti mutta tarkasti Immosella tiedetään koko ajan mitä varastossa tapahtuu. ISO sertifi kaatti Tulevaisuudessa Palvelutukku Immonen siirtyy käyttämään ISO ympäristöjärjestelmämallia. Maailman tunnetuin ympäristöjärjestelmä on systemaattinen tapa kehittää ympäristöasioiden hallintaa ja ympäristönsuojelutoimien tuloksellisuutta. Immonen sitoutuu ympäristönsuojelunsa tason jatkuvaan parantamiseen sekä tunnistaa tuotteidensa, toimintojensa ja palveluidensa ympäristövaikutukset. Lisäksi järjestelmässä asetetaan ympäristötavoitteet ja seurataan niiden toteutumista sekä ylläpidetään henkilöstön osaamista ympäristöasioissa. Meiltä kaikki tuoreet perunatuotteet helposti ja nopeasti Potwell Oy Lapväärtintie 721, Lapväärtti (06)

25 25

26 26 Patu-Palvelutukkurit Suomen Palvelutukkurit Oy, tuttavallisemmin Patu, perustettiin 1997, kun joukko yksityisiä tukkuliikkeitä päätti yhdistää voimansa valtakunnalliseksi ketjuksi. Vanhimmat Patu-tukkurit ovat toimineet alalla jo yli 40 vuotta. Monen Patu-tukun toiminta perustuu perheyrittäjyyteen. Patu-ketjun toimivuuden perustana on yhteistyö yhteinen valtakunnallinen markkinointi yhteiset kotimaiset hankintasopimukset yhteinen tuonti Lähellä asiakasta Patu-ketju on levittäytynyt lähes koko Suomeen. Tällä hetkellä yhteistyöketjuun kuuluu seitsemän Patupalvelutukkuria. Patun liikeidean perustana on yhdistää alueellinen osaaminen ja palveluhalu valtakunnalliseen ostovoimaan ja markkinointiin. Alueellisuus on Patun vahvuus. Logistiikkaputki toimii tehokkaasti ja tarkasti myös lähialueiden ulkopuolelle. Patu Palvelutukkurit

27 27

28 28 Patu-palvelutukkurit Patu-tukkujen vahvuuksia ovat palvelualttius, asiakastuntemus, tuotetuntemus sekä erityistilanteiden hoito. Asiakkaita ovat mm. julkiset laitokset, henkilöstöravintolat, ravintolat, hotellit, baarit ja kahvilat, pito- ja ateriapalvelut sekä vähittäiskaupat. Patu tarjoaa suurkeittiöille lähes koko tarvittavan tavaravalikoiman, mm: tuoreet kasvikset esikäsitellyt kasvikset pakasteet maito- ja rasvatuotteet säilykkeet myllytuotteet mehut ja juomat mausteet kattaustarvikkeet ja pehmopaperit Famifarm Oy, Kartanotie 6, JOROINEN puh fax

29 29 Wernsing -salaatit jokaisen makuun tässä muutamia esimerkkejä Farmarin salaatti Laktoositon. Valkokaalia, porkkanaa, ananasta ja selleriä raikkaassa, miellyttävässä salaattimajoneesissa. Helppo salaatti kokeilla. Maku raikkaan herkullinen. Pizzasalaatti Ei sisällä säilöntäaineita, laktoositon. Marinoitu kaali-, porkkana-, paprikasalaatti kirkkaassa salaatinkastikkeessa. Valikoimistamme myös Tsatsiki Kreikkalainen erikoisuus, rahka-jugurttikasvisöljypohjainen valkosipulikastike lisänä kurkkusuikaleita. Hyvä kokonaisuus. Soveltuu mainiosti uuniperunan, vihannesten, kalan ja liharuokien lisukkeeksi. Bayerilainen perunasaatti Laktoositon. Kasvisöljy-, viinietikkapohjainen erilainen maistuva perunasalaatti siivuperunoista, yrttejä.

30 30 Ota yhteyttä niin kerromme lisää tuotteistamme ja palveluistamme!

31 31 Palvelutukku Immonen Oy Helmentie Pori Myynti Keskus Faksi

32 Luonnollisesti Raikkautta, maukkautta ja hyvää oloa. Luonnollisesti Dolelta. Julkaisija, toimitus ja ilmoitukset: JS SUOMI OY (0) Painettu hyväksytylle ympäristöystävälliselle paperille Painovärit ovat kasviöljypohjaisia

Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan!

Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan! Monipuolinen valikoima arkeen ja juhlaan! Asiakastaan arvostava ELINTARVIKETUKKU Elintarviketukku Rikainen Oy on tamperelainen täyden palvelun tukkuliike. Tarjoamme alueen asiakkaille, kuten lounaspaikoille,

Lisätiedot

SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI

SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI SANASTO HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO: KOKKI 4. TUTKINNON OSA LOUNASRUOKIEN VALMISTUS Lounasruokien valmistus 2/5 A Aistinvarainen (raaka-aineista) Ajoitus, aikataulu Alkuperä (raaka-aineen)

Lisätiedot

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014

Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa. Elina Särmälä 13.2.2014 Tuottajatapaaminen Lappeenrannassa Elina Särmälä 13.2.2014 Saimaan Tukipalvelut Oy Saimaan Tukipalvelut Oy aloitti toimintansa vuonna 2010. Yhtiön omistus jakaantuu siten, että Lappeenrannan kaupunki omistaa

Lisätiedot

HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO

HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO 1 TAVOITTEET HOTELLI-, RAVINTOLA- JA CATERING-ALAN PERUSTUTKINTO Kun suoritat hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon, sinä: - osaat palvella suomalaisia ja ulkomaisia asiakkaita - osaat tehdä

Lisätiedot

PAIKALLISET ELINTARVIKKEET VÄHITTÄISKAUPASSA - case-tutkimuksen alustavia tuloksia

PAIKALLISET ELINTARVIKKEET VÄHITTÄISKAUPASSA - case-tutkimuksen alustavia tuloksia PAIKALLISET ELINTARVIKKEET VÄHITTÄISKAUPASSA - case-tutkimuksen alustavia tuloksia Jaana Paananen MTT Taloustutkimus Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari 1. - 2.10.2002 Mikkeli Vähittäiskauppa-aineiston

Lisätiedot

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy Yrityksen toiminta: - LähiPuoti Remes Oy on perustettu tammikuussa 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. - Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais- ja Etelä-Suomi.

Lisätiedot

Myydyimmät. TuotTEET KÄSINTEHTY

Myydyimmät. TuotTEET KÄSINTEHTY Myydyimmät TuotTEET 9001 14001 ISO 22000 Salaatit Vihannekset Numero Nimi Erä EAN Numero Nimi erä EAN 30000 Amerikansalaatti leikattu 2 kg 6405412300009 32600 Tomaattilohko kannaton 2,5 kg 6405412326009

Lisätiedot

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy

Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Aluetukku LähiPuoti Remes Oy Yritysten toiminta: LähiPuoti Remes Oy on perustettu 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais-Häme ja Pirkanmaa. Valikoimissa

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki

Kustannustehokas hankintaosastosi. Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Kustannustehokas hankintaosastosi Beijing - Shanghai - Hong Kong - New Delhi - Stockholm - Helsinki Nikolai Sourcing Hankinta- ja logistiikkaratkaisuja ja vastuullisuuden hankintapalveluita teollisuudelle

Lisätiedot

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy Mitä on lähiruoka? - Ei virallista määritelmää. - Asiasta useita eri tulkintoja - Hallituksen Lähiruokaohjelma -> miten lähiruokaa edistetään vuoteen 2020 mennessä. *

Lisätiedot

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja -

- Lähiruokatukku ja -myymälä. LähiPuoti Remes. - Paikallisia Herkkuja - - Lähiruokatukku ja -myymälä LähiPuoti Remes - Paikallisia Herkkuja - Yrityksen toiminta: LähiPuoti Remes Oy perustetaan ja toiminta alkaa 2012-2013 vaihteessa, Puotipuksu Kimmo Remes. Lähi- ja luomuruokaa

Lisätiedot

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy. Humppila

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy. Humppila Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy Humppila Yrityksen toiminta: - LähiPuoti Remes Oy on perustettu tammikuussa 2013, Puotipuksuna Kimmo Remes. - Yrityksen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais-

Lisätiedot

TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET

TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET TUOTEKUVASTO 2015 KULUTTAJAPAKATUT TUOTTEET 1 Kasvisten aatelia Kasvishovi Oy on pohjoissuomalainen elintarvikkeiden asiantuntija, jolle tärkeitä arvoja ovat tuoreus, terveys, lähellä tuotettu ruoka ja

Lisätiedot

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Satakunnassa KTM Leena Viitaharju leena.viitaharju@helsinki.fi, 4.12.2014 Pori Satakunta Sikses parhaita makuelämyksiä 9.10.2013 1 Yleisenä tavoitteena Suomessa

Lisätiedot

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala

HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala HOTELLI- RAVINTOLA- JA CATERINGALAN PERUSTUTKINTO, kokin osaamisala OPISKELIJAN NIMI: Tämä arviointikaavake on tarkoitettu opiskelijan itsearvioimistaitojen vahvistamiseen ja työpaikkaohjaajan käyttöön:

Lisätiedot

LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA. Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta

LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA. Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta LUOMURAAKA-AINE KIINNOSTAA RAVINTOLOITA TURUSSA Johanna Mattila LounaFood Aitoa Makua Varsinais-Suomesta TAVOITTEET Lisätä luomu- ja lähiruokatuotteiden tarjontaa Turun keskusta-alueen ravintoloissa Saada

Lisätiedot

LUOMUHORECA RYHMÄ. 21.01. 2014 klo 10.00-12.00, Pääposti, Punainen neuvotteluhuone

