Toimi: Turvallisuutta koskeva tutkimus Ehdotuspyynnön tunnus: PASR-2004 (2004/C/ )

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimi: Turvallisuutta koskeva tutkimus Ehdotuspyynnön tunnus: PASR-2004 (2004/C/ )"

Transkriptio

1 EHDOTUSPYYNTÖ: HANKKEET JA TUKITOIMET, JOTKA KUULUVAT VALMISTELUTOIMEEN EUROOPAN TEOLLISUUDEN MAHDOLLISUUKSIEN KOHENTAMISEKSI TURVALLISUUTTA KOSKEVAN TUTKIMUKSEN ALALLA Toimi: Turvallisuutta koskeva tutkimus Ehdotuspyynnön tunnus: PASR-2004 (2004/C/ ) 1. Euroopan yhteisöjen komissio (jäljempänä komissio ) antoi 3. helmikuuta 2004 tiedonannon KOM(2004) 72 valmistelutoimen toteuttamisesta Euroopan teollisuuden mahdollisuuksien kohentamiseksi turvallisuutta koskevan tutkimuksen alalla: Tavoitteena ohjelma Euroopan turvallisuuden parantamiseksi tutkimuksen ja teknologian avulla (jäljempänä 'valmistelutoimea koskeva tiedonanto KOM(2004) 72 ) ja teki päätöksen 1 valmistelutoimen toteuttamisesta (jäljempänä valmistelutoimea koskeva päätös ). 2. Komissio pyytää tällä ehdotuspyynnöllä hankkeita ja tukitoimia koskevia ehdotuksia luonnollisilta henkilöiltä tai oikeushenkilöiltä, jotka täyttävät valmistelutoimea koskevan päätöksen liitteessä asetetut ehdot ja joita ei suljeta rahoituksen ulkopuolelle Euroopan yhteisöjen yleiseen talousarvioon sovellettavasta varainhoitoasetuksesta 25. kesäkuuta 2002 annetun neuvoston asetuksen (EY, Euratom) N:o 1605/ artiklan 2 kohdan nojalla (jäljempänä 'hakijat'). Ehdotusten jättämiseen sovelletaan valmistelutoimea koskevassa tiedonannossa KOM(2004) 72 ja valmistelutoimea koskevassa päätöksessä määritettyjä menettelyjä. Euroopan yhteisö noudattaa toiminnassaan miesten ja naisten yhtäläisten mahdollisuuksien periaatetta. Tasavertaisen osallistumisen toteutumiseksi olisi suotavaa, että erityisesti naiset jättäisivät hankkeita ja tukitoimia koskevia ehdotuksia tai osallistuisivat niihin. 3. Tämä ehdotuspyyntö koostuu yleisestä kuvauksesta sekä liitteestä, jossa esitetään yksityiskohtaiset ehdot. Liitteessä määritetään hankkeita ja tukitoimia koskevien ehdotusten jättämisen määräaika, arvioinnin valmistumisen viitteellinen aikataulu, ehdotuspyynnön ohjeellinen budjetti, työohjelma, ehdotusten arviointiperusteet, osallistujien vähimmäismäärä sekä mahdolliset osallistumista koskevat rajoitukset. 4. Komissio on laatinut hakijoita varten ehdotuspyyntöön liittyvän käsikirjan, jossa annetaan tietoa hanketta tai tukitoimea koskevan ehdotuksen laadinnasta ja jättämisestä. Ehdotuspyyntöä koskevan tietopaketin, joka sisältää käsikirjan, valmistelutoimea koskevan tiedonannon KOM(2004) 72 ja päätöksen, rahoitusluokkia koskevat tiedot sekä muut tähän ehdotuspyyntöön liittyvät tiedot, saa komissiosta seuraavista osoitteista: 1 Komission päätös C(2004) 249, ei julkaistu. 2 EYVL L 248, , s. 1.

2 European Commission The Preparatory Action in the field of Security Research Information Desk Directorate General Research JII-79 0/01 B-1049 Brussels Sähköpostiosoite: Internet-osoite: 5. Hankkeita ja tukitoimia koskevat ehdotukset jätetään paperiversioina käyttäen ehdotuspyyntöön liittyvässä käsikirjassa olevia lomakkeita. Kukin ehdotus on jätettävä kuutena (6) kappaleena, jotka toimitetaan yhdessä paketissa. Ehdotuksia, joissa ei ole noudatettu tätä vaatimusta, ei kelpuuteta. Puutteellisia 3 ehdotuksia ei kelpuuteta. Ehdotuksia, jotka on toimitettu sähköpostitse tai faksina, ei kelpuuteta. 6. Ehdotukset tulee lähettää seuraavaan komission osoitteeseen ja varustaa seuraavilla merkinnöillä: Preparatory Action Security Research Proposal Ehdotuspyynnön tunnus: PASR-2004 European Commission Directorate General Research JII-79 0/01 B-1049 Brussels Jos ehdotus toimitetaan perille henkilökohtaisesti tai valtuutetun edustajan (kuten yksityisen kuriiripalvelun 4 ) välityksellä, se on toimitettava seuraavaan osoitteeseen ja varustettava seuraavilla merkinnöillä: Preparatory Action Security Research Proposal Ehdotuspyynnön tunnus: PASR-2004 European Commission Rue de Genève, 1 B-1140 Brussels 7. Ehdotusten on oltava perillä komissiossa viimeistään ehdotuspyynnössä ilmoitettuna määräpäivänä ja kellonaikana. Määräajan jälkeen saapuneita ehdotuksia ei kelpuuteta. 3 Kaikkien ehdotusten on sisällettävä kaksi osaa: hakijoille tarkoitetussa käsikirjassa olevat lomakkeet (osa A) ja käsikirjan mukainen sisällön kuvaus (osa B). 4 Jos kuriiripalvelulle on ilmoitettava vastaanottajan puhelinnumero, ilmoittakaa numero:

3 8. Ehdotuksia, joissa ei ole mukana liitteessä määritettyä vähimmäismäärää osallistujia, ei kelpuuteta. 9. Ehdotuksia, jotka sisältävät turvaluokkaan EU Confidential, EU Secret tai EU Top Secret luokiteltuja tietoja, ei kelpuuteta. 10. Ehdotuksia, joita ei kelpuuteta, ei oteta huomioon arvioinnissa. 11. Jos sama ehdotus on jätetty useampaan kertaan eri versioina, komissio ottaa käsiteltäväksi sen version, joka on saapunut viimeksi ennen tässä ehdotuspyynnössä asetettua ehdotusten jättämisen määräaikaa. 12. Hakijoita pyydetään mainitsemaan kaikessa tähän ehdotuspyyntöön liittyvässä kirjeenvaihdossaan (esim. tietoja pyydettäessä tai ehdotusta jätettäessä) kyseisen ehdotuspyynnön tunnus (PASR-2004).

