Heili-verkkokirjaston opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Heili-verkkokirjaston opas"

Transkriptio

1 Imatran kaupunginkirjasto Heili-verkkokirjaston opas

2 Sisällysluettelo Verkkokirjaston käyttö... 3 Sisäänkirjautuminen... 3 Kirjastokortilla... 3 Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella... 3 Oman käyttäjätunnuksen tekeminen... 4 Sähköpostin lisääminen käyttäjätunnuksen tietoihin... 4 Lisää sähköposti... 4 Omat sivut & Omat tiedot... 5 Oma hylly... 5 Palveluun kirjautuneena:... 5 Lainani... 5 Varaukseni... 5 Maksuni... 5 Omat tiedot... 5 Lainojen uusinta... 5 Kuinka lainat uusitaan?... 6 Uusintakerrat... 6 Pikahaku kokoelmasta... 7 Hakusanat... 7 Hakusanojen katkaisu ja merkkien korvaaminen... 7 Laajennettu haku kokoelmasta... 8 Kuinka laajennettua hakua käytetään... 8 Varaaminen... 9 Varausmaksut...10 Varausta ei voi tehdä verkossa, jos...10 Uloskirjautuminen...10 Selaimen välimuisti ja sivuhistoria...11 Tyhjentäminen...11 Uusi kirjastokortti vanhaan käyttäjätunnukseen...11 Unohditko verkkokirjaston salasanan? (12)

3 Verkkokirjaston käyttö Kun et ole kirjautunut verkkokirjastoon Kun olet kirjautunut kirjastokorttitunnuksella ja PIN-koodilla Kun olet kirjautunut itse tekemälläsi verkkokirjaston käyttäjätunnuksella ja salasanalla voit yhdistää käyttäjätunnuksen ja salasanan kirjastokorttitunnukseesi ja kirjautua jatkossa kummalla tahansa yhdistelmällä. Voit etsiä aineistoa Heili-kirjastojen kokoelmista ja tarkastaa teosten saatavuustiedot. Käyttää hyllyä istunnon ajan. Voit edellisen lisäksi tehdä varauksia ja uusia lainoja. Voit muokata omia tietoja. Voit edellisten lisäksi käyttää hyllyä ja tallentaa teostietoja sinne seuraavia käyttökertoja varten. Voit kirjoittaa teosarvioita. Voit vaihtaa kirjastokortin PIN-koodin. Sisäänkirjautuminen Kirjastokortilla Voit kirjautua sisään kirjastokorttisi tunnuksella ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Laita verkkokirjastossa kirjautumisikkunan käyttäjätunnuskohtaan kirjastokorttisi tunnus ja salasana-kohtaan nelinumeroinen tunnuslukusi. Kirjastokortilla palveluun voivat kirjautua vain ne, joilla on Heili-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty nelinumeroinen tunnusluku. Jos sinulla ei ole tunnuslukua tai olet unohtanut sen, saat uuden asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa. Verkkokirjaston käyttäjätunnuksella Voit kirjautua sisään myös tekemälläsi verkkokirjaston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos sinulla ei vielä ole verkkokirjaston käyttäjätunnuksia, kirjaudu ensin kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodillla. Ohje tunnuksen luomiseksi on seuraavalla sivulla. 3 (12)

