Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet"

Transkriptio

1 Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja A003 FI

2

3 Sisällysluettelo 1 Varoitukset Koneen kuvaus Sisäiset komponentit Sisäisten osien kuvaus Tulo- ja poistoilmapuhaltimet Tulo- ja poistoilmansuodattimet Lämmönvaihdin Lämpötila-anturi Vesilämmityspatteri Sähkölämmitin Sisäiset komponentit, sähkökytkentäkotelo Käyttöliittymän kuvaus Ohjauspaneeli Ohjauspaneelin käyttö Käyttöönotto Ennen koneen käynnistystä Koneen asetukset Valikkokatsaus Vapaajäähdytyksen kuvaus Sulatustoiminto Huolto Tärkeää Huoltovälit Huolto-ohjeet Avaa luukut Tulo-/poistoilmansuodattimen vaihtaminen Lämmönvaihtimen tarkastus Puhaltimien tarkastus Vesilämmityspatterin tarkistus Sähkölämmityspatterin tarkistus Poistosäleikköjen ja tuloilmahajottimien puhdistaminen Ulkoilmanoton tarkastus Kanaviston tarkastus Sisäisen pariston vaihto Vianetsintä Hälytykset Huolto... 29

4

5 Varoitukset 1 1 Varoitukset Seuraavat varoitukset on esitetty asiakirjan eri jaksoissa. Vaara Varmista ennen huolto- tai sähkötöiden aloitusta, että koneen jännitteensyöttö on irtikytketty! Sähkökytkennät saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. Varoitus Ovenkahvat on tarkoitettu käytettäväksi vain asennuksen ja huollon yhteydessä. Ne on poistettava ennen koneen käyttöönottoa koneelle vaaditun turvallisuustason varmistamiseksi. Kone on liitettävä kanavistoon tai siihen on asennettava muu suojaus, jolla varmistetaan ettei puhaltimiin pääse käsiksi kanavaliitäntöjen kautta Kone on painava. Noudata varovaisuutta kuljetuksen ja asennuksen aikana. Puristumisvaara! Käytä suojavaatteita. Varo teräviä reunoja asennuksen ja huollon yhteydessä. Varmista, että käytetään sopivaa nostolaitetta. Käytä suojavaatteita. Koneen verkkoliitäntä on varustettava kaikkinapaisella katkaisimella, jossa on vähintään 3 mm kosketinväli. Varo Jos kone asennetaan kylmään paikkaan, varmista, että kaikki liitokset eristetään ja teipataan hyvin. Kanavaliitännät/kanavien päät tulee suojata varastoinnin ja asennuksen ajaksi. Älä kytke kuivausrumpuja ilmanvaihtojärjestelmään Varo vaurioittamasta vesipatteria, kun liität vesiputkia liittimiin. Käytä sopivaa avainta liitännän kiristämiseen.

6 2 Koneen kuvaus 2 Koneen kuvaus 2.1 Sisäiset komponentit Kuva 1 Liitännät ja peruskomponentit oikeakätisissä malleissa Sijainti Kuvaus Symboli A B C D Tuloilmaliitäntä Poistoilmaliitäntä Ulkoilmaliitäntä Jäteilmaliitäntä 1 Tuloilmapuhallin 2 Poistoilmapuhallin 3 Tuloilmasuodatin 4 Poistoilmasuodatin 5 Lämmönvaihdin 6 Kytkentärasia 7 Ulkoilman ohituspelti 8 Puhaltimien paineanturi (lisävaruste) 9 Suodattimen painevahti 10 Jälkilämmityspatteri 11 Ylikuumenemissuojan palautuspainike (EL-mallit) 12 Paine-eroanturi - ilmavirta 13 Paine-eroanturi - sulatus 2.2 Sisäisten osien kuvaus Tulo- ja poistoilmapuhaltimet Puhaltimissa on ulkopuolisella roottorilla varustetut EC-moottorit, joiden nopeutta voi säätää yksilöllisesti ja portaattomasti asettamalla ohjaussignaalille kiinteä arvo. Nopeus on mahdollista ohjelmoida 2-portaiseksi (normaali/alennettu)

7 Koneen kuvaus 3 riippuen viikko-ohjelman ohjelmoinnista. Moottorin laakerit on kestovoideltu, joten ne eivät tarvitse huoltoa. Puhaltimet voidaan irrottaa puhdistusta varten, katso luku Tulo- ja poistoilmansuodattimet Suodattimet ovat pussisuodattimia, joiden suodatusluokat ovat F7 (tuloilma) ja M5 (poistoilma). Suodattimet on vaihdettava, kun ne ovat likaantuneet. Uusia suodattimia on saatavana asentajalta tai tukkuliikkeestä Suodattimien painevahti Painevahti mittaa paine-eron tulo- ja poistoilmansuodattimien yli ( 9 kuva 1. Kun painehäviö saavuttaa asetetun arvon, pääsäätimessä laukaistaan hälytys. Paine-eron laukaisuarvoksi voidaan asettaa Pa. Painevahdin tehdasasetus on 240 Pa Lämmönvaihdin Topvex FC-mallit on varustettu vastavirtalämmönvaihtimella ja ohituspellillä. Ohituspellin toiminta on automaattinen ja riippuu asetetusta lämpötilasta tai siitä, onko sulatus toiminnassa. Lämmönvaihdin voidaan irrottaa puhdistusta ja huoltoa varten, katso luku Lämpötila-anturi Koneen mukana toimitetaan 4 lämpötila-anturia (PT1000). Anturit ovat: Tuloilma-anturi Poistoilman lämpötilan anturi Ulkolämpötilan anturi Hyötysuhde lämpötila-anturi Topvex FC-koneessa kaikki lämpötila-anturit on asennettu ja johdotettu koneen sisään paitsi tuloilma-anturi, joka toimitetaan irrallisena koneen mukana ja on asennettava tuloilmakanavaan koneen ulkopuolelle. Katso tarkemmat tiedot Asennusohjeista Vesilämmityspatteri Vesilämmityspatterilla varustetuissa koneissa patteri on sijoitettu tuloilmapuhaltimen jälkeen. Patteri voi olla HWL (vesipatteri, pienitehoinen) tai HWH (vesipatteri, suuritehoinen). Kierukan materiaalina on alumiinilamellein varustettu kupariputki galvanoidussa teräslevykehikossa. Lämmityspatterissa on ilmausnipat ja uppoanturi jäätymissuojana Sähkölämmitin Koneissa, joissa on sisäänrakennettu sähkölämmityspatteri, lämmitysvastukset ovat ilmavirran suunnassa, tuloilmapuhaltimen jälkeen. Ne on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sähkölämmityspatterissa on sekä automaattinen että manuaalinen ylikuumenemissuoja. Manuaalinen ylikuumenemissuoja palautetaan painamalla sähkölämmityspatterin kehyksen päällä olevaa punaista painiketta ( 11 kuva 1). Sähkölämmityspatterin tehonkulutusta ohjataan pääsäätimellä, joka säätää lämmitystä portaattomasti TTC-triakkiohjauksella ohjauspaneelissa asetetun ohjaustoiminnon mukaan. Vaara Varmista ennen huolto- tai sähkötöiden aloitusta, että koneen jännitteensyöttö on irtikytketty! Sähkökytkennät saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. 2.3 Sisäiset komponentit, sähkökytkentäkotelo Vaara Varmista ennen huolto- tai sähkötöiden aloitusta, että koneen jännitteensyöttö on irtikytketty! Sähkökytkennät saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. Topvex FC on varustettu integroidulla säätimellä ja valmiilla johdotuksilla (kuva 1).

8 4 Käyttöliittymän kuvaus Kuva 2 Sähkökomponentit Sijainti 1 Säädin E-28 2 Muuntaja 230/24V AC kuvaus 3 Sisäisten ja ulkoisten komponenttien liittimet 4 Sisäisen johdotuksen liittimet 5 Jännitteensyöttöliittimet 6 Kontaktori (K2) päälle/pois, vesipumpun ohjaus (vain LVkoneet, ei EL-koneissa) 7 Automaattivaroke 8 Sähkövastuksen automaattivaroke (vain EL-mallit) 9 Kontaktori (K3) sähkölämmityspatteri (vain EL-mallin) 10 TTC, sähkölämmityspatterin ohjaus (vain EL-mallit) 3 Käyttöliittymän kuvaus 3.1 Ohjauspaneeli SCP-ohjauspaneeli toimitetaan 10 m kaapelilla (jopa 100 m kaapelia voi käyttää), joka on kytketty paneeliin ja pikaliittimellä Topvex-koneeseen. Liitin kytketään Corrigo-säätimeen sähkökytkentäkotelossa. Kaapeli voidaan irrottaa ohjauspaneelin takana olevasta riviliittimestä (kuva 3).

9 Käyttöliittymän kuvaus Ohjauspaneelin käyttö Kuva 3 Ohjauspaneeli Sijainti Selitys 1 Hälytyspainike: Tarjoaa pääsyn hälytyslistaan. 2 Hälytys-LED: Ilmaisee hälytyksen vilkkumalla punaisena. 3 Kirjoitus-LED: Ilmaisee vilkkuvalla keltaisella valolla, että parametreja voidaan asettaa tai muuttaa. 4 OK-painike: Painike valitsee muutettavan tai asetettavan parametrin kun se on mahdollista. Käytetään myös muutettavien parametrien välillä liikkumiseen valintaikkunassa. 5 Peruutuspainike: Peruuttaa muutoksen ja palauttaa alkuperäisen asetuksen. 6 Oikea-/vasen- ja Ylös-/alasnuolet: Siirtyminen ylös, alas, vasemmalle ja oikealle valikkopuussa. Ylös-/ alasnuolilla tapahtuu myös arvojen kasvatus tai pienennys, kun asetetaan tai muutetaan parametreja. 7 Kiinnitysreiät. 8 Liitinrima. 9 Ruskea johdin. 10 Keltainen johdin 11 Valkoinen johdin. 12 Musta johdin.

