ASIAKASOHJEISTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIAKASOHJEISTUS"

Transkriptio

1 ASIAKASOHJEISTUS

2 SISÄLLYSLUETTELO PÄIJÄT-HÄMEEN TEKSTIILIHUOLTO OY... 4 Laatu... 4 Ympäristö... 4 YHTEYSTIEDOT... 5 TEKSTIILIHUOLLON TARJOAMAT PALVELUT... 6 Vuokratekstiilit... 6 Tekstiilien valinta-apu... 6 ASIAKASPALAUTE... 7 Miten asiakasreklamaation kanssa toimitaan?... 7 TEKSTIILIEN MERKKAAMINEN... 8 Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon merkkauspalvelu... 8 VUOKRATEKSTIILIEN TILAAMINEN Tilauksen tekeminen tilausjärjestelmän kautta RULLAKOT, LAATIKOT, SÄKIT JA MUU KULJETUSKALUSTO Pyykkipussin sulkeminen Infektiopyykkipussin merkkaaminen PUHTAAN PYYKIN TOIMITTAMINEN ASIAKKAALLE Pakkaustavat Kuljetus Vieraat tekstiilit LIKAPYYKIN LAJITTELU JA PAKKAAMINEN ASIAKKAALLA Likapyykin pakkaaminen pyykkipussiin ja rullakkoon Väriä päästävä pyykki Märkä pyykki Uloste- ja oksennuspyykki Infektiopyykki Syöpäläispyykki Solunsalpaajahoitoa antavien osastojen pyykki Sytostaatteja (solunsalpaajat) valmistavien osastojen pyykki Asiakaskohtaiset sukat ja tossut Asiakaskohtaiset siivousliinat ja puuvillaiset aluskäsineet... 15

3 Verhot INFEKTIOPYYKIN LAJITTELU JA PAKKAAMINEN TARTUNTAVAARALLISEN ELI INFEKTIOPYYKIN PAKKAAMINEN KULJETUSRULLAKON TÄYTTÖOHJE VAURIOITUNEET TEKSTIILIT MERKKAAMATTOMAT TEKSTIILIT VIERAAT ESINEET PYYKIN JOUKOSSA PYYKKIPUSSIEN VÄRIKOODAUS JA LAJITTELU... 23

4 (23) PÄIJÄT-HÄMEEN TEKSTIILIHUOLTO OY Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy on Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueella toimiva tekstiilihuollon yritys, joka on keskittynyt omistaja-asiakkaiden sairaaloiden, terveyskeskusten sekä koti- ja asumispalveluiden yksiköiden tekstiilihuoltoon. Käsittelemme vuodessa 2 miljoonaa kiloa tekstiilejä noin viidenkymmenen ammattilaisen voimin. Tuotantolaitoksemme sijaitsee Lahdessa. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy on aloittanut toimintansa vuonna Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy panostaa jatkuvasti yhä enemmän myös asiantuntijapalveluihin, logistisiin ratkaisuihin sekä vuokrauspalveluihin. Asiantuntijapalveluiden avulla asiakkaiden on mahdollista vapauttaa resurssit ydintoimintoihin. Tavoite on olla asiakkaiden keskuudessa arvostetuin palveluntuottaja, joka on laadukas ja kustannustehokas toimija. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:stä käytetään lyhennettä PHTH. Laatu Tarkkaan ohjattu pitkälle automatisoitu tuotantoprosessi ja jatkuva omavalvonta takaavat tekstiilien huollolle korkealuokkaisen lopputuloksen. Korkeaa hygieniatasoa vaativat tekstiilit saavat pesussa desinfektiokäsittelyn. Korkean hygieniatason takuuna on RABC-järjestelmä sekä VTT:n auditoima ja sertifioima mikrobiologisen puhtauden laadunhallintajärjestelmä (SFS-EN 14065). Korkea laatu merkitsee myös toimitusten luotettavuutta, hyvää tavoitettavuutta sekä asiakaspalautteen huomioon ottamista. Asiakaspalaute on tärkeimpiä toimintaa ohjaavia asioita. Ympäristö Veden ja oikein valittujen pesuaineiden optimaalisen käytön ansiosta tekstiileillä on pitkä käyttöikä ja ympäristön kuormitus on mahdollisimman vähäistä. Jäteveden lämmöntalteenotto, pesuveden kierrätys ja jatkuva energiankulutuksen seuranta mahdollistavat sen, että luonnonvaroja kulutetaan huomattavasti vähemmän verrattuna yksityistalouksien tai asiakkaiden suorittamiin pesuihin. Luonnonvarojen säästö on tärkeä tavoite, johon pyritään energiatehokkuutta lisäävillä investoinneilla. Käytetty tekstiili pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti esim. luovuttamalla poistetut tekstiilit muotiteollisuudelle kierrätyskankaista tehtyjen vaatteiden raaka-aineiksi tai kierrättämällä tekstiilit muulla tavoin esim. hyväntekeväisyyteen. Ympäristöjärjestelmämme on sertifioitu ISO standardin mukaiseksi VTT:n toimesta.

5 (23) YHTEYSTIEDOT Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy Reunakatu LAHTI Puh phtekstiilihuolto@phth.fi ASIAKASPALVELU p phtekstiilihuolto@phth.fi sähköiset palvelut TILAUKSET / TILAUSMUUTOKSET tilausjärjestelmä p pakkaamo@phth.fi Asiakaspalvelun aukioloajat: ma-to pe Tuotannon aukioloajat: ma-to pe Saapuva / lähtevä rahti: ma-to pe Kadonneiden tavaroiden / tekstiilien tiedustelut asiakaspalvelusta tai Tilaukset ensisijaisesti tilausjärjestelmän kautta Tunnukset tilausjärjestelmään asiakaspalvelusta. HUom Miia Lukin Palveluesimies Anita Seppänen Työnjohtaja Suvi Lind Tuotantopäällikkö Ulla Suokas Tekstiilipäällikkö Merja Koivuniemi Laatu- ja ympäristövastaava Jouni Nurmi Huoltopäällikkö Satu Tammelin- Mikkola Kirjanpitäjä Heikki Kultanen Toimitusjohtaja Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@phth.fi Huomio! Emme pysty vastaanottamaan tekstiviestejä tai vastaajaviestejä! Yhteydenotot joko soittamalla, sähköpostitse tai internetsivujemme lomakkeilla.

6 (23) TEKSTIILIHUOLLON TARJOAMAT PALVELUT tekstiilien pesu, viimeistely, merkkaus ja kuljetus liina- ja potilasvaatteiden vuokraus työvaatteiden vuokraus siivoustekstiilien vuokraus hyllytyspalvelu asiantuntijapalvelut Vuokratekstiilit Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto tarjoaa laajan valikoiman vuokratuotteita asiakkailleen. Lisätietoja vuokratekstiileistä saa tekstiilipäälliköltä. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n omistamat vuokratekstiilit on merkattu seuraavilla merkinnöillä: PHTH Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon omistamia vuokratekstiilejä ei saa merkata asiakkaan asiakaskoodilla. Asiakkaan itselleen merkkaamat PHTH:n omistamat tekstiilit veloitetaan asiakkaalta. PHTH:n omistamat vuokratuotteet tulee huollattaa (pestä ja viimeistellä) tekstiilihuollossa, tuotteita ei saa huoltaa itse. Vuokratuotteiden puhtaus ja oikeaoppinen huolto voidaan taata vain Päijät-Hämeen Tekstiilihuollossa huolletuille tuotteille. Tekstiilien valinta-apu Tekstiilien tulee olla materiaaliltaan laitospesuun ja -viimeistelyyn soveltuvia. Laitospesu ja viimeistely vaativat tekstiileiltä erityisominaisuuksia. Tarvittaessa tekstiilihuolto opastaa laitoskäyttöön soveltuvien tekstiilien valinnassa. Tekstiilien soveltuvuutta laitoshuoltoon voidaan testata koepesuilla. Suosittelemme koepesua ennen lopullista hankintapäätöstä.

