Torstaina klo 19 Madetojan sali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Torstaina 23.4.2015 klo 19 Madetojan sali"

Transkriptio

1 Torstaina klo 19 Madetojan sali

2 Torstaina klo 19 Madetojan sali Johannes Gustavsson, ohjaaja Atso Almila, seremoniamestari Sikri Lehko, saksofoni Edward Ananian-Cooper, kapellimestari Kara Koskinen, kapellimestari Lauri Ahokas, kapellimestari Jaan Ots, kapellimestari Johannes Brahms ( ): Traaginen alkusoitto, op. 81 Alexander Glazunov ( ): Saksofonikonsertto Es-duuri, op. 109 Allegro moderato Andante Allegro väliaika 20 min. Felix Mendelssohn ( ): Sinfonia nro 3 a-molli, op. 56 Skottilainen Andante con moto Allegro un poco agitato Assai animato Vivace non troppo Adagio Allegro vivacissimo Allegro maestoso assai Jälkikaiku konsertin jälkeen kahvila Preludissa. Konsertti päättyy n. klo Konsertin aikana kuvaaminen ja nauhoittaminen kielletty.

3 Edward Ananian-Cooper, kapellimestari Edward Ananian-Cooper on australialainen kapellimestari, joka opiskelee Sibelius- Akatemiassa orkesterinjohtoa Atso Almilan ja Leif Segerstamin johdolla. Hän on hiljattain suorittanut opintoja myös Christopher Seamanin kursseilla osana Australian Young Conductors Development -ohjelmaa sekä mm. Johannes Schlaeflin mestarikursseilla. Syksyllä 2013 hän valmistui myös kuoronjohtajaksi Matti Hyökin luokalta erinomaisin arvosanoin. Viime vuosina Ananian-Cooper on toiminut kapellimestarina useissa ooppera- ja oratorioproduktioissa johtaen mm. Mozartin Taikahuilun, Peter Mawell Daviesin Eight Songs for a Mad King -monodraaman, Kalevi Ahon uuden Frida y Diego - oopperan, Haydnin Nelson-messun ja Händelin Messias-oratorion. Ananian-Cooper on johtanut FiBO STORIA -orkesteria, Ylioppilaskunnan Soittajia, Wegeliuskamarijousia, NYKY Ensembleä, Akateemista Laulua ja Jubilatea. Kara Koskinen, kapellimestari Pianoa ja alttoviulua soittava Kara Koskinen (s. 1991) aloitti musiikin opiskelun Pohjois-Kymen Musiikkiopistossa Kouvolassa v Siellä saivat alkunsa myös kapellimestariopinnot Valerijs Avramenkon johdolla v Jorma Panulan, Atso Almilan ja Ari Rasilaisen mestarikursseille osallistunut Kara Koskinen oli Panulan Nuorisokaput -luokalla Syksyllä 2011 hän aloitti professori Leif Segerstamin orkesterinjohdon luokalla Sibelius-Akatemiassa, jossa hän keväällä 2014 suoritti professori Atso Almilan johdolla Musiikin kandidaatin tutkinnon. Lauri Ahokas, kapellimestari Lauri Ahokas (s. 1984) opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla prof. Atso Almilan johdolla. Ahokas on opiskellut prof. Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla sekä täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla, joiden yhteydessä hän on johtanut mm. Shanghain oopperan orkesteria, Etelä-Jyllannin sinfoniaorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Kuopion kaupunginorkesteria, Vaasan kaupunginorkesteria, Joensuun kaupunginorkesteria sekä Pori Sinfoniettaa. Ahokas on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Meri Louhos, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna sekä prof. Erik T. Tawaststjerna. Hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon 2011 korkeimmin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Ahokas opiskeli myös viulunsoittoa. Kevätkausilla 2013 ja 2014 Ahokas johti Jyväskylä Sinfonian koululaiskonsertteja. Hän on esiintynyt pianistina mm. Naantalin musiikkijuhlilla, Aino Ackté - kamarifestivaalilla, sekä Radion Sinfoniaorkesterin solistina Eurovision nuorten solistien kilpailun kotimaan finaalissa. Ahokas on palkittu kahdesti Sibelius- Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa. Hän rakastaa lisäksi kissoja yli kaiken.