4 LIITE 1. Valmistelutoimi: Euroopan teollisuuden mahdollisuuksien kohentaminen turvallisuutta koskevan tutkimuksen alalla 2. Toimi: Turvallisuutta koskeva tutkimus 3. Ehdotuspyynnön nimi: Valmistelutoimi Euroopan teollisuuden mahdollisuuksien kohentamiseksi turvallisuutta koskevan tutkimuksen alalla: ehdotuspyyntö 1 4. Ehdotuspyynnön tunnus: PASR Julkaisupäivä: Määräaika: klo (Brysselin aikaa) 7. Ohjeellinen kokonaisbudjetti: 13 miljoonaa euroa (6-8 hanketta sekä tukitoimia) 8. Rahoitusluokat Hankkeet Seuraavassa taulukossa esitetään luokittain hankkeille myönnettävän yhteisön rahoitustuen enimmäisosuudet. Korvausten enimmäisosuudet tukikelpoisista kustannuksista Teollinen tutkimus Kilpailua edeltävä kehittämistoiminta Toimien hallinnointi Hankkeet enintään 75% enintään 50% 100% (enintään 7% rahoitustuesta) Tukitoimet Tukitoimille myönnettäviin avustuksiin ei sovelleta valtiontukisääntöjä. Tukitoimissa korvataan enintään 75 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista. Hallintokustannusten korvausten osuus koko rahoitustuesta voi olla enintään 10 prosenttia 9. Kesto: Hankkeiden keston tulisi olla yhdestä kahteen vuotta. Tukitoimien keston tulisi olla kuudesta kuukaudesta kolmeen vuoteen. 10. Osallistujien vähimmäismäärä: Toimintatyyppi Vähimmäismäärä Hankkeet 2 riippumatonta oikeussubjektia eri jäsenvaltioista (25 valtion EU) Tukitoimet 1 osallistuja

5 11. Osallistumista koskevat rajoitukset: Osallistujien on oltava sijoittautuneita 25 valtion muodostaman EU:n alueelle Tietojen turvaluokitus: Kaikkia ehdotuksiin sisältyviä tietoja käsitellään turvaluokkaan EU Restricted" kuuluvina tietoina. Ehdotuksia, jotka sisältävät turvaluokkiin EU Confidential, EU Secret tai EU Top Secret kuuluvia tietoja, ei kelpuuteta. 13. Arviointimenettely ja arviointiperusteet: Ks. valmistelutoimea koskevan päätöksen liitteessä oleva 3 kohta. 14. Arvioinnin ja valinnan viitteellinen aikataulu: arvioinnin tulokset: kahden kuukauden kuluessa ehdotuspyynnön määräajasta. 15. Lisätietoja Turvallisuutta koskevan tutkimuksen alalla toteutettavan valmistelutoimen tiedotuspiste: Sähköposti: rtd-pasr@cec.eu.int Puhelin: Faksi: Internet: Työohjelma Työohjelmassa sovelletaan tehtävälähtöistä lähestymistapaa. Toimien tulee olla yhteistyöhön perustuvia monitieteisiä ja useita eri toimijaryhmiä käsittäviä hankkeita, joissa tarkastellaan aihealueita laajasti ja strategisesti mutta jotka tuottavat samalla konkreettisia tuloksia perustaksi tulevalle turvallisuutta koskevalle tutkimusohjelmalle. Toimien on määrä edistää teknologioiden, tietämyksen ja voimavarojen yhteisen kriittisen massan muodostumista, jotta voidaan saada aikaan validoituja ratkaisuja todettuihin yksittäisiin turvallisuushaasteisiin. Lisäksi toimissa kartoitetaan ja pyritään saamaan aikaan edellytyksiä, jotka ovat tarpeen, jotta voitaisiin luoda suotuisa ympäristö turvallisuutta koskevaan tutkimukseen liittyvien Euroopan tieteellisten, teknologisten ja teollisten valmiuksien kohentamista varten. Toimissa otetaan huomioon lainsäädäntöön ja sääntelyyn liittyvät aloitteet, joita toteutetaan parhaillaan yhteisön tasolla eri aloilla, kuten oikeus- ja sisäasioissa, verotus- ja tulliasioissa, ulkosuhteissa, liikenteen ja energian alalla, maataloudessa sekä terveys- ja muilla aloilla teknologioiden ja uudenlaisten ratkaisujen tukemiseksi. Myös toimiin yhteydessä olevat muut ohjelmat on tarpeen ottaa huomioon, jotta niiden ja valmistelutoimen toimet täydentäisivät toisiaan ja vältettäisiin päällekkäisyydet. Niin ikään on otettava huomioon meneillään oleva standardointityö. 5 Poikkeustapauksissa osallistujina voivat olla myös kansainväliset järjestöt tai kolmanteen maahan sijoittautuneet oikeussubjektit, kunhan mukana on niiden lisäksi vaadittava vähimmäismäärä muita osallistujia. Tällaisissa tapauksissa näille osallistujille voidaan poikkeuksellisesti myöntää rahoitustukea. Kolmannen maan osallistuminen edellyttää vastavuoroisia järjestelyjä kyseisen maan kanssa.

6 16.1 Periaatteet ja arviointiperusteet Toimien olisi tuettava EU:n politiikkaa ja aloitteita ja oltava sopusoinnussa EU:n politiikan ja arvojen kanssa. Niiden tulisi kohdistua erityisesti EU:n kansalaisia keskeisesti askarruttaviin turvallisuutta ja yksityisyyden suojaa koskeviin kysymyksiin sekä kysymyksiin, jotka koskettavat Euroopan yhteistä etua maailmanlaajuisesti tarkastellen. Lisäksi niissä olisi otettava huomioon seuraavat yleiset periaatteet: i. toimien relevanssi valmistelutoimen tavoitteiden kannalta sekä mahdollisuudet saada aikaan sellaisia konkreettisia ja demonstroitavissa olevia turvallisuuden parannuksia, jotka kyetään kehittämään valmiiksi asti valmistelutoimen keston aikana; ii. iii. iv. sellaisten markkinaolosuhteiden ja innovatiivisten mekanismien luominen, joiden avulla voidaan avata Euroopan teollisuudelle mahdollisuuksia saada suhteellista etua; hankekonsortion kyky toteuttaa toimet onnistuneesti sekä huolehtia teollis- ja tekijänoikeuksien hallinnasta ja tarvittaessa turvaluokitellun tiedon asianmukaisesta käsittelystä; kestävien ja toimivien kumppanuussuhteiden, verkostojen ja työskentelymenetelmien luominen (julkissektorin) käyttäjien, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden välille. Kukin ehdotus arvioidaan seuraavia arviointiperusteita soveltaen: i. ehdotuksen relevanssi valmistelutoimen työohjelman kannalta; ii. iii. iv. hyödyntämispotentiaali ja mahdollisuudet parantaa Euroopan teollisuuden kilpailukykyä; tieteellinen ja/tai teknologinen laadukkuus ja mahdollisuudet saada aikaan konkreettisia ja demonstroitavissa olevia parannuksia turvallisuudessa; toimivien kumppanuussuhteiden luominen (julkissektorin) käyttäjien, teollisuuden ja tutkimusorganisaatioiden välille; v. konsortion kyky toteuttaa hanke onnistuneesti ja huolehtia sen tehokkaasta hallinnoinnista ja tarvittaessa turvaluokitellun tiedon suojaamisesta sekä kyky esittää teollis- ja tekijänoikeuksien hallintaa koskeva selkeä suunnitelma Painopistealueet Toimien, joille valmistelutoimen yhteydessä myönnetään rahoitustukea, tulee olla hankkeita ja tukitoimia, jotka koskevat seuraavassa esitettäviä painopistealueita. Ne on tarpeen vaatiessa koordinoitava asianmukaisesti eurooppalaisten standardointijärjestöjen tekemän työn kanssa: i. tilannetietoisuuden parantaminen; ii. verkotettujen järjestelmien turvallisuuden ja suojan optimointi;

