SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, Espoo Puh

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net"

Transkriptio

1 Ensiapu-esite :09 Page 1 SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, Espoo Puh Suomen Rehu Oy 2005

2 Ensiapu-esite :09 Page 2 Siipikarjan ensiapu

3 Ensiapu-esite :09 Page 3 Me Suomen Rehulla haluamme olla läheisin ja kannattavin kumppanisi ruokinnassa. Resepti Onnistumiseen on sinänsä yksinkertainen: tarvitaan hyvä lintuaines, hyvät rehut ja olosuhteet, huolellista hoitoa ja seurantaa. Käytäntö on kuitenkin usein monimutkaisempi ja vastaan tulee ongelmatilanteita, joissa tavanomainen tapa toimia ei riitä. Olemme koonneet seuraaville sivuille Siipikarjan Ensiaputuotteet. Niiden avulla ongelmatilanteita on mahdollista lievittää tai päästä niistä kokonaan yli ja saavuttaa Onnistunut lopputulos. Siipikarjan ongelmatilanteissa nopeus on valttia. Esimerkiksi muutokset vedenkulutuksessa tai tuotantotuloksissa voivat olla merkki siitä, että parvessa kaikki ei olekaan normaalisti. Silloin nopea reagointi ja esimerkiksi monivitamiinivalmisteen käytön aloittaminen voivat ehkäistä alkavan ongelman. Tässä esitteessä kerromme miten Suomen Rehun erikoistuotteet soveltuvat siipikarjatiloille ja mihin tarkoitukseen kukin tuote on tarkoitettu. Kysy lisää oman alueesi ruokintakonsultilta tai maatalouskaupoista.

4 Ensiapu-esite :09 Page 4 Helpotusta helteeseen ja stressiin Tehtävät elimistössä C-vitamiinilla eli askorbiinihapolla on linnun elimistössä monia erilaisia tehtäviä, jotka liittyvät: stressitilanteiden (kuten helle) hallintaan kivennäisten hyväksikäyttöön jalkaterveyden ylläpitoon vastustuskyvyn ylläpitoon Helteellä C-vitamiini lieventää stressin aiheuttamia hormonaalisia muutoksia elimistössä. Epäsuorasti se vaikuttaa myös linnun happo-emäs -tasapainoa ja normaalia ph:ta säilyttävästi. Kemiallisesti askorbiinihappo on melko yksinkertainen yhdiste, jota lintu itse pystyy muodostamaan glukoosista munuaisissaan. Normaalisti C-vitamiinia ei tarvitse antaakaan. Stressin aikana linnun elimistö ei kuitenkaan ehdi tuottaa C-vitamiinia riittävästi, joko siksi, että askorbiinihapon tarve kasvaa suuresti, tai että sen muodostuminen elimistössä vähenee. Tällöin juomaveden mukana annetusta C-vitamiinilisästä saadaan erityisen paljon hyötyä. Helteen ohella C-vitamiini sopii käytettäväksi myös muissa stressitilanteissa ja esimerkiksi parantamaan munankuoren laatua tai lintujen jalkaterveyttä. Siipikarjan C-vitamiini Valmiste sisältää C-vitamiinia mg/kg Käyttöohje: Siipikarjan C-vitamiini -valmistetta annetaan linnuille 0,05-prosenttisena liuoksena vähintään 8 12 tuntia päivässä, mikä vastaa noin 1 kg päiväannosta per lintua. 1,25 dl C-vitamiinia liuotetaan viiteen litraan vettä ja tätä liuosta annostellaan nippalinjoihin 1 %:n pitoisuutena. C-vitamiinin positiivinen vaikutus linnuissa ilmenee tunnin kuluttua annostuksesta. Täten sen tarve pitäisi osata ennakoida. Jos esimerkiksi tiedetään, että seuraavana päivänä on helle ja broilerihallissa isot linnut, C-vitamiinia aletaan annostella juomaveteen jo vuorokautta aikaisemmin.

