Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania"

Transkriptio

1 Ecolution by Scania. Tehokkaampaa toimintaa laajemmalla näkökulmalla. Ecolution by Scania

2 Ecolution by Scania Saavuttaaksemme säästöjä, meidän täytyy tarkastella polttoaineen kulutukseen vaikuttavia tekijöitä hieman laajemmin.

3

4 Ecolution by Scania Ecolution by Scania on kattavin ja tehokkain ratkaisumme polttoainetalouden parantamiseksi. Kyse on vain laajemmasta tavasta tarkastella asioita. Yrityksen liiketoiminnan ymmärtäminen yhdistettynä polttoainetalouden kannalta optimoituun ajoneuvoon, laajennettuun huolto-ohjelmaan sekä räätälöityyn kuljettajavalmennukseen - näillä keinoin pienennämme polttoainekulut ennätysalhaisiin lukemiin. Tuloksena saavutetaan korkeampi tuotto liiketoiminnasta sekä merkittävästi vähentyneet päästöt. Voimakkaasti kilpaillulla alalla, aikana jolloin ympäristövaikutuksilla on merkitystä, tämä on todellinen kaikki voittavat -tilanne. Yksilölliset ratkaisut yksilöllisiin tarpeisiin Jokainen päätös tehdään yrityksen toiminnan asettamien vaatimusten perusteella. Joten, aivan kuten mittatilauspuvun teettämisessä tässäkin lähdetään liikkeelle tapaamisella ja tarvittavien pohjatietojen selvittämisellä. Huolenamme ei kuitenkaan ole pukusi istuvuus vaan tekijät, kuten ajoneuvojesi kuormitustaso, ympäristöolosuhteet, kuljetustehtävän asettamat vaatimukset ja kuljettajien kehityspotentiaali. Tapaamisen tulos on hyvin konkreettinen: Osoitamme yhden tapaamisen aikana kuinka paljon säästöjä on mahdollista saavuttaa esimerkiksi 14 % säästö polttoainekustannuksissa. Analysointityökalumme osoittaa kuinka nämä säästöt saavutetaan käytännössä ajoneuvon oikean valinnan ja kuljettajavalmennuksen avulla.

5 Tarkka kuva yrityksen toiminnasta mahdollistaa jatkuvat säästöt. Analyysi

6 Ecolution by Scania Ja takaisin tien päälle. Mutta tällä kertaa henkilökohtaisen kuljettajavalmentajan tukemana. Tarvittavat tiedot kuljettajan ajotavasta valmentaja saa langattomasti ajoneuvon tiedonsiirtoyksikön välittämänä. POLTTOAINEENKULUTUS AIKA Valmentajan suorittamien säännöllisten yhteydenottojen ansiosta kuljettaja kykenee ylläpitämään saavuttamansa taloudellisen ajotavan.

7 Ratkaisu Yhteinen matka. Analyysin antamat tavoitteet asettavat yhteisen päämäärän sekä asiakkaalle että Scanialle. Tavoitteet ovat saavutettavissa, kun kiinnitetään huomiota seuraaviin osa-alueisiin. Optimoitu ajoneuvo Ajoneuvo eritellään mahdollisimman polttoainetaloudelliseksi, kuitenkin tekemättä kompromisseja suorituskyvyn suhteen. Prosessin aikana käydään läpi moottori, välityssuhteet, ilmanohjaimet, alustarakenteet sekä mahdollinen vaihtoehtoisten polttoaineiden, kuten biokaasun, etanolin tai biodieselin käyttäminen. Optimoitu ajaminen Kuljettajan valmennusohjelma pitää sisällään yhden koulutuspäivän valmentajan kanssa sekä tämän jälkeen jatkuvan ja säännöllisen valmennuksen. Näin saadaan kuljettaja pysyvästi omaksumaan uusi, taloudellisempi ajotapa. Ohjelmaan voi osallistua yksi tai useampi yrityksen kuljettajista. Optimoitu huolto Erityinen, laajennettu huolto-ohjelma varmistaa sen, että ajoneuvo säilyy parhaassa mahdollisessa kunnossa vuodesta toiseen. Huolto-ohjelmaan on lisätty työvaiheita, kuten rengaspaineiden sekä renkaiden kunnon tarkastus, akselistojen suuntauksen tarkastus, ilmanohjaimien säätö ja niin edelleen. Jatkuva seuranta Yhteisten tavoitteiden saavuttaminen vaatii molempien osapuolten sitoutumista. Scania pitää kuukausittaisten raporttien avulla huolen siitä, että pysytte ajan tasalla ohjelman edistymisen suhteen. Tämän lisäksi kokonaistilanne käydään yhdessä läpi neljännesvuosittaisissa tapaamisissa asiakkaan kanssa. POLTTOAINEENKULUTUS CO 2 -päästöt Asetetaan yhteinen tavoite Vertailuajoneuvo Optimoitu ajoneuvo Optimoitu ajaminen Kuljettajakoulutus Kuljettajavalmennus Optimoitu huolto Tavoitekulutus Vaihtoehtoiset polttoaineet Jatkuva seuranta

