RAKENTAMISEN JOHTAMINEN, JAETTU URAKKA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAKENTAMISEN JOHTAMINEN, JAETTU URAKKA"

Transkriptio

1 Sivu 1/16 Diaarinumero: OUKA/909/ /20 Projektinumero: Hanke: Kivikkokankaan päiväkoti RAKENTAMISEN JOHTAMINEN, JAETTU URAKKA KÄSITTEISTÖ Rakennuttaja: luonnollinen tai juridinen henkilö, jonka lukuun rakennustyö tehdään ja joka viime kädessä vastaanottaa työntuloksen. Pääurakoitsija: rakennuttajaan sopimussuhteessa oleva urakoitsija, joka vastaa YSE 4 :n ja Talo 2000 nimikkeistön mukaisista työmaan johtovelvollisuuksista ja Valtioneuvoston työturvallisuutta käsittävän päätöksen (VNa 205/2009) tarkoittamista päätoteuttajan tehtävistä. Tilaaja: urakoitsijan sopimuskumppani, joka on tilannut urakkasuorituksen. Tilaajana voi toimia rakennuttaja tai urakoitsija. Urakoitsija: tilaajan sopimuskumppani, joka on sitoutunut aikaansaamaan sopimusasiakirjoissa määritellyn työntuloksen ja asettamaan sen suorittamiseen YSE kohdan tarkoittaman ammattitaitoisen työnjohdon. Aliurakoitsija: urakoitsijan tilauksesta työtä suorittava toinen urakoitsija Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30, OULUN KAUPUNKI puh , faksi (Yrityksen sähköposti) (Internet-osoite)

2 Sivu 2/16 1 HALLINNOLLISET ASIAT 1.1 Vastuullisten ja valtuuksien ilmoittaminen Rakennuttaja ilmoittaa kirjallisesti selonottoneuvotteluissa tai viimeistään ennen työn aloittamista työmaan johtovelvollisuuksista vastaavan edustajat, rakennuttamistehtävistä vastaavan edustajat ja valvontaorganisaation sekä heidän valtuutensa. Urakoitsijan tulee nimetä urakkaneuvottelussa tai viimeistään ennen työn aloittamista kirjallisesti YSE 56 :n mukainen työnjohto, mahdolliset vastaava työnjohtaja ja erityisalojen työnjohtajat sekä työturvallisuudesta vastaava henkilö. 1.2 Rakennuspaikka ja sen rakennusaikainen käyttö Rakennuttaja luovuttaa rakennuspaikan pääurakoitsijan käyttöön veloituksetta siinä kunnossa kun se tarjoushetkellä on. Urakkaan sisältyvät rakentamispalvelut on esitetty omissa suoritusvelvollisuuteen liittyvissä asiakirjoissa. Lopullisiksi jäävien koneiden, laitteiden, asennusten ja tilojen rakennusaikaiseen käyttöön tulee saada tilaajan kirjallinen lupa. Mikäli tilaaja osoittaa urakoitsijan käyttöön valmistuvia huonetiloja ja niissä olevia kojeita, laitteita ja varusteita, tulee hänen saattaa nämä ennen luovutusta uuden veroiseen kuntoon tarvittaessa uusimalla vioittuneet pintakäsittelyt, verhoukset, päällysteet, varusteet laitteet ja asennukset. 1.3 Työmaakokoukset Työmaan hallitsemiseksi pidetään työmaakokouksia noin kerran kuukaudessa rakennuttajan, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden yhdessä sopimina ajankohtina (YSE 66 ). Urakoitsijat ovat velvollisia ilmoittamaan ennakolta työmaakokouksissa esille otettavat asiat niin hyvissä ajoin, että tilaaja on niistä tietoinen eli vähintään kaksi työpäivää ennen työmaakokouksia. Pöytäkirjaan kohdistuvat reklamaatiot tulee esittää välittömästi pöytäkirjan julkaisun (projektipankissa) jälkeen kuitenkin viimeistään kolme työpäivää ennen seuraavaa työmaakokousta. Urakoitsijoilla on velvollisuus osallistua työmaakokouksiin. Pöytäkirjat liitteineen toimitetaan projektipankkiin, jossa ne ovat kaikkien osapuolten nähtävillä ja tulostettavissa. 1.4 Työmaapäiväkirja ja työmaan tarkastusasiakirja Pääurakoitsija pitää numeroiduin sivuin varustettua työmaapäiväkirjaa hankkeen projektipankissa sähköisesti YSE 75 :n mukaisesti. Työmaapäiväkirjaan merkitään tietoja, joita ovat mm. rakennustyön ja tärkeimpien työsuoritusten aloittaminen ja lopettaminen, sääolosuhteet, mittaukset, tarkastukset ja kokeet

3 Sivu 3/16 tuloksineen, muistutukset, sopimukset ja päätökset, työhäiriöt ja muut tapahtumat, joilla on merkitystä rakennustyölle. Työmaalla pidetään ja säilytetään pääurakoitsijan hankkimaa tarkastusasiakirjaa. Urakoitsijoiden edustajat ovat velvollisia tekemään työn edellyttämät tarkastukset määräysten ja viranomaisvaatimusten mukaisesti ja merkitsemään ne tarkastusasiakirjaan. 1.5 Asiakirjat Rakentamisessa noudatetaan lakeja, asetuksia, niihin rinnastettavia julkisoikeudellisia määräyksiä sekä tarjouspyyntöasiakirjoissa mainittuja rakentamista koskevia yleisiä ohjeita. Edellä mainitut katsotaan tulleen asianosaisten tietoon, kun ne on julkaistu, vaikkakin niiden voimaantulo olisi vasta rakennusaikana. Urakoitsija on velvollinen hankkimaan omaan työsuoritukseensa vaikuttavat, rakentamisessa noudatettavat asiakirjat, kuten lait, asetukset, määräykset ja ohjeet sekä huolehtimaan siitä, että ne ovat myös rakennuttajan edustajien käytettävissä työmaalla. Jos asiakirjoista puuttuu työsuorituksen määrittely jonkin osasuorituksen kohdalta, noudatetaan työn suorituksessa rakentamisessa yleisesti vastaavissa yhteyksissä hyväksyttyä työtapaa tai suoritusta. Urakoitsijalla on vertailuvelvollisuus (YSE 1998) sopimusasiakirjojen ja työn aikaisten asiakirjojen kesken sekä lisäksi myös sellaisten työn aikana urakoitsijalle luovutettujen asiakirjojen osalta, jotka liittyvät työn suoritukseen, mutta eivät ole sopimusasiakirjoja (esim. LVISA- urakoitsijoille luovutetut kaluste- ja alakattosuunnitelmat). Tilaaja toimittaa kustannuksellaan työmaalle urakkalajikohtaiset punakynäsuunnitelmat kansioituna. Kukin urakoitsija vastaa siitä, että työmaalla sovitut pienehköt muutokset joita ei viedä välittömästi suunnittelijan toimesta toteutussuunnitelmiin, tulevat merkityiksi punakynämerkinnöin em. punakynäsuunnitelmiin tarvittaessa päivittäin. Punakynäsuunnitelmat ovat toteutussuunnitelmien ensimmäiset revisiot eikä niitä saa käyttää toteutussuunnitelmina. niitä ei myöskään päivitetä suunnittelijoiden toimesta työmaan toteutuksen aikana. Urakoitsijat luovuttavat hankkeen valmistuttua punakynäkansionsa suunnittelijoille tarkastettaviksi ja edelleen suunnittelijan toimesta loppusuunnitelmissaan huomioitaviksi. Punakynäsuunnitelmien ajantasaista täydentämistä seurataan tilaajan, rakennuttajan, suunnittelijoiden ja valvojien toimesta säännöllisesti ja vähintäänkin työmaakokousten ja työmaakäyntien yhteydessä.

4 Sivu 4/16 Urakoitsijat tilaavat hankeen projektipankista tilaajan kustantamina urakkalajikohtaiset ns. työmaan aloitussarjat. Aloitussarjojen määrä sovitaan viimeistään 1. työmaakokouksessa (=työmaan aloituskokous) (yleensä 3 sarjaa). Kaikki tarvitsemansa lisäaloitussarjat, alaurakoita ja alihankintoja varten tarvitsemansa suunnitelmat sekä muutos- ja täydennyssuunnitelmat noutavat urakoitsijat suoraan hankkeen projektipankista ja tilaavat kustannuksellaan niistä mahdollisesti tarvitsemansa kopiotulosteet haluamastaan kopiolaitoksesta. Tilaaja vastaa siitä, että hankkeen projektipankkiin vietävästä mistä tahansa suunnitelmasta tai asiakirjasta lähtee välittömästi viesti kaikille ko. suunnitelmaa tai asiakirjaa mahdollisesti tarvitseville. 1.6 Työmaan kieli Työmaalla hoidetaan sekä suullinen että kirjallinen yhteydenpito suomen kielellä. Urakoitsijalla on aina oltava työmaalla suomenkielinen työnjohto. Mikäli urakoitsijan ulkomainen työntekijä ei ymmärrä pääurakoitsijan suomen kielellä antamaa työhönopastusta, tulee urakoitsijan järjestää perehdytykseen tulkkaus. 1.7 Laskujen käsittely Urakoitsija esittää sopimusten mukaiset maksuerät ja kirjallisten tilausten mukaiset lisä-/muutostyölaskut hyväksyttäviksi ko. urakan valvonnasta vastaavalle. Sopimusten ja maksuerätaulukoiden mukaiset maksuerät hyväksytetään eo. tavalla hyödyntämällä sähköpostin liitteenä kierrätettävää maksuerätaulukon eräluetteloa (avoin Excel -taulukko), johon esim. solujen / rivien eri taustaväreillä on urakoitsija merkinnyt jo hyväksytyt maksuerät ja sillä hetkellä hyväksyttäviksi esittämänsä maksuerät. Esitys palautuu sähköpostiviestin muodossa tultuaan hyväksytyksi takaisin urakoitsijalle urakoitsijan sähköistä verkkolaskutusta varten. Sivu-urakoitsijat pyytävät ensin hyväksynnät esittämilleen maksuerille edellä kuvatulla tavalla pääurakoitsijalta, joka välittää tiedon (sähköpostin välityksellä) ko. valvojalle. Hyväksyttyjen laskujen eräpäivät lasketaan hyväksyntäpäivästä, joka ei useinkaan ole sama kuin laskun päiväys. Maksuehto on 21 päivää.