7 iii. iv. suojautuminen terrorismilta (mukaan luettuina bioterrorismi sekä biologisiin, kemiallisiin ja muihin aineisiin liittyvät uhat); kriisinhallinnan parantaminen (mukaan luettuina evakuointi, etsintä- ja pelastustoiminta, aktiivisten aineiden valvonta sekä korjaavat toimenpiteet); v. yhteentoimivien ja integroitujen tiedotus- ja viestintäjärjestelmien aikaansaaminen.

8 16.3 Hankkeet A. Tilannetietoisuuden parantaminen Tavoite: määrittää keskeiset uhat, joilla voi olla vaikutuksia Eurooppaan erityisesti sen maa- ja merirajoilla sekä yleisesti merkittävän omaisuuden kannalta. Tämä on määrä toteuttaa keräämällä, tulkitsemalla, yhdistämällä ja levittämällä tietoa asianmukaisella tavalla siten, että saadaan aikaan tietojen vaihtoa. Lisäksi voidaan kehittää ja demonstroida konsepteja ja teknologioita, joiden avulla voitaisiin parantaa tilannetietoisuutta asianmukaisilla tasoilla. Hankkeiden aiheita: - Tilannetietoisuutta tukeviin järjestelmiin liittyvien konseptien, teknologioiden ja kapasiteetin demonstrointi maa- ja merirajojen valvonnan tehostamiseksi, erityiskohteena toimenpiteet, joilla tuetaan 25 maan EU:n uusien maarajojen sekä yleisesti merkittävän omaisuuden valvontaa ja seurantaa. - Merkintä-, seuranta- ja jäljityslaitteiden tarkoituksenmukaisuuden ja hyväksyttävyyden demonstrointi. Tarkastelun kohteena ovat laitteet, joissa hyödynnetään irtaimen omaisuuden, tavaroiden ja henkilöiden paikantamista, tunnistamista ja seurantaa helpottavia kiinteitä ja liikkuvia monitoimintaisia antureita. Tähän sisältyvät myös älykäs dokumentointi (esim. biometriikka, automaattiset paikantamissirut) sekä tiedon analyysitekniikat (etäohjaus ja etäkäyttö). B. Verkotettujen järjestelmien turvallisuuden ja suojan optimointi Tavoite: analysoida olemassa olevia ja tulevia verkotettuja järjestelmiä, kuten viestintäjärjestelmiä, yleishyödyllisten laitosten järjestelmiä, liikennejärjestelmiä tai (verkossa tapahtuvan) kaupan ja liiketoiminnan verkkoja, niiden käyttöturvallisuuden, haavoittuvuuden ja keskinäisen riippuvuuden kannalta sen selvittämiseksi, miten voidaan toteuttaa suojatoimia sekä tietoteknisiä että fyysisiä uhkia vastaan. Hankkeiden aiheita: - Standardoitujen menetelmien ja päätöksentekovälineiden kehittäminen elintärkeisiin verkotettuihin infrastruktuureihin kohdistuvan potentiaalisen uhan luonteen sekä infrastruktuurien haavoittuvuuden arviointia varten. - Sellaisten toimenpiteiden demonstrointi, joilla on tarkoitus parantaa julkisten, yksityisten ja valtion infrastruktuurien kannalta elintärkeiden osatekijöiden suojelua ja turvaamista turvallisuuden ylläpitämiseksi laajentuneessa EU:ssa. - Havaitsemis-, ehkäisy-, reagointi- ja hälytyskyvyn kehittäminen tiedotus- ja valvontajärjestelmien parantamiseksi. Tässä yhteydessä olisi tarvittaessa käytettävä integroidusti avaruuteen sijoitettavaa kapasiteettia sekä maassa sijaitsevia kiinteitä ja langattomia järjestelmiä.

9 C. Suojautuminen terrorismilta (mukaan luettuina bioterrorismi sekä biologisiin, kemiallisiin ja muihin aineisiin liittyvät uhat) Tavoite: määrittää ja asettaa tärkeysjärjestykseen materiaalisia ja tietoa koskevia vaatimuksia, joita terrorismin torjunta ja terrorismilta suojautuminen asettavat valtioille, virastoille ja viranomaisille; tuottaa teknologiaratkaisuja uhkien havaitsemista ja tunnistamista, suojatoimenpiteitä ja uhkien vaarattomaksi tekemistä sekä vaarallisten aineiden, kuten biologisten, kemiallisten ja ydinaineiden sekä joukkotuhoaseiden, leviämisen estämistä ja niistä huolehtimista varten. Hankkeiden aiheita: - Aktiivisten ja passiivisten anturitekniikoiden toimivan integroinnin demonstrointi; tekniikoiden on määrä sopia yhteen monien eri ilmaisu- ja tunnistamisjärjestelmissä käytettävien teknologia-alustojen ja tietojen korreloinnin tekniikoiden kanssa. - Laajamittaista sekä laajoilla alueilla ja monia eri reittejä pitkin tapahtuvaa vaarallisten taudinaiheuttajien (isorokko- ja pernaruttobakteerin, C. botulinumin, Yersinia pestisin, verenvuotokuumevirusten, Francisella tularensisin ja muuntogeenisten organismien) leviämistä koskevien mallien kehittäminen validoidun mallin tuottamiseksi viranomaisten käyttöön. - Sellaisten puhdistusteknologioiden ja -menettelyjen käyttökelpoisuuden validointi, joita käytetään henkilöstön, tilojen ja laitteiden puhdistamiseksi biologisista, kemiallisista tai muista aineista. - Bioturvallisuustasojen vaatimukset täyttävien laboratorioiden kokonaistarpeen arviointi ja määrittäminen laajentuneessa EU:ssa sitä silmällä pitäen, että voidaan taata optimaalinen täydentävyys ja toimivan verkottumismenetelmän kehittäminen. D. Kriisinhallinnan parantaminen (mukaan luettuina evakuointi, etsintä- ja pelastustoiminta, aktiivisten aineiden valvonta sekä korjaavat toimenpiteet) Tavoite: tarkastella toiminnallisia ja teknologisia kysymyksiä kolmesta eri näkökulmasta, jotka ovat kriisien ehkäisy, toimintavalmius sekä varsinaisen kriisitilanteen hallinta. Hankkeiden aiheita: - Yhteisten tiedonhallintavälineiden kehittäminen ja eri hätä- ja hallintatoimintojen tehokasta integrointia helpottavien mallien laatiminen. Erityistä huomiota on kehitettävä muun muassa organisaatiorakenteisiin, organisaatioiden väliseen koordinointiin ja viestintään, hajautettuihin arkkitehtuureihin sekä inhimillisiin tekijöihin.