5 Ensiapu-esite :09 Page 5 Monenlaisiin ongelmatilanteisiin Monivitamiinivalmisteet sisältävät sekä rasvaliukoisia vitamiineja (A-, D-, E- ja K) että vesiliukoisia vitamiineja (B-ryhmän vitamiinit). Monivitamiinivalmistetta on hyvä antaa linnuille aina, jos epäilee parvessa olevan jotakin sairautta tai muuta ongelmaa, eikä vielä ihan tarkkaan tiedä mistä on kysymys. Vitamiinilisä voi helpottaa lintujen oireita tai jopa korjata tilanteen kokonaan. Monivitamiiniseos sopii käytettäväksi myös ennaltaehkäisevästi, esimerkiksi ennen ja jälkeen lintujen siirron kasvattamosta kanalaan stressiä ehkäisemään. Samoin, jos tilalle tulee hyvin pieniä broileri- tai kalkkunauntuvikkoja, monivitamiinilisä on paikallaan heti ensimmäisenä päivänä. Tutkimuksissa on todettu, että nuorten broileriemojen ja niiden munista kuoriutuneiden untuvikkojen B-vitamiinistatus on alhainen, ja että ne hyötyvät B- vitamiinilisästä. Liuosvitamiiniseoksen yhtenä aineosana on ksylitoli. Sen on todettu parantavan vitamiinien imeytymistä suolistosta elimistöön. Yleisesti ottaen monivitamiinivalmistetta suositellaan käytettäväksi ainakin seuraavissa tilanteissa: kun muita teollisia, vitaminoituja rehuja on niukasti käytössä erilaisissa stressitilanteissa jos ruokinnassa käytetyn lisäviljan laatu on huono jos untuvikot ovat nuorista emoista ja pieniä jos munankuoren laatu on heikko Monivitamiinivalmisteet Xylitol Monivimin Xylitol Monivimin on nestemäinen monivitamiinivalmiste, joka sisältää A-, D-, E-, K- ja B-ryhmän vitamiineja. Annetaan 3 5 päivän kuurina juomavedessä. Annostus 0,5 l/1000 lintua/päivä. Xylitol Multivita Xylitol Multivita on kuiva monivitamiinivalmiste, joka sisältää A-, D-, E-, K- ka B-vitamiineja sekä koliinia, C-vitamiinia ja seleeniä. Annetaan noin viikon kuurina rehuun sekoitettuna. Annostus 15 g/rehukilo. Suurin sallittu käyttömäärä on yllä oleva annostus kaksinkertaisena. Seoksen ohjeiden vastainen käyttö voi johtaa seleenimyrkytykseen.

6 Ensiapu-esite :09 Page 6 Vastapuidulle viljalle E-vitamiinia ja seleeniä Tehtävät elimistössä E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka pitää yllä solukalvojen rakennetta ja toimii antioksidanttina suojaten elimistön monityydyttymättömiä rasvahappoja vapailta radikaaleilta ja hapettumiselta. Lisäksi E-vitamiini parantaa vastustuskykyä erilaisia taudinaiheuttajia vastaan. Seleeni toimii elimistössä rasvaaineenvaihdunnassa glutationiperoksidaasientsyymin rakenneosana. Glutationiperoksidaasi on soluissa antioksidanttina, joka suojaa soluja haitalliselta hapettumiselta. Vilja ja E-vitamiini Vilja on siipikarjanrehujen tärkein komponentti ja energianlähde. Vehnän ja ohran kokonaisrasvapitoisuus on keskimäärin 1 3 %. Sen sijaan kaurassa on rasvaa 4 10 %. Suurin osa viljojen rasvasta on alkiossa ja rasva on enimmäkseen tyydyttymätöntä. Näiden tyydyttymättömien rasvahappojen hapettumista varastoinnin aikana E-vitamiini estää yhdessä seleenin kanssa. Vastapuidussa viljassa aktiivisen E-vitamiinin määrä on kuitenkin alhainen ja erilaisilla tuoresäilöntämenetelmillä viljan E-vitamiini tuhoutuu. Tarvittavasta E-vitamiini -lisäyksestä on huolehdittava ruokinnassa: kun vilja on vastapuitua, happosäilöttyä tai heikkolaatuista E-vitamiini- ja seleenituotteet Xylitol Seleeni-E Vita rae Xylitol Seleeni-E liuos E-vitamiinia C-vitamiinia Seleeniä 3500 mg/kg 2500 mg/kg 20 mg E-vitamiinia Seleeniä 70 mg/ml 0,02 mg/ml Ksylitolia Käyttöohje: Siipikarja 5 g/kg rehua Käyttöohje: Siipikarja 20 ml/viikko/100 lintua

