27 Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunnan järjestäytyminen. 28 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vastuualueiden esittäytyminen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "27 Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunnan järjestäytyminen. 28 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vastuualueiden esittäytyminen"

Transkriptio

1 Tampere Kokouskutsu 1 (14) Aika , klo 11:00 Paikka Tampereen keskuspaloasema Käsiteltävät asiat 23 Kokouksen avaaminen 24 Läsnäolijoiden toteaminen 25 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunnan järjestäytyminen 28 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vastuualueiden esittäytyminen 29 Pirkanmaan pelastuslaitos osana maakuntauudistusta 30 Talousarvioehdotus Muut esille tulevat asiat 32 Kokouksen päättäminen

2 Tampere Kokouskutsu 2 (14) Osallistujat Kari Niemelä, puheenjohtaja Hannele Strömberg, 1. varapuheenjohtaja Esko Kautto, sihteeri fuji testi

3 Tampere Kokouskutsu 3 (14) 23 Kokouksen avaaminen Avataan pelastustoimen neuvottelukunnan kolmas kokous vuodelle 2017.

4 Tampere Kokouskutsu 4 (14) 24 Läsnäolijoiden toteaminen Pelastustoimen neuvottelukunta toteaa kokouksessa läsnäolevat. Tampereen kaupunginhallitus on nimennyt (511, ) Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunnan jäsenet ja heille henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi Alla mainituista jäsenistä Tampereen kaupunginhallitus on valinnut neuvottelukunnan puheenjohtajaksi Kari Niemelän ja varapuheenjohtajaksi Hannele Strömbergin. Jäsen Varajäsen Haavisto Jussi Sorva Valto Liettyä Anna-Liisa Kalliola Jarmo Metsälä Jarmo Tulonen Heidi Nevala Yrjö Lännenpää Mirko Niemelä Kari Leppänen Marjut Piitulainen Hannele Silius-Haouari Nina Pulakka Jukka Niemi Jari Seppi Pirkko Männikkö Jaana Strömberg Hannele Tihveräinen Raimo Vaara Pentti Kotalampi Katja

5 Tampere Kokouskutsu 5 (14) 25 Pöytäkirjan tarkastajan valinta Pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan Jussi Haavisto. Pelastustoimen neuvottelukunta valitsee kokouksessa pöytäkirjan tarkastajan. Neuvottelukunnalla on ollut yksi pöytäkirjan tarkastaja, joka on valittu osanottajalistan mukaisesti vuorojärjestyksessä.

6 Tampere Kokouskutsu 6 (14) 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pelastustoimen neuvottelukunta toteaa kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

7 Tampere Kokouskutsu 7 (14) 27 Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunnan järjestäytyminen Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asiat tiedoksi. Pelastustoimen neuvottelukunnan kokouksissa esittelijänä toimii pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen. Kokousten sihteeritoiminnot huolehditaan pelastuslaitoksen toimesta, kokoussihteerinä toimii pelastuspäällikkö Esko Kautto ja teknisenä kokoussihteerinä hallintosihteeri Saija Micklin.

8 Tampere Kokouskutsu 8 (14) 28 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vastuualueiden esittäytyminen TRE:1684/ /2017 Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asiat tiedoksi. Onnettomuuksien ennaltaehkäisyn ja teknisten palvelujen vastuualue Onnettomuuksien ennaltaehkäisyn yksikön tehtäviin kuuluvat kuntalaisten ohjaus ja neuvonta pelastustoimen alaan kuuluvissa kysymyksissä, pelastustoimelle kuuluvien valvontatehtävien koordinointi sekä toteuttaminen osaltaan valvontasuunnitelman ja toimintasuunnitelman mukaisesti, maankäytön ja rakentamisen ohjaus- ja asiantuntijatehtävät, paikalliseen turvallisuussuunnittelutyöhön osallistuminen, palontutkinta, nuohoustoimintaan liittyvät tehtävät sekä turvallisuusviestinnän tehtävät osaltaan. Teknisiin palveluihin kuuluvat kalustosuunnittelu yhteistoiminnassa asianomaisen vastuualueen kanssa, kiinteistöjen hallinta, korjaamo- ja huoltopalvelut sekä varushuolto. Lisäksi teknisiin palveluihin kuuluu viestitekniikka, jonka tehtäviä ovat tieto- ja tietoliikennetekniikan sekä viestijärjestelmien ja -tekniikan hoitaminen sekä niihin liittyvien ulkoistettujen palveluiden hallinta. Pelastustoiminnan ja valmiussuunnittelun vastuualue Pelastustoiminta jakaantuu maantieteellisesti hallinnollisesti kahteen pelastusalueeseen, etelä ja pohjoinen. Pelastusalueen keskeisiä tehtäviä ovat pelastustoiminnan henkilöstön ja kaluston toimintavalmiuden ylläpito pelastus- ja ensivastetehtäviä varten, omavalvonta, palotarkastus-, valistus- ja koulutustehtävät vuosisuunnitelman mukaisesti. Sisäinen koulutus ja paloasemakiinteistöjen päivittäinen toimintakunnon ylläpito ja varautuminen normaaliajan häiriötilanteisiin ovat keskisiä toimintoja. Lisäksi sopimuspalokuntien sekä sivutoimisen henkilöstön toiminnan ohjaus ja yhteistoiminta kuuluu vastuualueen tehtäviin. Komentotoimisto on pelastustoiminnan keskitetty palveluyksikkö. Komentotoimiston ensisijainen tehtävä on vastata pelastusalueiden riittävästä henkilöresurssista, johon kuuluvat mm. työvuorosuunnittelu, rekrytointitarpeen määritys ja sijaisten hankinta, lomasuunnittelu ja harkinnanvaraisten vapaiden myöntäminen päätettyjen vahvuusrajojen puitteissa.

