Tervetuloa Oracle Clubiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tervetuloa Oracle Clubiin"

Transkriptio

1 Tervetuloa Oracle Clubiin

2 Tähän saakka on täytynyt valita joko käsin valmistus tai automaattinen valmistus Miten hyödynnät MOLEMPIEN PARHAIMMAT EDUT?

3 Esittelemme the Oracle Maailman ensimmäinen automaattinen ja käsikäyttöinen espressokone. Todellista kahvilalaatua ilman baristaa.

4 Todellista kahvilalaatua ilman baristaa Oracle on maailman ensimmäinen automaattinen käsin käytettävä espressokone, jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu kerromme sinulle miten valmistat parasta mahdollista kahvia uudella laitteellasi. Tärkeää tietoa Automaattinen jauhatus, annostelu ja tiivistys Valmistaa saman ja tarkasti mitatun määrän kahvia joka kerta... automaattisesti ja siististi. Automaattinen maidon käsittely Silkkimäisestä latesta kermaiseen cappuccinoon. Käsittelee maidon automaattisesti valitulla tavalla ja lämpötilassa pelkällä vivun kosketuksella.

5 Baristaa ei todellakaan tarvita Stollar Oracle BES980 -espressokone on maailman ensimmäinen espressokeitin, joka valmistaa espresson perinteisin menetelmin automaattisesti. Oracle - espressokone vastaa baristojen Gold Standard* -vaatimuksia. Jauhatusta voidaan säätää, ja koneessa on täydellinen automaattinen annostus sekä tiivistys täydellistä espressoa varten. Lisäksi kone käsittelee maidon ammattilaisen tapaan ja lämmittää sen 60 celsiusasteeseen napin painalluksesta. Voit myös valita sopivan vaihtoehdon yhteensä yhdeksästä Long Black -asetuksesta omaa kupillistasi varten. Long Black Oracle -espressokeittimessä on innovatiivinen yhdellä hipauksella toimiva Americanon valmistuspainike suodatinkahvista pitäville. Kuten parhaissa kahviloissakin, tässä toiminnossa espressoon lisätään kuumaa vettä kitkeryyden poistamiseksi, jotta maku olisi tasapainoinen ja aromaattinen. Vahvuutta ja kokoa voidaan säätää nestekidenäytöltä (patenttia haetaan). Paine Esiuutto Lämpötila Golden Standard* Vaativaan kaupalliseen käyttöön tarkoitettu** Tavanomaiseen kaupalliseen käyttöön tarkoitettu** Espressokeittimet Kotikäyttöön tarkoitettu automaattinen** Tavallinen kotikäyttöön tarkoitettu Thermoblocklaite** Stollar Oracle** Rajoitettu maksimiuuttopaine. Esiuutto matalalla paineella. Ohjelmoitava paine ja kesto. Tasainen keskiuuttolämpötila +/-l C. Höyry Samanaikainen käsittely ja uutto ja maito käsitellään alle 40 sekunnissa. Automaattinen valmistus Jauhatus, annostelu ja tiivistys yhdellä siistillä toimenpiteellä painiketta painamalla. * Saxon Wright baristojen maailmanmestaruuskilpailujen virallinen tuomari ** Perustuu Stollarin vuonna 2013 suorittamiin testauksiin.

6 Tärkeät ainekset Kaikki pavut eivät ole yhtä hyviä Kypsä marja Vihreä (paahtamaton) papu Paahdettu papu Huonolaatuisista pavuista on miltei mahdotonta tehdä täyteläistä espressoa. Parhaat pavut kasvavat korkealla ja on valittu sekä käsitelty huolellisesti kasvupaikalla ja myös paahdettu käsityönä. Kysy suosikkikahvilasi baristalta tai paikallisesta paahtimosta mistä laadukkaita papuja voi ostaa. Runsaasti maitoa sisältävissä juomissa käytetään alkuperältään, paahdoltaan tai ominaisuuksisltaan erilaisia papuja, jotta espresson maku tuntuisi maidosta huolimatta. Espresson valmistukseen käytetään sitä vastoin toisenlaisia papuja, joiden vaaleampi paahto voi tuoda herkät maut paremmin esiin. Kokeile rohkeasti erilaisia sekoituksia ja paahtoja, kunnes löydät juuri sinulle sopivan. Tuoreus on tärkeintä Öljyt Öljyt Öljyt Liian paljon hiilidioksidia Optimaalinen Öljyt hapettuvat < 10 päivää paahtamisen jälkeen päivää paahtamisen jälkeen 30 päivää tai enemmän Jauhetuista pavuista on valmistettava kahvia minuutin kuluessa jauhamisesta, sillä herkät aromit alkavat haihtua välittömästi jauhamisen jälkeen. Tästä syystä hyvissä kahviloissa jokainen kahviannos jauhetaan erikseen juuri ennen valmistusta. Kokonaiset pavut alkavat myös menettää makuaan heti ilmatiiviin pakkauksen avaamisen jälkeen. Pavut on käytettävä päivän kuluessa paahtamisesta, jos halutaan valmistaa todella laadukasta kahvia. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, kannatta ostaa paikanpäällä paahdettuja papuja.

7 Varmista tuoreus Neljä sääntöä pavuille Tarkista paahtamisen päiväys ennen ostamista. Osta aina sellaista kahvia, jonka pakkaukseen on merkitty paahtamisen ajankohta. Älä koskaan luota pelkästään käytettävä ennen päiväykseen, jos haluat olla varma papujen tuoreudesta. Osta aina kahvia, joka on paahdettu viimeisen 14 päivän aikana. Äskettäin paahdettujen papujen löytäminen ruokakaupasta voi olla haasteellista, mutta lähikahvilassa osataan varmasti auttaa. Osta vain sen verran papuja kuin käytät 1-2 viikossa. Tämä on hiukan kalliimpaa, mutta ero laadussa on merkittävä. Yhden kilon pussista saa noin 90 kupillista kahvia. Jauha papuja vain tarvittava määrä juuri ennen kahvin valmistamista. Näin saat talteen kaikki hyvät aromit kuten hyvässä kahvilassakin. PAAHDETTU 15/06/2015 KÄYTETTÄVÄ ENNEN 15/06/ Säilytä pavut ilmatiiviissä purkissa. Pavut on suojattava ilmalta, lämmöltä, kosteudelta sekä valolta välittömästi pakkauksen avaamisen jälkeen papujen vanhenemisen hidastamiseksi. Pavut kannattaa säilyttää ilmatiiviissä purkissa kaapissa. Älä koskaan säilytä papuja jääkaapissa tai pakastimessa, sillä silloin niihin tiivistyy vettä.