7 (23) ASIAKASPALAUTE Tekstiilihuollon tavoitteena on toiminnan ja palvelun jatkuva kehittäminen sekä parantaminen asiakkaan tarpeita vastaavaksi. Paras tapa kehittää ja parantaa toimintaa sekä palvelua on saada asiakaspalautetta. Otamme mielellämme palautetta sekä kehitysideoita vastaan. Palautetta voitte antaa: Palaute tai kysymys Palautelomake puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalveluumme Miten asiakasreklamaation kanssa toimitaan? Ilmoittakaa asiakasreklamaatiosta Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon viipymättä. Laitospesuun soveltuvien tekstiilien reklamaatiot ja korvausasiat Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy käsittelee asiakaslaitoksen edustajan kanssa (ei omaisten). Asiakaslaitos lähettää tekstiilit huollettavaksi, joten vastuu tekstiilien oikeasta merkkauksesta ja soveltuvuudesta laitospesuun on asiakaslaitoksella. Mikäli kyseessä on vaurioitunut (mm. värjääntynyt, revennyt, reikäinen) likainen, tahrainen viimeistely ei tyydytä (mm. ryppyinen) palauttakaa kyseinen tekstiili pesulaan erillisessä palautuspussissa. Pesula tutkii tuotteen ja selvittää mahdollisuuksien mukaan reklamaation syyn. Täyttäkää asiakaskoodi ja yhteystiedot sekä reklamaation syy palautuspussin päälle. Palautuspussi laitetaan rullakkoon tai laatikkoon likapyykkipussien päälle. Palautuspussia ei saa laittaa likapyykkipussin sisään. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy ei vastaa laitospesuun soveltumattomien tekstiilien mahdollisesta vioittumisesta huoltoprosessissa. Ks. Vaurioituneet tekstiilit.

8 (23) TEKSTIILIEN MERKKAAMINEN Kaikki asiakkaan omistamat tekstiilit on merkattava asiakaskoodilla ennen tekstiilin ensimmäistä pesua. Päijät-Hämeen Tekstiilihuollossa huollettavien asiakaskohtaisten tekstiilien merkkaukseen on käytettävä PHTH:n merkkauspalvelua. Asiakkaan vastuulla on huolehtia siitä, että tekstiili on merkattu PHTH:n merkkauspalvelussa ennen ensimmäistä pesua. Asiakkaan tai omaisen ei ole mahdollista merkata tekstiilejä itse, koska itse tehdyt merkit / merkkaukset (esim. tussi pesuohjelapussa) eivät kestä teollista pesu- ja viimeistelyprosessia. Ainoastaan merkkauttamalla tekstiilit PHTH:n merkkauspalvelussa, voidaan taata merkin kestävyys pesu- ja viimeistelyprosessissa sekä tuotteiden palautuminen asiakkaalle (oikeat tiedot merkissä). Asiakas huolehtii, että myös omaisille on annettu ohjeet tekstiilien merkkaamisesta ja merkkauksen tärkeydestä. Huomioikaa, että tekstiilejä ei pestä asiakaskohtaisesti, vaan tekstiilit lajitellaan tuoteryhmittäin pesuun, jolloin samassa pesuerässä on useamman asiakkaan tekstiilejä. Pelkkä henkilön nimi tuotteessa ei riitä, vaan tuotteessa on oltava pesulan kiinnittämä merkki, jossa on pesulan käyttämä asiakaskoodi. Jokainen pesuun lähetettävä kappale tulee olla merkattu, esim. sukkaparin kummassakin sukassa tulee olla asiakaskoodi. Vain asiakaskoodilla tuote päätyy takaisin omistajalleen. Tekstiileissä, joiden ei olisi tarkoitus tulla tekstiilihuoltoon esim. asiakas tai omainen pesee itse, olisi hyvä olla myös asiakaskoodi (jos tekstiili päätyisikin vahingossa pesulaan). Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon merkkauspalvelu Merkattavat tekstiilit tulee lähettää merkkaukseen pesulan Palautuspussissa. Palautuspusseja on tilattavissa pesulasta veloituksetta. Tuotenumero Pakkaa merkattavat tekstiilit palautuspussiin ja täytä kaikki tarvittavat tiedot merkkausta varten: asiakaskoodi, merkin teksti, merkattavien tuotteiden kappalemäärä jne. Jokainen irrallinen kappale on laskettava esim. vyöt, irtohuput, sukat, käsineet. Huom. Yksi sukkapari = 2 kpl, yksi hansikaspari = 2 kpl HUOM! Asiakaskoodi on tärkeä! Yhdessä palautuspussissa tulee lähettää vain yhden asiakkaan / osaston tekstiilejä. Lähetä vain puhtaita tekstiilejä palautuspussissa. Emme käsittele likaisia tekstiilejä merkkauksessa. Asiakas huolehtii, että tekstiilit toimitetaan puhtaina merkattavaksi. Tekstiilit pestään ja viimeistellään merkkauksen jälkeen, jonka jälkeen palautus asiakkaalle. Merkkauksiin liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä työnjohtoon.

9 (23) Esimerkkejä väärin merkatuista tekstiileistä: Merkkaus ei voi olla vaatteen sisäpuolella pesuohjelapussa. Tussilla tehty merkkaus ei näy eikä pysy tekstiileissä haalistuu / valuu pois. Tekstiileistä puuttuu pesulan asiakaskoodi kokonaan, pelkkä henkilön nimi ei riitä. Merkkausta ei ole tehty pesulassa. Esimerkkejä oikein merkatuista tekstiileistä: Tekstiilit on merkattu pesulassa. Merkki on oikeassa paikassa ja helposti nähtävissä. Tekstiileistä löytyy asiakaskoodi selkeästi merkattuna. Merkissä on henkilön nimi (tarvittaessa).

10 (23) VUOKRATEKSTIILIEN TILAAMINEN Vuokratekstiilejä tulee tilata vain käyttöä vastaava määrä. Vuokratekstiilit tilataan erikseen jokaiselle toimituskerralle, kestotilauksia ei oteta vastaan. Asiakkaiden tulee välttää ylitilaamista ja tilata vain tarpeen mukaan sekä tarkastaa varastot aina ennen seuraava tilausta. Turhaa varastointi tulee välttää. Ylitilaaminen näkyy muille asiakkaille puutteellisina toimituksina eli kaikille ei riitä tuotteita toimitettavaksi, jos jollekin kertyy ylimääräistä varastoa. Jos ylimääräistä varastoa on kertynyt, toivomme asiakkaiden palauttavan ylimääräiset tuotteet likapyykissä tekstiilihuoltoon, jotta tekstiilit saadaan kiertoon. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n omistamat vuokratuotteet tulee huollattaa tekstiilihuollossa, tuotteita ei saa huoltaa itse. Tilaukset tulee tehdä oikealla asiakaskoodilla ja tilauksiin tulee kirjata oikea toimituspäivä. PHTH ei korjaa asiakastilauksia automaattisesti oikealle toimituspäivälle tai asiakaskoodille. Asiakkaan tulee myös tarkastaa, että tilausmäärät ovat tilauksella oikein. Virheellisistä tilauksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi PHTH:n pakkaamoon. TILAUKSIEN TULEE OLLA TEKSTIILIHUOLLOSSA TOIMITUSPÄIVÄÄ EDELTÄVÄNÄ TYÖPÄIVÄNÄ KLO 7.00 MENNESSÄ. PÄIJÄT-HÄMEEN TEKSTIILIHUOLTO ON SULJETTU VIIKONLOPPUISIN SEKÄ ARKIPYHINÄ. Juhlapyhien poikkeuksellisista kuljetusjärjestelyistä tiedotetaan erikseen. PÄIJÄT-HÄMEEN TEKSTIILIHUOLTO EI VASTAA MYÖHÄSSÄ TULLEIDEN TILAUSTEN TOIMITUKSISTA EIKÄ VÄÄRÄLLÄ TOIMTUSPÄIVÄLLÄ OLEVIEN TILAUSTEN TOIMITUKSISTA. YLIMÄÄRÄISESTÄ KULJETUKSESTA VELOITAMME KULJETUSLISÄN. Tilaukset: ensisijaisesti nettitilausjärjestelmän kautta tunnukset nettitilausjärjestelmään asiakaspalvelustamme ks. erillinen tilausohje puhelimitse tai sähköpostilla pakkaamosta, ks. yhteystiedot

11 (23) Tilauksen tekeminen tilausjärjestelmän kautta 1) Avaa internet sivusto 2) Näytölle aukeaa Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n www-sivut. Valitse oikealta yläreunasta Tilausjärjestelmään. 3) Kirjoita osastokohtainen käyttäjätunnus ja salasana. 4) Paina Kirjaudu. 5) Tee pyykkitilaus Tilauspohjaa käyttämällä. a. Kirjaa tarvitsemanne kappalemäärä kohtaan Tilataan ja paina tuoterivin perässä olevaa harmaata Tilaa -painiketta. Toista sama jokaisen haluamasi tuotteen kohdalla. b. Voit myös siirtää kaikki tuotteet kerralla tilaukselle kirjoittamalla kaikkien tilattavien tuotteiden Tilataan- kohtiin kappalemäärät ja painamalla sivun alareunassa olevaa Lisää kaikki tilauspohjan tilatut tuotteet tilaukseen - painiketta. 6) Mene kohtaan Tilauksen tiedot. Tarkasta tilauksesi, kirjaa Tilaajan nimi ja Toimituspäivämäärä. Lopuksi paina Hyväksy tilaus. Kun tilaus on hyväksytty ja lähtenyt oikein, ruudulle tulee teksti Tilaus hyväksytty ja tilausnumero. Oikein lähetetty tilaus näkyy myös kohdassa Tilaushistoria. 7) Tarvittaessa tilauspohjan tuotevalikoimaa on mahdollista muuttaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. 8) Poistu tilausjärjestelmästä valitsemalla Kirjaudu ulos.

