LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /"

Transkriptio

1 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / AIKA ti klo 17:30 19:45 PAIKKA Sammontorin asukastila, Sammontori 2, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus Pöytäkirjan tarkastus Läntisen alueraadin kokoonpanon vahvistaminen valtuustokaudelle Läntisen alueraadin kuntalaisaloite aiheesta Lappeen koulun pihalla olevan kentän ja luistelualueen valaistus sekä pukukoppi 5-5 Rantaraitin jatkaminen Huhtiniemen kärkeen ja Korkkitehtaan rannalla aina Rakuunamäelle asti P -alue Orioninkadun varteen -kuntalaisaloite Huhtiniemen frisbeegolfrata Läntisen alueen paikallisliikenteen työpaja palveluverkkouudistus Vuoden asukastoimija 2017 ehdotukset Läntisen alueen asukastoiminnan onnistumisia vuonna Läntisen alueen tavoitteet Muut asiat Seuraava kokous 19

2 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Kokouksen avaus Asukkaiden Lappeenranta 1 Valmistelija / lisätiedot: Puheenjohtaja Anu Hämäläinen Avataan kokous. Avattiin kokous. Esittäydyttiin.

3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Pöytäkirjan tarkastus Asukkaiden Lappeenranta 2 Valmistelija / lisätiedot: Puheenjohtaja Anu Hämäläinen Tämän kokouksen pöytäkirja päätetään tarkastaa. Valitaan pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Ahti Nuottimäki ja Jonne Mustonen.

4 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Läntisen alueen alueraadin kokoonpanon vahvistaminen valtuustokaudelle Asukkaiden Lappeenranta 3 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lappeenrannan kaupungin Asukkaiden Lappeenranta -toiminnan piirissä on kahdeksan (8) alueellista a sekä yksi (1) monikulttuurinen asukasraati. Alueraatien jäsenet koostuvat vapaaehtoisista alueen asukkaista. Alueraatien jäsenille ei makseta palkkioita eikä kulukorvauksia. Alueraadin jäsenet valitsevat keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtaja. Alueraatien sihteerinä toimii kaupungin asukasyhteyshenkilö. Alueraadeilla ei ole juridista toimintavaltaa, mutta niiden asema on vahvistettu Lappeenrannan kaupunginorganisaatiossa ja kaupungn strategiassa monin eri tavoin. Alueraatien edustajat, yksi varsinainen ja yksi varajäsen, ovat mukana kaupunginhallituksen vahvistamassa uudessa asukas- ja alueneuvostossa. Kaupunkiraati päätti kokouksessaan esittää alueraadeille valtuustokauden mittaista rotaatiota. Näin on toimittu siitä lähtien: Vahvistetaan valtuustokauden alkaessa en puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat sekä vahvistetaan jäsenet valtuustokaudelle. Lisäjäsenet ovat tervetulleita raateihin myös kesken valtuustokauden, mutta perusrunko pyritään säilyttämään alueraadeissa kuluvan valtuustokauden ajan. Avataan keskustelu. Vahvistetaan alueraadin jäsenet valtuuskaudelle Valitaan jäsenten keskuudesta alueradin puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Vahvistettiin Läntisen alueraadin jäseniksi Markku Hackman, Kirsi Pennanen, Mervi Sihvo, Jonne Mustonen, Anu Hämäläinen, Ahti Nuottimäki, LTKY:n edustaja, Saiko:n edustaja, Esko Huttunen, Anne-Liisa Lindgren den Oude ja Taija Myyrä. Valittiin Läntisen alueraadin puheenjohtajaksi Anu Hämäläinen ja varapuheenjohtajaksi Jonne Mustonen.

5 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Läntisen alueraadin kuntalaisaloite aiheesta Lappeen koulun pihalla olevan kentän ja luistelualueen valaistus sekä pukukoppi Asukkaiden Lappeenranta 4 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Edellisen Läntisen aluraatikokouksen päätöksen mukaisesti, tehtiin kuntalalaisaloite aiheesta Lappeen koulun pihalla olevan kentän ja luistelualueen valaistus sekä pukukoppi Vielä ei ole saatu virallista vastausta aloitteeseen. Ilkka Oksman liikuntatoimenjohtaja on kuitenkin jo todennut seuraavaa aloitteesta: Aloitteessa esille nostettu asia on tarpeellinen alueen asukkaille, koululle ja päiväkodille. Liikuntatoimen tavoitteena saada tähänkin kohteeseen parannusta mahdollisesti ensi vuonna, riippuen nyt siitä, mitä rahoja liikuntatoimelle yleensä tulee käytettäväksi liikuntainvestointeihin. Kysymyksessä on siis tyypillisesti talousarviovalmisteluun liittyvä investointi ja parhaillaanhan kaupunki alkaa valmistelemaan ensi vuoden 2018 ja valtuustokauden talousarviota sekä investointiohjelmaansa. Valitettavasti tulevalle talvelle meillä ei saada kohteelle tehtyä mitään merkittävää, kun tämän vuoden investoinnit on jo lyöty lukkoon alkuvuodesta 2017 lautakunnassa. Merkitään tiedoksi. Keskustellaan mahdollisista jatkotoimepiteistä. Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin tilanteesta. Päätettiin, että lähettää tehdyn kuntalaisaloitteen uudelleen tiedoksi Lappeenrannan kaupunginvaltuutetuille saatesanoilla varustettuna.

