TEKNISET TIEDOT. Akun asennus. Volvo Trucks. Driving Progress

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEKNISET TIEDOT. Akun asennus. Volvo Trucks. Driving Progress"

Transkriptio

1 Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT On yhä tärkeämpää, että akut ja akkuasennus valitaan kuljetustehtävän tarpeiden mukaan. Näissä tuotetiedoissa käsitellään alueita, jotka vaikuttavat akkujärjestelmiin ja akkuihin. Myytävät mallit Akkujärjestelmän tyyppi BATS-S Yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu (2 akkua) BATS-D Kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu (2 oleskeluvirta-akkua ja 2 käynnistysvirta-akkua) Akkukotelon sijoitus BBOX-L Akkukotelo vasemmalla puolella BBOX-EF Akkukotelo rungon päässä Akkukapasiteetti 2BATT170 2 akkua, 170 Ah 2BATT225 2 akkua, 225 Ah 2BAT210B 2 geeliakkua, 210 Ah Akun huolto UBAMAFRE BAMAFREE Pääkatkaisin MSWI-B MSWI-C MSWI-R MSWI-A Perusakut Huoltovapaat akut Automaattinen pääkatkaisin Alustaan asennettu pääkatkaisin Kauko-ohjattava pääkatkaisin ADR-pääkatkaisin 1 (8)

2 Akkujärjestelmä ja akkukotelon paikka Volvo FH/FH16- ja Volvo FM/FMX -malleissa on kaksi akkujärjestelmävaihtoehtoa (BATS-S ja BATS-D) ja kaksi mahdollista akkukotelon sijoituspaikkaa (BBOX-L ja BBOX-EF). BATS-S BATS-S on yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu, jossa käynnistysmoottori ja kuorma-auton oleskeluvarustus käyttävät samoja akkuja. BATS-D BATS-D on kahden virtajärjestelmän akku, jossa käynnistysmoottori ja kuorma-auton oleskeluvarustus käyttävät eri akkuja. Koska käynnistys- ja oleskeluvirtaa varten on erilliset akut, oleskelukäyttöön tarkoitettua kapasiteettia on jopa 50 % enemmän (yhden virtajärjestelmän akkujärjestelmään verrattuna) ja käynnistysakku turvaa moottorin käynnistettävyyden ja käyttöasteen. Järjestelmää suositellaan kuorma-autoihin, jotka kuluttavat paljon virtaa. (BATS-D-akkujärjestelmässä on kaksi käynnistysakkua.) Akkujärjestelmän ja akkukotelon sijoituspaikkojen yhdistelmät Seuraavat akkujärjestelmän ja akkukotelon sijoituspaikkojen yhdistelmät ovat mahdollisia: Yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu, akkukotelo vasemmalla puolella (BATS-S ja BBOX-L) Yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu, jossa BBOX-L-akkukotelo. Kaksoisetuakselilla varustetuissa ajoneuvoissa akkukotelo sijoitetaan 2. etuakselin taakse. BBOX-L Akkukotelo in sijoitettu vasemmalle puolelle etulokasuojan taakse. Se on 60 cm leveä ja siinä on kestävä kansi sekä liukumista estävä kuviointi. Jos vetoautossa ei ole alustan katteita, akkukoteloon asennetaan askelmat tai tikkaat takaosan työskentelytasolle siirtymistä varten. BBOX-EF Akkukotelo sijoitetaan kumijousituksen varaan takarungon päähän, jotta alustaan jää enemmän tilaa polttoaineelle. Apukäynnistyskytkentä sijaitsee akkukotelon takaosassa. Kun akku asennetaan rungon päähän, kuorma-autoon suositellaan asennettavaksi liuku-/suojapalkit. Lisätietoja on liukupalkkien teknisissä tiedoissa. BATS-S ja BBOX-L. Yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu, akkuasennus rungon päähän (BATS-S ja BBOX-EF) Yhden virtajärjestelmän akkuratkaisu, jossa BBOX-EF-akkukotelo. Erilliset käynnistys- ja oleskeluvirta-akut käyttövarmuuden ja käyttöasteen turvaamiseksi (BATS-D). Oleskeluvirta-akkujen kapasiteetti on jopa 50 % suurempi ja käynnistettävyys on turvattu (BATS-D). Akkukotelo toimii takaosan peitelevynä alustan vasemmalla puolella, joten se helpottaa pääsyä (BBOX-L). Alustaan jää myös enemmän tilaa polttoaineelle (BBOX-EF). BBOX-EF. 2 (8)

3 Kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu, akkuasennus vasemmalla puolella (BATS-D ja BBOX-L) 1 Oleskeluvirta-akut asennetaan (perustyyppiseen) BBOX-Lakkukoteloon ja käynnistysakut erilliseen akkukoteloon, joka sijaitsee BBOX-L-akkukotelon alla. Asennusratkaisu kokonaisuudessaan ei vie enempää runkotilaa kuin perustyyppinen BBOX-L-asennus. Tämä asennusratkaisu on saatavana vain FAA10 (yksi etuakseli) -malliin ja tasaisille teille. Kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu, akkuasennus rungon päähän (BATS-D ja BBOX-EF) Oleskeluvirta-akut asennetaan BBOX-EF-akkukoteloon ja käynnistysakut erilliseen akkukoteloon, joka sijaitsee vasemmalla puolella etulokasuojan takana. Se tarvitsee 40 cm runkotilaa. Tämä asennusratkaisu on saatavana vain tasaisille teille. 1 Sarjavalmistus viikosta 49/2017 alkaen Vetoauto, jossa on BATS-D ja BBOX-L. Oleskeluvirta-akut sijoitetaan akkukoteloon (BBOX-L) vasemmalle puolelle (1) ja käynnistysakut akkukoteloon (2) oleskeluvirtaakkukotelon alle. Vetoauto, jossa on BATS-D ja BBOX-EF. Oleskeluvirta-akut sijoitetaan akkukoteloon (BBOX-EF) rungon päähän (1) ja käynnistysakut akkukoteloon vasemmalle puolelle (2). BATS-D ja BBOX-EF. Lisäakkukotelo vasemmalla puolella kahdelle käynnistysakulle. BATS-D ja BBOX-L. 3 (8)