8 Kaikista haasteista Selvitään Annos Tiivis ja tasapainoinen espresso edellyttää aina täsmälleen oikeaa annostusta. Oikea annostelu on usein ongelmallista sekä aloittelijoille että alan ammattilaisille, mutta Oracle käyttää innovatiivista vääntömomentin havaitsevaa teknologiaa juuri oikean annosmäärän määrittelemiseksi joka kerta kahvia valmistettaessa (patenttia haetaan). Oikea annos ~8mm Tiivistys Oikea virtausnopeus edellyttää oikeaa vastetta eli kahvijauhe on tiivistettävä juuri riittävän tiiviiksi, jotta sitä on täsmälleen oikea määrä ja tasapainoinen uutto tapahtuu täsmälleen oikealla teholla. Tämän taidon oppiminen on hankalaa jopa kokeneille baristoille. Oracle ainutlaatuinen kierukkamainen survin varmistaa tasaisen ja yhtenäisen tiivistyksen joka kerta (patenttia haetaan). Käsin Epätasainen tiivistys ja epäyhtenäinen paine Oracle Täydellisen tasainen tiivistys ja paine joka kerta

9 Veden lämpötila Baristojen maailmanmestaruuskilpailujen vaatimusten mukaisesti kilpailussa käytettävien koneiden lämpötila saa vaihdella korkeintaan +/- 1.5 C verran. Tätä suuremmat erot voivat vaikuttaa makuun merkittävästi. Emme ole testauksissamme vielä löytäneet konetta, joka vastaisi näitä vaatimuksia yhtä hyvin kuin Stollar Oracle ja Stollar Dual Boiler Tämä on innovatiivisen kolminkertaisen lämmitysjärjestelmän ansiota, jonka avulla veden lämpötila voidaan säätää +/- 1 C tarkkuudella. Espresson lämmitin Lämmitetty suodatinyksikkö Höyrylämmitin Esiuutto Aivan kuten parhaat kaupalliseen käyttöön tarkoitetut koneet, myös Oracle lisää vedenpainetta vaiheittain uuttamisen alusta alkaen, jotta kahvijauhe paisuu varovasti ennen paineen lisäämistä. Ilman asteittaista vedenpaineen lisäämistä kahvinvalmistuksessa, uutosta voit tulla kanavamaista tai poramaista. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi kulkee tiivistetyn jauheen ja korin seinämän välistä tai porautuu kahvijauheen keskelle, jolloin reunat ovat kuivat. Lopputuloksena saadaan kitkerää ja yliuutettua kahvia, sillä liika vesi kulkeutuu kanvaan eikä tasaisesti koko jauheen lävitse. Esiuutto matalassa paineessa Tasainen imeytyminen laajentaa jauheen tasaisesti. Tasainen uutto kaikkialla jauheessa Ei esiuuttoa Vesi porautuu jauheen lävitse Vesi syöksyy jauheen lävitse ja tuloksena on laihaa kahvia. Paine Maksimaalinen maku saavutetaan valmistamalla espresso 8-10 barin paineella. Liian suurella paineella valmistettu espresso maistuu kitkerältä. Liian pienellä paineella valmistetun espresson crema on ohutta eikä se maistu hyvältä. Oracle ja Dual Boiler ovat niitä harvoja kotikäyttöön tarkoitettuja espressokoneita, joissa tämä tärkeä tekijä on huomioitu.

10 Eräs tärkeä asia On sinun vastuullasi Karkeampi jauhatus (isompi numero/ nopeampi uutto) Hienojakoisempi jauhatus (pienempi numero/hitaampi uutto) Jauhatuksen säätö SINUN täytyy säätää vain jauhatuskarkeus. Oracle tekee kaiken muun. Erinomainen kahvi saadaan juuri oikealla virtausnopeudella valmistetusta espressosta. Jauhatuskarkeus määrää veden virtausnopeuden kahvijauheen lävitse, mikä vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun. Hienojakoisempi jauhatus lisää vedenvirtauksen vastusta karkeampaan jauhatukseen verrattuna ja hidasta siten virtausnopeutta. Säädä jauhatusta karkeammaksi tai hienojakoisemmaksi, kunnes virtausnopeus on sopiva: keskimäärin 30 ml 20 sekunnissa yhtä kupillista varten tai 60 ml 30 sekunnissa kahta kupillista varten. Jauhatuskarkeutta on toisinaan säädettävä papujen vanhennuttua tai toisenlaisia papuja käytettäessä. Papujen ikä ja laatu vaikuttavat merkittävästi virtausnopeuteen. Mitä vanhempia pavut ovat, sitä hienojakoisempaa jauhatuksen on oltava. Papujen tyyppi Kahvilan tuoreet pavut Jauhatuskarkeus Ruokakaupasta* *ei suositella

11 Muistathan Tiedät tehneesi oikein Aliuutettu Maku = mitäänsanomaton Virtaus = nopea ja hailea Väri = hailakka ja melkein valkoinen crema Määrä => 40 ml 20 sekunnissa Yliuutettu Maku = kitkerä Virtaus = tippuva ja tumma Väri = kärventynyt crema Määrä => 20 ml 20 sekunnissa Tasapainoinen Maku = makea ja kermainen Virtaus = paksu, lämpimän hunajamainen Väri = karamellimainen crema Määrä => 30 ml 20 sekunnissa Uutto Makea, kermainen ja tasapainon uutto tuottaa paksun, karamellinsävyisen creman tummanruskealla pohjalla. Tällaisen lopputuloksen voi varmistaa ainoastaan oikealla virtausnopeudella. Jauhatuksen asianmukaisen säätämisen jälkeen Oracle valmistaa 30 ml (yksi kupillinen) 20 sekunnissa ja 60 ml (kaksi kupillista) 30 sekunnissa.

12 Maito Koostumus on tärkeintä Liian paksu Liian laiha Juuri sopiva Oikein vaahdotettu maito näyttää märältä, valkoiselta maalilta jonka koostumus on yhtenäinen alhaalta ylös saakka. Oikea koostumus, joka tunnetaan nimellä mikrovaahto, ei ole pelkästään kaunista katseltavaa. Maidon tuhannet pikkuruiset kuplat vangitsevat espresson öljyt ja hajoavat kielellä korostaen makua ja täyteläisyyttä.

13 Mikrovaahto Mikrovaahdon tekeminen on haasteellista myös alan ammattilaisille. Valmistukseen tarvitaan oikea määrä ilmaa, joka sekoitetaan maitoon tasaisesti oikeassa lämpötilassa vaahdottamalla. Yli 65 C lämpötilassa rasva alkaa erottua maidon proteiinista ja seurauksena vesimäinen kerros, mikä estää mikrovaahdon muodostumisen. Oracle lisää automaattisesti pieniä ilmakuplia erillisen ilmapumpun kautta ja määrittää automaattisesti oikean lämpötilan toiminnon pois päältä kytkemiseksi vaahdon ollessa valmista. Sekä vaahdon määrää että lämpötilaa voidaan säätä maun mukaan. Maidon ja kannun on oltava kylmiä ennen käsittelyn aloittamista. Näin saavutetaan optimaalinen määrä mikrovaahtoa haluamaasi kahvia varten. Proteiini vakauttaa kuplat Lämpötila ja ilma 65 C 75 C Integroitu maito Eroteltu maito

