hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012"

Transkriptio

1 hevostuoteluettelo JA hevosrehut 4/2012

2 Black Horse TÄYSREHUT, KIVENNÄINEN JA TÄYDENNYSREHUT Black Horse BASIC 30 kg täysrehu on kypsennetty perusrehu kaikille hevosille sekä poneille. Monipuolisen ja tasapainoisen koostumuksensa ansiosta se soveltuu hevosille yksinomaisena väkirehuna. Black Horse Basic rehuun lisätyt vitamiinit ja hivenaineet takaavat ruokinnan monipuolisuuden ja ehkäisevät puutosten syntymistä. Black Horse BALANCE 25 kg kauraton täysrehu sisältää hyvin sulavaa ja imeytyvää energiaa ilman kauran kuumentavaa vaikutusta. Soveltuu erinomaisesti käytettäväksi hevosen ainoana väkirehuna monipuolisen koostumuksen ansiosta. Black Horse Balance sisältää tarvittavat vitamiinit, kivennäiset ja hiven aineet joita on lisätty myös hyvin käyttökelpoisina kelaatteina sekä fumaraattina. Black Horse SPORTPOWER 25 kg on erityisesti kilpahevosille suunniteltu ja kypsennetty maistuva täysrehu. Rehun sisältämä monipuolinen energia on helposti käytettävässä muodossa. Tuote sisältää hyvin sulavia kuituja sekä runsaasti energiaa sisältävää rasvaa, mikä hidastaa veren sokeripitoisuuden laskua säästäen samalla lihasten energiavarastoja. Black Horse Sportpower takaa energian riittävyyden aina maaliin asti. Black Horse BOOSTER 25 kg kypsennetty puolitiiviste kauraan perustu van ruokinnan täydentämiseen. Sisältää runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Sisältää myös seleeniä turvallisesti orgaanisessa muodossa. Black Horse CLASSIC 25 kg täysrehu on erittäin monipuolinen kypsennetty perusrehu kaikille hevosille ja poneille. Voidaan käyttää täysrehuna tai yhdessä kauran kanssa. Tarkkaan valittu koostumus ja hyvä raaka-aineiden sulavuus takaavat soveltuvuuden useimmille hevosille. Black Horse Classic sisältää tarvittavat vitamiinit, kivennäiset ja hiven aineet joita on lisätty myös hyvin käyttökelpoisina kelaatteina sekä fumaraattina. Black Horse BREEDER 20 kg on valkuaispitoinen täydennysrehu kantaville ja imettäville tammoille sekä varsoille. Soveltuu myös erinomaisesti kilpahevosille laadukkaan lisävalkuaisen lähteeksi. Black Horse greenmix 25 kg on heinäjauhosta valmistettu runsaskuituinen täydennysrehu hevosille ja poneille. Runsaan kuidun lisäksi Black Horse Greenmix sisältää hyvälaatuista valkuaista ja tuotetta suositellaankin heinän, viljan tai säilörehun korvaajaksi ja täydentäjäksi. Black Horse KIVENNÄINEN 10 kg, 20 kg Erittäin maittava Black Horse Kivennäinen on monipuolinen kivennäisrehu kaikille hevosille ja poneille. Soveltuu hyvin käytettäväksi mm. esikuivatun säilörehun/heinän tai uuden laitumen kanssa. Black Horse Kivennäinen sisältää runsaasti sisä ruokintakaudella tarpeellisia vitamiineja, kivennäisiä ja hivenaineita, joita on lisätty myös hyvin käyttökelpoisina kelaatteina sekä fumaraattina.

3 Black Horse KILPA-, TAMMA- JA VARSATIIVISTEET 20 kg Black Horse tiivisteet on suunniteltu täydentämään kauraan ja heinään perustuvaa ruokintaa, muuta kivennäis- ja vitamiinitäydennystä ei tarvita. Black Horse tiivisteiden suunnittelussa on huomioitu kilpailevien hevosten, tammojen ja varsojen erityistarpeet. Tiivisteet on valmistettu korkealuokkaisista raaka-aineista ja hivenaineita on lisätty mm. aminohappokelaatteina, jolloin ne ovat parhaiten hyödynnettävissä hevosen elimistössä. Tiivisteet sisältävät myös valkuaista, jolla turvataan kilpahevosten lihastenkasvu, tammojen maidontuotanto sekä varsojen kasvu ja kehitys. Black Horse TÄYDENNYSREHUT TURBORAUTA 700 g, 3,5 kg Monipuolinen rautavalmiste, joka sisältää mm. nokkosjauhetta, merilevää ja viherjauhoa. Useita eri rautalähteitä mm. hyvin imeytyvää rauta-amino happokelaattia. Sisältää myös monipuolisesti raudan imeytymistä parantavia vitamiineja ja hivenaineita. ELEKTROLYYTTI 1 kg, 4 kg Jauhemainen elektrolyyttitiiviste korvaamaan voimakkaan rasituksen aiheuttaman natrium- ja kaliumsuolojen vajauksen. Tuotetta annetaan pari päivää ennen ja jälkeen kovan rasituksen / hikoilun. B-12 Mg 1 kg, 4 kg Käytetään rauhoittamaan hevosia, jotka reagoivat herkästi erilaisille stressitekijöille. Tuotetta syötetään kuuriluontoisesti ennen oletettua stressitilannetta. E-VITAMIINI 800 g, 3,5 kg Erittäin monipuolinen E-vitamiini-, soija-, aminohappo- ja magnesiumvalmiste lihaksiston hapenottokyvyn ja toimintakyvyn turvaamiseen esim. kovan valmennuksen aikana. ZN 1 kg, 4 kg Korvaamaan hevosten normaaliruokinnalla useasti ilmenevää sinkin puutosta. Voidaan annostella joko rehuseokseen jatkuvasti tai parin viikon kuureina esim. rautakuurin yhteydessä. B-VITAMIINI 800 g, 3 kg Erittäin monipuolinen B-vitamiinivalmiste, joka sisältää lisäksi mm. oluthiivaa ja magnesiumia. CA 900 g, 3,5 kg Kalkki-, pii-, ja magnesiumvalmiste, jolla voidaan helposti korjata ruokinnan perus - kivennäistasapainoa. Käytetään päivittäin voimakkaan ruokinnan yhteydessä. OLUTHIIVA 700 g, 3,5 kg Luonnollinen B-ryhmän vitamiinien lähde. Sisältää lähes kaikkia hevosen tarvitsemia B-vitamiineja sekä erittäin korkealaatuista valkuaista. BIOTIN 800g, 3 kg Sisältää runsaasti kavioiden hyvinvointiin vaikuttavia ravintoaineita, joista varsinkin biotiini on todettu ratkaisevasti parantavan sarveiskalvon laatua. Tuote sisältää myös mm. sinkkiä, metioniinia ja piitä. Black Horse BE-Special 3 kg Maistuva minipelletti urheiluhevosille, ylläpitää lihasten normaalia toimintaa ja palautumista rasitukselta. B-vitamiinit, E-vitamiini (lihaksia suojaava antioksidantti) ja seleeni vaikuttavat edullisesti lihasten toimintaan ja energia-aineenvaihduntaan. E-vitamiini tai seleenin puutos saattaa aiheuttaa lihasvaurioita ja heikentää suorituskykyä. B-vitamiinien puutos voi puolestaa ilmetä esim. väsymyksenä tai ihon ja karvan huonona kuntona.