4 Jaan Ots, kapellimestari Jaan Ots syntyi virolaiseen muusikkosukuun ja aloitti muusikonuransa jo hyvin nuorella iällä pianistina ja trumpetistina. Hän on voittanut yli kaksikymmentä palkintoa Virossa ja ulkomailla, mm. Latviassa, Saksassa ja Venäjällä sekä lukuisia stipendejä (mm. Yamaha- ja Helmi Valtman -stipendit). Valmistuttuaan pianonsoiton kandidaatiksi Viron Musiikki- ja teatteriakatemiasta hän pääsi opiskelemaan Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalle. Lukuvuonna hän vietti vaihto-opintovuoden Pariisin konservatoriossa. Hän on osallistunut David Zinmanin, Jorma Panulan, Thomas Sanderlingin, Eri Klasin ja Jukka-Pekka Sarasteen mestarikursseille. Sikri Lehko, saksofoni Helsinkiläinen Sikri Lehko valmistui musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolta vuonna 2013 pääaineenaan saksofoninsoitto ja valmistelee parhaillaan maisterin tutkintoaan opettajanaan Joonatan Rautiola. Hän on suorittanut opintoja myös Conservatoire de Strasbourgissa Ranskassa sekä Helsingin Konservatoriossa. Hänen muita opettajiaan ovat olleet mm. Philippe Geiss, Pekka Savijoki sekä Juha Keikkonen. Lehko on myös täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Ranskassa, Saksassa ja Hollannissa. Opettajista mainittakoon Claude Delangle, Arno Bornkamp ja Vincent David. Klassisen musiikin kentällä verrattain moderni instrumentti saksofoni on houkutellut Lehkoa syventymään nykymusiikkiin, ja hän tekee mielellään yhteistyötä säveltäjien kanssa. Viime vuosina Lehko on kiinnostunut myös vapaan improvisaation avaamista mahdollisuuksista musiikin tekemisessä ja esittämisessä. Solistisen työskentelyn lisäksi yhteismusisointi kamarimusiikista orkesterisoittoon on Lehkolle erityisen tärkeää, ja tällä hetkellä hänen aktiivisimpia kokoonpanojaan ovat duo sellisti Katariina Saarikosken kanssa sekä saksofonikvartetti. Lehko on myös Helsingin Saksofoniorkesterin jäsen. Hän on vieraillut toistuvasti mm. Helsinki Sinfoniettan, Kansallisoopperan orkesterin ja Kaartin soittokunnan riveissä. Sikri Lehko on Sibelius-Akatemian kautta ollut useammissa solistisissa tehtävissä, joista mainittakoon Academy Winds -orkesterin vierailu Yhdysvaltojen suurimmassa puhallinmusiikin konferenssissa, Chicagon Midwest Clinicissä Johannes Gustavsson Ruotsalainen kapellimestari Johannes Gustavsson (s. 1975) opiskeli alttoviulunsoittoa ja suoritti orkesterinjohdon diplomin Norjan musiikkikorkeakoulussa. Lisäksi hän on osallistunut Simon Streatfeildin ja Jorma Panulan kapellimestarikursseille. Gustavsson voitti Ruotsin kapellimestaripalkinnon vuonna 2003 ja sai tuomaristolta kiitosta musikaalisesta energisyydestään ja kyvystä välittää tavoitteensa orkesterin muusikoille. Vuonna 2004 hän saavutti Sir Georg Solti -kapellimestarikilpailussa Frankfurtissa toisen sijan ja 2008 ensimmäisenä Herbert Blomstedt - kapellimestaripalkinnon Ruotsin kuninkaalliselta musiikkiakatemialta. Lokakuussa 2008 yleisöpalkinnon kansainvälisessä Arturo Toscanini -kapellimestarikilpailussa

