Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein:"

Transkriptio

1 LIITE 2C TARJOUSTEN LAADULLINEN VERTAILU Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein: 1. Ergonomia, säätömahdollisuudet ja koko- ja ikäerojen huomiointi (max. 5 pistettä) 2. Kalusteiden riittävyys ja tilan toiminnallisuus (max. 5 pistettä) 3. Opetustilojen muunneltavuus, kalusteiden siirreltävyys ja pedagogiset ratkaisut (max. 5 pistettä) 4. Materiaali- ja väriratkaisut, visuaalisuus, kalusteiden kestävyys (max. 5 pistettä) 5. Kalusteiden puhdistettavuus ja koulun siistinä pitäminen (max. 5 pistettä) 6. Sisustuksen kokonaisuus (max. 5 pistettä) Maksimipisteet yhteensä 30 pistettä. Tilat arvioidaan seuraavina kokonaisuuksina: - Luokkatilat - Koulun aulatilat - Toimisto- ja hallintotilat Taustaksi: Kategoriat on liitteessä jaoteltu 3 tai 4 alakategoriaan. Arviointiryhmä pohtii ensin, mihin alakategoriaan tarjous kuuluu ja tämän jälkeen ryhmä arvioi edelleen pisteytyshaitarin kautta, kuuluuko tarjous alakategorian ylä- vai alapäähän. Eli esimerkiksi kategoriassa 1 (ergonomia yms.) ryhmä voi päättää ensin, että tarjous kuuluu alakategoriaan 2 ja sen jälkeen arvioi, että koska tarjouksessa on huomioitu ergonomiatekijät suhteellisen hyvin, niin tarjous kuuluu pisteytyksessä haitarin yläpäähän ja saa esimerkiksi 4 pistettä. Arviointiryhmä koostuu koulun henkilökunnasta, remonttihankkeen arkkitehdistä ja mahdollisesti myös työterveyshuollon ammattilaisista. 1. Ergonomia, säätömahdollisuudet, koko- ja ikäerojen huomiointi (max 5 p): - Ovatko kalusteet mitoitukseltaan kohderyhmille sopivia? - Miten paljon kalusteissa on säätömahdollisuuksia? - Miten ergonominen muotoilu kalusteissa on? - Miten opetus- ja muun henkilökunnan ergonominen työskentely on huomioitu?

2 1. Kalusteissa on vain jonkin verran säätömahdollisuuksia; oppilaiden koko- ja ikäerojen huomiointi pääsääntöisesti hyvä, mutta osa kalusteista ei välttämättä sovi kaikille niille, kenen käyttöön ne on suunniteltu; kalusteet tuntuvat pääsääntöisesti ergonomisilta. (0-1 pistettä) 2. Kalusteissa on hyvin säätömahdollisuuksia; oppilaiden koko- ja ikäerot on huomioitu hyvin; kalusteet tuntuvat suhteellisen ergonomisilta. (2-3 pistettä) 3. Kalusteissa on todella hyvin säätömahdollisuuksia; oppilaiden koko- ja ikäerot on huomioitu todella hyvin; kalusteiden ergonomiaratkaisut todella onnistuneita eli kalusteet ovat muotoiluiltaan ja säätömahdollisuuksiltaan sellaisia, että ne saadaan sovitettua täydellisesti kohderyhmän edustajalle sopiviksi. (4-5 pistettä) 2. Kalusteiden riittävyys ja tilan toiminnallisuus (max 5 pistettä): - Onko laitettu vain vähimmäisvaatimuksissa edelletyt kalusteet, vai onko sen lisäksi mietitty tilaan muita kalusteita (kuitenkin niin, ettei tila tunnu ahtaalta)? - Voiko kalusteiden määrä (liian vähän/paljon) tuottaa ongelmia tilan käyttöön? - Miten hyvin kokonaisuus toimii? - Onko idea sijoittelusta järkevä, ovatko kalustevalinnat sellaisia, että niiden avulla tila saadaan parhaiten hyödynnettyä? 1. Tarjouksessa on pääsääntöisesti vain vähimmäisvaatimuksissa esitettyjä kalusteita, minkä vuoksi monet tiloista tuntuvat tyhjiltä; kalusteiden vähäisyys saattaa tuottaa ongelmia koulun arjessa; tiloissa voi olla ratkaisuja, jotka eivät toimi tai tiloissa liikaa kalusteita. (0-1 pistettä) 2. Tarjouksessa on vähimmäisvaatimusten lisäksi jonkin verran lisäkalusteita, mutta riittävyys saattaa olla liian vähäinen; tarjouksessa on liikaa kalusteita niin, että tiloissa voi olla vaikeaa kulkea; tilan toiminnallisuus on tyydyttävällä tasolla, mutta ratkaisut voisivat olla parempiakin. (2-3 pistettä) 3. Tarjouksessa on tilat huomioon ottaen sopivasti kalusteita; tilat toimivat hyvin ja kalusteet edesauttavat tilan kokonaisvaltaista hyödyntämistä; tasapaino kalusteiden ja muun tilan välillä. (4-5 pistettä) 3. Opetustilojen muunneltavuus, kalusteiden siirreltävyys ja pedagogiset ratkaisut (max 5 pistettä) - Miten muunneltavia kalusteet ovat? - Onko niitä mahdollista ryhmitellä ja siirrellä helposti eri muotoihin? - Ovatko kalusteet pedagogiikkaa ja pedagogisia ratkaisuja tukevia? Aktivoiko kokonaisuus pedagogisesti mielekkääseen toimintakulttuuriin?