10 6 Käyttöönotto Valikoissa liikkuminen Aloitusnäyttö (normaalisti näkyvä näyttö) on valikkopuun perustaso. Painamalla Alasnuolta siirryt valikkovaihtoehtojen läpi. Ylösnuolella siirryt takaisin vaihtoehtojen läpi. Pääset korkeammalle valikkotasolle siirtämällä kohdistimen Ylös-/ alasnuolilla halutun valikon kohdalle ja painamalla sitten Oikea. Jos sinulla on riittävät käyttöoikeudet, näyttöön vaihtuu valitsemasi valikko. Kullakin tasolla voi olla useita uusia valikkoja, joiden läpi voit siirtyä Ylös-/alasnuolilla. Joskus valikkoon tai valikkokohtaan on liitetty useita alavalikkoja. Tämä ilmaistaan näytön oikeassa reunassa olevalla nuolisymbolilla. Pääset valikkoon painamalla uudelleen Oikea. Edelliselle valikkotasolle pääset painamalla Vasen. 4 Käyttöönotto 4.1 Ennen koneen käynnistystä Kun asennus on valmis, tarkasta, että: Kone on asennettu asennusohjeiden mukaisesti Kone on kytketty oikein. Äänenvaimentimet on asennettu ja kanavajärjestelmä on liitetty oikein koneeseen. Ulkoilmanotto on sijoitettu riittävän kauas saastelähteistä (keittiötuulettimen, keskuspölynimurin tai vastaavien poistoaukoista). Kaikki ulkoiset varusteet on kytketty Seuraavat tiedot ovat käytettävissä: Konfigurointitiedot, esim. lämpötilan säätötoiminnot, puhaltimien ohjaus, ulkoiset ohjaustoiminnot jne. Miten koneen on tarkoitus toimia viikon aikana (normaali ja rajoitettu nopeus) 4.2 Koneen asetukset Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä ohjausyksikkö käynnistää erityisen ohjelman kielen, tuloilman lämpötilan asetusarvon, kellonajan ja päiväyksen sekä viikko-ohjelman asetusta varten. Siirry muutettavien parametrien välillä painamalla OK-painiketta ja selaa näyttöön tulevia vaihtoehtoja Ylös-/alasnuolilla. Vahvista painamalla OK. Siirry alaspäin valikkopuussa painamalla Alas. Saat järjestyksessä seuraavat näytöt: 1 Valitse kieli painamalla OK ja selaa vaihtoehtoja Ylös-/ alasnuolilla. Vahvista painamalla OK. Siirry seuraavalle tasolle painamalla Alas. 2 Näyttää nykyisen poistoilman lämpötilan Aseta poistoilman asetusarvo. Oletus on 18 C (oletusarvon muuttaminen vaatii kirjautumisen huoltotasolle, koodi 2222) 3 Varmista, että kellonajan ja päiväyksen asetukset ovat oikein, muuta tarvittaessa 4 Aseta jaksoksi 00:00-24:00 jatkuvaa käyntiä varten. Asetus 00:00-00:00 deaktivoi jakson (pysäyttää koneen). Normaalinopeus ohittaa alennetun nopeuden, ts. normaalinopeuden asetuksella 07:00-16:00 ja alennetun nopeuden asetuksella 00:00-24:00 kone käy normaalinopeudella 07:00-16:00 ja alennetulla nopeudella lopun päivää. 5 Aseta viikko-ohjelma sen mukaan kuin koneen on tarkoitus toimia normaalinopeudella maanantaista perjantaihin. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä. Valitse kieli Finnish Poistoilman lämpöt. Todell:... ºC Aset.: 18 ºC Aika: Pvm: Vkonpäivä: Perjantai Normaali nopeus Maanantai Perjantai Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00

11 Käyttöönotto 7 6 Aseta viikko-ohjelmaan milloin koneen on tarkoitus toimia normaalinopeudella lauantaisin ja lomalla. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä. 7 Aseta viikko-ohjelmaan milloin koneen on tarkoitus toimia alennetulla nopeudella maanantaista perjantaihin. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä 8 Aseta viikko-ohjelmaan milloin koneen on tarkoitus toimia alennetulla nopeudella lauantaisin ja lomalla. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä. 9 Valitse Kyllä tai Ei. Normaali nopeus Lauantai Loma Jak 1: 00:00 00:00 Jak 2: 00:00 00:00 Alenn. nopeus Maanantai perjantai Jak 1: 00:00 00:00 Jak 2: 00:00 00:00 Alenn. nopeus Lauantai Loma Jak 1: 00:00 00:00 Jak 2: 00:00 00:00 Lopetus avustaja Ei Kun olet tehnyt perusasetukset, käyttäjätason valikkojärjestelmä on käytettävissä. Alla olevasta valikkokatsauksesta näet Käyttäjätasolla ja Huoltotasolla käytettävissä olevat valikot. Huoltotasolle pääsee syöttämällä koodin 2222 Käyttöoikeudet-valikossa. Käyttäjätason koodi on 1111.

12 8 Käyttöönotto 4.3 Valikkokatsaus Alla olevasta valikkokatsaus sisältää sekä Käyttäjä-, Huolto- että Järjestelmätason. Alla olevassa taulukossa eri tasoihin liittyvät osat on merkitty eri taustaväreillä. Käyttäjätasolle pääsee syöttämällä koodin 1111 Käyttöoikeudetvalikossa. Huoltotasolle pääsee syöttämällä koodin 2222 Käyttöoikeudetvalikossa. Järjestelmätasolle pääsee syöttämällä koodin 3333 Käyttöoikeudetvalikossa. Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Topvex FC04 HW CAV :00 Järjestelmä: Normaali käynti As:22.0 Tod: ºC Käyntitila Käyntitila Käyntitila Auto Valitut toiminnot Käyntiaika TUL: 0.0 h POI: 0.0 h Ohjaus toiminto Poistoilman ohjaus Puhallin ohjaus Virtaus/Paineen/ Manuali ohjaus Lämmitys: Vesi Vaihdin: Levy/ Pyörivä Jäähdytys: Ei käytössä Vapaa jäähd.akt.:ei Lisäohjaus Aktiivinen: Ei CO2/VOC aktiivinen Ei ikinä Käynnistysnäytön otsikko Asetettavissa 5 eri vaihtoehtoa (Vaihdetaan järjestelmätasolla konfigurointivalikossa). Aseta käyntitilaksi Auto, Pois, Man. rajoitettu nopeus, Man. normaali nopeus tai Pois. Moottorien käyttötunnit TUL = Tuloilmapuhallin POI = Poistoilmapuhallin Lämpötilaohjaus, jolle kone on konfiguroitu. Puhallinnopeuden ohjaus, jolle kone on konfiguroitu. Valittu lämmitystyyppi. Valittu vaihdintyyppi. Valittu jäähdytystyyppi. Vapaajäähdytystoiminnon tila. Lisäohjaustoiminnon tila.

13 Käyttöönotto 9 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Tarveilmanvaihtotoiminnon (CO2/VOC) tila. Palopelti toiminto Ei aktiivinen Toiminta hälyttäessä Pysäytetty Jäätymisen esto Aktiivinen Jäähdytys väli Kyllä Palopeltitoiminnon tila, kun palohälytys on aktiivinen. Jäätymisenestotoiminnon tila. Jäähdytyksen talteenottotoiminnon tila. Ulkoinen asetusarvo Ulkoisen asetusarvon tila. Ei aktiivinen? Hälytystilat Hälytysten lokilista sekä tapahtuma-aika ja -päiväys. Liiku alas ja ylös listassa painamalla??. Tulo/Lähtö AI Analogisten tulojen tila. AI exp3 Laajennusosan analogisten tulojen tila. Lämpötila Poistoilman lämpöt. Todell: ºC Aset: 22.0ºC Ulkolämpöt.: ºC Tuloilman lämpöt. Tod.: ºC Aset: 18ºC DI UI UI exp3 AO DO Jos kaskadisäätö Max/min tulo aset. Maks.: 30ºC Min: 14.0ºC Neutr. alue 0.0 C Näytetään vain vasta-/ ristivirtayksiköille, joihin on kytketty painemoduuli Digitaalisten tulojen tila. Analogisten tai digitaalisten yleistulojen tila. Laajennusosan analogisten lähtöjen tila. Näytetään vain vasta-/ ristivirtayksiköille, joihin on kytketty painemoduuli Analogisten lähtöjen tila. Digitaalisten lähtöjen tila. Konfiguroitu lämpötilaohjaus (oletusarvo on Poistoilman lämpöt.) Todellinen lämpötila valitussa ohjaustilassa. Lämpötilan asetusarvo valitussa ohjaustilassa. Aseta tuloilman maksimi- ja minimilämpötila kaskadisäädön tapauksessa. Asetuksien muuttaminen edellyttää kirjautumista huoltotasolle. Todellinen ulkoilman lämpötila. Todellinen tuloilman lämpötila. Tuloilman laskettu asetusarvo. Poistoilmaohjaimen lähtösignaali generoi tuloilmaohjaimen asetusarvon. Asetusarvon ympärille voidaan määrittää neutraali alue.

14 10 Käyttöönotto Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Huom! Lisätietoa on Corrigokäsikirjassa Ventilation. Ilman säätö Jäätymisenesto Tod.: ºC Hyötysuhde vaihdin Todell: % Lähtö vaihdin Todell: 100% Lämpötila hyötysuhteen laskentaa varten Tod: NaN C Taajuuden säätö manuali SAF Lähtö: % Taajuuden säätö manuali EAF Lähtö: % Virtaus ohjaus SAF Todell: m³/h Aset.: m³/h Taajuuden säätö manuali SAF Lähtö 1/1: 75% Lähtö 1/2: 50% Ulkolt.komp. ulost. 20 C = 0 m³/h 0 C = 0 m³/h Tod. Komp.: 0 m³/h Taajuuden säätö manuali EAF Lähtö 1/1: 75% Lähtö 1/2: 50% Ulkolt.komp. ulost. 20 C = 0 m³/h 0 C = 0 m³/h Tod. Komp.: 0 m³/h Veden nykyinen lämpötila vesilämmityspatterissa. (Näkyy vain HW-koneissa). Lämmöntalteenoton todellinen hyötysuhde. Toiminto laskee lämmönvaihtimien lämpötilahyötysuhteen prosentteina, kun lähtösignaali vaihtimeen on yli 5 % ja ulkolämpötila on alle 10 C. Hyötysuhde laskettu ulko-, poistoja hyötysuhde-ilmalämpötiloista. Kun ohjaussignaali on alle 5 % tai ulkolämpötila on yli 10 C, näytössä näkyy 0 %. Vaihtimen lähdön tila. Näytetty lämpötila tuloilmahyötysuhdelaskentaa varten. Tämä valikkokohta on näkyvissä, jos kone on konfiguroitu ohjaustilalle "Virtaus ohjaus", Taajuus käsin tai "Paineen säätö". Taajuuden säätö manuali. Puhaltimia ohjataan asettamalla kiinteä lähtösignaali. Tämä valikkokohta on näkyvissä, jos kone on konfiguroitu ohjaustilalle Taajuus käsin. Tuloilmapuhaltimen ilmavirta (vakioilmavirran säätö). Näkyy vain, jos kone on konfiguroitu ohjaustilalle Virtaus ohjaus (CAV)

