ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ Elämänlaatulautakunta. AIKA klo 18:00. Kaupungintalon kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ Elämänlaatulautakunta. AIKA klo 18:00. Kaupungintalon kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT"

Transkriptio

1 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ AIKA klo 18:00 PAIKKA Kaupungintalon kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 5 3 NUORISOVALTUUSTON LAUTAKUNTAEDUSTAJAPYYNTÖ 4 ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN KOKOUSKUTSUN JA ESITYSLISTAN LÄHETTÄMINEN VUONNA ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN KOKOUSTEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN JA PÖYTÄKIRJAN SEKÄ VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN VUONNA ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN LASKUJEN VASTAANOTTAJAT JA HYVÄKSYJÄT VUONNA ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUKSET VUODELTA ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN AJANKOHTAISET ASIAT 10 ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN RAPORTTI 11 TOIMINTASUUNNITELMAT: ORIVEDEN SEUDUN KANSALAISOPISTO JA KULTTUURIPALVELUT KANSALAISOPISTON TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA VUODEN 2017 TAITEILIJAN APURAHA ORIVEDEN KATUTAIDE -SUUNNITELMA LIIKUNTAPALVELUIDEN KOULUTUSKORVAUKSET KUNTALAISALOITE : ORIVEDEN PONNISTUKSEN MUUTOSESITYS SUOJAN KENTÄN TOIMINTOIHIN 26

2 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ OTTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN ILMOITUSASIAT ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN SEURAAVAT KOKOUKSET 30 Orivedellä Sari Laine-Aho Elämänlaatulautakunnan puheenjohtaja

3 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Laine-Aho Sari puheenjohtaja Hannila Piia jäsen Hyytiäinen Antti jäsen Lehtonen Lauriina jäsen Toivo Inkeri jäsen Vettenranta Juha jäsen Lahtinen Nina k.hallituksen edustaja Viljanen Jussi k.hallituksen puheenjohtaja Kettunen Terhi esittelijä, pöytäkirjanpitäjä MUU Ahonen Pia-Maria kansalaisopiston rehtori Asiala Liisa kirjastotoimenjohtaja Lähteenmäki Petteri vapaa-aikaohjaaja

4 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Pöytäkirjantarkastajiksi ovat vuorossa Juha Vettenranta ja Lauriina Lehtonen.

6 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ NUORISOVALTUUSTON LAUTAKUNTAEDUSTAJAPYYNTÖ Oriveden nuorisovaltuusto on esittänyt elämänlaatulautakunnalle seuraavaa: " Oriveden nuorisovaltuusto esittää Oriveden elämänlaatulautakunnalle, että nuorisovaltuutettu Laura Heikura voisi toimia vuoden 2017 aikana elämänlaatulautakunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella. Varaedustajaksi nuorisovaltuusto esittää Henna Suosaarta. Toivomuksena olisi, että Laura Heikuralle lähetettäisiin kokouskutsu elämänlaatulautakunnan kokouksiin ja maksettaisiin kokouspalkkio. Toivottavaa olisi, että nuorisovaltuuston edustaja voisi osallistua jo seuraavaan lautakunnan kokoukseen." Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: päättää: 1. Hyväksyä Oriveden nuorisovaltuuston lautakuntaedustajapyynnön ja myöntää nuorisovaltuutettu Laura Heikuralle puhe- ja läsnäolo-oikeuden elämänlaatulautakunnan kokouksissa vuonna 2017 tästä kokouksesta alkaen sekä valita hänen varaedustajakseen Henna Suosaaren. 2. Nuorisovaltuutetulle lähetetään kokouskutsu liitteineen. Nuorisovaltuutetulle maksetaan kokouspalkkio luottamushenkilöiden palkkio- ja matkustussäännön mukaisesti.

7 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN KOKOUSKUTSUN JA ESITYSLISTAN LÄHETTÄMINEN VUONNA 2017 Oriveden kaupungin hallintosäännön 81 :n mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Esityslista on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Kokouskutsu toimitetaan toimielimien jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai läsnäolovelvollisuus toimielimen päättämällä tavalla. Oriveden hallintosäännön mukaan elämänlaatulautakuntaan kuuluu yksi Juupajoen kunnan nimeänä jäsen, jolla on läsnäolo- ja puheoikeus Juupajoen kuntaa koskevien kansalaisopistoasioiden osalta. Juupajoen kunnanvaltuusto (ote Juupajoen kunnanvaltuuston pöytäkirjasta , 12 ) on nimennyt elämänlaatulautakunnan jäseneksi Pirjo Sahran ja hänelle henkilökohtaiseksi varajäseneksi Kirsi Mäkisen. Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: päättää seuraavaa: 1. Kokouskutsu ja siihen liittyvä esityslista liitteineen lähetetään lautakunnan jäsenille, varajäsenille, kaupunginhallituksen edustajalle, kaupunginhallituksen puheenjohtajalle ja kaupunginjohtajalle vähintään neljä (4) päivää ennen kokousta sähköpostilla. 2. Kokouskutsu ja siihen liittyvä esityslista liitteineen lähetetään postitse jäsenen omasta pyynnöstä. Esityslista liitteineen on nähtävillä kokouksessa paperiversiona. 3. Tarkastuslautakunnan jäsenille toimitetaan esityslista ja liitteet (1) sihteerille. 4. Juupajoen kunnan edustajalle lähetetään esityslista liitteineen mikäli kokouksessa on kansalaisopistoa koskeva pykälä. Edustajan henkilökohtaiselle varajäsenelle lähetetään kokouskutsu ja esityslista. 5. Oriveden Sanomille ja Aamulehdelle lähetetään esityslista sähköpostilla. 6. Elämänlaatulautakunnan esityslista julkaistaan kaupungin internetsivuilla.

