Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/"

Transkriptio

1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Aika klo 18:30-21:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kunnanvaltuuston kokouksen nro 1/ :t 1-9 laillisuus 135 ja täytäntöönpanot 59 Kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ :t laillisuus ja täytäntöönpanot 60 Rautavaara-Savotta: Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman 139 hyväksyminen vuodelle Pohjois-Savon liiton järjestämä Maakuntakierros eli MaKu 141 Rautavaaran kunnassa torstaina klo alkaen, Kiinteistö Oy Rautavaaran Virastotalo, valtuustosali 62 Muutosjohtajien Maakuntakierros Pohjois-Savossa klo Iisalmen Kulttuurikeskus 63 Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja 145 kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen 64 Rautavaara-Savotta: Rautavaaran kunnan Sisäisen valvonnan 152 ohje alkaen 65 Alueellisen asianhallintajärjestelmän vaatimusmäärittely ja 153 hankintaprojekti /Kunnan kanta Asianhallintajärjestelmän hankintaan ja kunnan Istekki Oy:n osakkuutta 66 Koulunkäyntiavustaja -toiminimikkeiden muuttaminen 158 koulunkäynninohjaaja-nimikkeiksi 67 Kutsuntalautakunnan jäsenten nimeäminen vuodelle /Rautavaaran monitoimitalo ke klo 9.00 alkaen 68 Kutsuntalääkärin nimeäminen vuodelle 2017/Rautavaaran 161 monitoimitalo ke Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat ja saapuneet kirjelmät Rautavaara-Savotta: Kuntayhtymä- ja konsernikatsaus sekä 164 Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta eli RTVO 72 Rautavaara-Savotta: Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus ja 166 muut esille tulevat asiat 73 Rautavaara-Savotta: Savotan keskusteluasiat 168

2 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Aika klo 18:30-21:40 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Ahonen Matti puheenjohtaja Hakkarainen Arto 1. vpj. Kokkonen Kirsi 2. vpj. Korhonen Jorma jäsen Partanen Rauha jäsen Riekkinen Marita jäsen Muu läsnäolo Matikainen Matti Oinonen Veijo Pursiainen Rauni Murto Unto kv:n pj. kv:n 1.vpj. kv:n 2. vpj. kunnanjohtaja Poissa Mustonen Mika jäsen Käsitellyt asiat Laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajat Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jorma Korhonen ja Rauha Partanen, sekä varalle Arto Hakkarainen ja Marita Riekkinen. Allekirjoitukset Pöytäkirjan tarkastus Matti Ahonen puheenjohtaja Jorma Korhonen pöytäkirjantarkastaja Unto Murto pöytäkirjanpitäjä Rauha Partanen pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Ennakolta ilmoitetulla tavalla Kokouksen tarkastettu pöytäkirja johon on liitetty muutoksenhakuohjeet pidetään julkisesti nähtävänä kunnan internetsivuilla ja hallinto-osastolla :00 alkaen.

3 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Khall Kj:n ehdotus: Kuntalain 58 :n mukaan kunnanhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Puheenjohtaja Matti Ahonen toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. Puheenjohtaja Matti Ahonen totesi kunnanhallituksen kokouksen nro 4/ laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Pöytäkirjantarkastajien valinta Khall Pöytäkirjan tarkastuksen suorittavat kunnanhallituksen jäsenet aakkosjärjestyksessä, kaksi jäsentä kerrallaan. Lisäksi valitaan kaksi jäsentä varalle. Pöytäkirjantarkastajina viime kokouksessa olivat: Arto Hakkarainen ja Kirsi Kokkonen. Varalla Jorma Korhonen ja Rauha Partanen. Pöytäkirjan tarkastuksen vuorossa ovat: Jorma Korhonen ja Rauha Partanen sekä varalle Mika Mustonen ja Marita Riekkinen. Kj:n ehdotus: Valitaan ko. henkilöt. valitsi yksimielisesti tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi: - varsinaiset: Jorma Korhonen ja Rauha Partanen - varalle: Arto Hakkarainen ja Marita Riekkinen.

5 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuuston kokouksen nro 1/ :t 1-9 laillisuus ja täytäntöönpanot Khall Kuntalain 39 :n mukaan kunnanhallituksen on huolehdittava valtuuston päätösten täytäntöönpanojen yhteydessä niiden laillisuusvalvonnasta. Kuntalain 96 :n mukaan, jos kunnanhallitus katsoo, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai menee valtuuston toimivallan ulkopuolelle tai on muutoin lainvastainen, on kunnanhallituksen jätettävä päätös täytäntöönpanematta ja saatettava tämä valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Valvonta antaa mahdollisuuden korjata laillisuusvirheet, jotka muuten voivat johtaa valituksiin. Valvonnan kohteena ovat kaikki valtuuston päätökset, niiden valituskelpoisuudesta riippumatta. Kunnanvaltuuston kokouksessa nro 1/ käsiteltiin seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 Rautavaara-Savotta: Vuoden 2016 talousarvion toteutumavertailu ajalta Savo-Pielisen jätepoliittisen ohjelman vuoteen 2022 hyväksyminen 5 Kunnan ja Rautavaaran kurssi- ja leirikeskussäätiön jätevedenpuhdistamon kauppakirjan hyväksyminen 6 Luottamustehtävien täyttäminen/sivistyslautakunnan varajäsenen valinta saakka 7 Luottamustehtävien täyttäminen 8 Valtuutettujen aloitteet 9 Ilmoitusasiat Kunnanvaltuuston kokouksen nro 1/ pidetyn kokouksen pöytäkirja on tarkastettu /pöytäkirjantarkastajina Ari Korhonen ja Rauha Partanen sekä pidetty yleisesti nähtävillä alkaen kunnanvirasto/hallinto-osastolla. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: päättää todeta, että kunnanvaltuuston kokouksen nro 1/ päätökset ( :t 1-9) ovat: 1. syntyneet laillisessa järjestyksessä, 2. eivätkä ole lain tai asetuksen vastaisia, 3. ettei valtuusto päätöksiä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa 4. päättää panna valtuuston tekemät päätökset :t 1-9 täytäntöön välittömästi.

6 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ :t laillisuus ja täytäntöönpanot Khall Kuntalain 39 :n mukaan kunnanhallituksen on huolehdittava valtuuston päätösten täytäntöönpanojen yhteydessä niiden laillisuusvalvonnasta. Kuntalain 96 :n mukaan, jos kunnanhallitus katsoo, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai menee valtuuston toimivallan ulkopuolelle tai on muutoin lainvastainen, on kunnanhallituksen jätettävä päätös täytäntöönpanematta ja saatettava tämä valtuuston uudelleen käsiteltäväksi. Valvonta antaa mahdollisuuden korjata laillisuusvirheet, jotka muuten voivat johtaa valituksiin. Valvonnan kohteena ovat kaikki valtuuston päätökset, niiden valituskelpoisuudesta riippumatta. Kunnanvaltuuston kokouksessa nro 2/ käsiteltiin seuraavat asiat: 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjantarkastajien valinta 12 Vanhan paloaseman kiinteistön myyminen 13 Keskusvaalilautakunnan vaali vuosille /Jäsenten vaali jäljellä olevaksi toimikaudeksi saakka 14 Luottamustehtävien täyttäminen/eino Mustonen 15 Valtuutettujen aloitteet 16 Ilmoitusasiat Kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ pidetyn kokouksen pöytäkirja on tarkastettu /pöytäkirjantarkastajina Marita Riekkinen ja Veijo Oinonen sekä pidetty yleisesti nähtävillä alkaen kunnanvirasto/hallinto-osastolla. Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Kj:n ehdotus: päättää todeta, että kunnanvaltuuston kokouksen nro 2/ päätökset ( :t 10-16) ovat: 1. syntyneet laillisessa järjestyksessä, 2. eivätkä ole lain tai asetuksen vastaisia, 3. ettei valtuusto päätöksiä tehdessään ole ylittänyt toimivaltaansa 4. päättää panna valtuuston tekemät päätökset :t täytäntöön välittömästi. Vanhan paloaseman kiinteistön myymisestä 12 pyydetään lainvoimaisuustodistus Itä-Suomen hallinto-oikeudelta kauppakirjaa varten.

