ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE LOGI (13735L) (13750L) (13780L) (13800L) 40 A 63 A 80 A 100 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE LOGI (13735L) (13750L) (13780L) (13800L) 40 A 63 A 80 A 100 A"

Transkriptio

1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE LOGI (373L) (370L) (3780L) (3800L) 40 A 63 A 80 A 00 A Logiikkaohjattu ohjauskeskus laitoskäyttöön. Ominaisuudet: - kosketusnäyttö - lämpötila-anturit (PT00), kappaletta (sivu ) o toisessa anturissa, T, palautettava (+0 C) lämpötilanrajoitin o toisessa anturissa, T, sulava (+30 C) lämpötilarajoitin o kaapelin johtimet asennettu antureihin ruuviliitoksin (helpottaa kaapelin asennusta) o 30m kaapelipituus molemmille lämpötila-antureille o kaapeli häiriösuojattua - lämpötilan säätö 40-0 C, C tarkkuudella (sivu ) - käsikäyttö ajastimella, toiminta-aika säädettävissä - h (sivu 6, 7) - viikkokello (sivu 7, 8) - VAK - ohjaus kärkitiedoilla sekä MODBUS väylällä (sivu 8, 9) - hälytykset (sivu 0) - lämpötilan hystereesin säätö (sivu ) - säädettävät hälytysrajat lämpötiloille (sivu )

2 ASENNUS Ohjauskeskuksen sijoitus Ohjauskeskus on kosketussuojainen (IP0), kuiviin tiloihin pinnalle asennettava. Sopiva sijoituspaikka on esim. pukuhuone, käytävä, keittiö, tms. tila, ei pesuhuone. Ohjauskeskus kiinnitetään ruuveilla. Huonelämpötila max. +30 C. ASENNUKSESSA TÄRKEÄÄ!!!!!! Hienosäikeisten johtojen ongelmana keskuksissa on seuraava: Johdot hakeutuvat paikoilleen ajan myötä ja seurauksena liitokset löystyvät. Logi keskusten johdotukset on kiristettävä ensiasennuksen yhteydessä ennen käyttöönottoa. Uudelleen tarkistus ja kiristys kahden kuukauden kuluttua käyttöönotosta. (Suositellaan tarkistusta esim. lämpökameralla, jolloin nähdään helposti löysät liitokset keskuksessa. Termostaatin anturien sijoitus Anturi T(lämpötila-anturi PT00 + palautettava ylikuumenemissuoja) Termostaatin anturi sijoitetaan saunahuoneen seinälle siten, että etäisyys katosta anturin yläreunaan on 30 cm. Lisäksi anturi tulee olla vähintään 0 cm etäisyydellä kiukaan sivusta. Anturia ei saa sijoittaa oven tai ikkunan läheisyyteen. Mahdollisesta raitisilman tuloventtiilistä on oltava vähintään 00 cm etäisyys anturiin. Anturi kiinnitetään seinään ruuvilla. Anturi T (lämpötila-anturi PT00 + sulava ylikuumenemissuoja) Termostaatin anturi sijoitetaan saunahuoneen seinälle (vastakkaiselle kuin anturi T). Etäisyys katosta anturin yläreunaan on 30 cm. Lisäksi anturi tulee olla vähintään 0 cm etäisyydellä kiukaan sivusta. Anturia ei saa sijoittaa oven tai ikkunan läheisyyteen. Mahdollisesta raitisilman tuloventtiilistä on oltava vähintään 00 cm etäisyys anturiin. Anturi kiinnitetään seinään ruuvilla. Antureiden välinen etäisyys min. 0 cm. Antureiden kaapelit ovat kiinnitetty antureihin ruuviliitoksin asennusta helpottamaan. HUOM! Jos anturin kaapeli tuodaan suojaputkessa seinän läpi suoraan anturin taakse, tulee suojaputki tiivistää, jottei putkea pitkin tule suoraan anturiin viileämpää ilmaa. Asennus piirros on sivulla 3.

3 3 Liitäntä sähköverkkoon Liitännän saa suorittaa vain siihen oikeutettu, ammattitaitoinen sähköasentaja voimassa olevien määräysten mukaisesti. Kotelon kansi (saranoitu) avataan kytkentää varten. Syöttökaapelit tuodaan kotelon alaosan kautta sisään, läpiviennissä on vedonpoistolaite. HUOMIOIKAA JOHDOTUKSISSA JA KAHVA SULAKKEISSA ETTÄ 3 A = 40 A KESKUS JA 0 A = 63 A KESKUS KESKUSTEN KOOT ON MODIFIOITU 3 A:sta 40 A:ksi ja 0 A:sta 63 A:ksi

4 4

5 OHJAUSKESKUKSEN KÄYTTÖ Käännä ohjauskeskuksen ryhmäsulakkeet ja ohjaussulake ON-asentoon. Kytke elektroniikka päälle elektroniikan pääkytkimestä. Paneelin kosketusnäyttö käynnistyy ja siihen tulee Misan logo (valkoinen). Kosketusnäyttö näyttö palaa tähän tilaan automaattisesti, jos siihen ei ole koskettu yhteen minuuttiin. Logo on punainen kun kiuas on päällä. ALOITUS Kosketa näyttöä. Näyttöruutuun tulee asetustilan alkuruutu. toimintatilan valintapainikkeet alkuvalikko lämpötilan näyttö modbus-tilan ilmoitus anturikohtaiset lämpötilat päälläoloajan ilmoitus käsikäyttötilassa päällä/pois-tilatieto, tehoryhmäkohtainentilatieto (K, K) Paneelin alareunan painikkeista voidaan valita millä päälläoloaikaa ohjataan.