6 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Rantaraitin jatkaminen Huhtiniemen kärkeen ja Korkkitehtaan rannalla aina Rakuunamäelle asti Asukkaiden Lappeenranta 5 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Pallosta Skinnarilaan tuleva yhtenäinen rantaraitti Vuonna 2012 Rantaraitista hyväksyttiin yleissuunnitelma, jota on siitä alkaen toteutettu pätkä kerrallaan. Vuonna 2013 Lappeenrannan rantaraitin yhtenäiseksi rakentaminen odotti Huhtiniemen kaavan vahvistumista. Lappeenrannan keskustan ja Skinnarilan välillä olevaa rantaraittia ei ole vieläkään päästy rakentamaan yhtenäiseksi, koska leirintäalueen aitaus esti sen. Uudistetulle Huhtiniemen alueelle oli rantaraitille osoitettu paikka. Vuonna 2014 Huhtiniemen kaavavalitus oli edelleen hidasteena yhtenäisen rantareitin rakentamiselle. Huhtiniemen leirintäalueella rakentamisen aloittaminen on ollut pysähdyksissä rantaraitin läpi leikkaavan hotellialueen kaavavalituksen takia. Saimaan rantoja kiertävän yhtenäisen kevyen liikenteen ulkoilureitin rakentaminen Lappeenrannassa eteni hitain edistysaskelin. Alkuperäisen rantaraittisuunnitelman toteuttamiskustannukset olivat kaupungille jopa miljoonan euron luokkaa. Vuosittain on kuitenkin saatu määrärahoja euroa, eli siitä voi päätellä kuinka nopeasti hanke etenee. Vuoden 2016 lopulla Huhtiniemen hotellihanke raukesi lopullisesti. Joten myös hankkeeseen liittyneet kaavavalitukset raukesivat. Kaupunginpuutaruri Hannu Tolonen päivitti tilanteesta seuraavasti: Rantaraitin rakentaminen Huhtiniemen kohdalla aloitetaan nyt syksyllä 2017 pohjatöillä ja keväällä 2018 jatketaan. Lappeenrannan kaupungin esteettömyystyöryhmä on tehnyt rantaraittiin liittyvän aloitteen, joka etenee myös rantaraitin jatkorakentamisen yhteydessä, Aloite Korkkitehtaanrannan rantaraitin esteettömyydestä; Kokouksessa Ahti Nuottimäki käytti puheenvuoron: Toivoisin, että esityslistan kohta 5 Rantaraitin jatkaminen, käsiteltäisiin muutenkin kuin vain ilmoitusasiana ja ottaisimme asiaan vahvasti kantaa.

7 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Perustelut: 1. Huhtiniemen ulkoilualueelle ollaan lähiaikoina tekemässä asemakaavaa, mikä alueelta vielä puuttuu. 2. Hotelliasian tultua loppuun käsitellyksi on aiheellista ottaa kaava siltäkin osin uudelleen tarkasteluun. Se saattaa vaikuttaa siihen, kuinka lähelle rantaa kenties ihan rantaviivalle rantaraitti voidaan sillä kohtaa sijoittaa. Sehän riippuu myös leirintäalueen tarpeista, jos leirialuetoimintaa alueella aiotaan jatkaa. Näin ollen leirintäalueen kohdalla ei pitäisi tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Itse olen sitä mieltä, että hotellille ja lisukkeille kaavaillulla alueella tulisi talvella harrastaa ulkoilua (hiihtämistä ja laskettelua) ja kesällä leirintäaluetoimintaa. Huomio liittyen edelliseen puhenvuoroon kaupungin puolelta: Nyt voimassa olevassa asemakaavassa on leirintäalueen kohdalla huomattavan paljon alueita luo- merkinnällä ja nämä eivät tule missään tapauksessa muuttumaan, vaikka sinne uusi kaava tuleekin. Eli raitin linjaus noudattaa jo siellä olevan polun linjausta. Ainut auki oleva kohta on rantasaunan luona. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin esittää kaupungin elinvoima ja kaupunkikehitys toimialalle pikaista avoimen asukastilaisuuden koolle kutsumista, jotta voidaan kuulla asukkaita ennakkoon ja asukkaat saavat ajantasaista tietoa Rantaraitin suunnitelmista ennen suunnittelun etenemisistä.

8 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / P -alue Orioninkadun varteen -kuntalaisaloite Asukkaiden Lappeenranta 6 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi, Asukkaiden Lappeenranta Edellinen kokous P -alue Orioninkadun varteen -kuntalaisaloite teki seuraavan aloitteen : Orioninkadun (jatkeen) varrelle rakennettiin muutama vuosi sitten levennys tien varteen. Tarkoituksena oli rakentaa Skinnarinteellä ja hiihtoladulla kävijöitä varten pysäköintialue. Kyseessä ei ole kuitenkaan virallinen kaavan mukainen P -alue, vaan levennystä on pidetty myös lumenkaatopaikkana, jolloin autojen pysäköinti varatulle alueelle on hankaloitunut. Läntisen alueen, päätti tehdä kuntalaisaloitteen, jossa esitetään: ko. Orioninkadun levennysalue muutetaan virallisesti kaavoituksen kautta P -alueeksi ja että alue merkitään selkeästi P -merkillä, jotta se pidettäisiin avoimena eikä sitä käytettäisi lumenkaatopaikkana kuten nyt on tapahtunut. Tässä aloitteessa esitetään asian hoitamista jo tälle talvikaudelle kuntoon. Lappeenrannan kaupunki antoi aloitteeseen seuraavan vastauksen Lähettäjä: Multaharju Pentti / Lähetetty: 14. marraskuuta :04 Vastaanottaja: Kirjaamo Lappeenrannan kaupunki Aihe: aloite: P - alue Orioninkadun varteen. Kyseinen alue sijaitsee Orioninkadun katualueella ja se on syntynyt katu - ja hiihtotunnelin rakentamisen yhteydessä tilapäisenä varastoalueena. Aluetta ei purettu, koska se soveltui hiihtäjien käyttöön. Lisäksi aluetta käytetään osittain kadunvarsilumien varastointialueena. Alue sijaitseen Orioninkadun katualueella, joten asemakaavan muuttamista sen kehittäminen ei välttämättä vaadi, koska katualuetta on ajoradan reunasta noin 22 metriä. Alueen kehittäminen kaipaa kuitenkin tarkemman suunnitelman tekemistä ja se otetaan talvikautena työn alle. Myös lisärakentamisen kustannusjako teknisen toimen ja liikuntatoimen välillä on selvitettävä. Kokouksessa kuullaan kuulumisia tarkemman suunnitelman teon osalta, johon kaupunki vastauksessaan viittaa.