14 Espressokahvit Oracle reseptit Espressoja voidaan valmistaa usealla eri tavalla jokaiseen makuun sopivaksi. Seuraavassa esitellään muutamia suositumpia espressokahveja. Tuplaespresso Tunnetaan myös nimellä doppio 90 ml kuppi tai lasi Noin 60 ml espressoa sekunnissa. Espresso Tunnetaan myös nimellä short black 90 ml kuppi tai lasi Noin 30 ml espressoa sekunnissa. Ristretto Tarkoittaa italiaksi rajoitettua ml kuppi tai lasi Valmista samaan tapaan kuin espresso. Lopeta uutto 15 sekunnin kuluttua. Macchiato Tarkoittaa italiaksi merkittyä ml kuppi tai lasi 1 espresso 2 teelusikallista käsiteltyä maitoa Vaahdota mahdollisimman pieni määrä maitoa (juuri ja juuri valkoisen renkaan peittämiseksi) ja aseta sivuun. Valmista espresso sopivaan espressolasiin tai kuppiin. Pyöritä maito kannussa. Lisää kaksi teelusikallista maitoa espresson keskelle. Maitokahvit Samantyyppisistä aineksista voidaan valita useita erilaisia kahveja. Kokeile ja löydä mieleisesi kahvi. Mocha ml lasi 1 espresso 150 ml kylmää maitoa. Kaakaojuoma Käsittele maito sopivaan lämpötilaan. Valmista yksi espresso. Sekoita teelusikallinen kaakaota espressoon. Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista. Kaada maito suoraan keskelle espressoa. Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa. Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus. Koristele kaakaojauheella. Piccolo 90 ml lasi 1 espresso 150 ml kylmää maitoa. Käsittele maito sopivaan lämpötilaan. Valmista yksi espresso. Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista. Kaada osa kannussa olevasta maidosta pois (vain Piccolo) Kaada maito suoraan keskelle espressoa. Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa. Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus. Maitokahvi ml kuppi 1 espresso 150 ml kylmää maitoa. Valmistetaan samaan tapaan kuin Piccolo.

15 Suosikit Seuraavassa esitellään yleisimpiä kahveja ja niiden valmistusta. Latté ml lasi 1 espresso 150 ml kylmää maitoa. Käsittele maito sopivaan lämpötilaan. Valmista yksi espresso. Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista. Kaada maito suoraan keskelle espressoa. Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa. Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus. Laiha kahvi ml lasi ½ espresso 150 ml kylmää maitoa. Valmistetaan samaan tapaan kuin latte. Vahva kahvi ml lasi Kaksi espressoa 150 ml kylmää maitoa. Valmistetaan samaan tapaan kuin latte. Cappuccino ml kuppi 1 espresso 150 ml kylmää maitoa. Kaakaojuoma Valmistetaan samaan tapaan kuin latte. Koristele kaakaojauheella. Klassikot Kokeile myös näitä eksoottisempia juomia. Long Black/ Americano ml kuppi tai lasi 1 tuplaespresso Valmista tuplaespresso Lisää kuppiin kuumaa vettä. Oracle -espressokeittimessä on innovatiivinen yhdellä hipauksella toimiva Americanon valmistuspainike suodatinkahvista pitäville. Kuten parhaissa kahviloissakin, tässä toiminnossa espressoon lisätään kuumaa vettä kitkeryyden poistamiseksi, jotta maku olisi tasapainoinen ja aromaattinen. Vahvuutta ja kokoa voidaan säätää nestekidenäytöltä (patenttia haetaan). Jääkahvi ml kuppi tai lasi Kaksi espressoa 180 ml kylmää maitoa. 1 jäätelöpallo 1 mitta vaniljasiirappia Tehosekoitin Lisää ainekset tehosekoittimeen ja sekoita Smoothie-asetuksella 60 sekuntia. Affogato ml kuppi tai lasi 1 tuplaespresso 1 jäätelöpallo Valmista espresso ja aseta sivuun odottamaan. Lisää jäätelöpallo lasiin. Kaada espresso suoraan jäätelön päälle. Koristele murskatuilla pistaasipähkinöillä tai suklaalastuilla maun mukaan.

16 BES980 the Oracle Dual Boiler automaattisella jauhatuksella, tiivistyksellä ja maidon käsittelyllä Malli Kaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua lämmitintä: PID-ohjattu vedenlämmitin erillinen höyryn lämmitin Automaattinen jauhatus, annostelu ja tiivistys Integroitu papusuppilo. Elektroninen PID-lämpötilansäädin Säädetty uuttopaine Lämmitetty suodatinyksikkö Esiuutto matalassa paineessa Esiuuton paine ja kesto Kaksi pumppua UUTTOLÄMPÖTILA Automaattinen maidon käsittely Ohjelmoitavat toiminnot Näytön tilat Automaattinen käynnistys Ruostumattomasta teräksestä valmistettu irrotettava suodatin 58 mm Määrän säätö Erillinen long black -kahvin valmistus Erillinen kuumavesisuutin Irrotettava 2,5 l vesisäiliö Puhdistustoiminto Laskettava kääntyvä jalka: Tarvikkeet Tehokas Mitat Tekniset tiedot BES980 Tarkka vedenlämpötilan säätö Nopea ja samanaikainen höyrytys Tiivistää ja jauhaa tarvittavan annoksen joka kerta 280 g Säätää vedenlämpötilan +/- 1 C tarkkuudella* Ylipaineventtiili rajoittaa maksimiuutepaineen Säilyttää yhtenäisen lämpötilan koko uuton ajan. Laajentaa kahvijauheen hellävaraisesti tasaista uuttoa varten. Makuprofiilin hienosäätö Ohjelmoitava Italiassa valmistetut espresso- ja höyrypumput takaavat optimaalisen paineen Ohjelmoitavissa paahdoltaan ja alkuperämaaltaan erilaisia kahvilajeja varten. Säädettävä lämpötila ja koostumus Määrä, kahvin lämpötila, esiuutto, tuplaespresso, maidon lämpötila, maidon koostumus Jauhatuskarkeus, espresson lämpötila, ajastin, maidon lämpötila, maidon koostumus Esilämmittää laitteen ohjelmoidun ajan mukaisesti Optimaalinen koko täydellistä espressoa varten Ohjelmoitava espresson käsin valmistuksen käyttöönotto Siirtää veden suoraan kuppiin uuton jälkeen Long black -kahvin valmistukseen sekä kuppien esilämmitykseen Päältä helposti täytettävä ja integroitu vedensuodatin. Puhdistusmuistutus Helppo käsitellä Pieni astia ylimääräistä jauhetta varten, 58 mm ruostumattomasta teräksestä valmistettu irrotettava suodatinkori, 480 ml teräskannu, puhdistusvälineet, vedensuodattimet ja kovan veden merkkivalo 2400 W (W) 41 (H) 45.5 (D) 38cm Riippumattomat arvostelut, esittelyt ja muuta tietoa löydät osoitteesta

YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT!

YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT! YKSI LAITE, KAIKKI SUOMEN SUOSITUIMMAT KUUMAT JUOMAT! PAULIGIN TUTUT TUOTTEET JA MAUT NYT KAPSELEISSA. AINA OIKEA MÄÄRÄ TUORETTA, AITOA KAHVIA, TAZZA-KAAKAOTA TAI TEETÄ, KUPILLINEN KERRALLAAN. PAULIG CUPSOLO

Lisätiedot

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti.

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. TUORETTA KAHVIA NOPEASTI SUODATINLAITE VP17A-2 Bunn-O-Matic -suodatinkahvilaitteet

Lisätiedot

STOLLARIN ESPRESSOKEITTIMET

STOLLARIN ESPRESSOKEITTIMET STOLLARIN ESPRESSOKEITTIMET Täydellinen kahvi edellyttää huolellisuutta. Joka kerta. www.stollar.eu The Dual Boiler Ensimmäinen Gold Standard -vaatimuksia vastaava kodinkone. Loppujen lopuksi kahville

Lisätiedot

paulig.fi/kaupunkikahvit PAULIG KAUPUNKIKAHVIT INSPIRAATIOTA KAHVIHETKIISI

paulig.fi/kaupunkikahvit PAULIG KAUPUNKIKAHVIT INSPIRAATIOTA KAHVIHETKIISI paulig.fi/kaupunkikahvit PAULIG KAUPUNKIKAHVIT INSPIRAATIOTA KAHVIHETKIISI HETKI, JOLLE OMISTAT KOKO AAMUSI PAULIG CAFÉ PARISIEN on ranskalaiseen tapaan erittäin tummaksi paahdettu kahvi sekoituksemme,

Lisätiedot

NUOVA SIMONELLI. Laadukkaat perinteiset espressolaitteet ja myllyt erikoiskahvien valmistamiseen.

NUOVA SIMONELLI. Laadukkaat perinteiset espressolaitteet ja myllyt erikoiskahvien valmistamiseen. NUOVA SIMONELLI Laadukkaat perinteiset espressolaitteet ja myllyt erikoiskahvien valmistamiseen. NUOVA SIMONELLI Nuova Simonelli on italialainen perinteisiä espressolaitteita valmistava yritys. Se on valmistanut

Lisätiedot

THERMOPLAN BLACK&WHITE

THERMOPLAN BLACK&WHITE THERMOPLAN BLACK&WHITE Espressoa, cappuccinoa, caffè lattea kuin ammattibaristan valmistamana. Kahvinvalmistuksen viimeisintä tekniikkaa korkean kahvivolyymin paikkoihin. THERMOPLAN BLACK&WHITE KAHVINVALMISTUKSEN

Lisätiedot

Italialainen espressoasiantuntija kohtaa huomioon. edelläkävijän

Italialainen espressoasiantuntija kohtaa huomioon. edelläkävijän Italialainen espressoasiantuntija kohtaa huomioon ottavan muotoilun edelläkävijän Italialaisten mielestä espresso voidaan valmistaa vain minun tavallani -A MODO MIO. Ja ainoastaan laadustaan tunnettu ja

Lisätiedot

Cafitesse kahvi on suodatettu hallituissa, kahvipaahtimollamme Hollannissa.

Cafitesse kahvi on suodatettu hallituissa, kahvipaahtimollamme Hollannissa. Laitteet raaka-aineilla toimiva konsepti. on suodatettu hallituissa, paahtimollamme Hollannissa. laite lisää in a, jonka maku on aina tasalaatuinen syntyvä jäte käytetään erilaiset ttelutarpeet. Helpoin

Lisätiedot

Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen

Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen Hyvä kahvi on osa laadukasta palvelukokemusta Asiakaskokemus syntyy monista tekijöistä. Panosta kokemukseen myymälässä, kahvin avulla lisäät arvoa tarjontaasi

Lisätiedot

Saammeko esitellä? Kenties tunnetkin Pauligin Paulan hyvän kahvin lähettilään, joka kertoo kahvin kiehtovasta maailmasta tässä oppaassa

Saammeko esitellä? Kenties tunnetkin Pauligin Paulan hyvän kahvin lähettilään, joka kertoo kahvin kiehtovasta maailmasta tässä oppaassa HYVÄN KAHVIN OPAS Saammeko esitellä? Kenties tunnetkin Pauligin Paulan hyvän kahvin lähettilään, joka kertoo kahvin kiehtovasta maailmasta tässä oppaassa Juuret 1870-luvun Sääksmäellä Kun Gustav Paulig

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä

Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Helppoja reseptejä Fortini Multi Fibrellä Fortini täydennysravintojuoma Fortini Multi Fibre -täydennysravintojuomia voi nauttia jääkaappikylminä raikkaina pirtelöinä sellaisenaan. Joskus tarvitaan kuitenkin

Lisätiedot

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ

150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ Resepti 33-40 150 RESEPTIÄ NESTLÉLTÄ 18 FITNESS AAMIAISSMOOTHIE Ainesosat - 2 dl pakastevadelmia - Puolikas banaani - Vaniljan makuinen juotava jogurtti - Vähän hedelmätuoremehua - 3-5 rkl FITNESS-muroja

Lisätiedot

Baristan reseptikirjanen #4. Inspiraatiota ja ohjeita tekemisen tueksi SYKSY & TALVI

Baristan reseptikirjanen #4. Inspiraatiota ja ohjeita tekemisen tueksi SYKSY & TALVI Baristan reseptikirjanen #4 Inspiraatiota ja ohjeita tekemisen tueksi SYKSY & TALVI Moi barista! Tiesitkö, että barista on italian kieltä ja tarkoittaa espresso- ja baarimestaria? Jotta sinä, mestaribarista,

Lisätiedot

COLD BREW RUM N COKE COLD BREW GIN&TONIC. Kylmäuutettua kahvia valkoisen rommin, kolajuoman ja ruskean sokerisiirapin kera.

COLD BREW RUM N COKE COLD BREW GIN&TONIC. Kylmäuutettua kahvia valkoisen rommin, kolajuoman ja ruskean sokerisiirapin kera. RUM N COKE Kylmäuutettua kahvia valkoisen rommin, kolajuoman ja ruskean sokerisiirapin kera. GIN&TONIC Gin&Tonic kylmäuutettun kahvin kera. NAUTI VASTUULLISESTI. -KAHVI ON PEHMEÄ JA KYLMÄ JUOMA, JOKA ON

Lisätiedot

linea classic linea pb

linea classic linea pb linea pb Linea PB on La Marzoccon kunnianosoitus ja uudelleen suunnittelema versio Linea Classicista. Linea PB on saanut nimensä Piero Bambin mukaan hänen elämäntyöstään La Marzoccon suunnittelijana ja

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

OMA 1m2 coffee shop.

