LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /"

Transkriptio

1 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / AIKA ma klo 18:00 19:50 PAIKKA Lauritsalan Juttunurkka, Ravintola Laura Hallituskatu 17-19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 3 Lappeenrannan kaupunginteatteri 70 vuotta 4 4 Niittyverkoston kehittäminen 5 5 Työpaja aiheesta Lauritsalan julkinen liikenne 6 6 Karjalantien ja Asemakadun valoristeyksen kiertoliittymä 8 7 Edellisen pöytäkirjan seurattavat asiat: * Kalevankadun ylinopeudet huolestuttavat asukkaita * Väinämöisenkadun ja Kalevankadun risteyksen turvattomuus * Palaute asukkailta koskien Lauritsalassa sijaitsevan Metsämiehenkadun päässä olevaa kevyen liikenteen väylää 8 Mälkiän ja Mustolan sulkujen ympäristön kehittäminen ja viitoitus isoilta teiltä - tilannepäivitys 9 Homma helpoksi, säännöt selviks koulutus Muut asiat Seuraava kokous

2 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Kokouksen avaus Asukkaiden Lappeenranta 44 Avataan kokous ja todetaan läsnäolijat. Avattiin kokous ja todettin läsnäolijat.

3 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Asukkaiden alueraati -toiminta 2 Pöytäkirjan tarkastus Asukkaiden Lappeenranta 45 Tämän kokouksen pöytäkirja päätetään tarkastaa. Valitaan pöytäkirjan tarkastajat. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Kimmo Kilpiä ja Jarmo Lahtinen.

4 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupunginteatteri 70 vuotta Asukkaiden Lappeenranta 46 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lappeenrannan kaupunginteatteri on perustettu vuonna 1949 eli nyt vietetään 70 vuotis juhlavuotta! Tulevaisuuden teatteri tuo tarinat kansan keskelle Lappeenrannan kaupunginteatteri sijaitsee ydinkeskustassa, Kauppakeskus IsoKristiinassa. Kokouksessa Sari Joronen, Winkin asiakasneuvoja, kertoo juhlavuoden ohjelmistosta. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

5 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Niittyverkoston kehittäminen Asukkaiden Lappeenranta 47 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Liite Niittyverkoston kehittäminen Suunnitteluvaiheessa tavoitteena on asukkaiden osallistaminen hankkeeseen. Vuorovaikutuksen tarkoituksena on luoda yhteisöllinen ja innostava ilmapiiri projektin ympärille. Suunnittelussa hyödynnetään alueen asukkaiden ja toimijoiden näkemyksiä niittyverkoston kehittämisestä. Kokemuksellinen tieto on tärkeässä roolissa, jotta niittyverkosto koetaan omaksi ja luontevaksi osaksi kaupunkia sen asukkaiden ja toimijoiden keskuudessa. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

6 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Työpaja aiheesta Lauritsalan julkinen liikenne Asukkaiden Lappeenranta 24 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Edellisessä Lauritsalan alueraadin kokouksessa alueen tavoitteiden päigvityksen yhteydessä päätettiin järjestää Lauritsalan julkisesta liikenteestä työpaja. (PH) Keskustellaan työpajan järjestämisestä. Päätetään toimintavoista viedä asiaa eteenpäin. Keskusteltiin työpajan järjestämisestä. Päätettiin esittää kaupungin joukkoliikennepäällikölle sekä kaupungininsinöörille asukkaille avoimen työpajan järjestämisestä huhti-toukokuun aikana. Asukkaiden Lappeenranta 38 / Kokous Työpajaa yritettiin sovittiin keväälle, mutta aikataulusyistä todettiin, että on parempi siirtää työpaja syksyyn. Itäisessä Lappeenrannassa (pois lukien Joutseno) asuu reilusti yli 20 % kaupunkilaisista. Ongelmakohtia paikallisliikenteessä ovat esimerkiksi hitaat yhteydet matkakeskukseen (5-7 km:n matkalle pitää lähteä kotoa 1,5 h ennen junan lähtöä ja sunnuntain viimeiseltä junalta ei ole minkäänlaista paikallisliikenneyhteyttä), arki-iltojen liian harvat vuorovälit klo 19:n jälkeen (väkeä on paljon keskustassa kokouksissa, harrastuksissa, teatterissa jne.), paikallisliikenteen loppuminen liian aikaisin iltaisin, hankalat ja hitaat yhteydet Myllymäkeen ja isoihin marketteihin. Näitä ongelmia ja epäkohtia on paljon. Jo Lappeenrannan kaupungin strategiankin takia ja koska Lappeenranta on Suomen ilmastopääkaupunki, paikallisliikenteen ja muunkin joukkoliikenteen käyttöä on pyrittävä lisäämään ja tehtävä siitä mahdollisimman helppoa ja houkuttelevaa. Etenkin taajama-alueilla paikallisliikenne pitää järjestää tasapuolisesti eri puolilla kaupunkia asuville. Nyt tuntuu, että itäiset kaupunginosat ovat jääneet aikalailla lapsipuolen asemaan.