8 Ecolution by Scania Vaihdetaan ohituskaistalle matkalla kohti menestyksekästä kuljetustoimintaa.

9 Tulos Lähtöpisteestä lopputulokseen. Ecolution by Scania ohjelman tehokkuus on käytännössä todistettu. Keskimääräinen säästö polttoaineenkulutuksessa on noin 10 % verrattuna vertailuajoneuvoihin. Säästöt ovat havaittavissa välittömästi ja ohjelman tavoitteen mukaisesti tulokset parantuvat edelleen sopimusjakson etenemisen myötä. Säästöjä saavutetaan toiminnan kehittämisen myötä, ei toiminnan kustannuksella. Toiminta on tehokkaampaa, kuljettajat rasittuvat vähemmän työssään ja asiakkaasi ovat luonnollisesti tyytyväisiä tarjoamasi palvelun korkeasta tasosta. Puhumattakaan pienentyneestä päästökuormituksesta, jonka yrityksesi tehokkaampi toiminta aiheuttaa ympäristölle. Kaiken kaikkiaan Ecolution by Scania on enemmän kuin vain tehokas tapa säästää ja ansaita rahaa. Se on keino ylläpitää kilpailukykyä menestyksekkäästi testattu tapa turvata yrityksen tulevaisuus sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta kestävästi. Miksi Ecolution by Scania? Nopea katsaus ohjelman hyödyistä. Jatkuvat polttoainesäästöt Vähentyneet päästöt Motivoituneemmat kuljettajat Vähentynyt kuluminen ja korkeampi käyttöaste Yhteinen tavoite, tiivis yhteistyö Vaivaton tapa saavuttaa tuloksia Ecolution by Scania on meidän panoksemme matkalla kohti ympäristön kannalta kestävämpää kuljetusalaa, aivan kuten on laaja Euro 6 -moottoreiden valikoimamme myös vaihtoehtoisille polttoaineille. Tämän matkan kohti parempaa, puhtaampaa ja tehokkaampaa tulevaisuutta haluaisimme tehdä yhdessä kaikkien asiakkaidemme kanssa. Heräsikö kysyttävää? Kysy pois. Ota yhteyttä omaan Scania-myyjääsi saadaksesi lisätietoja Ecolution by Scania -ohjelmasta sekä ilmaisesta toimintaanalyysista omalle yrityksellesi.