4 Black Horse PREMIUM täydennysrehusarja Black Horse Premium täydennysrehut on tarkoitettu hevosen perusruokinnan tueksi tilanteisiin, joissa tiettyjen ravintoaineiden tarpeet ovat syystä tai toisesta kasvaneet. Sarjasta löytyy valmisteet avuksi moniin eri tilanteisiin kuten kilpailukaudelle, stressaaville hevosille tai nivelongelmiin. Black Horse Premium täydennysrehut valmistetaan Suomessa korkealaatuisista raaka-aineista. Black Horse PREMIUM FERRIMAX 600 g, 2,5 kg Monipuolinen rautavalmiste, joka sisältää rautaa peräti 33 mg/g rauta-aminohappokelaattina. Raudan ollessa aminohappokelaatti muodossa se pystytään hyväksikäyttämään tehokkaasti hevosen elimistössä. Black Horse PREMIUM BIOMET 600 g, 2,5 kg Biotiini-, sinkki- ja metioniinivalmiste hevosten kavioiden ja karvapeitteen parhaaksi. Black Horse PREMIUM YEAST BOOSTER 1,6 kg Hiivoja ja orgaanista seleeniä sisältävä täydennysrehu hevosille suoliston normaalifloran ylläpitoon. Black Horse PREMIUM CARTIVET 900 g, 4 kg Glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sisältävä täydennysrehu nivelja nivelkudosvaurioiden ennaltaehkäisyyn hevosille. Black Horse PREMIUM CARTIVET+MSM 900g, 4 kg Metyylisulfonyylimetaania (MSM), glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia sisältävä täydennysrehu nivel- ja nivelkudosvaurioiden ennaltaehkäisyyn hevosille. Black Horse PREMIUM PIIMAX 7 kg Runsaasti kalsiumia sekä piimaata sisältävä täydennysrehu. Black Horse PREMIUM STRESSLESS 900 g Rauhoittava magnesium-, vitamiini- ja aminohappovalmiste hevosille. Black Horse PREMIUM C-gARLIC 600 g, 2,5 kg C-vitamiinilla maustettu valkosipulijauhe. Black Horse PREMIUM C-MAX 900 g C-vitamiinijauhe hevosille. Erityisesti toipilaille sekä yleiskunnon ylläpitämiseksi. Käsitelty C-vitamiini varmistaa imeytymisen kaikissa tilanteissa. C-vitamiini tarve kasvaa rasituksen ja stressin aikana. Black Horse PREMIUM ELEKTROLYYTTI 2,5 kg Elimistön suola- ja nestetasapainon ylläpitämiseksi ripulin tai rasituksen yhteydessä. Black Horse PREMIUM CARRAgEN 1 kg Hevosyskään ja tukkoisuuteen, sisältää runsaasti erilaisia kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja ja aminohappoja. Black Horse PREMIUM MERILEVÄ 4 kg Luonnon oma hivenaine- ja vitamiinivalmiste. Black Horse PREMIUM AMINO-BOOSTER 900 g 4 kg Suositellaan käytettäväksi kovan valmennuksen alkaessa ja kilpailukaudella. Kova valmennus lisää valkuaisen (aminohappojen) tarvetta, kun lihasmassa suurenee ja aineenvaihdunta vilkastuu. Aminohappojen riittämätön saanti voi aiheuttaa ongelmia lihasten kehittymisessä, - toiminnassa sekä mm. hemoglobiinin muodostumisessa. Amino Boosterin avulla rehuannoksen aminohappokoostumusta saadaan parannettua ilman että valkuaisen kokonaismäärä rehuannoksessa kasvaa.

5 MAHA- JA SUOLISTOHÄIRIÖTUOTTEET PELLAVAROUHE 10 kg ja -ÖLJY 1 l, 5 l, 10 l Kotimaiset pallavatuotteet lisärehuksi tai vatsan kunnon ylläpitoon. HIPPOLAX 10 kg Suoliston ja hengitysteiden hyvinvointia ja normaalia toimintaa ylläpitävä terveysrehu. Monipuolinen koostumus joka sisältää pellavarouhetta, porkkanaa, valkosipulia, melassia ja juurikasleikettä. BIOBAK 1 kg Sisältää 720 miljoonaa maitohappobakteeria grammassa. Suolistohäiriöiden ennaltaehkäisyyn lääkehoidon tai esimerkiksi kuljetusstressin aikana KLAUBERKAL SUOLA 1 kg, 7 kg Ulostavana aineena ripulissa tai ummetuksessa. Lisää myös ruokahalua hevosilla. COLIBAKTEERI COLICURE 3 x 100 ml Parempi suoja hevosten suolistohäiriöitä vastaan- ColiCure on valmistettu puhdistetusta, väkevöidystä ja stabilisoidusta E.coli-kannasta. VOITEET, LINIMENTIT JA HYÖNTEISKARKOITTEET KARKOTEPANTA HEVOSILLE Kärpästen torjuntaan. Tuote toimii hyvin erityisesti jatkuvasti kesälaitumella pidettävillä hevosilla, jolloin hyöntesikarkotetta ei tarvitse olla lisäämässä koko ajan. Suojaa erityisesti hevosen päätä ja kaulaa - helposti irrotettavissa. Turvallinen ratkaisu hevosille ja hevosihmisille. Karkotepannan tehokas käyttöaika n. 6 viikkoa. Erittäin suurikokoisille hevosille voi liittää kaksi pantaa yhteen, mikäli normaali koko ei muuten riitä. BF-KAKSITEHOLINIMENTTI + MSM 1 l Hoitaa lihakset, jänteet ja nivelet kuntoon rasituksen jälkeen. Ensin viilentävä vaikutus jonka jälkeen lämmittävä ja rentouttava vaikutus. Sisältää MSM:ää eli metyyli sulfo nyyli metaania. BF-JÄÄSALVA 500 ml Tehokas jääsalva nopeaan rasituslämmön poistoon. Vaikutusaika noin 3-6 tuntia. BIOBZZ 500 ml Mehiläisvahapohjainen suojaava hoitovoide pienten haavaumien hoitoon. Lievästi desinfioiva vaikutus. FLYSTAR 500 ml Tehokas käyttövalmis liuos hyönteisten torjuntaan. Suihkutetaan pumppupullosta hevosen peitinkarvan päälle. EQUIMYL SHAMPOO 500ml Tarkoitettu hevosen herkän ihon säännölliseen pesuun. Puhdistaa ja kosteuttaa ihoa sekä lievittää kutinaa. EQUIMYL LOTION 250 ml Soveltuu hyvin hevosen herkän ihon paikalliseen hoitoon. Kutinaa lievittävä vaikutus, soveltuu mm. kesäihottumasta kärsiville hevosille.

