Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN KEHITTÄMISTOIMENPITEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN KEHITTÄMISTOIMENPITEET"

Transkriptio

1 TILALIIKELAITOKSEN KEHITTÄMISTOIMENPITEET Liikelaitosten johtokunta

2 2 (15) Sisällysluettelo 1. JOHDANTO TILALIIKELAITOSTEN HALLINTO JA HENKILÖSTÖ Liikelaitosten johtokunta Tilaliikelaitoksen organisaatio ja henkilöstö TILALIIKELAITOKSEN KEHITYSTYÖ Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna TILALIIKELAITOKSEN LAATUJÄRJESTELMÄ Tilaliikelaitoksen toimintajärjestelmä - IMS C & Q Pro osaamisen hallintajärjestelmä PÄÄTÖSMENETTELY Liikelaitosten johtokunnan päätökset Viranhaltijapäätökset PROJEKTINHALLINTA Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohje DOKUMENTTIEN HALLINTA Haahtela kiinteistötieto Haahtela rakennuttamistieto HANKINNAT Hankintaprosessi KIINTEISTÖKEHITYSPROSESSI JATKUVA KEHITTÄMINEN... 15

3 3 (15) 1. JOHDANTO on Kuntalain 9 luvun mukainen kunnallinen liikelaitos. Tilaliikelaitoksen tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia toimintoja varten. Tilaliikelaitoksen toimintaa ohjaa hallintosääntö. Kaupunginvaltuusto vahvistaa vuosittain seuraavan vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman seuraaville vuosille. noudattaa toiminnassaan kaupunginvaltuuston päättämiä omistajapoliittisia linjauksia. on osa kaupunkia ja noudattaa lisäksi kaupungin määräämiä ohjeita. Talousarvion lisäksi noudattaa toiminnassaan vuosittain kaupunginhallituksen hyväksymiä talousarvion täytäntöönpano-ohjeita. Tilaliikelaitoksen toiminta-ajatuksena on vastata rakennusomaisuuden kehittämisestä ja ylläpidosta sekä hyvästä vuokrausasteesta. vastaa kaupungin investointi- ja peruskorjausohjelmiin sisältyvien kohteiden rakennuttamisesta kaupunginvaltuuston vuosittain hyväksymän investointiohjelman mukaisesti. Tilaliikelaitoksen omistamien toimitilojen ja rakennusten määrä on n m 2. Lisäksi tilaliikelaitos omistaa n. 230 asuntoa. Tilaliikelaitoksen palveluksessa on hallinnon ja talouden, rakentamisen ja rakennuttamisen sekä kiinteistönhuollon ammattilaisia. Vuodesta 2015 alkaen tilaliikelaitos ei rakenna enää uusia kohteita, vaan keskittyy ylläpitämään ja korjaamaan olemassa olevaa rakennuskantaansa. Vuodesta 2016 alkaen korjausmäärärahat ovat pääosin investointimäärärahoja ja huomioiden taseessa olevan omaisuuden määrä tavoitteena on, että korjausvelan määrä ei kasva. Vuoden 2016 alusta alkaen tilaliikelaitoksen toiminnassa tapahtui muutos, kun aiemmin kaupungin infrapalvelukeskuksen palveluksessa ollut rakennuskunnossapidon ja kiinteistönhuollon henkilöstö siirtyi tilaliikelaitoksen palvelukseen. Uudelleen organisoinnin valmistelu käynnistyi vuoden 2015 lopulla, kun tilaliikelaitoksen johtamisjärjestelmän ja laatujärjestelmän kehitystyö käynnistettiin Liikelaitosten johtokunnan edellyttämällä tavalla. Vuoden 2016 aikana on tehty määrätietoista kehitystyötä sekä henkilöstön hyvinvoinnin, että laadun ja toiminnan kehittämiseksi. Hallintosääntö 32 Liikelaitoksen johtokunnan tehtävät ja toimivalta Liikelaitoksen johtokunnan alaisuudessa toimii tilaliikelaitoksen lisäksi nettobudjetoituina yksikköinä ruoka- ja puhtauspalvelut. Liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on vastata Rovaniemen kaupungin omistuksessa tai hallinnassa olevista rakennuksista, rakennetuista kiinteistöistä ja toimitiloista, rakennusomaisuuden kehittämisestä, toimitilojen rakennuttamisesta, ylläpidosta ja vuokrauksesta kaupungille ja edelleen kaupungin eri toimintojen käyttöön. Lisäksi liikelaitoksen johtokunta vastaa kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluista. Kuntalain 67 :n 3 momentin 1-4 ja 6-7 kohdissa liikelaitoksen johtokunnalle säädettyjen tehtävien lisäksi johtokunta päättää 1. enintään 1 M :n suuruisista tilaliikelaitoksen investoinneista ja muista pitkävaikutteisista menoista;