LUOMUHORECA RYHMÄ. 21.01. 2014 klo 10.00-12.00, Pääposti, Punainen neuvotteluhuone LUOMUHORECA RYHMÄ 21.01. 2014 klo 10.00-12.00, Pääposti, Punainen neuvotteluhuone Osanottajat Nimi Paikalla 21.1.2014 Tiina Ahola, Palmia x Regina Ekroos, Espoo Catering Leila Fogelholm, Fazer Food Service

Lisätiedot

Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli. 6.3.2014 Suvi Leinonen

Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli. 6.3.2014 Suvi Leinonen Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli 6.3.2014 Suvi Leinonen S Etelä-Savon luomulogistiikan nykyinen malli - Lihantuottajat S Hankkeen lihantuottajat, naudat ja lampaat http://maps.yandex.com/? um=o3klinp0z0xkjxbusmk89pix_o1hipgq&l=map

Lisätiedot

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Lapissa

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Lapissa Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Lapissa KTM Leena Viitaharju leena.viitaharju@helsinki.fi, 4.11.2014 Rovaniemi Omavarainen Lappi 9.10.2013 1 Yleisenä tavoitteena Suomessa on lähiruoan tuotannon

Lisätiedot

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka

Hyvää Suomesta- Saarioisilta. 21.3.2013 Mirja Lonka Hyvää Suomesta- Saarioisilta 21.3.2013 Mirja Lonka Saarioinen yrityksenä Saarioinen Oy on kotimainen, yksityisessä omistuksessa oleva elintarvikealan yritys. Vuonna 1957 käynnistettiin Saarioinen Oy:n

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

Lähiraaka aineiden hyödynnettävyys hankkijan, päättäjän ja tarjoajan näkökulmasta. Sirpa Korhonen FCG Efeko Oy

Lähiraaka aineiden hyödynnettävyys hankkijan, päättäjän ja tarjoajan näkökulmasta. Sirpa Korhonen FCG Efeko Oy Lähiraaka aineiden hyödynnettävyys hankkijan, päättäjän ja tarjoajan näkökulmasta Sirpa Korhonen FCG Efeko Oy Mitä lähiruokaan siirtyminen kunnalta edellyttää? Lähtökohtana yhteinen halu kehittää alueellista

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000

LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUKÄSIKIRJA SFS-EN ISO 9001:2000 LAATUPOLITIIKKA Puutyöliike Pekka Väre Ky:n liiketoiminnan kehittyminen ja jatkuvuus varmistetaan koko henkilökunnan yhdessä omaksumien toimintaperiaatteiden ja yrityksessä

Lisätiedot

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset ja käytön edistäminen julkisissa ammattikeittiöissä

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset ja käytön edistäminen julkisissa ammattikeittiöissä Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset ja käytön edistäminen julkisissa ammattikeittiöissä KTM Leena Viitaharju ja HTM Susanna Määttä leena.viitaharju@helsinki.fi, susanna.maatta@helsinki.fi 11.6.2014

Lisätiedot

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun

Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun Case Helsinki - päiväkotien siirtyminen luomuun 20 / 20 -seminaari 21.3.2013, Pro Luomu ja EkoCentria Ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johansson Koulu- ja päiväkotipalvelut Palmia catering-palvelut aulikki.johansson@palmia.fi

Lisätiedot

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI KAUPPASI PARAS KALAKAVERI www.jokisenevaat.fi JOKISEN EVÄÄT ON LUOTETTAVA KUMPPANI KALATISKISI HOVIHANKKIJAKSI Yhteistyö kanssamme tarjoaa sinulle suuren määrän etuja ja palveluja, jotka helpottavat työtäsi

Lisätiedot

Luonnollisen läheltä

Luonnollisen läheltä Luonnollisen läheltä Se tulee läheltä. MAITOKOLMION MAITO ON AITOA LÄHIMAITOA Maitokolmion maito tuotetaan lähitiloilla melkein naapurissa. Se kerätään viikon jokaisena päivänä, pakataan ja lähetetään

Lisätiedot

Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka

Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka Kaupan ja verkkokaupan toimiva logistiikka S-ryhmän vähittäiskaupan logistiikka Inex Partners Oy 26.5.2015 INEX PARTNERS OY JOUNI JAAKOLA 1 Inex Partners Oy SOK:n tytäryhtiö Tehtävänä tuottaa S-ryhmälle

Lisätiedot

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset

Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset KTM Leena Viitaharju leena.viitaharju@helsinki.fi, 9.10.2014 Tampere Lähiruoka on bisnes! 9.10.2013 1 Yleisenä tavoitteena Suomessa on lähiruoan tuotannon

Lisätiedot

Kalan ja Riistan käyttö suurtalouksissa. Kaija Saarni Asmo Honkanen Jari Setälä

Kalan ja Riistan käyttö suurtalouksissa. Kaija Saarni Asmo Honkanen Jari Setälä Kalan ja Riistan käyttö suurtalouksissa Kaija Saarni Asmo Honkanen Jari Setälä Kalan ja Riistan käyttö suurtalouksissa Lähtökohdat Tavoitteet Aineisto ja menetelmät Tulokset Kalan käyttö Ravun käyttö Riistan