10 E. Yhteentoimivien ja integroitujen tiedotus- ja viestintäjärjestelmien aikaansaaminen Tavoite: turvallisuusalan (perinteisten) tietojärjestelmien yhteentoimivuusratkaisujen kehittäminen ja demonstrointi, jonka avulla mahdollistetaan olemassa olevien ja uusien järjestelmien yhdistäminen suorituskykyisemmiksi ja toiminnaltaan mukautumiskykyisemmiksi ryppäiksi. Yhteentoimivuuden tukemiseksi järjestelmätoimittajien hankkeissa on oltava mukana loppukäyttäjiä, ja niissä on otettava huomioon standardointi. Hankkeiden aiheita: - Konseptien ja arkkitehtuurien kehittäminen kansainvälisesti yhteentoimivia järjestelmiä ja standardeja varten sekä niiden demonstrointi olemassa olevilla ja potentiaalisilla käyttäjäryhmillä. Esimerkkejä ovat muun muassa ohjaus- ja johtamisjärjestelmät sekä viestintä- ja tiedonvaihtojärjestelmät. Huomiota olisi kiinnitettävä myös järjestelmän toiminnan luotettavuuteen, organisatorisiin näkökohtiin, tiedon luottamuksellisuuden suojaan sekä tiedon eheyteen Tukitoimet Tukitoimista järjestetään tarjouskilpailuja. Erityistapauksissa, joissa hakijat katsovat olennaisen tärkeäksi laatia itse tällaisia toimia ja haluavat anoa niihin rahoitustukea komissiolta, tukitoimia koskevia ehdotuksia voidaan kuitenkin jättää myös tämän ehdotuspyynnön yhteydessä. Tarkoituksena on toteuttaa pienehkö määrä tukitoimia valikoitujen aiheiden tiimoilta. Aiheet painottuvat TTKetenemissuunnitelmiin, standardointiin tai vaatimusten analysointiin sekä tiedonlevittämis-, verkostointi- ja koordinointitoimiin, jotka ovat tarpeellisia Euroopan kansalaisten ja eurooppalaisen yhteiskunnan turvallisuuden parantamiseksi. Toimissa voidaan esimerkiksi: laatia skenaarioita strategisesti tärkeisiin kohteisiin ja voimavaroihin kohdistuvien uhkien ja kohdistuviksi koettujen riskien arviointia varten; yksilöidä riskien ja haavoittuvuuden vähentämisen kannalta keskeisen tärkeitä osa-tekijöitä (sosiaaliset, psykologiset, strategiset, tietoon liittyvät); laatia selvityksiä Euroopan turvallisuustietojärjestelmän teknisestä ja taloudellisesta toteutettavuudesta (mukaan luettuna avaruuteen sijoitetun kapasiteetin käyttö); kartoittaa jäsenvaltioissa toteutettaviin tarkastustoimenpiteisiin (tavaroiden ja henkilöiden tarkastukset) liittyviä hyviä toimintatapoja ja laatia arvio toimenpiteiden taloudellisesta elinkelpoisuudesta (kustannukset ja tehokkuus) sekä järjestelmien ja toimintojen siirrettävyydestä koko laajentuneen EU:n alueella käytettäviksi; kehittää menettelyjä ja hyviä toimintatapoja, joiden avulla voidaan EU:n tasolla määrittää oleellisia uusia teknologioita ja välineitä eri julkisten palvelujen tarpeiden perusteella.

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION TIEDONANTO

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 3.2.2004 KOM(2004) 72 lopullinen KOMISSION TIEDONANTO valmistelutoimen toteuttamisesta Euroopan teollisuuden mahdollisuuksien kohentamiseksi turvallisuutta koskevan

Lisätiedot

Epäsuoria TTK-toimia koskeva ehdotuspyyntö tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja esittelyn

Epäsuoria TTK-toimia koskeva ehdotuspyyntö tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja esittelyn C 307/20 Euroopan unionin virallinen lehti 17.12.2003 Epäsuoria TTK-toimia koskeva ehdotuspyyntö tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja esittelyn erityisohjelmassa Eurooppalaisen tutkimusalueen integrointi

Lisätiedot

(2002/C 315/02) hakijat ). Ehdotusten jättämiseen sovelletaan osallistumissäännöissä

(2002/C 315/02) hakijat ). Ehdotusten jättämiseen sovelletaan osallistumissäännöissä C 315/58 17.12.2002 Epäsuoria TTK-toimia koskevat ehdotuspyynnöt tutkimuksen, teknologian kehittämisen ja esittelyn erityisohjelmassa eurooppalaisen tutkimusalueen jäsentäminen (2002/C 315/02) 1. Euroopan

Lisätiedot

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 26/2016: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 26/2016: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa LUOVA EUROOPPA (-) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ EACEA 6/6: Eurooppalaisten teosten edistäminen verkossa. TAVOITTEET JA KUVAUS Tämä ehdotuspyyntöilmoitus perustuu kulttuurialan ja luovien alojen tukiohjelman

Lisätiedot

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 30/2018: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ. EACEA 30/2018: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa LUOVA EUROOPPA (0-00) MEDIA-ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ EACEA 0/08: Eurooppalaisten audiovisuaalisten teosten edistäminen verkossa. TAVOITTEET JA KUVAUS Tämä ehdotuspyyntöilmoitus perustuu kulttuurialan ja

Lisätiedot

Muutos 1 Sivu 25: Lisätään seuraava teksti kohtaan "c) Merkittävimmät köyhyyteen liittyvät tartuntataudit":

Muutos 1 Sivu 25: Lisätään seuraava teksti kohtaan c) Merkittävimmät köyhyyteen liittyvät tartuntataudit: Muutokset osaan "Ensisijainen aihealue 1: "Terveysalan biotieteet, genomiikka ja bioteknologia" komission päätöksessä C(2003)1952, tehty 27. kesäkuuta 2003 Muutos 1 Sivu 25: Lisätään seuraava teksti kohtaan

Lisätiedot

Yhteisön tutkimuksen kohdentaminen ja integrointi. 9. Monialainen tutkimustoiminta, johon osallistuu pk-yrityksiä. Työohjelma