4 Akut Volvon akut on suunniteltu järeään käyttöön, joten ne kestävät ankaria ilmastoja ja vaikeita olosuhteita. Ne täyttävät Volvon tiukat kapasiteettia, pitkää käyttöikää, käynnistystehoa, tärinänsietoa, happovuotoja ja kylmänsietokykyä koskevat vaatimukset. Volvo toimittaa neljänlaisia akkuja, jotka kaikki ovat lyijy-/ kalsiumakkuja. Perusakut (märkäakkuja). Huoltovapaat akut (märkäakkuja). Geeliakut. Käynnistysakut, vain BATS-D-ratkaisu (märkäakkuja). Perusakut Perusakuissa on korkea antovirta moottorin käynnistämistä varten. Niitä on saatavana eri kapasiteeteissa kuorma-auto energiankulutustarpeen mukaan. Perusakkuja on saatavana vain yhden virtajärjestelmän akkuratkaisuihin (BATS-S) Vakiotyyppisiä ja huoltovapaita akkuja on saatavana eri kapasiteeteilla. Mitä enemmän virtaa kuluttavia varusteita kuormaautossa on, sitä enemmän akkukapasiteettia yleensä tarvitaan. Geeliakkujen lähtökapasiteetti on pienempi, mutta hyvän palautuvuuden ansiosta ne ovat parempi vaihtoehto monenlaisiin erittelyihin. Parhaan mahdollisen käyttöiän turvaamiseksi kaikki akut on ladattava täyteen kapasiteettiin aina kun mahdollista ulkoisella laturilla (min 20 A). Akkulatureita on saatavana Volvolta lisävarusteena. Jotta kuorma-auton erittelystä saadaan juuri oikeanlainen, myyntiopas on saatavana STPI (Sales Tool Product Information) -järjestelmässä. Volvon perusakku. Vähäinen akkunesteen hävikki. Keskitason itsepurkautuvuus (jopa 6 kuukauden säilytysaika täyteen ladattuna ja irti kytkettynä). Erittäin vakaa / ei ruostu helposti. Tiivistetyt liittimet estävät akkunesteen vuodot. Soveltuu moottorin käynnistykseen. Perusakut Akkukapasiteetti Antovirta lämpötilassa 18 C Paino (akkusarja) Ajoneuvo Myytävät mallit (kylmäkäynnistysteho) 170 Ah A 92 kg FM/FMX/FH 2BATT170, UBAMAFRE 225 Ah A 119 kg FM/FMX/FH/FH16 2BATT225, UBAMAFRE 4 (8)

5 Geeliakut Geeliakut sopivat erinomaisesti kuorma-autoihin, jotka kuluttavat paljon virtaa, sillä geeliakkujen syklikesto on erinomainen Niitä voi käyttää yhden virtajärjestelmän akkuratkaisuissa, ja kahden virtajärjestelmän akkuratkaisuissa niitä käytetään lähtökohtaisesti oleskeluvirta-akkuina. Erittäin pieni akkunesteen hävikki. Vähäinen itsepurkautuvuus (jopa 8 kuukauden säilytysaika täyteen ladattuna ja irti kytkettynä). Erittäin vakaa / ei ruostu helposti. Helppo käsiteltävyys, rikkihappoa ei tarvitse käsitellä. Kennokohtaiset turvaventtiilit hallittua kaasunpoistoa varten. Vuotamaton UN2800-määräysten mukainen (lentorahti). Erinomainen ylilatautumisenkesto myös kuumissa ympäristöissä. Entistä parempi latautuvuus. Hyvä kestävyys syväpurkautumistilanteissa. Akku on syklinkestävä. Volvon geeliakku. Geeliakut Akkukapasiteetti Antovirta lämpötilassa 18 C Paino (akkusarja) Ajoneuvo Myytävät mallit (kylmäkäynnistysteho) 210 Ah 800 A 132 kg FM/FMX/FH/FH16 2BAT210B Käynnistysakut Erillinen käynnistysakku on suunniteltu kylmäkäynnistykseen ja tuottaa 800 A:n käynnistysvirran. Erillinen käynnistysakku turvaa käynnistettävyyden käyttötehtävissä, joissa kuorma-auton virrankulutus on suurta. BATS-D-akkujärjestelmässä on kaksi käynnistysakkua. Helppo käsiteltävyys (EFB (Enhanced Flooded Battery Technology), rikkihappoa ei tarvitse käsitellä). Erittäin pieni akkunesteen hävikki. Erittäin vähäinen itsepurkautuvuus (jopa 12 kuukauden säilytysaika täyteen ladattuna ja irti kytkettynä). Erittäin vakaa / ei ruostu helposti. Kannessa kaasunpoisto keskellä. Volvon käynnistysakku. Käynnistysakut Akkukapasiteetti Antovirta lämpötilassa 18 C Paino (akkusarja) Ajoneuvo Myytävät mallit (kylmäkäynnistysteho) 75 Ah 800 A 42 kg FM/FH/FH16 BATS-D 5 (8)

6 Huoltovapaat akut Huoltovapaita akkuja on saatavana eri kapasiteeteissa kuorma-auto energiankulutustarpeen mukaan. Huoltovapaiden akkujen etu perusakkuihin verrattuna on haihtumista ehkäisevä suljettu rakenne. Tästä on hyötyä erityisesti lämpimässä ilmastossa. Ne eivät kuitenkaan kestä syväpurkautumista yhtä hyvin kuin perusakut. Huoltovapaita akkuja on saatavana vain yhden virtajärjestelmän akkuratkaisuihin (BATS-S) ja vain määrätyillä markkina-alueilla. Helppo käsiteltävyys (EFB (Enhanced Flooded Battery Technology), rikkihappoa ei tarvitse käsitellä). Erittäin pieni akkunesteen hävikki. Erittäin vähäinen itsepurkautuvuus (jopa 12 kuukauden säilytysaika täyteen ladattuna ja irti kytkettynä). Erittäin vakaa / ei ruostu helposti. Haponkierrätystä edistävä kennokohtainen happolinja ja sekoituselementit. Kannessa kaasunpoisto keskellä. Soveltuu moottorin käynnistykseen. Volvon huoltovapaa akku. Huoltovapaat akut Akkukapasiteetti Antovirta lämpötilassa 18 C Paino (akkusarja) Ajoneuvo Myytävät mallit (kylmäkäynnistysteho) 170 Ah A 92 kg FM/FMX/FH* 2BATT170, BAMAFREE 225 Ah A 118 kg FM/FMX/FH/FH16* 2BATT225, BAMAFREE * Saatavana vain määrätyillä markkina-alueilla. 6 (8)

