PÖYTÄKIRJA MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA. 1. Hankintayksikkö. 2. Hankinnan kohde. 3. Laatuarvioinnin pisteytys

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PÖYTÄKIRJA MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA. 1. Hankintayksikkö. 2. Hankinnan kohde. 3. Laatuarvioinnin pisteytys"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 1 (7) MÄNTSÄLÄ ELINKAARIHANKE / LAADULLINEN VERTAILUPÖYTÄKIRJA Mäntsälän elinkaarihanke J.G. Aika: klo Paikka: Mäntsälän kunnantalo Osallistujat: Hannu Seppälä, Mäntsälän kunta Pekka Lintonen, Mäntsälän kunta Janne Mäkinen, Mäntsälän kunta Erja Sihlman, Mäntsälän kunta Pekka Savolainen, Mäntsälän kunta Kai Kalima, WSP Oy Jari Kaukonen, WSP Oy Joel Gustafsson, WSP Oy 1. Hankintayksikkö Hankintayksikkö on Mäntsälän kunta. 2. Hankinnan kohde Mäntsälän kunnan elinkaarihanke. Hankintailmoitus on julkaistu HILMA:ssa ja tarjouspyyntömateriaali on toimitettu ehdokkaille Mall: Allmän - Stående dot ver 1.0 Lisäkirjeitä on julkaistu 6 kappaletta: - Lisäkirje Lisäkirje Lisäkirje Lisäkirje Lisäkirje Lisäkirje Lisäkirje Laatuarvioinnin pisteytys Tarjoajille annettavat laatupisteet perustuvat jäljempänä olevien kohtien 1 5 ehdotusten arviointiin seuraavan taulukon osoittamalla pisteytyksellä ja asianomaisen arviointikohdan osoittamalla painoarvolla. WSP Finland Oy Heikkiläntie Helsinki Puhelin Faksi Y-tunnus

2 2 (7) Hylätty ehdotus Erittäin heikko Huomattavasti alle odotusarvon Selvästi alle odotusarvon Hieman alle odotusarvon Odotusarvoa vastaava Hieman odotusarvon ylittävä Odotusarvon selvästi ylittävä Odotusarvon huomattavasti ylittävä hyvä ehdotus Erittäin hyvä ehdotus Erinomainen ehdotus 0 pistettä 1 pistettä 2 pistettä 3 pistettä 4 pistettä 5 pistettä 6 pistettä 7 pistettä 8 pistettä 9 pistettä 10 pistettä Kumpikin kohde arvioitiin laadun osalta erikseen ja saadut laadulliset pisteet laskettiin yhteen. Osien 1-5 pistemäärää painotettiin siten, että kummankin kohteen yhteenlaskettujen laatupisteiden kokonaisenimmäismäärä on 100 pistettä. Edellä esitettyä arviointitaulukkoa käyttäen maksimaalinen suunnitelma tai ehdotus arvioitiin 10 pisteen ja hylättävä ehdotus 0 pisteen arvoiseksi. Arviointiryhmä on pisteyttänyt tarjoukset käyttäjiltä saamien tietojen perusteella. Arviointiryhmän jäseninä toimivat varhaiskasvatuksen, opetustoimen, maankäytön ja teknisten palveluiden asiantuntijat, jotka on esitetty tämän pöytäkirjan osallistujalistassa. Arviointiaineistona on käytetty tarjouksia liiteasiakirjoineen ja videoesityksiä 4. Hyökännummen koulun ja päiväkodin pisteytys ja perustelut 1. a. Suunnitelmien ja oppimisympäristön nykyaikaisuus ja innovatiivisuus (10 %) YIT / Caverion: 2 pistettä. Huomattavasti alle odotusarvon. o Käytävätilat pitkät, kapeahkot, ahtaat ja ikkunattomat. o Päiväkotitilat epäkäytännölliset läpikulkujen takia. Keskuskäytävät ovat pimeät. o Koulutiloissa "3 monikäyttötilaa" ovat läpikulkutiloja ja ilman ikkunoita. o Kirjaston sijainti on epäonnistunut, sillä se on oppilaiden saavutettavissa etupäässä ulkokautta. o Iltakäytössä parkkipaikalta idästä joudutaan kiertämään koko rakennuskompleksi. NCC: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus. o Aulatilat monikäyttöiset, avarat ja valoisat, muualtakin kulkureiteiltä avautuvat näkymät ulos. o Runsaasti soluja ja yhdistettäviä tiloja. o Ruokalan ja liikuntasali sekä koko aula on yhdistettävissä yhdeksi tilaksi. Sen sijainti on mainio, käytettävissä esim. laajoissa tapahtumissa. o Nouseva näyttämö on oivallinen ratkaisu ja monikäyttöinen.

3 3 (7) o Laaja yhtenäinen perusratkaisu voidaan kehittää päiväkodin kannalta toimivammaksi siten, että jokaiselle päiväkohdin ryhmälle erilliset ryhmätilat. o Tilojen aukeaminen aulaan ja toisiinsa, eri vuosiluokkien työskentely yhdessä mahdollistuu, mahdollistaa yhteisopettajuuden ja uudenlaisen oppimisen. b. Tilojen ja ulkoalueiden suunnitteluratkaisujen toiminnallisuus ja ympäristön virikkeellisyys (5 %) YIT / Caverion: 3 pistettä. Selvästi alle odotusarvon. o Nummelantien puoleinen rakennusraja ylittyy, rakennus ei noudata rakennusrajaa, selvää julkisivua ei muodostu. o Kaakkoinen rakennusraja ylittyy (päiväkoti) estäen koulun ja myös pihatilojen laajennuksen. o Linja-auton saattopysäkin sijoittaminen Nummelantien varteen on mahdotonta jälkikäteenkään kaavan mukaisesti. o Kirjasto tulee liian lähelle Nummelantietä. o Sisäpihan huolto on hankalaa. o Pihojen asemointi tontilla on hyvä päiväkodille. o Päiväkodille toimiva piharatkaisu. o Lämpölaitokselle erillinen kulku, positiivinen turvallisuusvaikutus. o Koulun ja päiväkodin laajennukselle hankitusta alueesta merkittävä osa jätetty käyttämättä. o Väljät ja selkeästi jäsennellyt pihat o Ulko- ja sisätilojen välinen yhteys varsin hyvä o Vanha ja uusi osa selkeästi erillään, hyvä ratkaisu o Hyvin mitoitettu piha-alue. Lähiliikuntapaikan suunnitelma onnistunut. o Tuotantokeittiösuunnitelma onnistunut, sillä se täyttää valmistuskeittölle asetetut tavoitteet. c. Tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus (10 %) YIT / Caverion: 2 pistettä. Huomattavasti alle odotusarvon. o Sisäpihan (kattamaton) lyhyt käyttöaika. o Sisäpiha hankalasti huollettavissa. o Vanhanaikainen koppikoulu lukuun ottamatta muutamia taiteseiniä. o Pitkät pimeät yhdyskäytävät - paljon vaikeasti valvottavaa tilaa. NCC: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus. o Aulat ovat väljiä ja käytettävissä monipuolisesti oppimiseen ja iltatoimintoihin jne. o Aulat ovat käytettävissä monipuolisesti, jolloin oppilailla on mahdollisuus erilaisiin sisätoimintoihin. o Soluratkaisut ovat toimivia.