3 1. Kalusteet eivät mahdollista muunneltavia opetustiloja muunneltavuuden ja siirreltävyyden osalta; kalustusratkaisut ovat lähes täysin frontaaliopetuksen omaisia. (0-1 pistettä) 2. Osa kalusteista on muunneltavissa ja helposti siirreltävissä; kalustus tukee tilojen rajoitteet huomioiden jonkin verran avoimiin oppimisympäristöihin perustuvaa pedagogiikkaa. (2-3 pistettä) 3. Suurin osa kalusteista on muunneltavissa ja helposti siirreltävissä; kalustus tukee tilojen rajoitteet huomioiden erinomaisesti pedagogisesti uudenlaista toimintakulttuuria ja avoimia oppimisympäristöjä. (4-5 pistettä) 4. Materiaali- ja väriratkaisut, visuaalisuus, kalusteiden kestävyys (max 5 pistettä) - Miten laadukkaita materiaalit ovat? Tuntuvatko heikkolaatuisilta vai laadukkailta? - Vaikuttavatko kalusteet kestäviltä vai helposti rikki meneviltä? - Miten hyvin väriratkaisut toimivat? - Miten visuaalisia kalusteet ovat? 1. Osa materiaaleista vaikuttaa heikkolaatuisilta; osa kalusteista vaikuttaa helposti rikki meneviltä; väriratkaisuissa ja kalusteiden visuaalisessa ilmeessä joissakin tiloissa ongelmia. (0-1 pistettä) 2. Materiaalit vaikuttavat pääsääntöisesti hyvälaatuisilta; kalusteet ovat pääsääntöisesti kestävältä vaikuttavia; kalusteet ovat visuaaliselta ilmeeltään ja väriratkaisuiltaan pääsääntöisesti hyviä. (2-3 pistettä) 3. Materiaalit vaikuttavat hyvälaatuisilta; kalusteet vaikuttavat kestäviltä; visuaalinen ilme ja väriratkaisut ovat toimivia. (4-5 pistettä) 5. Akustiikka (max 5 pistettä) - Miten hyvin kalusteet edesauttavat akustiikkaa? - Onko tarjouksessa melun vaimentamiseen tarkoitettuja kalusteita ja sisustuselementtejä? - Onko esim. kalusteiden materiaalit mietitty siten, että kalusteiden siirtelystä ja pinoamisesta ei aiheudu kohtuutonta melua?

4 1. Tarjouksen kalusteet eivät vaimenna melua; akustiikkaan ei kalusteiden suunnittelussa ole kiinnitetty erityistä huomiota; kalusteiden siirtely tai pinoaminen aiheuttavat häiritsevää melua. (0-1 pistettä) 2. Tarjouksessa on jonkin verran melua vaimentavia kalusteita ja sisustuselementtejä; akustiikkaan on kiinnitetty jonkin verran huomiota; kalusteiden siirtelystä tai pinoamisesta aiheutuva melu ei ole häiritsevää. (2-3 pistettä) 3. Tarjouksessa on hyvin melua vaimentavia kalusteita ja sisustuselementtejä; akustiikka on huomioitu hyvin suunnittelussa; kalusteiden siirtely ja pinoaminen ei aiheuta juurikaan melua. (4-5 pistettä) 6. Kalusteiden puhdistettavuus ja koulun siistinä pitäminen (max 5 pistettä) - Miten paljon kalusteet hylkivät likaa ja miten helposti puhdistettavia ne ovat? - Onko kalusteratkaisuissa huomioitu siistijän näkökulma, eli ovatko kalusteet joko helposti siirreltävissä tai onko niiden alla riittävästi tilaa siivoukseen? 1. Suurin osa kalusteista ei ole likaa hylkiviä ja vaikuttavat vaikeilta puhdistaa; monien kalusteiden tahrojen puhdistamiseen tarvitaan nihkeää pyyhettä järeämpiä puhdistusaineita; osa kalusteista siistijän kannalta haasteellisia eli niitä ei saa siirreltyä ja niiden alla ei ole riittävästi tilaa siivoukseen; osa kalusteista saattaa siirreltäessä jättää jälkiä lattiaan. (0-1 pistettä) 2. Suurin osa kalusteista likaa hylkiviä ja helposti puhdistettavissa; monien kalusteiden puhdistamiseen riittää pääsääntöisesti nihkeä pyyhe; kalusteissa huomioitu siistijän näkökulma eli ovat joko siirrettävissä tai sitten niiden alla on riittävästi tilaa siivoukseen; kalusteet eivät mahdollisia yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta jätä jälkiä lattiaan. (2-3 pistettä) 3. Kalusteet ovat likaa hylkiviä ja helposti puhdistettavissa; kalusteissa on kiinnitetty erityistä huomioita puhdistettavuuteen ja koulun siistinä pitämiseen siten, että siistijän näkökulma on huomioitu hyvin; kalusteet eivät jätä jälkiä lattiaan. (4-5 pistettä) 8. Sisustuksen kokonaisuus (max 5 pistettä) - Miten hyvin kokonaisuus toimii? - Onko tiloissa huomioitu eri kohderyhmät kuitenkin siten, että kokonaisuus on yhteneväinen? - Miten hyvin kalustuksen/sisustuksen kokonaisuus sopii yhteen koulun arkkitehtuurin ja tyylin kanssa? - Onko kokonaisuus tyylikäs ja ajaton, mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja koulurakennukseen sopiva?