15 Käyttöönotto 11 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Virtaus ohjaus EAF Todell: xxx m³/h As.:xxx m³/h Paineen säätö TUL Tod.: Pa Aset.: Pa Paineen säätö POI Tod.: Pa Aset.: Pa Virtaus ohjaus TUL Aset. 1/1: 1100 m³/h Aset. 1/2: 550 m³/h Ulkolt.komp. aset. 20 C = 0 m³/h 0 C = 0 m³/h Tod. Komp.: 0 m³/h Virtaus ohjaus POI Aset. 1/1: 1100 m³/h Aset. 1/2: 550 m³/h Ulkolt.komp. aset. 20 C = 0 m³/h 0 C = 0 m³/h Tod. Komp.: 0 m³/h Paineen ohjaus TUL Aset. 1/1: 200 Pa Aset. 1/2: 100 Pa Ulkot. komp. aset C = 0 Pa 10 C = 0 Pa Tod.: Komp. 0 Pa Paineen ohjaus POI Aset. 1/1: 200 Pa Aset. 1/2: 100 Pa Asettaa tuloilmapuhaltimen normaalin (1/1) ja alennetun (1/2) ilmavirran. Aseta TUL-ilmavirtakompensointi asetettavalle ulkoilman lämpötilalle. Ulkoilman kompensointi on lineaarinen ja asetetaan kahdella parametriparilla, jotka antavat kompensaatioarvon kahdelle ulkoilman lämpötilalle. Kompensointi voi olla positiivinen tai negatiivinen. Näyttää todellisen ilmavirtakompensoinnin. Poistoilmapuhaltimen ilmavirta (vakioilmavirran säätö) Näkyy vain, jos kone on konfiguroitu ohjaustilalle Virtaus ohjaus (CAV) Asettaa poistoilmapuhaltimen normaalin (1/1) ja alennetun (1/2) ilmavirran. Aseta POI-ilmavirtakompensointi asetettavalle ulkoilman lämpötilalle. Ulkoilman kompensointi on lineaarinen ja asetetaan kahdella parametriparilla, jotka antavat kompensaatioarvon kahdelle ulkoilman lämpötilalle. Kompensointi voi olla positiivinen tai negatiivinen. Näyttää todellisen ilmavirtakompensoinnin. Näyttää nykyisen ulkoisen paineen ja tuloilmapuhaltimen asetusarvon. Näkyy vain, jos koneen konfigurointi on Paineen säätö (VAV) Asettaa ulkoisen paineen asetusarvon tuloilmapuhaltimen normaalinopeudelle (1/1) ja vähennetylle nopeudelle (1/2). Asettaa TUL-painekompensoinnin asetettavalle ulkolämpötilalle. Ulkolämpötilakompensointi on lineaarinen ja asetetaan kahdella parametriparilla, jotka antavat kompensointiarvon kahdelle ulkolämpötilalle. Kompensointi voi olla positiivinen tai negatiivinen. Näyttää nykyisen painekompensoinnin. Nykyinen ulkoinen paine ja poistoilmapuhaltimen asetusarvo. Näkyy vain, jos koneen konfigurointi on Paineen säätö (VAV). Asettaa ulkoisen paineen asetusarvon tuloilmapuhaltimen normaalinopeudelle (1/1) ja vähennetylle nopeudelle (1/2).

16 12 Käyttöönotto Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Lisävirtaus EAF Todell: m³/h Ulkot. komp. aset C = 0 Pa 10 C = 0 Pa Tod.: Komp. 0 Pa Asettaa POI-painekompensoinnin asetettavalle ulkolämpötilalle. Ulkolämpötilakompensointi on lineaarinen ja asetetaan kahdella parametriparilla, jotka antavat kompensointiarvon kahdelle ulkolämpötilalle. Kompensointi voi olla positiivinen tai negatiivinen. Näyttää nykyisen painekompensoinnin. Näyttää poistoilmavirtauksen.? Aika asetukset? Aika/Pvm Asettaa oikean kellonajan ja päivämäärän. Aseta jaksoksi 00:00-24:00 jatkuvaa käyntiä varten. Asetus 00:00-00:00 deaktivoi jakson (pysäyttää koneen). Normaalinopeus ohittaa alennetun nopeuden, ts. normaalinopeuden asetuksella 07:00-16:00 ja alennetun nopeuden asetuksella 00:00-24:00 kone käy normaalinopeudella 07:00-16:00 ja alennetulla nopeudella lopun päivää.? Ajastin norm. nopeus? Ajastin alenn. nopeu? Pidennetty käynti Normaali nopeus Maanantai Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00? Normaali nopeus Maanantai-> Perjantai Per 1: 07:00 16:00 Per 2: 00:00 00:00 Alenn. nopeus Maanantai Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00? Alenn. nopeus Maanantai-> Perjantai Per 1: 00:00 24:00 Per 2: 00:00 00:00 Pidennetty käynti 60 min Pidennys aika 0 min? Lomat Lomat (kk:pp) 1: : : Asettaa viikko-ohjelman maanantaista sunnuntaihin, maanantai-perjantai + loma normaalinopeudelle. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä. Merkitse asetukset käyttöönottopöytäkirjaan. Asettaa viikko-ohjelman maanantaista sunnuntaihin, maanantai-perjantai + loma alennetulle nopeudelle. On mahdollista asettaa 2 jaksoa/päivä. Merkitse asetukset käyttöönottopöytäkirjaan. Asettaa ajan pidennetylle käynnille. Digitaalituloa voi käyttää koneen käynnistämiseen tai nopeuden nostamiseen normaaliksi, vaikka käyntitila olisi Off tai Alennettu. Jos käyntiajaksi on asetettu 0, yksikkö käy vain niin kauan kuin digitaalitulo on suljettu. Pidennetyn käynnin aika näkyy kohdassa "Pidennys aika". Aika on mahdollista asettaa myös tässä alkuperäisen jakson lyhentämiseksi. Asettaa vuoden ajalle jopa 24 erillistä lomajaksoa. Lomajakso voi olla peräkkäisen päivän pituinen. Päivämäärät ovat muotoa: KK:PP.

17 Käyttöönotto 13 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Manuaalinen/Auto Tuloilman ohjaus Auto Käsi aset.: 0.0 TUL: Auto Käsi aset.: 0.0 POI: Auto Käsi aset.: 0.0 Lämmitys Auto Man. aset.: Lämmönvaihdin Auto Man. aset.: 0.0 Jäähdytys Auto Man. aset.: 0.0 P1-Lämmitys Auto P1 Jäähdytys Auto Kun nykyinen päivämäärä osuu lomajaksolle, ohjausyksikkö käyttää asetettuja loma-asetuksia. Tässä valikossa kaikkien konfiguroitujen lähtösignaalien ja monien ohjaustoimintojen käyntitilaa voidaan ohjata manuaalisesti. Tuloilmasäätimen lähtösignaalin arvoksi voidaan asettaa manuaalisesti (Manuaali/Auto) välille %. Lämpötilan lähtösignaalit muuttuvat vastaavasti, jos ne ovat Autotilassa. Jokaista lämpötilan lähtösignaalia on myös mahdollista säätää manuaalisesti. Koska minkä tahansa lähdön jättäminen manuaaliohjaukselle häiritsee normaalia ohjausta, annetaan heti hälytys, kun jokin lähtö asetetaan manuaalitilaan. Asettaa tuloilman lämpötilansäätimen tilaan Auto, Manual tai Off. Asettaa lähtösignaalin arvoksi %. Lähdöt Y1, Y2 ja Y3 seuraavat Auto-tilassa signaalia asetettujen jakoarvojen mukaisesti. Aseta TUL:n (tuloilmapuhallin) lähtösignaalin arvoksi:auto, Manual,1/2-nopeus tai 1/1- nopeus. Aseta POI:n (poistoilmapuhallin) lähtösignaalin arvoksi:auto, Manual,1/2 nopeus tai 1/1 nopeus. Asettaa lämmityksen tilaksi Auto, Manuaalinen tai Pois. Asettaa manuaalisen lähdön arvoksi %. Asettaa lämmönvaihtimen ohjauksen tilaksi Auto, Manuaalinen tai Pois Asettaa manuaalisen lähdön arvoksi %. Asettaa jäähdytyksen tilaksi Auto, Manuaalinen tai Pois. Asettaa manuaalisen lähdön arvoksi %. Huom! On aktivoiva, jotta näkyy täällä Asettaa lämmityspatterin pumpun ohjauksen arvoksi Auto, On tai Off Asettaa lämmityspatterin pumpun ohjauksen tilaksi Auto, Päällä tai Pois

18 14 Käyttöönotto Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Palopelti Auto Asettaa palopellin ohjauksen tilaksi Auto, Auki tai Kiinni Huom! On aktivoiva, jotta näkyy täällä Palopeltitoimintojen konfigurointi tehdään Järjestelmätasolla Asetukset Ulkoilmapelti Auto Poistoilmapelti Auto Lisäporras Y4 Auto Käsi aset.: 0.0 Lisäporras Y5 Auto Man. aset.: 0.0 Lämpötilan ohjaus Tuloilman ohjaus Suht.säätö: 33.0 C I-aika: s Poistoilman ohjaus Suht.säätö: C I-aika: s Pysäytystila Suht.säätö: C I-aika: s Jäätymisenesto Aktiivinen Aset pysäytys: 25.0 C Suht. säätö akt: 5.0 C Asettaa Ulkoilmapellin tilaksi Auto, Auki tai Kiinni Asettaa Poistoilmapellin tilaksi Auto, Auki tai Kiinni Asettaa lisäportaan arvoksi Auto, Manual tai Off Näkyy vain Topvex SC -koneissa Aseta lisäportaan arvoksi Auto, Manual tai Off Ei käytetä oletusasetuksessa. Tässä valikkoryhmässä on aktivoitujen toimintojen asetukset. Konfigurointivalikossa tehdyistä valinnoista johtuen joitakin mahdollisia vaihtoehtoja ei kenties näytetä. Aseta suhteellinen säätö ja I-aika tuloilman ohjaustoiminnolle Huom! Lisätietoa on Corrigokäsikirjassa Ventilation. Aseta suhteellinen säätö ja I-aika poistoilman ohjaustoiminnolle Huom! Lisätietoa on Corrigokäsikirjassa Ventilation. Aseta suhteellinen säätö ja I-aika pysäytystoiminnolle Huom! Lisätietoa on Corrigokäsikirjassa Ventilation. Jäätymiseneston tila. Kun käyntitilaksi on asetettu "Off". Pysäytysohjain ohjaa lämmitystehoa niin, että kuumavesikierukan jäätymisenestoanturin lämpötila pysyy vakiona. Jos jäätymiseneston lämpötila laskee jäätymiseneston hälytystason + jäätymiseneston asetettavan suhteellisen säädön alapuolelle, se suurentaa