9 Tampere Kokouskutsu 9 (14) Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilannekeskus on toimintayksikkö, joka palvelee ympärivuorokautisesti pelastuslaitoksen asiakkaita ja henkilökuntaa sekä Pirkanmaan kuntia. Tilannekeskus hoitaa pelastustoimintaan liittyviä tukitoimintoja ja tuottaa tietoja turvallisuuden tilannekuvaan Pirkanmaalla. Lisäksi keskuksesta avustetaan tarvittaessa Pirkanmaan kuntien valmiustoiminnan käynnistämistä ja tiedottamista sekä ylläpidetään valmiuksia viranomaisyhteistyölle erilaisissa onnettomuustilanteissa. Pelastustoiminnan johtamisyksikön keskeisiä tehtäviä ovat; pelastustoiminnan operatiivinen johtaminen ja sen suunnittelu, riskikohteiden kohdesuunnitelmien laatiminen, hälytysvasteiden ja toimintasuunnitelmien laadinta sekä päivittäisiä että suuronnettomuuksia varten, pelastusvalmiuden varmistaminen onnettomuustilanteiden aikana ja yleisötapahtumiin liittyvät tarkastukset ja ennakkoneuvonta. Yksikön toimii tilannekeskuksessa. Valmiussuunnitteluun kuuluu pelastuslaitoksen oman varautumissuunnittelun lisäksi kuntien vastuulla olevan valmiussuunnittelun ohjaus ja koordinointi sekä poikkeusoloihin varautumiseen liittyvä suunnittelu. Ensihoitopalvelujen vastuualue Pirkanmaan pelastuslaitos toteuttaa ensihoitopalveluja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) kanssa solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti. Ensihoitopalvelu tuotetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ensihoidon palvelutasopäätöksen mukaisesti ( PSHP:n valtuusto vahvisti ensihoitopalvelun palvelutasopäätöksen vuosille ). Ensihoitopalvelu on kokonaisuus, joka vastaa potilaan kiireellisestä tilanarviosta ja tarvittaessa ensihoidosta ensisijaisesti terveydenhuollon hoitolaitoksen ulkopuolella ja tarvittaessa potilaan kuljettamisesta tarkoituksenmukaisimpaan terveydenhuollon yksikköön. Pirkanmaan pelastuslaitoksen tuottamaan ensihoitopalveluun kuuluvat ambulanssit solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti seuraavissa kunnissa: Nokia, Pirkkala, Tampere, Valkeakoski, Lempäälä, Akaa, Vesilahti sekä Ylöjärven eteläinen asemapaikka. Pirkanmaan pelastuslaitoksen toteuttamalla ensihoitopalvelulla tarkoitetaan terveydenhuoltolain ja ensihoitoasetuksen mukaista toimintaa, johon kuuluvat hoitotasoinen ensihoitoja ensivastetoiminta. Ensihoitopalvelu suorittaa hätäkeskuksen välittämiä ensihoitotehtäviä, joita ovat A, B, C ja D-tehtävät. Ensivastetoiminnalla tarkoitetaan muun ensihoitopalvelun yksikön (pelastusyksikkö) kuin ambulanssin hälyttämistä korkeariskisen potilaan avuksi silloin, kun tämä yksikkö todennäköisesti on potilaan ensimmäisenä tavoittava yksikkö. Ensivastetoiminnan toteuttamisesta on sovittu erikseen Pirkanmaan pelastuslaitoksen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

10 Tampere Kokouskutsu 10 (14) Ensihoitopalvelujen vastuualue on oma toiminnallinen ja taloudellinen kokonaisuus Pirkanmaan pelastuslaitoksen organisaatiossa.

11 Tampere Kokouskutsu 11 (14) 29 Pirkanmaan pelastuslaitos osana maakuntauudistusta TRE:1337/ /2016 Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asian tiedoksi. Pirkanmaan pelastuslaitos liittyy keskeisellä tavalla käynnissä olevaan maakunta- ja soteuudistukseen. Jo aiemmin on aihetta käsitelty pelastustoimen neuvottelukunnan kokouksissa ja tässä yhteydessä on tarkoituksenmukaista päivittää muutostilanne. Keskeisimpänä uutena asiana maakuntamuutoksessa on kesällä tehty maan hallituksen linjaus aikataulumuutoksesta. Aiemmasta poiketen maakunnat aloittavat toimintansa vuoden 2020 alusta. Muutos tarkoittaa sitä, että varsinkin valmistelun loppuosaan tulee lisää aikaa. Pääosin uudistus etenee valtakunnallisesti siten, että lakiesitykset saadaan eduskuntakäsittelyyn loppukevään 2018 aikana. Eduskuntakäsittelyn jälkeen niin sanottu väliaikaishallinto ajoittuisi syksyyn Maakuntavaalit pidetään tässä uudessa aikataulussa lokakuussa Pirkanmaan pelastuslaitos on ollut keskeisesti mukana sekä Pirkanmaan maakuntauudistuksessa että valtakunnallisesti. Pirkanmaalla olemme edustettuna valmistelun johtoryhmässä sekä vastanneet Pelastustoimi ja varautuminen -kokonaisuuden suunnittelusta. Maakuntauudistuksen päivitys esitellään yksityiskohtaisemmin kokouksessa.