6 Lämpötilan säätö 6 Kosketa Lämpötila -ruutua alkuvalikossa. Näytölle tulee asetettu lämpötila-arvo. Anturikohtaiset lämpötilatiedot Pois/Päälle-painikkeet, vain käsikäyttötilassa Asetettu lämpötila. Koskettamalla ruutua arvoa voi vaihtaa. Kun asetetun lämpötilan ruutua kosketaan, voidaan asetusarvoa vaihtaa. Lämpötila voidaan säätää välille 40-0 C. Haluttu lämpötila näppäillään numeropainikkeilla ja vahvistetaan painamalla enter-näppäintä. numero-näppäimet Enter-näppäin Kun lämpötila-arvo vahvistettu, palaa näyttö edelliseen ruutuun. Palaa alkuruutuun painamalla Poistu.

7 7 Käyttö käsikäytöllä Käsikäyttö-ohjaus valitaan paneelin alareunan painikkeesta. Kun toimintatilaksi on valittu käsikäyttö on näytön alareunassa Käsiohjaus kirkkaana ja näytöllä Pois / Päälle -painikkeet. Pois / Päälle -painikkeiden yläpuolella näkyy päälläoloaika. Kiukaan lämmitys alkaa, kun Päälle -painiketta kosketetaan. Kiuas on päällä asetetun ajan, ellei Pois -painiketta kosketeta ennen päälläoloajan päättymistä. Päälläoloajan valinta Päälläoloajan muuttaminen tapahtuu koskettamalla alkuvalikon kohtaa Asetukset. Asetusvalikosta valitaan kohta Käsikäyttö-ajastin. Näyttöön ilmestyy asetettu päälläoloaika. Aikaa voidaan muuttaa koskettamalla aikaruutua ja muuttamalla arvo avautuvasta näytöstä.

8 8 Haluttu aika valitaan numeronäppäimilla (hh:mm) ja vahvistetaan enter-näppäimellä. Päälläoloaika voidaan asettaa välille - tuntia. Valikoista poistutaan alkuvalikkoon näytön Poistu -painikkeilla. Näyttö palautuu näytönsäästötilaan painamalla alkuvalikossa toimintapainiketta Poistu tai jos näyttöön ei ole koskettu yhteen minuuttiin. Näytönsäästötilassa näytöllä on Misan logo. Logo on valkoinen kun kiuas ei ole päällä ja punainen kun kiuas on päällä. Käyttö viikkokellolla Viikkokello-ohjaus valitaan paneelin alareunan painikkeesta. Kun toimintatilaksi on valittu viikkokello on näytön alareunassa Viikkokello kirkkaana.

9 Viikkokellon päälläoloaikojen asetus Päälläoloajan muuttaminen tapahtuu koskettamalla alkuvalikon kohtaa Asetukset. Asetusvalikosta valitaan kohta Viikkokello. Näyttöön ilmestyy viikkokellon päälläoloaikojen asetukset. Jokaiselle päivälle voidaan tehdä kaksi ajastusta. Haluttu aloitus- tai lopetusaika voidaan muuttaa koskettamalla kyseistä aikaruutua. Jos esimerkiksi maanantaille tehdään. aika-asetus aloitusajalla klo 7.00 ja lopetusajalla klo 7.00, muuttuu automaattisesti. aika-asetuksen aloitus- ja lopetusaika klo Toista asetusta ei voi siis tehdä alkamaan ennen kuin ensimmäinen päättyy. Voit poistaa koko päivän käytöstä koskettamalla kyseisen päivän ruutua. Päivän saa takaisin käyttöön painamalla päivää uudestaan. Jos päivälle on asetettu päälläoloaikoja, ne säilyvät muistissa. 9 HUOM! Muista painaa Tallenna -painiketta ennen kuin poistut viikkokellon aika-asetuksista, jotta asetetut ajat tallentuvat. Käyttö VAK-Kärki ohjauksella VAK-Kärki ohjaus otetaan käyttöön painamalla paneelin alareunan painiketta. Tällöin kiuasta voidaan käyttää kauko-ohjaamalla ohjauskeskusta ulkoisesta järjestelmästä (esim. kiinteistöautomatiikalla) potentiaalivapaalla kärkitulolla. Kauko-ohjaus saadaan käyttöön kytkemällä kytkentäkaaviossa esitetyn riviliitinparin välille kytkin. Kiuas on päällä kun kytkimen kärkipari on yhdistetty. HUOM! Kiukaan yhtäjaksoiseksi päälläoloajaksi ei saa asettaa yli h (poikkeuksena laitoskäyttöön annetut kiuaskohtaiset ohjeet). Lämpötilan säätö tapahtuu ohjauskeskuksesta.

10 Käyttö VAK-Modbus ohjauksella 0 VAK-Modbus ohjaus otetaan käyttöön painamalla paneelin alareunan painiketta. Tällöin ohjauskeskusta voidaan ohjata kiinteistöautomatiikasta Modbus-väylän kautta. Modbusväylän liitin (RJ-4) on ohjauskeskuksen alareunassa. Tarvittaessa voidaan linkittää useampia ohjauskeskuksia toisiinsa ja ohjata niitä yhtäaikaa. VAK-Modbus ohjauksella voidaan ohjata päälläoloaikaa ja myös lämpötila-arvoja kiinteistöautomatiikasta käsin. Muut asetukset Asetusvalikosta käsin voidaan lisäksi katsoa ohjauskeskuksen käyttötunnit valitsemalla Käyttötunnit. Kelloajan ja päivämäärän asetus tapahtuu Kellonasetus kohdasta.