Yhteisön tutkimuksen kohdentaminen ja integrointi. 9. Monialainen tutkimustoiminta, johon osallistuu pk-yrityksiä. Työohjelma Yhteisön tutkimuksen kohdentaminen ja integrointi 9. Monialainen tutkimustoiminta, johon osallistuu pk-yrityksiä Työohjelma 1 Sisällysluettelo 9.1 JOHDANTO...3 9.2 TUTKIMUSYHTEISTYÖ ("CRAFT")...3 9.2.1

Lisätiedot

Työohjelman päivitys vuodelle 2004

Työohjelman päivitys vuodelle 2004 EUROOPAN KOMISSIO Tietoyhteiskunnan pääosasto COM(2004)407 13.02.2004 Yhteisön monivuotinen ohjelma maailmanlaajuisten verkkojen eurooppalaisen digitaalisen sisällön kehittämisen ja käytön tukemiseksi

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.3.2014 C(2014) 1410 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o /, annettu 11.3.2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1301/2013 täydentämisestä siltä osin

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Ympäristöasioiden, kansanterveyden ja kuluttajapolitiikan valiokunta 11. joulukuuta 2003 PE 337.050/32-35 TARKISTUKSET 32-35 Mietintöluonnos (PE 337.050) John Bowis ehdotuksesta

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. marraskuuta 2017 (OR. en) 9934/02 DCL 1 RECH 104 AMLAT 46 TURVALLISUUSLUOKITUKSEN POISTAMINEN Asiakirja: ST 9934/02 RESTREINT UE/EU RESTRICTED Päivämäärä: 14. kesäkuuta

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. lokakuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. lokakuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. lokakuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0253 (NLE) 12934/17 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: AELE 65 EEE 36 N 34 MAP 21 MI 677 COMPET 644 IND 236

Lisätiedot

Ehdotuspyyntö yhteistä etua koskevista hankkeista Euroopan laajuisten liikenneverkkojen alalla

Ehdotuspyyntö yhteistä etua koskevista hankkeista Euroopan laajuisten liikenneverkkojen alalla EUROOPAN KOMISSIO ENERGIAN JA LIIKENTEEN PÄÄOSASTO LINJA B - Euroopan laajuiset energia- ja liikenneverkot Ehdotuspyyntö yhteistä etua koskevista hankkeista Euroopan laajuisten liikenneverkkojen alalla

Lisätiedot

Committee / Commission IMCO. Meeting of / Réunion du 30/08/2011 BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES. Rapporteur: Edvard KOŽUŠNÍK

Committee / Commission IMCO. Meeting of / Réunion du 30/08/2011 BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES. Rapporteur: Edvard KOŽUŠNÍK Committee / Commission IMCO Meeting of / Réunion du 30/08/2011 BUDGETARY AMENDMENTS / AMENDEMENTS BUDGÉTAIRES Rapporteur: Edvard KOŽUŠNÍK FI FI Tarkistusluonnos 7000 === IMCO/7000 === Alamomentti 02 01

Lisätiedot

Yhteinen tieteen, teknologian ja innovaatioiden indikaattorijärjestelmä. Ehdotuspyynnön tunniste: IHP-CBSTII-01-1

Yhteinen tieteen, teknologian ja innovaatioiden indikaattorijärjestelmä. Ehdotuspyynnön tunniste: IHP-CBSTII-01-1 Epäsuoria TTK-toimia koskeva ehdotuspyyntö tutkimuksen, teknologisen kehittämisen ja esittelyn erityisohjelmassa "Tutkijavoimavarojen lisääminen ja sosioekonomisen tietopohjan laajentaminen": Eurooppalaisen

Lisätiedot

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S20/2019. Urheilu pakolaisten integraation ja sosiaalisen osallistamisen välineenä

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S20/2019. Urheilu pakolaisten integraation ja sosiaalisen osallistamisen välineenä EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S20/2019 Urheilu pakolaisten integraation ja sosiaalisen osallistamisen välineenä Tällä ehdotuspyynnöllä toteutetaan vuotuinen työohjelma vuodelle 2019 pilottihankkeiden täytäntöön panemiseksi

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 8.4.2009 KOM(2009) 169 lopullinen 2009/0053 (CNS) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS järjestelystä keskipitkän ajan rahoitustuen myöntämiseksi jäsenvaltioiden maksutaseille

Lisätiedot

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S19/2019

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S19/2019 EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S19/2019 Radikalisoitumisvaarassa olevien nuorten seuranta ja ohjaaminen urheilun avulla Tällä ehdotuspyynnöllä toteutetaan vuoden 2019 vuotuista työohjelmaa 12. maaliskuuta 2019 tehdyn

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.7.2017 C(2017) 4675 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS (EU) /, annettu 11.7.2017, organisaatioiden hyväksymiseen Eures-jäseniksi ja Eures-yhteistyökumppaneiksi käytettävien

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.8.2017 COM(2017) 436 final 2017/0202 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Jordanian hašemiittisen kuningaskunnan osallistumista Välimeren alueen tutkimus- ja innovointikumppanuuteen

Lisätiedot

14894/16 team/msu/ts 1 DGD 1C

14894/16 team/msu/ts 1 DGD 1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. joulukuuta 2016 (OR. en) 14894/16 JAI 1006 ENFOCUSTOM 203 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 6. joulukuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

LIITE KOMISSION TIEDONANTOON EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE

LIITE KOMISSION TIEDONANTOON EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.3.2017 COM(2017) 134 final ANNEX 1 LIITE KOMISSION TIEDONANTOON EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE Eurooppalaiset

Lisätiedot

EHDOTUSPYYNTÖ EACEA/13/2019 EU:n vapaaehtoisapua koskeva aloite: Tekninen tuki lähettäville organisaatioille

EHDOTUSPYYNTÖ EACEA/13/2019 EU:n vapaaehtoisapua koskeva aloite: Tekninen tuki lähettäville organisaatioille Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto EHDOTUSPYYNTÖ EACEA/13/2019 EU:n vapaaehtoisapua koskeva aloite: Tekninen tuki lähettäville organisaatioille Vastaanottavien organisaatioiden

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. elokuuta 2017 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, Euroopan unionin neuvoston pääsihteeri Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0199 (NLE) 11685/17 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 11. elokuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia: RECH

Lisätiedot

DGC 2A. Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN EU:N JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO

DGC 2A. Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) EUROOPAN UNIONIN EU:N JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO EUROOPAN UNIONIN JA ENTISEN JUGOSLAVIAN TASAVALLAN MAKEDONIAN VÄLINEN VAKAUTUS JA ASSOSIAATIO Vakautus- ja assosiaationeuvosto Bryssel, 26. helmikuuta 2016 (OR. en) UE-FM 1451/16 Toimielinten välinen asia:

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. lokakuuta 2014 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. lokakuuta 2014 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. lokakuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0242 (NLE) 12739/14 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EEE 64 CONSOM 159 MI 608 NEUVOSTON PÄÄTÖS ETA:n sekakomiteassa