7 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Tavoitteena on saada asukkaat keskustelemaan ja ideoimaan työpajaan. Työpajan materiaali käydään läpi ja viedään eteenpäin jatkotoimenpiteitä varten. (PH) Keskustellaan työpajan järjestämisestä. Päätetään esittää kaupungininsinöörille Olli Hirvoselle ja suunittelupäällikkö Timo Kalevirralle päivämääriä työpajan järjestämiseksi. Keskusteltiin työpajan järjestämisestä. Päätettiin esittää kaupungininsinöörille Olli Hirvoselle ja suunittelupäällikkö Timo Kalevirralle seuraavat päivämäärät työpajan järjestämiseksi klo 17 / klo 17 / klo 17 / klo 17 Tämän kokouksen käsittely Asukkaiden Lappeenranta 48 Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Työpajan ajankohdaksi on sovittu ma klo 17:30 19:30. Tilaisuus pidetään Lauritsala -talon yläkerrassa. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Mukaan työpajaan tulee myös Lappeenrannan seudun melukartoitus.

8 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Karjalantien ja Asemakadun valoristeyksen kiertoliittymä Asukkaiden Lappeenranta 49 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Alueraadiin puheenjohtaja on ollut jo pari vuotta sitten yhteydessä kaupunkiin päin koskien Karjalantien ja Asemakadun valoristeystä Lauritsalassa. Asemakadun molempiin päihin oli tarkoitus toteuttaa kiertoliittymä. Nyt on vain koulun puoleisessa päässä. Suunnitelmat on tehty molempiin päihin, mutta taloudellisista syistä toisen pään rakentaminen on viivästynyt. Tähän liittyy myös joukkoliikenne, koska on tarkoitus, että kaikki Lauritsalan läpi kulkeva bussiliikenne ohjattaisiin kulkemaan Asemakadun pysäkkien kautta. Haluttiin tehdä joukkoliikenne ja vaihto sujuvaksi. Tällä hetkellä bussilinjojen linjojen pysäkit sijaitsevat Asemakadulla, Hallituskadulla ja Karjalantiellä. Keskitetyn vaihtoterminaalin toteuttamiseksi tarvitaan kuitenkin välttämättä molemmat kiertoliittymät. Kokouksessa kuullaan päivitys asiaan. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu: 1. kommentti Aikataulu on riippuvainen vesihuollon saneerausaikataulusta. Ensin siis putket alta kuntoon ja sitten katu. Ei ole tietoa milloin tämä tapahtuu. 2. kommentti Tänä vuonna on alkamassa saneeraukset putkissa tuohon alueelle. Mielestäni tuossa ei kuitenkaan tarvita toista liikenneympyrää, että joukkoliikenne saataisiin tuosta kulkemaan Asemakadun terminaalin kautta. Se tarkoittaisi siinä vaiheessa, että Hallituskadulla ei kulkisi linjaautot vaan ne menisivät Asemakadun kautta, käsittääkseni tähän ajatukseen ei ole lämmetty Lauritsalan asukkaiden keskuudessa.

9 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Tästä kannattaisi keskustella asukastilaisuuksissa. Itse olen sitä mieltä, että olisi hyvä saada kaikki Asemakadun kautta ja toisaalta se nopeuttaisi jos ei tarvitsisi kiertää Hallituskadun kautta. 3. kommentti Niin vielä täydentäen eli meillä ei ole tämän kesän työohjelmassa ko. kiertoliittymän tekemistä. Hulevesisaneerauksen johdosta teemme kuitenkin lähistöllä putkitöitä niin kuin edellä todetaan. Putkisaneeraus ulottuu Hakalin liikenteen jakajaan saakka ja todennäköisesti länsipuoli liittymästä muutetaan vastamaan tulevaa kiertoliittymäratkaisua. Todettiin, että alueen asukkaat haluavat keskittää Asemakadulle pysäkit, mutta yhden linjan on kuljettava Hallituskadun kautta. Pohdittiin, että mitä tapahtuu Lauritsalantien ja Standersköldinkadun risteyksessä?

10 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Edellisen pöytäkirjan seurattavat asiat Asukkaiden Lappeenranta 50 Valmistelija / lisätiedot: sihteeri, asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh / etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Lauritsalan alueraadin edellinen pöytäkirja on luettavissa linkin kautta: ae b8c62c2a PÖYTÄKIRJAN KOHTA 4 Kalevankadun ylinopeudet huolestuttavat asukkaita Kokouksessa kuultiin tilannekatsaus Kadut ja Ympäristö:ltä: Viedään nopeusmittaustaulut Kalevankadulle onko viety ja tulokset saatu? Parannetaan valaistusta kadulla onko tehty ja jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Hidasteet onko aikeissa laittaa? Ja jos on niin missä aikataulussa? Vihjataan poliisille nopeusratsioiden pitämisestä onko vihjattu PÖYTÄKIRJAN KOHTA 5 Väinämöisenkadun ja Kalevankadun risteyksen turvattomuus Kokouksessa kuultiin tilannekatsaus Kadut ja Ympäristö:ltä: Lisätään kolmio kuvan osittamaan paikkaan. onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Ideoidaan STOP liittymän liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Valaistuksen parantamisen yhteydessä siirretään valaisin näkemäalueelta pois. onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Pensasaidat pitäisi saada matalammiksi (kaupungin keinot rajalliset) onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi?