8 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaara-Savotta: Kunnanhallituksen käyttösuunnitelman hyväksyminen vuodelle 2017 Khall Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessa nro 6/ :ssä 60 Rautavaaran kunnan talousarvion vuodelle 2017 ja taloussuunnitelman vuosille Asiakirja nimettiin itsenäisen kunnan lähipalvelut turvaavaksi ja siirtymäkauden budjetiksi (Unto VI). Painopistealueina eli keihäänkärkinä: kuntatalous, ikääntyminen, työvoima ja tuottavuus. Kunnan vuoden 2017 talousarvio on alijäämäinen euroa ja katetaan kunnan taseen kertyneellä ylijäämällä euroa (arvio taseen ylijäämästä). Valtuuston hyväksyttyä talousarvion, saattaa kunnanhallitus sen täytäntöönpano-ohjein lautakuntien ja muiden viranomaisten noudatettavaksi. (kunnanhallitus nro 1/ : Vuoden 2017 täytäntöönpano-ohjeet)., lautakunta tai johtokunta päättää sen jälkeen käyttösuunnitelmasta, jolla tarkistetaan asianomaisen toimielimen talousarvioehdotukseen sisältynyt alustava käyttösuunnitelma valtuuston päätöksiä vastaavaksi ja päättää omalta osaltaan tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen käytöstä. Urakkasopimukset niiden investointihankkeiden osalta, joiden kokonaisurakkasumma on enemmän kuin euroa, on alistet- tava aina kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. vahvistaa omalta osaltaan käyttösuunnitelman vastuualue- ja tulosyksikkötasollakustannuspaikkaosa. Kunnanhallituksen päävastuualueina ovat: hallinto, talous, henkilöstöpolitiikka, kunnan maapolitiikka (mm. maan osto ja myynti sekä alu- eiden käytön suunnittelu) ja asuntopolitiikka sekä projektien seuran- ta TA-2017 liite 4 kunnan Hankesalkku Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite numerotta: - RAUTAVAARA-SAVOTTA: Käyttösuunnitelma/Ulkoinen, Tuloslaskelma, Rahoituslaskelma, Investoinnit ja kunnan Hankesalkku Kj:n ehdotus: päättää hyväksyä kunnanhallituksen käyttösuunnitelman vuodelle 2017 liitteen mukaisena. Kustannuspaikka : Käyttötalous yhteensä netto euroa ja Investoinnit yhteensä netto euroa. Kunnan koko Investointisalkun netto euroa. seuraa vuoden 2017 talousarvion toteutumista toteutumaraporteilla ja

10 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Asia jätettiin yksimielisesti pöydälle lisäselvityksiä varten (selvitetään säästökohteet kunnan talouden tasapainottamiseen).

11 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Pohjois-Savon liiton järjestämä Maakuntakierros eli MaKu Rautavaaran kunnassa torstaina klo alkaen, Kiinteistö Oy Rautavaaran Virastotalo, valtuustosali Khall Pohjois-Savon uusi maakunta aloittaa toimintansa Uuden maakunnan tehtäviä ovat työ- ja elinkeinopalvelut, lomituspalvelut ja eläinlääkintähuollon palvelut. Maakunnan vastuulla on myös maaseudun kehittäminen, ympäristön hoito, liikennejärjestelmän suunnittelu, aluekehittäminen ja alueiden käytön palvelut. Pelastustoimi on osa uutta maakuntaa. Pohjois-Savon maakuntauudistuksen tavoitteena on selkeyttää alueen palvelurakennetta ja hallintoa sekä vahvistaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Toiminnan ja palveluiden keskiössä ovat asiakkaat. Uudessa maakunnassa asiakkaiden vaikutusmahdollisuudet kasvavat. Tulevaisuuden maakunta tarjoaa laadukkaita ja sujuvia palveluita asiakkailleen. Pohjois-Savo on asukasluvultaan maan kuudenneksi suurin maakunta. Vuoden 2019 alusta alkaen Joroinen liittyy osaksi Pohjois-Savoa, mikä on huomioitu valmistelutyössä. Pohjois-Savossa maakuntauudistuksen valmistelutyötä ohjaa Pohjois-Savon esivalmistelun valmisteluryhmä ja sen asettama työvaliokunta. Palveluita ja toimintojen uudistamista työstetään teemallisissa alatyöryhmissä. Maakuntauudistuksen kuntakierrokset järjestetään maalis-huhtikuussa Kunnanjohtaja Unto Murto ja Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen ovat sopineet, että kuntakierros olisi Rautavaaran kunnassa torstaina klo alkaen Virastotalon valtuustosalissa. Jo pidetyillä kuntakierroksilla keskustelua on herännyt lähes kaikilta maakuntauudistuksen osa-alueilta. Seudullisen yhteistyön merkitys kunnissa tulee korostumaan jatkossa ja sen kehittämiseen on toivottu uuden maakunnan tukea. Pienissä kunnissa myös maaseudun ja sivuelinkeinojen kehittäminen sekä siihen liittyvät koulutus- ja neuvontapalvelut nähdään tärkeänä osana tulevaa kunta-maakunta -yhteistyötä. Maaseudun kehittämisen osalta keskustelua syvennetään yhteisissä seututapaamisissa toukokuussa Seudullisen yhteistyön mahdollisuus nousee esille etenkin rakennusvalvonnan järjestämisessä, Hyte-asioissa sekä hallinto- ja tukipalveluissa. Hallinto- ja tukipalveluiden järjestämisen osalta kuntia on kannustettu yhteistyöhön pikimmiten, koska useassa kunnassa henkilöstöä siirtyy

12 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ työskentelemään uuteen maakuntaan sote-uudistuksen myötä. Miten toteutetaan hallinto- ja tukipalvelut, tarvitaanko uutta seudullista yhteistyötä, entä kuka valvoo kuntien etua? Muun muassa nämä asiat ovat puhututtaneet kuntapäättäjiä ja virkamiehiä maakuntauudistuksen (MaKu) kuntakierroksilla. Tiedottaminen siirtyy uudistuksen edetessä entistä vahvemmin uusille -verkkosivuille. Klikkaa viikkotiedotteisiin: html Kj:n ehdotus: päättää: 1. toivottaa tervetulleeksi Pohjois-Savon liiton Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Parosen ja assistentti Anne Sahrion Rautavaaran kuntaan torstaina klo alkaen. MaKu-kierros pidetään Kiinteistö Oy Rautavaaran Virastotalossa, valtuustosalissa. 2. tilaisuuteen kutsutaan kunnanvaltuuston jäsenet ja lautakuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat, tarkastuslautakunnan jäsenet yhteistyökomitean jäsenet sekä kunnanviraston operatiivisen johtoryhmän (Jory) jäsenet ja kunnan eri palvelualuiden esimiehet. 3. tarjota Kohveet/Teen talon tapaan Cafe Konkelossa. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Muutosjohtajien Maakuntakierros Pohjois-Savossa klo Iisalmen Kulttuurikeskus Khall SoTe-uudistuksen muutosjohtaja Sinikka Salo ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harju vierailevat kevään 2017 aikana tulevien maakuntien alueilla keskustelemassa sote- ja maakuntauudistuksesta. Maakuntavierailujen teemana on SoTe ja monialainen maakunta. Vierailujen tarkoituksena on tukea uudistuksen alueellista valmistelua. Tilaisuuksissa käydään läpi ajankohtaisia asioita valtakunnallisesta valmistelusta. Vierailujen aikana käsitellään uuden maakunnan perustamista ja maakunnalle kuuluvien palvelujen järjestämistä. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille asiasta kiinnostuneille ja erityisesti henkilöille,jotka ovat mukana sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa. Pohjois-Savon tilaisuus pidetään Iisalmessa klo Kutsu ja ohjelma ovat liitteinä. Lakipaketti kaikille löytyy täältä: Lisätietoja edellä antavat: - kunnanjohtaja Unto Murto, puh perusturvajohtaja Helvi Mustonen, puh sp: etunimi.sukunimi@rautavaara.fi Esityslista liitteet numerotta: - 1: Kutsu Pohjois-Savon tilaisuuteen : Maakuntakierroksen ohjelma Kj:n ehdotus: päättää: 1. nimetä tilaisuuteen osallistuvat kunnan luottamushenkilöt. 2. merkitä tietoonsa saatetuksi, että kunnanjohtaja (maakuntauudistus/vm) ja perusturvajohtaja (sote-uudistus/stm ja POSOTE) osallistuvat tilaisuuteen virkansa puolesta. nimesi tilaisuuteen seuraavat kunnan luottamushenkilöt: - kunnanvaltuuston pj Matti Matikainen - kunnanvaltuuston 1vpj. Veijo Oinonen - kunnanhallituksen pj Matti Ahonen - kunnanhallituksen jäsen Rauha Partanen - kunnanhallituksen jäsen Jorma Korhonen - perusturvalautakunnan pj Eero Kukkonen.

