SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI 1.1. 30.6.2014"

Transkriptio

1 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI Iiro Pöyhönen: Sosiaali- ja terveyspalvelujen vuoden 2014 talousarvion käyttötalousmenot hallinnon, terveyspalvelujen, kuntoutuksen, suun terveydenhuollon, aikuissosiaalityön, lapsiperheiden sosiaalityön ja hoito- ja vanhuspalvelujen sekä erikoissairaanhoidon osalta näyttävät toteutuvan suunnitellun mukaisesti. Näiden tehtäväalueiden osalta myös toiminta on toteutunut suunnitelmien mukaisesti. Muiden palvelujen osalta palvelutarpeen lisääntyminen on aiheuttamassa kustannusylityksiä suuruusluokissaan seuraavasti: Aikuisten psykososiaaliset palvelut Vammaispalvelut Yhteensä

2 Ylitystarvetta tulevat pienentämään muiden tehtäväalueiden menoalitukset (soten hallinto, terveyspalvelut, suun terveydenhuolto). Talousarviomuutosesitys tehdään kuitenkin vasta 8 kk:n talousarvioraportin perusteella. Henkilöstökulut Henkilöstökulut ovat pysyneet hallinnassa. Kesäkuussa kaikkien henkilöstökulujen toteutuma on 48 % huolimatta siitä, että kesälomarahat ovat olleet maksussa kesäkuun palkanmaksun yhteydessä. Sijaismäärärahojen käyttöaste on ollut suurta lähinnä vakituisten työntekijöiden virkavapauksien, sairaslomien ym. lomien johdosta. Heinä-elokuussa sijaisten käyttö todennäköisesti on ollut edelleen lomien johdosta runsasta. Kokonaisuutena henkilöstökulut kuitenkin pysyvät annetussa raamissa. Varhaiseläkemaksujen osalta toteuma on ainoastaan 22.2 %. Kesätyöntekijöiden palkat maksettiin heinäkuussa, eivätkä siten näy vielä puolen vuoden toteutumassa. Tukityöllistettyjen osalta palvelut ovat painottuneet alkuvuoteen ja määrärahoista on kesäkuun loppuun mennessä käytetty 70 %. Tavoiteorganisaation toteutuminen sosiaali- ja terveyspalveluissa Sosiaali- ja terveyslautakunnan osalta nykyinen organisaatiorakenne on varsin uusi. Kuntaliitoksen yhteydessä ja kansanterveystyön kuntayhtymän purkautuessa laadittiin nykyisenkaltainen virastoorganisaatio, joka noudattelee tehtäväaluejaon osalta Maisema-mallia. Näin ollen nykyisen organisaation mukaisesti toimintoja on järjestetty noin 4-5 vuotta. Tilannekatsaus elokuu 2014 Hallinto - Terveyspalvelujen tukipalvelut on siirretty tämän vuoden talousarviossa terveyspalvelujen hallintoon - Avoimeksi tullut perusturvajohtajan sihteerin tehtävä on päätetty jättää täyttämättä toistaiseksi Terveyspalvelut ja kuntoutus - Yksi laboratoriohoitajan toimi on jätetty puoliksi täyttämättä - Neuvolatoimintaa on sopeutettu ja työtehtäviä on tarkistettu syntyvyyden ja lapsimäärien suhteessa. Vuoden 2014 alkuvuonna syntyvyyden määrä on kuitenkin lisääntynyt ja organisaation tulee olla valmis vastaamaan muuttuviin haasteisiin Suun terveydenhuolto - Suun terveydenhuollon tehtäväalueella tehdään vuoden 2015 talousarviota varten selvitys terveyskeskuksen tilojen käyttämisestä virka-aikojen ulkopuolella hammashuollon palvelujen tarjoamiseksi

3 Aikuisten psykososiaaliset palvelut - Päihdeongelmaisten päivätoimintakeskuksen tuottamistapaa tarkastellaan vuoden 2014 aikana; Sininauhaliiton ja A-klinikkasäätiön näkemykset on selvitetty, asia tuodaan päätöksentekoon talousarvion 2015 yhteydessä Lapsiperheiden sosiaalityö - Lapsiperheiden sosiaalityön tehtäväalueella selvitetään lapsiperheiden kotipalvelun käynnistämistä ja ns. Imatran mallin soveltamista Naantaliin. Aiheeseen liittyen on pidetty informaatio ja keskustelutilaisuus. Lisäksi yksi perhetyöntekijä sekä neuvolan perhetyöntekijä valmistelevat asiaa vuoden 2015 talousarviota varten Aikuissosiaalityö - Soten suurimmat organisaation muutokset ovat kohdistuneet aikuissosiaalityön työllistämispalveluihin - Kaupungin työllistämispalveluiden päävastuu on siirtynyt soteen vuoden 2014 alusta ja työpajatoiminta jo alkaen. Työllistämistoiminnan siirtyessä soteen ja ELY:ltä saadun vuosiavustuksen turvin perustettiin työpajaohjaajan toimi. - Vuoden 2014 alusta aluekoordinaattorin virka on jätetty täyttämättä ja tavoitteena on muuttaa ko. virka työllisyysohjaajan viraksi vuoden 2015 talousarvion yhteydessä. Siihen asti tehtävä on täytetty määräaikaisesti kaupungin sisäisenä siirtona. - Työpajaohjaajan työpariksi palkataan vuosittain avustusmäärärahoilla määräaikainen pajaohjaaja Vammaispalvelut - Vammaispalveluissa tavoitteeksi on asetettu henkilökohtaisessa avussa oman toiminnan kehittämistä siten, että ostopalveluja voidaan vähentää, tämä on onnistunut kun on palkattu kotihoidon alaisuudessa toimivaan kotihoidon vammaispalvelutiimiin kaksi määräaikaista hoitajaa, tämän seurauksena on voitu vähentää ostopalvelujen käyttöä minimin Hoito- ja vanhuspalvelut - Vanhainkodilla (nimi nykyään Birgittakoti) toteutettiin vuoden 2014 alussa iso palvelujen tuotantotavan muutos muuttamalla laitospaikat tehostetun asumispalvelun paikoiksi, tämän seurauksena kaupungin saamat maksutulot lisääntyivät mm. KELA:n maksaman asumistuen ansiosta - Hoito- ja vanhuspalvelujen tehostetun asumisen paikkamäärä tulee lisääntymään Aurinkosäätiön mahdollisen laajennuksen myötä, tämä tulee vaikuttamaan kaupungin hoitohenkilökunnan määrän runsaaseen lisäämiseen, sillä jokaista hoitopaikkaa kohti tulee resurssoida vähintään 0,5 hoitotyöntekijää. (Naantalissa mitoitus on jo nyt yli 0,6) - sote-lautakunta on esittänyt KH:lle ja edelleen KV:lle Birgittakodin esimiehen (vanhustyönjohtaja) viran muuttamista palvelukodin johtajan viraksi ja viran täyttölupa on KH:n käsittelyssä Tavoiteorganisaatiota kokonaisuudessaan on käsitelty sosiaali- ja terveyslautakunnassa Siihen sisältyviä kehittämistoimenpiteitä on lisäksi käsitelty taloussuunnitelman yhteydessä ja erillisinä kokousasioina.