6 MUUT TUOTTEET Black Horse BE-SPECIAL 1 l, 5 l B- ja E-ryhmän vitamiineja sisältävä liuos. Milka ADE-vitamiiniliuos 1 l, 5 l Rasvaliukoisia vitamiineja, seleeniä ja niasiinia sisältävä vitamiiniliuos sisäruokintakaudelle. Black Horse B-SWEET 1 l, 5 l Kotimainen makeutettu B-vitamiinivalmiste, hevosen tilapäisen B-vitamiinitarpeen tyydyttämiseen. Milka E-VITAMIINILIUOS 1 l, 5 l E-vitamiiniliuos, hevosen kasvaneeseen E-vitamiinin (antioksidantti) tarpeeseen. Milka B-VITAMIINILIUOS 1 l, 5 l B-vitamiineja monipuolisesti sisältävä liuos. Tuote sopii hyvin kilpahevosille, suolisto häiriöistä kärsiville hevosille sekä karvanvaihdon aikaan. Milka MONIVITAMIINILIUOS 1 l, 5 l Monipuolisen koostumuksen omaava perusvitamiiniliuos. Sisältää A-, D-, E- ja B-ryhmän vitamiineja. Milka KALANMAKSAÖLJY 5 l Luonnollinen vitamiinilähde, sisältää A- ja D-vitamiinia, tärkeitä rasvahappoja, jodia sekä runsaasti energiaa. MERILEVÄ 25 kg Luonnon oma hivenaine- ja vitamiinivalmiste. Black Horse KIVENNÄISNUOLUKIVI 10 kg Käytetään täydentämään hevosen kivennäis- ja hivenaineiden saantia. Voidaan sijoittaa joko karsinaan tai tarhaan. Soveltuu hyvin turvaamaan riittävää kivennäisten saantia laidunkaudella. Milka SUOLAKIVI 10 kg Karsinakäyttöön tarkoitettu luonnollisen natriumtarpeen tyydyttäjä. Milka MINERAALIKIVI 2kg Kivennäisnuolukivi täydentämään ja varmistamaan riittävää suolan ja kivennäisaineiden saantia. VALKOSIPULIROUHE 100% 5 kg MSM-JAUHE 100% 600g, 4 kg PARAFIINIÖLJY 5 l Liukastaa suolen sisältöä ja soveltuu mm. ummetusähkyn hoitoon. BF-KUIVIKETURVE 250 l Pitkälle maatunut, pölyämätön vaalea kuivitusturve. TALLIHYgIENIA StiRen 25 kg StiRen vähentää ilman ammoniakki- ja vetykaasupitoisuutta tallissa. Sen desinfioiva koostumus sitoo ilman kosteutta ja kuivattaa pintoja. Yrittäjäntie 20, Karkkila, (09) ,

Nauti hyvinvoivasta hevosesta

Nauti hyvinvoivasta hevosesta UUTUUS! Nauti hyvinvoivasta hevosesta Supreme Horse Care uusi hevosten hyvinvointisarja. Kun hevonen liikkuu mielellään ja näyttää upealta, meidän hevosihmisten elämä on huoletonta! Uuden kotimaisen Supreme

Lisätiedot

Hevosten ruokinnan erityispiirteitä. Stina Eklund-Uusitalo

Hevosten ruokinnan erityispiirteitä. Stina Eklund-Uusitalo Hevosten ruokinnan erityispiirteitä Stina Eklund-Uusitalo Laidun Hyvät puolet: vitamiini ja kivennäistasapaino optimaalinen sulavuus ja valkuaispitoisuus hyvä pieniä määriä kerralla tasainen liikunta kilpahevosilla

Lisätiedot

Black Horse. Suomessa valmistettu. Premium

Black Horse. Suomessa valmistettu. Premium Black Horse Suomessa valmistettu Premium Rauta Ferrimax 600 g RAUTA SUORITUSKYKY VERIARVOT Ferrimax Rautaa, hivenaineita ja vitamiineja sisältävä täydennysrehu kilpahevosille. Rautaa on veren punasolujen

Lisätiedot

aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten ravitsemuksen tueksi.

aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten ravitsemuksen tueksi. EQUIbalans on kotimainen ravintolisäsarja hevosille. Vahvat vitamiiniliuokset, kivennäisjauheet ja ruoansulatusta edistävät valmisteet on suunniteltu erityisesti aktiivisten ja kilpakäytössä olevien hevosten

Lisätiedot

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat

Maittavan lihaisat. Jahti&Vahti -koiranruoat Maittavan lihaisat Jahti&Vahti -koiranruoat Täysravinto paljon liikkuville koirille 32% Premium-luokan ruokaa koirallesi Suositut, nyt koostumukseltaan entistäkin lihaisemmat, Jahti&Vahti -koiranruoat

Lisätiedot

Premium-luokan koiranruokasarja D

Premium-luokan koiranruokasarja D Premium-luokan koiranruokasarja D TM Lihaisaa laatua koirallesi. Laaturuokaa koirallesi Jahti&Vahti! Haluamme koirasi elämänlaadun pysyvän korkeana ja kauan. Siksi ruokien huippulaatu on meille aidosti

Lisätiedot

Black Horse. Suomessa valmistettu. Premium

Black Horse. Suomessa valmistettu. Premium Black Horse Suomessa valmistettu Premium Rauta Ferrimax 600 g RAUTA SUORITUSKYKY VERIARVOT Ferrimax Rautaa, hivenaineita ja vitamiineja sisältävä täydennysrehu kilpahevosille. Rautaa on veren punasolujen

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan koiranruokasarja Suomen suosituin premium-koiranruoka. Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi

TALLIPRO-TUOTESARJA. Parempaa hevosellesi TALLIPRO-TUOTESARJA Parempaa hevosellesi 1 TALLIPRO-TUOTESARJA JO 10 VUOTTA! TalliPro-tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon

Lisätiedot

Hyvinvointia hevosellesi!

Hyvinvointia hevosellesi! TalliPro -tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton ja tyytyväisiä käyttäjiä on paljon sekä ammattivalmentajien, kilparatsastajien, harrastajien että hevostenkasvattajien

Lisätiedot

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä

Luusto, lihasten ja hermoston toiminta Solujen toiminta, elektrolyyttejä HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA II. 2015 Ravintoaineet ja niiden tehtävät Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun toinen osa käsittelee hevosen

Lisätiedot

TalliPro. Ruokintaopas

TalliPro. Ruokintaopas TalliPro Ruokintaopas TalliPro tuotteet valmistetaan pääosin Hiven Oy:n tehtaalla Paimiossa. Hiven Oy on valmistanut tuotteita kotieläimille jo vuodesta 1979. Tuotantotilojen ajanmukaisuudesta, tuotantomenetelmien

Lisätiedot

Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!!

Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!! Korkealuokkaiset täydennysrehut ilman lisättyjä sokereita tai täyteaineita. Ylivoimaisesti korkeimmat pitoisuudet annosta kohden!! DMG 28.000 Huono palautuminen?lihasjäykkyys?stressiä?huono ruokahalu?

Lisätiedot

Eri hevosryhmien ruokinta

Eri hevosryhmien ruokinta HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA IV. 2015 Eri hevosryhmien ruokinta Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun neljäs osa käsittelee eri hevosryhmien

Lisätiedot

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta.

Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Toimivia ruokintaratkaisuja Krono-rehuilla Täysi hyöty kotoisista rehuista. Oikealla täydennyksellä tasapainoinen ruokinta. Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top, Krono 135 Top ja Huippu-Krossi

Lisätiedot

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE 24 HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG Ä! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: EN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE www.rehuraisio.com TILAA 1000 KG MELLEJÄ, SAAT FISKARSIN ATERINSETIN KAUPAN PÄÄLLE LISÄÄ TEHOA PLUS-TUOTTEILLA

Lisätiedot

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg

NivelTeho. 120 kaps. 32,90. (ovh. 40,70) 411,25 e/kg NivelTeho Liiku nivelet lempeästi kuntoon. Kuuden tutkitun aktiiviaineen yhdistelmä: MSM, inkivääriuute, glukosamiini, hainrusto, kupari ja C-vitamiini. 120 kaps. 32,90 411,25 e/kg (ovh. 40,70) Luontainen

Lisätiedot

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe,

Elivo Ravintolisät. www.elivo.fi. Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, Elivo Ravintolisät Elivo on kotimainen hyvinvointituoteperhe, joka on kehitetty kotimaisten eri alojen asiantuntijoiden kanssa huomioiden suomalaisten kuluttajien tarpeet. Elivo-tuotteet löydät apteekista

Lisätiedot

TARHAUSINFO. Rehut ja rehujen määrä

TARHAUSINFO. Rehut ja rehujen määrä PORUTAKU HANKE Poron lisäruokinnan, talvitarhauksen ja elävänä kuljettamisen hyvät käytännöt TARHAUSINFO Rehut ja rehujen määrä Rovaniemellä 6.2.2012 Veikko Maijala Porotalous on yritystoimintaa Poronhoito

Lisätiedot

luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia.

luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia. Ruokinnan osaamista luomutiloille Suomen Rehun uudet monipuoliset luomurehut parantavat tuotantotuloksia ja eläinten hyvinvointia. Monipuoliset täydennysrehut luomunaudoille Tehokas rehun hyväksikäyttö

Lisätiedot

Helposti sulava. Anti-Hairball

Helposti sulava. Anti-Hairball Ilman keinotekoisia, väri, maku tai säilöntäaineita. Virtsan ph 6,06,5 Iho & Turkki Huolellisesti valitut raakaaineet ja erikoisresepti takaavat täydellisen kalsiumin ja fosforin suhteen sekä madalletun

Lisätiedot

[Ryhmän nimi / Logo ]

[Ryhmän nimi / Logo ] Vitamiinikeskus Oy on tukemassa koulujen sekä erilaisten urheiluseurojen toimintaa varainhankinnan merkeissä! Vitamiinikeskus Oy on kuopiolainen vitamiinivalmisteiden ja ravintolisien myyntiin -ja markkinointiin

Lisätiedot

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA

KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA KIVENNÄISAINEET JA VITAMIINIT KOIRAN RUOKINNASSA Kivennäisaineet osallistuvat kemiallisiin reaktioihin koirien soluissa. Kivennäisaineet voidaan jakaa makro- ja mikrokivennäisaineisiin sekä perusteella,

Lisätiedot

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS

MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS MINERAALIEN JA VITAMIINIEN YHTEISVAIKUTTEISUUS Tämän artikkelin tarkoitus on selvittää mineraalien ja vitamiinien roolia koiran aineenvaihdunnassa. Asia ei ole yksinkertainen. Toivottavasti tämä artikkeli

Lisätiedot

Milka SIKATILANTUOTTEET

Milka SIKATILANTUOTTEET Milka R SIKATILANTUOTTEET Vitamiiniliuokset VITAMIINIVALMISTEET Pakkaus 5 L, 10 L ja 30 L Milka ADEK-vitamiiniliuos Milka ADEK-vitamiiniliuos sisältää oikeassa suhteessa tärkeimmät rasvaliukoiset vitamiinit.

Lisätiedot

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan

III. Onnistunut täydennys ruokintaan KRONO KRONO KRONO KRONO. Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan KRONO I KRONO II KRONO III KRONO IV Onnistunut täydennys ruokintaan Tasapainoinen ruokinta kotoisten rehujen laadun mukaan Krono I, II, III ja IV -täysrehut Krossi 125 Top ja Krono 135 Top -puolitiivisteet

Lisätiedot

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta

Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Kantavan tamman ja kasvavan varsan ruokinta Hevosten ruokinta: Kantavan tamman ruokinta Tiineyden loppuvaiheen ruokinta Imetyskauden ruokinta Vieroitetun varsan ruokinta Agriristeily 8.2.2013 Heikki Kankainen

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet

URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Ravinnon laatu, suojaravintoaineet Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 36 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI SUOJARAVINTOAINEET https://www.youtube.com/watch?v=cgcpdskk1o8&spfreload=10

Lisätiedot

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net

SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09 Page 1 SUOMEN REHU OY Upseerinkatu 1, PL 401, 02601 Espoo Puh. 010 402 04 www.suomenrehu.com www.farmit.net Suomen Rehu Oy 2005 Ensiapu-esite.30.6.05 30.6.2005 11:09

Lisätiedot

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna

RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA. Marika Karulinna RAAKA-AINEIDEN ASEMA RUOKINNASSA Marika Karulinna LIHA Koira on lihansyöjä, joten sen ravinnon perustana kuuluu olla liha Punaisesta lihasta saa rautaa Vaaleat lihat ovat usein rasvattomampia poikkeuksiakin

Lisätiedot

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä

E Seleeni 7000 plex. Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä E Seleeni 7000 plex Tärkeitä antioksidantteja ja orgaanista seleeniä KOOSTUMUS E-vitamiini 7 000 mg/kg B6-vitamiini B12-vitamiini C-vitamiini Sinkki (Zn) Seleeni (Se) 60 % natriumseleniittinä 40 % orgaanisena

Lisätiedot

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?