5 saanut Gustavsson on opintojensa jälkeen vieraillut säännöllisesti useiden ruotsalaisten, norjalaisten ja suomalaisten sinfonia- ja kamariorkestereiden kapellimestarina. Oopperaa hän on johtanut mm. Göteborgissa, Karlstadissa ja Uumajassa. Tammikuusta 2009 alkaen Gustavsson on ollut yksi neljästä Keski- Pohjanmaan kamariorkesterin pääkapellimestarista. Hän aloitti Västerås Sinfoniettan päävierailijana yhdessä Roy Goodmanin kanssa elokuussa Gustavsson on levyttänyt saksalaiselle CPO-levymerkille Anders Eliassonin teoksia yhdessä Ruotsin radio-orkesterin ja -kuoron, viulisti Ulf Wallinin ja pianisti Roland Pöntisen kanssa. Hän on myös kantaesittänyt lukuisia pohjoismaisten säveltäjien teoksia. Johannes Gustavsson on ollut Oulu Sinfonian ylikapellimestari syksystä 2013 lähtien. Atso Almila Kapellimestari, säveltäjä Atso Almila on toiminut useiden suomalaisten kaupunginorkestereiden vakituisena kapellimestarina, viimeksi Joensuun ja Kuopion kaupunginorkestereissa. Almila on vieraillut säännöllisesti Suomen oopperayhdistyksissä, Kansallisoopperassa sekä sinfoniaorkestereissa, ulkomaisista lähinnä Ruotsissa, Irlannissa ja Sveitsissä. Huhtikuussa 2007 Almila teki kiertueen Itävallassa Wiener Jeunesse Orchestran kanssa; uusi kutsu tuli vuodelle Almila opiskeli Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla sekä kuoronjohtoa Harald Andersénin johdolla. Sittemmin hän on toiminut Sibelius- Akatemian orkesterinjohdon yliassistenttina vuosina ja lehtorina vuosina Elokuusta 2014 lähtien hän on toiminut Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon professorina. Syyskuussa 2010 ilmestyi Almilan kokoama kirja Vaistoa on vaikia opettaa, Atso Almilan ja Jorma Panulan keskusteluja kapellimestarin työstä, opettamisesta, musiikista ja elämästä. Oulu Sinfonia Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Se aloitti toimintansa vuonna 1937 ja 1954 sai oikeuden käyttää kaupunginorkesterin nimeä. Orkesteri kunnallistettiin vuonna Nykyisen nimensä orkesteri otti käyttöön vuonna Tunnettuja kapellimestareita ja orkesterin kehittäjiä ovat viime vuosikymmeninä olleet Urpo Pesonen, Paavo Rautio, Onni Kelo, Rauno Rännäli, Ari Angervo, Peeter Lilje, Arvo Volmer ja Dmitri Slobodeniouk. Orkesterin päävierailija vuosina oli John Storgårds ja vuosina Jaakko Kuusisto taiteellisena johtajana toimi Anna-Maria Helsing. Johannes Gustavsson on ollut syksystä 2013 lähtien Oulu Sinfonian ylikapellimestari.

6 Orkesteri on tehnyt useita levytyksiä, mm. Leevi Madetojan koko orkesterituotannon ja Okon Fuoko -balettipantomiimin kokonaislevytyksen. Näiden jälkeen on ilmestynyt Mozartin aarioiden ja alkusoittojen levy, solistina Helena Juntunen. Orkesteri on levyttänyt nimikkosäveltäjänä vuosina olleen Olli Kortekankaan oopperan Messenius ja Lucia. Keväällä 2013 ilmestyi Kimmo Hakolan ja Toshio Hosokawan kitarakonsertot sisältävä levy, solistina Timo Korhonen, kapellimestarina Santtu-Matias Rouvali.

7 Kävijätutkimus Oulu Sinfonia ja muut orkesterit Suomessa tekevät kävijätutkimuksen konserttivieraistaan. Käy vastaamassa ja kertomassa konserttikokemuksestasi osoitteessa vastaa.innolink.fi/sso/oulu. Vastaajien kesken arvotaan lippupalkintoja Oulu Sinfonian konsertteihin. Vastausaikaa on saakka. Orkesterin toimintaa ja kamarikonsertteja tukee Orkesterin Pulssi ry.