5 Sivu 5/16 2 YHTEISKUNTAVELVOITTEIDEN HOITAMINEN 2.1 Tilaajavastuulain mukaiset selvitykset Hanketta koskevassa julkisessa hankintailmoituksessa ja tarjouspyynnössä esitettynä ajankohtana urakoitsijan on toimitettava seuraavat tilaajavastuulain (1233/2006 ja muutos 470/2012) edellyttämät selvitykset ja todistukset tai muu luotettava selvitys seuraavien vaihtoehtojen mukaisesti: Tilaajavastuu.fi:n Luotettava Kumppani yritysraportti tai Rakentamisen Laatu RALA ry:n pätevyysrekisteristä tulostettu ajantasainen yritysraportti sekä kaupparekisteriote tai todistus tai muu luotettava selvitys seuraavista: selvitys merkinnästä ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisäverovelvollisten rekisteriin (Patentti ja rekisterihallituksen ja verohallinnon yhteinen yritystietojärjestelmä), kaupparekisteriote, todistus verojen maksamisesta tai verovelkatodistus ja selvitys siitä, että verovelkaa koskeva maksusuunnitelma on tehty todistus eläkevakuutuksen ottamisesta ja eläkevakuutusmaksujen suorittamisesta tai selvitys siitä, että erääntyneitä eläkemaksuja koskeva maksusopimus on tehty todistus tapaturmavakuutuksen ottamisesta, selvitys työhön sovellettavasta työehtosopimuksesta tai keskeisistä työehdoista Tilaajavastuu.fi:n ja/tai Rakentamisen Laatu RALA ry:n todistukset hyväksytään vain niiltä osin, kuin niistä käyvät vaaditut tiedot ilmi. Niistä mahdollisesti puuttuvat tiedot on urakoitsijan esitettävä ja toteen näytettävä muulla hyväksyttävällä tavalla. Mikäli urakoitsija on valtio tai kunta, urakoitsijan ei tarvitse liittää edellä mainittuja todistuksia tai selvityksiä tarjouksensa liitteeksi. Todistusten aitous on pystyttävä toteamaan toimitetuista dokumenteista ilman selonottajan omia lisäselvityksiä. Mahdollisista ulkomaisista todistuksista on esitettävä suomenkieliset käännökset siinä laajuudessa, että keskeinen sisältö on todettavissa suomen kielellä. Mikäli toimitetuissa tiedoissa on joltain osin häiriömerkintä, muu puute tai tietoja ei ole kokonaan tai osittain saatavilla Luotettava Kumppani tai RALA -palvelujen kautta, sitoutuu urakoitsija toimittamaan viipymättä tilaajan määrittämät lisäselvitykset.

6 Sivu 6/16 Edellä esitettyjen todistusten ja selvitysten lisäksi on urakoitsijan toimitettava myös: vastuuvakuutustodistus (vakuutussumma vähintään ) selvitys tai riittävä vakuutus siitä, ettei urakoitsijaa työmaalla edusta tai sen johto- ja hallintotehtävissä muutoin toimi liiketoimintakiellossa oleva henkilö Hanketta koskevassa julkisessa hankintailmoituksessa edellytetyt urakoitsijan referenssejä ja taloudellista tilannetta koskevat selvitykset ja dokumentit. Esitetyt tiedot, todistukset ja selvitykset eivät saa olla annettaessa kolmea kuukautta vanhempia ja niiden tulee olla ajantasaisina saatavissa urakkasuorituksen aikana. Jos sopimus on voimassa yli 12 kuukautta, tulee urakoitsijan toimittaa tilaajalle 12 kk:n välein edellä mainitut selvitykset verojen ja eläkkeiden suorittamisesta. Rakennuttaja tai urakan tilaaja ei hyväksy sellaista urakoitsijaa, joka ei ole toimittanut edellä mainittuja selvityksiä. Tällainen tarjous hylätään ja hylkäysperusteet annetaan tarjouksen tekijälle itselleen tiedoksi. Urakoitsijan tulee sisällyttää nämä vaatimukset kaikkia aliurakoitaan koskeviin tarjouspyyntöihin ja sopimuksiin. Aliurakkatarjouksen antajan tulee omalta osaltaan valtuuttaa aliurakan tilannut urakoitsija esittämään vastaavat selvitykset rakennuttajalle. 2.2 Aliurakoitsijoiden käyttäminen ja ketjuttaminen Rakennuttajaan sopimussuhteessa oleva urakoitsija voi luovuttaa urakan tai sen osia edelleen toiselle urakoitsijalle aliurakkana. Aliurakan ketjuttaminen tätä pidemmälle ei ole sallittua ilman rakennuttajan hyväksymää erityistä syytä. Kaikki aliurakoitsijat tulee aina hyväksyttää rakennuttajalla. Rakennuttaja vaatii, että ennen kunkin yksittäisen aliurakointisopimuksen solmimista urakoitsija esittää rakennuttajalle aliurakoitsijasta tilaajavastuulain mukaiset selvitykset sekä kirjallisen vakuutuksen siitä, ettei aliurakoitsijaa edusta työmaalla tai muutoin liiketoimintakiellossa oleva henkilö. Rakennuttajalla on oikeus olla hyväksymättä niitä aliurakoitsijoita, joiden tilaajavastuutiedoissa on puutteita, todistusten aitoudesta ei voida saada varmuutta ja/tai todistuksia ei olennaisilta osin ole käännetty suomeksi tai on muuten aihetta epäillä, ettei aliurakoitsija pysty huolehtimaan tai aio huolehtia yhteiskunnallisista velvoitteistaan kuten veroista tai sopimuspalkoista.

7 Sivu 7/16 Aliurakoitsijan tulee sitoutua yksilöimään ennen työn aloittamista työmaalla työskentelevät palveluksessaan olevat henkilöt. Pääurakoitsijan tulee ylläpitää ajantasaista luetteloa myös aliurakoitsijoista ja näiden työntekijöistä työmaalla. Rakennuttajalla on oikeus keskeyttää työt, mikäli urakkasuorituksia on ketjutettu ilman rakennuttajan nimenomaista hyväksyntää. Urakoitsijan tulee purkaa ketjutettu aliurakkasopimus välittömästi ja vastata rikkomuksestaan aiheutuvasta haitasta. Rakennuttaja tiedottaa sopimusrikkomuksesta Rakennusteollisuus RT ry:lle ja Rakentamisen laatu RALA ry:lle. Rakennuttajalla on oikeus periä pää- tai sivu-urakoitsijalta sopimussakkoa 0,02 % arvonlisäverottomasta urakkasummasta kultakin työpäivältä, jonka aikana sopimuksenvastainen aliurakoitsija on työskennellyt työmaalla. 2.3 Henkilötunnisteet, kulkuluvat ja työntekijöiden perehdyttäminen Rakennuttaja edellyttää lakisääteisten kuvallisten veronumeroilla varustettujen henkilötunnisteiden ehdotonta käyttöä työmaalla. Rakennuttaja velvoittaa pääurakoitsijan huolehtimaan hankekohtaisten kulkulupien aliurakoitsija- sekä henkilötunnistehallinnoinnista sekä kulkulupien myöntämisestä ja käytön valvonnasta työmaalla. Pääurakoitsijan on huolehdittava siitä, että rakennustyömaalla työskentelevillä urakoitsijan kaikilla omilla työntekijöillä sekä sivu- ja aliurakoitsijoidensa työntekijöillä on työmaalla liikkuessaan näkyvillä henkilön yksilöivä kuvallinen tunniste. Tunnisteesta on käytävä ilmi, onko työmaalla työskentelevä työsuhteessa oleva työntekijä vai itsenäinen työnsuorittaja, sekä mainittava henkilön nimi, veronumero ja, mikäli kyse ei ole itsenäisestä työnsuorittajasta, työnantajan nimi. Jokaisen urakoitsijan on ilmoitettava pääurakoitsijalle ennen työvaiheen aloittamista omien ja alihankkijoidensa työmaalla työskentelevien työntekijöiden nimet, veronumerot ja syntymäajat tarvittavien kulkulupien myöntämiseksi. Pääurakoitsija myöntää työmaalle kulkulupia, valvoo niiden käyttöä ja palauttamista sekä ylläpitää työntekijöiden kulkulupaluetteloa. Kulkuluvan myöntäminen edellyttää henkilöllisyyden todistamista viranomaisen myöntämällä henkilökortilla tai passilla. Kulkulupaluetteloon merkitään vähintään työntekijän nimi, syntymäaika ja veronumero sekä työnantaja, työnantajan yritystunnus, luvan voimassaoloaika ja päättyneen kulkuluvan palautuspäivä. Ulkomaisen työntekijän osalta merkitään lisäksi työntekijän työnteko-oikeuden peruste ja liitetään luetteloon kopio henkilökortista tai passista, Työmaan kulkulupaluettelo tulee olla myös sähköisessä muodossa ajantasaisena hankkeen projektipankissa. Työmaalla tulee olla esillä vertailu aliurakoitsija- ja kulkulupaluetteloista sekä urakoitsijoiden välisiä sopimussuhteita kuvaava kaavio.