OMA 1m2 coffee shop. OMA 1m 2 coffee shop. Oma 1m 2 coffee SHOP. Mitä sanoisit, jos voisit antaa liiketoiminnallesi nostetta tarjoamalla täydellisen valikoiman herkullisia erikoiskahveja? Tarvitset vain yhden 1m 2 tilaa ja

Lisätiedot

FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA

FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA FUSILLIA JA BARILLAN ARRABBIATA-KASTIKETTA, TURSKAA JA MUSTIA OLIIVEJA Ainekset 4 5 henkilölle 400 g Barillan Fusilli-pastaa 400 g Barillan Arrabbiata-kastiketta 200 g turskaa 50 g kivettömiä mustia oliiveja

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Pauligin Paula hyvän kahvin lähettiläs

Pauligin Paula hyvän kahvin lähettiläs Hyvää kahvia Pauligin Paula hyvän kahvin lähettiläs 2 Sääksmäeltä suomalaisten sydämiin Pauligin Paula on yksi maamme tunnetuimmista PRhenkilöistä. Piirretty neitonen esiintyi Pauligin kahvipurkin kyljessä

Lisätiedot

LUETTELO C LUETTELO D

LUETTELO C LUETTELO D 1 Itse 2 Kumppani LUETTELO A 3 Toinen aikuinen kotitaloudessa 4 Alle 18-vuotias lapsi 5 Yli 18-vuotias lapsi 6 Vieras 1 Pikakahvi LUETTELO B 2 Kahvi (ei pikakahvi eikä kapselikahvi) 3 Kapselikahvi 4 Kuuma

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje Kalusteisiin sijoitettava kahviautomaatti CVA 5060 CVA 5068 Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen kahviautomaatin fi-fi asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Espressokeittimen turvallisuus Tärkeät turvatoimenpiteet... 2 Sähkölaitteiden hävittäminen... 3 Sähkövaatimukset... 3.

Sisällysluettelo. Espressokeittimen turvallisuus Tärkeät turvatoimenpiteet... 2 Sähkölaitteiden hävittäminen... 3 Sähkövaatimukset... 3. Espressokeittimen ohjeet Sisällysluettelo Espressokeittimen turvallisuus Tärkeät turvatoimenpiteet... 2 Sähkölaitteiden hävittäminen... 3 Sähkövaatimukset... 3 OSAT JA OMINAISUUDET Espressokeittimen osat...

Lisätiedot

Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen

Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen Store Kahvilla lisäarvoa asiakaskokemukseen Hyvä kahvi on osa laadukasta palvelukokemusta Asiakaskokemus syntyy monista tekijöistä. Panosta kokemukseen myymälässä, kahvin avulla lisäät arvoa tarjontaasi

Lisätiedot

SMOOTHIET, SMOOTHIEKULHOT JA SORBETIT

SMOOTHIET, SMOOTHIEKULHOT JA SORBETIT SMOOTHIET, SMOOTHIEKULHOT JA SORBETIT KIVA, ETTÄ LATASIT TÄMÄN E-KIRJAN! Voit rohkeasti soveltaa reseptejä, jos jokin ainesosista ei ole sinun makuusi tai sovi ruokavalioosi. Voit vaihtaa vaikkapa vadelmat

Lisätiedot

Fantasia-Vadelmamuffinssi 24 kpl

Fantasia-Vadelmamuffinssi 24 kpl 63 Fantasia-Vadelmamuffinssi 24 kpl 1.200 g Leipurin, laktoositon 580 g Leipurin Rypsiöljy 15 g LT Sitruunapasta 580 g vesi 360 g Leipurin Pakastevadelmarouhe Sekoita Leipurin, rypsiölky, sitruunapasta

Lisätiedot

Agavesiirappi. 275 g. Agavesiirappi on täysin luonnollinen makeuttaja. Koska se on sokeria hiukan makeampaa, pienempikin määrä riittää antamaan makua.

Agavesiirappi. 275 g. Agavesiirappi on täysin luonnollinen makeuttaja. Koska se on sokeria hiukan makeampaa, pienempikin määrä riittää antamaan makua. Agavesiirappi Agavesiirappia (agavenektari) kutsutaan Meksikossa myös hunajavedeksi. Agavesiirapin maku muistuttaakin jonkin verran hunajaa, ja nestemäisen koostumuksensa vuoksi sitä voi käyttää hunajan

Lisätiedot

Thermal Brewer Aurora

Thermal Brewer Aurora 1 Thermal Brewer Aurora FI Käyttöopas digital 759E (FI) GTBSH-001 GTBSH-002 GTBSH-003 GTBSH-004 GTBTH-001 GTBTH-002 GTBTH-003 GTBTH-004 GTBSL-001 GTBSL-002 GTBSL-003 GTBSL-004 GTBSH-005 GTBTL-001 GTBTL-002

Lisätiedot

Gaggenau Käyttöohjeet. Täysautomaattinen espressokeitin CM 250

Gaggenau Käyttöohjeet. Täysautomaattinen espressokeitin CM 250 Gaenau Käyttöohjeet Täysautomaattinen espressokeitin CM 250 Sisältö Onnittelemme 4 Turvallisuusohjeet 4 Pakkauksen sisältö 5 Rakenne ja osat 6 Näyttö ja käyttökytkimet 7 Painikkeet 7 Lisävarusteet 8 Laitteen

Lisätiedot

Tiedelimsa. Vedestä saadaan hapotettua vettä lisäämällä siihen hiilidioksidia, mutta miten hiilidioksidi jää nesteeseen?

Tiedelimsa. Vedestä saadaan hapotettua vettä lisäämällä siihen hiilidioksidia, mutta miten hiilidioksidi jää nesteeseen? Vedestä saadaan hapotettua vettä lisäämällä siihen hiilidioksidia, mutta miten hiilidioksidi jää nesteeseen? TAUSTAA Moni ihminen lapsista aikuisiin saakka on varmasti joskus pohtinut hiilidioksidiin liittyviä

Lisätiedot

Private Collection: Aikainen lintu madon nappaa

Private Collection: Aikainen lintu madon nappaa LEHDISTÖTIEDOTE HUHTIKUU 2006 Private Collection: Aikainen lintu madon nappaa Uusi päivä, vastasuodatettua kahvia, vastapaahdettua leipää ja uusi vedenkeitin, joka kiehauttaa teeveden Bosch esittelee nyt

Lisätiedot

KAHVIHETKI INSPIROI TYÖPÄIVÄÄ

KAHVIHETKI INSPIROI TYÖPÄIVÄÄ KAHVIHETKI INSPIROI TYÖPÄIVÄÄ MyMoment by Paulig Kun antaa paljon itsestään, ansaitsee paljon myös takaisin. Se on se pieni hetki itselle tauko, joka on aivan minun omani. Valitsen kupposen kuumaa ihan

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

Latte Steel. Milk frother. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual MF-600B/ MF-600C

Latte Steel. Milk frother. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual MF-600B/ MF-600C Latte Steel Milk frother Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. MF-600B/

Lisätiedot

CT636LE. siemens-home.com/welcome. Käyttöohje Register your product online

CT636LE. siemens-home.com/welcome. Käyttöohje Register your product online CT636LE siemens-home.com/welcome fi Käyttöohje Register your product online fi Suomi 6 A Pakkauksen sisältö (katso sivu 6) b d e f h i k c j l g m n o p 110 155 92 00636455 q r 155 110 92 B 2 3 C 1 1b

Lisätiedot

ESPRESSERIA AUTOMATIC

ESPRESSERIA AUTOMATIC ESPRESSERIA AUTOMATIC Vain kotikäyttöön Takuu ei kata sellaisia vikoja tai toimintahäiriöitä laitteessa,jotka ovat aiheutuneet puutteellisen puhdistuksen tai virheellisen käytön seurauksena. HOTLINE FI

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Suomi. ennen ensimmäistä kahvinvalmistuskertaa. turvallisuus. kahvinkeittimen esilämmitys. tutustu Kenwood-espressokeittimeen

Suomi. ennen ensimmäistä kahvinvalmistuskertaa. turvallisuus. kahvinkeittimen esilämmitys. tutustu Kenwood-espressokeittimeen ES020 series Suomi ennen ensimmäistä käyttökertaa 1 Lue nämä ohjeet huolella ja säilytä ne myöhempää tarvetta varten. 2 Poista pakkauksen osat ja mahdolliset tarrat. 3 Pese osat. Lisätietoja on puhdistaminen-osassa.