7 Ensiapu-esite :09 Page 7 Tervettä tuotosta tukemaan Fosfori Hertta Muro Seleeni Hertta Muro Kestävyyttä kuoreen Silloin tällöin kanoilla esiintyy munankuoren laatuongelmaa. Selkeää syytä, jonka korjaamalla tilanne normalisoituu, ei aina löydy. Tällöin kannattaa kokeilla Fosfori Hertta Muroa. Siitä kana saa kivennäisiä, hivenaineita ja rasvaliukoisia vitamiineja. Käytännön havainnot ovat osoittaneet, että useissa tapauksissa tuote parantaa munankuoren laatua. Kestävyyttä kasvuun Seleeni Hertta Muro on alunperin kehitetty nautojen ruokintaan, mutta sen käytöstä on hyviä kokemuksia myös kalkkunakukkojen kasvatukses- sa. Tuote soveltuu erityisesti tilanteisiin, jossa kukot kasvavat poikkeuksellisen nopeasti ja sydänkuolleisuuden riski on olemassa. Myös käytettäessä viljaa hyvin korkeita määriä, hivenaineiden ja rasvaliukoisten vitamiinien saantia voi lisätä Seleeni Hertta Murolla. Seleeni ja Fosfori Hertta Murot Seleeni Hertta Muro Kalsiumia 210 g/kg Fosforia 30 g/kg Natriumia 70 g/kg Magnesiumia 60 g/kg Lisäksi A-, D- ja E-vitamiineja ja hivenaineita Fosfori Hertta Muro Kalsiumia 85 g/kg Fosforia 95 g/kg Natriumia 80 g/kg Magnesiumia 105 g/kg Lisäksi A-, D- ja E-vitamiineja ja hivenaineita Käyttöohje: Siipikarja 5 g/kg rehua. Suositeltua annosta ei pidä ylittää.

8 Ensiapu-esite :09 Page 8 Suoliston hyvinvointiin Progut Farm Erityisesti kolibakteerin aiheuttamat tulehdukset ovat siipikarjalla hyvin yleisiä. Ne aiheuttavat tappioita sekä lihasiipikarjatuotannossa että munintakanoilla. Progut on Suomen Rehun panimohiivasta omalla patentoidulla menetelmällä valmistama rehukomponentti, joka magneetin lailla vetää kolibakteereja puoleensa ja ehkäisee niiden kiinnittymistä suolen seinämään. Taudinaiheuttajat poistuvat suolesta aiheuttamatta haittaa eläimelle. Lisäksi Progut parantaa linnun vastustuskykyä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että immuunisolujen määrä suolen seinämässä kasvaa ja vastaaineita taudinaiheuttajia vastaan muodostuu enemmän. Progutissa on myös aineita, jotka edistävät optimaalisen suolen pintarakenteen kehittymistä. Progut on useissa täysrehuissa valmiina. Progut Farm on kehitetty käytettäväksi suoraan tilalla joko äkillisissä ongelmatilanteissa tai ennaltaehkäisevästi. PROGUT Nukleotidit Parantavat vastustuskykyä Edistävät suolen pinnan kehittymistä Edistävät laktobasillien ja bifido- bakteerien kasvua Betaglukaanit Edistävät vastustuskykyä Mannoproteiinit Estävät E.colin & salmonellan kiinnittymistä Hyvä suoliterveys vähentää ripulia ja alentaa kuolleisuutta sekä parantaa rehuhyötysuhdetta, eläimen kasvua ja terveyttä. Kun suoliterveys on kunnossa, ovat myös munat puhtaampia. Progut Farm käyttösuositus Progut Farmia aletaan antaa kananuorikoille noin viikon iästä alkaen. Syöttöä jatketaan munintakanalassa noin 27 viikon ikään saakka. Kanoille, broilereille, broileriemoille, kalkkunoille ja kalkkunaemoille Progut Farmia annetaan stressitilanteissa, kuten sairauksien, siirron, rehunvaihdon tai helteen aikana, ja aina kun uloste on löysää. Käyttöohje: Progut Farmia annetaan linnuille noin 1500 g/1000 lintua/päivä.