11 Laite asetukset Asetusvalikon kohta Laite asetukset on lukittu. Näitä asetuksia tulee muuttaa vain tarvittaessa. Lukitus on avattavissa pitämällä VAK-kärki - ja Käsikäyttö -painikkeita painettuina yhtä aikaa, lukon kuva poistuu näytöltä ja laite asetukset voidaan valita. HUOM! Kaikkia kolmea on siis painettava samanaikaisesti. Hälytykset Hälytysnäytöllä näkyy vikatilanteessa laitteen ilmoittamat hälytykset punaisena. - Ylilämpösuoja, hälyttää jos anturin T ylilämpösuoja laukeaa, käsinpalautettava anturista painamalla - Ylilämpösuoja, hälyttää jos anturin T ylilämpösuoja, sulava komponentti, anturi vaihdettava - Antureiden välinen lämpötilaero, hälyttää jos antureiden välinen lämpötilaero on liian suuri - Antureiden ylilämpö, hälyttää jos lämpötila on korkeampi kuin asetettu raja-arvo - Antureiden alilämpö, hälyttää jos lämpötila on matalampi kuin asetettu raja-arvo - MODBUS-hälytykset

12 HUOM! Antureiden ylilämpö- ja alilämpöhälytyksille voidaan kytkeä erilliset merkkivalot. Kohta esitetty kytkentäkaaviossa. Hystereesi Hystereesin arvo voidaan säätää välille -0 C (tehdasasetus C). Hystereesin asetus vaikuttaa halutun lämpötilan ohjaamiseen. Jos hystereesin arvo on C ja asetettu lämpötila-arvo esim. 80 C, on kiukaan ohjaus seuraava. Kiukaan molemmat tehoryhmät (vastusryhmät (K ja K)) ovat päällä kunnes asetettu lämpötila 80 C saavutetaan, tällöin toisen vastusryhmän lämmitys loppuu. Jos lämpötila nousee hystereesin arvon yli säädetyn lämpötila-arvon, tässä tapauksessa yli 8 C, sammuu myös toinen vastusryhmä. Kun saunan lämpötila seuraavaksi laskee alle 80 C, lähtee toinen vastusryhmistä lämmittämään. Jos saunan lämpötila edelleen laskee ja putoaa alle 7 C, lähtee myös toinen vastusryhmä päälle, eli kiuas toimii täydellä teholla.

13 3 Laite-ID Modbus-ohjaukseen liittyvä laitteen ID:n määrittäminen. Hälytysrajat Seuraavat hälytysraja-arvot voidaan asettaa: - lämpötila-antureiden (T jat) suurin sallittu lämpötilaero - alilämpöhälytys, 0-0 C - ylilämpöhälytys, C HUOM! Asetusten muutos edellyttää tallennusta ennen valikosta poistumista.

14 TAKUU Takuuaika on yksi vuosi alkaen ohjauskeskuksen toimituspäivästä. Takuu on voimassa Suomessa. Takuuaikana ilmenneet raaka-aineista tai valmistusvirheistä johtuvat viat korjataan veloituksetta. Takuu ei kata asennus- ja käyttöohjeiden vastaisesta asennuksesta ja/tai käytöstä johtuvia vikoja. VAROITUS! Kiuasta ei saa peittää. Kiukaan yläpuolelle tai sen läheisyyteen ei saa ripustaa syttyviä esineitä, esim. pyyhkeitä edes saunomisen jälkeen. Näistä aiheutuu palovaara jos kiuas kytketään päälle tarkistamatta saunaa. Termostaatin ja lämpötilanrajoittimen tuntoelinten peittäminen, oikosulkeminen tai niiden toiminnan muunlainen rajoittaminen on kielletty, koska tästä aiheutuu palovaara. Jos ne eivät toimi normaalisti, on häiriön syy selvitettävä ja korjattava. SAUNAPISTE Puh. (Tel) Telefax Y-tunnus Nostopörssi Oy Asessorinkatu 9 Int Kotipaikka: Kaarina Alv rek. FIN-0780 KAARINA info@saunapiste.fi FI749

15 Modbus rekisterit MISA ryhmäkeskukselle Yhteysasetukset: Baud, 8bit Data, Stop Bit, No Parity. Coil Function Values 0 On/Off (Modbus) 0 = Pois, = Päällä Luku/kirjoitus EXT R ele 0 = Pois, = Päällä K 0 = Pois, = Päällä 3 K 0 = Pois, = Päällä 4 Delta hälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku Alilämpöhälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku 6 Ylilämpöhälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku 7 Ylilämpösuoja = Normaalitila, 0 = Lauennut Luku 8 Ylilämpösuoja = Normaalitila, 0 = Lauennut Luku Holding register Function Value s 0 Tavoitelämpö (Modbus ) 40-0 [⁰ C] Luku/kirjoitu s Tavoitelämpö (Käsi) 40-0 [⁰ C] Käytössä oleva Tavoitelämpö 40-0 [⁰C] (Modbus tai Käsi) Luku 3 Lämpöanturi [nnn.n⁰c] Luku 4 vastaa 4.⁰C 3767 = Anturi puuttuu 4 Lämpöanturi [nnn.n⁰c] Luku 0 vastaa 0.⁰C 3767 = Anturi puuttuu Hystereesi -0 ⁰ C 6 Delta suuruus -0 ⁰ C 7 Alilämpö hälytysraja 0-00 [0-0.0⁰ C ] Luku 0 0 vastaa 0.0⁰C 8 Ylilämpö hälytysraja [ ⁰C] Luku 800 vastaa 80.0⁰C 9 Modbus-ID Laitteen ID Kirjoittaminen muihin, kuin sallittuihin rekistereihin on kielletty! Laitteessa neljä toimintatilaa. T oimintatila: Tavoitelämpöä ohjaa: Päälläoloaika: K äsiohjaus Käsivalinta Logiikasta Käsiajastin -h V iikkokello Käsivalinta Logiikasta Viikkokello VAK-Ohjaus k ärkitiedolla Käsivalint a Logiikasta VAK VAK-Ohjaus Modbus Väylän kautta Modbus MASTER VAK Yhteyden katketessa, Keskus sammuu Timeout:in jälkeen n. 0-0sek