8 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/2017 8

9 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN KOKOUSTEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN JA PÖYTÄKIRJAN SEKÄ VIRANHALTIJAPÄÄTÖSTEN NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN VUONNA 2017 Oriveden kaupungin hallintosäännön 92 :n mukaan toimielimen pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kuntalain 63 :n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liittyvine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen yleisesti nähtävänä siten kuin siitä on ennakolta ilmoitettu. Muun viranomaisen pöytäkirja pidetään vastaavasti yleisesti nähtävänä, jos asianomainen viranomainen katsoo sen tarpeelliseksi. Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: päättää seuraavaa: 1. Elämänlaatulautakunnan pöytäkirjan tarkastaa kaksi kulloinkin valittua lautakunnan jäsentä. 2. Elämänlaatulautakunnan tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kokousta seuraavana neljäntenä työpäivänä Oriveden pääkirjastossa klo 10-16, ellei kokouksessa päätetä muuta nähtävänäpitämisaikaa tai -paikkaa. 3. Oriveden kaupungin hallintosäännön 94 :n mukaan kaupungin viranomaisen on neljän päivän kuluessa pöytäkirjan tarkastamisesta ilmoitettava kaupunginhallitukselle tai lautakunnalle niiden määräämällä tavalla niistä päätöksistä, jotka voidaan ottaa kaupunginhallituksen tai lautakunnan käsiteltäväksi. Jos pöytäkirjaa ei tarkasteta, määräaika lasketaan pöytäkirjan allekirjoittamisesta. 4. Elämänlaatulautakunnan alaisten viranhaltijoiden julkiset päätöspöytäkirjat pidetään yleisesti nähtävillä aina päätöksentekopäivää seuraavana arkimaanantaina kyseisen viranhaltijan työhuoneessa klo välisen ajan. 5. Lautakunnan puheenjohtajalle tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajalle lähetetään sähköpostilla viranhaltijapäätökset mahdollisen otto-oikeuden käyttämiseksi heti päätöksen teon jälkeen. 6. Päätösluettelo toimitetaan viikoittan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle ja kaupunginjohtajalle mahdollisen otto-oikeuden käyttämiseksi.

10 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/

11 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN LASKUJEN VASTAANOTTAJAT JA HYVÄKSYJÄT VUONNA 2017 Vuoden 2017 talousarvio-ohjeen mukaan palvelukeskusten on nimettävä tulosalueidensa ja/tai yksikköjensä laskujen ja menotositteiden hyväksyjät. Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: päättää elämänlaatupalveluiden laskujen ja menotositteiden vastaanottajat ja hyväksyjät seuraavasti: - kansalaisopisto, Merikanto-opisto, Taiteen perusopetus ja kulttuuripalvelut: vastaanottajat: kansalaisopiston rehtori ja opistosihteeri hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja - kirjasto: vastaanottajat: kirjastotoimen johtaja, kirjastonhoitaja, kirjastovirkailija hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja - nuorisopalvelut: vastaanottaja: vapaa-aikaohjaaja ja liikuntapäällikkö hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja - liikuntapalvelut: uimahalli: vastaanottaja: liikunnanohjaaja, vapaa-aikaohjaaja hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja liikuntahalli: vastaanottaja: hallimestari, vapaa-aikaohjaaja hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja muut liikuntapaikat: vastaanottaja: kenttämestari,vapaa-aikaohjaaja hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja. hallinto: vastaanottaja: vapaa-aikaohjaaja, liikuntapäällikkö hyväksyjä: liikuntapäällikkö ja hänen estyneenä Kasvatus- ja opetusjohtaja. Laskujen asiatarkastaja ja hyväksyjä eivät voi kuitenkaan olla sama henkilö.

12 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/

13 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUKSET VUODELTA 2016

14 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ Liitteenä on elämänlaatupalveluiden toimintakertomukset tulosyksiköittäin ja yhteenvetona elämänlaatupalveluiden toimintakertomus tunnuslukuineen.

15 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ Lautakunnan talousarvio toteutui seuraavasti: toimintakate alittui eurolla kun toimintatuottoja kertyi euroa suunniteltua enemmän ja menot alittuivat eurolla. Toimintatuottojen ennakoitua suurempi tulos selittyy hyvin kertyineistä kurssimaksuista, liikuntapaikkojen pääsymaksuista, sekä hankerahoituksista. Henkilöstökuluissa säästettiin euroa, mikä toteutui suurimmaksi osaksi kirjaston yhden työsuhteen täyttämättä jättämisellä. Lisäksi osa henkilökunnasta otti työnantajan tarjoamia palkattomia vapaapäiviä. Aineisiin, tarvikkeisiin ja tavaroihin sisältyy kalustomäärärahat. Kaluston hankintakielto syksyllä merkitsi joidenkin suunniteltujen hankintojen jäädyttämistä ja näin ollen vastaavien hankintojen siirtymistä seuraavalle vuodelle. Säästövaikutus oli yli euroa. Kansalaisopisto (toimintakate , toteuma 90,9 %) vastuuhenkilö kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen Toimintatuottoja kertyi ennakoitua enemmän kurssimaksuista. Tulojen ennustaminen kesken vuoden on haastavaa, koska kurssimaksut tuloutuvat pääsääntäisesti loppuvuodesta. Lisäksi tuloissa on maahanmuuttoviraston maksama korvaus turvapaikanhakijoiden suomen kielen kurssista. Menot alittuivat tasaisesti kaikissa tiliryhmissä ilman merkittäviä toiminnallisia muutoksia. Kirjasto (toimintakate , toteuma 91,3 %) vastuuhenkilö kirjastotoimenjohtaja Liisa Asiala Tuloarvio ylittyi reilusti. Kirjastossa toteutettiin kaksi hanketta, joihin kohdistui hankerahaa. Hankkeiden kulut vastasivat tuloja. Henkilöstökuluissa tuli merkittävä säästö, kun yhden kirjastovirkailijan työsuhde jätettiin täyttämättä. Muutoin kokonaisuus säilyi tasapainossa. Liikuntapalvelut (toimintakate , toteuma 97,1%) Vastuuhenkilö vs.liikuntapäällikkö Terhi Kettunen Toimintatuottoja kertyi arvioitua enemmän sekä liikunta- että uimahallin käyttömaksuista. Kaluston hankintakiellon myötä aineissa, tarvikkeissa ja tavaroissa kertyi säästöä. Muutoin talousarvio toteutui suunnitellusti. Nuorisopalvelut (toimintakate , toteuma 103,2%) vastuuhenkilö vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki Nuorisopalveluiden vuokratulot vähenivät, koska Haukkaniemen leirikeskus jäi nuorisopalvelujen vuokraustoiminnasta pois. Toimintatuotot ylittyivät järjestyksenvalvojakurssin tuloilla. Toimintakulut ylittyivät

16 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ henkilöstökulujen osalta, koska nuorisotalolle palkattiin osa- ja määräaikainen nuoriso-ohjaaja. Palveluiden ostot ylittyivät järjestyksenvalvojakurssin sekä Pikku-Vittasen venelaskupaikan kustannusten vuoksi. Säästöjä tuli puolestaan aineiden ja tarvikkeiden ostossa sekä muissa toimintakuluissa. Kulttuuripalvelut (toimintakate , toteuma 87,9%) vastuuhenkilö kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen Kulttuuripalveluiden toiminta ja talous toteutui suunnitellun mukaisesti. Henkilöstökulujen ylitys johtuu kustannuksista, jotka on maksettu palkkoina tapahtumissa esiintyneille palvelujen oston sijaan. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: hyväksyy elämänlaatupalveluiden tilinpäätöksen ja toimintakertomukset vuodelta Liitteet 1 ELÄMÄNLAATUPALVELUT 2016 tunnusluvut 2 Nuorisopalvelut toimintakertomus Toimintakertomus kulttuuri Toimintakertomus OSKO Toteumaraportti_elämänlaatupalvelut 2016

17 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2017 Oriveden kaupunginvaltuusto on hyväksynyt talousarvion vuodelle 2017 ja taloussuunnitelman vuosille Kaupunginvaltuusto on myöntänyt elämänlaatupalveluille toiminnallisten tavoitteiden toteuttamiseksi sitovat määrärahat toimintakuluja varten seuraavasti vuodelle 2017: Kansalaisopisto Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Kirjasto Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Liikuntapalvelut Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Nuorisopalvelut Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Kulttuuripalvelut Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Talousarvion toteuttamista ohjaa täytäntöönpano-ohjeet. Käyttösuunnitelmilla toimielimet jakavat määrärahat ja tuloarviot tulosyksiköihin (käyttötalousosa) ja kohteisiin (investointiosa) sekä asettavat tarkennetut tavoitteet tulosyksiköittäin ja kohteittain. Esityslistan liitteenä on elämänlaatupalveluiden vuoden 2016 käyttösuunnitelma, joka perustuu kaupunginvaltuuston myöntämiin tulosaluekohtaisiin määrärahoihin. Käyttösuunnitelma on toimitettava talousjohtajalle

18 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ mennessä. Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: hyväksyy liitteen mukaisena elämänlaatupalveluiden vuoden 2017 käyttösuunnitelman. Liitteet 6 Käyttösuunnitelma _2017_elamanlaatupalvelut

19 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN AJANKOHTAISET ASIAT Elämänlaatulautakunnan tietoon saatetaan elämänlaatupalveluiden ajankohtaiset asiat.