Lisätiedot

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S FI Caffè innovazione C E R T I F I E D B Y I T A L I A N T A S T E R S TERVETULOA SAECO! Onnea uudesta ensiluokkaisesta Saeco-laitteestasi. Kahvihetki on tärkeä osa elämän yhteisiä hetkiä läheisten ja

Lisätiedot

HERKULLISTA TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA

HERKULLISTA TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA HERKULLISTA TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA OptiFresh Next Generation Maukasta kahvia valmistava kahvikone. AINA TUORETTA SUODATINKAHVIA Välillä haluat laatuaikaa kahville, joskus sinun täytyy palata nopeasti

Lisätiedot

MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE

MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE MARJAISIA RESEPTEJÄ AMMATTILAISILLE MARJAKASTIKKEET korkea marjapitoisuus valmistettu Suomessa aidoista marjoista ruoanlaittoon, jälkiruokiin ja leivonnaisiin OUT OF HOME -MYYNTI Myyntipäällikkö Mika Lund

Lisätiedot

Alpro ja Sami Tallberg tarjoilevat kauden mielenkiintoisimmat kahvinautinnot

Alpro ja Sami Tallberg tarjoilevat kauden mielenkiintoisimmat kahvinautinnot Kuvia toimitukselliseen käyttöön: www.akvamariini.fi/alpromedia Alpro ja Sami Tallberg tarjoilevat kauden mielenkiintoisimmat kahvinautinnot Suomalaiset rakastavat kahvia: olemme edelleen kahvin kulutuksessa

Lisätiedot

ESPRESSERIA AUTOMATIC

ESPRESSERIA AUTOMATIC ESPRESSERIA AUTOMATIC SVENSKA SUOMI DANSK Vain kotikäyttöön Takuu ei kata sellaisia vikoja tai toimintahäiriöitä laitteessa, jotka ovat aiheutuneet puutteellisen puhdistuksen tai virheellisen käytön seurauksena.

Lisätiedot

TUOTELUETTELO. Vesikiertotakat. www.lechma.fi

TUOTELUETTELO. Vesikiertotakat. www.lechma.fi TUOTELUETTELO Vesikiertotakat www.lechma.fi PL-200 Exclusive SBD Vesikiertotakka lasikulmaovella Takuu PL-200 Exclusive SBD-P PL-200 Exclusive vesikiertoiset takkamallit ovat todella näyttäviä ja moderneja

Lisätiedot

Suomi. turvallisuus. selitykset

Suomi. turvallisuus. selitykset 2 BLX50 series Suomi Taita auki etusivun kuvitukset Tehosekoittimen avulla voit valmistaa esimerkiksi keittoja, juomia, pateita, majoneesia ja korppujauhoja, jauhaa keksejä tai pähkinöitä ja murskata

Lisätiedot

LAATUA KAHVIPAVUISTA KUPPIIN

LAATUA KAHVIPAVUISTA KUPPIIN LAATUA KAHVIPAVUISTA KUPPIIN OptiBean Next Generation Valmista kahvisi niin kuin barista. SINUN HETKESI Aito kahvi on täydellinen nautinto. Arvostamasi hetki vaikka olisit missä tahansa ja kuinka kiireinen.

Lisätiedot

HYVÄÄ TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA

HYVÄÄ TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA HYVÄÄ TUORETTA SUODA- TINKAH- VIA OptiFresh Hyvää kahvia valmistava kahvikone. AINA TUORETTA SUODATINKAHVIA Välillä haluat laatuaikaa kahville, joskus sinun täytyy palata nopeasti töiden pariin. Tämä

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

Credi Fond. -kermahyydykkeillä. Kaunista ja kuohkeaa

Credi Fond. -kermahyydykkeillä. Kaunista ja kuohkeaa Credi Fond -kermahyydykkeillä Kaunista ja kuohkeaa Kinuskikakku Gluteeniton Soft Cake -seos Kananmunamassa Sekoita kaikki ainekset yhteen lapavatkaimella 1 min hitaalla ja 3 min nopealla. Annostele massa

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

E/1 E/2 F/1 F/2 3/95

E/1 E/2 F/1 F/2 3/95 A B 2/95 C D E/1 E/2 F/1 F/2 3/95 G H I/1 I/2 I/3 L 4/95 M/1 M/2 N/1 N/2 O/1 O/2 5/95 P/1 P/2 Q/1 Q/2 Q/3 Q/4 6/95 Q/5 Q/6 Q/7 Q/8 R/1 R/2 7/95 R/3 R/4 R/5 R/6 R/7 R/8 8/95 R/9 S/1 S/2 S/3 S/4 S/5 9/95

Lisätiedot

Turvallisuusvaroitukset

Turvallisuusvaroitukset Käyttöohjeessa käytetyt symbolit Tärkeimmät varoitukset on varustettu seuraavilla symboleilla. Noudata ehdottomasti näitä varoituksia. Vaara! Tämän varoituksen laiminlyöminen voi aiheuttaa jopa kuolemaan

Lisätiedot

INTOHIMOSTA ENSILUOKKAISEEN KAHVIIN

INTOHIMOSTA ENSILUOKKAISEEN KAHVIIN INTOHIMOSTA ENSILUOKKAISEEN KAHVIIN PELICAN ROUGEN HISTORIA INTOHIMOSTA ENSILUOKKAISEEN KAHVIIN PIENESTÄ PAAHTIMOSTA KANSAINVÄLISEKSI KAHVIBRÄNDIKSI Pelican Rougen tarina alkoi vuonna 1863 Antwerpenin

Lisätiedot

Menestyksesi reseptit

Menestyksesi reseptit Menestyksesi reseptit Toukokuu elokuu 2016 UUTUUS! Kaikkien rakastama OMAR nyt munkkina! Lyömätön makuyhdistelmä: klassikkobrändi ja ainutlaatuisen pehmeä munkki Loisti makutestissä Suomen suosituimman

Lisätiedot

Jääkaappipakastin, 186 cm EasyClean-terästä KG 36EAI43

Jääkaappipakastin, 186 cm EasyClean-terästä KG 36EAI43 teräs 1320* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Suorituskyky ja kulutus k Energialuokka: A+++, 149 kwh/vuosi k Käyttötilavuus yhteensä: 302 l Muotoilu ja käyttömukavuus k Elektroninen lämpötilanohjaus

Lisätiedot

Reseptit TUOTE- RESEPTIT. www.leipurin.com

Reseptit TUOTE- RESEPTIT. www.leipurin.com TUOTE- RESEPTIT www.leipurin.com 3 Fantasia-pohjat Pähkinä- Mantelipohja pohja 1.500 g 1.500 g Leipurin Fantasia-Mix 480 g 480 g Leipurin Rypsiöljy 240 g 240 g Whirl 720 g 720 g vesi 150 g - Hasselpähkinätäyte

Lisätiedot

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta)

NUTRIDRINK RESEPTIT. Kermainen rakuunakana riisillä (SE: Krämig dragonkyckling serveras med ris) Valmistusaika: 40 min (2 annosta) NUTRIDRINK RESEPTIT 1. Kermainen rakuunakana riisillä 2. Tilli-tomaattilohi 3. Marjainen mannapuuro 4. Riisipuuro 5. Suklaamousse 6. Mokka-suklaapalat 7. Ananas-banaanismoothie 8. Banaanipannukakku 9.