Kehitys. Menestys. Hyvinvointi.

Kehitys. Menestys. Hyvinvointi. OPAS AMMATTILAISILLE JA HARRASTAJILLE Kehitys. Menestys. Hyvinvointi. Tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa: KOTIMAISTA TUOTEKEHITYSTÄ S. 5 S. 30 Kenttäratsastaja Elmo Jankari: KOHTI OLYMPIALAISIA Ravivalmentaja

Lisätiedot

Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta. Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma. Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi.

Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta. Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma. Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi. Dynaamista kasvua vaihe vaiheelta Suomen Rehun Dynaaminen kasvuohjelma Neljä toisiaan tukevaa rehua porsaan parhaaksi. Neljä porrasta kannattavaan kasvuun Porsaan elämän ja syönnin alku ovat herkkiä ja

Lisätiedot

Milka SIKATILANTUOTTEET

Milka SIKATILANTUOTTEET Milka R SIKATILANTUOTTEET Vitamiiniliuokset VITAMIINIVALMISTEET Pakkaus 5 L, 10 L ja 30 L Milka ADEK-vitamiiniliuos Milka ADEK-vitamiiniliuos sisältää oikeassa suhteessa tärkeimmät rasvaliukoiset vitamiinit.

Lisätiedot

Hyvinvointia hevosellesi!

Hyvinvointia hevosellesi! TalliPro -tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon sekä ammattivalmentajien, kilparatsastajien, harrastajien että hevostenkasvattajien

Lisätiedot

Hyvinvointia hevosellesi!

Hyvinvointia hevosellesi! TalliPro -tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon sekä ammattivalmentajien, kilparatsastajien, harrastajien että hevostenkasvattajien

Lisätiedot

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT

MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MITÄ SISÄELIMET OVAT JA MITÄ NE TEKEVÄT MAHALAUKKU Mahalaukun limakalvo on täynnä rauhasia, jotka erittävät limaa, suolahappoa ja pepsinogeenia. Ne muodostavat yhdessä happaman mahanesteen. Mahaneste sekoittuu

Lisätiedot

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille.

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Lukijalle Tärkeä osa hevosen hyvinvointia on oikeaoppinen ja ravinnontarpeen mukainen ruokinta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa perustietoa hevosten

Lisätiedot

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA II. 2015 Ravintoaineet ja niiden tehtävät Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun toinen osa käsittelee hevosen

Lisätiedot

LIIKUNNAN JA RAVINNON MERKITYS URHEILEVALLE LAPSELLE JA NUORELLE

LIIKUNNAN JA RAVINNON MERKITYS URHEILEVALLE LAPSELLE JA NUORELLE Koostanut eri tietolähteistä Pertti Pussinen 15.10.2005 1/23 LIIKUNNAN JA RAVINNON MERKITYS URHEILEVALLE LAPSELLE JA NUORELLE Fyysinen aktiivisuus pidentää elinikää ja antaa suojaa useita yleisiä pitkäaikaissairauksia

Lisätiedot

KIRJALLISUUSKATSAUS: PORONLIHAN JA PORONMAIDON KOOSTUMUS TIIVISTELMÄ

KIRJALLISUUSKATSAUS: PORONLIHAN JA PORONMAIDON KOOSTUMUS TIIVISTELMÄ KIRJALLISUUSKATSAUS: PORONLIHAN JA PORONMAIDON KOOSTUMUS TIIVISTELMÄ Alkuperäinen tutkimus: Niemi Milla, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos Tiivistelmä: Jussi Veijola, Elintarvike- ja luonnontuotealan

Lisätiedot

Luku I Mitä antioksidanttihoito on?