11 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / PÖYTÄKIRJAN KOHTA 7 Palaute asukkailta koskien Lauritsalassa sijaitsevan Metsämiehenkadun päässä olevaa kevyen liikenteen väylää Pyydetään ympäri vuoden kiinnipidettävää puomia. Kokouksessa kuultiin tilannekatsaus Kadut ja Ympäristö:ltä: Mopot ovat sellainen ongelma, ettei niitä pysty teknisin keinoinkyllä estämään. Jos halutaan, että ajoneuvoliikenne estyy niin selvitetään kunnossapitokalustolla ajamalla kääntyvän puomin asettamista kohteeseen, jolloin puomi voi olla kiinni ympäri vuodenajan. Pelkät liikennemerkit eivät asiaa ratkaise ja on pitkälti valvontakysymys. Kokouksessa kuullaan miten asiat ovat edistyneet. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi kokouksessa kuultu: PÖYTÄKIRJAN KOHTA 4 Kalevankadun ylinopeudet huolestuttavat asukkaita Viedään nopeusmittaustaulut Kalevankadulle onko viety ja tulokset saatu? Vastaus: - Lappeenrannan kaupungille tulee runsaasti joka vuosi kaupunkilaisten aloitteita koskien ajonopeuksia sekä toivomuksia hidasteiden toteuttamisesta - Vaaralliseksi koettujen paikkojen selvittämiseksi tehdään joka vuosi nopeusmittauksien tarkastelua - Tarkastelussa katsotaan kohteessa mitatun v85 nopeuden ja nopeusrajoituksen erotusta => V85 on nopeusarvo, jonka 15% liikennevirrasta ylittää - mittaukset tehdään kerran vuodessa keväisin viimeisen vuoden aikana tulleisiin aloitekohteisiin. Kalevankatu on kirjoitettu listalle uudestaan viime vuoden lokakuussa. Kalevankadulle tehdään nopeustarkastelut uudestaan 2019 kesän aikana Kalevankadun viimeiset mittaustulokset on saatu viime vuoden (2018) maaliskuussa. Kalevankadun nopeusrajoitus on 40 km/h ja mitattu V85 indeksi on 41 km/h, eli 1 km/h ylitys.

12 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Parannetaan valaistusta kadulla onko tehty ja jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Vastaus: Kyllä, valaistusta on parannettu osittain, vaihdettu vanhat valaisimet, tilalle led valot. Loput valot vaihdetaan 2019 aikana. Hidasteet onko aikeissa laittaa? Ja jos on niin missä aikataulussa? Vastaus: Kalevankatu on luokiteltu kokoojakaduksi, jossa on 40 km/h nopeusrajoitus. Kalevankadulle ei ole tulossa tällä hetkellä hidasteita. Tarkistetaan asia seuraavan nopeustarkastelun jälkeen ja verrataan tuloksia muihin kohteisiin. Vihjataan poliisille nopeusratsioiden pitämisestä onko vihjattu? Vastaus: Ei ole vihjattu lähiaikoina ( jälkeen). Voidaan vihjata kun kesällä tehdään uusi nopeustarkastelu. Nopeuden ja suojatien valvonnan lisäämistä asukkaat voivat pyytää myös suoraan poliisilta, kenelle kadun liikennevalvonta myös kuuluu. PÖYTÄKIRJAN KOHTA 5 Väinämöisenkadun ja Kalevankadun risteyksen turvattomuus Lisätään kolmio kuvan osittamaan paikkaan. onko tehty vielä? Jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Vastaus: Kysymys on varmasti Väinämöisenkatu - Hyötiöntie kolmion lisääminen. Tulossa lähiaikoina (heti). Ideoidaan STOP liittymän liikenneturvallisuutta parantavia toimenpiteitä. onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Kysymys Timo Kalevirralle: Jos asia koskee Kalevankatu Nosturinkatu => asia OK. Stop-merkki tällä hetkellä liittymän kohdalla, ja suojatien eteen lisätty kolmio. Valaistuksen parantamisen yhteydessä siirretään valaisin näkemäalueelta pois. onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi?

13 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Vastaus: Ei tietoa vielä milloin vanhat puiset katuvalopylväät vaihdetaan. Nykyisiin valaisimiin on osittain vaihdettu led valot, loput valot 2019 aikana. Näkemäalueelta poistetaan/siirretään yhteen puu pylväs kevään aikana. Siirrosta vastaa meidän kunnossapidon päällikkö Topi Kangas. Pensasaidat pitäisi saada matalammiksi (kaupungin keinot rajalliset) onko tehty vielä? jos ei niin missä aikataulussa se tapahtuisi? Vastaus: Tiemestarin kautta (Jouko Niskanen) on mennyt tiedote/ehdotus, että pensaat tulisi olla leikattu mahdollisimman lyhyiksi, max cm. (ks. kuvat). Asukkaat voivat tarvittaessa ottaa suoraan yhteyttä kaupungin tiemestareihin. PÖYTÄKIRJAN KOHTA 7 Palaute asukkailta koskien Lauritsalassa sijaitsevan Metsämiehenkadun päässä olevaa kevyen liikenteen väylää Vastaus: Niin kuin aikaisemmin on jo selvitetty, että ko. yhteys voisi kaavan mukaan olla jopa katu, mutta sellaista sinne ei nyt olla tekemässä. Meillä on käynnistymässä kadun saneerausta Metsämiehenkadulla ja Naalipolulla. Samassa yhteydessä voidaan kevyen liikenteen puomi uusia ja korvata se sellaisella jota päin kunnossapitokalustolla voidaan ajaa ja se työntyy sivuun (selvitellään vielä). Ratkaisu estäisi ainakin autoilun ko. väylän kautta. Noiden liikennemerkkien vaihtaminen esim. ajoneuvolla ajokieltomerkkiin ei mielestäni estä sen enempää kuin nykyisetkään merkit läpi ajamista.

