KUUSAMON JUOMASUON Co-Au-ESIINTYMÄN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUUSAMON JUOMASUON Co-Au-ESIINTYMÄN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA"

Transkriptio

1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4613/-89/1/10 Kuusamo Juomasuo Heikki Pankka KUUSAMON JUOMASUON Co-Au-ESIINTYMÄN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA

2 TIIVISTELMÄ Juomasuon esiintymäalue paikannettiin keväällä 1985 geofysikaalisilta matalalentokartoilta. Paksuista maapeitteistä johtuen alueella on geofysikaalisten tutkimusten ohella tehty pääasiassa syväkairausta. Geofysikaalisissa maastomittauksissa matalalentojohde jakautui useaksi johteeksi. Näistä erillinen itäinen johde osoittaui Fe-sulfidien aiheuttamaksi, eikä se sisällä arvometalleja. Matalalentojohteen länsipää jakautui viideksi erilliseksi johteeksi, jotka kaikki osoittautuivat kultapitoisiksi sulfidiesiintymiksi. Näistä kolme on taloudellisesti mielenkiintoista. Esiintymät sijoittuvat hydrotermisesti muuttuneisiin serisiittikvartsiittimuodostuman pääasiassa sedimenttisiin kiviin. Vanhinta, voimakkainta ja laaja-alaisinta hydrotermistä muuttumista edustaa albiittiutuminen (Na-metasomatoosi), joka edeltää malmiutumisvaihetta. Albiittikiveen on Mg-Fe-metasomatoosin vaikutuksesta, varsinkin malmin jalkapuolelle, syntynyt amfiboliporfyroblastinen albiittikivi. Malmivyöhyke on voimakkaasti kloriittiutunut ja serisiittiytynyt. Korkeimmat kulta- ja kobolttipitoisuudet on todettu sulfidipitoisesta serisiittikvartsikivestä, johon myös uraani, wolframi ja telluuri ovat rikastuneet. Juomasuon malmit ovat syrjäytysmalmeja, joissa malmiutuminen on keskittynyt plastiseen ruhjeeseen. Pintaleikkauksessa malmit ovat voimakkaasti litistyneitä, mutta syvyyssuunnassa jatkuvia. Kulta on rikastunut kapeisiin, erillisiin "kerroksiin". Sen sijaan koboltti on jakautunut tasaisemmin koko kiisuuntuneeseen osaan. Magneetti- ja rikkikiisun lisäksi kobolttihohde ja -pentlandiitti ovat yleisiä sulfidimineraaleja. Muita paikallisesti rikastuneita malmimineraaleja ovat kuparikiisu, uraniniitti, scheeliitti ja molybdeenihohde. Kulta esiintyy pääasiassa mikroskooppisina rakeina ja raekasaumina telluridien ja Bi-mineraalien kanssa sekä sulkeumina rikkikiisussa, kobolttihohteessa ja uraniniitissa. Esiintymistä tehtyjen mineraalivara-arvioiden perusteella Juomasuon valtausalueella on yli miljoona tonnia malmia, jonka kultapitoisuus on 5-6 g/t. Esiintymien ekonomisuus perustuu pelkästään kullan varaan. Koboltilla olisi muutama vuosi sitten ollut huomattava taloudellinen merkitys, mutta koska Suomessa on kobolttimetallin valmistus lopetettu, sillä nykyisellään ei ole merkitystä. Kuitenkin on todettava, että koboltti edelleen kuuluu strategisiin metalleihin. Juomasuon muiden metallien pitoisuudet jäävät taloudellisen rajan alapuolelle sekä yhdessä että erikseen.

3

4 2 1. JOHDANTO Juomasuon Au-Co-esiintymät sijaitsevat Kuusamon kunnassa, karttalehdellä (1:20 000) B (Kuva 1). Lähin kuntakeskus on Käylän kylä, joka sijaitsee 3 km:n päässä esiintymistä länteen. Noin 1 km esiintymien pohjoispuolella virtaa Kitka-joki, jonne tutkimusalueen vedet laskevat. Esiintymät sijaitsevat Käylästä Pohjasvaaraan menevän metsä-autotien molemmilla puolilla sekä osittain myös tien alla. Käylän läpi kulkee maantie no. 950, josta on edelleen yhteys valtatie no. 5:lle. Kuusamon kirkolle Käylästä on matkaa noin 41 km. Morfologisesti alue on loivapiirteistä, koostuen drumliinikumpareista ja näitä ympäröivistä soista. Maapeitteiden paksuus drumliinien kohdalla on 10 m tai yli sekä muualla yleensä alle 2 m. Esiintymien puhkeamat sijaitsevat drumliinin alla, jolloin irtomaapeitteen paksuus on 10 m tai yli. Tutkimusalue sijoittuu Silvennoisen (1982) julkaisemalle Rukatunturin kallioperäkarttalehdelle (1: ). Alueen yleisgeologiaa ja stratigrafiaa on kuvannut Silvennoinen (1972). Malmiutumista Kuusamon liuskealueella on käsitelty erillisessä työssä (Pankka, 1989). Tässä raportissa käsitellään valtausalueella Juomasuo 1, kaiv.rek. N:o 3965/1, sijaitsevia kultapitoisia esiintymiä sekä tästä noin 400 m itään olevaa rautasulfidiesiintymää. 2. TUTKIMUSTEN TAUSTA GTK:n malmiosaston sulfidimalmitutkimukset Kuusamossa alkoivat keväällä 1983, jolloin uraanitutkimusten yhteydessä oli jo löytynyt Kouvervaaran kultapitoinen Co-Cu-esiintymä. Koska Kouvervaara näkyy selvänä sähköisenä ja magneettisena anomaliana geofysikaalisilla matalalentokartoilla, aloitettiin serisiittikvartsiittimuodostumassa esiintyvien analogisten anomalioden tarkistus.

5 3 Vuoden 1985 kevättalvella julkaistuilla matalalentokartoilla näkyy Juomasuon kohdalla selvä sähköinen johde magneettisen anomalian yhteydessä. Keväällä suoritetuissa geofysikaalisissa maastomittauksissa anomalia tuli myös selvästi esille. Kesällä suoritettu tunnustelukairaus varmisti anomalian aiheuttajaksi sulfidimineralisaation. 3. SUORITETUT TUTKIMUKSET 3.1. Geofysikaaliset tutkimukset Geofysikaalisen matalalentoanomalian tarkistamiseksi ja rajaamiseksi tehtiin ensi vaiheessa slingram- ja magneettisia mittauksia noin 0.35 km 2 :n alueella. Mittaussunnaksi valittiin lentolinjojen suunta S-N. Mittausprofiilien väli oli 50 m ja pisteväli 10 m. Jo tässä vaiheessa suhteellisen yhtenäisenä matalalentokartalla näkyvä anomalia jakautui useaksi erilliseksi johteeksi. Kolmen tunnustelureiän kairauksen jälkeen geofysikaalista maastomittausta täydennettiin VLF-R- ja magneettisella mittauksella. Mittaussuuntana oli edelleen S-N. Mitattu alue oli noin 0.4 km 2, profiilien väli 25 m ja pisteväli 10 m. Tulosten perusteella valtausalueelle jäävä anomalia jakautui neljäksi erilliseksi johteeksi (Kuva 2). Juomasuon ympäristössä on tehty painovoimamittauksia noin 5 km 2 :n alueella. Lisäksi valtausalue sijaitsee laajemman aluellisen mittausalueen sisällä, jossa käytetyt menetelmät ovat olleet slingram ja magneettinen. Kaikista auki pysyneistä rei'istä on tehty magneettinen, ominaisvastus- ja säteilymittaukset. 14:stä reiästä on tehty myös latauspotentiaalimittausta erillisten esiintymien mahdollisten yhteyksien selvittämiseksi. Kairanrei'istä on petrografisessa laboratoriossa Rovaniemellä määritetty tiheys, suskeptibiliteetti, remanenssi ja Q-arvo.