4 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Hallinnon palvelut on toteutettu suunnitelmien mukaisesti. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Toimistopalveluiden osalta henkilöstökulut jäävät alle budjetoidun, johtuen siitä, että perusturvajohtajan sihteerin vakanssia ei ole täytetty.

5 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Terveyspalvelujen toiminta on toteutunut suunnitelman mukaisesti. Suoritteiden määrässä aiempiin vuosiin verrattuna ei ole merkittäviä muutoksia. Henkilöstön saatavuudessa ei ole ollut ongelmia. Uusi ylilääkäri aloitti virassa Alkuvuonna irtisanoutuneen ehkäisevän päihdetyöntekijän työt on suunnitelmallisesti hoidettu jakamalla työt usealle eri taholle. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Terveyspalvelujen käyttötalous on toteutunut talousarvion mukaisesti. Terveyspalvelujen tukipalvelujen käyttötalous on alittanut talousarvion, koska laboratoriossa on ollut henkilökuntavaje. Täyttämättä ollut laboratorionhoitaja toimi pyritään täyttämään vuonna Investointien toteutuminen Varsinais-Suomen alueelliseen kuva-arkistopalveluun liittyminen on toteutunut. Palvelu on hankittu määrärahan puitteissa.

6 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Kuntoutuksen toiminta on ollut suunnitelman mukaista, lääkinnällinen kuntoutus on pystytty toteuttamaan lakisääteisesti. Ryhmämuotoista toimintaa on edelleen jatkettu, erikoissairaanhoidon jatkokuntoutus vaateisiin on pystytty vastaamaan asianmukaisesti. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Kuntoutuksen käyttötalous on toteutunut talousarvion mukaisesti.

7 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Suun terveydenhuollon palvelut ovat toteutuneet talousarvion tavoitteiden ja perustelujen mukaisesti. Hoitojonon lyhentäminen on onnistunut ja kaikki potilaat tarkastetaan terveyskeskuksessa. Ostopalvelua on käytetty alkuvuodesta vähän. Kesällä sitä on jouduttu käyttämään enemmän henkilökunnan lomien vuoksi, jotta hoitotakuu toteutuu. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Käyttötalous on toteutunut suunnitelmien mukaisesti.

8 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Ympäristöterveydenhuollon osalta terveysvalvonta- ja eläinlääkintähuoltopalvelut on hankittu Raision hallinnoimalta ympäristöterveydenhuollon yksiköltä ja eläinsuojelu Turun kaupungilta. Palvelu on toteutunut suunnitelmien mukaisesti. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Terveysvalvonta ja eläinlääkintähuolto ovat toteutuneet talousarvion mukaisesti. Toteutumaprosentin ylitys johtuu siitä, että Turku on laskuttanut eläinhoitolayhteistyökorvauksen Naantalin maksuosuuden koko vuodelta jo tammikuussa.

9 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Aikuisten psykososiaalisten palvelujen toiminta on kokonaisuudessaan toteutunut suunnitelman mukaisesti. Moniammatillista osaamista on hyödynnetty ja taloudellisesti rasittavimmat hoitopäätökset on tehty tiimityönä. Kalliimpien palveluiden (asumispalvelujen ja kuntoutusten) seuranta on ollut aikaisempaakin tarkempaa sekä käyttäjämäärien että kustannusten osalta. Mielenterveystyön asumispalvelujen hoitopäivämäärä on kasvanut verrattuna vuoteen 2013, jolloin hoitopäiviä oli kesäkuun loppuun mennessä yhteensä Vastaava hoitopäivien määrä on nyt Päihdehuollon asumispalveluiden hoitopäivämäärä on puolestaan laskenut verrattuna vuoteen 2013, jolloin hoitopäiviä kesäkuun loppuun mennessä Vastaava hoitopäivien määrä on nyt 905. Päihdekuntoutus- ja huumevieroitushoitopäivien määrä on myös laskenut verrattuna edellisen vuoden tarkasteluajankohtaan. Kesäkuun lopussa 2013 huumevieroitus- ja päihdekuntoutushoitopäivien määrä oli yhteensä 956, tänä vuonna vastaava hoitopäivien määrä on 314.

10 KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Aikuisten psykososiaalisten palvelujen käyttötalous on kesäkuun loppuun mennessä toteutunut täysin suunnitelman mukaisesti. Kesän aikana mielenterveystyön asumispalveluihin on kuitenkin tullut 3 uutta asiakasta, joka aiheuttaa todennäköisesti maltillisen määrärahalisäystarpeen loppuvuonna 2014.