Lisätiedot

Suomi English Русский

Suomi English Русский Suomi English Русский Nurmiselle kuljetettavan tuotteen koko tai määränpään kaukaisuus eivät ole ongelma. Kaikki logistiikka-alan palvelut yhdeltä tiskiltä Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen kaikki

Lisätiedot

Lisäarvoa asiakkaalle

Lisäarvoa asiakkaalle Lisäarvoa asiakkaalle Hyvä kumppani tuo yritystoiminnalle selkeän lisäarvon. Mellano Oy:n toiminnan tavoitteena on olla asiakkaalleen paras lisäarvon tuottaja. Olemme Suomen johtava kodin kiintokalustekomponenttien

Lisätiedot

LÄHIRUOAN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET

LÄHIRUOAN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET Lähiruoka- ja ruokaketjuhankkeiden ajankohtaisseminaari 11.6.2014 LÄHIRUOAN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET Tutkimusjohtaja Markku Virtanen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Pienyrityskeskus Ventspils University

Lisätiedot

esongin parhaat Spalat

esongin parhaat Spalat H eviä kuten haluat Tiesithän, että Chipstersiltä saa myös HeViä. Sesonkien mukaan elävästä monipuolisesta HeVi-tarjonnastamme löydät sekä koti- että ulkomaiset hedelmä- ja vihannestuotteet sekä yrtit,

Lisätiedot

PÄÄOSASSA VARAOSAT TRAILCON.FI

PÄÄOSASSA VARAOSAT TRAILCON.FI PÄÄOSASSA VARAOSAT Jokainen osa on keskeisessä roolissa. Pyörien on pyörittävä ja osien on loksahdettava kohdilleen. Kuljetusalan hyvinvointi ja menestys on meille pääosassa, prioriteetti numero yksi.

Lisätiedot

Kustannustehokas hankintaosastosi

Kustannustehokas hankintaosastosi Kustannustehokas hankintaosastosi Helsinki Tel: +358 9 4247 7600 Fax: +358 9 4247 7603 Beijing Tel: +86 10 650 14273 Fax: +86 10 650 14275 Shanghai Tel: +86 21 627 00640 Fax: +86 21 627 00872 Hong Kong

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU

KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU KOUKUN HELMEN KOTIATERIAPALVELU Palveluksessanne 31.1.2014 2009 Tampereen Ateria KOUKUN HELMI Koukun Helmen keittiössä ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa suurella sydämellä maukkaita aterioita

Lisätiedot

Servinet Communication Oy. Servinet Communication Oy

Servinet Communication Oy. Servinet Communication Oy Servinet Communication Oy Servinet Communication Oy Tarjoamme sähköisen asioinnin palveluja, joiden avulla erilaiset yritykset ja niiden tietojärjestelmät voivat asioida keskenään sähköisesti. Tavoitteena

Lisätiedot

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia

Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Espoo Catering -liikelaitos hankkii lihaa, lihatuotteita ja valmisruokia tuotantokeittiöille tällä hetkellä noin kahden miljoonan euron arvosta vuodessa. Hintaliitteestä (liite

Lisätiedot

Kaupan näkemykset luomun mahdollisuuksista

Kaupan näkemykset luomun mahdollisuuksista 9.1.2013 Päivittäistavarakaupan ketjuohjaus 1 Kaupan näkemykset luomun mahdollisuuksista Jussi Kaartinen Market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja, Satakunnan Osuuskauppa Luomu vastaa useisiin kuluttajatrendeihin

Lisätiedot

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA.

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. Se tulee omalle pöydälle tai kaverin kylmälaukkuun tutusta kaupasta. Me kannamme sen kassalle tutunnäköisessä pakkauksessa, josta tiedämme tarkkaan, mitä

Lisätiedot

Sitä kylmää mitä tarvitaan

Sitä kylmää mitä tarvitaan Sitä kylmää mitä tarvitaan Kylmiöpakastimet Kotikylmiöt Kaappipakastimet Viinikylmiöt Valitse vain ulkonäkö, kylmiö huolehtii kaikesta muusta 4-7 Kylmiöpakastimet 8-11 Kotikylmiöt 12-13 Kaappipakastimet

Lisätiedot

Lähiruoka Lohjan kaupungin strateginen valinta Lohjan kaupungin Ruoka- ja siivouspalvelut

Lähiruoka Lohjan kaupungin strateginen valinta Lohjan kaupungin Ruoka- ja siivouspalvelut Lähiruoka Lohjan kaupungin strateginen valinta Lohjan kaupungin Ruoka- ja siivouspalvelut HoReCa Lähiruokaa Uudeltamaalta & hankintafoorumi Seminaari 18.5.2016 Hyvinkää Alkusanat Lohjan kaupunginhallitus