4 4 (15) 2. tilaliikelaitoksen rakennushankkeiden työohjelmista ja kustannusarvioista; 3. liikelaitoksen palveluista ja suoritteista perittävistä maksuista kaupunginvaltuuston hyväksymien yleisten perusteiden ja kaupungin talousarviossa asetettujen tavoitteiden mukaisesti; 4. sellaisten hallinnassaan olevien rakennusten myymisestä, joille ei ole kaupungin omassa tai muussa toiminnassa käyttöä, ja joiden ylläpitämiseksi ei myönnetä toiminta-avustusta; 5. hallinnassaan olevan poistettavan irtaimen omaisuuden myymisestä; 6. tilaliikelaitoksen hallinnoimien rakennettujen kiinteistöjen, rakennusten ja jälleen vuokrattavien toimitilahuoneistojen vuokrauksesta. 2. TILALIIKELAITOSTEN HALLINTO JA HENKILÖSTÖ 2.1 Liikelaitosten johtokunta on kuntalain mukainen kunnallinen liikelaitos, jonka johtokuntana toimii Liikelaitosten johtokunta. Rovaniemen kaupungin hallintosäännön mukaan johtokuntaa johtaa kaupunginvaltuuston valitsema puheenjohtaja ja johtokunnassa on viisi (5) jäsentä saakka Liikelaitosten johtokunnan kokoonpano on seuraava: Varsinaiset jäsenet: Leena Jääskeläinen, puheenjohtaja Merja Lämsä, varapuheenjohtaja Jorma Hovi Jyrki Lipponen Ari Rantala Henkilökohtainen varajäsen: Jukka Mäyry Kaisa Kulmala Kauko Vuorjoki Seppo Halttu Erkki Talvensaari Kaupunginhallituksen edustajana Liikelaitosten johtokunnassa oli Jarmo Juntunen. Esittelijänä toimi toimialajohtaja Martti Anttila, tilaliikelaitoksen asioiden valmistelijana johtaja Pekka Latvala ja sihteerinä Irja Hast. Vuonna 2016 Liikelaitosten johtokunta kokoontui 13 kertaa alkaen Liikelaitosten johtokunnan kokoonpano muuttuu keväällä 2017 pidettyjen kuntavaalien seurauksena.

5 5 (15) 2.2 Tilaliikelaitoksen organisaatio ja henkilöstö Kuva. Tilaliikelaitoksen organisaatio alkaen. Vuoden 2016 alussa tilaliikelaitoksen palvelukseen siirtyi teknisen palvelukeskuksen kiinteistönhuollon ja rakennuskunnossapidon henkilöstö ja tilaliikelaitoksen organisaatio uusittiin. Tilaliikelaitoksen johtaja johtaa tilaliikelaitoksen toimintaa ja valmistelee asioita Liikelaitosten johtokunnan kokouksiin päätöksentekoa varten. Hallinto- ja talouspäällikkö vastaa taloudesta ja hallinnosta sekä vuokraustoiminnasta. Rakennuspäällikön vastuulla on rakennustoiminta ja kunnossapito. Kiinteistöpäällikkö vastaa kiinteistönhoidosta ja ylläpidosta sekä talotekniikasta. Tilaliikelaitoksen henkilöstön määrä oli 79 henkilöä.

6 6 (15) 3. TILALIIKELAITOKSEN KEHITYSTYÖ Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna 2015 Kaupunginhallitus teki päätöksen infrapalvelukeskuksessa olleen rakennuskunnossapidon ja kiinteistönhuollon henkilöstön siirtymisestä tilaliikelaitoksen alaisuuteen alkaen. Organisaatiouudistuksen myötä tilaliikelaitoksen johtamisen, palvelun laadun ja toiminnan ohjauksen kehitystyö käynnistettiin loppuvuonna 2015 Liikelaitosten johtokunnan edellyttämällä tavalla. Marraskuussa 2015 Liikelaitosten johtokunta hyväksyi uuden organisaation ja valitsi päälliköt. Vuoden 2015 keväällä otettiin käyttöön Cloudia kilpailutusjärjestelmä. Kuva. Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna 2016 Vuoden 2016 alusta alkaen toimintansa aloitti uusi tilaliikelaitoksen organisaatio. Alkuvuoden 2016 aikana uuden organisaation mukaiset työnjohtotason toimet täytettiin sisäisellä ilmoittautumismenettelyllä.

7 7 (15) Vuoden 2016 aikana keskityttiin määrätietoiseen kehittämiseen ja keskeisimpinä kehittämistoimenpiteinä olivat: - johtamisjärjestelmän kehittäminen (strategiset tavoitteet ja päämäärät, operatiiviset vastuut ja riskienhallinta) - henkilöstön kehittäminen (henkilöstölinjaukset, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvoinnin ylläpito) - resurssien kirkastaminen (henkilöstöresurssit, ostopalvelut) - prosessien kuvaaminen (ydinprosessit ja tukiprosessit) ja - toiminnan jatkuva kehittäminen Keskeisiä operatiivisen toiminnan kehittämistoimenpiteitä olivat seuraavat: - ProControl järjestelmän käyttöönotto alkaen (investointien toteutumisen reaaliaikainen seuranta kirjanpidossa) - IMS toimintajärjestelmän kehittäminen (prosessien kuvaus) - toiminnan keskittäminen Jämytien toimipisteeseen - valvomotoiminnan siirto Jämytielle Kuva. Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna 2016.

8 8 (15) 3.3 Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna 2017 Kehittämistoimenpiteet jatkuvat vuonna Tavoitteena on liittää tilaliikelaitoksen laatu- ja toimintajärjestelmän kehittämistyö osaksi vuoden 2017 alussa käynnistynyttä Rovaniemen kaupunkikonsernin laatujärjestelmän kehitystyötä. Vuonna 2017 keskeisimpiä kehittämistoimenpiteitä ovat: - tilaliikelaitoksen strategian jalkauttaminen käytäntöön (Liikelaitosten johtokunta hyväksyi tilaliikelaitoksen strategian kokouksessaan ) - työhyvinvoinnin kehittäminen (johdon ja esimiesten työnohjaus/coachaus) Keskeisiä operatiivisen toiminnan kehittämistoimenpiteitä ovat seuraavat: - ProControl järjestelmän laajempi käyttöönotto (investointien budjetointi) - IMS-toimintojärjestelmän käyttöönotto ( ) - kiinteistönhoidon mitoitus (ml. lumitöiden mitoitus) (Aika Plus pilvipalvelu) - Haahtela kiinteistötieto ja rakennustamistieto järjestelmän laajempi käyttöönotto ja koulutus - PlanMan aikatauluohjelmiston käyttöönotto - Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohjeen päivitys - Enerkey palvelun laajempi käyttöönotto (raportointioiminaisuudet) - Uuden vuokrajärjestelmän käyttöönotto (hallintokuntien vuokrasopimukset Haahtela järjestelmään) Kuva. Tilaliikelaitoksen kehitystyö vuonna 2017.