5 1. Sisustuksen kokonaisuus hieman hajanainen; yleisilme epämääräinen. (0-1 pistettä) 2. Sisustuksen kokonaisuus hyvä ja yhteneväinen; yleisilme hyvä ja aikaa kestävä, sopii hyvin yhteen rakennuksen kanssa. (2-3 pistettä) 3. Sisustuksen kokonaisuus todella hyvä sisustuksessa on huomioitu todella hyvin tilojen erityispiirteet kuitenkin siten, että kokonaisuus on yhtenäinen; kokonaisuus tyylikäs ja ajaton, mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja koulurakennukseen sopiva. (4-5 pistettä)

Hakalahden päiväkodin laajennusosan irtokalustehankinnat

Hakalahden päiväkodin laajennusosan irtokalustehankinnat Hakalahden päiväkodin laajennusosan irtokalustehankinnat Hankintayksikkö Ylivieskan kaupunki, Tekniset palvelut Kyöstintie 4, 84101 Ylivieska 1. Hankinta Tällä tarjouspyynnöllä Ylivieskan kaupunki (jäljempänä

Lisätiedot

Sisällysluettelo TE, :00, Pöytäkirja

Sisällysluettelo TE, :00, Pöytäkirja Sisällysluettelo TE, 8.7.2019 12:00, Pöytäkirja -2 Pöytäkirjan kansilehti (osallistujat)... 1-1 Pöytäkirjan kansilehti (sisällysluettelo)... 2 15 Päiväkodin irtokalusteiden hankkiminen... 3 Liite: Muistio_tarjousten_avaamisesta_irtokalusteet_12062019...

Lisätiedot

Laihian kunta pyytää tarjoustanne kunnan uuden koulun (Monnarin koulu) ensikertaisesta kalustuksesta.

Laihian kunta pyytää tarjoustanne kunnan uuden koulun (Monnarin koulu) ensikertaisesta kalustuksesta. Tarjouspyyntö/Laihian kunta 25.4.2017 Laihian uuden koulun kalustus Laihian kunta pyytää tarjoustanne kunnan uuden koulun (Monnarin koulu) ensikertaisesta kalustuksesta. 1. Hankinnan kohde ja laajuus Koulu

Lisätiedot

KAARINAN KAUPUNGIN KAARINA-TALON TOIMISTOTILOJEN KALUSTAMINEN

KAARINAN KAUPUNGIN KAARINA-TALON TOIMISTOTILOJEN KALUSTAMINEN Hallintopalvelut Hankintapalvelut Jonas Nordberg/SV Tarjouspyyntö 1 (8) KAARINAN KAUPUNGIN KAARINA-TALON TOIMISTOTILOJEN KALUSTAMINEN 1. Hankinnan kuvaus Kaarinan kaupungin hankintapalvelut (jäljempänä

Lisätiedot

Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri. Liikkuva koulu-seminaari Tampere 28.1.2015

Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri. Liikkuva koulu-seminaari Tampere 28.1.2015 Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri Liikkuva koulu-seminaari Tampere 28.1.2015 Turvallisuus ja terveellisyys Toiminnallisuus, monikäyttöisyys Muunneltavuus, monipuolisuus Avaruus, modernisuus

Lisätiedot

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu.

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu. LAUNOSTEN KOULUN LAAJENNUSOSAN IRTOKALUSTEET Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.2015 ( 56): Launosten koulun laajennusosan irtokalusteista julkaistiin 28.4.2015 tarjouspyyntö julkisten hankintojen HILMA-ilmoitusmenettelyä

Lisätiedot

Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri. Opi ja onnistu esteettä seminaari

Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri. Opi ja onnistu esteettä seminaari Päämääränä yhteisöllisen oppimisen toimintakulttuuri Opi ja onnistu esteettä seminaari 17.11.2015 Henkilöstön, oppilaiden ja huoltajien yhteistyötyötaidot Yhteisöllisen toimintakulttuuri kehittyminen

Lisätiedot

ALUSTAVA Tarjouspyyntö neuvottelumenettelyn. pohjaksi. Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus 1 (9) Someron kaupunki

ALUSTAVA Tarjouspyyntö neuvottelumenettelyn. pohjaksi. Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus 1 (9) Someron kaupunki 1 (9) Kiiruun koulukeskuksen ensikertainen kalustus Sisällys 1 Hankinnan kohde ja laajuus... 3 1.1 Käänteinen kilpailutus... 3 1.2 Toimittajan projektiin osallistuminen... 4 1.3 Toimitusaika... 4 1.4 Takuu...

Lisätiedot

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. 1 (5) SÄHKÖISEN OPPIMISYMPÄRISTÖPALVELUN HANKINTA Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. VERTAILUPERUSTEET 1.

Lisätiedot

Hettichin liukuovijärjestelmät

Hettichin liukuovijärjestelmät Sulavaa liikkuvuutta Hettichin liukuovijärjestelmät Mitä mieltä asiakkaat ovat liukuovista ja millaisia vaatimuksia he asettavat niille? Hettichin markkinatutkimus selvittelee näitä kysymyksiä. Tulokset

Lisätiedot

Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010

Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010 Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010 Portfolio Suunnitteluprosessi Arvioinnin kohteet ja niiden kriteerit Ideiointi Alkuideoiden kehittely ja teeman valinta Tuotteen tai teoksen tarkoituksen

Lisätiedot

Millainen tila on helppo pitää puhtaana? Leila Kakko

Millainen tila on helppo pitää puhtaana? Leila Kakko Millainen tila on helppo pitää puhtaana? Leila Kakko 1 2 3 http://docplayer.fi/3709510-siivous-sisailman-laatutekijana.html 4 Siivouksen vaikutus sisäilmaan Siivouksella voidaan poistaa lähinnä pinnoille

Lisätiedot

Pyhännän esikoulu-päiväkodin ensikertainen kalustus

Pyhännän esikoulu-päiväkodin ensikertainen kalustus Pyhännän esikoulu-päiväkodin ensikertainen kalustus Pyydämme tarjoustanne Pyhännän esikoulu-päiväkodin rakennukseen hankittavista kalusteista. 1. Hankintayksikkö Pyhännän kunta Sivistyslautakunta Koulutie

Lisätiedot

1 Hankinnan kohde ja laajuus... 3. 1.1 Käänteinen kilpailutus... 3. 1.2 Toimittajan projektiin osallistuminen... 4. 1.3 Toimitusaika...