4 Oman käyttäjätunnuksen tekeminen Kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja sen PIN-koodilla kirjautumisikkunassa. 1. Kirjastokortin liittämisen käyttäjätunnukseen voi tehdä Omat tiedot -sivulla 2. Kirjoita avautuvaan Uusi käyttäjätunnus -lomakkeeseen käyttäjätunnus, salasana kaksi kertaa sekä sähköpostiosoitteesi. a. Käyttäjätunnus voi olla 2-32 merkkiä pitkä. Se näkyy verkkokirjastossa myös nimimerkkinä arvioinneissa ja keskusteluissa. Huomaa, että lyhyet tunnukset saattavat olla jo varattuja. Älä laita käyttäjätunnukseksi henkilötunnustasi tai kirjastokorttisi numeroa tai mitään muuta, mistä sinut voidaan tunnistaa. b. Salasanassa pitää olla 6-32 merkkiä, kirjaimia sekä numeroita. 3. Vastaa myös turvakysymyksiin, joiden avulla pystyt palauttamaan salasanan. 4. Lue ja hyväksy sivuston käyttöehdot 5. Paina Luo käyttäjätunnus Tarkista yhteystietosi kirjastokorttisi tiedoista ja päivitä ne tarvittaessa. Liitettyäsi kirjastokortin käyttäjätunnuksiin, voit itse valita kumpaa yhdistelmää käytät jatkossa sisäänkirjautumiseen (kirjastokortin numero + PIN-koodi tai käyttäjätunnus + salasana). Sähköpostin lisääminen käyttäjätunnuksen tietoihin Kun kirjaudut sisään verkkokirjastoon, saatat saada kirjautumisikkunassa huomautuksen sähköpostin lisäämisestä käyttäjätunnuksen tietoihin: "Ole hyvä ja lisää sähköpostisi käyttäjätunnuksen tietoihin Omat tiedot -sivulla." Lisää sähköposti 1. Mene Omat tiedot -sivulle, kun olet kirjautuneena verkkokirjastoon. 2. Käyttäjätunnuksen sähköposti-otsikon kohdalla on Muokkaa-linkki, jota painamalla saa auki lomakkeen, johon voi kirjoittaa sähköpostiosoitteensa. 3. Paina Tallenna-painiketta. Sähköposti tallentuu ja Sähköposti-otsikon alla näkyy nyt tallentamasi sähköposti. Yhteystiedot -linkistä painamalla näkee kirjastokortin tietoihin tallennetut yhteystiedot. Nämä tulevat suoraan kirjastojärjestelmästä ja tähän sähköpostiin lähetetään kirjastojärjestelmästä mm. eräpäivämuistutukset. Käyttäjätunnuksen tietoihin tallennettu sähköpostiosoite tallennetaan verkkokirjaston omaan yhteistietokantaan eikä kirjastokortin tietoihin kirjastojärjestelmään. On siis mahdollista, että samalla käyttäjällä näkyy kaksi eri sähköpostia eri kohdissa verkkokirjastossa. Kannattaa aina välillä tarkistaa omat yhteystietonsa kuntoon. 4 (12)

5 Omat sivut & Omat tiedot Oma hylly Oma hylly on oma muistilistasi kirjastoaineistosta. Kirjautumattomana käyttäjänä voit siirtää teoksia omaan hyllyyn väliaikaismuistiin. Hyllyssä sisältö säilyy siihen saakka kunnes poistut sivustolta. Sisäänkirjautuneena käyttäjänä hyllyn sisältö säilyy ja tiedot tallentuvat myöhempää käyttöä varten. Mikäli kirjaudut kirjastokortilla ja PIN-koodilla hyllyn sisältö ei säily myöhempää käyttöä varten. Palveluun kirjautuneena: Lainani Voit selata lainojasi ja uusia niitä. Lainat ovat eräpäivän mukaisessa järjestyksessä. Varaukseni Voit selata omia varauksiasi tai poistaa niitä. Noudettavissa olevaa varausta ei voi poistaa verkkokirjastossa. Maksuni Näet mitä ja miksi asiointimaksuja on kertynyt. Jos 10 maksuraja ylittyy, menetät lainausoikeutesi kaikissa Heili-kirjastoissa, kunnes maksut on suoritettu. Maksuja otetaan vastaan kaikissa Heilikirjastoissa riippumatta siitä, missä ne ovat syntyneet. Verkon kautta maksaminen ei ole vielä mahdollista. Omat tiedot Voit muuttaa sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Nimen- ja osoitteenmuutokset voit tehdä vain asioimalla kirjastossa. Voit vaihtaa käyttäjätunnuksen ja salasanan. Kirjastokortin PIN-koodin voi vaihtaa verkkokirjastossa, jos olet liittänyt kortin käyttäjätunnukseen. Tunnusluvun vaihtamiseen tarvitaan myös vanha PIN-koodi. Jos olet unohtanut PIN-koodisi, saat uuden käymällä kirjastossa. Lainojen uusinta Uusiaksesi lainasi, sinun pitää olla kirjautuneena sisään verkkokirjastoon joko kirjastokortilla tai käyttäjätunnuksella. Sinulla lainassa olevat teokset löytyvät Lainani -sivulta. Teoksen kohdalla olevasta Uusittavissa-kohdasta näet, voiko teosta uusia. Teosta ei voi uusia, jos teoksesta on varauksia teosta on uusittu jo maksimimäärä (5 kertaa) käyttäjällä on lainauskielto 5 (12)