19 Käyttöönotto 15 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset sisäistä signaalia ja avaa lämmitysventtiiliin kuumavesikierukan jäätymisen estämiseksi. Nopea pysäytys jäätymisenestohälytyksellä Kyllä Jäätymisvaaran porrastus Y1 Lämmitys Asettaa koneen nopean pysäytyksen jäätymisenestohälytyksen yhteydessä. Vaihtoehdot Kyllä tai Ei. Jäätymisen eston ohjaus. Saatavana Y1-lämmitykselle, Y4-lisäportaalletai sekä Y1: lle ja Y4:lle. Ohjaus virtaus tai Ohjaus paine Näytetään vain, jos Puhallin ohjaus valitaan näille vaihtoehdoille. Virtaus ohjaus SAF Suht.säätö: m³/h I-aika: 40.0 s Min. teho: 0% Aseta suhteellinen säätö, I-aika ja min.teho tuloilmapuhaltimelle, kun koneen tehdaskonfiguraatio on Virtaus ohjaus. Vaihtoehtoisesti Paineen ohjaus, jos on valittu se konfiguraatio Virtaus ohjaus EAF Suht.säätö: m³/h I-aika: 40.0 s Min. teho: 0% Aseta suhteellinen säätö, I-aika ja min.teho poistoilmapuhaltimelle, kun koneen tehdaskonfiguraatio on Virtaus ohjaus. Vaihtoehtoisesti Paineen ohjaus, jos on valittu se konfiguraatio Hälytysasetukset Hälytys rajat Asettaa hälytysrajat ja sallitut poikkeamat eri toiminnoille Hälytys viiveet Asettaa hälytysviiveet ja sallitut poikkeamaviiveet eri toiminnoille Hälytysten palautus Huoltohälytyksen nollaus (suodatinhälytys). Palauta tehdasasetukset: Ei Palauta käyttäjä asetukset: Ei Tässä valikossa on mahdollista palauttaa kaikille parametreille tehdasasetukset tai käyttäjäasetukset, jotka on tallennettu aikaisemmin. Valitse Kyllä tai Ei Tallenna käyttäjäasetukset Ei Nykyinen konfiguraatio voidaan tallentaa erilliselle muistialueelle ja palauttaa myöhemmin käyttämällä edellistä Palauta käyttäjäasetukset -valikkoa. Valitse Kyllä tai Ei Tummanharmaa alue, kirjaudu järjestelmätasolle, salasana 3333 Konfiguraatio Tulot/Lähdöt Anturin asetukset Ohjaus toiminto Ohjaus toiminto Tila: Poistoilman ohjaus Tulojen ja lähtöjen asetukset. Anturityyppien ja säätöalueen asetukset. Aseta lämpötilansäätötoiminto, jonka ohjaamana haluat koneen toimivan. Valitse seuraavista Huoneen ohjaus, Poistoilman ohjaus, Ulkolt.komp. huone, Ulkolt.komp poisto,

20 16 Käyttöönotto Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Puhallin ohjaus? Lisäporras Y4 Lisäsäätöjakso Y5? Pumpun ohjaus P1-Lämmitys P1-Jäähdytys? Vapaa jäähdytys Vapaa jäähd.akt.: Ei Ulkolämp. aktivointi 22 C Ulkolämpöt. yö Korkea: 15.0 C Matala: 5.0 C Huonelämp. min 18 C Topvex SC: Y4 lisäportaan tila Akt.jäähdlto:lla Käyn./pysäytysaika Vapaajäähdytys Käynnistys: 0 Pysäytys: 7 Lämmityksen estoaika vapaajäähd. jälkeen 60 min Tuloilman ohjaus, Ulkolt. komp. tulo Poisto-/tuloilma (mahdollista vaihtaa näiden väillä ulkolämpötilasta riippuen), Huone-/tuloilma (mahdollista vaihtaa näiden väillä ulkolämpötilasta riippuen), Näkyy vain Topvex SC:ssä Voidaan konfiguroida yhteen seuraavista vaihtoehdoista: Aktiivinen, Aktiivinen kylmän talteenotolla, Aktiivinen entalpiasäädöllä ja Aktiivinen sekä kylmän talteenotolla että entalpiasäädöllä. Lisäsäätöjakso Y5 voidaan konfiguroida Aktiiviseksi tai Ei aktiiviseksi. Asettaa parametrit pumpun ohjaukselle. Jos jollekin ohjauspiirille ei ole konfiguroitu lähtöä pumpun ohjaukselle, näitä asetuksia ei huomioida. Asettaa vapaajäähdytyksen tilaksikyllä tai Ei. Asettaa päivälämpötilan alemman lämpötilarajan vapaajäähdytystoiminnon aktivoinnille. Edellisen päivän ulkolämpötilan on oltava korkeampi kuin asetettu lämpötilaraja, jotta vapaajäähdytystoiminto aktivoituisi. Asettaa vapaajäähdytystoiminnon aktivoinnin ylemmän yölämpötilarajan. Asettaa vapaajäähdytystoiminnon aktivoinnin alemman yölämpötilarajan. Asettaa huonelämpötilan alemman lämpötilarajan. Lämpötilan on oltava tätä arvoa korkeampi, jotta vapaajäähdytystoiminto pysyisi aktiivisena. Jos huoneantureita ei ole kytketty, käytetään poistoilmaa. Asettaa vapaajäähdytystoiminnon käynnistys- ja pysäytysajan. Esimerkiksi Käynnistys: 0 ja Pysäytys: 6 tarkoittaa, että vapaajäähdytys on aktiivinen Asettaa viiveen minuutteina vapaajäähdytysjakson loppumisesta mahdollisen lämmitysjakson alkuun, ts. kuinka kauan voidaan hyväksyä lämpötilan ohjearvoa matalampi huonelämpötila.

21 Käyttöönotto 17 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Lisäohjaus CO2/VOC ohjaus Palotoiminto Poikkeama puhaltimen asetusarvosta vapaajäähdytyksen yhteydessä TUL: 0 % POI: 0 % Ulkolämpötilan anturi asennettu ilmanottokanavaan Ei Lisäohjaus Aktiivinen: Ei POI päällä kun lisäohjaus: Kyllä Min. käyntiaika lisäohjaus: 60 min CO2/VOC aktiivinen Ei ikinä Tyyppi: Puhallin Min. aika: 60 min Aktivointi taso 1/2 nopeus: 800 ppm 1/1 nopeus: 1000 ppm ero: 160 ppm Porras CO2 ohjauksella Y2 vaihdin Palopelti toiminto Ei aktiivinen Toiminta hälyttäessä Pysäytetty Palohälytys tulo Normaalisti auki Pellin koestus Asettaa puhaltimen nopeuden prosentteina normaalinopeudesta kummallekin puhaltimelle yksilöllisesti vapaajäähdytyksen aikana Asettaa, onko ulkoanturi asennettu ilmanottokanavaan vai ei. Vaihtoehdot Ei ja Kyllä Oletusarvo on Ei. Kun käytetään huoneohjausta tai poistoilman ohjausta, on mahdollista käyttää lisälämmitystä ja/tai lisäjäähdytystä. Käyntiajaksi voidaan asettaa minuuttia. (tehdasasetus on 60 min). Vaihtoehdot ovat Aktiivinen: Kyllä tai Ei. (Katso käynnistys- ja pysäytyslämpötilat Lämpötilavalikosta) Asettaa lisäohjauksen minimikäyntiajan minuutteina Käyttökohteissa, joissa henkilöiden määrä vaihtelee voimakkaasti, puhaltimien nopeuksia voidaan ohjata ilmanlaadun perusteella, joka mitataan CO2/VOC-anturilla. Katso lisätietoa Corrigo-käsikirjasta Asettaa tilaksi Ei ikinä, Aina tai Jos aikaohjaus off. Asettaa mitä säädetään. Valitse tyyppi Puhallin Asettaa minimiajan, jonka kone voidaan aktivoida CO2/VOCohjaustoiminnolla Asettaa aktivointitason 1/2- nopeudella Asettaa aktivointitason 1/1- nopeudella Asettaa sallitun eroarvon CO2/VOC-ohjausta voidaan käyttää sekoituspeltien kanssa. Valitse käytetäänkö Y2:n, Y4:n tai molempien lähtöjen kanssa. Palohälytystulon tilaksi voidaan konfiguroida Ei aktiivinen, Normaalisti kiinni tai Normaalisti auki. Valitse toiminto, kun hälytys on aktiivinen: Pysäytetty, Jatkuva käynti, Normaali käynti, Vain Tulo tai Vain Poisto Palohälytystulon tilaksi voidaan konfiguroida normaalisti auki tai normaalisti kiinni.

22 18 Käyttöönotto Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset Vaihtimen sulatus Jäähdytys väli Ulkoinen asetus Hälytysasetukset Tiedonsiirto Ei Vaihtimen sulatus Kyllä Ohitus: On Lopeta sulatus: On Aktivointi lämpötila: 0,0 C Pysäytys lämpötila SAF: -8,0 C Aset. paineen poik: 50% Hyst seis: 60% Todell. aset: xxx Pa Manual kalib: Pois Jäähdytys väli Kyllä Jäähdytysraja: 2.0 C Ulkoinen asetus Ei aktiivinen Min. aset: 12.0 C Maks. aset: 30.0 C Hälytys (1 115): 1 Toimintavirhe Tuloilma Toiminto Portti1 Orja Myös digitaalitulot voidaan konfiguroida palohälytystuloiksi. Huomaa, että kahdesti muutettu signaali voi aiheuttaa epätoivotun toiminnon. Aktivoi palopellin koestus, valitse Ei, Kyllä yksikkö käynnissä tai Kyllä yksikkö pysäytetty. Aseta pellin koestuksen parametrit alavalikossa. Tämä jakso on vastavirta- ja ristivirtavaihtimella varustetuille koneille. Aseta käytetäänkö vaihtimen sulatusta, Kyllä/Ei Tämä jakso on vastavirta- ja ristivirtavaihtimella varustetuille koneille. Vaihtimen sulatus sallittu ohituksella, On/Off. Vaihtimen sulatus sallittu tuloilmapuhaltimen (SAF) pysäytyksellä, On/Off Sulatustoiminnon ulkolämpötilaraja. Sulatuksen pakotetun pysäytyksen ulkolämpötilaraja, ohituspellin lukitus. Tämä jakso on vastavirta- ja ristivirtavaihtimella varustetuille koneille. Sulatuksen käynnistävän painepoikkeaman asetusarvo prosentteina. Sulatuksen peruuttavan painepoikkeaman pienenemä. Näyttää sulatuksen todellisen asetusarvon. Huom! Arvo voi vaihdella ilmavirrasta riippuen. Manual kalib On/Off käynnistää uuden kalibroinnin manuaalisesti. Huom! On suositeltavaa suorittaa tämä toimenpide kuivalla vaihtimella ja normaalilla ilmavirralla. Aseta jäähdytyksen talteenoton tilaksi Kyllä tai Ei. Aseta jäähdytysraja (poistoilman ja ulkoilman lämpötilaero, joka aktivoi jäähdytyksen talteenoton). Ulkoinen asetuslaite voidaan kytkeä. Asetuslaitteen täytyy seurata PT1000 resistanssikäyrää. Asetusalue voi olla rajoitettu. Valitse seuraavista kommunikaatioista Orja,

23 Käyttöönotto 19 Päävalikkokohta Alivalikko 1 Alivalikko 2 Selitykset? Sisäänpääsy oikeudet Portti 2 toiminta Laaj ja ulk. näyttö TCP/IP? Kirjaudu sisään Kirjaudu sisään Anna salasana xxxx Toiminta taso: Ei mitään Kirjaudu ulos Vaihda salasana Kirjaudu ulos? Ei Toiminta taso: Ei mitään Vaihda salasana tasolle: Ei mitään Uusi salasana xxxx Laajennusosa, Taajuusmuuttaja/ Paineanturi, Ulkoinen näyttö, Laaj ja taajuusmuuttaja tai Laaj ja ulk. näyttö. Kirjaudu huoltotasolle 4- numeroisella koodilla. Päästyäsi halutulle tasolle, peruuta ohjauspaneelin Vasennuolipainikkeella (paina kaksi kertaa). Tehtaalla asetettu huoltotason käyttöoikeuskoodi on Käyttäjätason koodi on: Järjestelmätason koodi on: Kirjaudu ulos järjestelmätasolta vaihtamalla Ei arvoksi Kyllä OKja Ylös-/Alasnuolilla. Automaattinen uloskirjautuminen ellei mitään tehdä 6 minuuttiin. Asettaa uuden salasanan valitsemallesi tasolle. Voidaan tehdä vasta huoltotasolle kirjautumisen jälkeen.

