Ala laputtaa asiakaskysely

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ala laputtaa asiakaskysely"

Transkriptio

1 Ala laputtaa asiakaskysely Kirjasto vastaa palautteeseen Toteutimme Kangasalan pääkirjastossa syyskuussa 2012 Ala laputtaa - asiakaskyselyn. Asiakkaat saivat antaa kirjastolle palautetta kirjoittamalla tai piirtämällä kiitoksensa, moitteensa ja toiveensa värikkäille liimalapuille. Jaoimme annetun palautteen kolmen laajemman otsikon alle: Palvelu: aukioloajat, asiakaspalvelu, kirjastotila ja ääniympäristö Kokoelma: lehdet, äänikirjat sekä aikuisten kauno- ja tietokirjallisuus Tietotekniikka: tietokoneet ja automaatit

2 PALVELU Aukioloajat Asiakaspalvelu Pääkirjasto palvelee maanantaista perjantaihin klo ja talviaikaan myös lauantaisin. Pääkirjaston lehtisalin aukioloaika on sama kuin pääkirjastossa muutoinkin. Posti kannetaan kirjastoon noin klo Sen jälkeen lehdet valmistellaan luettavaan kuntoon eli lehtien tiedot tallennetaan kirjaston tietokantaan ja lehdet järjestetään oikeille paikoilleen. Kirjaston pitäminen auki sunnuntaina on kallista: työpanokseen nähden kävijämäärä olisi todennäköisesti pieni. Resurssit kannattaa suunnata mieluummin laajempaa asiakasjoukkoa palvelevaan toimintaan. Kirjaston aukiolo nykyistä laajemmin olisi toki mahdollista siten, että asiakkaat voisivat asioida kirjastossa omatoimisesti. Lainaus ja palautus sujuisivat automaateilla ja aineistoa voisi selailla ilman henkilökunnan apua. Tällainen laajennettu aukiolo on kokeilun arvoinen.

3 Niin Ruutanassa kuin muuallakin pysäkit ja pysäkkiajat laaditaan asiakasmäärien mukaan. Vapaista pysäkkiajoista on jatkuva pula, joten toistuvasti tyhjillään pysytteleviä pysäkkejä ei reitillä voida pitää. Ajoaikataulu uudistuu vuonna Sitä ennen kuntalaisilla on mahdollisuus ehdottaa alueelleen uusia pysäkkejä. Uusien pysäkkien ja pysäkkiaikojen suunnittelussa täytyy ottaa huomioon: 1. Asiakasmäärä 2. Kookkaalle Kotikujan Konstalle täytyy olla pysäkki- ja kääntötilaa riittävästi myös talvella 3. Sähköä täytyy saada ulkopuolisesta pisteestä, jos pysäkkiaika on yli puoli tuntia 4. Pysäkki ei saa olla liian lähellä kiinteää kirjastoa tai toista pysäkkiä 5. Aikaa on käytettävissä rajallisesti: parasta ilta-aikaa (kello 19 20) ei ole jaettavissa kaikille Henkilökuntamme on kokenutta ja hyvin koulutettua, mutta valitettavasti eteen tulee silti tilanteita, jolloin emme pysty vastaamaan asiakkaan palveluodotuksiin. Kirjaston henkilökuntaa rohkaistaan entistä enemmän jalkautumaan asiakkaiden joukkoon, mutta infopistettäkään ei voi jättää kokonaan miehittämättä. Infopiste on paikka, josta asiakas varmasti saa henkilökohtaista palvelua.

4 Tietokone on yksi kirjaston työntekijöiden tärkeimmistä työvälineistä. Henkilökunta käyttää työssään kirjaston tietojärjestelmän lisäksi erilaisia tietokantoja ja internet-sivustoja. Kangasalan kirjastolla on oma Facebook-sivu, jota muutama työntekijä päivittää työajallaan. Henkilökohtaisia Facebook-asioita ei työajalla hoideta. Ei myöhästymismaksuja! Enemmän laina-aikaa? Kun palautat tai uusit lainasi eräpäivään mennessä, vältyt myöhästymismaksuilta. Voit saada sähköpostiisi ilmoituksen eräpäivän lähestymisestä. Laina-ajan rajaaminen mahdollistaa sen, että aineisto saadaan kiertämään myös muille asiakkaille kohtuullisen ajan kuluessa. Muistathan, että jos aineistoon ei kohdistu varauksia, voit jatkaa laina-aikaasi uusimalla lainasi itse verkkokirjastossa tai pyytämällä henkilökunnalta apua. Kirjastotila Matalampia tuoleja lehtisaliin Liian kallellaan olevat selkänojat Kirjaston rakennusvaiheessa tutustuimme yhdessä sisustusarkkitehdin kanssa toimistokalustetoimittajien tarjoamiin tuolivaihtoehtoihin. Kirjastossa on käytössä kahdenkorkuisia perustuoleja. Lasten monitoimitilassa Hiekkalinnassa on lasten kalusteita. Lisäksi kirjasto on hankkinut kaksi muita tuoleja korkeampaa, liikuntaesteisille paremmin soveltuvaa nojatuolia.