4 4 (7) o Soveltuu mainiosti nykyaikaisen OPS:n toteuttamiseen. o Iltakäyttö huomioitu oivallisesti sisätilojen osalta. d. Liikenteelle, huoltoajolle ja pysäköinnille osoitetut alueet ja tältä osin ratkaisuehdotuksen toimivuus ja turvallisuusnäkökohtien huomioon ottaminen (5 %) YIT / Caverion: 3 pistettä. Selvästi alle odotusarvon. o Pysäköinti iltakäyttöä ajatellen kaukana. Iltakäytössä parkkipaikalta idästä joudutaan kiertämään koko rakennuskompleksi. o Ei linja-autosaattoa, eikä sitä voida kirjastopäädyn kohdalle laittaa, koska liittymiä ei saada Nummelantiellä riittävän etäälle toisistaan liikenneturvallisuuden heikkenemättä. o Kouluun tulevien oppilaiden saattopaikalta hankala matka sisäänkäynnille ja välituntialueelle. NCC: 8 pistettä. Odotusarvon huomattavasti ylittävä hyvä ehdotus o Pysäköintitiloja voidaan laajentaa ja käyttää suoraan kaakossa olevaa kenttää istutuskaistan takana. o Linja-auton saattoliikenne on huomioitu ja toteutettavissa myös Nummelantien varteen. o Huolto on ratkaistu paremmin kuin kilpailijalla, suljettavissa ja rakenteellisesti piilossa, ei näy ympäristöön. o Liikenneturvallisuus huomioitu hyvin koulun osalta, mutta puutteellinen päiväkodin osalta. o Pyöräkatokset sijoitettu erilleen välituntialueista, mikä ehkäisee ilkivaltaa. 2. Palvelusuunnitelmakokonaisuuden, joka sisältää ehdotuksen laadunvarmistuksesta, sisältö (palvelujakson projektisuunnitelma) ja sen arviointi (10 %) YIT / Caverion: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus. o Erittäin ansiokas projektisuunnitelma. o Laadukkaat kosteuden- ja pölynhallintasuunnitelmat. o Laadunvarmistukseen paneuduttu kohdekohtaisesti. o Huolellisesti laadittu projektisuunnitelma o Hyvät kosteuden- ja pölynhallintasuunnitelmat o Laadunvarmistus esitetty asiallisesti o Laaja alihankintaketju 3. Rakennusten energiataloudelliset ansiot (20 %)

5 5 (7) Energiatehokkuuden annetut lukuarvot vertaillaan ja pisteytetään edellä esitetyn taulukon mukaisesti. Lisäksi energian kokonaiskulutus otetaan huomioon erillisen maksutaulukon mukaisesti maksumekanismissa. YIT / Caverion: 10 pistettä. Erinomainen ehdotus. o Hyökännummen osalta E-luku 109 kwh/brm2/a NCC: 10 pistettä. Erinomainen ehdotus. o Hyökännummen osalta E-luku 111 kwh/brm2/a 4. Rakennusten ja niiden sijoittelun kaupunkikuvalliset ansiot ja sen soveltuvuus ympäristöön sekä sisätilojen luonne ja viihtyvyys (5 %) YIT / Caverion: 4 pistettä. Hieman alle odotusarvon. o Kaupunkikuvallisesti ei erotu riittävästi julkiseksi rakennukseksi ympäristöstään. o Pääsisäänkäyntiä ei ole korostettu riittävästi. o Julkisivumateriaalit sopusoinnussa nykyisen rakennuksen kanssa o Pitkät ja hieman yksitoikkoiset julkisivut. o Nummelantielle (pääkokooja) päin miljöötä rajaa vain kirjaston pääty, muu uusi osa kaukana. o Massa hajotettu liian monimuotoiseksi, joka levittäytyy pitkinä sakaroina tontin eri puolille. NCC: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus. o Rakennus on kaupunkikuvallisesti tunnistettava ja täyttää julkisen rakennuksen tunnusmerkit. o Uudisrakennus virkistävästi erilainen kuin vanha; ratkaisu hyvin onnistunut, koska vain yhdyskäytävä yhdistää rakennukset toisiinsa. o Massoittelu ansiokas, selkeät yhtenäiset massat. o Huomioi vanhan koulun ja ympäristön sekä sijainnin pääkokoojatien varressa. o Muodostaa Nummelantien varteen hienon julkisivun. o Selkeästi havaittava pääsisäänkäynti. o Sisätilat viihtyisät: selkeät, avarat ja muunneltavat 5. Rakennusten ja ulkoalueiden kunnossapitosuunnitelma (5 %) YIT / Caverion: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus. o Erittäin hyvä ja yksityiskohtainen kunnossapitosuunnitelma.