6 Kuinka lainat uusitaan? Rastita lainalistalla teoksen tai teoksien kohdalla oleva pieni tyhjä ruutu ja paina Uusinta-sanaa lainalistan yläosassa. Saat listan joka näyttää mitkä valitsemistasi teoksista ovat uusittavissa. Klikkaa Jatka uusintaa Uusintakerrat Lainoja voi uusia viisi kertaa, jos niistä ei ole varauksia tai maksusaldoon ei ole kertynyt maksettavaa 10 tai enemmän. Lainan eräpäivä päättyy kirjaston aukioloaikana, verkossa vuorokauden päätyttyä. 6 (12)

7 Pikahaku kokoelmasta Pikahakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläreunasta. Hakusanat Voit hakea yhdellä tai useammalla sanalla. Hakutuloksessa ovat ne teokset, joiden tiedoissa esiintyvät kaikki hakusanat. Hakuun voi kirjoittaa sekä tekijän, että teoksen nimen: sofi oksanen puhdistus Tai useamman aihetta kuvaavan (asia)sanan: kiina matkaoppaat Teoksen nimen voi kirjoittaa myös fraasina lainausmerkkeihin: "afrikan vihreät kunnaat" Hakusanojen katkaisu ja merkkien korvaaminen Haussa ei ole automaattista katkaisua. Katkaisumerkki on * (asteriski). Voit korvata * merkillä useamman merkin. Voit käyttää * merkkiä useamman kerran tarvittaessa. Hakusana ei voi alkaa *- tai? -merkillä. aulan*o* = Aulanko, Sirkka; Aulanko, Marja kuvatai*= kuvataide; kuvataidekoulu Yhden merkin voit korvata? merkillä. hevo?en = hevosen; hevonen 7 (12)

8 Laajennettu haku kokoelmasta Laajennetun haun löydät klikkaamalla hakulaatikon alapuolelta "Laajennettu haku". Kuinka laajennettua hakua käytetään Kaikkia kenttiä ei tarvitse täyttää Vapaasanahaku hakee kaikista teoksen kuvailuista (tekijä, teos, aihe, luokka, kustantaja ym.) Eri riveille kirjoitetut hakusanat yhdistyvät Boolen logiikan JA-ehdolla. Myös samalle riville voi kirjoittaa kaksi eri hakusanaa (esim. kaksi asiasanaa). Haku toimii tällöinkin JA-ehdolla. Käytä lainausmerkkejä, jos haluat hakusanojen esiintyvän nimenomaan peräkkäin (tekijän suku- ja etunimi esim. "Ville Virtanen" tai teoksen nimi esim. "Punainen viiva"). Voit rajata hakujasi aineistolajin, kielen ja kirjaston mukaan. Lehtien hausta on ohje Heili-verkkokirjaston etusivulla. Voit hakea myös uutuuksia eri aikaväleiltä. Kategoriat kaunokirjallisuus ja tietokirjallisuus rajaavat haut joko fiktiiviseen tai tietoaineistoon. Kirjaston käyttämiä aineiston kuvailusanoja eli asiasanoja löydät VESA-verkkosanastosta: Käytä apunasi myös luokitusta, Yleisten Kirjastojen Luokitusjärjestelmää. Verkko-YKL löytyy osoitteesta: Älä käytä pelkkää julkaisuvuotta haussa, tulosjoukot voivat hidastaa hakua. Yhdistä vuosi johonkin toiseen hakuehtoon (esim. asiasana: jännityskirjallisuus vuosi: 2012) 8 (12)