Lisätiedot

BARRY CALLEBAUT:n SUKLAISET NAPIT, LASTUT JA ROUHEET

BARRY CALLEBAUT:n SUKLAISET NAPIT, LASTUT JA ROUHEET BARRY CALLEBAUT:n SUKLAISET NAPIT, LASTUT JA ROUHEET www.leipurin.com Leipurin Oy PL 40 (Kutojantie 4), 02630 Espoo Puh. (09) 52170 Fax. (09) 521 2121 LASTU ROUHE Suklaalastu, tumma 2 kg Tuotenumero: 610026

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

IENTARVIKEKUVASTO 2015

IENTARVIKEKUVASTO 2015 IENTARVIKEKUVASTO 2015 Sisällysluettelo SUODATINKAHVIN VALMISTUS AEROPRESS SIVU 01 BODUM SIVU 02 CHEMEX SIVU 03 HARIO SIVU 04-06 ESPRESSON VALMISTUS COFFEE HIT SIVU 07 MOTTA SIVU 07 KAHVIN TARJOILU D ANCAP

Lisätiedot

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta

Menu. Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat. Valkosuklaa-karpalo pannacotta Menu Savuporopiiras Lohta Valkoviinikastikkeella Uuniperunat Valkosuklaa-karpalo pannacotta 8 Savuporopiirakka Pohja: 150 g pehmeää margariinia 1½ dl kaurahiutaleita 2½ dl vehnäjauhoja 1 dl juustoraastetta

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

Flexi buffet-linjastot

Flexi buffet-linjastot Flexi buffet-linjastot electrolux Flexi system 3 Uudet Flexi buffet-linjastot: joustavat ratkaisut aamiaisesta illalliseen Kahvilat ja ravintolat: Ihanteellinen ratkaisu ympäristöihin, joissa vaaditaan

Lisätiedot

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa!

RUBBER. Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBER comp Elastinen pinnoite Helppo irrottaa! RUBBERcomp KUMIMAALISPRAY RUBBERcomp kumimaalispray on helposti levitettävä, monikäyttöinen, ilmakuivuva erikoiskumipinnoite. Se suojaa käsiteltävän pinnan

Lisätiedot

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä

Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä Ruisleipää porkkanarakuunatäytteellä 2 Fazer Puikula -ruisleipää 500 g kypsää porkkanaa, soseena (5 dl) 1 dl creme bonjour -tuorejuustoa, valkosipulilla maustettua tuoretta rakuunaa suolaa ja mustapippuria

Lisätiedot

Suomalaisten keittiöissä pilaantuu eniten vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa.

Suomalaisten keittiöissä pilaantuu eniten vihanneksia ja juureksia, noin 22 miljoonaa kiloa vuodessa. maanantai Faktaa ruokahävikistä Suomessa Suomessa heitetään henkilöä kohden 24 kiloa eli 125 euron edestä ruokaa roskiin joka vuosi. Määrä vastaa noin kuutta prosenttia kaikesta kuluttajien ostamasta ruoasta.

Lisätiedot

Kahvihetki inspiroi työpäivää

Kahvihetki inspiroi työpäivää Kahvihetki inspiroi työpäivää HYVÄLLÄ KAHVITAUOLLA ON SELKEÄT ETUNSA PAREMPI TYÖHYVINVOINTI TEHOKKUUDEN KASVU POSITIIVINEN IMAGO Taukokulttuuri on palaamassa työpaikoille. Tauko elvyttää työntekijää päivän

Lisätiedot

KODINKONEPAKETTI 1 RST

KODINKONEPAKETTI 1 RST KODINKONEPAKETTI 1 RST 05.09.2016 Monitoimiuuni PULL SYSTEM 6H - 175BX / 901010083 Integroitava uuni Monitoimi, 6 valmistusohjelmaa Näyttö aikatoiminnolla Ajastintoiminto Aquasliding puhdistustoiminto

Lisätiedot

Baristan reseptikirjanen

Baristan reseptikirjanen Baristan reseptikirjanen Inspiraatiota ja ohjeita tekemisen tueksi kevät/kesä 2016 ESPRESSO Moi barista! Lyhyt ja voimakas kahvi espressokupissa tarjoiltuna. Juoman päällä on ohut vaahtokerros eli crema.

Lisätiedot

Helppoja reseptejä Neocate Activella

Helppoja reseptejä Neocate Activella Helppoja reseptejä Neocate Activella Ruuanvalmistusohjeita maitoallergiselle lapselle Neocate Active on maidoton täydennysravintovalmiste yli 1-vuotiaille lapsille. Neocate Activea voidaan nauttia sellaisenaan

Lisätiedot

EVOLUTION. Käyttöohje

EVOLUTION. Käyttöohje EVOLUTION Käyttöohje Riheda v1.1-5/2011 - 2 - EVOLUTION laiteosaluettelo (FIG.01): [1]. Päävirtakytkin / valoilmaisin: asennot O virta pois ja 1 virta päällä [2]. Kahvintuottokytkin eli kahvin (kuuman

Lisätiedot

Crepes Vonassiennes (Vonnasin perunaletut)

Crepes Vonassiennes (Vonnasin perunaletut) Ranskankermaiset ravunpyrstöt ( 8 annosta ) 1. Valuta 100 g kirjolohen mätiä jääkaapissa yli yön 2. Valuta 2 lasipurkillista ravunpyrstöjä (á noin 200 g) 3. Leikkaa 1 iso tai 2 keskikokoista punasipulia

Lisätiedot

Kahvi- ja espressoautomaatti Teräs CT 636LES1

Kahvi- ja espressoautomaatti Teräs CT 636LES1 teräs 3129* *Suositushinta Tuotteen ominaisuudet Tuotteen ominaisuudet k automilk Clean: automaattinen maitojärjestelmän höyrypuhdistus jokaisen juoman jälkeen k Innovatiivinen sensoflow-vedenlämmitystekniikka

Lisätiedot

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi

Omevio. Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen. UUTUUS iholle ja turkille. Lemmikin hyvinvoinnin tueksi Omevio Välttämättömiä rasvahappoja lemmikin ihon terveyden edistämiseen UUTUUS iholle ja turkille Mitä välttämättömät rasvahapot ovat? Välttämättömät rasvahapot ovat koirien ja kissojen ihon terveyttä

Lisätiedot

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen

GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen GREDDY PROFEC B SPEC II säätäminen Päätin tehdä tällaisen ohjeen, koska jotkut ovat sitä kyselleet suomeksi. Tämä on vapaa käännös eräästä ohjeesta, joka on suunnattu Evoille (joka on koettu toimivaksi

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun

Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Nopea, kätevä ja luotettava kahviratkaisu itsepalveluun Tarvitsen ratkaisun, joka tarjoaa hyvää kahvia nopeasti. Mahdollisuuksia Kahvinjuojat ovat yhä vaativampia. He haluavat todella hyvää kahvia ja laajan

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

Tiedelimsa. KOHDERYHMÄ: Työ voidaan tehdä kaikenikäisien kanssa. Teorian laajuus riippuu ryhmän tasosta/iästä.