24 20 Käyttöönotto 4.4 Vapaajäähdytyksen kuvaus Tällä toiminnolla säästetään lämpimänä vuodenaikana energiaa käyttämällä viileää ulkoilmaa rakennuksen jäähdyttämiseen esim. öisin ja vähentämällä näin jäähdytystarvetta päivällä. Huom! Seuraava on voimassa vain, jos vapaajäähdytystoiminnon arvoksi on asetettu Aktiivinen ohjelmavalikossa. Jäähdytyksen aktivoituminen edellyttää, että seuraavat käynnistysehdot täytetään. Käynnistysehdot On kulunut alle 4 päivää siitä, kun kone oli käyntitilassa Edellisen käyntijakson ulkolämpötila ylitti asetetun raja-arvon (+22 C) Kellonaika on välillä 12:00 ja 19:00:00 (asetettavissa) Ajastinlähdöt normaalinopeudelle, Pidennetty käynti normaali ja Ulkoinen pysäytys ovat Off Aikaohjaus on päällä (ON) joskus seuraavan 24 tunnin aikana. Kone tarkistaa yölämpötilan (sisä- ja ulkolämpötilan) 3 minuutin aikana asettuun käynnistysaikaan, kun puhaltimet käynnistyvät, jotta anturit voivat suorittaa lämpötilan mittauksen. Jos yllä mainitut ehdot täyttyvät, vapaajäähdytystoiminto käynnistetään; ellei, kone palaa OFF-tilaan. Jos ulkoanturi ei ole tuloilmakanavassa ja huoneanturi on valittu, kone ei aloita vapaajäähdytystä, ennen kuin lämpötilat ovat asetettujen käynnistys- ja pysäytysrajojen sisällä. Pysäytysehdot: Ulkolämpötila on yli asetetun maksimilämpötilan (+18 C) tai alle asetetun minimiarvon (veden tiivistymisen vaara, +10 C) Huone-/poistoilman lämpötila on alle asetetun pysäytysarvon (+18 C) Yksi ajastinlähdöistä normaalinopeudelle, Ulkoinen pysäytys tai Pidennetty käynti normaali on On Kello on yli 19:00:00. Jos jokin pysäytysehdoista täyttyy kolmen minuutin kuluttua, kone pysähtyy uudelleen. Muuten toiminta jatkuu, kunnes jokin pysäytysehto täyttyy. Kun vapaajäähdytys on aktiivinen, puhaltimet toimivat normaalinopeudella tai paineen/virtauksen ohjauksen asetusarvon mukaan ja digitaalilähtö Vapaajäähdytys on aktiivinen. Lähdöt Y1-lämmitys, Y2-vaihdin ja Y3-jäähdytys kytketään pois. Kun vapaajäähdytys on aktivoitu, lämmityslähtö on estetty 60 minuuttia (konfiguroitava aika). Vapaajäähdytystä käytettäessä voidaan asettaa poikkeama normaalista puhaltimen ohjauksen asetusarvosta.

25 Käyttöönotto Sulatustoiminto Sulatustarve havaitaan lämmönvaihtimen paine-eron perustella. Järjestelmä kalibroi painevahdin automaattisesti, jotta saadaan oikea paine suhteessa ilmavirtaan. Kalibrointi voidaan tehdä käsin esim. lämmönvaihtimen puhdistuksen jälkeen. Ohituspelti avautuu, jolloin lämmönvaihtimen läpi virtaa vähemmän kylmää ulkoilmaa. Kun ohitussulatus on aktivoitu, tulolämpötilan annetaan laskea 4K asetetusta arvosta. Jos tulolämpötila laskee yli 4K, sulatuksen lopetusjakso alkaa. Jos sulatuksen keskeytystä ei sallita, kone pysähtyy ja hälytys Analoginen sulatus näkyy näytössä. Taulukko 1 Vaihtimen sulatus Kyllä Ohitus Päällä Sulatus seis Päällä Aktivointi lämpötila 0.0 Pysäytyslämpötila SAF -8 Aset. paineen poik 50% Hyst seis 60% Aseta käytetäänkö vaihtimen sulatusta, Kyllä/Ei Vaihtimen sulatus sallittu ohituksella, Päällä/Pois. Vaihtimen sulatus sallittu pysäyttämällä tuloilmapuhallin (SAF),Päällä/Pois Sulatustoiminnon ulkolämpötilaraja. Ulkolämpötilarajoitus sulatuksen lopetukselle, ohitussulatuksen lukitus. Sulatuksen käynnistävän painepoikkeaman asetusarvo prosentteina. Sulatuksen peruuttavan painepoikkeaman pienenemä prosentteina.

26 22 Huolto 5 Huolto 5.1 Tärkeää Vaara Varmista ennen huolto- tai sähkötöiden aloitusta, että koneen jännitteensyöttö on irtikytketty! Sähkökytkennät saa suorittaa vain valtuutettu sähköasentaja paikallisten määräysten ja asetusten mukaisesti. Varoitus Vaikka kone on kytketty irti jännitteensyötöstä, pyörivät osat voivat aiheuttaa tapaturmavaaran. Varo teräviä reunoja asennuksen ja huollon yhteydessä. Käytä suojavaatteita. 5.2 Huoltovälit Alla olevassa taulukossa nähdään suositellut huoltovälit koneelle ja järjestelmälle. Koneen pitkän käyttöiän varmistamiseksi on tärkeää tehdä huoltotyöt alla olevien suositusten mukaisesti ja käyttö- ja huolto-ohjeita noudattaen. Perusteellinen ja säännöllinen huolto on takuun voimassaolon edellytys. Mitä tehdään Kerran vuodessa Tarvittaessa Lämmönvaihtimen puhdistus. X Puhaltimien puhdistus. Poistosäleikköjen ja tuloilmahajottimien puhdistus. Ulkoilmanoton puhdistus. Kanaviston puhdistus. X 1 1. Tai paikallisten määräysten mukaisesti. X X X

27 Huolto Huolto-ohjeet Avaa luukut Luukut on varmistettu turvavaijerilla, joka estää niiden putoamisen voimalla (kuva 5). Avaa luukku kahvoilla, sulje hieman luukkua, että voit irrottaa sakkelit. Laske luukku varovasti alas. Keskiluukku avataan irrottamalla 4 ruuvia (kuva 6.) Kuva 4 Huom! Kiinnitä turvavaijeri, kun huoltotyöt on tehty.

28 24 Huolto Tulo-/poistoilmansuodattimen vaihtaminen Pussisuodatinta ei voi puhdistaa ja se on vaihdettava tarvittaessa. Uusia suodattimia voi tilata Systemairilta. Käyntiaika suodattimenvaihtojen välillä riippuu asennuspaikan ilmanlaadusta. Paine-erokytkin ilmaisee, milloin on aika vaihtaa suodattimet. Tämä laukaisee hälytyksen ohjauspaneelissa. Kun näin tapahtuu, menettele seuraavasti: 1. Vaihda suodattimet uusiin alla kuvatulla tavalla. 2. Kuittaa hälytys painamalla ohjauspaneelin punaista painiketta (1 kuva 3) ja sitten OK (4 kuva 3). 3. Valitse Kuittaa painamalla OK Avaa luukku kohdassa luku kuvatulla tavalla. Löysää nuppia kiskossa, jolla suodatin on kiinnitetty (1) ja käännä kiskoa. Vedä suodattimet ulos. Kuva 5 Changing the filters

29 Huolto Lämmönvaihtimen tarkastus Ajan myötä lämmönvaihtimeen saattaa kertyä pölyä, joka tukkii ilmavirran. Hyvän hyötysuhteen säilyttämiseksi on tärkeää puhdistaa lämmönvaihdin säännöllisesti (kerran vuodessa). Lämmönvaihtimen voi poistaa koneesta huoltoa varten (kuva 6). Vaara Loukkaantumisvaara! Lämmönvaihdin on painava. Lämmönvaihdin saattaa pudota koneesta. Käytä sopivaa nostolaitetta tai useampaa henkilöä vaihtimen nostamiseen ulos koneesta. Lämmönvaihdin on arka iskuille. Käsittele sitä varoen. Kuva 6 1 Irrota vesilukko koneen takapuolelta. Avaa luukku kahvoilla, sulje hieman luukkua, että voit irrottaa sakkelit. Laske luukku varovasti alas. Avaa luukku irrottamalla 4 ruuvia. 2 Löysää lämmönvaihtimen kiskojen kiinnitysruuvit (1) ja vedä kiskoja hieman sivuun. 3 Poista tiiviste (2) lämmönvaihdinlohkojen välistä. Irrota lämmönvaihdin (3) varo tiputtamasta vaihdinta: tapaturman tai lämmönvaihtimen vahingoittumisen vaara. Pese kuumalla saippuavedellä tai käytä paineilmaa. Älä käytä ammoniakkia sisältävää pesuainetta. Asetta lämmönvaihdin paikalleen, kiinnitä luukku, kiristä turvavaijerit ja sulje luukut kahvoilla Puhaltimien tarkastus Vaikka vaaditut huollot, esim. suodattimien vaihdot, suoritetaan vaadituin välein, puhaltimiin saattaa ajan myötä kertyä rasvaa ja pölyä. Tämä heikentää suorituskykyä. Puhaltimet on helppo irrottaa koneesta (kuva 7) irrottamalla 4 ruuvia ja irrottamalla pikaliittimet. Asennetuista lisävarusteista riippuen, irrota letkut poistoilmanpuhaltimen pikaliittimien vierestä tai sekä poisto- että tuloilmapuhaltimen pikaliittimien vierestä.