Luku I Mitä antioksidanttihoito on? Luku I Mitä antioksidanttihoito on? Ihmeellinen soluvaltio Ihminen on kokonaisuus, soluvaltio, jossa on noin 100 biljoonaa solua ja noin 200 erilaista solutyyppiä. Yhdessä solussa voi toimia jopa 3000

Lisätiedot

Salolla kanoja hoidetaan kolmen sukupolven voimin. Sika ja siipikarja. Tilakohtaiset rehuratkaisut: Farmarin SikaSopiva Punaheltta Paras

Salolla kanoja hoidetaan kolmen sukupolven voimin. Sika ja siipikarja. Tilakohtaiset rehuratkaisut: Farmarin SikaSopiva Punaheltta Paras AGRIMARKETIN ASIAKASLEHTI 1 / 2012 Sika ja siipikarja Salolla kanoja hoidetaan kolmen sukupolven voimin Syysvehnällä saadaan isoja satoja Tilakohtaiset rehuratkaisut: Farmarin SikaSopiva Punaheltta Paras

Lisätiedot

Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen

Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen KARIN ROSENLEW - D8-2690-EQ - DIPLOMA IN EQUINE SCIENCE THESIS KÄÄNNETTY SUOMEKSI JA MUOKATTU VASTAAMAAN PAREMMIN SUOMEN OLOJA Ruokinnan vaikutuksesta hevosen terveyteen Karin Rosenlew 2.3.2009 "There

Lisätiedot

Koiran tarvitsemat ravintoaineet

Koiran tarvitsemat ravintoaineet Koiran tarvitsemat ravintoaineet Ravitsemustarpeeseen vaikuttaa monet tekijät Pentu, aikuinen, aktiivinen, kantava/imettävä tai vanha koira, kaikkien tarpeet ovat erilaisia. Tasapainoinen ruoka on erittäin

Lisätiedot

Emojen ja kasvavien nautojen kivennäisten tarve. Kivennäisiä kaikille-päivä Lihatilan Skarppiohjelma-hanke 06.03.2013 Juva Maiju Pesonen

Emojen ja kasvavien nautojen kivennäisten tarve. Kivennäisiä kaikille-päivä Lihatilan Skarppiohjelma-hanke 06.03.2013 Juva Maiju Pesonen Emojen ja kasvavien nautojen kivennäisten tarve Kivennäisiä kaikille-päivä Lihatilan Skarppiohjelma-hanke 06.03.2013 Juva Maiju Pesonen Otsikon alla: Miksi pienravinteita? Suosituksia Kivennäiset Hivenaineet

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti

Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille. Jemina Yli-Lahti Raskausajan ravitsemusopas Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin äitiysneuvoloille Jemina Yli-Lahti Opinnäytetyö Vierumäen yksikkö Liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelma 2013 Tiivistelmä Liikunnan ja vapaa-ajan

Lisätiedot

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015 Rehut Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun kolmas osa käsittelee hevosen ruokavalion koostumusta

Lisätiedot

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA Kivennäisaineet osallistuvat kemiallisiin reaktioihin koirien soluissa. Kivennäisaineet voidaan jakaa makro- ja mikrokivennäisaineisiin sekä perusteella,

Lisätiedot

Feedtech. Plus + :aa rehunsäilöntä ja ravitsemuspäätöksillä. Rehunsäilöntä-, vasikka- ja lehmätuotteet

Feedtech. Plus + :aa rehunsäilöntä ja ravitsemuspäätöksillä. Rehunsäilöntä-, vasikka- ja lehmätuotteet Feedtech Rehunsäilöntä-, vasikka- ja lehmätuotteet Rehunsäilönnässä on neljä tärkeää tavoitetta. Feedtech -tuotesarja vastaa tutkitusti näihin haasteisiin. Plus + :aa rehunsäilöntä ja ravitsemuspäätöksillä

Lisätiedot

Anne Haapakoski. Vangonojantie 306. 12310 Ryttylä. p: 0400-728 717. email: jiiteen@gmail.com. Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen

Anne Haapakoski. Vangonojantie 306. 12310 Ryttylä. p: 0400-728 717. email: jiiteen@gmail.com. Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen Anne Haapakoski Vangonojantie 306 12310 Ryttylä p: 0400-728 717 email: jiiteen@gmail.com Kotisivut: www.saunalahti.fi/jiiteen KOIRANHOIDON PERUSOHJEITA Ohjeita pennun elämän varrelle KOIRANPENNUN HOITO

Lisätiedot

Vitamiinit jaetaan vesija

Vitamiinit jaetaan vesija Ravitsemushoidossa kokonaisuus ratkaisee Ei yksittäinen vitamiini, vaan kaikki ravintotekijät yhdessä. Sitä on ravitsemushoito. Kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola tiivistää tällä kertaa erityisesti

Lisätiedot

ENERGIAA ELÄMÄLLE! 79,90 7/2015. Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.