9 9 (15) Kuva. Tilaliikelaitoksen strategian vuosikello IMS-toimintajärjestelmässä. 4. TILALIIKELAITOKSEN LAATUJÄRJESTELMÄ Laadunhallintajärjestelmä on laadittu standardin SFS-EN ISO 9001 mukaisesti. Laadun arviointi ja jatkuva parantaminen toteutetaan EFQM Excellence mallilla, joka koostuu yhdeksästä arviointialueesta. Viisi alueista liittyy toimintaan ja neljä tuloksiin. Toiminnan arviointialueet liittyvät siihen, mitä organisaatio tekee ja miten se toimii. Tulosten arviointialueilla tarkastellaan sitä, mitä organisaatio saa aikaan.

10 10 (15) Kuva. Laatujärjestelmän EFQM arviointialueet. 4.1 Tilaliikelaitoksen toimintajärjestelmä - IMS Toimintajärjestelmän rakentaminen aloitettiin vuonna Toimintajärjestelmä on kuvaus organisaation yhteisistä toimintatavoista. Johdon ja henkilöstön yhdessä määrittämien pelisääntöjen ja toimintamallien avulla pyritään määrätietoisesti kehittämään toimintaa asetettuja tavoitteita silmällä pitäen ja asiakkaat sekä sidosryhmät huomioiden. Toimintajärjestelmän avulla prosessikuvaukset, ohjeistukset, tallenteet, mittarit, tehtävät sekä palautteet on koottu toimivaksi kokonaisuudeksi, joka ohjaa ja tukee organisaation missiota, visiota sekä arvoja. Toimintajärjestelmän on rakennettu ja sitä hallitaan selainpohjaisella IMS järjestelmällä. Selainpohjainen toimintajärjestelmä tukee osaltaan avoimuuden ja osallisuuden tavoitteita. 4.2 C & Q Pro osaamisen hallintajärjestelmä Tilaliikelaitoksessa otettiin käyttöön syksyllä 2016 C&Q Pro osaamisen hallintajärjestelmä. Järjestelmä tukee osaamisen johtamista ja henkilöstötietojen hallintaa. Sillä varmistetaan henkilöstön tietojen ja dokumenttien hallinta ja systemaattinen osaamisen johtaminen sekä kartoitetaan, analysoidaan ja johdetaan organisaation osaamista. Osaamisen kehittämisen tarpeet nostetaan vuosittain tehtävään koulutussuunnitelmaan. käy vuosittain kehityskeskustelut C&Q Pro järjestelmässä olevan selainpohjaisen järjestelmän avulla.

11 11 (15) 5. PÄÄTÖSMENETTELY 5.1 Liikelaitosten johtokunnan päätökset noudattaa päätösmenettelyssään avoimuutta. Tilaliikelaitoksen johtaja valmistelee tilaliikelaitoksen asiat tiiviissä yhteistyössä johtokunnan esittelijän, teknisen toimialan johtajan, kanssa Liikelaitosten johtokunnan päätettäväksi. Jokaisessa johtokunnan kokouksessa on tilaliikelaitoksen johtajan valmistelema tilaliikelaitoksen toiminta- ja talouskatsaus. Tilaliikelaitoksen johtokunnan vuosikellossa on määritelty sääntömääräisesti käsiteltävät asiat, kuten esim. talousarvio, tilinpäätös, riskienhallintaraportti ja suunnitelma, sisäisen valvonnan toimenpiteet sekä työohjelmat. Liikelaitosten johtokunnan jäsenille lähetetään kaupungin ohjeistuksen mukaisesti Liikelaitosten johtokunnassa käsiteltävät asiat etukäteen tutustuttavaksi liitteineen. 5.2 Viranhaltijapäätökset Tilaliikelaitoksen johtaja laatii kaupungin delegointiohjeen mukaisesti toimivaltaansa kuuluvat viranhaltijapäätökset. Päätöksenteossa noudatetaan hyvää hallintotapaa ja avoimuutta. Tyypillisimpiä toimivaltasäännösten mukaisia tilaliikelaitoksen johtajan viranhaltijapäätöksiä ovat henkilöstöpäätökset, hankintapäätökset ja irtaimen omaisuuden myyntipäätökset. Tilaliikelaitoksen johtajan viranhaltijapäätökset lähetetään välittömästi päätöksenteon jälkeen asianosaisille tiedoksi valitusosoituksineen kaupungin ohjeistuksen mukaisesti. Tilaliikelaitoksen johtajan tekemät viranhaltijapäätökset käsitellään Liikelaitosten johtokunnan kokouksissa. 6. PROJEKTINHALLINTA 6.1 Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohje Tilaliikelaitoksen tehtävänä on yhteistyössä eri hallintokuntien kanssa osallistua toimielinten tilahankkeita koskevien tarveselvitysten laatimiseen. Kaupunginhallitus on hyväksynyt tilaliikelaitoksen valmisteleman Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohjeen kokouksessaan Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohje päivitetään kevään 2017 aikana yhteistyössä kaupungin laki- ja hankintayksikön, teknisen toimialan, sivistystoimialan ja strategisen hallinnon kanssa. Keskeisiä muutoksia Tilahankkeiden valmistelu- ja toteutusohjeeseen: - hankkeen toteuttamisen kokonaiskustannusarvio laaditaan vasta hankesuunnitteluvaiheen jälkeen. Aiemmin valtuustoon päätettäväksi tehty hankkeen kokonaiskustannusarvio on laadittu puutteellisilla tiedoilla. Kokonaiskustannusarvio on laadittu tarveselvitysvaiheen myötä tavoitehintaarvioon pohjautuen, jossa ei välttämättä riittävässä laajuudessa ole huomioitu kaikkia kustannuksia (esim. maaperäolosuhteet, perustamiskustannukset,