Kotitehtävä. Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja? VÄLIPALA Tehtävä Sinun koulupäiväsi on venähtänyt pitkäksi etkä ehdi ennen illan harjoituksia

Lisätiedot

Tehtävä 1. Tunnista hevosen pään- ja jalkojen merkit /5p

Tehtävä 1. Tunnista hevosen pään- ja jalkojen merkit /5p Sydän-Hämeen ratsastajat ry:n ja Suomen Ratsastajainliiton järjestämät Valtakunnalliset Hevostaitomestaruuskilpailut Aitoossa 18.5.2013 TEORIAKOE SARJA I kilpailija numero: nimi: seura: kokonaispisteet:

Lisätiedot

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille

Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra - täysin uusi sarja pieneläimille Terra sisältää parhaat luonnon raaka-aineet kunnioittaen eläimen luonnollisia syömistapoja. Terra täyttää eläimen ruokinnalliset tarpeet. KOOSTUMUS: Kasvisperäiset

Lisätiedot

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua

Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Sulavat annokset sulavaa vitamiinien ja hivenaineiden annostelua Helppoutta, annostelutarkkuutta ja ympäristöystävällisyyttä seosruokintaan Ainutlaatuiset sulavat annospussit mullistivat seosruokinnan

Lisätiedot

KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016

KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016 KRAFFT KÄSIKIRJA SYKSY 2016 Sivut 1-3 Sivu 4 Sivut 5-9 Sivut 10-15 Sivu 16 Sivu 17 Uudet tuotenimet Uusi tuoteluokittelu Krafft myydyimmät rehut vanha/uusi Krafft uudet tuotteet EAN-koodit ja lavakoot

Lisätiedot

Sisällys. Lämmin kiitos asiakkaillemme, niin hevosille kuin hevosenomistajille

Sisällys. Lämmin kiitos asiakkaillemme, niin hevosille kuin hevosenomistajille HEVOSOPAS 2014 Sisällys Hevosen ruuansulatus 4 Ravintoaineet 4 Hevosten rehut 10 Racing-rehusarja 11 Hevosten ruokinta 17 Talliympäristö 22 Ruokintamalleja 23 Rehun valinta 25 Ominaispainot, sokerin ja

Lisätiedot

MATKARATSASTUSHEVOSEN RUOKINTA

MATKARATSASTUSHEVOSEN RUOKINTA MATKARATSASTUSHEVOSEN RUOKINTA Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyö Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma Mustiala, 17.12.2009 Kirsi Matilainen OPINNÄYTETYÖ Maaseutuelinkeinojen koulutusohjelma Mustiala

Lisätiedot

Sikojen Ruokintasuositukset 2014

Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Sikojen Ruokintasuositukset 2014 Hilkka Siljander-Rasi Soile Kyntäjä MTT Kotieläintuotannon tutkimus Rehuarvoseminaari Helsinki 15.5.2014 20.5.2014 Sikojen ruokintasuositusten päivittäminen Vertailu uusimpiin

Lisätiedot

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa

Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi. Vasikoiden kasvatus. jbs portfolio. jbs:n kanssa Vahvasta vasikasta tuottavaksi naudaksi Vasikoiden kasvatus jbs portfolio jbs:n kanssa jbs kälberpaste - vasikkatahna Lyhyesti taattu korkea taso immunoglobuliinia (johdettu IBR-vapaasta maidosta) sisältää

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

Lempeydellä lemmikillesi

Lempeydellä lemmikillesi Lempeydellä lemmikillesi 9/2012 TäydennysrehuT ja hoitotuotteet VATSAN PARHAAKSI INUPEKT FORTE 60 tabl. Inuliinia, pektiiniä sekä ß-glukaania sisältävä valmiste erilaisista suolisto-ongelmista kärsiville

Lisätiedot

DODSON & HORRELL - EVÄÄT HYVÄÄN ELÄMÄÄN

DODSON & HORRELL - EVÄÄT HYVÄÄN ELÄMÄÄN DODSON & HORRELL - EVÄÄT HYVÄÄN ELÄMÄÄN Markkinajohtaja! Dodson & Horrell on Euroopan johtava hevosrehuvalmistaja. Tieteellinen tutkimus Jatkuva yhteistyö eri yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten

Lisätiedot

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita.

Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Ilman keinotekoisia, väri-, maku tai säilöntäaineita. Josera on premium dogfood JUNIOR ADULT Saksalainen perheyrityssuper Laadukasta eläinten ruokintaa jo yli 70 vuoden ajan Keskittyy huolehtimaan ympäristöstä,

Lisätiedot

St Simon s Alfa-block Ravinteikas sinimailaskuutio täydennysrehuksi kotieläimille

St Simon s Alfa-block Ravinteikas sinimailaskuutio täydennysrehuksi kotieläimille St Simon s Alfa-block Ravinteikas sinimailaskuutio täydennysrehuksi kotieläimille Hevosille ja poneille, jotka tarvitsevat korkealaatuista kuiturehua hitaasti syötäväksi tai virikkeeksi Vähän sokeria >

Lisätiedot

Equifirst Brochure-UK-A4-Mars 2016-def.indd 1

Equifirst Brochure-UK-A4-Mars 2016-def.indd 1 PR IN IEN ED OV FE AT ORS I HORSE N N Expert in Horse Feed INGRED TS IUM EM EN FI Equifirst-brochureOud-ENG.indd 1 Equifirst-201-03-05-Brochure-UK-A4-Mars 201-def.indd 1 10/10/2017 9:49:20 AM 2/03/1 17:03

Lisätiedot

Tankki täyteen kiitos!

Tankki täyteen kiitos! Tankki täyteen kiitos! Tutkitusti enemmän maitoa aidolla Pötsitehosteella Mainio-Krossi ja Aimo-Krossi -täysrehut Oiva-Krono Top ja Puhti-Krossi Top -puolitiivisteet Tehosta rehun reittiä valkuaispitoiseksi

Lisätiedot

EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA. Emopäivät Peurunka Milla Frantzi

EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA. Emopäivät Peurunka Milla Frantzi EMOLEHMIEN KIVENNÄISRUOKINTA Emopäivät Peurunka 20.11.2016 Milla Frantzi KIVENNÄISRUOKINTA PIENI MUTTA TÄRKEÄ OSA Syntyykö läskiä vai lihasta P, Mn, Zn,Cu E ja A vitamiini Seleeni Vasikka kehittyy Rehusta

Lisätiedot

Juusto ravitsemuksessa

Juusto ravitsemuksessa Juusto ravitsemuksessa Juusto ravitsemuksessa Rakennusaineita luustolle Hammasystävällistä Sopii erityisruokavalioihin Juustojen koostumus vaihtelee Tuorejuusto valmistustavan mukaan Kypsytetty juusto

Lisätiedot

VESILIUKOISET VITAMIINIT

VESILIUKOISET VITAMIINIT SUOJARAVINTOAINEET ENERGIAN LISÄKSI TARVITSEMME RAVINTOAINEITA ELINTOIMINTOJEMME YLLÄPITÄMISEEN JA SÄÄTELYTEHTÄVIIN SUOJARAVINTOAINEET VITAMIINIT KIVENNÄISAINEET eli mineraalit VESILIUKOISET VITAMIINIT

Lisätiedot

Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena. Eija Valkonen

Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena. Eija Valkonen Ruokintaratkaisu kanojen hyvinvoinnin ja tuotoksen tukena Eija Valkonen Joustavuutta ruokintaan Punaheltta Paras rehut: Täysrehut untuvikosta loppumunintaan Kolme kasvatuskauden rehua ja esimunintarehu

Lisätiedot

TALLIPRO-TUOTESARJA. Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi!