9 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lisäys esittelytekstiin: kokouksessa kuultiin Kadut ja Ympäristö toimelta seuraavaa: Aloite ei ole vielä edennyt suunnitteluasteelle. Asiasta ei ole vielä keskusteltu tarkemmin liikuntatoimen kanssa eikä siten suunnitteluakaan tehty. Suunnitelma ei niin monimutkainen tule olemaan, jos parkkialue pysyy katualueella, mutta rahoitusta siihen täytyisi varata, jota ei tämän hetkisessä talousarviossa ja työohjelmassa ole varattuna. : Merkitään tiedoksi. Päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. : Merkittiin tiedoksi. Asia esitettiin kokouksessa mukana olleelle kaupungin teknisen toimen liikenteen suunnittelupäällikkö Timo Kalevirralle. Päivitys tilanteeseen: Liikintatoimenjohtaja Ilkka Oksamanin esitys Kadut ja Ympäristö toimialalle hyväksytty : Ilmeisesti riittää vain talviaikana ko. paikalle P-merkki paikan käyttämiseksi pysäköintiin. Parkkipaikan voisi pitää lumesta vapaana Kadut ja ympäristön sopimuskoneurakoitsija samalla, kun se käy katualueen auraamassa. Kone tekisi parkkialueen kohdalla koukkauksen sen parkkialueen kautta. Muuten meidän pitäisi ajattaa sinne meidän koneurakoitsija erikseen käymään. Liikuntatoimelle voi osoittaa tarvittaessa talven osalta joitakin tunteja laskua siitä, että ko. P-alue on pidetty lumesta puhtaana. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

10 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Huhtiniemen frisbeegolfrata Asukkaiden Lappeenranta 7 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Willimiehen Frisbeegolf ry:n edustajat lähestyivät liikuntatoimea helmikuussa 2017 uuden frisbeegolf-radan rakentamisesta Huhtiniemen urheilualueelle. Hanke tuli tarpeelliseksi senkin vuoksi, että Myllymäkeen seuran talkoilla toteuttama rata supistuu alueen rakentamisesta johtuen. Huhtiniemen alueella ei ole asemakaavaa, joten sellaista kaavamerkintää, joka velvoittaisi luvan hakemiseen, ei ole. Oikeusvaikutteinen kaava alueella on yleiskaava, jossa lupavaatimusta ei ole. Rakennusvalvonta ei edellytä tällaisille radoille missään toimenpidelupia, koska kyseessä ei ole maarakennustoimenpide, eikä pysyvä rakennus tai rakennelma. Tällaisissa radoissa maanomistajan lupa riittää järjestettiin teknisen toimen ympäristörakentamisen johdolla Huhtiniemen alueeseen (alueen luontoarvojen, rantaraitin ja frisbeegolf-radan rakentamisen osalta) maastokatselmus yhdessä liikuntatoimen, Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen ja ympäristötoimen kanssa. Maastokatselmuksen perusteella edellä mainituilla ei ollut huomautettavaa esillä olleeseen ratasuunnitelmaan. Radan rakentaminen aloitettiin Lappeenrannan kaupungin osalta toukokuussa rata-aluetta raivaamalla ja avaamalla rataväylät sekä sitten Willimiehen Disc Golf ry:n talkootyöt itse radan rakentamisen osalta kesäkuussa Materiaalikustannukset on maksanut liikuntatoimi, työt ja rakentaminen on ollut seuran talkootyötä yleishyödyllisen liikuntapaikan aikaansaamiseksi. Teknisen toimen ympäristötoimi on tehnyt alueen metsän siistimistä, risukkojen raivausta ja valaistun kuntopolun varrelta puuston poistoa. Samalla Huhtiniemen valaistun kuntopolun perusparannustyöt aloitettiin elokuussa lautakunnan päätöksen mukaan. Alueesta muodostuu avarampi, joka merkittävästi lisää turvallisuutta. Maastokatselmusten ja palautteiden perusteella radalle tehdään tarpeelliseksi katsottavia turvallisuutta lisääviä muutoksia. Yleisesti liikuntatoimi pitää Willimiehen Disc Golf ry:n vapaaehtoisesti tekemää työtä erittäin hienona ja esimerkillisenä. Liikuntatoimi haluaa tukea seuraa eri tavoin tällaisten yleishyödylliseen käyttöön tulevien liikuntapaikkojen toteuttajana. Tällaiset liikuntapaikat lisäävät asukkaiden liikkumista, radat ovat