14 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Lisäksi merkittiin tiedoksi, että kunnanjohtaja (Maakuntauudistus/ VM) ja perusturvajohtaja (SoTe-uudistus/STM ja PoSoTe) osallistuvat tilaisuuteen virkansa puolesta.

15 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen Khall Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta selvityksen kunnanhallitukselle, lautakunnille lähetekeskustelua ja toimenpiteitä varten: Uuden kunnan organisaation valmisteltua on tehty USO3-verkostohankkeessa (Uuden sukupolven organisaatiot ja johtaminen, Suomen Kuntaliitto ja FCG Oy) vv Verkostohankkeessa on selvitetty mm. vaihtoehtoisia tuotantotapoja, palvelujen järjestämisen eri muotoja ja kustannusten alentamista eri toimialueila. USOssa huomioidaan suomalaisen kuntakentän moninaisuus, ennakointi strategisen johtamisen moninaiset kysymykset. Tavoitteena Kuntastrategia 2030-asiakirjan keinoilla turvataan kunnan lähipalvelut pitkien etäisyyksien ja harvaan asutuksen olosuhteissa. Uusi kuntalaki, sosiaali- ja terveystoimen uudistus (SoTe) sekä maakuntaitsehallinto uudistus toisaalta pakottavat ja toisaalta tuovat kunnille mahdollisuuden uudistaa organisaatio- ja johtamisjärjestelmiään. Kuntien tulee muuttaa toimintojaan, jotta ne pystyvät tulevaisuudessakin huolehtimaan kunnan perustehtävistä ja kantamaan vastuun asukkaiden hyvinvoinnista, paikallisesta elinvoimasta sekä kestävästä kehityksestä nyt ja tulevaisuudessa. Kuntien tärkeimmät tehtävät ovat jatkossa alueen elinvoiman ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Rajapinnat SoTen kanssa tulee olla toimivia ja se onnistuu parhaiten selkeillä kokonaisuuksilla ja vastuilla. Kunnassa tulee nyt käynnistää Uuden kunnan toimintamallin rakentaminen. Erityisesti poliittisilta ryhmiltä on saatava kommentteja tähän esittämääni organisaatioluonnokseen. Valmistelun aikana on käytävä keskustelua kunnan yritysten, seurakuntien, järjestöjen ja kunnan ammattiyhdistysliikkeen pääluottamusmiesten kanssa. Kunnan hallintosääntö on uudistettava kokonaan. Valmistelun lähkohtana otettava kokonaistarkastelu. Organisaatio ja sen toimivallan määräykset on kirjoitettava yhteen asiakirjaan, hallintosääntöön. Kunnassa tuotettavien palvelukokonaisuuksien, viranhaltijaorganisaation ja johtamisjärjestelmän jatkovalmisteluun tarvitaan päätös millainen on kunnan luottamushenkilöorganisaatio Uuden Kuntalain 15 mukaan valtuuston toimikausi alkaa kesäkuun alusta. Nykyisen valtuuston toimikausi jatkuu näin ollen toukokuun

16 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ loppuun. Lain mukaan kunta päättää valtuuston koosta ( 16). Valtuutettujen määrä Rautavaaralla olisi lainsäädännön mukaan tulevien kuntavaalien jälkeen vähintään 13. Valtuusto päätti :ssä 26, että Rautavaaralla valtuuston koko säilyy entisellään 17 jäsentä. Edelleen Kuntalain 16 mukaan "Valtuuston päätös vähimmäismäärää suuremmasta lukumäärästä tai aiemman päätöksen muuttamisesta on ilmoitettava oikeusministeriölle vaalivuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä." Uusi kuntalaki tuo pakollisina eliminä Vanhusneuvoston ja Nuorisovaltuuston ja koulujen vanhempainneuvoston. Nuorisovaltuuston aseman vakiinnuttaminen lisää lasten ja nuorten asioiden huomioimista kunnan päätöksetekojärjestelmässä. Luottamushenkilöorganisaation rakenteeksi hyväksytään alkaen seuraavat toimielimet: - Kunnanvaltuusto 17 paikkaa - 7 paikkaa - Elinvoimalautakunta 7 paikkaa (elinkeino- ja tekninen ltk) - Hyvinvointilautakunta 7 paikkaa (perusturva- ja sivistysltk) - Tarkastuslautakunta 5 paikkaa - Keskusvaalilautakunta 5 paikkaa Elinkeinolautakunta (7 paikkaa) ja perusturvalautakunta (7 paikkaa) jatkavat nykyisen valtuustokauden loppuun ja käsittelevät mm. toimialansa tilinpäätöksen vuodelta Valmistelusta ja esittelystä vastaavat viranhaltijat: talousjohtaja ja perusturvajohtaja. Viranhaltijaorganisaatio ja uudet palvelukokonaisuudet tulevat voimaan jo Sivistyslautakunta ja tekninen lautakunta vastaavat siirtymäkaudella uuden organisaation mukaisista hyvinvointi- ja elinvoimapalveluista. Lisäksi kunnassa toimivat alusta seuraavat ryhmät, joiden kokoonpanosta ja toimivallasta päätetään hallintosäännön yhteydessä: - Savotta-ryhmä - Johtoryhmä - Nuorisoneuvosto (Kuntalaki 26) - Ikäihmisten neuvosto (Kuntalaki 27) - Vammaisneuvosto (Kuntalaki 28)

17 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Hyvinvointityöryhmä Kunnan on ratkaistava minkälaisilla lautakunnilla lähdetään huhtikuussa 2017 pidettyjen kuntavaalien jälkeen Rautavaaran kuntaa johtamaan. Kysymys on siitä, miten kunnan rooli tulevaisuudessa nähdään. Mikä on se tulevaisuuden kunta meillä paikallisesti? Mitä asioita pidämme tärkeinä ja miten esimerkiksi elinvoimakysymykset ja hyvinvoinnin edistämiseen liittyvät kysymykset näkyvät toiminnassamme? Miten kuntalaiset saadaan mukaan kunnallishallintoon? Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liitteet: - 1: Rautavaaran kunnan nykyinen organisaatiokaavio tulosalueittain I-IV - 2: Luonnos uuden kunnan toimintamalli Kj:n ehdotus: päättää: 1. hyväksyä liitteen 2 mukaiset muutokset Rautavaaran kunnan organisaatio- ja johtamisjärjestelmään alkaen. 2. organisaatiokaavion hyväksymisen jälkeen aloitetaan hallintosääntömuutosten ja talousarviokehyksen valmistelu sekä osastojen toimintoihin liittyvien muutosten valmistelu ja toteuttaminen uuden organisaatiokaavion pohjalta. Asia päätettiin jättää pöydälle lisäselvityksiä varten. Merkitään, että jäsen Mika Mustonen poistui kokouksesta tämän pykälän päätöksenteon jälkeen klo Khall Rautavaaran kunnan uudesta organisaatio- ja johtamisjärjestelmästä pitivät keskeiset luottamushenkilöt neuvottelun tiistaina klo alkaen. Neuvottelussa päädyttiin yksimielisesti liitteen 2 mukaiseen esitykseen. Merkittävin muutos kunnanjohtaja Unto Murron päivättyyn toimintamalliin on Hyvinvointiryhmän poistaminen. Ikäihmisten neuvosto, Vammaisneuvosto, Nuorisoneuvosto ja SPR/ Rautavaaran paikallisosasto voivat laatia esityksiä/aloitteita suoraan Hyvinvointiosastolle ja Hyvinvointilautakunnalle.