8 Torstai klo 18 Madetojan sali TOIVO KÄRKI 100 VUOTTA Jaakko Kuusisto, kapellimestari Panu Savolainen, vibrafoni Teemu Viinikainen, kitara Jori Huhtala, kontrabasso Liput 10 35, Oulun sähkönmyynnin etuasiakas: 2 lippua yhden hinnalla 32 Torstai 7.5. klo 19 Madetojan sali KEVÄÄN ÄÄNIÄ Johannes Gustavsson, kapellimestari Benjamin Schmid, viulu Englund Sibelius Liput 8 24, kausikonsertti Keskiviikko klo 19 Madetojan salin lava ja kahvio KAMARIKONSERTTI V Oulu Sinfonian muusikoita Vapaa pääsy Liput: OULU10, Torikatu 10, avoinna ma pe 8 16 Ylikiimingin yhteispalvelupiste, Harjutie 18, avoinna: ma pe klo Haukiputaan yhteispalvelupiste, Jokelantie 1 L 1, avoinna: ma pe klo Kiimingin asiointipiste, Lempiniementie 2, avoinna: ma pe klo Yli-Iin palvelupiste, Halametsä 1, avoinna: ma pe klo ja Oulunsalon yhteispalvelupiste, Karhuojantie 2, avoinna: ma pe klo (Ilman palvelumaksua) Lippupalvelu, (1,96 /min + pvm). Palvelumaksu alk. 1,50 /lippu Avoinna ma la klo 8 21, su klo 8 18 Suoramyyntipaikat Oulussa: Stockmannin palvelupiste, Prismat Raksila, Limingantulli ja Zeppelin, R-Kioskit Pateniemi ja Ratakatu, Musiikki-Kullas (palvelumaksu alk. 1,50 /lippu). Varatut liput noudettavissa myös kaikista R-kioskeista. Liput konserttipaikalta tuntia ennen konsertin alkua, palvelumaksu 3 /lippu.

Suomen Kontrabassoklubi ry

Suomen Kontrabassoklubi ry Suomen Kontrabassoklubi ry B A S I S T I 2/83 Julkaisija: Suomen Kontrabassoklubi r.y. Päätoimittaja: Puheenjohtaja: Sihteeri: Rahastonhoitaja: Juha Pesonen, Vatakuja 2 С 26 00200 HELSINKI 20 p. 90-692

Lisätiedot

HISTORIA. Kirjan julkaisija: Vaasan Orkesteriyhdistys ry. VAASAN ORKESTERIYHDISTYKSEN HISTORIA

HISTORIA. Kirjan julkaisija: Vaasan Orkesteriyhdistys ry. VAASAN ORKESTERIYHDISTYKSEN HISTORIA HISTORIA Orkesterimme historian nettiversio on referoitu opetusneuvos Ilmari Laukkosen (s.1915) kirjoittaman historiikin Vaasan Orkesteriyhdistyksen kuusi vuosikymmentä 1930-1990 pohjalta. Kirja ilmestyi

Lisätiedot

Hyvää kesää kontrabasisteille! kesää kontrabasisteille! Hyvää. kesää kontrabasisteille!

Hyvää kesää kontrabasisteille! kesää kontrabasisteille! Hyvää. kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille! Hyvää kesää kontrabasisteille!

Lisätiedot

Kaukalinnan musiikkikesä 2013

Kaukalinnan musiikkikesä 2013 Konsertin hienoin ja viimeistellyin esitys oli Ernst Chaussonin Pianokvartetto A-duuri. Sen esitti kamarimusiikkiyhtye Belle Étage. Pianokvartettiin kuuluvat Vyacheslav Grikurov, viulu, Oleg Larionov,

Lisätiedot

Infotilaisuus kevään oppilasvalinnoista torstaina, 12.5.klo 18 musiikkiopistolla. Tervetuloa!