Lisätiedot

11 VINKKIÄ: NÄIN PIDÄT HUOLTA RUUISTASI

11 VINKKIÄ: NÄIN PIDÄT HUOLTA RUUISTASI 11 VINKKIÄ: NÄIN PIDÄT HUOLTA RUUISTASI 1. Tarkista jääkaappisi lämpötila! Sen tulisi olla +2 -+6 ºC. Tavallisissa jääkaapeissa kylmin paikka on kaapin alaosassa ja lämpimin ylähyllyllä. Huomaa, että jääkaapin

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä

Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä VAIHDA MUKAVAMPAAN. Oikeanlainen koti kaikkiin elämäntilanteisiin Mukana elämäsi suurimmissa päätöksissä Sp-Koti on perustettu juuri sinua ja sinun asuntoasioitasi varten. Meidän arvomaailmamme lähtee

Lisätiedot

Miten toimin Foodservice-tukkujen kanssa täsmäopas

Miten toimin Foodservice-tukkujen kanssa täsmäopas Miten toimin Foodservice-tukkujen kanssa täsmäopas Päivi Töyli, projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus 040 189 1929, paivi.toyli@utu.fi Täsmäopas on tuotettu yhteistyökumppaneiden kanssa osana

Lisätiedot

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ!

PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! PAREMPAA ARKEA, OLKAA HYVÄ! Paikallista ruokaa julkisiin ruokapalveluihin - rahat omalle alueelle Yritysten kanssa tehty tuotekehitystyö ja sen merkitys Palvelujohtaja Paula Juvonen 15.9.2016 Arkea Oy

Lisätiedot

Supply Chain Module 1

Supply Chain Module 1 2.5.2016 Supply Chain Module 1 1. Määritelmä 2. Kuinka vähittäiskaupan ketju toimii? 3. Mitä toimenpiteitä teet kaupassa? 3.1. Perusvarastonvalvonta/ Check-in ja Check-out toiminnot (Vastaanotto ja Palautukset)

Lisätiedot

Muutokset henkilökunnan määrässä yrityksen perustamisesta alkaen. 10 % 15 % kasvanut vähintään viidellä henkilöllä 9 % kasvanut 3-4 henkilöllä 44 % 22 % kasvanut 1-2 henkilöllä pysynyt ennallaan vähentynyt

Lisätiedot

Ateriapalvelutehtävät ammattityönä

Ateriapalvelutehtävät ammattityönä Ateriapalvelutehtävät ammattityönä Sisältö Elintarvikkeiden hankinta/-valinta Elintarvikehygienia Asiakkaan kanssa tai asiakkaan puolesta kaupassa käyminen, -ruoanvalmistus Ruokalistaideat Tuotteistaminen/hinnoittelu

Lisätiedot

Packaging solutions close to you

Packaging solutions close to you Packaging solutions close to you SISÄLLYS TIETOA STENQVISTISTÄ sivu 04 LAATU sivu 06 YMPÄRISTÖ sivu 08 TUOTANTO sivu 10 TUOTTEET VÄHITTÄISKAUPALLE sivu 12 TUOTTEET TEOLLISUUDELLE sivu 13 MITÄ STENQVIST

Lisätiedot

Lähituottajat ja KH24. Erkki Timmerbacka Mikkeli 18.11.2015

Lähituottajat ja KH24. Erkki Timmerbacka Mikkeli 18.11.2015 Lähituottajat ja KH24 Erkki Timmerbacka Mikkeli 18.11.2015 Perustettu v. 2009 Seulo Palvelut Oy nimisenä Seulo.fi nimellä avaus v. 2010 Tavoitteena erityisesti lähi- ja luomuruokaa painottava nettikauppa

Lisätiedot

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke

Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Sodankylän kunnan keskuskeittiöhanke Hankkeen taustaa Kunnanvaltuuston päätös rakentaa Sodankylään uusi keskuskeittiö Tavoitteena löytää uusi, kannattavampi ja tehokkaampi toimintatapa Uuteen keskuskeittiöön

Lisätiedot

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso

LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE. Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso LÄHIRUOKAA KUNTALAISTEN LAUTASELLE Lappeenranta 13.2.2014 Hanne Husso 24.2.2014 2 - Meri-Lapin alue - Aloite Kemi-Torinon seutuvaltuustolle paikallisten tuotteiden ja raaka-aineiden käytön lisäämiseksi

Lisätiedot

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle

Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Sisä-Savon Seutuyhtymä Tuoreen mansikan kokeiluvienti Venäjälle Alexandra Bogolyubova Suonenjoki 11.12.2014 Heinäkuussa 2014 tuoreen mansikan vienti Pietariin Kolme erää = noin 1 000 kiloa Tavarantoimittaja

Lisätiedot

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014

ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 KUNNON TYÖMIEHIÄ» WWW.BRIKO.FI 1 ASIAKAS- TYYTYVÄISYYS- TUTKIMUS 2014 ASIAKKAAT ARVIOIVAT BRIKON PARHAAKSI RAKENNUSALAN HENKILÖSTÖVUOKRAAJAKSI JO TOISENA VUONNA PERÄKKÄIN Lue, mitä mieltä asiakkaat olivat