9 Varaaminen Voit varata aineistoa verkkokirjastossa, kun olet kirjautunut sisään. 1. Tee haku ja siirry hakutuloksesta teoksen tietoihin klikkaamalla teoksen nimeä. Teoksen eri painokset ja aineistolajit esitetään teostiedoissa erilaisina kuvakkeina. Kun hiiren vie kuvakkeen päälle, näkyviin tulee esimerkiksi kirjakuvakkeista painosten eri versiot. Varaus kohdistuu siihen teokseen, jonka teostiedot ovat avoinna, ei kuvakkeiden esittämiin muihin painoksiin. Valitse huolellisesti se painos tai aineistolaji, johon haluat varauksesi kohdistuvan. Yhdellä varauksella ei siis voi samanaikaisesti varata saman teoksen eri versioita. 2. Klikkaa teostiedot-sivulla Varaa-painiketta. 9 (12)

10 3. Valitse noutopaikkaan kunta ja toimipaikka, josta haluat varauksen noutaa. 4. Klikkaa Tallenna varaus. Varaus kohdistuu kaikkien Heili-kirjastojen aineistoihin ja se kuljetetaan valitsemaasi noutopaikkaan. Voit tarkistaa varauksesi ja niiden tilan Omat sivut - varaukseni -sivulta. Varausmaksut Varaus kaikesta aineistosta maksaa 1 /varaus. Tämä sisältää kuljetusmaksun. Maksua ei peritä lasten ja nuorten aineistosta. Varausta ei voi tehdä verkossa, jos Lainaajan tiedoissa on huomautuksia, esim. lainauskielto, velkaa yli 10 euroa tai lainaajalle on lähtenyt perintäkirje. Uloskirjautuminen Lopettaessasi verkkokirjaston käytön kirjaudu ulos verkkokirjastosta. Kirjaudu ulos -linkin löydät oikealta Tervetuloa-laatikon yläreunasta, kun olet kirjautuneena sisään. 10 (12)

11 Selaimen välimuisti ja sivuhistoria Selainohjelma tallentaa välimuistiinsa luettuja sivuja, mikä nopeuttaa aiemmin ladattujen sivujen avaamista. Välimuistiin saattaa tallentua myös salaisia tietoja. Välimuistiin tallentuvien tietojen lisäksi käytettyjen verkkosivujen osoitteet tallentuvat selaimen sivuhistoriaan. Sivuhistorialistan avulla saadaan selville ne verkkosivut, joilla koneelta on käyty. Tyhjentäminen Tyhjentäminen tapahtuu esimerkiksi Internet Explorer selaimella seuraavasti: 1. Valitse selaimen valikkoriviltä Työkalut > Poista selaushistoria. 2. Merkitse avautuvaan ikkunaan mitä tietoja haluat poistaa ja klikkaa Poista. Näppäimistöltä: CTRL+VAIHTO+DEL Uusi kirjastokortti vanhaan käyttäjätunnukseen Asiakkaalle tehdään uusi kirjastokortti kirjastossa, jos esim. vanha kortti on hukkunut. Uudessa kirjastokortissa on eri numerosarja kuin vanhassa. Jos asiakas on käyttänyt verkkokirjastoa käyttäjätunnuksella, johon on ollut liitettynä kirjastokortin numero, pitää tunnukset linkittää uudelleen. 1. Kirjaudu sisään verkkokirjastoon uudella kirjastokortilla ja PIN-koodilla. 2. Mene omat tiedot -sivulle. 3. Valitse Minulla on jo käyttäjätunnus -välilehti. 4. Täytä käyttäjätunnus ja salasanasi niille varattuihin kenttiin. 5. Linkitä uudelleen. Tämän jälkeen Omat tiedot -sivulla näkyy sekä käyttäjätunnuksesi että uuden kirjastokortin numero. Voit kirjautua sisään jatkossa joko kirjastokortin numerolla + PIN-koodilla tai käyttäjätunnuksella + salasanalla. Unohditko verkkokirjaston salasanan? Jos unohdit verkkokirjaston käyttäjätunnuksen salasanan, voit vaihtaa sen seuraavasti. 1. Napsauta kirjaumisruudun alareunassa olevaa linkkiä Unohditko salasanasi?. 2. Anna käyttäjätunnuksesi jonka salasanan haluat vaihtaa. 3. Tunnistaudu joko kirjastokortin tunnuksella tai vastaa varmistuskysymyksiin. 4. Anna uusi salasanasi. Jos olet unohtanut kirjastokortin PIN-koodin, etkä muista varmistuskysymyksien vastauksia, joudut asioimaan henkilökohtaisesti kirjastossasi. Virkailija antaa sinulle uuden kirjastokortin PIN-koodin jolla voit palauttaa verkkokirjaston salasanan. Muista tässä yhteydessä vaihtaa verkkopalvelun varmistuskysymyksesi. 11 (12)