14 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Mälkiän ja Mustolan sulkujen ympäristön kehittäminen ja viitoitus isoilta teiltä Asukkaiden Lappeenranta 35 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Tällä hetkellä Saimaan kanavan Mälkiän ja Mustolan sulkujen matkailullinen potentiaali on suurelta osin hyödyntämättä. Viitoitus 6-tieltä ohjaa heikosti Mustolan sululle, missä ei ole ohjausta Mälkiän sululle tai Urho Kekkosen puistoon, Kanavamuseosta puhumattamakaan. Kummankaan sulun alueella ei ole palveluja, lukuun ottamatta Kanavamuseon kahvilaa, joka on auki erittäin rajallisesti. Mälkiän ja Mustolan sulkujen alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas ympäristö, joka kiinnostaa matkailijoita ja on myös paikallisille asukkaille ensisijaisen tärkeä virkistysalue. Siksi on välttämätöntä, että aluetta kehitetään. Kokouksessa keskustellaan kuinka tulisi toimia, jotta saadaan opastus alueelle ja alueella näkyväksi ja selkeäksi. Lisäksi alueelle tulisi saada perusasioita kuten penkkejä, WC ym. (PH) Keskustellaan asiasta. Päätetään mahdolliset toimenpiteet. Kokouksessa kuultiin tarkentava kysymys Kadut ja Ympäristö:ltä: Mitä kehittämisellä haetaan? Alueella on paljon kaupungille kuulumattomia alueita muun muassa ELY ja LIVI. Todettiin asiasta seuraavaa: Alueen matkailukyltti puuttuu.upeat ympäristöt jää hyödyntämättä, kun ei löydetä perille.turistit kehuvat paikkaa. Herätetään keskustelua kaupungin matkailun kanssa. Matkailuautot ovat löytäneet paikalle, mutta palvelut puuttuvat. Paikalta puuttuu muun muassa penkit. Myös matkailurampit tulisi kunnostaa, ennen kuin menevät liian huonoon kuntoon. Opaste Saimaan kanavalle puutttuu Muukon kohdalla. Päätettiin, että alueraati tekee aloitteen asiaomaisille taholle koskien konkrettisia parannuksia, opasteita, penkkejä, wc-paikkoja. Alueen yhdistykset ovat valmistelemassa aloitetta koskien alueen kulttuurihistoriallisia arvoja.

15 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Asukkaiden Lappeenranta 51 / Kokous Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Edellisessä kokouksessa päätetty aloite on edelleen tekemättä. Päivitetään tilanne muiltakin osin. Merkitään tiedoksi. Keskusterllaan tilanteesta. Merkittiin tiedoksi. Keskusteltiin tilanteesta. Päätettiin tehdä aloite keväällä 2019 alueen yhdistykset antavat konkreettisia esityksiä puheenjohtaja ja sihteeri työstävät aloitteen saatujen konkreettisten esitysten pohjalta.

16 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Homma helpoksi, säännöt selviks koulutus 7.4. Asukkaiden Lappeenranta 52 Valmistelija/lisätiedot: Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistys tarjoaa koulutusta yhdistyksille su 7.4. klo Kanavansuulla osoitteessa Tukkimiehenkatu 1 Aiheina: Homma helpoksi, säännöt selviksi, yhdistystoiminta, yhdistyslaki ja tietosuoja tutuiksi! Kouluttajana Suomen Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja ja Lauritsala-seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas. Osallistumismaksu 5e/henkilö (käteisenä) sisältää kahvitarjoilun. Sitovat ilmoittautumiset pe mennessä Marja Poutiaiselle Puh tai marja.poutiainen@pp.inet.fi Tervetuloa! Mälkiä-Kanavansuun asukasyhdistyksen hallitus Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

17 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Muut asiat Asukkaiden Lappeenranta 53 Kokouksessa esiin tulevat muut asiat. Kansallinen siivouspäivä pidetään la Laitetaan jälleen lehtimainos kutsutaan lauritsalalaiset yhteisölliseen siivouspäivän tapahtumaan Koulukallionpuistoon. Asukaspalaute Puheenjohtaja on saanut nimettömän kirjeen alueen asukkaalta, jossa tuotiin esiin mielipaha Lauritsalan sote -palveluiden keskittämisestä muualle. Lauritsalan tori Lauritsala-seura ry hallinnoi tällä hetkellä Lauritsalan toria. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