6

7

8 Kairaus ja tutkimuskaivannot Juomasuon esiintymiin on kairattu kaikkiaan 44 syväkairausreikää vuosina , yhteispituudeltaan m. Rei'istä 41 on kairattu valtausalueen kultapitoisiin esiintymiin ( m) ja kolme itäpuolella sijaitsevaan rautakiisuesiintymään ( m). Suurin osa rei'istä on kairattu T-46 -kalustolla. Sen sijaan 12 viimeisintä reikää on kairattu kalustolla T-56. Reikien lähtökaltevuus vaihtelee Reikien kairaussuunta vaihtelee esiintymittäin. Pääesiintymä A on kairattu koilliseen, B itään, C pohjoiseen ja koilliseen, D koilliseen, E luoteeseen ja F koilliseen (Kuvat 1 ja 2). Rautakiisuesiintymä on kairattu pohjoiseen. Maapeitteiden paksuus puhkeamien kohdalla vaihtelee 7-13 m. Suojaputket on pyritty jättämään kaikkiin reikiin. Paksuista maapeitteistä johtuen osa rei'istä tukkeutui putkien nostovaiheessa ja osa todettiin tukkeutuneiksi kairanreikämittausten yhteydessä. Paksujen maapeitteiden vuoksi valtausalueelle on kaivettu vain yksi, noin 100 m pitkä tutkimusoja malmiutumien ulkopuolelle. Kaivannosta tavattiin malmin kattopuolen voimakkaasti albiittiutuneita ja osin karbonattiutuneita kiviä, mutta ei mineralisoitumista Kemialliset analyysit Kairansydännäytteistä on tehty malmianalyysit perusmetallien osalta GTK:n Rovaniemen laboratoriossa. Malmilävistyksistä on lisäksi määritetty kulta fire assay - menetelmällä (704 A) Otaniemessä ja rikki Leco-laitteistolla Kuopiossa. Analyysivälin pituus vaihtelee m. Rovaniemen laboratoriossa on määritetty seuraava alkuainepaketti AAS:llä: Co, Cu, Ni, Zn, Pb, Fe, Ag, W, Mo, As. Lisäksi on grafiittiuuni-aas:llä määritetty Au sekä osasta Te. Osasta säteileviä näytteitä on lisäksi määritetty U MCA:lla Otaniemessä.

9 Petrografiset tutkimukset Kairansydämistä on tehty 435 kiillotettua ohuthiettä GTK:n hielaboratoriossa Rovaniemellä. Alustavat petrografiset ja malmimineralogiset tutkimukset on allekirjoittanut tehnyt Rovaniemellä. Hieistä 2/3 on malmilävistyksistä ja loput pääasiassa muuttuneista sivukivistä. 4. GEOLOGIA 4.1. Alueellinen geologia Juomasuon sulfidiesiintymät sijaitsevat Käylän kylän itäpuolella, ns. Käylä-Konttiahoantikliinin pohjoispäässä (Kuva 3). Esiintymät sijoittuvat serisiittikvartsiittimuodostumaan, ja niitä kontrolloi antikliiniakselia jyrkästi leikkaava WNW-ESE suuntainen ruhjesysteemi. Alueella esiintyy drumliineja, mistä johtuen puhkeamien päällä on usein yli 10 m moreenia. Esiintymät näkyvät geofysikaalisilla matalalentokartoilla noin 800 metriä pitkänä sähköisenä reaalijohteena, johon usein liittyy myös magneettinen anomalia. Maanpintamittauksissa lentoanomalia jakaantuu useaksi erilliseksi johteeksi kahden tihentymän alueelle, joita erottaa toisistaan 250 m:n johtamaton alue. Itäisessä tihentymässä on kaksi VLF-R-mittauksessa näkyvää johdetta ja läntisessä kuusi kappaletta, yksi kuvan 2 ulkopuolella. Kaikkien johteiden aiheuttaja on sulfidimineralisaatio. Malmipotentiaalisten yksiköiden osalta Juomasuon ympäristö on heikosti paljastunut. Geofysikaalisten matalalentokarttojen perusteella malmipotentiaalisia yksiköitä rajaavat kattopuolella magneettiset, kerrosmyötäisesti esiintyvät albiittidiabaasijuoniparvet. Kauempana sulfidiesiintymistä, noin m niiden pohjoispuolella, on muutama vihreäkivi II -paljastuma.

10

11 9 Kerroksellisuudet ovat yleensä lähes pystyjä. Kairaustietojen perusteella kerrosrakenteet näyttäisivät kaatuvan kaateella pääasiassa etelään, joten paikallisesti stratigrafiset yksiköt ovat ylösalaisin. Kairauksessa on todettu sekä malmin jalka- että kattopuolelta muuttumattomia tai hyvin heikosti muuttuneita serisiitti-kvartsiitteja ja -liuskeita. Sedimentteihin on tunkeutunut konformeja mafisia tai ultramafisia sillejä, jotka ovat voimakkaasti muuttuneita. Tämän vuoksi niiden alkuperäistä koostumusta on vaikea määritellä. Mikroskooppisten rakenteiden perusteella osa muuttuneista kivistä on alkuperältään intermediaarisia ja felsisiä vulkaniitteja, todennäköisimmin kvartsimaasälpäporfyyreja Rautasulfidiesiintymän geologia Juomasuon matalalentoanomalian itäpäästä on tavattu erillinen mineralisaatio, jossa Fe-sulfidit ovat vallitsevia. Esiintymään kairatuista kolmesta reiästä on kuparia lukuunottamatta tavattu vain anomaalisia pitoisuuksia arvometalleja. Mineralisaation isäntäkivet ovat voimakkaasti hydrotermisesti muuttuneita, joskin muuttuminen on ollut yksinkertaista. Pääasiallinen muuttumisprosessi on ollut Na-metasomatoosi, jota edustavat albiittikvartsi- ja albiittikivet. Paikoin näissä esiintyy amfiboliporfyroblasteja, kloriittia ja biotiittia, jolloin kiveen on tullut Mg-metasomaattinen lisä sekä biotiitin esiintyessä kaliumlisä. Albiittiutumiseen liittyy vähäistä karbonaattiutumista. Paikoin malmiutumisen yhteydessä on todettu myös kvartsiutumista. Sedimenttisten muuttuneiden kivien lisäksi on tavattu kiviä, jotka mikroskooppisten rakenteiden perusteella ovat vulkaanissyntyisiä. Tällaisia ovat laavarakenteiset ja subofiittiset, hienorakeiset albiittiamfiboli- ja albiittikivet, joita esiintyy ainakin 20 m paksuna kerrostumana malmin jalkapuolella. Albiittiutumista lukuunottamatta hydroterminen muuttuminen näkyy vain leikkaavina, kapeina albiitti-kvartsikarbonaattijuonistoina. Mineralisaation jalkapuolella esiintyy myös talkkikloriittikiveä, joka alunperin on ollut mafinen tai ultramafinen subvulkaaninen silli.

12 10 Mineralisaatio on rautakiisuvaltaista eikä siihen liity, kuparia lukuunottamatta, merkittävää arvometallien rikastumista. Kupari on selvästi rikastunut, kohoten sulfidirikkaissa osissa %:iin (max. 1 %/1 m). Koboltti on hieman rikastunut, vaihdellen ppm. Kultaa esiintyy hyvin satunnaisina, 0.1 g:n anomaalisina pitoisuuksina. Kiisuja esiintyy vaihtelevasti heikosta pirotteesta kapeisiin massiivisiin raitoihin. Magneetti- ja kuparikiisu esiintyvät sulfidirikkaammissa osissa, kun taas rikkikiisu esiintyy näiden ulkopuolella kidemuotoisena pirotteena. Juomasuon itäiset esiintymät kuuluvat rautakiisuuntumatyyppiin, joita on tavattu liuskealueen eteläosista Au-Co-esiintymän geologia Juomasuon Au-Co-esiintymät sijaitsevat matalalentoanomalian länsipäässä ja niitä erottaa rautasulfidiesiintymästä m leveä johtamaton alue. Au-Co-mineralisaatioiden puhkeamat sijaitsevat drumliinin alla ja maapeitteen paksuus on yleensä 10 metriä tai yli. VLF-R-mittauksissa on todettu kuusi erillistä johdetta 300 x 500 m 2 alueella, joista viisi näkyy kuvassa 2. Sähköisen kartan perusteella on todettavissa kaksi mineralisoitumista kontrolloivaa suuntaa. Pääsuunta on luoteiskaakkoinen ja heikompi tätä vastaan kohtisuora. Kairauksen perusteella esiintymät noudattavat näitä suuntia. Hydrotermisesti muuttuneista sivukivistä yleisimpiä ovat albiitti-kvartsi- ja albiittikivet, jotka ovat keskittyneet malmin yläpuolelle (Kuva 4). Malmin alapuolella esiintyy albiitti-amfibolikiveä, jota tavataan paikoin myös yläpuolella. Malmin läheisyydessä esiintyy usein sekä ylä- että alapuolella talkki-kloriittikiveä, joka on alunperin ollut mafista subvulkaanista kiveä. Malmin välitön isäntäkivi on serisiitti-kloriitti-biotiittikivi.