5 Palvelutiskien suunnitteluun käytettiin paljon aikaa. Tiskien suunnitteluun vaikutti niin kirjastotila kuin myös se, että henkilökunnan täytyy pystyä havainnoimaan tiskin takaa mahdollisimman hyvin koko kirjastosalia. Tiski ei pääkirjastossa valitettavasti ole kirjastoon saapuvia asiakkaita kohti, mutta henkilökunnalla on kuitenkin kääntyvät päät ja jalat, joilla liikkua. Kiinnitämme jatkossa tervehtimiseen entistä enemmän huomiota. Ikäviä nämä pitkät hyllyrivistöt Uutuushylly huomaamaton Peruskorjattu kirjastotila määritti sen, miten kirjahyllyt tilaan sijoittuivat. Pitkät hyllyrivistöt näyttävät ehkä esteettisesti ikäviltä, mutta kirjastoon on hankittu monenlaisia kalusteita, jotka mahdollistavat aineiston houkuttelevan esillepanon. Pyrimme myös parantamaan kirjaston opasteita, jotta palvelut ja aineistot löytyisivät entistä helpommin. Äänimaisema Kauhea meteli kun lapset juoksee Tyhmää kun ei saa riehua Aikuiset asiakkaat juoruilevat kovaan ääneen! Saisko täällä puhua normaalilla äänellä Kirjaston tulee tarjota mahdollisuus rauhoittumiseen ja keskittyneeseen työskentelyyn, mutta samaan aikaan kirjasto on nykyisin myös tapaamisja tapahtumapaikka.

6 Kirjastossa saa puhua. Isoista ihmisjoukoista syntyy väkisinkin ääntä, oli kyse sitten nuorista tai vanhemmista. Meluaminen tai riehuminen sen sijaan ei kuulu kirjastoon. Henkilökunnan tehtävänä on puuttua muita asiakkaita häiritseviin tilanteisiin, oli kyse sitten melusta tai muusta häiriöstä. Pääkirjastossa äänet kantautuvat helposti paikasta toiseen myös kerrosten välillä, koska aulan portaikko on avoin. Akustiikkaa on jo parannettukin seiniin ja kattoon kiinnitetyin akustolevyin. Pääkirjaston rauhallisin paikka on toisessa kerroksessa sijaitseva lukusali, joka tarjoaa hiljaisen sopen keskittyneeseen opiskeluun ja työskentelyyn. Kännykkään puhuminen kirjastossa ei ole suositeltavaa. Jos puhelimeen on kuitenkin pakko puhua, sen voi tehdä kirjaston pääaulassa, jolloin puhuminen ei häiritse muita kirjastossa asioivia. Olemme miettineet äänieristetyn puhelinkopin hankkimista pääaulaan.

7 KOKOELMA Lehdet Naistenlehtiä aika paljon. Tilatkaa esim. Geo, Tähdet ja avaruus, Ultra tms. Lisää lehtiä Lehtikokoelmaa ja sen käyttöä tarkastellaan vuosittain. Teemme muutoksia lehtikokoelmaan kysynnän ja asiakkaiden toiveiden mukaan. Pääkirjastoon on vuonna 2013 tilattu yli sata erilaista aikakauslehteä. Sanomalehtiä tulee liki 40. Kaikkien erikoisalojen lehtiä emme valitettavasti pysty hankkimaan. Äänikirjat Lisää äänikirjoja! Äänikirjat usein epäkunnossa Pääkirjastoon hankitaan lähes kaikki vuosittain ilmestyvät äänikirjat. Joitakin suosituimpia hankitaan kaksi kappaletta. Vuonna 2012 pääkirjastoon tilattiin 45 aikuisten äänikirjaa. Toivomme, että asiakkaat kertovat palauttaessaan, jos jokin äänite tai dvd-elokuva ei toimi. Toisinaan auttaa puhdistus tai hionta, joskus voimme tilata uuden tilalle.

8 Kauno- ja tietokirjallisuus Eikö novelleja enää ilmesty? Isotekstisiä kirjoja lisää Airsoftkirjoja Metsästyskirjoja Novelleja ilmestyy ja niitä hankitaan joka vuosi. Novellit ovat omassa hyllyssään. Kaikki ilmestyvät isotekstiset kirjat hankitaan, mutta isotekstisiä kirjoja ilmestyy Suomessa vuosittain vain muutama. Tietokirjallisuutta pyrimme hankkimaan tasapuolisesti eri aiheista. Hankintaan vaikuttaa aineiston tarjonta (esimerkiksi airsoft-kirjoja ei ole ollut saatavilla) ja tietysti myös kysyntä. Otamme mielellämme vastaan hankintaehdotuksia. Uutuuskirjoja lisää ja useampi kappale kiertoon Monesti kaikki Vip-kirjat ovat lainassa. Suosituimmista kotimaisista ja ulkomaisista kirjoista hankitaan ylimääräinen kappale vippeihin normaalien lainakappaleiden lisäksi. Aineistomäärärahat yritetään käyttää niin, että tarjolla olisi mahdollisimman monipuolinen valikoima, joten ne joudutaan jakamaan monenlaisen aineiston ja aineistolajin kesken. Joskus kysyttyjä uutuuksia joutuu jonottamaan pitkään. Vip-kirjoja ei voi varata, ja niiden laina-aika on lyhyempi, joten suosittua uutuutta kannattaa etsiä myös Vip-kirjojen joukosta.

9 Lahjoituksista kannattaa sopia etukäteen kirjaston henkilökunnan kanssa. Otamme mielellämme vastaan kokoelmaamme sopivia kirjoja. Olethan huomannut, että pääaulassa on vaihtokärry, johon voit tuoda omia kirjojasi muiden asiakkaiden iloksi! Piano- ja huilunuotteja liian vähän Lisää musiikkikirjoja Otamme mielellämme hankintatoiveita vastaan. Aina parempi, jos toiveet ovat yksilöityjä. Minkä tyyppisiä nuotteja on liian vähän? Suuri osa Suomessa ilmestyvistä musiikkikirjoista hankitaan. Jonkin verran hankitaan myös englanninkielisiä kirjoja aihealueilta, joilta ei ole saatavissa tietoa suomeksi. Henkilöhistoria vaikea löytää, kun se on jaettu niin moneen luokkaan (kirjallisuus, musiikki, elokuvat ) Vois merkitä paremmin missä kirjat on Mietimme, olisiko syytä yhdistää henkilöhistoria yhteen paikkaan. Tampereella Metsossa näin on tehty. Toistaiseksi yritämme parantaa opasteita. Tarkoituksenamme on myös tehdä pieniä monistettavia pohjakarttoja, joista näkee, mitä missäkin on. Klassikot kuluvat kovassa käytössä. Ongelma on tiedossa ja yritämme hankkia lisäkappaleita mahdollisuuksien mukaan. Monia vanhempia kirjoja ei valitettavasti ole enää saatavissa.

10 TIETOTEKNIIKKA Tietokoneet Kirjaston tietoliikenneyhteydet ovat varsin nopeat. Yhteyden nimellisnopeus on 100 Mbit/s. Käytännössä nopeus on hieman tätä alempi, eli latausnopeus on noin 65 Mbit/s ja lähetysnopeus on noin 82 Mbit/s. Näillä nopeuksilla voi esimerkiksi ladata kokonaisen elokuvan minuutissa. PIKI-päätteiden hidasteluongelmia selvitetään yhdessä järjestelmäntoimittajan kanssa. Miksi koneille täytyy kirjautua kortilla? Kirjaston koneilla on ebooking-ajanvarausohjelma helpottamassa koneiden varaamista. Asiakas kirjautuu koneelle itsenäisesti ja varaa aikaa koneelle tarpeen mukaan. Pisin varausaika on neljä tuntia päivässä. Tämän lisäksi asiakas voi halutessaan kirjautua koneelle vielä kolme ylimääräistä kertaa ja viipyä koneella seuraavaan tasatuntiin asti. Asiakkaan on kirjauduttava koneelle omalla kirjastokortillaan ja tunnusluvullaan. Henkilökunta voi säädellä koneiden käyttöä ja tarvittaessa estää tietyllä kirjastokortilla kirjautumisen. ebooking laskee asiakkaan tulosteiden lukumäärän ja hinnan. Tavallisten varattavien koneiden lisäksi pääkirjastossa on myös muutama pistäytymismikro, johon ei tarvitse kirjautua. Näillä koneilla vieraillaan jonotusperiaatteella, ja maksimikäyttöaika on puoli tuntia asiakasta kohti.

11 Asiakaskoneissa ei ainakaan toistaiseksi ole Google Chrome -selainta. Selaimina ovat Internet Explorer ja Mozilla Firefox. Asiakkaan on helppo ladata Chrome koneelle itse. Se vie aikaa minuutin verran. Lataus täytyy tosin tehdä joka istuntokerralla uudestaan, sillä kaikki päivän mittaan tehdyt muutokset katoavat koneista, kun ne illalla sammutetaan. Väritulosteita! Kirjastossa voi tulostaa vain mustavalkoisia tulosteita, jotta voimme pitää tulosteiden hinnan alhaisena (0,20 e /kpl). Nykyiset tulostimet on vuokrattu leasing-sopimuksella laitetoimittajalta. Kesken vuokrakauden tulostimia ei voi vaihtaa, mutta kun nykyisten laitteiden vuokra-ajat menevät umpeen, harkitsemme väritulostimien hankintaa. On todennäköistä, että tulosteiden hinta kallistuu, kun väritulostimet otetaan käyttöön. Automaatit

12 Miksi palautusautomaatti ei huomauta, jos asiakas palauttaa toisen kirjaston kirjoja? Palautusautomaatti ei huomauta asiakkaalle muista Pirkanmaan kirjastoista lainatuista kirjoista, sillä se ei saa tarvitsemaansa tietoa kirjastojärjestelmästä. Kirjastojärjestelmää kehitetään koko ajan, ja olemme ilmoittaneet järjestelmätoimittajalle tarvitsevamme ohjelmaan toiminnon, jonka avulla palautusautomaatti tunnistaa muualta lainatun niteen. Palautusautomaatti hidas Pääkirjaston palautusautomaatti ei voi toimia nopeammin. Automaatin kuljetinhihnat kulkevat nykyisellä nopeudella siksi, että palautettu aineisto ei vahingoittuisi. Automaatissa on kaksi syöttöluukkua, jotka lajittelevat palautetun aineiston molemmille yhteisiin lajittelulaatikoihin. Jos molempia syöttöluukkuja käytetään samanaikaisesti, joutuu toisesta syöttöluukusta palautettu nide odottamaan kuljetinhihnojen risteyskohdassa vuoroaan, sillä kaksi nidettä ei voi kulkea hihnalla päällekkäin tai edes aivan peräkkäin.

13 LOPUKSI Laputuskampanja: hyviä ja vähemmän hyviä ideoita Palautetta kertyi paljon, luimme yhteensä yli 500 lappua! Laputuskampanja tuotti koko joukon ideoita, joista osa on jo toteutettu. Joidenkin toiveiden toteuttaminen on mahdotonta. Tällaisia olivat esimerkiksi toiveet Yksi kerros lisää kirjastoon, Enemmän vessoja tai Kilpailuja joista voittaa rahaa. Esimerkiksi toiveet Fatboyt takas ja Hiekkalinnaan matalampi pöytä pieniä varten on toteutettu. Lehtisalin penkit vedettiin asiakkaiden toiveiden mukaisesti erilleen toisistaan, jotta ei kolise päät yhteen. Lisäksi lainausautomaattiin lisättiin mahdollisuus olla ottamatta kuittia. Ristiriitaista palautetta toisi varmaankin taustamusiikkitoiveiden, vähä NRJ:tä soimaa, toteuttaminen kirjastossa. Tapahtumien yhteydessä voidaan joskus soittaa aiheeseen sopivaa musiikkia tietyllä alueella. Palautteessa kirjastoon toivottiin esimerkiksi tyynyjä, kännykkälaturiparkkeja, ilmaisia kirjakasseja, sohva, lisää punaisia tuoleja ja kokakolakone. Nämä ideat pistämme korvan taakse. Toive seinämaalauksesta on samoin huomioitu. Sille täytyisi vain löytää sopiva paikka. Toivelistalla oli myös shakkikerhon järjestäminen kirjastossa. Shakkikerho kokoontui vuosia sitten vanhan kirjaston keittiötiloissa. Nyt kirjastossa on varattavissa ryhmätiloja asiakkaiden käyttöön. Sellaisen voi varata esimerkiksi shakkikerholle tai vaikkapa lukupiirille. Kiitos kaikille palautteen antajille!

14

Asiakaskyselyn tuloksia

Asiakaskyselyn tuloksia Asiakaskyselyn tuloksia Ratamo-kirjastojen (,, ja ) sekä Lopen kirjaston yhteinen asiakaskysely Tässä raportissa tarkastellaan 5.-8..0 järjestetyn asiakaskyselyn tuloksia n kirjaston näkökannalta. Jakaumat

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto tai ota esite Mitä ovat Tutcat ja Volter? Tutcat sisältää TTY:n,TuKKK:n

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto

Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Lumme-verkkokirjaston tiedonhaun opas Pieksämäen kaupunginkirjasto Tervetuloa Lumme-kirjastojen verkkokirjastoon! Ilman kirjautumista voit selata aineistotietokantaa tarkistaa onko teos hyllyssä vai lainassa

Lisätiedot

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon "En lainkaan", miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja?

Asiakaskysely Jos valitsitte vaihtoehdon En lainkaan, miksi? (Text) 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? 1. Kuinka usein käytätte kirjastoauton palveluja? Asiakaskysely 2008 Kysymykseen vastanneet: 335 (ka: 0) En lainkaan 49% 164 Kerran viikossa 16,7% 56 2-3 kertaa kuukaudessa 20,3% 68 Harvemmin 14% 47 2.

Lisätiedot

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014

Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Ylöjärven kaupunki Kaupunginkirjaston asiakaskysely 2014 Tulosten yhteenveto Ylöjärven kaupunki 2 Raportti Ylöjärven kaupunginkirjaston asiakaskyselyn tuloksista Kirjastolaki edellyttää, että kunnat arvioivat

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! KUHMON KIRJASTON LAINA-AJAT JA MAKSUT LAINA-AJAT DVD:t, videot Konsolipelit Lehdet Kysytty uutuusaineisto Kirjat ja muu aineisto 4 viikkoa MAKSUT:

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa!

KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT. Tervetuloa! KUHMON KAUPUNGINKIRJASTO KIRJASTON PALVELUT Tervetuloa! LAINAUS Kirjastosta voi lainata kirjoja, lehtiä, nuotteja, äänitteitä, kielikursseja, DVDlevyjä, konsolipelejä ym. Aineiston laina-aika on 4 viikkoa.

Lisätiedot

1. Vastaajan sukupuoli:

1. Vastaajan sukupuoli: RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely 5. 18.11. ASIAKASKYSELYN VASTAUKSET: NURMIJÄRVI Vastaajia oli Nurmijärven kirjastoissa yhteensä 281 (vuonna vastaajia oli 209). Tässä yhteenvedossa vastaukset

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Työttömät Painettu sana ei koskaan kuole, jos sillä on lukijansa. Kiitos Suomalaiselle Kirjastolle. Vastaajat Vastaajia 19, joista naisia

Lisätiedot

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjasto-opas suomeksi Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjastoista lainaat ilmaiseksi kirjoja, elokuvia, musiikkia, aikakauslehtiä ja tv-pelejä. Järjestämme muun muassa kirjailijavierailuja, satutunteja,

Lisätiedot

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote

Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Kirjaston asiakaskysely kevät 2011 Lehdistötiedote Vastaajaryhmä Opiskelijat Tökkikää päättäjiä, että saatte myös lauantaiaukiolot :). Vastaajat Vastaajia 32, joista naisia lähes 88 % ja miehiä yli 12

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt

Porin tiedekirjasto. Teppo Hjelt Porin tiedekirjasto Teppo Hjelt kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Mikä Porin tiedekirjasto on? Googlaa Porin tiedekirjasto kalvot Miten saan kirjastokortin? Kirjastokorttina toimii siruton

Lisätiedot

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015.

Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 4.9.2015. Helsingin kaupunginkirjasto logistiikkaprosessi: 2 Kierto 1 Hankinta 1.01 2 Kierto 2.01 3 Poisto Selitteet Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus. Toimenpide, prosessi tai yksittäinen työkokonaisuus.

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

Mikkelin seutukirjasto

Mikkelin seutukirjasto Mikkelin seutukirjasto Tarinoita, tietoa, taitoja, tiloja Kevät 2018 15.3.2018 s. 1 Kirjastot Suomessa Kaikille avoimia: - Yleiset kirjastot (kaupunkien ja kuntien omia tai yhteisiä) - Tieteelliset kirjastot

Lisätiedot

PISKI HANKE - SATEENVARJO:

PISKI HANKE - SATEENVARJO: PISKI HANKE - SATEENVARJO: 1.10.2005 aloitti Pirkanmaan maakuntakirjastoalueen kirjastojen välinen kuljetuspalvelu 10.10.2005 yhtenäistettiin PIKI-kirjastojen varausja kuljetusmaksut: varausmaksu 0,80

Lisätiedot

Unelmien kirjasto -kysely 2019

Unelmien kirjasto -kysely 2019 Unelmien kirjasto -kysely 2019 Maaliskuussa 2019 Kokkolan kaupunginkirjasto kysyi asiakkaiden mielipiteitä siitä, miten kirjaston tiloja ja palveluja pitäisi kehittää. Kyselyyn vastasi 259 asiakasta. Kyselyyn

Lisätiedot

Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä

Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä Käytsä täällä usein? Käyttäjätutkimus Turun pääkirjaston käytöstä Yleisten kirjastojen neuvosto Inkeri Näätsaari 8.10.2012 Palaute, asiakaskyselyt, käyttäjätutkimukset Asiakaspalveluhenkilökunnan kokemukset

Lisätiedot

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely

RATAMO-kirjastojen ja Lopen kirjaston asiakaskysely RATAMO-jen ja Lopen n asiakaskysely 15.3. 31.3.2010 1. Vastaajan sukupuoli: Nainen % Mies % Hausjärvi 136 83 % 28 17 % Hyvinkää 125 78 % 35 22 % Loppi 74 74 % 26 26 % Nurmijärvi 155 75 % 52 25 % Riihimäki

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen. Salla Palmi-Felin

Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen. Salla Palmi-Felin Iloa tuottava tila - Lahden pääkirjaston uudistaminen Salla Palmi-Felin 27.4.2017 Kirjastotalo rakennettu 1990: tila ei vastannut nykyisiä tarpeita mm. sähköjen suhteen. Lisäksi tavaraa ja kalusteita kertynyt

Lisätiedot

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista

VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista VASKI ja järjestelmäuudistus Asiakkaan kysymyksiä Vaskista Uusi Vaski 2.5.2012 Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa 2.5.2012. Miksi Vaski laajenee?

Lisätiedot

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä

Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Tervetuloa Hämeenlinnan kirjastoihin! Kysymyksiä ja vastauksia kirjaston käytöstä Käyttöoikeus ja kirjastokortti Kuka saa käyttää Hämeenlinnan kaupunginkirjastoa? Jokainen mutta kirjastokortin haltijat

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2014 Kulttuuripalvelut - kirjastot Mikko Kesä Minna Joutsen Tuomo Saarinen Innolink Research Oy 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Vastaajien taustatiedot 3. Tutkimuksen

Lisätiedot

Asiakaskysely Mikkelin kaupunginkirjaston palveluista 2010

Asiakaskysely Mikkelin kaupunginkirjaston palveluista 2010 Asiakaskysely Mikkelin kaupunginkirjaston palveluista 2010 1. Mitä kirjastoa käytät eniten? Vastaajien määrä: 190 2. Kuinka usein käytät kirjastoa? Vastaajien määrä: 191 3. Mitä tavallisesti teet kirjastossa?

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2010 yhteenveto KTAMKn tuloksista Neljäs valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2010. KTAMKn vastauksia kertyi 330 kappaletta.

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

Nautitaan e-aineistoista

Nautitaan e-aineistoista Nautitaan e-aineistoista - Millaisia kirjoja, lehtiä ja äänilevyjä voit käyttää tietokoneella tai tabletilla? http://kirjasto.mikkeli.fi Mikkelin seutukirjasto 7.12.2018 Tervetuloa tietotunnille! Tunnin

Lisätiedot

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO

KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO LUUMÄEN KUNNAKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA HINNASTO Olemme liittyneet Heilikirjastoihin 6.6.2018 Kirjastokortti ja käyttäjän vastuu Kirjaston käyttöoikeus on kaikilla, jotka noudattavat näitä käyttösääntöjä

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2012 Kulttuuripalvelut - kirjastot Innolink Research Oy TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on Hämeenlinnan kulttuuripalveluiden kirjastojen asiakastyytyväisyyden tutkimusraportti.

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot.

Oripään kirjaston käyttösäännöt. Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Oripään kirjaston käyttösäännöt Oripään kunnankirjasto ja muut Loimaan seutukunnan kirjastot muodostavat yhdessä Loisto-kirjastot. Käyttöoikeus Kirjasto on kaikille avoin. Kokoelmia, palveluita ja yleisötiloja

Lisätiedot

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä

Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Ohje vanhemmille - näin alkuun Päikyssä Tunnuksen aktivointi ensimmäinen sisäänkirjautuminen Päikkyyn Huoltajana sinulle on luotu tunnus varhaiskasvatusyksikön toimesta matkapuhelinnumerosi perusteella.

Lisätiedot

Elisa Chat. Leila Virta

Elisa Chat. Leila Virta Elisa Chat Leila Virta 20.2.2018 1 Chatti-palvelut verkkosivustoilla Tarjotaan asiakaspalvelua monesta kanavasta. Chatillä madalletaan asiakkaan yhteydenottokynnystä. Chatissä selvitetty asia on yleensä

Lisätiedot

Miten muutettiin kaikki?

Miten muutettiin kaikki? Miten muutettiin kaikki? Kirjastopalvelua tunteella ja tärkeydellä Rovaniemi 25.4.2017 Hilkka Heikkinen Kemin kaupungin kirjastotoimenjohtaja Taustaa Kirjasto valmistui 1990 Entisistä kirjastotiloista

Lisätiedot

Verkkokirjaston hakuohjeet

Verkkokirjaston hakuohjeet 1 Verkkokirjaston hakuohjeet Pikahaku Hakulaatikon löydät kaikkien sivujen yläosasta. Voit valita kohdistuuko haku kirjaston aineistotietokantaan, verkkokirjastosivustoon vai avainsanoihin. Voit hakea

Lisätiedot

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa

4 Opiskelutyyppi tällä hetkellä: oppilaitos, linja, vuosikurssi. 6 Tulevaisuuden suunnitelmasi ja tavoitteesi opiskelussa AIKUISEN OPPIJAN MUOTOKUVA YLEISEN KIRJASTON TIETOPUOLISTEN PALVELUJEN KÄYTTÄJÄNÄ: Syventävä tutkimus teemahaastattelumenetelmällä Teemahaastattelurunko 4.8.2000 I Haastateltavan taustatiedot 1 Syntymävuosi

Lisätiedot

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013

Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014

ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 ASIAKASKYSELYN YHTEENVETO yhteenvedon tehnyt Emilia Helminen 12/2014 Asiakaskysely Säkylän kirjaston ja kulttuuripalvelujen asiakkaille toteutettiin marraskuussa 2014. Kyselyyn vastanneita oli yht. 49

Lisätiedot

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C

Porin tiede- kirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Porin tiedekirjasto kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780, Pohjoisranta 11 C Tietoa kirjastosta Porin tiedekirjasto on kaikille avoin tekniikan, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden, kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista

AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista AMK-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2013 yhteenveto KTAMKn tuloksista Viides valtakunnallinen amk-kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely järjestettiin keväällä 2013. KTAMKn vastauksia kertyi 282 kappaletta.

Lisätiedot

Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia. Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti

Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia. Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti Satakirjastojen kokoelmien analyysi sekä maakunnallinen kokoelmastrategia Satakirjastojen kokoelmastrategia käytäntöön -hankeraportti Sisältö 1 Johdanto 5 2 Laatusuositukset Satakirjastoissa 2014 6 3 Kokoelmien

Lisätiedot

E-kirjat sähköiset kirjat

E-kirjat sähköiset kirjat Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum E-kirjat sähköiset kirjat Tavoite: Tutustutaan sähköisiin kirjoihin ja kirjaston lukulaitteisiin. Sisältö Maksuttomia

Lisätiedot

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä. Asiakaskysely kirjastopalveluista Hyvä asiakkaamme! Pyydämme sinua vastaamaan kirjastopalveluita koskevaan asiakaskyselyyn. Kyselyn tuloksia käytetään kirjastopalveluiden arvioinnissa ja kehittämisessä.

Lisätiedot

HelMetkokoelmayhteistyö

HelMetkokoelmayhteistyö HelMetkokoelmayhteistyö Espoolainen näkökulma 1 Kuka minä olen? Jaakko Sannemann Espoon kaupunginkirjasto Keski Espoon kirjasto Aikuisten suomenkielinen kirjallisuus Aluekirjaston suunnitteluryhmä 2 Tiedon

Lisätiedot

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek

Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek Yleisten kirjastojen kansallinen käyttäjäkysely 2013 Sipoon kunnankirjasto Sibbo kommunbibliotek TÄRKEYS = Palvelujen tärkeys minulle TOIMIVUUS = Miten kirjasto on onnistunut Kirjaston käyttäjäkysely 2013

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

Itsepalvelu asiat pohditaan jo rakennusvaiheessa

Itsepalvelu asiat pohditaan jo rakennusvaiheessa Itsepalvelu asiat pohditaan jo rakennusvaiheessa Rekentamissemiaari Museokeskus Vapriikki Tampere 30.5.2013 Hämeenlinnan kaupunginkirjasto Irmeli Isokivijärvi palvelupäällikkö Hämeenlinnan kaupunki Hämeenlinnaan

Lisätiedot

Porin kirjaston asiakaskysely 2011

Porin kirjaston asiakaskysely 2011 2011 Porin kirjaston asiakaskysely 2011 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyn toteutus ja osallistujat Porin kaupunginkirjasto on koko 2000-luvun ajan tehnyt vuosittain asiakaskyselyn

Lisätiedot

Salon kaupunginkirjasto

Salon kaupunginkirjasto Salon kaupunginkirjasto Kirjasto palvelee Kirjastopalvelut ovat kasvaneet perinteistä lainaus- ja palautustoimintaa monipuolisemmiksi. Salon kaupunginkirjasto tarjoaa aineistoa tiedonnälkään ja viihtymiseen,

Lisätiedot

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen

Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen Tervetuloa Teutorin kirjastoon! Tiina Suikkanen http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin

Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin Tervetuloa Feeniks-kirjastoon! Mika Sarlin http://www.utu.fi/kirjasto TURUN YLIOPISTON KIRJASTO Turun yliopiston kirjastossa monta kirjastoyksikköä: aineistot, lainauskäytännöt ja aukioloajat vaihtelevat

Lisätiedot

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50

Vastausten määrä: 68 Tulostettu :23:50 Vastausten määrä: 68 Tulostettu 7.5.2010 14:23:50 Poiminta 1.1 Minkä erikoiskirjaston / tutkimuslaitoksen palveluja arvioit (valitse yksi vaihtoehto) = 12 (Museoviraston kirjasto) 1.1 Minkä erikoiskirjaston

Lisätiedot

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017 Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä Arto Rauta - toimistotilojen konseptikehittäjä Kyselyn sisältö akustiikan osalta: Ecophon (Arto Rauta, Jyrki Kilpikari ja

Lisätiedot

Anders-kirjastojen käyttösäännöt

Anders-kirjastojen käyttösäännöt Anders-kirjastojen käyttösäännöt Tervetuloa Anders-kirjastojen käyttäjäksi! Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Anders-kirjastoja (myöh. kirjastoja) ja ovat voimassa 1.9.2017 lähtien. Anders-kirjastoihin

Lisätiedot

LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA

LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA LUKUVALMENTAJA MARIA KOTILA 16.10.2015 PALVELUN MÄÄRITELMÄ LYHYESTI (Lukuvalmentajapalvelun konseptin mukaan) Lukuvalmentaja-palvelu on Helsingin kaupunginkirjaston henkilökohtainen, räätälöity opastuspalvelu,

Lisätiedot

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä

Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Kirjastoautopalvelujen asiakaskysely 2012 Yhteenveto yhteisöasiakkaiden kyselystä Sisältö 1 Kirjastoautopalvelujen asiakaskyselyn toteutus...2 2 Kirjastopalveluiden käyttö...3 2.1 Kirjastoautossa ja pää-

Lisätiedot

Kirjastokokoelman kehittäminen

Kirjastokokoelman kehittäminen Kirjastokokoelman kehittäminen esimerkkeinä Espoon kaupunginkirjaston hankkeet Kuka minä olen? 1 Kuka minä olen? Jaakko Sannemann Espoon kaupunginkirjasto Keski-Espoon kirjasto Aikuisten suomenkielinen

Lisätiedot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot

Suomen yleisten kirjastojen tilastot http://tilastot.kirjastot.fi/?orgs=15&years=,&stats=1,33,100,10... 1 / 5 5.4.2017 10:45 Suomen yleisten kirjastojen tilastot Statistik för allmänna biblioteken i Finland Finnish Public Libraries Statistics

Lisätiedot

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta

Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut. Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta Arena-koulutus Sisäänkirjautuminen ja omat sivut Noora Muurimäki Outi Syväniemi Leila Virta 1 Sisäänkirjautuminen ja omat sivut osio: Eri kirjautumistavat verkkokirjastoon, unohtuneet käyttäjätunnukset

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän.

Tiedonhaku. Esim. kymenlaakso muutosjohtami* Laila Hirvisaari Tuntematon sotilas Ruksi tyhjentää hakukentän. Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana tähdellä *. Tällöin haku löytää kaikki niin alkavat sanat. Esim. hakusana

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Opiskelu 9 Omien suoritusten seuranta 10 Helppari auttaa 11 2 TYÖVÄLINEET ejollas-opintojasi

Lisätiedot

Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301)

Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301) Miten löydän Venäjää koskevaa tietoa? Johdatus monitieteiseen Venäjä-tutkimukseen (VEN301) 09.09.2016 www.helsinki.fi/yliopisto 09.09.2016 1 Luennon sisältö 1. Tieteellinen tutkimustieto: EBSCO, Idäntutkimus,

Lisätiedot

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014

Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 2014 Asiakaspalvelutilanne-kysely 6.-11.10.2014 Nokian kaupunginkirjasto Raportin kokosi Päivi Kari Raportti 6.11.2014 Nokian kaupunginkirjaston asiakaspalvelutilanne-kysely: Millaista asiakaspalvelua

Lisätiedot

MALWAREBYTES ANTI-MALWARE

MALWAREBYTES ANTI-MALWARE MALWAREBYTES ANTI-MALWARE SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi MALWAREBYTES ANTI-MALWARE 2 MALWAREBYTES ANTI-MALWARE HAITTAOHJELMIEN VALVONTA-

Lisätiedot

Kirjaston asiakastutkimus 2008. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto

Kirjaston asiakastutkimus 2008. Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto Kirjaston asiakastutkimus 2008 Porin kaupunginkirjasto Satakunnan maakuntakirjasto 1. Kyselyyn vastanneet Porin kaupunginkirjaston vuoden 2008 asiakaskysely toteutettiin kirjaston eri toimipisteisiin jaetuilla

Lisätiedot

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Mikä ihmeen Hakunila? Vantaan kaupunki, esityksen tekijä 2 8.3.2013 Pari seikkaa Hakunilasta - Vantaa:

Lisätiedot

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt

VASKI-kirjastojen käyttösäännöt VASKI-kirjastojen käyttösäännöt Nämä käyttösäännöt koskevat kaikkia Vaski-kirjastoja. Käyttösäännöt ovat voimassa 1.6.2017 alkaen. Kunnalla on oikeus laatia käyttösäännöt kirjastolle. Oikeus perustuu lakiin

Lisätiedot

ASIAKASPALAUTETTA ja kirjaston vastauksia

ASIAKASPALAUTETTA ja kirjaston vastauksia ASIAKASPALAUTETTA ja kirjaston vastauksia Kiitos ihanasta kirjastosta! Menetin sydämeni Joelille! Hyvin toimiva ja kaunis talo! Tätä Savonlinna kaipasi Kirjasto on kaunis sisältä ja ulkoa! Ihanaa kun kirjaston

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti 4.9.2012, Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta tietoasiantuntija Heikki Laitinen heikki.laitinen@uef.fi Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjasto osana yliopistoyhteisöä

Lisätiedot

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja.

Kirjaston käyttöoikeus sisältää lainausoikeuden sekä oikeuden käyttää kirjaston muita palveluja ja yleisötiloja. VIHDIN KUNNANKIRJASTO KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA MAKSUT Kirjasto tarjoaa kirjoja ja muita tallenteita lainattavaksi ja kirjastossa käytettäväksi, antaa tietopalvelua sekä opastaa aineiston ja kirjaston käytössä.

Lisätiedot

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito

Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Lappeenrannan Akateeminen tiedonhankinta - yliopisto-opiskelun perustaito Marja Talikka informaatikko 31.8.2017 1 Akateeminen tiedonhankinta tiedonhankinta on olennainen osa akateemista opiskelua ja tutkimusta

Lisätiedot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot

Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot Porin tiedekirjasto ja TTY:n verkkoaineistot www.tut.fi/kirjasto/pori kirjasto-pori@tut.fi 040 826 2780 Sisältö: Porin tiedekirjaston kotisivu Porin tiedekirjaston aineiston haku Tutcattietokannasta (ja

Lisätiedot

VAIKUTTAVAA...VAI EI?

VAIKUTTAVAA...VAI EI? VAIKUTTAVAA...VAI EI? Jaani Lahtinen Jaani.lahtinen@gispositio.fi 040-554 6581 Teot vaikuttavuuden taustalla Kirjastojen vaikuttavuus on moniuloitteinen asia. Mistä se pohjimmiltaan koostuu ja mikä on

Lisätiedot

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto

KIRJASTO & MARKKINOINTI. Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto KIRJASTO & MARKKINOINTI Roosa Kallio markkinointipäällikkö Helsingin kaupunginkirjasto 26.3.2015 OHJELMA & TAVOITE Lyhyt esittely - mitä markkinointi on Miten markkinointi eroaa viestinnästä? Esimerkkejä

Lisätiedot

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi

Kirjastopalvelut. Toimintakertomus 2014. www.ylojarvi.fi Kirjastopalvelut Toimintakertomus www.ylojarvi.fi Lainaus, kävijät ja aukiolotunnit Ylöjärven kirjaston kokonaislainaus oli 676 562 ja se nousi hieman edellisestä vuodesta. Yksiköistä kirjastoauto ja pääkirjasto

Lisätiedot

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Asioita Lumme-Finna & verkkokirjasto Lumme-Finnan etusivu Hakutoiminnot Omat tiedot ja lainaustoiminnot Lumme-Finna ja Finna.fi Suomen kansalliskirjasto ylläpitää hakupalvelua,

Lisätiedot

TTY:n kirjaston kuulumiset 2008

TTY:n kirjaston kuulumiset 2008 1 TTY:n kirjaston kuulumiset 2008 Tenttiakvaario TUT Portfolio Periodilainat 2 Tenttiakvaario Kirjaston järjestämä palvelu, ollut toiminnassa vuoden ajan Sijaitsee oppimiskeskuksessa Käytettävissä normaalisti

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO. Pirjo Pohjolainen 1

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO. Pirjo Pohjolainen 1 JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULUN KIRJASTO- JA TIETOPALVELUT JAMK KIRJASTO Pirjo Pohjolainen 1 AMMATILLISTA TIETOA Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto on yksi Keski-Suomen suurimmista kirjastoista: asiakkaina

Lisätiedot

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi Kirjastostartti, hammaslääketiede, lääketiede, ravitsemustiede, ergonomia, kansanterveystiede, liikuntalääketiede 6.9.2012, palvelupäällikkö Tuulevi Ovaska Tervetuloa Itä-Suomen yliopiston kirjaston käyttäjäksi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunginkirjasto. Miten meni ja mitäs sit?

Ulvilan kaupunginkirjasto. Miten meni ja mitäs sit? Ulvilan kaupunginkirjasto Miten meni ja mitäs sit? Kirjasto pähkinänkuoressa Ulvilan kaupunginkirjastolla on 3 yksikköä: pääkirjasto sekä Kaasmarkun ja Kullaan lähikirjastot. Henkilökuntaa on yhteensä

Lisätiedot

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5 Kirjasto- ja kulttuuripalvelut 2017 as.luku 1.1.2018 42 176 1.1.2017 42 024 TILASTOTIETOJA 2017 KIRJASTOPALVELUT LAINAUS 2017 2016 muutos muutos% Pääkirjasto 218 332 233 136-14 804-6,3 Kirjastoauto 71

Lisätiedot

Liigan taulut ja attribuutit

Liigan taulut ja attribuutit HARJOITUS 3. Tehtävä 1. Laadi harjoitusmielessä kaksi käsitekaaviota, (juniori. Nappula tms.)liiga ja äänitearkisto. Levyarkisto: Tietokannassa tulee olla perustiedot äänitteistä (CD, vinyyli, kasetti),

Lisätiedot

Aineistorahan seuranta Aurorassa

Aineistorahan seuranta Aurorassa Aineistorahan seuranta Aurorassa työpaja 25.4.2018 Maarit Helén 1 Aineistorahan budjetointi: Vuonna 2018 Tampereen kaupunginkirjaston aineistohankintaan on käytettävissä 1 475 000 euroa. Tästä summasta

Lisätiedot