18 LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Seuraava kokous Asukkaiden Lappeenranta 54 Päätetään seuraavan kokouksen ajankohta. Vuosikellon mukaan seuraava kokous pidetään vk 20 / Tarvittaessa ja asioiden ilmaantuessa pidetään kokous ennen päätettyä kokousta. Päätettiin, että seuraava kokous pidetään vk 20 / 2020

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA ke klo 18:00 19:50 PAIKKA Lauritsalan Juttunurkka, Ravintola Laura Hallituskatu 17-19, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA to klo 18:00 20:45 PAIKKA Lauritsalan Juttunurkka, Ravintola Laura Hallituskatu 17-19, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ke klo 17:30 19:00 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA Ti klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA Ti klo 17:30 18:53 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA -neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA tiistai 27.2.2018 klo 17:30 19:00 PAIKKA Ylämaan urheilu- ja nuorisotalo Ylämaantie, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2019 1 AIKA 8.5.2019 klo 17:30 18:30 PAIKKA Sammonlahden asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, Joutseno

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, Joutseno LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA to klo 17:00 19:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, Kesolantie 1, 54100 Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja alueraatitoiminnan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 23.8.2018 klo 16:30 17:35 PAIKKA ISO KABINETTI, Lappeenrannan kaupungintalo, 1. krs, sisääntuloaula Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA klo 14:00 15:00 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA ti 7.3.2017 klo 17:30 - PAIKKA rannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / Lappeenrannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA Ti klo 17:30 18:50 PAIKKA rannan kaupungintalo, KRISTIINA neuvotteuhuone, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 ranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ 2017 1 AIKA to 09.11.2017 klo 18:00 19:00 PAIKKA ME -talo, neuvotteluhuone, Kauppakeskus Opri, Valtakatu 30, 2. krs., 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1 / 2017 1 AIKA 19.1.2017 klo 18:00 - PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1, AIKA klo 18:00 20:30 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, 53550 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus ja toiminnan esittely 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA Ma klo 17:30 18:50 PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 5.2.2018 klo 17:30 19:20 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, VENLA neuvottelutila Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA 12.1.2017 klo 17:00 17:50 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Läsnäololista muistin liitteenä

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA 29.8.2017 klo 18:00 19:45 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 10 Kokouksen avaus 2 2 11 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 6.9.2018 klo 17:30 19:10 PAIKKA Lappeenrannan Upseerikerho, Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta Tykistöpäässä, yläkerrassa sijaitseva, Maasotakoulun kabinetti

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA klo 15:00 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, neuvotteluhuone VENLA, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-10 Kokouksen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2017 1 AIKA ti klo 17:30 19:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Venla -kokoustila, 1.krs Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8046/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (1) 81 Asianro 8046/10.03.01.01/2016 Kuntalaisaloite / alikulkutunnelin rakentaminen Suurmäentien väestönsuojan eteen Kaupunkisuunnittelujohtaja Juha Romppanen Kaupunkisuunnittelun

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA to 14.9.2017 klo 18:00 - PAIKKA Lauritsala -talo, yläkerta, Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA Ke klo 17:30 - PAIKKA Voisalmen koulu, lasiluokka Voisalmentie 19, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA 31.8.2017 klo 17:00 - PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA to klo 18:00 20:08 PAIKKA Lauritsala -talo, yläkerta, Hallituskatu 20, 53300 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1-1 Kokouksen avaus 2 2-2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oulun seudulla kiertävät nopeusnäyttötaulut

Oulun seudulla kiertävät nopeusnäyttötaulut 3.7.21 Oulun seudulla kiertävät nopeusnäyttötaulut Mittaukset ajalla 8/214 7/21 Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat hankkineet siirrettäviä nopeusnäyttötauluja, joilla annetaan palautetta

Lisätiedot

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS

ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ALOITE LIIKENNETURVALLISUUDEN PARANTAMISESTA TIELLÄ NRO 314 VÄLILLÄ KANAVATIEN RISTEYS- KOLAVANTIEN RISTEYS ASIKKALAN KUNTA KUNNAN VALTUUSTO Rusthollistie 2 17200 VÄÄKSY 28.9.2015 ALOITE: LIIKENNETURVALLISUUDEN

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS Projekti Kirkonseudun asemakaavan muutos ja laajennus Vastaanottaja Kempeleen kunta Päivämäärä 4.10.2018 Laatija Erkki Sarjanoja ä 1. Taustaa Kirkonseudun asemakaava-alueen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3 / 2018 1 AIKA klo 14:30 16:30 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 13.2.2018 klo 17:30 19:25 PAIKKA Sammontorin asukastila Sammontori 2, 53850 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2017 1 AIKA 31.8.2017 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

KAAVOITUSOHJELMA LAURITSALAN ALUEEN ALUERAADIN KOHTEET

KAAVOITUSOHJELMA LAURITSALAN ALUEEN ALUERAADIN KOHTEET KAAVOITUSOHJELMA 2017-2018 LAURITSALAN ALUEEN ALUERAADIN KOHTEET Lauritsalan alueraati 9.2.2017 Tekninen toimi / kaavoitus YLEISKAAVAT 2. Lappeenrannan keskustaajaman osayleiskaava 2030, keskusta-alue