12 (23) RULLAKOT, LAATIKOT, SÄKIT JA MUU KULJETUSKALUSTO Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:n omistamat rullakot, rekkitangot, laatikot, pyykkipussit ja metalliripustimet on tarkoitettu ainoastaan pyykin kuljettamiseen ei säilytykseen. Rullakot, laatikot ja rekkitangot on palautettava Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:lle seuraavan pyykkikuorman mukana. Metalliripustimet ja henkaritelineet palautetaan tekstiilihuoltoon. Metalliripustimet laitetaan erilliseen henkaritelineeseen tai sidotaan narulla nippuun ja asetetaan rekkitangolle, niin etteivät ne pääse putoamaan kuljetuksen aikana. Täydet henkaritelineet tulee pakata aina pystyasennossa rullakon pohjalle. Henkaritelineitä ei saa pakata likapyykkisäkkien väliin tai päälle. Metalliripustimille tarkoitettuja henkaritelineitä voi tilata Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:stä. Ks. Likapyykin pakkaaminen rullakkoon. Pyykkipussin sulkeminen Pyykkipussi suljetaan sulkijanarulla kiristämällä muovista lukkoa. Lukon puuttuessa naru laitetaan yksinkertaiseen vetosolmuun. Oikein suljettu pyykkipussi on helposti avattavissa ja nopeuttaa osaltaan pyykin käsittelyä. Infektiopyykkipussin merkkaaminen Infektiopyykkipussi on merkattava asiakaskoodilla. Asiakaskoodilappu laitetaan infektiopyykkipussin naruun niin, että se pysyy kiinni pyykkipussin käsittelyn ajan. Pyykkipussin naru pujotetaan renkaan/reiän läpi ja lukitaan esim. kuvan osoittamalla tavalla. Jos asiakaskoodilappu kiinnitetään narulla, laitetaan naru rusetille tai muuten helposti avattavaksi solmuksi (ks. kuva).

13 (23) PUHTAAN PYYKIN TOIMITTAMINEN ASIAKKAALLE Puhdas pyykki pakataan ja toimitetaan asiakkaille sopimuksen mukaan. Pakkaustavat Rullakko Laatikko Pyykkipussi Rekkitanko Puhtaan pyykin lajitteluun, pakkaamiseen ja toimittamiseen liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon työnjohtoon. Kuljetus Asiakkaan tekstiilit kuljetetaan sopimuksen mukaan asiakkaalle. Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että PHTH:n kuljetus pääsee pyykinvaihtopaikalle, jos ovet ovat lukossa esim. avaimella / kulkulätkällä / asiakas avaa oven. Likapyykin on oltava valmiina kuljetusta varten pyykinvaihtopaikalla jo toimitusta edeltävänä päivänä. Jos asiakkaan pyykin kuljetusreittiin tai aikatauluun halutaan muutoksia (esim. remontin, muuton takia) tai on tarve ylimääräiselle toimituskerralle (esim. tilaus unohtunut tehdä), pyydämme neuvottelemaan niistä hyvissä ajoin Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon työnjohdon kanssa. Sovitusta toimituspäivästä poikkeavasta toimituksesta veloitamme ylimääräisen kuljetusveloituksen, jos toimituspäivä vaihdetaan asiakkaan toiveesta. Asiakkaan tulee ilmoittaa tekstiilihuoltoon, jos yksikkö on suljettuna toimituspäivänä. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto tiedottaa juhlapyhien yms. aikana tapahtuvista poikkeuksellisista kuljetusjärjestelyistä yhteyshenkilölle erillisellä tiedotteella. Huomioikaa, että asiakkaan yhteyshenkilön (pyykkiasioista vastaava henkilö) yhteystiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) tulee olla ajan tasalla tekstiilihuollossa. Vieraat tekstiilit Mikäli asiakas saa pyykkitoimituksen mukana vieraalla asiakaskoodilla olevia tekstiilejä, on niistä ilmoitettava työnjohtoon ja ne on palautettava seuraavan likapyykkikuorman mukana Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon.

14 (23) LIKAPYYKIN LAJITTELU JA PAKKAAMINEN ASIAKKAALLA Likapyykin pakkaaminen pyykkipussiin ja rullakkoon Likapyykit tulee pakata PHTH:n pyykkipusseihin, ks. Pyykkipussien värikoodaus ja lajittelu. Pyykkipussit pakataan rullakkoon (jos ei ole toisin sovittu), ks. Kuljetusrullakon täyttöohje Likapyykkipusseja ei saa jättää rullakon viereen, ne on pakattava rullakkoon. Ilman rullakkoa toimitettavien asiakkaiden likapyykkipussit saavat olla irrallisena. Infektiopyykki on pakattava erikseen, ks. ohje Väriä päästävä pyykki Voimakkaan väriset tekstiilit, joista saattaa lähteä väriä, laitetaan tavallisen muovipussin sisään. Muovipussissa oleva tekstiili laitetaan tavalliseen pyykkisäkkiin muun pyykin joukkoon. Märkä pyykki Märkä pyykki laitetaan tavallisen muovipussin sisään. Muovipussissa oleva tekstiili laitetaan tavalliseen pyykkisäkkiin muun pyykin joukkoon. Jos tekstiili on selkeästi märkä ja se laitetaan sellaisenaan muiden tekstiilien kanssa samaan pussiin, saattaa se aiheuttaa tekstiilien värjääntymisen kostuttaessaan vieressä olevat väriä päästävät tekstiilit. Uloste- ja oksennuspyykki Ulosteet / oksennus on poistettava / huuhdeltava ennen pyykin lähettämistä tekstiilihuoltoon. Huuhdeltu uloste- / oksennuspyykki laitetaan tavallisen muovipussin sisään. Muovipussissa oleva tekstiili laitetaan tavalliseen pyykkisäkkiin muun pyykin joukkoon. Ulosteen / oksennuksen huuhtelu helpottaa tekstiilin puhdistumista pesuprosessin aikana. Mikäli tekstiilissä olevat uloste- / oksennusjäämät pääsevät kuivumaan, niin eritteessä olevat väripigmentit palavat kiinni tekstiiliin. Erite itsessään saadaan poistettua, mutta väritahra jää tekstiiliin. Mikäli tekstiiliä ei voida huuhdella esim. tartuntavaaran vuoksi, on se pakattava infektiopyykkinä. Ks. Infektiopyykin lajittelu ja pakkaaminen. Infektiopyykki Infektiopyykki eli tartuntavaarallinen pyykki. Käsittelijöiden työturvallisuuden vuoksi infektiopyykki on pakattava huolellisesti erillisten ohjeiden mukaan. Ks. Infektiopyykin lajittelu ja pakkaaminen.

15 (23) Syöpäläispyykki Syöpäläispyykki on pakattava infektiopyykkinä, ks. Infektiopyykin lajittelu ja pakkaaminen. Syöpäläispyykkiä ovat mm. täit, luteet, kihomadot, torakat, syyhy. Solunsalpaajahoitoa antavien osastojen pyykki Solunsalpaajahoidoissa käytetyt tekstiilit pakataan kuten infektiopyykki. Infektiopyykkiin pakataan kaikki sellaiset tekstiilit, joissa on roiskeita solunsalpaajaaineista ja/tai solunsalpaajahoitoa saaneen potilaan eritteitä. Sytostaatteja (solunsalpaajat) valmistavien osastojen pyykki Sytostaattilla tahriutunutta vaatetta ei saa toimittaa pesulaan. Tahriutunut vaate toimitetaan asianmukaisiin lääke- tai vaarallisiin jätteisiin. Jos kyseessä on vuokratekstiili, käyttäjän velvollisuus on ilmoittaa ongelmajätteisiin toimitetun tuotteen tiedot pesulan yhdyshenkilölle. Pesula veloittaa ko. vaatteet sovitun korvauskäytännön mukaisesti. Asiakaskohtaiset sukat ja tossut Asiakaskohtaiset sukat (villasukat, jarrusukat ym.) ja tossut tulee toimittaa pesulaan verkkopussissa (pesupussissa) osastoittain / toimipisteittäin. Verkkopussi tulee olla merkattu asiakkaan asiakaskoodilla. Verkkopussia ei avata pesulassa. Tuotteet pestään ja viimeistellään verkkopussissa. Yksittäisiä sukkia ja tossuja emme pysty lajittelemaan asiakaskohtaisesti. Verkkopussissa toimitetaan pesuun vain asiakaskohtaiset sukat ja tossut (ei PHTH:n vuokratuotteita). Verkkopussi tulee toimittaa pesulaan likapyykkisäkissä. Verkkopussin tulee olla hyvin suljettu ja sitä ei saa täyttää liian täydeksi. Verkkopussin tulee olla pakattu enintään puolilleen, jotta tekstiilit peseytyvät ja kuivuvat hyvin. Tarvittaessa asiakas voi ostaa vetoketjullisia verkkopusseja Päijät-Hämeen Tekstiilihuollosta tai vastaavasti hankkia ne itse. Verkkopussin tulee olla laitospesuun soveltuva. Asiakaskohtaiset siivousliinat ja puuvillaiset aluskäsineet Asiakaskohtaiset siivousliinat ja puuvillaiset aluskäsineet tulee toimittaa pesuun verkkopusseissa, jotka on merkattu asiakkaan asiakaskoodilla. Verkkopussia ei avata pesulassa. Tuotteet pestään ja viimeistellään verkkopussissa. Siivousliinat tulee toimittaa omassa pussissaan ja käsineet omassa pussissaan erillisten pesu- ja kuivauslajitelmien vuoksi. Siivousliinat ja käsineet palautuvat asiakkaalle verkkopusseissa. Yksittäisiä siivousliinoja ja käsineitä emme pysty lajittelemaan asiakaskohtaisesti. Verkkopussissa toimitetaan pesuun vain asiakaskohtaiset sukat ja tossut (ei PHTH:n vuokratuotteita).