11 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / maksuttomia ja edistävät merkittävästi lasten ja nuorten sekä aikuisten entistä liikunnallisempaa elämäntapaa. Turvallisuusnäkökohdat otetaan kuitenkin kaikissa tapauksissa huomioon ja tarvittaessa tietyille väylille, jos niissä todella on turvalisuusriskejä, tehdään muutoksia. Väylät on kuitenkin jo nyt hyvin opastettuja ja niihin on tullut selkeitä infokylttejä, joissa radasta tiedotetaan. Jatkossa liikuntatoimi tulee järjestämään tällaisissa hankkeissa asukaskuulemisia eri tavoin ennen ratahankkeiden toteutusta, vaikka laki ei sitä edellytäkään. Kaupunkisuunnittelulta tullaan myös jatkossa pyytämään lausunto asiaan ennakkoon. Saatujen palautteiden ja lausuntojen perusteella sitten jatketaan suunnittelua. Liikuntatoimenjohtaja on tavannut julkisuudessa esiin tullen negatiivisen palautteen myötä Huhtiniemenkatu 23 asukkaiden edustajan, hallituksen puheenjohtajan paikan päällä YLE:n haastattelussa. Asukkaiden keskuudessa ei kuitenkaan liikuntatoimen tietojen mukaan ole yleistä laajaa vastusta hankkeelle. Kriittisiä yhteydenottajia on liikuntatoimen suuntaan on ollut vain muutamia. Suurin osa viesteistä ja yhteydenotoista on ollut hyviä ja rataa pidetään hyvänä uudistuksena harrastaa liikuntaa maastossa lähellä asukkaita. Liikuntatoimi ei tehnyt laajaa asukkaiden kuulemista ennakkoon Huhtiniemessä. Joutsenon urheilukeskuksen valaistun kuntopolun ja asuinalueen viereen rakennetussa frisbeegolfrata-hankkeessa tai Myllymäen asuinalueen viereiseen metsän rakennetussa ratahankkeessa ei tehty asukaskuulemista, eikä niissä syntynyt keskustelua radan olemassaolosta. Tämän vuoksi Huhtiniemen ratahankkeessa toimittiin samoin kuin kahdessa edellä mainitussa hankkeessa. Näin jälkikäteen todeten, olisi siis kuitenkin ollut paikallaan järjestää asukkaiden kuuleminen niin radan rakentamisen osalta kuin myös sen osalta, että Huhtiniemen valaistua kuntopolkua parhaillaan nyt koneellisesti perusparannetaan. Sekin siis jo pelkästään saattaa herättää ihmetystä, että mitä siellä nyt rakennetaan, kun maastossa raskaat työkoneet liikkuvat. Liikuntatoimi on valmis mukaan asukastilaisuuksiin nyt ja jatkossa. Liikuntatoimi korostaa, että turvallisuuteen liittyviä muutoksia ja parannuksia on Huhtiniemessä jo tehty paljon yhdessä seuran kanssa saadun palautteen perusteella. Merkitään tiedoksi. Keskustellaan aiheesta. Päätetään mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin aiheesta. Päätettiin esittää avoimen asukas-infon tai rataan tutustumistapahtuman toteuttamista yhdessä asukkaiden, liikuntatoimen ja Willimies Disc Golf yhdistyksen kanssa.

12 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Läntisen alueen paikallisliikenteen työpaja Asukkaiden Lappeenranta 8 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liite 1 Muistio työpajasta järjestettiin Läntisen alueen paikallisliikenteestä työpaja., Asukkaiden Lappeenranta - toiminta sekä Kuusimäki-Kourula-Lavola asukasyhdistys ry kutsuivat Läntisen Lappeenrannan asukkaita mukaan yhteiseen työpajaan, jonka aiheena oli julkinen joukkoliikenne Läntisellä alueella. Työpajassa asukkaat saivat esittää ajatuksiaan läntisen alueen julkisesta joukkoliikenteestä ja toiveita reitteihin sekä aikatauluihin. Lappeenrannan kaupungin joukkoliikenteen palveluyksikön edustajat perustelivat ratkaisuja ja asioita niiden takana. Tilaisuudessa mukana olivat Timo Kalevirta, kaupungininsinööri ja Olli Hirvonen, joukkoliikennepäällikkö, Lappeenrannan kaupungilta. Paikalla oli 16 alueen asukasta. Työpajassa tuli esille tarpeet päästä riittävän tiheillä bussiyhteyksillä arkisin/koulujen lukuvuoden aikana seuraaviin kohteisiin: - Skinnarilan kampus - Sammonlahden kaupat ja apteekki - Sammonlahden terveysasema (Huom. nykyinen bussilinja 1 ei palvele tähän kohteeseen pääsyä) - Sammonlahden yläkoulu - Keskusta (ml. Lyseon lukio, Kimpisen kampus ja Sampo) - Armilan sairaala-alue - Keskussairaala - Prisma & apteekki, Kesämäen koulukampus - Matkakeskus. Kukaan ei nostanut tarvetta päästä 1-bussilinjan Uus-Lavolan lenkille eikä 1-linjan reitin varrelle Keskussairaalasta itään. Tulokset pidetystä työpajasta ovat seuraavat; Uusi linja 12 kaupungin yöliikenteeseen; Täysin uutena vuorona alkaa viikonlopun yöliikenne, linja 12. Uusi linja yhdistää linjojen 1 ja 2 perjantain ja lauantain illan vuorot yhdeksi linjaksi 12, joka ajetaan kello jälkeen. Tämä uusi linja parantaa etenkin keskustan ja yliopiston välistä vuorotarjontaa. Keskustasta pääsee uudella linjalla yliopistolle klo 22:15, 23:15, 01:40 ja 02:20, kun aiemmin viimeinen vuoro on lähtenyt klo 00:45.

13 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Linjaa 10 myöhennettiin viidellä minuutilla iltapäivisin välillä keskusta-ruoholampi. Asukkailta saadun palautteen pohjalta lisättiin täysin uusi vuoro lauantaille klo 10:40 välille Ruoholampi Keskusta sekä klo 14:10 välille Keskusta-Ruoholampi. Merkitään tiedoksi. Keskustellaan aiheesta. Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin tilanteesta. Seurataan tilannetta ja reagoidaan uusiin tarpeisiin.

14 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / palveluverkkouudistus Asukkaiden Lappeenranta 9 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi palveluverkkouudistus on lähtenyt konkreettisesti liikkeelle ensimmäisen uudistukseen liittyvän asukastilaisuuden kautta. Lappeenrannan kaupungin Elinvoima ja kaupunkikehityksen kaupunkisuunnittelu järjesti asukastilaisuuden aiheesta Kourulan uusi päiväkotikoulu. Kourulan päiväkotikoulu ja aiheesta pidettävä asukastilaisuus kuului Länsialueen palveluverkkouudistukseen. Tilaisuus pidettiin Kourulan koulun ruokalassa tiistaina klo 16:30 18:30 välisellä ajalla. Asukastilaisuus pidettiin avoimet ovet periaatteella eli asukkailla oli mahdollisuus saapua itselleen parhaiten sopivana aikana klo 16:30 18:30 välillä ideoimaan ja keskustelemaan kaupungin virkamiesten kanssa. Tilaisuuden tarkoituksena oli etsiä uudelle Kourulan ja Kuusimäen päiväkotikoululle vaihtoehtoisia sijoituspaikkoja. Kaupunki-suunnittelulla ei ollut vielä valmiina esitystä, vaan asiaa lähdetään työstämään ihan alusta alkaen ensin kuulemalla asukkaiden mielipiteet ja ideat. Paikalla on Lappeenrannan kaupungin kaupunkisuunnittelun ja varhaiskasvatuksen edustajia. Kokouksessa päivitetään tämän ensimmäisen kohteen eteneminen ja kuullaan missä aikataulussa muut kohteet lähtevät eteenpäin koskien läntistä palveluverkkouudistusta. Kokouksessa päivitettiin, että uusi Kourulan päiväkotikoulu etenee syksyn kuluessa luonnokseksi kaavasta ja siitä esitykseksi. Joka vaiheessa pidetään asukastilaisuus, jossa esitellään kaavan ja valitun kohteen etenemistä. Muista palveluverkkoon kuuluvista kohteista ei ole ole vielä aikataulullisesti mitään varmaa tietoa. Parasta aikaa konsultti laatii suunnitelmaa länsialueen palveluverkkosuunnitelmasta. Palveluverkkouudistuksesta pidetään erilaisia työpajoja ja asukastilaisuuksia aina asioiden mennessä eteenpäin. Merkitään tiedoksi. Keskustellaan aiheesta. Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin aiheesta. Liikuntatilojen määrä tulevaisuudessa huolestuttaa. Samoin kuten Sammontorin tulevat tyhjät tilat. Tyhjien tilojen vuokrataso puhutti.