12 Yhdellä kortilla kaikkien kirjastojen palvelut! HEILI TOIMII Heili on Etelä-Karjalan kirjastojen yhteinen kimppa. Mukana on kahdeksan kuntaa ja 22 kirjastoa. Imatran kaupunginkirjasto, Lappeenrannan maakuntakirjasto, Lemin kunnankirjasto, Parikkalan kunnankirjasto, Rautjärven kunnankirjasto, Ruokolahden kunnankirjasto, Savitaipaleen kunnankirjasto, Taipalsaaren kunnankirjasto. 12 (12)

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

Kirjautuminen ja oma tili

Kirjautuminen ja oma tili Kirjautuminen ja oma tili Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 31.1.2019 Kirjautuminen Kirjautuminen tarvitaan, jotta voit uusia lainoja tehdä varauksia ilmoittaa yhteystietojen muutoksista tehdä omia

Lisätiedot

http://www.iisalmi.fi/aineistotietokanta IntroActive on Rutakko-kirjastojen aineistotietokantaa täydentävä verkkopalvelu, jossa voit: varata kirjastossa paikalla olevaa aineistoa tehdä seutuvarauksen;

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut.

Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Omat sivut Kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta tai klikkaamalla kohtaa Omat sivut. Syötä kirjastokorttisi numero tai henkilötunnus sekä pin-koodi. Jos sinulla on edelliseen verkkokirjastoon luotu tunnus

Lisätiedot

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen

Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen 26.1.2017 Ohjeet vanhan venepaikan uudelleen varaamiseen Voit varata vanhan venepaikkasi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin uudessa sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Nämä toimenpiteet

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa!

Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! Lapin korkeakoulukirjasto Kirjasto- ja tietopalvelut Juolukka pikaopas Etsi aineistoa, uusi lainoja, tee varauksia. http://juolukka.linneanet.fi Onnistuneita hetkiä Juolukan parissa! TIEDONHAKU Jos etsit

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja link itetään

Lisätiedot

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta.

HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA LASTU-verkkokirjastosta voi toistaiseksi hakea vain Lahden aineistotietokannasta. 1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA - Pikahaku sijaitsee sivuston oikeassa

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA

1. PIKAHAKU ELI HAE TEOSTA, TEKIJÄÄ TAI ASIASANAA 1 HAKU LASTU-VERKKOKIRJASTOSTA Voit hakea aineistoa kaikkien Päijät-Hämeen yleisten kirjastojen aineistotietokannoista. Varauksia voit tehdä niiden kirjastojen aineistoihin, joihin sinulla on asiakkuus.

Lisätiedot

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Voit varata uuden venepaikan kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Tunnuksen luomiseen liittyvät toimenpiteet tulee tehdä vain ensimmäisellä

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Tämän ohjeen alussa kerrotaan miten luodaan käyttäjätunnus palveluun ja linkitetään

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta.

Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakuohje Verkkosivun ulkonäkö mukautuu eri laitteisiin; älypuhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Hakuperiaatteet ovat samat laitteesta riippumatta. Hakukenttä on samassa paikassa kaikilla verkkosivuston

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluun valmistautumisessa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Käyttäjän wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen)

Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Omat tietoni -käyttöopas (kansainvälinen) Tässä käyttöoppaassa annetaan käyttöohjeet Omat tietoni -osiota varten, joka on portaali, joka tarjoaa Ashlandin työntekijöille keskitetyn paikan käyttää ja hallita

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 3.3.2017 Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 1 Aiheet 1. Yleistä 2. Avaa sivu ja kirjaudu sisään 3. Luo itsellesi omat tunnukset 4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi 5. Rekisteröi uusi asiakas 6. Katso

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0

TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ. OHJEKIRJA v.1.0 1 TENNISVARAUSJÄRJESTELMÄ OHJEKIRJA v.1.0 2 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN REKISTERÖIMINEN 3 KIRJAUTUMINEN TUNNUKSILLA 5 OMIEN TIETOJEN MUOKKAAMINEN 5 KALENTERIN SELAAMINEN 8 VUORON VARAAMINEN 9 VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

ehr-järjestelmän käyttö palkka- ja kehityskeskusteluissa opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq Esimiehen wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui ehr-järjestelmän käyttö

Lisätiedot

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen

Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Pikaohje Sopimus Pro verkkopalvelun käyttämiseen Oppisopimuskeskuksen Sopimus Pro -verkkopalvelu on tarkoitettu oppisopimuskoulutuksessa tehtävien jaksoarviointien ja koulutuskorvaushakemusten täyttämistä

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja

Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Maaseutu.fi uudistuu - tule mukaan! Riika Isola ja Hanna Lilja Sivu 1 21.8.2014 Uusi maaseutu.fi Voit tuottaa sisältöä monella eri tavalla Esittele hankkeesi Kirjoita vieraskynäartikkeli Ehdota uutista

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja:

KÄYTTÖOHJE. Sisällysluettelo. Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja verkkopalveluja: Askinet, Asunto-osakeyhtiölaki Kommentaari, Isännöitsijän käsikirja 2015, Kiinteistöalan lakikirja, Kiinteistönhoidon

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Kouvolan kaupungin Varauspalvelu

Kouvolan kaupungin Varauspalvelu Kouvolan kaupungin Varauspalvelu Ohjeet venepaikkojen uudelleen varaukseen Voit varata vanhan varauskohteesi uudestaan seuraavalle kaudelle kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta.

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen. Arviointilomakkeen kuittaaminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkaohjaajasi kanssa

Lisätiedot

Salon kaupungin Varauspalvelu

Salon kaupungin Varauspalvelu Salon kaupungin Varauspalvelu Ohjeet varauskohteen uudelleen varaukseen (Esimerkiksi venepaikan tai viljelypalstan uudelleenvaraukseen) Voit varata vanhan varauskohteesi uudestaan seuraavalle kaudelle

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus

KÄYTTÖOHJEET. TIMMI-tilavarausjärjestelmä. Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus TIMMI-tilavarausjärjestelmä Digipolis Kemin Teknologiakylä ja Kemin kulttuurikeskus KÄYTTÖOHJEET Kalenterin selaus Varauksen teko Oma asiointi Omat tiedot ja edustamani organisaation tiedot 8.8.2018 1

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS

Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Antalis-FI KÄYTTÖOPAS Helpommin Nopeammin Enemmän «Just Click Antalis» Antalis on Europan johtava jakelija: paperit, suurkuvatulostusmateriaalit, pakkausratkaisut. Tutustumalla käyttöoppaaseemme saat lisätietoa

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO

moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO moodle-opiskelijan opas AD-tunnuksien käyttäjille SISÄLLYSLUETTELO 1 Kirjautuminen moodleen...1 2 Kirjautuminen ulos...2 3 Salasanan vaihtaminen...2 4 Oman kuvan lisääminen moodleen...2 5 Uutiset ja keskustelualueet...4

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen

TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI. Palveluun sisään kirjautuminen Ohje opiskelijalle 1 (7) TYÖPAIKALLA TAPAHTUVAN OPPIMISEN ARVIOINTI Kun työpaikalla tapahtuvan oppimisen arviointi on ajankohtaista, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy työpaikkakouluttajasi kanssa