30 26 Huolto Puhdista puhaltimet liinalla tai pehmeällä harjalla vähintään kerran vuodessa. Älä käytä vettä. Pinttyneet kerrostumat voi poistaa mineraalitärpätillä. Anna kuivua kunnolla ennen asennusta. Kuva Vesilämmityspatterin tarkistus Pitkän (tavallisesti usean vuoden ) käytön jälkeen patterin pinnalle on saattanut kertyä pölyä. Tämä voi heikentää patterin lämmitystehoa. Patterin voi puhdistaa sumutussuuttimilla varustetulla painepesurilla tai paineilmalla. Puhdistus on tehtävä varovasti, jotta ei vahingoiteta patterin alumiinilamelleja. Patterin vesipiiri tulee ilmata kerran vuodessa lämmitystehon ylläpitämiseksi Sähkölämmityspatterin tarkistus Ajan myötä sähkövastuksiin saattaa kertyä ruostetta ja epäpuhtauksia. Tämä voi aiheuttaa epämiellyttävää hajua ja pahimmassa tapauksessa tulipalon. Puhdista paineilmalla, imuroimalla tai harjalla. Automaattinen turvatoiminto on testattava ja vahvistettava.

31 Huolto Poistosäleikköjen ja tuloilmahajottimien puhdistaminen Järjestelmä syöttää käsiteltyä ulkoilmaa rakennukseen ja poistaa käytetyn sisäilman kanaviston ja hajottimien/säleikköjen kautta. Hajottimet ja säleiköt on asennettu seiniin ja kattoihin makuuhuoneissa, olohuoneessa, kylpyhuoneissa, WC: ssä jne. Irrota hajottimet ja säleiköt ja pese ne tarvittaessa saippuavedellä. Hajottimet ja säleiköt on asennettava paikalleen alkuperäisasetuksin ja -asennoin, jotta järjestelmän tasapaino säilyisi. Näiden osien puhdistus tehdään tarvittaessa Ulkoilmanoton tarkastus Lehdet ja roskat saattavat tukkia ilmanottosäleikön ja heikentää koneen tehoa. Tarkasta ilmanottosäleikkö vähintään kaksi kertaa vuodessa ja puhdista tarvittaessa Kanaviston tarkastus Ajan myötä kanavistoon saattaa kertyä rasvaa ja pölyä, vaikka suodattimet vaihdetaan säännöllisesti. Tämä heikentää järjestelmän suorituskykyä. Kanavat tulee sen vuoksi puhdistaa/vaihtaa tarvittaessa. Teräskanavat voidaan puhdistaa vetämällä kuumaan saippuaveteen kastettu harja kanavan läpi hajottimen/venttiilin tai tarkastusluukkujen kautta Sisäisen pariston vaihto Huom! Tämä toimenpide edellyttää asianmukaisen ESD-suojauksen, ts. maadoitusranneketta pitää käyttää! Kun hälytys Sisäinen paristo aktivoituu ja pariston LED syttyy punaisena, ohjelmamuistin ja kellon varmennusparisto on tyhjentynyt. Paristo vaihdetaan alla kuvatulla tavalla. Varmennuskondensaattori tallentaa muistin ja pitää kellon käynnissä vähintään 10 minuuttia virtalähteen irrotuksen jälkeen. Jos paristonvaihto kestää siis alle 10 minuuttia, ohjelmaa ei tarvitse ladata uudelleen, ja kello jatkaa käyntiään normaalisti. Uuden pariston on oltava tyyppiä CR Irrota kansi painamalla kannen sivuilla olevia lukituskielekkeitä pienellä ruuvitaltalla ja vetämällä samalla reunoja ulospäin. 2 Tartu paristoon lujasti sormillasi ja nosta se ylöspäin pois pitimestä. Paina uusi paristo kunnolla paikalleen. Huomaa, että oikean napaisuuden varmistamiseksi pariston voi asentaa vain "oikein päin".

32 28 Vianetsintä 6 Vianetsintä Jos ilmenee ongelmia, tarkista tai korjaa seuraavat kohdat, ennen kuin otat yhteyttä valtuutettuun huoltoon. Tarkista aina, onko ohjauspaneelissa aktiivisia hälytyksiä. 1. Puhallin (puhaltimet) ei(vät) käynnisty Tarkista, onko hälytysviestejä. Tarkasta, että varokkeet ovat ehjät (7 kuva 2) Tarkista asetukset ohjauspaneelista (ajat, viikko-ohjelma, automaattinen/manuaalinen toiminta jne.) 2. Pienentynyt ilmavirtaus Tarkista puhallinnopeuden asetukset puoli ja matala. Tarkista, että ulkoilma-/jäteilmapelti avautuu (jos käytössä). Tarkista, onko suodattimet vaihdettava. Tarkista, tarvitsevatko hajottimet ja säleiköt puhdistusta. Tarkista hajottimien ja säleikköjen aukot. Tarkista, tarvitsevatko puhaltimet ja lämmönsiirrinyksikkö puhdistusta. Tarkista, onko kattoyksikkö tai ilmanotto tukossa. Tarkista, onko kanavissa näkyviä vaurioita ja/tai pöly-/likakerrostumia. 3. Kylmä tuloilma Tarkista säätölämpötila ohjauspaneelista. Tarkista, onko ylilämpötermostaatti lauennut. Paina tarvittaessa punaista painiketta sähkölämmittimessä (kuva 1). Tarkasta poistoilmasuodattimen vaihtotarve Tarkista, ovatko puhaltimet pysähtyneet ylikuumenemisen johdosta. Jos ovat, lämpökosketin on ehkä lauennut (ilmaistaan tekstillä Puh.hälyt ohjauspaneelissa). 4. Melu/värinät Tarkista, että kone on täysin vaakasuorassa Puhdista juoksupyörät. Varmista, että puhaltimien kiinnitysruuvit on kiristetty kunnolla. 6.1 Hälytykset Hälytyspainike (1, kuva 3) avaa hälytysjonon. Kun tätä painiketta painetaan, aktiiviset ja kuittaamattomat hälytykset näkyvät valikkoikkunassa. Hälytys-LED (2, kuva 3) vilkkuu, jos listassa on kuittaamattomia hälytyksiä, ja palaa jatkuvasti, jos hälytykset ovat edelleen aktiivisia mutta ne on kuitattu. Jos hälytyksiä on useita, käytä Ylös-/Alasnuolia niiden selaamiseen. Hälytys voidaan kuitata tai estää käyttämällä painikkeita OK ja Ylös-/Alas. Lopeta ja palaa aloitusvalikkoon painamalla peruuta ja paina sitten Vasen. Katso mahdollisten hälytysten yleiskatsaus käyttöönottopöytäkirjasta.

33 Huolto 29 7 Huolto Ennen kuin otat yhteyttä huoltoon, merkitse muistiin koneen mallimerkintä ja valmistenumero tyyppikilvestä (kuva 8) 5 Topvex XXXX Ver. A 230/400V 25 A 50Hz 4016 W IP23 225kg 16kW 16kW Serial. no: 1234/ / Systemair Sverige AB Industrivägen 3 SE Skinnskatteberg Sweden Kuva 8 Laitekilpi Sijainti Kuvaus 1 Osanumero 2 Tuotannon tilausnumero 3 Juokseva numero 4 Valmistuspäivä 5 Tuotekoodi (tuotteen tekniset tiedot)

34 Systemair Sverige AB Industrivägen 3 SE Skinnskatteberg, Sweden Phone Fax Käyttö- ja huolto-ohjeet fi A003

Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1259187 A003 FI Sisällysluettelo 1 Varoitukset...1 2 Koneen kuvaus...2 2.1 Sisäiset komponentit...2

Lisätiedot

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1316787 A002 FI Sisällysluettelo 1 Varoitukset...1 2 Koneen kuvaus...2 2.1 Sisäiset komponentit...2

Lisätiedot

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1316787 A003 FI Sisällysluettelo 1 Varoitukset...1 2 Koneen kuvaus...2 2.1 Sisäiset komponentit...2

Lisätiedot

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1294517-FI 24-06-2015 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäisten osien kuvaus... 3 2.1.1 Tulo- ja poistoilmapuhaltimet...

Lisätiedot

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1543947 A001 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää

Lisätiedot

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11 Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11 Compact-ilmankäsittelykoneet Topvex FR03, FR06, FR08, FR11 Compact-ilmankäsittelykoneet Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1294517 A003 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair

Lisätiedot

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1244557 A003 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet Topvex SR 09, 11, Topvex TR 09-15 Kompaktit ilmanvaihtokoneet Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255947 A004 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet

Topvex SR 09, 11, TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet Kompaktit ilmanvaihtokoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255947-FI 2014-12-19 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit SR 09, SR 11... 2 2.2 Sisäiset

Lisätiedot

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR

Kompaktit ilmanvaihtoyksiköt. Topvex FR, SR, TR Topvex FR, SR, TR 2069517-FI 22-08-2011V.A004 (C. 3.0-1-06) Sisällysluettelo 1... 1 1.1 Toimintoasetukset... 1 1.2 Viikko-ohjelman ohjelmointi... 5 1.3 Hälytyskonfiguraatio... 6 1.4 Huomautukset... 9 1

Lisätiedot

Topvex SF02-S12 Air Handling Unit

Topvex SF02-S12 Air Handling Unit Topvex SF02-S12 Air Handling Unit Käyttö- ja huolto-ohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja A001 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää oikeudet tehdä muutoksia

Lisätiedot

VR 300 ECV/B (1000W/500W)

VR 300 ECV/B (1000W/500W) (1000W/500W) Ilmanvaihtokone FIN 10-05 Johdanto Asennus-, käyttö ja huoltokäsikirja koskee -ilmanvaihtokoneita, jotka on valmistanut Systemair AB. Se sisältää koneen rakennetta, asennusta, käyttöönottoa

Lisätiedot

Topvex SC03-11. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex SC03-11. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone 207576-FI 20-04-2012 A001 (C.3.1) Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit... 2 2.2 Sisäisten osien kuvaus... 2 2.2.1 Tulo- ja poistoilmapuhaltimet...

Lisätiedot

Topvex SC Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex SC Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 2075767-FI 2014-06-26 A002 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit... 2 2.2 Sisäisten osien

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompaktit ilmanvaihtokoneet

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompaktit ilmanvaihtokoneet Kompaktit ilmanvaihtokoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 2078807-FI 2014-06-25 A003 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit SR 09, SR 11... 2 2.2 Sisäiset

Lisätiedot

Topvex SX/C, Topvex TX/C. Ilmankäsittelykone

Topvex SX/C, Topvex TX/C. Ilmankäsittelykone Ilmankäsittelykone Englannin kielestä käännetty asiakirja 1316787-FI 2015-11-25 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit... 2 2.2 Sisäisten osien kuvaus...

Lisätiedot

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone 206902-FI 27-09-2010V.A004 (C. 3.0-1-06) Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit Topvex SR 03 06... 2 2.2 Sisäiset komponentit Topvex

Lisätiedot

Topvex TX03-06, Topvex SX Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex TX03-06, Topvex SX Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 2082617-FI 2014-08-25 A003 Sisällysluettelo 1 Käyttö... 1 1.1 Yleistä... 1 2 Varoitukset... 1 3 Koneen kuvaus... 2 3.1 Sisäiset komponentit

Lisätiedot

CD-ohjauspaneeli Service Menu

CD-ohjauspaneeli Service Menu D2074877-FI 25-04-2012V.A003 Sisällysluettelo 1 Käyttö... 1 1.1 Käyttöliittymän kuvaus... 1 1.1.1 Ohjauspaneeli... 1 2 Näytön symbolit... 2 3 valikon kuvaus... 3 3.1 Lämpötilan asettaminen... 7 3.2 Manuaalinen

Lisätiedot

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002

Topvex VAV muunnos. Asennusohjeet. Englannin kielestä käännetty asiakirja FI A002 Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255957-FI 2015-05-04 A002 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Asenna paineanturit... 2 3 Johdotus... 3 4 Konfigurointi (Corrigo)... 5 5 Topvex Ulkoiset liitännät...

Lisätiedot

Topvex SC Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex SC Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 2075767-FI 2016-01-27 A003 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit... 2 2.2 Sisäisten osien

Lisätiedot

TA 450-4500. Ilmankäsittelykone

TA 450-4500. Ilmankäsittelykone Ilmankäsittelykone Englannin kielestä käännetty asiakirja 2039247-FI 2014-08-22 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Tästä asiakirjasta... 1 3 Tuotteen kuvaus... 2 3.1 Puhallin... 2 3.2 Tuloilmansuodatin...

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompaktit ilmanvaihtokoneet

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompaktit ilmanvaihtokoneet Kompaktit ilmanvaihtokoneet Document translated from English 2078807-FI 11-04-2012 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit SR 09, SR 11... 2 2.2 Sisäiset

Lisätiedot

DVCompact. Compact-ilmankäsittelykoneet

DVCompact. Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 2076227-FI 2015-12-10 A006 Sisällysluettelo 1 Hävittäminen ja kierrätys... 1 2 Varoitukset... 1 3 Koneen kuvaus... 2 3.1 Komponenttien

Lisätiedot

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone 2069347-FI 30-03-2011V.A003 (C. 3.0-1-03) Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 Sisäisten osien kuvaus... 3 2.1.1 Tulo- ja poistoilmapuhaltimet... 3 2.1.2

Lisätiedot

Topvex SF02-S12. Air Handling Unit

Topvex SF02-S12. Air Handling Unit Air Handling Unit Englannin kielestä käännetty asiakirja 1303237-FI 2015-11-10 A001 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 Sisäiset komponentit... 2 2.2 Sisäisten osien kuvaus...

Lisätiedot

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone 2076227-FI 07-05-2012V.A004 Sisällysluettelo 1 Varoitukset... 1 2 Koneen kuvaus... 2 2.1 EL- ja LV-koneiden osien kuvaus... 2 2.2 Sisäisten osien kuvaus... 3 2.2.1 Tulo- ja poistoilmapuhaltimet...

Lisätiedot

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone

DVCompact. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone -FI 14-04-2011V.A002 1 Käyttöönotto-ohjeet Yleistä Systemair-kokoonpanot on testattu ja toimintatestattu tehtaalla ennen toimitusta. Automaatio on esiasetettu tehtaalla, ja koneiden

Lisätiedot

Topvex SF02-SF12. Air Handling Unit

Topvex SF02-SF12. Air Handling Unit Air Handling Unit Englannin kielestä käännetty asiakirja 1303247-FI 2015-11-10 A001 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Varoitukset... 2 3 Tuotteen kuvaus... 2 3.1 Yleistä... 2 3.2 Tekniset

Lisätiedot

SAVECair. Käyttöönottopöytäkirja. Englannin kielestä käännetty asiakirja A001

SAVECair. Käyttöönottopöytäkirja. Englannin kielestä käännetty asiakirja A001 SAVECair Käyttöönottopöytäkirja Englannin kielestä käännetty asiakirja 2115797 A001 FI Tekijänoikeus Systemair UAB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair UAB pidättää itsellään oikeuden tehdä muutoksia

Lisätiedot

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje. Document translated from English 2080627-FI 26-11-2012 A001

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje. Document translated from English 2080627-FI 26-11-2012 A001 Document translated from English 2080627-FI 26-11-2012 A001 Alkuperäiset ohjeet ovat englannin kielellä. Muunkieliset versiot ovat käännöksiä englannin kielestä. (Direktiivi 2006/42/EY) 2012 Copyright

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

SAVE VTR 150/K. Käyttöohje. Document translated from English 2079977-FI 26-11-2012 A001

SAVE VTR 150/K. Käyttöohje. Document translated from English 2079977-FI 26-11-2012 A001 Document translated from English 2079977-FI 26-11-2012 A001 Alkuperäiset ohjeet ovat englannin kielellä. Muunkieliset versiot ovat käännöksiä englannin kielestä. (Direktiivi 2006/42/EY) 2012 Copyright

Lisätiedot

Topvex TX03-06, Topvex SX03-06. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex TX03-06, Topvex SX03-06. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone Englannin kielestä käännetty asiakirja 2082617-FI 2013-10-11 A002 Sisällysluettelo 1 Käyttö... 1 1.1 Yleistä... 1 2 Varoitukset... 1 3 Koneen kuvaus... 2 3.1 Sisäiset komponentit

Lisätiedot

SAVE VTR 500. Käyttöohje

SAVE VTR 500. Käyttöohje 2013 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

TA 450-4500. Ilmankäsittelykone

TA 450-4500. Ilmankäsittelykone Ilmankäsittelykone Englannin kielestä käännetty asiakirja 2039257-FI 2014-08-21 A002 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Varoitukset... 2 3 Tästä asiakirjasta... 2 4 Tuotteen kuvaus...

Lisätiedot

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje 2014 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT

Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT 1. Yleistä Lämmityspatteria TBLE/TCLE käytetään tuloilman jälkilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBLE/TCLE on saatavana useita tehoversioita. Sähkölaitteisto

Lisätiedot

111570SF-04 2014-06 CS60. Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka

111570SF-04 2014-06 CS60. Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka SF-0 0-0 CS0 Liitäntä- ja määritysopas Ohjausautomatiikka Liitännät CU0. Piirikortin asettelu Art.nr. Art.nr. P Art.nr. P P P Art.nr. P P P P P P P P P Liitännät ohjauspaneeleihin. Dip-kytkinasetus P Liitäntä

Lisätiedot

SAVE VTC 300. Lämmön talteenottoyksikkö

SAVE VTC 300. Lämmön talteenottoyksikkö Lämmön talteenottoyksikkö 2015 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan

Lisätiedot

SAVE VTC 700. Lämmön talteenottoyksikkö

SAVE VTC 700. Lämmön talteenottoyksikkö Lämmön talteenottoyksikkö 2015 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan

Lisätiedot

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone 2069017-FI 25-01-2011V.A006 (C. 3.0-1-06) Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Varoitukset... 2 3 Tuotteen kuvaus... 2 3.1 Yleistä... 2 3.2 Tekniset tiedot...

Lisätiedot

SAVE VTR 150/K. Käyttöohje

SAVE VTR 150/K. Käyttöohje 2014 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex FR03, FR06, FR08, FR11. Compact-ilmankäsittelykoneet Compact-ilmankäsittelykoneet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1294507-FI 15-03-2016 A003 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Varoitukset... 2 3 Tuotetiedot... 3 3.1 Yleistä...

Lisätiedot

Topvex SF02-SF12 Ilmankäsittelykoneet

Topvex SF02-SF12 Ilmankäsittelykoneet Topvex SF02-SF12 Ilmankäsittelykoneet Asennusohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1303247 A003 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää oikeudet tehdä muutoksia

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

TA Ilmankäsittelykone

TA Ilmankäsittelykone TA 650-4500 Ilmankäsittelykone FI Käyttö- ja hoito-ohjeet - 1 - Kuva 1 Kuva - - Käyttöönotto Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje koskee Systemairin valmistamaa TA-ilmankäsittelykonetta. Se sisältää perustietoja

Lisätiedot

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017

eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 eco TOP PÄÄLTÄLIITETTÄVÄ LÄMMÖN TALTEENOTTOKONE Kompaktit ilmanvaihtokoneet Suunnittelijalounaat 2017 Pähkinänkuoressa eco Top eco TOP-SARJA 3 konekokoa ilmavirtaan 0,8 m³/s asti Soveltuu hyvin esim. toimistoihin,

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus

OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus OPTYMA Control Kylmäjärjestelmän ohjauskeskus Käyttöopas Sisällysluettelo Tuotteet & Sovellukset... 3 Käyttöliittymä... 4 Näyttö... 5 Ohjelmointi... 6 Asetusarvon asettaminen... 6 Hälytykset... 6 Perusasetukset...

Lisätiedot

Topvex TR 09, TR12 & TR15

Topvex TR 09, TR12 & TR15 Topvex TR 09, 12, 15 Kompakti ilmankäsittelykone FI Käyttö- ja huolto-ohjeet 205000 Systemair AB 1 205000 Systemair AB Kuva 1 Vasenkätinen malli Oikeakätinen malli Kuvaus 1. Tuloilma 10. Roottorin moottori

Lisätiedot

SAVE VTR 300/B. Käyttöohje

SAVE VTR 300/B. Käyttöohje 2014 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi. Englannin kielestä käännetty asiakirja 2014-04-22 A001 CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 CO 2-mittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 3 3.1 Liitännät...

Lisätiedot

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone

Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Topvex SX/C, Topvex TX/C Ilmankäsittelykone Asennusohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1316777 A003 FI Sisällysluettelo 1 EU Vaatimustenmukaisuusvakuutus...1 2 Varoitukset...2 3 Tuotteen kuvaus...2

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\012xx\01262\P033\\RAU\Kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 1 / 5 ..\012xx\01262\P034\\RAU\Kaaviot\6301.dwg RAU 6301 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden yksityiskohtainen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA T12 TULOILMAYKSIKÖLLE www.scanoffice.fi CZ12037 PB1 ComfortZone CE50 Installation Sisällys Sisällys 0 Yleistä 1 Käsittely 2 Huolto 2 Asennus 3 Asetukset 7 Suunnittelu 8 Sähkökaavio

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy

Rakennuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Piirt. ATJ Granlund Pohjanmaa Oy ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 1 / 5 ..\p_levy\012xx\01262\p034\\rau\kaaviot\6302.dwg RAU 6302 2 / 5 OHJELMAT Osajärjestelmän toimintaan vaikuttavat seuraavat ohjelmat, joiden

Lisätiedot

Asennus ja huolto TX 650

Asennus ja huolto TX 650 Asennus ja huolto TX 650 Sivu 1 / 14 1.0.0 Sisältö 1.0.0 Sisältö... 2 2.0.0 Kaavio... 2 3.0.0 Järjestelmä... 3 3.1.0 Toimintaperiaatteet... 4 4.0.0 Tekniset tiedot... 5 5.0.0 Asennus... 6 5.1.0 Seinämalli...