16 (23) Verkkopussi tulee toimittaa pesulaan likapyykkisäkissä. Verkkopussin tulee olla hyvin suljettu ja sitä ei saa täyttää liian täydeksi. Verkkopussin tulee olla pakattu enintään puolilleen, jotta tekstiilit peseytyvät ja kuivuvat hyvin. Tarvittaessa asiakas voi ostaa vetoketjullisia verkkopusseja Päijät-Hämeen Tekstiilihuollosta tai vastaavasti hankkia ne itse. Verkkopussin tulee olla laitospesuun soveltuva. Verhot Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy veloittaa erikoiskäsittelylisän verhoista, jotka vaativat normaalista pesusta ja viimeistelystä poikkeavaa käsittelyä. Erikoiskäsittelylisä veloitetaan sopimuksen mukaan. Erikoiskäsittelylisä koskee esim. verhoja, joiden rypytysnauhoja asiakas ei ole aukonut valmiiksi pesuun, verhoja, joista ei ole poistettu muovisia ripustuskoukkuja. Lisäksi veloitetaan erikoiskäsittelylisä verhoista, joiden viimeistely vaatii erikoiskäsittelyä esim. käsin silitystä (laskosverhot yms.). Verhojen normaalista viimeistelystä kuten prässäyksestä ei veloiteta erikoiskäsittelylisää. Verhojen tulee olla laitospesuun ja -viimeistelyyn soveltuvia. Asiakkaan tulee aukoa mahdolliset rypytysnauhat ja huolehtia verhoista kaikki tarvikkeet pois ennen pesuun lähettämistä.

17 (23) INFEKTIOPYYKIN LAJITTELU JA PAKKAAMINEN Tarvikkeet: Dissolvo-muovipussi (punainen tai keltainen) Keltainen kangaspyykkipussi Tilaus: Infektiopyykkipussit (muoviset sekä kankaiset) tilataan Päijät-Hämeen Tekstiilihuollosta. Laskutus: Keltaiseen kangaspyykkipussiin pakattu pyykki laskutetaan infektiopyykkinä. Infektiopyykki pakataan Dissolvo-muovipusseihin alla olevien lajitelmien mukaan: 1. Lajitelma lakanat pyyhkeet pyjamat 2. Lajitelma Hienopyykki Huovat Villa Päällysvaatteet 3. Lajitelma Voimakkaita värejä sisältävät tekstiilit, jotka saattavat värjätä muita tekstiilejä, laitetaan omaan Dissolvo-muovipussiin Lajitelmat pakataan Dissolvo-muovipusseihin (punainen tai keltainen). Huom. Dissolvo-muovipusseja ei saa pakata täyteen. Liian täyteen pakattu muovipussi saattaa hajota kuljetuksen ja muun käsittelyn aikana aiheuttaen vaaratilanteen pusseja käsitteleville henkilöille. Huom. Märät tekstiilit on kiedottava kuivien tekstiilien sisään. Dissolvo-muovipussi suljetaan siinä olevalla muovinauhalla. Huom. Dissolvo-muovipussia ei avata pesulassa. Pyykki laitetaan pesukoneeseen muovipussissa. Dissolvo-muovipussin sauma aukeaa veden ja kemikaalien vaikutuksesta. Hyvin suljettu muovipussi laitetaan keltaiseen kangaspyykkipussiin. Kangaspyykkipussi suljetaan kuten muut kangaspyykkipussit. Kangaspyykkipussin naruun tulee kiinnittää asiakaskoodi (esim. pahvista tai muovista tehty palikka). Infektiopyykkiä sisältäviä Dissolvo-muovipusseja voi pakata keltaiseen kangaspyykkisäkkiin niin monta kuin siihen helposti mahtuu. Keltainen kangaspyykkipussi on tarkoitettu ainoastaan infektiopyykin kuljettamiseen.

18 (23) TARTUNTAVAARALLISEN ELI INFEKTIOPYYKIN PAKKAAMINEN Infektiopyykkipussit tilataan Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy:stä pyykkipussi keltainen (kangas) pyykkipussi punainen muovi (Dissolvo) pyykkipussi muovi keltainen (Dissolvo) 1. Dissolvo-pussi suljetaan pussin mukana tulevalla nauhalla. Ei saa täyttää liian täyteen/painavaksi. Keltainen on tarkoitettu pääasiassa peitoille ja tyynyille Tummat ja vaaleat sävyt erotellaan eri Dissolvo-pusseihin ks. lajitteluohje. 2. Suljettu Dissolvo-pussi laitetaan keltaisen kangaspyykkipussin sisään. Keltaiseen kangaspyykkipussiin voi laittaa sekä keltaisia että punaisia Dissolvo-pusseja. ASIAKASKOODI pujotettuna nyöriin (tukeva lappu/palikka esim. pahvi, laminoitupaperi) 3. Keltainen pyykkipussi suljetaan vetosolmulla, jossa asiakaskoodi. Ei saa täyttää liian täyteen/painavaksi. On tarkoitettu ainoastaan infektiopyykin kuljettamiseen.

19 (23) KULJETUSRULLAKON TÄYTTÖOHJE 1. Käännä sisähyllyt takaseinää vasten. 2. Aseta alaovien kielekkeet koloon (ensin vasen, sitten oikea) ja sulje haka. 3. Täytä alaosa pyykillä. Pyykkisäkit laitetaan makuulle rullakon pohjalle 2 säkkiä rinnakkain. 4. Kun alaosa on täysi, sulje yläovet Laita ensin vasen ovi kiinni niin, että lukituskieleke asettuu sille tarkoitettuun koloon. Seuraavaksi laita oikean puolen ovi kiinni niin, että lukituskieleke asettuu sille tarkoitettuun koloon (jos sellainen on). Lukitse salpa kunnolla kiinni. 5. Täytä yläosa pyykillä. 6. Henkaritelineiden pakkaus. Henkaritelineet tulee pakata pystyasennossa rullakon pohjalle sekä keskihyllylle. Täytä ensin pohja telineillä ja laske keskihylly alas ja täytä tämän jälkeen keskihylly myös telineillä. Henkaritelineet voi myös pakata pelkästään rullakon pohjalle, jos niitä ei enempää ole. Henkaritelieneitä ei saa pakata likapyykin väliin tai päälle. YHTEEN RULLAKKOON MAHTUU N SÄKKIÄ