12 12 (15) olemassa olevien rakennusten purkukustannukset, liikennejärjestelyt, liittymät, tonttiasiat, jne.) - hanke esitetään kaupungin investointiohjelmaan vasta hankesuunnitteluvaiheen jälkeen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy vuosittain seuraavan vuoden talousarvion ja seuraavien vuosien (2 vuotta) taloussuunnitelman. Kun suunnitteilla oleva hanke viedään talousarviokäsittelyyn vasta hankesuunnitteluvaiheen jälkeen, kaupunginvaltuustolle esitettävä investointimääräraha seuraavalla talousarviovuodelle ja seuraaville taloussuunnitelmavuosille on oleellisesti tarkempi. 7. DOKUMENTTIEN HALLINTA 7.1 Haahtela kiinteistötieto Tilaliikelaitoksella on otettu käyttöön Haahtela kiinteistötietojärjestelmä vuonna Kiinteistötietojärjestelmällä on aiemmin hallinnoitu kaikki tilaliikelaitoksen ulkopuolisille vuokrattujen kohteiden vuokrasopimukset (ml. vuokralaskutus). Vuoden 2018 alusta alkaen Haahtela järjestelmä otetaan laajemmin käyttöön siten, että kaikki vuokrasopimukset mukaan lukien hallintokunnille vuokratut tilat (koulut, päiväkodit, jne.) ovat järjestelmässä. 7.2 Haahtela rakennuttamistieto Tilaliikelaitoksella on otettu käyttöön Haahtela rakennuttamistietojärjestelmä vuonna Rakennuttamistietojärjestelmässä on selainpohjainen projektipankki (Haahtela Pris). Aiemmin projektipankissa ei ole säilytetty esimerkiksi urakkasopimuksia eikä muita kaupallisia asiakirjoja (esim. tarjouspyyntöasiakirjoja). Vuodesta 2017 alkaen laajempien investointikohteiden kaikki asiakirjat (esim. työmaakokousasiakirjat ja sopimukset) tallennetaan projektipankkiin. 8. HANKINNAT 8.1 Hankintaprosessi noudattaa toiminnassaan hankintalakia ja Rovaniemen kaupungin hankintaohjeistusta. on ottanut käyttöön kaupungille hankitun Cloudia -kilpailutusjärjestelmän vuonna on yhteistyössä kaupungin hankintapalveluiden kanssa kuvannut hankintaprosessin IMS -toimintajärjestelmään.

13 13 (15) Kuva. Hankintaprosessin periaatekuva IMS-toimintajärjestelmässä.

14 14 (15) 9. KIINTEISTÖKEHITYSPROSESSI Kuva. Kiinteistökehitysprosessin periaatekuva IMS-toimintajärjestelmässä. kartoitti vuoden 2014 aikana osana Toimitilaohjelma 2020 selvitystä omistamiensa kiinteistöjen kunnon (kuntoluokat ja korjausvelka). Kiinteistöjen kunto päivitetään vuosittain. Tilaliikelaitoksen rakennuskanta on pääosin rakennettu luvuilla. Sellaisten rakennusten määrä, joita kaupungin eri yksiköt eivät tarvitse omassa palvelutuotannossaan kasvaa vuosittain. IMS-toimintajärjestelmään on kuvattu kiinteistökehitysprosessi, jolla hallitaan tyhjilleen jääviä rakennuksia: - mikäli lyhyellä aikavälillä kiinteistöä ei olla ottamassa takaisin käyttöön, minimoidaan ylläpitokustannukset - mikäli kiinteistö voidaan ottaa uudelleen käyttöön, suunnitellaan ja toteutetaan tarvittavat muutostyöt ja korjaukset - mikäli kiinteistö myydään, valmistellaan kohteen myynti yhteistyössä paikkatieto- ja tonttipalveluiden kanssa (tontin luovutusehdot) - mikäli kiinteistöstä päätetään luopua (kiinteistön kunto, tontin tulevan käytön tai muun syyn vuoksi), kiinteistö puretaan

15 15 (15) 10. JATKUVA KEHITTÄMINEN on tehnyt määrätietoista kehitystyötä vuoden 2015 syksystä alkaen. Vuosien aikana on hankittu toiminnan ohjausta ja hallintaa tukevia sähköisiä järjestelmiä. Vuoden 2017 kehittämisen painopisteenä on strategisen ja operatiivisen johtamisen kehittäminen, erityisesti lähiesimiestyön ja toiminnan seurannan parantaminen. Erityistä huomiota kohdistetaan henkilöstön työhyvinvointiin ja tuottavuuden parantamiseen. Tilaliikelaitoksen palveluksessa on osaava henkilöstö ja useissa tehtävissä tarvitaan erityistä asiantuntijuutta. Henkilöstön tehtävänkuvien ja yksiköiden vastuumatriisien ajantasaisella ylläpidolla pyritään ehkäisemään mahdollisten henkilöstöriskien toteutumista. Laatujärjestelmä tukee toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Laatujärjestelmässä on määritelty mittarit toiminnan tehokkuuden ja tulosten seurannalle. Mittarit on kuvattu IMS-toimintajärjestelmän mittaristo-osiossa. Mittarit koostuvat sekä asiakastyytyväisyysmittareista, henkilöstömittareista että tehokkuusmittareista. Tavoitteiden toteutumista seurataan talousarvion toteutumisen seurannan yhteydessä.

