Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen"

Transkriptio

1 PRESS INFO Scanian palvelut avain parhaaseen käyttötalouteen Scania One palvelujen digitaalinen myyntikanava Fleet Care anna Scanian huolehtia kalustostasi ja lisätä sen käyttöastetta Päivitetty ennakoiva vakionopeussäädin vähentää kulutusta Käyttöön ja olosuhteisiin perustuva joustava kunnossapidon suunnittelu varmistaa oikea-aikaiset huollot Scanian palvelut turvaavat omistajuuden Yhden ja sadan auton omistajalle on yhteistä se, että palvelut varmistavat parhaan mahdollisen käyttötalouden. Palvelut voivat olla fyysisiä, esimerkiksi korjaamolla suoritettu huoltotyö, tai kytkettyihin ajoneuvoihin toimitettavia digitaalisia palveluja. Scania One on uusin esimerkki siitä, miten Scania johtaa kehitystä kohti yhä parempia asiakkaan kannattavuutta tukevia digitaalisia palveluja. Riippumatta siitä, mitä sovellusta käyttää ja mihin olosuhteisiin joutuu sopeutumaan, toimintaa ja omistajuutta tukevat älykkäät palvelut ovat vakaan kannattavuuden kannalta kriittisen tärkeä tekijä sanoo tuotehallintajohtaja Björn Fahlström, Scania Trucks. "Kilpaillussa toimintaympäristössämme voittajina selviävät ne kuljetusyritykset, jotka valitsevat palvelumme, koska he voittavat niin monin tavoin: niin kaluston käytettävyys ja kustannusten ennakoitavuus kuin yöuni paranevat." Digitaalinen myyntikanava Scania One on digitaalinen myyntikanava, joka tarjoaa nopean ja helpon pääsyn Scanian palvelutarjontaan. Scania One perustuu Ericssonin kehittämään ohjelmistoon, joka mahdollistaa sekä Scanian omien että muiden tarjoamien palvelujen integroinnin ja toimittamisen Android-tablettien kautta. Scania One on esimerkki siitä, miltä huomisen digitalisoitu kuljetusala näyttää, sanoo Anders Dewoon, kytkettyjen palveluiden liiketoimintaratkaisujen johtaja, Scania Trucks. "Helpottamalla digitaalista integrointia Scaniaan lisäämme asiakkaan investoinnin arvoa ja luomme edellytykset kestävälle kannattavuudelle." Scania Oneen sisältyy alusta alkaen esim. Scania Fleet Management, reaaliaikaiseen seurantaan ja analysointiin tarkoitettu ohjelmisto, joka tukee mm. ajoneuvojen käytön ja kunnossapidon suunnittelua ja antaa paikannustietoa. Muista sovelluksista mainittakoon Scania Assistance sekä Check Before Drive, merkistä ja mallista riippumaton kuorma-auton ja perävaunun päivittäisen kunnossapidon digitaalinen tarkastuslista. Scania One esitellään aluksi Saksan markkinoilla.

2 2 (5) Scania One on myyntikanava, jossa omistajat ja kuljettajat voivat ostaa ja käyttää erilaisia Scanian ja muiden toimittajien sovelluksina tarjoamia palveluja. Teillä liikkuu tätä nykyä yli Scaniaan kytkettyä ajoneuvoa. Scanialle ne ovat tärkeä tiedonlähde, mutta todellinen hyöty tulee kyllä asiakkaille. Kuljetusalan ja autoteollisuuden nopeasti etenevä digitalisointi tarjoaa yhä enemmän tilaisuuksia tehdä ajoneuvoista luoksepäästävämpiä ja parantaa niiden käytön tehokkuutta. Scania One on täysin yhteensopiva RIO:n perustana olevan pilvessä toimivan Volkswagen Truck & Bus -alustan kanssa, minkä ansiosta se antaa mahdollisuuden laajentaa palvelutarjontaa ja sen sovellettavuutta. Kytkemällä säästöjä Digitalisoinnin hyödyntäminen ajoneuvon polttoaineenkulutuksen optimointiin on toinen alue, johon Scania paneutui ensimmäisenä ja jolla se on edelleen johtava toimija. Scanian aktiivisesti ennakoiva vakionopeussäädin, CCAP (Cruise Control with Active Prediction), on jo usean vuoden ajan osaltaan vähentänyt Scaniaomistajien polttoainekuluja ja tämä on todettu myös useissa riippumattomissa lehdistötesteissä. Järjestelmä tarkastelee topografisen karttadatan ja GPS-tekniikan avulla jatkuvasti tieprofiilia kolmen seuraavan kilometrin matkalta valiten alhaisimpaan polttoaineenkulutukseen johtavan vaihtamis- ja nopeusstrategian. Scanian CCAP-järjestelmä "katselee" satelliittidatan perusteella tietä kolmen seuraavan kilometrin matkalta. Järjestelmä päättelee algoritmien perusteella esimerkiksi sen, kannattaako rullata alamäkeen vaihde vapaalla. Järjestelmän uusin versio antaa kuljettajalle enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa järjestelmän toimintaan, ja Scanian insinöörit ovat hienosäätäneet toimintoja edelleen saadakseen täyden hyödyn Eco-rollista (ajoneuvo rullaa vaihteen siirryttyä vapaalle) ja Scanian alhaisten käyntinopeuksien filosofiasta. Muutosten myötä ajoneuvo hyödyntää liike-energiaansa entistäkin tehokkaammin mäkisessä maastossa. Järjestelmän uusin versio laskee entistä useammassa tilanteessa yhä älykkäämmin ja tarkemmin sen, miten ajoneuvo voi hyödyntää omaa massaansa ja maaston korkeusvaihteluja.

3 3 (5) Kuorma-auto voi myös ennustaa tilanteita, joissa kannattaa käyttää hieman aikaisempaa teoreettista rajaa alhaisempaa nopeutta. Se voi myös hyödyntää Scania Eco-roll -toimintoa useammin ja pitempään tarvitsematta jarruttaa ja siten tuhlata kertynyttä energiaa, kun nopeus ei kasva liian suureksi alamäen jatkuessa. Ajajan ei tietenkään tarvitse miettiä näitä asioita, kuorma-auto huolehtii kaikesta, herpaantumattoman tarkasti. Scanian mukautuvan vakionopeuden säätöjärjestelmän uusin versio tarjoaa enemmän yksilöllisiä' säätövaihtoehtoja. Kuljettaja voi päättää missä määrin hän hyväksyy kahdessa eri ajotilassa polttoaineen säästämiseksi tapahtuvan nopeuden alenemisen. Pulse & Glide Toinen muutos tarkoittaa, että Scania lisää mahdollisuuksia säätää järjestelmän käyttämää alempaa nopeusaluetta. Kuljettaja voi nyt tietyissä rajoissa määritellä miten alas nopeusalueella kuorma-auto voi mennä vakiotilassa (nopeuden alenemisen ollessa vähintään kaksi prosenttia. Tämän vuoksi on helpompi puuttua kuljettajien tuntemaan pakkoon lisätä nopeutta painamalla kaasupoljinta, ja myös siihen mahdollisuuteen, että kuljettaja kieltäytyy käyttämästä järjestelmää. Kolmas parannus järjestelmän toimintaan on se, että se Scanian uusimman sukupolven autoissa toimii Scanian Pulse & Glideksi nimeämän algoritmin mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että EcoRoll on käytettävissä myös alamäissä, joiden kaltevuus ei normaalisti riitä nopeuden ylläpitämiseen. Kun auto voi lisätä nopeuttaan Pulse ja sen jälkeen rullata vapaalla Glide EcoRollin käyttöaikaa voidaan lisätä huomattavasti. Sopivilla tieosuuksilla uusi toiminto voi yksinään vähentää polttoaineen kulutusta jopa puoli prosenttia. Scania Eco-rollin tuottaman kokonaissäästön suuruus on vaikeasti määriteltävissä. Sellaiset tekijät kuin tien mäkisyys sekä huippujen ja laaksojen väliset etäisyydet ja korkeuserot vaikuttavat suuresti tulokseen. Otollisissa olosuhteissa säästö on kuitenkin aina vähintään prosentin verran, usein merkittävästi suurempi. Scanian omissa testeissä on joillakin tieosuuksilla saavutettu jopa seitsemän prosentin kulutussäästöt 40 tonnin yhdistelmällä ajoajan kasvaessa vain vähän.

4 4 (5) Mukautuvat huolto-ohjelmat Viime vuoden eurooppalaiseen esittelyohjelmaan kuului myös mukautuviin huoltoohjelmiin perustuva Scania-kunnossapito. Mullistava palvelu on alallaan ainutlaatuinen ja tarkoittaa, että kuorma-auton kunnossapitotarve perustuu yksinomaan siihen, miten paljon ja missä olosuhteissa autoa käytetään. Kytketyn kuorma-auton ohjelmisto ilmoittaa huoltotarpeesta automaattisesti ja antaa Scanialle impulssin ottaa yhteyttä omistajaan ja määrittelemään sopivan ajankohdan tälle ja mahdollisille muille ennakoiville toimenpiteille. Se on saanut valtavan myönteisen vastaanoton", sanoo liiketoiminnan kehitysjohtaja Lars Karlsson, Parts & Services, Scania Trucks. Palvelu romuttaa ajomäärään tai ajan kulumiseen perustuvat huoltosuunnitelmat ja myötävaikuttaa siihen, että auto viettää vähemmän tuottamatonta aikaa korjaamolla. Se on selkeä esimerkki siitä, miten kumppanuus Scanian kanssa osaltaan vahvistaa kuljetusliikkeen toiminnan kokonaistaloutta. Kalustonhallinta Scanian malliin Scania Fleet Care on toinen, Scanian hiljattain esittelemä, kunnossapitoon liittyvä palvelu. Monen muun Scaniaan liittyvän asian tavoin se on modulaarinen ja siten sovitettavissa asiakkaan toiminnan laajuuteen. Peruskonseptina on se, että Scania sitoutuu ottamaan vastuulleen asiakkaan kunnossapito-ohjelman, joko osittain tai kokonaan. Tavoitteena on asiakkaan kaluston käytettävyyden lisääminen, kustannusten hallinnan ja ennustettavuuden parantaminen. Kuljetusyrittäjät ymmärtävät, että Scanialla on parempi kunnossapitotoiminnan suunnittelun osaaminen, kun taas he itse keskittyvät ajoneuvon käytön optimointiin, Karlsson sanoo. "Ulkoistamalla kunnossapidon ja ennakoivien toimenpiteiden suunnittelun Scanian asiantuntijalle auton käyttäjä saavuttaa vakaamman ja korkeatasoisemman käytettävyyden." Turvatumpi omistajuus Scanialla on selkeästi ilmaistu filosofia, jonka mukaan jokaisella asiakkaalla tulisi olla edellytykset saada investoinnilleen paras mahdollinen käyttötalous sekä tuotteita että palveluja sisältävän räätälöidyn ratkaisun avulla. Tämä asettaa vaatimuksia sekä asiakkaalle että myyjälle: ennen ensimmäistäkään päätöstä on analysoitava koko joukko reunaehtoja ja tavoitteita. Kieltäytymällä helpoista ratkaisuista esimerkiksi käyttämästä asiakkaan vaihtoauton erittelyä uuden erittelyn mallina Scania voi luoda ratkaisun, joka on optimoitu kunkin asiakkaan tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Riippumatta siitä, mitä palveluja räätälöityyn ratkaisuun sisältyy, pyrimme takaamaan asiakkaalle onnistuneen ja ennustettavan omistajuuskauden sanoo tuotehallintajohtaja Björn Fahlström, Scania Trucks. Ratkaisuista paras on tietysti se, että Scania huolehtii sekä rahoituksesta että vakuutuksista. Tällöin syntyy kumppanuussuhde, jossa kohdataan riskit ja haasteet yhdessä ja jossa päähuomio kiinnitetään aina, siis aina, käyttäjän liiketoiminnan tulokseen."