7 Pääkatkaisin Pääkatkaisimen avulla ajoneuvon sähkönkulutusta voidaan hallita tavallista tehokkaammin. Pääkatkaisimia on neljä eri tyyppiä. Kaikissa katkaisimissa on ajastimet oleskelutoimintojen, päällirakentajan toimintojen ja jääkaapin sammuttamista varten. Kaikkien ajastimien asetuksia voi muuttaa Volvon korjaamolla. Automaattinen pääkatkaisin (MSWI-B) Ajastimella hallittavat toiminnot. Alustaan asennettu pääkatkaisin (MSWI-C) Akkukoteloon sijoitettu fyysinen pääkatkaisin. Kauko-ohjattava pääkatkaisin (MSWI-R) Pääkatkaisinta hallitaan avaimenperällä. ADR-pääkatkaisin (MSWI-A) Virtarele, jonka laukaisee ADR-katkaisimien kytkeminen päälle / pois päältä (lisätietoja on ADR:n tuotetiedoissa). Akkukotelon pääkatkaisin rungon takaosassa (MSWI-C). Akkukotelon pääkatkaisin rungon sivulla (MSWI-C). Kauko-ohjain (MSWI-R ja LOCK-REM). ADR-pääkatkaisimet (yksi kojelaudassa (ADR1) ja yksi ylimääräinen ulkopuolen katkaisin (ADR2) ohjaamon takaosassa apukuljettajan puolella (MSWI-A). 7 (8)

8 Myytävät mallit ja yhdistelmät Akkujärjestelmä / kuorma-auton tyyppi BATS-S BATS-D Kuorma-auton tyyppi BBOX-L BBOX-EF BBOX-L BBOX-EF VETOAUTO 1 TASAKUORMA- ** 1 AUTO Akkujärjestelmä/käyttöolosuhteet RC-SMOOT RC-ROUGH RC-VROUG BATS-S BATS-D Akkujärjestelmä/akkukapasiteetti BATS-S BATS-D Akkukapasiteetti BBOX-L BBOX-EF BBOX-L BBOX-EF 2BATT170 2BATT225 2BAT210B 1 Akkujärjestelmä/pääkatkaisin BATS-S BATS-D Pääkatkaisin BBOX-L BBOX-EF BBOX-L BBOX-EF MSWI-B MSWI-C MSWI-R 1 MSWI-A 1 Akkukapasiteetti/akkujärjestelmä Akkukapasiteetti Akkutyyppi 75 Ah 170 Ah 210 Ah 225 Ah Perusakut BATS-S 2BATT170 Huoltovapaat akut* BATS-S 2BATT170 BATS-S 2BATT225 BATS-S 2BATT225 Geeliakut BATS-S, BATS-D 2BAT210B Käynnistysakut BATS-D Saatavana Ei saatavana * Saatavana vain määrätyillä markkina-alueilla ** Saatavana vain FAA10-malliin 1 Sarjavalmistus viikosta 49/2017 alkaen Volvo pidättää oikeuden muuttaa rakenteita ja varusteluja ilman ennakkoilmoitusta. Volvo Truck Corporation 8 (8)

LISÄTIEDOTE Laturin ja akun kapasiteettisuositukset

LISÄTIEDOTE Laturin ja akun kapasiteettisuositukset 1. Yleistä Nämä tiedot on tarkoitettu ohjeistukseksi oikean laturin ja akun valitsemiseen. Ajoneuvojen sähkövirran kulutus kasvaa jatkuvasti. Hyvän luotettavuuden ja käynnistymisvarmuuden takia on erittäin

Lisätiedot

Akkujen ja latureiden tehosuositukset

Akkujen ja latureiden tehosuositukset 1. Yleistä Näissä tiedoissa annetaan neuvoja oikean laturin ja akkujen valintaan. Yleisesti ottaen ajoneuvoissa sähkönkulutus kasvaa jatkuvasti. Silti auton luotettavuus ja käynnistyskyky täytyy varmistaa.

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset

TÄYDENTÄVÄÄ TIETOA Akkujen ja latureiden tehosuositukset 1. Yleistä Näissä tiedoissa annetaan neuvoja oikean laturin ja akkujen valintaan. Yleisesti ottaen ajoneuvoissa sähkönkulutus kasvaa jatkuvasti. Silti auton luotettavuus ja käynnistyskyky täytyy varmistaa.

Lisätiedot

alusta 1 Tasakuorma-auto 8 6 Tasakuorma-auto 8 4 VETOTAPA / ALUSTAKORKEUS / AKSELIVÄLI (mitat m)

alusta 1 Tasakuorma-auto 8 6 Tasakuorma-auto 8 4 VETOTAPA / ALUSTAKORKEUS / AKSELIVÄLI (mitat m) VETOTAPA / ALUSTAKORKEUS / AKSELIVÄLI (mitat m) Tasakuorma-auto 6,0 6,0 6,3 6,5 6,7 6,0 6,3 6,5 6,7 Tasakuorma-auto 4 4 X Tasakuorma-auto 6 2 6,0 4,8 6,0 6,0 6,0 Tasakuorma-auto 6 4 Tasakuorma-auto X X

Lisätiedot

ERIKOISVALINNAISVARUSTEET

ERIKOISVALINNAISVARUSTEET ERIKOISVALINNAISVARUSTEET Erikoisnormaali ja -metallivärit SVO-värien mallikohtaiset saatavuudet ja koodit löytyvät SVO-värit -listasta. Väriviuhkat Ford-liikkeissä. Saatavuus: Ford Transit Courier Ford

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus

TEKNISET TIEDOT. Volvo Trucks. Driving Progress. Vetopöytä ja asennus Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT Puoliperävaunu kytketään sitä vetävään kuorma-autoon vetopöydän avulla. Vetopöytä on tavallisesti kiinnitetty vetoauton alustaan asennuslevyn avulla. Saatavana

