8. LUKU TEKNINEN KESKUS, TEKNINEN LAUTAKUNTA JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "8. LUKU TEKNINEN KESKUS, TEKNINEN LAUTAKUNTA JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA"

Transkriptio

1 39 8. LUKU TEKNINEN KESKUS, TEKNINEN LAUTAKUNTA JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA 43 Toimiala A. Teknisessä keskuksessa on tekninen lautakunta ja ympäristölautakunta. Tekninen lautakunta huolehtii teknisen alan sekä pelastustoimilain ja -asetuksen mukaisista tehtävistä sekä niistä tehtävistä, mitkä lainsäädännössä on määrätty asunto- ja tielautakunnalle. Tekninen lautakunta valitsee yksityistiejaoston jäsenet ja varajäsenet.

2 40 B. Teknisen lautakunnan vastuualue jakautuu pääkohdittain seuraavasti: 1. Maankäyttö ja kaavoitus 2. Kiinteistö- ja mittaustoiminta 3. Rakentaminen, kunnossapito ja metsien hoito 4. Liikenneväylät ja yleiset alueet 5. Asunnot, toimitilat ja muut rakennetut tilat 6. Vesi- ja jätehuolto (liikelaitokset) 7. Pelastustoiminta 8. Atk C. Teknisessä lautakunnassa on erikseen yksityistiejaosto, joka: 1. Huolehtii yksityistielain mukaisista tehtävistä, ellei tässä johtosäännössä ole muuta sanottu. 2. Huolehtii muista teknisen lautakunnan antamista tehtävistä. D. Ympäristölautakunta huolehtii niistä tehtävistä, mitkä lainsäädännössä on määrätty rakennuslautakunnalle ja kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. Ympäristölautakunta huolehtii rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä. Ympäristölautakunta on kaupungin ympäristölupaviranomainen. Ympäristölautakunta on maa-aineslain tarkoittama valvontaviranomainen. Ympäristölautakunta on maankäyttö- ja rakennuslain 167 :n 2 momentin tarkoittama valvova viranomainen. Ympäristönsuojelulautakunnan vastuualue jakautuu pääkohdittain seuraavasti: 1. Rakennusvalvonta 2. Ympäristönsuojelu 44 Teknisen lautakunnan ratkaisuvalta A. Maankäyttö ja kaavoitus Viittaukset MRL = Maankäyttö- ja rakennuslaki 1. Päättää asemakaavan ajanmukaisuudesta silloin, kun päätös ei johda rakennuskieltoon (MRL 60 ja 61 ). 2. Päättää asemakaavan nähtäville panosta. 3. Päättää rakennusluvan myöntämisen edellytysten olemassaolosta suunnittelutarvealueella (MRL 137 ).

3 4. Päättää rakentamista ja muuta toimenpidettä koskevan poikkeamisen myöntämisestä (MRL 171 ). 5. Antaa poikkeamismenettelyyn liittyvät kaupungin lausunnot (MRL 173 ). B. Kiinteistö- ja mittaustoiminta 1. Päättää tonttijaosta. 2. Päättää pientalo- ja vapaa-ajan rakennusten rakentamiseen tarkoitettujen tonttien ja rakennuspaikkojen luovuttamisesta valtuuston vahvistamin periaattein ja niiden takaisinostosta sekä pidennysten myöntämisestä rakennusvelvollisuuden täyttämiseen. 3. Päättää kaupungin suostumuksesta lohkomiseen rakennuspaikaksi suunnittelutarvealueella. 4. Päättää kaupungin suostumuksesta lohkomiseen rakennuspaikaksi alueella, jolla on voimassa rakennuskielto asemakaavan laatimista varten. 5. Päättää kaupungin suostumuksesta lohkomiseen rakennuspaikaksi rantavyöhykkeellä ja ranta-alueen suunnittelutarvealueella. 6. Päättää johtojen sijoitus-, haltuunotto- ja korvaussopimuksista ja niistä sopimuksista, jotka koskevat jakolain ja kaavoitusalueiden jakolain mukaisia kiinteistörasitteita sekä korvauksesta, jollei asia kuulu kaupungininsinöörin tai kaupungingeodeetin ratkaisuvaltaan. 7. Päättää kartastotöiden maanomistajille aiheuttamista haitoista ja vahingoista maksettavasta korvauksesta, jollei asia kuulu kaupungingeodeetin ratkaisuvaltaan. 8. Päättää kaupungin karttojen julkaisulupien myöntämisestä. 9. Päättää maa- tai vesialueiden vuokraamisesta tai luovuttamisesta tilapäisesti muuhun tarkoitukseen enintään 5 vuodeksi ja metsästysoikeuksien vuokraamisesta enintään 10 vuodeksi. 10. Päättää katualueen haltuunotosta. 11. Päättää kaupungin edustajan nimeämisestä kiinteistöinsinöörin tai kaupunkiin virkasuhteessa olevan teknikon toimittamassa kiinteistötoimituksessa. 41

4 42 C. Rakentaminen, kunnossapito ja metsien hoito 1. Päättää toteuttamisohjelman mukaisten kaupungin omien hankkeiden rakennuttamisesta ja rakentamisesta. 2. Päättää toteuttamisohjelman mukaisten kaupungin omistamien kiinteistöyhtiöiden hankkeiden rakennuttamisesta ja rakentamisesta. 3. Päättää metsätaloussuunnitelman tilaamisesta, hyväksymisestä ja toteuttamisesta. 4. Päättää metsien hoitosopimuksista. 5. Päättää puutavaran myynnistä. D. Liikenneväylät ja yleiset alueet 1. Päättää kaupungille katulainsäädännön mukaan kuuluvien tehtävien hoitamisesta. 2. Päättää hankkeiden suunnittelusta, suunnitelmien hyväksymisestä sekä rakentamisesta ja oikeudesta suunnitelmia koskeviin muutoksiin. 3. Tekee kadunpitopäätöksen ja kadunpidon lopettamispäätöksen. 4. Päättää kadunpidon antamisesta kokonaan tai osittain ulkopuolisen tehtäväksi. 5. Tekee maankäyttö- ja rakennuslain 89 :n mukaisen hyväksymispäätöksen johtojen, laitteiden ja rakennelmien siirtopaikasta. 6. Päättää muun yleisen alueen kuin kadun toteuttamissuunnitelman laadinnasta. 7. Päättää liikenneväylien, puistojen ja yleisten alueiden kunnossapidon luokituksesta. 8. Päättää teiden nimistä alueilla, joilla ei ole vahvistettua asemakaavaa. 9. Päättää yleisten teiden tienpitoon liittyvien lausuntojen antamisesta valtion viranomaisille. 10. Päättää yksityistieasetuksen 42 a :n mukaisen sopimuksen tekemisestä tien kunnossapidosta. 11. Päättää yksityisteiden tienpitoon myönnettävien avustusten jakamisesta. 12. Päättää kaupungin edustuksesta yksityistietoimituksissa.