TALLIPRO-TUOTESARJA. Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi! TALLIPRO-TUOTESARJA Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi! 1 KOTIMAINEN TALLIPRO-TUOTESARJA - TUTKITUSTI TEHOKKAAT! TalliPro-tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton

Lisätiedot

Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. REHUT

Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. REHUT REHUT Islannin maaperän tarunomaista alkuvoimaa, islanninhevosen erityistarpeisiin. Tilaukset ja yhteydenotot: sanita.jalkanen@vitacom.fi Puh. (015) 348 564 Fax (015) 348 577 www.vitacom.fi Jokainen Islannissa

Lisätiedot

Holistic Food For Dogs

Holistic Food For Dogs Holistic Food ForFor Dogs Dogs Holistic Food Holistic Food For Dogs 100% GUARANTEED TASTE & NUTRITION E arthborn Holistic on pitkälle kehitetty luonnonmukainen ravinto koirille. Earthborn Holistic -ruuan

Lisätiedot

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA

VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA VITAMIINEJA JA MINERAALEJA PULLOSTA TAUSTA Vitamin Well on perustettu vuonna 2006 Ruotsissa. Tarkoituksena oli kehittää skandinaaviseen makuun sopiva vitamiinijuoma, joka samalla olisi hyvä ja moderni

Lisätiedot

Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa

Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa Elodea-hanke Vesiruton käyttö rehuksi Hilkka Siljander-Rasi ja Anna-Liisa Välimaa Luonnonvarakeskus Vesirutto rehuna Kenttä- ja laboratorioanalyysien tulokset Kuusamojärvi, Toranki ja Yli-Kitka Valuman

Lisätiedot

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu

VILOLIX -NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO. Helppo ja yksilöllinen annostelu VILOLIX-NUOLUKIVET TERVE PÖTSI - TEHOKAS TUOTANTO Helppo ja yksilöllinen annostelu AINUTLAATUISET VILOLIX-NUOLUKIVET Vilolix-nuolukivien valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen, patentoitu ja sertifioitu.

Lisätiedot

TALLIPRO-TUOTESARJA. Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi!

TALLIPRO-TUOTESARJA. Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi! TALLIPRO-TUOTESARJA Tutkittua laatua Sinunkin hevosellesi! 1 KOTIMAINEN TALLIPRO-TUOTESARJA - TUTKITUSTI TEHOKKAAT! TalliPro-tuotesarja tuotiin markkinoille kesällä 2005. Tuotteet saivat hyvän vastaanoton

Lisätiedot

Kehitys. Menestys. Hyvinvointi.

Kehitys. Menestys. Hyvinvointi. OPAS AMMATTILAISILLE JA HARRASTAJILLE Kehitys. Menestys. Hyvinvointi. Tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa: KOTIMAISTA TUOTEKEHITYSTÄ S. 5 S. 30 Kenttäratsastaja Elmo Jankari: KOHTI OLYMPIALAISIA Ravivalmentaja

Lisätiedot

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen

Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille. Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Suomen Rehun tiivisteohjelmat lihasioille ja emakoille Optimoinnilla tarkkuutta ruokintaan ympäristöä ajatellen Oikea tiivistevalinta tuottaa ympäristöä säästäen Sikojen vilja-tiivisteruokinnassa on tärkeää

Lisätiedot

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta

Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta Yleistietoa Aloe Verasta ja ACTIValoesta 2. Yleistietoa Aloe Verasta MITÄ ALOE VERA SISÄLTÄÄ Mono- ja polysakkaridit (useita) Antrakinonit (ainakin 13 erilaista) Ligniinit Saponiinit Salisyylihappo Entsyymit

Lisätiedot

14,50 -25% SUPER MAGNESIUM LÄHES. Magnesium on tärkeää lihaksille, luustolle ja jaksamiselle. Hyvin imeytyvä, vatsaystävällinen valmiste. 100 tabl.

14,50 -25% SUPER MAGNESIUM LÄHES. Magnesium on tärkeää lihaksille, luustolle ja jaksamiselle. Hyvin imeytyvä, vatsaystävällinen valmiste. 100 tabl. SUPER MAGNESIUM Magnesium on tärkeää lihaksille, luustolle ja jaksamiselle. Hyvin imeytyvä, vatsaystävällinen valmiste. LÄHES -25% 100 tabl. 14,50 (ovh. 19,20) 130,63 e/kg UBIKINONI Q10 150 MG Luontainen

Lisätiedot

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010

1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 1 st Choice Super Premium Koirantäysravintouudistus 2010 Pienet ja kääpiörodut 1 st Choice Puppy Toy & Small Pennuille ja kasvaville koirille - 2-10 kk Lisätty proteiinia, vitamiineja, kalsiumia sekä muita

Lisätiedot

Ruuansulatuskanavan osat ja tehtävät. Lukijalle. Ruuansulatuskanavan. Sisällysluettelo. Paksusuoli kuidunhajottaja

Ruuansulatuskanavan osat ja tehtävät. Lukijalle. Ruuansulatuskanavan. Sisällysluettelo. Paksusuoli kuidunhajottaja Racing Hevosopas 1 Sisällysluettelo Hevosen ruuansulatus 3 Ravintoaineet 4 Hevosten rehut 6 Racing-rehusarja 8 Hevosten ruokinta 14 Talliympäristö 18 Ruokintamalleja 19 Rehun valinta 21 Ominaispainot,

Lisätiedot

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto

SUPER- PREMIUM. Kissan täysravinto SUPER- PREMIUM Kissan täysravinto 1 Purenatural. Kissojen arvostama täysravinto. Kissa on eläinmaailman kulinaristi ja luontainen lihansyöjä. Se seuraa vaistoaan kaikessa myös ravinnon valinnassa. Vaistojensa

Lisätiedot

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo

Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa. Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu lehmien ruokinnassa Jarmo Uusitalo Herne-viljasäilörehu seosrehun raaka-aineena - lisää kuiva-aineen syöntiä yli 2 kg verrattuna yksinomaan nurmirehua karkearehuna käytettäessä - palkokasvit