16 A A K0 K0 S La F F F3 3 S F F F F3 RED 30VAC X X PE PE N N L L L L L3 L3 PE N U V W PE N U V W SYÖTTÖ / RYHMÄ RYHMÄ 3 Title: Ryhmäkeskus 3-00A Descr. MISA Rev. Date: /HT Company: ELEKTROPOINT OY Number: Page: /0 3 4 LOHKOKAAVIO MISA LOGIIKKA RK: 40A, 63A, 80A K4 K K K K3 A A A A A PE +4V CM PT_0A PT_A PT_0B PT_B YLI_0 YLI_ 4VDC 4VDC 4VDC 4VDC 4VDC PLC X3 V30-TU4 KEVI Ruskea Keltainen Harmaa Harmaa Vihreä Vihreä Valkoinen Valkoinen YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS EXT KONTAKTORI KONTAKTORI X4 EXT OUT 30VAC COM YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS VAK-OHJAUS (Potentiaalivapaa kärkitulo) N P F- F3- F-3 F3-3 F- F3- POWER 30VAC/4VDC

17 Kiinteistöautomaatio TR A A Ryhmäkeskus 00A Johtosarja Descr. MISA Rev. Date: /HT Company: ELEKTROPOINT OY Number: Page: 8/0 T3 L3 6 C0A, C3A, D40A N TR T L 4 3 T L T T T3 K0 K03 L L L3 4 6 F C4A F 3 C0A, C3A, D40A F3 KYTKENTÄOHJE MISA LOGIIKKA RK: 00A LIYCY, x0.7mm MAX 30m X X PE PE N N L L L L L3 L3 PE N U V W PE N U V W SYÖTTÖ / RYHMÄ RYHMÄ Vasturyhmä Vasturyhmä RYHMÄ RYHMÄ EXT PT00 X4 VAK A A A K K YLIlämpö POTENTIAALI VAPAA KÄRKITULO PT00 LIYCY, x0.7mm MAX 30m V30-TU4 +4V L N AC MODBUS, RS-48 Väylä (ISOLOINNISTA HUOLEHTII ASIAKAS!) A A ALIlämpö ALILÄMPÖ HÄLYTYS Kärkilähtö X3 PE +4V CM PT_0A PT_A PT_0B PT_B YLI_0 YLI_ CAT-UTP VARISTORI KEVI Ruskea Keltainen Harmaa Harmaa Vihreä Vihreä Valkoinen Valkoinen Anturi & Anturi & Anturi & Anturi Anturi Anturi Anturi Anturi Anturi YHTEINEN YLILÄMPÖ HÄLYTYS N P Kiuas päällä Tieto, 30VAC Kärkilähtö X3 RJ-4 LIITIN SININEN -> RJ4 pin 4 (A+) SININEN/VALKOINEN -> RJ4 pin 3 (B-) RUSKEA -> RJ4 pin 7-8 (GND) RUSKEA/VALKOINEN -> RJ4 pin 7-8 (GND) X

18 A A K0 K0 S La F F F3 3 S F F F F3 RED 30VAC F- F3- F-3 F3-3 F- F3- X X X PE PE N N L L L L L3 L3 PE N U V W PE N U V W SYÖTTÖ / RYHMÄ RYHMÄ F4- F- F4-3 F-3 F4- F- LOHKOKAAVIO MISA LOGIIKKA RK: 00A K4 K K K K3 4VDC A 4VDC A 4VDC A 4VDC A 4VDC A PE +4V CM PT_0A PT_A PT_0B PT_B YLI_0 YLI_ X3 PLC KEVI Ruskea Keltainen Harmaa Harmaa Vihreä Vihreä Valkoinen Valkoinen YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS EXT KONTAKTORI KONTAKTORI V30-TU4 X4 X7 A A K04 K0 F4 F F4 F X8 PE PE N N L L L L L3 L3 PE N U V W PE N U V W SYÖTTÖ / RYHMÄ RYHMÄ Title: Ryhmäkeskus 3-00A Descr. MISA Rev. Date: /HT Company: ELEKTROPOINT OY X6 Number: Page: 3/ N TR TR EXT OUT 30VAC N P COM YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS VAK-OHJAUS (Potentiaalivapaa kärkitulo) N TR TR POWER 30VAC/4VDC

19 A A K0 K0 S La F F F3 3 S F F F F3 RED 30VAC X X PE PE N N L L L L L3 L3 PE N U V W PE N U V W SYÖTTÖ / RYHMÄ RYHMÄ 3 Title: Ryhmäkeskus 3-00A Descr. MISA Rev. Date: /HT Company: ELEKTROPOINT OY Number: Page: /0 3 4 LOHKOKAAVIO MISA LOGIIKKA RK: 40A, 63A, 80A K4 K K K K3 A A A A A PE +4V CM PT_0A PT_A PT_0B PT_B YLI_0 YLI_ 4VDC 4VDC 4VDC 4VDC 4VDC PLC X3 V30-TU4 KEVI Ruskea Keltainen Harmaa Harmaa Vihreä Vihreä Valkoinen Valkoinen YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS EXT KONTAKTORI KONTAKTORI X4 EXT OUT 30VAC COM YLILÄMPÖHÄLYTYS ALILÄMPÖHÄLYTYS VAK-OHJAUS (Potentiaalivapaa kärkitulo) N P F- F3- F-3 F3-3 F- F3- POWER 30VAC/4VDC