Infotilaisuus kevään oppilasvalinnoista torstaina, 12.5.klo 18 musiikkiopistolla. Tervetuloa! Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 3/10-11 Infotilaisuus kevään oppilasvalinnoista torstaina, 12.5.klo 18 musiikkiopistolla. Tervetuloa! Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 3/10-11 Kanslia

Lisätiedot

Kesämökillä suomalaiset nauttivat luonnosta - sivu 12

Kesämökillä suomalaiset nauttivat luonnosta - sivu 12 Hyvinkään seurakuntalehti 3 31.5.2007 Tervetuloa Jorma Ersta Lähetysjuhlille 8.-10.6. Kesämökillä suomalaiset nauttivat luonnosta - sivu 12 Zar Zar Tun - Martissa asuva maahanmuuttaja - burmalainen kristitty

Lisätiedot

Canzonetta Nova 25 vuotta

Canzonetta Nova 25 vuotta Canzonetta Nova 25 vuotta 2 Sisällys Canzonetta Nova vuodesta 1984 motivaatio syntyy tavoitteista, tunteista ja mahtavista kuoroystävistä 4 Kari Vuorialho Canzonetta Novan puheenjohtajat 13 Kuorolaulua

Lisätiedot

MIESLAULAJIEN JOULUJULKAISU 15.12.2012 NRO 35 RYHMÄJULKAISU 28.300 KPL

MIESLAULAJIEN JOULUJULKAISU 15.12.2012 NRO 35 RYHMÄJULKAISU 28.300 KPL 90 v. MIESLAULAJIEN JOULUJULKAISU 15.12.2012 NRO 35 RYHMÄJULKAISU 28.300 KPL Aleksanterink. Akkoniementie 4, 88600 Sotkamo puh. 666 0466 Torik. Juhla- ja lahja-aikaa! Hyvä valikoima juhlaasuja naisille

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

Bottesinijuhlavuosi. ryhmätyön ongelmat. essen in Essen. pilapiirtäjä Karin debyytti

Bottesinijuhlavuosi. ryhmätyön ongelmat. essen in Essen. pilapiirtäjä Karin debyytti Bottesinijuhlavuosi ryhmätyön ongelmat essen in Essen pilapiirtäjä Karin debyytti SUOMEN KONTRABASSOKLUBI RY. Perustettu vuonna 1976 8. Vuosikerta Painosmäärä vuonna 1989 300 kpl Hallitus: Tapio Lydecken

Lisätiedot

Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07

Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 musiikkiopi sto 50 vuotta Kapula Käpylän musiikkiopiston tiedotuslehti 1/06-07 Kanslia tiedottaa... 3 Rehtorin palsta... 3 Nuori soittaa - musiikkitapahtuma

Lisätiedot

TAITEELLISEN JOHTAJAN TERVEHDYS A MESSAGE FROM THE ARTISTIC DIRECTOR

TAITEELLISEN JOHTAJAN TERVEHDYS A MESSAGE FROM THE ARTISTIC DIRECTOR 2015 KEVÄTKAUSI / SPRING SEASON TAITEELLISEN JOHTAJAN TERVEHDYS A MESSAGE FROM THE ARTISTIC DIRECTOR Kevään 2015 aikana tullaan näkemään entistä monipuolisempaa Helsingin kamarikuoron toimintaa. Olemme

Lisätiedot

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3

Majakka. Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu Sivu 3 Majakka Fisucraft n vaasansuomalainenseurakunta.fi Vaasan suomalainen seurakunta 2/2015 Sivu 7 Carola Bergström Vapaaehtoiset tekevät Tuomasmessun Sivu 6 Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan haastattelu

Lisätiedot

Teksti Tuomas Niemelä 2012

Teksti Tuomas Niemelä 2012 1 www.hebo.fi Teksti Tuomas Niemelä 2012 2 SISÄLLYS Nimiä ruutupaperille... 4 Ensimmäinen näytös uusi barokkisukupolvi esittäytyy... 6 Väliaika... 11 Toinen näytös aspiraatio, tai miksi sitä nyt sanoisi...