15 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Vuoden Asukastoimija 2017 Asukkaiden Lappeenranta 10 Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lappeenrannan kaupunki valitsee vuosittain vuoden asukastoimijan. Tunnustus jaetaan joulukuussa. Alueraadit esittävät oman ehdokkaansa ja nyt tällä kertaa kun Lähiötoimikunta on lopetettu, niin uusi asukas- ja alueneuvosto valitsee en esityksestä Vuoden Asukastoimijan. Tunnustus voidaan myöntää asukasyhdistykselle tai muulle vastaavalle yhdistykselle, alueraadille tai yksittäiselle asukkaalle. Tunnustusta on jaettu seuraavasti: 2010 Lauritsalan 2011 Terttu Kivinen, maaseutuasiamies 2012 Kontufolk ry, Joutseno 2013 Juhani Sirkiä, asukasaktiivi 2014 Martta Toiviainen, asukasaktiivi 2015 Ylämaalaiset ja Ylämaan 2016 Sulo Tuuliainen, Saimaan Ladun hallituksen puheenjohtaja Vuosittain jaettavalla tunnustuksella halutaan kiinnittää huomiota eri toimijoiden merkitykseen kaupungin kehittämisessä. Yhteisöllisyyttä ei voida luoda pelkällä virkatoiminnalla vaan tarvitaan vapaaehtoisia asukastoimijoita ja eri yhdistyksiä toiminnallaan luomaan osallisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta ympäröivään omaan yhteiskuntaan. Lappeenrannan Vuoden asukastoimija -tunnustus jaetaan nyt siis kahdeksannen kerran. Keskustellaan esityksistä Vuoden Asukastoimijaksi. Päätetään Läntisen alueraadin esityksestä Vuoden Asukastoimijaksi. Keskusteltiin esityksistä. Päätettiin ehdottaa XX vuoden asukastoimijaksi asukas- ja alueneuvostolle. (Vuoden 2017 asukastoimija julkistetaan 12/2017)

16 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Läntisen alueen asukastoiminnan onnistumisia vuonna 2017 Asukkaiden Lappeenranta 11 Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Vuosittain kootaan ylös eri alueilla tapahtuneet asukastoiminnan tulokset eli ne toiminnot, joita alueen asukkaat tai yhdistykset ovat yhdessä tehneet vapaaehtoiset oman kotiseutunsa hyväksi. Kirjataan ylös Läntisen alueella tapahtuneet asukastoiminnan tulokset vuodelta Kirjattiin ylös seuraavia asukastoiminnan tuloksia Läntisellä alueella: Tapaamisiin! Senioreiden yhteisöllinen toiminta on edelleen jatkunut Kuusimäki-Kourula-Lavola asukasyhdistyksen toimesta. Kuusimäki-Kourula-Lavola asukasyhdistys on toiminut alueellaan monipuolisesti ja aktiivisesti. Kutsunut muun muassa teknisen toimen virkamiehiä tutustumaan alueen liikennejärjestelyihin. Ruoholammen asukasyhdistys on toiminut alueellaan monipuolisesti ja aktiivisesti. Asukasyhdistyksestä on tuotu asioita in ja niistä on tehty aloite. on toiminut aktiivisesti ja aloitteellisesti Läntisen alueen asioiden eteenpäinviejänä ja kehittäjänä. Vuonna 2017 tehty yksi kuntalaisaloite Alueraati toteuttanut avoimen työpajan alueella aiheesta julkinen liikenne, tuloksena parannuksia alueen julkiseen liikenteen. Asukaspalautteen ansiosta Helsingintien bussipysäkki järjestelyt toteutettiin vuonna Rikkilän uuden leipomon pysäköintipaikat saatiin järjestettyä asukaspalautteen johdosta. Alueella toimii yhteisöllinen hanke Iloa Ikään.

17 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Läntisen alueen tavoitteet valtuustokaudelle Asukkaiden Lappeenranta 9 Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liite Läntisen alueen tavoitteet. Edellisessä Läntisen alueraadin kokouksessa päivitettiin alueen tavoitteet tulevalle valtuustokaudelle. Keskustellaan tavoitteista. Päätetään mahdolliset toimenpiteet. Keskusteltiin tavoitteista. Todettiin, että Sunisenkadun ja Rantaniitynkadun välinen raitti on tehty jo viime vuonna. Lisättiin tavoitteisiin Lavolan vanhan asuinalueen pohjoiseteläsuuntaisille sivukaduille valaistuksen saaminen.