18 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Joukkoliikenne/kuljetukset ja ruokapalvelut siirrettiin Hyvinvointipalveluihin. Savottaryhmään lisättiin maininta poliittisesta ohjauksesta korostamaan ryhmän roolia poliittisen ohjauksen välineenä. Lisäksi neuvottelussa korostettiin henkilöstön informointia ja osallistumista uuden organisaation rakentamiseen. Esityslistan liitteet: - 1: Rautavaaran kunnan nykyinen organisaatiokaavio tulosalueittain I-IV/ : Rautavaaran kunnan uusi organisaatio- ja johtamisjärjestelmä alkaen/neuvottelu : Kunnan ja itsehallintoalueen tärkeät rajapinnat Kj:n ehdotus: päättää: 1. hyväksyä liitteen 2 mukaiset muutokset Rautavaaran kunnan organisaatio- ja johtamisjärjestelmään alkaen. 2. organisaatiokaavion hyväksymisen jälkeen aloitetaan hallintosääntömuutosten ja talousarviokehyksen valmistelu sekä osastojen toimintoihin liittyvien muutosten valmistelu ja toteuttaminen uuden organisaatiokaavion pohjalta. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Khall Uusi kuntalaki (410/2015) tuli osittain voimaan ja kokonaisuudessaan se tulee sovellettavaksi uuden valtuustokauden alkaessa Tätä ennen sovelletaan vastaavia vuoden 1995 kuntalain säännöksiä. Uuden kuntalain 90 edellyttää, että kunnalla on hallintosääntö, johon kootaan kaikki nykyisin hallintosäännöllä ja eri johtosäännöillä määrättävät asiat. Uuteen hallintosääntöön tulee sisällyttää tarpeelliset määräykset kunnan hallinnon ja toiminnan järjestämisestä, päätöksenteko- ja hallintomenettelystä sekä valtuuston toiminnasta. Hallintosääntö on kunnan toimintaa ohjaava keskeinen ohjausväline strategia, talousarvion ja taloussuunnitelman ohella.

19 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Suomen Kuntaliitto on laatinut hallintosääntömallin, joka on voimassaolevan lainsäädännön mukainen. Hallintosääntöä on ryhdytty valmistelemaan Kuntaliiton mallisäännön pohjalta. Se jakautuu viiteen osaan ja 19 lukuun: - I osa: Hallinnon ja toiminnan järjestäminen - II osa: Talous ja valvonta - III osa: Valtuusto - IV osa: Päätöksenteko- ja hallintomenettely. - V osa: Luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteet Kuntaliiton hallintosääntömallissa on yleisperustelut ja lisäksi pykälä kohtaisia perusteluja, joilla avataan mallisäännön määräysten sisältöä ja lainsäädäntöä, johon määräys liittyy. Suomen Kuntaliiton Mallisääntö on kaikkien saatavissa osoitteessa: Uudistuvan hallintosäännön keskeisiä lähtökohtia ja uudistustarpeita on käyty läpi USO3-verkostoseminaareissa ja samassa yhteydessä organisaatio ja johtamisjärjestelmän uudistamisen kanssa. Uuden hallintosäännön toimivallan delegointi on toteutettu huomioiden uuden organisaation ja johtamisjärjestelmän toimintaedellytykset sekä sujuva päätöksenteko kaikilla päätöksentekotasoilla. Hallintosäännössä on mainittu kunnanhallituksen ja lautakuntien toimivalta. Toimielimet päättävät jatkossakin keskeisistä ja laa joista asioista, sekä asioista, jotka on käsiteltävä monijäsenisessä toimielimessä. Operatiivisista asioissa päätösvaltaa esitetään delegoitavan edelleen viranhaltijoille. Kunnanjohtajan esityksessä keskeisiä muutosesityksiä nykyiseen hallintosääntöön: 1.Rakenne on laadittu Suomen Kuntaliiton ohjeiden mukaisesti sisältämään kaikki kuntalain vaatimat asiakohdat. 2. päättää jatkossa kiinteän omaisuuden myynnistä euroon saakka. Nykyisin kaiken kiinteän omaisuuden myynnin päättää kunnanvaltuusto. Perusteena on, että pienempien kiinteistö- ja kiinteän omaisuuden kohteissa päästään joustavaan ja nopeaan hallintoon.

20 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ päättää jatkossa perusopetuslaissa ja lukiolaissa määrättyjen palvelujen sijaintipaikoista. Hyvinvointilautakunta antaa valmistelee asian. 4. Vakituisen henkilöstön valintaa koskeva päätöksenteko on jatkossa delegoitu siten, että kunnanvaltuusto valitsee myös jatkossa kunnanjohtajan, kunnanhallitus valitsee toimialajohtajat eli osastopäälliköt, kunnanjohtaja ja toimialajohtajat valitsevat muun alaisensa henkilökunnan. Lautakunnat eivät enää tee henkilövalintoja. 5. Elinvoimalautakunnan osalta poikkeamisluvista ja suunnittelutarveratkaisuja koskeva päätösvalta delegoidaan edelleen rakennustarkastajalle. 6. Virkojen ja toimien täyttöluvat päättää jatkossa kunnanjohtaja. 7. Kunnan Sisäisen valvonnan ohje tulee liitteksi. 8. Rautavaaran-konsernin konserniohjeet tulevat liitteeksi. 9. Henkilöstön kelpoisuusvaatimukset tulevat liitteeksi. 10. Rautavaaran kunnan Asiakirjahallinnon ja Arkistotoimen toimintaohje tulee liitteeksi. 11. Rautavaaran kunnan Hankintaohje tulee liitteeksi. 12. Palkkiosääntö on osa hallintosääntöä. 13. Hallintosäännössä ei mainita viranhaltijoiden tehtäviä osastopäälliköiden alapuolella, vaan kunnanhallitus ja lautakunnat tekevät vuosittain delegointipäätökset tarkemmalle tasolle. Tehtäväkuvauksissa määritellään työtehtävät. Tarvittaessa tehdään työnvaativuuden (TVA) arviointi. Hallintosääntö on kunnan johtamisen näkökulmasta tärkein asiakirja. Sen vuoksi valmisteluvaiheessa on tarkoituksenmukaista pyytää lausunnot hallintosäännöstä kaikilta lautakunnilta, yhteistyökomitealta, Tilintarkastajayhteisö Talvea Oy:ltä ja kunnan henkilöstöjärjestöiltä/ammattiyhdistysliikkeeltä. Näin voidaan valmistelu suorittaa portaittain ottaen huomioon eri toimijoiden näkökulmat. Kunnan uutta hallintomallia on kunnanjohtaja selvittänyt Johtoryhmän kokouksessa nro 1/