13

14 Albiitti- ja albiitti-kvartsikivet Albiittiutumisaste kasvaa selvästi malmia lähestyttäessä, jolloin kivilajit vaihettuvat lähes muuttumattomasta serisiittikvartsiitista albiitti-kvartsikiven kautta albiittikiveksi. Kvartsirikkaissa kivissä haamumaiset kerrosrakenteet ovat yleisiä. Päämineraalien lisäksi näissä esiintyy vähäisiä määriä bio-tiittia, serisiittiä, kloriittia ja karbonaattia, joka on paikoin porfyroblasteina. Biotiitti on yleensä vaaleanruskeaa ja koostumukseltaan flogopiittista. Rakenteeltaan kivet ovat yleensä granoblastisia ja voimakkaasti hitsautuneita. Paikoin albiitti ja kvartsi esiintyvät porfyyreinä, jolloin perusmassa on rakenteeltaan subofiittista. Väriltään albiitti-kvartsikivet ovat lähes valkoisia, harmahtavia, ruskehtavia ja punertavia. Albiittikivissä fuksiitti on paikoin tyypillinen aksessori. Kapeat albiitti-kvartsi-karbonaattijuonet leikkaavat albiittiutuneita kiviä. Mikäli juoniverkosto on tiheä, saa kivi breksiamaisen rakenteen. Albiittiutuneet kivet ovat harvoin mineralisoituneita, eivätkä ne yleensä sisällä arvometalleja. Yleisin ja lähes ainoa sulfidimineraali on rikkikiisu, joka esiintyy kidemuotoisina tai pyöristyneinä rakeina sekä ns. kukkakaalirakenteisina (cauliflower) raekasaumina. Suuremmissa rikkikiisurakeissa esiintyy usein runsaasti albiitti- ja kvartsisulkeumia, mikä osoittaa rikkikiisurakeiden syntyneen albiittiutumisen jälkeen. Albiittiutuneissa kivissä esiintyy paikoin myös magnetiittipirotetta joko rikkikiisun kanssa tai yksin. Akuperältään albiittiutuneet kivet ovat osaksi sedimenttisiä ja osaksi todennäköisesti felsisiä tuffeja tai porfyyrejä haamumaisten reliktisten rakenteiden perusteella. Albiittiutuminen on edeltänyt malminmuodostusta.

15 Albiitti-amfibolikivet Albiitti-amfibolikiveä esiintyy pääasiassa malmin alapuolella välittömästi sen kontaktissa, mutta sitä tavataan myös malmivyöhykkeen yläpuolelta. Päämineraaleina on vaihtelevasti albiittia, amfibolia, karbonaattia, kvartsia, flogopiittista biotiittia, serisiittiä ja kloriittia sekä aksessorisina apatiittia, rutiilia, zirkonia, turmaliinia ja paikoin titaniittia. Amfiboli esiintyy vyöhykkeinä albiitin ja karbonaatin kanssa. Muualla sitä on satunnaisesti tai se puuttuu. Koostumukseltaan se on tremoliittia ja esiintyy aina porfyroblasteina, joissa on usein poikiliittista albiittia. Amfiboli on usein hieman talkkiutunut tai kloriittiutunut. Sulfideja on satunnaisesti vähän. Kidemuotoinen rikkikiisu on pääasiallinen malmimineraali. Albiitti-amfibolikivet ovat syntyneet albiitti- ja albiitti-kvartsikivistä magnesiumlisäyksen seurauksena. Kivet ovat myös hieman karbonaattiutuneita ja paikoin serisiittiytyneitä Talkki-kloriittikivet Talkki-kloriittikiviä tavataan sekä malmin ylä- että alapuolelta. Alkuperältään ne ovat mafisia tai ultramafisia sub- vulkaanisia sillejä. Silikaattimineraaleina esiintyy vaihtelevasti talkkia, kloriittia, amfibolia, karbonaattia sekä reunaosissa biotiittia, albiittia ja kvartsia. Amfiboli on porfyroblasteina tai neulasina. Koostumukseltaan se on metasomaattisesti syntynyttä tremoliittia. Talkki ja kloriitti esiintyvät hienorakeisena liuskettuneena massana. Talkkia on lisäksi kapeina, puhtaina, liuskeisuuden suuntaisina saumoina. Sillien reunaosat ovat biotiittirikkaita. Magnetiittia on paikoin kiteinä. Rikkikiisua esiintyy satunnaisesti kuutiollisina kiteinä, jotka ovat syntyneet magnetiitin pyriittiytymisen seurauksena.

16 14 Talkki-kloriittikivien nykyinen mineraalikoostumus on syntynyt hydrotermisen toiminnan tuloksena. Karbonaattiutuminen ja hydrautuminen on vaikuttanut läpi koko kiven. Sillien sisäosissa ei todennäköisesti ole tapahtunut alkuaineiden lisäystä, lukuunottamatta CO 2 - ja H 2 O-lisää. Sen sijaan reunaosiin on tullut huomattava kaliumin, piioksidin ja natriumin lisä, todennäköisesti runsausjärjestyksessä Serisiitti-kloriittikivet Malmiutuminen Juomasuolla rajautuu terävästi serisiitti-kloriittikiviin. Näissä päämineraaleina esiintyy serisiitin, kloriitin ja kvartsin ohella vaihtelevasti biotiittia ja albiittia. Tyypillisiä aksessorisia mineraaleja ovat rutiili, turmaliini, apatiitti ja zirkoni sekä satunnaisesti allaniitti ja epidootti. Serisiitti on hienorakeisina, suuntautuneina raitoina kvartsikasaumien välissä. Kvartsi on polygonisesti rakoillutta ja paikoin siinä on havaittavissa lamellaarista taitekerroinvaihtelua. Biotiitti esiintyy pääasiassa porfyroblasteina. Kloriittia on yhteenkasvettumina serisiitin kanssa ja sen määrä kasvaa selvästi kivilajiyksikön alaosassa. Usein kloriittipitoisissa vyöhykkeissä kidemuotoinen magnetiitti on tyypillinen aksessori. Albiittia tavataan relikteinä kontaktivyöhykkeissä. Kivi on voimakkaasti serisiittiytynyt ja kvartsiutunut sekä rakenteeltaan hitsautunut. Paikoin esiintyy kapeita leikkaavia kvartsialbiittijuonia. Rakenteeltaan kivi on raitainen, mikä näkyy serisiitti- ja kvartsirikkaiden raitojen vuorotteluna Kemiallinen vaihtelu esiintymässä Juomasuon reiästä R320 on tehty 11 silikaattianalyysiä erilaisista hydrotermisesti muuttuneista kivistä, jotka on esitetty profiilina kuvassa 5.