8 Sivu 8/16 Pääurakoitsija perehdyttää työmaalla työskentelevät henkilöt ennen kulkuluvan myöntämistä. Perehdytyksessä on huomioitava myös työturvallisuus- ja laaturiskit sekä kielitaitorajoitteet. Perehdyttäminen ja sen sisältö on dokumentoitava. Pääurakoitsijan tulee luovuttaa jokaiselle työntekijälle työntekijän turvaohje, jonka kukin työntekijä kuittaa perehdytyksen ohessa saaduksi erilliseen työntekijäluetteloon. Pääurakoitsijan toimesta tehtävä perehdytys tehdään lähtökohtaisesti yhden kerran työmaalla toimivaa yritystä kohden. Näin ollen kunkin urakoitsijan tai aliurakoitsijan työmaalla työskentelevät henkilöt perehdytetään aina samalla kertaa. Mahdolliset poikkeamat edellä esitettyyn menettelyyn sovitaan työmaakokouksessa tai muussa yhteisesti sovitussa kokouksessa ottaen huomioon urakan laajuuden ja aikataulullisten tekijöiden vaikutukset kerralla perehdyttämisen mahdollisuuksiin. Rakennuttaja seuraa kuvallisten henkilötunnisteiden ja kulkulupien käyttöä muun muassa tarkastuksilla. Henkilöt, jotka rikkovat määräystä kuvallisten tunnisteiden ja kulkulupien käytöstä, poistetaan työmaalta. Lisäksi rakennuttajalla on oikeus periä 100 euroa sopimussakkoa jokaisen puuttuvan tunnisteen tai kulkuluvan osalta pääurakoitsijalta ja/tai rakennuttajaan sopimussuhteessa olevalta urakoitsijalta, jonka työntekijää, aliurakoitsijaa tai alihankkijaa rikkomus koskee. 2.4 Työnteko-oikeudet Kaikissa tämän hankkeen urakkasopimuksiin liittyvissä työsuhteissa on noudatettava vähintään niitä työsuhteen vähimmäisehtoja, joita Suomen lain ja työehtosopimusmääräysten mukaan on noudatettava samanlaatuisessa työssä (Hankintalaki 49 ). Rakennuttaja edellyttää, että kaikki urakoitsijat liittyvät Veronumero.fi - palveluun, josta veronumerolain edellyttämät tiedot ovat keskitetysti saatavilla ja niissä tapahtuvat muutokset automaattisesti valvottavissa. Henkilö, jota ei ole merkitty veronumerorekisteriin, ei voi saada kulkulupaa, eikä voi näin ollen työskennellä työmaalla. Suomessa työskentelevillä ulkomaalaisilla on oltava suomalainen eläkevakuutus tai voimassa oleva E101- tai A1-todistus ennen kuin kulkulupa voidaan myöntää. EU:n ulkopuolisilta kansalaisilta edellytetään lisäksi voimassa olevaa oleskelulupa, joka oikeuttaa työntekoon Suomessa. Jokaisen urakoitsijan tulee varmistaa omien yhteiskunnallisten velvoitteidensa lisäksi myös alihankkijoidensa työntekijöiden oleskeluluvat. Vastuu laittomasti maassa oleskelevien työntekijöiden palauttamisesta, palkoista aiheutuvista kustannuksista sekä mahdolli-

9 Sivu 9/16 sista seuraamusmaksuista on viimekätisesti rakennuttajan sopimuskumppanina toimivalla urakoitsijalla. 2.5 Urakoitsijatietojen ilmoittaminen Rakennuttajalla on oikeus ilmoittaa kaikkien solmimiensa, vähintään 7500 euron arvoisten urakkasopimusten tiedot neljännesvuosittain Verohallinnolle. Urakoitsijan tulee ilmoittaa vastaavat tiedot kaikkien aliurakoitsijoidensa osalta Verohallinnon ohjeiden mukaisesti, kun urakan yhteislaskutus (kokonaislaskutus tai sovittu urakkasumma) ylittää 7500 euroa. Urakoitsijan on myös edellytettävä aliurakkasopimuksissaan, että kaikki aliurakoitsijat ilmoittavat omien aliurakoitsijoidensa tiedot. Työmaan sijaintipaikkakunnan lääninverovirastolle ilmoitetaan neljännesvuosittain: urakoitsijan nimi-, yhteys- ja urakkatiedot: urakoitsijan nimi, Y-tunnus, osoite, vastuuhenkilön nimi (ulkomaisista yrityksistä myös edustaja Suomessa), työmaan nimi, urakointilaji, urakkahinta, urakan aloittamispäivä ja arvioitu valmistumisajankohta. Vuoden 2013 aikana otetaan lisäksi käyttöön työntekijöitä ja rakennusurakoita koskeva ilmoitusmenettely. Menettelyssä työmaan päätoteuttaja ilmoittaa Verohallinnolle kuukausittain tiedot työmaalla työskentelevistä työntekijöistä ja muista suorituksensaajista ja kukin tilaaja ilmoittaa omat aliurakkansa kuukausittain Verohallinnolle. 3 LAATUASIAT (YSE ) 3.1 Laadunvarmistusjärjestelmä ja laatusuunnitelma Urakoitsijan tulee esittää kirjallisesti tätä työtä koskeva oma sekä aliurakoitsijoidensa laadunvarmistusjärjestelmä ennen töiden aloitusta. Jos urakoitsijalla ei tätä ole, tulee urakoitsijan ennen töiden aloitusta kirjallisesti kuvata kuinka varmistuu sopimuksen mukaisen laadun saavuttaminen. Urakoitsija laatii työmaalle hankekohtaisen laatusuunnitelman, jossa on esitetty mm. työmaan osapuolet valtuuksineen, laatutavoitteet, laadunvarmistustoimenpiteet, riskien hallinta, turvallisuusriskien arviointi, tuotannon ohjaus- ja suunnittelutehtävät, käytettävät työmenetelmät, kosteuden hallinta, erikseen tehtävät työmaasuunnitelmat, tarkastus- ja hyväksyttämismenetelmät, osapuolten yhteistyö, yhteydenpito ja tiedonkulku sekä laatusuunnitelman päivittäminen. Laatusuunnitelmaan tulee sisällyttää yhtenä osana urakoitsijan itselle luovutus kirjallisesti dokumentoituna.

10 Sivu 10/ Suunnittelijan laadunvalvonta Valvontaa suorittavat rakennuttajan oman organisaation lisäksi suunnittelijat. Suunnittelijoilla on oikeus valvoa, että työ muodostuu suunnitelmien mukaiseksi. Heillä ei ole oikeutta sopia muutoksia. 3.3 Suunnitelmakatselmus Ennen urakkasopimuksen tekemistä rakennuttaja järjestää tarvittaessa neuvottelun, jossa mm. selvitetään, että urakoitsijalla on urakkasopimuksen solmimiseksi ja töiden aloittamiseksi tarvittavat tiedot. 3.4 Erityiset katselmukset ja mittaukset Ennen töiden aloittamista rakennuspaikalla pidetään aloituskatselmus, jossa rakennusalue luovutetaan urakoitsijan käyttöön työn toteutusta varten. Rakennusluvassa mainituista viranomaiskatselmuksista huolehtii vastaava työnjohtaja. Muiden viranomaistarkastusten pitäminen kustannuksineen kuuluu kutakin työtä suorittavalle urakoitsijalle. Mikäli viranomaisten valvontatoimenpiteet aiheuttavat muutoksia, on urakoitsijan velvollisuus sopia niistä tilaajan kanssa. 3.5 Kokeet ja mallit Urakoitsijan on huolehdittava siitä, että kaikki urakkaansa kuuluvat laadunvalvontakokeet ja mallisuoritukset tulevat tehdyksi. Ennen mallin katselmointia tulee urakoitsijan tehdä selvitys mahdollisista suunnitelma- ja sopimuspoikkeamista. Kokeet ja mallit tulee tehdä hyvissä ajoin, että mahdolliset muutokset ja korjaukset voidaan sekä suunnittelussa että hankinnassa toteuttaa ja että rakennuttajan päätös lopullisesta hyväksyttävästä suoritustavasta saadaan ilman aikataulun muutosta. Kokeet ja mallit luovutetaan tuloksineen rakennuttajalle. Mikäli kokeisiin ja malleihin liittyy urakoitsijoiden keskinäisiä suorituksia, tulee kokeet ja mallit valmistaa pääurakoitsijan johdolla ja valvonnassa. 3.6 Laitteiden, materiaalien ja työtapojen ennakkohyväksyntä Urakoitsijoiden on hyväksytettävä rakennuttajalla kaikki laitteet, materiaalit ja työtavat, joita ei ole yksilöity suunnitelma-asiakirjoissa tai jotka poikkeavat niistä. Hyväksyntä kirjataan työmaakokouspöytäkirjaan tai siitä on saatava muu kirjallinen hyväksyntä. Rakennuttajan hyväksyntä ei kuitenkaan vähennä urakoitsijan sopimuksen mukaista vastuuta. Urakoitsija on velvollinen toimittamaan kaikista käyttämistään materiaaleista tarvittavat tuotetiedot, joilla voidaan osoittaa materiaalin vastaavuus suunnitelmaan ja kelpoisuus käyttötarkoitukseensa.

11 Sivu 11/ Vastaanotto Sopimuksen mukainen laatu ja valmius todetaan vastaanottomenettelyllä, jossa noudatetaan YSE 11 :n ja YSE 71 :n mukaisia periaatteita. Vastaanottomenettelyä johtaa rakennuttaja tai rakennuttajan puolesta projektin johtaja ja sitä koordinoi pääurakoitsija. Vastaanottoa edeltää tilaajan/rakennuttajan suorittamat urakoitsijoiden itselle luovutusten jälkeiset urakkasuoritusten tarkastukset. Urakkasuoritusten tarkastukset ovat kaikissa urakoissa sanktiollisia välitavoitteita ja ne suoritetaan urakkasopimusluonnosten ja -sopimusten mukaisesti 2 viikkoa ennen pääurakoitsijan pyytämää vastaanottotarkastusta. Ennen vastaanottotarkastusta urakoitsija suorittaa itselle luovutuksen, toimittaa siitä dokumentit rakennuttajalle ja varaa rakennuttajalle mahdollisuuden ennakkotarkastuksiin (urakkasuoritusten tarkastus). Edelleen urakoitsija luovuttaa rakennuttajalle ennen vastaanottotarkastusta kaikki urakkaan sisältyvät luovutusasiakirjat, kuten esim. tarkekuvat (täydennetyt punakynäkansiot), viranomaisten leimoilla varustetut lupapiirustukset ja niihin liittyvät luvat, tarkastuspöytäkirjat, takuusitoumukset, tuotekelpoisuustodistukset, materiaalitiedot sekä käyttö- ja huolto-ohjeet. Huoltokirja-aineisto on luovutettava sähköisessä muodossa. Mikäli vastaanotto- ja jälkitarkastuksia joudutaan pitämään enemmän kuin yksi, tarkastuksien kustannuksista vastaavat ne urakoitsijat, joiden töiden keskeneräisyydestä johtuen ovat uudet tarkastukset tarpeen. Ylimääräisen tarkastuksen kustannuksina tilaaja perii ylimääräisen tarkastuksen aiheuttajalta korvausta 1500 / vastaanottotarkastus ja 1000 / jälkitarkastus. Vastaanotto- ja osatarkastustilaisuuksissa tulee kaikkien urakoitsijoiden edustajien olla henkilöitä, jotka tuntevat täysin työsuorituksen ja siihen kuuluvat laitteet. Rakennuttajalle on varattava mahdollisuus osallistua kaikkiin osatarkastustilaisuuksiin. Urakoitsijat tekevät osatarkastusten edellyttämät mittaukset sekä laativat pöytäkirjat tarkastuksista, mittauksista ja kokeista LVISA-töiden vastaanoton aikataulu Vastaanottotarkastusta edeltäen suoritetaan LVISA -töiden osalta: Laitteiden ja materiaalien ennakkohyväksyntä rakennustöiden edistymisen yhteydessä Laite- ja asennustapatarkastukset rakennustöiden edistymisen yhteydessä Tehdaskokeet rakennustöiden edistymisen yhteydessä LVISA -laitteiden toimintatarkastusvalmius 6 viikkoa ennen vastaanottotarkastusta Urakoitsijoiden suorittamat toimintatarkastukset, jotka on suoritettava ennen LVISA -laitteiden toimintakokeita