Tiedelimsa. KOHDERYHMÄ: Työ voidaan tehdä kaikenikäisien kanssa. Teorian laajuus riippuu ryhmän tasosta/iästä. KOHDERYHMÄ: Työ voidaan tehdä kaikenikäisien kanssa. Teorian laajuus riippuu ryhmän tasosta/iästä. KESTO: 15min 1h riippuen työn laajuudesta ja ryhmän koosta. MOTIVAATIO: Arkipäivän kemian ilmiöiden tarkastelu

Lisätiedot

KEITTIMEN KUVAUS TURVAOHJEET

KEITTIMEN KUVAUS TURVAOHJEET Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen kuin asennat tai käytät keitintä. Ohjeita noudattamalla saat parhaan mahdollisen tuloksen ja voit käyttää keitintä turvallisesti. KEITTIMEN KUVAUS Seuraavia termejä

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

BRAVILOR BONAMAT. Suodatinlaitesarja ammattikäyttöön, laadukasta kahvia vaivattomasti.

BRAVILOR BONAMAT. Suodatinlaitesarja ammattikäyttöön, laadukasta kahvia vaivattomasti. BRAVILOR BONAMAT Suodatinlaitesarja ammattikäyttöön, laadukasta kahvia vaivattomasti. HYVÄN KAHVIN VALMISTUKSEEN Bravilor Bonamat on Suomen eniten myyty ammattikäyttöön suunniteltu suodatinlaitesarja.

Lisätiedot

Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta

Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta iilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta Kohderyhmä: Työ on suunniteltu yläkoululaisille. Tiedelimun valmistus on alakoululaisia ja yläkoululaisia varten suunniteltu vierailu työ.

Lisätiedot

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön

SMOOTHIEMIXIT. Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön SMOOTHIEMIXIT Paljon käyttövinkkejä! L = laktoositon VL = vähälaktoosinen M = maidoton K = kananmunaton S = soijaton P = pähkinätön Aurinkoisia smootheja, väriä ja luonnollisuutta! Raikkaat smoothiemixit

Lisätiedot

Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen. Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon

Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen. Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon Tehokas kivunlievitys, nopea paraneminen Lääke suussa olevien aftahaavaumien hoitoon Mitä aftat ovat? Aftat ovat suun limakalvoilla esiintyviä haavaumia, joita voi olla yksi tai useita samalla kertaa.

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Suomen makein mainosluettelo. Perusvalikoima 2014

Suomen makein mainosluettelo. Perusvalikoima 2014 p Suomen makein mainosluettelo Perusvalikoima 2014 TUOTE SIVU nro Yksittäispakatut Twist -kierrekääre 3-6 Flow- tyynykääre 7 Tikkarit 8 Annokset Peltirasiat 9 Makeispussit 10 Pastilliaskit 11 Purukumit

Lisätiedot

PRESSOPANNUN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO

PRESSOPANNUN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO PRESSOPANNUN KÄYTTÖOHJEET SISÄLLYSLUETTELO SUOMI OSAT JA OMINAISUUDET...2 Osat ja lisävarusteet...2 PRESSOPANNUN TURVALLISUUS...3 Tärkeät turvatoimenpiteet...3 PRESSOPANNUN KÄYTTÖ...5 Pressopannun käyttäminen...5

Lisätiedot

Suomi. lihamylly. makkaran valmistuslaite. lihamyllyn kokoaminen. makkkaran valmistuslaitteen käyttö. lihamyllyn käyttö

Suomi. lihamylly. makkaran valmistuslaite. lihamyllyn kokoaminen. makkkaran valmistuslaitteen käyttö. lihamyllyn käyttö A950 i h g j f d e a b c k l m 11 10 n o 13 12 16 14 15 Suomi Ennen ohjeiden lukemista taita etusivu auki kuvien esiinsaamiseksi ennen ensimmäistä käyttökertaa Pese osat: katso kohdasta 'perushuolto'.

Lisätiedot

Käyttöohje Kahviautomaatti

Käyttöohje Kahviautomaatti Käyttöohje Kahviautomaatti Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen kahviautomaatin asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. fi-fi M.-Nr. 09 768 720 Kuljetuspakkaus

Lisätiedot

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT HALUAMME JOKAISEN KAHVIKUPILLISEN OLEVAN NAUTINTO Kahvikupin äärellä virkistäydytään, vaihdetaan kuulumisia, puhutaan asiaa ja asian vierestä. Nautinnollinen kahvihetki

Lisätiedot

Kokataan kesäherkkuja!

Kokataan kesäherkkuja! Kokataan kesäherkkuja! Kesäkeittiön maukkaimmat reseptit syntyvät sydäntä hellivistä kasviöljyistä MAKUA ÖLJYILLÄ! Uudet Keiju Makuöljyt ruoanlaittoon ja leivontaan. 3 suosikkimakua: rosmariini, valkosipuli

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

Cold Brew Coffee -konsepti

Cold Brew Coffee -konsepti Cold Brew Coffee -konsepti Pauligin kylmäuutetulla kahvilla pöhinää kahvimyyntiin! Kylmä kahvi, erilaiset ja uudet suodatusmenetelmät sekä laaja juomavalikoima ovat globaalisti kasvavia trendejä. Koska

Lisätiedot

Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta

Hiilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta iilidioksidista hiilihappoon, -tutkimuksia arkipäivän kemiasta Kohderyhmä: Työ on suunniteltu alakoululaisille sopivalle tasolle. Työ ei ole liian vaikea ymmärtää esikoululaiselle, muttei liian helppo

Lisätiedot

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi!

Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Vastakeitettyä erikoiskahvia missä tahansa, milloin tahansa! Hyvien ulkoilmaelämysten tulisi alkaa liikkeestäsi! Coffeebrewer miten se toimii? Coffeebreweriä voidaan parhaiten kuvata kertakäyttöiseksi

Lisätiedot

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT

PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT PAULIG PROFESSIONAL PALVELURATKAISUT HALUAMME JOKAISEN KUPILLISEN OLEVAN NAUTINTO Kahvikupin äärellä virkistäydytään, vaihdetaan kuulumisia, puhutaan asiaa ja asian vierestä. Nautinnollinen kahvihetki

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

IMPRESSA C9 Käyttöohje

IMPRESSA C9 Käyttöohje IMPRESSA C9 Käyttöohje IMPRESSA C9 kahvikoneesi Sisällysluettelo TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA... 4 Säätimet... 8 Oikea käyttö...10 Turvallisuutesi vuoksi 10 IMPRESSA C9 -ohjekirja.....13 Symbolien kuvaus..14

Lisätiedot