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi

LIITE. asiakirjaan. Ehdotus neuvoston päätökseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.7.2014 COM(2014) 459 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan Ehdotus neuvoston päätökseksi eurooppalaisen yhteisyrityksen perustamisesta ITERiä ja fuusioenergian kehittämistä varten

Lisätiedot

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S23/2019. Vaihto ja liikkuvuus urheilussa

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S23/2019. Vaihto ja liikkuvuus urheilussa EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S23/2019 Vaihto ja liikkuvuus urheilussa Tämän ehdotuspyynnön avulla toteutetaan valmistelutoimi Vaihto ja liikkuvuus urheilussa 12 päivänä maaliskuuta 2019 annetun komission päätöksen

Lisätiedot

LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON. Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä

LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON. Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.3.2016 COM(2016) 152 final LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä FI FI Euroopan komissio

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI FIN 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 22. heinäkuuta 2003 (OR. fr) 2002/0179 (COD) LEX 457 PE-CONS 3647/03 N 299 INST 145 AG 37 INF 134 CODEC 952 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.8.2010 KOM(2010) 426 lopullinen 2010/0231 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Sveitsin valaliiton välisen sopimuksen tekemisestä Sveitsin valaliiton osallistumista

Lisätiedot

Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde

Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde EUROOPAN KOMISSIO YRITYS- JA TEOLLISUUSTOIMINNAN PÄÄOSASTO Toimintaohjeet 1 Bryssel 1.2.2010 - Direktiivin 98/34/EY ja vastavuoroista tunnustamista koskevan asetuksen välinen suhde 1. JOHDANTO Tämän asiakirjan

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN PARLAMENTILLE

KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN PARLAMENTILLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.12.2016 COM(2016) 793 final KOMISSION TIEDONANTO NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN PARLAMENTILLE Tiettyjen neuvoston direktiivin 91/692/EY mukaisesti annettujen unionin ympäristöalan

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. elokuuta 2010 (OR. en) 11633/10 Toimielinten välinen asia: 2010/0011 (NLE) HR 47 CORDROGUE 60 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Kroatian tasavallan

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. heinäkuuta 2015 (OR. en) 10869/15 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 10. heinäkuuta 2015 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D039794/02 Asia: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.7.2010 KOM(2010)381 lopullinen 2010/0205 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI yksityiskohtaisista säännöistä direktiivissä 2006/112/EY säädetyn arvonlisäveron palauttamiseksi

Lisätiedot

Ehdotuspyynnön tunnus: Growth 2000

Ehdotuspyynnön tunnus: Growth 2000 Tutkimuksen, teknologisen kehittämisen ja esittelyn erityisohjelman epäsuoria TTK-toimia koskeva ehdotuspyyntö kilpailukykyisen ja kestävän kasvun alalla Ehdotuspyynnön tunnus: Growth 2000 1. Euroopan

Lisätiedot

KVALITATIIVINEN TUTKIMUS VÄÄRENNÖSTEN KULUTTAJILLE AIHEUTTAMISTA RISKEISTÄ

KVALITATIIVINEN TUTKIMUS VÄÄRENNÖSTEN KULUTTAJILLE AIHEUTTAMISTA RISKEISTÄ KVALITATIIVINEN TUTKIMUS VÄÄRENNÖSTEN KULUTTAJILLE AIHEUTTAMISTA RISKEISTÄ KVALITATIIVINEN TUTKIMUS VÄÄRENNÖSTEN KULUTTAJILLE AIHEUTTAMISTA RISKEISTÄ 2 KVALITATIIVINEN TUTKIMUS VÄÄRENNÖSTEN KULUTTAJILLE

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma annettiin 18. lokakuuta 2017 samalla kun komissio julkaisi 11. täytäntöönpanoraportin turvallisuusunionista,

Toimintasuunnitelma annettiin 18. lokakuuta 2017 samalla kun komissio julkaisi 11. täytäntöönpanoraportin turvallisuusunionista, Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2017-00410 PO Taavila Hannele 08.12.2017 Asia Komission tiedonanto toimintasuunnitelmasta varautumisen tehostamisesta kemiallisista aineista, biologisista taudinaiheuttajista,

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 25. marraskuuta 2011 (01.12) (OR. en) 17555/11 ENFOPOL 416 JAIEX 125 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 909 lopullinen 2006/0282 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI säännellyillä markkinoilla kaupankäynnin kohteeksi otettavien

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. lokakuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 13. lokakuuta 2016 (OR. en) 13276/16 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 13. lokakuuta 2016 Vastaanottaja: Asia: LIMITE PUBLIC CORLX 395 CSDP/PSDC 578 CFSP/PESC 818

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto)

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI. raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta. (kodifioitu toisinto) EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 26.05.2003 KOM(2003) 298 lopullinen 2003/0103 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖKSEKSI raha-, rahoitus- ja maksutasetilastokomitean perustamisesta (kodifioitu toisinto)

Lisätiedot

9665/15 vp/sj/jk 1 DGD 1C

9665/15 vp/sj/jk 1 DGD 1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. kesäkuuta 2015 (OR. en) 9665/15 ENFOPOL 135 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Puheenjohtajavaltio Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 5729/2/15 REV 2 Asia: Ehdotus neuvoston

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys- ja urheiluvaliokunta 1. maaliskuuta 2002 VÄLIAIKAINEN 2001/0202(COD) LAUSUNTOLUONNOS kulttuuri-, nuoriso-, koulutus-, tiedonvälitys-

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 7.11.2001 KOM(2001) 634 lopullinen 2001/0267 (COD) 2001/0268 (COD) Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS yhteisön metsien suojelusta ilmansaasteilta annetun

Lisätiedot

Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden tavaraliikenteessä

Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden tavaraliikenteessä 11.6.2018 A8-0193/ 001-014 TARKISTUKSET 001-014 esittäjä(t): Liikenne- ja matkailuvaliokunta Mietintö Cláudia Monteiro de Aguiar A8-0193/2018 Ilman kuljettajaa vuokrattujen ajoneuvojen käyttö maanteiden

Lisätiedot

TUTKIMUSALAN KANSAINVÄLINEN MARIE CURIE -HENKILÖSTÖVAIHTO-OHJELMA Useita rahoituksen saajia käsittävät hankkeet

TUTKIMUSALAN KANSAINVÄLINEN MARIE CURIE -HENKILÖSTÖVAIHTO-OHJELMA Useita rahoituksen saajia käsittävät hankkeet LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET TUTKIMUSALAN KANSAINVÄLINEN MARIE CURIE -HENKILÖSTÖVAIHTO-OHJELMA Useita rahoituksen saajia käsittävät hankkeet III.1 Määritelmät Tässä avustussopimuksessa sovelletaan II.1