17

18 16 SiO 2 -pitoisuus kuvastaa selvästi kiven muuttumisastetta. Siirryttäessä kvartsirikkaammasta kivestä voimakkaammin muuttuneisiin kiviin putoaa piioksidin määrä noin 65 %:iin. Pitoisuus säilyy tasaisena malmin alakontaktiin, jossa se karbonaatin lisäyksen seurauksena laskee alle 60 %:n. Al 2 O 3 -pitoisuus on korkea, suhteellisen tasainen albiitti-ja serisiittikivissä ja laskee kloriitti- sekä amfibolipitoisuuden kasvaessa. Alhaisin se on heikosti muuttuneessa kvartsi-albiittikivessä. Rautaoksidipitoisuus seuraa mafisten mineraalien runsautta. Malmiutuneissa vyöhykkeissä korkeat pitoisuudet johtuvat Fe-kiisuista ja magnetiitista. MgO noudattaa pääpiirteissään rautaa. Poikkeamat johtuvat kloriitin määrän vaihtelusta. Fe- ja Mg-pitoisuudet ovat hyvin alhaisia albiittikivissä. CaO-pitoisuuden vaihtelu kuvastaa karbonaattien esiintymistä. Alkalien osalta pitoisuusvaihtelut ovat hyvin jyrkkiä ja voimakkaimmin muuttuneissa kivissä toisensa poissulkevia, jolloin analyyseistä näkyy, onko kyseessä albiittiutunut vai serisiittiytynyt kivi. Voimakkaimman muuttumisvyöhykkeen kummallakin puolella on vaihettumisvyöhyke, jossa albiitti ja serisiitti esiintyvät yhdessä. Kairausprofiili kuvaa hyvin hydrotermisten prosessien in- tensiivisyyttä Juomasuon esiintymässä. Pääpiirteissään hyd-roterminen muuttuminen on kemismiltään samanlaista kaikissa Kuusamon esiintymissä. Paikalliset erot johtuvat pääasiassa muuttuneiden kivien alkuperäisestä koostumuksesta. 5. MALMI Juomasuon malmit ovat syrjäytysmalmeja, joissa malmiutuminen on keskittynyt ruhjeeseen ja sen välittömässä läheisyydessä oleviin, intensiivisen hydrotermisesti muuttuneisiin kiviin. Seuraavassa käsittelen ensisijaisesti Juomasuon päämalmiota sekä satelliitteja sikäli, kun ne poikkeavat päämalmista.

19 17 Päämalmi sijaitsee serisiittikloriittivyöhykkeessä, joka kaatuu noin 50 lounaaseen ja on muodoltaan litistynyt piippu (Kuva 4). Leveyttä malmiutuneella vyöhykkeellä on todettu olevan noin sata metriä ja paksuutta suurimmillaan noin 50 m. Kairauksessa vyöhyke on todettu vielä 300 m syvyydestä. Pintapuhkeamassa malmiutunut serisiitti-kloriittikivi on jakautunut kolmeksi rinnakkaiseksi vyöhykkeeksi. Kairauksen pääprofiililla (Kuva 4) malmivyöhyke on paksuimmillaan ja se ohenee suhteellisen nopeasti molemmin puolin. Vyöhykkeen paksuus saattaa vaihdella huomattavasti vierekkäisillä rei'illä. Malmi jakautuu kahteen osaan: (1) Co-malmiin ja (2) Au-Co-malmiin. Serisiittikloriittivyöhyke kokonaisuudessaan sisältää vaihtelevasti kobolttia. Sen sijaan kulta on rikastunut yhteen tai useampaan kapeahkoon vyöhykkeeseen Co-malmissa. Paikoin on malmiutumista tavattu myös varsinaisten serisiitti-kloriittivyöhykkeiden ulkopuolelta albiitti-kvartsikivistä. Mikäli näihin liittyy kobolttia ja/tai kultaa, on kivi selvästi serisiittiytynyt. Mikäli ainoastaan rautakiisuja esiintyy, albiittiutumisen jälkeistä muuttumista ei ole havaittavissa. Usein tällöin esiintyy myös magnetiittia pirotteena rikkikiisun kanssa tai ilman. Malmiutunut vyöhyke koostuu vaihtelevasta sulfidipirotteesta, jossa esiintyy yleensä alle 50 cm paksuja massiivisia tai lähes massiivisia magneettikiisuvaltaisia ja kobolttirikkaita kerroksia tai pikemminkin konformeja juonia. Nämä sijaitsevat voimakkaimmin kloriittiutuneissa vyöhykkeissä. Sulfidipirote ja varsinkin magneettikiisu on mobiloitunut liuskeisuuden suuntaisesti. Liuskeisuus ei ole kuitenkaan syntynyt alueellisen vaan myöhemmän, ruhjeessa tapahtuneen progradisen/retrogradisen hydrotermisen metamorfoosin seurauksena. Pääasialliset sulfidimineraalit ovat magneetti- ja rikki- kiisu. Kobolttisulfideista yleisimpiä ovat kobolttipentlandiitti, kobolttihohde sekä harvemmin linneiitti. Kobolttipentlandiitti esiintyy liekkeinä ja suotaumina magneetti- kiisussa sekä harvemmin omina rakeina. Kobolttihohde on kidemuotoisina rakeina magneettikiisussa, yleensä syrjäyttäen sitä. Vähäisiä määriä ja yleensä paikallisesti on kuparikiisua, uraniniittia, molybdeenihohdetta, scheeliittiä sekä lyijyhohdetta, joka uraniniittirakeiden yhteydessä esiintyen näyttäisi olevan pääasiassa radiogeenista. Oksidimineraaleista yleisimpiä ovat magnetiitti, rutiili sekä harvoin ilmeniitti.

20 18 Kulta esiintyy pääasiassa mikroskooppisina rakeina ja raekasaumina telluridien ja usein Bi-mineraalien kanssa. Vain satunnaisesti on todettu silminnähtävää kultaa. Kullan ja Te-Bi-mineraalien tärkeimmät esiintymistyypit ovat: 1. Sulkeumina rikkikiisussa, kobolttihohteessa ja uraniniitissa sekä joskus magneettikiisussa. 2. Rakeina ja raekasaumina silikaattien välitilassa ja lohkoraoissa. 3. Ohuina, mikroskooppisina, liuskeisuuden suuntaisina juonekkeina, jotka ovat jatkuvia hiemittakaavassa. Selvimmin kulta näyttää rikastuneen uraniniittirakeisiin sekä niiden välittömään läheisyyteen. Kuvassa 6 on esitetty tärkeimpien malmimetallien jakautuminen tyypillisessä malmilävistyksessä pääprofiilin reiässä R320. Rikki, koboltti ja arseeni korreloivat varsin hyvin keskenään. Lävistyksessä rikkipitoisuus on noin 6 %, Co 0.20 % ja As noin 0.15 %. Nämä pitoisuudet luonnehtivat varsin hyvin koko malmion keskipitoisuutta. Kultapitoisuus vaihtelee lävistyksessä 1-17 g/t välillä ja keskipitoisuudeksi tulee 4.5 g/t, joka vastaa hyvin koko Au-malmin keskipitoisuutta. Sulfidien lisäksi kulta näyttää korreloivan myös wolframin ja uraanin kanssa. Taloudellisessa mielessä wolframin keskipitoisuudet jäävät alhaisiksi ja uraani esiintyy satunnaisina, paikallisina rikastumina. Lävistyksessä on molybdeenia ainoastaan anomaalisesti, mutta paikoitellen sitä on tavattu yli 0.1 %. Kuparipitoisuus jää selvästi alle 0.05 %:n ja nikkelin vielä tätäkin alhaisemmaksi. Telluuria ei reiästä R320 ole analysoitu, mutta mistä se on tehty, anomaalinen Te-huntu on laajempi kuin kullalla. Selvästi anomaalisen hunnun pitoisuus vaihtelee yleensä g/t välillä.