18 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Muut asiat Asukkaiden Lappeenranta 10 Läntisen alueen asukkaiden palautteesta toimenpiteisiin Helsingintien varressa Huhtiniemenkadun ja Kuusimäenkadun risteysten välillä sijaitsevien bussipysäkkien yms. parantaminen on toteutettu kesän 2017 aikana. Läntisen alueen asukkaat oolivat antaneet palautetta turvattomuuden tunteesta Helsingintiellä, etenkin kun julkisen liikenteen vuoroja oli ohjattu sinne. Liite Katu- ja liikennekierros Kourulassa ja Kuusimäellä Kokouksessa kuullaan tarkemmin tehdystä katu- ja liikennekierroksesta Kourulan ja Kuusimäen alueella. Paikalla olivat Lappeenrannan kaupungilta Timo Kalevirta ja Alexandru Simut. Asukasyhdistys oli toimittanut Lappeenrannan kaupungille liitteenä olevan parannusehdotuksia alueen katuihin ja liikennejärjestelyihin Metsäpolku Honkakadulta raviradalle tarvitsee viitoituksen Läntisen alueraadin jäsen Ahti Nuottimäki on tehnyt aloitteen aiheesta Metsäpolku Honkakadulta raviradalle tarvitsee viitoituksen. Kaikki eivät halua liikkua kunnostetuilla lenkkipoluilla, vaan haluavat haasteellisempia väyliä. Metsäpolut ovat siihen tarkoitukseen sopivia. Kun vain tietäisi, minne ne vievät. Alueella on useita polkuhaarautumia, minkä vuoksi oikean polun löytämiseksi tarvittaisiin opasmerkkejä ja viittojakin. Aloitten tekijä on valmis opastamaan reitin viittojen paikkojen näyttämisessä sekä viittojen nimeämisessä ja värväämään viittojen pystyttäjiä, mutta viitat paaluineen tarvitaan kaupungilta. Muut kokouksessa esiin tulevat asiat. Kalamarkkinoilla esiin tullut asia. Helsingintiellä uudet meluesteet varjostavat kevyen liikenteen väylää. Pyöräilijät olivat huomanneet, ettei meluvallin toisella puolella oleva valaistus yllä kevyen liikenteen puolelle. Lintutorni / näköalatorni asia mietityttää erästä laista. Puiden korkeus huolestuttaa versus tornin korkeus. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Päätettiin, että tekee virallisen kuntalaisaloitteen aiheesta Metsäpolku Honkakadulta raviradalle tarvitsee viitoituksen. Viedään meluvallien valaistusasiaa eteenpäin.

19 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Seuraava kokous Asukkaiden Lappeenranta 11 Päätetään seuraavan kokouksen ajankohta. Vuosikellon mukaan seuraava kokous pidetään vk 7 / Seuraava kokous pidetään ti klo 17:30.

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA ti klo 17:30 - PAIKKA Sammontorin asukastila, Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA Ti klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA 29.8.2017 klo 18:00 19:45 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 10 Kokouksen avaus 2 2 11 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA Ke klo 17:30 - PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA Ti klo 17:30 18:50 PAIKKA rannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ 2017 1 AIKA to 09.11.2017 klo 18:00 19:00 PAIKKA ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA 31.8.2017 klo 17:00 - PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 13.2.2018 klo 17:30 19:25 PAIKKA Sammontorin asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ke klo 17:30 19:00 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA tiistai 5.9.2017 klo 17:30 20:00 PAIKKA urheilu- ja nuorisotalo tie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 1 Kokouksen avaus 2 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone VENLA, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone VENLA, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA 7.9.2017 klo 17:30 19:00 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, kokoushuone VENLA, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1, AIKA klo 18:00 20:30 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53550 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA 19.1.2017 klo 18:00 - PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, Joutseno

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, Joutseno LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA to klo 17:00 19:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, 54100 Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja alueraatitoiminnan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA Ke klo 17:30 19:30 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA 31.8.2017 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, Iso Kabinetti Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, Iso Kabinetti Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 18.9.2018 klo 17:30 19:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Iso Kabinetti Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1 AIKA 10.4.2019 klo 17:30 20:05 PAIKKA Sammonlahden asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Sammontorin asukastila, Sammontori 2, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Sammontorin asukastila, Sammontori 2, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA ti klo 17:30 20:00 PAIKKA Sammontorin asukastila, Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2019 1 AIKA 8.5.2019 klo 17:30 18:30 PAIKKA Sammonlahden asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA ti 7.3.2017 klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 6.9.2018 klo 17:30 19:10 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta Tykistöpäässä, yläkerrassa sijaitseva, Maasotakoulun kabinetti

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ti klo 17:30 18:53 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA to 14.9.2017 klo 18:00 - PAIKKA Lauritsala -talo, yläkerta, Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA ti klo 17:30 19:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella PÄIVITYS 1 (5) 19.9.2017 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella 2017-2021 1. Lappeen kenttä ja luistelualue Lappeen koulun pihalla valaistus ja pukukoppi kentän laidalle Ruoholammen asukkaat ovat

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA tiistai 27.2.2018 klo 17:30 19:00 PAIKKA Ylämaan urheilu- ja nuorisotalo Ylämaantie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA 12.1.2017 klo 17:00 17:50 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Läsnäololista muistin liitteenä

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017 PÄIVITYS 1 (5) 14.2.2017 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella 2012 2016/2017 1. Lappeen kenttä ja luistelualue Lappeen koulun pihalla valaistus ja pukukoppi kentän laidalle Ruoholammen asukkaat

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 23.8.2018 klo 16:30 17:35 PAIKKA ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA to klo 18:00 20:08 PAIKKA Lauritsala -talo, yläkerta, Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys 17.2.2011 LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET 2015 - päivitys Asukasyhdistyksemme hallituksen kannanotto eri kohteisiin: 3. Kourulan liikekeskuksen ja ympäristön kunnostus Toimintakeskus: Ikkunakorjausten loppuun saattaminen.