Lisätiedot

SÄÄSTÄ AIKAA JA RAHAA UUDEN AKKUTEKNIIKAN AVULLA TIETOA EXIDE HEAVY -AKUISTA 1. KEHITETTY YHTEISTYÖSSÄ AJONEUVOVALMISTAJIEN KANSSA

SÄÄSTÄ AIKAA JA RAHAA UUDEN AKKUTEKNIIKAN AVULLA TIETOA EXIDE HEAVY -AKUISTA 1. KEHITETTY YHTEISTYÖSSÄ AJONEUVOVALMISTAJIEN KANSSA SÄÄSTÄ AIKAA JA RAHAA UUDEN AKKUTEKNIIKAN AVULLA Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme, jotta ne antaisivat mahdollisimman suuren hyödyn yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme. Edistyksellisen akkujen

Lisätiedot

Akkujen lisävarusteet

Akkujen lisävarusteet Akkujen lisävarusteet Testerit Digitaaliset testerit Kaikki testerit mittaavat akun sähkönjohtokykyä. Testausmenetelmässä kompensoidaan liian alhainen lataustaso, joten akun kunto voidaan mitata ilman

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT

A registered trademark of SNA Europe Group UUDET KÄYNNISTINAVUT A registered trademark of SNA Europe Group 2011 Bahco käynnistinapujen Pääominaisuudet 4 Pitkät ja paksut kaapelit Kaksinkertaisesti eristetyt hitsauskaapelit suojaavat vahingoilta, takaavat pitkän kestoajan

Lisätiedot

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja

Ohjaamon ja päällirakenteen välinen etäisyys. Yleisiä tietoja Yleisiä tietoja Ohjaamon ja päällirakenteen välille on pienin sallittu etäisyys seuraavien varmistamiseksi: Tietoja ohjaamotyypin mallimerkinnästä on annettu asiakirjassa Alustan tiedot ja mallimerkinnät.

Lisätiedot

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto

Avoimen luukun varoitussanomat. Toiminto Toiminto Kaikki kuorma-autot 1 on varustettu avoimien luukkujen varoitussanomien näyttötoiminnolla. Varoitussanomaa voidaan käyttää erityyppisille luukuille, joissa on anturi, joka ilmaisee, että luukku

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0

KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 KÄYTTÖOHJE JA TUOTETIEDOT LUE KOKO KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ -Säilytä ohje myöhempää käyttöä vartenv.1.0 Mitat P x L x K 480x289x100 DC / AC INVERTTERI 12V 2500W 230V AC 50Hz 1702-8571 Matkailuautot Husbilar

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

suomalainen TAB KÄYNNISTYSAKUT TAB Polar TAB Magic TAB EFB Stop & Go TAB AGM Stop & Go

suomalainen TAB KÄYNNISTYSAKUT TAB Polar TAB Magic TAB EFB Stop & Go TAB AGM Stop & Go suomalainen TAB KÄYNNISTYSAKUT TAB Polar TAB Magic TAB Polar Truck TAB Magic Truck TAB EFB Stop & Go TAB AGM Stop & Go Slovenialainen TAB perustettiin vuonna 1965 Lead Mine Mežica Holding yrityksen tytäryhtiöksi

Lisätiedot

AUTO-HIFI TUUNAUS 4 X 4 VENESOVELLUKSET

AUTO-HIFI TUUNAUS 4 X 4 VENESOVELLUKSET AUTO-HIFI TUUNAUS 4 X 4 VENESOVELLUKSET OPTIMA YELLOWTOP SYVÄSYKLIAKUT ÄÄRIMMÄISEN VAATIVIIN SOVELLUKSIIN ALHAINEN SISÄINEN VASTUS MAHDOLLISTAA PAREMMAN ÄÄNEN LAADUN EI KAASUNMUODOSTUSTA EIKÄ EPÄMIELLYTTÄVIÄ

Lisätiedot

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti:

Sähkökeskus. Sähkökeskus. Sähkökeskus on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: on sijoitettu matkustajan puolelle kojetaulussa säilytyslokeron alle. Avaa se seuraavasti: 1. Avaa kojetaulussa oleva säilytyslokeron luukku. Luukku on sijoitettu matkustajan istuimen eteen. 2. Irrota

Lisätiedot

P Jos näistä kolmesta (P, U, I) tunnetaan kahden yksikön arvot, kolmas arvo voidaan laskea seuraavien kaavojen avulla (ks. kuva):

P Jos näistä kolmesta (P, U, I) tunnetaan kahden yksikön arvot, kolmas arvo voidaan laskea seuraavien kaavojen avulla (ks. kuva): Yleistietoja virrankulutuksesta Yleistietoja virrankulutuksesta TÄRKEÄÄ! Akkuvaurioiden välttämiseksi laturin kapasiteetti tulee sovittaa virrankulutukseen. Akut, laturi ja virrankulutus on mukautettava

Lisätiedot

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki.

Vahvistus. Takaylitys. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Päätypalkki TÄRKEÄÄ! Jos kuorma-autossa ei ole keskiasennettua vetopalkkia, on asennettava päätypalkki. Kuorma-auto, joka on varustettu puolittain tai täysin alle asennetulla vetopalkilla tai jossa ei

Lisätiedot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot

Valaistuksen esivalmiudet. Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista. Tunnistusvalo, esivalmius. Tilausvaihtoehdot Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Yleisiä tietoja valaistuksen esivalmiuksista Valaistukselle on saatavana useita tehtaalta tilattavia esivalmiuksia. Valaistus voidaan mukauttaa kunkin markkinan

Lisätiedot

VARTA PRofessionAl CARAVAn matkailu- AuToihin. uutta Professional Deep Cycle ja Professional Deep Cycle AGM

VARTA PRofessionAl CARAVAn matkailu- AuToihin. uutta Professional Deep Cycle ja Professional Deep Cycle AGM uutta Professional Deep Cycle ja Professional Deep Cycle AGM VARTA PRofessionAl CARAVAn matkailu- AuToihin ihanteellinen akku asuntovaunuihin ja matkailuautoihin www.varta-automotive.com uutta VARTA PRofe

Lisätiedot

AKKUKUVASTO. Akut, akkutarvikkeet ja akkukemikaalit

AKKUKUVASTO. Akut, akkutarvikkeet ja akkukemikaalit AKKUKUVASTO 2017 Akut, akkutarvikkeet ja akkukemikaalit LUCAS-akut LUCAS-akkujen valmistaja on ranskalainen Ecobat Battery Technologies, jolla on yli 65 vuoden kokemus akkujen valmistamisesta. HENKILÖAUTOT

Lisätiedot

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti,

Ajovalojen deaktivointi. Toiminta. Aktivointi. Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, Toiminta Toiminta Ajovalot (kaukovalot, lähivalot, lisäkaukovalot ja takasumuvalot) sammutetaan automaattisesti, kun ajoneuvo on paikallaan. Valot sytytetään uudelleen, kun toiminto deaktivoidaan tai ajoneuvo

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi Maailman helppokäyttöisin akkulaturi -akkulaturilla saat helposti täyteenladatun akun. Sinun tarvitsee vain kytkeä akkulaturi sähköverkkoon, liittää helppokäyttöiset liittimet akkuun ja painaa virtapainiketta.