20 HARMAA VIHREÄ KELTAINEN HARMAA VIHREÄ KELTAINEN RJ-4 PANEELI LIITIN (LTW) VALKOINEN. erässä kytketty PIN 3, ja 4.!!! VALKOINEN MAX 30m 70mm 40mm HARMAA VIHREÄ 3 3 KELTAINEN 4 4 VALKOINEN PT00 YLILÄMPÖSUOJA Ryhmäkeskus 3-00A Johtosarja (Sulava) Descr. MISA Rev. 3.0 Date:.0.0/HT ELEKTROPOINT OY Company: RUSKEA RUSKEA TERMOSTAATTIKAAPELI (Master) MAX 30m 70mm 40mm SININEN/VALKOINEN -> RJ4 pin 3 (B-) HARMAA RUSKEA -> RJ4 pin 7-8 VIHREÄ RUSKEA/VALKOINEN -> RJ4 pin KELTAINEN 4 4 VALKOINEN RUSKEA TERMOSTAATTIKAAPELI RUSKEA SININEN -> RJ4 pin 4 (A+) Number: Page: / ANTURI PT00 YLILÄMPÖSUOJA (kuitattava) PT00 PE PE SUOJAVAIPPA SUOJAVAIPPA 3 4 ANTURI PT00 3 4

21 Modbus rekisterit MISA ryhmäkeskukselle Yhteysasetukset: Baud, 8bit Data, Stop Bit, No Parity. Coil Function Values 0 On/Off (Modbus) 0 = Pois, = Päällä Luku/kirjoitus EXT R ele 0 = Pois, = Päällä K 0 = Pois, = Päällä 3 K 0 = Pois, = Päällä 4 Delta hälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku Alilämpöhälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku 6 Ylilämpöhälytys 0 = Normaalitila, = Hälytys Luku 7 Ylilämpösuoja = Normaalitila, 0 = Lauennut Luku 8 Ylilämpösuoja = Normaalitila, 0 = Lauennut Luku Holding register Function Value s 0 Tavoitelämpö (Modbus ) 40-0 [⁰ C] Luku/kirjoitu s Tavoitelämpö (Käsi) 40-0 [⁰ C] Käytössä oleva Tavoitelämpö 40-0 [⁰C] (Modbus tai Käsi) Luku 3 Lämpöanturi [nnn.n⁰c] Luku 4 vastaa 4.⁰C 3767 = Anturi puuttuu 4 Lämpöanturi [nnn.n⁰c] Luku 0 vastaa 0.⁰C 3767 = Anturi puuttuu Hystereesi -0 ⁰ C 6 Delta suuruus -0 ⁰ C 7 Alilämpö hälytysraja 0-00 [0-0.0⁰ C ] Luku 0 0 vastaa 0.0⁰C 8 Ylilämpö hälytysraja [ ⁰C] Luku 800 vastaa 80.0⁰C 9 Modbus-ID Laitteen ID Kirjoittaminen muihin, kuin sallittuihin rekistereihin on kielletty! Laitteessa neljä toimintatilaa. T oimintatila: Tavoitelämpöä ohjaa: Päälläoloaika: K äsiohjaus Käsivalinta Logiikasta Käsiajastin -h V iikkokello Käsivalinta Logiikasta Viikkokello VAK-Ohjaus k ärkitiedolla Käsivalint a Logiikasta VAK VAK-Ohjaus Modbus Väylän kautta Modbus MASTER VAK Yhteyden katketessa, Keskus sammuu Timeout:in jälkeen n. 0-0sek

lukien ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE

lukien ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE 15.5.014 lukien LOGI 0350 0500 0800 01000 (13735L) (13750L) (13780L) (13800L) 40 A 63 A 80 A 100 A Logiikkaohjattu ohjauskeskus laitoskäyttöön. Ominaisuudet:

Lisätiedot

15.5.2014 lukien ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE

15.5.2014 lukien ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET LOGI-OHJAUSKESKUKSILLE 15.5.014 lukien LOGI 0350 0500 0800 01000 (13735L) (13750L) (13780L) (13800L) 40 A 63 A 80 A 100 A Logiikkaohjattu ohjauskeskus laitoskäyttöön. Ominaisuudet:

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Ohjauskeskus 13720 Digitaalisella ohjauspaneelilla, digitaalisella viikkokellolla, ajastetulla ohituskytkimellä ja kaukoohjaus mahdollisuudella varustettu ohjauskeskus max. 22

Lisätiedot

-kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje

-kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje -kiukaan elektronisen ohjaimen asennus- ja käyttöohje Turvallisen saunomisen takaamiseksi lue nämä varoitukset ensin! Sähköverkkoliitännän saa tehdä ainoastaan sähköasentaja, jolla on voimassa olevien

Lisätiedot

SNOW. 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE 1/6

SNOW. 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE 1/6 1/6 SNOW 12465DV / 12465DM sähkökiuas 6,6 kw 12475DV / 12475DM sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE KIUKAAN SIJOITTAMINEN SAUNAHUONEESEEN Asenna vain yksi kiuas yhteen saunahuoneeseen. Kiukaan ympärille

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja.

Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja. ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sähkökäyttöiset kiukaat Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä johtuvia vikoja. Aurinkokiuas Oy:n tekninen

Lisätiedot

KIVISET D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw

KIVISET D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw 1/6 KIVISET 12460D sähkökiuas 6 kw 12480D sähkökiuas 8 kw ASENNUSOHJE JA KÄYTTÖOHJE KIUKAAN SIJOITTAMINEN SAUNAHUONEESEEN Asenna vain yksi kiuas yhteen saunahuoneeseen. Kiukaan ympärille ei saa rakentaa

Lisätiedot

KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS

KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS 1101--119 PINTA-ASENNUS 1 SYLA 6 SYLA PU RAKENNE 1 1) Ryhmävarokkeet kiukaan kahdelle tehoryhmälle (molemmilla on oma kontaktori). ) Merkkivalo, keltainen. Palaa kiukaan ollessa

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet.

LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet. Misa Oy puh: 020-7109390 fax: 020-7109399 Punaportinkatu 15 Email: misa@misa.fi 54710 LEMI http://www.misa.fi 1 (5) LAAVUKIUAS 10012 ja 10018 Sähköllä toimivan kiukaan asennus- ja käyttöohjeet. 1. KIUKAAN

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava kaksoistermostaatti ETR/F 1447 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus ETR/F 1447 termostaattia käytetään esimerkiksi ulkoalueiden ja vesikourujen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi.

Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. 450007 Koskestusnäytöllinen termostaatti 3A asetusten muuttaminen Primex-lattialämmitysjärjestelmälle sopivaksi. Edistyneet asetukset: Asetuksia muuttamaan pääsee, kun painaa ensin POIS/PÄÄLLE-painikkeesta

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551

ASENNUSOHJE. DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 ASENNUSOHJE DIN-kiskoon asennettava termostaatti ETI-1551 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon tai lämmityksen ohjaus ETI-1551 termostaattia käytetään saattolämmityksen ja sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti soveltuu

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI AITO VERKKO 6kW ja 9kW ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE AITO VERKKO 6kW 907228 AITO VERKKO 9kW 907229 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen 2. Kiinnityslevy + kiinnitysruuvit

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG-COMPACT BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella 4) Kytkentä käsinkuittauksella 5) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien

Lisätiedot

HUOLTOKIRJA MISA ERM / HPK LAITOSSÄHKÖKIUKAILLE SISÄLTÖ:

HUOLTOKIRJA MISA ERM / HPK LAITOSSÄHKÖKIUKAILLE SISÄLTÖ: SAUNASPESIALISTI HUOLTOKIRJA MISA ERM / HPK LAITOSSÄHKÖKIUKAILLE SISÄLTÖ: LAITOSSÄHKÖKIUKAIDEN VUOSIHUOLTO KERKES KIUASKIVIEN LADONTAOHJE KERKES KIUASKIVIEN HOITO-OHJE Päivämäärä Kiuashuolto Kivien pesu

Lisätiedot

ASENNUS-JA KÄYTTÖOHJE OHJAUSKESKUS 1418-22-1519. 1. Rajoitinkello 2. Termostaatti 3. Merkkilamppu 4. Ohjaussulake KONTAKTORI KOTELO 2005-1

ASENNUS-JA KÄYTTÖOHJE OHJAUSKESKUS 1418-22-1519. 1. Rajoitinkello 2. Termostaatti 3. Merkkilamppu 4. Ohjaussulake KONTAKTORI KOTELO 2005-1 ASENNUS-JA KÄYTTÖOHJE OHJAUSKESKUS --. Rajoitinkello. Termostaatti. Merkkilamppu. Ojaussulake KONTAKTORI KOTELO 00- Kontaktorit ojautuvat ojauskeskukselta. TUNTOELIN OLET -. Lämpötilarajoittimen palautuspainike

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15

9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15 9/2015 SAUNAN OHJAUSKESKUS A2-15 Asennusohje Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Osa 1 Asennusohje YLEISET TURVAOHJEET... 3 1 Saunan ohjauskeskuksen asennuksen valmistelu... 4 2 Saunan ohjauskeskuksen asennus...

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat

Älykäs huoneyksikkö. Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat Tekniset tiedot: Mittaustarkkuus Mittauselementti Näyttö Käyttöjännite Virrankulutus Tiiveysluokka Mitat +0.5 C NTC-10 LCD 24 VAC +10%, 50 Hz / 60 Hz 1 VA IP 20 (kuivat tilat) K = 86 mm S = 23 mm L = 86

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista ja asennuksesta sekä kytkennästä. SG-BODY Compact MUTING valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) DIP-kytkimet / asetukset 3) Kytkentä automaattikuittauksella ilman muting-toimintoa 4) Kytkentä käsinkuittauksella ilman

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET MISA ERM-HPK Laitossähkökiukaille Tuote no:2000, 20001, 20002, 20003, ja 20006

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET MISA ERM-HPK Laitossähkökiukaille Tuote no:2000, 20001, 20002, 20003, ja 20006 - A N T A A - L Ö Y L Y J E N - P U H U A - P U O L E S T A A N - ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET MISA ERM-HPK Laitossähkökiukaille Tuote no:2000, 20001, 20002, 20003, 20004 20005 ja 20006 MISA ERM-HPK laitossähkökiuas

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member Summary Form Skill Number 406 Skill Sähköasennus Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E F Työ- ja sähkötyöturvallisuus Käyttöönotto, testaus ja toiminta Mitat ja

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ

SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ SUNDIAL FLOW+ - OHJAUSYKSIKKÖ V.2.8.1 Sundial Flow+ V2.8.1 Sivu 1 Tekniset tiedot Sundial Flow+ - Aurinkolämpöjärjestelmän ohjausyksikkö 9 järjestelmä vaihtoehtoa Järjestelmän tilan seuranta Etäseuranta

Lisätiedot

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä.