Lisätiedot

Elintarvikealan pk yritysten toimintaympäristö 2008

Elintarvikealan pk yritysten toimintaympäristö 2008 Taulukko 1. Tutkimusaineiston toimialakohtainen jakauma Toimiala N Osuus tutkimusaineistosta (%) Toimialan yrityksiä (alle 20 henkeä) Suomessa %:a koko elintarvikealasta v. 2007 (Ruoka Suomi tilasto) Leipomotuotteet

Lisätiedot

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä 30.6.2017 Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Stockmann Herkut Suomessa siirtyvät S-ryhmälle S-ryhmä ostaa Stockmann Herkkujen päivittäistavaraliiketoiminnan

Lisätiedot

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Text Kuvamestari Kalefoto Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Jukka Liukas - valokuvaaja PK-yrittäjä Syntynyt 1948 1970 Jukka aloitti valokuvausalan yrittäjänä 1970 Foto Mäenpää 1981 FotoForum 1991

Lisätiedot

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy

PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY. Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy PAIKALLISTEN TOIMITTAJIEN JA TUOTTEIDEN TOIMINTAMALLI KESPRO OY Jyrki Karlsson Osto- ja Logistiikkajohtaja Kespro Oy Agenda Paikalliset tavarantoimittajat Ruokakesko ja suomalaisuus Paikallisten tavarantoimittajat

Lisätiedot

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT

RUOKAMESTARIT KAUPAN LIHAOSAAJAT /Ruokaruletti Oy Citymarketeissa itsenäinen K-kauppiasyrittäjä hoitaa ruokakaupan ja K-citymarket Oy (Keskon tytäryhtiö) käyttö- ja erikoistavarakaupan. K-ruokakauppiaat Jukka ja Marjo Itkonen. Verollinen

Lisätiedot

Tarvitsetko lisää virtaa?

Tarvitsetko lisää virtaa? Tarvitsetko lisää virtaa? Elintarvikkeet ja taukotilaratkaisut 1 Staples Business Advantage Elintarvikkeet ja taukotilaratkaisut Parhaat ideat eivät aina synny työpöydän tai tietokoneen ääressä: toisinaan

Lisätiedot

Koukun Helmen kotiateriapalvelu

Koukun Helmen kotiateriapalvelu Koukun Helmen kotiateriapalvelu Palveluksessanne! 2015 Tampereen Voimia Koukun Helmi Koukun Helmen keittiössä ammattitaitoinen henkilökuntamme valmistaa maukkaita aterioita kotiateriapalvelun asiakkaille.

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla

Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla Oy Pameto Ab Kokonaislaatua asiakkaan ehdoilla Ammattitaitoista palvelua ja valmistusta jo vuodesta 1952 Oy Pameto Ab on suomalainen kiinnitystarvikkeisiin erikoistunut perheyritys, joka on saavuttanut

Lisätiedot

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK

Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa. Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK Hygieniavaatimukset lasten ruokailussa Virpi Rossi Johtava ympäristöterveystarkastaja Jyväskylän kaupunki 11.2.2014 Karoliina Väisänen lehtori JAMK 14.2.2014 Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Päiväkotien

Lisätiedot

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen

Canon Essential Business Builder Program. Avain yrityksesi menestykseen Canon Essential Business Builder Program Avain yrityksesi menestykseen Essential Business Builder Program: esittely Painotoimintaan liittyy monenlaisia haasteita, ja toiminnan kasvattaminen on usein vaikeaa.

Lisätiedot

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä. - sovellusten taustaa

Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä. - sovellusten taustaa Kannattavampaa tilaus-toimitusketjun toimitusketjun yhteistyötä - sovellusten taustaa Jouni Sakki Oy tel. +358 50 60828 e-mail: jouni.sakki@jounisakki.fi www.jounisakki.fi B-to-b tilaus-toimitusketju (Supply

Lisätiedot

Luomu keittiöissä. Luomuruokaseminaari Mikkeli

Luomu keittiöissä. Luomuruokaseminaari Mikkeli Luomu keittiöissä Luomuruokaseminaari 15.11.2016 Mikkeli Savon koulutuskuntayhtymän asiantuntijayksikkö Edistää kestävän ruokaketjun toteuttamista julkisissa ruokapalveluissa, mm. lähi- ja luomuruoan käytön

Lisätiedot

Suomalaisten keittiöissä pilaantuu eniten vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa.

Suomalaisten keittiöissä pilaantuu eniten vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa. maanantai Faktaa ruokahävikistä Suomessa Suomessa heitetään henkilöä kohden 24 kiloa eli 125 euron edestä ruokaa roskiin joka vuosi. Määrä vastaa noin kuutta prosenttia kaikesta kuluttajien ostamasta ruoasta.