5 5 (5) Lisätiedot: Björn Fahlström, tuotehallintajohtaja, Scania Trucks Puh: , Sähköposti: bjorn.fahlstrom@scania.com Örjan Åslund, tuoteasiain johtaja, Scania Trucks Puh.: , Sähköposti: orjan.aslund@scania.com Scania on maailman johtavia kuljetusratkaisujen tarjoajia. Viemme yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa kuljetustoimintaa kestävämpään suuntaan. Vuonna 2016 toimitimme asiakkaillemme kuorma-autoa, linja-autoa sekä teollisuus- ja merimoottoria. Nettomyynti oli n. 104 mrd. SEK (n. 10 mrd. EUR), josta palvelumyynnin osuus oli n. 20 prosenttia. Vuonna 1891 perustetulla ja yli 100 maassa toimivalla Scanialla on n työntekijää. Tutkimus- ja tuotekehitystoiminta on keskitetty Ruotsiin; sitä harjoitetaan myös Brasiliassa ja Intiassa. Tuotanto tapahtuu Euroopassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa; Afrikassa, Aasiassa ja Euraasiassa on myös alueellisia tuotantokeskuksia. Scania kuuluu Volkswagen Truck & Bus GmbH -konserniin. Lisätietoja saat osoitteesta

PRESS INFO. Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin. 4. syyskuuta 2017

PRESS INFO. Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin. 4. syyskuuta 2017 PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 Voimalinjoja kaikkiin tarpeisiin ja sovelluksiin lisää jatkuvasti valikoimaansa uusia Euro 6 -moottoreita Uuden sukupolven V8-moottoreilla saavutetaan jopa 7 10 prosentin kulutussäästöt

Lisätiedot

PRESS INFO. XT järeimpien Scanioiden kasvot. 4. syyskuuta 2017

PRESS INFO. XT järeimpien Scanioiden kasvot. 4. syyskuuta 2017 PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 XT järeimpien Scanioiden kasvot XT edustaa järeyttä ja kovaa työtä n XT-osat voidaan yhdistää jokaiseen ohjaamoon ja moottoriin Auton polttoainetalous on tärkeää myös maanrakennusalalla

Lisätiedot

Scanian 13-litrainen moottori kaasun läpimurto kaukokuljetuksissa

Scanian 13-litrainen moottori kaasun läpimurto kaukokuljetuksissa LEHDISTÖTIEDOTE 7.12.2017 n 13-litrainen moottori kaasun läpimurto kaukokuljetuksissa n uudet kaasukuorma-autot soveltuvat sekä kaukokuljetuksiin että maansiirtosovelluksiin. 410 hv ja 2 000 Nm luvut samankokoisten

Lisätiedot

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013

PRESS info. Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan. P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 PRESS info P13305FI / Per-Erik Nordström 21. maaliskuuta 2013 Tehokas kalustonhallinta virtaviivaistaa liiketoiminnan Scania Communicator, joka on vakiovaruste monilla markkinoilla, kuten Suomessa, tarjoaa

Lisätiedot

PRESS info. P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012

PRESS info. P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 PRESS info P12903SE / Per-Erik Nordström 4. syyskuuta 2012 Uudet Scania-ratkaisut yhdistävät kuljettajat, kuljetusliikkeet ja autot Scania-sovellukset kalustonvalvontaan Tavoitekulutus Johtavaa tekniikkaa

Lisätiedot

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen

Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen PRESS info P14901EN / Örjan Åslund 24. syyskuuta 2014 Scania IAA-messuilla: Scania keskittyy asiakasetuihin ja kestävyyteen Scania Citywide LE hybridivoimansiirrolla Uusia innovaatioita, joilla saavutetaan

Lisätiedot

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet KALUSTONHALLINNAN OPTIMOINTIIN Haluatko hallita organisaatiosi suurempaa liikkuvuutta

Lisätiedot

volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI

volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI volvo connect KULJETUSTEN KANNATTAVUUTTA EDISTÄVÄ DIGITAALINEN PORTAALI Volvo Connect Helppoutta päivittäisiin toimintoihin Nyt voit yhdistää toimintojesi tärkeimmät osa-alueet kokonaan uudella tavalla

Lisätiedot

Tiemerkintäpäivät 2018

Tiemerkintäpäivät 2018 ADAS Advanced Driver Assistant System Sustainable Transport Automaattiajo ja Platooning Tiemerkintäpäivät 2018 Scania Suomi Oy / Mika Jukkara, Tuotepäällikkö ADAS Advanced Driver Assistant System Automaattiajon

Lisätiedot

4. syyskuuta 2017 Scanian vuosisataiset maanrakennusperinteet Luottamusta rakentamassa maailmalla

4. syyskuuta 2017 Scanian vuosisataiset maanrakennusperinteet Luottamusta rakentamassa maailmalla PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 Scanian vuosisataiset maanrakennusperinteet Luottamusta rakentamassa maailmalla Scania on jo yli vuosisadan ajan osallistunut maansiirto- ja rakennustoimintaan. Entisaikoina

Lisätiedot

Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania

Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania Ecolution by Scania Saavuttaaksemme säästöjä, meidän täytyy tarkastella polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä

Lisätiedot

Scania esittelee entistä tehokkaamman ja kevyemmän 7-litraisen moottoriperheen

Scania esittelee entistä tehokkaamman ja kevyemmän 7-litraisen moottoriperheen LEHDISTÖTIEDOTE 7.12.2017 esittelee entistä tehokkaamman ja kevyemmän 7-litraisen moottoriperheen n uudet, erityisesti kaupunkisovelluksiin tarkoitetut 7-litraiset moottorit mahdollistavat jopa 10 prosentin

Lisätiedot

CLOSE TO OUR CUSTOMERS

CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS ARI TULUS CLOSE TO OUR CUSTOMERS WIRTGEN FINLAND OY Esitelmän aihe: Digitaalisen päällystysprosessin kuvaus koneasemalta lopputuotteen laatuun Lähtökohta Tehostaa

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit

Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit PRESS info P13101EN / Per-Erik Nordström 29 Jan 2013 Scania Bauma 2013 -messuilla Münchenissä Kovaan työhön tarkoitetut ja uusimmalla päästötekniikalla varustetut Scania-kuorma-autot ja -moottorit Scania

Lisätiedot

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä

Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä 1 Energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät kuljetusyrityksissä Tutkija Heikki Liimatainen Tampereen teknillinen yliopisto Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos 2 Miksi energiatehokkuuden hallintaa?

Lisätiedot

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla.

Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. Pieni kortti, suurenmoiset palvelut. Turvallisesti matkalla: Mercedes ServiceCard. Enemmän palveluja yhdellä kortilla. 706000 833789 00128 Nerokasta ja nopeaa- Euroopan laajuisesti. Kuljettajien ei tarvitse

Lisätiedot

Autokauppa kehittyy vauhdilla

Autokauppa kehittyy vauhdilla KESKO CMD 2018 Autokauppa kehittyy vauhdilla Johan Friman, autokaupan toimialajohtaja 1 Autokauppa lyhyesti Volkswagen-konsernin autoihin liittyvä liiketoiminta Suomessa: Audi, Volkswagen, SEAT, Porsche

Lisätiedot

CLOSE TO OUR CUSTOMERS

CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS CLOSE TO OUR CUSTOMERS ARI TULUS CLOSE TO OUR CUSTOMERS WIRTGEN FINLAND OY Esitelmän aihe: Digitalisaation mahdollisuudet asvaltoinnin tuotannossa Lähtökohta Tehostaa projektin läpimenoa

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset

Käyttö ja velvollisuudet. Käyttötarkoitus. Kohderyhmä. Edellytykset. Dokumentoidun tarkastuksen vaatimukset Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä päällirakenteita ja muutostöitä.

Lisätiedot

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation

Tosi elävä virtuaalimalli Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Tosi elävä virtuaalimalli 27.4.2017 Mika Karaila Tutkimuspäällikkö Valmet Automation Agenda Teollinen internet Uudet teknologiat: VR & MR Soveltaminen käytännössä Yhteenveto & demo 2 Teollinen internet

Lisätiedot

Pyörät pyörimään. Raskone yhtiöiden esittely ja Kalustoyhteistyö kaupunkien kanssa

Pyörät pyörimään. Raskone yhtiöiden esittely ja Kalustoyhteistyö kaupunkien kanssa Pyörät pyörimään Raskone yhtiöiden esittely ja Kalustoyhteistyö kaupunkien kanssa Toimittajan puheenvuoro: Raskone yhtiöt, Jyrki Kaskinen Tilaajan puheenvuoro: Lahden kaupunki, Mika Mäkinen Henkilöstön

Lisätiedot

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet

Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Kuljetusyrityksen arki: haasteet ja mahdollisuudet Oy TransPeltola Ltd Kouvolalainen perheyritys Toiminta alkanut vuonna 1958 (Peltolan Kuljetus Oy) 23 omaa autoa + n. 20 vakituista alihankkija-autoa Työllistää

Lisätiedot

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus.

100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. 100 % Käyttöaste. Uusi Gold Huoltosopimus. Aina askeleen edellä. Uusi Huoltosuunnitelma Ajoneuvon tietoliikenneyksikön ansiosta voimme ennakoidusti suunnitella korjaamokäyntisi ennen ajon keskeytymistä.

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.11.2008 31.1.2009 (3 kk) Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 26.2.2009

Osavuosikatsaus 1.11.2008 31.1.2009 (3 kk) Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 26.2.2009 Osavuosikatsaus 1.11.2008 31.1.2009 (3 kk) Reijo Mäihäniemi toimitusjohtaja 26.2.2009 Sisältö Yhteenveto liiketoiminnan kehityksestä Liiketoiminnan kehitys 1. neljänneksellä Osavuosikatsaus 1.11.2008-31.1.2009

Lisätiedot

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA

DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA DYNAFLEET TUOTTAVUUDEN EHDOILLA Tehokkaampaa työskentelyä Dynafleetin avulla. Ei ole väliä kuinka monta kuorma-autoa omistat tai mitä kuljetat Dynafleet auttaa sinua kehittämään kuljetusten tuottavuutta.

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009

PRESS info. Scanian kulutusoptimoidut vetoautot. P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 PRESS info P09904EN / Per-Erik Nordström Syyskuu 2009 Scanian kulutusoptimoidut vetoautot Uuden R-sarjan kuorma-autojen julkistuksen yhteydessä Scania esittelee uuden vetoautomalliston, joka on räätälöity

Lisätiedot

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA

Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Volvo FH ja I-Save POLTTOAINEEN SÄÄSTÄMINEN EI OLE KOSKAAN OLLUT NÄIN VAIVATONTA Lyömätön kaukoliikenneauto Polttoaineesta puhuttaessa kyse ei ole pelkästään säästöjen suuruudesta vaan myös siitä, miten

Lisätiedot

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin PRESS info P13X02EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Scanian Euro 6 -mallisto: Toimivaksi todistettu teknologia ja ratkaisu kaikkiin tarpeisiin Scanian moottorimallistossa on nyt 11 Euro 6 -moottoria, joiden

Lisätiedot

Tammi syyskuun 2013 osavuosikatsaus Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja

Tammi syyskuun 2013 osavuosikatsaus Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Tammi syyskuun 213 osavuosikatsaus 24.1.213 Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Keskeistä kolmannella vuosineljänneksellä Saadut tilaukset vertailukauden tasolla eli

Lisätiedot

Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa

Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa Kuorma-automarkkinoiden kehitys Euroopassa SKAL Erikoisjärjestöt Rantasipi Aulanko 11.4.2012 Kuorma-autojen alueellinen kokonaismarkkina Pohjois- Amerikka 235,000 Eurooppa 230,000 Europe 45,000 Euraasia

Lisätiedot

Älykäs Metsä. Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy. Siemens DigiDay

Älykäs Metsä. Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy. Siemens DigiDay Älykäs Metsä Ilkka Hämälä Toimitusjohtaja, Metsä Fibre Oy Siemens DigiDay 29.11.2017 1 05.12.17 METSÄ GROUP Liikevaihto 4,7 mrd. euroa Henkilöstö 9 300 METSÄLIITTO OSUUSKUNTA Konsernin emoyritys Omistajina

Lisätiedot

LCS Elinkaaripalvelut Luotettavuuden ja tuottavuuden parantaminen. April, 2017

LCS Elinkaaripalvelut Luotettavuuden ja tuottavuuden parantaminen. April, 2017 LCS Elinkaaripalvelut Luotettavuuden ja tuottavuuden parantaminen. April, 2017 Turvallisuus on meille tärkeä menestystekijä 14 400 Tapaturmataajuus (LTIF) Lost time incident frequency (LTIF) 12 350 Total

Lisätiedot

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan.