21 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Lisätietoja edellä mainituista asioista antaa kj Unto Murto: - puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite numerotta: - Rautavaaran kunnan hallintosääntö alkaen (Versio 1/ ) Kj:ehdotus: päättää: 1. merkitä hallintosäännön valmisteluvaiheen tiedoksi ja pyytää poliittisia järjestöjä kommentoimaan luonnosta klo mennessä. Savottaryhmän tehtävät, tukipalvelujen mm. siivoustoimen sijoitus, tehtävien delegointi jne. Määräaika on ehdoton. Myöhästyneet lausunnot ovat nulliteetteja. 2. kunnassa yhdistetään seuraavat lautakunnat alkaen: - elinkeinolautakunta + tekninen lautakunta = Elinvoimalautakunta - sivistyslautakunta + perusturvalautakunnan rajapinnat = Hyvinvointilautakunta - nykyinen perusturvalautakunta jatkaisi siirtymäkauden ajan saakka. Uuteen PoSoTeen siirtyy 67 hlöä. - digitalisointi ja sähköiset järjestelmät ovat keskeisiä kunnan hallintouudistuksessa/digisavo eli Maakunnallisen ICT-yhteistoiminnan esiselvityksen Loppuraportista on pyydetty lausunnot kaikilta kunnan lautakunnilta klo mennessä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaara-Savotta: Rautavaaran kunnan Sisäisen valvonnan ohje alkaen Khall Kunnanhallituksen tehtävänä on ylimpänä toimeenpanevana toimielimenä antaa toimielimille ja tulosalueille ohjeet sisäisen valvonnanjärjestämisestä. Ohjeessa kuvataan kunnan valvontajärjestelmä ja kerrotaan, mitä on sisäinen valvonta, miten se liittyy viranhaltijoiden ja työntekijöiden sekä luottamushenkilöiden tehtäviin ja mitkä ovat heidän vastuunsa sisäisen valvonnan järjestämisessä ja toteuttamisessa. Sisäinen valvonta on hyvän johtamis- ja hallintotavan edellytys. Sisäinen valvonta ja siihen liittyvä riskienhallinta on toimielimen ja tulosalueen prosessi, jolla varmistetaan, että tavoitteet saavutetaan, toiminta on lakien, sääntöjen, ohjeiden ja päätösten mukaista, resurssit käytetään tehokkaasti ja tuloksellisesti, omaisuus on turvattu sekä johdon saama informaatio on oikeaa, tarkoituksenmukaista ja oikea-aikaista. Sisäinen valvonta on olennainen osa jokapäiväistä toiminnan ohjausta ja johtamista. Sisäisestä valvonnasta vastaavat kaikki toimielimet ja johtavat viranhaltijat sekä muut esimiehet. Sisäisen valvonnan ohje on valmisteltu osana uuden hallintosäännön valmistelutyötä ja se tulee uuden hallintosäännön liitteeksi. Tämä Sisäisen valvonnan ohje on osa kunnan hallintouudistusta ja se on tarkoitus saattaa voimaan Samalla kumotaan Rautavaaran kunnanhallituksessa :ssä 193 hyväksytty sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan ohje kaikilta osiltaan. Sisäisen valvonnan ohjetta käsiteltiin alustavasti Johtoryhmän kokouksessa 1/ Lisätietoja antaa: kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: Esityslistan liite numerotta: - Rautavaaran kunnan uusi Sisäisen valvonnan ohje lukien (Versio 1/ ) Kj:n ehdotus: merkitsee uuden Sisäisen valvonnan ohjeen valmisteluvaiheen tiedoksi ja tekee siihen tarvittavat muutokset omalta osaltaan. Asiasta käytiin lähetekeskustelu ja päätettiin jättää yksimielisesti pöydälle lisäselvityksiä varten.

23 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Alueellisen asianhallintajärjestelmän vaatimusmäärittely ja hankintaprojekti /Kunnan kanta Asianhallintajärjestelmän hankintaan ja kunnan Istekki Oy:n osakkuutta Khall Johtoryhmän kokous nro 2/ klo : Pohjois-Savossa on käynnissä alueellinen tiedonohjauksen kehittämishanke (TOS), jossa on mukana merkittävä osa alueen kunnista ja kuntayhtymistä. Hankkeen yhteydessä on korostunut tarve kehittää tiedonohjauksen rinnalla asianhallintaa, sähköistä arkistointia sekä sähköistä asiointia. Sähköisen arkistoinnin alueellinen kehittäminen on jo käynnistynyt erillisenä projektina. Sähköisen arkistoinnin projekti on kuitenkin viivästynyt, koska kansallisella tasolla on käynnissä SAPA -hanke yhteisen pitkäaikaissäilytysratkaisun toteuttamisesta eikä alueella ole tämän takia pystytty muodostamaan kattavaa kuvaa alueellisten ja kansallisten arkistointiratkaisujen arkkitehtuurista. Hankkeen ohjausryhmä linjasi kokouksessaan , että Istekki voi lähteä valmistelemaan alueellisen asianhallintajärjestelmän hankintaa. Projektiin on nyt nimetty Istekki Oy:n projektipäällikkö Henri Huttunen. Projektin tavoitteet: 1. Tuottaa alueellinen sähköisen asiakirjahallinnon ylätason kohdearkkitehtuuri. 2. Tuottaa vaatimusmäärittely alueellisesta asianhallintajärjestelmästä, tiedonohjausjärjestelmästä ja lähiarkistosta. Lisäksi vaatimusmäärittelyssä huomioidaan aineistojen siirtäminen kansalliseen sähköiseen pitkäaikaisarkistoon sekä mahdollistaa asianhallintajärjestelmässä käsiteltävien asioiden vireillepano sähköisesti järjestelmän tarjoamin palveluin tai tukeutuen kansallisiin ratkaisuihin. 3. Suorittaa alueellisen järjestelmäkokonaisuuden hankinta tuotetun vaatimusmäärittelyn mukaisesti. Työ toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Savon alueen kuntien ja kuntayhtymien kanssa. Yhteistyötahot kartoitetaan ennen projektin käynnistämistä. Näin varmistetaan, että lopputulos vastaa organisaation tarvetta niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti. Projektiin osallistuminen: Kaikkia kuntia pyydetään vahvistamaan osallistuminen Alueellinen asianhallinta-projektiin mennessä.

24 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Liitteenä 1: Alueellisen asianhallintajärjestelmän vaatimusmäärittely ja hankintaprojekti Joryn pj:n esitys: Kuullaan arkistonhoitaja Elmo Nuutisen selvitys asiasta. Sovitaan jatkotoimenpiteistä. Merkittiin tietoon saatetuksi. Asia kunnanhallituksen kokoukseen nro 8/ klo Istekki Oy on aikeissa toteuttaa alueellisen asianhallintajärjestelmän määrittelyn, kil-pailutuksen ja hankinnan, mikäli Pohjois-Savon alueelta projektiin lähtee mukaan vähintään 10 toimijaa. Projektin ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan yhteinen asiakirjahallinnon kohdearkkitehtuuri sekä asianhallintajärjestelmäkokonaisuuden määrittely, johon toivotaan mahdollisimman monen organisaation osallistuvan. Määrittelyvaiheen jälkeen projektissa suoritetaan määrittelyä vastaavan järjestelmäkokonaisuuden kilpailutus ja hankinta. Ennen varsinaisen kilpailutuksen käynnistämistä projektissa sovitaan erikseen sitou-tumisesta yhteishankintaan ja hankinnan kohteen käyttöönottojen vaiheistuksesta sekä kustannusten jaosta. Projektin lopputuloksena saadaan yhteinen määrittelydokumentaatio asiakirjanhallin-tajärjestelmästä. Tämän sitoumuksen kohteena olevassa alustavassa projektisuunni-telmassa ei oteta vielä kantaa varsinaisiin kilpailutetun asianhallintajärjestelmän käyttöönottoihin, tuki- ja ylläpitopalveluun eikä niiden kustannuksiin. Yhteisellä määrittely ja hankintaprojektilla voidaan merkittävästi alentaa niin kokonaisuuden määrittely ja hankintakustannuksia kuin varsinaisen järjestelmäkokonai-suuden käyttöönoton ja jatkuvien palveluiden kustannuksia. Lisäksi yhteisprojektilla edistetään Pohjois-Savon alueen ICT- ja sisällöllisen yhteensopivuuden kehittämistä. Tämän sitoumuskirjeen allekirjoituksin kunta/kaupunki/kuntayhtymä sitoutuu olemaan mukana alueellisessa asianhallintajärjestelmän määrittely ja kilpailutus projektissa ja vastaamaan toimijakohtaisista projektikustannuksista. Projektin kustannustenjakomalliksi esitetään kustannusten tasajakoa osallistuvien osapuolten kesken, ellei kustannusten jaosta toisin sovita projektin aloituspalaverin yhteydessä.