10 Ecolution by Scania Kokemuksia edelläkävijöiltä. Tapaa Ecolution by Scania -toimintamallin pioneereja. Erilaisia yrityksiä yhdistää Ecolution by Scanian mukanaan tuomat positiiviset kokemukset. Vendelbo Spedition tapa säilyttää kilpailukykymme Vendelbo Spedition työllistää 50 henkilöä, joista 25 on kuljettajia. Yritys perustettiin Tanskassa vuonna 1971 ja se kuljettaa monenlaista rahtia ympäri Eurooppaa, pääasiallisena kohdemaana on Norja. Alun perin Vendelbo lähti kokeilemaan Ecolutionia ilman varsinaisia ennakko-odotuksia, toimitusjohtaja Jesper Bundgaard Madsen sanoo. Tähän tuli kuitenkin pian muutos. - Nykyään kaikki uudet kuormaautomme ovat Ecolution-ohjelman mukaisia ja pidämme ohjelmasta saatavia raportteja erityisen hyödyllisinä. Joka maanantai keskustelemme edellisviikon toiminnasta, mikä on hyvä tapa ylläpitää keskustelua kuljettajien kanssa. Raportti on myös tärkeä osa yrityksen ISO-sertifiointiprosessia. Alussa kuljettajat olivat hieman epäileväisiä seurannan suhteen, mutta nyt he suhtautuvat asiaan positiivisesti. Yksi kuljettajista jopa saavutti parhaimmat taloudellisen ajamisen pisteet Tanskassa. Paras yksittäisen kuljettajan saavuttama säästö polttoaineenkulutuksessa on ollut 16 prosenttia. Meille Ecolution by Scania on tehokas keino säilyttää kilpailukykymme. Se on keino säästää ja tienata rahaa, Jesper Bundgaard Madsen kertoo. Nykyisin kaikki uudet automme ovat Ecolution-autoja.

11 Käyttökokemuksia Ecolution by Scania alensi kulutusta 10 %. Sesé Ecolution-pioneeri Maailmanlaajuinen logistiikkapalveluiden tuottaja Sesé työllistää 1000 henkilöä ja pitää asemapaikkanaan Zaragozaa, yhtä Espanjan tärkeimmistä logistiikkakeskuksista. Yritys on ylpeä asiakaslähtöisestä tavastaan toimia ja sillä on käynnissä laaja ohjelma, jonka tavoitteena on fossiilisten polttoaineiden kulutuksen sekä kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Sesén yksi merkittävimmistä toimeksiantajista on Volkswagen, jonka Espanjassa ja Saksassa sijaitsevien tehtaiden tavaraliikennettä Sesé on mukana hoitamassa. Vuonna 2012 Sesé hankki 10 Ecolution-ohjelman mukaista G 440 LA 4X2 MLA -alustaa osaksi kalustoaan. Polttoainekulutuksen osalta optimoidun alustan voimanlähteenä toimi 440 hevosvoimainen SCR-moottori perävälityksen ollessa 2,59. Kustannustehokkaan kuljetusliiketoiminnan osaaja on myös rajoittanut ajonopeuksia sekä keskittynyt mahdollisimman alhaisen ilmanvastuksen saavuttamiseen koko kalustonsa osalta. Yhdessä Scanian kanssa, Sesé määritteli Ecolution-ajoneuvojen osalta tavoitteeksi polttoainekulutuksen ja CO 2 -päästöjen pienentämisen 7 prosentilla ensimmäisen vuoden aikana verrattuna vertailuajoneuvoon. Tämä tavoite ylitettiin saavutetulla 10 prosentin säästöllä, joka vastasi euron rahallista hyötyä ja 125 tonnin alenemaa CO 2 -päästöissä ensimmäisen vuoden aikana. Hyvien kokemusten perusteella Sesé on hankkinut kalustoonsa 20 uutta Ecolution-ajoneuvoa.

12 Scania harjoittaa jatkuvaa tuotekehitystoimintaa. Tästä johtuen yhtiö pidättää itselleen oikeuden muuttaa tuotteitaan ja palvelujaan siitä ennalta ilmoittamatta. Kansallisista ja EU-säännöksistä johtuen kaikki tuotteet tai palvelut eivät välttämättä ole tarjolla kaikilla markkina-alueilla. Lisätietoa saat omalta Scania-myyjältäsi tai osoitteesta Edition fifi2014km037 Scania CV AB 2014.