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet

Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet Tilaliikelaitoksen kehittämistoimenpiteet 2015-2017 Tilaliikelaitos on kuntalain 9. luvun mukainen kunnallinen liikelaitos tehtävänä on tarjota toimivat, terveelliset ja turvalliset tilat kaupungin omia

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTARAPORTTI 2016 Sisältö 1. Riskienhallintasuunnitelman perusteet... 3 2. Tilaliikelaitoksen merkittävimmät riskit... 3 2.1 Riskien toteutuminen 2016...

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017

Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitoksen strategia 2017 Tilannekatsaus Johtokunta 26.4.2017 Arvot Strategian toteuttaminen perustuu Rovaniemen kaupungin yhteisiin arvoihin Osallisuus Luovuus Turvallisuus

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017

ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 ROVANIEMEN KAUPUNGIN TILALIIKELAITOKSEN RISKIENHALLINTASUUNNITELMA 2017 Sisältö 1. Riskienhallintasuunnitelman perusteet... 3 2. Tilaliikelaitoksen merkittävimmät riskit... 3 2.1 Riskit... 3 2.1.1 Infrastruktuurin

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma. Toimiala: Tilaliikelaitos

Henkilöstösuunnitelma. Toimiala: Tilaliikelaitos Henkilöstösuunnitelma Toimiala: Tilaliikelaitos Henkilöstösuunnitelmalomake LAADULLINEN OSA Toimintayksikkö: Tilaliikelaitos Henkilöstösuunnitelma ajalle: 2017-2019 Vastuuhenkilö: Pekka Latvala Päivämäärä:

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 22.11.2017 1 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Tilaliikelaitoksen strategia... 2 3. Viestinnän pääpainopisteet... 2 4. Viestinnän tavoitteet... 2 5. Kriisiviestintä...

Lisätiedot

Tilaliikelaitos. Tilaliikelaitos. Kiinteistöpalvelut Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö

Tilaliikelaitos. Tilaliikelaitos. Kiinteistöpalvelut Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö Tilaliikelaitos Kiinteistöpalvelut 27.9.2017 Pauli Jokkala Kiinteistöpäällikkö Tilaliikelaitoksen organisaatio 1.1.2016 alkaen Johtokunta Johtaja Pekka Latvala Hallinto ja talous Hallinto- ja talouspäällikkö

Lisätiedot

23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (20) Aika 21.03.2018, klo 08:01-10:08 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7, 1. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/ ( 12) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/ ( 12) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 ( 12) Aika 12.12.2018, klo 08:03-10:26 Paikka Kokoushuone 2 Kiiruna, Hallituskatu 7, 1. krs Käsitellyt asiat 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika 14.01.2019, klo 08:02-11:37 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (14) Aika 08.05.2017, klo 08:31-09:25 Paikka Kokoushuone 1, Murmansk, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (20) Aika 22.02.2017, klo 08:26-11:37 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto

KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA. 1. Johdanto 1 KEMIJÄRVEN TILALIIKELAITOS TOIMINTASUUNNITELMA 1. Johdanto Liikelaitoksen tehtävänä on vastata kaupungin omistuksessa tai hallinnassa olevista toimitiloista ja yritystiloista ja niihin välittömästi liittyvistä

Lisätiedot

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä.

KUUMA -liikelaitoksen johtokunnan tehtävänä on johtaa ja kehittää kuntayhteistyötä. SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LIIKELAITOKSEN JOHTOKUNTA... 2 1 Toimiala... 2 2 Johtokunnan kokoonpano ja toimikausi... 2 3 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 3 4 Päätöksenteko johtokunnassa... 3 2. LUKU,

Lisätiedot

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN VESI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 9.12.2008 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena liikelaitoksena

Lisätiedot

SISÄISEN TARKASTUKSEN TOIMINNAN PAINOPISTEET

SISÄISEN TARKASTUKSEN TOIMINNAN PAINOPISTEET SISÄISEN TARKASTUKSEN TOIMINNAN PAINOPISTEET 2019-2022 Tarkastustoimikunta 3.12.2018 1 SISÄLLYS SISÄLLYS... 2 YLEISTÄ... 3 MISSIO... 4 VISIO... 4 ARVOT... 4 TOIMINTAYMPÄRISTÖ... 5 STRATEGISET PAINOPISTEET

Lisätiedot

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2016

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2016 Sivu 1/5 JOENSUUN KAUPUNKI SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKKÖ TARKASTUSPÄÄLLIKKÖ TIMO MANNINEN TARKASTUSSIHTEERI SEIJA KUNNASLUOTO SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2016 Jakelu:

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (22) Aika 26.04.2017, klo 08:31-11:26 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Tilaliikelaitos. Hallinto ja talous

Tilaliikelaitos. Hallinto ja talous Hallinto ja talous 25.10.2017 Maria Granberg Johtokunta Tukipalvelu Johtaja Pekka Latvala Hallinto ja talous Hallinto- ja talouspäällikkö Maria Granberg - Taloushallinto - Vuokraustoiminta - Isännöinti

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996

ORIVEDEN KAUPUNKI TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty 21.10.1996 TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty 21.10.1996 Voimaantulo 1.1.1997 Sisällysluettelo: ORIVEDEN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ...5 1. VALVONTAJÄRJESTELMÄ... 5 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta... 5 2. TARKASTUSLAUTAKUNTA...