1 Hankinnan kohde ja laajuus... 3. 1.1 Käänteinen kilpailutus... 3. 1.2 Toimittajan projektiin osallistuminen... 4. 1.3 Toimitusaika... Tarjouspyyntö 1 (11) Hattulan kunta Sivistysyksikkö Käyntiosoite Puhelin Sivistystoimisto Myllytie 33 13720 Parola Vaihde 03 67311 Juteinikeskuksen koulun ensikertainen kalustus Sisällys 1 Hankinnan kohde

Lisätiedot

Tuntiopettajien työhyvinvointi Kysely syyskuussa 2016

Tuntiopettajien työhyvinvointi Kysely syyskuussa 2016 Tuntiopettajien työhyvinvointi 2016 Kysely syyskuussa 2016 10. Työmotivaationi on 11. Työssäni tapahtuu muutoksia 12. Koen viikoittaisen työmääräni kokonaisuudessaan (mukaan lukien muut työtehtävät) 13.

Lisätiedot

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Johdanto Tehtävänä on analysoida Saariston ekologia-kurssilla käytettävän tietokoneohjelman käyttöliittymän visuaalisia ominaisuuksia. Vastaa ensiksi VisaWi -lomakkeeseen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveys- ja päihdepalvelut Suun terveydenhuolto Johtajahammaslääkäri

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Sosiaali- ja terveysvirasto Terveys- ja päihdepalvelut Suun terveydenhuolto Johtajahammaslääkäri Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 9 Päätös Jakomäen hammashoitolan hammashoitoyksikön hankinnassa HEL 2016-014037 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä Dental-Systems Oy:n tarjouksen

Lisätiedot

MEIDÄN VESANNON KOULU

MEIDÄN VESANNON KOULU MEIDÄN VESANNON KOULU Mikä on meidän visio? Ajatukset lentoon! Kouluhankkeen työpajapäivät 23.-24.8.2017 Vesannon kunnan hankesuunnittelutyöryhmä yhdessä WSP Finlandin asiantuntijoiden (Monika Gardini

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 2010: 14. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu)

Määräykset ja ohjeet 2010: 14. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2010 2011 Määräykset ja ohjeet 2010: 14 ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Portfolio Arvioinnin kohteet ja niiden kriteerit Suunnitteluprosessi

Lisätiedot

1/7. Kohteiden yhteiset kriteerit Novetos Oy Management Institute of Finland MIF Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/7. Kohteiden yhteiset kriteerit Novetos Oy Management Institute of Finland MIF Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL 2014-015086 / Lasten ja nuorten koordinaatioryhmien valmennus 2015-2016 (Pisteytys kohderiveittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Future Classroom Lab Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen

Future Classroom Lab Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen Future Classroom Lab Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen Mikko Horila ja Tuomo Tammi (Sampo Forsström, Aino-Maaria Rautenbach, Pentti Mankinen, Markku Lang) FCLab.fi -hanke FCLab.fi-hanke

Lisätiedot

Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa

Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa Miten varustelimme uudistetut oppimistilat koulun peruskorjauksessa Satu Kekki, perusopetuksen rehtori ja Jari Sjo lund, TVT:n opetuskäytön suunnittelija Turun yliopisto, Turun normaalikoulu Turun normaalikoulu

Lisätiedot

Tarjouspyyntö siivouksesta

Tarjouspyyntö siivouksesta Kotihoidon johtaja Tarjouspyyntö siivouksesta Oulaisten kaupungin perusturvalautakunta pyytää tarjousta kotihoidon tukipalveluina ostettavasta siivouspalvelusta. Siivoustyö tehdään kaupungin alueella noin

Lisätiedot

Sinua ja asiakastasi varten

Sinua ja asiakastasi varten Sinua ja asiakastasi varten tyylikäs ja kompakti muotoilu Neo-hammashoitoyksikön tyylikäs ja toimiva muotoilu lisää vastaanottosi viihtyisyyttä. Hoitoyksikkö mahtuu pieneenkin tilaan. Tuolin pieni kiinnitysala

Lisätiedot

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma

Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Hyvinkään itäinen ohikulku, tiesuunnitelma LIITE 4 Tarjouksen laadun arviointiperusteet 1 (9) Yleistä Tarjoukset arvioidaan ja pisteytetään jäljempänä mainittujen laadullisten tekijöiden suhteen sen perusteella, missä määrin tarjotun palvelun ominaisuudet

Lisätiedot

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä.

Huom.: Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta tarjousten viimeisestä jättöpäivästä. LIITE 2 1(8) TARJOUSLOMAKE Vertailuperusteet, niiden pisteytys ja ilmoittaminen. TARJOUS, TARJOTUT LÄÄKÄRIT Tarjoajan nimi: Y-tunnus: Yhteyshenkilö: Yhteyshenkilön osoite: Yhteyshenkilön puhelinnumero:

Lisätiedot

ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU

ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU ORIVEDEN KESKUSTA-ALUEEN LIIKETONTTIA KOSKEVA TARJOUSKILPAILU HANKKEEN KUVAUS 09.05.2012 SISÄLLYSLUETTELO sivu 1. Yleistä... 3 2. Tarjouskilpailu... 4 2.1 Tarjouskilpailun ehdot... 4 2.2 Tarjouksessa pyydetään

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joroisten kunta, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joroisten kunta, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 195424 /, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 1 HINTA Kokonaishinta