Lisätiedot

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria.

Maxipackerin oikean aseman tasolla. Yhdellä radiopäätteellä voidaan ohjata useampaa Maxipackeria. MAXIPACKER EAB:n Maxipacker on ainutlaatuinen hyllyjärjestelmä, joka mahdollistaa järkevän ja taloudellisen lavavarastoinnin koko varaston tilavuudelta joko normaalilämpötilassa tai pakkasessa. Maxipacker

Lisätiedot

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta

EG-voimanoton aktivointi. Toiminta Toiminta EG-voimanoton aktivointi Toiminto on tarkoitettu voimanoton aktivointiin kuljettajan paikalta ja ohjaamon ulkopuolelta. Voimanottoa ohjataan BCI-ohjausyksiköllä. Kytkinpolkimella ja EG-voimanotolla

Lisätiedot

Sisältö. Käänteen tekevä Tutkimus&Kehitys osasto, Kansainvälisesti tunnustettu: +13 tutkijaa sisältäen 2 tohtorin tutkinnon suorittanutta.

Sisältö. Käänteen tekevä Tutkimus&Kehitys osasto, Kansainvälisesti tunnustettu: +13 tutkijaa sisältäen 2 tohtorin tutkinnon suorittanutta. Laturit Startterit - PATENTOITU TEKNOLOGIA - KANSAINVÄLINEN KEHITYS - TÄYSIN INTEGROITU TUOTANTO Suunnittelu Elektroniikka Terästyöpaja Mekaniikka Muuntaja Asennus/ Päätyöpaja Laadunvalvonta Käänteen tekevä

Lisätiedot

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus

Työvalo. Yleisiä tietoja. Johdinsarjat ja suurin sallittu sähkövirrankulutus Yleisiä tietoja Tässä asiakirjassa kuvataan työvalojen tilausvaihtoehdot ja annetaan esimerkkejä niiden kytkemisestä. Seuraavat työvalot kuvataan: Työvalonheitin ohjaamon takaseinässä Työvalonheitin takapäässä

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori.

Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo. Palkittu, suorituskykyinen sähköperämoottori. Torqeedo on veneilijän tulevaisuutta. Perämoottori, joka menestyy sitä paremmin, mitä tiukemmaksi ympäristömääräykset käyvät. Markkinoiden tehokkaimmat

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta

KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN. Käännös alkuperäisestä ohjeesta KÄYTTÖOHJE TIMCO 12/24V 130A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN TIMCO 12/24V 480A AKKULATURI / APUKÄYNNISTIN Käännös alkuperäisestä ohjeesta 1. Johdanto Tämä laturi on suunniteltu autojen, moottoripyörien, veneiden

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT

Ilmajousituksen ylimääräinen käyttöyksikkö. Kuvaus PGRT Kuvaus Kuvaus Ilmajousituksen normaali käyttöyksikkö sijaitsee kuljettajan istuimen sivulla. Ajoneuvon tasoa voidaan säätää käyttöyksiköllä. Kuormankäsittelyn aikana voi olla hyötyä kuorma-auton takaosaan

Lisätiedot

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät

Yleisiä tietoja asennusohjeista. Sähköliitännät Kaikki ajoneuvon sähköjärjestelmään kytkettävät sähköliitännät tulee tehdä joko sähkökeskukseen tai päällirakennekonsoliin. Päällirakennekonsoli sijaitsee ohjaamon paneelin alaosassa matkustajan puolella.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

B 95 RS Bp Pack. 1 Integroitu lakaisuyksikkö. B 95 RS Bp Pack, 1.006-149.0, 2016-01-26

B 95 RS Bp Pack. 1 Integroitu lakaisuyksikkö. B 95 RS Bp Pack, 1.006-149.0, 2016-01-26 B 95 RS Bp Pack Seisaaltaan ohjattava ketterä yhdistelmäkone on helppokäyttöinen, jossa yhdistyvät perässäkäveltävän koneen ketteryys ja päältäajettavan nopeus. 1 1 Integroitu lakaisuyksikkö Tekniset tiedot

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi JÄÄNHOITOKONEET JÄÄHALLEILLE JA ULKOKENTILLE ICECAT B220 AKKUKÄYTTÖINEN JÄÄNHOITOKONE ICECAT on helppokäyttöinen ja turvallinen

Lisätiedot

Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) ,5 R11 R11

Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) ,5 R11 R11 Scanian runkosarja Scanian runkosarja Scanian runkosarja koostuu seuraavista runkotyypeistä: Runkotyyppi F700 F800 F950 F957 F958 Runkoleveys ja toleranssi (mm) 766 +1 768 +1 771 +1 768 +1 770 +1-1 -1-1

Lisätiedot

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X

100-500 40-60 tai 240-260 400-600 tai 2 000-2 200 X Yleistä tilauksesta Yleistä tilauksesta Tilaa voimanotot ja niiden sähköiset esivalmiudet tehtaalta. Jälkiasennus on erittäin kallista. Suositellut vaatimukset Voimanottoa käytetään ja kuormitetaan eri

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, tehtaalta toimitettua alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Lisätiedot

VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028

VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028 VTA Tekniikka Oy Kuussillantie 23 01230 Vantaa 1.5.2009 t. 09-870800 f. 09-8765028 1(7) VTA-akselistot Volvo FH, FM neliakseliset autot, 8x2 tai 8x4 VTA-mallimerkinnät; VTA4111.3T lehtijousitettu 2.etuakseli

Lisätiedot

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite 2016 Jauhesammutusmoduuli MPH - 065 Sähköjohtojen ja kaappien/keskusten, kaapelikanavien ja kuilujen, moottorien, kaksoispohjien ja varastotilojen tehokkaaseen palosuojaukseen.