5 13. Päättää liikennemerkkien, sulku- ja varoitus-, ym. liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta ja poistamisesta muiden kuin yleisten teiden osalta sekä päättää taajamaa osoittavan liikennemerkin käyttämisestä kuultuaan yleisen tien osalta tielaitosta. 14. Päättää kaupungin toimesta tehtävästä liikenne- ja liikenteenhoidon suunnittelusta, liikenneturvallisuustyöstä sekä liikenneasioiden tiedottamisesta. 15. Päättää lausunnon antamisesta valtion viranomaisille kaupungin alueella toimivista tai sen kautta kulkevista linjaliikenteen reiteistä. 16. Päättää lausunnon antamisesta valtion viranomaisille liikenteenharjoittajien valtionapuahakemuksista. 17. Päättää konekeskuksen veloitusperusteista. E. Asunnot, toimitilat ja muut rakennetut tilat 1. Päättää alle 1 milj. markan suuruisten hankkeiden suunnittelusta, suunnitelmien hyväksymisestä sekä luonnos-, pääja työpiirustusten hyväksymisestä ja oikeudesta piirustuksia koskeviin muutoksiin. 2. Päättää tarvittaessa omakotilaina- ja perusparannuslainahakijoiden etuoikeusjärjestyksen periaatteista. 3. Päättää henkilökohtaisten asuntolainojen vakuuksien hyväksymisperiaatteista. 4. Päättää kaupungin edustuksesta niissä kiinteistö-ja asuntoosakeyhtiöissä, joissa kaupunki on osakkaana ja joissa kaupungilla on pelkästään asuntoja, ja antaa edustajilleen toimintaohjeet. 5. Päättää kaupungin kiinteistöjen kunnossapidon luokituksesta. 6. Päättää kaupungin omistamien kiinteistöjen käyttökielloista ja käytön rajoituksista, jollei päätösvalta kuulu kiinteistöpäällikölle. 43 F. Vesi- ja jätehuolto (liikelaitokset) 1. Päättää kaupungin vesi- ja viemärilaitoksen tarvitsemien rakenteiden suunnittelusta, suunnitelmien hyväksymisestä sekä rakentamisesta ja oikeudesta suunnitelmia koskeviin muutoksiin. 2. Päättää verkostoon liittymisestä ja liittymän irtisanomisesta sekä hyväksyy liittymissopimuksen muiden kuin runsaasti vettä käyttävän teollisuuden osalta.

6 44 3. Päättää vesi- ja jätetaksasta. 4. Päättää helpotuksen tai vapautuksen myöntämisestä vesi-, jätevesi- ja jätemaksuun hyväksyttyjen yleisperiaatteiden mukaisesti. 5. Päättää haja-asutusalueen vesihuoltoavustuksista hyväksyttyjen yleisperiaatteiden mukaisesti. 6. Päättää kaatopaikkojen hoidosta. 7. Päättää kaupungin järjestämästä jätteenkuljetuksesta, käsittelypaikoista, jätetaksan soveltamisesta yksittäistapauksessa ja roskaantuneen alueen puhdistamisesta silloin, kun roskaajaa ei saada selville ja alue on lain mukaan puhdistettava. 8. Päättää varaston tarkastuksesta. 9. Päättää tilien oikaisusta. G. Pelastustoiminta 1. Määrää palopäällikön lisäksi pelastustoimilain mukaiset muut pelastusviranomaiset. 2. Päättää sopimuksesta kaupungissa toimivan vapaaehtoisen tai laitos-, teollisuus- taikka muun palokunnan kanssa kaupungin pelastustoimeen kuuluvien operatiivisten tehtävien suorittamisesta. 3. Päättää pelastustoimen palvelutasosta. 4. Päättää pelastustoimilain 34 :n 1 momentin mukaisista palotarkastuksen väliajoista. 5. Päättää nuohoustoimen järjestämisestä. 6. Päättää nuohouksesta perittävistä maksuista. 7. Päättää sopimuksista pelastustoimintaa varten saadun avun korvaamisesta. 45 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunnalla on oikeus ratkaista seuraavat asiat: A. Rakennusvalvonta 1. Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suorittavia maksuja koskevan taksan hyväksyminen.

7 45 B. Ympäristönsuojelu 1. Päättää maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesta kunnan luvasta vesakontorjunta-aineiden levittämisestä (lentolevitys). 2. Päättää yksityisen maalla olevan luonnonmuistomerkin rauhoituksesta ja rauhoituksen lopettamisesta. 3. Päättää kaupungin lausunnosta koskien moottorikäyttöisen ajoneuvon maastokäytön kieltämistä. 4. Päättää kaupungin lausunnosta koskien moottoriveneellä ajamisen kieltämistä. 5. Päättää maa-aineslain mukaisesta luvasta ja vakuudesta. 6. Päättää järjestetyn jätteenkuljetuksen alueesta jätelain 10 :n 3 momentin mukaan. 7. Päättää jätelain nojalla järjestetyn jätteenkuljetuksen ulkopuolelle jätettyjen kiinteistöjen liittymisestä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. 8. Ympäristölupataksan sekä maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavia maksuja koskevan taksan hyväksyminen. C. Toimisto 1. Päättää 18 :ssä mainituista asioista toimistonsa osalta. 46 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta A. Kaupungininsinöörillä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Ratkaisee tarvittaessa työnjaon eri toimistojen välillä ja toimistojen väliset henkilöstön siirrot. 2. Päättää teknisen keskuksen hallinnassa olevan irtaimen omaisuuden myynnistä tai tilapäisestä luovuttamisesta lautakunnan vahvistamien periaatteiden mukaisesti. 3. Päättää suostumuksesta katu-, tai muulla yleisellä alueella tehtävään kaivu- tai louhintatyöhön tontille johtavien johtojen rakentamista varten ja antaa tarvittaessa määräyksen tarvittavista korjauksista. 4. Päättää maankäyttösopimuksista koskien kunnallistekniikan johtoja ja laitteita markkaan saakka.