21

22 20 Päämalmion välittömästä ympäristöstä tunnetaan neljä erillistä satelliittimalmiota tai -mineralisoitumaa, jotka on paikannettu sähköisillä mittauksilla. Kooltaan nämä ovat osoittautuneet huomattavasti päämalmiota pienemmmiksi. Yleensä nämä satelliitit ovat Mg-rikkaampia, voimakkaammin kloriittiutuneita. Co:n suhteen ne eivät ole yhtä voimakkaasti rikastuneita. Sen sijaan kullan ja kuparin suhteen ne ovat hieman rikkaampia. Malmimineralogiassa ei ole todettu selviä eroja. Paikoin on tavattu kapeita, selvemmin juonimaisia Au-esiintymiä. Suurimmat satelliittimalmiot ovat kokoluokkaa t, mutta Au:n keskipitoisuus saattaa nousta 10 g:aan tai yli Latauspotentiaalimittaus Latauspotentiaalimittaus tehtiin kaikkiaan 14 reiästä erillisten malmioiden konnektoimiseksi. Kiinteät virtamaadoitukset olivat rei'issä R339/60.55 (B-malmi), R302/44.70 ja (C-malmi) sekä R340/37.65 (D-malmi). Luodatut reiät sijaitsivat malmeissa A, B, C ja D. Potentiaalimittaustulosten perusteella voidaan eri malmeja konnektoida seuraavasti: 1. A- ja B-malmit eivät ole yhteydessä keskenään, eivät myöskään B ja C. 2. C-malmi ei ole yhteydessä A-malmin kultapitoisen osan kanssa. Sen sijaan yhteys on kultapitoisen A-malmin alapuolella (R313) olevaan kobolttimalmiin. 3. A-malmin kultalävistykset ovat keskenään konnektoitavissa, samoin B-malmin. 4. D-malmilla ei ole yhteyttä edellä mainittuihin. 6. MINERAALIVARA-ARVIOT Seuraavassa käsitellään valtausalueen mineraalivara-arvioita. Laskelmat ovat hyvin suuntaa-antavia, koska kairansydännäytteen edustavuus kultamalmia arvioitaessa on olematon. Myöskin kairaustiheys kultamalmiarvion tekemiseen on riittämätön.

23 21 Näin ollen saadut luvut edustavat tietynlaisia maksimimääriä käytetyillä pitoisuuksilla. Laskelmissa on jätetty huomioimatta eräitä selvemmin yhtenäisen malmin ulkopuolella olevia satelliitteja, varsinkin päämalmin yhteydestä. Arvioita tehtäessä on kunkin kairanreiän vaikutusalueena käytetty puolitettua etäisyyttä viereisiin reikiin ja laskettu näin saadun suorakulmion massa käyttäen tiheyttä 3.0 g/cm 2. Kultapitoisuutena on käytetty lävistyksen painotettua keskiarvoa. Yli 30 gramman kultapitoisuudet on leikattu 25 grammaan. Liitteenä 1 on piirros, johon on hahmoteltu kobolttimineralisaatioiden pintapuhkeamat sekä kultamalmien sijoittuminen niissä. Päämalmiosta A, johon on kairattu reiät R313 ja R , on tehty kaksi malmiarviota. Toinen, kobolttipitoisuuden mukaan painotettu, sisältää noin 1.8 milj. tonnia malmia, jonka kobolttipitoisuus on 0.2 % ja kultapitoisuus noin 3 g/t. Toisessa arviossa on laskettu vain kulta 1 g:n cut off-pitoisuudella, jolloin malmisisällöksi on saatu noin 1.0 milj. tonnia ja Au-pitoisuudeksi 5-6 g/t. B-malmista tehty arvio on hyvin suuntaa-antava. Malmi on lävistetty kolmella rinnakkaisella profiililla ja viidellä reiällä, R , R ja R349. Lisäksi kahdella reunimmaisella profiililla on tavattu anomaalisia kultapitoisuuksia. Osittain konnektoimalla viereisiä lävistyksiä on kultapitoisen kiven määräksi laskettu tonnia, 7.0 g/t kultaa noin 100 m syvyyteen. C-malmi on lävistetty kahdella vierekkäisellä reiällä, R302 (2 m, 26 g/t) ja R325 (3 m, 12 g/t). Molemmat lävistykset sijaitsevat noin 45 m syvyydessä. Lävistetyn laatan pituudeksi on arvioitu 50 m, samoin syvyydeksi. Näin laskettu laatta sisältää tonnia kiveä, jonka kultapitoisuus on noin 17 g/t. Parkkisen (1989) malmiarvion mukaan Juomasuon malmiot A, B ja C sisältävät 0.5 Mt louhintakelpoista malmia, jonka kultapitoisuus on 6 g/t.

24 22 Muissa malmeissa lävistykset ovat yhden reiän varassa, eikä näistä ole laskettu arvioita. D-malmissa on 4 m lävistys (R320, 3.2 g/t) sekä E-malmista (R342) 5 m (1.3 g/t) ja 6 m (4.6 g/t). 7. AIHEEN ARVIOINTI Kairanreikäanalyysien perusteella Juomasuon kulta-aiheet ovat pitoisuuksiltaan ekonomisia. Paikoin on analysoitu korkeitakin pitoisuuksia. Kultapitoisia sulfidiesiintymiä tunnetaan 20 ha alueelta useita ja ne ovat löytyneet tavanomaisilla EM-mittauksilla. Kairauksissa on löytynyt myös muutamia pieniä, mutta rikkaita sulfidiköyhiä kultamineralisaatioita, jotka eivät näy EM-mittauksessa. Tutkimuksissa noin 500 x 1000 m alue on osoittautunut kultapotentiaaliseksi. Paksuista maapeitteistä johtuen geologinen kuva on täysin kairauksen ja geofysiikan varassa. Yksityiskohtaista kuvaa ei kullan geologisesta sijoittumisesta eikä alueen todellisesta kultapotentiaalista ole. WNW-ESE-suuntaisen ruhjesysteemin on hydrotermisen muuttumisen ja mineralisaatioiden sijoittumisen perusteella arveltu kontrolloivan kultaesiintymiä. Geofysiikan ja geologisten havaintojen perusteella ruhjesysteemillä on pituutta ainakin 5 km ja leveyttä noin 500 m. Juomasuon esiintymät ovat A-malmia lukuun ottamatta pieniä ja kapeita, mutta yleensä syvyyssuuntaan jatkuvia. Muodon ja syvyysulottuvuuden vuoksi ne eivät ole kokonaisuudessaan avolouhoskelpoisia, mikä vaikuttaa kannattavuuteen. Mineralisaatiot sisältävät kullan ohella huomattavia määriä kobolttia. Sillä ei kuitenkaan ole taloudellista merkitystä, koska kobolttimetallin valmistus on Suomessa lopetettu. Saatava kobolttirikaste ei ilmeisesti täytä kobolttisuolanvalmistuksen pitoisuusehtoja. Rikastuskokeita ei tosin ole tehty. Esiintymät sisältävät lisäksi vähäisiä määriä kuparia, uraania, wolframia, molybdeenia ja telluuria, mutta näillä ei ole taloudellista merkitystä.

25 23 Esiintymien taloudellisuus näyttää olevan yksinomaan kullan varassa. Tällä hetkellä alueelta tunnetaan noin miljoona tonnia malmiutunutta kiveä, jonka keskimääräinen pitoisuus on 4-6 g/t. Parkkisen (1989) laskelmien mukaan Juomasuon malmista saataisiin rikastamolle syötettä tonnia kultapitoisuudella 5 g/t. Yhdessä Sivakkaharjun ja Meurastuksenahon esiintymien kanssa Juomasuo olisi taloudellisesti hyvin kiinnosta, mikäli kullan hinta on vähintään 60 mk/g. Lisäksi kultavarannon kasvattamiselle on hyvät geologiset edellytykset ja tutkimuksia ympäristössä jatketaankin. Juomasuon mineralisaatiot ovat lupaavimpia Kuusamon tutkituista esiintymistä. geologi Heikki Pankka

26 24 KIRJALLISUUSVIITTEET Pankka, H., Epigeneettiset Au-Co-U-esiintymät Kuusamon liuskealueella. Fil. lis. tutkielma, Geologian ja mineralogian laitos, Turun yliopisto. Parkkinen, J., Kuusamon kulta-aiheiden arviointi: Juomasuo, Sivakkaharju, Meurastuksenaho. Raportti M19/4613/-89/2/10. Geologian tutkimuskeskus, Otaniemi. Silvennoinen, A., Suomen geologinen kartta. Kivilajikartta Rukatunturi. Geologinen tutkimuslaitos.

27

28

29

30

31

32

33

34

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Slingram- ja magneettisten mittausten lisäksi valtausalueella on tehty VLF-Rmittaukset

Slingram- ja magneettisten mittausten lisäksi valtausalueella on tehty VLF-Rmittaukset GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-91/1/10 Kuusamo Iso-Rehvi Erkki Vanhanen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA ISO-REHVI 1, KAIV. REK. N:O 4442 MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA POHJASVAARA 1 KAIV.REK. N:O 3965 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA POHJASVAARA 1 KAIV.REK. N:O 3965 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4613/-93/1/10 Kuusamo Pohjasvaara Heikki Pankka 23.04.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA POHJASVAARA 1 KAIV.REK. N:O 3965

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M/06/4522/-88/1/10 Kuusamo Kouvervaara Erkki Vanhanen 13.05. 1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEELLA KESÄNIEMI 1 KAIV. REK. N:O 3338/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA POHJASVAARA II, KAIV. REK. N:O 4432/2 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA POHJASVAARA II, KAIV. REK. N:O 4432/2 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4613/-91/1/10 Kuusamo Hangaslampi Erkki Vanhanen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA POHJASVAARA II, KAIV. REK. N:O 4432/2 TEHDYISTÄ

Lisätiedot

KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA

KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/4523/-90/1/10 Kuusamo Vitikkolampi Erkki Vanhanen 15.10.1990 KUUSAMON VITIKKOLAMMIN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA 1989 1990 2 YHTEENVETO Aihe malminetsintöiden

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4611/-90/3/10 Kuusamo Iso-Rehvi Erkki Vanhanen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4611/-90/3/10 Kuusamo Iso-Rehvi Erkki Vanhanen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4611/-90/3/10 Kuusamo Iso-Rehvi Erkki Vanhanen 28.02.1990 KUUSAMON ISO-REHVIN KULTAESIINTYMÄN MALMITUTKIMUKSET VUOSINA 1988 1989 2 YHTEENVETO Kuusamon Iso-Rehvin Au-esiintymä

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa 1.11.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RUOSSAKERO 1, 2 JA 3, KAIV. REK. N:O 3451/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka 8.9.1988 GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS RIIMINOJALLA SODANKYLÄN KUNNASSA VUOSINA 1980 1984 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M 06/2633/-91/1/10 Rovaniemen maalaiskunta Rosvohotu Seppo Rossi 29.11.1991 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI

KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4522, 4611, 4613/-90/1/10 Kuusamo Erkki Vanhanen 19.01.1990 KUUSAMON LIUSKEALUEEN KULTAPITOISET ESIINTYMÄT JA ALUEEN KULTAPOTENTIAALI 2 Yleistä Geologian tutkimuskeskus on

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen 15.12.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KILPISJÄRVI 1-3,KAIV. REK. N:O 3398/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kuusamon Juomasuon kulta-kobolttiesiintymien lähiympäristön kultamalmitutkimukset vuosina

Kuusamon Juomasuon kulta-kobolttiesiintymien lähiympäristön kultamalmitutkimukset vuosina GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/4613/-92/1/10 Kuusamo Hangaslampi, Hangaspuro, Sakarinkaivulamminsuo, Hangasvaara, Pohjaslampi, Isoaho, Hanhilampi, Rytisuo, Ukonmurto, Lehdonahot,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ILOMANTSIN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUITTILA 1-3, KAIV. REK. N:OT 3808 ja 3956, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ILOMANTSIN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUITTILA 1-3, KAIV. REK. N:OT 3808 ja 3956, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4244/-90/1/10 ILOMANTSI Kuittila l-3 Martti Damsten 27.7.1990 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ILOMANTSIN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUITTILA 1-3, KAIV. REK. N:OT 3808 ja 3956, SUORITETUISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi 8.10.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA KIIMALA 1, KAIV. REK. N:o 4125/1, JA KIIMALA 2,

Lisätiedot

M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen. ja petrografiaa

M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen. ja petrografiaa /\ 1\S ; KAP PALE M 19/4244/-89/1/42 Ilomantsi Kuittila K. Kojonen, B. Johanson 31.7.1989 Ilomantsin Kuittilan Aumalmiaiheen mineralogiaa ja petrografiaa 5 Taulukko 1. Mikroanalyyseja näytteestä M5.8/84,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2743/-92/1/10 Kittilä Suurikuusikko Ilkka Härkönen 24.11.1992 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SUURI- KUUSIKKO 1, KAIV. REK. N:O 4283/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/2631/-93/2/82 (Liittyy 2633 ja 2732) Tervolan ympäristö Teollisuusmineraalit Antero Karvinen 17.12.1993 KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/1834/-91/2/10 Enontekiö Ruossakero Au Jorma Isomaa 11.03.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-88. Tutkimusalueet sijaitsevat

Lisätiedot

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi 01.11.1991 30( TUTKIMUSTYOSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PUT- (ELA 1, KAIV.REK.NRO 4229/1, SUORITETUISTA MALMITUTKINUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4613/-97/1/10 Kuusamo Pohjaslampi 1 Erkki Vanhanen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4613/-97/1/10 Kuusamo Pohjaslampi 1 Erkki Vanhanen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4613/-97/1/10 Kuusamo Pohjaslampi 1 Erkki Vanhanen 11.12.1997 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA POHJASLAMPI 1, KAIV. REK.N:O

Lisätiedot

Suomussalmi, Housuvaara 1 ja Pahkalampi 1 Kultaesiintymien mineraalivarantoarvio

Suomussalmi, Housuvaara 1 ja Pahkalampi 1 Kultaesiintymien mineraalivarantoarvio GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKU S Väli-Suomen aluetoimisto M19/4513/-97/1/1 0 Suomussalm i Housuvaara 1, Pahkalampi 1 Timo Heino Esko Koistinen 31.10.1997 Suomussalmi, Housuvaara 1 ja Pahkalampi 1 Kultaesiintymien

Lisätiedot

KUUSAMON MEURASTUKSENAHON KOBOLTTI-KULTAESIINTYMÄN MALMI- TUTKIMUKSET

KUUSAMON MEURASTUKSENAHON KOBOLTTI-KULTAESIINTYMÄN MALMI- TUTKIMUKSET GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/4611/-89/1/10 Kuusamo Meurastuksenaho Erkki Vanhanen 08.05.1989 KUUSAMON MEURASTUKSENAHON KOBOLTTI-KULTAESIINTYMÄN MALMI- TUTKIMUKSET 1984 1986 1 YHTEENVETO Kuusamon Meurastuksenahon

Lisätiedot

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander ARKISTOKKA PAL GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-96/1/10 VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander 29.2.1996 MALMITUTKIMUKSET VIHANNIN, PYHÄJOEN JA RAAHEN KUNTIEN ALUEILLA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen 26.08.1992 LUOMASEN Zn-ESIINTYMÄN, KAIV.REK.NUM. 4466/1, TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 1988-1991 1 JOHDANTO Luomasen Zn-esiintymä si]aitsee

Lisätiedot

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 -

Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - Kuva 1. Kairauskohteiden - 3 - 4 Vuoden 1981 aikana mitattiin sähköisesti ja magneettisesti 33 km 2 alue karttalehdellä 3432.12, lisäksi tihennettiin sähköistä ja magneettista mittausta Haapaselän ja Vehmasmäen

Lisätiedot

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.

KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek. M 06/3312/-83/1/10 Keitele Kangasjärvi Jarmo Nikander 31.10.1983 KANGASJÄRVEN RIKKIKIISU - SINKKIVÄLKEMINERALISAATIO JA SIIHEN LIITTYVÄT TUTKIMUKSET (Valtausalue Kangasjärvi 1, kaiv.rek.n :o 3535/1) 2

Lisätiedot

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek.

SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o 4789/1) JA VEHKALAMPI 2 (kaiv.rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M 06/3313/94/1/10 TERVO Vehkalampi Jarmo Nikander 4.2.1994 SINKKI-KUPARIMALMITUTKIMUKSET TERVON KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA VEHKALAMPI 1 (kaiv.rek. N:o

Lisätiedot

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala RAPORTT 1 080/2143 09/AAK/1989 JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala 2 1. 08. 2006 KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYÖSELQSTUS KUHMOINEN, MARKKAVUORI 1, kaivosrekisterinumero

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi 30.9.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA VESIPERÄ 1, KAIV. REK. N:o 3853/1, SUORI- TETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA. GEOLOGIAN TUTKINUSKESKUS M 06/3433/-91/1/10 SOTKAMO NÄRHINIENI Timo Heino 9.5.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SOTKAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA NÄRHINIEMI 1 KAIV. REK. N:O 4007 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA 1, KAIV. REK. N:O 3473 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (3) M 06/3741/-88/1/10 Sodankylä Kustruotomanaapa ja Viuvalo-oja Tapani Mutanen 26.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUSTRUOTOMANAAPA 1 JA VIUVALO-OJA

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTX 9 0 K MALMINETSINTX VIHANNIN KAIVOKSEN YMPARISTON KAIRAUKSET VUONNA 1985 Sysäyksen Vihannin alueen tutkimuksille on tuonut kesällä 1983 lennetty matalalentomittaus, jonka tulokset saatiin käyttöön keväällä

Lisätiedot

TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N: TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N: TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3712/-86/1/10 Kittilä Haurespää Olavi Auranen 3.12.1986 TUTKIMUSTYöSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA HAURESPÄÄ 1, KAIV. REK. N:0 3280 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.

-3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0. -3- JOHDANTO Saarijärven kunnassa sijaitseva valtaus PIKKULA 1 (kuva 2), kaiv.rek. n:o 3271/1, KTM n:o453/460/81, tehty 7.l0.-8l,peruttiin 10.12.1984 Valtausalueelta etsittiin lohkareviuhkan lohkareiden

Lisätiedot

M 06/3343/-78-80/1_/_10

M 06/3343/-78-80/1_/_10 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3343/-78-80/1_/_10 Rautavaara Pappilanmäki Esko Sipilä 1.10.1084 TUTKIMUSSELOSTUS RAUTAVAARAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAPPILANMÄKI 1, KAIV:REK. N:0 3044/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1234/-94/1/10 Kauhajoki Niilo Kärkkäinen 15.6.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3480 TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06 / 3231 / -85 / / 10 JUVA Lumpeinen Hannu Makkonen 5.12.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE NURMON KUNNAN YLIJOEN ALUEEN MALMITUTKIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA KIVENNEVA 1, KAIV.REK. NRO 4673/1

TUTKIMUSTYÖSELOSTE NURMON KUNNAN YLIJOEN ALUEEN MALMITUTKIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA KIVENNEVA 1, KAIV.REK. NRO 4673/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/2221/-93/1/10 Nurmo Ylijoki Niilo Kärkkäinen 25.11.1993 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3424 TUTKIMUSTYÖSELOSTE NURMON KUNNAN YLIJOEN ALUEEN MALMITUTKIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA

Lisätiedot

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2433/93/2/10 OULAINEN Rimpikoivikko Esko Iisalo 30.4.1993 RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA SISÄLLYSLUETTELO TUTKIMUSALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HALSUAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TIENPÄÄ 1, KAIV.REK. N:o 3381/1, SUORITETUISTA MALMI- TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HALSUAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TIENPÄÄ 1, KAIV.REK. N:o 3381/1, SUORITETUISTA MALMI- TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS - M 06/2332/-84/1/10 Halsua Karvonen, Tienpää Kaj J. Västi 5.3.1984 ; TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HALSUAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TIENPÄÄ 1, KAIV.REK. N:o 3381/1, SUORITETUISTA MALMI-

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1:

001/ / UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, Sijainti 1: 001/2434 08/ UOK, TA/86 TUTKIMUSRAPORTTI VILMINKO, "ULKOKAARI" Sijainti 1: 400 000 0 OMALMINETSINTA U~O~U~PU U Kuronen, T ~hokas/phm 001/2434 08/ UOK, TA/86 - - Sijainti Kohde sijaitsee Vilmingon kylän

Lisätiedot

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET M 19/3741/-79/3/10 Sodankylä Koitelaisenvosat Tapani Mutanen 22.2.1979 SODANKYLÄN KOITELAISENVOSIEN KROMI-PLATINAMALMIIN LIITTYVIEN ANORTOSIITTIEN KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET Koitelaisenvosien kromi-platinamalmi

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset

OUTOKUMPU OY .? 2. Reikien vastusmittaus (liitteet 2/Zn) Kairasydärnien ominaisvastusmittaustulokset (liitteet lc! Tulokset 9 OUTOKUMPU OY Q- K MALMINETSINTX 2032 01 INKOO, LAGNXS Inkoon X,5gnasissa sijaitseva Zn-Cu -malmimineralisaati~ on vanhastaan tunnettu. Malmimineralisaatiota on louhittu ja siinä on n. 5 x 8.m2:n kokoinen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3122/-87/1 Luhanka Tammijärvi Marjatta Virkkunen Boris Lindmark 18.6.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989 Seppo Penninkilampi/KET 17.2.1989 TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 02/SEP/1989 Jakelu OKME, Outokumpu Hyv..2.5.83/&~ - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA ZN-CU Karttalehti 4244 02 Sijainti 1 : 400 000 - -

Lisätiedot

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia RAPORTTI 080131 44 051LG11998 Leo Grundström Johdanto Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättanyt 17 päivänä joulukuuta 1996 kaivoslain (503165) 13, 53 ja 54S:n nojalla merkitä kaivosrekisteriin valtausalueiden

Lisätiedot

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS

S e 1 v-i t y s n:o KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN TUTKIMUS t I. RAUTABUUKPI OY TUTKIMUS Jakelu t! RO mal i OU mal RV/Juopperi - 1 RAt i - RA ttu (2) G6K Laatija Tilaaja K ~einänen/aa A Hiltunen S e 1 v-i t y s n:o 1412.41 KUPARI-RAUTUVAARAN MALMIN MINERALOGINEN

Lisätiedot

N:o KUPAR!-RAUTUVAARAN TUTKIMUKSET ou 1/83. 'Tutkilnuulue laatija Jakelu

N:o KUPAR!-RAUTUVAARAN TUTKIMUKSET ou 1/83. 'Tutkilnuulue laatija Jakelu N:o KUPAR!-RAUTUVAARAN TUTKIMUKSET 1981-1982 ou 1/83 'Tutkilnuulue laatija Jakelu ~UPARI-RAUTUVAARA E. Korvuo/A. Hattula OU mal 2 kpl Kunb leat. 'pvm. HY V. KOL~RI 26.1.1 983 'KerttaJehti liitekertat ja

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2132/-94/1/81 LUOPIOINEN Kaukkala Reijo Alviola ja Pirkko Nurmela 29.4.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3479 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA VIHOLANNIEMI 1-3, KAIV.REK.N:O 4014/1-3,SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA VIHOLANNIEMI 1-3, KAIV.REK.N:O 4014/1-3,SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3234/-91/1/10 JOROINEN Viholanniemi Hannu Makkonen 13.11.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA VIHOLANNIEMI 1-3, KAIV.REK.N:O 4014/1-3,SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv

SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv M 19/2732, 2734/-77/3/10 Kittilä, Tiukuvaara Olavi Auranen 26.11.1977 SELOSTUS MALMITUTKIMUKSISTA KITTILÄN TIUKUVAARASSA vv. 1975-76 Syystalvella v. 1971 lähetti Eino Valkama Kittilän Tiukuvaarasta geologiselle

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/4522/-84/1/60 Kuusamo Kouvervaara Kari Pääkkönen TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMOSSA VALTAUSALUEILLA RIIHIVAARA 1 JA 2, KAIV.REK. N:O 3202 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1.

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3431/-88/1/10 KAJAANI PIRTTIAHO Timo Heino 23.12. 1988 RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. KAIVOSREKIS- 3 Valtausalueella tehdyt tutkimukset

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA PYHASALMEN MALMISSA HAVAINTOJA KULLAN ESIINTYMI.SESTA. Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino. Teki ja : E Hanninen 8 OUTOKUMPU OY 0 K LMINETSINTA E Hanninen/EG 11.2.1985 HAVAINTOJA KULLAN ESNTYMI.SESTA PYHASALMEN LMISSA Tilaaja: Pyhasalmen kaivos, J Reino Teki ja : E Hanninen Malminetsinta - Aulis Häkli, professori

Lisätiedot

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA ARKI STGK.APPALE M 19/4241/-77/1/10 Kiihtelysvaara Särkilampi Lauri Pekkarinen 1977-11-25 SELOSTUS KIIHTELYSVAARAN SÄRKILAMMEN YMPÄRISTÖSSÄ SUORITE- TUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1972-1975 SELOSTUS

Lisätiedot

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET.

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET. RAPORTTITIEDOSTO N:O 4403 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2021/2000/1/10 PAIMIO Korvenala Petri Rosenberg 20.1.2000 PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA

Lisätiedot

SULFIDIMALMINETSINTÄÄ PARKANON MUSTAJÄRVELLÄ ja ALKKIASSA v. 1988-1992 ja 2000

SULFIDIMALMINETSINTÄÄ PARKANON MUSTAJÄRVELLÄ ja ALKKIASSA v. 1988-1992 ja 2000 GEOLOGIAN TUTKIMUSLAITOS M19/2212/-93/10/1 Parkano Mustajärvi, Alkkia Niilo Kärkkäinen, Juhani Alanen 30.4.2000 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4492 SULFIDIMALMINETSINTÄÄ PARKANON MUSTAJÄRVELLÄ ja ALKKIASSA v. 1988-1992

Lisätiedot

HYDROTERMISEN. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Työraportti VAIKUTUS KIVIEN PETROFYSIKAALISIIN OMINAISUUKSIIN KUUSAMON~ Y ~ S S A

HYDROTERMISEN. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Työraportti VAIKUTUS KIVIEN PETROFYSIKAALISIIN OMINAISUUKSIIN KUUSAMON~ Y ~ S S A Q 19/46] 3/1998/1 KUUSAMO Pertti Turunen 4.6.1998 ARKISTOKAPPALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto Työraportti HYDROTERMISEN MUUTTUMISEN VAIKUTUS KIVIEN PETROFYSIKAALISIIN OMINAISUUKSIIN

Lisätiedot

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi

Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen Malmi ARkI,I, i dc,,.=t= i E 7i71T M 19/2333 Kivijärvi A. L onka 21. 11. 7 2 Selostus malmitutkimuksista Kivijärven Lokakylässä 1970-72 HISTORIA : Työmies Martti Pollari Kivijärven Lokakylästä lähetti Suomen

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SORETIAVUOMA 3(KAIV. RN:o 5290/1) SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SORETIAVUOMA 3(KAIV. RN:o 5290/1) SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/2734/-97/1/10 KITTILÄ Soretiavuoma Veikko Keinänen 31.12.97 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SORETIAVUOMA 3(KAIV. RN:o 5290/1)

Lisätiedot

Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta

Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta 9 0 K MALMINETSINTA JAPPILA, SYVANSI Moreeninaytteiden sulfidimineraalien kemiallisesta koostumuksesta Sulfidifaasin koostumus Tutkittavana oli viisi seulottua moreeninaytettä Jappilan Syvänsin malmimineralisaation

Lisätiedot

GOLD FIELDS ARCTIC PLATINUM OY TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ

GOLD FIELDS ARCTIC PLATINUM OY TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ TUTKIMUSTÖSELOSTUS ROVANIEMEN KUNNASSA, NARKAUDEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA 2000-2010 SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUKSEN YHTEENVETO Valtauksen nimi Valtauksen numero Valtausalueen

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85

KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 RAPORTTITIEDOSTO N:O 2435 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2124/-87/2/10 Ylöjärvi, Tampere, Kangasala Olli Sarapää 28.10.1987 KULTATUTKIMUKSET TAMPEREEN LIUSKEJAKSOLLA KESÄLLÄ -85 1. JOHDANTO Työn tarkoituksena

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ 1, KAIV. RN:O 6188/1, SUORITETUISTA MALMI JA RAKENNUSKIVITUTKIMUKSISTA.

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ 1, KAIV. RN:O 6188/1, SUORITETUISTA MALMI JA RAKENNUSKIVITUTKIMUKSISTA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois- Suomen aluetoimisto M06/2734/-99/1/10 KITTILÄ Kaltioselkä Veikko Keinänen, Risto Vartiainen 6.4.1999 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KALTIOSELKÄ

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/1/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 5.12.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN HEVOSKUUSIKONAAVALLA 1991 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 1.1.

Lisätiedot

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Länsi-Suomen Yksikkö Kokkola 2/2015 Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA MAA- SELKÄ l 3 KAIV.REK. NRO 2791 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA MAA- SELKÄ l 3 KAIV.REK. NRO 2791 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3741/-83/1/10 Sodankylä Maaselkä Seppo Rossi 29.11.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA MAA- SELKÄ l 3 KAIV.REK. NRO 2791 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANUAN JA ROVANIEMEN KUNNISSA, SAARIAAVAN - KILVENJÄRVEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANUAN JA ROVANIEMEN KUNNISSA, SAARIAAVAN - KILVENJÄRVEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANUAN JA ROVANIEMEN KUNNISSA, SAARIAAVAN - KILVENJÄRVEN VALTAUSALUEILLA VUOSINA 2000-2010 SUORITETUISTA MALMINETSINTÄTÖISTÄ 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUKSEN YHTEENVETO Valtauksen nimi Valtauksen

Lisätiedot

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 SINKKI- JA KULTAMALMITUTKIMUKSISTA KIURUVEDEN HANHISUOLLA, JOUTOKANKAALLA JA KULTAVUORELLA, KTL 3323 03, SEKÄ PYLHY- LÄNAHOLLA, KTL

Lisätiedot

U~O~U~PU. TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI. J.Eeronheimo, R. Pietilä

U~O~U~PU. TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI. J.Eeronheimo, R. Pietilä 0 = OKANOSTEOWSUUS U~O~U~PU J.Eeronheimo, R. Pietilä 01.09.1989 TUTKIMUSRAPORTTI 2 OOl/3234O8B/JJE1 RMP/1989 NiCu-PROJEKTI/ITÄ-SUOMI - SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. ALKUTIEDOT 3 2. AIKAISEMMAT RAPORTIT 3 3.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3714/90/4/10 Sodankylä Keivitsa Tapani Mutanen 17.12. 1990 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Malmiosasto M 19 /3122/85/2 Koskee 3122 06 Luhanka Tammijärvi Markku Tiainen 19.12.1988 LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA LUHANGAN TAMMIJÄRVEN LIUSKEJAKSON RAKENTEESTA

Lisätiedot

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979

SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/2744/-80/1/10 Koskee: 3722 Kittilä Jyskälaki Veikko Helppi 21.4.1980 SELOSTUS URAANITUTKIMUKSISTA KITTILÄN JYSKÄLAESSA JA POKASSA VUOSINA 1977 JA 1979 Johdanto Tutkimusten

Lisätiedot

Tutkimustyoselostus valtausalueella Lokki 1, kaivosrekisterinumero suoritetuista tutkimuksista.

Tutkimustyoselostus valtausalueella Lokki 1, kaivosrekisterinumero suoritetuista tutkimuksista. -t o@/~lj. r/ ~ GEOLOGAN TUTKMUSKESKUS M06144131199511110 KUHMO Lokki 1 Timo Heino Markku Kilpela 6.1 1.1995..--- O~(G=/W. i J r,.,;-,..>: -..*.'*. ~ 5 ~ ; ~, ~ - - l ~ ; x - f -.&; - ~ ---------J - -.

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996.

MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2441/2000/2 /10 8.8.2000 Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET RAAHEN JA PATTIJOEN KUNTIEN ALUEILLA KARTTA- LEHDELLÄ 2441 08, VUOSINA 1994-1996. 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

M 06/3311/87/2 VIITASAARI. Esko Sipilä SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782

M 06/3311/87/2 VIITASAARI. Esko Sipilä SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782 M 06/3311/87/2 VIITASAARI Niinilahti - Pyydysmäki Esko Sipilä 3.12.1987 SINKKIAIHEEN TUTKIMUKSET VALTAUSALUEELLA TÖKRÖ 1 KAIV.REK. N:o 3782 - 2 - JOHDANTO Alueen sijainti Tutkimusalue on nelostien välittömässä

Lisätiedot

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander

M 19/3323/82/1/ GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS. Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 19/3323/82/1/10 Kiuruvesi Sulkavan järvi Jarmo Nikander 23.9. 1982 ~ 0 's`k LOHKARETUTKIMUKSET KIURUVEDEN SULKAVANJÄRVELLÄ KARTTALEHDELLÄ 3323 07 VUOSINA 1981-82 TUTKIMUSTEN

Lisätiedot