Lisätiedot

Kaapelikelavaunu JKS 750V

Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu JKS 750V Kaapelikelavaunu kevyempiin verkonrakennuksen tarpeisiin Kokonsa puolesta JKS 750 soveltuu erinomaisesti antenniurakoitsijoiden ja sähköasennusliikkeiden käyttöön. Vaunu on tarkoitettu

Lisätiedot

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä Lataussäädin 25A MPPT näytöllä 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Käyttöohje 1 Yleistä Ohjeen kaksi MPPT lataussäädintä joissa on näyttö, on suunniteltu optimaalisen aurinkosähkön tuottamiseksi erilaisissa

Lisätiedot

päivää vapaa pistorasiasta!

päivää vapaa pistorasiasta! 365 päivää vapaa pistorasiasta! Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen

Lisätiedot

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista

Vaihtolava-autot. Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Yleistä tietoa vaihtolava-autoista Vaihtolava-autoja käytetään, jotta kuormalava olisi nopea vaihtaa, mikä lisää ajoneuvon monipuolisuutta ja lyhentää seisokkeja. Esivalmiudet

Lisätiedot

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT

Lisätakavalot. Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä. Takavalot PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Yleistietoa lisätakavalojen kytkemisestä Takavalot Saatavana on 3 takavalotyyppiä: Kompakti 7 polttimon valoyksikkö LED-valo 7 polttimon

Lisätiedot

ASE/ASEM. pakokaasuletkukela. Kiinteille työasemille OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex.

ASE/ASEM. pakokaasuletkukela. Kiinteille työasemille OUREX OY Mäkirinteentie 3, Kangasala Puh. (03) ourex. pakokaasuletkukela 17.10.2017 Kiinteille työasemille OUREX OY Mäkirinteentie 3, 36220 Kangasala Puh. (03) 212 8000 ourex.fi 1 -pakokaasuletkukela Mekaaniset ja moottorikäyttöiset pakokaasuletkukelat liikkumattomille

Lisätiedot

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI

UUSI. Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI UUSI Paras energianhuolto matkalla MATKAILUAUTO VENE MÖKKI MATKAILUAUTO VENE MÖKKI EFOY COMFORT lataa käyttöakkusi täysautomaattisesti. Näin Sinulla on aina riittävästi sähköä toiveidesi täyttämiseen -

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

Takaosan alleajosuoja

Takaosan alleajosuoja Yleistä Yleistä UNECE R58 -asetusten turvallisuusvaatimusten täyttämiseksi kuorma-autoihin on asennettava takaosan alleajosuoja. Alleajosuoja voidaan toimittaa tehtaalta tai sen voi asentaa päällirakentaja.

Lisätiedot

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa!

Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla. [65] Nostovaunu. Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! [65] Nostovaunu Petteri nostaa joka päivä 1200 litraa keittoa! Raskaat taakat helpota käsittelyä WP-nostovaunulla WP 65 on suunniteltu taakoille 65 kg saakka. Paino jakautuu tasaisesti neljälle kääntyvälle

Lisätiedot

START-STOP-AJONEUVOJEN LIIKKEELLE PANEVA VOIMA. VARTAN INNOVATIIVISET START-STOP-AKUT.

START-STOP-AJONEUVOJEN LIIKKEELLE PANEVA VOIMA. VARTAN INNOVATIIVISET START-STOP-AKUT. START-STOP-AJONEUVOJEN LIIKKEELLE PANEVA VOIMA. VARTAN INNOVATIIVISET START-STOP-AKUT. www.varta-startstop.com AKKUTEKNOLOGIAN UUSI AIKAKAUSI. Ajoneuvokaluston kehitys Tavalliset autot Start-Stop autot

Lisätiedot

Magnum & Hydro Ver. 13-01. FI Käyttöohje

Magnum & Hydro Ver. 13-01. FI Käyttöohje Magnum & Hydro Ver. 13-01 FI Käyttöohje Magnum Hydro Toimintakuvaus Magnum & Hydro Ver. 13-01 P-LIGHT on suunniteltu ohjaamaan erillisiä valasinpiirejä, toisin sanoen perävaunun/trailerin 2 valaisinpiiriä

Lisätiedot

Powerware 3105 UPS Käyttöohje

Powerware 3105 UPS Käyttöohje Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Tämän julkaisun materiaali on valmistajan omaisuutta ja sen osittainenkin kopiointi ilman lupaa on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Sisältö on pyritty saamaan

Lisätiedot

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta.

225 litran kapasiteetilla polymeerisessä syöttölokerossa voi olla jopa 180 kg kuivaa #1 vuorisuolaa, kalsiumkloridia tai muuta jäänestoainetta. LP-8 Spreader Paranna liukkaudentorjunnan tehokkuutta Blizzard LP-8 Tailgate -levittimellä, joka on takanäkyvyyden parantamiseksi malliltaan matalaprofiilinen ja jonka kapasiteetti on 225 litraa, jotta

Lisätiedot

Navigointijärjestelmä, RTI

Navigointijärjestelmä, RTI Installation instructions, accessories Ohje nro 30660446 Versio 1.0 Osa nro Navigointijärjestelmä, RTI Volvo Car Corporation Navigointijärjestelmä, RTI- 30660446 - V1.0 Sivu 1 / 28 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

DELTA+ 90 XFA / DELTA 90 SFA HITSAUS- JA HENGITYSSUOJAUSTA SUOJAKYPÄRÄÄ VAATIVISSA KOHTEISSA

DELTA+ 90 XFA / DELTA 90 SFA HITSAUS- JA HENGITYSSUOJAUSTA SUOJAKYPÄRÄÄ VAATIVISSA KOHTEISSA DELTA+ 90 XFA / DELTA 90 SFA HITSAUS- JA HENGITYSSUOJAUSTA SUOJAKYPÄRÄÄ VAATIVISSA KOHTEISSA 26.07.2019 DELTA+ 90 XFA / DELTA 90 SFA HITSAUS- JA HENGITYSSUOJAUSTA SUOJAKYPÄRÄÄ VAATIVISSA KOHTEISSA Delta

Lisätiedot

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä.