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA Ma klo 17:30 18:50 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-10 Kokouksen

Lisätiedot

13. Kuntalaisaloite metsäpolun viitoittamisesta Honkakadulta raviradalle

13. Kuntalaisaloite metsäpolun viitoittamisesta Honkakadulta raviradalle Tehdyt kuntalaisaloitteet ja toteutuminen 2016-2017 1 (10) Kuntalaisaloitteet 2017 tilanne 20.10.2017 mennessä 13. Kuntalaisaloite metsäpolun viitoittamisesta Honkakadulta raviradalle Saapunut: 22.9.2017

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA ke 22.2.2017 klo 17:30 - PAIKKA Voisalmen koulu, Lasiluokka, Voisalmentie 19, 53920 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA ke klo 18:00 19:50 PAIKKA Lauritsalan Juttunurkka, Ravintola Laura Hallituskatu 17-19, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kunnan ja asukkaiden välinen yhteistyö Asukkaiden Lappeenranta toiminta

Kunnan ja asukkaiden välinen yhteistyö Asukkaiden Lappeenranta toiminta Kunnan ja asukkaiden välinen yhteistyö Asukkaiden Lappeenranta toiminta L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana 8.10.2014 IHMISTEN LAPPEENRANTA Järvi on järvi ja metsä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 5.2.2018 klo 17:30 19:20 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:50 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi

Asukastilaisuudessa esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi LIITE 6 Asukastilaisuudessa 15.8.2017 esitetyt sijaintiehdotukset Kourulan alueen päiväkotikoululle ja ehdotettujen sijaintipaikkojen analyysi Tiistaina 15.8.2017 pidettiin Kuusimäen koulun ruokalassa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA torstai 9.2.2017 klo 14:30 16:00 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Tommi Turunen,työryhmän

Lisätiedot

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017

LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella /2017 PÄIVITYS 1 (6) LÄNTISEN ALUEEN TAVOITTEET valtuustokaudella 2012 2016/2017 1. Kevyen liikenteen reittien kehittäminen Kevyt liikenne: Sunisenlahden Rantaraitti osittain jo valmis, tekeminen aina vuoteen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/ Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Julkinen. AIKA klo 17:00 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 9/2018 1 AIKA 19.9.2018 klo 17:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 8 NUORISOVALTUUSTON ESITTELY YHTEISTYÖTAHOILLE 13 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 13.3.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 1 AIKA klo 14:30 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Länsialue omaksi yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä yhdessä tehden Sammonlahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovaatiot

Länsialue omaksi yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä yhdessä tehden Sammonlahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovaatiot Länsialue omaksi yhteisöllisyyttä ja viihtyvyyttä yhdessä tehden Sammonlahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovaatiot Länsialue omaksi -hankkeen tavoitteena oli saada asukkaat mukaan

Lisätiedot

La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt

La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt 1 La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt 2 La nsialueen palveluverkon liikenneja rjestelyt Kaikki kehittämistoimenpiteet palvelevat molempien vaihtoehtojen (1A ja 1B) tarpeita, niin jalankulku-

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta)

Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Oikaisuvaatimus kaupunginhallituksen päätöksestä 26.11.2018 513 (Esitys Ylämaa-talon toiminnan puolesta) Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1988/00.04.02.00/2018 Esittelijä: puh. Kaupunginjohtaja Kimmo

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 Tarkastuslautakunta 05.11.2014 AIKA 05.11.2014 klo 12:00-16:30 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Vastuullisen tilintarkastajan

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:05-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:05-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 27.11.2018 kello 10:05-11:20 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 22 Kokouksen avaaminen 3 23

Lisätiedot

Sammonahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovatiot

Sammonahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovatiot Sammonahden suuralueen palvelujen ja asukasosallisuuden uudet innovatiot LAPPEENRANNAN KAUPUNKI Asukasyhteyshenkilö Pia Mantere 3.6.2013 Hakija & yhteistyöosapuolet Hakijana Lappeenrannan kaupunki ja sen

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 15 Vanhusneuvosto 26.08.2015 AIKA 12:00-13:30 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 VANHUSNEUVOSTON TÄRKEÄNÄ PITÄMIÄ PAINOPISTEALUEITA JA ASIOITA

Lisätiedot

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS Aika: 07.06.2018 Paikka : Pyhäjoen kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2015 1/16

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2015 1/16 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2015 1/16 Nuorisovaltuusto Aika 09.03.2015 klo 17:15-18:50 Paikka Aurinkovuoren koulun neuvottelutila Käsitellyt asiat Asia Sivu 24 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 1 AIKA ma klo 18:00 19:50 PAIKKA Lauritsalan Juttunurkka, Ravintola Laura Hallituskatu 17-19, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta 13.5.2015 MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 2/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: keskiviikkona 13.5.2015 klo 14.05 16.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Jäsenet:

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA 2 /2017 AIKA 22.11.2017, klo 18:00 PAIKKA Jakun koulu Paikalla 12 osallistujaa. Aluksi oli kahvitarjoilu. 1 KOKOUKSEN AVAUS Jakkukylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / VENLA -tila, Lappeenrannan kaupungintalo, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / VENLA -tila, Lappeenrannan kaupungintalo, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA to 2.2.2017 klo 17:30 - PAIKKA VENLA -tila, Lappeenrannan kaupungintalo, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Vanhusneuvosto 01.06.2017 AIKA 14:00-15:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 1 Tekninen lautakunta Nro 1/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 16.1.2014 klo 17-19 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 21.05.2013 AIKA 21.5.2013 klo 12.00 PAIKKA Yläaste, Saint Gilles Croix de vie KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00 Tarinagolf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi 13.5.2019, klo 18.00 Läsnä: Ääniluettelon mukaisesti 5 osakkeenomistajaa edustaen: 98 A osaketta ja 1960 ääntä 0 B osaketta

Lisätiedot

2. Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Paikalla oli yhteensä 24 henkilöä.

2. Todettiin kokous laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Paikalla oli yhteensä 24 henkilöä. KASKELAN OMAKOTIYHDISTYS RY SYYSKOKOUS AIKA Maanantai 24.10.2011 klo 18:30 PAIKKA Skomarsin torppa, Hakunila LÄSNÄ (pj) Eila Varis Veikko Saukkonen (siht) Sirkka Luukkanen Reino Raijos Taimi Saloheimo

Lisätiedot

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja

OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi. Hallituksen jäsenet Ruokoniemi Kimmo hallituksen puheenjohtaja LAPPEENRANNAN KUNTAKIINTEISTÖT OY PÖYTÄKIRJA NRO 6/2017 1 KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai Paikka Sähköpostikokous OSALLISTUJAT Iitiä Markus kokouksen puheenjohtaja Pietiläinen Päivi sihteeri Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 2 luku 3 ).