12 Tampere Kokouskutsu 12 (14) 30 Talousarvioehdotus 2018 TRE:3200/ /2017 Pelastustoimen neuvottelukunta tekee oheisen vuotta 2018 koskevan talousarvioehdotuksen Tampereen kaupunginhallitukselle ja oikeuttaa Pirkanmaan pelastuslaitoksen tekemään talousarvioehdotukseen teknisluonteisia korjauksia ja tarkistuksia tarvittaessa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen talousarvioesitys vuodelle 2018 sekä sen jälkeisille suunnitelmakausille perustuu pääosin nykyiseen toimintaan. Kuitenkin siten, että varsinkin paloasemakiinteistöjen osalta kehitetään verkostoa aiemmin suunnitellulla ja palvelutasopäätöksessä mainitulla tavalla. Rakenteilla olevat kolme paloasemaa Kangasalle, Valkeakoskelle ja Ikaalisiin valmistuvat kukin vuoden 2018 aikana. Tällöin niiden aiheuttama kiinteistömenojen nousu vaikuttaa kustannuksia nostavasti myös suunnitelmakaudella vuodelle 2019 asti. Uudistuksessa saadaan ajanmukaiset tilat jo käyttökautensa päässä oleville Ikaalisten ja Valkeakosken paloasemille sekä voidaan Kangasalan osalta yhdistää Tampereen Linnainmaan ja Kangasalan paloasemien sekä harjoitusalueen toiminnot. Pelastustoimen talousarvioesityksen henkilöstömenojen osalta noudatetaan Tampereen kaupungin ohjeistusta palkkojen kehityksen osalta ja henkilöstön määrän osalta varsinaiset kehittämistoimenpiteet liittyvät ensihoidon toimintaympäristöön. Toiminnalliset tavoitteet ovat aiempaan tapaan palotarkastusten suorittaminen valvontasuunnitelman mukaisesti, pelastustoimen toimintavalmiusaikavaatimus sekä työhyvinvointi. Ensihoidon osalta jatkuu yhteistoiminta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa edelleen sitä kehittäen ja tämä näkyy myös pelastustoimen talousarviossa kuitenkin siten, että tästä aiheutuvat kulut kohdentuvat sairaanhoitopiirin kustannuksiksi. Yksityiskohtaisempi vuoden 2018 talousarvio esitetään kokouksessa.

13 Tampere Kokouskutsu 13 (14) 31 Muut esille tulevat asiat TRE:1689/ / Pelastustoimen neuvottelukunta sopii seuraavan kokouksen ajankohdan. 1. Seuraava kokous

14 Tampere Kokouskutsu 14 (14) 32 Kokouksen päättäminen

37 Pirkanmaan pelastuslaitos osana maakuntauudistusta. 38 Pirkanmaan pelastustoimen palvelutasopäätöksen voimassaoloajan jatkaminen

37 Pirkanmaan pelastuslaitos osana maakuntauudistusta. 38 Pirkanmaan pelastustoimen palvelutasopäätöksen voimassaoloajan jatkaminen Tampere Kokouskutsu 1 (14) Aika 21.11.2017, klo 10:00 Paikka Kaupin tilannekeskus Käsiteltävät asiat 33 Kokouksen avaaminen 34 Läsnäolijoiden toteaminen 35 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 36 Kokouksen

Lisätiedot

6 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2017 tilinpäätös. 7 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2017 tilastot

6 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2017 tilinpäätös. 7 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2017 tilastot Tampere Pöytäkirja 1/2018 1 (15) Aika 13.03.2018, klo 13:00-14:55 Paikka Tampereen keskuspaloasema Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 4

Lisätiedot

4 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 7 Kangasalan koulutuspaloaseman hankesuunnittelu

4 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 7 Kangasalan koulutuspaloaseman hankesuunnittelu Tampere Kokouskutsu 1 (14) Aika 14.09.2016, klo 10:00 Paikka Tampereen keskuspaloasema Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 4 Laillisuus

Lisätiedot

16 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen

16 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen Tampere Pöytäkirja 2/2016 1 (13) Aika 30.11.2016, klo 10:00-11:30 Paikka Tampereen keskuspaloasema Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaaminen 14 Läsnäolijoiden toteaminen 15 Pöytäkirjan tarkastajan valinta

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 1/ ( 16) Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta

Tampere Pöytäkirja 1/ ( 16) Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta Tampere Pöytäkirja 1/2019 1 ( 16) Aika 14.03.2019, klo 09:49-11:13 Paikka Matkakokous, Turku Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 4 Kokouksen

Lisätiedot

Toimintasääntö

Toimintasääntö Toimintasääntö 1.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1. PELASTUSLAITOKSEN TOIMINNAN OHJAUS 1 2. PELASTUSTOIMEN TOIMIALA 1 3. JOHTAMINEN 2 3.1. Johtamistapa 2 3.2. Johtajan tehtävät 2 3.3. Johto- ja yhteistoimintaryhmät

Lisätiedot

Toimintasääntö

Toimintasääntö Toimintasääntö 1.2.2019 SISÄLLYSLUETTELO 1. PELASTUSLAITOKSEN TOIMINNAN OHJAUS 1 2. PELASTUSTOIMEN TOIMIALA 1 3. JOHTAMINEN 2 3.1. Johtamistapa 2 3.2. Johtajan tehtävät 2 3.3. Johto- ja yhteistoimintaryhmät

Lisätiedot

4 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 6 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2016 tilinpäätös

4 Laillisuus ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 6 Pirkanmaan pelastuslaitoksen vuoden 2016 tilinpäätös Tampere Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 14.03.2017, klo 10:01-11:44 Paikka Keskuspaloasema Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaaminen 2 Läsnäolijoiden toteaminen 3 Pöytäkirjan tarkastajan valinta 4 Laillisuus

Lisätiedot

Toimintasääntö 1.1.20152013

Toimintasääntö 1.1.20152013 Toimintasääntö 1.1.20152013 SISÄLLYSLUETTELO 1. PELASTUSLAITOKSEN TOIMINNAN OHJAUS... 1 2. PELASTUSTOIMEN TOIMIALA... 1 3. JOHTAMINEN... 2 3.1. Johtamistapa... 2 3.2. Johtajan tehtävät... 2 3.3. Johtoryhmät...