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet

Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Uudenkaupungin kaupungin sisäisen valvonnan ja riskien hallinnan perusteet Kh 12.8.2019 1 Sisällys 1. LAINSÄÄDÄNTÖ... 2 2. SOVELTAMISALA... 2 3. KÄSITEMÄÄRITTELYÄ... 3 4. SISÄISEN VALVONNAN TAVOITTEET...

Lisätiedot

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.

VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET. Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12. VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Vaasan kaupunginvaltuuston hyväksymät 16.12.2013 153 VAASAN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN

Lisätiedot

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ

AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ AKAAN KAUPUNGIN SÄÄNTÖKOKOELMA TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 15.11.2006 SISÄLLYSLUETTELO VALVONTAJÄRJESTELMÄ...3 1 ULKOINEN JA SISÄINEN VALVONTA...3 TARKASTUSLAUTAKUNTA...3 2 TARKASTUSLAUTAKUNNAN

Lisätiedot

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET

VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET VUODEN 2009 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 1. TALOUTTA JA TOIMINTAA KOSKEVAT OHJEET JA SÄÄNNÖT Kaupungin taloudenhoitoa ja sen järjestämistä ohjaavat kuntalain 8. luku, kirjanpitolaki ja asetus, kirjanpitolautakunnan

Lisätiedot

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2015

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2015 Sivu 1/5 JOENSUUN KAUPUNKI SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKKÖ TARKASTUSPÄÄLLIKKÖ TIMO MANNINEN TARKASTUSSIHTEERI SEIJA KUNNASLUOTO SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2015 Jakelu:

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium

Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposium Kuntakonsernien riskienhallinnan arviointi Vs. tarkastusjohtaja Markus Kiviaho JHTT, CGAP, CRMA Kuntakonsernien riskienhallinnan arvioinnin lähtökohtia ja kriteerejä

Lisätiedot

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, Valtakatu 33, Kuusankoski

Keskiviikkona klo 9-15 Tekniikka- ja ympäristötalo, Valtakatu 33, Kuusankoski Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 Liikelaitosten johtokunta 21.12.2016 Aika 21.12.2016 klo 16:00-16:31 Paikka Lautakuntahuone Tekniikka- ja ympäristötalo, os. Valtakatu 33 45700 Kuusankoski Läsnä

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 6215/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 30/2015 1 (1) 350 Asianro 6215/10.03.02.04/2015 Kuopion Tilakeskuksen hallinnassa olevien rakennusten jakaminen tilasalkkuihin Konserniohjausjohtaja Janne Airaksinen Omistajaohjaus

Lisätiedot

Strateginen sopimus

Strateginen sopimus KIINTEISTÖTOIMIALAN STRATEGINEN SOPIMUS 1. SOPIMUKSEN JA TOIMINNAN KUVAUS Sopijatahot Turun kaupungin kaupunginhallitus ja Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta Sopimuksen tarkoitus Määritellä Kiinteistöliikelaitoksen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Kunnallinen Asetuskokoelma

Kunnallinen Asetuskokoelma N:o 490/2012 Pietarsaaren kaupungin Kunnallinen Asetuskokoelma TALOUS JA TILINTARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.12.1996 9 muutettu kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.1.2001 12 muutettu kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ

KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ KAINUUN TOISEN ASTEEN KOULUTUSLIIKELAITOKSEN (KAIKU -LIIKELAITOKSEN) JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 24.9.2012 57. Voimassa 1.1.2013 alkaen. 1. Yleistä 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (7) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 20/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 20/2017 1 (7) 12 Kaupunginhallituksen määräämät rajat kaupunkiympäristön toimialalle HEL 2017-005897 T 00 01 00 Päätösehdotus A päättää vahvistaa kaupunkiympäristölautakunnalle

Lisätiedot

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus

Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, Tampere. 51 Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimitusjohtajan katsaus Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (12) Aika 18.12.2018, klo 16:33-17:19 Paikka Ravintola Koukun Helmi, Rauhaniementie 21, 33180 Tampere Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2012 Nro 4. Kotkan kaupungin. KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 4 KOTKAN KAUPUNGIN TALOUSSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 23.1.2012) l LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala 2 Toimintaperiaatteet Tässä taloussäännössä annetaan

Lisätiedot

VIRASTOSTA LIIKELAITOKSEKSI. 1. Toiminnan haasteet kiristyvässä kuntataloudessa

VIRASTOSTA LIIKELAITOKSEKSI. 1. Toiminnan haasteet kiristyvässä kuntataloudessa 1 VIRASTOSTA LIIKELAITOKSEKSI 1. Toiminnan haasteet kiristyvässä kuntataloudessa Kiinteistömassan ylläpidon kustannukset ovat kasvaneet viime vuosina huomattavasti nopeampaa kuin yleinen kustannuskehitys

Lisätiedot

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA

KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA KARKKILAN KAUPUNKI KÄYTTÖTALOUSOSA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2017 TALOUSSUUNNITELMA 2018-2019 KH 26.9.2016 1..1 Keskusvaalilautakunta Keskusvaalilautakunta Toimintatuotot 14 490 0 0 Toimintakulut -18

Lisätiedot

Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus

Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus Kaupunkistrategian valmistelu ja vuorovaikutus Strategiapäällikkö Marko Karvinen 2.5.2017 asukasilta 1 Kaupunkistrategia Helsingissä Uusi kuntalaki määrää kuntastrategiasta Johtamisjärjestelmän uudistamisessa