20 (23) VAURIOITUNEET TEKSTIILIT Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon pesuun lähetettävien tekstiilien on sovelluttava koneelliseen laitosvesipesuun ja viimeistelyprosessiin. Jos tekstiilin hoito-ohjeessa on jokin alla olevista hoito-ohjemerkeistä, tuote EI sovellu laitospesuun / -viimeistelyprosessiin. Tekstiilejä (erityisesti mattoja, villa-, neule- ja sisustustekstiilejä), joiden laitospesun kestävyyttä ei voida tarkastaa, ei saa toimittaa pesuun Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon. Erikoistekstiilien pesuun soveltuvuus on sovittava erikseen Päijät-Hämeen Tekstiilihuollon kanssa. Kemiallisen pesun vaativat tuotteet on toimitettava kemialliseen pesulaan. Päijät- Hämeen Tekstiilihuollossa ei ole kemiallisen pesun mahdollisuutta. Asiakaslaitoksen työntekijöiden vastuulla on lajitella likapyykki oikein. He vastaavat myös siitä, että laitospesuun soveltumattomia tekstiilejä ei toimiteta Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon pestäviksi/huollettaviksi. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto ei vastaa laitoshuoltoon soveltumattomien tekstiilien vaurioitumisesta eikä niiden korvaamisesta. Asiakas-/hoitolaitos itse vastaa tekstiilien korvaamisesta asukkaalle/omaiselle. Laitospesuun soveltuvien tekstiilien reklamaatiot ja korvausasiat Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto Oy käsittelee asiakaslaitostensa edustajien kanssa (ei omaisten). Infektiopyykkinä pakatut tekstiilit pestään 60 C:ssa (normaalipesumekaniikka). Dissolvopyykkipussiin pakattuja tekstiilejä ei lajitella ennen pesua. Lajittelu on asiakaslaitoksen vastuulla. Tekstiilit saattavat värjääntyä ja herkät tekstiilit (mm. villa-, neule- ja sisustustekstiilit) vaurioitua kyseisessä pesussa. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto ei korvaa siinä vaurioituneita tekstiilejä. Ks. Infektiopyykin lajittelu ja pakkaaminen.

21 (23) MERKKAAMATTOMAT TEKSTIILIT Päijät-Hämeen Tekstiilihuoltoon tulee viikoittain tekstiilejä, joista puuttuu asiakaskoodimerkintä tai asiakaskoodi on kulunut niin huonoksi, ettei siitä saa selvää. Pyydämme asiakkaita kiinnittämään erityistä huomiota tekstiilien merkkaukseen ja välittävän tietoa myös omaisille. Kaikki asiakkaan omistamat tekstiilit on merkattava asiakaskoodilla ennen tekstiilin ensimmäistä pesua. Päijät-Hämeen Tekstiilihuollossa huollettavien asiakaskohtaisten tekstiilien merkkaukseen on käytettävä PHTH:n merkkauspalvelua. Pelkkä henkilön nimi ja osastonumero eivät riitä, vaan tekstiilissä on oltava pesulan asiakaskoodi, ks. Tekstiilien merkkaaminen. Ilman asiakaskoodia oleva tuote ei palaudu takaisin omistajalleen. Huomioikaa, että tekstiilejä ei pestä asiakaskohtaisesti, vaan tekstiilit lajitellaan tuoteryhmittäin pesuun, jolloin samassa pesuerässä on useamman asiakkaan tekstiilejä. Päijät-Hämeen Tekstiilihuolto ei vastaa asiakaskoodittomien, merkkaamattomien tekstiilien katoamisesta. Asiakaskoodittomia tekstiilejä säilytetään n. 3 kk:n ajan pesulaan saapumisen jälkeen. Tämän jälkeen asiakaskoodittomat tekstiilit hävitetään pesulan toimesta. Katoamisesta on ilmoitettava mahdollisimman pian havaitsemisen jälkeen asiakaspalveluun. Etsintää ja tunnistamista helpottaa, jos tekstiileistä ja esineistä on annettu mahdollisimman tarkat tuntomerkit ja katoamisajankohta. Tuote, koko, väri, kuvioinnit, materiaali, valmistaja, kpl-määrä jne. Katoamisajankohta Asiakaskoodi, henkilön nimi jne. Kadonneita tekstiilejä voi tiedustella: Jotain hukassa? Kadonneen tavaran tiedustelu Asiakaspalvelustamme

22 (23) VIERAAT ESINEET PYYKIN JOUKOSSA Pesuun lähetettävien vaatteiden taskut on ehdottomasti tyhjennettävä sekä vaatteista on poistettava nimineulat, pinssit yms. Kaikki vierasesineet on poistettava tekstiileiden joukosta ennen pesuun lähettämistä. Vierasesineet hidastavat puhtaan pyykin toimittamista asiakkaalle johtuen mm. värjääntyneistä / tahraantuneista tekstiileistä ja vieraan esineen aiheuttamista konevaurioista. Vierasesineet lisäävät asiakkaan kustannuksia tahranpoiston, uusintapesujen, korjaustöiden sekä tekstiilien poiston kautta, koska vaurioituneiden tilalle on hankittava uusia tekstiilejä. Asiakkaan huolimattomuudesta johtuneesta tekstiilin vaurioitumisesta vastaa asiakas, tekstiilihuolto ei korvaa kyseisiä tuotteita. kynät, huulipunat ja muut värjäävät esineet saattavat värjätä kokonaisen pyykkierän ( kg lajitelmasta riippuen) terävät ja pistävät esineet (mm. neulat, sakset, veitset, nimineulat, pinssit) aiheuttavat tapaturmavaaran pyykin käsittelijöille sekä saattavat vahingoittaa koneita ja tekstiilejä asiakas-/potilastietoa sisältävät paperit sekä muistitikut sisältävät luottamuksellista tietoa, joka ei kuulu ulkopuolisille tekohampaat ja kuulokojeet likaantuvat ja vaurioituvat käyttökelvottomiksi sekä aiheuttavat lisätyötä ja kustannuksia asiakkaille/omaisille korut siirtyvät pesuprosessiin joutuessaan veden mukana viemäriverkostoon kellot yleensä vaurioituvat pyykinkäsittelyprosessin aikana muita esimerkkejä pyykin mukana tulevista esineistä yllä olevien lisäksi: toimi- ja henkilökortit, dosimetrit, leimasimet, puhelimet, kaukosäätimet, avaimet, silmälasit, rahapussit, pankkikortit, verensokerimittarit, hälyttimet, valokuvat, pesuvadit, insuliinikynät, lääkkeet Esineiden palautus/hävitys Asiakas-/potilastietoa sisältävät paperit hävitetään asianmukaisesti tietosuojaroskissa, papereita ei säilytetä. Neulat ymv. ja lääkkeet hävitetään asianmukaisesti. Kuulokojeet myös rikkinäiset toimitetaan PHKS:n kuulokeskukseen, mikäli asiakas ei ole niitä kysellyt. Muut esineet ja tavarat palautetaan tarkkoja tuntomerkkejä ja tietoja vastaan asiakaslaitokseen. Esineitä säilytetään n. 3 kk niiden löytymispäivästä alkaen. Etsintää ja tunnistamista helpottaa, jos esineistä on annettu mahdollisimman tarkat tuntomerkit ja katoamisajankohta. Tuote, koko, väri, kuvioinnit, materiaali, valmistaja, kpl-määrä jne. Katoamisajankohta Asiakaskoodi, henkilön nimi jne. Kadonneita esineitä voi tiedustella > Jotain hukassa? Kadonneen tavaran tiedustelu asiakaspalvelusta

23 (23) PYYKKIPUSSIEN VÄRIKOODAUS JA LAJITTELU PYYKKIPUSSIN VÄRI + TUOTENUMERO LAJITELTAVA TEKSTIILI SININEN HARMAA LILA VIHREÄ VALKOINEN KELTAINEN LIINA- JA POTILASTEKSTIILIT, MIKROKUITUPEITOT, HOITOHUOVAT MIKROKUITUINEN SIIVOUSLIINA LATTIA MIKROKUITUINEN SIIVOUSLIINA TASO MIKROKUITUTYÖASU TYÖASUT (ei mikrokuitu) INFEKTIOPYYKKI Ks. erillinen infektiopyykin lajittelu- / pakkausohje DISSOLVO PUNAINEN MUOVI DISSOLVO KELTAINEN MUOVI INFEKTIOPYYKKI Ks. erillinen infektiopyykin lajittelu- / pakkausohje INFEKTIOPYYKKI Ks. erillinen infektiopyykin lajittelu- / pakkausohje PALAUTUSPUSSI KIRKAS MUOVI MERKKATTAVAT, KORJATTAVAT YM. PALAUTUSTEKSTIILIT Palautettaville, korjattaville ja merkattaville tuotteille.