Työ on. muuttunut. Digitalisoimme työajanhallinnan. Työ on muuttunut Digitalisoimme työajanhallinnan. Työn tulos ei synny sen tekemiseen käytetystä ajasta vaan sen tuottavuudesta. Työ on muuttunut. Digitalisaatio sekä muutokset ympäristössä, yhteiskunnassa

Lisätiedot

Talous ja tariffiasetanta. 5.9.2013 Tom Pippingsköld

Talous ja tariffiasetanta. 5.9.2013 Tom Pippingsköld 1 Talous ja tariffiasetanta 2 Rahoitus Talous 3 Rahoitus 4 Mikä määrittää Fingridin rahoitustarpeet Fingridin strategia - oikea tieto investointiohjelmasta Budjetit ja ennusteet - oikea ja riittävä tieto

Lisätiedot

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet

aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet aina tilanteen tasalla. kärcher fleet management. professional Kärcher Fleet Ajantasainen tieto auttaa tehostamaan toimintaa. Kärcher Fleet -tietojärjestelmä tarjoaa modernin ja helppokäyttöisen työkalun

Lisätiedot

VOIMANMITTAUKSEN MAHDOLLISUUKSIA KUNNOSSAPITOON JA VALVONTAAN. Tuomas Jussila / RATA 2018 /

VOIMANMITTAUKSEN MAHDOLLISUUKSIA KUNNOSSAPITOON JA VALVONTAAN. Tuomas Jussila / RATA 2018 / VOIMANMITTAUKSEN MAHDOLLISUUKSIA KUNNOSSAPITOON JA VALVONTAAN Tuomas Jussila / RATA 2018 / 23.1.2018 TAMTRON JOHTAVA PUNNITUSRATKAISUJEN JA PUNNITUSTIEDON HALLINNAN TARJOAJA Yleistä Perustettu vuonna 1972

Lisätiedot

Cieltum Oy. pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo. verkostoituneille yhteisöille

Cieltum Oy. pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo. verkostoituneille yhteisöille Cieltum Oy on pilviteknologiaa hyödyntävä ohjelmistotalo verkostoituneille yhteisöille liiketoimintaideanaan (C-Care) käytön aikaisen elinkaaren tiedonhallinta eli Runtime Lifecycle Management (RLM) Maksat

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet

Käyttö ja velvollisuudet Käyttötarkoitus Käyttötarkoitus Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä

Lisätiedot

DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA. Empower Sami Lahtinen

DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA. Empower Sami Lahtinen DIGITALISOINNIN MAHDOLLISUUDET VOIMALAITOKSESSSA Empower Sami Lahtinen Empower lyhyesti Empower on monikansallinen palveluyritys, joka toimittaa rakentamis- ja asennuspalveluita, ylläpitopalveluita sekä

Lisätiedot

KONE Yhtiökokous HELMIKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA

KONE Yhtiökokous HELMIKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA KONE Yhtiökokous 2018 26. HELMIKUUTA 2018 HENRIK EHRNROOTH, TOIMITUSJOHTAJA Tyypillinen työpäivä KONEella Yli 1,2 miljoonaa laitetta huollossa Yli 500 tilausta Yli 500 laitetoimitusta ~ 70 000 huoltokäyntiä

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

Liikenneväylät kuluttavat

Liikenneväylät kuluttavat Liikenneväylät kuluttavat Suuri osa liikenteen aiheuttamasta luonnonvarojen kulutuksesta johtuu liikenneväylistä ja muusta infrastruktuurista. Tie- ja rautatieliikenteessä teiden ja ratojen rakentamisen

Lisätiedot

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely

Business Oulu. Teollisuus-Forum 29.5.2013. Wisetime Oy:n esittely Business Oulu Teollisuus-Forum 29.5.2013 Wisetime Oy:n esittely Wisetime Oy Wisetime Oy on oululainen v. 1991 perustettu ohjelmistotalo, jonka omat tuotteet, Wise-järjestelmät ja niihin liittyvät tukipalvelut,

Lisätiedot

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin SECURITY FOR VIRTUAL AND CLOUD ENVIRONMENTS Suojaus vai suorituskyky? Virtuaalikoneiden määrä ylitti fyysisten koneiden määrän jo vuonna 2009. Tällä

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

Tammi kesäkuun 2013 osavuosikatsaus, 18.7.

Tammi kesäkuun 2013 osavuosikatsaus, 18.7. Tammi kesäkuun 2013 osavuosikatsaus, 18.7. Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Keskeistä toisella vuosineljänneksellä Hatlapa-yritysosto heinäkuussa Saadut tilaukset

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

LASKUAUTOMAATIORATKAISUIDEN VERSIOPÄIVITYS ICT-STRATEGIA LIIKETOIMINNAN KEHITYKSEN YTIMESSÄ 2011 KERKKO KÄMÄRÄINEN

LASKUAUTOMAATIORATKAISUIDEN VERSIOPÄIVITYS ICT-STRATEGIA LIIKETOIMINNAN KEHITYKSEN YTIMESSÄ 2011 KERKKO KÄMÄRÄINEN LASKUAUTOMAATIORATKAISUIDEN VERSIOPÄIVITYS ICT-STRATEGIA LIIKETOIMINNAN KEHITYKSEN YTIMESSÄ SISÄLTÖ 01 Ramboll yleisesittely 02 ICT-strategia 03 Valmistautuminen päivitykseen 04 Versiopäivityksen hyödyt

Lisätiedot

Fiksut väylät ja älykäs liikenne sinua varten Liikennevirasto 2

Fiksut väylät ja älykäs liikenne sinua varten Liikennevirasto 2 Liikenneviraston digitalisaatiohanke, tulevaisuuden liikenne, mitä se tuo tullessaan motoristien ja tienkäyttäjien näkökulmasta SMOTO kerhokonferenssi Jan Juslén, Tieto-osaston johtaja, Liikennevirasto

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilinpäätöstiedote Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja

Vuoden 2015 tilinpäätöstiedote Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja. Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Vuoden 2015 tilinpäätöstiedote 10.2.2016 Mika Vehviläinen, toimitusjohtaja Eeva Sipilä, talous- ja rahoitusjohtaja Keskeistä vuonna 2015 Markkinatilanne Kalmarissa ja Hiabissa hyvä, mutta haastava MacGregorissa

Lisätiedot

Taloudellinen katsaus maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta

Taloudellinen katsaus maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Taloudellinen katsaus 2009 1. maaliskuuta 2010 Toimitusjohtaja Matti Alahuhta Sisältö 1. KONEen kilpailukyvyn kehittäminen 2. Taloudellinen kehitys 3. Markkinakehitys 4. Kehitysohjelmat 5. Markkinanäkymät