12 Sivu 12/16 LVISA -laitteiden toimintakokeet, joiden tulee olla hyväksytysti suoritettu 4 viikkoa ennen vastaanottotarkastusta LVISA -laitteiden säädöt, mittaukset ja koestukset Automatiikan hienoviritys Kuormituskokeet Rakennusautomaation ohjelmiston toimivuustarkastukset LVISA-järjestelmien yhteiskoekäyttö, joka on voitava aloittaa 4 viikkoa ennen vastaanottotarkastusta Tarkistusmittaukset, jotka pidetään vähintään 2 viikkoa ennen vastaanottotarkastusta Vastaanoton ennakkotarkastukset (urakkasuoritusten tarkastukset), jotka pidetään vähintään 2 viikkoa ennen vastaanottoa. Siivoukset ja korjaukset vastaanottoon mennessä Toimintakokeet Tilaajalle tehtävät toimintakokeet suoritetaan pääurakoitsijan esityksestä ja koordinoimana sen jälkeen, kun: kojeiden ja laitteiden rakenne-, laite- ja asennustapatarkastukset ja urakoitsijoiden omat ja eri urakoitsijoiden väliset toimintatarkastukset on hyväksytysti suoritettu sekä urakoitsijat ovat ilmoittaneet kaikkien laitteittensa olevan toimintakuntoisia ja toimittaneet toimintatarkastuksista muistiot pääurakoitsijalle. Toimintakokeiden edellytyksenä on, että seuraavat toimenpiteet on suoritettu: Rakennustyöt: konehuone ja sähkökeskukset ovat valmiit ja alustavasti siivottu rakennuksen muut tilat on siivottu ja ovat sellaisessa kunnossa, että toimintakoe ja sen jälkeen säätö- ja viritystyöt voidaan aloittaa ts. seinät, ovet, ikkunat yms. rakennusosat oltava asennettu Putkityöt: verkosto ja laitteet on asennettu lopullisesti verkosto on huuhdeltu ja esisäädetty eristystyöt on pääosin tehty mittarit on asennettu urakoitsijalle kuuluvat toimintatarkastukset on tehty Ilmanvaihtotyöt: kaikki koneet, laitteet kanavat ja säätö- ja päätelaitteet on asennettu ilmastointikoneet, puhaltimet ja kanavat ja päätelaitteet on puhdistettu niiden puhtausluokan edellyttämään tasoon säätö- ja pääte-elimet on asennettu urakoitsijalle kuuluvat toimintatarkastukset on tehty Sähkötyöt: kaikki sähkökeskukset ja johdotukset on asennettu niin, että virta tulee koneille ja säätölaitteille lopullista kytkentää myöten

13 Sivu 13/16 konehuoneiden valaistus toimii moottoreiden lämpösuojat on viritetty ja koestettu hälytykset on kokeiltu ja alustavasti merkitty pyörimissuunnat on tarkastettu pakkokytkennät on tarkastettu laitteet ja kaapelit on merkitty urakoitsijalle kuuluvat toimintatarkastukset on tehty Säätö- ja valvontalaitetyöt: säätö- ja valvontalaitteet on lopullisesti asennettu automatiikka on kytketty, esiviritetty ja asennusarvot aseteltu ohjaukset ja pakkokytkennät on tarkastettu kaikkien suunnitelmien mukaisten hälytysten siirtojen varmennettu ja dokumentoitu toiminta ja läpimeno tilaajan valitsemaan valvomoon vastaanottoon mennessä. (yksi vastaanoton edellytys) Toimintakokeet keskeytetään, mikäli toimenpiteet ovat keskeneräisiä tai puutteellisia. 3.8 Käyttöönotto ja takuuajan toimenpiteet Käyttöönottomenettelyä koordinoi rakennuttaja. Urakoitsijat ja laitetoimittajat järjestävät kukin omalta osaltaan käyttäjän kanssa sovittavina ajankohtina käyttöhenkilökunnalle eri järjestelmien ja laitteiden käyttöä koskevia koulutustilaisuuksia. Näistä on tarkempia määritelmiä ko. työselityksissä. Urakoitsijat laativat koulutusohjelmat ja aikataulut ja hyväksyttävät ne valvojilla hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa. Koulutus pyritään järjestämään aina kunkin järjestelmän tai laitteiston vastaanottokokeiden yhteydessä. Tilaisuuden kestoaika on kunkin laitetoimittajan osalta yksi työpäivä, ellei ko. työselityksessä ole muuta mainittu. Lisäksi urakoitsijoiden on annettava turvallisuuteen, hälytyksiin, poistumisteihin ym. vastaaviin liittyvissä asioissa koulutusta kaikille rakennuksessa työskenteleville sekä järjestettävä rakennuksen käyttöönoton jälkeen koulutustilaisuus kestoltaan yksi päivä. Käyttöhenkilöstön on pystyttävä luovutuksen jälkeen itsenäisesti huolehtimaan laitteistojen oikeasta käytöstä, kunnossapidosta ja käyttäjien huoltotoimenpiteistä. Kuhunkin urakkaan kuuluvat takuuajan huoltotoimenpiteet on mainittu ao. työselityksessä. Suoritetuista toimenpiteistä on laadittava pöytäkirja, jossa ilmenee yksityiskohtaisesti, mitä toimenpiteitä on suoritettu. Pöytäkirjaan on saatava käyttöhenkilökunnan hyväksyntä kirjallisena.

14 Sivu 14/16 Kohteessa pidetään tilaajan ja käyttäjien edustajien sekä urakoitsijoiden edustajien kesken toimivuuden tarkastus noin ½ vuotta kohteen käyttöönoton jälkeen. Tarkastuksen kutsuu koolle ja koordinoi pääurakoitsija. Kaikki urakoitsijat ovat velvollisia osallistumaan tarkastukseen. Kohteessa pidetään takuutarkastukset 1. ja 2. takuuvuoden jälkeen. Urakoitsija on velvollinen osallistumaan takuutarkastuksiin. Takuutarkastuksiin tulee urakoitsijan tuoda käyttöhenkilökunnan allekirjoittamat huoltopöytäkirjat, jotka liitetään takuutarkastuspöytäkirjaan. 3.9 Valvonta Tilaajan edustajat ja / tai rakennuttaja ja pääurakoitsija valvovat työsuorituksen laatua, työjärjestystä ja työaikataulua sekä poikkeamia. Urakoitsijoiden tulee ilmoittaa tarkastuksistaan pääurakoitsijan nimeämälle edustajalle ja varata hänelle mahdollisuus olla niissä läsnä. Pääurakoitsijan tulee ilmoittaa tarkastuksistaan rakennuttajan nimeämälle edustajalle ja varata hänelle mahdollisuus olla niissä läsnä. Mikäli urakoitsija toteaa työn aikana, että jonkun muun urakoitsijan työsuorituksen laatu / valmiusaste ei ole riittävä hänen töiden jatkamiselle tai että se vaikuttaa hänen töiden laatuun, niin hänellä on velvollisuus ilmoittaa tämä kyseiselle urakoitsijalle ja pääurakoitsijalle välittömästi. Jokaisen urakoitsijan tulee tutustua toisen osa-alueen suunnitelmiin niiltä osin kuin se työn suorittamisen kannalta on välttämätöntä. Mikäli suunnitelmat ovat ristiriitaisia tai työjärjestys aiheuttaa toiselle haittaa, on tästä neuvoteltava toisen osapuolen kanssa. 4 TYÖMAAN TYÖTURVALLISUUSASIAT Pääurakoitsija toimii työmaan työturvallisuutta koskevan Valtioneuvoston asetuksen VNa 205/2009 tarkoittamana päätoteuttajana huolehtien siitä, että edellä mainitun asetuksen mukaisia urakoitsijan työturvallisuusvelvoitteita noudatetaan. Työmaalle on laadittu toteutuksen aikaiset rakennuttajan turvallisuusasiakirja ja -säännöt, joita kaikkien työmaalla toimivien on noudatettava. Valvontavastuu on päätoteuttajalla ja oman työsuorituksensa osalta jokaisella urakoitsijalla. Jokainen urakoitsija laatii ennen työsuorituksensa aloittamista turvallisuusriskien arvion, joka liitetään urakoitsijan laatusuunnitelmaan.