1. Asennus suoritetaan kiinteänä ja varustetaan kytkimellä. FI Asennusohjeet devireg 330 A Käyttökohteet: devireg 330 käytetään lattia- ja huonelämmitysten säätöön, kylmälaitteiden ohjaukseen sekä ulkoalueiden ja räystäskourujen sulanapidon ohjaukseen ja myös teollisuuden

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE FI ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE NARVI ROCKY ELECTRON 6008 NARVI ROCKY ELECTRON 6008 DELUXE NARVI ROCKY ELECTRON 9008 NARVI ROCKY ELECTRON 9008 DELUXE 1. SÄHKÖKIUASPAKETTIIN KUULUU: 1. Kiuas ohjauslaitteineen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M

KÄYTTÖOHJE PEL / PEL-M V2.0.0 (05.09.2014) 1 (6) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot

Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella

Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Aurinkokiuas Lupaus 6,6 ja 9,0 kw asennusohjeet kiinteällä ohjauskeskuksella Lue huolellisesti asennus- ja käyttöohjeet ennen kiukaan asennusta. Takuu ei kata asennus- tai käyttövirheestä

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 Turvavalokeskukset EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 24 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajännitteellä. 1. Asennus Keskus tulee

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Elco elektroninen termostaatti ELTH

Elco elektroninen termostaatti ELTH Keskus Lämpötilasäätimet ja -anturit Elco elektroninen termostaatti ELTH Elektroninen termostaatti DIN-kiskoon On-off säätö digitaalinäytöllä NTC-anturi, säätöalue -35 C...+99 C Yksi tai kaksi relelähtöä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HLS 35. Versio 1.1 25.5.2010 1 (6) TOIMINTOKAAVIO

KÄYTTÖOHJE HLS 35. Versio 1.1 25.5.2010 1 (6) TOIMINTOKAAVIO KÄYTTÖOHJE HLS 35 Versio 1.1 25.5.2010 1 (6) TOIMINTOKAAVIO HLS 35 säädin on suunniteltu erityisesti huonekohtaiseen lattialämmitys/jäähdytys käyttöön. Säätimen avulla on mahdollista hyödyntää lattiajäähdytystä

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

SÄHKÖ- SUUNNITTELIJALLE

SÄHKÖ- SUUNNITTELIJALLE SÄHKÖ- SUUNNITTELIJALLE PILASTER-JÄRJESTELMÄN YHTEYDESSÄ SÄHKÖSUUNNITTELUSSA HUOMIOITAVAA Pilaster AIR Pilaster taloautomaatioverkko Kaapelointi- ja kytkentäohjeita Pilaster -hormien potentiaalintasaus

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132 FI Asennusohjeet Devireg 130, 131 ja 132 Sisältö: 1. Käyttökohteet ja toiminto 2. Asennusohjeet a. Lattia-anturin asennus, Devireg 130 ja 132 b. Asennuskohde, Devireg 130,131 j 132 c. Kytkentäkaaviot,

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

CONTROLS SUOMI. Mitat: Tunnistimet: Paino: Saunahuoneen valo: Jännite Teho max. Sulake. Jännite/max. Teho. Erillinen kontaktoriyksikkö

CONTROLS SUOMI. Mitat: Tunnistimet: Paino: Saunahuoneen valo: Jännite Teho max. Sulake. Jännite/max. Teho. Erillinen kontaktoriyksikkö Mitat: Tehoyksikkö (L x K x S): Erillinen Käyttöpaneli S-malleissa (L x K x S): Paino: S- tyyppi: Tehoyksikkö Käyttöpaneli B-tyyppi: Jännite/max. Teho 3-vaiheisena: Teho max 1-vaiheisena: Teho max Taajuus

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä.

HUOM! Tämä on vain pikaohje. Manuaalissa tarkemmat tiedot turvamääräyksistä, vaatimuksista, asennuksesta sekä kytkennästä. SG4-BIG REFLECTOR BASE valopuomien PIKAOHJE Sisältö: 1) Liitännät ja johtimet 2) Kytkentä automaattikuittauksella 3) Kytkentä käsinkuittauksella 4) EDM toiminto (ulkoisten koskettimien valvonta) 5) Turvavalopuomin

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje

SET-61. Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 23.9.2009 D17016Ds SET-61 Käyttö- ja asennusohje 1. TEKNISET TIEDOT SET-61 laitteisto Käyttöjännite

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991

ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 ASENNUSOHJE DIN-kiskotermostaatti ETV-1991 KÄYTTÖKOHTEET Lämmityksen tai sulanapidon ohjaus ETV termostaattia käytetään sähkölämmityksen sekä sulanapidon ohjaukseen. Termostaatti on DIN-kisko -asenteinen

Lisätiedot

Nokeval No 280701. Käyttöohje. Tekstinäyttö 580-ALF

Nokeval No 280701. Käyttöohje. Tekstinäyttö 580-ALF Nokeval No 28070 Käyttöohje Tekstinäyttö 580-ALF Nokeval Oy Yrittäjäkatu 2 3700 NOKIA Puh. 03-342 4800 Fax. 03-342 2066 2 Kenttänäytttösarja 580 sarjaviesteille 5820 580 Sarjaviesti RS-232 tai RS-485 PC