8 46 B. Kaupunginarkkitehdilla on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaisesta kaavoituskatsauksesta. 2. Päättää valmistelemiensa kaavojen osalta maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaisesta vuorovaikutteisuudesta. 3. Päättää valmistelemiensa kaavojen osalta maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. 4. Päättää asemakaavan ja kaavanmuutoksen sekä siihen liittyvien kuulutus-, yms. kustannusten maksuunpanosta vahvistetun hinnaston mukaisesti. C. Kaupungingeodeetilla on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää kiinteistötoimitukseen, tonttijaon muutokseen ja osoitejärjestelmään liittyvien kustannusten maksuunpanosta. 2. Päättää sopimuksesta, joka koskee kiinteistönmuodostamislainsäädännön mukaisia kiinteistörasitteita, sekä korvauksesta markkaan saakka. 3. Päättää kartastotöiden maanomistajille aiheuttamista haitoista ja vahingoista maksettavasta korvauksesta markkaan saakka. 4. Päättää kiinteistöjen osoitemerkinnästä. 5. Päättää kaupungin omistamien pientalo- ja vapaa-ajanrakennusten tonttien varauksista ja varaukseen liittyvien maksujen maksuunpanosta. 6. Päättää kaupungin edustamisesta kiinteistönmuodostamislain ja lunastuslain mukaisissa toimituksissa. 7. Määrää kaupungin palveluksessa virkasuhteessa olevan maanmittausteknikon suorittamaan maankäyttö- ja rakennusasetuksen 75 :n tarkoittaman rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkitsemisen sekä sijaintikatselmuksen. 8. Päättää, ettei kaupunki käytä etuostolain 608/77 mukaista etuoikeuttaan. 9. Päättää kiinteistö- ja mittausosaston tuntipalkkaisen henkilöstön osalta 19 :n mukaisista henkilöstöasioista. 10. Päättää valmistelemiensa kaavojen osalta maankäyttö- ja rakennuslain 62 :n mukaisesta vuorovaikutteisuudesta.

9 Päättää valmistelemiensa kaavojen osalta maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaisesta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. D. Rakennuspäälliköllä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Hyväksyy vakuudet lautakunnan vahvistamien periaatteiden mukaisesti ja päättää vakuuksien palauttamisesta. 2. Päättää rakennusosaston tuntipalkkaisen henkilöstön osalta 19 :ssä mainituista henkilöstöasioista. 3. Päättää avustuksella olevan yksityistien, siihen liittyvän sillan tai rummun äkillisen sortuman korjauksen avustamisesta lautakunnan päättämissä rajoissa. 4. Päättää rakennusosaston tarvitsemien koneiden ja laitteiden vuokralle ottamisesta. 5. Hyväksyy kaupungin omistamien tilojen sisäiset vuokrasopimukset. 6. Päättää kaupungin omistamien rakennettujen kiinteistöjen vakuuttamisesta kaupunginhallituksen ohjeiden mukaisesti. 7. Päättää kaupungin metsien vakuuttamisesta kaupunginhallituksen vahvistamien periaatteiden mukaisesti. 8. Päättää kaupungin omistaman ajoneuvokaluston vakuuttamisesta kaupunginhallituksen vahvistamien periaatteiden mukaisesti. 9. Päättää teknisen lautakunnan hallinnassa olevilla alueilla omistajan luvasta ilmoitusten tilapäiseen kiinnittämiseen. E. Kiinteistöpäälliköllä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää kaupungin omistamia rakennuksia ja niiden pihaalueita koskevista tilapäisistä käyttökielloista ja käytön rajoituksista. 2. Päättää asunto- ja tilapalvelun tuntipalkkaisen henkilöstön osalta 19 :ssä mainituista henkilöstöasioista. 3. Päättää teknisen lautakunnan hallinnassa olevissa rakennuksissa omistajan luvasta ilmoitusten tilapäiseen kiinnittämiseen.

10 48 F. Asuntosihteerillä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Valvoo valtion lainoittamien vuokra- ja asunto-osakeyhtiötalojen vuokria ja hyväksyy asukasvalinnat. 2. Valvoo muiden kuin henkilökohtaisesti lainoitettujen valtion asuntolainoittamien asuntojen käyttö- ja luovutusrajoitusten noudattamista sekä päättää asuntojen luovuttamisesta tilapäiskäyttöön. 3. Päättää henkilökohtaisen aravalainan myöntämisestä ja tekee siihen liittyvät päätökset, päättää siirroista, tekee koronalennuspäätökset ja maksujen lykkäyspäätökset. 4. Valitsee asukkaat kaupungin omistamiin aravavuokra-, vapaarahoitteisiin sekä virkasuhdeasuntoihin sekä tarkistaa vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat. 5. Päättää korjausavustuksen myöntämisestä. 6. Purkaa vuokrasopimukset maksamattomien vuokra- ym. saatavien tai muiden asuinhuoneistojen vuokrauksesta annetussa laissa mainittujen syiden perusteella. 7. Hyväksyy asuntolainan vakuudet ja päättää niiden muuttamisesta, vapauttamisesta ja jälkipanttauksesta lautakunnan antamien periaatteiden mukaisesti. 8. Päättää henkilökohtaisen korkotukilainan hyväksymisestä. G. Vesihuoltopäälliköllä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Määrää yksittäistapauksessa vesi- ja jätevesimaksuista noudattaen lautakunnan vahvistamia taksoja. 2. Päättää liittymän tilapäisestä sulkemisesta. 3. Päättää jätehuollon hoitamista koskevista sopimuksista. 4. Päättää jätevesimaksusta annetun lain tarkoittamaan käyttömaksuun liittyvästä yksikköhinnasta, milloin maksu määräytyy kiinteistön käyttämän veden määrän ja laadun perusteella. 5. Päättää liikelaitosten tuntipalkkaisen henkilöstön osalta 19 :n mukaisista henkilöstöasioista.