Lisätiedot

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS

KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA SALPAUSSELKÄ KONEHARJUN ASEMAKAAVA LIIKENNESELVITYS KUNNALLISTEKNIIKKA 1 SISÄLLYS 1. SUUNNITTELUKOHDE... 2 Taustaa... 2 Kaavatilanne... 2 2. LIIKENNEVERKKO... 3 Autoliikenne... 3 Jalankulku

Lisätiedot

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita

PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita PAKATINTIE TURVALLISUUSKÄVELY (HUOMIOT JA KEHITTÄMISEHDOTUKSET) Taustaa: Pakatintien pyörätieyhteydestä on tehty valtuustolle useita aloitteita 6.5.2019 Kysymys lapsiystävälliselle Kittilälle. Esitys Sodankyläntien

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi

Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIEKSAN KAUPUNKI Kevätniemen asemakaava-alueen laajennuksen liikenneselvitys ja liikenteellisten vaikutusten arviointi Selostus LUONNOS, joka päivitetään kaavan edistyessä

Lisätiedot

AIKA klo 16:30-18:50 Kaupungintalo, nh Willimies, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

AIKA klo 16:30-18:50 Kaupungintalo, nh Willimies, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 AIKA 19.2.2019 klo 16:30-18:50 PAIKKA Kaupungintalo, nh Willimies, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta Nimi Tehtävä Lisätieto Päätöksentekijät Ruokoniemi Kimmo Jäsen

Lisätiedot

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project

Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project Cross-Border Road Traffic Safety (CBRTS) Project South-East Finland Russia ENPI CBC (European Neigbourhood and Partnership Instrument, Cross-Border Cooperation), 2007-2013 Päiväkotipilotti Vanhempien kysely

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 102 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 14.3.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 104 2 KOKOUKSEN AVAUS... 104 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA 25.9.2018 klo 17:30 19:15 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

Otteet Otteen liitteet

Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2012 1 (5) 304 Viilarintie välillä Viikintie - Holkkitie, nro 29955/1-3 ja Viikintie Viilarintien kiertoliittymän kohdalla, nro 29956/1, katusuunnitelmien hyväksyminen,

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 117 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 19.5.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 119 2 KOKOUKSEN AVAUS... 119 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie

Yksityinen Kiireellisimmät 6 Pirkkalankylä: Anian rantatie välillä Reipintie-Kierikantie TOIMENPIDEOHJELMA, PIRKKALA Nro Kohdekuvaus Toimenpidekuvaus Kust. ( ) HEVAvähpidelk. Koivisto: Varuskunnantie Nopeusrajoituksen alentaminen 80 => 60 40 0,02 68 3003//0 - /700 km/h myös Lempäälän suuntaan,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2 / 2018 1 AIKA keskiviikko 19.9.2018 klo 17:30 19:20 PAIKKA Ylämaa -talo, Koskentie 4, Ylämaa KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI MUISTIO 1 / 2017 1 AIKA torstai 9.2.2017 klo 14:30 16:00 PAIKKA OSANOTTAJAT Kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta Tommi Turunen,työryhmän

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/ ( 7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/ ( 7) Lapsi- ja perheasiainneuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 4/2018 1 ( 7) Aika 04.09.2018, klo 18:00-19:50 Paikka Tuusulan kunnantalo, Kunnanhallitus Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11

RL Nuorisojaoston avoin kokous 1/11 Aika 16.01.10 klo: 10:00 Paikka Siikaranta. Naruportintie 68, Espoo Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Vpj. valinta 4. Raksanuoret

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 109 Nuorisovaltuuston kokous Pöytäkirja AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 111 2 KOKOUKSEN AVAUS... 111 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 107 Nuorisovaltuuston kokous Esityslista AIKA 12.4.2016 Klo 17.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 109 2 KOKOUKSEN AVAUS... 109 3

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta. Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta. Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:25-12:35 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen,

Lisätiedot

33 Valitaan vammaisneuvostolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. 37 SoTe -uudistuksen eteneminen ja yhteistyö muiden vammaisneuvostojen kanssa

33 Valitaan vammaisneuvostolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. 37 SoTe -uudistuksen eteneminen ja yhteistyö muiden vammaisneuvostojen kanssa Tuusulan kunta Pöytäkirja 6/2017 1 (13) Aika 09.08.2017, klo 15:59-17:11 Paikka Kokoustila Martta-Maria, terveyskeskus 2 krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen avaaminen 30 Kokouksen läsnäolijat 31 Kokouksen

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 849/10.03.01.00/2013 390 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista/kv historia Kaupunginvaltuusto 2.9.2013

Lisätiedot

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus

LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) KEHITTÄMISKESKUS Hallitus LOIMAAN SEUTUKUNNAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 1 (7) Aika maanantaina 17.12.2012 kello 9:00 11:10 Kokouksen jälkeen n. 11:30 joululounas Seurahuoneella Paikka Yrityskolmio, os. Vareliuksenkatu 2 B, 32200 LOIMAA

Lisätiedot

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto

HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS Johdanto HOLLOLA RAIKKOSEN ALUEEN ASEMAKAAVA LIIKENTEELLINEN KUVAUS 9.5.2014 Kuva 1. Alueen sijainti. Johdanto Tämä raportti on laadittu Hollolan kunnan Teknisellä toimialalla Raikkosen asemakaavatyön tueksi. Raportissa

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...143

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA...143 141 Nuorisovaltuuston kokous PÖYTÄKIRJA AIKA 4.10.2016 Klo 17.15 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS...143 2 KOKOUKSEN AVAUS...143 3 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS...