Lisätiedot

MIKÄ KUVIA YHDISTÄÄ? Apetta aivoille avaimia aivoterveyteen -hanke

MIKÄ KUVIA YHDISTÄÄ? Apetta aivoille avaimia aivoterveyteen -hanke MIKÄ KUVIA YHDISTÄÄ? LÄHTEET Pusa Tuija 2017. Kuitu monipuolisen ruuan osana. https://sydan.fi/ruoka-ja-liikunta/kuitu-monipuolisen-ruuan-osana Pusa Tuija 2017. Suolaa vain kohtuudella. https://sydan.fi/ruoka-ja-liikunta/suolaa-vain-kohtuudella

Lisätiedot

Pihvinautojen kivennäisruokinta

Pihvinautojen kivennäisruokinta Pihvinautojen kivennäisruokinta Maarit Ilola Kehityspäällikkö AtriaNauta Kaikki naudat tarvitsevat kivennäis- ja hivenaineita ylläpitoon ja kasvuun, emolehmät myös maidontuotantoon ja tiineyteen. Kivennäisaineiden

Lisätiedot

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8)

8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA. Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) 8 LEIPÄ JA VILJA RAVITSEMUKSESSA Leipä ja vilja ravitsemuksessa (8) Mitä leipä on? Kivennäisaineita Magnesiumia Rautaa Kaliumia Hivenaineita Sinkkiä Seleeniä Vettä Energiaa Hiilihydraatteja Proteiineja

Lisätiedot

TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE

TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE TUOTEOPAS 2015 KOTIELÄINTILOILLE TUOTEOPAS KOTIELÄINTILOILLE 4 7 10 11 12 13 16 17 18 22 26 28 29 30 34 35 36 38 40 41 42 44 Vitamiinivalmisteet Vitamiinit/hivenaineet, erikoisvalmisteet Kalsiumvalmisteet

Lisätiedot

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps.

74,90. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg TÄHTITARJOUS. Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen kaps. BIO-QINON Q10 GOLD 100 mg Johtava ubikinonivalmiste Bio-Qinon Q10 GOLD 100 mg energiantarpeeseen. 150+30 kaps. 74,90 (ovh. 97,70) 585,15 e/kg TÄHTITARJOUS! VALMARIN Aineenvaihdunta tasapainoon. Valmarin-kivennäisliuos

Lisätiedot

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio

Rehut. Hevosen ruokinnassa käytettävien rehujen tulee HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015. FT Elena Autio HEVOSTEN RUOKINTAKOULU, OSA III. 2015 Rehut Suomen Hevostietokeskus ry, Hevosten terveydeksi -hanke FT Elena Autio Hevostietokeskuksen ruokintakoulun kolmas osa käsittelee hevosen ruokavalion koostumusta

Lisätiedot

Herne lisää lehmien maitotuotosta

Herne lisää lehmien maitotuotosta Liite 13.6.2005 62. vuosikerta Numero 2 Sivu 6 Herne lisää lehmien maitotuotosta Seppo Ahvenjärvi, Aila Vanhatalo ja Seija Jaakkola, MTT Märehtijät saavat herneestä hyvin valkuaistäydennystä silloin, kun

Lisätiedot

Hevos- ja lemmikkieläintuotteet Syksy-talvi 2012

Hevos- ja lemmikkieläintuotteet Syksy-talvi 2012 Meiltä saat Bonusta! Hevos- ja lemmikkieläintuotteet Syksy-talvi 2012 www.agrimarket.fi Entistä monipuolisempi Agrimarket! Uusi Hevos- ja lemmikkieläintuotekuvastomme sisältää laajan kattauksen tuttuja

Lisätiedot

Ravitsemus. HIV-ravitsemus.indd 1 12.12.2012 10.20

Ravitsemus. HIV-ravitsemus.indd 1 12.12.2012 10.20 Ravitsemus HIV-ravitsemus.indd 1 12.12.2012 10.20 Jokainen meistä tarvitsee ruoasta energiaa. Jokaisen energiantarve on yksilöllinen ja siihen vaikuttavat esimerkiksi ikä, sukupuoli ja liikunnan määrä.

Lisätiedot

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille.

Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Hevosopas Omistajille, valmentajille ja kasvattajille. Lukijalle Tärkeä osa hevosen hyvinvointia on oikeaoppinen ja ravinnontarpeen mukainen ruokinta. Tämän oppaan tarkoituksena on antaa perustietoa hevosten

Lisätiedot

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen

RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO. Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen RUOANSULATUS JA SUOLISTON KUNTO Iida Elomaa & Hanna-Kaisa Virtanen Edellisen leirin Kotitehtävä Tarkkaile sokerin käyttöäsi kolmen päivän ajalta ja merkkaa kaikki sokeria ja piilosokeria sisältävät ruuat

Lisätiedot

Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa

Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa Tietotekniikka apuna hevosen ruokinnan suunnittelussa Suomen Hippoksen jalostuspäivien esityksen tiivistelmä, 12.2.2008 FT Elena Autio, Suomen Hevostietokeskus ry Hevosten hyvinvointi ja suorituskyky ovat

Lisätiedot

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg

SKINGAIN. Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä. nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90. (ovh 45,05) 241,80 e/kg SKINGAIN Tutkittua tehoa, 1. ja 2. tyypin kollageeniyhdistelmä ihon ja nivelten hyvinvointiin. 30 annospussia 39,90 241,80 e/kg (ovh 45,05) Vahvin Tonalin Alkuperäinen, tutkittu ja toimiva CLA-valmiste.

Lisätiedot

Hyvä ruoka syntyy laadukkaista ja tuoreista. Suosi aterioillasi paljon ravintoaineita sisältäviä. Erilaiset ruokavalinnat ja elintarvikkeiden

Hyvä ruoka syntyy laadukkaista ja tuoreista. Suosi aterioillasi paljon ravintoaineita sisältäviä. Erilaiset ruokavalinnat ja elintarvikkeiden Hyvinsyömisen taito Maukas liharuoka kuuluu arkeen ja se kruunaa juhlan. Liha on aterian sydän, jonka ympärille muu ateriakokonaisuus kootaan. Liha on myös voimaruokaa, josta saa lähes kaiken: proteiinit,

Lisätiedot

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko

Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu. Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosreseptin suunnittelu Mustiala Heikki Ikävalko Lypsykarjatilan seosruokintamuodot Seosruokinta Suomessa pohjautuu kahteen menetelmään Täydennetty seosruokinta (PMR) Seosruokinta (TMR)

Lisätiedot

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet

Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet Uutuusmyslit! Korvaavat Supan kanin ja marsun vastaavat tuotteet 1100 J&H RABBIT MIX 10kg Ruokinta-ammattilaisten suunnittelema, korkealaatuinen täysrehu kaneille. Sisältää optimaalisessa suhteessa kanisi

Lisätiedot

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland

MIKSI SYÖDÄ LIHAA. Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland MIKSI SYÖDÄ LIHAA Soile Käkönen Ravitsemusasiantuntija HKScan Finland 1 Suomalaiset ravitsemussuositukset Kaikkea saa syödä Ravintoaineista ruokaan Kansalliset erityispiirteet Lisää kasviksia Laatu Rasva