11 49 H. Palopäälliköllä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää kaupungin palokunnan tuntipalkkaisen sammutus- ja pelastustyöhön osallistuvan henkilöstön ja varallaolohenkilöstön osalta 19 :ssä mainituista henkilöstöasioista. 2. Päättää sijaisten ottamisesta enintään yhden vuoden ajaksi. 3. Määrää yksittäistapauksessa pelastustehtäviin mukaan määrätylle henkilölle maksettavan palkkion noudattaen lautakunnan vahvistamia taksoja. 4. Päättää nuohoojamestarin ja nuohoojien nimityksistä. 5. Päättää nuohoustoimen hoitamiseen liittyvistä sopimuksista. 6. Päättää pelatustoimen henkilöstön velvollisuudesta käyttää virkapukua. I. Rakennustarkastajalla on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 122 :n mukaisen vastaavan työnjohtajan ja erityisalan työnjohtajan hyväksymisestä. 2. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 126 :n tarkoittamasta toimenpideluvasta. 3. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 127 :n tarkoittamasta rakennuksen purkamisluvasta. 4. Päättää rakennuksen tai sen osan purkamisilmoituksen aiheuttamista toimenpiteistä (MRL momentti). 5. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n tarkoittamasta maisematyöluvasta. 6. Päättää rakennus- ja toimenpideluvan tarpeellisuudesta maankäyttö- ja rakennuslain 129 :n tarkoittamaa ilmoitusmenettelyä käytettäessä. 7. Päättää luvan voimassaolon jatkamisesta (MRL momentti). 8. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 151 :n 1 momentin tarkoittamasta rakennuttajavalvonnan hyväksymisestä. 9. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain 151 :n 3 momentin tarkoittamasta asiantuntijatarkastuksen hyväksymisestä. 10. Päättää tilapäisen rakennuksen rakennusluvasta (MRL 176 ).

12 11. Päättää rakennustuotteiden markkinavalvonnan tarkoittamista ilmoituksista (MRL 181 ). 12. Päättää kokoontumistilan hyväksynnästä muutoin kuin rakennus- tai toimenpideluvan yhteydessä (MRA 54 ). 13. Päättää maankäyttö- ja rakennuslain sekä maa-aineslain mukaisten vakuuksien palauttamisesta. 14. Päättää maa-ainesten ottamisen keskeyttämisestä. 15. Päättää 19 :ssä mainituista ympäristötoimiston henkilöstöasioista. 16. Päättää rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä ja maa-ainesten ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavien maksujen määräämisestä. J. Ympäristönsuojelusihteerillä on oikeus ratkaista seuraavat asiat: 1. Päättää ympäristöluvasta ja maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta suoritettavien maksujen määräämisestä. 2. Päättää vapauksesta järjestetystä jätteenkuljetuksesta ja harvennetusta tyhjennysvälistä. 3. Päättää ilmoituksen hyväksymisestä jätelain 55 :n mukaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa. 4. Päättää tilapäisestä meluavasta toiminnasta tehtävään ilmoitukseen liittyvistä asioista. 5. Päättää nitraattidirektiivin mukaisen patterointi-ilmoituksen hyväksymisestä. 50

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty Kv 10.12.2008 80 Voimaantulo 1.1.2009 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen

Hollolan kunta Valvontajaosto. Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo alkaen Rakennusvalvonnan päätösvaltaluettelo 6.6.2016 alkaen Toimialajohtaja alueen päällikkö tekninen johtaja rakennustarkastaja 2 Maankäyttö- ja rakennuslaki MRL 15 Hyväksyy rakennusjärjestyksen MRL 21 Määrää

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty: Kv 5.9.2012 30 Voimaantulo: 1.1.2013 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

5 Kokoukset Lautakunnan kokouksista, pöytäkirjoista ja muista asiakirjoista määrätään kunnan hallintosäännössä.

5 Kokoukset Lautakunnan kokouksista, pöytäkirjoista ja muista asiakirjoista määrätään kunnan hallintosäännössä. PUUMALAN KUNNAN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1/5 Kunnanvaltuusto hyväksynyt 5.11.2007 Voimaantulo 1.1.2008 1 Toiminta-ajatus Teknisen lautakunnan tarkoituksena on luoda fyysiset edellytykset asumiselle,

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön

Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Teknisen lautakunnan muutosesitykset hallintosääntöön Hallintosääntö Esitys Nykyinen 6 3 mom Kaupunginhallitus kohta 22: päättää maankäyttö- ja rakennuslain 91b :n tarkoittamista maankäyttösopimuksista,

Lisätiedot

Delegoitu erityispäätäntävalta

Delegoitu erityispäätäntävalta SOTKAMON KUNTA Delegoitu erityispäätäntävalta VIRANHALTIJAT Ympäristö- ja tekninen lautakunta 31.5.2017 71 Voimaan 1.6.2017 alkaen 1 Sisällysluettelo TEKNINEN JOHTAJA... 2 YMPÄRISTÖTARKASTAJA... 2 Ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä Ympäristölautakunnan määräys ratkaisuvallan siirtämisestä Ympäristölautakunta siirtää ratkaisuvaltaansa 1.1.2015 alkaen seuraavasti: Muutettu ympäristölautakunnan kokouksessa 3.11.2016 77, tulee voimaan

Lisätiedot

Teknisen toimialan viranhaltijoiden ratkaisuvalta

Teknisen toimialan viranhaltijoiden ratkaisuvalta Teknisen toimialan viranhaltijoiden ratkaisuvalta Ympäristö- ja tekninen lautakunta 31.5.2017 71 Voimaan 1.6.2017 alkaen Päivitetty 30.1.2019 11 1 Sisällysluettelo TEKNINEN JOHTAJA... 2 YMPÄRISTÖTARKASTAJA...

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 26

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 26 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 26 TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN VASTUUALUEIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty teknisessä lautakunnassa 13.12.2011) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Teknisen lautakunnan alaisten

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Teknisen toimen johtosääntö 1 (6)

Ruokolahden kunta Teknisen toimen johtosääntö 1 (6) Ruokolahden kunta Teknisen toimen johtosääntö 1 (6) 1 Toiminta-ajatus Tekninen toimi - huolehtii yhdyskunnan toiminnan ja kehittymisen edellyttämistä suunnittelu-, rakentamis-, käyttö- ja kunnossapitotehtävistä

Lisätiedot

XI luku TEKNINEN TOIMIALA

XI luku TEKNINEN TOIMIALA 36 XI luku TEKNINEN TOIMIALA 73 Tekninen lautakunta, tehtävät, jäsenmäärä ja esittely Lautakunnan tehtävänä on alueisiin ja yhdyskuntatekniikkaan liittyvien suunnitelmien ja palvelujen järjestäminen ja

Lisätiedot

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 RAKENNUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 19.12.2001 (muutos KV 26.1.2005 5) Voimaatulo 01.01.2002 1 Toimiala, kokoonpano ja vastuualue Rakennuslautakunnan yleisenä tehtävänä on rakennustoiminnan ja

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNTA 1 TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1 TOIMINTA-AJATUS 2 TEKNISEN TOIMEN LAUTAKUNNAT JA NIIDEN TEHTÄVÄALU- EET SEKÄ LAUTAKUNTIEN JÄSENMÄÄRÄ 3 LAUTAKUNTIEN RATKAISUVALTA

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ ULVILAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 8.11.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 SISÄLLYSLUETTELO 1 TOIMINTA-AJATUS... 2 2 TEKNINEN LAUTAKUNTA, SEN TEHTÄVÄALUE SEKÄ JÄSENMÄÄRÄ JA ESITTELY...