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima

SCANIA OMNIEXPRESS. Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS Yksilöllisyyden inspiroima SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mallisto kaikenlaisiin tarpeisiin. Pyörät pyörivät ja maailma muuttuu, päivä päivältä nopeammin. Tästä johtuen on entistä tärkeämpää

Lisätiedot

Esri Finland Logistiikka EXTRA

Esri Finland Logistiikka EXTRA EXTRA 2012 Esri Finland Logistiikka EXTRA 12 Ympäristöpäästöt liikenteessä - Liikenneministeriön näkökulma Optimointiohjelmistojen käytettävyys ja liiketoimintamahdollisuudet kuntaorganisaatiossa 4 12

Lisätiedot

IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12

IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12 IKEA-konserni Kestävä kehitys FY12 Mitä teemme saadaksemme aikaan muutosta parempaan... Ennen tätä projektia ajattelin, että ympäristöasiat eivät kuulu minulle. Nyt tiedän, että voin tehdä oman osani muuttaakseni

Lisätiedot

paineilma ja työkalut

paineilma ja työkalut paineilma ja työkalut Oy Atlas Copco Kompressorit Ab:n ja Oy Atlas Copco Tools Ab:n asiakaslehti 2/2008 Maalämmön suosio jatkuvassa kasvussa Atlas Copco vie energiatehokkuuden uudelle tasolle ABB luottaa

Lisätiedot

Kuljetusalan energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät

Kuljetusalan energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät Tiedonhallinnan ja logistiikan laitos Liikenne- ja kuljetusjärjestelmät. Tutkimusraportti 74 Heikki Liimatainen, Harri Rauhamäki & Matti Liedes Kuljetusalan energiatehokkuuden hallinta- ja kannustinjärjestelmät

Lisätiedot

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin SUSTAINABILITY OPTIMISATION PROGRAMME Kestävä kehitys: miellyttävä totuus Ympäristövastuu on tiukasti

Lisätiedot

Toimitusjohtaja Mikael Liliuksen puhe Fortum Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 28.3.2007

Toimitusjohtaja Mikael Liliuksen puhe Fortum Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 28.3.2007 1 (10) Toimitusjohtaja Mikael Liliuksen puhe Fortum Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa Herra ministeri, herra puheenjohtaja, arvoisat osakkeenomistajat, hyvät naiset ja herrat. Bästa aktieägare. Kuva

Lisätiedot

KOHTI TOIMIALAN PARASTA KANNATTAVUUTTA VUOSIKERTOMUS 2014

KOHTI TOIMIALAN PARASTA KANNATTAVUUTTA VUOSIKERTOMUS 2014 KOHTI TOIMIALAN PARASTA KANNATTAVUUTTA VUOSIKERTOMUS 2014 SSAB lyhyesti 60 Liikevaihto 60 mrd Ruotsin kruunua pro forma SSAB on pitkälle erikoistunut, maailmanlaajuisesti toimiva teräsyhtiö. Olemme maailmanmarkkinoiden

Lisätiedot

Training. Strategian muodostaminen. Liiketoiminnan kehittäminen. www.strategy train.eu

Training. Strategian muodostaminen. Liiketoiminnan kehittäminen. www.strategy train.eu Strategy Train Moduuli IV Luku 8 Tekijät Koulutus materiaalia verkossa Small Enterprise Strategic Development Training Strategian muodostaminen Liiketoiminnan kehittäminen Rumyana Grozeva (REDA) www.strategy

Lisätiedot

Porsche Service Center Turku Helsinginkatu 22, 20100 Turku Huolto: (02) 23 15 900 Avoinna ma pe 8 17

Porsche Service Center Turku Helsinginkatu 22, 20100 Turku Huolto: (02) 23 15 900 Avoinna ma pe 8 17 Porsche Center Helsinki Hernepellontie 19 23, 00710 Helsinki Huolto: (09) 43 911 40 Avoinna ma pe 8 17 Automyynti: (09) 43 911 40 Avoinna ma-to 9 18, pe 9 17, la 11 14 Porsche Center Tampere Lahdenperänkatu

Lisätiedot

Verkkolaskutus Electronic billing

Verkkolaskutus Electronic billing 15.4.2010 TEKNISTALOUDELLINEN TIEDEKUNTA TUOTANTOTALOUDEN OSASTO CS90A0050 Kandidaatintyö ja seminaari Verkkolaskutus Electronic billing Kandidaatintyö Petteri Westerholm Anssi Tura TIIVISTELMÄ Tekijät:

Lisätiedot

Uudenlaisen johtamisen tarve lean-, oppiva- ja elämänyhteisö organisaatiossa

Uudenlaisen johtamisen tarve lean-, oppiva- ja elämänyhteisö organisaatiossa Uudenlaisen johtamisen tarve lean-, oppiva- ja elämänyhteisö organisaatiossa Johtamisen tulevaisuuden visio Adriaan Bekman Johdanto Heti toisen maailmansodan jälkeen Peter Drucker, johtamisteorioiden edelläkävijä,