15 Sivu 15/16 5 TYÖMAAN PUHTAUDENHALLINTA Noudatetaan ensisijaisesti hankkeelle laadittua Työmaahuolto-, puhtausja siivousselostusta. Työmaan puhtaudenhallinnassa noudatetaan lisäksi soveltuvin osin myös RTkortissa Sisäilmastoluokitus 2008, Sisäympäristön tavoitearvot, suunnitteluohjeet ja tuotevaatimukset (RT ) esitettyjä toimintatapoja ja menettelyjä. Erityistilojen vaatimukset määritetään erikseen tapauskohtaisesti. Puhtauden hallinta on osana jokaisen urakan suoritusvelvoitetta. Työpisteet pidetään järjestyksessä ja siivotaan sekä jätteet lajitellaan ja kuljetetaan päivittäin jätelavalle. Pölyävät jätteet käsitellään siten että pöly ei pääse leviämään ympäristöön. Pölyävien työvaiheiden aikana kiinnitetään erityistä huomiota pölyn syntymisen ja leviämisen estämiseen. Pölyn leviäminen estetään tarvittaessa osastoinnein, alipaineistuksin sekä kohdepoistolla. Sisävalmistusvaiheessa työkalut tulee aina varustaa kohdepoistolla. Harjaavien työmenetelmien käyttö on kielletty. Tupakointi työmaa-alueen sisätiloissa on ehdottomasti kielletty. Tupakointi on sallittua ulkotiloissa vain siihen erikseen osoitetulla alueella. Työmaan ulkoiseen näkymään tulee kiinnittää erityistä huomiota. Työmaa pidetään aina aidattuna. Ulkoalueet tulee pitää hyvässä järjestyksessä ja tavarat saa varastoida vain työmaasuunnitelmasta esitetyissä paikoissa. Urakoitsijoiden tulee aina erikseen sopia tavaratoimituksista pääurakoitsijan tai hänen nimeämänsä edustajan kanssa. 6 AIKATAULUASIAT Pääurakoitsija laatii yhdessä urakoitsijoiden ja rakennuttajan kanssa työaikataulun YSE 5 mukaisesti. Rakentamisen aikainen suunnitelma-aikataulu laaditaan tarvittaessa yhteistyössä tilaajan, urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kesken. Aikataulut laaditaan rakennustöiden edistymisen mukaiseksi siten, että urakoitsijoille jää riittävä aika hankintojen ja valmistelevien toimenpiteiden suorittamiseen. Aikataulujen laadinnan periaatteet ja niissä esitettävät erityiset kohdat sovitaan aikatauluja laadittaessa.

16 Sivu 16/16 Työmaalla noudatettava työaika on pääsääntöisesti arkipäivisin maanantaista perjantaihin kello Työskentely normaalin työajan ulkopuolella ja viikonloppuisin on sallittua vain pääurakoitsijan valvonnassa tai työmaalla erikseen sovitun ilmoitusmenettelyn mukaisesti. Tällöin on erityisesti valvottava hankekohtaisten kuvallisten henkilötunnisteiden ja kulkulupien käyttöä. Liikelaitos Oulun Tilakeskus Eero Keränen

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden

RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden RAKLI suosittelee jäsenilleen voimakkaampia toimia talousrikollisuuden torjumiseksi Harmaan talouden kokonaismääräksi on arvioitu 6,9 prosenttia bruttokansantuotteesta ja sen arvioidaan aiheuttavan vuosittain

Lisätiedot

RAKENTAMISEN JOHTAMINEN 1. HALLINNOLLISET ASIAT. 1.1 Vastuullisten ja valtuuksien ilmoittaminen. 1.2 Rakennuspaikka ja sen rakennusaikainen käyttö

RAKENTAMISEN JOHTAMINEN 1. HALLINNOLLISET ASIAT. 1.1 Vastuullisten ja valtuuksien ilmoittaminen. 1.2 Rakennuspaikka ja sen rakennusaikainen käyttö 19.11.2002 Sivu 1/5 1. HALLINNOLLISET ASIAT 1.1 Vastuullisten ja valtuuksien ilmoittaminen Tilaaja ilmoittaa kirjallisesti urakkaneuvotteluissa tai viimeistään ensimmäisessä työmaakokouksessa tilaajan

Lisätiedot

RAKENTAMISEN JOHTAMINEN 1 HALLINNOLLISET ASIAT. Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI. Metsokangas II, päiväkoti 2011-2012

RAKENTAMISEN JOHTAMINEN 1 HALLINNOLLISET ASIAT. Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI. Metsokangas II, päiväkoti 2011-2012 31.3.2011 Sivu 1/11 Diaarinumero: 5561/2008 Projektinumero: 601010 Tilaaja: Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI Hanke: Metsokangas II, päiväkoti 2011-2012 RAKENTAMISEN JOHTAMINEN 1

Lisätiedot

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus 1 / 5 3.5.2019 Tilaaja Vaasan Talotoimi Kirkkopuistikko 26A 65101 Vaasa Hanke Länsimetsän koulun rakennusautomaatiosaneeraus Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosaneeraus Hanke / toimitusosoite Länsimetsän

Lisätiedot

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu Espoon kaupungin 100 % omistama yhtiö Suomen toiseksi suurin kunnallinen vuokrataloyhtiö Kiinteistöjä 275 kpl Asuntoja 14.400 Asukkaita n. 32.000 Espoon Asunnot Oy / Espoonkruunu

Lisätiedot

Rakentamisen johtaminen

Rakentamisen johtaminen 1 / 13 27.6.2018 Tilaaja Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Hanke Pöyliöjärventie 2-8, vesikaton saneeraus Rakentamisen johtaminen Kokonaisurakka 2 / 13 Sisällysluettelo

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 30.6.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon asuntola Kivelän saneerauksen rakentamisesta.

Lisätiedot

Harmaa talous haastaa toimimaan

Harmaa talous haastaa toimimaan Hansel-Senaatti-kiinteistöt Toimitilapäivät Harmaa talous haastaa toimimaan 14.3.2013 Tu o m m e t i l a l l e r a t k a i s u t Pekka Muinonen, Vero 14.3.2013 2 # 222359 Verovelkaiset toimialoittain (Verohallinto

Lisätiedot

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 11.4.2014 Sivu 1/6 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta MAANRAKENNUSTYÖT, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka.

Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Keskustie 5b,29200 Harjavalta. Urakkamuotona on kokonaishintaurakka. HARJAVALLAN KAUPUNKI Tekniset palvelut Keskustie 5b Päiväys Dnro 29200 HARJAVALTA 8.7.2013 URAKKAOHJELMA MULLINMÄENTIE,POROLANOJAN SILLAN RAKENTAMINEN 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Osoite: Harjavallan

Lisätiedot

ASFALTOINTITYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

ASFALTOINTITYÖT, TARJOUSPYYNTÖ 4.4.2017 Sivu 1/5 Tilaaja: Kittilän kunta Valtatie 15 99100 Kittilä Hanke: Sirkan koulun laajennus / alapihan asfaltointi sekä Kittilän paloaseman kylmävarasto asfaltointi ASFALTOINTITYÖT, TARJOUSPYYNTÖ

Lisätiedot

HARMAAN TALOUDEN TORJUNTAVELVOITTEET

HARMAAN TALOUDEN TORJUNTAVELVOITTEET 1 (8) HARMAAN TALOUDEN TORJUNTAVELVOITTEET 1. EHTOJEN SISÄLTYMINEN SOPIMUKSEEN Tässä asiakirjassa määritellyt oikeudet ja velvollisuudet sisältyvät olennaisena osana osapuolten väliseen rakennuttamista

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 23.4.2015 Sivu 1/5 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Uusi rantasauna KOKONAISURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ (tilaaja) pyytää tarjoustanne Evon uuden rantasaunan rakentamisesta. Rakentamispaikka sijaitsee

Lisätiedot

Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa

Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa 1 (7) Hyväksytty Joryssä 5.10.2011 Päivitetty 7.1.2013 Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa 1 Menettelyt ja sopimusehdot senaatti-kiinteistöjen rakennushankkeissa Seuraavassa

Lisätiedot

TOIMINTAOHJE 1 (7) Hyväksytty johtoryhmässä 7.5.2013 päivitys 2.1.2014 # 181079. , Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa

TOIMINTAOHJE 1 (7) Hyväksytty johtoryhmässä 7.5.2013 päivitys 2.1.2014 # 181079. , Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa 1 (7) Hyväksytty johtoryhmässä 7.5.2013 päivitys 2.1.2014, Talousrikollisuuden torjunta Senaatti-kiinteistöjen toiminnassa Senaatti-kiinteistöt pyrkii omalta osaltaan edistämään rakennushankkeissa talousrikollisuuden

Lisätiedot

Rakennustyöt Iglut, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta

Rakennustyöt Iglut, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta 1 / 5 5.4.2018 Tilaaja Ranuan Seudun Matkailu Oy Rovaniementie 29 97700 Ranua Hanke Arctic Fox Glass Igloos Rakennustyöt Iglut, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta Hanke / toimitusosoite Arctic Fox Glass Igloos

Lisätiedot

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998.

1 Urakkasopimus YSE 1998 RT Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. 1 Urakkasopimus YSE 1998 RT 80260 RT 80260 1(5) URAKKASOPIMUS YSE 1998 Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998. Hanke Numero Rakennuskohde Urakkasopimus PÄÄURAKKA 1

Lisätiedot

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS

PUNKALAITUMEN KUNTA TEKNINEN TOIMI VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS VARTIOLAN KENTÄN VALAISTUS 12.9.2017 Sisällys 2(5) RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 3 SUUNNITTELIJAT... 3 KATSELMUKSET... 3 URAKKAMUOTO JA URAKOITSIJAN VELVOLLISUUDET... 3 TILAAJAN VELVOLLISUUDET... 3 SOPIMUSASIAKIRJAT...

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ HAUSJÄRVEN KUNNAN JA ERITYISESTI MONNIN KIINTEISTÖJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN HOIDOSTA

TARJOUSPYYNTÖ HAUSJÄRVEN KUNNAN JA ERITYISESTI MONNIN KIINTEISTÖJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN HOIDOSTA 10.10.2010 Sivu 1/5 Tilaaja: Keskustie 2-4 12100 Oitti Hanke: Monnin kiinteistöjen ja alueiden hoito TARJOUSPYYNTÖ HAUSJÄRVEN KUNNAN JA ERITYISESTI MONNIN KIINTEISTÖJEN JA YLEISTEN ALUEIDEN HOIDOSTA Kohdetiedot

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna. Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna. Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt 11.4.2014 Sivu 1/17 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta, Maanrakennustyöt KOKONAISURAKKA Sivu 2/17 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

RAKENNUSURAKKA, VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUS

RAKENNUSURAKKA, VESIKATON JA PIHA-ALUEIDEN PERUSKORJAUS Sivu 1/17 Tilaaja: Kiinteistö Oy Suonenjoen Vuokratalot PL 13, Keskuskatu 3 77601 Suonenjoki Y-tunnus: 0507259-9 Hanke: Rivitalon vesikaton ja piha-alueiden peruskorjaus, Majakatu 2, 77600 Suonenjoki RAKENNUSURAKKA,

Lisätiedot

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230 13101 Hämeenlinna. Evo, Asuntola Kivelän saneeraus. 30.6.2015 Sivu 1/17.