Lisätiedot

Työskentelyn tehokkuuden parantaminen

Työskentelyn tehokkuuden parantaminen Työskentelyn tehokkuuden parantaminen Serviator on langaton järjestelmä, joka helpottaa työtä antamalla hotellin henkilökunnalle yksilöllistä tietoa, johon sisältyvät heidän työtehtävänsä ja jatkuvasti

Lisätiedot

Digitalisaation hyödyt teollisuudessa

Digitalisaation hyödyt teollisuudessa TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Digitalisaation hyödyt teollisuudessa Teollisuus ja digitalisaatio seminaari 3.9.2015 Technopolis Hermia, Tampere Heli Helaakoski, TkT, tutkimuspäällikkö Teollisuuden

Lisätiedot

ESITE. Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi

ESITE. Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi ESITE Coromatic Operations Anna meidän hoitaa kriittisten toimintojenne hallinnointi Sairaalat Toimistot Asiantuntijuus käytössänne 24/7 24/7 asiakaspalvelu ja päivystystiimi Tarjoamme palvelua sekä Suomessa

Lisätiedot

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014

Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 Liikkuva työ pilotin julkinen raportti 30.06.2014 2 / 9 Green ICT pilotin raportti SISÄLLYSLUETTELO 1. Tiivistelmä koekäytöstä... 3 2. Toteutus... 4 2.1.Tavoite... 4 2.2.Mobiilisovellus... 4 2.3.Käyttöönotto...

Lisätiedot

Nopeuden hallinta. Väylät ja liikenne Kari Alppivuori Liikenteen turvallisuusvirasto

Nopeuden hallinta. Väylät ja liikenne Kari Alppivuori Liikenteen turvallisuusvirasto Nopeuden hallinta Väylät ja liikenne 13-14.10.2010 Kari Alppivuori Liikenteen turvallisuusvirasto Kolmen kauppa Nopeuden hallinnassa on kolme tuttua elementtiä Kuljettaja Ajoneuvo Infra Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Glaston Insight. Online palveluilla tuottavuuden parannus. Miikeal Leskinen

Glaston Insight. Online palveluilla tuottavuuden parannus. Miikeal Leskinen Glaston Insight Online palveluilla tuottavuuden parannus Miikeal Leskinen Glaston lyhyesti Kansainvälinen lasiteknologiayhtiö ja lasiprosessoinnin pioneeri Laaja tuote- ja palveluvalikoima ja alan laajin

Lisätiedot

MEKANIIKAN TEHTÄVIÄ. Nostotyön suuruus ei riipu a) nopeudesta, jolla kappale nostetaan b) nostokorkeudesta c) nostettavan kappaleen massasta

MEKANIIKAN TEHTÄVIÄ. Nostotyön suuruus ei riipu a) nopeudesta, jolla kappale nostetaan b) nostokorkeudesta c) nostettavan kappaleen massasta MEKANIIKAN TEHTÄVIÄ Ympyröi oikea vaihtoehto. Normaali ilmanpaine on a) 1013 kpa b) 1013 mbar c) 1 Pa Kappaleen liike on tasaista, jos a) kappaleen paikka pysyy samana b) kappaleen nopeus pysyy samana

Lisätiedot

ABLOY PULSE. Helppo ja toimintavarma digitaalinen lukitusjärjestelmä

ABLOY PULSE. Helppo ja toimintavarma digitaalinen lukitusjärjestelmä ABLOY PULSE Helppo ja toimintavarma digitaalinen lukitusjärjestelmä Ainutlaatuinen lukitusjärjestelmä ABLOY PULSE on edistyksellinen ja monipuolinen digitaalisen lukituksen ja kulunhallinnan järjestelmä,

Lisätiedot

PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN

PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN TOMTOM TRAFFICIN AVULLA PÄÄSET PERILLE NOPEAMMIN TomTom on johtava liikennepalvelujen tarjoaja. TomTom valvoo, käsittelee ja toimittaa liikennetietoa itse kehittämällään teknologialla. TomTom uskoo, että

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote 2009

Tilinpäätöstiedote 2009 Toimitusjohtaja Mikael Mäkinen 3.2.2010 Tilinpäätöstiedote 2009 3.2.2010 2 Cargotecin huomio siirtymässä yksinomaan tehokkuudesta asiakkaisiin Johdon huomio Tehokkuus Asiakaslähtöisyys 2007 2008 2009 2010

Lisätiedot

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016

PRESS RELEASE. Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % 29. elokuuta 2016 PRESS RELEASE 29. elokuuta 2016 Scanian uusi kuorma-autosukupolvi: Voimalinjainnovaatiot vähentävät polttonestekuluja 3 % Scanian tavoite, olla kestävän kuljetustoiminnan johtava toimija, heijastuu kautta

Lisätiedot

TK081001 Palvelinympäristö

TK081001 Palvelinympäristö TK081001 Palvelinympäristö 5 opintopistettä!! Petri Nuutinen! 8 opintopistettä!! Petri Nuutinen! SAS (Serial Attached SCSI) Yleinen kiintolevyväylä nykyisissä palvelimissa Ohjataan SCSI-komennoin Siirrytty

Lisätiedot

Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä

Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä Toimialan näkymät kääntymässä myötäiseen Merkittävää kasvunvaraa sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä 2 3 N=585 Ajosuoritteen kehitys: tarkastelu jäsenyhdistyksen mukaan Onko yrityksenne ajosuorite

Lisätiedot

Metsäteollisuuden näkökulma raskaiden ajoneuvojen uudistukseen Suomessa

Metsäteollisuuden näkökulma raskaiden ajoneuvojen uudistukseen Suomessa Metsäteollisuuden näkökulma raskaiden ajoneuvojen uudistukseen Suomessa Lapin metsätalouspäivät, Levi, 7.2.2013, logistiikkapäällikkö, Metsäteollisuus ry 2 Metsäteollisuus Suomessa Ala työllistää noin

Lisätiedot

Yhtiökokous

Yhtiökokous Yhtiökokous 31.3.2011 Toimintaympäristö 2010 Suunnittelupalveluiden kysyntä kääntyi kasvuun vuoden 2010 alussa ja kasvu jatkui koko vuoden. Kysynnän kasvu oli vuoden alkupuoliskolla epäyhtenäistä Etteplanin

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi

LIITTEET. asiakirjaan. Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 31.5.2017 COM(2017) 279 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan Ehdotus Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseksi uusien raskaiden hyötyajoneuvojen hiilidioksidipäästöjen

Lisätiedot

Valmet Automotiven kilpailukyky globaalissa toimintaympäristössä. 19.9.2015 Turku

Valmet Automotiven kilpailukyky globaalissa toimintaympäristössä. 19.9.2015 Turku Valmet Automotiven kilpailukyky globaalissa toimintaympäristössä 19.9.2015 Turku Kilpailukyky? On usean tekijän summa Kustannustehokkuus Innovatiivisuus Toimitusketjun hallinta Koulutetun työvoiman saatavuus

Lisätiedot

SKAL Kuljetusbarometri 1/2017

SKAL Kuljetusbarometri 1/2017 SKAL Kuljetusbarometri 1/2017 Biotalouden investoinnit ruokkivat kuljetusten kysyntää; energiatehokkuutta kuljetuskaluston optimoinnilla, varovaista kiinnostusta yhdistelmäpituuden kasvattamiseen @SKALry

Lisätiedot

Tilinpäätös Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja

Tilinpäätös Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja Tilinpäätös 27 Erkki Pehu-Lehtonen toimitusjohtaja Liikevaihto 1985-27 8 7 6 5 Infrastruktuuri & ympäristö Energia 4 Metsäteollisuus 3 2 1 Metsäteollisuus, uudet investoinnit 12 % vuotuinen kasvu 1985

Lisätiedot

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu

Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu Realgreen on kiinteistöön integroitava aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu VIHREÄÄ KIINTEISTÖKEHITYSTÄ Aurinko- ja tuulivoimaa hyödyntävä monienergiaratkaisu ENERGIARATKAISU KIINTEISTÖN

Lisätiedot

Venäjän kaupan barometri Kevät 2013. Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä:

Venäjän kaupan barometri Kevät 2013. Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä: Venäjän kaupan barometri Kevät 0 Suomalais-Venäläinen kauppakamari Tutkimuksen tekijä: Suomen ja Venäjän välinen kauppa 0 8 6 0 mrd. Lähteet: Suomen tulli Tilastokeskus 00 00 00 006 00 008 00 00 0 0 Tavaravienti

Lisätiedot

CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta. Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout

CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta. Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout CapMan ostaa teollisuuskunnossapidon Fortumilta Jukka Järvelä, partneri, CapMan Buyout 21 September 2006 1 CapMan johtava pääomasijoittaja Pohjoismaissa Pohjoismainen läsnäolo ja markkina-asema perustettu

Lisätiedot

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen

Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen Hyvän digiasiakassuhteen rakentaminen digimensa hanke Menestyvät suomalaiset asiakasviisaat organisaatiot Asiakasarvon johtaminen ja mittaaminen digitaalisen ajan liiketoimintamalleissa Osallistamalla

Lisätiedot

Cargotec Varsinainen yhtiökokous

Cargotec Varsinainen yhtiökokous Cargotec Varsinainen yhtiökokous 22.3.2016 Toimitusjohtaja Mika Vehviläinen 22.3.2016 2 Yhtiökokous Cargotecin vuosi 2015 Onnistumiset Selkeä kannattavuuden paraneminen Kalmarissa ja Hiabissa Kannattavin

Lisätiedot

KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT

KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT KUORMA- JA LINJA-AUTON RENKAAT HINNASTO 1.6.2017 www.nokiantyres.com/heavy 19 19 19 Eturenkaat Nokian Hakkapeliitta Truck F 295/80 R 22.5 152/148M Nokian Hakkapeliitta Truck F x x D C 74 )) 860, 1 066,

Lisätiedot

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle

Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle Unicarriersin TX-vastapainotrukit määrittelevät energiatehokkuuden, ergonomian ja turvallisuuden uudelle tasolle LÖYDÄ TÄYSIN UUSI SUKUPOLVI Quiet Operation ProVision Concept Energy Saving Uusi TX-sukupolvi:

Lisätiedot

Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa

Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT OY Digitaalinen valmistaminen ja palvelut tulevaisuuden Suomessa Josek-VTT, Älyä koneisiin ja palveluihin digitalisaation vaikutukset valmistavassa teollisuudessa 7.2.2017

Lisätiedot

Osavuosikatsausjulkistus 3 kk (1.11.2009 31.1.2010) Reijo Mäihäniemi Toimitusjohtaja 4.3.2010

Osavuosikatsausjulkistus 3 kk (1.11.2009 31.1.2010) Reijo Mäihäniemi Toimitusjohtaja 4.3.2010 Osavuosikatsausjulkistus 3 kk (1.11.2009 31.1.2010) Reijo Mäihäniemi Toimitusjohtaja 4.3.2010 Sisältö Yhteenveto liiketoiminnan kehityksestä Taloudellinen kehitys 1. neljänneksellä Osavuosikatsaus 1.11.2009

Lisätiedot

Tuoteperheiden yleiskatsaus. Vianpoisto paikan päällä Nopea apu suoraan paikan päällä TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTUKI

Tuoteperheiden yleiskatsaus. Vianpoisto paikan päällä Nopea apu suoraan paikan päällä TUOTE- JA JÄRJESTELMÄTUKI Tuoteperheiden yleiskatsaus Nopea apu suoraan paikan päällä A B C D E F SUORAAN PAIKAN PÄÄLLÄ Tuotekuvaus Vikatapaukset aiheuttavat kustannuksia ja heikentävät tuottavuutta. SICK tarjoaa nopean ja tehokkaan

Lisätiedot

Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen

Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen PRESS INFO 4. syyskuuta 2017 n uusi sukupolvi: Uusia ohjaamoja ja ominaisuuksia jokaiseen tarpeeseen Kaikki G-ohjaamon versiot ja joukko P-ohjaamoja on esitelty Päähuomio maansiirto- ja rakennusalan käyttöön

Lisätiedot

Fiksu kaupunki /2013 Virpi Mikkonen. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet

Fiksu kaupunki /2013 Virpi Mikkonen. Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Fiksu kaupunki 2013-2017 8/2013 Virpi Mikkonen Kokonaislaajuus 100 M, josta Tekesin osuus noin puolet Miksi ohjelma? Kaupungistuminen jatkuu globaalisti Kaupungit kasvavat, kutistuvat ja muuttuvat Älykkäiden