Lisätiedot

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen

CASE SLO. Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen CASE SLO Logistiikkaan tehokuutta raportoinnilla Asmo Tapaninen Esityksen sisältö Yhtiön tausta Projektin lähtötilanne Projektin tarkoitus ja tehtävä Käytetyt tuotteet ja palvelut Aikataulut ja resurssit

Lisätiedot

Luomuruoan käyttö julkisissa keittiöissä, KALLISTAKO?

Luomuruoan käyttö julkisissa keittiöissä, KALLISTAKO? Luomuruoan käyttö julkisissa keittiöissä, KALLISTAKO? Parasta pöytään Pirkanmaalta Ti 18.02.2014 Esityksen kulku - Poliittinen ohjaus - Luomu ammattikeittiöissä nyt - Onko luomu oikeasti kallista? - Portaat

Lisätiedot

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis

Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS. Työvaateprofilointi Painettu & Valmis Asiakkaan infopaketti PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Työvaateprofilointi Painettu & Valmis PAINETTU &VALMIS PAINETTU &VALMIS Nykyään yhä useampi yritys haluaa työvaatteisiin yrityksen logon. Ahlsell

Lisätiedot

Luomulle on kysyntää!

Luomulle on kysyntää! 3.12.2012 Päivittäistavarakaupan ketjuohjaus 1 Luomulle on kysyntää! S-ryhmä/PKO Ilkka Alarotu valikoimajohtaja, S-ryhmä Puheenjohtaja, Pro Luomu Ry Olli Kurppa Prismajohtaja/Ptostopäällikkö PKO Luomu

Lisätiedot

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ!

PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! PALVELU ON KÄYTETTÄVISSÄ, OLKAA HYVÄ! HENRI PIKKARAINEN p. 044 520 7709 & KIRSI HUOTARI p. 050 547 6566 Miksi Lähiruokadiili? Lähiruokadiili tarjoaa mahdollisuuden ostaa lähiruokaa suoraan tuottajalta.

Lisätiedot

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän:  Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: www.umea.se/dinmaltid Ateriat kotiin Kotiin kuljetuksen ohjeet Sisältö Kuka voi saada ateriat kotiin kuljetettuina... 3 Aterioiden tarjonta...

Lisätiedot

TUNNETAANKO LUOMU

TUNNETAANKO LUOMU Luomu keittiöissä Savon koulutuskuntayhtymän asiantuntijayksikkö Edistää kestävän ruokaketjun toteuttamista julkisissa ruokapalveluissa, mm. lähi- ja luomuruoan käytön lisäämistä ja hankintaosaamista www.ekocentria.fi

Lisätiedot

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT YRITYS EIN UNTERNHEMEN AUF sinulle ERFOLGSKURS. Noin 10 vuotta sitten perustettu GGM Gastro International GmbH on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi

Lisätiedot

Miksi ruokaa pitää tuottaa Suomessa, eikö perulainen pihvi kelpaa?

Miksi ruokaa pitää tuottaa Suomessa, eikö perulainen pihvi kelpaa? Miksi ruokaa pitää tuottaa Suomessa, eikö perulainen pihvi kelpaa? -Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Suomessa KTM Leena Viitaharju leena.viitaharju@helsinki.fi, Kouvola, 5.4.2016 9.10.2013

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 4.10.2016 Arktiset Aromit ry:n Workshop -tilaisuus Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa

Lisätiedot

Mistä suomalainen ruokaketju voi olla ylpeä? Seija Kurunmäki Tulevaisuustyöpaja 3.5.2012

Mistä suomalainen ruokaketju voi olla ylpeä? Seija Kurunmäki Tulevaisuustyöpaja 3.5.2012 Mistä suomalainen ruokaketju voi olla ylpeä? Seija Kurunmäki Tulevaisuustyöpaja 3.5.2012 Mistä voi olla ylpeä ja missä kehitettävää! Hyvät järjestelmät Pitkä ketju osataan Hygienia ja puhtaus Koulutus

Lisätiedot

Elintarvikkeiden valmistaminen ja pakkaamattomien eläinperäisten elintarvikkeiden myyminen. Mahdollisuuksia: Miten pääsen alkuun?

Elintarvikkeiden valmistaminen ja pakkaamattomien eläinperäisten elintarvikkeiden myyminen. Mahdollisuuksia: Miten pääsen alkuun? Esitteessä kerrotaan keskeisimmät askelmerkit elintarvikkeiden vähittäismyyntitoiminnan aloittamiseen. Kaikissa kysymyksissä sinua palvelevat oman alueesi Aitoja makuja -jäsenet sekä kuntasi elintarvikevalvontaviranomainen.