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä

Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 Yleistä Telestart T91 Käyttö- ja huolto-ohje Telestart T91 FI Yleistä Hyvä Webasto-asiakkaamme! Olemme iloisia, että valintanne on kohdistunut tähän Webasto-tuotteeseen. Oletamme, että laitteen asentanut palvelupiste

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ

HYDROSET EN 8-4 F PINNANSÄÄTÖ- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ KESKUSYKSIKKÖ Keskusyksikkö on laitekotelon sisään työnnettävää mallia ja laitetta voidaan käyttää seinä- tai paneeliasenteisena. Keskusyksikkö sisältää virransyötön, toimintojen viiveet, releet, merkkivalot,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M

KÄYTTÖOHJE TEHR LU / TEHR-M V1.0.7 (31.10.2013) 1 (5) YHTEENSOPIVT TUOTTEET TEHR LU TEHR LU-PU TEHR- TEHR--PU TEKNISET TIEOT Käyttöjännite Virrankulutus ittausalue (valitaan jumppereilla) Toiminnot Optiot Lähdöt Tiedonsiirto Tarkkuus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 ASENNUSOHJE Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus RCD-2030 vikavirtasuojattu lattiatermostaatti on tyylikäs ja saneerauskohteissa myös erittäin kustannustehokas

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET TEHOYKSIKKÖ SUOMI. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi!

KÄYTTÖOHJEET TEHOYKSIKKÖ SUOMI. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi! KÄYTTÖOHJEET TEHOYKSIKKÖ Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi! Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa, kosteutta,

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 316

Asennusohjeet. devireg 316 FI Asennusohjeet devireg 316 devireg 316 on monikäyttöinen DIN-kiskoon asennettava termostaatti. devireg 316 asennetaan keskukseen, jonka rakennesyvyys tulee olla vähintään 52 mm. Asennus: Termostaatti

Lisätiedot

Käyttöohje (lyhyt versio) Sulatuksen ohjauslaite EBERLE EM

Käyttöohje (lyhyt versio) Sulatuksen ohjauslaite EBERLE EM Käyttöohje (lyhyt versio) Sulatuksen ohjauslaite EBERLE EM 524 89 Versio 0209/fi Toimintatila Menu Tässä tilassa näkyy ylemmällä rivillä toimintatila ja alemmalla aseteltu arvo. Kun painaa painiketta MENU,

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä. Tekniset tiedot:

Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä. Tekniset tiedot: Hälytyskeskus SÄLE 10 järjestelmä SÄLE 10 hälytyskeskus S.no.71 150 01 SLY 10 silmukkakortti S.no.71 150 19 SA 2 akkuyksikkö S.no.71 150 11 SL 1 alahälytyskoje S.no.71 150 05 SL 2 alahälytyskoje S.no.71

Lisätiedot

Säätökeskus RVA36.531

Säätökeskus RVA36.531 Säätökeskus Asennusohje 1. Johdanto Tämä ohje koskee säätökeskusta joka on tarkoitettu lämmönsäätöön pientaloissa jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.ohje tulee säilyttää lähellä säädintä.. Säätökeskus

Lisätiedot

Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje

Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje Kivipatterit - Käyttö- ja asennusohje Turvallisen lämmittämisen takaamiseksi lue nämä varoitukset ensin! Sähköverkkoliitännän saa tehdä ainoastaan sähköasentaja, jolla on voimassa olevien määräysten mukaiset

Lisätiedot

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7

-Motorracing Electronics WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE. WB-näyttö Käyttöohje v1.0 12/2011 1/7 WB-NÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...4 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1. INNOVATE LC-1 OHJELMOINTI...6

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti

SET-61. Käyttö- ja asennusohje. Oy Labkotec Ab Labkotie Kangasala Vaihde Fax Sähköposti Oy Labkotec Ab Labkotie 1 36240 Kangasala Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 Sähköposti labkotec@labko.fi 02.01.2003 D17016Cs SET-61 Käyttö- ja asennusohje S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1. TEKNISET

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

PIKAOHJE SCG-PUMPUN VAK-OHJAUKSEN MUUTTAMINEN KÄSISÄÄDÖLLE SCA-PUMPUKSI JA TAKAISIN

PIKAOHJE SCG-PUMPUN VAK-OHJAUKSEN MUUTTAMINEN KÄSISÄÄDÖLLE SCA-PUMPUKSI JA TAKAISIN SCG-PUMPUN VAK-OHJAUKSEN MUUTTAMINEN KÄSISÄÄDÖLLE SCA-PUMPUKSI JA TAKAISIN -Hz valo palaa näytöllä näkyy taajuus. -A valo palaa näytöllä näkyy moottorivirta-arvo RUN valo palaa Pumppu pyörii Näyttö 4-digit

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä 088U0212 Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset................... 5 4. Välitystesti............................

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3 Asennusohje SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3 v4.. FIN Smart R PCU3 5 Sisällysluettelo. Valmistelut. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin asentaminen

Lisätiedot

SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET SÄHKÖKIUKAAN UKU-OHJAUSKESKUKSEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 2 SISÄLLYS ENNEN ASENNUSTA... 2 SAUNAN UKU-OHJAUSLAITTEEN ASENNUS... 3 UKU-OHJAUSPANEELI... 3 KYTKENTÄRASIA... 3 YLIKUUMENEMISSUOJALLA VARUSTETTU

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M

KÄYTTÖOHJE PEL 2500 / PEL 2500-M V2.0.0 (24.10.2014) 1 (7) KÄYTTÖÖNOTTO Asennus - Lähetin tulisi asentaa mittauskohdan yläpuolelle kondensoitumisongelmien välttämiseksi. - Kanavan ylipaine mitataan siten, että kanavan mittayhde yhdistetään

Lisätiedot