11 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN JA KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Sairaanhoitopiiri laskuttaa toiminnastaan tasaerissä. Naantalin poikkeama tasaerälaskutuksesta ensimmäisen puolen vuoden osalta on 0,4% tasaerälaskutusta suurempi (2012 5,3%, ,3%). Heinäkuun raportin mukaan todellinen käyttö on jäänyt jo selvästi alle arvioidun (56,7 %) Poliklinikkakäyntien kokonaismäärä on noussut vuoteen 2013 verrattuna 6,9% ja hoitojaksojen kokonaismäärä 1,2%. Muutosten taso sopii normaaliin vuosittaiseen vaihteluun, vuonna 2012 sekä käyntien että hoitojaksojen lukumäärä oli nyt meneillään olevaa vuotta suurempi. Naantalin vuoden 2014 talousarviossa erikoissairaanhoitoon on varattu 21,5 miljoonaa euroa, josta 2,3 miljoonaa euroa muodostuu kalliin hoidon tasausmaksusta, erityisvelvoitemaksusta ja eläkeperusteisista maksuista. Kuuden kuukauden toteutuman perusteella erikoissairaanhoidon menot tulevat tässä raamissa pysymään.

12 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUMINEN Lastensuojelun asiakkaiden kokonaismäärä on laskenut jonkin verran verrattuna viime ja edellisvuosien vertailuajankohtaan. Myös lastensuojeluilmoitusten ja tiedoksisaantien määrä lastensuojelun tarpeesta on vähentynyt vuonna Kesäkuun 2014 lopussa Naantalin lapsiperheiden sosiaalityöhön on tullut 136 ilmoitusta. Vastaava luku vuoden 2013 kesäkuussa oli 200 ja vuonna Eniten ilmoituksia ovat tehneet sosiaalipäivystys, terveydenhuolto, poliisi, päihdehuolto ja opetustoimi. Lastensuojelutarpeen syistä 25 % ovat vanhempien mielenterveysongelmat, 21 % puuttuva vanhemmuus, 15 % nuorten omat mielenterveyden ongelmat ja häiriökäyttäytyminen ja 11 % vanhempien huumausaineiden käyttö. Kesäkuun lopussa 2014 sijoitushoitopäiviä on eniten perhehoidossa 3077, laitoshoidossa 1628 ja ammatillisissa perhekodeissa 905. Painopiste on siirtynyt edelleen perhehoitoon. Kesäkuun lopussa perhehoidossa on ollut yhteensä 17 lasta, perhekotihoidossa 5 lasta ja laitoshoidossa 8 lasta tai nuorta. Perhehoidon sijoituksen tarpeen taustalla olevista syistä 53 % liittyvät vanhempien huumausaineiden käyttöön ja 47 % vanhempien mielenterveyden ongelmiin.

13 Laitoshoidon ja perhekotihoidon taustalla olevista syistä 50 % selittyy vanhempien mielenterveyden ongelmilla, 29 % vanhempien huumausaineiden käytöllä ja 21 % nuoren omalla käyttäytymisellä ( kouluakäymättömyys, häiriökäyttäytyminen, mielenterveyden ongelmat). Naantali kuuluu sijaisperheitä välittävään Kaarinan sijaishuoltopankkiin. Tarvittavien perheiden määrä on Sijaishuoltopankin lähialueella riittämätöntä suhteessa tarpeeseen, joten perhehoitoa on jouduttu ostamaan yksityisiltä palveluntuottajilta. Lastensuojelun laitoshoito näyttää ilman uusia yllättäviä sijoituksia jäävän budjetoidulle tasolle vuonna 2014 olettaen, että sijoituksia pystytään laitoshoidosta asiakassuunnitelmien mukaan myös purkamaan ja toteuttamaan perheiden jälleen yhdistämisiä. Perhehoidon hoitopäivät ovat korkeat kesäkuussa Kesäkuun lopun tilanteen mukaan ilman uusia sijoituksia perhehoito pysyy varattujen määrärahojen puitteissa. Ostopalveluita on kevään 2014 aikana käytetty maltillisesti ja ostopalvelujen määrä kokonaisuutena on edellisiä vuosia alhaisempi tarkasteluajankohtana Lapsiperheiden sosiaalityön toteumassa tukihenkilötoiminnan osto, sijaishuollon tukitoimet, Raision poliisilaitoksen Rautalanka-hanke. jälkihuollon tukiasuminen ja kasvatus- ja perheneuvolan ostopalvelu sekä sijaishuoltopankki ylittävät yksittäisinä tilikohtina varatun määrärahan. Lapsiperheiden sosiaalityön moniammatillinen tiimi on hyödyntänyt omaa osaamistaan. Lapsiperheiden sosiaalityön suuret sairauspoissaolojen määrät keväällä 2014 ovat luoneet haasteita työn sisältöön ja määräaikojen noudattamiseen sekä työssä jaksamiseen. Riittävän ja kelpoisuusehdot täyttävän sosiaalityöntekijäresurssin saaminen on lastensuojelun sosiaalityön haaste myös jatkossa. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Lapsiperheiden toimintamenojen toteuma on kesäkuun lopussa 47,5 % ja tehtäväalue pysynee talousarvioon varatussa määrärahassa.

14 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Toimeentulotukea hakeneiden uusien kotitalouksien määrät ovat nousseet vuonna 2014 verrattuna aikaisempiin vuosiin. Kotitalouksien määrä on lisääntynyt erityisesti kesäkuusta 2014 alkaen (vuonna 2013: 340 kotitaloutta ja 2014: kotitaloutta). Myönnetyn tuen euromäärät kotitaloutta kohti ovat kuitenkin pysyneet aikaisempia vuosia alhaisemmalla tasolla. Toimeentulotuen myöntämismenettelyä on tehostettu työntekijöiden yhteisillä arvioinneilla. Valtio maksaa kunnalle puolet kunnan myöntämästä perustoimeentulotuesta. Työllistämistoiminnan haasteena on ollut kasvava työttömyys. Kunnan velvollisuus järjestää aktivointitoimenpiteitä on lisääntynyt. Toukokuun 2014 loppuun mennessä työn kohteena oli 75 eri henkilöä, kun vastaava määrä koko vuonna 2013 oli 80 henkilöä. Työllistämisyksikkö Pointti on laatinut yhteensä 44 aktivointisuunnitelmaa. Kesäkuun loppuun mennessä Pointissa on kahdella sosiaaliohjaajalla ollut yhteensä 139 asiakasta ja laadittujen aktivointisuunnitelmien avulla kuntouttavaan työtoimintaan on saatu kesäkuun loppuun mennessä 74 eri henkilöä, kun koko viime vuonna henkilöitä oli yhteensä 86. Työtoiminta on ostettu yhteistyökumppaneilta Raina-säätiöstä, Lounais-Suomen työllistäjät ry:ltä ja Petreasta. Omana toimintana ovat olleet kaupungin omat hallintokunnat, mutta erityisesti oma työpaja.

15 Naantalin työpajalla on ensimmäisen 6 kk:n aikana ollut 23 eri asiakasta, joilla on tarkastelujakson aikana ollut yhteensä 42 valmennusjaksoa ja toteutuneita pajapäiviä 690 päivää. Ulkopaikkakunnille on näistä päivistä myyty yhteensä 106 päivää 2:lle eri asiakkaalle. Nuorten työpajatoiminnan rahoitukseen on saatu avustus ELY-keskukselta. Tämän hetkiselle rahoituskaudelle tukea on myönnetty euroa ja rahoituskausi päättyy Tämän jälkeen alkavalle rahoituskaudelle, joka päättyy huhtikuun 30. päivä 2015, on avustusta myönnetty euroa. Vuoden 2015 rahoitus haetaan marraskuun 2014 aikana. Aikuisten avohuollon ohjaajalla ja asumispalveluohjaajalla on kesäkuun loppuun mennessä ollut yhteensä 65 eri asiakasta. Pakolaishuollon osalta Naantali on jatkanut ELY -keskuksen kanssa sopimusta siten, että Naantalin kaupunki vastaanottaa vuosittain 1-5 pakolaista. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Aikuissosiaalityön tehtäväalueen toteuma on kesäkuun lopussa 47,4 %. Perustoimeentulotuen toteuma jää arvioidulle tasolle ja täydentävä ja ennaltaehkäisevä toimeentulotuki alle arvioidun. Kuntouttavan työtoiminnan ostopalvelu (59,2%) ja työmarkkinatuki (74 %) yksittäisinä tilikohtina ylittävät arvioidun määrärahan. Tehtäväalueen kokonaistoteuma ei kuitenkaan ennakoi lisämäärärahan tarvetta vuodelle 2014.

16 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Vammaispalveluissa henkilökohtaisen avun tuottamistapaan tuli muutoksia vuodelle 2014 siten, että kaksi kaupungin omaa kotihoidon työntekijää ovat kohdistaneet työpanoksensa kokonaisuudessaan henkilökohtaisen avun asiakkaisiin syyskyyn 2013 alusta alkaen. Asiakkaat ovat olleet haasteellisia ja työntekijäresurssi haavoittuva mm. sairaslomien vuoksi. Hoito- ja vanhuspalvelujen kotipalvelun henkilökunta on tarvittaessa paikannut puuttuvaa resurssia. Tavoitteena on ollut vähentää henkilökohtaisen avun ostopalvelujen tarvetta. Vaikeavammaisten henkilökohtainen apu, kuljetuspalvelut ja omaishoidontuki jäävät alle arvioitujen kustannusten vuonna Vaikeavammaisten tehostetun palveluasumisen ostot ylittää huomattavasti sille varatun määrärahan. Toteuma on 81,8 %. Lopullista toteumaa arvioitaessa on otettava vielä huomioon, että tehostetun palveluasumisen piiriin on tullut kesäkuun jälkeen kaksi uutta asiakasta. Kehitysvammaisten kuljetuspalvelut, päivätoiminta, omaishoidontuki, taloudellinen tuki, tehostettu palveluasuminen ja palveluasuminen ylittävät niille varatut määrärahat. Tehostettu palveluasuminen on kallista: Naantalin maksamien asiakkaiden hoidon vuorokausihinnat ovat 108, euron välillä riippuen

17 asiakkaiden hoitoisuudesta. Kehitysvammaisten henkilöiden tehostetun palveluasumistarpeen lisääntyminen aiheuttaa ylitystarvetta määrärahoihin. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Vaikeavammaisten palvelujen toteuma on 42,1 % ja kehitysvammaisten palvelujen toteuma 52,8 %. Vaikka vammaispalvelujen toimintamenojen kokonaistoteuma kesäkuun 2014 lopussa on yhteensä vain 46,9 %, on tehtäväalueen määrärahoihin haettava ylitysoikeutta. Toiminnan toteutuminen ennakoidulla tavalla aiheuttaa lisämäärärahaa.

18 TOIMINNAN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Talousarvion toiminnalliset tavoitteet toteutuvat suunnitellusti. Hoitoketju erikoissairaanhoidon ja vuodeosaston sekä jatkohoitopaikkojen välillä on toiminut hyvin. Vuodeosaston kuormitusprosentti, 80,19%, laski edellisvuodesta (v ,33%). Siirtoviivepäiviä (som + psyk) oli kesäkuun lopussa vain 5 (v ). Asiakkaiden neuvonnassa, hoitoon ohjaamisessa sekä hoitopaikkasijoituksissa noudatetaan hoito- ja vanhuspalvelujen hoitoon ohjaamisen kriteeristöä. Asumis- ja laitoshoidon yksikköjen kuormitusprosentit kesäkuun lopussa ovat korkeita: Viiala 95,79%, Myllynkiventie 94,10%, Onnela 98,07%, Kummeli 98,18%, Jannela 104,46%, Birgittakodin tehostettu palveluasuminen 103,70% ja kuntoutus 97,67%. Vapautuneiden asukaspaikkojen tilalle on otettu viivytyksettä uudet asukkaat ja yksiköt ovat käytännössä olleet täynnä. Asukkaina on myös pariskuntia, mikä selittää yli 100%:n menevää kuormitusta. Puolen vuoden seurantajaksolla keskimääräinen hoitopaikkaa jonottavien jonotusaika oli 4,3 kuukautta. Yhteensä 20 pitkään jonossa ollutta asiakasta sai tarkastelujaksolla hoitopaikan, jolloin keskimääräinen jonotusaika lyheni ollen ,48 kuukautta. Jonotusajat julkaistaan vanhuspalvelulain edellyttämällä tavalla puolivuosittain Nasta lehdessä.

19 Kotihoidon asiakasmäärät ovat kasvaneet voimakkaimmin Rymättylässä, vastaavasti Merimaskussa asiakkaita on vähemmän. Merimaskun kotihoidon tiimi on yhdistetty Rymättylän kotihoitoon, jotta henkilöstöresurssi saadaan tehokkaaseen käyttöön. Merimaskun kotihoidon asiakkaat tullaan yhdistymisestä huolimatta hoitamaan kuten aikaisemminkin. Kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmä auttaa jatkossa optimoimaan kotihoidon henkilöstöresurssia. Järjestelmän hankintaan palataan alkusyksystä. Kotihoidon palveluseteliasiakkaina on yhteensä kuusi henkilöä. Omaishoidon tuen myöntämisperusteet täsmennettiin omaishoidon tukea hakevien ja sitä saavien yhdenvertaisen kohtelun ja omaishoidon tavoitteiden turvaamiseksi (sote-ltk ). Hoito- ja vanhuspalvelujen asiakastyytyväisyyskysely käsiteltiin sosiaali- ja terveyslautakunnassa Kyselyjen tulokset arvioidaan ja käsitellään yksiköittäin yhdessä henkilökunnan kanssa ja palautteiden pohjalta nimetään tarvittaessa toimintaan liittyviä kehittämiskohteita. Kyselyjen tulokset tiedotetaan asukkaille ja omaisille omaistenilloissa. KÄYTTÖTALOUDEN TOTEUTUMINEN Toimintatuotot, 44,1% (v ,8%), toteutuvat lähes talousarvion mukaisina, kun kotihoidolle tuloutettavaa sisäistä laskutusta (n euroa) ei vielä ole tehty. Vuodeosaston hoitopäivämaksut jäänevät matalahkon kuormitusprosentin johdosta jonkin verran arvioitua pienemmiksi. Toimintakulujen kokonaistoteuma on 48,2% (v ,1%) ja henkilöstökulujen osuus 48,1% (v ,7%). Varhaiseläkemaksujen osalta kulut lisääntynevät sillä toteuma on vain 16,1%. Investointien osalta kotihoidon toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoon on käyttötalousmenoissa varauduttu eurolla. Käyttöönotto on siirtynyt syksyyn. Järjestelmän hankintakustannus, euroa, on vuoden 2014 investoinneissa sosiaali- ja terveysviraston ohjelmistohankinnoissa. Päättyneestä Virtu hankkeesta on vielä kuluneena vuonna maksettu lopputilityksen yhteydessä EUtukea n euroa. Hyvinvointitelevisioita on käytössä kahdeksan kappaletta. Toiminnan toteutuminen ennakoidulla tavalla ei näillä näkymin vaikuttane talousarvioon.

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Tehtäväalueen toiminnot ovat alkuvuonna toteutuneet talousarvion tavoitteiden ja perustelujen mukaisesti.

Tehtäväalueen toiminnot ovat alkuvuonna toteutuneet talousarvion tavoitteiden ja perustelujen mukaisesti. NAANTALIN KAUPUNKI TALOUSARVIO 2015 Perusturvajohtaja Sosiaali- ja terveystoimen tammi - huhtikuun toimintaraportti SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten tehtäväalueiden

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa Sosiaali- ja terveyslautakunta 39 21.05.2014 Kaupunginhallitus 260 02.06.2014 Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa 361/00.03.01/2014 SOTELTK 39 Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2016 ja TP Simo 1-4/2016. Simo TP 2015 Horisontti 14/2016 7 000 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 14/2016 ja 5 000 4 000 3 000 1 000 809 1 654 205 765 154 363 1 582 121 1 652 3 573 1 649 4 551 841 2 920 242 594

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017 Oulunkaaren taloustiedote elokuu 2017 Oulunkaaren kuntayhtymä (1000 ) Sitovat tasot (1000 ) Sairauspoissaolojen kehitys (tammi-elokuu 2017 ja 2016) Sairauspoissaolojen kokonaiskehitystä seurataan laajemmin

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut

Horisontti: Osavuosikatsaus, tammi-elokuu 2016 Perhepalvelut Horisontti: Osavuosikatsaus, Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset nuoret (perhehoito, lyhytaikaiset avohuollon sijoitukset, laitoshoito ja ammatilliset perhekodit) Määrä yhteensä (lapset

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät Si TP15. Si TP14 Horisontti TP 7 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 2014 6 000 4 000 3 000 1 000 809 649 1 654 1 161 537 1 749 3 573 2 692 4 551 4 456 2 920 3 816 594 365 2 128 2 646 TP15 TP14

Lisätiedot

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu

TP 2014 TP 2015 TA 2016 Huhtikuu JOENSUU Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 35 565 35 043 39 740 18 570 KV kk kumulatiivinen lääkäriasiakkaat 24 341 26 548 12 112 kk kumulatiivinen hoitaja-asiakkaat 29 164 28

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Toteuma 2013-11 285 229 81 %

Toteuma 2013-11 285 229 81 % Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS TA %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 8 000 7 515 94 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas 207 161 78 % Vastaanotto /

Lisätiedot

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012 Asiakas: Joensuu Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS -05-05 %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 697 8 000 5 877 73 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto

JOENSUU. TP 2014 TA 2015 TA 2016 Raportointitaso. Hallinto- ja talouspalvelut. Terveyspalvelut MITTARIT. Vastaanotto JOENSUU MITTARIT Hallinto- ja talouspalvelut Sosiaali- ja potilasasiamiesten yhteydenotot pl. ESH PKSSK 459 446 459 Velkaneuvonnan yhteydenotot 1 946 1 830 1 946 Terveyspalvelut Vastaanotto Avohoito- /

Lisätiedot

KUUKAUSIRAPORTTI TAMMMIKUU

KUUKAUSIRAPORTTI TAMMMIKUU KUUKAUSIRAPORTTI TAMMMIKUU 2012 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/31 1 KARVIAISEN NETTOMENOT 1.1 Nettomenot (kumulatiivinen), Karviainen 1.2 Nettomenot (kumulatiivinen), lasten ja nuorten palvelulinja KUUKAUSIRAPORTTI

Lisätiedot

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus

Vairinen-Salmela, Johanna, j. 7 Paasonen, Jaana, vj. - Sosiaali- ja terveyslautakunta. TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Toiminta-ajatus TOIMIELIN Tehtävä (Tulosalue) Vastuuhenkilö Sosiaali- ja terveyslautakunta Hallinto Pentti Taimen Toiminta-ajatus Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtävänä on vastata tarpeellisten sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Johdon ja esimiesten raportointi

Johdon ja esimiesten raportointi Johdon ja esimiesten raportointi Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvätj ja tarkentuvat elokuun osavuosikatsaukseen. Perhepalvelut Kodin ulkopuolelle

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät 1-4/2015 ja TP Horisontti 6 000 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 5 000 4 000 3 000 1 000 1 161 649 263 600 518 271 1 749 542 960 2 288 1 384 4 348 960 3 261 120 365 600 2 165 14 TP14 14

Lisätiedot

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta

Perhepalvelut. Katso myös kuvaajat aineiston lopusta Osavuosikatsaus 2: tammi-elokuu 2014 Uutta Maiseman korvaavaa raportointijärjestelmää kehitetään parhaillaan. Tiedot täydentyvät ja tarkentuvat tilinpäätöksen yhteydessä. Katso myös kuvaajat aineiston

Lisätiedot

Tilinpäätös > Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta )

Tilinpäätös > Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta ) Tilinpäätös 214 --> Lisää suoritetietoja tarvittaessa saatavilla Anu Vuoriselta (anu.vuorinen@oulunkaari.com, 44 365 5473) Perhepalvelut Kuntien väkiluvut 9 61 8 537 3 356 2 945 3 193 Katso myös kuvaajat

Lisätiedot

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto

Budjetti + Budjetti Käyttö Käyttö Erotus muutos % eur Perusturvan hallinto Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTAKULUT -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -321 910-107 303-89 494 83,4-17 810 004111 Seutu-sote TOIMINTAKULUT -32 000-10

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 5.1.216] KUUKAUSIRAPORTTI MARRASKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Marraskuu 215 MARRASKUU PÄHKINÄNKUORESSA Marraskuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa:

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI 1.1. 30.6.2016 Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Sosiaali- ja terveystoimi on onnistunut talousarvion toiminnallisissa tavoitteissa ensimmäisen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-03 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-03 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 44 + 73,33 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-06 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-06 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 52 + 86,67 % ei kiireellinen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 2.6.215] KUUKAUSIRAPORTTI HUHTIKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Huhtikuu 215 HUHTIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Huhtikuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: lastensuojelun

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 3.11.215] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Lokakuu 215 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: Lääkäripalvelujen

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 474 341 506 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 4.5.215] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Maaliskuu 215 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Tähän maaliskuun kuukausiraporttiin on talousarvion 215 luvut korjattu yhteistoimintaneuvottelujen

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta..-0.6. Perhe- ja sosiaalipalvelut Taloudelliset tavoitteet. Määrärahat.000 TP 205 TAM Ennuste Tulot 20 29 20 2 9 72 Menot 90 59 9 09 90 66 Netto 70 7 70 925 70 95 2 Resurssien

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 2 244 2 102 1 868 + 88,87 % / asiakasperhe /perhe -577-689 -483 + 70,14

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI 1.1. 30.6.2017 Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Sosiaali- ja terveystoimi on onnistunut talousarvion toiminnallisissa tavoitteissa ensimmäisen

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Talousarviomuutokset 2013 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Kaupungin talousarvion sitovuusmääräysten mukaan bruttobudjetoiduilla

Lisätiedot

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , ,

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , , Lasten, nuorten ja TP 2013 TA 2014 Menot ajalta 1.1-31.3.2014 TP 2014 arvio josta perheiden palvelut Yhteensä Yhteensä Yhteensä Yhteensä Vihti Karkkila Tuote Suorite Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot

Lisätiedot

Osa mittareista muuttunut aiempaan verrattuna, joten vertailukelpoisuutta aiempiin tavoitteisiin ei kaikilta osin ole

Osa mittareista muuttunut aiempaan verrattuna, joten vertailukelpoisuutta aiempiin tavoitteisiin ei kaikilta osin ole LASTEN JA NUORTEN KASVUN TUKEMINEN 81 971 312 (13,3 %) Ltk 15.2.2012 s. 1/6 Osa mittareista muuttunut aiempaan verrattuna, joten vertailukelpoisuutta aiempiin tavoitteisiin ei kaikilta osin ole SOTEN PALVELURYHMÄT

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Perhe ja sosiaalipalvelut Sopimuksen tarkoitus: Operatiivisessa sopimuksessa määritellään palvelualueen tavoitteet palveluiden järjestämiseen,

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ 60 ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ Ulkoiset tuotot yht. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 TOIMINTATUOTOT YHT. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 Ulkoiset kulut yht. -51 982 441,00-56 182 441,00-4

Lisätiedot

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 52 90 60 67 ei kiireellinen jonotusaika (kk) kk / asiakas /asiakas -867-663 -883 133-45 066-59 635-52 977 89 145 351 291

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 140 125 102 + 81,60 % / asiakasperhe /perhe -566-676 -701 + 103,80 % -79

Lisätiedot

TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI

TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN RAPORTTI 1.1. 30.6.2013 SISÄLLYSLUETTELO Kaupunginjohtajan katsaus 1-2 Tulosennuste 3-4 Yleishallinto 5-22 virastopäällikön katsaus 5 Sosiaali- ja terveysvirasto 23-40 virastopäällikön

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-06 %:a Seija Heikkonen 2014 2015 2015-06 talousarviosta 2015 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 57 60 50 83 ei kiireellinen

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2016 Sisällys 1 Nettokustannukset... 1 2 Suoritteet... 5 3 Yksikköhinnat... 10 4 Jäsenkuntien maksuosuuslaskelmat... 12 4.1 Masku... 12 4.2

Lisätiedot

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5

Toimintakate ,4. TA 2014 TP 2014 Jäljellä Tot. % Toimintakate ,5 Sos.- ja terv.lautakunta 12 23.02.2016 Sosiaali- ja terveysosaston talousarvion toteutuma 438/04/041/2014 STL 12 1.TOIMINTAKATTEEN SITOVUUS VALTUUSTOON NÄHDEN Tulosalue Hallinto ja projektit Työllisyyden

Lisätiedot

Toimintakulut 2011/ Toimintatuotot 2011/

Toimintakulut 2011/ Toimintatuotot 2011/ Osavuosikatsaus tammi-marraskuu 211 Mb 211 Ennuste Liikevaihto 79 224 752 73 135 176 92,3 8 862 68 72 719 384 89,9 1, 43 321 768 39 264 98 9,6 1, Liikeylijäämä / -alijäämä 1 597 226 ####### Sisäiset kulut

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2018 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 18.3.214] KUUKAUSIRAPORTTI TAMMIKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/23 Tammikuu 214 TAMMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Tammikuun toiminnan ja talouden toteutumassa vaikuttavat vielä vuoden 213 loppuvuoden

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Vahanne -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 30 57 % Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto

Oma erikoissairaanhoito /avohoitokäynti. Hoitopäivät / hoitopäivä /hoitopäivä Kulut Tuotot Netto Aikuisten psykososiaaliset palvelut Raisio Raisio Raisio Raisio Seija Heikkonen 2013 2014 2015 2015 / 2014 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 468 581 481 83 ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Lastensuojeluilmoitusten ja yhteydenottojen määrä on Naantalissa kasvanut useana vuonna peräkkäin ja alkuvuoden 2019 perusteella kasvu jatkuu.

Lastensuojeluilmoitusten ja yhteydenottojen määrä on Naantalissa kasvanut useana vuonna peräkkäin ja alkuvuoden 2019 perusteella kasvu jatkuu. LAPSIPERHEIDEN SOSIAALITYÖN RAPORTTI 1.1. 30.4.2019 Saapuneet lastensuojeluilmoitukset ja yhteydenotot Naantalin sosiaali- ja terveysvirastossa on tarkasteluvälillä kirjattu yhteensä 262 lastensuojeluilmoitusta,

Lisätiedot

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa

Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Kyläyhdistysseminaari 12.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Tätä haluamme olla Edistämme kokonaisvaltaisesti ja ennakoivasti ihmisten terveyttä, toimintakykyä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen

Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Sosiaali- ja terveyspalveluiden tilauksen toteutuminen Osavuosikatsaus 03/2014 Keskeiset huomiot Yksityiskohtaiset tilaustaulukon toteumat raportoitu kaupunginhallitukselle, löydettävissä kaupungin nettisivuilta

Lisätiedot

Perusturvajohtaja Tuija Koivisto

Perusturvajohtaja Tuija Koivisto Vuosia valmisteltu sote-uudistus on jäissä; yleisesti kuitenkin nähdään, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuu tulee saada yksittäistä kuntaa leveämmille hartioille Raukesivat myös pitkään

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Liitteet 24.5.2012 Talousarvion toteumavertailu Hirvensalmi Hirvensalmi Hirvensalmi Talousarvio 2012 (valtuusto) 0 Toteuma 2012-03 TILAUS Aikuispsykososiaaliset

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

PoSan talouden toteutuminen ajalla Kustannuskehitys. Toiminta ja suoritemäärät

PoSan talouden toteutuminen ajalla Kustannuskehitys. Toiminta ja suoritemäärät PoSan talouden toteutuminen ajalla 1.1. 31.3.2017 Kustannuskehitys Talousarvion mukaisista tuotoista toteutui 24,9% ja ulkoisista kuluista 23,5%. Toimintatuotot laskivat -1,0% verrattuna edelliseen vuoteen.

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.11.216] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Lokakuu 216 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -03-03 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 29 32% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Vahanne, Iho -06 Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 421 291 453 108 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI NIMISTÖT 2014 OSASTOKARTTA = A. 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA

JÄMSÄN KAUPUNKI NIMISTÖT 2014 OSASTOKARTTA = A. 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 30 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI (Toimiala) 300 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 3000 Sosiaali- ja terveystoimen hallinto 30000 Sosiaali- ja terveystoimen hallinto 30 000 Yhteiset talous- ja hallintopalvelut

Lisätiedot

Laitoshoidon ja palveluasumisen asiakasmaksupäätökset

Laitoshoidon ja palveluasumisen asiakasmaksupäätökset HALLINTO- JA TUKIPALVELUT / PERUSTURVA TP2013 TP2014 TP2015 Varhaiskasvatus Asiakasmaksupäätökset 1 762 2 145 1 644 Yksityisen hoidon tukipäätökset 314 252 278 Ostopalvelupäätökset sekä lasten kotihoidontuen

Lisätiedot

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5

TP Budjetti Budjetti Muutos % TOIMINTAKULUT ,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,5 Mäntyharjun kunta Sivu 1 004110 Perusturvan hallinto TOIMINTATUOTOT 2 400 TOIMINTAKULUT -363 239-391 770-401 630 2,5 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -360 839-391 770-401 630 2,5 LASKENNALLISET ERÄT 370 962 391 770

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2016 seuranta OPERATIIVINEN SOPIMUS seuranta 1.1.-30.6. Vanhus- ja vammaispalvelut Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TP 15 TAM Ennuste Tulot 34 738 33 824 33 891 Menot 179 494 180 299 180 326 Netto 144 756

Lisätiedot

Liite nro 1: Perusturvalautakunta PERUSTURVALAUTAKUNTA PUOLIVUOSIRAPORTTI TAMMI-KESÄKUU 2018

Liite nro 1: Perusturvalautakunta PERUSTURVALAUTAKUNTA PUOLIVUOSIRAPORTTI TAMMI-KESÄKUU 2018 Liite nro 1: Perusturvalautakunta 29.08.2018 PERUSTURVALAUTAKUNTA PUOLIVUOSIRAPORTTI TAMMI-KESÄKUU 2018 Sirpa Kunnas 9.8.2018 MÄÄRARAHOJEN TALOUDELLINEN SEURANTA Määrärahojen ja tulojen toteutuminen 1.1.-30.6.2018

Lisätiedot

Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin

Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin Sosiaali- ja terveyslk 50 11.10.2011 Kunnanhallitus 317 07.11.2011 Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin 351/030.033/2010 SOSTE 50 Sosiaali-

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 52 90 51 57% asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa

Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hyvinvointiseminaari 20.2.2014 Raahessa Hannu Kallunki Kuntayhtymän johtaja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä 1.1.2014 Raahe-Siikajoki-Pyhäjoki Väestö 34.570 Henkilöstö

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2018

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2018 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI TOIMINTAKERTOMUKSEN TAULUKKOLIITE 2018 Sisällys 1 Nettokustannukset... 2 2 Suoritteet... 6 3 Yksikköhinnat... 10 4 Jäsenkuntien maksuosuuslaskelmat... 11 4.1 Masku... 11 4.2

Lisätiedot

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , ,

Yhteiset toiminnot Asukasluku , , , , , PERHEPALVELUT TP 2018 TA 2019 1.1-31.3.2019 TP 2019 arvio josta Tuote Suorite Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Nettomenot Suor.lkm Y-hinta Suor.lkm Nettomenot

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen

Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Tulos / Mittari / arviointikriteeri Seuranta 31.10. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus paranee vähintään 1,8 % Kotihoidon asiakaspalvelutunnin

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma

Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta 103 13.10.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 19.10.2015 Sosiaali- ja terveysosaston vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2017-2018 taloussuunnitelma Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito,

(valtuusto) Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 90 170 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika (kk)

Lisätiedot

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat

Aikuispsykososiaaliset Netto % Aikuispsykososiaaliset Päihdehuollon asumispalvelun. 2 asiakkaat Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho, Hallikainen -09-09 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 67 53 68 128 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA TOIMINTA- JA TALOUSRAPORTTI 1.1. 30.6.2018 Perusturvajohtaja Iiro Pöyhönen: Sosiaali- ja terveyspalvelut on onnistunut talousarvion toiminnallisissa tavoitteissa ensimmäisen

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 31.1.217] KUUKAUSIRAPORTTI SYYSKUU 217 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Syyskuu 217 SYYSKUU PÄHKINÄNKUORESSA Syyskuun 217 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA PALVELUSOPIMUS LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Voimassa 1.1.2018 alkaen Loviisan kaupunginvaltuusto XX.12.2017 xxx Lapinjärven

Lisätiedot

Terveyden ja hyvinvoinnin tähden

Terveyden ja hyvinvoinnin tähden Terveyden ja hyvinvoinnin tähden Sosiaalipalvelut Ympäristöpalvelut Terveyspalvelut Suupohjan peruspalvelu- liikelaitoskuntayhtymä Sosiaalipalvelut Tuotamme ja kehitämme lapsiperheiden sosiaalityötä, aikuissosiaalityötä

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 28.3.218] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 218 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/17 Helmikuu 218 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 218 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa

Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Uusi asumisyksikkö Naantalin kaupungin sote:n talousarviossa Tulot asukkaita/hpv /as/hpv yht. /kk Asukkailta perittävät vuokrat 15 550 8 250 KELA:n enimmäisvuokra Asukkaiden sähkömaksut 15 20 300 voidaan

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUKSEN 30.6.2015 LIITETIEDOT

OSAVUOSIKATSAUKSEN 30.6.2015 LIITETIEDOT 2015 OSAVUOSIKATSAUKSEN LIITETIEDOT Sisällysluettelo Erikoissairaanhoito... 1 Kuntien palvelukäyttö 1.1.... 1 Ympäristöterveydenhuolto... 2 Kuntien palvelukäyttö 1.1.... 2 Sosiaali- ja perusterveydenhuolto...

Lisätiedot

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta

Asiakas: Raisio Kunta: Tilaus: Raisio Toimiala: Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut. Asiakasryhmät: Toteuma %:a talousarviosta Palvelu: Aikuispsykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö: Heikkonen, Iho -06-06 %:a Aikuispsykososiaaliset Mielenterveystyön avohoito, 459 453 485 107 % asiakkaat Aikuispsykososiaaliset ei kiireellinen jonotusaika

Lisätiedot

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI Yhtymähallitus 22.5.2012 63 Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 2012 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/35 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Maaliskuun yhteenveto löytyy maaliskuun osavuosikatsauksesta. KUUKAUSIRAPORTTI

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet Talousarvion sitovuuden osalta kaupunginhallitus esittää noudatettavaksi

Lisätiedot

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi

OPERATIIVINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi OPERATIIINEN SOPIMUS 2017: tilinpäätösraportointi Hyvinvointitoimiala Palvelualue: Perhe- ja sosiaalipalvelut 1 Taloudelliset tavoitteet 1.1 Määrärahat 1.000 TOT 2016 TAM 2017 TP 2017 Tulot 20 720 13 798

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI

2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI 2016 PUOLIVUOTISRAPORTTI 2 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Talousarvion toteutuminen... 3 2.1 Nuva-kuntayhtymä... 3 2.2 Sosiaali ja terveyspalvelujen talouden toteutuminen 1.1. 30.6.2016... 6 3. Toiminnan

Lisätiedot

talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09)

talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09) Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 07.02.2017 Sosiaali- ja terveystoimen käyttötalouden toteuma 2016 43/02.06.01/2017 SOTE 07.02.2017 14 Lisätiedot: talouspäällikkö vs. Tommi Koskinen, puh. (09)5056260

Lisätiedot

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen.

KYHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen 5 :n mukaan jäsenkuntien valtuustot hyväksyvät Selänteen tilinpäätöksen. Kuntayhtymähallitus 17 28.02.2013 Tarkastuslautakunta 28 16.05.2013 Tarkastuslautakunta 35 28.05.2013 Tilinpäätös vuodelta 2012 23/02.02.02/2013 KYHALL 28.02.2013 17 Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen perussopimuksen

Lisätiedot