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

Verkkosivun käyttöohje

Verkkosivun käyttöohje FI.webbE.50 Verkkosivun käyttöohje GOLD RX, PX, CX, SD versio E, ohjelmaversio.. Yleistä Koneessa on sisäinen verkkopalvelin, joka mahdollistaa koneen valvonnan, asetusten teon ja arvojen muuttamisen..

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Verkkosivun käyttöohje

Verkkosivun käyttöohje Verkkosivun käyttöohje GOLD RX, PX, CX, SD, ohjelmaversio.. Yleistä Koneessa on sisäinen verkkopalvelin, joka mahdollistaa koneen valvonnan, asetusten teon ja arvojen muuttamisen.. Kytkentä Tietokone ja

Lisätiedot

Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet Topvex FC Compact-ilmankäsittelykoneet Asennusohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja A005 FI Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus...1 2 Varoitukset...2 3 Tuotteen kuvaus...2 3.1 Yleistä...2

Lisätiedot

Corrigo E Käyttöohje. Ilmanvaihtosovellus

Corrigo E Käyttöohje. Ilmanvaihtosovellus Corrigo E Käyttöohje Ilmanvaihtosovellus Copyright AB Regin, Sweden, 2011 Tästä käyttöohjeesta Lisätietoa Tämä käyttöohje kattaa kaikki Corrigo E sarjan mallit, joita käytetään ilmanvaihtosovelluksissa.

Lisätiedot

SAVE VTR 300/B. Käyttöohje

SAVE VTR 300/B. Käyttöohje 2015 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

TX elektroninen ohjainyksikkö

TX elektroninen ohjainyksikkö TX elektroninen ohjainyksikkö Sivu 1 / 20} 1.0.0 Sisällysluettelo 1.0.0 Sisällysluettelo... 2 2.0.0 Yhteenveto... 3 3.0.0 Toimintojen kuvaus... 4 3.1.0 Käyttäjäasetukset... 4 3.1.1 Toiminta päivällä...

Lisätiedot

Kosteusanturi Langaton

Kosteusanturi Langaton Kosteusanturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 Kosteusmittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 2 3.1

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

Corrigo E Käyttöohje. Ilmanvaihtosovellus

Corrigo E Käyttöohje. Ilmanvaihtosovellus Corrigo E Käyttöohje Ilmanvaihtosovellus Copyright AB Regin, Sweden, 2009 Tästä käyttöohjeesta Lisätietoa Tämä käyttöohje kattaa kaikki Corrigo E sarjan mallit, joita käytetään ilmanvaihtosovelluksissa.

Lisätiedot

Uusi huippuimurisarja

Uusi huippuimurisarja Uusi huippuimurisarja CASA F -sarja koostuu 8 mallista, joita on saatavana kolmessa eri koossa ja jotka kattavat ilmavirrat 2,1 m³/s saakka. CASA F on äänieristetty huippuimuri energiatehokkailla EC-puhaltimilla,

Lisätiedot

Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD, koot 04-80

Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD, koot 04-80 Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD, koot 04-80 1. Yleistä osaa TBBD on saatavana GOLD SD:n kaikkiin kokoihin. osaa voidaan käyttää, kun tyhjä tila halutaan lämmittää kokonaan tai osittain kiertoilmalla.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä

CO 2 -anturi. Langaton. Käyttöohje. -fi käännetty asiakirja A004. Englannin kielestä CO 2 -anturi Langaton Englannin kielestä -fi käännetty asiakirja 2017-03-20 A004 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Tuotteen kuvaus... 2 2.1 CO 2-mittaus... 3 3 Asennusohjeet... 3 4

Lisätiedot

TOIMINTA: Aikaohjelma ohjaa puhaltimet jollekin kolmesta nopeusaihtoehdosta. SÄÄTÖ:

TOIMINTA: Aikaohjelma ohjaa puhaltimet jollekin kolmesta nopeusaihtoehdosta. SÄÄTÖ: TOIMITA: Aikaohjelma ohjaa puhaltimet jollekin kolmesta nopeusaihtoehdosta. Aikaohjelma on asetetty jatkuvalle käytölle ja yhdelle nopeudelle. Käynnistettäessä kone käynnistyy ensin poistoilmapuhallin

Lisätiedot

Pikaopas Access-ohjelmiston versio /5. Englannin kielestä käännetty asiakirja A003

Pikaopas Access-ohjelmiston versio /5. Englannin kielestä käännetty asiakirja A003 Pikaopas Access-ohjelmiston versio 4.0-1-04/5 FI Englannin kielestä käännetty asiakirja 1516717 A003 Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää oikeudet tehdä muutoksia

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet

Topvex SR 09, 11, Topvex TR Kompaktit ilmanvaihtokoneet Topvex SR 09, 11, Topvex TR 09-15 Kompaktit ilmanvaihtokoneet Asennusohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1255937 A003 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää

Lisätiedot

TCBR/TCBRS kiertoilmaosa asennusohje GOLD/SILVER C-koot

TCBR/TCBRS kiertoilmaosa asennusohje GOLD/SILVER C-koot TCBR/TCBRS kiertoilmaosa asennusohje GOLD/SILVER C-koot 11-120 1. Yleistä Kiertoilmaosaa käytetään kahdessa käyttötapauksessa. 1. Huoneilman kierrätykseen ilman ulkoilman lisäystä. GOLD: Käytetään jaksottaisen

Lisätiedot

112626SF-02 2012-09 FLEXIT CS2000. Pikaopas. CS2000 - Automatiikkajärjestelmä

112626SF-02 2012-09 FLEXIT CS2000. Pikaopas. CS2000 - Automatiikkajärjestelmä FLEXIT 112626SF-02 2012-09 CS2000 Pikaopas CS2000 - Automatiikkajärjestelmä Sisällysluettelo 1. HMI...3 2. Asetukset... 3 2.1. Johdanto...3 2.2. Valitse kieli...3 2.3. Aseta kellonaika/päivämäärä...3 2.4.

Lisätiedot

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet

Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet Topvex SR/TR03, SR/TR04, SR/TR06 Compact-ilmankäsittelykoneet Asennusohjeet Englannin kielestä käännetty asiakirja 1244547 A004 FI Copyright Systemair AB Kaikki oikeudet pidätetään E&OE Systemair AB pidättää

Lisätiedot

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje

SAVE VTR 200/B. Käyttöohje 2015 Copyright Systemair AB Systemair AB ei vastaa kuvastoissa, esitteissä ja muussa painetussa materiaalissa olevista virheistä. Systemair AB pidättää oikeuden muuttaa tuotteitaan siitä etukäteen ilmoittamatta.

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

LVI - I N HVACON S I N Ö Ö R I T O I M I S T O RAU

LVI - I N HVACON S I N Ö Ö R I T O I M I S T O RAU RK 0 1 K HS13 Porrashuone RK MERKINTÖJEN SELITYKSET = UUSI KAAPELI (SU) = NHA KAAPELI = MODULAARI KAAPELI (IU) ASENNUS (AU) = PURETTA LAITE Suunn Piirt Tark Hyv 28042017 RK VIHDIN KIRKONKYLÄN CPUS Juoks

Lisätiedot

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT 1. Yleistä Paine-anturia käytetään laitoksissa, joissa pyritään säädettävään ilmavirtaan pitämällä kanaviston paine vakiona. Paineanturia käytetään

Lisätiedot

Asennus kiertoilmaosa TCBR, versio F GOLD/SILVER C koko

Asennus kiertoilmaosa TCBR, versio F GOLD/SILVER C koko Asennus kiertoilmaosa TCBR, versio F GOLD/SILVER C koko 011-120 1. Yleistä Kiertoilmaosaa käytetään kahdessa eri käyttötilassa. 1. Huoneilman kierrätykseen ilman ulkoilman lisäystä. GOLD: Käytetään jaksottaisen

Lisätiedot

TCBR kiertoilmaosa asennusohje GOLD-koot

TCBR kiertoilmaosa asennusohje GOLD-koot TCBR kiertoilmaosa asennusohje GOLD-koot 12-120 1. Yleistä Kiertoilmaosaa käytetään kahdessa käyttötapauksessa. 1. Huoneilman kierrätykseen ilman ulkoilman lisäystä. Käytetään jaksottaisen yölämmityksen

Lisätiedot

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompakti ilmanvaihtokone

Topvex SR 09, 11, TR 09-15. Kompakti ilmanvaihtokone Kompakti ilmanvaihtokone Englannin kielestä käännetty asiakirja 2075777-FI 04-04-2013 A003 Sisällysluettelo 1 Vaatimustenmukaisuusvakuutus... 1 2 Varoitukset... 2 3 Tuotteen kuvaus... 2 3.1 Yleistä...

Lisätiedot

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus

Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Asennus Ilox 199 Optima -ilmanvaihtokone Koneen pohjassa on neljä säädettävää jalkaa, joiden avulla kone säädetään vaakasuoraan. paikka Ilmanvaihtokone asennetaan lämpimään tilaan. Tilan lämpötila pitäisi mielellään

Lisätiedot

SAVE VTR 150/K. Asennus ja huolto. Document translated from English 2079967-FI 26-11-2012 A001

SAVE VTR 150/K. Asennus ja huolto. Document translated from English 2079967-FI 26-11-2012 A001 Document translated from English 2079967-FI 26-11-2012 A001 Systemair ei vastaa seurauksista eikä ole takuuvelvollinen, jos näitä ohjeita ei noudateta asennuksessa tai huollossa. Alkuperäiset ohjeet ovat

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD

Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD Asennus sekoitusosa TBBD GOLD SD 1. Yleistä Sekoitusosa TBBD on saatavissa GOLD SD -kokoon 04-80. Esimerkki 1 (kaksi peltiä) Normaali käyttö Sekoitusosaa voidaan käyttää, kun tyhjä tila halutaan lämmittää

Lisätiedot

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma Wi-Heat app Wifi-Ohjaus ilma/ilma IVT Värmepumpar reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing on to third parties.

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR RWP80.001 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 RWP80.001 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 RWP80.001 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS RWP/RWM. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET

Lisätiedot