Lisätiedot

NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS

NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS NISSANCONNECT EV -PIKAOPAS Varmista NissanConnect EV:n avulla, että saat Nissan-sähköautostasi irti mahdollisimman paljon. Noudata näitä helppoja ohjeita Nissanisi ohjaamiseen tietokoneen tai älypuhelimen

Lisätiedot

SKAL Kuljetusbarometri 1/2019: Kuljetusalan odotukset kääntyivät laskuun Kuljettajan työ säilyy ja monipuolistuu

SKAL Kuljetusbarometri 1/2019: Kuljetusalan odotukset kääntyivät laskuun Kuljettajan työ säilyy ja monipuolistuu : Kuljetusalan odotukset kääntyivät laskuun Kuljettajan työ säilyy ja monipuolistuu 23.1.2019 Ennusteet tulevasta keväästä 10 Ennusteet kevätkaudelle 2010-2019 5 0 1/2010 1/2011 1/2012 1/2013 1/2014 1/2015

Lisätiedot

Raskaiden ajoneuvojen elinkaaren hallinta

Raskaiden ajoneuvojen elinkaaren hallinta Raskaiden ajoneuvojen elinkaaren hallinta Rami Wahlsten Turun ammattikorkeakoulu rami.wahlsten@turkuamk.fi Turun ammattikorkeakoulu Tutkintoon johtava koulutus: n. 9200 opiskelijaa Noin 1900 aloituspaikkaa

Lisätiedot

MercedesServiceCard hyötyajoneuvoille.

MercedesServiceCard hyötyajoneuvoille. Autamme sinua mielellämme kaikissa MercedesServiceCardiin liittyvissä kysymyksissä. MercedesService Card GmbH & Co. KG Mainparkstrasse 2 D-63801 Kleinostheim Puh. +49 (0)6027/ 50 95 67 Faksi +49 (0)6027/

Lisätiedot

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus

Yleisiä tietoja polttoaineenkulutuksesta. Ilmanvastus Yhteenveto Yhteenveto Tässä asiakirjassa esitellään ja selitetään lyhyesti ajoneuvon polttoaineenkulutukseen vaikuttavat tekijät. Voimanotto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa siihen, kuinka

Lisätiedot

UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 2014. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.2014

UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 2014. Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.2014 UPM OSAVUOSIKATSAUS Q1 214 Toimitusjohtaja Jussi Pesonen 29.4.214 Kannattavuuden parannusohjelman eteneminen näkyy vahvassa Q1 214 tuloksessa Q1 14 EBITDA oli 3 miljoonaa euroa (Q1 : 284 milj. euroa) Kannattavuuden

Lisätiedot

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt

Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen. Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt Voiteluaineiden vaikutus raskaiden ajoneuvojen polttoaineen kulutukseen Kari Kulmala Neste Oil Oyj / Komponentit / Perusöljyt 1 Esityksen sisältö: Yleistä tietoa moottoriöljyistä ja niiden viskositeettiluokituksesta

Lisätiedot

Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä. Finnmobile Vaikuttajafoorumi Johtaja Robert Blumberg

Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä. Finnmobile Vaikuttajafoorumi Johtaja Robert Blumberg Valmet Automotiven strategia muuttuvassa toimintaympäristössä Finnmobile Vaikuttajafoorumi 8.11.2012 Johtaja Robert Blumberg 1. Autoteollisuus ja markkinat 2. Valmet Automotive muuttuvassa ympäristössä

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

Parempi hyötysuhde kehittyneillä ratkaisuilla

Parempi hyötysuhde kehittyneillä ratkaisuilla PRESS info P13X04EN / Örjan Åslund 24.10.2013 Parempi hyötysuhde kehittyneillä ratkaisuilla Scania esittelee syksyllä 2013 lisää Euro 6 -moottoreita ja sen lisäksi olemme ottaneet käyttöön joukon uusia

Lisätiedot

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003

Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 2003 Jaakko Pöyry Group Tilinpäätös 23 Liiketoiminnan fokus 23 Kannattavuus Taseen ja maksuvalmiuden vahvistaminen Kohdennetut yritysostot (lähipalvelut, markkina-asema, teknologia tietotaito) Global Network

Lisätiedot

FITS Ajoneuvopääteseminaari

FITS Ajoneuvopääteseminaari FITS Ajoneuvopääteseminaari Ajoneuvopäätteet valmistajan näkökulmasta Lasse Paakkola Aplicom 19.3.2002 2002 Page 1 (X) FITS Ajoneuvopääteseminaari Katsaus ajoneuvotietokoneisiin laitevalmistajan näkökulmasta

Lisätiedot

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40. P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40. P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009 PRESS info P09301EN / Per-Erik Nordström 31.3.2009 Scania V8 1969-2009 Jyrisevä legenda täyttää 40 Teho, erityislaatuinen tuntu sekä ääni, josta ei voi erehtyä, tekevät Scanian V8- moottorista legendan.

Lisätiedot

Scanian V8-moottoreiden uusi sukupolvi suuren edistysaskeleen tekninen tausta

Scanian V8-moottoreiden uusi sukupolvi suuren edistysaskeleen tekninen tausta PRESS INFO 8.6.2017 Scanian V8-moottoreiden uusi sukupolvi suuren edistysaskeleen tekninen tausta Scanian uuden V8-moottorisukupolven tuomat parannukset on tähdätty palvelemaan asiakkaan etua. Merkittävästi

Lisätiedot

Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa. Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu. Sales Director, Scandinavia & Germany

Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa. Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu. Sales Director, Scandinavia & Germany Erikoistuminen ja automaatio teknologiateollisuudessa Pemamek Oy Ltd Kimmo Ruottu Sales Director, Scandinavia & Germany kimmo.ruottu@pemamek.com www.pemamek.com 16.9.2014 Pemamek Oy Johtava yritys hitsausautomaatioratkaisuissa,

Lisätiedot

FastMig X vie käsinhitsauksen laatustandardit uudelle tasolle

FastMig X vie käsinhitsauksen laatustandardit uudelle tasolle FastMig X vie käsinhitsauksen laatustandardit uudelle tasolle Tämän hetken älykkäin MIG-hitsauslaite Hyödyntää tehokkaasti hitsaushallinnan ohjelmistoja (KAS) ja valokaaren ominaisuuksia parantavia Wise-ohjelmistotuotteita

Lisätiedot