Lisätiedot

Toimintasääntö 1.4.20132013

Toimintasääntö 1.4.20132013 Toimintasääntö 1.4.20132013 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 1 1. PELASTUSLAITOKSEN TOIMINNAN OHJAUS... 3 2. PELASTUSTOIMEN TOIMIALA... 3 3. JOHTAMINEN... 4 3.1. Johtamistapa... 4 3.2. Johtajan tehtävät...

Lisätiedot

Talousarvio Hyväksytty Tampereen kaupunginvaltuustossa

Talousarvio Hyväksytty Tampereen kaupunginvaltuustossa Talousarvio 2018 Hyväksytty Tampereen kaupunginvaltuustossa 13.11.2017 Toimintasuunnitelma 2013 1 Pirkanmaan pelastuslaitos Pirkanmaan pelastuslaitos huolehtii Pirkanmaan alueen 22 kunnan pelastustoimesta.

Lisätiedot

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli

511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan. Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Ote pöytäkirjasta 46/2017 1 (5) 511 Edustajien nimeäminen Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan TRE:3351/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Päätösvalmistelusuunnittelija

Lisätiedot

14 Maakuntauudistus ja suunnittelun jatkotilanne. 17 Pirkanmaan pelastustoimen palvelutasopäätöksen voimassaoloajan pidentäminen

14 Maakuntauudistus ja suunnittelun jatkotilanne. 17 Pirkanmaan pelastustoimen palvelutasopäätöksen voimassaoloajan pidentäminen Tampere Pöytäkirja 6/2017 1 (18) Aika 03.05.2017, klo 10:00-11:54 Paikka Tampereen keskuspaloasema Käsitellyt asiat 10 Kokouksen avaaminen 11 Läsnäolijoiden toteaminen 12 Pöytäkirjan tarkastajan valinta

Lisätiedot

1. Aluepelastuslaitoksen toiminnan ohjaus... 2. 2. Pelastustoimen toimiala... 2

1. Aluepelastuslaitoksen toiminnan ohjaus... 2. 2. Pelastustoimen toimiala... 2 TOIMINTASÄÄNTÖ 1.1.2011 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Aluepelastuslaitoksen toiminnan ohjaus... 2 2. Pelastustoimen toimiala... 2 3. Johtaminen... 3 3.1. Johtamistapa... 3 3.2. Johtajan tehtävät... 3 3.3. Johtoryhmät...

Lisätiedot

PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTON KUULUMISIA 2/2013

PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTON KUULUMISIA 2/2013 TIEDOTE 1 (6) 2/2013 31.5.2013 PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTON KUULUMISIA 2/2013 Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston toinen tiedote Edessäsi on Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston toinen tiedote.

Lisätiedot

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ KANTA-HÄMEEN PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1.1.2012 Vahvistetaan otettavaksi käyttöön 1.1.2012 Pelastuslautakunta 5.10.2011 Pelastuslautakunnan toimintasäännön muuttaminen, luku 10, Pelastuslautakunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2013 1 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 HALLINTO- JA TUKIPALVELUT... 2 HALLINTOPALVELUT... 2 TYÖSUOJELUTOIMINTA... 2 VIESTINTÄ... 2 KEHITTÄMISRYHMÄ...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelma 2013 1 Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 HALLINTO- JA TUKIPALVELUT... 2 HALLINTOPALVELUT... 2 TYÖSUOJELUTOIMINTA... 2 VIESTINTÄ... 2 KEHITTÄMISRYHMÄ...

Lisätiedot

Koivulahden Rapukartano, Koivuseläntie 77, Vilppula. 29 Pöytäkirjanpitäjän määrääminen kaupunginhallituksen kokouksessa

Koivulahden Rapukartano, Koivuseläntie 77, Vilppula. 29 Pöytäkirjanpitäjän määrääminen kaupunginhallituksen kokouksessa Tampere Pöytäkirja 3/2018 1 (15) Aika 17.01.2018, klo 10:30-10:46 Paikka Koivulahden Rapukartano, Koivuseläntie 77, Vilppula Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN 19.12. 2016 1 Teemaryhmän työsuunnitelma valmis Nykytilan kuvaus ja tilannekatsaus pelastuslaitoksen toiminnoista valmis Teema- ja sen alatyöryhmien esille nostamia asioita:

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma 2015

Vuosisuunnitelma 2015 Vuosisuunnitelma 2015 1 Sisällysluettelo 1. Pirkanmaan pelastuslaitoksen esittely ja toimintaympäristön muutokset... 2 2. Toiminnalliset tavoitteet vuodelle 2015... 2 3. Verkostoyhteistyö... 3 4. Riskienhallinta...

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunta ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUS /13.

Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunta ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUS /13. Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunta 8 17.10.2017 ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUS 2018-2020 76/13.130/2017 IUALPEL 17.10.2017 8 Valmistelu: Olavi Liljemark Pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma 2016

Vuosisuunnitelma 2016 Vuosisuunnitelma 2016 1 Sisällysluettelo 1. Pirkanmaan pelastuslaitoksen esittely ja toimintaympäristön muutokset... 2 2. Toiminnan tavoitteet vuodelle 2016... 2 3. Kehittämisprojektit... 4 4. Riskienhallinta...

Lisätiedot

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN 11.11.2016 1 www.pirkanmaa2019.fi Pelastustoimi uudistusprojektin esivalmistelussa Johtoryhmä; pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen MAKU-projektiryhmä; pelastusjohtaja Olli-Pekka

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta

Mikkeli Pöytäkirja 7/ ( 9) Etelä- Savon pelastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 7/2018 1 ( 9) Aika 18.10.2018, klo 17:00-18:45 Paikka TUMA, Sammonkatu 12 Mikkeli Käsitellyt asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus 23 Etelä- Savon

Lisätiedot

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto 2017

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto 2017 Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto 2017 KUMPPANUUSVERKOSTON TOIMINTA Sai alkunsa 2008 edellisenä vuonna käynnistyneellä yhteistyöhankkeella Kuntaliiton kanssa. Projektipäällikkönä toimi Piia Vähäsalo.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistus. Johtava asiantuntija Jussi Rahikainen

Pelastustoimen uudistus. Johtava asiantuntija Jussi Rahikainen Pelastustoimen uudistus Johtava asiantuntija Jussi Rahikainen Pelastustoimen uudistaminen Pelastustoimen uudistaminen tehdään, jotta edelleen tiukkenevassa taloudellisessa tilanteessa asiakkaan turvallisuustaso

Lisätiedot

Onko tulipalo erilainen Turussa kuin Tampereella? Miten varmistetaan palvelujen ja tarkastustoiminnan yhdenmukaisuus?

Onko tulipalo erilainen Turussa kuin Tampereella? Miten varmistetaan palvelujen ja tarkastustoiminnan yhdenmukaisuus? Onko tulipalo erilainen Turussa kuin Tampereella? Miten varmistetaan palvelujen ja tarkastustoiminnan yhdenmukaisuus? Paloturvallisuuspäivät 2017 Mika Viljanen 13.12.2017 Pelastustoimen uudistus 1. Pelastuslain

Lisätiedot

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus

Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus Keski-Suomen pelastuslaitos - SPPL / yritysturvallisuus 29.0.205 Simo Tarvainen pelastusjohtaja .Helsinki 2.Länsi-Uusimaa 3.Keski-Uusimaa 4.Itä-Uusimaa 5.Varsinais-Suomi 6.Kanta-Häme 7.Päijät-Häme 8.Kymenlaakso

Lisätiedot

Työsuunnitelma. Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä

Työsuunnitelma. Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä Työsuunnitelma Pelastustoimi ja varautuminen teemaryhmä 2.1.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi Työsuunnitelman sisältö 1. Kokouskäytännöt 2. Teemaryhmän yleiset tehtävät 3. Teemaryhmän tehtävät 4. Valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika 11.1.2017 kello 13:00 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hallituksen linjaukset pelastustoimen

Lisätiedot

Maakunta- ja pelastustoimen uudistus - alueiden näkökulmat

Maakunta- ja pelastustoimen uudistus - alueiden näkökulmat Maakunta- ja pelastustoimen uudistus - alueiden näkökulmat MITEN NYKYTILAAN ON SAAVUTTU? 2 19.10.2017 Pelastustoimen aluejaon uudistaminen 2014 Pelastustoimen aluejako uudistetaan vähentämällä alueiden

Lisätiedot

Kumppanuusverkoston turvallisuuspalveluista pontta onnettomuuksien ehkäisyn kehittämiseen

Kumppanuusverkoston turvallisuuspalveluista pontta onnettomuuksien ehkäisyn kehittämiseen Kumppanuusverkoston turvallisuuspalveluista pontta onnettomuuksien ehkäisyn kehittämiseen PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTO www.pelastuslaitokset.fi KUMPPANUUSVERKOSTON TOIMINTA Sai alkunsa 2008 Nykyinen

Lisätiedot

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto Osaamisen foorumina PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTO www.pelastuslaitokset.fi PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTON ALKUTAIVAL Pelastuslaitosten valtakunnallinen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS Toiminnan kuvaus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa olosuhteissa siitä, että pelastuslaitokselle säädetyt tehtävät suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman tehokkaalla

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2020

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2020 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ensihoidon palvelutasopäätös vuodelle 2020 Toimintaympäristö Ensihoidon palvelutasopäätös koskee Pirkanmaa sairaanhoitopiirin alueella tapahtuvaa ja kuntayhtymän

Lisätiedot

Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag. Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki

Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag. Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki Pohjanmaan pelastuslaitos tänään Österbottens räddningsverk i dag Pelastusjohtaja Räddningsdirektör Tero Mäki Pelastuslaitokset (kunnat) Hätäkeskukset (Valtio) Valtion hallinnoimia Hätäkeskusalueita

Lisätiedot

31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4

31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2018 1 25.09.2018 Käsitellyt asiat Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 32 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4 33 ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIO- JA TALOUSSUUNNITELMAEHDOTUS

Lisätiedot

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto Suomen Kuntaliitto Toinen Linja 14 Kuntatalo PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTO www.pelastuslaitokset.fi PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTON ALKUTAIVAL Pelastuslaitosten

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 7424/01.00.

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/ (1) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Asianro 7424/01.00. Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 15 Asianro 7424/01.00.02/2015 Kehittämisaloite / pelastustoimen viranhaltijat pienissä kunnissa Joona Pellikan kehittämisaloite Mitä palvelua kehittämisaloite

Lisätiedot

Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta

Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta Pelastusalan neuvottelupäivät SN27 9. 11.12.2009, Silja Serenade Pelastuslain onnettomuuksien ennaltaehkäisyn uudistukset pelastuslaitoksen kannalta Pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Lisätiedot

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto vaikuttavaa yhteistyötä

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto vaikuttavaa yhteistyötä Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto vaikuttavaa yhteistyötä PELASTUSLAITOSTEN KUMPPANUUSVERKOSTO www.pelastuslaitokset.fi KUMPPANUUSVERKOSTON TOIMINTA Sai alkunsa 2008 Nykyinen toiminta perustuu 16.8.2011

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos

Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos Strateginen sopimus 2018, aluepelastuslaitos 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Lyhyt kuvaus toiminnasta (kh) Laadukkaat pelastustoiminta-, turvallisuus- ja ensihoitopalvelut tuotetaan Varsinais-Suomessa ammattitaitoisesti,

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pelastusjohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen sopimusten allekirjoittajat ja valvojat 1.1.2018 alkaen TRE:347/00.02.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Satakunnan pelastuslaitoksen neuvottelutila 14:00 15:15 sekä. kokoustila K1-K2, Ulvilan kaupungintalo 15:20 17:35

Satakunnan pelastuslaitoksen neuvottelutila 14:00 15:15 sekä. kokoustila K1-K2, Ulvilan kaupungintalo 15:20 17:35 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 Aika 28.9.2016 klo 14:00 17:35 Paikka Satakunnan pelastuslaitoksen neuvottelutila 14:00 15:15 sekä kokoustila K1-K2, Ulvilan kaupungintalo 15:20 17:35 Käsitellyt asiat:

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 12) Kainuun pelastuslautakunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 12) Kainuun pelastuslautakunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 04.04.2019, klo 17:00-18:41 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 7 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistushanke

Pelastustoimen uudistushanke Pelastustoimen uudistushanke - Alueellinen yhteistoiminta pelastustoiminnassa ja poikkeusoloissa -työryhmä - Poikkeusolojen riskianalyysi -alatyöryhmä Pelastustoimen ajankohtaisseminaari 13.10.2016, Jyväskylä

Lisätiedot

MAAKUNNAN VARAUTUMINEN JA ALUEELLISEN VARAUTUMISEN YHTEENSOVITTAMINEN

MAAKUNNAN VARAUTUMINEN JA ALUEELLISEN VARAUTUMISEN YHTEENSOVITTAMINEN MAAKUNNAN VARAUTUMINEN JA ALUEELLISEN VARAUTUMISEN YHTEENSOVITTAMINEN Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 53 31.1.2019 30.1.2019 Martti Soudunsaari Prosessisuunnittelija / maakuntauudistuksen valmistelu

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta

KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Tarkastuslautakunta KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2017 Kokousaika Perjantai 17.2.2017 klo 8.30 Kokouspaikka Jyväskylä, Henkilöstöravintola Caterina, kabinetti 2 Käsiteltävät asiat Asia Liite Sivu 9 3 Kokouksen avaus 10 4 Laillisuus

Lisätiedot

Hyväksytty xx.x.2013. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos TOIMINTASÄÄNTÖ. Johtokunta

Hyväksytty xx.x.2013. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos TOIMINTASÄÄNTÖ. Johtokunta Hyväksytty xx.x.2013 Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos TOIMINTASÄÄNTÖ Johtokunta 1. Toimintasäännön tarkoitus Toimintasäännössä määritellään pelastuslaitoksen tehtävät, vastuualueet sekä niiden

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS

POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS POHJOIS-POHJANMAAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN PELASTUSTOIMEN JA VARAUTUMISEN VALMISTELU TYÖRYHMÄN TR3 TILANNEKATSAUS MAAKUNTAUUDISTUKSEN JOHTORYHMÄ 8.6.2017 Pelastusjohtaja Petteri Helisten Oulu-Koillismaan pelastuslaitos

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio

Pelastustoimen uudistus. Hankejohtaja Taito Vainio Pelastustoimen uudistus Hankejohtaja Taito Vainio SOTE- ja aluehallintouudistus 26.5.2016 2 Maakuntauudistuksen työryhmät 1. Maakuntahallinnon tehtäväsiirrot -valmisteluryhmä (Jäsen Mika Kättö) 2. Maakuntahallinnon

Lisätiedot

Pelastustoimen palvelutason arviointi. Hankejohtaja Taito Vainio

Pelastustoimen palvelutason arviointi. Hankejohtaja Taito Vainio Pelastustoimen palvelutason arviointi Hankejohtaja Taito Vainio 1 Käsiteltävät asiat Palvelutasopäätökset nyt Palvelutasopäätökset uudessa järjestelmässä 16.11.2017 OHJEEN RAKENNE 1 Yleistä... 3 1.1 Lainsäädäntö...

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Pohjois-Karjalan pelastuslaitos-liikelaitos Turvallisuutta Pohjois- Karjalaisille vuoden jokaisena päivänä Noljakantie 4 80140 Joensuu Ydintietoja pelastuslaitoksesta Ylimpänä päättävänä elimenä toimii

Lisätiedot

MAAKUNTAUUDISTUS. Kuntien ja seutujen rooli tulevaisuudessa seminaari Raahe

MAAKUNTAUUDISTUS. Kuntien ja seutujen rooli tulevaisuudessa seminaari Raahe MAAKUNTAUUDISTUS Kuntien ja seutujen rooli tulevaisuudessa seminaari Raahe 31.5.2017 Pelastusjohtaja Jarmo Haapanen Jokilaaksojen pelastuslaitos HALLITUKSEN LINJAUKSIA 5.4.2016 9.2.2017 Hallituksen linjaukset

Lisätiedot

6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4

6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Itä-Uudenmaan aluepelastuslautakunta 17.10.2017 Käsitellyt asiat Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT 4 8 ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Pöytäkirjan tarkastajien valinta RAUTALAMMIN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 18.7.2014 klo 15 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro KOKOUSKUTSU Laatimispäivä 14.7.2014 Nro 5 / 2014 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017

Palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 Palvelu- ja vuosisuunnitelma 2017 Käsitelty kaupunginhallituksessa X.2.2017 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 1. Pirkanmaan pelastuslaitoksen esittely ja toimintaympäristön muutokset... 2 2. Toiminnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 28 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Johanna Elf, puh. 09 816 26874 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Jokilaaksojen pelastuslaitos 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Jarmo Haapanen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2011 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Maanantai 14.2.2011 klo 13.00 14.37 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 39 07.10.2016 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen talousarvio vuodelle 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2020 Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta 07.10.2016 39

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 4.6.2018 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1329/00.00.01.08/2018 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 267 28.5.2018 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto vuotta yhteisten asioiden edistämistä

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto vuotta yhteisten asioiden edistämistä Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto 2018 10-vuotta yhteisten asioiden edistämistä Lähtökohtia verkostotoiminnalle Tarve kehittää pelastuslaitosten yhteistyötä vapaaehtoinen kumppanuus Yhteisen kehittämisalustan

Lisätiedot

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo

Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen. Vesa-Pekka Tervo Suunnitellut alueellisen varautumisen rakenteet - katsaus valmistelutilanteeseen Vesa-Pekka Tervo Valmius- ja varautumistehtävien organisoinnin valmisteluryhmä Tehtävät:» laatia ehdotukset yhteiskunnan

Lisätiedot

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016

TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos TALOUSARVIOEHDOTUS VUODELLE 2016 ENSIHOITOPALVELUT TULOSALUE www.pkpelastuslaitos.fi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos -liikelaitos etunimi.sukunimi@pkpelastuslaitos.fi

Lisätiedot

Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen. Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä

Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen. Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä Lapin pelastuslaitos Tehtävät, vastuu ja varautuminen Lapin alueellinen maanpuolustuskurssi nro 51 Sodankylä 1.2.2017 Martti Soudunsaari Pelastusjohtaja Yksi maamme 22 pelastuslaitoksesta. Lapin liiton

Lisätiedot

Tehtävä voidaan poistaa mikä on tehtävän poiston kustannusvaikut us mitä muita vaikutuksia tehtävän poistolla on

Tehtävä voidaan poistaa mikä on tehtävän poiston kustannusvaikut us mitä muita vaikutuksia tehtävän poistolla on Sisäasiainministeriön toimintaohjelma kuntien tehtävien ja velvoitteiden vähentämiseksi 23.9.2013 Pelastuslaki (379/2011) Tehtävät/velvoitteet Tehtävän poistaminen ei ole mahdollista perustelut Tehtävä

Lisätiedot

LAPIN ENSIHOITO LAPIN ENSIHOITO ENSIHOITOPÄÄLLIKKÖ MARKKU ALALAHTI

LAPIN ENSIHOITO LAPIN ENSIHOITO ENSIHOITOPÄÄLLIKKÖ MARKKU ALALAHTI LAPIN ENSIHOITO LAPIN ENSIHOITO ENSIHOITOPÄÄLLIKKÖ MARKKU ALALAHTI SAIRAANKULJETUKSESTA ENSIHOITOON ENSIHOITOPALVELUN TEHTÄVÄT TERVEYDENHUOLTOLAIN 40 MUKAISESTI 1) äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen

Lisätiedot

LUP toiminnasta 2013

LUP toiminnasta 2013 Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos Västra Nylands räddningsverk Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ajankohtaisasioita Länsi-Uudenmaan pelastustoimen alueen nuohoojien opintopäivä 29.11.2012 Fiskars V-P Ihamäki

Lisätiedot

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN

VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN VÄLIRAPORTTI PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN www.ekarjala.fi 1 PELASTUSTOIMI JA VARAUTUMINEN TYÖRYHMÄN TYÖSKENTELY / Osallistujat: Pelastuslaitoksen yhteistyöryhmä täydennettynä Eksoten ensihoidon palvelupäälliköllä

Lisätiedot

Pelastustoimen mittarit

Pelastustoimen mittarit Pelastustoimen mittarit Tarve yhtenäinen väline toimintojen ja palvelujen seuranta ja arviointi johtaminen toiminnan kehittäminen vaikutukset asiakkaisiin pelastuslaitosten toimintaan ja johtamiseen koulutukseen

Lisätiedot

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017

Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt alkaen TRE:314/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Pirkanmaan pelastuslaitoksen menojen hyväksyjät ja tilien vastuuhenkilöt 1.1.2018 alkaen TRE:314/02.05.05/2017 Lisätietoja päätöksestä Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen,

Lisätiedot

Ensihoitopalvelun ja terveydenhuollon päivystyksen uudistus

Ensihoitopalvelun ja terveydenhuollon päivystyksen uudistus Ensihoitopalvelun ja terveydenhuollon päivystyksen uudistus 16.5.2017 Lasse Ilkka STM 1 17.5.2017 Aikataulu HE 15/2017 eduskunnassa: maakuntalaki, sotejärjestämislaki, voimaanpanolaki, jne Ensihoitoa koskevat

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Ensihoitopalvelujen tuottaminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lohjan sairaanhoitoalueella

Espoon kaupunki Pöytäkirja Ensihoitopalvelujen tuottaminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lohjan sairaanhoitoalueella 18.08.2016 Sivu 1 / 1 3362/2016 00.04.01.00 29 Ensihoitopalvelujen tuottaminen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Lohjan sairaanhoitoalueella Valmistelijat / lisätiedot: Juha Karhu, puh. 09 816

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 01/2017 1 AIKA 16.08.2017 klo 18.00-20.10 PAIKKA Tekninen toimi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

ENSIHOIDON PALVELUTASON SEURANTARAPORTTI versio

ENSIHOIDON PALVELUTASON SEURANTARAPORTTI versio 1 (65) ENSIHOIDON PALVELUTASON SEURANTARAPORTTI 1.1 31.12.2017. versio 2 (65) Sisällys 1 TIIVISTELMÄ... 4 1.1 JOHDANTO... 4 1.2 TULOKSET... 9 2 PSHP 2017 SAAVUTETTAVUUS... 11 3 TULOKSET KUNTAKOHTAISESTI...

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.9.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI Kati Tillander

PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI Kati Tillander PALVELUTASOPÄÄTÖ S JA RISKIANALYYSI 2017-2020 Kati Tillander 28.2.2017 Palvelutasopäätös Sisältö Riskianalyysi Toimii palvelutasopäätöksen perusteluosana ja edelleen tarkemman toiminnan suunnittelun apuvälineenä.

Lisätiedot

Pelastustoimi ja pelastuslaitos

Pelastustoimi ja pelastuslaitos Pelastustoimi ja pelastuslaitos Päijät-Hämeen pelastuslaitos Marjo Oksanen marjo.oksanen@phpela.fi Pelastustoimen tehtävänjako Sisäasiainministeriö johtaa, ohjaa ja valvoo pelastustointa ja sen palvelujen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAITOS PELASTUSLAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Pelastuslautakunnan päätös 12.9.2013, 39 Voimaan 1.1.2014 1 1 Toimintasäännön tarkoitus Pelastuslaitoksen toimintasäännön tarkoituksena on

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Pelastuslautakunta PEK/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Pelastuslautakunta PEK/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (6) 103 Pelastuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle hallituksen esityksestä laiksi pelastustoimen järjestämiseksi HEL 2016-009646 T 03 00 00 SM061:00/2015

Lisätiedot

VARAUTUMISSEMINAARI VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA

VARAUTUMISSEMINAARI VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA VARAUTUMISSEMINAARI 4.12.2008 VARAUTUMINEN ALUEHALLINNON UUDISTUKSESSA Pelastusylijohtaja Pentti Partanen VARAUTUMINEN Tarkoitetaan kaikkia niitä hallinnon ja elinkeinoelämän, tai jopa yksittäisen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00)

SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/ KOKOUSTIEDOT Aika kello (kahvi kello 18.00) SAARIJÄRVEN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/17 KIRKKOVALTUUSTO Laatimispäivämäärä 10.01.2017 KOKOUSTIEDOT Aika 17.01.2017 kello 18.30 (kahvi kello 18.00) Paikka Saarijärven seurakuntatalon juhlasali KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti

33 Kajaanin Vesi -liikelaitoksen toiminnan ja talouden seurantaraportti Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:15-16:47 Paikka Onnelantie 10 Käsitellyt asiat 30 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 31 Pöytäkirjan tarkastus 32 Viranhaltijoiden

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN KUNTAYHTYMÄ Yhtymäkokous pöytäkirja 1/2009 13.1.2009 Aika: 13.1.2009 klo 9.00-9.30 Paikka: Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, kokoushuone, Satakunnankatu 18 A, 2. krs. Osallistujat: Päätöksentekijät Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden

Lisätiedot

Torstai klo

Torstai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Torstai 13.06.2013 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokonaisturvallisuus. Ensihoito, kokonaisturvallisuus ja varautuminen Jukka Koponen

Kokonaisturvallisuus. Ensihoito, kokonaisturvallisuus ja varautuminen Jukka Koponen Kokonaisturvallisuus Ensihoito, kokonaisturvallisuus ja varautuminen 3.5.2018 Jukka Koponen Maakunnan visio (2025) Pohjois-Savo tarjoaa laadukkaan ja turvallisen arjen kaikissa elämänvaiheissa Kokonaisturvallisuuspalveluiden

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

KAUPUNGINVALTUUTETTUJEN KOULUTUS OULU-KOILLISMAAN PELASTUSLIIKELAITOS

KAUPUNGINVALTUUTETTUJEN KOULUTUS OULU-KOILLISMAAN PELASTUSLIIKELAITOS Petteri Helisten Pelastusjohtaja 24.1.2013 KAUPUNGINVALTUUTETTUJEN KOULUTUS OULU--KOILLISMAAN PELASTUSLAITOS OULU OULU-KOILLISMAAN PELASTUSLIIKELAITOS 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ 1. Pelastustoimen organisointi

Lisätiedot

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen vuoden 2019 talousarvioesitys sekä vuosien taloussuunnitelma

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen vuoden 2019 talousarvioesitys sekä vuosien taloussuunnitelma Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen vuoden 2019 talousarvioesitys sekä vuosien 2020-2021 taloussuunnitelma Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1734/02.02.00.00/2018 Esittelijä: puh. Pelastusjohtaja Erkki Hokkanen

Lisätiedot