25 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Alustavan projektisuunnitelman mukaisen määrittely ja hankinta projektin työmäärä-arvion (669,25tuntia / ,75 ) perusteella toimijakohtaiseksi kustannuskatoksi tulee 5.019, mikäli projektiin lähtee mukaan 10 toimijaa. Toimijakohtainen kustannustaso alenee, mikäli projektiin lähtee mukaan enemmän toimijoita. Pyydämme kaikkia osallistuvia kuntatoimijoita vahvistamaan liitteenä olevalla kirjeellä osallistumisen Alueellinen asianhallinta projektiin mennessä. Lisätietoja antavat: - arkistonhoitaja Elmo Nuutinen, puh ict-asiantuntija Petri Kettunen, puh kunnanjohtaja Unto Murto, puh sp:t: etunimi.sukunimi@rautavaara.fi Esityslistan liite numerotta: - Alueellisen asianhallintajärjestelmän vaatimusmäärittely ja hankintaprojekti Kj:n ehdotus: päättää ilmoittaa Istekki Oy:lle, että Rautavaaran kunta: 1. sitoutuu Alueellisen asianhallintajärjestelmän määrittely- ja hankintaprojektiin ajalla esittää projektin kustannusjakomalliksi: kustannukset jaetaan asukasluvun suhteessa. Rautavaaran asuskaluku asukasta. Ehdotus hyväksyttiin keskustelun jälkeen yksimielisesti. Khall Pohjois-Savon alueella on Istekki Oy:n hallinnoimana käynnissä alueellisen Asianhallintajärjestelmän määrittely- ja kilpailutusprojekti yhteistyössä alueen 16 toimijan kesken. Koska yksittäisen kunnan osuus hankinnasta menee todennäköisesti 4 vuoden ajanjaksolla yli kansallisen hankintarajan ja uudessa hankintalaissa in-house yhtiön ulosmyynnin määrä rajoitetaan todella alhaiselle tasolle,istekki Oy esittää, että ne kunnat, jotka eivät ole vielä Istekin asiakasomistajia hankkisivat Istekin osakkuuden suunnatun osakeannin myötä. Näin hankinta voitaisiin myös osaltanne tehdä muiden asiakasomistajien tapaan in-house-hankintana. Istekki Oy pyytää Rautavaaran kunnan kannanottoanne oheisen

26 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ pyynnön mukaisesti mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään mennessä. Tämän jälkeen Istekki käynnistää mahdollisen suunnatun osakeannin ja mahdollistaa siten myös teidän osallistumisenne tähän yhteiseen hankintaan Istekin kautta suorahankintana. Istekki Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, joka tuottaa omistajilleen kuntien toimintaan ja julkiseen terveydenhuoltoon liittyviä informaatio- ja viestintäteknologian sekä lääketieteellisen tekniikan palveluja ja lisäksi asiantuntija- ja konsultointipalveluja. Lisätietoja antaa: - kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Esityslistan liite numerotta: - Istekki Oy:n tj Jukka Markkasen kannanottopyyntö koskien Asianhallintajärjestelmän hankintaa Pohjois-Savon 16 kunnalle Kj:n ehdotus: päättää: 1. hyväksyä Rautavaaran kunnan liittymisen Istekki Oy:n osakkaaksi. Osakkeita merkitään viisi kappaletta. Yhden osakkeen hinta on euroa, joten merkinnän yhteishinnaksi tulee euroa. 2. kate osoitetaan : ICT-teknologian hyödyntäminen kunnan palvelutuotannossa (TA-2017/Investointiosa euroa). Esittelijän perustelut: Osakkuus mahdollistaa jatkossa Rautavaaran kunnan osalta sekä maakunta- ja soteuudistuksen valmistelu- että tuotantovaiheessa tarvittavien ICT-palveluiden suorahankinnat in-house-yhtiöltä. Maakuntauudistus/väliaikainen hallinto ja PoSoTe Käydyn keskustelun aikana jäsen Kirsi Kokkonen ehdotti, että Rautavaaran kunta ei liity Istekki Oy:n osakkaaksi ja osakkeita ei merkitä. Julistettuaan keskustelun päättyneeksi puheenjohtaja Matti Ahonen totesi: - kunnanhallituksen päätökseksi on tullut esittelijän ehdotus - jäsen Kirsi Kokkosen ehdotus raukesi kannattamattomana.

27 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Sivistyslautakunta Koulunkäyntiavustaja -toiminimikkeiden muuttaminen koulunkäynninohjaaja-nimikkeiksi Sivla Rautavaaran kunnassa työskentelee perusopetuslain ja -asetuksen mukaisten opetus- ja oppimisen tuen järjestelyiden toteuttamisessa ohjaushenkilöstöä. Nykyisinä toiminimikkeinä on koulunkäyntiavustaja. Tehtäväkokonaisuutta paremmin vastaava toiminimike on koulunkäynninohjaaja. Hallintosäännön 17 :n mukaan kunnanhallitus päättää virkanimikemuutoksista. Valmistelija: Rehtori Matti Korkalainen, puh , matti.korkalainen@rautavaara.fi Osastopäällikön ehdotus: Khall Sivistyslautakunta ehdottaa kunnanhallitukselle, että Koulunkäyntiavustaja -toiminimikkeet muutetaan Koulunkäynninohjaaja -nimikkeiksi. Muutetaan toiminimikkeet ehdotuksen mukaan. Kunnan voimassa oleva hallintosääntö 17 Virkanimikemuutoksista päättäminen: " päättää virkanimikemuutoksista." Lisätietoja edellä antavat: kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: päättää hyväksyä sivistyslautakunnan :ssä 5 tekemän ehdotuksen: Koulunkäyntiavustaja-toiminimikkeet muutetaan Koulunkäynninohjaaja-nimikkeiksi. Nimikemuutokset eivät saa vaikuttaa palkkaukseen. Asia päätettiin yksimielisesti jättää jäsen Jorma Korhosen ehdotuksesta, jota jäsen Rauha Partanen kannatti pöydälle lisäselvityksiä varten (muuttuuko tehtävien hinnoitteluvaatimukset).

28 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Kutsuntalautakunnan jäsenten nimeäminen vuodelle 2017/Rautavaaran monitoimitalo ke klo 9.00 alkaen Khall Asevelvollisuuslain 22 :n perusteella Itä-Suomen Sotilasläänin Esikunnan Pohjois-Savon aluetoimisto pyytää kirjeellä nimeämään kunnan edustajat ja varaedustajat kutsuntalautakuntiin sekä ilmoittamaan jäsenen ja varajäsenen nimen Kainuun Prikaatin Pohjois-Savon aluetoimistolle mennessä. Ensisijaisesti on pyydetty valitsemaan heidät nuoriso- ja/tai sosiaalitoimialalta. Siinä tapauksessa, että varsinainen jäsen on estynyt saapumasta kutsuntatilaisuuteen, tulee hänen ilmoittaa siitä ajoissa varamiehelleen. Kuopion, Iisalmen ja Varkauden kutsunnat suoritetaan kolmella lautakunnalla. Lapinlahden, Leppävirran, Kiuruveden ja Siilinjärven kutsunnat suoritetaan kahdella lautakunnalla. Muissa kunnissa lautakuntia on vain yksi. Kutsunnat kunnissa ovat yksipäiväiset (pl. Kuopio 5 päivää ja Siilinjärvi 2 päivää). Itä-Suomen sotilasläänin esikunnassa/pohjois-savonalue toimistossa Kuopiossa pidettiin torstaina vuoden 2012 kutsuntojen tulospalaute Pohjois-Savon kunnille. Tilaisuudessa sovittiin: kaikki kunnat, joissa on käynnissä Etsivä Nuorisotyö-hanke (rahoitus OPM:ltä) lähettävät erityisnuorisotyöntekijänsä kuntansa kuntsuntatilaisuuteen. Rautavaaran kunnasta erityisnuorisotyöntekijä on osallistunut vuosien 2016, 2015, 2014, 2013 ja 2012 kutsuntatilaisuuksiin. Kunnan edustajia pyydetään saapumaan kutsuntapaikallle klo mennessä. Kunnan tervehdyspuheen pitää kunnanjohtaja. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: päättää: 1. nimetä kutsuntalautakuntaan keskiviikko Rautavaaran Monitoimitalo keskiviikkko klo alkaen: - sosiaalityöntekijä Anna-Liisa Väyrynen - varalle perusturvajohtaja Helvi Mustonen. 2. velvoittaa Etsivä Nuorisotyö-hankkeen erityisnuorisotyöntekijä Marita Vartiaisen ja kunnanjohtaja Unto Murron osallistumaan vuoden 2017 kutsuntatilaisuuteen. Perustelut: - AsevL 22, 119 ja Valtioneuvoston asetus 5, kutsunta koskee vuonna 1999 syntyneitä