20 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN RAPORTTI Lautakuntien tulee antaa vuosittain selonteko merkittävistä riskeistä ja sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä toimenpiteistä havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Koska tulosalueen sisällä eri työtehtävät poikkeavat toisistaan, on kullakin tulosyksiköllä tai kustannuspaikalla tehty kartoitus strategisten riskien, taloudellisten ja toiminnallisten riskien sekä vahinkoriskien osalta. Lisäksi merkittävimpien riskien hallintaan on yksiköillä toimenpidesuunnitelmat. Elämänlaatupalveluiden tulosalueella merkittävimmät riskit ovat: 1. Työvoiman väheneminen ja sen aiheuttamat tilanteet tai pysyvät muutokset palvelujen tarjoamisessa. - työn kuormittavuus henkisesti ja/tai fyysisesti ja henkilöstön jaksaminen - sijaistamisen haasteet esim. sairastapauksissa 2. Määrärahojen riittävyys - palvelun tuottaminen vaikeutuu kustannusten noustessa, palvelujen sopeuttaminen resursseihin sopivaksi - toiminnan epävarmuus: valtionosuuksien ja käyttötalouden pienentyessä tulevaisuuden suunnitteleminen haastavaa ja suunnitelmallisuus puutteellista 3. Työolosuhteet - joidenkin työkohteiden työolosuhteissa (rakennuksissa tai työkoneissa) kehitettävää - toiminnalle tai henkilöstölle haittaa aiheuttavien tekijöiden selvittäminen ja ongelmanratkaisu yhteistyössä esim. kiinteistön kunnossapidon vastaavan kanssa Tulosyksiköiden tarkemmat riskienhallinnan suunnitelmat jaetaan kokoukseen osallistuville. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: hyväksyy esitetyn kertomuksen sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta.

21 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ TOIMINTASUUNNITELMAT: ORIVEDEN SEUDUN KANSALAISOPISTO JA KULTTUURIPALVELUT 2017 Oriveden seudun kansalaisopiston toimintasuunitelmassa käsitellään pääpiirteittäin lukuvuoden tavoitteet, kurssisuunnitteluun ja tuntikehykseen liittyvät asiat sekä lukuvuoden alustavat teemat ja sisällöt. Liitteenä Oriveden seudun kansalaisopiston alustava toimintasuunnitelma lukuvuodelle Oriveden kaupungin kulttuuripalveluiden toimintasuunnitelma vuodelle 2017 esittelee pääpiirteissään kuluvalle vuodelle asetetut tavoitteet, teeman, alustavan tapahtumasuunnitelman rungon sekä muut toiminnan kannalta merkitykselliset sisällöt. Liitteenä Oriveden kaupungin kulttuuripalveluiden toimintasuunnitelma vuodelle Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: hyväksyy toimintasuunnitelmat esityksen mukaisesti. Liitteet 7 OskoToimintasuunnitelma vuodelle Toimintasuunnitelmakulttuuri2017

22 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ KANSALAISOPISTON TASA-ARVO- JA YHDENVERTAISUUSSUUNNITELMA Tasa-arvolain mukaan oppilaitosten tulee laatia toiminnan kehittämiseen tähtäävä tasa-arvosuunnitelma eli toiminnallinen tasa-arvosuunnitelma, jonka tulee tukea osaltaan opetuksen ja työyhteisön kehittämistä. Tasa-arvosuunnitelman laadintavelvoite koskee myös vapaan sivistystyön oppilaitoksia. Yhdenvertaisuuslain 6 :n 2 momentin mukaan koulutuksen järjestäjällä on velvollisuus laatia suunnitelma tarvittavista toimenpiteistä yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Oppilaitoksen tasa-arvosuunnitelma ja yhdenvertaisuussuunnitelma voivat olla samassa asiakirjassa. Kumpikin suunnitelma tulee olla laadittuna mennessä. Liitteenä Oriveden seudun kansalaisopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: merkitsee kansalaisopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tiedokseen. Liitteet 9 Oriveden seudun kansalaisopiston tasa

23 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ VUODEN 2017 TAITEILIJAN APURAHA jakaa vuonna 2017 kulttuuripalveluiden osalta taiteilijan apurahan. Taiteilijan apuraha on kohdeapuraha, joka myönnetään taiteenharjoittajalle (ei yhdistykset) rajattujen työsuunnitelmien toteuttamiseen, työvälineisiin, työtilakuluihin, näyttelukuluihin, julkaisuihin, äänitteisiin ym. Avustuksen hakemisesta on ollut ilmoitus Oriveden Sanomissa Hakulomakkeen on voinut tulostaa kulttuuripalveluiden internetsivuilta tai hakea kulttuuritoimistosta. Apurahaa on voinut hakea mennessä. Määräaikaan mennessä hakemuksen jättivät kuvataiteilija Laura Lehtinen, taidegraafikko Tom Linkopuu, taiteilija Tiina Anttila ja suunitteluavustaja Terhi Mäkelä. Haettavana oleva kokonaissumma on yhteensä 3 195,60. Kulttuuripalveluiden osalta vuonna 2017 avustuksia on jaettavissa Tästä määrärahasta jaetaan taiteilija apurahat, toimintakorvaukset ja kulttuuripalkinto sekä harkinnanvaraiset avustukset. Kansalaisopiston rehtori esittää avustuksia jaettavaksi seuraavalla tavalla vuonna 2017: taiteilijan apuraha 600, toimintakorvaukset 8 800, kulttuuripalkinto 600 ja harkinnanvaraiset avustukset Hakemukset ovat nähtävillä puoli tuntia ennen kokouksen alkua. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: Päätösehdotus annetaan kokouksessa.

24 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ORIVEDEN KATUTAIDE -SUUNNITELMA Katutaideteokset ovat näyttäviä maalauksia, jotka maalataan kiinteistöjen seinille. Hyvin tehty katutaide on kiehtova ja kiinnostava. Oriveden SuviOpiston kurssiohjelmassa on kesällä 2017 Oriveden Katutaide-17 tapahtuma. Katutaiteen nimekkäät taiteilijat, Otso Kantokorpi ja EGS vetävät kurssia, jossa kurssilaiset tekevät katutaidetta ennalta sovittuun paikkaan. Kiinteistöjen omistajilta on alustavasti neuvoteltu etukäteen lupa toteuttaa maalaus tiettyyn kohtaan kiinteistöä. Oriveden Katutaide-17 on ajankohtainen ja tulee saamaan laajempaa kiinnostusta Suomessa, koska katutaide on tällä hetkellä nousussa suuremman yleisön keskuudessa. Orivesi saa tapahtumalla positiivista näkyvyyttä kulttuurikaupunkina ja lisää toimintaa kaupungissa. Oriveden Katutaide on tapahtuma, jossa keskustassa valikoituneisiin rakennuksiin maalataan teoksia. Vuosien kuluessa rakennuksiin maalatut teokset muodostavat kokonaisuuden, josta Orivesi tulee laajemmin tunnetuksi. Kesän 2017 teoksien paikkojen valinnalla vaikutamme, miten halukkaasti yrittäjät tulevat mukaan vuosittaiseen tapahtumaan. Kun Oriveden kaupunki luovuttaa omista kiinteistöistään sopivia kohteita, on mahdollista saada keskustan yrittäjät mukaan vuosittaiseen tapahtumaan. Mielipidettä on alustavasti kysytty eräiltä kauppiailta Aihtiantien varrelta ja he ovat olleet myötämielisiä Oriveden Katutaide-tapahtumaan. Katutaiteesta ja sen suunnitelmallisesta toteuttamisesta on tavoitteena synnyttää Orivedelle kulttuurikaupungin mainetta vahvistava jatkumo, joka elävöittää katukuvaa ja kuntalaisten asuinympäristöä. Ihanteellinen ratkaisu on osallistaa kuntalaisia oman asuinalueensa viihtyvyyden suunnitteluun ja sen toteuttamiseen. Katutaiteen suunnittelun ja toteuttamisen voi ulottaa kaikkiin ikäryhmiin ja synnyttää sukupolvien välisiä kohtaamisia. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: merkitsee edellä esitetyn suunnitelman tiedoksi ja antaa puoltavan kannanoton suunnitelman jatkovalmisteluille ja toteuttamiselle. saattaa edellä mainitun asian tiedoksi kaupunginhallitukselle ja päättää pyytää suunnitelmaan kommentit tekniikka- ja ympäristöpalvelukeskukselta.

25 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ LIIKUNTAPALVELUIDEN KOULUTUSKORVAUKSET Liikuntapalveluiden koulutuskorvaukset ovat olleet haettavissa mennessä. Koulutuskorvausten haku perustuu elämänlaatulautakunnan päättämään avustusten jako-ohjeisiin ( , 47). Koulutuskorvaukset on tarkoitettu valmentaja-, ohjaaja- ja toimihenkilökoulutukseen (ei kilpailutoiminnan tukemiseen). Tuen myöntämiselle edellytetään omarahoitusosuutta vähintään 20%/ koulutus. Yhden henkilön koulutuskorvaus on enintään 500. Matka-, päiväraha- ja laskutuskustannuksia ei korvata. Koulutuskuluista on esitettävä maksutositteet sekä koulutuksen kurssiohjelma koulutuskorvaushakemuksen liitteenä. Liikuntapalveluilla on varattu vuoden 2017 talousarvioon koulutus- ja toimintakorvauksiin Määräaikaan mennessä koulutuskorvausta hakivat Fortuna, Eräjärven Urheilijat, Oriveden Naisvoimistelijat, Oriveden Ponnistus (lentopallo), sekä Oriveden Tuisku. Liitteenä kokoukseen osallistuville yhteenveto hakemuksista ja vs. liikuntapäällikön esitys myönnettävistä koulutuskorvauksista. Yhdistysten käyttämä summa koulutuksiin on yhteensä 5 251, josta yhdistykset hakevat avustuksia yhteensä Koulutuskorvaushakemukset ovat nähtävissä puoli tuntia ennen kokousta. Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: myöntää koulutuskorvausta seuraavasti: - Fortuna Eräjärven Urheilijat Oriveden Naisvoimistelijat Oriveden Ponnistus, lentopallo Oriveden Tuisku Korvattava koulutuskorvaussumma on 4 201, jolloin toimintakorvauksiin vuonna 2017 jää jaettavaa

26 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ KUNTALAISALOITE : ORIVEDEN PONNISTUKSEN MUUTOSESITYS SUOJAN KENTÄN TOIMINTOIHIN Oriveden Ponnistuksen yleisurheilujaosto/pj. Jarkko Valjakka on tehnyt kuntalaisaloitteen seuraavasti: "1. Suojan kentän pyhittäminen yleisurheilukäyttöön Aiempina vuosina lasten ja nuorten Sisulisäkisojen sekä aktiivisten yleisurheiluharjoitusryhmien aikana on ollut useita vaaratilanteita, joissa heittoväline (kiekko, moukari tai keihäs) on pudonnut liian lähelle (alle 2 m) kentällä poukkoilevia jalkapalloilijoita. Vaaratilanteita on syntynyt kesäisin Suojan kentän ilmoitustaululla olevista varatuista vuoroista huolimatta. Niitä eivät ole kaikki palloilijat noudattaneet. Orivedellä on useita pelikenttiä jalkapallon harrastamiseen, mutta vain yksi yleisurheiluun soveltuva kenttä. Lisäksi palloilijat ovat kertoneet heittovälineiden jättämien kuoppien aiheuttavan nilkkojen vääntymisiä. Näitä kuoppia ei pystytä lajiharrastajien eikä kaupungin kenttätyöntekijöiden toimesta kentän pehmeyden vuoksi täysin tasaamaan. Näiden asioiden vuoksi esitän edustamieni yleisurheilijoiden puolesta, että jalkapallomaalit poistetaan kentältä ja varataan suojan kenttä yleisurheilulle. Näin kaupunki välttää vaaralliset läheltä piti -tilanteet ja niissä mahdollisesti syntyvät vahingot. 2. Suojan kentän kuularingin kunnostus Suojan kentän kuulantyöntöpaikka on lähtökohtaisesti perustaltaan virheellinen. Kuulat uppoavat kokonaisuudessaan nurmikkoon jättäen suuria monttuja pehmeään nurmeen. Tämän vuoksi tulosten mittaaminen vaikeutuu, koska kuulat putoavat samoihin reikiin ja selvän alastulojäljen erottaminen hankaloituu. Lisäksi yleisurheilukentän rakennusoppaan mukaan kuularingin ympärillä tulee olla 75 cm kovaa materiaalia, laattaa tms. Esitän yleisurheilijoiden puolesta, että kuulan työntöpaikka muutetaan murskapohjaiseksi ja reunustetaan nurmen leviämisen estämiseksi kestopuulla. Orivedellä on SM-tason työntäjiä, ja he harjoittelevat tällä kentällä. Tämä on pieni satsaus harjoitteluolosuhteiden parantamiseksi." Nykyisin Suojan kentän muut käyttäjät ovat jalkapallon harrastepelaajia tai yksittäisiä lapsia/nuoria, jotka haluavat paikan sijainnin tai vapaiden aikojen takia käyttää kenttää. Muut kentät sijaitsevat Rovastinkankaalla (tekonurmi) ja Pappilankankaalla (nurmikenttä). Jalkapallojoukkueet harjoittelevat näillä kentillä. Nurmikenttien ollessa vielä käyttökiellossa kevätkaudella on

27 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ tekonurmellakin ruuhkaa, mutta muutoin tekonurmella on vapaita aikoja jolloin myös harrasteporukat ja yksittäiset harjoittelijat mahtuvat sinne iltaisinkin. Ennen kentän käyttötarkoituksen rajaamista olisi kuitenkin suotavaa kuulla muita kentän harrastekäyttäjiä sekä liikuntapaikkojen henkilöstöä. Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: 1. keskustelee aloitteesta ja päättää jatkotoimenpiteistä. 2. Vs.liikuntapäällikkö neuvottelee yleisurheilujaoston kanssa muutoksen kustannuksista ja toteuttamisesta. Liikuntapalvelut voi osallistua muutostöihin talousarviomäärärahojen puitteissa.

28 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ OTTO-OIKEUDEN KÄYTTÄMINEN Kansalaisopiston rehtorin viranhaltijapäätökset: - Yleinen 4 ( ) Kirjastotoimenjohtajan viranhaltijapäätökset: - Vs.liikuntapäällikön viranhaltijapäätökset: - Vs. liikuntapäällikön päätösehdotus: päättää, että se ei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeuttaan, eikä ota käsiteltäväkseen yllä mainituissa viranhaltijapäätöksissä päätettyjä asioita. Päätökset ovat täytäntöön pantavissa.

29 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ILMOITUSASIAT Elämänlaatulautakunnan tietoon saatetaan seuraavat asiat: 1. Ote pöytäkirjasta: Kaupunginhallitus , Kaupunginvaltuusto : Kunnan toimielinten toimikausi jatkuu kesäkuulle Ote pöytäkirjasta: Kaupunginhallitus , Kaupunginvaltuusto Vuoden 2017 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille Ote pöytäkirjasta: Kaupunginhallitus , Vuoden 2017 talousarvion ja taloussuunnitelman täytäntöönpano-ohjeet Vs.liikuntapäällikön päätösehdotus: merkitsee edellä mainitut asiat tiedokseen.