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KOKOUKSEN AVAUS PUHEENJOHTAJAN JA SIHTEERIN VALINTA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS... 96 Nuorisovaltuuston kokous AIKA 8.2.2016 Klo 16.00 PAIKKA Nuorisotila Nurkka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 98 2 KOKOUKSEN AVAUS... 98 3 PUHEENJOHTAJAN JA

Lisätiedot

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 9/ (7) Nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu

Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 9/ (7) Nuorisovaltuusto. Otsikko Sivu Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 (7) Salon kaupunki Kokousaika 25.10.2017 kello 16:30 Saapunut 9.11.2017 207/00.02.12.02/2017 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, valtuustosali Tammi Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Riistaveden pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Riistaveden pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 18:00-20:30 Paikka Riistaveden koulu, ruokala Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Maija Kämäläinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Pertunmaan esteettömyyskierros Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma

Pertunmaan esteettömyyskierros Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma Pertunmaan esteettömyyskierros 21.10.2013 Mikkelin seudun viisaan liikkumisen suunnitelma Pertunmaan esteettömyyskierros 21.10.2013 klo 9.00 Osallistujat: Kyllikki Komulainen, Pohjois-Savon ELY-keskus

Lisätiedot

Johanna Takatalo Timo Paavilainen Marko Friberg. Tanja Jylhä-Ollila Koulukuljetus Marjo Yli-Alho-Virtanen Riikka Helenius Nuoret / vapaa-aika

Johanna Takatalo Timo Paavilainen Marko Friberg. Tanja Jylhä-Ollila Koulukuljetus Marjo Yli-Alho-Virtanen Riikka Helenius Nuoret / vapaa-aika LIEDON LIIKENNETURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS nro 9 Aika 13.1.2016 Klo 12.00 14.20 Paikka Liedon kunnantalo, kokoushuone 3, 3 kerros Kutsutut Jaakko Klang ELY Tapio Heiskanen Liikenneturva Paula Väisänen Valonia

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 14.11.2016 klo 17.30 18.23 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

Lisätiedot

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken

Lisätiedot

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta

Työpajayhteenveto. Työpaja Vehmaisten koululla Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta Työpajayhteenveto Työpaja Vehmaisten koululla 19.2.2019 Koulumatkojen kulkutapoihin vaikuttamalla turvallisuutta 1 Mikä tekee alueesta viihtyisän tai epäviihtyisän? Viihtyisyyttä lisäävät: + Tonttikadut

Lisätiedot

Kaukoliikenteen matkaketju matkustajan silmin

Kaukoliikenteen matkaketju matkustajan silmin Kaukoliikenteen matkaketjujen alku- ja loppumatka Kaukoliikenteen matkaketju matkustajan silmin 26.11.2018 Marianne Tenhula / Palmu Työn tausta ja tavoitteet Kaukoliikenteen matkaketjussa toimijoita on

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 94 08.06.2016. 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 94 08.06.2016. 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (1) 94 Asianro 4183/10.03.01.01/2016 Savilahti - Keskusta (Niiralankatu - Tulliportinkatu) yleissuunnitelmaperiaatteiden hyväksyminen nähtävillä oloa varten Va. suunnittelujohtaja

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kielellisten palvelujen toimikunta 11.06.2018 PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 4 Pöytäkirjan tarkastaminen 5

Lisätiedot

KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET

KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET KEMPELEEN JA LUMIJOEN LIIKEN- NETURVALLLISSUUNNITELMA TAVOITTEET JA SUUNNITTELUPERIAATTEET 13.6.2013 LIIKENNETURVALLISUUSVISIO Tieliikennejärjestelmä on suunniteltava siten, ettei kenenkään tarvitse kuolla

Lisätiedot

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21

SOKLI JA SAVUKOSKI -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA SAVUKOSKI 2013/08/21 SOKLI JA -HANKE SAVUKOSKEN KUNTAKESKUKSEN LIIKENNEJÄRJESTELYJEN TOIMENPIDESUUNNITELMA TYÖN TAVOITTEET JA TEHTÄVÄN KUVAUS Hankkeen tavoitteena on tuottaa Savukosken kirkonkylän liikennejärjestelyjen toimenpidesuunnitelma

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 3. Liikenneturvallisuuden, esteettömyyden ja liikkumisen ohjauksen edistämisen yhtenäiset periaatteet 1.9.2015 Nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen (asuinalueille

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA. Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Asukaskyselyn vastausten analyysi 25.1.2016 YHTEENVETO 1/3 Asukaskyselyyn saatiin yli 2000 vastausta, pääosa vastaajista naisia ja iältään

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ (12 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (12 ) Vammaisneuvosto 14.10.2015 AIKA 14.10.2015 klo 09:00-10:35 PAIKKA Keskustan palvelutalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tapio Heiskanen Varsinais-Suomen poliisilaitos. Paavilainen Timo Heikkilä Hannes

Tapio Heiskanen Varsinais-Suomen poliisilaitos. Paavilainen Timo Heikkilä Hannes LIEDON LIIKENNETURVALLISUUSRYHMÄN KOKOUS nro 5 Aika 18.6.2014 Klo 12.00-14.00 Paikka Liedon kunnantalo, kokoushuone 3, 3 kerros Läsnäolijat Kai Vesterinen ELY Esa Aho Liikenneturva Tapio Heiskanen Simo

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2015 Aika: tiistai 17.2.2015 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

Salon kaupunki 207/ /2017

Salon kaupunki 207/ /2017 Salon kaupunki PÖYTÄKIRJA 10/2017 1 (7) Kokousaika 13.11.2017 kello 16:00 Salon kaupunki 207/00.02.12.02/2017 Kokouspaikka Salon kaupungintalo, kokoustila Tuomi Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 97 Kokouksen

Lisätiedot

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista

Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 390 15.12.2014 Asianro 849/10.03.01.00/2013 9 Valtuutettu Veera Köpsin ym. valtuutettujen aloite koskien Iiroisentien turvallisuuden parantamista historia

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA klo 14:00 16:15 PAIKKA Kaupungintalo, Willimies, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA KÄVELY- JA PYÖRÄILYPAIKKAA - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 17.12.2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015

Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Poliisin liikenneturvallisuusseminaari 2015 Rakenteelliset ratkaisut ja kevyen liikenteen turvallisuus 28.10.2015 Suunnittelupäällikkö Ari Vandell Liikenneturvallisuustilanne Tampereella Liikenneturvallisuustilanne

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1a. Nykytilan selvitys Toimintaympäristö

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1a. Nykytilan selvitys Toimintaympäristö Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 1a. Nykytilan selvitys Toimintaympäristö 1.9.2015 Yhteenveto toimintaympäristöstä Taipalsaaren liikenteen toimintaympäristöstä koottiin työn alussa seuraavat

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 18.1.2018 klo 14:00 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies -tila, 02.krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu

Lisätiedot

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ

PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ PIHAKADUT ANTTILANMÄELLÄ asukasyhdistyksen johtokunta 26.4.2011 asukasyhdistyksen vuosikokous 30.3.2011 asukasyhdistyksen yleinen kokous 28.10.2010 asukasyhdistyksen johtokunta 24.5.2010 asukasyhdistyksen

Lisätiedot

LAPPEENRANTA PYÖRÄILYN PÄÄREITTIEN VIITOITUS LS-00 - TYÖSELITYS

LAPPEENRANTA PYÖRÄILYN PÄÄREITTIEN VIITOITUS LS-00 - TYÖSELITYS 25.6.2014 LAPPEENRANTA PYÖRÄILYN PÄÄREITTIEN VIITOITUS LS-00 - TYÖSELITYS VIITOITUSSUUNNITELMA Työssä laadittiin viitoitussuunnitelma pyöräilyn pääverkolle. Suunnitelman tavoitteena oli luoda pyöräilyn

Lisätiedot

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA

VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA VETOVOIMAKESKUS TULOKSIA LIIKENNEMALLIEN ERI VAIHTOEHDOISTA LÄHTÖKOHDAT Vetovoimakeskuksen tavoite: vähittäiskaupan suuryksikkö 10 000 12 000 k-m2 (hypermarket) toimintatilat lapsille ja lapsiperheille

Lisätiedot

Nimi Tehtävä Lisätieto Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö Arvela Eeva. Jäsen Luottamushenkilö Munnukka Riitta

Nimi Tehtävä Lisätieto Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö Arvela Eeva. Jäsen Luottamushenkilö Munnukka Riitta Lappeenrannan kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 AIKA 30.1.2018 klo 10:00-11:30 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 4.krs Päätöksentekijät Nimi Tehtävä Lisätieto Vanhanen Nyky Pöytäkirjan tarkastaja Luottamushenkilö

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 19.12.2013 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto..3

Lisätiedot

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2

Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 3 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 2 Nuorisovaltuusto 21.05.2013 AIKA 21.5.2013 klo 12.00 PAIKKA Yläaste, Saint Gilles Croix de vie KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 1 2 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita.

Väylät aurataan muiden väylien tultua auratuiksi. Ainoastaan arkipäivisin klo 7 ja 16 välillä, lukuun ottamatta erityisen vaikeita olosuhteita. 12.3.2015 HOITOTASON MÄÄRITTELY 2015 1/5 Lumen poisto Aloitetaan, kun lunta on Aloitetaan, kun lunta on kertynyt enintään 3 cm. kertynyt enintään 5 cm. Aurataan ennen asuntokatuja. Polanteen poisto Polanteet

Lisätiedot

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille!

HARAVA kyselyn tulokset. Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! HARAVA kyselyn tulokset Pyöräilystä ja kävelystä potkua Mikkelin kulmille! Vastaajat Vastaajat Yhteensä 252 vastausta Vastaajista 68 % naisia, 32 % miehiä Suurin osa vastaajista oli 18 64 vuotiaita, työikäisiä

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 1.3.2018 klo 18:00 19:25 PAIKKA Myllymäen koulu Hiessillankatu 11, Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018 1 22.10.2018 AIKA 22.10.2018 klo 15:30 PAIKKA Nuorisotila KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 18 Kokouksen avaaminen 3 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 20 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot