Hangon kaupungin vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma. Taustaa:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hangon kaupungin vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma. Taustaa:"

Transkriptio

1 1 (10) Hangon kaupungin vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Taustaa: Toimintaympäristö ja kunnan väestökehitys Työpaikkakehitys Hangon kaupunki on vuokrataloyhtiön omistajana yhtenäistänyt ja keskittänyt vuokratalojen hallinnoinnin Hangon Vuokratalot Oy - nimiseen yhtiöön. Hangon kaupungin toimeksiannosta Oy Audiapro Ab/Tuomas Hanhela teki Hangon vuokrataloselvityksen, joka valmistui Toimeksiannon tavoitteena oli selvittää yhtiön taloudellinen tila ja tulevaisuuden toimintaedellytykset. Lähtökohtana tuolloin oli se, että yhtiön taloudellinen tilanne oli heikko ja yhtiön omistamiin rakennuksiin kohdistui vuoteen 2020 mennessä noin 1,6 miljoonan euron korjaustarve. Tämä Oy Audiapro Ab toteuttama selvitys ja yhtiön viimeinen tilinpäätös vuodelta 2015 ovat olleet tärkeitä elementtejä laadittaessa Hangon kaupungin vuokra-asumisen kehittämissuunnitelmaa. Hangon kaupungin väestökehitys on ollut negatiivinen koko 2000-luvun väestö on vähentynyt jokaisena vuotena ja väestöennuste on edelleen negatiivinen. Vuoden 2015 lopussa asukasmäärä oli Työpaikkojen vähentymistä ja toisen asteen koulutuksen puuttumista pidetään suurimpina väestöä vähentäneinä tekijöinä. Hangon kaupungin väestörakenteessa on koko 2000-luvun ajan ollut vääristyvä trendi. Yli 64-vuotiaiden osuus väestöstä on jo yli 27 %, mikä on Uudenmaan korkein osuus. Vanheneva väestö lisää pienten asuntojen kysyntää. Asuntomarkkinoilla on vapaa-ajan asutuksen jatkuva lisääntyminen kuitenkin kompensoinut väestön vähentymistä asuntojen hinnat eivät ole laskeneet eikä tyhjiä asuntoja ei ole merkittävässä määrin. Hangon työttömyysaste pysyi vuoteen 2008 saakka kohtuullisena, mutta on sen jälkeen ollut korkea. Viimeisen tilaston mukaan työttömyysaste on 13,9 %, mikä on Uudenmaan korkeimpia. Autontuonnin väheneminen ja terästehtaan konkurssi ovat viime vuosien suurimpia työpaikkojen vähentymistä aiheuttaneita tekijöitä. Etenkin ammattitaidottomien on vaikea löytää töitä. Hangon työpaikkaomavaraisuus on ollut poikkeuksellisen korkea ja on edelleen yli 100 %. Naapurikuntien asukkaita käy töissä Hangossa.

2 2 (10) Elinkeinoelämän kehitys Hanko on 1980-luvun lopulle saakka ollut teollisuuden ja satamatoiminnan kaupunki. Rakennemuutoksen ja teknologiakehityksen johdosta teollisuuden ja sataman työpaikat ovat vähentyneet, vaikka volyymit ovat kasvaneet ja kasvavat. Prosessiteollisuudessa työpaikat ovat kuitenkin säilyneet. Matkailussa ja muilla palvelualoilla työpaikat ovat lisääntyneet. Muut kehitysnäkymät Kaikissa Hangon satamissa (Länsisatama, Ulkosatama ja Koverhar) on käynnissä tai suunnitteilla merkittäviä kapasiteettia lisääviä hankkeita. Tehtaanniemelle rakennetaan kylpylää ja vapaa-ajan asuntoja. Hotellin laajentaminen on käynnistymässä. Kuningatarvuorelle ollaan suunnittelemassa jopa noin 200 uutta asuntoa, joista osa tullee vapaa-ajan käyttöön. Joitakin suurempia vapaa-ajan kohteita on myös rakenteilla Käynnissä olevat ja suunnitellut satamien laajentamiset sekä merkittävät matkailuhankkeet tuovat uusia työpaikkoja ja saattavat hidastaa väestön vähenemistä.

3 3 (10) Vuokra-asuntokanta Hangon kaupungin omistamat vuokrataloyhtiöt Yhtiö omistusosuus Asuntojen lukumäärä Käyttöaste Hangon Vuokratalot Oy 100 % % Kiint. Oy Pitkäkatu % % Muut kaupungin omistamat asunnot % Norrbergan vanhustenasunnot % Muut vuokrataloyhteisöt Yhtiö Asuntojen lukumäärä Käyttöaste Kiint. Oy Hangon Työväentalo % Asunto Oy Hangon Telkäntie % Kiint. Oy Aarrenmaltti % Kiint. Oy Pilleri % Kiint. Oy Kapseli % Asunto Oy Nycanderinkatu % Kiint. Oy Skäggfrans 17 Kiint. Oy Hangon Esplanadi Kiint. Oy Ålen 26 Asunto Oy Pitkäkatu % Lappohjassa sijaitsevat vuokra-asunnot 64 Vapaarahoitteiset vuokra-asunnot Näistä ei ole tarkkoja tietoja. Hangossa on arviolta noin 200 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa. Tämän lisäksi on asuntoja viikkovuokrauksessa lähinnä kesäaikaan.

4 4 (10) Vuokra-asuntojen kysyntä Suurempien kerrostaloasuntojen (3h+K) kysyntä on merkittävästi vähentynyt ja pienempien asuntojen kysyntä on pysynyt melko vakaana. Asuntojen huono kunto on joissakin tapauksissa heikentänyt myös pienempien asuntojen kysyntää ja käyttöastetta. Vuokra-asuntojen kysynnän ennustetaan pysyvän lähivuosina jokseenkin ennallaan. Tavoitteet ja toimenpiteet Hangon kaupungin kokonaan omistamat vuokratalot on koottu kaupungin Hangon Vuokratalot Oy: n taseeseen. Hangon kaupungin Hangon Vuokratalot Oy: lle asettamat tavoitteet: - Yhtiön toiminta on järjestetty taloudellisesti, tehokkaasti ja asiakkaiden tarpeet huomioiden - Yhtiön omistamien rakennusten ylläpito on järjestetty niin, että niiden arvo säilyy - Asuntojen käyttöaste on vähintään 95 % - Yhtiön vuosikulut eivät ylitä tuloja Omistajaohjaus Hangon nykyinen vuokra-asuntokanta ei määrällisesti ja laadullisesti vastaa tulevaa kysyntää. Hangon kaupunki pyrkii kehittämään omistamaansa vuokraasuntokantaa kysynnän mukaiseksi. Tyhjillään olevia asuntoja remontoidaan kysyntäpainotteisesti. Niistä tyhjillään olevista asunnoista, joilla on alhainen kysyntä, voidaan mahdollisuuksien mukaan luopua. Tavoitteena on, että myytävät kohteet tulisivat suurimmalta osin omistusasuntokäyttöön tai vapaa-ajan asunnoiksi. Kaupungin vaikutusvallassa olevien vuokrataloyhtiöiden talous pyritään parantamaan sellaiseksi, että remontit ja peruskorjaukset voidaan toteuttaa riittävän ai kaisessa vaiheessa. Hangon kaupunki on nimennyt vaikutusvallassaan oleviin vuokrataloyhtiöihin hallituksen jäsenet luottamushenkilöistä tai virkamiehistä. Hangon Vuokratalot Oy:n talouden tervehdyttämissuunnitelma Hangon kaupungin kokonaan omistamat vuokratalot on koottu kaupungin Hangon Vuokratalot Oy: taseeseen. Kaupunki omistaa yhtiön kokonaan. Yhtiö hallinnoi 276 asuntoa 13 talossa.

5 5 (10) Selvitys taloudellisten vaikeuksien syistä Hangon Vuokratalot Oy:n käyttöaste on pitkään ollut alhainen. vuoden 2015 käyttöaste oli 80,8 %. Käyttöastetta on laskenut suurten asuntojen (3h+k) heikko kysyntä sekä tyhjänä korjausta odottavat asunnot. Alhainen käyttöaste on ollut pääasiallinen syy heikkoon maksuvalmiuteen. Selvitys kuluneen viiden vuoden aikana Hangon kaupungin jo tekemistä tervehdyttämistoimenpiteistä ja sijoittamista varoista Hangon kaupunki antoi vuonna 2010 Hangon vuokratalot Oy:lle lisälainan, kun yhtiön maksuvalmius oli heikentynyt. Yhtiön velat kaupungille kasvoivat yhteensä noin 1,7 milj. :n lisälaina erääntyi velkakirjan mukaan kokonaan maksettavaksi Vuonna 2013, kun yhtiön taloudelliset vaikeudet jatkuivat, laina-aikaa jatkettiin 3 vuodella siten, että laina erääntyy kokonaan maksettavaksi Hangon Vuokratalot Oy on myynyt vuoden 2015 lopulla kaksi kerrostaloa (48 asuntoa) käsittävän kohteen Jarl ulkopuoliselle sijoittajalle. Jarlissa oli myyntihetkellä 26 tyhjää asuntoa, joista valtaosa suuria asuntoja. Kun Jarl oli lisäksi velaton, paransi kauppa huomattavasti Hangon Vuokratalot Oy:n käyttöastetta. Jarlin uusi omistaja on ilmoittanut muuttavansa kohteen asunto Oy:ksi. Asunto-osakkeilla on Hangossa kohtalainen kysyntä, koska niitä ostetaan myös vapaa-ajan asunnoiksi. Selvitys / missä määrin yhtiö pystynyt maksamaan aravalainojen erääntyneitä korkoja ja lyhennyksiä vuonna 2016 ja arvio vuoden 2017 suorituksista. Yhtiö on vuonna 2016 maksanut aravalainojen lyhennyksiä ja korkoja ,16. Loka-joulukuun 2016 aikana yhtiö pystyy maksamaan erääntyneitä aravalainojen korkoja ja lyhennyksiä n /kuukausi. Vuoden 2017 aikana yhtiö kykenee maksamaan aravalainojen korkoja ja lyhennyksiä n. Selvitys tehtävistä toimenpiteistä talouden tervehdyttämiseksi ja kaupungin vuokra-asuntokannan sopeuttamiseksi vastaamaan kysyntää - Huonokuntoiset asunnot pyritään kysynnän ja yhtiön nykyisten taloudellisten mahdollisuuksien mukaan saneeraamaan mahdollisimman pian, - Rivitalokohde Gunnarsäng sekä kohteeseen kuuluva entinen päiväkotirakennus että rivitalot Vesilintu ja Arviiri myydään, - Viihtyvyyden parantamiseksi talojen asukastoimikuntaa kehitetään asiakaslähtöisesti. - Kaupungin sosiaalitoimen ja työvoimahallinnon organisoiman ns. rempparyhmän käyttöä asuntojen saneeraamisessa ja kunnossapidossa aktiivisesti lisätään - Asuntojen luovuttamisessa otetaan käyttöön alkutarkastus- ja lopputarkastusmenettely. Tällä pyritään asuntojen vastuullisempaan käyttöön.

6 6 (10) - Selvitetään mahdollisuus aloittaa Sillenissä sosiaalinen isännöinti sekä kohteen muuttaminen tukiasunnoiksi, - selvitetään Senioritalon siirto kaupungin perusturvan suoraan hallintaan. - yhtiön nykyistä rahoitus- ja lainarakennetta uudistetaan yhteistyössä valtiokonttorin kanssa. Kaupungilla ei ole mahdollisuuksia panostaa taloudellisesti yhtiöön siinä määrin, että nykyiset talous-haasteet kyettäisiin ratkaisemaan ilman valtiokonttorin myötävaikutusta. Ainoa todellinen vaihtoehto tasapainottaa yhtiön talous on yhtiön pääoma- ja lainarakenteen uudistaminen yhteis- työssä valtiokonttorin kanssa. Näiden toimenpiteiden myötä yhtiölle jäisi jäljelle enää 198 vuokra-asuntoa yhtiön hallintaan, joka vastaisi paremmin kaupungin nykyistä ja tulevaa kysyntää.

7 7 (10) Suunnitelma yhtiön toiminnan kannalta pakollisista korjauksista tulevina vuosina ja korjausten arvioidut kustannukset KOHDE RAK.V./PK VUOSI TOIMENPIDE 0811 Keskilinja Elementtisaumojen uusiminen , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Pihan uudistus (leikkiv /3) 6 000, Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Ikkunoiden ja parvekkeenovien uusiminen , Katon uusiminen , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Parvekkeiden saneeraus ,00 Yhteensä , Pitkälinja Elementtisaumojen uusiminen , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Pihan uudistus (leikkiv /3) 6 000, Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Ikkunoiden ja parvekkeenovien uusiminen , Katon uusiminen , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Parvekkeiden saneeraus ,00 Yhteensä , Poikkilinja Elementtisaumojen uusiminen , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Pihan uudistus (leikkiv /3) 6 000, Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Kylpyhuone- ja keittiöremontti , Kylpyhuone- ja keittiöremontti ,00 Yhteensä ,00

8 8 (10) 0831 Simpan 1974 / Julkisivun homekäsittely ja pesu 2 000,00 Yhteensä , Flundran 1974 / Julkisivun homekäsittely ja pesu 2 000,00 Yhteensä ,00 KOHDE RAK.V./PK VUOSI TOIMENPIDE 0837 Heinähanko Pihan maarak. ja sadevesijärj. suunnittelu 3 000,00 Asunnon kunnostus B , Pihan maarakennus ja sadevesij. korjaustyöt ,00 Roskakatoksen rakentaminen 8 000,00 Ikkunoiden- ja parvekkeenovien vaihto ,00 Yhteensä , Suopursu Julkisivun homepesu 1 500,00 Kylpyhuonesaneeraus, vesivahinko ,00 Varastokattojen korjaus, vesivahinko , Julkisivun maalaus, sadevesikourut ja syöksyt , Pihan leikkitelineiden uudistus ,00 Yhteensä , Pikkuorava Julkisivun homepesu 1 500,00 Pihan maarak. ja sadevesijärj. suunnittelu 3 000,00 KORJAUSTARVESELVITYS 5-VUODEN SUUNNITELMA 2017 Kaukolämpöön liittyminen ,00 Julkisivun maalaus, sadevesikourut ja syöksyt ,00 Pihan maarakennus ja sadevesij. korjaustyöt ,00 Roskakatoksen rakentaminen 8 000, Pihan leikkitelineiden uudistus ,00 Yhteensä ,00 YHTEENSÄ ,00 YHTEENSÄ ,00 YHTEENSÄ ,00 YHTEENSÄ ,00 YHTEENSÄ ,00 YHTEENSÄ ,00

9 9 (10) Jäljelle jäävä asuntokanta muutosten jälkeen 0811 Keskilinja, Linjakatu 2 Rakennusvuosi 1987 (ei peruskorjattu) Käyttöaste ,1 % Vuokra 2016 / m2 9,80 Huoneistoja yhteensä 29 kpl : 8 x 1h + k 37,5-38 m2 3 x 2h + kk 45 m2 12 x 2h + k 58,5-60 m2 6 x 3h + k 70 m2 Valtiokonttorivelka ,17 Korjaustarve , Pitkälinja, Linjakatu 4 Rakennusvuosi 1987 (ei peruskorjattu) Käyttöaste ,9 % Vuokra 2016 / m2 9,80 Huoneistoja yhteensä 29 kpl : 8 x 1h + k 37,5-38 m2 3 x 2h + kk 45 m2 12 x 2h + k 58,5-60 m2 6 x 3h + k 70 m2 Valtiokonttorivelka ,01 Korjaustarve , Poikkilinja, Pitkäkatu 23 Rakennusvuosi 1991 (ei peruskorjattu) Käyttöaste ,4 % Vuokra 2016 / m2 9,90 Huoneistoja yhteensä 20 kpl : 12 x 2h + kk m2 6 x 2h + k 58 m2 2 x 3h + k 72 m2 Valtiokonttorivelka ,06 Korjaustarve , Simpan, Halmstadinkatu 38 Rakennusvuosi 1974, peruskorjattu 1998 Käyttöaste ,4 % Vuokra 2016 / m2 9,90 Huoneistoja yhteensä 24 kpl : 3 x 1h + kk 32 m2 3 x 2h + kk 48 m2 9 x 2h + k 59,5 m2 6 x 3h + k 75,5 m2 3 x 4h + k 91,5 m2 Valtiokonttorivelka ,95 Korjaustarve , Flundran, Halmstadinkatu 34 Rakennusvuosi 1974, peruskorjattu 1998 Käyttöaste ,3 % Vuokra 2016 / m2 9,90 Huoneistoja yhteensä 24 kpl :

10 10 (10) 3 x 1h + kk 32 m2 3 x 2h + kk 48 m2 9 x 2h + k 59,5 m2 6 x 3h + k 75,5 m2 3 x 4h + k 91,5 m2 Valtiokonttorivelka ,47 Korjaustarve , Heinähanko, Suokatu Rakennusvuosi 1985 (ei peruskorjattu, rivitalo) Käyttöaste ,2 % Vuokra 2016 / m2 10,00 Huoneistoja yhteensä 16 kpl : 12 x 2h + k + s m2 4 x 3h + k + s m2 Valtiokonttorivelka ,88 Korjaustarve , Suopursu, Suokatu Rakennusvuosi (ei peruskorjattu, rivitalo) Käyttöaste ,9 % Vuokra 2016 / m2 10,40 Huoneistoja yhteensä 30 kpl : 8 x 1h + tupak + s 40-40,5 m2 8 x 2h + kk + s 48 m2 8 x 2h + k + s 56,5-59 m2 4 x 3h + k + s 80-80,5 m2 2 x 4h + k + s 89 m2 Valtiokonttorivelka ,33 Korjaustarve , Pikkuorava, Halmstadinkatu 37 Rakennusvuosi 1992 (ei peruskorjattu, rivitalo) Käyttöaste ,5 % Vuokra 2016 / m2 10,00 Huoneistoja yhteensä 26 kpl : 18 x 2h + k + s 61-61,5 m2 8 x 3h + k + s 76,5-77 m2 Valtiokonttorivelka ,89 Korjaustarve ,00

Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma. Ilomantsin kunnassa

Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma. Ilomantsin kunnassa Vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelma Ilomantsin kunnassa Valtionkonttori pyytää vuokrataloyhteisöjen tervehdyttämistoimista ja rahoitusratkaisuista vuokra-asuntokannan kehittämissuunnitelmaa niiltä

Lisätiedot

Asuntokannan ja asuinolojen kehittäminen kasvukeskusten ulkopuolella AAKE-työryhmän työstä ja ehdotuksista

Asuntokannan ja asuinolojen kehittäminen kasvukeskusten ulkopuolella AAKE-työryhmän työstä ja ehdotuksista Asuntokannan ja asuinolojen kehittäminen kasvukeskusten ulkopuolella AAKE-työryhmän työstä ja ehdotuksista Tarkastusvaliokunta 22.11.2017 Jarmo Lindén, johtaja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Lisätiedot

Vuokrataloyhteisöjen talouden tervehdyttäminen

Vuokrataloyhteisöjen talouden tervehdyttäminen Vuokrataloyhteisöjen talouden tervehdyttäminen Varsinais-Suomen Alueseminaari Turku 23.11.2017 Tarja Jouppi Talouden tervehdyttämistoimet ja rahoitusjärjestelyt Lainaehtomuutos Tervehdyttämisavustus Akordit

Lisätiedot

Lainaehtojen muuttaminen

Lainaehtojen muuttaminen Valtiokonttori Rahoitus Hakulomake 3/2016 Lainaehtojen muuttaminen Lainansaaja Isännöitsijän nimi Yritys- ja yhteisötunnus Sähköpostiosoite Kunta Lähiosoite Kohteen osoite Postitoimipaikka Valtiokonttorin

Lisätiedot

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma

Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Sulkavan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 1. Toimintaympäristö Kunnan väestökehitys vuoteen 2040 asti on selvästi laskeva. Kunnan asukasmäärä 30.6.2015 oli 2 775. Asukasluku on vuoden alusta lukien

Lisätiedot

Lainaehtojen muuttaminen

Lainaehtojen muuttaminen Valtiokonttori Hakuohje 2/2018 1 (4) Lainaehtojen muuttaminen Milloin lainaehtoja voidaan muuttaa? Lainaehtojen muuttamisen tarkoituksena on parantaa huomattavissa taloudellisissa vaikeuksissa olevien

Lisätiedot

Säkylän kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma

Säkylän kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma Säkylän kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 2015 2019 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Toimintaympäristö... 2 3. Vuokra-asuntokanta ja erityisryhmien asunnot... 4 4. Tavoitteet ja toimenpiteet...

Lisätiedot

VUOKRATALOYHTEISÖJEN TERVEHDYTTÄMISTOIMET MITÄ UUTTA VALTIOKONTTORISTA

VUOKRATALOYHTEISÖJEN TERVEHDYTTÄMISTOIMET MITÄ UUTTA VALTIOKONTTORISTA VUOKRATALOYHTEISÖJEN TERVEHDYTTÄMISTOIMET MITÄ UUTTA VALTIOKONTTORISTA Anneli Nieminen Valtiokonttori Joensuu 23.10.2013 Mitä uutta? - lainansaajien taloudelliset ongelmat ja - valtiokonttorin roolit toimenpiteissä

Lisätiedot

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013 1 SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013 Erkka Valkila Toimintaympäristö 2 pienien vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, varsinkin pääkaupunkiseudulla uusien vuokra-asuntojen rakentaminen ollut pitkään

Lisätiedot

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.6.2016 TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUODELLE 2016 / YTEK OY YTEK Oy:n toiminnan tärkeimmät painopistealueet on määritelty kaupungin kanssa solmitussa

Lisätiedot

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa Kohteen ilmoittaja Nimi: Laura Pesonen Puh: +358 50 4200662 Porvoon Habita Oy, Habita Porvoo Lundinkatu 10 06100 Porvoo Puh: 010 585 5840 Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke Keskellä kaunista Valkoa upea

Lisätiedot

Laki. aravalainojen lainaehtojen muuttamisesta eräissä tapauksissa annetun lain muuttamisesta

Laki. aravalainojen lainaehtojen muuttamisesta eräissä tapauksissa annetun lain muuttamisesta Laki aravalainojen lainaehtojen muuttamisesta eräissä tapauksissa annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan aravalainojen lainaehtojen muuttamisesta eräissä tapauksissa annetun

Lisätiedot

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2014

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2014 1 YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2014 TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUODELLE 2014 / YTEK OY YTEK Oy:n toiminnan painopistealueet on määritelty hyväksytyssä strategiassa ja strategiamatriisissa.

Lisätiedot

Vellamonkodit Oy:n järjestely. Liiketoimintajaosto

Vellamonkodit Oy:n järjestely. Liiketoimintajaosto Vellamonkodit Oy:n järjestely Liiketoimintajaosto 31.5.2016 Vellamonkodit Oy:n tase Omistus kaupunki 13,98% (päiväkoti) ja Kotilinnasäätiö 86,02% (asuinrakennus) Taseen loppusumma 5,9 milj. euroa, josta

Lisätiedot

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.6.2015

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.6.2015 1 YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.6.2015 TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUODELLE 2015 / YTEK YTEK Oy:n toiminnan painopistealueet on määritelty hyväksytyssä strategiassa ja strategiamatriisissa.

Lisätiedot

Lappeenranta, Tykki-Kiviharju Kohdenumero h,k, 51,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,82 Vh ,00

Lappeenranta, Tykki-Kiviharju Kohdenumero h,k, 51,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,82 Vh ,00 Kerrostalo Lappeenranta, Tykki-Kiviharju Kohdenumero 619261 2h,k, 51,0 m² Kov. 1957 Energialuokka F 2013 Mh. 81 351,82 Vh. 87 000,00 Puutarhurinkatu 10. Matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä keskeisellä

Lisätiedot

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2013

YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2013 1 YLIVIESKAN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1 / 2013 TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUODELLE 2013 / YTEK OY YTEK Oy:n toiminnan painopistealueet on määritelty hyväksytyssä strategiassa ja strategiamatriisissa.

Lisätiedot

Rakennusteollisuuden näkökulmia asuntorakentamiseen. Asumisen Think-tank Tarmo Pipatti

Rakennusteollisuuden näkökulmia asuntorakentamiseen. Asumisen Think-tank Tarmo Pipatti Rakennusteollisuuden näkökulmia asuntorakentamiseen Asumisen Think-tank 9.9.2015 Tarmo Pipatti Suomi rakennemuutoksen kourissa Rakennusteollisuus RT ry 8.9.2015 2 Kuluttajien luottamus heikentynyt kesän

Lisätiedot

Rakennusteollisuus RT Asuntotuotantokysely. Syksy

Rakennusteollisuus RT Asuntotuotantokysely. Syksy Asuntotuotantokysely Syksy 15.10. 1. Yleiskuva positiivinen Arviot vapaarahoitteisen omistusasuntojen ja vuokra-asuntojen tämänvuotisista aloituksista ovat laskeneet hieman viime kyselyistä. Aloitusten

Lisätiedot

Rakennusteollisuus RT Asuntotuotantokysely

Rakennusteollisuus RT Asuntotuotantokysely Rakennusteollisuus RT Asuntotuotantokysely Kesä 2019 1. Yleiskuva Arviot vapaarahoitteisen asuntotuotannon tämänvuotisista aloituksista ovat nousseet viime kyselyistä. Syynä tähän on sijoittajakysynnän

Lisätiedot

Suomen johtava asuntovuokrausyritys. VVO isännöi ja vuokraa omistamansa asunnot omalla henkilökunnallaan.

Suomen johtava asuntovuokrausyritys. VVO isännöi ja vuokraa omistamansa asunnot omalla henkilökunnallaan. TILINPÄÄTÖS 2013 Suomen johtava asuntovuokrausyritys VVO isännöi ja vuokraa omistamansa asunnot omalla henkilökunnallaan. Tilinpäätös 27.2.2014 Meitä on VVO:laista (keskimäärin v. 2013) Toimintaympäristö

Lisätiedot

Lappeenranta, Leiri Kohdenumero h+k, 26,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,87 Vh ,00

Lappeenranta, Leiri Kohdenumero h+k, 26,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,87 Vh ,00 Kerrostalo Lappeenranta, Leiri Kohdenumero 648924 1h+k, 26,0 m² Kov. 1950 Energialuokka F 2013 Mh. 66 850,87 Vh. 76 500,00 Suonionkatu 23. Persoonallinen keskustayksiö, joka remontoitu kauttaaltaan n.

Lisätiedot

Kiinteäehtoinen laina. Vuosimaksulainan muuttaminen kiinteäehtoiseksi. Koron määrä. Uusi maksusuunnitelma PÄÄTÖS

Kiinteäehtoinen laina. Vuosimaksulainan muuttaminen kiinteäehtoiseksi. Koron määrä. Uusi maksusuunnitelma PÄÄTÖS VALTIOKONTTORI Rahoitus Erityisrahoitusjärjestelyt PÄÄTÖS 13.10.14 LOIMAAN,KAUPUNKI DG, a - r, o..(13 i i ' 1 Ol / V Kiinteistö Oy Loimaan Vuokra-asunnot c/o Hulmin Huolto Oy Hannele Vainio Kauppalankatu

Lisätiedot

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi

Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi Kaupunginhallitus 214 20.10.2014 Kaupunginhallitus 235 03.11.2014 Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n esitys Korppoon aluekonttorin muuttamisesta vuokra-asunnoiksi 1466/10.03.02/2014 Kaupunginhallitus 20.10.2014

Lisätiedot

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-6/2013

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-6/2013 1 SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-6/213 Erkka Valkila Toimintaympäristö 2 pienien vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, varsinkin pääkaupunkiseudulla uusien vuokra-asuntojen rakentaminen ollut pitkään

Lisätiedot

Seniorin koti kansan osakkeessa. Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman päätösjuhla Harri Hiltunen

Seniorin koti kansan osakkeessa. Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman päätösjuhla Harri Hiltunen Seniorin koti kansan osakkeessa Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 päätösjuhla 24.11.2017 Harri Hiltunen Asuntokanta ja henkilöt rakennustyypeittäin (31.12.2016) Asuntokanta rakennustyypeittäin

Lisätiedot

Turun asukasluku

Turun asukasluku Nyt tuli tarjolle hyvätuottoinen viiden kerrostalokaksion kokonaisuus Turusta! Kyseessä on suuri 92 asunnon 1970-luvulla rakennettu taloyhtiö, joka sijaitsee n. 6,0km päässä Turun keskustasta Lausteen

Lisätiedot

Huittinen, Untonmäki Kohdenumero h,k,s ja at, 57,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Huittinen, Untonmäki Kohdenumero h,k,s ja at, 57,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Huittinen, Untonmäki Kohdenumero 605625 2h,k,s ja at, 57,0 m² Kov. 1990 Energialuokka e-tod. Mh. 85 000,00 Vh. 85 000,00 Untonmäentie 4 A. Toimivapohjainen, kauttaaltaan kauniilla sävyillä ja

Lisätiedot

Valtion täytetakaus aravalainan konvertointiin

Valtion täytetakaus aravalainan konvertointiin Valtiokonttori Hakulomake 7/2017 Rahoitus Valtion täytetakaus aravalainan konvertointiin TIEDOT LAINOITUSKOHTEESTA Lainansaaja Yritys- ja yhteisötunnus Lainoituskohteen osoite ja sijaintikunta Kiinteistötunnus

Lisätiedot

Asuntotuotantokysely kesäkuu 2019

Asuntotuotantokysely kesäkuu 2019 Asuntotuotantokysely kesäkuu 2019 28.6.2019 Asuntotuotantokysely 2/2019 2 (3) Asuntotuotantokysely Rakennusteollisuus RT:n asuntotuotantokysely lähetetään Talonrakennusteollisuus ry:n jäsenille. Kysely

Lisätiedot

Timo Laaksonen TVT ASUNNOT OY

Timo Laaksonen TVT ASUNNOT OY 20.03.2013 Timo Laaksonen TVT ASUNNOT OY 2 3 TVT ASUNNOT OY Turun kaupungin täysin omistama yhtiö. Konserni, joka omistaa asuntoja ja asumisen tiloja, osuuksia asuntoja omistavista yhtiöistä sekä osuuksia

Lisätiedot

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/2013

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/2013 1 SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/2013 Erkka Valkila Sisältö 2 Osavuosikatsausinfo 1. SATO lyhyesti 2. Toimintaympäristö 3. Strategia 4. Osavuosikatsaus 1-9/2013 1. SATO lyhyesti 3 SATO 4 6 kasvukeskusta

Lisätiedot

Laitila Kohdenumero h+k+lasitettu parveke, 101,5 m² Kov Energialuokka G Mh ,00 Vh ,00

Laitila Kohdenumero h+k+lasitettu parveke, 101,5 m² Kov Energialuokka G Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Laitila Kohdenumero 582866 4h+k+lasitettu parveke, 101,5 m² Kov. 1971 Energialuokka G Mh. 118 000,00 Vh. 118 000,00 Urheilutie 1 A. Tilava hissitalon ensimmäisen kerroksen asunto aivan keskustassa.

Lisätiedot

Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero h, k, 60,0 m² Kov Energialuokka D 2013 Mh ,68 Vh ,00

Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero h, k, 60,0 m² Kov Energialuokka D 2013 Mh ,68 Vh ,00 Rivitalo Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero 624954 2h, k, 60,0 m² Kov. 1975 Energialuokka D 2013 Mh. 83 459,68 Vh. 111 000,00 Kirsikkatie 1. Hukanhaudalta tilava rivitalokaksio ilman remonttihuolia! Tämä

Lisätiedot

Asuntotuotantokysely 3/2015

Asuntotuotantokysely 3/2015 Asuntotuotantokysely 3/2015 Sami Pakarinen Lokakuu 2015 1 (2) Lokakuun 2015 asuntotuotantokyselyn tulokset RT:n asuntotuotantokysely lähetettiin Talonrakennusteollisuuden jäsenille. Kysely tehdään kolmesti

Lisätiedot

KASSU-työkalu kuntien kokonaisvaltaisessa asumisen suunnittelussa

KASSU-työkalu kuntien kokonaisvaltaisessa asumisen suunnittelussa KASSU-työkalu kuntien kokonaisvaltaisessa asumisen suunnittelussa Anna Strandell Suomen ympäristökeskus SYKE Tulevaisuuden asuntotuotannon suunnittelu -seminaari 13.12.2017 KASSU2-työkalun kehittämishanke

Lisätiedot

76,5 m², 3h+k+kph+wc+s...,

76,5 m², 3h+k+kph+wc+s..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Kaija Oksala Puh: 041 528 0334 Myyntiturva LKV [A] (vuokrakohteiden osalta katso Vuokraturva) Ilmalankuja 2 00240 Helsinki Puh: 010 2327 400 Haaveiletko paritalosta viihtyisältä

Lisätiedot

Markkinakommentti. Julkaisuvapaa 7.10.2009 ARVOASUNTOJEN KAUPPA KIIHTYY PERHEASUNTOJEN RINNALLA

Markkinakommentti. Julkaisuvapaa 7.10.2009 ARVOASUNTOJEN KAUPPA KIIHTYY PERHEASUNTOJEN RINNALLA Markkinakommentti Julkaisuvapaa 7.10.2009 ARVOASUNTOJEN KAUPPA KIIHTYY PERHEASUNTOJEN RINNALLA Jos perheasuntojen kauppalukumäärät ovat loppukesän ja alkusyksyn aikana kasvaneet voimakkaasti verrattuna

Lisätiedot

Kiinteistöjen kunnossapito

Kiinteistöjen kunnossapito Kiinteistöjen kunnossapito 28.5.2015 Esityksen sisältö Käsitteet Kunnon selvittäminen PTS-ohjelmointi Korjausten ohjelmointi Peruskorjaaminen/-parantaminen Käsitteitä PTS-ohjelma = Pitkän tähtäimen suunnitelma

Lisätiedot

60,0 m², 2h, k, kh, p,

60,0 m², 2h, k, kh, p, Kohteen ilmoittaja Nimi: Nina Vehviläinen Puh: 050 434 5878 Kiinteistömaailma Turku Verdulo Oy, Aurakatu Aurakatu 12 20100 Turku Puh: 010 279 2490 Kaunis koti Martissa. Ylimmän asuinkerroksen valoisa kulmahuoneisto

Lisätiedot

SATON ASUNTOJEN VUOKRAUSTILANNE PARANTUNUT JA OMISTUSASUNTOJEN KYSYNTÄ EDELLEEN KORKEA

SATON ASUNTOJEN VUOKRAUSTILANNE PARANTUNUT JA OMISTUSASUNTOJEN KYSYNTÄ EDELLEEN KORKEA 1 (5) SATON ASUNTOJEN VUOKRAUSTILANNE PARANTUNUT JA OMISTUSASUNTOJEN KYSYNTÄ EDELLEEN KORKEA OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2006 SATO-konsernin liikevaihto oli 214,0 miljoonaa euroa (213,4 M, 1.1.- 30.9.2005).

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto Oyj

Orava Asuntorahasto Oyj 5/18/2018 1 Orava Asuntorahasto Oyj 1.1.-31.3.2018 5/18/2018 2 Tärkeitä tietoja lukijalle Orava Asuntorahasto Oyj ( Yhtiö ) on laatinut tämän esityksen Yhtiöstä vain taustatiedoksi eikä tätä esitystä tule

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGIN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI

YLIVIESKAN KAUPUNGIN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI YLIVIESKAN KAUPUNGIN KONSERNIYHTEISÖJEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.6.2017 1. YLIVIESKAN TEKNOLOGIAKYLÄ YTEK OY:N TOIMINNALLISTEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy on Ylivieskan

Lisätiedot

38,5 m², 1h, kk, kph,...,

38,5 m², 1h, kk, kph,..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Juha Hemminki Puh: 0400-788 798 Asuntoasiantuntijat Oy LKV Kirjatyöntekijänkatu 10 B, 3 krs. 00170 Helsinki Puh: 0400-788798 Ensiasunnoksi, sijoittajalle, hyväkuntoinen avara pikkukoti

Lisätiedot

Laki. HE 274/1998 vp. EV 306/1998 vp -

Laki. HE 274/1998 vp. EV 306/1998 vp - EV 306/1998 vp - HE 274/1998 vp Eduskunnan vastaus hallituksen esitykseen laeiksi aravalain, vuokra-asuntolainojen korkotuesta annetun lain ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

Suunnittelulla ja kiinteistökehittämisellä. vuokrataloyhtiön talous kuntoon. Case KAS

Suunnittelulla ja kiinteistökehittämisellä. vuokrataloyhtiön talous kuntoon. Case KAS Suunnittelulla ja kiinteistökehittämisellä vuokrataloyhtiön talous kuntoon Case KAS Toimitusjohtaja Jarmo Kuosa Kiinteistökehitys on ymmärrettävä alan normaalina kehitystoimintana Kunta-asunnot konserni

Lisätiedot

132,0 m², 5h, k, th, k...,

132,0 m², 5h, k, th, k..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Janne Suoniemi Puh: 0400 766 507 Bo LKV Tampere Kelloportinkatu 1 B 33100 Tampere Puh: 0408086045 Harvinaista herkkua tarjolla! Nimittäin nyt on vapautumassa rivitalokoti suurelle

Lisätiedot

56,5 m², 2h+k+s,

56,5 m², 2h+k+s, Kohteen ilmoittaja Nimi: Kimmo Raappana Puh: 040 849 2081 Kiinteistömaailma, Vantaa Aviapolis Tasetie 8 01510 Vantaa Puh: 020 793 1010 KAMPPI 56,5m2. Tässä sinulle viihtyisä läpitalon 2h,k,s Helsingin

Lisätiedot

Opintoristeily Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry Perusparannus- ja korjaushankkeen rahoitus

Opintoristeily Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry Perusparannus- ja korjaushankkeen rahoitus Opintoristeily 3.9.2016 Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry Perusparannus- ja korjaushankkeen rahoitus Tom Lönnroth Suomen Hypoteekkiyhdistys Sisältö 1. Hypo - Asuntorahoittamisen erikoisliike

Lisätiedot

Ylimääräisten vastikkeiden maksaminen on käynyt kunnalle vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa kohtuuttoman raskaaksi.

Ylimääräisten vastikkeiden maksaminen on käynyt kunnalle vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa kohtuuttoman raskaaksi. Kunnanhallitus 32 24.02.2014 Kunnanhallitus 147 10.11.2014 ASUNTO OY MESSUPYHÄN ARAVARAJOITUKSISTA VAPAUTTAMINEN, MYYNTITOIMENPITEIDEN VALMISTELU JA AKORDI Khall 24.02.2014 32 Asunto Oy Messupyhä on kunnan

Lisätiedot

84,5 m², 3h+kt+s+lasit...,

84,5 m², 3h+kt+s+lasit..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Veli-Matti Kopio Puh: 050-315 3084 ihomes LKV Portti 2 02270 Espoo Puh: 050 315 3080 HUIPPUPAIKALLA MEREN RANNALLA, SAUNALLA, SUURELLA LASITETULLA PARVEKKEELLA, TERASSILLA JA UPEALLA

Lisätiedot

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy

Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Kaupunginhallitus 2.9.2019 liite nro 2 (1/9) Kaupunginvaltuusto 16.9.2019 liite nro 6 (1/9) Omistajapoliittiset linjaukset, Proavera Oy Proavera Oy vahvassa, positiivisessa kehitysvaiheessa. Yhtiön tulostavoite

Lisätiedot

67,0 m², 3h+k,

67,0 m², 3h+k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Tiina Björkman Puh: 045 129 9909 OP Koti Länsi-Uusimaa Oy LKV Nummela Vihdintie 3 03100 Nummela Puh: 010 254 5206 Etsitkö kotia aivan Nummelan keskustassa mutta kuitenkin suojaisen

Lisätiedot

Lainaehtojen määräaikainen muuttaminen

Lainaehtojen määräaikainen muuttaminen Valtiokonttori Rahoitus Hakulomake 3/2013 Lainaehtojen määräaikainen muuttaminen Lainansaaja Isännöitsijän nimi Yritys- ja yhteisötunnus Sähköpostiosoite Kunta Lähiosoite Talon osoite Postitoimipaikka

Lisätiedot

Paltamon kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma vuosille 2015 2020

Paltamon kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma vuosille 2015 2020 Paltamon kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma vuosille 2015 2020 Paltamon kunnan vuokra-asumisen kehittämissuunnitelma 2014 2020 Kunnassa vuokra-asumisen tarpeet ja tavoitteet ovat muuttuneet eri

Lisätiedot

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY

IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY IMATRAN VUOKRA-ASUNNOT OY 1. Toimiala Imatran Vuokra-asunnot Oy omistaa n. 1600 vuokra-, opiskelija- ja ryhmäkotiasuntoa. Yhtiö huolehtii asuntojen ylläpidosta, peruskorjauksesta ja tarvittaessa myös uudisrakentamisesta.

Lisätiedot

NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010

NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010 NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010 Uudistunut Asunto-osakeyhtiölaki astui voimaan 1. heinäkuuta 2010. Valvontayrityksen näkökulmasta uusi laki selkeyttää alan pelisääntöjä, ja se luonnollisesti

Lisätiedot

Lapinlahti, keskusta Kohdenumero h,k, 71,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,31 Vh ,00

Lapinlahti, keskusta Kohdenumero h,k, 71,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,31 Vh ,00 Kerrostalo Lapinlahti, keskusta Kohdenumero 635928 3h,k, 71,0 m² Kov. 1972 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 39 070,31 Vh. 49 000,00 Mykkäläntie 5. KAUNIISTI remontoitu kolmio aivan Lapinlahden ydinkeskustasta!

Lisätiedot

52,0 m², 2h + k + kph + p,

52,0 m², 2h + k + kph + p, Kohteen ilmoittaja Nimi: Seppo Parikka Puh: 040 522 1427 Kiinteistö Parikka LKV Hallituskatu 7 A 45100 Kouvola Puh: 040 522 1427 52 m² KT 2h+k+kph+lasitettu parveke Inkeroinen/Kouvola 2/3krs. 52 m² 2h+k+kph+p

Lisätiedot

LAKIALOITE Laki aravalain 15 a :n ja 15 d :n ja vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain muuttamisesta.

LAKIALOITE Laki aravalain 15 a :n ja 15 d :n ja vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain muuttamisesta. LAKIALOITE Laki aravalain 15 a :n ja 15 d :n ja vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain muuttamisesta Eduskunnalle Yleishyödyllisyyssäädöksiä on muutettava kohtuuhintaisen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Q

Osavuosikatsaus Q Osavuosikatsaus Q2 1.1. 3.6.216 Taloudellinen kehitys Tase, rahoitus ja rahavirta Näkymät ja ohjeistus 2 28.7.216 Osavuosikatsaus Q2 216 Toimintaympäristö vuonna 216 Suomi Käynnissä ja suunnitteilla suuria

Lisätiedot

VUOSIKATSAUS

VUOSIKATSAUS VUOSIKATSAUS 1.1.-31.12.2018 Väestömäärä kehittyi myönteisesti Joensuun väestömäärä oli ennakkotietojen mukaan 76 577. Kasvua edellisvuoteen nähden oli 510 henkilöä (+0,7 %). Vuonna 2017 väestömäärä kasvoi

Lisätiedot

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla

Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Maakunta- ja sote-uudistuksen tilannekatsaus Somerolla Sami Suikkanen, 7.3.2017 Yleistä uudistuksesta Uudistusta koskevat lait ovat tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Lakiluonnosten lähtökohtana

Lisätiedot

RIVITALOHUONEISTO 3H+K+S (80,5 m2) SALO, VANUTEHTAANMÄKI

RIVITALOHUONEISTO 3H+K+S (80,5 m2) SALO, VANUTEHTAANMÄKI VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 25.01.2017 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi RIVITALOHUONEISTO

Lisätiedot

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia

ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia ARA - SEMINAARI Joensuun Kodit Oy:n toimenpiteet muuttuvissa markkinatilanteissa ja toimenpide-ehdotuksia Matti Martikainen 23.10.2013 www.joensuunkodit.fi 1 Kaupungin täysin omistama kiinteistöosakeyhtiö,

Lisätiedot

TVT ASUNNOT OY EMOYHTIÖ

TVT ASUNNOT OY EMOYHTIÖ TVT ASUNNOT OY EMOYHTIÖ Toimitusjohtaja Teppo Forss YMPÄRISTÖN JA TOIMINNAN KUVAUS Yhtiön toimiala ja toiminnan pääasiallinen tarkoitus Yhtiö tarjoaa vastuullisena vuokranantajana asukkailleen kohtuuhintaista

Lisätiedot

Kestävään alue- ja yhdyskuntasuunnitteluun

Kestävään alue- ja yhdyskuntasuunnitteluun Kestävään alue- ja yhdyskuntasuunnitteluun Kehittämispäällikkö Marianne Matinlassi johtaja Jarmo Lindén, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus 19.11.2009 Marianne Matinlassi Kestävän kehityksen määrittelyä

Lisätiedot

ARAn Yhdyskuntien uudistaminen projekti tarjoaa mahdollisuutta tehdä yhteistyötä, kehittämisalustaa ja apua kunnille, vuokrataloyhtiöille ja muille

ARAn Yhdyskuntien uudistaminen projekti tarjoaa mahdollisuutta tehdä yhteistyötä, kehittämisalustaa ja apua kunnille, vuokrataloyhtiöille ja muille Tuusula pilotointialusta uusille energiaratkaisuille -tilaisuus Tekes 7.11.2016 ARA Yhdyskuntia uudistamassa Kehittämispäällikkö Marianne Matinlassi 7.11.201612.10.2007 Tekijän nimi ARAn Yhdyskuntien uudistaminen

Lisätiedot

96,5 m², 4h+k+(s)+auto...,

96,5 m², 4h+k+(s)+auto..., Kohteen ilmoittaja Kiinteistönvälitys Mauri Ahvalo Oy LKV Siltakatu 16 80100 Joensuu Puh: 013 125 258 Tilava ja valoisa, siistikuntoinen läpitalon kerrostalohuoneisto Vehkalahdessa. Huoneistossa laminaatti-

Lisätiedot

Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero h,k,s, 91,5 m² Kov Energialuokka E 2007 Mh ,17 Vh ,00

Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero h,k,s, 91,5 m² Kov Energialuokka E 2007 Mh ,17 Vh ,00 Rivitalo Joensuu, Hukanhauta Kohdenumero 592720 3h,k,s, 91,5 m² Kov. 1971 Energialuokka E 2007 Mh. 93 586,17 Vh. 106 000,00 Tapionkatu 44. Tilava 2-tasohuoneisto noin kilometrin päässä koulukeskuksesta,

Lisätiedot

Tohmajärvi, Kemie Kohdenumero h,k, 71,5 m² Kov Energialuokka D 2007 Mh ,00 Vh ,00

Tohmajärvi, Kemie Kohdenumero h,k, 71,5 m² Kov Energialuokka D 2007 Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Tohmajärvi, Kemie Kohdenumero 609131 3h,k, 71,5 m² Kov. 1976 Energialuokka D 2007 Mh. 35 000,00 Vh. 35 000,00 Talluksentie 11. Kaukolämmössä olevan taloyhtiön toisen kerroksen hyväkuntoinen

Lisätiedot

MYYNTIESITE. Ulosmitattu kerrostalokolmio Raisiossa. 3h+k, 75.5 m² VARSINAIS-SUOMEN

MYYNTIESITE. Ulosmitattu kerrostalokolmio Raisiossa. 3h+k, 75.5 m² VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE 1 VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 02.01.2017 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi

Lisätiedot

Tuusula, Kalliopohja Kohdenumero h,k, 77,0 m² Kov Energialuokka C Mh ,30 Vh ,00

Tuusula, Kalliopohja Kohdenumero h,k, 77,0 m² Kov Energialuokka C Mh ,30 Vh ,00 Kerrostalo Tuusula, Kalliopohja Kohdenumero 601672 3h,k, 77,0 m² Kov. 1976 Energialuokka C Mh. 125 149,30 Vh. 128 000,00 Kalliopohjantie 5. Ylimmän kerroksen kolmio hissitalossa. Hyrylän keskustan palvelut

Lisätiedot

Orava Asuntorahasto Oyj Yhtiökokous

Orava Asuntorahasto Oyj Yhtiökokous 22.3.2017 1 Orava Asuntorahasto Oyj Yhtiökokous 22.3.2017 22.3.2017 2 Orava Asuntorahasto Oyj Hallituksen puheenjohtajan katsaus 22.3.2017 3 Sisältö Strategian taustaa Sijoitusstrategian päivitykset Keskeiset

Lisätiedot

62,5 m², 2h, k, s,

62,5 m², 2h, k, s, Kohteen ilmoittaja Nimi: Liisa Kovanen Puh: 0400 557 372 Kiinteistömaailma, Mikkeli, Asuntoporras Oy LKV Porrassalmenkatu 27 50100 Mikkeli Puh: (015) 760 0001 Kaunis ja viehättävä saunallinen pikkukoti,

Lisätiedot

Kaukajärviosuuskunta. Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M

Kaukajärviosuuskunta. Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M Kaukajärviosuuskunta Emoyhtiö Isännöintikohteita n.185 kpl Henkilökuntaa n. 120 Liikevaihto n. 7 M HM Isännöinti ja Tili Oy (tytäryhtiö) Isännöintikohteita n. 80 kpl Henkilökuntaa 6 Liikevaihto n. 0,5

Lisätiedot

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. ITÄINEN RANTAKATU 50, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 2-3h+k (yhtiöjärjestyksen mukaan 4h+k), 76 m, 335 000 Vastaava välittäjä Annika Virtanen KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, PARTNER 050 540 4524 annika@bolkv.fi

Lisätiedot

Nurmijärvi, Klaukkala Kohdenumero h,kk,kph,vh, 31,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,41 Vh ,00

Nurmijärvi, Klaukkala Kohdenumero h,kk,kph,vh, 31,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,41 Vh ,00 Kerrostalo Nurmijärvi, Klaukkala Kohdenumero 619561 1h,kk,kph,vh, 31,0 m² Kov. 1969 Energialuokka F 2013 Mh. 60 580,41 Vh. 63 000,00 Gunnarintie 4. Hyväpohjainen makuualkovilla ja ranskalaisella parvekkeella

Lisätiedot

AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013

AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013 AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013 PELIOIKEUKSIEN MÄÄRÄN SELVITYS (Varsinainen yhtiökokous 13.3.2013) Lähtökohtana on varmistaa riittävästi pelitilaa osakkaille (osa strategiaa 2010-2015).

Lisätiedot

APPORTTISOPIMUS OSAPUOLET. Luovuttaja: Helsingin kaupunki Luovutuksensaaja:

APPORTTISOPIMUS OSAPUOLET. Luovuttaja: Helsingin kaupunki Luovutuksensaaja: 1 APPORTTISOPIMUS OSAPUOLET KAUPUNGIN PÄÄTÖKSET Luovuttaja: Helsingin kaupunki 0201256-6 Luovutuksensaaja: Helsingin kaupungin asunnot Oy 2379058-6 Viipurinkatu 2 00510 Helsinki Kaupunginvaltuusto [xx.xx.2015],

Lisätiedot

43,5 m², 2h,kk,vh,

43,5 m², 2h,kk,vh, Kohteen ilmoittaja Nimi: Virpi Romu Puh: 040 0610 018 Bo LKV Helsinki Neitsytpolku 12 00140 Helsinki Puh: 040 808 6832 Moderni koti Kallion sydämestä Tämä ihastuttava ja valoisa läpitalon huoneisto on

Lisätiedot

55,5 m², 2h,k,parv.,

55,5 m², 2h,k,parv., Kohteen ilmoittaja Nimi: Kirsi Oksanen Puh: 0500 442203 Omakodit Neliövälitys Oy LKV Kouvolankatu 18 45100 Kouvola Puh: (05) 357 7099 Inkeroisten keskustassa, talon 1. asuinkerroksessa valoisa, nopeasti

Lisätiedot

MYYNTIESITE 2 H+KK TURUN KESKUSTASSA. Maariankatu 5 B 25, Turku VARSINAIS-SUOMEN. ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 10.09.

MYYNTIESITE 2 H+KK TURUN KESKUSTASSA. Maariankatu 5 B 25, Turku VARSINAIS-SUOMEN. ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 10.09. MYYNTIESITE 1 VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 10.09.2015 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi

Lisätiedot

Vuokra-asuntosijoitusalan kannattavuus, kilpailutilanne ja kehittämistarpeet. Eeva Alho Pellervon taloustutkimus PTT

Vuokra-asuntosijoitusalan kannattavuus, kilpailutilanne ja kehittämistarpeet. Eeva Alho Pellervon taloustutkimus PTT Vuokra-asuntosijoitusalan kannattavuus, kilpailutilanne ja kehittämistarpeet Eeva Alho Pellervon taloustutkimus PTT Hanke Osa valtioneuvoston vuoden 2017 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa.

Lisätiedot

Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla

Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla Kaunis koti Lauttasaaren parhaimmalla paikalla Lauttasaaren paras sijainti loistavien kulkuyhteyksien ja kauniin merenrannan läheisyydessä Tehokas pohjaratkaisu käyttää 45 m 2 tilan tehokkaasti monikäyttöinen

Lisätiedot

KOHDE. REMONTOITU OSITTAIN AIEMMIN v. 1994

KOHDE. REMONTOITU OSITTAIN AIEMMIN v. 1994 KOHDE VUONNA 1970 VALMISTUNUT 3-KERROKSINEN, KELLARILLINEN, 2-PORTAINEN, PÄÄOSIN KAHI-TIILI VERHOILTU, HISSITÖN KUNNAN KIINTEISTÖYHTIÖN OMISTAMA VUOKRATALO PELLON KYLÄKESKUKSESSA REMONTOITU OSITTAIN AIEMMIN

Lisätiedot

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä

Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä Sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä Sivistys- ja kulttuurilautakunnan lausunnosta Asukkaiden näkökulmasta Matotyön vaikutus heijastuu nopeimmin lakisääteisten varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelujen

Lisätiedot

Asumisen korkotukilainsäädännön uudistaminen

Asumisen korkotukilainsäädännön uudistaminen Asumisen korkotukilainsäädännön uudistaminen Ympäristövaliokunta 22.3.2018 Tomi Henriksson asumisasioiden päällikkö Vantaan kaupunki Kiinteistöt ja asuminen Vantaalla rakennetaan ratojen varteen Koko Vantaa:

Lisätiedot

Mäntsälä, Mustamäki Kohdenumero h, k, parveke, 73,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,27 Vh ,00

Mäntsälä, Mustamäki Kohdenumero h, k, parveke, 73,0 m² Kov Energialuokka F 2013 Mh ,27 Vh ,00 Kerrostalo Mäntsälä, Mustamäki Kohdenumero 635651 3 h, k, parveke, 73,0 m² Kov. 1978 Energialuokka F 2013 Mh. 68 417,27 Vh. 69 000,00 Pukkimäentie 1. Ensimmäisen asuinkerroksen hyväpohjainen ja siisti

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss. Oral Hammaslääkärit Oyj

Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss. Oral Hammaslääkärit Oyj Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss Oral Hammaslääkärit Oyj Oral Hammaslääkärit Oyj Suurin ketjukonseptilla toimiva hammasterveyspalveluyhtiö Suomessa 23 hammaslääkäriasemaa

Lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö varallisuuden vaalijana ja kasvattajana

Asunto-osakeyhtiö varallisuuden vaalijana ja kasvattajana Asunto-osakeyhtiö varallisuuden vaalijana ja kasvattajana Turun Talouspäivät 29.9.2018 Toiminnanjohtaja Juuso Kallio Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry Mikä Kiinteistöliitto? Suomen Kiinteistöliitto on

Lisätiedot

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/2012

SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/2012 1 SATO OYJ Osavuosikatsaus 1-9/212 Erkka Valkila Toimintaympäristö 2 kasvukeskuksissa pienten vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan, etenkin pääkaupunkiseudulla kaupungistuminen, perhekoon pienentyminen,

Lisätiedot

Asuntotuotantokysely 1/2016

Asuntotuotantokysely 1/2016 Asuntotuotantokysely 1/2016 Sami Pakarinen Helmikuu 2016 1 (2) Helmikuun 2016 asuntotuotantokyselyn tulokset RT:n asuntotuotantokysely lähetettiin Talonrakennusteollisuuden jäsenille. Kysely tehdään kolmasti

Lisätiedot

Haapajärvi Kohdenumero h, k, ph, 74,0 m² Kov Energialuokka D 2007 Mh ,00 Vh ,00

Haapajärvi Kohdenumero h, k, ph, 74,0 m² Kov Energialuokka D 2007 Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Haapajärvi Kohdenumero 608195 3 h, k, ph, 74,0 m² Kov. 1970 Energialuokka D 2007 Mh. 64 000,00 Vh. 64 000,00 Mussulantie 5. Myynnissä heti vapaa rivitalokolmio läheltä kouluja ja keskustaa! Asunnossa

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016

KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016 KIINTEISTÖ OY HUHKOLANKIEVARI HUITTINEN MYYNTIESITE LOKAKUU 2016 Yleistä Huittisten Kaupunkiasunnot Oy on päättänyt luopua omistamansa vuokratalon Kiinteistö Oy Huhkolankievarin omistuksesta. Tavoitteena

Lisätiedot

MYYNTIESITE. LIIKE- JA ASUINHUONEISTO 78,25 m² KASKENKADULLA TURUSSA VARSINAIS-SUOMEN

MYYNTIESITE. LIIKE- JA ASUINHUONEISTO 78,25 m² KASKENKADULLA TURUSSA VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE 1 VARSINAIS-SUOMEN MYYNTIESITE ULOSOTTOVIRASTO PL 363, Sairashuoneenkatu 2-4 20100 TURKU 22.07.2015 Puhelin Vaihde 029 56 26400, Telekopio 029 56 26488 Sähköposti varsinais-suomi.uo@oikeus.fi

Lisätiedot

53,5 m², 2h,kt,s,p,

53,5 m², 2h,kt,s,p, Kohteen ilmoittaja Nimi: Jorma Kamaja Puh: 0400 812 831 OP Koti Uusimaa Oy LKV Järvenpää Sibeliuksenkatu 17 04400 Järvenpää Puh: 010 254 2700 Nätti hyväkuntoinen saunallinen kaksio huippupaikalla Järvenpään

Lisätiedot

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN

SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN SELVITYKSIÄ VALTION ASUNTORAHASTO ISSN 1237-2188 Lisätietoja: 4/2003 Ari Laine 16.4.2003 Valtion asuntorahastosta maksetut avustukset 2002 Valtion asuntorahaston varoista voidaan myöntää valtion talousarviossa

Lisätiedot

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018

HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 1/7 HALLITUKSEN ESITYS ASUNTO OY JUHANNUSRINTEEN KUNNOSSAPIDON PERIAATEOHJELMAKSI VUOSILLE 2009 2018 2009-18 ohjelma on hyväksytty yhtiökokouksessa 31.3.2009 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. KIINTEISTÖNPIDON

Lisätiedot

40,5 m², 2h+k+kph+las...,

40,5 m², 2h+k+kph+las..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Blok Puh: 044 2416380 Blok Iso Roobertinkatu 21-25 00120 Helsinki Puh: 044 241 6380 Tyylikäs 2010-luvun kaksio lasitetulla parvekkeella Järvenpään Keskuksessa Tässä kaksiossa asut

Lisätiedot