Säiliöautot. Yleistä tietoa säiliöautoista. Malli PGRT. Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Yleistä tietoa säiliöautoista Yleistä tietoa säiliöautoista Säiliöpäällirakennetta pidetään erityisen vääntöjäykkänä. Malli Akselivälin tulee olla mahdollisimman lyhyt, jotta rungon värähtelyjen vaara

Lisätiedot

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä

Veneen sähköt ja akusto. Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Veneen sähköt ja akusto Akkujen valinta Lataus ja -laitteet Kaapelointi ja kytkentä Yleisimmät viat sähköjärjestelmissä Akku Akku on laite, joka ladattaessa muuttaa sähköenergian kemialliseksi energiaksi

Lisätiedot

Ryhmä Tuotekoodi: Helsinki EXIDE-akut Tekniset tiedot

Ryhmä Tuotekoodi: Helsinki EXIDE-akut Tekniset tiedot Ryhmä 11-02 : 1115-11-08 Helsinki 1117 EXIDE-akut Tekniset tiedot Hakemisto Sivu Käynnistysakut 38-100 Ah... 3-4 Käynnistysakut 100-235 Ah... 5 Marine & Multifit... 6 Tekniset tiedot...7 MC Akut... 8-9

Lisätiedot

Tuoteinfo Latauslaite DC1804

Tuoteinfo Latauslaite DC1804 Latauslaite DC1804 193827-6 30-70 min 7.2-18 V DC1804 Latauslaite DC1414 193864-0 30-70 min 7.2-14.4 V DC1414 Latauslaite DC07SA 194320-3 7.2 V DC07SA Latauslaite 7.2V Li-ion akuille Latauslaite DC10WA

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet E-kelojen johdinsarja Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 131-8758 Form No. 3394-599 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet

E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö. Koneen valmistelu VAARA. Asennusohjeet Form No. E-kelojen johdinsarja 2011 Greensmaster 3320/3420 TriFlex -ajoyksikkö Mallinro: 132-6967 3396-470 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Stay in charge. Suomen olosuhteet OPTIMAL CHARGING TEMPERATURE COMPENSATING

Stay in charge. Suomen olosuhteet OPTIMAL CHARGING TEMPERATURE COMPENSATING EXTRA CABLE INCLUDED Stay in charge OPTIMAL CHARGING Suomen olosuhteet EXTRA CABLE INCLUDED 12/3.8 Pieni ja tehokas Exide 12/3.8 -varaaja (12 V, 3.8 A) on pieni, mutta erittäin tehokas. Erinomainen akku

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

Yhdistelmäkoneet SCRUBTEC 651/653/661. Keskikokoinen, kävellen ohjattava yhdistelmäkone vaihdettavalla harjayksiköllä

Yhdistelmäkoneet SCRUBTEC 651/653/661. Keskikokoinen, kävellen ohjattava yhdistelmäkone vaihdettavalla harjayksiköllä Yhdistelmäkoneet 651/653/661 6 -sarja on mallisto, joka tarjoaa monipuoliset työleveydet. Vaihdettavat harjayksiköt, kaksi kokoa (53 tai 61 cm) tai telaharja 51 cm 55-litran puhdas/likavesisäiliö Likavesisäiliön

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Akkulaturi CB400

KÄYTTÖOHJE. Akkulaturi CB400 KÄYTTÖOHJE Akkulaturi CB400 ESITTELY Pitstone CB400 akkulaturi henkilö- ja kuorma-autojen, moottoriajoneuvojen ja -pyörien akkujen varaamiseen, sekä niiden apukäynnistykseen (max. 180A) Lue käyttöohje

Lisätiedot

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN

SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN Saumauspistoolit, 2012/2013 Huippuluokan ladattavat työkalut ammattikäyttöön SAUMAUSPISTOOLI AMMATTIKÄYTTÖÖN UUSI 4,2 Ah 14,4 V / 4,2 Ah: ENNENNÄKEMÄTÖN AKKUKAPASITEETTI TUO TEHOA TOIMINTAAN TEHOA, KÄYTÄNNÖLLISYY

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. Vetoaisa ZEA 0,75-1

Asennus- ja käyttöohje. Vetoaisa ZEA 0,75-1 Asennus- ja käyttöohje Vetoaisa ZEA 0,75-1 Asennus- ja käyttöohje Vetoaisa ZEA 0,75-1 TK 5014 1. Tekniset tiedot Max. Dc-arvo: 7,19 kn Aisapaino S (max.): 75 kg Akselipaino C (max.): 750 kg Aisan pituus

Lisätiedot

Turvaohjeet. Toro Workman -alusta ProPass-200-katelevittimelle Mallinro: Turva- ja ohjetarrat. Asennusohjeet

Turvaohjeet. Toro Workman -alusta ProPass-200-katelevittimelle Mallinro: Turva- ja ohjetarrat. Asennusohjeet Toro Workman -alusta ProPass-200-katelevittimelle Mallinro: 44707 Form No. 3365-540 Rev A Asennusohjeet Turvaohjeet Turva- ja ohjetarrat Turva- ja ohjetarrat on sijoitettu hyvin näkyville paikoille mahdollisten

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys

Nopeusrajoitin. Yleisiä tietoja toiminnoista. Nopeusrajoittimien prioriteettijärjestys Yleisiä tietoja toiminnoista Yleisiä tietoja toiminnoista Scania tarjoaa 4 toimintoa ajonopeuden rajoittamiseen. Toimintoja käyttämällä saadaan täytettyä sekä asiakkaiden omat että lakisääteiset vaatimukset,

Lisätiedot

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D

METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D METSÄKONEET 770D HARVESTERIT 770D Tehokkuutta harvennuksille - John Deere 770D John Deere 770D -harvesteri on oikea valinta harvennuksille ja pienten puiden käsittelyyn. Nelipyöräinen ja pienikokoinen

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

Ryhmä Tuotekoodi: Helsinki EXIDE-akut Tekniset tiedot

Ryhmä Tuotekoodi: Helsinki EXIDE-akut Tekniset tiedot Ryhmä 11-02 Tuotekoodi: 1115-11-08 Helsinki 1016 EXIDE-akut Tekniset tiedot Hakemisto Sivu Käynnistysakut 38-110 Ah... 3-4 Käynnistysakut 110-235 Ah... 5 Marine & Multifit... 6 MC Akut... 8-10 Tekniset