Lisätiedot

laatutuotteet hevosille

laatutuotteet hevosille laatutuotteet hevosille FINISH LINE TEKEE VOITTAJIA! Uskomattomat tulokset USA:ssa ja kaikki sisältävät vain luonnonmukaisia turvallisia aineosia. Pitkä kokemus ja korkeatasoinen tutkimustyö ovat tuottaneet

Lisätiedot

www.vomoghundemat.fi

www.vomoghundemat.fi www.vomoghundemat.fi Vom og Hundemat on norjalainen koirien tuoreruokatuote. Se valmistetaan norjalaisista eläinperäisistä raaka-aineista, kuten broileri, naudan sisäelimet, pötsi, lohi, naudan maksa ja

Lisätiedot

RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON. Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke

RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON. Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke RUOKINTA VOI PELASTAA PALJON Vasikkakuolleisuus kuriin kurssi ELT Vesa Rainio Dip.ECBHM Savonia-amk, VAAVI-hanke Luennon ydinasiat Vasikan kasvutaipumus on suuri aina 1 v ikään. Tasapainoisella ravinnolla

Lisätiedot

Koiran tarvitsemat ravintoaineet

Koiran tarvitsemat ravintoaineet Koiran tarvitsemat ravintoaineet Ravitsemustarpeeseen vaikuttaa monet tekijät Pentu, aikuinen, aktiivinen, kantava/imettävä tai vanha koira, kaikkien tarpeet ovat erilaisia. Tasapainoinen ruoka on erittäin

Lisätiedot

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia

Kananmuna sisältää muun muassa D-vitamiina ja runsaasti proteiinia Jogurtti luomuhillolla on parempi vaihtoehto kuin puuro tai aamumurot. Tutkijat ovat yhä enenevästi havainneet, mitä näiden viljojen gluteeni aiheuttaa terveydellemme. Gluteeni on syyllinen yli 150 eri

Lisätiedot

Rehuanalyysiesimerkkejä

Rehuanalyysiesimerkkejä Rehuanalyysiesimerkkejä Rehun laatu on monen tekijän summa! Vaikka korjuuajan ajoitus onnistuu täydellisesti, myös säilöntään on syytä keskittyä. Virhekäymiset lisäävät säilönnästä johtuvaa hävikkiä ja

Lisätiedot

Laidunkauden laskutoimitus: Montako euroa on 10 %? Lehmät ulos tuotos ylös! Onnistunut laidunkausi lisää maitotuloa ja parantaa eläinten hyvinvointia

Laidunkauden laskutoimitus: Montako euroa on 10 %? Lehmät ulos tuotos ylös! Onnistunut laidunkausi lisää maitotuloa ja parantaa eläinten hyvinvointia Laidunkauden laskutoimitus: Montako euroa on 10 %? Lehmät ulos tuotos ylös! Onnistunut laidunkausi lisää maitotuloa ja parantaa eläinten hyvinvointia 120 x 3 x 0,4 = 144 Tavoitteena tasaisen hyvä tuotos

Lisätiedot

PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO

PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO 1/2012 PORSAAT, EMAKOT, LIHASIAT SIANREHUJEN TUOTELUETTELO UUDEN SUKUPOLVEN MAATALOUS- KAUPPA Potra-ruokintaohjelman tavoitteena on: parempi päiväkasvu ja rehuhyötysuhde porsaiden painohajonnan kaventuminen

Lisätiedot

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA

Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA TM Lihaisaa laatua koirallesi. Premium-luokan KOIRANRUOKASARJA SUOMEN SUOSITUIN PREMIUM-KOIRANRUOKA Koiran elämänlaatu, terveys ja pitkä ikä ovat vaalimisen arvoisia asioita. Siksi ravinnon korkea laatu

Lisätiedot

Suomen Rehun kattava nautarehuvalikoima on suunniteltu tilasi parhaaksi.

Suomen Rehun kattava nautarehuvalikoima on suunniteltu tilasi parhaaksi. Onnistuneella ruokinnalla tuloksiin! Suomen Rehun kattava nautarehuvalikoima on suunniteltu tilasi parhaaksi. Oikealla rehuvalinnalla turvaat hyvän tuotoksen ja eläinten hyvinvoinnin kustannustehokkaasti.

Lisätiedot

10 vuotta. Näillä eväillä kasvuun. Joustoa talouteen A-Rahoituksella. Tilaa helposti netissä: www.a-kauppa.fi tai puhelimella: 020 472 7060

10 vuotta. Näillä eväillä kasvuun. Joustoa talouteen A-Rahoituksella. Tilaa helposti netissä: www.a-kauppa.fi tai puhelimella: 020 472 7060 Joustoa talouteen A-Rahoituksella A-Rahoitus tarjoaa reilua joustavuutta maatilan hankintoihin ja kulujen hallintaan. Rahoituspalvelun avulla saat haluamasi tuotteet silloin kun niitä tarvitset, ja voit

Lisätiedot

Nautatilan rehuaapinen

Nautatilan rehuaapinen Joustoa talouteen A-Rahoituksella A-Rahoitus tarjoaa reilua joustavuutta maatilan hankintoihin ja kulujen hallintaan. Rahoituspalvelun avulla saat haluamasi tuotteet silloin kun niitä tarvitset, ja voit

Lisätiedot

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa?

Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Emolehmien ruokinta - tiedettä, taidetta vai mutu-tuntumaa? Päivi Rekola Lihanauta-asiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi Emolehmän rehut Karkearehua Karkearehua Karkearehua Viljaa? Kivennäistä ADE-vitamiinia

Lisätiedot

Nurmen lannoitusohjelmat

Nurmen lannoitusohjelmat Laadukas nurmi hevostalouden perusta - Näin onnistut Yaran resepteillä Minna Toivakka, MMM Kehityspäällikkö Yara Suomi Nurmen lannoitusohjelmat Minna Toivakka Celebration Hoss Nurmen merkitys hevostaloudelle

Lisätiedot

KELASIN SINKKI-MAGNESIUM

KELASIN SINKKI-MAGNESIUM KELASIN SINKKI-MAGNESIUM Kotimaiset, hyvin imeytyvät Kelasinhivenaineet sinkki ja magnesium nyt kätevässä tuplapakkauksessa! Huom.! erä u t t e t i o j ra -25% 2 x 200 tabl. 21,90 (ovh. 29,35) 54,75 e/kg

Lisätiedot

Sikojen ruokintasuositukset 2014

Sikojen ruokintasuositukset 2014 MTT Kotieläintuotannon tutkimus 10.6.2015 Sikojen ruokintasuositukset 2014 Sikojen energiaruokintasuositukset on annettu megajouleina (MJ) nettoenergiaa (NE) päivässä, MJ NE/d. NE-arvo on laskettu EvaPig

Lisätiedot