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS

ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS 1 Kiinteistö M² ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS PK²:n suuri rakennusala on onnistuneesti sijoitettu julkisivultaan ja massoittelultaan puutarhakaupungin mittakaavaan. Maanpäälliset kuusi kerrosta on jaettu

Lisätiedot

Future Classroom Lab. Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen

Future Classroom Lab. Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen Future Classroom Lab Oppimisen vyöhykkeet ja oppimisympäristöjen kehittäminen Mikko Horila, Tuomo Tammi ja Sampo Forsström (Aino-Maaria Rautenbach, Pentti Mankinen, Markku Lang) http://bit.ly/fcl-kohtio

Lisätiedot

ILO OPPIA! Uuden koulun monikäyttöisyys ja toiminnallisuus

ILO OPPIA! Uuden koulun monikäyttöisyys ja toiminnallisuus TIINA MYLLYNEN Suunnittelija Kuvissa: Ojanperänkankaan koulu, Liminka ILO OPPIA! Uuden koulun monikäyttöisyys ja toiminnallisuus 13.09.2018 TIINA MYLLYNEN 13.9.2018 ILO OPPIA! Uuden koulun monikäyttöisyys

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tulipesän paineen ja palamisilman säätö > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

1/6. BONG SUOMI OY Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet ,00. /ensimmäiset kpl

1/6. BONG SUOMI OY Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet ,00. /ensimmäiset kpl 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO H025-16 / Dnro HEL 2016-003417 / Painettujen kirjekuorien hankinta tehdastoimituksina ( ja sen ylittävät tilauserät) (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia

Lisätiedot

Ergonomiaratkaisuja bioanalyytikon työhön

Ergonomiaratkaisuja bioanalyytikon työhön Labquality Days -kongressi 7.2.2014 Ergonomiaratkaisuja bioanalyytikon työhön Nina Nevala, LitT vanhempi tutkija, Työterveyslaitos professori, Jyväskylän yliopisto 1 Ergonomiaratkaisujen tavoitteena työn

Lisätiedot

Kia Koponen. Muotoilun ko / Sisustusarkkitehtuuri KQ12S1SA Metropolia AMK. Malmin pyöräkeskus Projekti 1: Kiintokaluste VIISTE 22/05/2014

Kia Koponen. Muotoilun ko / Sisustusarkkitehtuuri KQ12S1SA Metropolia AMK. Malmin pyöräkeskus Projekti 1: Kiintokaluste VIISTE 22/05/2014 Kia Koponen Muotoilun ko / Sisustusarkkitehtuuri KQ12S1SA Metropolia AMK Malmin pyöräkeskus Projekti 1: Kiintokaluste VIISTE 22/05/2014 Malmin monet kasvot Malmi ennen 1950 Malmi 1980-89 Uusi ja tuleva

Lisätiedot

Nova Schola Finlandia moderni koulu

Nova Schola Finlandia moderni koulu Nova Schola Finlandia moderni koulu Raila Oksanen 22.9.2016 Page 1 JOS HALUAT MUUTTAA KULTTUURIA, PITÄÄ MUUTTAA ITSE YRITYSTÄ JA SEN TOIMINTATAPOJA. (Molotsi, H. 2014. The Lean Enterprise) JOS HALUAT MUUTTAA

Lisätiedot

Sisäilmastoseminaari 2018

Sisäilmastoseminaari 2018 Sisäilmastoseminaari 2018 Moduulipohjaisten sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusten käytettävyys - case tutkimus Leena Aalto arkkitehti SAFA, vanhempi asiantuntija Työterveyslaitos Työterveyslaitos Työtilat

Lisätiedot

Pohjois-Ritaharjun koulu, Oulu. - koulu avattiin syksyllä enimmäisoppilasmäärä 400

Pohjois-Ritaharjun koulu, Oulu. - koulu avattiin syksyllä enimmäisoppilasmäärä 400 Pohjois-Ritaharjun koulu, Oulu - koulu avattiin syksyllä 2016 - enimmäisoppilasmäärä 400 - lempinimi Pyrstötähti - neljä moduulia eli sakaraa - me työskentelemme C-sakarassa Huomioi tätä diaesitystä katsoessasi:

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Oulun ja Pohjois Karjalan ammattikorkeakoulu Virtuaalivasikan kasvatuspeli v. 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50

Lisätiedot

A1. OPS-UUDISTUS JA TEKNOLOGIA Oppiaineiden näkökulmia Taide- ja taitoaineet

A1. OPS-UUDISTUS JA TEKNOLOGIA Oppiaineiden näkökulmia Taide- ja taitoaineet A1. OPS-UUDISTUS JA TEKNOLOGIA Oppiaineiden näkökulmia Taide- ja taitoaineet VALTAKUNNALLISET VIRTUAALIOPETUKSEN PÄIVÄT 8.-9.12.2014, Helsinki, Messukeskus Mikko Hartikainen Opetushallitus Kuvataiteen

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joensuun kaupungin Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joensuun kaupungin Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/10 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 105746 / Joensuun kaupungin Mehtimäen pesäpallostadionin katsomo (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Virtuaaliammattikorkeakoulu Taide kasvatus taidekasvatus > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä

Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä Koulujen tilatehokkuutta metsästämässä Uusien oppimisympäristöjen edut Raila Oksanen, johtava konsultti, FCG Konsultointi Mikko Kaira, toimialajohtaja, FCG Suunnittelu ja tekniikka & FCG Suunnittelu ja

Lisätiedot

Building Case. Opinmäen kampus

Building Case. Opinmäen kampus Building Case Opinmäen kampus Opinmäki on Espoon Suurpellon alueelle vuonna 2015 valmistunut moderni oppimiskeskus. Tilat on rakennettu kannustamaan oppilaita kommunikoivaan työskentelyyn ja yhdessä oppimiseen.

Lisätiedot

Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Pirkanmaan ammattikorkeakoulu Hotel Management Case Hotel v 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä:

Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset on kuvattu yksityiskohtaisesti seuraavissa liitteissä: HELSINGIN YHTEISLYSEON KALUSTEIDEN HANKINTA Maanviljelyslyseon osakeyhtiö/helsingin yhteislyseo (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilma-ilmoituskanavaan 10.3.2017 lähetetyn hankintailmoituksen

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. SUURTALOUSLAITTEEN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy WinNova pyytää tarjoustanne käytetystä astianpesukoneesta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN KOHDE

Lisätiedot

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone

Kylpyhuonekalusteet. Kylpyhuone Kylpyhuonekalusteet Kylpyhuone 1 Cello on upeita kokonaisuuksia Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia ja inspiroivia ideoita suomalaiseen

Lisätiedot

Oppimisympäristökysely 2018 Nummi ja HYK

Oppimisympäristökysely 2018 Nummi ja HYK Oppimisympäristökysely 2018 Nummi ja HYK Vastausaika 11.12.2018-10.1.2019 Vastaajamäärät Vastaajat, oppilaita vastannut 212 Nummen yhtenäiskoulu Vastanneita oppilaita 125 (kohderyhmä 208) 60% 5-luokka

Lisätiedot

Kalustehelat. 009 Atk-varusteet. Valaisimet. Vetimet. varusteet

Kalustehelat. 009 Atk-varusteet. Valaisimet. Vetimet. varusteet 231 009 Atk-varusteet Tiivistekynnykset Pistorasiat/data/av Atk-varusteet Säilytystilan Liukuoven helat Vetimet Valaisimet Liesikuvut Keittiövarusteet Mekanismit Kalustehelat varusteet Atk-varusteet Muunneltavuutta

Lisätiedot

OPPIMISYMPÄRISTÖN ROOLI

OPPIMISYMPÄRISTÖN ROOLI OPPIMISYMPÄRISTÖN ROOLI - opetusteknologia t ja arkkitehtuuri i apuna oppilaan tukemisessa Marko Kuuskorpi perusopetuksen rehtori Marko Kuuskorpi, perusopetuksen rehtori Seija Mela, erityisluokanopettaja

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus Liite 3

Siivouspalvelukuvaus Liite 3 1 Siivouspalvelukuvaus Liite 3 Asiakas Sopimuskohde / osoite Wiitaunioni; siivouspalvelut Kuntoutumiskeskus Miekku Haapaniementie 27 44 500 VIITASAARI Siivottava pinta-ala 440,40 m 2 Työaika on 2,0 h/kerta;

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Tarjouspyyntö 5.2.2016 LIIKENNETRAKTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne käytetystä liikennetraktorista tämän tarjouspyynnön mukaisesti. 1. HANKINNAN

Lisätiedot

Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Arcada yrkeshögskola Hållbar utveckling v 0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa

IPT 2. Hankinta työpaja Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa IPT 2 Hankinta työpaja 8.-9.6.2017 Uusi hankintalaki valituksien välttäminen tarjousten vertailussa Neuvottelumenettelyn läpivienti Hankinnalle määritetty selkeät tavoitteet Hankintaprosessin mukainen

Lisätiedot

Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin.

Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin. Notkeaa ja helppoa sisustusta konstikkaampiinkin julkisiin tiloihin. Konstit on monet Konsti on uudenlainen, erityisesti julkisiin tiloihin suunniteltu kalustesarja Soft-Kalusteelta. Tuoteperheen sohvat,

Lisätiedot

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 B 2 1 (6) Ryhmäperhepäiväkotien ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS RYHMÄ- JA LEPOHUONEET Paperi- ja saippua-annostelijat

Lisätiedot

L O I STAVAT V I I S I TÄ H T E Ä

L O I STAVAT V I I S I TÄ H T E Ä L O I STAVAT V I I S I TÄ H T E Ä S I J A I N T I P R O F I L O I Aktiivinen alue Leppävaara on yksi Suomen nopeimmin kasvavista yrityskeskittymistä. Ja syystäkin. Se on strategisesti loistavassa kohdassa,

Lisätiedot

Julkinen loppuraportti Lekolar-Printel Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa Oulun kaupungin nopeiden kokeilujen ohjelma I, Syksy/2018

Julkinen loppuraportti Lekolar-Printel Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa Oulun kaupungin nopeiden kokeilujen ohjelma I, Syksy/2018 Julkinen loppuraportti 29.3.2019 Lekolar-Printel Oy:n nopea kokeilu Oulun Hintan koulussa Oulun kaupungin nopeiden kokeilujen ohjelma I, Syksy/2018 Kokeilun esittely Lekolar-Printel Oy yhteiskehitti Hintan

Lisätiedot

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma.

x.11.2013 Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Mårtenspy skola, Martinkyläntie 485, 04240 Talma. 1 (10) Vuokranantaja: Vuokralainen: Sipoon kunta, Tekniikka- ja ympäristöosasto, Toimitilat. PL 7, 04131 Sipoo Sipoon Kunta, Sivistysosasto, Kansalaisopisto PL 7, 04131 Sipoo Vuokrakohde: Mårtenspy skola,

Lisätiedot

KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY

KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY 30.9.2016 KENTTÄPALVELUT OULU JA KOILLISMAA 2017 KONSULTIN VALINTA PISTEYTYSMENETTELY Konsultin valinta, pisteytysmenettely 1 Yleistä Konsultiksi valitaan tarjoaja, jonka tarjous on paras hinta-laatusuhteeltaan.

Lisätiedot

HSPACE / Vuosaaren peruskoulu

HSPACE / Vuosaaren peruskoulu HSPACE / Vuosaaren peruskoulu Ryhmä 4 18.3.2011 Konsepti Monitoimitila ja käytävät, yhdistäminen Kirjaston nykyinen funktio - Äidinkielen opettajien hoidossa - Auki noin 15 min päivässä - Vanhoja kirjoja

Lisätiedot

Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet

Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet Tilat ja opetussuunnitelmien perusteet Eija Kauppinen 13.4.2016 Perusopetuksen oppimiskäsitys Oppilas on aktiivinen toimija ja oppii asettamaan tavoitteita, ratkaisemaan ongelmia ja toimimaan muiden kanssa.

Lisätiedot

Kunkin vertailuperusteen alakohdan painoarvo on ilmoitettu yllä olevassa taulukossa. Laatu ja tekniset ominaisuudet perustaso 8 max 10 / 45 %

Kunkin vertailuperusteen alakohdan painoarvo on ilmoitettu yllä olevassa taulukossa. Laatu ja tekniset ominaisuudet perustaso 8 max 10 / 45 % 3. JUNATEKNIIKAN TASO Yhteenveto SIEMENS Painoarvo 1. Laatu ja tekniset ominaisuudet 7,76 7,11 45 % 2. Standardiratkaisujen osuus 8,10 7,80 22 % 3. Vastaavuus tarjouspyynnön teknisiin vaatimuksiin 8,00

Lisätiedot

Asiakirjatyyppi 1/6 28.11.2012

Asiakirjatyyppi 1/6 28.11.2012 Asiakirjatyyppi 1/6 PALVELUKUVAUS Ojoisten Lasten talo, (päiväkoti, esikoulu, koulu ja neuvola) (elokuu 2013) Ylläpitosiivous Tuulikaapit Märkäeteiset Ovista ja ovenpielistä likaantuneiden kohtien pyyhintä

Lisätiedot

Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Tampereen ammattikorkeakoulu Verkkokeskustelu > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

Turun normaalikoulun remontti: ICT-näkökulma

Turun normaalikoulun remontti: ICT-näkökulma Turun normaalikoulun remontti: ICT-näkökulma Jari Sjo lund Tieto- ja viestintaẗekniikan opetuskaÿto n suunnittelija Turun yliopisto, Turun normaalikoulu jari.sjolund@utu.fi Turun normaalikoulu Varissuon

Lisätiedot

KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET

KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET KUNTOMÄÄRITYKSEN PERIAATTEET Tienvarsikalusteilla tarkoitetaan tässä yhteydessä tielaitoksen ja muiden ylläpitämiä levähdys- ja pysäköimisalueiden sekä lauttapaikkojen pöytiä, istuimia, katoksia, käymälöitä,

Lisätiedot

Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Virtuaaliammattikorkeakoulu Seksuaaliterveyden edistäminen v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

LIITE 2. Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet:

LIITE 2. Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet: 1/ LIITE 2 Tarjousten kokonaistaloudellista edullisuutta koskevat vertailuperusteet: Tarjouskilpailu ratkaistaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehneen tarjoajan eduksi. Tarjousten kokonaistaloudellista

Lisätiedot

Profex Lasinpuhdistaja

Profex Lasinpuhdistaja Profex Lasinpuhdistaja Lasinpuhdistusaine, sopii kaikille lasipinnoille, kiiltäville muoveille yms. Haihtuva aine, ei jätä jäämiä puhdistetuille pinnoille. Pyyhi pinta nukkaamattomalla liinalla tai kuivaa

Lisätiedot

Puhtauspalvelussa toimiminen 15 osp. Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus

Puhtauspalvelussa toimiminen 15 osp. Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus Puhtauspalvelussa toimiminen 15 osp Ammattiosaamisen näytön toteutuksen kuvaus Näytön tehtävät: suunnittelee työtään yhteistyössä työyhteisön kanssa asiakaskohteen toiminnan, palvelukuvauksen ja työohjeiden

Lisätiedot

VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat

VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat Tekniset palvelut 30.1.2018 1 VUOKRATTAVA TILA, suun terveydenhuollon tilat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (ESSOTE) hakee käyttöönsä vuokratiloja keskitetylle hammashoitolalle.

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka monivalinta aihio > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

Betonilattioiden hoito-ohjeet

Betonilattioiden hoito-ohjeet Betonilattioiden hoito-ohjeet 2. syyskuuta 2013 Betonilattioiden hoito-ohjeet Yleistä Vanhoissa betonilattioissa yleisiä ongelmia ovat niiden likaantuminen, vaikea puhdistettavuus ja pölyäminen. Näiden

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

Tkk Sali600 Arkkitehtisuunnittelijan näkökulma

Tkk Sali600 Arkkitehtisuunnittelijan näkökulma Tkk Sali600 Arkkitehtisuunnittelijan näkökulma TkkSali600 Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy Arkkitehtitoimisto A-konsultit perustettu 1961 (nimellä Adlercreutz & Aschan) Siirtyminen cad-ohjelmien käyttöön

Lisätiedot

ITAB-KASSAPÖYDÄT. Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin.

ITAB-KASSAPÖYDÄT. Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin. KASSAPÖYDÄT Lyhyemmät F-2000 mallit sopivat erinomaisesti pieniin erikoiskauppoihin. Kaikkien F-2000 mallien pakkaustasot kestävää korkeapainelaminaattia. F-2000 Laatua ja tehokkuutta ITAB Pan-Ostonin

Lisätiedot

Cold Line -kylmäkalusteet

Cold Line -kylmäkalusteet Cold Line -kylmäkalusteet ENERGIATEHOKKUUS SÄÄSTÄÄ LUONTOA JA KUSTANNUKSIA Cold Line Elintarvikkeiden ja juo Cold Line -tuoteryhmä on eurooppalaisen kylmäkalustestandardin mukainen, erityisesti ravintoloiden

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tapauskertomus tietojärjestelmähanke > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tilastollinen päättely > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Työsopimuksella sovitaan pelisäännöt? V.1.0 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

Tilojen muuttuminen koulun toimintakulttuurin myötä. Pertti Parpala

Tilojen muuttuminen koulun toimintakulttuurin myötä. Pertti Parpala Tilojen muuttuminen koulun toimintakulttuurin myötä Pertti Parpala Päivittäinen puurtaminen, vaatimus istua hiljaa, omalla paikalla, liikkumatta, kyky kontrolloida itseään motorisesti. Valta-asemat opettaja-oppilas

Lisätiedot

VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain VirtuaaliAMK Tietolaari > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien

Lisätiedot

MAAILMAN PARAS KOULU LAADUKASTA ARKKITEHTUURIA ARKEEN EDUCA 2013

MAAILMAN PARAS KOULU LAADUKASTA ARKKITEHTUURIA ARKEEN EDUCA 2013 MAAILMAN PARAS KOULU LAADUKASTA ARKKITEHTUURIA ARKEEN EDUCA 2013 Kaisa Nuikkinen johtava arkkitehti, FT Opetusvirasto, Helsingin kaupunki 26.1.2013 Miten julkisen sektorin koulurakentamisessa uudisrakentamisessa

Lisätiedot

Liikkuvan koulun johtaminen -rehtorin näkökulma. Antti Blom, Varkaus,

Liikkuvan koulun johtaminen -rehtorin näkökulma. Antti Blom, Varkaus, Liikkuvan koulun johtaminen -rehtorin näkökulma Antti Blom, Varkaus, 11.04.17 Rehtorin rooli opettajien Liikkuva koulu toiminnan mahdollistajana Keskustelua väittämistä Rehtorin tehtävä on luoda edellytyksiä

Lisätiedot

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet Teematyöpaja III. Opetushallitus

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet Teematyöpaja III. Opetushallitus Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet 2017 Teematyöpaja III Opetushallitus 22.1.2016 TEEMATYÖPAJAN 22.1.2016 OHJELMA / PROGRAM 9.30 10.00 Ilmoittautuminen ja kahvi/ Anmälan och kaffe, Monitoimisalin aula

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % % % < 50 %

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Teknillinen mekaniikka: Voima ja sen komponentit > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

piiri Ehdotus lähtee julkisuuden eri asteiden artikuloinnista. Tehokas kortteli on sovitettu pienimittakaavaiseen ympäristöön jakamalla rakentaminen p

piiri Ehdotus lähtee julkisuuden eri asteiden artikuloinnista. Tehokas kortteli on sovitettu pienimittakaavaiseen ympäristöön jakamalla rakentaminen p piiri Ehdotus lähtee julkisuuden eri asteiden artikuloinnista. Tehokas kortteli on sovitettu pienimittakaavaiseen ympäristöön jakamalla rakentaminen pienempiin, kadun kaarevaa linjaa seuraaviin osiin.

Lisätiedot

HAMK Pähkinäkori > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

HAMK Pähkinäkori > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain HAMK Pähkinäkori > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue Ominaisuuksien Valmis/

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue. Limingan työpajan keskustelun teemoja

Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue. Limingan työpajan keskustelun teemoja Opetus- ja kulttuuriministeriö Lukiouudistuksen maakuntakiertue Limingan työpajan keskustelun teemoja Tulevaisuuden osaamistarpeet ja osaamisen vahvistaminen Tiedon hankinnan ja soveltamisen taidot, kriittisen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA. 1. Hankintayksikkö. 2. Hankinnan kohde. 3. Laatuarvioinnin pisteytys

PÖYTÄKIRJA MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA. 1. Hankintayksikkö. 2. Hankinnan kohde. 3. Laatuarvioinnin pisteytys PÖYTÄKIRJA 1 (7) MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA Mäntsälän elinkaarihanke 30.3.2015 J.G. Aika: 30.3.2015 klo 09.00-14.10 Paikka: Mäntsälän kunnantalo Osallistujat: Hannu Seppälä,

Lisätiedot

Siivouspalvelukuvaus LIITE 1

Siivouspalvelukuvaus LIITE 1 Siivouspalvelukuvaus LIITE 1 Asiakas Sopimuskohde / osoite Ylläpitosiivous Wiitaunioni; siivouspalvelut Muurasjärven ala-aste; A-rakennus Ristimäentie 9 44 880 Muurasjärvi Siivottava pinta-ala 559,40 m2

Lisätiedot

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja.

Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. PUHTAUSTASOT JA MÄÄRITELMÄT PUHTAUSTASO 5 / (PUHDAS, HYGIEENINEN) Tilat ovat edustavia tai hygieenisesti korkeaa puhtautta vaativia tiloja. Tilat ovat käytössä päivittäin. Tilojen toiminta edellyttää tiloilta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) PUISTOJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014 2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Puistojen ja muiden viheralueiden suunnittelun puitesopimus 2014

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä.

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä. LIITE 4 TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN YKSIKKÖ/ Toffela-hanke Tarjous saapunut YRITYS saapunut Hankintamenettely Avoimen menettelyn mukainen hankintailmoitus on julkaistu www.hankintailmoitukset.fi sivulla

Lisätiedot

Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % % % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaalikylä Virtuaalikylä v. 0.9 > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue Ominaisuuksien Arviointialue

Lisätiedot