Lisätiedot

Juhla- ja lahja-aikaa! Hyvä valikoima juhlaasuja naisille ja miehille! PEHMEÄÄN PAKETTIIN:

Juhla- ja lahja-aikaa! Hyvä valikoima juhlaasuja naisille ja miehille! PEHMEÄÄN PAKETTIIN: MIESLAULAJIEN JOULUJULKAISU 12.12.2009 NRO 32 RYHMÄJULKAISU 18.000 KPL Tällä mainoksella alennusta uudesta mittarista -10% Kauppakatu 28 87100 Kajaani Puh. (08) 629 010 raatin.kello@kajaani.net www.raatinkello.fi

Lisätiedot

SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY VUOSIKERTOMUS 2014

SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY VUOSIKERTOMUS 2014 SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY VUOSIKERTOMUS 2014 VUOSIKERTOMUS 2014 69. toimintavuosi HALLINTO ORGANISAATIO Johtokunta: Toimisto: Puheenjohtaja Antti Auvinen Vt. toiminnanjohtaja: Jari Eskola 30.6.2014 asti Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Orkesterimuusikot ja orkestereiden toimintaympäristöt 2008

Orkesterimuusikot ja orkestereiden toimintaympäristöt 2008 Musiikkialan toimintaympäristöt ja osaamistarve Toive Osaraportti Ulla Pohjannoro & Mirka Pesonen Orkesterimuusikot ja orkestereiden toimintaympäristöt 008 Selvitys orkestereiden toimintaympäristöjen ja

Lisätiedot

ERILAISIA OPETTAJIA ERILAISIA METODEJA. Tutkielma Michael Wolfin, Panu Pärssisen ja Duncan McTierin kontrabassokirjoista

ERILAISIA OPETTAJIA ERILAISIA METODEJA. Tutkielma Michael Wolfin, Panu Pärssisen ja Duncan McTierin kontrabassokirjoista 5 ERILAISIA OPETTAJIA ERILAISIA METODEJA Tutkielma Michael Wolfin, Panu Pärssisen ja Duncan McTierin kontrabassokirjoista Seminaarityö Syksy 2010 Instrumenttiopettajan pedagogiset opinnot Tampereen yliopisto

Lisätiedot

Pallo pysyy Riikan käsissä, s. 4. Marinalla ja Adinalla vain taivas rajana, s.6. Minna säveltää, s.8. Ylioppilasjuhlien. sää, s.8

Pallo pysyy Riikan käsissä, s. 4. Marinalla ja Adinalla vain taivas rajana, s.6. Minna säveltää, s.8. Ylioppilasjuhlien. sää, s.8 Pirkkala Härmälä Hatanpää www.pirkkalainen.com Keskiviikko30.5.2007, nro 22 Pallo pysyy Riikan käsissä, s. 4 Aurinkoista kesää! Marinalla ja Adinalla vain taivas rajana, s.6 Minna säveltää, s.8 Ylioppilasjuhlien

Lisätiedot

EI ENÄÄ TUHKIMO - ALTTOVIULUN HISTORIAA. Alttoviulua ei ole koskaan soitettu niin laajasti niin hyvin kuin nykyään Helge Valtonen 2011

EI ENÄÄ TUHKIMO - ALTTOVIULUN HISTORIAA. Alttoviulua ei ole koskaan soitettu niin laajasti niin hyvin kuin nykyään Helge Valtonen 2011 EI ENÄÄ TUHKIMO - ALTTOVIULUN HISTORIAA Alttoviulua ei ole koskaan soitettu niin laajasti niin hyvin kuin nykyään Helge Valtonen 2011 Helge Valtonen on työskennellyt Radion sinfoniaorkesterin alttoviulistina,

Lisätiedot

Tampere-talon sanomia. Lämmin kiitos asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa!

Tampere-talon sanomia. Lämmin kiitos asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa! Tampere-talon sanomia 1 2010 Lämmin kiitos asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, tästä on hyvä jatkaa! 2 Yhteistyö on kuin laskuvarjo se toimii vain avoimena Yhteistyökumppaneiden merkitys on kirkastunut

Lisätiedot

TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO. Kauppiaskatu 17 20100 Turku

TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO. Kauppiaskatu 17 20100 Turku TURUN SUOMALAISEN YHTEISKOULUN LUKIO Kauppiaskatu 17 20100 Turku rehtori Riikka Lindroos puh. 2629 305, 050-432 3671 va.apulaisrehtori Virpi Lieri puh. 2629 304, 044-907 4402 kanslia puh. 2629 253, 040-6871

Lisätiedot

Sulasolin vuosi 2009

Sulasolin vuosi 2009 Sulasolin vuosi 2009 Puheenjohtajan katsaus Vuoden 2009 toiminnassa on ollut vaikuttavimpana tekijänä niin yleinen kuin Sulasolin sisäinen taloudellinen tilanne. Se on vaikuttanut kaikkeen toimintaan erittäin

Lisätiedot

Jos Pispalan urut olisivat eläin?