PÖYTÄKIRJA 1 (5) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 2 luku 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (5) KUITINMÄEN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 15.11.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Kuitinmäen koulu, opettajien huone Mika-Erik Walls, puheenjohtaja Erkka Ala-Tauriala Johanna

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan johtosäännön 4 :n mukaan lautakunta päättää esiopetuksen järjestämispaikoista. Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 15.02.2016 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuonna 2016-2017 79/12.01.00.01/2016 KOLA 6 Valmistelija / lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki, puh. 040 506 7309

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh

Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh Kasvatus- ja opetuslautakunta 92 15.12.2014 Esiopetuksen järjestämispaikat lukuvuodesta 2015-2016 lukien 1422/12.01.00.01/2014 KOLA 92 Valmistelija/lisätiedot: Varhaiskasvatusjohtaja Päivi Virkki puh.

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Hotelli-Ravintola Aada, Aatos kabinetti, Kauppakatu 32, Joensuu. Sivu 75 Kokouksen avaus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Hotelli-Ravintola Aada, Aatos kabinetti, Kauppakatu 32, Joensuu. Sivu 75 Kokouksen avaus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Vanhusneuvosto Aika 12.10.2017 klo 15:00-16:28 Paikka Hotelli-Ravintola Aada, Aatos kabinetti, Kauppakatu 32, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 75 Kokouksen avaus 3 76

Lisätiedot

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja

Borgström Toni, edustajiston varapuheenjohtaja Pöytäkirja 15 1 (5) HALLITUKSEN KOKOUS 15/2014 Aika: 24.9.2014 kello 16.00 Paikka: Kutsutut: Neuvottelutila Kummeli, Lappeenranta Paakki Pauliina, hallituksen puheenjohtaja Huhtiranta Sonja Hämäläinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 8759/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 79 12.4.2017 144 Asianro 8759/10.03.01.02/2016 Liikennevalot Kellolahdentien ja Sisustajantien risteykseen sekä Kallantien ja Inkilänmäenkadun

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Aika 9.4.2017 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 22 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

19.8.2010. Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 16.18. Myönnettiin David Hauserille läsnäolo- ja puheoikeus.

19.8.2010. Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 16.18. Myönnettiin David Hauserille läsnäolo- ja puheoikeus. PÖYTÄKIRJA 12 (1/5) HALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2010 Aika: 17.8.2010 kello 16.00 Paikka: Saikolo, Kimpisen kampus, Lappeenranta Kutsutut: Räsänen Joona puheenjohtaja läsnä Oksanen Riku varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2017 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 15.9.2017 klo 13 14.35 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Paikalla:

Lisätiedot

Kuntalaki ja kaupungin oma strategia -> käytännön osallisuudet

Kuntalaki ja kaupungin oma strategia -> käytännön osallisuudet Kuntalaki ja kaupungin oma strategia -> käytännön osallisuudet Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki Kuntalaki 5 luku 22 Kuntalain 5 luku Kunnan asukkaiden osallistumisoikeus ja pykälä

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 2 / 2013 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / 2013 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistaina 11.6.2013 klo 18.00-20.07 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Timo Toivonen

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2010 Bobäck byaförening rf. Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 15.2.2010 1(7) HALLITUKSEN KOKOUS 8.2.2009 Läsnä: Asiat: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa, Esko Niemi-Hukkala, Heikki Niemi, Erkki Kasto. 1. Avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen klo. 18.00. 2. Laillisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA to 2.3.2017 klo 17:30 - PAIKKA urheilu- ja nuorisotalo, tie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n Hämeen piiri ry pöytäkirja Asialistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi Aika: 4.9.2011 kello 13:18-17.12 Paikka: Läsnä: Hämeenkatu 3 b 14, Tampere Tiina Koljonen, puheenjohtaja Arto Lehtinen, sihteeri Tuomas Sirén, jäsen Tino Svart, jäsen Kimi Uosukainen, jäsen Käsiteltävät

Lisätiedot

Kuntalaisten suora osallistuminen ja vaikuttaminen

Kuntalaisten suora osallistuminen ja vaikuttaminen Ajankohtaista kuntademokratiasta Kuntalaisten suora osallistuminen ja vaikuttaminen Kommenttipuheenvuoro kuntakentältä 9.9.2015 klo 10:00 10:45 L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (5) 153 Valtuutettu Seija Muurisen aloite frisbeegolfrata Laajasaloon Puheenjohtajan ehdotuksesta kaupunginvaltuusto pani asian pöydälle. Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto,

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1/15

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1/15 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1/15 Nuorisovaltuusto Aika 15.02.2016 klo 17:15-19:30 Paikka Vääksyn nuokku Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 17

Lisätiedot

Asukkaiden Lappeenranta toiminta sekä Kansalaisraati ensimmäisen kerran Lappeenrannassa L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I

Asukkaiden Lappeenranta toiminta sekä Kansalaisraati ensimmäisen kerran Lappeenrannassa L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I Asukkaiden Lappeenranta toiminta sekä Kansalaisraati ensimmäisen kerran Lappeenrannassa L A P P E E N R A N N A N K A U P U N K I Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana 28.8.2013 IHMISTEN LAPPEENRANTA Järvi on

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja

Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja Ruokoniemi Kimmo Varapuheenjohtaja Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallitus Pöytäkirja 16/2018 1 AIKA 13.12.2018 klo 17:00-18:12 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Sorjonen Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Iitiä Markus Puheenjohtaja

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN

15 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHDAN SOPIMINEN PÖYTÄKIRJA PYHÄJOEN NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 6.2.2019 Aika: 16.00 Paikka : Pyhäjoen lukio KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:00-12:15. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 16.02.2018 kello 10:00-12:15 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 117 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Kokouksen

Lisätiedot