29 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

30 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Kutsuntalääkärin nimeäminen vuodelle 2017/Rautavaaran monitoimitalo ke Khall Kainuun Prikaati Pohjois-Savon aluetoimisto pyytää kuntia nimeämään asevelvollisuuslain 22 :n ja valtioneuvoston asetuksen 5 :n mukaisesti lääkärit, jotka toimivat syksyn kutsunnoissa kutsuntalääkäreinä sekä ilmoittamaan heidän nimensä ja virkapuhelinnumerot Pohjois-Savon aluetoimistolle mennessä. Lääkärien tulee olla kutsuntapaikalla klo 8.45 mennessä. Kutsunnat pienkunnissa ovat yksipäiväiset. Aluetoimisto esittää: kutsuntalääkäreinä toimisivat samat lääkärit, jotka suorittivat keväällä kutsunnanalaisten ennakkoterveystarkastukset. Juankosken kaupunki, Kaavin, Keiteleen, Leppävirran, Pielaveden, Rautavaaran, Tervon ja Vesannon kunnat ovat siirtäneet perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon järjestämisvastuun Pohjois- Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle. Tämä perusterveydenhuollon liikelaitos KYSTERI, joka on yksi palvelualue sairaanhoitopiirin neljästä palvelualueesta aloitti toimintansa Rautavaaran kunta kuuluu KYSTERIn Koillis-Savon palveluyksikköön yhdessä Kaavin kunnan kanssa. Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi Kj:n ehdotus: päättää: 1. ilmoittaa Pohjois-Savon aluetoimistolle, että kutsuntalääkärinä vuonna 2017 toimii KYSTERIn Koillis-Savon palveluyksikön vastuuhenkilö/ylilääkäri Esa Häkli. 2. ilmoittaa KYSTERIn johtokunnalle, että Rautavaaran vuonna 1999 syntyneiden kutsuntatilaisuus on keskiviikkona klo 9.00 alkaen Rautavaaran Monitoimitalolla. Perustelut: - AsevL 22, 119 ja Valtioneuvoston asetus 5. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

31 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset Khall Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on kuntalain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen mennessä ovat kunnanhallitukselle saapuneet seuraavien lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset: I Lautakuntien pöytäkirjat: Sivistyslautakunnan pöytäkirja nro 1/ II Viranhaltijapäätökset: - kunnanjohtaja Unto Murto: - talousjohtaja Henri Ruotsalainen: *1 kpl henkilöstöpäätös - rehtori Matti Korkalainen: - perusturvajohtaja Helvi Mustonen: - vs. kunnaninsinööri Petri Ahonen: - ruokapalvelupäällikkö Marja Nuutinen: * 4 kpl henkilöstöpäätös - siivouspalvelupäällikkö Pia Lievonen: Lisätietoja edellä mainituista asioista kunnanjohtaja Unto Murto, puh ja sp: unto.murto@rautavaara.fi. Kj:n ehdotus: päättää: 1. merkitä lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset tiedoksi. 2. todeta, ettei kunnanhallitus käytä kuntalain 51 :n mukaista ottooikeuttaan muutoin tehtyjen päätösten osalta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

32 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Ilmoitusasiat ja saapuneet kirjelmät Khall Kunnanhallitukselle annetaan tiedoksi seuraavat ilmoitukset ja saapuneet kirjelmät: 1. Kuntaliiton yleiskirje Yleisiä kirjastoja koskeva lainsäädäntö muuttunut 2. Kuntaliiton yleiskirje Kansallinen veteraanipäivä Pohjois-Savon aluepelastuslautakunnan esityslista Suositus kansallisesta veteraanipäivästäkansallista veteraanipäivää vietetään torstaina Nyt järjestettävä Kansallinen veteraanipäivä on järjestyksessä 31. valtakunnallinen tilaisuus. Tänä vuonna vietettävän veteraanipäivän tunnuksena on: - Kansallinen veteraanipäivä Sinun veteraanipäiväsi - Nationella veterandagen Din veterandag. 5. Ympäristöterveyslautakunnan esityslista Savon koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksen pöytäkirja Savon koulutuskuntayhtymän vuoden 2016 tilinpäätös 8. Kiinteistönluovutusilmoituksia 2 kpl 9. Kunnallisjohdon seminaari esite Oulu Pohjois-Savon kuntien väestönmuutosten ennakkotiedot tammikuu Kunnan asukasluku Kokonaismuuto Ympäristöministeriön kirje koskien Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma kannustaa ikääntyneiden turvalliseen asumiseen 12. Muistio Uuden paloaseman Harjannostajaispuhe , kunnanjohtaja Unto Murto 14. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Kysterin johtokunnan pöytäkirja 7/ Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin Kysterin johtokunnan kokouskutsu 1/ Rakennustieto Oy:n esite Rakennetun Suomen tarina Kj:n ehdotus: Merkitään tietoon saatetuksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

33 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaara-Savotta: Kuntayhtymä- ja konsernikatsaus sekä Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta eli RTVO Khall Kuntayhtymissä, kunnan tytäryhtiöissä ja sopimuspohjaisissa yhteistyössä on kunnanvaltuuston valitsemia luottamushenkilöitä. Rautavaaran kuntakonserniin kuuluvat seuraavat tytäryhtiöt: - Kiinteistö Oy Rautavaaran Virastotalo (kunnan omistus 70,14 %) - Rautavaaran Vuokratalot Oy (kunnan omistusosuus 100 %). Valtuustotason tavoitteet kaikille kunnan edustajille (KuntaL 23) (kunnanvaltuusto nro 5/ /Vuoden 2017 talousarvio ja taloussunnitelma ): - konserniyhteisöjen on tuettava RAUTAVAARA-SAVOTTA: Kuntastrategia 2030-asiakirjan ja kunnan talousarvion toteuttamista - kunta jatkaa edelleenkin toimintaansa tytäryhtiöissä ja tulostavoitteena kummallakin tytäryhtiöllä on omakustannusperiaate: yhtiöiden tulee tuotoillaan kattaa menonsa; mahdollisista poikkeamista tulee erikseen sopia kunnan kanssa, taksa vastaamaan yleistä kustan- nuskehitystä - yhtiöiden tulee toteuttaa välttämättömät peruskorjaukset ja vuosikorjaukset ja turvata siten omistamiensa kiinteistöjen kunto sekä haetaan ulkopuolista rahoitusta - yhtiöiden tulee raportoida kunnalle hyväksyttyjen konserniohjeiden mukaisesti - yhtiöiden tulee laatia tilinpäätöksensä siten, että kuntakonsernin tilinpäätökseen voidaan ottaa tytäryhtiöiden tuloslaskelma rahoituslaskelma ja tase - yhtiöillä tulee olla riittävät ohjeistukset sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta. - Rautavaaran tietoverkko-osuuskunnan (RTVO) tilannekatsaus/hallituksen nykyinen pj Veijo Oinonen. Osuuskunnan varsinainen kokous pidetään klo Asialistalla on mm. RTVO:n tilinpäätös vuodelta Kj:n ehdotus: Kuntayhtymien ja muissa yhteistyöorganisaation hallinnoissa toimivat kunnanhallituksen jäsenet antavat ajankohtaiskatsauksen. Merkitään tietoon saatetuksi, että kunnan Sisäilmatyöryhmä teki esityksen Kiinteistö Oy Rautavaaran Virastotalon hallitukselle koskien MittaVat Oy:n tammi-helmikuussa 2016 tekemää Raporttia virastotalon rakenteiden kuntotutkimuksista ja -kartoituksista. Tutkimuksen kohteena oli Rautavaaran virastotalo. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää rakennuksen rakenteiden kuntoa, koska rakennuksessa on sisäilmaan viittaavaa oireilua henkilöstöllä. Rakennuksen tutkimukset rajattiin koskemaan teknisen osaston siipeä ja erityisesti sen maan tasossa olevaa kerrosta. Yleiskartoi-