Lisätiedot

MOBIILIA TURVALLISUUTTA ASKELTA TURVALLISEMPAAN 4MOBIILITYÖHÖN

MOBIILIA TURVALLISUUTTA ASKELTA TURVALLISEMPAAN 4MOBIILITYÖHÖN PROTECTION. Interactions. Information. Infrastructure. WORK AND PLAY FREELY IN A CONNECTED WORLD SYMANTEC F.Y.I. #2 2006 VERKKOJEN RAJAT KATOAVAT SUOJAMUURIT MURTUVAT YRITYSTEN YMPÄRILTÄ TEEMA MOBIILIA

Lisätiedot

Yllättääkö tämä talvi. Sinut? www.vianor.fi. Luota ammattilaisiin!

Yllättääkö tämä talvi. Sinut? www.vianor.fi. Luota ammattilaisiin! Yllättääkö tämä talvi Sinut? 2 2011 Vianorin LEHTI TEIDEN KULJETTAJILLE www.vianor.fi Luota ammattilaisiin! Auttaako hyvä rengas jaksamaan työssä? 8 HAnnu Riihelä vaihtaa vapaalle 6 16 Liity myvianor-palveluun!

Lisätiedot

LAATU JA TESTAUS Automatisointi 2/2012

LAATU JA TESTAUS Automatisointi 2/2012 LAATU JA TESTAUS Automatisointi 2/2012 LAATU JA TESTAUS Sivu 1 Sisällysluettelo JULKAISIJA Testauksen osaamisyhteisö (TestausOSY) TOIMITUSKUNTA Jussi Ahonen Marko Lappalainen Antti-Pekka Marjamäki Agnieszka

Lisätiedot

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014 Meka Pro ja Vähälä kehittävät toimintaa yhdessä Vähälä vie Polar Metallin grillit ja savupellit maailmalle Sähköinen asiointi lisää laatua, tehokkuutta ja läpinäky- vyyttä

Lisätiedot

Palau Rock Islands, snorklaten haikartalle

Palau Rock Islands, snorklaten haikartalle CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 1/14 Palau Rock Islands, snorklaten haikartalle Vastaa lukijakyselyyn ja voita Viking Linen risteily Tukholmaan! Lue lisää s. 63. Mallorcan makuja Matkahallinnon prioriteetit

Lisätiedot

Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä?

Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja. Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: Alkusanat. 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? Yhteistyöllä Isomman Kumppaniksi -Työkirja Alkusanat Verkoston luominen Verkoston kokoajan seitsemän askelta: 1. askel: Mitä minä haluan tehdä? 2. askel: Keitä tarvitsen kumppaneikseni? 3. askel Mikä on

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014. Megatrendit s. 12. Toimitusjohtajan katsaus s. 3. Taloudellinen kehitys s. 57

Vuosikertomus 2014. Megatrendit s. 12. Toimitusjohtajan katsaus s. 3. Taloudellinen kehitys s. 57 Vuosikertomus 2014 Toimitusjohtajan katsaus s. 3 Megatrendit s. 12 Taloudellinen kehitys s. 57 Vuosikertomuksesta Finnair-konsernin liiketoiminnan ydintä ovat lentoliikenne ja matkustuspalvelut. Vuosikertomus

Lisätiedot

Lentomatkustamisen hankinnan haasteet

Lentomatkustamisen hankinnan haasteet CWT Finlandin asiakaslehti 2/2015 Lentomatkustamisen hankinnan haasteet Suomen ja muun maailman liikematkustuksen trendit 2015 Nokian Renkaat ja CWT hyvässä matkayhteistyössä jo yli 20 vuotta TAMKin matkapalvelutiimin

Lisätiedot

Anttilan logistiikkakeskuksessa käytetään fiksuja automaatioratkaisuja. kuljetus varastointi pakkaus. www.prologistiikka.fi