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti

WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti WILMAN KÄYTTÖOHJE TYÖPAIKKAOHJAAJILLE Lahden diakonian instituutti Sisällys 1. Wilmaan kirjautuminen... 1 2. Työpaikkaohjaajan etusivu... 1 3. Työssäoppiminen... 2 4. Näytöt/tutkintotilaisuudet välilehti,

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje

Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje Dawsoneraopas_2014 1 (10) Dawsonera e-kirjaportaalin käyttöohje Yhteyden luonti Dawsoneraan Savonia-amk:n verkosta Dawsoneran e-kirjaluetteloon saa yhteyden Nelliportaalin kautta valitsemalla etusivun

Lisätiedot

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa

Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Ebrary-palvelun e-kirjojen lukeminen selaimessa Palaute: nelli @uef.fi Ohje päivitetty: 1.9.2016 / KM Lukuohjeita myös Ebraryn sivuilla: New Online Reader Yliopiston käyttöön hankitussa Ebrary-palvelussa

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä. Palvelu toimii samankaltaisena

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE

KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE KONSULTEILLE Sisällysluettelo: 1. JOHDANTO... 2 2. WEBWISUUN KIRJAUTUMINEN... 2 2.1 WebWisuun kirjautuminen salasanan avulla... 2 2.1.1 Käyttäjätunnus... 2 2.1.2 Lisenssinumero... 2 2.1.3

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen

1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen 1 OHJEET 1 Asiakastilin rekisteröiminen Väestörekisterikeskuksen verkkopalveluun 2 1.2 Rekisteröityminen 2 1.2 Tunnistautuminen 3 1.2.1 Tunnistautuminen henkilökortilla 3 1.2.2 Mobiilivarmenteella tunnistautuminen

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä

Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä Rekisteröityminen, tilojen varaaminen ja maksaminen WebTimmi varausjärjestelmässä 1. Sanasto WebTimmi on Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen käytössä oleva internetpohjainen varausjärjestelmä, jossa

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

Wilma-ohje huoltajille

Wilma-ohje huoltajille Wilma-ohje huoltajille Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Wilman osoite on https://wilma.businesscollege.fi/ Wilmaan kirjaudutaan tunnuksilla, jotka huoltaja luo saamallaan avainkoodilla. Wilman etusivulla

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla

1. Uuden huoltajatunnuksen luominen avainkoodin avulla Sähköinen ilmoittautuminen Siilinjärven peruskoulun 1. luokalle Sähköinen ilmoittautuminen tapahtuu Wilma-järjestelmällä osoitteessa https://wilmasiilipk.kuopio.fi Jos huoltajalla ei vielä ole tunnuksia

Lisätiedot

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU

TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU TYÖSSÄOPPIMISEN ARVIOINTI JA KOULUTUSKORVAUKSEN HAKU Työpaikkakouluttajan ohje Kun työssäoppimisen arviointi ja koulutuskorvauksen haku ovat ajankohtaisia, saat asiasta ilmoituksen sähköpostiisi. Käy tällöin

Lisätiedot

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi>

Kysy kirjastonhoitajalta. Linkkikirjasto. Tiedonhaun portti. Frank-monihaku. kirjastot.fi> Kysy kirjastonhoitajalta Linkkikirjasto Tiedonhaun portti Frank-monihaku kirjastot.fi> : Tiedonhaku-kanava Kaikki hakupalvelut ja hakutavat { www.kirjastot.fi/tiedonhaku Tiedonhaku-kanava kokoaa yhteen

Lisätiedot

Elisa Chat. Leila Virta

Elisa Chat. Leila Virta Elisa Chat Leila Virta 20.2.2018 1 Chatti-palvelut verkkosivustoilla Tarjotaan asiakaspalvelua monesta kanavasta. Chatillä madalletaan asiakkaan yhteydenottokynnystä. Chatissä selvitetty asia on yleensä

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0

GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille. Versio 3.0 GolfBox -käyttöohjeet Sarfvikin jäsenille Päivitetty toukokuu 2015 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO... 3 2 SISÄÄN- JA ULOSKIRJAUTUMINEN GOLFBOXISTA... 4 2.1 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN GOLFBOXIIN... 4 2.2 ULOSKIRJAUTUMINEN

Lisätiedot