PESUUN LÄHETETTÄVIEN TEKSTIILIEN LAJITTELU- / PAKKAUSOHJE. 1. NORMAALIT TEKSTIILIT (valkoiseen pyykkisäkkiin)

PESUUN LÄHETETTÄVIEN TEKSTIILIEN LAJITTELU- / PAKKAUSOHJE. 1. NORMAALIT TEKSTIILIT (valkoiseen pyykkisäkkiin) Rovaniemen Keskuspesula Oy OHJE Lähteentie 18 96400 ROVANIEMI p. 040-7120 340 / 040-7120 341 etunimi.sukunimi@rokepe.fi 1 Lapin Sairaanhoitopiiri Kolpeneen palvelukeskus Rovaniemen Kaupunki PESUUN LÄHETETTÄVIEN

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

Hyvä työvaatteen käyttäjä

Hyvä työvaatteen käyttäjä Hyvä työvaatteen käyttäjä Tervetuloa työvaatekäyttäjäksi! Näin työvaatepalvelumme toimii Lindström huolehtii yrityksenne kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti työpaikkanne työvaatepalvelusta. Pyydämme teitä

Lisätiedot

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen

FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET. Fenno Medicalin sähköinen FENNO MEDICAL OY FENNO MARKET KÄYTTÖOHJEET Fenno Medicalin sähköinen 2(9) Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä Kotijakelun sähköinen tilausjärjestelmä tekee tilaamisesta joustavaa ja vaivatonta. Järjestelmän

Lisätiedot

Siivoustekstiilien huolto ja lajittelu

Siivoustekstiilien huolto ja lajittelu Siivoustekstiilien huolto ja lajittelu Tuotteiden huolto - merkinnät Tuotteiden hoito-ohjemerkinnät tulee tarkastaa ennen ensimmäistä pesua 60 max.95 Maksimipesulämpötila 95 C (ei suositus) Yleinen merkintä

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Näin työvaatepalvelumme toimii. Ohjeita työvaateyhteyshenkilölle

Näin työvaatepalvelumme toimii. Ohjeita työvaateyhteyshenkilölle Näin työvaatepalvelumme toimii Ohjeita työvaateyhteyshenkilölle Näin työvaatepalvelumme toimii Lindström huolehtii yrityksenne kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti työpaikkanne työvaatepalvelusta. Pyydämme

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

käyttäjänimi 653000 salasana ****** OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY

käyttäjänimi 653000 salasana ****** OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY OHJE TILAUKSEN TEKEMISEEN, SERVEA OY Tilausjärjestelmämme sijaitsee Internet osoitteessa www.kauppapalvelu.fi -> osoita Espoo Ikkunaan avautuu kirjautumissivu. Kirjautukaa Käyttäjänimellänne ja salasanallanne

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

Nettikaupan uudistukset

Nettikaupan uudistukset WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 3/12 Nettikaupan uudistukset 1 Johdanto 4 2 Ohjattu tilaaminen omien tilauspohjien avulla 4 3 Tilauspohjat 7 3.1 Muokkailtavuus 7 3.2 Tilauspohjan vanhentuminen 8 3.3 Ilmoitus

Lisätiedot

Varastohotellin käyttöohjeet Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4.

Varastohotellin käyttöohjeet Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4. Varastohotellin käyttöohjeet www.varastohotelli.fi 1. Voit halutessasi vaihtaa kieltä 2. Lisää käyttäjätunnus 3. Lisää salasana 4. Paina Kirjaudu Tuotteiden haku ja tilauksen teko Voit hakea tuotteita

Lisätiedot

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet

lindab we simplify construction eshop Käyttöohjeet eshop Käyttöohjeet www.lindab.fi/eshop Sisältö Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan tietoihin liittyvät toiminnot 2 Kirjautuminen

Lisätiedot

Lindab eshop käyttöohjeet

Lindab eshop käyttöohjeet Lindab eshop käyttöohjeet A good thinking company Sisältö lindab we simplify construction Sivut 3-10: Kirjautuminen eshoppiin ja tilauksen teko Sivut 11-14: Tilausrivien pikasyöttö Sivut 15-21: Asiakkaan

Lisätiedot

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty )

Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty ) Menumat-verkkokaupan käyttöohje (päivitetty 2.7.2018) Tervetuloa käyttämään Menumat Oy:n verkkokauppaa! Voit selata tuotteitamme ilman kirjautumista verkkokauppaan. Ostoksia varten tarvitset joko asiakkaan

Lisätiedot

LIITE 1, Palvelukuvaus

LIITE 1, Palvelukuvaus Lääkkeiden jakelupalvelu 1(6) Sisällys 1. PALVELUN SISÄLTÖ... 2 1.1. PALVELUN SUORITTAMINEN... 2 1.2. ASIAKASKOHTAISET LÄÄKE-ERÄT... 2 1.3. PALVELUN ALOITUS JA KOULUTUS... 3 1.4. LÄÄKKEIDEN TARKASTUS...

Lisätiedot

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN

OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN OHJE BE ONLINE VERKKOKAUPPAAN BE Online on verkkokauppa, joka antaa mahdollisuuden BE Groupin asiakkaille syöttää ostotilauksen suoraan BE Groupin Dynamics AX järjestelmään ja kysellä tilauksen tilaa.

Lisätiedot

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin

Hotellitekstiilipalvelut. rauhallisiin uniin Hotellitekstiilipalvelut rauhallisiin uniin Nauti mielenrauhasta Tehtävämme on varmistaa hyvät yöunet sinulle ja vieraillesi luotettavalla ja joustavalla tekstiilipalvelulla. Tekstiilipalvelumme ansiosta

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Opas ompelupalvelun käyttöön

Opas ompelupalvelun käyttöön Opas ompelupalvelun käyttöön Sisältö Esittely... 2 Hinnan näyttö... 2 Tekstiilien ja muiden tuotteiden yhteistilaus... 3 Metritavaran valitseminen... 3 Verhotyypin valitseminen... 4 Verhon mittatilaus...

Lisätiedot

Metron. nettikauppaohjeet

Metron. nettikauppaohjeet Metron nettikauppaohjeet 2012 WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 1/24 Sisällys 1 Johdanto ja nettikauppaan kirjautuminen 2 2 Tuotehaku 3 2.1 Ean-vähittäisyksikönkoodilla 4 2.2 Tuotteen nimellä 4 2.3 Nimellä ja

Lisätiedot

TILITYKSET JA TILAUKSET

TILITYKSET JA TILAUKSET TILITYKSET JA TILAUKSET SISÄÄNKIRJAUTUMINEN Siirtykää osoitteeseen verkkopalvelu.loomis.fi. Kirjautukaa sisään saamillanne tunnuksilla. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteenne, salasanan olette saaneet

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

3M Online Center sivuston käyttöopas

3M Online Center sivuston käyttöopas 3M Online Center sivuston käyttöopas 1 3M 2015. All Rights Reserved. 3M Online Center -sivuston käyttöopas Tuotteiden tilaaminen...3 1. Tilaa nyt...4 2. Pikatilaus...5 3. Lataa tilaustiedosto...6 4. Ostoslistat

Lisätiedot

AGA ONLINE SHOP-OHJEET

AGA ONLINE SHOP-OHJEET AGA ONLINE SHOP-OHJEET Tervetuloa käyttämään AGA online shop-verkkokauppaa! Oheisissa ohjeissa kerrotaan verkkokaupan perustoiminnoista. Mikäli verkkokaupan käytöstä tulee kysyttävää, voitte aina olla

Lisätiedot

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine.

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine. G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc ServiceOnLine Sivu 1 Sisällysluettelo 1. ServiceOnLine käynnistys ja kirjautuminen... 3 2. Henkilöstö... 4 2.1 Etsi henkilöstö...

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO

OMA ESITE SISÄLLYSLUETTELO OHJEET SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÖÖNOTTO JA JAKAMINEN... 3 Nimeä Oma Esitteesi... 4 Jakaminen sähköpostitse... 5 Jakaminen blogissa... 6 ASIAKKAAN TILAUKSET... 7 OMA ESITE -TILAUSTEN KÄSITTELY... 8 Esimerkkitilaus

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9

KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 1 / 18 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN...2 JÄLKITOIMITUSKÄSITTELY...8 TUOTTEEN ETSIMINEN TILAUSTA TEHDESSÄ...9 ETSIMINEN TUOTTEEN LYHENTEEN AVULLA...9 ETSIMINEN TUOTEKOODIN OSAN

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Hankinta on jaettu neljään osioon:

Hankinta on jaettu neljään osioon: TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) Pesulapalveluiden hankinta Espoon kaupunki pyytää tarjousta pesulapalveluista. Palvelun suurimpia käyttäjiä ovat kiinteistöpalvelut ulkotyövaatteiden osalta; varikko, joka pesettää

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan:

Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan: Ohjeet kirjautumiseen verkkokauppaan: 1. 1. Sinulla on jo tunnukset 2. Vanha asiakas, mutta ei tunnuksia 3. Uusi asiakas Jos sinulla on tunnukset, mene kohtaan kirjaudu, lisää sähköpostiosoite ja salasana.

Lisätiedot

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet

Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn suomenkielisen Web-portaalin käyttöohjeet Sonyn Web-portaalin käyttöohjeet Seuraavilla sivuilla esiteltävien käyttöohjeiden yhteenveto: Sisäänkirjautuminen Uuden tai vaihtosalasanan hankkiminen.