KOKONAISURAKKA URAKKAOHJELMA. Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230 13101 Hämeenlinna. Evo, Asuntola Kivelän saneeraus. 30.6.2015 Sivu 1/17. 30.6.2015 Sivu 1/17 Tilaaja: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Evo, Asuntola Kivelän saneeraus KOKONAISURAKKA Sivu 2/17 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA... 4 1.1

Lisätiedot

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA

RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA OULUN KAUPUNKI 1 (5) RAJAKYLÄN KOULUI, 1-vaihe, PERUSKORJAUS AV-HANKINTAAN LIITTYVIÄ MUITA VAATIMUKSIA Yleistä Av-laitetoimittaja sitoutuu suorittamaan sovittua urakkasummaa vastaan tämän asiakirjan, tarjouspyynnön

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 415/10.03.02/2014 Päiväys 27.03.2015 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 415/10.03.02/2014 Lieksan Kuhmonkadun tekniikkatalon rakentaminen, RAU-työt, sivu-urakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Suomi puh. +358 132442288 merja.kautto@pkky.fi

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ

HARJAVALLAN KAUPUNKI URAKKATARJOUSPYYNTÖ Sivu 1/5 Harjavallan kaupunki / Koulukeskuksen pysäköintialue Kokonaishintaurakka Arvoisa urakoitsija, Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan. Tarjous

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka, korjausrakentaminen. Äänekosken kaupunki Hallintokatu Äänekoski. Kymppitalon purku URAKKA- OHJELMA 1 / 15

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka, korjausrakentaminen. Äänekosken kaupunki Hallintokatu Äänekoski. Kymppitalon purku URAKKA- OHJELMA 1 / 15 1 / 15 30.5.2018 Tilaaja Äänekosken kaupunki Hallintokatu 4 44100 Äänekoski Hanke Kymppitalon purku Urakkaohjelma Kokonaisurakka, korjausrakentaminen 2 / 15 Sisällysluettelo Sivu 1. Tietoja rakennushankkeesta

Lisätiedot

Pyydämme urakkatarjoustanne Pirttikorven maanläjitysalueelle vastaanotettavien maa-ainesten muotoilu- ja levitystyöstä kokonaisurakkana.

Pyydämme urakkatarjoustanne Pirttikorven maanläjitysalueelle vastaanotettavien maa-ainesten muotoilu- ja levitystyöstä kokonaisurakkana. TARJOUSPYYNTÖ 10.4.2019 PIRTTIKORVEN MAANLÄJITYSALUEEN KONETYÖT 1. Tarjouspyynnön kohde ja paikka 2. Rakennuttaja 3. Urakkaan kuuluvat työt Pyydämme urakkatarjoustanne Pirttikorven maanläjitysalueelle

Lisätiedot

Puhelin: 040 335 4220

Puhelin: 040 335 4220 URAKKATARJOUSPYYNTÖ URJALAN KUNTA / TEKNINEN PALVELUKESKUS YHDYSVESIJOHTO KYLMÄKOSKI - URJALA RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA Nimi: Osoite: Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien

Lisätiedot

URAKKARAJALIITE URAKKARAJALIITE MAANRAKENNUS- JA KUITUTÖIDEN URAKKARAJALIITE

URAKKARAJALIITE URAKKARAJALIITE MAANRAKENNUS- JA KUITUTÖIDEN URAKKARAJALIITE URAKKARAJALIITE MAANRAKENNUS- JA KUITUTÖIDEN URAKKARAJALIITE 1. HALLINTOJÄRJESTELYT 1.1. Yleistä 1.2. Informointivelvollisuudet 1.3. Asioiden kirjaaminen 1.4. Työaikataulu 1.5. Piirustusaikataulu Työmaan

Lisätiedot

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5

KOKEMÄEN KAUPUNKI YHDYSKUNTAOSASTO 7.5.2014 1/5 7.5.2014 1/5 URAKKATARJOUSPYYNTÖ PENTTILÄNNIEMEN ASUNTOALUEEN VALAISTUKSEN SANEERAUS (Dnro 55/423/2010) 1. Hankinnan kohde 2. Hankinnan aikataulu Kokemäen kaupunki pyytää Teiltä tarjousta Penttilänniemen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 114/10.03.02/2015 Päiväys 24.04.2015 1/5 TARJOUSPYYNTÖ 114/10.03.02/2015 Peltolan E-rakennus, 1. vaihe, konehuoneen rakentaminen 3. kerrokseen ja LVISA-työt, Rakennustekniset työt, pääurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö:

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt Keskuskatu 29 A 31600 Jokioinen HANKE Jokioisten kunnan asfaltointityöt vuonna 2018 optio(-2019) Asfaltointityöt 2(6) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2018 optio(-2019) HANKINTAMENETTELY Kyseessä on Jokioisten

Lisätiedot

Mäntyharjun paloasema, Tarjouksen selonottoneuvottelun pöytäkirja

Mäntyharjun paloasema, Tarjouksen selonottoneuvottelun pöytäkirja 1 / 5 Tilaaja Mäntyharjun kunta Asematie 3 52700 Mäntyharju Hanke Mäntyharjun kunta, Mäntyharjun paloasema 2018 Kokousajankohta ja -paikka 5.6.2018 klo 8:00, Mikkeli, Yrittäjänkatu 2 Läsnä Timo Suutarinen

Lisätiedot

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana

KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana KAUHAJOEN KAUPUNKI TARJOUSPYYNTÖ Kauhajoen terveyskeskuksen peruskorjaus Alakattotyöt aliurakkana Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Kari Kulmala (040) Pyydämme urakkatarjoustanne Kauhajoen terveyskeskuksen

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Yksikköhintaurakka. Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B Kemijärvi. Katuvalaistuksen asennustyöurakka 2019

Urakkaohjelma. Yksikköhintaurakka. Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B Kemijärvi. Katuvalaistuksen asennustyöurakka 2019 1 / 21 25.3.2019 Tilaaja Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Hanke Katuvalaistuksen asennustyöurakka 2019 Urakkaohjelma Yksikköhintaurakka 2 / 21 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut

RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ. Konepalvelut RIIHIMÄEN KAUPUNKI Kaupunkikehityksen toimialalue TARJOUSPYYNTÖ TARJOUSPYYNTÖ Tarjouspyynnön nimi Tarjouspyyntöasiakirjat Tarjouspyyntöasiakirjat ovat saatavilla Hilma hankintailmoitusjärjestelmän kautta

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU

TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU TARJOUKSEN SOVELTUVUUSLIITTEET, TARJOAJAN SOVELTUVUUTTA KOSKEVAT OSALLISTUMISEHDOT, VANTAANJOEN PUTKISILTOJEN YLEISSUUNNITTELU Tarjoajan on täytettävä alla mainitut soveltuvuusvaatimukset. Mikäli tarjouksen

Lisätiedot

URAKKASOPIMUSLUONNOS

URAKKASOPIMUSLUONNOS 27.6.2018 Sivu 1/8 Tilaaja Kemijärven Kaupunki / Tekniset palvelut Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Urakoitsija Rakennuskohde Vesikaton saneeraus Pöyliöjärventie 2-8 98120 Kemijärvi Sivu 2/8 Me allekirjoittaneet

Lisätiedot

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Päätehtävät ja roolit Tilaaja päättää Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä Projektijohtaja johtaa hanketta Valvoja valvoo

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ

HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTAVIRASTO VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ HELSINGIN KAUPUNKI URAKKAOHJELMA HEL 2015-010163 Tekninen yksikkö VHA 18.9.2015 HELSINGIN KAUPUNGIN PELASTUSLAITOS HELSINGIN KAUPUNGIN VIRANOMAISLAITURIEN RAKENNUSTYÖ URAKKAOHJELMA 18.9.2015 HELSINGIN

Lisätiedot

Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys

Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YPÄJÄN KUNTA JA LOIMAAN VESI -LIIKELAITOS Ypäjä-Loimaa siirtoviemäri ja varavesiyhteys Tarjouspyyntö FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy P25129 Tarjouspyyntö Kauko Marttila

Lisätiedot

1/7. AVAIN Rakennuttaja Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet --- --- --- 5 0,000 0,000 Manuaalinen. --- ladattu --- ladattu ---

1/7. AVAIN Rakennuttaja Oy Max pisteet Annettu tieto Pisteet Annettu tieto Pisteet --- --- --- 5 0,000 0,000 Manuaalinen. --- ladattu --- ladattu --- 1/7 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 17026 / 60/48-paikkainen ikääntyvien tehostetun palveluasumisen palvelukoti (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 2 Kelvollisia tarjouksia yhteensä:

Lisätiedot

Pöytyän kunta. Tarjouspyyntö 07171 Päiväys 28.01.2013

Pöytyän kunta. Tarjouspyyntö 07171 Päiväys 28.01.2013 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 07171 KORJAUSILMOITUS: Kyrön päiväkoti, uudisrakennus 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Pöytyän kunnan tekninen toimiala Jani Koskinen Yläneentie 11 B 21870 Riihikoski Suomi

Lisätiedot

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito

AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito Tarjouspyyntö 1 (5) 8.9.2017 AURAN KUNTA Kaavateiden ja piha-alueiden talvikunnossapito 2017 2019 Tarjouspyyntö 1 Yleistä 2 Hankinnan kuvaus Auran kunta pyytää tarjoustanne kaavateiden ja piha-alueiden

Lisätiedot

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA

Tarjouspyyntö TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA Tarjouspyyntö KINNULAN KUNTA 07.08.2015 Tekninen toimi TARJOUSPYYNTÖ KATUJEN JA KEVYENLIIKENTEEN VÄYLIEN TALVIHOIDOSTA SILKKIPERÄNTIEN, KESKUSTIEN JA JÄÄJOENTIEN OSALTA 1 Yleistä Kinnulan kunta pyytää

Lisätiedot

Oripään kunnan talvikunnossapito

Oripään kunnan talvikunnossapito ORIPÄÄN KUNTA Oripään kunnan talvikunnossapito 2018 2021 Tarjouspyyntö Sisällysluettelo 1 Yleistä... 2 2 Hankinnan kuvaus... 2 3 Vähimmäisvaatimukset... 2 4 Tarjous... 3 4.1 Tarjouksen antaminen... 3 4.2

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt

TARJOUSPYYNTÖ Asfaltointityöt YLÖJÄRVEN KAUPUNKI HANKE YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN asfaltointityöt vuonna 2016-2018 Asfaltointityöt 2(5) TYÖN NIMI Asfaltointiurakka 2016-2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä

Lisätiedot

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ

HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 TARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KUNTA Katusaneeraus ja asfaltointityöt 2018 2(5) TYÖN NIMI Katusaneeraus ja asfaltointiurakka 2018 HANKINTAMENETTELY Kyseessä on julkinen kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta

Lisätiedot

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta

Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta Opas rakentamisen tiedonantovelvollisuudesta KUVALLINEN HENKILÖTUNNISTE Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä henkilöillä, työtehtävästä riippumatta, on oltava näkyvillä kuvallinen henkilötunniste,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA

MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA MYRSKYLÄN KUNTA TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA 1 Sisältö MYRSKYLÄN KUNTA... 0 TERVEYSASEMAN PERUSKORJAUS... 0 URAKKAOHJELMA... 0 SISÄLTÖ... 1 0 RAKENNUSHANKKEEN YHTEYSTIEDOT... 3 0.1 RAKENNUTTAJA,

Lisätiedot

SÄHKÖASENNUKSET JA TARVIKKEET

SÄHKÖASENNUKSET JA TARVIKKEET 20.2.2019 Sivu 1/5 Dnro: 370/2018 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelu Hanke: Janakkalan kunnan sähköasennukset ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2019 3.4.2022 + 1 optiovuosi SÄHKÖASENNUKSET JA TARVIKKEET

Lisätiedot

PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö

PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö PÖYTYÄN KUNTA PÄÄLLYSTEURAKKA 2017 Tarjouspyyntö Pöytyän kunta Tarjouspyyntö I SISÄLLYSLUETTELO 1 Hankinnan kuvaus... 1 1.1 Tarjouspyynnön sisältö... 1 2 Tarjouksen jättäminen... 1 2.1 Tavoitteellinen

Lisätiedot

5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen.

5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen. 1 (5) Tarjousnimike 5-AKSELINEN CNC-TYÖSTÖKONE (1 KPL) Tämä tarjoajan soveltuvuuslomake palautetaan täytettynä liitteineen. OHJE Tarjoaja täyttää tarjoajan soveltuvuuslomakkeen kaikki kohdat sekä palauttaa

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT

HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN PÄÄLLYSTYSTYÖT 1/6 URAKKAOHJELMA NAKKILA HARJAVALTA 3.2.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN JA NAKKILAN KUNNAN KESÄN 2017 2018 PÄÄLLYSTYSTYÖT 1 TILAAJA JA RAKENNUTTAJA Nimi: Harjavallan kaupunki, Tekninen lautakunta Osoite: keskustie

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013

TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 TARJOUSPYYNTÖ 15.4.2013 Tilaaja: Iin Kunta Jokisuuntie 2 91100 Ii Hanke: Vesijohtojen uusinta (vuokratalo) Talo C, Ratatie, Kuivaniemi, Iin Kunta Johdanto Hankkeen tarkoituksena on uusia Ratatien Talo

Lisätiedot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Alaniitynkadun saneeraus, Lahti, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot D/349/0.03.0.00/06 (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka. Kemijärven kaupunki Vapaudenkatu 8 B Kemijärvi. Suomun latujen hoitourakka URAKKA- OHJELMA 1 / 9

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka. Kemijärven kaupunki Vapaudenkatu 8 B Kemijärvi. Suomun latujen hoitourakka URAKKA- OHJELMA 1 / 9 1 / 9 7.8.2018 Tilaaja Kemijärven kaupunki Vapaudenkatu 8 B 98100 Kemijärvi Hanke Suomun latujen hoitourakka 2018 2020 Urakkaohjelma Kokonaisurakka 2 / 9 Sisällysluettelo Sivu 1. Tietoja urakasta 3 1.1.

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS)

KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) TARJOUSPYYNTÖ Sivu 1(5) TARJOUSPYYNTÖ KAUNIAISTEN KAUPUNGIN VIHERRAKENNUS- JA HOITOTYÖT VUODELLE 2017 (VUOSISOPIMUS) Hankinnan kohde ja kuvaus Pyydämme tuntihintaista tarjoustanne Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista varten tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 22.6.2015 MAARAKENNUSSIMULAATTORIN HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne simulaattorista maarakennuskoneen kuljettajien kouluttamista

Lisätiedot

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998

LUONNOS RT 80260 URAKKASOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET. toukokuu 1998 toukokuu 1998 1 (10) URAKKASOPIMUS Tämä sopimuslomake perustuu Rakennusurakan yleisiin sopimusehtoihin YSE 1998 RT 16-10660, LVI 03-10277, Ratu 417-T, KH X4-00241. Hanke No Rakennuskohde 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Kokonaisurakka, purkutyöt

Kokonaisurakka, purkutyöt PIR 59/5102/2015 Sivu 1/18 8.3.2016 Tilaaja: Pirkkalan kunta Tilapalvelu Rohtokuja 4 33960 Pirkkala Hanke: Nuolialan vanhan kivikoulun purku-urakka Kokonaisurakka, purkutyöt Sivu 2/18 SISÄLLYSLUETTELO:

Lisätiedot

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta

LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta LIITE 1 Tiedot tarjoajasta sekä palvelun laadusta Tarjous Lopen kunnan oppilas- ja palvelukuljetusten sekä asiointiliikenteen hankinnasta tehdään tällä asiakirjalla. Tarjoajan tulee täyttää tarjouspyynnön

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 139/10.03.02/2015 Päiväys 01.04.2015

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä. Tarjouspyyntö 139/10.03.02/2015 Päiväys 01.04.2015 1/6 TARJOUSPYYNTÖ 139/10.03.02/2015 KORJAUSILMOITUS: Metalli- ja autohallin vesikaton korjaus, Rakennustekniset työt, pääurakka 1. Hankintayksikön perustiedot Hankintayksikkö: Esko Tahvanainen Suomi puh.

Lisätiedot

Investoinnit johtaja Jukka Riikonen 23.12.2011 TALOUSRIKOLLISUUDEN TORJUNTA SENAATTI-KIINTESTÖJEN RAKENNUS- HANKKEISSA

Investoinnit johtaja Jukka Riikonen 23.12.2011 TALOUSRIKOLLISUUDEN TORJUNTA SENAATTI-KIINTESTÖJEN RAKENNUS- HANKKEISSA TALOUSRIKOLLISUUDEN TORJUNTA SENAATTI-KIINTESTÖJEN RAKENNUS- HANKKEISSA Rakennuttajakonsultin toimintaohje 1 Yleistä Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on yli 11 000 rakennusta, joiden kokonaispinta-ala

Lisätiedot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot

Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake 1 Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Pennalan logistiikka-alueen laajennus, Orimattila, KU Tarjouslomake Yhteiskunnalliset velvollisuudet ja kelpoisuusehdot (8) Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan osoite Y-tunnus

Lisätiedot

Aluetyöt, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta

Aluetyöt, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta 1 / 6 5.4.2018 Tilaaja Ranuan Seudun Matkailu Oy Rovaniementie 29 97700 Ranua Hanke Arctic Fox Glass Igloos Aluetyöt, Tarjouspyyntö kokonaisurakasta Hanke / toimitusosoite Arctic Fox Glass Igloos / Leirintäalueentie

Lisätiedot

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi

AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi AS OY ROVANIEMEN TUOHITIE 4 Tuohitie 4 96910 Rovaniemi URAKKAOHJELMA Salaoja- ja sadevesijärjestelmän uusiminen Urakkaohjelma 2 RAKENNUSHANKE Rakennushanke käsittää As Oy Rovaniemen Tuohitie 4. Salaoja-

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Viitasaaren Kaupunki Pihtiputaan Kunta

Tarjouspyyntö. Viitasaaren Kaupunki Pihtiputaan Kunta Tarjouspyyntö Kylmäaineita sisältävien jäähdytyslaitteiden määräaikaishuollosta ja pienkorjauksista Viitasaaren Kaupunki Pihtiputaan Kunta Tarjouspyyntö 1. Hankinnan kohde Kylmälaitteiden määräaikaistarkastukset

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA HYÖKKÄLÄN ALAKOULUN VÄISTÖTILAT

URAKKAOHJELMA HYÖKKÄLÄN ALAKOULUN VÄISTÖTILAT URAKKAOHJELMA HYÖKKÄLÄN ALAKOULUN VÄISTÖTILAT 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. HANKKEEN TIEDOT... 3 1.1 TILAAJA... 3 1.2 TOIMITTAJA... 3 2. RAKENNUSKOHDE... 3 2.1 RAKENNUSKOHDE... 3 2.2 RAKENNUSPAIKKA... 3 3. HANKKEEN

Lisätiedot

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2).

Oulaisten kaupungin Tekninen keskus pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). TARJOUSPYYNTÖ KIINTEISTÖJEN PIHA-ALUEIDEN AURAUS Oulaisten kaupungin pyytää tarjoustanne kaupungin piha-alueiden auraamisesta (liite 2). Tarjoushintaan ( /h) on sisällytettävä kaikki työhön liittyvät kone-

Lisätiedot

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI

Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio EVIJÄRVI Evijärven Kunta Tekninen Toimisto Viskarinaukio 3 62500 EVIJÄRVI 11.11.2015 TARJOUSPYYNTÖ KAIVINKONETÖISTÄ Evijärven kunnan tekninen lautakunta pyytää tarjouksia kaivinkonetöistä 1.1.2016 31.12.2017. Kohde

Lisätiedot

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL

Työselostus ja laatuvaatimukset. Staran pienlouhintatyöt ajalla HEL Työselostus ja laatuvaatimukset Staran pienlouhintatyöt ajalla 1.1. 31.12.2017 HEL 2016-011768 TYÖSELOSTUS JA 2(5) 1. TYÖN SUORITUS Urakka käsittää kallion porauksen ja irrotuksen. Porattaessa on käytettävä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Aron päiväkoti Pihaleikkivarusteiden hankinta Erillishankinta pienurakkana. Nro 9117 12.3.2014

TARJOUSPYYNTÖ. Aron päiväkoti Pihaleikkivarusteiden hankinta Erillishankinta pienurakkana. Nro 9117 12.3.2014 TARJOUSPYYNTÖ Aron päiväkoti Pihaleikkivarusteiden hankinta Erillishankinta pienurakkana 12.3.2014 Nro 9117 Kauhajoen kaupunki Tarjouspyyntö 2/5 Pyydämme urakkatarjoustanne Aron uuden päiväkodin pihaleikkivälineiden

Lisätiedot

RINTEENKULMAN AVOVASTAANOTTOTILAT ROVANIEMI

RINTEENKULMAN AVOVASTAANOTTOTILAT ROVANIEMI RINTEENKULMAN AVOVASTAANOTTOTILAT ROVANIEMI Koy Rinteenkulma pyytää urakkatarjoustanne yllä mainitun hankkeen tilaelementtiurakasta tämän tarjouspyynnön sekä liitteenä olevien asiakirjojen mukaisesti.