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet

Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet Sisäisen valvonnan ja Riskienhallinnan perusteet 9.5.2018 Sisällys 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 2 2. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tavoite ja tarkoitus... 2 3. Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2016

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2016 TILALIIKELAITOKSEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 (24) Sisällysluettelo 1. TILALIIKELAITOKSEN JOHTAJAN KATSAUS... 3 2. TILALIIKELAITOSTEN HALLINTO JA HENKILÖSTÖ... 4 2.1 Liikelaitosten johtokunta...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14. Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh 06.02.2017 Sivu 1 / 1 340/2017 10.03.02 14 Rakennusten kunnossapidon vuosiohjelman 2017 hyväksyminen Valmistelijat / lisätiedot: Elina Routto, puh. 046 877 3583 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN LINNAN TILAPALVELUT -LIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi TiIajk 19.02.2009 Linnan Tilapalvelut -liikelaitoksen toimintasääntö tilajk

Lisätiedot

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät:

ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Käsittelyt ja hyväksynnät: Johtokunta Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto 10.6.2008 LIIKELAITOS EDUPOLIN JOHTOSÄÄNTÖ 1. LUKU YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä Liikelaitos Edupoli on kuntalain

Lisätiedot

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän.

Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään niin, että ulkoinen ja sisäinen valvonta yhdessä muodostavat kattavan valvontajärjestelmän. TAIVALKOSKEN KUNTA TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 15.11.1996 57 Voimaantulo 1.1.1997 1 luku Valvontajärjestelmä 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kunnan hallinnon ja talouden valvonta järjestetään

Lisätiedot

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti

Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi. 18 Tampereen Voimia Liikelaitoksen kuukausiraportti Tampere Pöytäkirja 3/2016 1 (13) Aika 20.12.2016, klo 16:30-17:56 Paikka Koukun Helmi, Rauhaniementie 19, kabinetti Järvi ja Terassi Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 328. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 11.11.2013 Sivu 1 / 1 4730/00.01.01/2013 328 Palveluliiketoimen organisaation kehittäminen sekä johtosääntöjen tarkistaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen,

Lisätiedot

KIINTEISTÖJOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

KIINTEISTÖJOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Sääntökokoelma A 11 Hyväksytty YKV 12.12.2018 Mitätöi lehden YKV 10.12.2014 KIINTEISTÖJOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. Kokoonpano 1 Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee toimikaudekseen kiinteistöjohtokuntaan kerrallaan

Lisätiedot

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot.

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot. 1 Teknisen palvelukeskuksen delegointisääntö 1.8.2019 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Riihimäen kaupungin hallintosäännön 3.6.2019 54. Hallintosäännössä kaupunginhallituksen toimiala

Lisätiedot

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2018

SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2018 Sivu 1/5 JOENSUUN KAUPUNKI SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKKÖ TARKASTUSPÄÄLLIKKÖ TIMO MANNINEN TARKASTUSSIHTEERI SEIJA KUNNASLUOTO SISÄISEN TARKASTUKSEN YKSIKÖN TOIMINNAN TOTEUTUMISEN VUOSIYHTEENVETO 2018 Jakelu:

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta 1.2.2012 TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Lieksan ja Nurmeksen teknisen viraston tehtävät ja organisaatio 2 Tekninen johtaja

Lisätiedot

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus

Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus Liikelaitokset + konserni perehdyttämistilaisuus 2.10.2017 Tilapalvelu-liikelaitoksen yleisesittely Esko Eriksson, kiinteistöjohtaja Jyväskylän kaupunki Tilapalvelu-liikelaitoksen toimintaorganisaatio

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Porin kaupungin ja kaupunkikonsernin Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet KH 27.1.2014, KV 10.2.2014 Työryhmädokumentti 23.1.2014 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2 2. Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 9:00-10:50 Paikka Kuopion Vesi Liikelaitos, Haapaniementie 30 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen,

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGINTEATTERI - OULUN LÄÄNIN ALUETEATTERI -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.11.2007 71 Muutos: 3 kv 25.2.2013 31 I YLEISTÄ 1 Ylläpitäjä ja nimi Liikelaitoksen

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N

T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N VALTIMON KUNNAN T E K N I S E N T O I M E N P Ä Ä V A S T U U A L U E E N J O H T O S Ä Ä N T Ö Hyväksytty 6.11.2012 Voimaantulo 1.1.2013 2 TEKNISEN TOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus 2 Tekninen lautakunta

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ

KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 20.1.2009 Muutos 5 :ään, kv 12.12.2012 85 VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Kaupungin hallinnon ja talouden valvonta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 14 Ruoka-ja puhtauspalvelujen talousarvion tarkistaminen vuodelle 2018

10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 14 Ruoka-ja puhtauspalvelujen talousarvion tarkistaminen vuodelle 2018 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (24) Aika 21.02.2018, klo 08:05-10:58 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7, 1. krs Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET

SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET P A I M I O N K A U P U N K I SISÄISEN VALVONNAN PERUSTEET Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 12.2.2015 11 Voimaan 1.3.2015 alkaen 1 Sisällysluettelo Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala... 3 Sisäisen valvonnan

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Teknisen ja ympäristötoimen 4.1 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 12.12.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kankaanpään kaupunki SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET 2 Sisällys SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET... 3 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tavoite ja tarkoitus... 3 Vastuut

Lisätiedot

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen

Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. 8 Kajaanin ammattikorkeakoulu Oy:n arviointitapaaminen Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 15.02.2018, klo 16:29-19:03 Paikka Kajaanin AMK, Taito 1; Kuntokatu 5, ja kaupungintalo, kokoushuone Lönnrot, 3. krs. Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta

Valvontajärjestelmä. Tarkastuslautakunta 1 Keski-Pohjanmaan liiton hallintosääntö 1.1.2011 30 Ulkoinen ja sisäinen valvonta Ulkoinen valvonta järjestetään toimivasta johdosta riippumattomaksi. Ulkoisesta valvonnasta vastaavat tarkastuslautakunta

Lisätiedot

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv

TARKASTUSSÄÄNTÖ. Hyväksytty yv TARKASTUSSÄÄNTÖ Hyväksytty yv 25.02.2013 10 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 Ulkoinen ja sisäinen valvonta 1 II LUKU TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 Lautakunnan kokoonpano 1 3 Lautakunnan kokoukset

Lisätiedot

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Palvelutuotannon lautakunta 3 26.01.2017 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/02.02.02/2016 Palvelutuotannon lautakunta 26.01.2017 3 Talousarvio 2017 ja vuosien 2018-2019

Lisätiedot

Valtuustoseminaari Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Valtuustoseminaari Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Valtuustoseminaari 15.9.2014 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen SIIRTYMINEN SOVELLETUSTA TILAAJA- TUOTTAJAMALLISTA TULOSOHJAUKSEEN Mitä mukaan vanhasta, miten muutoksen teemme, millaisella organisaatiolla

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki. Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulun seudun ympäristötoimi liikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Kaupunginhallitus 4.12.2012 47 Kaupunginvaltuusto 17.12.2012 30 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto 7.9.2015 72 7.9.2015

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 18) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 18) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 ( 18) Aika 26.09.2018, klo 08:03-10:20 Paikka Kokoushuone 2 Kiiruna, Hallituskatu 7, 1. krs Käsitellyt asiat 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 77 Hallintosäännön muuttaminen HEL 2018-002397 T 00 01 00 Päätös hyväksyi Helsingin kaupungin hallintosäännön liitteen 1 mukaisesti. Muutos tulee voimaan 17.4.2018.

Lisätiedot

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu

Tilaprosessit. Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu Tilaprosessit Kasvatus- ja opetuslautakunnan iltakoulu 24.10.2016 1. Yleistä tilojen hallinnasta ja tilahankkeista Taustaa Tilahankkeiden tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeet tuli päivittää kaupunkiympäristötoimialan

Lisätiedot

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULU -LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 1.12.2003 1. luku YLEISTÄ 1 Soveltamisala Tätä johtosääntöä sovelletaan Kajaanin kaupungin ylläpitämän, kunnallisena

Lisätiedot

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija. 1 KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutos: 1.1.2007 Muutos: 8.12.2008 Voimaantulo: 1.1.2009 Muutos: 15.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Lisätiedot

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012

Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Julkisen ja rakennetun kiinteistöomaisuuden hallinta Jyväskylässä Kunnallisvaaliehdokkaiden yhteinen tilaisuus 11.10.2012 Esko Eriksson Kiinteistöjohtaja, Kjs Jyväskylän Tilapalvelu Jyväskylällä on vahvan

Lisätiedot

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta

HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET. 2 luku Toimielinorganisaatio. 9 Tarkastuslautakunta HALLINTOSÄÄNTÖ, TARKASTUSLAUTAKUNNAN OSUUDET 2 luku Toimielinorganisaatio 9 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunnassa on 7 (5?) jäsentä, joista kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen toimialan esikunnan 3.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 23.8.2012 Voimaan 1.9.2012 Sivistystoimen johtaja 7.6.2017 Voimaan

Lisätiedot

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje

Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje 1 (5) Espoon kaupungin sivistystoimen toimialan esikunnan toimintaohje Sivistystoimen johtaja 3.12.2018 Voimaan 1.1.2019 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen

Lisätiedot

Todennäköisyys. Vaikutus 1-6 1-6

Todennäköisyys. Vaikutus 1-6 1-6 Laatit: raportointi TOIMINTAYMPÄRISTÖ (sisäinen ulkoinen) JA TOIMIN- NAN ORGANISOINTI Ulkopuoliset vaikutukset (ympäristö, elinkeinoelämä, rakenteelliset muutokset) Lainsäädännön muutokset (uudistusten

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 13) Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen johtokunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 13) Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen johtokunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 2/2018 1 ( 13) Aika, klo 16:31-17:48 Paikka kaupungintalo, kokoushuone Kekkonen Käsitellyt asiat 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Pöytäkirjan tarkastus 11 12 13

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00

Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Otavan Opiston Liikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:00 Mikkeli Kokouskutsu 1 (6) Aika 12.10.2017, klo 17:00 Paikka Otavan Opiston ruokala, kokoustila Aurinkoinen Käsiteltävät asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Vuoden

Lisätiedot

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto

1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 1(5) KIINTEISTÖSTRATEGIA JOUTSAN KUNTA 2.11.2017 tekninen ltk xx.xx.2017 kunnanhallitus xx.xx.2017 kunnanvaltuusto 2(5) 1. JOHDANTO Kiinteistöstrategialla tavoitellaan kunnan rakennetun kiinteistöomaisuuden

Lisätiedot

28 Lausunto Lappia-talon projektinjohtamisesta ajalla

28 Lausunto Lappia-talon projektinjohtamisesta ajalla Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (14) Aika 03.03.2017, klo 08:32-10:46 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen.

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Palvelukeskus. Helsingin kaupungin Palvelukeskus-liikelaitoksen toimintasääntö alkaen. HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Helsingin kaupungin -liikelaitoksen toimintasääntö 1.7.2017 alkaen. 1 Toimiala ja organisaatio 1.1 -liikelaitos osana keskushallintoa -liikelaitos huolehtii palvelutoiminnan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot