ORL-päivät 2015: Korvalääkäri päivystäjänä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORL-päivät 2015: Korvalääkäri päivystäjänä"

Transkriptio

1 ORL-päivät 2015: Korvalääkäri päivystäjänä raportti koostettu Olen Vastaajien määrä: 77 Avoimet vastaukset: muu, mikä - sairaanhoitaja - leikkaushoitaja Työpaikkani Vastaajien määrä: 77 Avoimet vastaukset: muu, mikä - Yliopiston tutkimusyksikkö - kaupunginsairaala - työterveyshuolto

2 Ikäni Vastaajien määrä: 77 KÄYTÄNNÖN JÄRJESTELYT Vastaajien määrä: 76 Koulutuksesta tiedotettiin ajoissa ja riittävästi ,78 Ilmoittautuminen oli sujuvaa ,88 Koulutus vastasi hyvin etukäteisinformaatiota ,72 Koulutuksen käytännön järjestelyt (tekniset apuvälineet, tilat) onnistuivat ,84 Iltatilaisuuden järjestelyt sujuivat hyvin ,69

3 Torstai SESSIO 1: Akuuttilääketiede erikoisalana ja päivystysjärjestelyt Suomessa Puheenjohtaja dos. Heikki Teppo, KHKS KNK-päivystys Suomessa: Kuka, mitä, milloin? / Dos. Heikki Teppo, KHKS Akuuttilääketiede meillä ja maailmalla. Päivystysasetus 2015 / Prof. Ari Palomäki, KHKS Akuuttilääketieteen erikoistumisohjelma / LL Timo Lukkarinen, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, Suomen Akuuttilääketieteen yhdistys Vastaajien määrä: 72 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,68 Aika oli mitoitettu sopivasti ,56 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,69 Vaatimustaso oli sopiva ,4 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,7 Tavoitteet saavutettiin ,43 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 8 - Hyvin vendetty sessio, puhujilla oli tieto hallussaan ja taito esittää asia. - Olisi voinut olla vähän tiiviimpi - En ehtinyt sessioon - Mielenkiintoinen,mutta erittäin raskas uusi erikoistumisala!mitenkähän ne lääkäripolot jaksavat eläkeikään asti? - Olisin kaivannut tarkempaa lokikirjan kuvaamista knk-erikoisalan osalta. - Tarpeellinen ja mielenkiintoinen sessio - Kova uhoaminen oli akuuttilääketieteen pojilla meneillään! - Asiaan olisi saanut paneutua vieläkin syvemmin - hyvin mielenkiintoista!

4 SESSIO 2: Päivystysleikkaukset: Mitä, missä, milloin? Puheenjohtaja dos. Petri Koivunen, OYS Mitä leikkaamme päivystysaikana ja missä / LL Minna Reinikainen, PKKS Milloin on oikeasti kiire- ja onko silloinkaan? / Dos. Heikki Irjala, TYKS Mitkä päivystysleikkaukset pitäisi keskittää / Dos. Jussi Laranne, TAYS Vastaajien määrä: 74 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,73 Aika oli mitoitettu sopivasti ,64 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,61 Vaatimustaso oli sopiva ,5 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,25 Tavoitteet saavutettiin ,54 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 9 - Mielestäni olisi voinut käydä vielä syvällisemmin läp, milloin on kiire ja päivystysajalla leikkaavat yo-sairaalat olisi voinut kertoa nimeltä. - Ajatuksia herättävä tietopaketti. Kaikki totuus riippuukin työpaikasta ja totuus muuttuu työpaikan mukaan! - Keskittämisestä ei oikeasti keskusteltu - mielenkiintoinen - pikkuasioiden kommentoinnit voisi jättää sanomatta eli luennoitsijat puhuvat minkä puhuvat ja jollei merkittävää disinformaatiota tule tai sanan selitystä todella väärin, niin voisi pitää suunsa kiinni - ei se ego niin iso voi olla... - Hyvä kokonaisuus - Heikki moves like Madonna - Hyvä ja tärkeä aihepiiri - Todella mielenkiintoista tietoa, kiitos "jälki-infosta".

5 SESSIO 3: Vaikea ilmatie potilastapauksia Puheenjohtaja Prof. Juhani Nuutinen LL Jouni Sopanen, KSKS, LT Jouko Kotimäki, KaKS ja LT Matti Pukkila, KYS Keskustelua, päivän päätös Vastaajien määrä: 74 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,56 Aika oli mitoitettu sopivasti ,57 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,58 Vaatimustaso oli sopiva ,34 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,04 Tavoitteet saavutettiin ,37 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 3 - Hyvin toteutettu, asialliset esitykset ja mieliin painuvia esimerkkejä - Session tavoite jäi epäselväksi. Olisin odottanut tapausten käsittelyä; mitä tästä opin, mitä olisin tehnyt toisin, tms. - Vaikeasta ilmatiestä olisi voinut olla kunnon luento. Nyt asiaa vain vähän raapistin pintapuolisesti.

6 Perjantai SESSIO 4: Korvapäivystäjän arkea Puheenjohtaja LL Jouko Nieminen, PHKS Näin syntyi päivystäjän opas / Dos. Timo Atula, HUS Nielupaiseen hoitoketju / LT Tatu Kemppainen, KYS Nenäverenvuodon akuuttihoito / LL Rami Taulu, TAYS Veret vähissä tarvitaanko punasoluja? / Dos. Matti Reinikainen, PKKS Sääntömääräinen syyskokous Vastaajien määrä: 75 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,79 Aika oli mitoitettu sopivasti ,69 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,66 Vaatimustaso oli sopiva ,64 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,62 Tavoitteet saavutettiin ,68 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 15 - Veret vähissä sessio oli päivien paras, todella hyvä luento, ajatuksia herättelevä. - Reinikaisen esitys erinomainen - Reinikaisen luento oli erinomainen! - Matti Reinikaisen luento oli loistava!!! - Kaikki hyviä ja varsinkin Reinikainen lostava - Veret vähissä- luento oli erinomainen! - LL Rami Taulun luento päivien parasta antia!kiitos siitä! - Matti Reinikaisen luento oli erinomainen! Paras take home message - Reinikainen ihan huippu!! Hyvä puheenjohtaja. - Verensiirtoluento oli kerrassan erinomainen ja ajatuksia herättävä - Erinomainen sessio. Näitä helmiä alkuvaiheen erikoistuva kaipaisi enemmänkin, koska nykykoulutustahdilla äkseerausvaaraa ei vielä toistaiseksi ole. Videomateriaali oli korvaamatonta. - Dos. Matti Reinikaisen luento oli paras sessiossa. - Matti Reinikaisen luento oli ensiluokkainen! Parasta antia koko koulutuksessa. - Reinikaisella erinomainen luento, myös Taulun luento käytännön hoitoihin vaikuttava - Hyvä käytännönläheinen sessio!

7 SESSIO 5: Audiologia päivystyksessä. The final truth? Puheenjohtaja dos. Antti Aarnisalo, HUS Paneeli: LL Jukka Kokkonen, PKKS, LT Samuli Hannula, OYS ja LL Minna Hälinen, KSKS Vastaajien määrä: 75 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,63 Aika oli mitoitettu sopivasti ,27 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,32 Vaatimustaso oli sopiva ,24 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,08 Tavoitteet saavutettiin ,16 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 19 - Aarnisalo veti hyvin keskustelun läpi. - Hyvät esitykset, mutta näistä aiheista olisi voinut puhua pidemminkin. Ehkä se "final truth" jäi vielä saavuttamatta. - Muuten ok asiasto, mutta tuli vähän kiire. - Hieman puuduttava kokonaisuus - Paneelikeskustelusta oli välillä vaikeaa saada selvää. - Näistä olisi voitu keskustella enemmänkin - Edelleen esim akuutin kuulonlaskun osalta jää perittyjä hoitokäytäntöjä ilman selvää näyttöä tai valtakunnallista hoitokaaviota. - Hoitojen hyödyt jäivät edelleen epäselviksi. - Paneeli erittäin onnistunut. Hyvät selkeäsanaiset esiintyjät! - Asioiden käsittely jäi aika abstraktille tasolle, toki audiologiassa päivystystilanteiden skaala on rajallinen. - Monipuolinen ja hyvä katsaus kokonaisuudessaan. - Paneelit ovat jonkin verran huonoja, koska se miten jotain tehdään jossain ei välttämättä ole järkevintä vaan pelkästään perinne. Kirjallisuuteen pohjautuva alustus aiheesta olisi ollut toivottavaa. - Keskustelu jäi mielestäni hieman lyhyeksi ja neurologista erotusdiagnostiikka olisi voida käsitellä enemmän. - Olisi toiminut paremmin yksittäisenä luentona - neurologi ei juuri päässyt ääneen - neurologille olisi voinut antaa enemmän puheenvuoroa - Viimeisissä sessioissa oli eniten kliinisen työn kannalta tärkeää asiaa ja kuitenkin näissä luennoissa koetettiin kovasti kiirehtiä, etenkin tässä. ASiat saatiin onneksi jotenkin käsiteltyä. - Aika vaatimaton taso, mitään uutta ei tuotu esiin. - Aikaa olisi saanut olla sessioon enemmän.

8 SESSIO 6: Pään ja kaulan vammat päivystyksessä Puheenjohtaja LL Kirsi Ylitalo, SatKS Larynxvamma / Dos. Leif Bäck, HUS Lapsen kasvovamma / LT Johanna Nokso-Koivisto, HUS Hammasvammat / EHL Anssi Uiskamo, KSKS Traumaattinen tärykalvoperforaatio / LL Panu Kuoppala, SeKS Päätössanat / Dos. Jussi Laranne, TAYS Vastaajien määrä: 73 Esittäjillä oli hyvä sisällöllinen asiantuntemus ,62 Aika oli mitoitettu sopivasti ,58 Keskustelun mahdollisuus oli huomioitu ,56 Vaatimustaso oli sopiva ,38 Sisältö oli merkityksellinen hoitokäytäntöjeni kannalta ,31 Tavoitteet saavutettiin ,45 Muita kommentteja sessiosta Vastaajien määrä: 4 - Mukava leppoisa ilmapiiri. - Hyvä loppupläjäys - En ollut paikalla,pitkä kotimatka edessä.luentoja ei enää mielellään perjantaisin klo 15 jälkeen,mieluiten lopetus klo Tässä edelleen kiireen tuntua, toki päivät olivat loppumassa, mutta rytmitys olisi voinut olla toinen. MITEN JATKOSSA? Minkä asian viet koulutuspäiviltä mukanasi? Vastaajien määrä: 36 - Mietimme varmasti nielupaiseenhoitokäytäntöjä yksikössämme. A. sphenoplatinen klipsaus kunniaan. Verensiirtojen indikaatiot. - Verensiirroista saadut nykytiedot, trauma-asiat. - C-vitamiini äkillisessä kuulonmenetyksessä oli kiinnostava juttu. - Yksittäisiä - verensiirto - Punasolujen käyttö - Mietin hoitokäytäntöjäni - Punasolutankkauksen käytännön - Pikkuvinkkejä käytännön työhön, tutkimusajatuksia - Punasolujen annossa harkitsen enemmän. - Punasolukorvausten antamisen suhteen uudet opit. - Leikkauksenjälkeisessä anemiassa korkeampi kynnys käyttää verituotteita. Audiologisten akuuttitilanteiden hoidon kirjavuus edelleen jää mietityttämään. - Punasolutankkauksen vähentäminen aiemmasta

9 - Mukavat ja asiasisällöltään- jälleen kerran-mielenkiintoiset päivät! - Verta jatkossa yksi pussi kerrallaan. Trap door -murtuman muistan. Päivystyslääketiede ei ehkä olekaan uhka. - Verensiirrot Nenäverenvuodon hoidon erikoissairaanhoidossa Paneudun kurkkupaiseen hoitokäytäntöihin - Lapsen bronkoskopia ei ole kiire, jos lapsi voi hyvin ja orbitan pohjan murtumalla taas on kiire! Älä anna punasoluja!! - Verensiirtoihin liittyvää asiaa, leikkausajankohtien perusteltua tarkentamista - TESPAL - Hb asiat - HB ON OLTAVA ALLE 70, JOS EI MUITARISKITEKIJÖITÄ ENNEN KUIN ANNETAAN YKSI YKSIKKÖ PUNASOLUJA. TÄMÄ ON BETONIIN VALETTU. - Vasta-alkajalle paljon hyviä käytännön vinkkejä. - Dos. Matti Reinikaisen sanoman punasolujen tarpeesta. - Punasolukorvaukset erittäin harkiten, nielupaisetta voi tarkastella myös uä-tutkimuksia apuna käyttäen, vierasesineisiin on suhtauduttava kunnioituksella - ORbitan pohjan murtuma! Verensiirrot!!! - Hb korvaushoito Sfenopalatina-ligaatio - Muutamia käytännön vinkkejä liittyen nielupaiseen, nenäverenvuodon ja traumojen hoitoon sekä punasolutiputuksiin. - Punasolujen antamisen tarve vasta kun Hb < 70 - Punasolutankkaus: aiempaa restriktiivisempi linja. Nielupaiseklaffauskontrolleja ei enää rutiinisti vaan yhteydenoton perusteella. - HB asia!! - Teema : tarvitaanko punasoluja? Sielta otetaan vinkkeja työhöön. Hyvä luento! - Monista hoitokäytännöstä saatiin uusia näkökulmia ja mm. nenäverenvuodon huuhteluhoito vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Akuuttilääkäreiden asenne ja uhoaminen vaikuttivat varsin voimakkailta. Tämä kannattaa ottaa huomioon jatkossa toimiessani yhteistyössä akuuttilääkäreiden kanssa. - Vinkkejä nenäverenvuodon ja nielupaiseen hoitoon. - Hb korvausraja 70. Käytännön kikkoja bronkoskopiaan ja nenän verenvuodon hallintaan. Akuuttilääketieteen rooli päivystyksessä tuli selväksi. Jääpusssista niskassa ei vaikutusta vuotoon! Tensiokeuhkon riski orgaanisessa vierasesineessä, sen tunnistaminen. - Akuuttilääketieteen tulemisen Suomeen. Sen että senioritkaan eivät aina tiedä oikeita vastauksia - alamme on haastavuudessaan mielenkiintoinen! - Valtakunnallisen yleisnäkemyksen. Mitä aiot muuttaa työssäsi? Vastaajien määrä: 26 - ks. edeltä. - Pitkälti nykylinja, mutta punasolusiirroissa harkittava jatkoa. - Kurkkupaiseen hoitokäytäntöjä. - verensiirto - Punasolujen käyttö - Olen kriittisempi - Ehkä kokeilen kuumavesihoitoa nenänverenvuodossa. Punasolujen antorajaa muutan - Hoitaa lasten peritonsillaaripaiseita ensin konservatiivisesti - Nielupaisekontrolleja ei rutiinisti tarvita. - Verituotteiden käyttöä. - Veripusseja vain yksi,jos silloinkaan. - Pyrin hoitamaan nenäverenvuodot endoskooppisesti En anna turhaan verensiirtoja - Harkitsen tarkemmin, onko päivystysleikkaus pakko tehdä heti illalla tai yöllä vai voiko odottaa seuraavaan päivään. En ole heti antamassa punasoluja. - suhtauttamista veren tankkaukseen - Ainakin peritonsillaariabskessin rutiininomaista kontrolloinnin tarvetta voinee jatkossa arvioida uudelleen. - Verensiirtoja

10 ommeltekniikkaa - Enpä ihmeempiä - Hb rajat nenäverenvuodon hoidon toteutus tietyillä potilailla - milloin ja miten paljon määrään punasoluja Hb:n laskiessa. - Tiukempi asenne verensiirtoihin. - Sama kuin edellä - verensiirrot - Verivalmisteiden antamista. - Aktiivisempi ote nenäverenvuodon hoidossa, tamponoinnin välttäminen. Punasolukorvaukset aiempaa kriittisemmin. Kokeilla intratympanaalista kortisonia sudden deafnessiin Sudden deafnessissä kuulonkuntoutus huomioitava aiemmin työikäisillä. - Suhtautumiseni potilaisiin. - Mietin kaksi kertaa ennen punasolujen antamista. Mitä olisit tarvinnut lisää? Vastaajien määrä: 12 - Osa sessioista jäi hieman pinnallisiksi, tarkempaa pureutumista asiaan olisi toivonut. - Lisäkeskustelua audiologian session jälkeen, yleisökysymykset tulivat vain seinältä, eivät muuten. - Päivystysleikkausten läpikäymisessä olisi ollut mielenkiintoista keskustelun kannalta jos sairaalat eivät olisi sokkoutettu. - Naisia esiintymään - Käytännön työpajoja tms. - audiologia aiheesta olisi voinut olla enemmän keskustelua hoitokäytännöistä - Lisää kuva- ja videomateriaalia - erityisesti päivystystapausten sudenkuoppia voisi korostaa (TESPAL ongelmat, high venous bulb tunnistaminen parasenteesiharkinnassa, akuutti vaikea ilmatie (esim. kaulapaise, jossa häiriintynyt anatomia) jne. - käytännönläheisiä esityksiä how I do it tyyliin - Enennän käytännön läheisiä päivystysaiheita akuuttilääketieteen esittelyn sijaan. - päivystyksen infektiot - Aikaa kliinisille aiheille. - Lisää akuuttilääketieteestä. Lisää forum-tyyppisiä keskusteluita. Mielenkiintoista kuulla neurologin kannanotto - olisi ollut hyödyllistä kuulla enemmänkin. Mitä oli parasta näillä koulutuspäivillä? Vastaajien määrä: 31 - Kolleegojen tapaaminen. - Veret vähissä tarvitaanko punasoluja? -luento - Hyvät luennot! - Sosiaaliset kontaktit ja Reinikaisen luento - Kokonaisuus, erittäin tiivis ja hyvä järjestely - Keskustelut, ihmiset - Erinomaiset puitteet, käytännönläheiset ja yleisesti kiinnostavat luennot. Hyvä tunnelma! - Paikka, luennot ja iltajuhla kaikki hyviä! - Luennot kaikkiaan, osassa ei sisällöllisesti uutta, mutta sekin on tieto ja kannustaa jatkamaan nykyistä hoitokäytäntöä. - LL Rami Taulun käytännönläheinen ja selkeä luento nenäverenvuodon hoidosta;esitykseen oli panostettu,video hieno. - Kolleegat hyvät puitteet, erinomainen luentosali, hyvä iso tekstiviestiseinä erinomainen sijainti koulutuspaikaksi hotelli vieressa - Hyvät järjestelyt - Kokonaisuus ja erinomaiset järjestelyt - kaverit - Mukavien kollegoiden tapaaminen ja Matti Reinikaisen luento - Kollegoiden tapaaminen, hyvä mahdollisuus keskustella tapauksista ja saavutettu kansallinen konsensus. - EHDOTTOMASTI KESKUSTELUMAHDOLLISUUS. - Kaverit - Todella hyvät järjestelyt ja luennot!

11 - kollekojen tapaaminen - Käytännön vinkit ja kollegoihin tutustuminen. - Ruoka - innostavuus alaa kohtaan - Kaikki toimi hyvin - Lapsen kasvovammat--- blow-out murtuma lapsella, okulokardiaalinen reaktio! Milloin toimenpide / leikkaus : 12 h / 24 h Punasolu tankkaus ja hgb määrä. - Aihepiiri oli varsin tärkeä ja sessiot olivat hyvin ja kattavasti suunniteltu. - Käytännön läheinen aihe - Reinikaisen luento punasolikorvauksista. Muutama tärkeä vinkki ilmatien hoidosta ja verenvuodon hallinnasta. Käytännön läheinen lähestymistapa käsiteltyihin asioihin. - Moniammatillisuus, tiimityöskentely (akuuttilääketiede yms). - Kollegoiden tapaaminen. - Aiheet olivat myös leikkaushoitajan näkökulmasta katsottuna käytännönläheisiä ja mielenkiintoisia. Luennot olivat selkeitä ja tälläkin koulutuspohjalla ymmärrettävissä. Mistä aiheista haluaisit lähitulevaisuudessa koulutusta? Vastaajien määrä: 12 - Systeemisairaudet KNK-potilailla. - Ääniongelmista - "Uudet lelut -näyttö ja todellisuus" eli mitä kaikkia uusia laitteita ja instrumenttejä on tullut, mikä niiden toiminnasta on näyttö ja mikä sitten käytännön kokemus - Uniapnea. Keuhkolääkärin, suu- ja leukakirurgin sekä korvalääkärin työnjaon selkeyttäminen! - palliatiivinen hoito korvalääkärin kannalta - miten puhua huonoista uutisista ja kuolemasta silloin kun syöpä on hoidon ulottumattomissa - Lisää Audiologiaa - suu ja leukakirurgien kanssa yhteiskokous - Head and neck-syövät, robottikirurgia - Akuuttiaiheet ja FESS, JES! - Käytännön läheistä päivystyskoulutusta (voisi olla myös hyödyllinen erikoistuvien oman koulutuksen aiheena) - Kurkunpää - Päivystämisestä enemmän. Yleisiä kommentteja ja parannusehdotuksia koulutuspäivien järjestäjille Vastaajien määrä: 12 - Olisi pitänyt olla kello, joka olisi hälyttänyt näyttelyistä luennoille. - Sujuva ja erittäin hyvä koulutus kaikin puolin. - Tämä oli hyvä ohjelmisto, pitää pyrkiä samaan - Luennoitsijoiden kierrätys ja nuoria osaajia esille! Esim. Tatu Kemppaisen hyvää luentoa mitenkään mollaamatta, nielupaiseesta on lähiaikoina väittelemässä Johanna Wiksten, joka varmasti tällä hetkellä parhaiten maassa tietää kirjallisuuden ja olisi voinut esitellä omia tuloksiaan. Yhtenä vaihtoehtona "mestari & kisälli" luento, jossa juniori voi kertoa julkaisuista ja seniori käytännön kokemuksista/vinkkejä työhön. Seniorit ovat usein hyviä luennoitsijoita, mutta tällä tavalla saataisiin nuoret osaajat esiin ja seniorit viihdyttämään... - Tilat olivat hyvät, erityinen plussa sijainnista rautatieaseman läheisyydessä - Pelkästään kiitoksia järjestäjille, ei parannusehdotuksia. - Kiitos hienoista järjestelyistä & päivistä. - Luentoja ei mielellään enää perjantaisin klo jälkeen;--voisiko aamua aikaistaa tai tiivistää? - Kaksi parasta luennoitsijaa listalla on Aarno Dietz, joka ei kai esiintynyt lainkaan? - Ruoka oli erittäin maukasta. Miksi koulutuspäivien pitää olla joka talvi Helsingissä, jos se käy yhdistykselle aina niin kalliiksikin? - Muistiinpanojen tekemisen helpottamiseksi pienen esiintaitettavan pöydän olemassaolo olisi hyvästä, mutta ymmärrettävästi näitä ei kaikissa luentosaleissa ole varustuksena. - Perjantain koulutuspäivän olisi syytä loppua viimeistään klo 14, kaikilla on varmasti kiire kohti kotia oltiinpa missä tahansa.

12 Mielestäni kaksi parasta luennoitsijaa olivat: Vastaajien määrä: 75

ORL-päivät

ORL-päivät ORL-päivät 2014 6.-7.2.2014 raportti koostettu 24.2.2014 Olen Vastaajien määrä: 121 Työpaikkani Vastaajien määrä: 120 Avoimet vastaukset: muu, mikä - Työterveyslaitos - hoitovapaalla - eläkkeellä Ikäni

Lisätiedot

GKS 2017 Presymposiumpalaute

GKS 2017 Presymposiumpalaute GKS 2017 Presymposiumpalaute Perineaalinen ultraääni laskeuman ja lantionpohjan arvioinnissa 27.9.2017 HUS Naistenklinikka, Helsinki Kouluttajana Prof Hans Peter Dietz, Sydney, Australia Oletko (N=36)

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

GKS 2017 Palaute. Synnytinelinlaskeuma Biomedicum, Helsinki

GKS 2017 Palaute. Synnytinelinlaskeuma Biomedicum, Helsinki GKS 2017 Palaute Synnytinelinlaskeuma 28-29.9.2017 Biomedicum, Helsinki Ikäryhmä (N=130) 0 10 20 30 40 50 Alle 30 30-39 40-49 50-59 60- Sukupuoli (N=128) 0 20 40 60 80 100 120 140 Nainen Mies Ammattiryhmä

Lisätiedot

TKI-päivät 2012. Palautekysely

TKI-päivät 2012. Palautekysely TKI-päivät 2012 Palautekysely Kyselyn toteuttaminen Kysely toteutettiin ajalla 22.2. 2.3.2012 Kysely lähetettiin sähköpostitse 244 seminaariosallistujalle Vastauksia saatiin 95 kpl Vastausprosentti 39

Lisätiedot

GKS-päivät 2016 Palaute

GKS-päivät 2016 Palaute GKS-päivät 2016 Palaute GKS-PÄIVÄT 2016 Koulutuspäivät pidettiin Helsingissä, Biomedicumissa 22.-23.9.2016 Osallistujia oli yhteensä 232 Palautekyselyyn vastasi 156 henkilöä (67%) Valtaosa vastaajista

Lisätiedot

Suomen Otolaryngologiyhdistys ry:n täydennyskoulutuspäivät: Vuotoja, kuulemista ja tähystelyä

Suomen Otolaryngologiyhdistys ry:n täydennyskoulutuspäivät: Vuotoja, kuulemista ja tähystelyä Suomen Otolaryngologiyhdistys ry:n täydennyskoulutuspäivät: Vuotoja, kuulemista ja tähystelyä 11.-12.10.2012 raportti koostettu 30.10.2012 Olen Vastaajien määrä: 76 Työpaikkani Vastaajien määrä: 76 Avoimet

Lisätiedot

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit ORL syyskokous

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit ORL syyskokous Korva-, nenä- ja kurkkutaudit ORL syyskokous 2016 13.-14.10.2016 raportti koostettu 25.11.2016 Olen Vastaajien määrä: 76 Työpaikkani Vastaajien määrä: 76 Avoimet vastaukset: muu, mikä - Valtion erillistutkimuslaitos

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus

SEMINAARIPALAUTE. Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Kokemuksia kansainvälistymisestä.11.1 SEMINAARIPALAUTE Vastauksia yhteensä 7 kappaletta 1. Seminaari oli kiinnostava kokonaisuus Muut ideat, kehitysehdotukset, terveiset, risut ja ruusut: Esiintyjiä muutama

Lisätiedot

Kuntaneuvottelut, Palaute

Kuntaneuvottelut, Palaute Kuntaneuvottelut, Palaute 1. Oletko? VSSHP:n viranhaltija 0 1 2 3 Kuntien edustaja Muu, 2. Kutsu 0 1 2 3 3. Kokoustilat, Haartmanin, Learning cafe-tilat 0 1 2 3. Aikataulussa pysyminen 0 1 2 3 . Ajan riittävyys

Lisätiedot

Tilatb hieman epämiellyttävät talvella, oli kylmää ja ilma ei aina ihan raikkaan tuoksuinen

Tilatb hieman epämiellyttävät talvella, oli kylmää ja ilma ei aina ihan raikkaan tuoksuinen Hoivakas-Satakunta loppuevaluointikysely Yhteenvetoraportti N=12 Hoivakas Satakunta, Loppuevaluointi Kyselyn tekijä: Pietari Sipponen/Osuuskunta unelmania, Piippukatu 3, 40520 Jyväskylä Kysely lähetetty

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016)

Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) 1 22.3.2016 Kokkolan vertaisohjaajien kouluttaja -koulutuksen palaute (2/2016) Koulutuksen ajankohta: 1.10.2015 5.2.2016, Yhteisöklubi Silta, Kokkola Kouluttajat: Anne Laimio & Heli Lumiaro 2 Kokkolan

Lisätiedot

ORL-päivät 2015: Korvia ja kuulemisia

ORL-päivät 2015: Korvia ja kuulemisia ORL-päivät 2015: Korvia ja kuulemisia 5.-6.2.2015 raportti koostettu 2.3.2015 Olen Vastaajien määrä: 82 Työpaikkani Vastaajien määrä: 82 Avoimet vastaukset: muu, mikä - Työterveyslaitos - kaupungin korvayksikkö

Lisätiedot

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Etelä-Savon RAMPE osahankkeessa toteutettiin moniammatillisen tiimityön valmennusta simulaatio oppimisympäristössä

Lisätiedot

Neuroradiologia- ja Päivystysradiologiapäivät 28.-30.1.2015

Neuroradiologia- ja Päivystysradiologiapäivät 28.-30.1.2015 , KYS Auditorio 28.-30.1.2015 Neuroradiologia- ja Päivystysradiologiapäivät 28.-30.1.2015 28.1.2015 Päivystysradiologiaa 9.00 9.15 Tervetuloa, päivien avaus Ritva Vanninen ja Roberto Blanco Sequeiros Pää

Lisätiedot

Näyttelykutsu Suomen Anestesiologiyhdistyksen (SAY) ja Suomen Kirurgiyhdistyksen (SKY) yhteiseen kevätkokoukseen Seinäjoella 10.-11.5.

Näyttelykutsu Suomen Anestesiologiyhdistyksen (SAY) ja Suomen Kirurgiyhdistyksen (SKY) yhteiseen kevätkokoukseen Seinäjoella 10.-11.5. Näyttelykutsu Suomen Anestesiologiyhdistyksen (SAY) ja Suomen Kirurgiyhdistyksen (SKY) yhteiseen kevätkokoukseen Seinäjoella 10.-11.5.2012 Arvoisa laite-/lääkevalmistaja - yhteistyökumppani Suomen Anestesiologiyhdistyksen

Lisätiedot

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta?

Asiakkaiden työpajat. 2. työpaja Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja elämässä? Mitä toivon tulevaisuudelta? Asiakkaiden työpajat 1. työpaja 11.9.2018 Minun elämäni nyt Miksi oman äänen kuuluminen on tärkeää? Miten elämäni sujuu nyt? 2. työpaja 18.9.2108 Minä päätöksentekijänä Miten teen päätöksiä arjessa ja

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti.

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Tilat olivat asiallisen hyvät. Välinne AV nykyvaatimusten mukaiset. Aikataulut pitvät erinomaisesti. Hoivakas Pohjois-Karjala loppuevaluointikysely Yhteenvetoraportti N=9 Julkaistu: 16.5.2011 Ohjelman nimi: Hoivakas Pohjois-Karjala, loppuarviointi Tekijän nimi ja yhteystiedot: Pietari Sipponen/Osuuskunta

Lisätiedot

Lääkärien erikoisalan valintaan vaikuttavat tekijät. LL Teppo Heikkilä Opetuksen kehittämisseminaari Hanasaari 22.4.2010

Lääkärien erikoisalan valintaan vaikuttavat tekijät. LL Teppo Heikkilä Opetuksen kehittämisseminaari Hanasaari 22.4.2010 Lääkärien erikoisalan valintaan vaikuttavat tekijät LL Teppo Heikkilä Opetuksen kehittämisseminaari Hanasaari 22.4.2010 Esityksen rakenne Lääkäri 2008 -tutkimuksen esittely Erikoisalan valintaan vaikuttavat

Lisätiedot

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy

Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy Omin Jaloin -menetelmäkoulutuksen palaute Copy 1. Koulutusryhmä johon osallistuin (mikäli osallistuit päiviin eri ryhmistä vastaa 1. koulutuspäivän osalta) 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 17: Turku 6. ja

Lisätiedot

XIV Valtakunnalliset Traumapäivät 2017

XIV Valtakunnalliset Traumapäivät 2017 XIV Valtakunnalliset Traumapäivät 2017 27.9.-29.9.2017 Hotelli Presidentti, Helsinki Järjestäjä: Suomen Traumatologiyhdistys ry. Ilmoittautuminen: 17.9.2017 mennessä Suomen Traumatologiyhdistyksen sivujen

Lisätiedot

Lauantai Traumapäivä nuorille hammaslääkäreille. Sali Äyräpää

Lauantai Traumapäivä nuorille hammaslääkäreille. Sali Äyräpää Traumapäivä nuorille hammaslääkäreille Sali Äyräpää Traumapäivä on suunnattu kaikille päivystystyöpä tekeville hammaslääkäreille ja erityisesti työuransa alussa oleville nuorille kollegoille. Luennoilla

Lisätiedot

9.30 9.45 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

9.30 9.45 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja SÄDETURVAPÄIVÄT 10. - 11.11.2016 Torstai 10.11.2016 9.30 9.45 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja 9.45 10.35 Mitä radiologiassa on tapahtunut 40 vuoden aikana professori

Lisätiedot

Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 2014

Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 2014 1 Lappeenrannan vertaisohjaajien kouluttaja koulutusten palautteet Kysely tehty 1/014 Kouluttaja: Mirja Heikkilä Vastuuhlö: Kaisu Lähteenmäki Toteutus: 014 Avita Kaveria hanke YHTEENVETO 1. Millä paikkakunnalla

Lisätiedot

Patti, kipu ja apnea - ORL kevätkoulutus

Patti, kipu ja apnea - ORL kevätkoulutus Patti, kipu ja apnea - ORL kevätkoulutus 9.-10.2.2017 raportti koostettu 1.3.2017 Olen Vastaajien määrä: 119 Työpaikkani Vastaajien määrä: 118 Avoimet vastaukset: muu, mikä - kaupunginsairaala - Yliopisto

Lisätiedot

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Perttu Niitynpää Jari Martikainen 1.3.7 Selostus Oheisessa raportissa on viimekertaisen Studia Generalia

Lisätiedot

GEOSYNTEETTIKOULUTUS KATSAUS PALAUTEKYSELYN TULOKSIIN. n=25. n= geotekstiilit salaojamatot, detaljit

GEOSYNTEETTIKOULUTUS KATSAUS PALAUTEKYSELYN TULOKSIIN. n=25. n= geotekstiilit salaojamatot, detaljit GEOSYNTEETTIKOULUTUS KATSAUS PALAUTEKYSELYN TULOKSIIN Tilanne 21.6.2011 Vastauksia 25 kpl, osallistujia 96, vastausprosentti 26 %. Kys 1. Mistä sait tiedon Geosynteetti-koulutuksesta? (voit valita useita)

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Palaute Nyytin ja SPR:n Hengailuillasta 4.11.2011 Yhteenvetoraportti Osallistujia 31, joista 8 miestä. Palautteita 24 Sukupuoli Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. Nainen 16 66,67% 2. Mies

Lisätiedot

Tilaisuuden järjestelyt: % % 3 1 3,4 % ,3 % ,3 % Total 129 Average 4,45

Tilaisuuden järjestelyt: % % 3 1 3,4 % ,3 % ,3 % Total 129 Average 4,45 Question Options Answer count Percentage YLEISTÄ: Paikka (1 tähti = peestä, 5 tähteä = 1 0 0 % 2 1 3,4 % 4 17 58,6 % 5 9 31 % Total 121 Average 4,17 Tilaisuuden järjestelyt: 1 0 0 % 3 1 3,4 % 4 14 48,3

Lisätiedot

Osallistuin luennoille, n=16

Osallistuin luennoille, n=16 Ohjelmointi, C# & Jypeli, kevät Antti-Jussi Lakanen, Tero Jäntti, Tomi Karppinen Kurssin loppupalautekysely, vastaajaa Osallistuin luennoille, n= En juuri lainkaan Noin puoleen Jokaiselle tai lähes jokaiselle

Lisätiedot

TAMPEREEN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT

TAMPEREEN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT EN SEUTUKUNNAN MITTAUSPÄIVÄT 29.-30.3.2006 ARVIOINTILOMAKE Merkitse arviointilomakkeenn kohtiin 1-5 mielestäsi paras vaihtoehto siten että 1= huono ja 5=erinomainen, kohtiin 6, 7, 8 ja 9 sanallinen mielipiteesi

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.

Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa. TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8. Kevään 2014 valmistumiskyselyn tulokset Loviisa TRENDIT, N=68, vastausprosentti keskimäärin 62, 01.05.2010-31.05.2014 Ajankohta: 11.8.2014 10:31:45 2014 TULOKSET N=18, vastausprosentti keskimäärin 60,

Lisätiedot

Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä

Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä Kundit Kuntoon terveyden edistämisen päivä 6.9.2016 Ammattiopisto Lappian Tornion toimipisteen juhlasalissa tekniikan alan 1. ja 2. vuoden opiskelijoille. Palautteeseen vastanneita oli 155. 1. Sukupuoli

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista

Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista Kysely Välkky-projektissa syksyllä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista 1. Osallistuin MUUTOS 16! - Viesti ymmärrettävästi! Selkokieli oman työn apuvälineenä - koulutukseen: Vastaajien määrä: 24 Kyllä

Lisätiedot

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus

Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset. 1. Helsingin jatkokoulutus Yhteenveto 1 Avita Kaveria hankkeen jatkokoulutukset 1. Helsingin jatkokoulutus 20.9.2016 Vertaisohjaajien tukeminen työnohjauksellisin keinoin Kouluttaja: Riitta Mykkänen-Hänninen Paikka: Haaga Helia

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

TYÖLLISYYSFOORUMI

TYÖLLISYYSFOORUMI TYÖLLISYYSFOORUMI 16.9.216 PALAUTERAPORTTI Kirjoittajat: Anu Järvinen, Laura Kallio ja Jemina Niemi, Osuuskunta Motive Työllisyysfoorumi järjestettiin Tampereella Scandic Rosendahlissa 16.9.216. Järjestelyistä

Lisätiedot

Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä

Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä Kysely Välkky-projektin teemaryhmätyöskentelystä 2010-2011 Osaamisen kehittämisen kautta työmarkkinoille suuntaavat -teemaryhmä Vastuuhenkilöt: Kari Anttila ja Atso Juote, Kehityspiikki Consulting Oy 1.