Lisätiedot

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ

SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ TARJOUS 1 (9) SIIKALATVAN KUNNAN PULKKILAN ALAKOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (9) Selvitys

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT. Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot:

MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT. Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: MÄNTSÄLÄ YHTEISKUNNALLISET VELVOLLISUUDET JA KELPOISUUSEHDOT Täyttäkää tarjoajaa koskevat tiedot: Tarjoajan nimi Tarjoajan osoite Y-tunnus Yhteyshenkilön nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite Allekirjoitus

Lisätiedot

MAALAUSTYÖT JA TARVIKKEET

MAALAUSTYÖT JA TARVIKKEET 2.10.2017 Sivu 1/5 Dnro: 300/2017 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Hanke: Janakkalan kunnan tuntiveloitusperusteiset maalaustyöt ja niissä käytettävät tarvikkeet 1.1.2018 31.12.2021 + 1 optiovuosi MAALAUSTYÖT

Lisätiedot

Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla

Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla Työmaakohtainen perehdyttäminen rakennustyömaalla Tarkoitus; Mikään työmaa ei ole identtinen! Jokaisella työmaalla omat erityispiirteet ja vaaratekijänsä Antaa työmaalle tulevalle henkilölle tietoa yleisistä

Lisätiedot

LV-TYÖT JA TARVIKKEET

LV-TYÖT JA TARVIKKEET 29.1.2016 Sivu 1/5 Dnro: 22/2016 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Juttilantie 1 14200 TURENKI Hanke: Janakkalan kunnan LV-työt ja niissä käytettävät tarvikkeet 4.4.2016 3.4.2019 + 1 optiovuosi LV-TYÖT JA

Lisätiedot

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro?

Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Veronumero ja ilmoitusvelvollisuus pakollisiksi ammattimaisessa rakentamisessa seuraavana omakotitalotyömaiden vuoro? Talonrakennusteollisuus ry Ville Wartiovaara Rakennusalan harmaa talous Pesii pitkissä

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ. Sivu 2/6

TARJOUSPYYNTÖ. Sivu 2/6 9.6.2015 Sivu 1/6 Tilaaja: PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: HAMK, Visamäki Korkeakoulukeskuksen laajentaminen KOKONAISSUUNNITTELU, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen Ammattikorkeakoulu keskittää toimintansa Visamäen

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka, korjausrakentaminen. Lahden seurakuntayhtymä PL Lahti. Salpausselän kirkon vesikaton peruskorjaus

Urakkaohjelma. Kokonaisurakka, korjausrakentaminen. Lahden seurakuntayhtymä PL Lahti. Salpausselän kirkon vesikaton peruskorjaus 1 / 19 28.7.2017 Tilaaja Lahden seurakuntayhtymä PL 84 15111 Lahti Hanke Salpausselän kirkon vesikaton peruskorjaus Urakkaohjelma Kokonaisurakka, korjausrakentaminen 2 / 19 Sisällysluettelo Sivu 1. Tietoja

Lisätiedot

RAKENNUSTYÖT JA TARVIKKEET

RAKENNUSTYÖT JA TARVIKKEET 26.9.2017 Sivu 1/5 Dnro: 290/2017 Tilaaja: Tila- ja aluepalvelut Hanke: Janakkalan kunnan tuntiveloitusperusteiset rakennustyöt ja niissä käytettävät tarvikkeet 1.1.2018 31.12.2021 + 1 optiovuosi RAKENNUSTYÖT

Lisätiedot

Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta. Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012

Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta. Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012 Tilaajavastuulaki taloyhtiön hallituksen kannalta Suomen Tilaajavastuu Oy Miika Sipilä 6.10.2012 Tilaajavastuulaki Ote tilaajavastuulaista: tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa

Lisätiedot

JAETTU URAKKA ALISTAMISEHDOIN

JAETTU URAKKA ALISTAMISEHDOIN 29.2.2016 Sivu 1/19 Tilaaja: Hämeen Ammattikorkeakoulu Oy PL 231 13101 Hämeenlinna Hanke: Korkeakoulukeskuksen laajennus JAETTU URAKKA ALISTAMISEHDOIN Sivu 2/19 SISÄLLYSLUETTELO: 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA...

Lisätiedot

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen

Yhteyshenkilö: Katuinsinööri Jarkko Salminen. Alastaron moottoriradan hulevesiviemärin rakentaminen 1/5 28.5.2019 URAKKATARJOUSPYYNTÖ LOIMAAN KAUPUNKI ALASTARON MOOTTORIRADAN HULEVESIVIEMÄRIN RAKENTAMINEN RAKENNUTTAJA TAI TILAAJA RAKENNUTTAMINEN JA VALVONTA Pyydämme urakkatarjoustanne Alastaron moottoriradan

Lisätiedot

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin

4. Asiakirjat Täydelliset tarjouspyyntöasiakirjat luovutetaan urakoitsijalle sähköisenä Sokopro-projektipankin Tarjouspyyntö 18.2.2019 Sivu 1(3) Haapajärven kaupunki Paloaseman rakennusteknisten töiden urakkatarjouspyyntö Haapajärven kaupunki pyytää tarjoustanne Haapajärven uuden paloaseman pää-/rakennusurakasta

Lisätiedot

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja

LVIA-URAKKA URAKKASOPIMUSLUONNOS. (Jakeluosoite) OULUN KAUPUNKI. XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: ja XX.X.2015 Sivu 1/8 Projektinumero: 601252 ja 601253 Tilaaja: Liikelaitos Oulun Tilakeskus PL 30 90015 OULUN KAUPUNKI Urakoitsija: (Urakoitsijayritys) (Jakeluosoite) Hanke: Monitilatoimistomuutokset 2015-16

Lisätiedot

Myrskylän kunta 24.01.2012 1119. Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma

Myrskylän kunta 24.01.2012 1119. Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma Päiväkoti Helmi-Tarhan saneeraus ja lisärakennus Urakkaohjelma 24.01.2012 1119 Arkkitehtitoimisto Hovi & Nikki, 48100 KOTKA tel. +358 5 210 3400 posti@edifica.fi Sisältö SISÄLTÖ... 2 0 RAKENNUSHANKKEEN

Lisätiedot

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh.

Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista. Kunnankuja 1, LUMIJOKI Ari Korkala puh. 1 LUMIJOEN KIERRÄTETTÄVIEN JÄTTEIDEN VARASTOHALLI Tarjouspyyntö : Tilaaja : Lumijoen kunta pyytää urakkatarjoustanne kierrätettävien jätteiden varastohallista Lumijoen kunta, Ari Korkala puh. 040-5640

Lisätiedot

TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET. Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki

TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET. Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki TILAAJAVASTUULAKI JA RAKENNUSALAN UUDET SÄÄNNÖKSET Scandic Continental Hotel, Senator I 22.3.2012, Helsinki ASIANAJOTOIMISTO HEIKKILÄ & CO - Painopistealueet Yhtiöoikeus Yritysjärjestelyt Julkiset hankinnat

Lisätiedot

KVR-URAKKA, MUUT RAKENNUKSET

KVR-URAKKA, MUUT RAKENNUKSET 11.4.2014 Sivu 1/21 Tilaaja: Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen ky PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Mustiala Uusi Navetta KVR-URAKKA, MUUT RAKENNUKSET Sivu 2/21 SISÄLLYSLUETTELO: 1. RAKENNUSKOHDE JA

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta:

Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: TARJOUS 1 (10) YLIVIESKAN KAUPUNGIN JOKIRANNAN KOULUN PURKUTYÖ Nimi: Osoite: Puhelin: Y- tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö tämän tarjouspyynnön osalta: Sähköpostiosoite: Puhelinnumero: TARJOUS 2 (10) Selvitys

Lisätiedot

TILAAJAVASTUULAKI 1233/2006. Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä

TILAAJAVASTUULAKI 1233/2006. Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä TILAAJAVASTUULAKI 1233/2006 Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä 1233/2006 Mikä on tilaajavastuulaki? Tilaajavastuulaki, virallisesti laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta

Lisätiedot

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA

ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE URAKKAOHJELMA ELÄINTARHAN SKEITTIPUISTON PERUSKORJAUSTYÖ, 3- RAKENNUSVAIHE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TIETOJA RAKENNUSHANKKEESTA 1.1 Rakennuttaja 1.2 Tilaaja 1.3 Rakennuskohde 2 URAKKAMUOTO JA SUORITUSVASTUUN LAAJUUS 2.1

Lisätiedot

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen

www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen www.työmaakorttiheti.com Palvelu rakentajille helposti ja heti Työmaan työmaakortit ja ilmoitusvelvollisuuden toteuttaminen Yleistä Rakentamista koskeva tiedonantovelvollisuus voimaan 1.7.2014. Tavoitteena

Lisätiedot

HATTULA KALLIOLANTIE

HATTULA KALLIOLANTIE HATTULA KALLIOLANTIE rakentaminen kokonaisurakkana URAKKATARJOUSPYYNTÖ 26.5.2016 Urakkatarjouspyyntö Kalliolantie 2016 1/6 URAKKATARJOUSPYYNTÖ HATTULAN KALLIOLANTIEN MUUTTAMI- NEN KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLÄKSI

Lisätiedot

Työnteko-oikeudettomia ulkomaalaisia kohdataan valvonnassa yhä useammin

Työnteko-oikeudettomia ulkomaalaisia kohdataan valvonnassa yhä useammin Työnteko-oikeudettomia ulkomaalaisia kohdataan valvonnassa yhä useammin Havainnot ja työnteko-oikeuden varmistaminen Info ulkomaisen työvoiman käytöstä ja tilaajan selvitysvelvollisuudesta 5.10.2017 Tarkastaja

Lisätiedot