6 6 (7) o Hyvä kunnossapitosuunnitelma. 5. Riihenmäen koulun pisteytys ja perustelut 1. a. Suunnitelmien ja oppimisympäristön nykyaikaisuus ja innovatiivisuus (5 %) YIT / Caverion: 6 pistettä. Hieman odotusarvon ylittävä. o Suunnitelmia on jatkojalostettu erillisellä pedagogisella selvityksellä. NCC: 5 pistettä. Odotusarvoa vastaava. b. Tilojen monikäyttöisyys ja muunneltavuus (5 %) YIT / Caverion: 6 pistettä. Hieman odotusarvon ylittävä. o Pedagoginen selvitys sisältää oppimisympäristöä koskevan ratkaisuehdotuksen. NCC: 5 pistettä. Odotusarvoa vastaava. 2. Rakennusten energiataloudelliset ansiot (15 %) Energiatehokkuuden annetut lukuarvot vertaillaan ja pisteytetään edellä esitetyn taulukon mukaisesti. Lisäksi energian kokonaiskulutus otetaan huomioon erillisen maksutaulukon mukaisesti maksumekanismissa YIT / Caverion: 10 pistettä. Erinomainen ehdotus. o Riihenmäen osalta E-luku 110 kwh/brm2/a NCC: 10 pistettä. Erinomainen ehdotus. o Riihenmäen osalta E-luku 111 kwh/brm2/a 3. Rakennusten ja ulkoalueiden ylläpidon projektisuunnitelma (5 %) YIT / Caverion: 9 pistettä. Erittäin hyvä ehdotus.

7 7 (7) o Erittäin hyvä suunnitelma. o PTS tukevat projekti- ja kunnossapitosuunnitelma. 6. Yhteenveto o Hyvä suunnitelma. Lopulliset painotetut pisteet: YIT / Caverion: 68,00 pistettä NCC: 86,50 pistettä 7. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Puheenjohtaja: Hannu Seppälä Osallistujat: Erja Sihlman Pekka Lintonen Pekka Savolainen Janne Mäkinen Jari Kaukonen Kai Kalima Joel Gustafsson (siht.)

FCG Finnish Consulting Group Oy Tarjousten avaustilaisuuden vertailumuistio 1 (7) - 18.10.2010. Vertailun tulos on vertailuryhmän yksimielinen päätös.

FCG Finnish Consulting Group Oy Tarjousten avaustilaisuuden vertailumuistio 1 (7) - 18.10.2010. Vertailun tulos on vertailuryhmän yksimielinen päätös. Tarjousten avaustilaisuuden vertailumuistio 1 (7) HAUKIPUTAAN KUNTA ELINKAARITOTEUTUS Tarjousten avaustilaisuuden vertailumuistio Aika 5.10.2010 klo 12:00 17:00 Vertailuryhmä Johanna Vakkuri Haukiputaan

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄJÄ... 3 1.1 Päiväkoti... 3 1.2 Päivähoidon järjestäjä... 3 2. HANKESUUNNITELMAN LAATIJA JA YHDYSHENKILÖT...

Lisätiedot

Kunnanhallitus 124 18.05.2015

Kunnanhallitus 124 18.05.2015 Kunnanhallitus 124 18.05.2015 Mäntsälän Riihenmäen koulun laajennusosan, Hyökännummen koulun ja päiväkodin rakentamisen ja huollon sekä ylläpidon kilpailullinen neuvottelumenettely elinkaarimallilla, palveluntuottajan

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS 10/2014. Kokousaika 2.6.2014, klo 18.00 18.08. Kuntatalo, Helsinki. Asiat 73-74. Asialista

HALLITUKSEN KOKOUS 10/2014. Kokousaika 2.6.2014, klo 18.00 18.08. Kuntatalo, Helsinki. Asiat 73-74. Asialista HÄMEENKYRÖN KUNTA ASIALISTA HALLITUKSEN KOKOUS 10/2014 Kokousaika 2.6.2014, klo 18.00 18.08 Paikka Kuntatalo, Helsinki Asiat 73-74 Asialista H 73 Hämeenkyrön monitoimihanke; palveluntuottajan valitseminen

Lisätiedot

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa

Parkanon koulukampus. Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Parkanon koulukampus Pedagogisen suunnittelun johtaminen ja yhteistyö rakennussuunnittelun kanssa elinkaarimallissa Lähtökohdat ja tavoite vuonna 2015 Kaksi alakoulua, yläkoulu ja lukio, 600+100 oppilasta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) PUISTOJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014 2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Puistojen ja muiden viheralueiden suunnittelun puitesopimus 2014

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU

SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU UUDEN KOULURAKENNUKSEN TAUSTAT JA LÄHTÖKOHDAT Timo Juolevi rakennuttajapäällikkö 20.11.2018 PERUSKORJAUKSEN SELVITYS 10/2013-> Lähtötilanne Koulun sisäilma on koettu huonoksi

Lisätiedot

Vääksyn Yhteiskoulun uudisrakentaminen

Vääksyn Yhteiskoulun uudisrakentaminen 1/6 Vääksyn Yhteiskoulun uudisrakentaminen Alustava tarjouspyyntö 2/6 Sisällys 1. Yleistä... 3 1.1. Elinkaarihankkeen kuvaus... 3 1.2. Elinkaarihankkeen laajuus... 3 1.3. Tilaajan projektiorganisaatio

Lisätiedot

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT

KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT KOULUVERKKOSELVITYS 2016 KOULUJEN VANHEMPAINYHDISTYSTEN SWOT-ANALYYSIT SYLVÄÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KIIKAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS MARTTILAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS TYRVÄÄNKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS

Lisätiedot

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa:

Ehdokkaan sähköpostiosoite, johon tiedoksiannot ja päätökset voidaan toimittaa: Hankintailmoitus / liite 1.1 1(8) EHDOKKAAN TIEDOT: Ehdokkaan nimi: Ehdokkaan osoite: Y-tunnus: Allekirjoitus ja nimenselvennys: Allekirjoittajalla on laillinen nimenkirjoitusoikeus tai valtakirja: Kyllä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 14.12.2015. 105 Asianro 8582/10.03.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Kaupunginvaltuusto 105 14.12.2015. 105 Asianro 8582/10.03.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 317 2.11.2015 105 Asianro 8582/10.03.02.01/2014 Jynkän koulun ja Karttulan koulun rakentaminen elinkaarimallilla, toteutuksen käynnistäminen

Lisätiedot

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202

ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 ILOLA / T A I K A P U I S T O 3 Rakentamisohjeet kaupungin omistamille ao-tonteille Taikurintiellä ja Loitsukujalla kortteleissa 71200-71202 Taikapuisto 3 käsittää 19 omakotitonttia, joille kullekin saa

Lisätiedot

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joroisten kunta, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan)

TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO / Joroisten kunta, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 195424 /, varhaiskasvatuksen toimitila, KVR-urakka (Pisteytys kokonaishankinnan mukaan) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 1 Kelvollisia tarjouksia yhteensä: 1 HINTA Kokonaishinta

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖKIRJE. Dnro 6356/02.08.02/2014

TARJOUSPYYNTÖKIRJE. Dnro 6356/02.08.02/2014 Dnro 6356/02.08.02/2014 1(7) Kiinteistöjen piha-alueiden hoito OULUN ALUEURAKKA Kohde Oulun teknisen liikelaitoksen Kiinteistönhoitoyksikkö pyytää teiltä tarjousta Oulun alueurakasta. Talven urakka on

Lisätiedot

Sammontalo. Koulun henkilökunta

Sammontalo. Koulun henkilökunta Sammontalo Koulun henkilökunta Koulun henkilökunnan kuuleminen Kysely oli avoinna 12.4.-23.4.2019 Kyselyyn tuli yhteensä 228 karttamerkintää, 55 koulun henkilökuntaan kuuluvaa vastasi ja 91 kävi tutustumassa

Lisätiedot

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus

Rakentamistapaohjeet. Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen. Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus Rakentamistapaohjeet Terveyskeskuksen tontti ja siihen liittyvä uusi pientaloalue, 5. Kuninkainen Huittisten kaupunki Tekninen palvelukeskus 2 YLEISTÄ Rakentamistapaohjeiden tarkoitus on täydentää asemakaavakartalla

Lisätiedot

Passerie. TONTINLUOVUTUSKILPAILU PÄÄSKYVUORENRINNE, TURKU Passerie

Passerie. TONTINLUOVUTUSKILPAILU PÄÄSKYVUORENRINNE, TURKU Passerie Passerie Alueen yleiskuvaus Pääskyvuoren alueen ilmettä leimaa jylhä rinne ja sen vanha upea puusto. Suunnitelma perustuu kaavaluonnoksen mukaisten tonttien sarjaan. Ehdotuksessa samankokoisista tonteista

Lisätiedot

Rakentajailta 16.09.2014 Rakennussuunnittelu Rakennusvalvonta Juha Vulkko

Rakentajailta 16.09.2014 Rakennussuunnittelu Rakennusvalvonta Juha Vulkko Rakentajailta 16.09.2014 Rakennussuunnittelu Rakennusvalvonta Juha Vulkko Huolehtimisvelvollisuus rakentamisessa MRL 119 Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennus suunnitellaan

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011

VANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011 ANTAAN KAUPUNKI Maankäyttö- ja ympäristötoimi Kaupunkisuunnittelu 27.4.2011 Maanomistaja / rajanaapuri Asukkaat ja työntekijät iranomaiset ja yhteisöt iite: Ilmoitus asemakaavamuutoksen viitesuunnitelman

Lisätiedot

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka

ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka ALUSTAVA TARJOUSPYYNTÖ: Teuvan kunta - päiväkodin rakennusurakka HUOM. Tämä on osallistumispyynnön liitteenä toimitettu alustava tarjouspyyntö, joka voi muuttua hankintamenettelyn kuluessa. Tässä ilmoitetut

Lisätiedot

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA

VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Vastaanottaja Valtimon kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 11.10.2011 VALTIMON KESKUSTA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA LIIKENTEEN YLEISSUUNNITELMA Päivämäärä 11/10/2011 Laatija Jouni Mikkonen Tarkastaja

Lisätiedot

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH

Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH Kaavin koulukeskuksen liikennesuunnitelma OLLI MÄKELÄ PILVI LESCH 10.10.2013 Sisältö 1 Lähtökohdat... 7 2 Nykytila... 9 3 Suunnitelman sisältö... 14 3.1 Toimenpiteet... 14 3.2 Liikennejärjestelyt: nykyiset

Lisätiedot

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö.

Liite 5. Melunleviämiskartat. Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Melunleviämiskartat Liite 5 Ennustetilanne v.2030 päiväaikana, suunniteltu maankäyttö. Ennustetilanne v.2030 yöaikana, suunniteltu maankäyttö. Maanomistus Liite 6 Kunnan omistamat maa-alueet on merkitty

Lisätiedot

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE

KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE KIHINTÖYRÄÄN ASEMAKAAVA-ALUE Rakentamistapaohje 14.02.2012 Kihintöyrään asemakaava-alue Yleistä Alueen luonne Rakennustapaohjeiden tarkoitus on ohjata rakentamista Kihintöyrään alueelle niin että syntyy

Lisätiedot

VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl. VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl

VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl. VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl VILLA ROOSA Senioriasuntoja 28+1 kpl VILLA VIOLA Vuokra-asuntoja 28 kpl A Villa Roosa "Senioriasuntoja 28 + 1 kpl" Mahdollinen vaihtoehtoinen maanalainen yhdyskäytävä palvelutaloon Pohjajärjestelyt muutetaan

Lisätiedot

Elinkaarimalli investointien toteutuksessa Case Haukipudas

Elinkaarimalli investointien toteutuksessa Case Haukipudas Elinkaarimalli investointien toteutuksessa Case Haukipudas 7.12.2010 Johanna Vakkuri Haukipudas lyhyesti Asukkaita n.18 900, kasvu n. 1,5% vuodessa Kuntalaisten keski-ikä 34 vuotta Työikäisen väestön osuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1448/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (1) 163 Asianro 1448/10.03.02.01/2017 Hiltulanlahden alakoulun ja päiväkodin rakentaminen elinkaarimallilla, toteutuksen käynnistäminen ja siihen liittyvät sopimus-

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 1448/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) Kaupunginhallitus 163 6.11.2017 56 Asianro 1448/10.03.02.01/2017 Hiltulanlahden alakoulun ja päiväkodin rakentaminen elinkaarimallilla, toteutuksen käynnistäminen

Lisätiedot

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim.

Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu Kieppi 1 2 3 4 5 ASEMAPIIRROS 1/500. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu. nimim. Jyväskylän Äijälänsalmi tontinluovutuskilpailu nimim. Kieppi Äijälänsalmen tontti on rakentamiseen kiinnostava ja haastava. Perinteisesti rakennuspaikka on ollut avointa maisematilaa, jota hyvin vaihteleva

Lisätiedot

Kangasalan Lamminrahkan koulukeskus yleinen arkkitehtuurikilpailu

Kangasalan Lamminrahkan koulukeskus yleinen arkkitehtuurikilpailu 1 Kangasalan Lamminrahkan koulukeskus yleinen arkkitehtuurikilpailu Palkintolautakunnan vastaukset 12.8.2019 mennessä esitettyihin kysymyksiin Kysymys 1. Vastaus 1. Nimimerkki: 337869 Kilpailuohjelman

Lisätiedot

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti

79 NCC TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI. Kiinnostus alueeseen. NCC Business Parks -konsepti 79 NCC TONTINVARAUSANOMUS 1 (3) 20.2.2007 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto (kirjaamo) Katariinankatu 1 00 1 70 TONTINVARAUSPYYNTÖ HELSINGIN RUSKEASUOLTA NCC BUSINESS PARKS -ALUEEN RAKENTAMISEKSI Kiinnostus

Lisätiedot

nuovo YLEMPI KELLARIKERROS 1:200 1. KERROS 1:200 JULKISIVU VAASANKADULLE 1:200

nuovo YLEMPI KELLARIKERROS 1:200 1. KERROS 1:200 JULKISIVU VAASANKADULLE 1:200 ASEMAPIIRROS 1 : 500 Jyväskylä on Alvar Aallon ja modernin arkkitehtuurin kaupunki tämä on nostettu esille myös Jyväskylän arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa kaupungin rakentamista ohjaavana johtoajatuksena.

Lisätiedot

arkkitehtuurikilpailu LIVING IN THE CITY, VAASA HAITARI

arkkitehtuurikilpailu LIVING IN THE CITY, VAASA HAITARI HAVAINNEKUVA HIETASAARENKADULTA ÖSTERBOTTENSHUS HAITARI Lähtökohtana ehdotuksessa on ollut tiivistää kaupunkirakennetta ja luoda suojaisia pihoja asuinkortteleille. Uudet rakennukset on sovitettu mittakaavaltaan,

Lisätiedot

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko

HSL: Tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 28.8.2013 1 (5) HSL: tekniikan käyttö- ja tukipalvelujen hankinta, laatupisteiden muodostuminen ja pisteytystaulukko 1. Hankinnan kohde Hankinnan kohteena ovat HSL:n tietotekniikan käyttö- ja tukipalvelut

Lisätiedot

Mellunkylä 47298/1. Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) 21.03.

Mellunkylä 47298/1. Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) 21.03. HANKESELOSTUS 1 (11) Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu 21.03.2014 Mellunkylä 47298/1 Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatu Sijainti Tontti 47298 / 1 Vuokkiniemenkatu, Mellunkylä 00920 Helsinki Tontti on Kontulantien,

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys

Rakennetun ympäristön esteettömyys. Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Rakennetun ympäristön esteettömyys Saija Sikkilä, suunnittelija, Kynnys ry / Kynnys konsultit, 8.3.2011 Vapaan sivistystyön esteettömyys Fyysinen esteettömyys Jne. Tiedonsaannin esteettömyys Saavutettavuus

Lisätiedot

Kosken koulukeskuksen rakennushankkeen asukastilaisuus

Kosken koulukeskuksen rakennushankkeen asukastilaisuus Kosken koulukeskuksen rakennushankkeen asukastilaisuus 2.5.2019 1 Kosken koulukeskuksen rakennushankkeen asukastilaisuus 2.5.2019 - Alueen kaavakartta ja siihen tehdyt muutokset, tulevien rakennusten julkisivukuvat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1. 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valtuusto 29.04.2013 Sivu 1 / 1 3921/02.08.00/2012 Tarkastuslautakunta 9 21.3.2013 68 Tilivuosien 2013-2016 julkisen hallinnon ja talouden tarkastuspalvelun hankinta Valmistelijat / lisätiedot: Virpi Ala-aho,

Lisätiedot

Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA. Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011

Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA. Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011 1 (7) Määräys POSTILAATIKKOJEN SIJOITTELUSTA Annettu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2011 Viestintävirasto on määrännyt 29 päivänä huhtikuuta 2011 annetun postilain (415/2011) 48 :n nojalla 1 luku Yleiset

Lisätiedot

RAKENNUSTEN MUOTOKIELI, KOKO JA SIJOITTAMINEN TONTILLE

RAKENNUSTEN MUOTOKIELI, KOKO JA SIJOITTAMINEN TONTILLE LIITE 5 1/5 Kalajoen kaupunki Kaavoitustoimi 9.6.2008 KALAJOKI SIIPOLANRINTEEN RAKENNUSTAPAOHJEET YLEISTÄ Rakennustapaohjeet täydentävät asemakaavan rakentamista koskevia määräyksiä ja merkintöjä. Nämä

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(13) KATUJEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Katujen suunnittelun puitesopimus 2014-2015 tarjousten laatuarvioinnin

Lisätiedot

15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla

15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla 15 kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen ESCO-konseptilla Juha Vuorenmaa, rakennuttajapäällikkö Marita Tamminen, projektipäällikkö Vantaan kaupunki, Tilakeskus Miksi ja millä perusteilla ESCOon -

Lisätiedot

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola

Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa Ilkka Sihvola Painoarvojen ja erilaisten laskukaavojen käyttäminen tarjousten vertailussa 1 Helsingin Sanomat..pikku uutinen muutaman vuoden takaa 2 Esimerkki tältä aamulta (13.6.2017, klo 9:08) Viimeisin Hilmassa julkaistu

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti 1 TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2014 Sivu 1/ 5 Rantsilan päiväkoti Tilaaja: Siikalatvan kunta Tekniset palvelut Pulkkilantie 4 92600 PULKKILA KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hanke: Rantsilan päiväkoti SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus

Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus Sivu 1/3 Tutustu julkisiin hankintoihin Etsi ilmoituksia Täytä ilmoitus Kansallinen hankintailmoitus: Haapajärven kaupunki : Ståhlberginkadun saneeraus 17.05.2016 12:02 Ilmoituksen numero HILMA:ssa: 2016-013550

Lisätiedot

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot.

Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. 1 (5) SÄHKÖISEN OPPIMISYMPÄRISTÖPALVELUN HANKINTA Valintaperusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Vertailuvaiheeseen pääsevät ne tarjoukset, jotka täyttävät kelpoisuusehdot. VERTAILUPERUSTEET 1.

Lisätiedot

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO

SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO SEPÄNKATU 9 70100 KUOPIO MYYDÄÄN Tarjousten perusteella ARVOKIINTEISTÖ KIINTEISTÖN PERUSTIEDOT KIINTEISTÖTUNNUS 297-1-21-4 TONTIN PINTA-ALA 1206m² PÄÄRAKENNUS 1027m² SAUNA 160m² RAKENNUSTEN PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan tilahankkeiden elinkaaritoteutus

Mäntsälän kunnan tilahankkeiden elinkaaritoteutus 02.07.2014 1/3 Mäntsälän kunnan tilahankkeiden elinkaaritoteutus Osallistumishakemusten avaustilaisuus Aika: Mäntsälän kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Paikka: 30.6.2014 klo 12.15 13.10 Osallistujat:

Lisätiedot

Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein:

Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein: LIITE 2C TARJOUSTEN LAADULLINEN VERTAILU Kalusteiden laadun ja määrän osalta vertailu tehdään seuraavin perustein: 1. Ergonomia, säätömahdollisuudet ja koko- ja ikäerojen huomiointi (max. 5 pistettä) 2.

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy c/o Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy c/o Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2 HANKESELOSTUS 1 (13) Heka Pihlajisto Oy H E N R I K L Ä T T I L Ä I S E N K A T U 1 2 HANKESELOSTUS 2 (13) Yleistä Sijainti Tontti 36110 / 12 Henrik Lättiläisenkatu 12, Viikki 00560 Helsinki Tontin koko

Lisätiedot

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia. Erja Vitikka 25.11.2014

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia. Erja Vitikka 25.11.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia Erja Vitikka 25.11.2014 1 Ops-uudistuksen keskeisiä lähtökohtia Pedagoginen uudistus Siirtyminen kysymyksestä MITÄ opitaan? Kysymykseen MITEN opitaan?

Lisätiedot

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut:

Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: Satamasaarentie 5, Helsinki 06 Selvitys poikkeamisista ja perustelut: 04.04.2016 Helsinki Liitteenä kaaviokuvat poikkeamista (1) Kaava: VI ul/3 Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuri

Lisätiedot

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013

RAKENTAMISTAPAOHJE. asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 RAKENTAMISTAPAOHJE asemakaava nro 8465 II (Tammerkoski) koskee tonttia no. 11-6 YLA:..2013 Anna Hyyppä 18.2.2013 PERUSTIEDOT Rakentamistapaohjeen käyttö Rakentamistapaohjetta käytetään eri valmiusvaiheissaan

Lisätiedot

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Tilaaja: Hattulan kunta 13880 HATTULA Sivu 1/7 Hanke: KOKONAISSUUNNITTELU, 1 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 2/7 SISÄLLYSLUETTELO... 2 1 Yleistä... 3 2 Hankintailmoitus... 3 3 Hankintamenettely... 3 4 Tarjous...

Lisätiedot

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu.

Muulta osin tarjousten vertailu on vielä kesken ja valmistelu jatkuu. LAUNOSTEN KOULUN LAAJENNUSOSAN IRTOKALUSTEET Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.5.2015 ( 56): Launosten koulun laajennusosan irtokalusteista julkaistiin 28.4.2015 tarjouspyyntö julkisten hankintojen HILMA-ilmoitusmenettelyä

Lisätiedot

Petra Tammisto, maisema-arkkitehti Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti

Petra Tammisto, maisema-arkkitehti Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti Aika klo 8.30 10.24 Paikka Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa Jäsenet Asiantuntijajäsenet Muut osallistujat Allekirjoitukset Puheenjohtaja Tarja Laine, kaupunkisuunnittelujohtaja, puheenjohtaja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) RAKENNUSVIRASTO Katu- ja puisto-osasto SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1(10) SILTOJEN JA TAITORAKENTEIDEN SUUNNITTELUN PUITESOPIMUS 2014-2015 TARJOUSTEN LAATUARVIOINTI 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden suunnittelun puitesopimus

Lisätiedot

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit

Riihikallion koulukeskus. Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus Vaihtoehtoiset mallit Riihikallion koulukeskus 3 eri vaihtoehtoa VE1 koulun laajennus ja säilytettävien osien (2007-siipi ja liikuntasali) peruskorjaus VE2 koulun laajennus ja

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti Kaupunkisuunnittelujaosto pyysi lausuntoa seuraavilta rakennusliikkeiltä, jotka kaikki jättivät lausuntonsa. Lausunnot

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus:

RAKENNUSTAPAOHJEET. Muutoksen kuvaus: 1 RAKENNUSTAPAOHJEET Muutoksen kuvaus: Asemakaavamuutoksessa on poistettu kaksi rivitalotonttia ja osoitettu niiden tilalle kolme pientalotonttia sekä virkistysaluetta. Alueen pohjoisosaan Pihakadun varrelle

Lisätiedot

2.2.1 2.2.2 2.2.3 2.2.4

2.2.1 2.2.2 2.2.3 2.2.4 1 (9) Nikkilän Sydän RAKENNUTTAMISPALVELUT 1 YLEISTÄ 1.1 Pakottava ehto Yritystä ja henkilöstöä koskevat, laadunarviointia varten pyydetyt perustiedot on esitettävä tällä kaavakkeella. Esitettyjen perustietojen

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016. Kokousaika 8.3.2016. Asiat :t 13. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 4/2016 Kokousaika 8.3.2016 Paikka Valtuustosali Asiat :t 13 Asialista 13 MAHNALAN YMPÄRISTÖKOULUN RAKENNUSHANKE; URAKOITSIJAN VALINTA... 35 ILMOITUKSET... 37 PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) ASUNNOT OY Kiinteistönhoitopalvelu 30.12.2009

TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) ASUNNOT OY Kiinteistönhoitopalvelu 30.12.2009 TARJOUSPYYNTÖ 1 ( 5 ) 1. YLEISTÄ Viitasaaren Vuokra-asunnot Oy (VVA Oy) on Viitasaarella toimiva, kaupunkiomisteinen vuokra-asuntoja tarjoava yritys. Vuokrattava on 431 huoneistoa 29 kiinteistössä. Asunnot

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJANOTE VP 6 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA PHE Kaupunkisuunnitteluvirasto PL HELSINGIN KAUPUNKI 183 HERNESAAREN O

HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJANOTE VP 6 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA PHE Kaupunkisuunnitteluvirasto PL HELSINGIN KAUPUNKI 183 HERNESAAREN O HELSINGIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJANOTE VP 6 1 RAKENNUSLAUTAKUNTA PHE 8.5.2012 Kaupunkisuunnitteluvirasto PL 2100 00099 HELSINGIN KAUPUNKI 183 HERNESAAREN OSAYLEISKAAVAEHDOTUS NRO 12099 Kaupunkisuunnitteluviraston

Lisätiedot

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA

RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA TARJOUSPYYNTÖ RADIOGRAAFINEN LAITTEISTO TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN JOKILAAKSOJEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ JEDU NIVALA 18.12.2014 TARJOUSPYYNTÖ TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN SOVELTUVAN RADIOGRAAFISEN LAITTEISTON HANKKIMISESTA

Lisätiedot

Pientalotonttien tarjoaminen ammattirakentajille, kaavoituspalveluiden esitys

Pientalotonttien tarjoaminen ammattirakentajille, kaavoituspalveluiden esitys 30.3.2016 Pientalotonttien tarjoaminen ammattirakentajille, kaavoituspalveluiden esitys Aika: Torstai 30.3.2016 klo 12:30 14.30 Paikka: Läsnä: Innogate Jouni Laitinen, kaavoituspäällikkö Elina Nissinen,

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

Kirkkopuiston seurakuntakoti

Kirkkopuiston seurakuntakoti Kirkkopuiston seurakuntakoti 10.6.2015 Kirkkopuiston seurakuntakoti sijaitsee Keskuskirkon läheisyydessä kaupungin keskustassa, katuosoite: Hämeenkatu 5, postiosoite: Kirkkopolku 2 a. Rakennus valmistui

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki PL 193 40101 Postitoimipaikka Lausunto Päiväys: 14.8.2015 Yhteyshenkilö: Samuli Hämäläinen Puhelin: 040 647 5198 Sähköposti: samuli.hamalainen@elenia.fi Fax: Varassaari Haapalahti asemakaavan

Lisätiedot

Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri. Tarjousten vertailu. Tiivistelmä

Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri. Tarjousten vertailu. Tiivistelmä Talous- ja velkaneuvonta: Asiakasrekisteri Tiivistelmä Versio 1.0 23.03.2012 HELSINGIN KAUPUNKI Asiakasrekisteri 2 / 5 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tarjouskilpailun pisteytys... 3 1.1 Yhteenveto ja lopputulos...

Lisätiedot

Mellunkylä 47295/1. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) Helsingin Asumisoikeus Oy / Vienanpuisto 21.03.

Mellunkylä 47295/1. Sijainti. Tontti. Asemakaava. Poikkeamispäätös. Ratkaisu HANKESELOSTUS 1 (11) Helsingin Asumisoikeus Oy / Vienanpuisto 21.03. HANKESELOSTUS 1 (11) Helsingin Asumisoikeus Oy / Vienanpuisto 21.03.2014 Mellunkylä 47295/1 Helsingin Asumisoikeus Oy / Vienanpuisto Sijainti Tontti 47295 / 1 Vienankatu, Mellunkylä 00920 Helsinki Tontti

Lisätiedot

Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti

Matti Kärki, kaupunkikuva-arkkitehti Aika klo 8.30 10.10 Paikka Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa Jäsenet Asiantuntijajäsenet Muut osallistujat Allekirjoitukset Pekka Virkamäki, rakennusvalvontajohtaja Ilkka Rekonen, lupapäällikkö

Lisätiedot

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014

SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 SIIRTOKELPOISET KIIREVÄISTÖT / TILANNEKATSAUS 9.1.2014 Alustava aikataulu ( 9.1.2014 ) lähes kaikissa siirtokelpoisissa kouluissa ja parakeissa sama: 1) Lupakuvat jätetään rakennusvalvontaan n. 31.01.2014

Lisätiedot

oppijalle Tulevaisuuden koulua rakentamassa Domino antaa tilaa Uusi opetussuunnitelma luotiin parantamaan suomalaista

oppijalle Tulevaisuuden koulua rakentamassa Domino antaa tilaa Uusi opetussuunnitelma luotiin parantamaan suomalaista VAIKUTTAVA KOULU Tulevaisuuden koulua rakentamassa Uusi opetussuunnitelma luotiin parantamaan suomalaista Domino vastaa useisiin kuntien haasteisiin. Kou- koulutyötä. Perinteisen pulpettiopetuksen lu ei

Lisätiedot

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi

Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi Pöytäkirja 1(13) Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus, tarjousten arviointi 1 Laatuarviointiryhmä Hankkeen Siltojen ja taitorakenteiden asiantuntijapalvelut puitesopimus 2016-2017

Lisätiedot

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI

RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI RAKENNUSTAPAOHJEET / HÄRKÖKIVI YLEISTÄ Rakennusten sijoittelussa on pyritty mahdollisuuksien mukaan siihen, että rakennusmassat rajaisivat oleskelupihaa, jolloin naapurin asuinrakennuksesta ei olisi suoraa

Lisätiedot

Tampere, Ratina vuonna 2000. Mikko Järvi 29.5.2009

Tampere, Ratina vuonna 2000. Mikko Järvi 29.5.2009 Tampere, Ratina vuonna 2000 29.5.2009 Ratina ennen 29.5.2009 Ratina vuonna 1898 ja 1960-luvun alkupuolella Ratina ennen 29.5.2009 Ratinan aatekilpailu 29.5.2009 Yleinen aatekilpailu 2.10.2000 15.2.2001

Lisätiedot

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI VYÖKATU 3 00160 HELSINKI MYYDÄÄN N. 495 M2 HELSINGIN HELSINGIN KAUPUNKI MYY PERUSTIETOA KOHTEESTA Helsingin kaupunki myy: Myynnin kohteena on rakennus 495 m2 (ei tarkistusmitattu) ja maanvuokraoikeus n.

Lisätiedot

KOKEMUKSET ALLIANSSIPROSESSIN LÄPIVIENNISTÄ. Vt 6 Taavetti-Lappeenranta. Harri Sivonen Pöyry Finland Oy, Harri Liikanen Liikennevirasto

KOKEMUKSET ALLIANSSIPROSESSIN LÄPIVIENNISTÄ. Vt 6 Taavetti-Lappeenranta. Harri Sivonen Pöyry Finland Oy, Harri Liikanen Liikennevirasto IPT-hanke työpaja 26.5.2015 KOKEMUKSET ALLIANSSIPROSESSIN LÄPIVIENNISTÄ Vt 6 Taavetti-Lappeenranta Harri Sivonen Pöyry Finland Oy, Harri Liikanen Liikennevirasto VT 6 TAAVETISTA LAPPEENRANTAAN 28 km valtatietä

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%)

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Suhteellinen osuus maksimiarvosta (%) Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Tietojohtaminen rakennus prosesseissa > 80 % 80 60 % 60 50 % < 50 % Arviointialue

Lisätiedot

LAAJENNUSRAKENNUS APILA JA AALLON KIRJASTON PERUSKORJAUS

LAAJENNUSRAKENNUS APILA JA AALLON KIRJASTON PERUSKORJAUS S E I N Ä J O E N K A U P U N G I N K I R J A S T O M A A K U N T A K I R J A S T O LAAJENNUSRAKENNUS APILA JA AALLON KIRJASTON PERUSKORJAUS KATSAUS SEINÄJOEN KIRJASTON LAAJENNUKSEN SYNTYHISTORIAAN APILAN

Lisätiedot

MYYNTIESITE. Lohkion kiinteistö 143-419-5-3

MYYNTIESITE. Lohkion kiinteistö 143-419-5-3 MYYNTIESITE Lohkion kiinteistö 143-419-5-3 IKAALISTEN KAUPUNKI Tekniset palvelut Kolmen airon katu 3 39500 IKAALINEN Puhelin (03) 45 011 Telefax (03) 4501 373 Myyntiesite Myyjä ja omistaja: Myyntikohde:

Lisätiedot

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE

LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN RAKENTAMISTAPAOHJE HURUSLAHDENRANNAN HAVAINNEKUVA 08.12.2003 LEUNANMÄEN - HURUSLAHDENRANNAN rennustapaohje kaavartta - ALUE 1 kortteli 1009, tontit 12, 18, 19 ja 21 31.08.2004

Lisätiedot

ELINKAARIKUSTANNUSVERTAILU

ELINKAARIKUSTANNUSVERTAILU ESIMERKKI PÄIVÄKOTI ECost ELINKAARIKUSTANNUSVERTAILU Projektipalvelu Prodeco Oy Terminaalitie 6 90400 Oulu Puh. 010 422 1350 Fax. (08) 376 681 www.prodeco.fi RAPORTTI 1 (5) Tilaaja: xxxxxx Hanke: Esimerkki

Lisätiedot

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

A-26/s-2 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET A-26/s-2 Asuinrakennusten korttelialue. varasto-, huolto-, kerho-, sauna- yms. tiloja asuinrakennuksen kaikkiin kerroksiin, ullakolle tai piha-alueelle niille osoitetuille

Lisätiedot

arkkitehdit L SV CREATING IDEAS BUILDING SOLUTIONS

arkkitehdit L SV CREATING IDEAS BUILDING SOLUTIONS /..08 SELOSTUS Lähtötilanne Tontilla on 90-luvulla rakennettu liikerakennus, jossa on toiminut vielä joitain vuosia sitten Etelä-Pohjanmaan Osuuspankin konttori. Rakennuksen sijainti on liiketoiminnan

Lisätiedot

1/8. Oy J-Trading Ab. Lappset Group Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet

1/8. Oy J-Trading Ab. Lappset Group Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet 1/8 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO HEL 2016-001071 / Ulkotilan toimintavälineet, Koivikkopuiston-, Kirsikkapuronja Ojanvarsipuiston perusparannukseksi (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Aika 27.8.2015 klo 8.30 9.40 Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa

Aika 27.8.2015 klo 8.30 9.40 Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa Aika klo 8.30 9.40 Paikka Rakennusvalvonta, Kielotie 20 C, 01300 Vantaa Jäsenet Asiantuntija-jäsenet Muut osallistujat Allekirjoitukset Pekka Virkamäki, rakennusvalvontajohtaja Ilkka Rekonen, lupapäällikkö

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ

TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ TARJOUSPYYNTÖ: LOIMAAN KAUPUNGIN MAANKÄYTÖN SUUNNITTELUPALVE- LUT PUITEJÄRJESTELYNÄ Pyydämme tarjoustanne Loimaan kaupungin maankäytön suunnittelupalveluista tämän tarjouspyynnön ja sen liitteenä olevien

Lisätiedot

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus

Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus Kosken koulukeskuksen hankesuunnitelman valmistelun tilannekatsaus 10.10.2018 1 Kosken koulukeskuksen hankesuunnittelun tilannekatsaus 10.10.2018 - hankkeen kokonaisaikataulun esittely (Ari Lattu) - Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Riskinhallinta innovaatioiden julkisissa hankinnoissa miniseminaari 3.2.2012 Case: Elinkaarimalli investointien toteutuksessa Haukiputaalla

Riskinhallinta innovaatioiden julkisissa hankinnoissa miniseminaari 3.2.2012 Case: Elinkaarimalli investointien toteutuksessa Haukiputaalla Vetovoimainen yli 20 000 asukkaan Haukipudas tarjoaa turvallisen ja viihtyisän merellisen ympäristön asumiselle, työnteolle ja yrittämiselle Riskinhallinta innovaatioiden julkisissa hankinnoissa miniseminaari

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

OFFSET PORIN AARRE - SATAKUNNAN MUSEON LAAJENNUS OFFSET

OFFSET PORIN AARRE - SATAKUNNAN MUSEON LAAJENNUS OFFSET 1/6 OFFSET Offset on uuden ajan innovatiivinen museo. Nykyinen museo ja sen ympärille tuleva puurakenteinen laajennus jatkavat vanhan Porin kaupunkikuvaan sopivaa pienimittakaa vaista kaupunkitilaa. Uusi

Lisätiedot

Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon:

Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon: HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSLOMAKE (A/4) 1 (7) Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon: A/4. AVOKUNTOUTUS Palveluntuottaja: Tarjottava

Lisätiedot

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI

VYÖKATU 3 00160 HELSINKI VYÖKATU 3 00160 HELSINKI MYYDÄÄN N. 495 M2 HELSINGIN TARJOUSTEN PERUSTEELLA PERUSTIETOA KOHTEESTA Helsingin kaupunki myy: Myynnin kohteena on rakennus 495 m2 (ei tarkistusmitattu) ja maanvuokraoikeus n.

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä.

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä. LIITE 4 TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN YKSIKKÖ/ Toffela-hanke Tarjous saapunut YRITYS saapunut Hankintamenettely Avoimen menettelyn mukainen hankintailmoitus on julkaistu www.hankintailmoitukset.fi sivulla

Lisätiedot