Lisätiedot

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta

A8-0260/1. Tarkistus 1 Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta 25..207 A8-0260/ Tarkistus Claude Moraes kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan puolesta Mietintö A8-0260/206 Mariya Gabriel Kolmannet maat, joiden kansalaisilla on oltava viisumi

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. joulukuuta 2001 (13.12) (OR. en) 15152/01 LIMITE ECO 389 JAI 171 PESC 537

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 11. joulukuuta 2001 (13.12) (OR. en) 15152/01 LIMITE ECO 389 JAI 171 PESC 537 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. joulukuuta 2001 (13.12) (OR. en) 15152/01 LIMITE ECO 389 JAI 171 PESC 537 MENETTELYJEN TULOKSET Lähettäjä: NEUVOSTO Päivämäärä: 6. joulukuuta 2001 Ed. asiak. nro:

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.10.2016 COM(2016) 658 final 2016/0322 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ulkorajojen ja viisumipolitiikan rahoitusvälineeseen osana sisäisen turvallisuuden rahastoa liittyviä täydentäviä

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) /, annettu 20.12.2017, kolmansista maista peräisin olevia perinteisiä elintarvikkeita koskevista hallinnollisista

Lisätiedot

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE

KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.8.2014 COM(2014) 527 final KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE tullialan riskienhallintaa koskevasta EU:n strategiasta

Lisätiedot

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle

Ulkoasiainvaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Ulkoasiainvaliokunta 16.9.2011 2010/0273(COD) LAUSUNTOLUONNOS ulkoasiainvaliokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 408 final LIITE 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 408 final LIITE 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. elokuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0182 (NLE) 11652/17 ADD 1 UD 190 CID 1 TRANS 337 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 8. elokuuta 2017 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena toisinto asiakohdassa mainitusta asiakirjasta, jonka turvallisuusluokitus on poistettu. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 11. syyskuuta 2017 (OR. en) 7094/12 DCL 1 RECH 71 ATO 27 CH 10 TURVALLISUUSLUOKITUKSEN POISTAMINEN 1 Asiakirja: 7094/12 Päivämäärä: 29. helmikuuta 2012 Muuttunut jakelu:

Lisätiedot

10368/1/19 REV 1 team/rir/mls 1 LIFE.2.B

10368/1/19 REV 1 team/rir/mls 1 LIFE.2.B Bryssel, 18. kesäkuuta 2019 (OR. en) 10368/1/19 REV 1 AGRI 306 VETER 36 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 18. kesäkuuta 2019 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed.

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Εhdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Εhdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Εhdotus: Bryssel 21.4.2009 KOM(2009) 195 lopullinen 2009/0058 (COD) C7-0042/09 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS vakautusvälineen perustamisesta annetun asetuksen (EY)

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.12.2015 COM(2015) 664 final 2015/0304 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin puolesta satamavaltioiden suorittamaa valvontaa koskevan Pariisin yhteisymmärryspöytäkirjan

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/0287(COD) budjettivaliokunnalta

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2016/0287(COD) budjettivaliokunnalta Euroopan parlamentti 2014-2019 Budjettivaliokunta 2016/0287(COD) 25.1.2017 LAUSUNTOLUONNOS budjettivaliokunnalta teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnalle ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunta 2007/0094(COD) 18.3.2008 LAUSUNTOLUONNOS maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus-

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS. väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 17.7.2003 KOM(2003) 426 lopullinen 2003/0158 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS väärennettyjen eurometallirahojen analysoinnista ja niihin liittyvästä yhteistyöstä (komission

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2014 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2014/0313 (NLE) 14254/14 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 27. lokakuuta 2014 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: Asia:

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS,

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.6.2010 KOM(2010)280 lopullinen 2010/0168 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS, moottoriajoneuvojen hyväksymistä sähköturvallisuuden osalta koskevan Yhdistyneiden Kansakuntien Euroopan

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 916 lopullinen 2006/0300 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI finanssiryhmittymään kuuluvien luottolaitosten, vakuutusyritysten

Lisätiedot

EUROOPAN LENTOTURVALLISUUSVIRASTO

EUROOPAN LENTOTURVALLISUUSVIRASTO 7.5.2003 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 108 A/1 III (Tiedotteita) EUROOPAN LENTOTURVALLISUUSVIRASTO ILMOITUS EUROOPAN LENTOTURVALLISUUSVIRASTON PÄÄJOHTAJAN AVOIMESTA TOIMESTA (2003/C 108 A/01)

Lisätiedot

EU:n terrorismin vastaisten toimien arvioidut kustannukset

EU:n terrorismin vastaisten toimien arvioidut kustannukset SISÄASIOIDEN PÄÄOSASTO POLITIIKKAYKSIKKÖ C: KANSALAISOIKEUDET SEKÄ PERUSSOPIMUS-, TYÖJÄRJESTYS- JA TOIMIELINASIAT KANSALAISVAPAUDET SEKÄ OIKEUS- JA SISÄASIAT EU:n terrorismin vastaisten toimien arvioidut

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) L 162/14 23.6.2017 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2017/1111, annettu 22 päivänä kesäkuuta 2017, seuraamuksia ja toimenpiteitä koskevien tietojen toimittamiseen liittyviä menettelyjä ja muotoja koskevista

Lisätiedot

KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu ,

KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.5.2019 C(2019) 3580 final KOMISSION DIREKTIIVI (EU) /, annettu 15.5.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/128/EY muuttamisesta yhdenmukaistettujen riski-indikaattoreiden

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.5.2018 COM(2018) 249 final 2018/0117 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ETA:n sekakomiteassa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta ETAsopimuksen liitteen XI (Sähköinen

Lisätiedot

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä

toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Ohjeet toisen maksupalveludirektiivin väitettyä rikkomista koskevista valitusmenettelyistä 1. Noudattamista ja ilmoittamista koskevat velvoitteet Näiden ohjeiden asema 1. Tämä

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 134 final LIITE 1.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena asiakirja COM(2017) 134 final LIITE 1. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. maaliskuuta 2017 (OR. en) 7791/17 ADD 1 TELECOM 76 COMPET 226 MI 288 SAATE Lähettäjä: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Saapunut:

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 24.11.2016 C(2016) 7495 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 24.11.2016, direktiivin (EU) 2015/849 täydentämisestä yksilöimällä suuririskiset kolmannet maat, joilla

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS. viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 20.6.2001 KOM(2001) 332 lopullinen 2001/0132 (CNS) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS viinin yhteisestä markkinajärjestelystä annetun asetuksen (EY) N:o 1493/1999 muuttamisesta

Lisätiedot

Valtiontuki SA (2016/N) Suomi Vuosia koskevan aluetukikartan muutos vuosiksi

Valtiontuki SA (2016/N) Suomi Vuosia koskevan aluetukikartan muutos vuosiksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.11.2016 C(2016) 7554 final JULKINEN VERSIO Tämä on komission sisäinen asiakirja, joka annetaan käyttöön vain tiedotustarkoituksessa. Asia: Valtiontuki SA.46345 (2016/N) Suomi

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.12.2006 KOM(2006) 910 lopullinen 2006/0305 (COD) Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI rahoitusvälineiden markkinoista annetun direktiivin 2004/39/EY

Lisätiedot

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS FI FI FI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.2.2010 KOM(2010)21 lopullinen 2010/0011 (NLE) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Kroatian tasavallan osallistumista Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 25. syyskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 25. syyskuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 25. syyskuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0238 (NLE) 12525/17 ADD 4 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 25. syyskuuta 2017 Vastaanottaja: COEST 240 CFSP/PESC

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 2.8.2012 COM(2012) 439 final 2012/0213 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS tehostetun yhteistyön yleistä kehystä koskevan Euroopan unionin ja Euroopan lennonvarmistusjärjestön välisen

Lisätiedot

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ

LUOVA EUROOPPA ( ) MEDIA ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ LUOVA EUROOPPA (2014 2020) MEDIA ALAOHJELMA EHDOTUSPYYNTÖ EACEA/16/2016: Tuki elokuvafestivaaleja varten VAROITUS: Tämän ehdotuspyynnön edellytyksenä on, että varat ovat saatavilla sen jälkeen kun budjettivallan

Lisätiedot

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S16/2017. Urheilu pakolaisten kotouttamisen ja sosiaalisen osallistamisen välineenä

EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S16/2017. Urheilu pakolaisten kotouttamisen ja sosiaalisen osallistamisen välineenä EHDOTUSPYYNTÖ EAC/S16/2017 Urheilu pakolaisten kotouttamisen ja sosiaalisen osallistamisen välineenä Tämän ehdotuspyynnön perusteella toteutetaan vuoden 2017 työohjelma pilottihankkeiden täytäntöönpanoa

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 12.10.2015 C(2015) 6823 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 12.10.2015, kaksikäyttötuotteiden vientiä, siirtoa, välitystä ja kauttakulkua koskevan yhteisön valvontajärjestelmän

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o / annettu [ ],

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o / annettu [ ], EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel, C Luonnos KOMISSION ASETUS (EU) N:o / annettu [ ], siviili-ilmailun lentomiehistöä koskevien teknisten vaatimusten ja hallinnollisten menettelyjen säätämisestä Euroopan

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan rauhanrahasto

Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan rauhanrahasto 13/06/2018-10:55 FAQS Kysymyksiä ja vastauksia: Euroopan rauhanrahasto Korkea edustaja Federica Mogherini ehdottaa tänään komission tukemana Euroopan rauhanrahaston (European Peace Facility, EPF) perustamista.

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI

Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.6.2011 KOM(2011) 377 lopullinen 2011/0164 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON DIREKTIIVI kosmeettisia valmisteita koskevan direktiivin 76/768/ETY muuttamisesta sen liitteen III mukauttamiseksi

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. tammikuuta 2017 (OR. en) 5386/17 ENV 31 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 17. tammikuuta 2017 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: D047857/02 Asia: Neuvoston

Lisätiedot

15216/17 paf/js/jk 1 DG D 1 A

15216/17 paf/js/jk 1 DG D 1 A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 1. joulukuuta 2017 (OR. en) 15216/17 FAUXDOC 68 ENFOPOL 590 COMIX 809 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea (Coreper

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.9.2015 COM(2015) 426 final 2015/0190 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Maailman kauppajärjestön TRIPS-neuvostossa ja yleisneuvostossa Euroopan unionin puolesta esitettävästä kannasta,

Lisätiedot

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI

10292/17 pmm/msu/vb 1 DRI Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. kesäkuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0384 (COD) 10292/17 CODEC 1051 FSTR 47 FC 55 REGIO 71 SOC 481 EMPL 369 BUDGET 20 AGRISTR 48 PECHE 249 CADREFIN

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. toukokuuta 2009 (28.05) (OR. en) 10141/09 ENFOPOL 143 TELECOM 116 COMIX 421

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 20. toukokuuta 2009 (28.05) (OR. en) 10141/09 ENFOPOL 143 TELECOM 116 COMIX 421 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 20. toukokuuta 2009 (28.05) (OR. en) 10141/09 ENFOPOL 143 TELECOM 116 COMIX 421 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Pääsihteeristö Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 29. syyskuuta 2014 (OR. en) 13683/14 ADD 1 EHDOTUS Lähettäjä: Saapunut: 26. lokakuuta 2014 Vastaanottaja: PROAPP 18 JAI 715 CATS 137 SCHENGEN 30 COMIX 501 Euroopan komission

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 22.6.2011 KOM(2011) 358 lopullinen Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan globalisaatiorahaston varojen käyttöönotosta talousarviota koskevasta kurinalaisuudesta

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN UNIONI EUROOPAN PARLAMENTTI NEUVOSTO Bryssel, 9. huhtikuuta 207 (OR. en) 206/025 (COD) PE-CONS 3/7 VISA 8 COEST 55 COMIX 62 CODEC 295 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. kesäkuuta 2019 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. kesäkuuta 2019 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. kesäkuuta 2019 (OR. en) 9892/19 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto ENV 525 CLIMA 152 AGRI 283 PECHE

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 2015 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0271 (NLE) 14049/15 ADD 1 AVIATION 135 EHDOTUS Lähettäjä: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel, 22.12.2006 KOM(2006) 913 lopullinen 2006/0301 (COD) Ehdotus: EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI sisäpiirikaupoista ja markkinoiden manipuloinnista (markkinoiden

Lisätiedot

L 26/56 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti

L 26/56 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti L 26/56 FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 1.2.1999 NEUVOSTON PÄÄTÖS, tehty 22 päivänä joulukuuta 1998, yritysten, tutkimuskeskusten ja korkeakoulujen osallistumista Euroopan atomienergiayhteisön

Lisätiedot

Hakukelpoisuus- ja arviointiperusteet

Hakukelpoisuus- ja arviointiperusteet Hakukelpoisuus- ja arviointiperusteet Ehdotukset, joille haetaan rahoitusta toimintalinjasta "Yleisön tietoisuuden lisääminen tieteestä ja teknologiasta", arvioidaan seuraavien tarkasti määriteltyjen perusteiden

Lisätiedot

15774/14 vpy/sj/kkr 1 DG D 2A

15774/14 vpy/sj/kkr 1 DG D 2A Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. marraskuuta 204 (.2) (OR. en) 5774/4 EJUSTICE 8 JUSTCIV 30 COPEN 296 JAI 90 ILMOITUS Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto

Lisätiedot

LIITE. ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta. asiakirjaan

LIITE. ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta. asiakirjaan EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 16.12.2015 COM(2015) 661 final ANNEX 1 LIITE ETA:n SEKAKOMITEAN PÄÄTÖS N:o /2015, annettu..., ETA-sopimuksen liitteen XX (Ympäristö) muuttamisesta asiakirjaan Ehdotus neuvoston

Lisätiedot