Lisätiedot

Palautekysely. Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa

Palautekysely. Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa Palautekysely Valtakunnalliset Aikuissosiaalityönpäivät Lahdessa 25.-26.1.2017 1. Missä tehtävissä toimit? 8. Opiskelijana: 3% 7. Muu tehtävä, mikä: 8% 1. Sosiaalityönteki jänä: 26% 6. Kouluttajana /Opettaja:

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Palautetta Hygieniahoitajien valtakunnallisilta koulutuspäiviltä 15-16.5.14. Tampere

Palautetta Hygieniahoitajien valtakunnallisilta koulutuspäiviltä 15-16.5.14. Tampere Palautetta Hygieniahoitajien valtakunnallisilta koulutuspäiviltä 15-16.5.14 Tampere Palautekysely lähetettiin 82 osallistujalle. Vastauksia saatiin 60 eli 74 % antoi palautetta. (Osa ei vastannut kaikkiin

Lisätiedot

Kaukametsällä on aina hienot puitteet. Viilauksena voisin ehdottaa, että ohjelmaan merkitään tauon lisäksi mahdollinen kahvitarjoilu...

Kaukametsällä on aina hienot puitteet. Viilauksena voisin ehdottaa, että ohjelmaan merkitään tauon lisäksi mahdollinen kahvitarjoilu... MIELIPITEESI HYVINVOINTIFOORUMISTA 6.10.2010 Avoimet vastaukset, N=39, Julkaistu: 11.10.2010 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat edelliseen kysymykseen järjestelyistä Keskusteluun olisi kaivattu enemmän aikaa.

Lisätiedot

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon !

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon ! Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon 12. 13.2.2019! Hyvää huomenta hyvät kollegat! Eija Lönnroos Suomen Geriatrit ry:n puheenjohtaja Geriatrian professori Itä-Suomen yliopisto MUUTAMA KYSYMYS Oletko Suomen

Lisätiedot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot

Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke. Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja hallittu muutos hanke Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen metsänomistajain liitot Metsänhoitoyhdistysväen hyvinvointi ja Tavoitteet: hallittu muutos -hanke 1. Toimihenkilöiden

Lisätiedot

Viestiseinä ideoita vuorovaikutuksen lisäämiseen ja opetuksen monipuolistamiseen luennoilla

Viestiseinä ideoita vuorovaikutuksen lisäämiseen ja opetuksen monipuolistamiseen luennoilla Viestiseinä ideoita vuorovaikutuksen lisäämiseen ja opetuksen monipuolistamiseen luennoilla Anette Lundström & Emma Kostiainen, Agora Center, Jyväskylän yliopisto 1 Viestiseinä on virtuaalinen viestintäväline,

Lisätiedot

Tule tekemään parastasi. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Tule tekemään parastasi. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri Tule tekemään parastasi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2 ASTU SISÄÄN ETELÄ-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI 3 Päivystysosasto Uudessa Y-talossa toimivat erikoissairaanhoidon ja terveyskeskuksen päivystykset.

Lisätiedot

Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista

Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista Kokemusten, arjen ja hyvien vinkkien jakamista Huomasin, että muillakin vanhemmilla on samoja huolia ja ajatuksia koulun aloittamisesta kuin itselläni. Äh, en muista vielä Hyviä sinun käytännön nimeä.

Lisätiedot

Opiskelun aloitusvuosi:

Opiskelun aloitusvuosi: Kurssi: Steroidien kemia - KEMS3 (Kevät 9) Vastaamalla kurssista esitettyihin kysymyksiin, mielipiteesi kurssista ja sen hyödyllisyydestä välittyvät kurssin järjestäjille. Palautetta tullaan käyttämään

Lisätiedot

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 1. Olen Kysymykseen vastanneet: 24 (ka: 1,8) (1.1) tapahtuman osallistujan vanhempi 37,5% 9 (1.2) seuraohjaaja 45,8% 11 (1.3) järjestäjä

Lisätiedot

Naistentautien perusopetus. Markku Ryynänen OYS

Naistentautien perusopetus. Markku Ryynänen OYS Naistentautien perusopetus Markku Ryynänen OYS Sidonnaisuudet Vahva usko omaan erinomaisuuteen ja korvaamattomuuteen Palautetta 5. lukuvuosi 2011-2012, Webropol Kerrankin potilaita! Erinomainen kurssi.

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Suomen Anestesiologiyhdistyksen () ohjelma ja yhteiskokouksen ohjelma Keskiviikko 13.11.2019 YHTEISKOKOUS, ja SKY Luentosali 101, Siipi 1.krs Ohjelma julkaistaan myöhemmin Suomen Anestesiologiyhdistys

Lisätiedot

Rambollin kokonaistarkastelu: valtion ja kuntien toimivallan jako, valmistuu tällä viikolla.

Rambollin kokonaistarkastelu: valtion ja kuntien toimivallan jako, valmistuu tällä viikolla. Aloitimme arkisista asioista: Jätteen maanrakennuskäyttö ja PIMA. YM (Honkasalo): Tavoitteena ennen kaikkea voimavarojen tehokkaampi kohdentaminen merkittävien ympäristöhaittojen vähentämiseen Rambollin

Lisätiedot

MILLOIN JA MITEN PALLIATIIVISEEN HOITOON ERIKOISTUNUT LÄÄKÄRI VOI PARHAITEN AUTTAA POTILAITAAN?

MILLOIN JA MITEN PALLIATIIVISEEN HOITOON ERIKOISTUNUT LÄÄKÄRI VOI PARHAITEN AUTTAA POTILAITAAN? MILLOIN JA MITEN PALLIATIIVISEEN HOITOON ERIKOISTUNUT LÄÄKÄRI VOI PARHAITEN AUTTAA POTILAITAAN? LL Kaisa Rajala, Palliatiivinen yksikkö, HUS Syöpäkeskus Geriatrian ja yleislääketieteen EL Palliatiivinen

Lisätiedot

Hankintojen johtaminen

Hankintojen johtaminen Hankintojen johtaminen sähköinen kurssipalaute, syksy 06 Opetus,0 Yleisarvio,8 Opetustapa, Oma panos,8 Osaamistavoitteet,8 Suhteellinen työmäärä,86 OSTO 6 n= C000 Hankintojen johtaminen (060 0608). Yleisarvioni

Lisätiedot

Opioidiriippuvuuden korvaushoito

Opioidiriippuvuuden korvaushoito Päihdelääketieteen päivät 2014 Opioidiriippuvuuden korvaushoito 6.-7.3.2014 Sokos Hotel Presidentti Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki Ilmoittautuminen+ja+majoitusvaraus:www.paly.fi 31.1.astijäsenille210,ei7jäsenille240

Lisätiedot

Miten kannattaa palvelut kerätä, kun tavoitteena on valmistua akuuttilääketieteen erikoislääkäriksi TYKS ERVA alueelta