Lisätiedot

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN

Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 1 FIN Tyllis-esite 2004 17.8.2004 13:19 Page 2 Suunnittelu & tuotanto Kuljetustoiminnassa erikoistuminen tuo säästöjä. Oikein suunniteltu kalusto tehostaa merkittävästi

Lisätiedot

Näin K-ruokakaupan valikoima syntyy ja elää

Näin K-ruokakaupan valikoima syntyy ja elää Näin K-ruokakaupan valikoima syntyy ja elää Seminaariesitys PTY:n toteuttamassa hankkeessa: Elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina Paikalliset tuotteet

Lisätiedot

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa

Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset Kainuussa Susanna Määttä susanna.maatta@helsinki.fi Kainuun Maaseutu- ja Elintarvikepäivä 28.11.2014 9.10.2013 1 Valtakunnallisen lähiruokaselvityksen tuloksia 03.12.2014

Lisätiedot

TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA

TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA TURHA SITÄ ON KAINOSTELLA, MAISTA ROHKEASTI JOTAKIN UUTTA ROHKEASTI SUOMALAINEN Luumäellä Saparokujan päässä perinteisellä maatilalla on harjoitettu maataloutta jo vuodesta 1721. Jo silloin oli tilan isännällä

Lisätiedot

Arkea & Lagerblad Foods. Tuotekehitysyhteistyö. Paula Juvonen 1.4.2014

Arkea & Lagerblad Foods. Tuotekehitysyhteistyö. Paula Juvonen 1.4.2014 Arkea & Lagerblad Foods Tuotekehitysyhteistyö Paula Juvonen 1.4.2014 Arkea asiakkaan kanssa 2.4.2014 1 Arkea (Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy) Aloitti toimintansa 1.1.2012 Omistajana Turun kaupunki ja

Lisätiedot

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014

Kimmon. kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäiset tarjoukset voimassa 1.5.-31.8.2014 Kimmon kesäisiä tarjouksia... Viktor Elo lihapyörykkä 5 kg (á 16 g) raakapakaste Viktor Elo lihamureketanko n. 6,5 kg (3x n.2,15 kg) raakapakaste Viktor

Lisätiedot

Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella

Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella Laadukkaita kuljetuksia 30 vuoden kokemuksella Arto Järvimäki on ollut kuljetusalalla vuodesta 1964. Kuljetusosaamista vuodesta 1987 Kuljetus Arto Järvimäki Oy on pääkaupunkiseudulla ja tarvittaessa muuallakin

Lisätiedot

Ravintolatekstiilipalvelut. Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle

Ravintolatekstiilipalvelut. Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle Ravintolatekstiilipalvelut Tarjoile laadukas kokemus asiakkaalle Tekstiilipalvelujen vahva ja osaava ammattilainen Lindström on suomalainen perheyritys, joka perustettiin jo vuonna 1848. Jatkuvan ja pitkäjänteisen

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat TERRA

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat TERRA Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat syyskuu 2015 TERRA FI1179(2) Tavoitteet ja toteutus Sodexon asiakastyytyväisyystutkimuksen päätavoitteina on: - seurata asiakkaidemme tyytyväisyyttä - tunnistaa

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat. Nova

Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat. Nova Asiakastyytyväisyystutkimus Henkilöstöravintolat syyskuu 2015 Nova FI1184(1) Tavoitteet ja toteutus Sodexon asiakastyytyväisyystutkimuksen päätavoitteina on: - seurata asiakkaidemme tyytyväisyyttä - tunnistaa

Lisätiedot

Kaupan odotukset yhteistyölle elintarvikealan pk-yritysten kanssa

Kaupan odotukset yhteistyölle elintarvikealan pk-yritysten kanssa Kaupan odotukset yhteistyölle elintarvikealan pk-yritysten kanssa Antti Sippola Market-kaupan johtaja SOK Lahti 27.10.2004 Antti Sippola / SOK / 27.10.2004 / dia 0 Asiakkaiden keskeisimpiä odotuksia teollisuudelta

Lisätiedot

Elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina

Elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina Elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina Hankkeen tausta Kaupalla on valmiudet toimia kaiken kokoisten tavarantoimittajien kanssa Mikroyritysten pienemmät

Lisätiedot

Kaivon Liha on arvostettu turkula. erikoistuen naudanlihan käsittelyyn

Kaivon Liha on arvostettu turkula. erikoistuen naudanlihan käsittelyyn www.kaivonliha.fi Kaivon Liha on arvostettu turkula joka on toiminut menestyksekkääs erikoistuen naudanlihan käsittelyyn Yritys jatkaa toimintaansa samoilla arvoilla, mistä se jo Kaivokadulla vuonna 1968

Lisätiedot

ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA.

ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA. EI säilöntäaineita KYLLÄ kotimaista tuoretta ei TARVITSE OLLA KOIRA YMMÄRTÄÄKSEEN ETTÄ TUORE RUOKA ON PAREMPAA. Best-In tuoreruokaopas Tuoretta ja kotimaista ruokaa koirallesi Best-In-koiranruokien tuoreus,

Lisätiedot

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ

www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ www.ruukki.fi/flex RUOSTUMATONTA TERÄSTÄ JA ALUMIINIA TOIVEIDESI MUKAAN Ruukki FLEX Ruostumaton teräs ja alumiini juuri sinun mittojesi mukaan Ajattele ratkaisua, jossa saat yhden kontaktin palveluna juuri

Lisätiedot