Jos Pispalan urut olisivat eläin? 10/22 19/20 23.11.2011 21.5.2008 www.tampereenkirkkosanomat.fi R E I L U S T I K R I S T I T T Y Tanja Mikkola Kirkontupa on ihmisten yhteyttä Harjussa juhlitaan kirkontupien 40-vuotista toimintaa. Keittäjä

Lisätiedot

TOIMI PENTTINEN, urkuri, säveltäjä (1905-98) COLL. 597

TOIMI PENTTINEN, urkuri, säveltäjä (1905-98) COLL. 597 TOIMI PENTTINEN, urkuri, säveltäjä (1905-98) COLL. 597 Urkuri, säveltäjä, musiikinopettaja Toimi Veikko Penttinen syntyi Joensuussa 5.9.1905 ja kuoli Helsingissä 6.9.1998. Penttinen valmistui Viipurin

Lisätiedot

Laulumies3/2007. Sisällysluettelo

Laulumies3/2007. Sisällysluettelo 3/2007 Laulumies Laulumies3/2007 Sisällysluettelo Sibeliuksen muistokonsertti Järvenpäässä. Mika Ainola... 3 Jean Sibelius, Viisi joululaulua op. 1. Matti Hyökki ja Tuomas Kaleva... 6 Kuoliko Sibelius

Lisätiedot

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia

www.lomalinja.fi 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia 1/2011 Risteilyt Mustameri, Moskova Pietari, Volga Don, Tonava Harvinaiset helmet Myanmar, Kenia, Etiopia, Libanon, Intia Maalaus- ja valokuvausmatkat Balaton, Lyons-la-Fôret, Sorrento, Peratallada Kulttuurimatkat

Lisätiedot

Suomen Mieskuoroliitto ry Helsinki, 18.9.2014 Klaneettitie 6 8 00420 Helsinki www.mieskuoro.fi

Suomen Mieskuoroliitto ry Helsinki, 18.9.2014 Klaneettitie 6 8 00420 Helsinki www.mieskuoro.fi Jäsenkirje 4/2014 Hyvät laulajaveljet! Hyvä jäsenkirjeen vastaanottaja, HUOMIO! Välitä tämän kirjeen informaatio eteenpäin oman kuorosi koko hallinnolle ja laulajille! KIITOS! Uusi laulukausi on toivottavasti

Lisätiedot

Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004

Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004 Asioilla on tapana järjestyä NLP Mielilehti 3/2004 Keskustelutuokio musiikkineuvos, mus.dir. Erkki Eskelisen kanssa on hyvin harmoninen ja miellyttävä kokemus. Haastateltavastani välittyy iloa, leppoisuutta,

Lisätiedot

SISÄLLYS 1 KESKEISET TAVOITTEET JA TOIMINNAT VUONNA 2013 3 VARSINAINEN TOIMINTA 4. Hallinto 4. Jäsenistö 7 Jäsenistön kokoukset

SISÄLLYS 1 KESKEISET TAVOITTEET JA TOIMINNAT VUONNA 2013 3 VARSINAINEN TOIMINTA 4. Hallinto 4. Jäsenistö 7 Jäsenistön kokoukset Kalevalaseura-säätiön toimintakertomus 2013 SISÄLLYS 1 KESKEISET TAVOITTEET JA TOIMINNAT VUONNA 2013 3 VARSINAINEN TOIMINTA 4 Hallinto 4 Vuosikokous Hallitus Tilintarkastaja Taloustoimikunta ja rahanvartija

Lisätiedot