Miten kannattaa palvelut kerätä, kun tavoitteena on valmistua akuuttilääketieteen erikoislääkäriksi TYKS ERVA alueelta 1 Miten kannattaa palvelut kerätä, kun tavoitteena on valmistua akuuttilääketieteen erikoislääkäriksi TYKS ERVA alueelta Akuuttilääketiede hyväksyttiin omaksi erikoisalakseen 1.1 2013 ja samasta päivästä

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013

Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.-15.2.2013 Palautekysely CE Hki Pietari 2013 festivaalista 11.15.2.2013 1. Olen Opiskelija Opettaja tai muuta henkilökuntaa 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 2. Sukupuoli Nainen 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Lisätiedot

NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA

NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA NUORET URHEILIJAT KEHITTYVÄT YLÄKOULUSSA URHEILUAKATEMIAOHJELMAN YLÄKOULUSEMINAARI 12.-13.3.2015 #urheiluakatemia #yläkoulu Torstai 12.3.2015 11:30 Lounas + ilmoittautuminen, Varalan Urheiluopisto Tampere

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Keskustelumuistio Nro 1/2016 KUNTANEUVOTTELUT

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Keskustelumuistio Nro 1/2016 KUNTANEUVOTTELUT Varsinais-SuomensairaanhoitopiirinkuntayhtymäKeskustelumuistioNro1/2016 KUNTANEUVOTTELUT Aika:27.4.2016klo8.45-11.00 Paikka:Tyks,T-sairaala,RistoLahesmaaSali Läsnä: Turunkaupunki HonkinenPäivi-Leena,ylilääkäri

Lisätiedot

OPISKELIJAPALAUTTEET

OPISKELIJAPALAUTTEET Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala Kirjallisen nimettömän palautteen antoi 19 opiskelijaa KYSYMYKSET KÄSITTELIVÄT SEURAAVIA TEEMOJA 1. Mielenterveystyön koulutuksen oppisisältöihin on liitetty aiempaa

Lisätiedot

Suomen Ortopediyhdistys XX Ortopedian ja traumatologian kurssi Levi Summit, Kittilä 25.3.-30.3.2012

Suomen Ortopediyhdistys XX Ortopedian ja traumatologian kurssi Levi Summit, Kittilä 25.3.-30.3.2012 Suomen Ortopediyhdistys XX Ortopedian ja traumatologian kurssi Levi Summit, Kittilä 25.3.-30.3.2012 Su 25.3.2012 13:00 18:00 Ilmoittautuminen, kurssireppujen jako 18:00 19:00 Avajaiset Maanantai 26.3.2012

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

VI valtakunnallinen tekonivelkirurgian kurssi 3.- 5.4.2013 Hotelli Scandic, Kuopio

VI valtakunnallinen tekonivelkirurgian kurssi 3.- 5.4.2013 Hotelli Scandic, Kuopio VI valtakunnallinen tekonivelkirurgian kurssi 3.- 5.4.2013 Hotelli Scandic, Kuopio Keskiviikko 3.4.2013 8.00 9.00 Ilmoittautuminen ja kahvi 9.00 9.05 Avauspuheenvuoro Polven tekonivel Moderaattori: Petri

Lisätiedot

Pimeän Kuva kaunokirjallisuutta lääketieteen opetuksessa. Tampere 9.5.2007

Pimeän Kuva kaunokirjallisuutta lääketieteen opetuksessa. Tampere 9.5.2007 Pimeän Kuva kaunokirjallisuutta lääketieteen opetuksessa Irma Virjo Yleislääketieteen professori Tampereen yliopisto, Lääketieteen laitos Hanna-Mari Alanen Ylilääkäri, Hatanpään puistosairaala, psykogeriatria

Lisätiedot

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1

Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille. Johanna Syrjänen, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry 19.2.2014 1 Murkkufoorumi - Vertaisryhmät nuorten vanhemmille 19.2.2014 1 Linkki-toiminta Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n Murkkuneuvola hanke (RAY-rahoitus 2011-2015) Tavoitteet: 1. 12-18 vuotiaiden lasten

Lisätiedot

Koska veriryhmästä voi poiketa - ja koska ei?

Koska veriryhmästä voi poiketa - ja koska ei? Koska veriryhmästä voi poiketa - ja koska ei? Turvallinen verensiirto 15.3.2016 Susanna Sainio, SPR Veripalvelu 1 1 1 1 1 Ensisijaisesti potilaan ABO- ja RhD-veriryhmän mukaisia valmisteita 2 222 2 2 Entä

Lisätiedot

16.30-17.15 Professori Joseph Buckwalter Advances in Understanding of Post-Traumatic Osteoarthritis - Implications for Treatment of Joint Injuries

16.30-17.15 Professori Joseph Buckwalter Advances in Understanding of Post-Traumatic Osteoarthritis - Implications for Treatment of Joint Injuries Keskiviikko 21.11.2012 9.00-12.00 Messukeskus kokoussali 5 A Yhteiskokous SKY ja SAY 9.00-10.30 Mitä teemme ja minkälaisin tuloksin 10.30-11.00 Tauko 11-00-12.00 -onko laatua ilman rekistereitä 12.00-13.00

Lisätiedot

Tutkimus ja opetus sotessa

Tutkimus ja opetus sotessa Tutkimus ja opetus sotessa Palvelualuejohtaja, tutkimusjohtaja Esko Vanninen 12.5.2017 1 Tutkimus ja opetus on keskeinen osa KYSin toimintaa Perustuu terveydenhuoltolakiin ja valtion suoraan rahoitukseen

Lisätiedot

Porin Perusturvan Mobiilitoiminnasta ja kotiuttamisesta

Porin Perusturvan Mobiilitoiminnasta ja kotiuttamisesta Porin Perusturvan Mobiilitoiminnasta ja kotiuttamisesta YL Katriina Lähteenmäki Yleislääketieteen ja Akuuttilääketieteen el Ensihoitolääketieteen erityispätevyys Päivystyslääketieteen erityispätevyys mobiilitoiminnan

Lisätiedot

Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen

Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen Palaute: Pienjärjestöjen verkostotapaaminen 7.9.2018 Toiveet kokoontumisten määrästä, puitteista, ajankohdista Seitsemän palautetta 2+2 -tapaamismäärän puolesta Verkostoitumisaamukahvit Toivoisin pienverkostolle

Lisätiedot

9.30 9.40 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

9.30 9.40 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja SÄDETURVAPÄIVÄT 29. - 30.10.2015 Torstai 29.10.2015 9.30 9.40 Avaussanat Osmo Tervonen professori, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja 9.40 10.10 Carl Wegelius-luento 10.10 11.00 Onnellisuus ja hyvinvointi

Lisätiedot

Elämäntaitojen nelikenttä

Elämäntaitojen nelikenttä Polunvalaisija Elämäntaitojen nelikenttä A B Pitkän aikavälin tavoite Lyhyen aikavälin tavoite Nyt Punnitseminen V a l l i t s e v a t a j a t u k s e t T O I S T O K u i n k a u s e i n a j a t t e l

Lisätiedot

Yliopistonlehtori Marja Raekallio Helsingin yliopisto Eläinlääketieteellinen tiedekunta Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto

Yliopistonlehtori Marja Raekallio Helsingin yliopisto Eläinlääketieteellinen tiedekunta Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto Yliopistonlehtori Marja Raekallio Helsingin yliopisto Eläinlääketieteellinen tiedekunta Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osasto Näyttöön perustuvan eläinlääketieteen verkkokurssi sekä perustutkintoa

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe hanke

Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe hanke 1(5) Kohti parasta mahdollista ja vaikuttavaa toiminnan johtamista! Aika torstaina 16.9.2010 klo 8.40-16.00 Järjestäjä Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitos, PSSHP:n Koulutuspalvelut ja VeTe Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Selkäleikkausta edeltävä esikäynti Töölön sairaalan Monitoimipoliklinikalla. Sairaanhoitaja Toni Broman, HUS Töölön sairaala

Selkäleikkausta edeltävä esikäynti Töölön sairaalan Monitoimipoliklinikalla. Sairaanhoitaja Toni Broman, HUS Töölön sairaala Selkäleikkausta edeltävä esikäynti Töölön sairaalan Monitoimipoliklinikalla Sairaanhoitaja Toni Broman, HUS Töölön sairaala Töölön sairaalan osasto 2 on 25- paikkainen vuodeosasto, jonka erikoisalana on

Lisätiedot

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa

Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa Yleissairaalapsykiatrian päivät Oulussa 10. 11.5.2012 Yleissairaalapsykiatrian päivien ohjelma Torstai 10.5.2012 8.15 9.15 Ilmoittautuminen, aamukahvi 9.15 9.30 Yleissairaalapsykiatrian päivien avaus;

Lisätiedot

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo Rajattoman koululaiskonsertin palautteet 23.3.2009 2(47) Palautteen antajat oppilaitoksittain 134 136 68 Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo yhteensä 338 oppilasta 8,2 % 10,3 % Rajattoman koululaiskonsertin palautteet

Lisätiedot

MAANANTAI 26.1.2015 TYÖHYVINVOINTIVIIKKO 26.1. - 30.1.2015. Paikka: Tyks, T-sairaala, Johan Haartman sali

MAANANTAI 26.1.2015 TYÖHYVINVOINTIVIIKKO 26.1. - 30.1.2015. Paikka: Tyks, T-sairaala, Johan Haartman sali MAANANTAI 26.1.2015 Teema: Työaika-autonomia ja -ergonomia Työaikaergonomia VSSHP:ssä sekä yleisesti Aika: 12.00-14.00 Luennoitsija: Tutkimusprofessori Mikko Härmä/Työterveyslaitos Työaikojen suunnittelussa

Lisätiedot

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v

Hoitajan urapolku. Sairaanhoitaja Noora, 28v. Allergia- ja astmahoitaja. Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v. Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Sairaanhoitajaopiskelija Terhi, 21v Sairaanhoitaja Noora, 28v Allergia- ja astmahoitaja Kirsi, 34v Perioperatiivinen hoitaja Petri, 39v Vastaava hoitaja Kristiina, 42v Laatupäällikkö Teija, 50v Yksikönjohtaja

Lisätiedot

Sairaalaopetuksen kehittämishankkeen ensimmäisen vaiheen päätösseminaarin ( ) arviointi kerättyjen palautteiden perusteella.

Sairaalaopetuksen kehittämishankkeen ensimmäisen vaiheen päätösseminaarin ( ) arviointi kerättyjen palautteiden perusteella. Sairaalaopetuksen kehittämishankkeen ensimmäisen vaiheen päätösseminaarin (.-.1.7) arviointi kerättyjen palautteiden perusteella. SISÄLLYS sivu 1 SEMINAARIN NUMEERINEN ARVIOINTI... 3 1.1 Seminaarin sisällön

Lisätiedot

SVKS112 Viittomakielten syntaksin tutkimus ( )

SVKS112 Viittomakielten syntaksin tutkimus ( ) SVKS112 Viittomakielten syntaksin tutkimus (16.03.2017-27.04.2017) 1. OPETUS JA TYÖSKENTELYTAVATVastaa seuraaviin väittämiin asteikolla 1-5: 1=täysin eri mieltä, 2=jokseenkin eri mieltä, 3=en samaa enkä

Lisätiedot

Vuoden 2011 vuosikokouksessa tehtyjen valintojen mukaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet olivat;

Vuoden 2011 vuosikokouksessa tehtyjen valintojen mukaan hallituksen jäsenet ja varajäsenet olivat; 17.8.2011 Jäsenkirje 2/2011 Hyvää loppu kesää! Vuosikokous pidettiin Helsingissä 11.3.2011. Puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi valittiin Pekka Honkanen ja kansainvälisenä sihteerinä toimivaksi

Lisätiedot

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus

Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus Asiakkaita vuoden jokaiselle päivälle - sparraus REalitycheck 7 huonoa syytä ja kolme 3 hyvää syytä olla lähtemättä asiakkaakseni. 7 huonoa syytä 1. ei ole varaa Eikä muuten tule välttämättä koskaan olemaankaan.

Lisätiedot

YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ YSEILLE 2012

YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ YSEILLE 2012 Yhdessä yritysten puolesta! YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ YSEILLE 2012 YHDEKSÄN KYSYMYSTÄ YSEILLE Yhdeksän kysymystä yseille internet kyselyssä kartoitettiin 6.3.-13.4.2012 välisenä aikana Pohjois- Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE

Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE 1 Susanna Kähkönen, Rovaniemen ammattikorkeakoulu Sanna Riipinen, Rovaniemen Kehitys Oy MAKUJEN LAPPI -RUOKATAPAHTUMAN OSALLISTUJIEN PALAUTE 2 1 JOHDANTO 5.-6.5.1 Rovaniemellä järjestetty MAKUJEN LAPPI

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä. Ylöjärven kaupunki

Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä. Ylöjärven kaupunki Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä Eri mallien esittely Ylöjärven varhaiskasvatuksessa on toteutettu viimeisen kolmen kesän aikana erilaisia kesäajan järjestelyjä, joilla

Lisätiedot

Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto

Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto Kyselyn asteikko: 1 = huono, 2 = välttävä, 3 = tyydyttävä, 4 = hyvä, 5 = erinomainen 1. Seminaarin rakenne (rinnakkaiset

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

LES teaching more learning pedagoginen kampanja teknillisten tieteiden opettajille

LES teaching more learning pedagoginen kampanja teknillisten tieteiden opettajille LES teaching more learning LES teaching more learning pedagoginen kampanja teknillisten tieteiden opettajille PedaForum päivät 17.-18.8.2016 johanna.naukkarinen @lut.fi Tavoitteet & reunaehdot Tavoitteet:

Lisätiedot

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna

Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke Hämeenlinna Matkalla kasvuun yhteistyöhanke 1.9.2016 31.12.2018 Maaseudun parhaat hankkeet tulevat Hämeestä! Ke 22.3.2017 Hämeenlinna Hankerahoitus Hankkeen kokonaisbudjetti 450 000 Hämeen ELY-keskus, 70 %, 315 000

Lisätiedot

13:15-13:35 Thromboprophylaxis after discharge in fast-track TJA, is it necessary? Christoffer Calov Jørgensen

13:15-13:35 Thromboprophylaxis after discharge in fast-track TJA, is it necessary? Christoffer Calov Jørgensen Keskiviikko 14.11.2018, klo 13:15-16:45 8.10.2018 Tromboosiprofylaksiakäytännöt tekonivelkirurgiassa - Onko nykykäytäntö perusteltu? Suomen artroplastiayhdistys pj:t Konsta Pamilo, K-SKS ja Jukka Huopio,

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

XVI Valtakunnalliset Traumapäivät Hotelli Lasaretti, Kasarmintie 13b, Oulu

XVI Valtakunnalliset Traumapäivät Hotelli Lasaretti, Kasarmintie 13b, Oulu XVI Valtakunnalliset Traumapäivät 2019 18. - 20.9.2019 Hotelli Lasaretti, Kasarmintie 13b, Oulu 18.9.2019 Keskiviikko 08:00- Rekisteröityminen, Kahavi ja näyttelyyn tutustuminen 09:00-09:10 Tilaisuuden

Lisätiedot