Lisätiedot

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.

KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN ALOITUSSIVU. OMAT ASETUKSET Salasanan vaihto. VITANet KÄYTTÄJÄOPAS. Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita. KIRJAUTUMINEN JÄRJESTELMÄÄN Avaa VITANet osoitteessa https://vitanet.vita.fi Kirjaudu sisään saamillasi käyttäjäkohtaisilla tunnuksilla. Käyttäjätunnus: xxxxxxx Salasana: xxxxxxxx Asiakas: esim. VITALA

Lisätiedot

www.lionsverkkokauppa.fi

www.lionsverkkokauppa.fi 1 www.lionsverkkokauppa.fi Tervetuloa tilaamaan verkkokaupan kautta joulukortteja tilaamalla maailma muuttuu askeleen paremmaksi. OHJEEN SISÄLTÖ 2 OHJEEN SISÄLTÖ 2 MUUTAMA HUOMIOITAVA ASIA 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN

HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN HUIPPUSTORE.FI REKISTERÖITYMINEN Miksi kannattaa rekisteröityä? 1. Saat heti käyttöösi edullisemmat hinnat 2. Yritykset, seurat ja julkishallinto saavat käyttöön muiden maksutapojen lisäksi laskutuksen

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Wilman pikaopas huoltajille

Wilman pikaopas huoltajille Wilman pikaopas huoltajille Vehmaan kunnan Vinkkilän koulussa on käytössä sähköinen reissuvihko Wilma, joka helpottaa tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä. Wilman kautta huoltajat seuraavat ja selvittävät

Lisätiedot

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015

eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 2015 eshop manuaali Atea Finland Oy 26.2.2015 1 Sisältö 1.Yleistä... 2 2. Valikot... 2 2.1 Ylävalikko... 2 2.1.1. Omat sivut... 2 2.1.2. Asiakaspalvelu... 2 2.1.3. Lisenssit... 3 2.1.5. Ylläpito... 3 2.1.6.

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen kaulakoruun tarvitset: 40 cm makeanvedenhelminauha TAI vastaava/haluttu määrä irtohelmiä 2 m valmiiksi neuloitettu helmisilkki 0,6 0,65 mm TAI paksuutta, joka mahtuu kerran helmien läpi helmilukko,

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU- JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ

YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU- JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ YRITYKSEN SÄHKÖINEN TUNTILAPPU JA TOIMEKSIANTOJÄRJESTELMÄ Canvas.fi osoitteessa on yrityksen että työntekijän helppo päästä kuittaamaan vuoroja ja tuntilistoja. Yrityksillä on myös mahdollisuus päästä

Lisätiedot

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti:

Kun olet valmis tekemään tilauksen, rekisteröidy sovellukseen seuraavasti: HENKILÖKORTTIEN SUUNNITTELUSOVELLUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJE Voit kokeilla korttien suunnittelemista valmiiden korttipohjien avulla ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityminen vaaditaan vasta, kun olet valmis

Lisätiedot

39. Valtakunnalliset Sairaalahygieniapäivät 12.-13.3.2013 Paasitorni, Helsinki. Hygieniahoitaja Heli Lankinen Kotkan kaupunki

39. Valtakunnalliset Sairaalahygieniapäivät 12.-13.3.2013 Paasitorni, Helsinki. Hygieniahoitaja Heli Lankinen Kotkan kaupunki 39. Valtakunnalliset Sairaalahygieniapäivät 12.-13.3.2013 Paasitorni, Helsinki Hygieniahoitaja Heli Lankinen Kotkan kaupunki Perehdytys ja käyttökoulutus Vastuu koneen oikeaoppisesta käytöstä on osastolla

Lisätiedot

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA!

KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! KUN RESURSSIT JA AIKA EIVÄT RIITÄ - KÄYTÄ TAVARATAKSIA! PALVELUHINNAST0 2012 SISÄLLYSLUETTELO YRITYSESITTELY, TILAUSPALVELU JA YHTEYSTIEDOT 3 HINNASTO Lahti, Hollola, Nastola, Orimattila, Vääksy 4 Heinola

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2007 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Tervetuloa PlanNet-palveluun!

Tervetuloa PlanNet-palveluun! Tervetuloa PlanNet-palveluun! Verkkokaupan käyttöohje Sisältö Tuetut verkkoselaimet 2 Sisäänkirjautuminen 2 Aloitussivu 2 Tuotteiden hakeminen 3 Tilaaminen 4 Pikatilaus 4 Ostoskori 4 Laskutus ja toimitus

Lisätiedot

Timanttiset-verkkokauppa, ohje

Timanttiset-verkkokauppa, ohje Timanttiset-verkkokauppa, ohje Sisältö 1. Tuotteen ostaminen (kuluttaja)... 2 2. Osuuskunnan rooli tilausprosessissa... 6 3. Kauppiaan rooli tilausprosessissa... 7 Verkkokauppalähetteen ja -laskutuksen

Lisätiedot

Koukun Helmen kotiateriapalvelu. Palveluksessanne!

Koukun Helmen kotiateriapalvelu. Palveluksessanne! Koukun Helmen kotiateriapalvelu Palveluksessanne! Koukun Helmi Kokkimme valmistavat kotiateriapalvelun ateriat Koukun Helmen keittiössä. Valmistamme ja toimitamme aterioita tilauksesta sekä kotihoidon

Lisätiedot

Fabryn taudin seuranta Ohjeet vasta-ainenäytteen (IgG antibody) käsittelyyn ja lähettämiseen

Fabryn taudin seuranta Ohjeet vasta-ainenäytteen (IgG antibody) käsittelyyn ja lähettämiseen Fabryn taudin seuranta Ohjeet vasta-ainenäytteen (IgG antibody) käsittelyyn ja lähettämiseen GZFI.FABR.17.12.0334a Testin ottaminen ja lähetys testauslaboratorioon 1. Tilaa näytelaatikot Sanofi Genzymen

Lisätiedot

REKISTERISELOSTE

REKISTERISELOSTE REKISTERISELOSTE 23.5.2018 Rekisterinpitäjä: HaminaKotka Satama Oy (jäljempänä HaminaKotka Satama) Merituulentie 424 48310 Kotka PL 196, 48101 Kotka Puh. +358 (0)20 790 8800 office@haminakotka.fi Y-tunnus

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Helsingin pelastuslaitoksen paloletkut ja niiden huolto

Helsingin pelastuslaitoksen paloletkut ja niiden huolto Helsingin pelastuslaitoksen paloletkut ja niiden huolto Pelastuslaitoksella on noin 4700 paloletkua, joista 1/3 työjohtoa ja 2/3 pääjohtoa. Paloletkujen arvo on noin 521 000 (3.1mmk) Letkunhuoltojärjestelmä

Lisätiedot

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta

Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta Työtapaturmista ilmoittaminen Intranet-linkin kautta 1 Tapaturman satuttua... Vahingoittunut Ilmoitus tapaturmasta Työnantaja Vakuutustodistus Vakuutustodistus Tapaturma/ ammattitauti-ilmoitus Lääkäri

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

ROSKAPUSSIT JA JÄTESÄKIT, ELINTARVIKEPUSSIT, RULLAPUSSIT, PUSSIKALVOT, RAKENNNUSMUOVIT MAALARIN-, PAKKAUS-, JA ILMASTOINTITEIPIT.

ROSKAPUSSIT JA JÄTESÄKIT, ELINTARVIKEPUSSIT, RULLAPUSSIT, PUSSIKALVOT, RAKENNNUSMUOVIT MAALARIN-, PAKKAUS-, JA ILMASTOINTITEIPIT. ROSKAPUSSIT JA JÄTESÄKIT, ELINTARVIKEPUSSIT, RULLAPUSSIT, PUSSIKALVOT, RAKENNNUSMUOVIT MAALARIN-, PAKKAUS-, JA ILMASTOINTITEIPIT Roskakassit, -pussit ja kauppakassit sivu 2-3 Jätesäkit. sivu 3-5 Kiriste-

Lisätiedot

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE

JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE JUSTFOG 1453 KÄYTTÖOHJE 1/8 KÄYTÖN ALOITUS Täyttö Kierrä tankin yläosa irti vastapäivään pitämällä toisella kädellä kiinni tankista ja tarttumalla toisella kädellä päädyn uritettuun osaan. Varo, ettei

Lisätiedot

BioNordika Webshop Pikaohjeet

BioNordika Webshop Pikaohjeet BioNordika Webshop Pikaohjeet Tervetuloa BioNordika WebShopin käyttäjäksi! Tässä pikaohjeessa on yhteenkoottuna ohjeistus nettikaupan käyttöön ja tuotteiden tilaamiseen. Rekisteröityminen Nettikaupan käyttäminen

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista.

Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. Sivu 1(6) 1. YLEISTÄ Tämän ohjeen avulla opastetaan käyttäjää aloittamaan PlanWebin käyttö. Lue ohjeet huolellisesti läpi ennen käytön aloittamista. 1.1 Mikä on PlanWeb PlanWeb on Planmecan/Planmedin (myöhemmin

Lisätiedot

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle.

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle. Henkilökunta asiakasnumerohakemus Sivu 1/5 Hyvä vastaanottaja Oheisella lomakkeella voitte hakea henkilökunta asiakasnumeroa sekä muuttaa asiakastietojanne. Asiakasnumeron saaminen edellyttää, että asiakas

Lisätiedot

Näin toimii Pagunetten Webshop

Näin toimii Pagunetten Webshop Näin toimii Pagunetten Webshop 1 Uusi webshop Pagunetten uusi webshop löytyy osoitteesta: www.pagunette.fi Päävalikon VERHOT otsikon alta löytyy kaikki metritavarana myytävät kankaat ja valmisverhot. SISUSTUSTUOTTEET

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) HEL 2014-004942 H009-14 Loponen 12.6.2014 KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1 (6) VASTAUKSET MÄÄRÄAIKAAN 5.6.2014 KLO 12.00 MENNESSÄ SAATUIHIN KYSYMYKSIIN KOSKIEN TARJOUSPYYNTÖÄ LÄÄKKEIDEN ANNOSJAKELUN JA TOIMITUSPALVELUN HANKINTA Huom! Samaa asiaa useammin

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta

Tulostaminen koulun koneilta Sibelius-tulostimelle voi tulostaa seuraavilta koulun koneilta Sibelius-tulostin Monistamossa on uusi tulostin nimeltään sibelius, joka korvaa vanhan topelius-tulostimen. Tällä uudella tulostimella on käytössä tulostusmäärien seuranta sekä henkilökohtainen tulostussaldo.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU

SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU ------- SÄHKÖPOSTIN SALAUSPALVELU Käyttäjän opas ver. 106865-4, 6.2.2014 Sisältö 1 Salauspalvelun toimintaperiaate... 1 2 Salauspalvelun käyttö... 2 2.1 Avausviestin lähettäminen... 2 2.2 Vastaanottajan

Lisätiedot

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä

Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Ohje sähköisen manuaalikuitin käyttöön suorakorvausmenettelyssä Päivitetty 16.8.2018 Sisältö 1. Johdanto 1 2. Kirjautuminen 1 3. Tietojen lisääminen, kuitti löytyy matkasta 2 4. Tietojen lisääminen, kuittia

Lisätiedot

ASIAKASPALAUTUSKÄYTÄNTÖ

ASIAKASPALAUTUSKÄYTÄNTÖ ASIAKASPALAUTUSKÄYTÄNTÖ 1. Tarkoitus ja yleiset käytännöt 1.1. Ecolab arvostaa kaikkia Asiakkaitaan. Olemme sitoutuneita tuottamaan laadukasta ja erinomaista palvelua, ja siihen kuuluu reilu ja kohtuullinen

Lisätiedot

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen TIEDOTE Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen 2017-2018 HUOM. Huoneistoissa tulee tehdä valmisteluja sujuvan asennuksen varmistamiseksi. Katso asennukseen valmistautuminen. Remontin sisältö

Lisätiedot

Kulutus tekstiiliin ja muotiin Suomessa. Toukokuu 2017

Kulutus tekstiiliin ja muotiin Suomessa. Toukokuu 2017 Kulutus tekstiiliin ja muotiin Suomessa Toukokuu 2017 Kulutus tekstiiliin ja muotiin Suomessa / sisällysluettelo Keskeiset huomiot Suomalaisten kulutus tekstiiliin ja muotiin 1. Vaatteiden ja jalkineiden

Lisätiedot

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry. Tilausjärjestelmä. Lippukuntaohjeet

Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry. Tilausjärjestelmä. Lippukuntaohjeet Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry Lippukuntaohjeet 1 n lippukuntaohjeet 2010 Teksti: Eero Tuomenoksa Toimitus: Eero Tuomenoksa Kuvat: Eero Tuomenoksa ja Timo Kästämä Julkaistu: 19.8.2010 Julkaisija:

Lisätiedot

PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019

PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019 aperitukkuri.fi PAPERI JA PESUAINEKUVASTO 2019 Pehmeät lambit Lambi wc-paperi 36 rullaa Ylellistä pehmeyttä! Lambi Sensitive on pehmein ja vahvin kaikista Lambi wc-papereista. 4-kerroksinen ja 150 arkkia

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Luteita potilaalla miten torjun tartuntoja?

Luteita potilaalla miten torjun tartuntoja? Luteita potilaalla miten torjun tartuntoja? Alueellinen koulutus 22.9.2015 VSSHP Hygieniahoitaja Anne-Mari Kaarto https://www.cartoonstock.com/ directory/p/parasitic.asp Sisältö Mikä lutikka on? Mistä

Lisätiedot

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet YHTEENSOPIVUUS Tämä ohje on pystymalliselle lukolle. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Valmistuspäivästä 4/2014 alkaen KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri

Lisätiedot

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta.

MPnet ohje HUOMIO! Järjestelmän tarkoitus on helpottaa kaikkien työtä, kun ajoneuvojen tiedot löytyvät yhdestä tietokannasta. MOTOR POWER EXTRANET - MPnet MPnet on Motor Powerin jälleenmyyjien ja huoltoliikkeiden käyttöön kehitetty extranet. Järjestelmän käyttö on välttämätöntä kaikille Motor Power jälleenmyyjille ja huoltoliikkeille.

Lisätiedot

Tuntiopettajan HelleWi ja sähköinen päiväkirja

Tuntiopettajan HelleWi ja sähköinen päiväkirja Tuntiopettajan HelleWi ja sähköinen päiväkirja 26.1.2017 Yleistä Ohjeen tarkoituksena on opastaa tuntiopettaja HelleWi -ohjelman käyttöön kurssisuunnittelun, oppilaiden tietojen (yhteydenottoa varten)

Lisätiedot

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS

VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS VOLVO TYÖASUT, VERKKOPORTAALI TILAUS TILAUKSEN TEKEMINEN Ennen kuin alat tilata... sivut 2 6 Tilauksen luominen... sivut 7 22 2015-02-18 ENNEN KUIN ALAT TILATA Tämä verkkopohjainen tilausratkaisu perustuu

Lisätiedot

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki

Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint käytön tuki Yleistä Vianova Systems Finland Oy:n Novapoint ylläpitosopimus sisältää ohjelmiston käytön tukipalvelun. Asiakas on oikeutettu saamaan kohtuullisessa

Lisätiedot

Hygienia ja tuoteturvallisuus osa päivittäistä työrutiinia Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan Tehtaalla

Hygienia ja tuoteturvallisuus osa päivittäistä työrutiinia Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan Tehtaalla Hygienia ja tuoteturvallisuus osa päivittäistä työrutiinia Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan Tehtaalla Tärkeä tuoteturvallisuus Tämä esite on tarkoitettu koko Suomen Sokeri Oy:n Porkkalan tehtaan henkilöstölle,

Lisätiedot

YRITYSASIAKASPALVELU TOIMINTAOHJE 27.8.2013

YRITYSASIAKASPALVELU TOIMINTAOHJE 27.8.2013 1/5 YRITYS on matkapuhelin- ja multimedia-tuotteiden jälkimarkkinointiin keskittynyt huoltoyritys. Henkilökuntaa tällä hetkellä on noin 70. Toimipaikkamme on: FI- TUOTTEET Toimimme valtuutettuna Samsung

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje

If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Netso-käyttäjän IFA-ohje voimassa 13.11.2010 alkaen Tässä ohjeessa kerrotaan Netsoon linkitetystä Ifin vakuutusliittymästä IFAsta. Sisäänkirjautuminen Netsoon 1. Kirjoita selaimeesi

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas lähettäjälle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi Express

Lisätiedot

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen

MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä. Luottamuksellinen MultiWeb Sähköinen tilausjärjestelmä Pikaohje v.1.5 Luottamuksellinen 2 / 9 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Kirjaudu sisään... 3 3. Rakenne... 4 3.1. Etusivu... 4 3.2. Toimintopalkki... 5 4. Tuotteiden

Lisätiedot

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET

8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET 8.10.2014 LISÄKYSYMYKSET SEKÄ NIIDEN VASTAUKSET, PESU- JA PUHDISTUSAINEET, SIIVOUSVÄLINEET, JÄTEPUSSIT JA SANITEETTITARVIKKEET Tarjouspyyntöön määräaikaan 6.10.2014 klo 14.00 mennessä esitetyt kysymykset

Lisätiedot