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 204 05.09.2016 Kunnanhallitus 217 19.09.2016 Kunnanhallitus 63 06.03.2017 Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko 1.6.2017/Kunnan uusi hallintosääntö 1.6.2017

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen

Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston koko /Kunnan uusi hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 204 05.09.2016 Kunnanhallitus 217 19.09.2016 Kunnanhallitus 63 06.03.2017 Kunnanhallitus 119 08.05.2017 Kunnanvaltuusto 28 29.05.2017 Rautavaara-Savotta: Kunnan uusi toimintamalli ja kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 62 29.05.2017 Aika 29.05.2017 klo 18:30-19:30 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 64 26 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen

Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Kunnanhallitus 242 12.10.2015 Perusturvalautakunta 54 21.10.2015 Rautavaara-Savotta: Hallintosäännön uudistaminen 1.1.2016 alkaen Khall 12.10.2015 242 Kunnanjohtaja Unto Murto antaa asiasta 07.10.2015

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/

Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/ Rautavaaran kunta Kokouskutsu 4/2017 47 Aika 09.11.2017 klo 18:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Otsikko Sivu 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 27 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 91 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 25 24.04.2017 Sotkamon kunnan hallintosääntö 1.6.2017 alkaen KHALL 91 6.6.2016 154 Hallintojohtaja Sotkamon kunnan hallintosääntö on päivitetty viimeksi vuoden

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Elinkeinolautakunta 8.12.2011. KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KOKOUSKUTSU Elinkeinolautakunta 8.12.2011 KOKOUSAIKA Perjantai 16.12.2011 klo 9.30 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 57 35 Osallistuminen Oppiva

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26

RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 RAUTAVAARAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 26 Tarkastuslautakunta 05.11.2014 AIKA 05.11.2014 klo 12:00-16:30 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Vastuullisen tilintarkastajan

Lisätiedot

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen

Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Kunnanhallitus 85 23.03.2015 Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivittäminen 31.12.2013 mennessä/lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma 2015-2018 hyväksyminen Siv.ltk 29 Osastopäällikön ehdotus:

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 361 187 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014

RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSKUTSU NRO 13/2014 Kunnanhallitus 14.07.2014 KOKOUSAIKA Perjantai 18.7.2014 klo 10.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT: Asia Sivu Liite 1 364 188 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat:

Vanhuspalvelulaki 10 Kunnan voimavarat: Kunnanhallitus 19 12.01.2015 Kunnanhallitus 62 16.02.2015 Vanhusneuvoston asettaminen vuosille 2015-2016 Khall 12.01.2015 19 Lain ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali-

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 14.08.2017, klo 15:00-16:30 Paikka Tuusulan kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Konsernijaoston

Lisätiedot

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen 1.8.2017 alkaen Khall 08.05.2017

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 32 Tarkastuslautakunta 2013-2016 28.09.2015 AIKA 28.09.2015 18:00-19:35 PAIKKA Lautakuntien huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 34 23 TILINTARKASTAJAN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:08-16:06. Yhtenäiskoulun atk-luokka. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 10.05.2016, klo 14:08-16:06 Paikka Yhtenäiskoulun atk-luokka Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Arviointikertomus

Lisätiedot

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä

Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone. Sorvari Vuokko jäsen. Långström Ulla pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 AIKA 21.04.2016 klo 12:00-18:00 PAIKKA Kaupungintalo Monkola, Kaupunginhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Vanhusneuvosto 01.06.2017 AIKA 14:00-15:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi

KH 6 Kunnanhallitus Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Valtuusto 4 30.01.2017 Esitys uudeksi hallintosäännöksi 13/00.01.01/2012 KH 6 Kunnanhallitus 12.1.2016 Valmistelija: kunnansihteeri Peter Stenvall, peter.stenvall(at)sipoo.fi Uusi kuntalaki (410/2015)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 12.6.2017 klo 16.00 16.45 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 28. 6.2010 kello 17.00 19.12 Kunnan mökki Pyhäniemessä Törmä Tapani Keskinen Irja Aho Pirjo

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rautavaara-Savotta: Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyminen vuosille

Rautavaara-Savotta: Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyminen vuosille Kunnanhallitus 203 05.09.2016 Kunnanhallitus 290 28.11.2016 Kunnanhallitus 302 12.12.2016 Rautavaara-Savotta: Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyminen vuosille 2016-2017 Khall 05.09.2016 203 Uusi

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, Kajaani

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, Kajaani Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 27.02.2017, klo 13:01-15:20 Paikka Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 8/2017 261 08.05.2017 Aika 08.05.2017 klo 10:00-12:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 115 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 263 116

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018. Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2018 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 26.11.2018 klo 10.00 16.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanhallituksen kokoushuone, Kunnanvirasto, Rautalampi Pöytäkirjan

Lisätiedot

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Tarkastuslautakunta 10.10.2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Torstai 10.10.2013 klo 13.00 alkaen kunnanhallituksen kokoushuoneessa. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2015 1 17.11.2015 Aika 17.11.2015 klo 10:00-11:35 Paikka Kunnantalo, Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 29 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 11/2016 133 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 18:30-20:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 90 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 135 91

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Maakunnan hallintosääntö

Maakunnan hallintosääntö Onnistuva Suomi tehdään lähellä Finlands framgång skapas lokalt Maakunnan hallintosääntö Kuntaliiton ja Kainuun liiton maakuntatilaisuus 24.4.2018 Kirsi Mononen, johtava lakimies Maakunnan hallintosääntö

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Nuorisovaltuusto 06.02.2018 AIKA 06.02.2018 klo 16:00-17:01 PAIKKA Korvatunturin koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Kunnanhallitus 07.01.2019 AIKA 7.1.2019 klo 18.30-19.32 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 03.12.2018 klo 14:00-14:48 Paikka Iisalmen sairaala, kokoustila Salmi Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 15.10.2016 klo 9.00 11.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 46 15.11.2016 Aika 15.11.2016 klo 10:00-11:01 Paikka Khall huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden 48 toteaminen 35

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Puumala Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Puumala Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 4/2019 1 ( 11) Aika 26.03.2019, klo 14:00-16:50 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 16 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/ (10)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/ (10) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Tarkastuslautakunta Aika 21.03.2017 klo 14:00-17:00 Paikka Iisalmen Sairaala, kokoushuone Salmi, 2 kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 23.2.2017 klo 14.00- Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 12 1 HOSUVA-hanke 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2 3 4

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen

Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen alkaen Kunnanhallitus 121 08.05.2017 Kunnanhallitus 174 12.06.2017 Hyvinvointilautakunta 12 15.06.2017 Kunnanhallitus 216 26.06.2017 Lisäselvitys kunnanhallitukselle/hyvinvointijohtajan viran perustaminen 1.8.2017

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6592/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus, suunnitteluasiat 56 21.11.2016 41 Asianro 6592/00.00.01.00/2016 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone)

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston kokoushuone, Tervontie 4 (uusi kokoushuone) ympäristölautakunta Tervontie 4, 72210 Tervo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 2/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Tiistai 25.03.2014 klo 18.00-18.40. Kunnanviraston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 3131/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 190 29.5.2017 6 Asianro 3131/00.00.01.00/2017 Jäsenten valinta ylikunnallisiin luottamustoimiin Päätöshistoria Kaupunginhallitus 29.5.2017 190

Lisätiedot