30 ORIVEDEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 1/ ELÄMÄNLAATULAUTAKUNNAN SEURAAVAT KOKOUKSET Päätetään elämänlaatulautakunnan kokoukset keväällä 2017.

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elämänlaatulautakunta AIKA 09.02.2017 klo 18:00-20:20 PAIKKA Kaupungintalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö vs. liikuntapäällikkö Terhi Kettunen KÄYTTÖTALOUS Toimintatuotot 352 000 Toimintakulut 2 338

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö liikuntapäällikkö Kiti Ruissalo, 25.1.2016 alkaen vs. liikuntapäällikkö Terhi Kettunen KÄYTTÖTALOUS

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 7/2007 1 Vapaa-aikalautakunta AIKA 15.01.2008 klo 17:30-20:10 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Elämänlaatulautakunta AIKA 12.02.2015 klo 18:00-20:36 PAIKKA Kaupunginhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4

Lisätiedot

Elämänlaatulautakunta ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO Elämänlaatulautakunta

Elämänlaatulautakunta ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO Elämänlaatulautakunta Elämänlaatulautakunta 71 21.09.2016 ELÄMÄNLAATUPALVELUIDEN TALOUSARVIO 2017 Elämänlaatulautakunta 21.09.2016 71 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 4.7.2016 ( 196) antanut talousarvioraamin vuosille 2017-2019.

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kansalaisopiston johtokunta Nro 1/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/7.3.2012 Kokousaika 7.3.2012 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Kinnulan kunta, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet enet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä - = poissa

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö vs. liikuntapäällikkö Terhi Kallio KÄYTTÖTALOUS Toimintatuotot 347 978 Toimintakulut - 2 467

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2013 Kokousaika: 31.10.2013 klo 13.00-16.25 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika: 18.5.2015 klo 13.00-16.00 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Esityslista 6/2016 1 Aika klo 18:00 Paikka Virastotalo, kokoushuone 427 Käsiteltävät asiat Asianro Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 1 / 2011

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 1 / 2011 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2011 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 10.2.2011 klo 19.00-21.20 Paikka: Eino-Ollin tupa, kirjaston yläkerta Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Jarmo

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.2.2011 klo 9.00 13.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013

Tarkastuslautakunta Pöytäkirja 3/2013 Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2009-2012 Pöytäkirja 3/2013 Kokousaika: 15.5.2013 klo 13.00-14.50 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Risto Björn, puheenjohtaja Erkki Ojala, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37. Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 39 30 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 40 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 37 Hyvinvointilautakunta 08.06.2015 AIKA 8.6.2015 klo 18:00 18.34 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 73 Elämänlaatulautakunta AIKA 05.09.2017 klo 17:30 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 75 41

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 1/2014 Kokousaika: 22.1.2014 klo 13.00-16.35 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ OLO

1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄ OLO VAPAA AJAN LAUTAKUNTA KOKOUS 1/2008 Keskiviikko 05.03.2007 kello 18.00 Nuorisotila Kellari 1. 1 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN KOKOUSAJAT JA KOOLLEKUTSUMINEN 2. 2 VAPAA AJAN LAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 5/2015 Kokousaika: 16.11.2015 klo 13.00 15.40 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta

Tuusulan seudun vesilaitos ky PÖYTÄKIRJA 1/2018 Tarkastuslautakunta 2 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 7/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 7/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ke 26.6.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 4/2014 Kokousaika: 18.8.2014 klo 13.00-15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 17.04.2018, klo 16:00-18:14 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Siilinjärven kunta Esityslista 2/ Teknisen lautakunnan tiejaosto. Kokousaika kello 12:00

Siilinjärven kunta Esityslista 2/ Teknisen lautakunnan tiejaosto. Kokousaika kello 12:00 Siilinjärven kunta Esityslista 2/2016 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Kokousaika 26.02.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maaseututoimisto, Kapteeninväylä 5, 70900 Toivala Asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2012 77 Elämänlaatujaosto AIKA 20.12.2012 klo 17:00-17:55 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

ESITYSLISTA 3/2017. RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta klo 09:00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT

ESITYSLISTA 3/2017. RIIHIMÄEN KAUPUNKI Tarkastuslautakunta klo 09:00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT ESITYSLISTA 3/2017 KOKOUSAIKA klo 09:00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Läsnäolijat TARKLA... 1 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 2 23 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 3 24 Kokouksen työjärjestyksen

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 0 ASIALISTA Asiat 10 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 11 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 12 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 13 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 14

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (9) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ (9) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 (9) Aika 31.01.2018, klo 18:01-20:40 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, Herman -kokoustila Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika, klo 17:30-20:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 5 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

Kinnula, (nuorisotila)

Kinnula, (nuorisotila) KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Kokousaika Maanantai klo 16.00 16.58 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnula, Nuosk@ (nuorisotila) Jäsenet Marketta Rouvinen,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 1/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.1.2012 klo 9.00 13.35 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA Aika: Torstaina 24. helmikuuta 2011 kello 10.00 11.18 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla: Paikalla / poissa Puheenjohtaja Timo Vähätalo x

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Maaseutulautakunta. Timo Vähätalo. Kalle Mikkola vpj x Riina Paju j x Riikka Tiensuu j x Tuomo Urmas j x

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 1/2012 Maaseutulautakunta. Timo Vähätalo. Kalle Mikkola vpj x Riina Paju j x Riikka Tiensuu j x Tuomo Urmas j x Kokousaika Maanantaina 27. helmikuuta 2012 kello 10.00-10.50 Kokouspaikka Kosken Tl kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet läsnä Timo Vähätalo pj x Kalle Mikkola vpj x Riina Paju

Lisätiedot

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä.