ENERGIAA ELÄMÄLLE! 79,90 7/2015. Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT. SUOMALAINEN TERVEYSKAUPPAKETJU - ASIAKASLEHTI - WWW.LUONTAISTUNTIJAT.FI - 3 7/2015 ENERGIAA ELÄMÄLLE! Energiaa elämälle! Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg Aitoa, alkuperäistä ja luonnollista ubikinonia ja C-vitamiinia,

Lisätiedot

Veganismi ja urheilu Elina Särkelä

Veganismi ja urheilu Elina Särkelä Veganismi ja urheilu Elina Särkelä Monipuolinen vegaaniruokavalio sopii myös urheilijoille. Tiesitkö, että olympiavoittajat Paavo Nurmi ja Carl Lewis olivat aktiiviurallaan kasvissyöjiä? Triathlonistit

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA SUOMEN SUOSITUIN PREMIUM-KOIRANRUOKA Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

Energiantarve. Harjoittelun koventuessa lähes kaikkien ravintoaineiden tarpeet nousevat. Kasvanut

Energiantarve. Harjoittelun koventuessa lähes kaikkien ravintoaineiden tarpeet nousevat. Kasvanut Monipuolinen vegaaniruokavalio sopii myös urheilijoille. Tiesitkö, että olympiavoittajat Paavo Nurmi ja Carl Lewis olivat aktiiviurallaan kasvissyöjiä? Triathlonistit Dave Scott ja Ruth Heidrich ovat vegaaneja

Lisätiedot

KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN

KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN KÄSIKIRJA NAUDAN RUOKINTAAN ONNISTUNUT RUOKINTA JOHTAA HYVIIN TULOKSIIN Rehuseoksen tärkeimpiin valintaperusteisiin kuuluu oikean ruokintavan löytäminen. Me rehuraisiolaiset haluamme auttaa löytämään juuri

Lisätiedot

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI

16,90 VEHNÄNORAS 1/14. Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa VUODEN 2014 ROHDOSKASVI 1/14 Asiantuntija auttaa sinua tuotevalinnoissa issämme 10.1.2014 Maistatuspäivä myymälö Tehokas startti laihdutukseen MethodDraine Detox Express Yksi annospullo lasilliseen vettä joka aamu viikon ajan.

Lisätiedot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot

Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot Tutkiessasi koiran ruokia, olet varmasti kuullut tai lukenut "välttämättömistä rasvahapoista", "kala öljystä", "linoli haposta", "amino-hapoista", "Omega-3" ja "Omega-6" rasvahapoista.

Lisätiedot

Pihvinautojen kivennäisruokinta

Pihvinautojen kivennäisruokinta Pihvinautojen kivennäisruokinta Maarit Ilola Kehityspäällikkö AtriaNauta Kaikki naudat tarvitsevat kivennäis- ja hivenaineita ylläpitoon ja kasvuun, emolehmät myös maidontuotantoon ja tiineyteen. Kivennäisaineiden

Lisätiedot

10 vuotta. Näillä eväillä kasvuun. Joustoa talouteen A-Rahoituksella. Tilaa helposti netissä: www.a-kauppa.fi tai puhelimella: 020 472 7060

10 vuotta. Näillä eväillä kasvuun. Joustoa talouteen A-Rahoituksella. Tilaa helposti netissä: www.a-kauppa.fi tai puhelimella: 020 472 7060 Joustoa talouteen A-Rahoituksella A-Rahoitus tarjoaa reilua joustavuutta maatilan hankintoihin ja kulujen hallintaan. Rahoituspalvelun avulla saat haluamasi tuotteet silloin kun niitä tarvitset, ja voit

Lisätiedot