Lisätiedot

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin johtosääntö

Lapuan kaupunki. Lapuan kaupungin johtosääntö Säännöt ja ohjeet nro 302 Lapuan kaupungin johtosääntö Hyväksytty: Kv 7.6.2010 5 Voimaantulo: 1.8.2010 Muutettu Kv 4.4.2011 5, voimaantulo 1.5.2011 Muutettu Kv 27.6.2011 10, voimaantulo 1.8.2011 Muutettu

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö.

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. 1 ULVILAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 31.01.2011 Valt. 7 Voimaantulo: 01.02.2011 1 Toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. Ympäristölautakunta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 19.12.2001 (muutos KV 6.3.2002 6) (muutos KV 26.1.2005 6) Voimaantulopäivä 01.01.2002 1 Toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan toiminta-ajatuksena on osaltaan

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Ympäristölautakunta hyväksynyt 7.10.2014 Voimaantulopäivä 6.11.2014 1 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta Ympäristötoimen johtosääntöön sidottujen erityistehtävien

Lisätiedot

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 SISÄLTÖ 1 ' Toiminta-ajatus... 3 2 ' Päävastuualueen toimielimet, tulosalueet ja jäsenmäärä... 3 3 ' Toimielimen ratkaisuvalta...

Lisätiedot

Jämsän ympäristölautakunnan johtosääntö

Jämsän ympäristölautakunnan johtosääntö 1 (8) Jämsän ympäristölautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Voimaantulo: 2 (8) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 2 JÄMSÄN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 3 Yleistä 3 1 Säännön soveltamisala 3 Valvontatoimen

Lisätiedot

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot.

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot. 1 Teknisen palvelukeskuksen delegointisääntö 1.8.2019 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Riihimäen kaupungin hallintosäännön 3.6.2019 54. Hallintosäännössä kaupunginhallituksen toimiala

Lisätiedot

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N VALTIMON KUNNAN T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N J O H T O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty 6.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 2 TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus 2 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 14.12.2015 56 Voimaantulo: 01.01.2016 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNTA 1 TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1 TOIMINTA-AJATUS 2 TEKNISEN TOIMEN LAUTAKUNNAT JA NIIDEN TEHTÄVÄALU- EET SEKÄ LAUTAKUNTIEN JÄSENMÄÄRÄ 3 LAUTAKUNTIEN RATKAISUVALTA

Lisätiedot

YPÄJÄN KUNTA. TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ (luonnos) Voimaantulo 1.1.2013

YPÄJÄN KUNTA. TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ (luonnos) Voimaantulo 1.1.2013 1 YPÄJÄN KUNTA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ (luonnos) Hyväksytty Kunnanvaltuusto..2012 Voimaantulo 1.1.2013 1 Toiminta-ajatus Teknisen toimen päävastuualueen tehtävänä on, rakentaminen ja sen valvonta,

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 2 05 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2008 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta ja sen alainen

Lisätiedot

Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille

Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille 1 (6) Espoon kaupungin rakennusvalvontaviranomaisen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen päätösvallan siirtäminen rakennusvalvontakeskuksen viranhaltijoille 1 Myöntää poikkeuksen rakennuskiellosta sitovan

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISTEN PALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TAIVALKOSKEN KUNTA TEKNISTEN PALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 19.12.2012 87 2 TAIVALKOSKEN KUNTA TEKNISTEN PALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaantulo 1.1.2013 Hyväksytty valtuustossa 19.12.2012

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Ympäristölautakunta hyväksynyt 23.5.2017 Voimaantulopäivä 1.6.2017 1 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta Hallintosäännön 36 :ssä ympäristö- ja lupalautakunnan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA

ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA ASIKKALAN KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEIDEN TAKSA Ympäristölautakunta 4.3.2014 16 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Rakentamisen ja siihen verrattavien muutoksien valvonta (MRL 125

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2015 Nro 1

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2015 Nro 1 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2015 Nro 1 KAUPUNKISUUNNITTELULAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014, tulee voimaan 1.1.2015) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Ympäristö- ja lupalautakunta hyväksynyt 20 6.2017 Voimaantulopäivä 26.7.2017 1 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta Hallintosäännön 36 :ssä ympäristö- ja lupalautakunnan

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Nakkilan kunta Voimaantulo 1.1.2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. luku YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala... 2 2. luku TEKNISEN TOIMEN HALLINTO 2 Tekninen lautakunta...

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

KOKEMÄEN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ KOKEMÄEN KAUPUNKI YMPÄRISTÖTOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 11.4.2011 KV 14 Voimaantulo 1.4.2011 I LUKU Toiminta-ajatus ja organisaatio 1 Toiminta-ajatus Ympäristötoimialan tehtävänä on huolehtia maankäytön

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Hyväksytty: 10.1.2005 Muutettu: 11.9.2006, 29.10.2007, 14.4.2008, 26.10.2009, 22.11.2010, 6.2.2012

Hyväksytty: 10.1.2005 Muutettu: 11.9.2006, 29.10.2007, 14.4.2008, 26.10.2009, 22.11.2010, 6.2.2012 KERAVAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS KESKUSHALLINNON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 10.1.2005 Muutettu: 11.9.2006, 29.10.2007, 14.4.2008, 26.10.2009, 22.11.2010, 6.2.2012 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Toimintasäännön

Lisätiedot

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien 1(5) Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien - juokseva pykälänumero suluissa kursivoituna HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 1. 10 (10 ) Läsnäolo toimielinten kokouksissa: Korvataan

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan tehtäväalueita ovat:

Teknisen lautakunnan tehtäväalueita ovat: SIMON KUNTA TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN SÄÄNTÖ Hyväksytty: Kunnanvaltuusto 27.2.2012 Voimaantulo: 1.3.2012 1 Toiminta-ajatus Teknisen toimen päävastuualue tuottaa, hankkii ja järjestää yhdyskuntatekniikan,

Lisätiedot

Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30

Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30 Maaomaisuus ja paikkatieto Toimivallan delegoinnit (toimivallan edelleen siirto) Hallintosääntö 26 Hallintosääntö 30 12.9.2017 Sisällys 1. Teknisen lautakunnan päätösvallan siirtäminen kiinteän omaisuuden

Lisätiedot

KUNTAKEHITYSPALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KUNTAKEHITYSPALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Kuntakehityslautakunta 17.4.2019 50 1.6.2019 voimassa Maankäyttölautakunta 10.5.2017 56 1.6.2017 Kunnanhallitus 27.6.2016 168 päivitys 8.6.2016 93 Kunnanhallitus 27.6.2011 222 Maankäyttölautakunta 18.5.2011

Lisätiedot

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö Kuopion alueellinen rakennuslautakunta Johtosääntö Kuopion kaupunginvaltuusto 25.10.2010 112 Suonenjoen kaupunginvaltuusto 25.10.2010 59 Voimaantulo 1.1.2011 Kuopion alueellisen rakennuslautakunnan johtosääntö

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty 19.12.2001 (muutos KV 25.9.2002 33) Voimaantulo 01.01.2002 1 Toimiala ja kokoonpano Tekninen lautakunta huolehtii kunnan toimesta tapahtuvasta tiehallinnosta,

Lisätiedot

Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa

Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa Ympäristötoimialan johtosääntö 1 Toimiala Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta Rakennuslautakunta Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Turun

Lisätiedot

10. toimialaansa kuuluvien tilahankkeiden tarveselvityksistä ja hankesuunnitteluista.

10. toimialaansa kuuluvien tilahankkeiden tarveselvityksistä ja hankesuunnitteluista. teknisen ja ympäristötoimen toimialan muutokset 3 Toimialat ja niiden tehtävät Teknisen ja ympäristötoimen toimiala Yhdyskuntalautakunta Yhdyskuntalautakunta vastaa asuntolainsäädäntöön liittyvistä kaupungin

Lisätiedot

1043/00.01.01/12 LOHJAN TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

1043/00.01.01/12 LOHJAN TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LOHJAN TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1043/00.01.01/12 Kaupunginvaltuusto 13.12.2012 38 Voimassa 1.1.2013 alkaen Kaupunginvaltuusto 12.6.2013 102, muutoksia :iin 5 ja 8 Voimassa 13.6.2013 alkaen TOIMIALA

Lisätiedot

Mikäli tässä liitteessä ei ole erikseen myöhempänä kirjattu, tässä liitteessä delegoitujen päätösten tekijän sijaisena toimii tekninen johtaja.

Mikäli tässä liitteessä ei ole erikseen myöhempänä kirjattu, tässä liitteessä delegoitujen päätösten tekijän sijaisena toimii tekninen johtaja. LIITE 2 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta teknisten palveluiden lautakunta 9.4.2013, lupapalvelulautakunta 19.3.2013 Mikäli tässä liitteessä ei ole erikseen myöhempänä kirjattu, tässä liitteessä delegoitujen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

Nastolan kunta Teknisten palvelujen johtosääntö 1 (13)

Nastolan kunta Teknisten palvelujen johtosääntö 1 (13) Nastolan kunta Teknisten palvelujen johtosääntö 1 (13) Nastolan kunta Teknisten palvelujen johtosääntö Valtuusto: 14.11.2005 54 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Valtuusto 6.2.2006 6 Valtuusto 12.6.2006 19

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Teknisen ja ympäristötoimen 4.1 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 12.12.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu

Lisätiedot

Jämsän kaupungin teknisen lautakunnan johtosääntö

Jämsän kaupungin teknisen lautakunnan johtosääntö Jämsän kaupungin teknisen lautakunnan johtosääntö Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 1.12.2014 65 Voimaantulo: 2.12.2014 Päivitetty: Kaupunginhallitus 21.3.2016 75 Jämsän kaupunki 1 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ...

Lisätiedot

TEKNISEN KESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISEN KESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ TEKNISEN KESKUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 17.12.2002 Kaupunginvaltuuston hyväksymä muutos 09.09.2004 Kaupunginvaltuuston hyväksymä muutos 14.12.2004 Kaupunginvaltuuston hyväksymä muutos

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta 1.2.2012 TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Lieksan ja Nurmeksen teknisen viraston tehtävät ja organisaatio 2 Tekninen johtaja

Lisätiedot

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN

TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN 1 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA LIITE Tekymp 2.12.2014 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN RATKAISUVALLAN SIIRTÄMINEN Tekninen ja ympäristölautakunta valtuuttaa jäljempänä mainitut viranhaltijat Ilomantsin

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TÖYSÄN KUNTA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto TÖYSÄN KUNTA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Tekninen lautakunta 6.6.2011 22 Kunnanhallitus 13.6.2011 64 Kunnanvaltuusto 21.6.2011 22 TÖYSÄN KUNTA TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ TÖYSÄN KUNNAN TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksyntä 21.6.2011

Lisätiedot

TEKNISEN TOIMIALAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TEKNISEN TOIMIALAN TOIMINTASÄÄNTÖ TEKNISEN TOIMIALAN TOIMINTASÄÄNTÖ 1. TOIMINTASÄÄNNÖN PERUSTA JA TARKOITUS Tämä toimintaohje perustuu Mäntsälän kunnan hallintosäännön 1 :ään. Tällä toimintasäännöllä määritellään teknisen lautakunnan alaisen

Lisätiedot

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen

Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Maantien lakkauttaminen Kaduksi muuttaminen Sari Lajunen, lakimies, Liikennevirasto Tiealueen ja sen osan lakkauttaminen Sari Lajunen 2 Maantielaki 88 : maantien lakkaaminen Maantielaki 89 : maantien lakkauttaminen

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN RATKAISUVALTA (Hallintosääntö 3, 7 ja 8 ) Tyrnävän kunnan hallintosääntö on hyväksytty valtuuston kokouksessa 11.6.2014.

TEKNISEN LAUTAKUNNAN RATKAISUVALTA (Hallintosääntö 3, 7 ja 8 ) Tyrnävän kunnan hallintosääntö on hyväksytty valtuuston kokouksessa 11.6.2014. TEKNISEN LAUTAKUNNAN RATKAISUVALTA (Hallintosääntö 3, 7 ja 8 ) Tyrnävän kunnan hallintosääntö on hyväksytty valtuuston kokouksessa 11.6.2014. 32 1.1 Keskeinen tehtäväalue (Hallintosääntö 3 ) Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Kiinteistönmuodostamislain (KmL) 4 luvun mukaisesta tontin lohkomisesta suoritetaan perushinta /tontti:

Kiinteistönmuodostamislain (KmL) 4 luvun mukaisesta tontin lohkomisesta suoritetaan perushinta /tontti: KAUPUNKIMITTAUKSEN HINNASTO 2014 KIINTEISTÖTOIMITUSTEN HINNASTO jonka mukaan Porin kaupungille suoritetaan maksu kiinteistötoimitusmaksulain (558/95) 1 :ssä tarkoitetuista toimituksista, toimenpiteistä

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN- HALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 8.12.2008 Voimaan 1.1.2009 Valtuusto 10.12.2012 Viimeksi muutettu Valtuusto 9.12.2013 Voimaan 1.1.2014 3 Kaupunginhallituksen tehtävät ja Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VIII Luku HALLINNON JA TALOUDEN TOIMIALA

VIII Luku HALLINNON JA TALOUDEN TOIMIALA (Otteita hallintosääntömuutosehdotuksesta, elinkeino- ja maaseutulautakunta 2792012) VIII Luku HALLINNON JA TALOUDEN TOIMIALA 49 Keskusvaalilautakunta 50 Kunnanhallitus, tehtävät, jäsenmäärä ja esittely

Lisätiedot

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta

Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu. 2 Ympäristölautakunta KRISTIINANKAUPUNGIN YMPÄRISTÖTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto / 2009 1 Sisältö Ympäristölautakunnalle kuuluu kunnan ympäristöterveydenhuolto mukaan lukien eläinlääkintähuolto sekä ympäristönsuojelu.

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN TOIMIALAN JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa oleva 5 Viranhaltijoiden ratkaisuvalta Tässä säädetyn lisäksi viranhaltijoiden ratkaisuvallasta määrätään myös henkilöstösäännössä,

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

RAUMAN KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ RAUMAN KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 10.12.2012 Voimaantulopäivä 1.1.2013 Muutettu viimeksi KV 17.6.2013 ( 4, 8, 9,10 ) Muutosten voimaantulo 1.8.2013 Muutettu viimeksi

Lisätiedot

KUNTAKEHITYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KUNTAKEHITYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA KUNTAKEHITYSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 126 Voimaan 1.1.2012 Valtuusto 28.1.2013 28 Voimaan 1.2.2013 Valtuusto 7.12.2015 175 Voimaan 1.1.2016 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta sekä niille erikseen määrätyistä

Lisätiedot

Sen lisäksi mitä muuten on säädetty ja määrätty, kaupunginhallitus päättää seuraavista asioista:

Sen lisäksi mitä muuten on säädetty ja määrätty, kaupunginhallitus päättää seuraavista asioista: Karkkilan kaupungin hallintosääntö Muutosehdotus Lisäykset tummennettuna, poistettavat yliviivattuna. 9 Kaupunginhallituksen ja lautakuntien toimiala sekä erityinen ratkaisuvalta Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014)

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2014 Nro 9 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan yleinen tehtävä

Lisätiedot

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.6.2000 tulevaksi voimaan 1.7.2000. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.

(Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.6.2000 tulevaksi voimaan 1.7.2000. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä. KAUPUNGINHALLITUKSEN J O H T O S Ä Ä N T Ö (Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.6.2000 tulevaksi voimaan 1.7.2000. Myöhemmin tehdyt muutokset ja lisäykset on mainittu tekstin yhteydessä.) I LUKU KAUPUNGINHALLITUKSEN

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen johtosääntö

Kaupunginhallituksen johtosääntö 1 (9) Ylöjärven kaupunki Kaupunginhallituksen johtosääntö Kaupunginvaltuusto hyväksynyt x.x.2014 Voimaantulo 01.01.2015 I LUKU Kaupunginhallitus ja kehittämistoimikunta 1 Kaupunginhallitus 2 Kehittämistoimikunta

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 10. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN ALAISTEN PALVELUALUEIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Ympäristölautakunta 13.6.

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 10. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN ALAISTEN PALVELUALUEIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Ympäristölautakunta 13.6. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2013 Nro 10 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN ALAISTEN PALVELUALUEIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Ympäristölautakunta 13.6.2013) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus 3 Toimintatapa Ympäristölautakunnan

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Ymp.ltk. 13.12.2011 Liite 10 RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEET

Ymp.ltk. 13.12.2011 Liite 10 RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEET 1 Ymp.ltk. 13.12.2011 Liite 10 RAKENNUSVALVONNAN VIRANOMAISTEHTÄVIEN MAKSUPERUSTEET 2 1 YLEISTÄ Rakennuttaja tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan rakennustyön toteuttamiseksi tarpeellisista

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VIHDIN KUNNASSA, MAKSUTAKSA

RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VIHDIN KUNNASSA, MAKSUTAKSA ympa 8.11.2011 92 ympa liite 1 RAKENNUSTYÖN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT VIHDIN KUNNASSA, MAKSUTAKSA Voimaantulo 1.1.2012 1 Yleistä Luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan

Lisätiedot

4. Teknisen ja ympäristötoimen toimiala

4. Teknisen ja ympäristötoimen toimiala Espoon kaupungin hallintosääntö 2017 1 (6) 4. Teknisen ja ympäristötoimen toimiala 1 Toiminta-ajatus Teknisen ja ympäristötoimen tarkoituksena on huolehtia yhdyskuntasuunnittelusta, joukkoliikenteen ja

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen johtosääntö

Nurmijärven kunnan elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen johtosääntö Nurmijärven kunnan elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan elinkeino- ja kuntakehityskeskuksen johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimen

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT

NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT NURMIJÄRVEN KUNNASSA RAKENNUSVALVONNAN TARKASTUS JA VALVONTATEHTÄVISTÄ SEKÄ MUISTA VIRANOMAISTEHTÄVISTÄ SUORITETTAVAT MAKSUT SISÄLLYSLUETTELO sivu 1 YLEISTÄ... 2 2 RAKENTAMISEN JA SIIHEN VERRATTAVIEN MUUTOSTEN

Lisätiedot

Rakennus valvontapalvelujen. Hallintosäännön. luvun 9. yksikkö

Rakennus valvontapalvelujen. Hallintosäännön. luvun 9. yksikkö RAKENNUSVALVONTA-ASIOIDEN PÄÄTÖSTOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN RAKENNUSVALVONTAPÄÄLLIKÖLTÄ RAKENNUSVALVONNAN VIRAHALTIJOILLE, LIITETAULUKKO PÄÄTÖKSEEN 21.8.2018, VOIMAAN 1.9.2018 ALKAEN Lyhenteet: Lupa (Lupa),

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN JA YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SEKÄ TEKNISEN OSASTON JOHTOSÄÄNTÖ

TEKNISEN LAUTAKUNNAN JA YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SEKÄ TEKNISEN OSASTON JOHTOSÄÄNTÖ Astuu voimaan 1.8.2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JA YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNNAN SEKÄ TEKNISEN OSASTON JOHTOSÄÄNTÖ I LUKU 1 Tekninen lautakunta ja ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä ympäristö- ja rakennuslautakunnan

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ luonnos 05122011 1 Toimiala Helsingin kaupungin pelastuslautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin pelastuslaitos huolehtivat pelastustoimesta ja kiireellisestä

Lisätiedot

Lupavaliokunta

Lupavaliokunta 1 Lupavaliokunta 29.6.2017 Sisällysluettelo 1 Lupavaliokunnan toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Ympäristön ja rakentamisen valvonnan tehtävät... 3 3 Ympäristön ja rakentamisen valvonnan tulosalueen esimiesten

Lisätiedot

Kaupunginhallituksessa on yhdeksän jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen.

Kaupunginhallituksessa on yhdeksän jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 29.9.2014 Voimaantulo 15.10.2014 1 LUKU YLEISTÄ 1 Toimiala Kaupunginhallitus huolehtii kaupungin johtamisesta

Lisätiedot

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk

Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta. RakYmp ltk Ympäristönsuojeluviranomaisen delegoinnit Kittilän kunta RakYmp ltk 17.12.2018 172 Viranomaistoimiin määrääminen Rakennus- ja ympäristölautakunta määrää ympäristösihteerin ja ympäristötarkastajan suorittamaan

Lisätiedot

Teknisen ja ympäristötoimen johtosääntö. Hyväksytty 26.1.2009

Teknisen ja ympäristötoimen johtosääntö. Hyväksytty 26.1.2009 Teknisen ja ympäristötoimen johtosääntö Hyväksytty 26.1.2009 Voimaantulo 1.2.2009 Sisällysluettelo: 1. Luku Toimiala ja toiminta-ajatus...5 1 Toimiala ja toiminta-ajatus...5 2. Luku Lautakunnat...6 2

Lisätiedot

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122

NAANTALIN KAUPUNKI 1 Ympäristö- ja rakennuslautakunta. Viite: THao:n lähete , 6316/18, asia 01732/18/4122 NAANTALIN KAUPUNKI 1 Turun hallinto-oikeus PL 32 20101 Turku Viite: THao:n lähete 15.11.2018, 6316/18, asia 01732/18/4122 Asia: Lausunnon antaja: Valittaja: Lausunto valitukseen päätöksestä, joka koskee

Lisätiedot

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja.

Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja huoneistoja. Liite 1 Tonttiosaston delegoinnit Johtosäännön 4 Kiinteistölautakunnan tehtävät Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, hallita kaupungin maa- ja vesialueita, kiinteistöjä, rakennuksia ja

Lisätiedot

Henkilöstön määrä 31.12. Johtava viranhaltija: - rakennustarkastaja Mauri Jussinmäki, osa-aikaeläkkeellä, työaika 55 %

Henkilöstön määrä 31.12. Johtava viranhaltija: - rakennustarkastaja Mauri Jussinmäki, osa-aikaeläkkeellä, työaika 55 % 1 1 RAKENNUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN HALLINTO 2 Toiminta Rakennus- ja ympäristönsuojelulautakunta käsittelee rakennusvalvontaan, ympäristönsuojeluun, palo- ja pelastustoimeen sekä liikenneväyliin liittyvät

Lisätiedot

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja

jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja MAANKÄYTTÖSOPIMUS SOPIMUSOSAPUOLET Kokkolan kaupunki (Y-tunnus: 0179377-8) PL 43 67101 KOKKOLA jäljempänä tässä sopimuksessa Kaupunki sekä NSA-Yhtiöt Oy jäljempänä tässä sopimuksessa Maanomistaja ASEMAKAAVA-ALUE

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan päätösvallan. delegointi 2018 alkaen. TekLtk / Liite 2 22/ /2018

Teknisen lautakunnan päätösvallan. delegointi 2018 alkaen. TekLtk / Liite 2 22/ /2018 TekLtk 7.2.2018 / Liite 2 Teknisen lautakunnan päätösvallan delegointi 2018 alkaen Kalajoen kaupunki Sisällysluettelo Teknisen lautakunnan päätösvallan delegointi, 2018 alkaen... 1 1. Esittely... 1 2.

Lisätiedot

Maisematyöluvat. KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014

Maisematyöluvat. KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014 Maisematyöluvat KAAVOITUS JA METSÄTALOUS Pori 9.1.2014 130 Lupamenettelyn perusteet Rakennusluvan, toimenpideluvan, purkamisluvan ja maisematyöluvan ratkaisee kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Maisematyölupa

Lisätiedot

KAUPUNKIKEHITYKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KAUPUNKIKEHITYKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (7) Hyväksytty KH 17.12.2012 289 Hyväksytty Kaupunkikehityksen lautakunnassa 30.1.2014 3 Hyväksytty Kaupunkikehityksen lautakunnassa 12.6.2014 39 KAUPUNKIKEHITYKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 TOIMINTASÄÄNNÖN PERUSTA

Lisätiedot

Hyväksytty Tekla 1.4.2014 14 Voimaantulo 1.6.2014

Hyväksytty Tekla 1.4.2014 14 Voimaantulo 1.6.2014 Punkalaitumen kunta VESIMAKSUTAKSA Hyväksytty Tekla 1.4.2014 14 Voimaantulo 1.6.2014 Vesilaitostoiminnan kustannusten korvaamiseksi Punkalaitumen kunta perii laitokseen liittymisestä ja sen käytöstä annetut

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 ARVIOINTISUUNNITELMA 1 / 5 RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN 1 YLEISTÄ TIETOA RAKENNUSJÄRJESTYKSESTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla rakennusjärjestys, mutta sen määräykset

Lisätiedot

Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus

Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus Maa-29.321 Kaavoitus- ja rakentamisoikeus 1. Onko väite oikein vai väärin? (10/03) Yleistä tietä ei saa suunnitella tai rakentaa asemakaavan vastaisesti Alueellinen ympäristökeskus vastaa maakuntakaavoituksesta

Lisätiedot