Anttilan logistiikkakeskuksessa käytetään fiksuja automaatioratkaisuja. kuljetus varastointi pakkaus. www.prologistiikka.fi kuljetus varastointi pakkaus Pakkausalalla puhaltavat vihreät tuulet Kuljetusalalla pyritään sähköiseen tiedonsiirtoon www.prologistiikka.fi Anttilan logistiikkakeskuksessa käytetään fiksuja automaatioratkaisuja

Lisätiedot

us m kerto 2012 si o Vu

us m kerto 2012 si o Vu Vuosikertomus 2012 Suominen Oyj vuosikertomus 2012 2 Suominen valmistaa kuitukankaita, kosteuspyyhkeitä ja pakkauksia, jotka helpottavat ihmisten arkielämää Sisällysluettelo Suominen lyhyesti... 3 Tulos

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä

Vaikuttavuuden ytimessä. Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan. Opittua tulee toistaa ja pitää yllä astories1/14 Pekka Pohjakallio, 925 Design: Luovuutta ei pidä rajoittaa Punavuoren kulmille Hanne Paila, Rastor: Erilaisia ammatillisen koulutuksen järjestäjiä tarvitaan Leila Kostiainen, STTK:n pääsihteeri:

Lisätiedot

Yhtiömme, valintamme. Vuosikertomus 2007. Jouko Karvinen toimitusjohtaja. Robert Dobkowski työntekijä. työntekijä

Yhtiömme, valintamme. Vuosikertomus 2007. Jouko Karvinen toimitusjohtaja. Robert Dobkowski työntekijä. työntekijä Yhtiömme, valintamme Vuosikertomus 2007 Christiane Yoshinaga työntekijä Robert Dobkowski työntekijä Jouko Karvinen toimitusjohtaja Hannu Honkanen työntekijä José Videgain työntekijä Lisa McCartney kuluttaja

Lisätiedot

Heikki Liimatainen. Kuljetusalan energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimenpiteiden vaikutusten arviointi

Heikki Liimatainen. Kuljetusalan energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimenpiteiden vaikutusten arviointi Heikki Liimatainen Kuljetusalan energiatehokkuuden raportointi ja tehostamistoimenpiteiden vaikutusten arviointi Tampere 2010 [tyhjä sivu] Tampereen teknillinen yliopisto. Tiedonhallinnan ja logistiikan

Lisätiedot

Fortum ja yhteiskunta

Fortum ja yhteiskunta Fortum ja yhteiskunta 24 Fortum lyhyesti Sisältö 3 Vastuullista liiketoimintaa tuottavasti 4 Vastuullisuus luo kestävää liiketoimintaa 5 Kestävän kehityksen ohjelma määrittelee tavoitteet 6 Puhtaampaa

Lisätiedot

RISKIEN- HALLINNASTA UUTISIA

RISKIEN- HALLINNASTA UUTISIA UUTISIA RISKIEN- HALLINNASTA Pienennä asiakasriskiä ja lisää katteellisen myynnin määrää s. 3 Hesari luottaa Asiakastietoon s. 4 Lujatalo löytää luotettavat alihankkjat s. 5 Asiakastieto Leijonanluolassa

Lisätiedot

Kilpailutusohje kunnille ja muille julkisen sektorin organisaatioille biokaasuajoneuvojen ja biokaasukäyttöisten kuljetuspalveluiden hankintaan

Kilpailutusohje kunnille ja muille julkisen sektorin organisaatioille biokaasuajoneuvojen ja biokaasukäyttöisten kuljetuspalveluiden hankintaan Ari Lampinen Kilpailutusohje kunnille ja muille julkisen sektorin organisaatioille biokaasuajoneuvojen ja biokaasukäyttöisten kuljetuspalveluiden hankintaan Pohjois-Karjalan liikennebiokaasuverkoston kehityshankkeen

Lisätiedot

Rakentamisen ja investointien vuosi. Vuosikatsaus

Rakentamisen ja investointien vuosi. Vuosikatsaus Vuosikatsaus 211 Rakentamisen ja investointien vuosi Lue vuosikertomus mobiiliversiona Oulun Energia -konserni www.oulunenergia.fi Oulun Energia Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy Oulun Energia Urakointi

Lisätiedot