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä

Hydraulilaitteiston osat. Yleistä. Toimenpiteet ennen uuden hydraulijärjestelmän käynnistämistä Yleistä Yleistä Osat hydraulilaitteiston käyttöä varten voidaan tilata tehtaalta: Seuraavat osat ovat saatavana: Säädin Hydrauliöljysäiliö ja paineenrajoitusventtiili Hydraulipumppu Letkut ja liitokset

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT

Laajennusyksiköiden asennus. Yleistä. Laajennusyksikkö. IP-luokitus PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Yleistä Yleistä Tiedonsiirto alustan ja päällirakenteen välillä hoidetaan liittimen C259 konfiguroitavilla tuloilla ja lähdöillä.

Lisätiedot

Johdoton ja helppokäyttöinen varrellinen rikkaimuri

Johdoton ja helppokäyttöinen varrellinen rikkaimuri Handy 2 in 1 on ladattava varsi-imuri, joka hoitaa imuroinnin nopeasti ja vaivattomasti. Se on aina käyttövalmis ja imutehoasetuksia on kaksi. Runsaasti värivaihtoehtoja. Pöydän alle päivällisen jäljiltä

Lisätiedot

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista

Akselipainolaskelmat. Yleistä tietoa akselipainolaskelmista Kun kuorma-autoa halutaan käyttää mihin tahansa kuljetustyöhön, sen alustaa täytyy täydentää jonkinlaisella päällirakenteella. Akselipainolaskelmien tavoitteena on optimoida alustan ja päällirakenteen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE XC 0.8 TÄYTEEN LADATTU PULSE, YLLÄPITOLATAUS 48 FI 6V/0.8A PISTOTULPPA* VIRTAJOHTO CTEK COMFORT CONNECT LATAUSKAAPELI VIKATILAN MERKKIVALO

KÄYTTÖOHJE XC 0.8 TÄYTEEN LADATTU PULSE, YLLÄPITOLATAUS 48 FI 6V/0.8A PISTOTULPPA* VIRTAJOHTO CTEK COMFORT CONNECT LATAUSKAAPELI VIKATILAN MERKKIVALO 6V/0.8A KÄYTTÖOHJE ONNITTELEMME uuden ammattikäyttöön soveltuvan ensikytkentäisen akkulataajan hankinnasta. Tämä lataaja kuuluu CTEK SWEDEN AB:n valmistamaan sarjaan ammattikäyttöön tarkoitettuja lataajia,

Lisätiedot

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel)

Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennusohje Auto: Toyota Land Cruiser, 3.0 D-4D (2003-) Automaatti-ilmastoinnilla (alusta no. KDJ120 ) Lämmitin: HYDRONIC D5W S, 12V (diesel) Asennuksessa tarvittavat varusteet: Tilausnumero Hydronic D5W

Lisätiedot

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv)

AUTOMAN. Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AUTOMAN Mäntäkompressorit (0,75 8,1 kw / 1 11 hv) AH-SUORAVETOSARJA: PIENI, NÄPPÄRÄ JA ÖLJYTÖN AH-sarjan öljyttömät kompressorit on suunniteltu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Niiden kunnossapitotarve

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Yli. asennusta maailmanlaajuisesti

Yli. asennusta maailmanlaajuisesti 1.200 Yli asennusta maailmanlaajuisesti Mitä saavutetaan? 1 Tuottavuus Radioshuttle siirtäessä lavoja trukki vapautuu muihin tehtäviin. 2 Tilankäytön maksimointi Hyödynnetään varaston kuutiot. 3 Valikoiman

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1 KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE www.apuajoneuvo.fi 1 JOHDANTO Onnittelut hyvästä valinnasta. Shoprider- kompakti sähköpyörätuoli on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja mukavuutta.sen ominaisuudet ovat,erittäin

Lisätiedot

Asiakasedut. Aito Volvo huolto on enemmän kuin huolto. Transport- ja Protect-paketit nyt saatavilla. Edut voimassa 30.4.2015 asti.

Asiakasedut. Aito Volvo huolto on enemmän kuin huolto. Transport- ja Protect-paketit nyt saatavilla. Edut voimassa 30.4.2015 asti. Asiakasedut Tarjoukset Volvo -jälleenmyyjältäsi 1/2015 Aito Volvo huolto on enemmän kuin huolto Transport- ja Protect-paketit nyt saatavilla Edut voimassa 30.4.2015 asti. Valitse autollesi oikea huolto

Lisätiedot

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5

I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM. Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 I-Vinssi LM.60i 24V / I/O-net / 60NM A5332020 Sisältö Sovellukset 1 Ominaisuudet 1 Mitoitus 3 Varavirtalähde 3 Varusteet 4 Johdotus 5 Tekninen erittely 5 Sovellukset Käyttölaite ohjaa ilman sisääntuloluukkuja.

Lisätiedot

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä

Vapaa-asennon automaattikytkennän aktivointi. Yleistä Yleistä Yleistä Toiminto on saatavilla ajoneuvoihin, joissa on seuraavat toiminnot: Automaattivaihteisto Täysautomaattinen Opticruise (ajoneuvot ilman kytkinpoljinta). Koskee 9.0.01 jälkeen valmistettuja

Lisätiedot

Pienkoneet powerbloc powerbloc dry

Pienkoneet powerbloc powerbloc dry Pienkoneet powerbloc powerbloc dry Enemmän tehoa pienkoneisi powerbloc powerbloc dry Powerbloc ja powerbloc dry sarjojen akut kaikille pienkonesovelluksille: siivouskoneet, lavansiirtovaunut, teollisuusajoneuvot

Lisätiedot

Yhdistelmäkoneet SCRUBTEC R 6

Yhdistelmäkoneet SCRUBTEC R 6 Yhdistelmäkoneet 6 Enemmän tuottavuutta, parempi puhdistustulos ja luotettavuus. 6 on uuden sukupolven yhdistelmäkone, jossa on keskitytty erityisesti suorituskykyyn, ergonomiaan ja luotettavuuteen. Saatavana

Lisätiedot