Kuntalain mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika: 13.4.2016 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta

Muonion kunta Esityslista 6/ Sosiaalilautakunta Muonion kunta Esityslista 6/2019 1 Sosiaalilautakunnan kokous Aika ti 28.5.2019 klo 16.00 Paikka Valtuustosali Läsnä Sakari Silén puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Elina Niemelä-Muotka

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri

Kokouskäytännöistä. 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokouskäytännöistä 16.1.2013 Kristiina Heinonen-Kuusela kaupunginsihteeri Kokousmenettelyt Tavoitteena yhdenmukaiset menettelyt toimielimissä Käsitellään toimielimen ensimmäisessä kokouksessa Päätetään

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 1/2017. Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, Forssa

1 Tarkastuslautakunta ESITYSLISTA 1/2017. Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, Forssa 1 TARKASTUSLAUTAKUAN KOKOUS KOKOUSAIKA 23.10.2017 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Saksankatu 27, A-rakennuksen kokoushuone 1014, 30100 Forssa LÄSNÄ Pauli Marttila puheenjohtaja Tuija Näppinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 2/2018

Tarkastuslautakunta 2/2018 YPÄJÄN KUNTA ASIALUETTELO Tarkastuslautakunta 2/2018 Kokousaika: 17.4.2018 klo 16.00 Kokouspaikka: Kunnanvirasto, Perttulantie 20, Ypäjä Käsiteltävät asiat: Nro ( ) Asia Sivu Liite TARLA 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 1 / 2012

KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 1 / 2012 KOSKEN TL VAPAA-AJANLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 / 2012 VAPAA-AJANLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 23.2.2012 klo 19.00-21.03 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä: läsnä poissa Puheenjohtaja: Jarmo Anttila x Varapuheenjohtaja:

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Vapaa-aikalautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA. Tiistai kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Vapaa-aikalautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA. Tiistai kello Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Tiistai 4.2.2014 kello 18.30 20.35 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, Kajaani

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, Kajaani Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 27.02.2017, klo 13:01-15:20 Paikka Vesiliikuntakeskus Kaukaveden kokoustila, Jokikatu 5, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 07.05.2018 klo 10:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11)

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/ (11) Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä Pöytäkirja 1/2019 1 (11) Tarkastuslautakunta Aika 24.01.2019 klo 15:00-16:44 Paikka Hallintokeskus, kokoustila Aalto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6

Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (10) Aika 24.02.2017, klo 15:00-15:43 Paikka Kajaanin kaupunginteatterin Sissilinnan näyttämön kahvio, Asemakatu 6 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2013 90 Tarkastuslautakunta AIKA 09.01.2013 klo 17:00-20:30 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Lohenoja Pertti puheenjohtaja Laukas Gunnel varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/ Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Pöytäkirja 2/2019 12 Tarkastuslautakunta Aika 19.03.2019 klo 10:00-12:18 Paikka Hallintokeskus, Vierimaantie 5, Ylivieska Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Elämänlaatulautakunta AIKA 11.02.2016 klo 18:00-20:00 PAIKKA Kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet: Linna Ilpo Kinnunen Virve Vasalampi Maija Suominen Antti Voutila Reijo. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) (x) (x) KINNULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4 5.7.2017 26 Kokousaika 5.7.2017 klo 19-20.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, neuvotteluhuone Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön

Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin Elomaan koulun opetuskeittiöön Tekninen lautakunta 17.02.2017 1 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 1 / 2017 Kokousaika Perjantai 17.02.2017 klo 13:00-13:40 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen jälkeen klo 14-14:30 tutustuttiin

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo

1 / 5 PÖYTÄKIRJA. Aika: :00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 / 5 TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 / 2018 PÖYTÄKIRJA KL/005/000202/2018 Aika: 18.1.2018 10:00-10:50 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus As. nro 1 2 Pöytäkirjanpitäjän valinta

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA 1 Kokousaika Keskiviikko 27.02.2018 klo 9.00-11.30 Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ

PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ PELKOSENNIEMEN KUNNAN NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty Khall Voimaantulo: 1.6.2017 Sisällys 1 Toiminnan tarkoitus... 3 2 Nuorisovaltuuston jäsenet ja niiden valinta... 3 3 Nuorisovaltuuston

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine Rakennuslautakunta 28.8.2018 1 Kokousaika Tiistai 28.8.2018 kello 18:00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot